فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:12 Issue: 11, Nov 2014

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:12 Issue: 11, Nov 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/09/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم افتخار، فرناز محمدیان، رباب داور، سهیلا پورمعصومی* صفحات 725-730
    مقدمه

    پاسخ دهندگان ضعیف در تحریک تخمک گذاری یکی از نقاط قابل توجه در درمان ناباروری می باشند. روش تحریک تخمک گذاری خفیف نسبت به درمان با دوز بالای هورمون تحریک کننده فولیکولی در بیماران با سابقه پاسخ ضعیف به درمان در درمان قبلی ترجیح داده می شوند. لتروزول و کلومیفن سیترات به تنهایی یا همراه با هورمون تحریک کننده فولیکولی در روش درمانی تحریک تخمک گذاری خفیف استفاده شده اند.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه مقایسه کارایی لتروزول و کلومیفن سیترات در پروتکل تحریک تخمک گذاری خفیف درنتایج درمان کمک باروری در بیماران پاسخ دهنده ضعیف بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه تصادفی 184 زن با سن 20 تا 45 سال و تاریخچه پاسخ ضعیف به تحریک تخمک گذاری که کاندید روش های کمک باروری به دو گروه تقسیم شدند. گروه 1 تعداد 80 نفر که تحت درمان با رژیم کلومیفن/ گنادوتروپین/ آنتاگونیست قرار گرفتند و گروه 2 تعداد 87 نفر که تحت درمان بودند با رژیم لتروزول/ گنادوتروپین/ آنتاگونیست قرار گرفتند. گروه ها از نظر لانه گزینی و حاملگی شیمیایی و کلینیکی با هم مقایسه شدند.

    نتایج

    تفاوت معنی داری از نظر متوسط ضخامت اندومتر به ترتیب در گروه لتروزول و کلومیفن مشاهده شد (1/2±9/16 در مقایسه با 0/3±8/3) (0/000=p) .میزان لانه گزینی در گروه لتروزول به شکل معنا داری بالاتر بود (7/2 در مقایسه با 6/6 درصد 0/024=p). تفاوت معناداری از نظر حاملگی شیمیایی و کلینیکی بین دو گروه مشاهده نشد (0/05˃p).

    نتیجه گیری

    در روش تحریک تخمک گذاری خفیف لتروزول و کلومیفن تنایج مشابهی داشتند. بهترین استراتژی درمانی در اینگونه بیماران هنوز مورد بحث است.

    کلیدواژگان: کلومیفن، لتروزول، پروتکل تحریک تخمک گذاری خفیف، پاسخ دهندگان ضعیف
  • فاطمه رحیمی عنبرکه، محمدرضا نیکروش*، مهدی جلالی، حمیدرضا صادق نیا، زینت سرگزی، لیلا محمدزاده صفحات 731-736
    مقدمه

    دیارینون یک حشره کش ارگانوفسفره است که بطور وسیعی برای کنترل آفات کشاورزی در سراسر جهان استفاده می شوند. دیازینون از طریق مهار فعالیت استیل کولین استراز و القاء استرس اکسیداتیو روی ارگان های هدف از قبیل سیستم تولیدمثلی اثر می گذارد. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که رادیکال های آزاد را مهار می کند و ممکن است بطور موثری پراکسیداسیون لیپیدی را در سیستم های بیولوژیکی کاهش دهد.

    هدف

    در مطالعه حاضر، سعی شده است تا اثرات دیازینون برروی سطوح مالون دی الدیید و گلوتاتیون در بافت بیضه رت سنجیده شود و تاثیر محافظت کنندگی ویتامینE در این خصوص نیز مورد بررسی قرار گیرد.

