فهرست مطالب

مدیریت بازاریابی - پیاپی 25 (زمستان 1393)

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 25 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین وظیفه دوست، زهره اکبرپور، کریم حمدی، جمشید محمدزاده رستمی صفحات 1-24
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی آثار ابعاد کیفیت خدمات و فناوری های خود- خدمت بر رضایت مشتریان در صنعت بانکداری خصوصی ایران (بانک قوامین) می باشد. روش تحقیق به کار برده شده در این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی بوده که از روش های پیمایشی (پرسشنامه)، جهت گردآوری داده های مورد نیاز برای توصیف متغیرهای تحقیق و تبیین روابط بین آن ها استفاده شده است. واحد تجزیه و تحلیل در این پژوهش، مشتریان خدمات بانکی می باشند که در مجموع 510 نفر پاسخگوی پرسشنامه ها بودند. برای توصیف داده ها از جداول توزیع فراوانی و در مرحله استنباط داده ها از روش مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. بدین منظور از روش های؛ تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل مسیر، آزمون های برازندگی و تحلیل قدرت مدل با استفاده از نرم افزارهای SPSS 18.0 و LISREL 8.54 استفاده شده است.
    نتایج به دست آمده از این پژوهش حاکی از آن است که سه عامل؛ ضمانت و تضمین، مسئولیت پذیری و عوامل فیزیکی و محسوس با رضایت مشتریان رابطه ای مستقیم دارند. دو عامل قابلیت اطمینان و همدلی بر رضایت مشتریان اثر معنی داری به لحاظ آماری ندارند و شاخص های مناسبی برای پیش بینی رضایت مشتریان از خدمات ارائه شده بانک نمی باشند. در نهایت هر چه عامل فناوری های خود - خدمت در شعب بانک رضایت بخش تر باشد، بزرگی اثر عوامل فیزیکی و محسوس بر رضایت مشتریان بیشتر می گردد. بنابراین فناوری های خود - خدمت اثر عوامل فیزیکی و محسوس را بر رضایت مشتریان به طور مثبت تعدیل می نماید.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، فناوری های خود، خدمت، رضایتمندی مشتری، صنعت بانکداری
  • سید علیرضا موسوی، مریم کناره فرد صفحات 25-50
    جوامع برندی بر اساس رسانه اجتماعی حاصل ترکیب جامعه برندی و رسانه اجتماعی است. که زیر مجموعه ای از مفهوم گسترده تر جوامع مجازی یا آنلاین می باشد، و مهم ترین وجه تمایز آن ها، جایگاه آن ها است. در این مقاله بیان می کنیم که آیا جوامع برندی بر اساس رسانه اجتماعی (به ویژه از نوع جوامع برندی آنلاین) تاثیر مستقیمی بر عناصر اصلی جامعه، شیوه های ارزش آفرینی در جوامع و همچنین اعتماد و وفاداری به برند دارد.
    بدین منظور استفاده کنندگان از گوشی موبایل اپل (آیفون) و سامسونگ (گلکسی) در شهرستان شیراز به عنوان جامعه آماری تلقی گردیده که به علت نامحدود بودن جامعه آماری و عدم دسترسی به همه آن ها دو نمونه 196تایی به روش تصادفی ساده انتخاب و در دوره 3 ماهه سوم سال 1391 و با استفاده از پرسشنامه استاندارد محقق مایکل لاروچ و همکاران (2012) مورد بررسی قرار گرفت. از سوی دیگر برای بررسی رابطه میان متغیرهای تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون و برای آزمون فرضیه های تحقیق از روش تحلیل مسیر به منظور ارزیابی ساختار علی چارچوب پیشنهاد شده صورت گرفته است. برای این منظور از نرم افزار SPSS Amos16.0 استفاده گردیده است. تحقیق حاضر شامل بیست فرضیه بوده که پس از آزمون فرضیه ها و تحلیل های آماری انجام شده در سطح اطمینان 95% برای مشتریان اپل تعداد هجده فرضیه مورد تایید و دو فرضیه رد شد، و برای مشتریان سامسونگ تعداد شانزده فرضیه مورد تایید و چهار فرضیه رد شد.