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه تجربی، تعداد 30 سر رت نر بالغ نژاد ویستار با وزن 250-200 گرم به پنج گروه6 تایی شامل: گروه کنترل (هیچ ماده ای دریافت نکرد) ،گروه شم (دریافت روغن زیتون خالص)، گروه تجربی 1 (دریافت دیازینون mg/kg60)، تجربی 2 (دریافت ویتامین E با دوز mg/kg 200) و تجربی 3 (دریافت دیازینون و ویتامین E با همان دوزها) تقسیم شدند. همه گروه ها بعد از 6 هفته کشته شدند و بیضه راست برای ارزیابی سطوح مالون دی آلدیید (MDA) و گلوتاتیون (GSH) استفاده شد. مقدار مالون دی آلدیید توسط روش اسید تیوباربیتوریک مشخص شد و پروتکل recycling DTNB نیز برای سنجش GSH مورد استفاده قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS آنالیز شد.

    نتایج

    نتایج نشان دادند که دیازینون، سبب افزایش میزان (MDA (0/001>p و کاهش سطح (GSH (0/001>p در مقایسه با گروه کنترل شد و مصرف توام دیازینون به همراه ویتامین E سبب کاهش سطح MDA (0/001>p و افزایش سطوح (GSH (0/001=p شد.

    نتیجه گیری

    دیازینون سبب بروز پراکسیداسیون لیپیدی در بیضه رت شد. ویتامین E به وسیله فعالیت آنتی اکسیدانی خود قادر بود سبب بهبود در تغییرات سمی ایجاد شده توسط دیازینون گردد.

    کلیدواژگان: دیازینون، ویتامین E، مالون دی آلدئید، گلوتاتیون، بیضه
  • صفحات 737-746
    مقدمه

    حاملگی در نوجوانی و تولد نوزاد در ارتباط با افزایش ریسک و خطر برای هم مادر و هم نوزاد است.

    هدف

    این مطالعه به بررسی ارتباط تغییرات رشد در طی زمان با عوامل مرتبط با والدین می پردازد و تفاوت های بین فرزندان مادران نوجوان و مادران بزرگسال در نایوان را بررسی می کند.

    مواد و روش ها

    اطلاعات به دست آمده از مطالعه کوهورت تولد در تایوان TBCS جمع آوری شد بوسیله مصاحبه توسط پرسشنامه استاندارد، شناسنامه و دفترچه مراقبت های سلامت نوزادان تغییرات وزن بدن، قد و دور سر از تولد تا 18 ماهگی به علاوه متغیرهای دیگر مطالعه شد.

    نتایج

    میزان تولد از مادران نوجوان 4/13% در سال 2005 بود. میزان بالاتری از شیردهی و کار کردن در مادران بزرگسال دیده شد (0/001˂p). در نقطه مقابل درصد بالاتری از مادران نوجوان مراقبت نوزادان خود را تا 18 ماهگی عهده دار بودند (0/001˂p). نوزادان متولد شده از مادران نوجوان به طور معنی داری دارای وزن، قد و دور سر کمتری بودند در حالیکه شیب رشد این پارامترها در هر دو گروه مشابه بود. شیر دادن در 6 ماه اول به طور معنی داری بر روی رشد تاثیر نداشت. مدل سازی GEE نشان داد که جنس و تولد زودرس می تواند به عنوان عوامل پیش گویی کننده عوارض تولد و تغییرات رخ داده در طی زمان باشد.

    نتیجه گیری

    زایمان در دوران نوجوانی در ارتباط با تولد زودرس و وزن بدن، قد و دور سر کمتر از زمان تولد تل 18 ماهگی می باشد. تغییرات رشد و نمو در نوزادان متولد شده از مادران نوجوان نیاز به بررسی و تحلیل بیشتری در TBCS دارد.

    کلیدواژگان: نوجوان، تغذیه با شیر مادر، شیرخوار، وزن بدن
  • صفحات 747-754
    مقدمه

    اثرات احتمالی فاکتورهای ضدالتهابی بعلاوه ظرفیت آنتی اکسیدانی در پروسه تولیدمثل در خانم هایی که تحت IVF قرار می گیرند هنوز تحت بررسی است و برخی از نتایج بدست آمده ضد و نقیض می باشد.

    هدف

    هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین پارامترهای ضدالتهابی و ظرفیت کامل آنتی اکسیدانی TAC در بدن در حین IVF می باشد. در این رابطه آدینوپکتین، اینترلوکین 10 (IL-10)، گیرنده آنتاگونیست اینترلوکین 1 (IL-1RA) فتویین A و TAC مورد آنالیز و مطالعه قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه آینده نگر غیر تصادفی و کنترل شده بالینی، سرم از 26 زن بارور (گروه 1) و 26 زن نابارور قبل (گروه 2) و بعد (گروه 3) درمان ناباروری با IVF مورد مطالعه قرار گرفت. IL-1RA، IL-10، فتویین A، آدینوپکتین و انسولین به وسیله الیزا اندازه گیری شد. TAC بوسیله اسپتوفتومتر بررسی شد. تست مان ویتنی و t-test و wilcoxon بعلاوه pearson و نرم افزار spss جهت مطالعات آماری استفاده شد.

    نتایج

    حاملگی بالینی و میزان تولد زنده به ترتیب 30/8% و 23/1% گزارش شد. در زنان باردار یک اثر غیرمستقیم معنی داری بین فتویین A و آدینوپکتین (0/035=r=0/843,p) به همراه (IL-10(r=0/846,p=0/034 در گروه دو گزارش شد. ارتباط بین آدینوپکتین و IL-10 در حاملگی 2 برابر از رنان غیر حامله بود (0/033=r=0/478,p در برابر 0/007=p=0/929,=r) ارتباط بین فتویین A و TAC در خانم های حامله هم در گروه 2 (0/017=p r=0/892) و هم در گروه 3 (0/022=r= 0/875,p) مشاهده شد. هیچ ارتباطی بین فتویین A با این متغیرها در خانم های غیرحامله مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    فتویین A، TAC ، IL-10، آدینوپکتین و ازتباط آنها ممکن ایت به عنوان متغیرهای پیش بینی کننده جهت موفقیت IVF مهم باشند. متغیرهای ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی به نظر میرسد که باعث موفقیت بیشتر در درمان IVF می شود.

    کلیدواژگان: آدینوپکتین، اینترلوکین 10، فتوئین 10، اینترلوکین RA1، ناباروری
  • کورش خانکی، محمدرضا صادقی، محمد مهدی آخوندی، مسعود دارابی، امیر مهدیزاده، مهدی شعبانی، علی رحیمی پور، محمد نوری* صفحات 755-764
    مقدمه

    آندومتریوز یک بیماری التهابی مزمن شایع می باشد که سبب عوارض مهمی از جمله درد لگنی و ناباروری می گردد و با رشد غیر طبیعی بافت شبه-آندومتر در خارج از رحم مشخص می گردد. فسفولیپاز ترشحی A2IIa (sPLA2IIa و پروتئین متصل شونده به اسید چرب 4 (FABP4) نقش های متنوع و مختلفی را در بیماری های التهابی ایفا می نمایند. از طرفی اثرات ضد التهابی اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 گزارش شده است.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 بر میزان خارج سلولی sPLA2IIa و میزان داخل سلولی FABP4 در کشت سلولی سلول های اکتوپیک و یوتوپیک آندومتر حاصل از بیماران آندومتریوز بود.

    مواد و روش ها

    نمونه بافت های اکتوپیک و یوتوپیک آندومتر از پانزده بیمار آندومتریوز توسط جراحی جدا و بعد از هضم بافتی، مخلوط سلول های استرومال و اپی تلیال آندومتر به مدت هشت روز در محیط های با نسبت یکسان، بالا و پایین “fatty acids” امگا-3 به امگا-6 کشت داده شدند. میزان خارج سلولی sPLA2IIa و میزان داخل سلولی FABP4 در هر هشت کشت سلولی با روش ELISA اندازه گیری شد.

    نتایج

    میزان خارج سلولی sPLA2IIa و میزان داخل سلولی FABP4، در سلول های اکتوپیک آندومترکشت داده شده تحت غلظت بالای اسیدهای چرب امگا-3 در مقایسه با حالت کنترل (بدون اسید های چرب) افزایش معنی داری نشان داد (به ترتیب p=0/04 و 0/014 p=).