    کلیدواژگان: جوامع برندی، رسانه اجتماعی، وفاداری به برند، شیوه های ارزش آفرینی، شاخصه های جامعه، اعتماد به برند
  • افسانه زمانی مقدم، شیوا جعفری فرد صفحات 51-66
    برندها اغلب به عنوان یکی از ارزشمندترین دارایی های یک سازمان دیده می شوند. ساخت برندهای قوی و ضرورت حضور قدرتمند در ذهن از اولویت بسیاری از سازمان هاست. زیرا به باور عمومی، برندهای قدرتمند می توانند بر مزیت رقابتی بیفزایند. شناخت ابعاد ارزش ویژه برند به شرکت ها کمک می کند تا آگاهانه برنامه های بازاریابی را تدوین و برای اجرای آن ها هزینه کنند. از این رو پژوهش حاضر با عنوان «ارتباط ابعاد ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری با تمایل به خرید مشتریان» به بررسی ارتباط میان عوامل چهارگانه مدل بر تمایل به خرید مشتریان پرداخته است.
    در این پژوهش رابطه چهار متغیر ارزش ویژه برند، محبوبیت برند، تمایل به پرداخت قیمت بالاتر و تصویر برند با تمایل به خرید مشتریان مورد بررسی و آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش به صورت نمونه گیری خوشه ایمرکب از میان مشتریان نمایندگی های هیوندا در سطح شهر تهران با حجم نمونه 384 نفر با استفاده از پرسشنامه معتبر و پایا گردآوری شده و برای آزمون فرضیه ها از آزمون های t تک نمونه ای، t مستقل و تحلیل واریانس یک عامله بهره گرفته شده است و داده ها با کمک نرم افزار لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    پس از تحلیل داده های پرسشنامه، مشخص شد از میان سه متغیر ارزش ویژه برند، تمایل به پرداخت قیمت بالاتر و محبوبیت برند، متغیر محبوبیت برند بیشترین ارتباط را با تمایل به خرید مشتریان داشت و تصویر برند با تمایل به خرید مشتریان به صورت مستقیم ارتباط معناداری نداشت و تصویر برند به صورت غیرمستقیم از طریق ارزش ویژه برند و محبوبیت برند با تمایل به خرید مشتریان رابطه داشت. از محدودیت های این پژوهش می توان به محدودیت زمانی و مکانی پژوهش که تنها دربردارنده مشتریان خودروی هیوندا در شهر تهران می باشد اشاره کرد و در این پژوهش تنها خودروهایی که دارای گارانتی شرکت آسان موتور بودند مورد بررسی و آزمون قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، تمایل به پرداخت قیمت بالاتر، محبوبیت، تصویر برند، تمایل به خرید
  • ماندانا پناهی وانانی، رضا شعبانی صفحات 67-82
    امروزه رقابت برای داشتن مشتریان وفادار به عنوان یک مسئله راهبردی کلیدی برای سازمان هایی که در بخش خدمات فعالیت می کنند، شناخته شده است. در این راستا بانک ها تلاش کرده اند کیفیت خدمات خود را بهبود بخشند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی پیامدهای خدمات لذت بخش و اعتماد مشتریان درصنعت بانکداری می باشد.