    نتیجه گیری

    اسیدهای چرب امگا-3 ممکن است باعث افزایش میزان خارج سلولی sPLA2IIa و میزان داخل سلولی FABP4 در سلول های اکتوپیک آندومتر گردند، نظر به اینکه sPLA2IIa و FABP4 با مکانیزم های متعددی می توانند آندومتریوز را تحت تاثیر قرار دهند، شناسایی اثر بالقوه افزایش خارج سلولی sPLA2IIa و افزایش داخل سلولی FABP4 بر آندومتریوز مطالعات دیگری نیاز دارد.

    کلیدواژگان: آندومتریوز، فسفولیپاز ترشحی (A2IIa (sPLA2IIa، پروتئین متصل شونده به اسیدچرب 4(FABP4)، اسیدهای چرب امگا-3، کشت سلولی
  • صفحات 765-770
    مقدمه

    گیاه زنجبیل با نام علمی Alpina galangal (Zingiberaceae) دارای اثرات آنتی اکسیدانتی در بدن حیوانات و انسان دارد و اغلب به عنوان دوا و یا بخشی از داروها در طب سنتی آسیا برای کاربردهای مختلف استفاده می شود.

    هدف

    هدف از این مطالعه کار بررسی اثر عصاره ریزوم زنجبیل بر روند اسپرم زایی الکلی در موش نر بود.

    مواد و روش ها

    چهل و پنج موش صحرایی نر نژاد ویستار به سه گروه شامل گروه کنترل (15 سر) و دو گروه مورد آزمایش (30 سر) تقسیم شدند. عصاره الکلی (5%) توسط مسیر خوراکی در دوزهای 100 و 300 میلی گرم/ روز به مدت 56 روز و پارامترهای اسپرماتوژنز مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    عصاره اتانولی زنجبیل در هر دو گروه تجربی سطح سرم تستوسترون را به اندازه قابل توجهی در مقایسه با گروه شاهد (0/05>p) افزایش داد. علاوه بر این، درصد زنده ماندن اسپرم و تحرک نیز در هر دو گروه تست شده به میزان قابل ملاحظه ای افزایش یافت. FSH، مورفولوژی و وزن در هر دو گروه تیمار شده تحت تاثیر قرارگرفتند. با 100 میلی گرم/ روز تعداد اسپرم افزایش یافت در حالی که با 300 میلی گرم / روز تعداد اسپرم تغییر نکرد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد استفاده از عصاره اتانولی زنجبیل به طور قابل توجهی درصد اسپرم، زنده ماندن، تحرک و کل هورمون ها را افزایش می دهد. این پیشنهاد که عصاره این گیاه زنجبیل ممکن است در بهبود پارامترهای اسپرم زایی امیدوار کننده باشد.

    کلیدواژگان: زنجبیل، اسپرم، اسپرم زایی، موش، بیضه، تستوسترون
  • حامد کرمی شبانکاره*، گلشن عظیمی، مهران ترکی صفحات 771-778
    مقدمه

    بر اساس بسیاری از مطالعات، اندازه ی فولیکول دارای نقش مهمی در تکامل تخمک هاست. همچنین، تست بریلیانت کرزیل بلو (BCB) یکی از مهمترین معیارها در انتخاب تخمک های شایسته از لحاظ تکاملی می باشد.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه انتخاب تخمک های شایسته گاوی از لحاظ تکاملی بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 1730 کمپلکس کومولوس – تخمک (COCs) از تخمدان های گاوی بر اساس اندازه ی فولیکول ها استحصال شدند. فولیکول ها بر اساس اندازه به سه گروه کوچک (3> میلی متر)، متوسط (6-3 میلی متر) و بزرگ (6< میلی متر) تقسیم شدند. تخمک ها به مدت 90 دقیقه در معرض رنگ BCB رقیق شده در محلول نمکی بافری فسفات دالبکوز دارای 0/4% آلبومین سرم گاوی، قرار گرفتند. تخمک ها نیز به مدت 90 دقیقه در معرض رنگ BCB رقیق شده در DPBS), mDPBS با 4% BSA) قرار گرفتند. تخمک ها بر اساس رنگ موجود در سیتوپلاسم آنها به دو دسته تخمک های +BCB(آبی رنگ) و BCB- (بی رنگ) تقسیم شدند.

    نتایج

    تخمک های +BCB وکنترل استحصالی از فولیکول های بزرگ و متوسط دارای میزان تسهیم و بلاستوسیست بالاتری (0/0001>p) نسبت به تخمک های BCB- بودند. همچنین تخمک های BCB+ استحصالی از فولیکول های بزرگ و متوسط دارای بالاترین(0/0001>p)میزان بلاستوسیست بودند. درمقابل، تخمک های BCB- استحصالی از فولیکول های کوچک دارای پایین ترین (0/0001>p) میزان بلاستوسیست بودند. بطور جالب توجه، تخمک های BCB+ استحصالی از فولیکول های بزرگ و متوسط درمقایسه با تخمک های BCB+ استحصالی از فولیکول های کوچک از لحاظ تکاملی شایسته تر (0/0001>p) بودند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق حاضر هر تخمک BCB+ ای منجر به تکامل رویانی مناسب نخواهد شد. به عبارت دیگر تست BCB به تنهایی جهت تشخیص تخمک های شایسته جهت تکامل رویانی کافی نیست.

    کلیدواژگان: گاوی، تخمک، تکامل
  • طاهره اشرف گنجویی*، بهزاد نعمتی هنر، سارا دفاعی صفحات 779-784
    مقدمه

    حاملگی نابجای تخمدانی3-1/5% ازکل حاملگی های نابجا را تشکیل می دهد. شیوع حاملگی تخمدانی به دنبال لقاح آزمایشگاهی و انتقال جنینی 0/27% به ازای هر بارداری است.

    مورد

    ما موردی از حاملگی نابجای تخمدانی با سن حاملگی 13 هفته به دنبال انتقال جنین را معرفی می کنیم. همچنین مروری بر اطلاعات موجود، نشانه های بالینی، معیارهای تشخیصی و درمان آن شرح خواهیم داد.

    نتیجه گیری

    حاملگی نابجای تخمدانی رخدادی نادر بوده و تشخیص بالینی آن مشکل است و عمدتا بر پایه مشاهدات حین جراحی و یافته های هیستوپاتولوژیک استوار می باشد. اداره بیماری، علیرغم پیشرفت های پزشکی، بر اساس جراحی است؛ اما رویکرد کلی درمان، به سمت جراحی با هدف حفظ تخمدان در بسیاری از موارد تغییر کرده است.

    کلیدواژگان: حاملگی نابجا، حاملگی تخمدانی، لقاح آزمایشگاهی
|
  • Maryam Eftekhar, Farnaz Mohammadian, Robab Davar, Soheila Pourmasumi Pages 725-730
    Background

    Poor ovarian response to controlled ovarian stimulation is one of the most important interest points in assisted reproduction. Mild ovarian stimulation seems to be preferable to high dose of FSH regimens in women with a history of poor ovarian response in previous protocol. Clomiphene citrate and letrozole alone or in combination with FSH have been used in mild ovarian stimulation protocol.

    Objective

    To compare the efficacy of letrozole and clomiphene citrate for mild ovarian stimulation on assisted reproductive technology outcomes in poor responders.

    Materials And Methods

    In a randomized control study, 184 women aged between 20 and 45 years with the history of poor response to ovarian stimulation who were candidate for ART were randomly subdivided into two groups: group I (n= 80), women who underwent the clomiphene/gonadotropin/antagonist protocol; and group II (n= 87), patients who underwent the letrozole/gonadotropin/antagonist protocol. Groups were compared regarding implantation, chemical and clinical pregnancy rates.

    Results

    There was a significant difference in the mean endometrial thickness between two groups (9.16±1.2 mm vs. 8.3±0.3 mm). The implantation rate was significantly higher in letrozole group compare to clomiphene group (7.2 vs. 6.6%, p=0.024 respectively). No significant differences were found in chemical and clinical pregnancy rate between two groups.

    Conclusion

    In mild ovarian stimulation protocol, letrozole and clomiphene have similar value for the poor responder. The optimal treatment strategy for these patients remains debated.

    Keywords: Clomiphene, Letrozole, Mild ovarian stimulation protocol, Poor responders
  • Fatemeh Rahimi Anbarkeh, Mohammad Reza Nikravesh, Mehdi Jalali, Hamid Reza Sadeghnia, Zinat Sargazi, Leila Mohammdzadeh Pages 731-736
    Background

    Diazinon (DZN) is an organophosphate pesticide that widely used for agricultural pest control all over the world. DZN affects target organs including reproductive system by inhibiting the activity of acetylcholinesterase and inducing oxidative stress. Vitamin E (α-tocopherol) is a strong antioxidant which inhibits free radicals, and probably can reduce lipid perxidation effectively in biological systems.

    Objective

    The present study, aimed to evaluate the effects of DZN on malondialdehyde (MDA) and glutathione (GSH) levels in testis of rats and protective effect of vitamin E.

    Materials And Methods

    In this experimental study, thirty adult male Wistar rats(200-250 gr) were divided into 5 groups (n= 6): control group (did not receive anymaterial), sham group (received only pure olive oil), experimental group 1 (DZN, 60mg/kg), experimental group 2 (Vit E, 200 mg/kg) and experimental group 3(DZN+Vit E, with the same dose). All groups were sacrificed after 6 weeks andright testis was used to measure the MDA and GSH levels. The amount of MDAwas determined by the thiobarbituric acid assay and 5, 5-Dithio-bis (2nitrobenzoicacid) DTNB-recycling protocol was used for GSH assay.

    Results

    The results showed that DZN increased MDA level (p<0.001) and reduced GSH level (p<0.001). Administration of DZN plus vitamin E decreased the MDA level (p<0.001) and increased GSH level (p=0.001).

    Conclusion

    DZN induced lipid peroxidation in the testis of rats. Vitamin E by its antioxidant activity was able to improve the toxic effect of DZN.

    Keywords: Diazinon, Vitamin E Malondialdehyde, Glutathione, Testis
  • Yu, Ju Chen, Chi, Rong Li, Shu, Hsin Lee, Bu, Qing Hsu, Wei, Ya Wu, Ching, Pyng Kuo, Shiow Li Hwang, Ming, Chih Lee Pages 737-746
    Background

    Adolescent pregnancy and childbirth are associated with increased risk and challenges for both mothers and birth outcomes.

    Objective

    To investigate the associations of growth change over time with parenting factors and to compare the differences between children born to adolescent and adult mothers in Taiwan.

    Materials And Methods

    The dataset retrieved from Taiwan birth cohort study (TBCS) was collected by interviews using structured questionnaires, birth certificate and Passport of Well-baby Care of each child. Changes in body weight, body height and head circumference from birth to 18 months, as well as other variables were assessed by statistical analysis.

    Results

    There were 4.13% births born to adolescent mothers in 2005. Higher ratios of breastfeeding and working were found among adult mothers (p<0.001). Significantly higher percentage of adolescent mothers caregave their infants up to 18 months (p<0.001). Children born to adolescent mothers were associated with statistically significant lower body weight (p<0.001), body height (p<0.001) and head circumference (p<0.001) in spite of velocity and slop of growth patterns were similar over time. Breastfeeding did not significantly affected growth rate during the first 6 months. Generalized estimated equation models showed that gender and preterm birth were predictive factors for birth outcomes (both p<0.001) and correlated to changes over time.

    Conclusion

    Adolescent childbearing was associated with preterm birth and lower body weight, body height and head circumference from birth to 18 months. The changes in growth and development among children born to adolescent mothers remain to be followed and evaluated with the TBCS

    Keywords: Adolescent, Breastfeeding, Infants, Body weight
  • Mustafa Yen, Orkide Donma, Ferdag Yildizfer, Ozlem Ekmekci, Asli Karatas Kul, A. Esat Imal, Zafer Keser, Emin Cagil, Murat Mengi, Hakan Ekmekci, Sezai Sahmay, Metin Donma Pages 747-754
    Background

    Possible roles of anti-inflammatory factors as well as total antioxidative capacity in reproductive processes of women undergoing in vitro fertilization (IVF) are still being investigated and the contributions by some of them remain controversial.

    Objective

    The aim of this study is to investigate the relationship between anti-inflammatory parameters and total antioxidative capacity (TAC) of the body during IVF. In this respect, adiponectin, interleukin-10 (IL-10), interleukin-1 receptor antagonist (IL-1RA), fetuin A and TAC analyses have been performed.

    Materials And Methods

    In this prospective, non-randomized, controlled clinical study, sera obtained from 26 fertile (Group-1), and 26 infertile women before (Group-2) and after (Group-3) IVF treatment were analyzed. IL-1RA, IL-10, fetuin A, adiponectin and insulin were determined by ELISA. TAC was determined spectrophotometrically. Mann-Whitney U test, paired sample t-test, Wilcoxon signed-rank test as well as Pearson correlation analysis by SPSS were performed for statistical analysis.

    Results

    Clinical pregnancy and live birth rates were determined as 30.8% and 23.1%, respectively, in pregnant group. For the pregnant, significant indirect correlations were detected between fetuin A and adiponectin (r=-0.843; p=0.035) as well as IL-10 (r=-0.846; p=0.034) in Group 2. The correlation between adiponectin and IL-10 doubled in pregnant compared to non-pregnant (r=0.929; p=0.007 vs. r=0.478; p=0.033). The correlations between fetuin A and TAC in pregnant were noted both in Group 2 (r=0.892; p=0.017) and Group 3 (r=0.875; p=0.022). No correlation of fetuin A with these parameters was detected in non-pregnant group.

    Conclusion

    Fetuin A, TAC, IL-10, adiponectin and their associations may be important from their predictive values for IVF success point of view. Parameters with anti-inflammatory or antioxidant property appear to improve pregnancy in women undergoing IVF

    Keywords: Adiponectin, Interleukin 10, Fetuin A, Interleukin 1RA, Infertility
  • Korosh Khanaki, Mohammad Reza Sadeghi, Mohammad Mehdi Akhondi, Masoud Darabi, Amir Mehdizadeh, Mahdi Shabani, Ali Rahimipour, Mohammad Nouri Pages 755-764
    Background

    Endometriosis, a common chronic inflammatory disorder, is definedby the atypical growth of endometrium- like tissue outside of the uterus. Secretoryphospholipase A2 group IIa (sPLA2-IIa) and fatty acid binding protein4 (FABP4)play several important roles in the inflammatory diseases.

    Objective

    Due to reported potential anti-inflammatory effects of ω-3 and ω-6 fatty acids, the purpose of the present study was to investigate the effects of ω-3 and ω-6 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) on fatty acid binding protein 4 and extracellular secretory phospholipase A2IIa in cultured endometrial cells.

    Materials And Methods

    Ectopic and eutopic endometrial tissues obtained from 15 women were snap frozen. After thawing and tissue digestion, primary mixed stromal and endometrial epithelial cell culture was performed for 8 days in culture mediums supplemented with normal and high ratios of ω-3 and ω-6 PUFA. sPLA2-IIa in the culture medium and FABP4 level was determined using enzyme immuno assay (EIA) technique.

    Results

    Within ectopic endometrial cells group, the level of cellular FABP4 and extracellular sPLA2-IIa were remarkably increased under high ω-3 PUFA exposure compared with control condition (p=0.014 and p=0.04 respectively).

    Conclusion

    ω-3 PUFAs may increase the level of cellular FABP4 and extracellular sPLA2-IIa in ectopic endometrial cells, since sPLAIIa and FABP4 may affect endometriosis via several mechanisms, more relevant studies are encouraged to know the potential effect of increased cellular FABP4 and extracellular sPLA2-IIa on endometriosis.

    Keywords: Endometriosis, Secretory phospholipaseA2IIa, Fatty acid binding protein 4, n, 3 polyunsaturated fatty acid, Cell culture
  • Mahta Mazaheri, Vahid Shahdadi, Ashraf Nazari Boron Pages 765-770
    Background

    Alpinia galanga (A. galanga) belongs to the Zingiberaceae family has anti-oxidant effects in animals and humans body and often is used as medicament or part of medicaments in Asian folk medicine for various applications.

    Objective

    The objective of this study was to investigate the molecular and biochemical influence of alcoholic extract from the rhizomes of A. galangal on the spermatogenesis process in male rat.

    Materials And Methods

    Forty five Wistar male rats were divided into three groups, control (n=15) and two tested groups (n=30). Alcoholic extract (5%) of plant was given by oral route at doses of 100 and 300 mg/day for 56 days and spermatogenesis parameters, hormone changes and expression level of the cAMP-responsive element modulator (CREM) gene were assessed.

    Results

    Methanol extract of A. galanga increased serum testosterones level significantly in both treated groups in comparison with control group (p<0.05). Besides, the percentage of sperm viability and motility in both tested groups were significantly increased. Follicle stimulating hormone FSH hormone, morphology and weight were affected in both treated groups. With 300 mg/day an increase in sperm count was observed. Sperm motility was increased in two treated groups whereas testis weight was decreased in treated groups. Real time analysis of treated cells of testis showed increase level of mRNA related to CREM gene involved in spermatogenesis process after 56 days induction.

    Conclusion

    It is concluded that application of ethanolic extract of A. galangasignificantly increased sperm percentage, viability, motility and testosteronehormone. This suggested that this plant may be promising in enhancing spermhealthy parameters.

    Keywords: 16TA. galanga, Sperm, Spermatogenesis, Rat, Testis, Testosterone
  • Hamed Karami Shabankareh, Golshan Azimi, Mehran Torki Pages 771-778
    Background

    Many studies reported that follicle size has an essential role in developmental potential of oocytes. Also, the brilliant cresyl blue (BCB) test is one of the most important criteria in selection of more competent oocytes.

    Objective

    Selection of developmentally competent bovine oocytes.

    Materials And Methods

    A total of 1730 bovine cumulus oocyte complexes (COCs) were recovered from the ovaries by follicles isolation and classified into 3 categories according to the diameters of the follicles (small, <3 mm; medium 3-6 mm and large >6 mm). Oocytes were exposed to the BCB stain, diluted in Dulbecco''s phosphate-buffered saline, modified with 0.4% bovine serum albumin (BSA) for 90 min. Oocytes with or without blue coloration of the cytoplasm were designated as BCB+ and BCB-, respectively.

    Results

    The BCB+ and control oocytes originated from large and medium follicles exhibited a higher (p<0.0001) cleavage and blastocyst rate than BCB- oocytes. Furthermore, the BCB+ oocytes from large and medium follicles had the highest (p<0.0001) proportion of blastocyst than other treatment groups. In contrast, the BCB- oocytes from small follicles had the lowest (p<0.0001) proportion of blastocyst than other treatment groups. Interestingly, the percentage of the BCB+ oocytes from the large and medium ovarian follicles was significantly higher (p<0.0001), than the BCB+ oocytes from the small follicles.

    Conclusion

    Current results confirmed that each BCB+ oocyte could not lead to perfect embryo development and the BCB test is not sufficient enough for the identification of oocytes that are competent for in vitro embryo development

    Keywords: Bovine, Oocyte, Development
  • Tahereh Ashrafganjoei, Behzad Nemati Honar, Sara Defaee Pages 779-784
    Background

    Ovarian pregnancy constitutes 0.15-3% of all ectopic pregnancies. The incidence of ectopic pregnancy is on the rise owing to evolution in assisted reproductive techniques (ART). The incidence reported following In vitro fertilization (IVF) or embryo transfer (ET) is 0.27% per clinical pregnancy.

    Case

    We present a case of a 13-weeks ovarian pregnancy following IVF-ET and through a review of the literature, the specific symptomatology, diagnostic criteria, and treatment of this particular pathology will be described.

    Conclusion

    Ovarian pregnancy is a rare condition and its diagnosis is difficult and relies on criteria based on intraoperative and histopathological findings. The management is, in spite of medical improvement, based on surgery. But the trend has shifted towards conservative surgeries in majority of cases

    Keywords: Ectopic pregnancy, Ovarian pregnancy, In vitro fertilization