    روش تحقیق حاضر از حیث هدف کاربردی و از حیث روش توصیفی از نوع پیمایشی است و به علت بررسی روابط همزمان بین چندین متغیر بررسی می گردد از نوع همبستگی است. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است، ضمنا برای تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شده است. بدین منظور تعداد نمونه 384 برآورد شد که برای اطمینان بیشتر 400 پرسشنامه در بین مشتریان بانک های خصوصی شهرستان اراک توزیع گردید که در پایان تعداد 386 پرسشنامه بازگشت داده شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    در این پژوهش تمامی فرضیات مورد تایید قرار گرفتند. نتایج حاصل از پژوهش بیانگر این مسئله است که خدمات لذت بخش تاثیر مثبت و مستقیمی بر اعتماد مشتریان دارد. زمانی که خدمات برای مشتری لذت بخش باشد اعتماد وی را در بر خواهد داشت در نتیجه مشتری که از خدمات لذت ببرد و نسبت به ارائه دهنده خدمات اعتماد داشته باشد نسبت به سازمان متعهد می گردد. مشتریان متعهد رضایت بیشتری از سازمان داشته و نهایتا نسبت به سازمان وفادار خواهند شد. در نهایت پیشنهاد می شود مدیران بانک ها با اتخاذ برنامه هایی چون تخصیص باجه ای جهت رسیدگی به شکایات مشتریان و اخذ نظرات و پیشنهادات آنان اقدام به بهبود خدمات بر مبنای نیازها و خواسته های مشتریان نمایند و خدمات خود را به بهترین شکل ارائه دهند تا مشتریان کیفیت در نحوه ارائه خدمات را درک کرده و حس لذت در مشتریان تقویت شود. مدل استفاده شده در این تحقیق ترکیبی از چندین مدل متفاوت بوده و در نوع خود بدیع می باشد.
    کلیدواژگان: خدمات لذت بخش، رضایت، اعتماد، تعهد، وفاداری
  • علی بنیادی نایینی، محمدحسن کامفیروزی، محمود دهقان مشتانی صفحات 83-99
    امروزه با افزایش سازمان های خدماتی موضوع کیفیت خدمات اهمیت زیادی پیدا کرده است و سازمان های خدماتی در پی یافتن راهی برای افزایش کیفیت خدمات می باشند. هدف از نگارش این مقاله افزایش کیفیت خدمات از طریق بازاریابی داخلی و برند سازی داخلی می باشد. کارکنان سازمان های خدماتی نقش مهمی در کیفیت خدمات ایفا می کنند بنابراین باید به کارکنان توجه ویژه ای شود، بازاریابی داخلی و برند سازی داخلی همین کار را انجام می دهند. بازاریابی داخلی و برند سازی داخلی هر دو به کارکنان توجه ویژه ای دارد و سعی می کند تا از طریق کارکنان به وعده هایی که سازمان ها به مشتریان می دهد عمل کند و باعث جذب هر چه بیشتر مشتریان به سازمان شود. روش تحقیق کیفی - کمی می باشد بدین صورت که ابتدا با مطالعه تحقیقات پیشین عناصر پر تکرار را جمع آوری کرده و به مدل مفهومی تحقیق دست پیدا می کنیم و در نهایت با استفاده از داده های واقعی مورد آزمون قرار می گیرد. جامعه آماری این تحقیق سازمان های خدماتی می باشد و داده های این تحقیق به وسیله ی پرسشنامه جمع آوری شده است.
    کلیدواژگان: بازاریابی داخلی، برند سازی داخلی، سازمان های خدماتی، کیفیت خدمات، همبستگی
  • نرگس رضایی ملک، محمد رضایی ملک، رضا توکلی مقدم صفحات 101-114
    با توسعه صنعت بانکداری، بسیاری از بانک های کشور به دنبال ارائه خدمات متمایز به مشتریان می باشند تا سهم بازار خود را افزایش دهند. به عنوان نمونه استفاده از فناوری تلفن همراه، امکان ارائه خدمات بانکی را به طور 24 ساعته فراهم کرده و به عنوان یک مزیت رقابتی مطرح می شود. علاوه بر این، به کارگیری مدیریت دانش مشتری با شناسایی نیازهای اساسی مشتری سبب ارتقاء و مدیریت هدفمند خدمات بانکی می گردد. از طرف دیگر، بهبود مدیریت خدمات بانکی موجب افزایش رضایتمندی مشتری و در نتیجه وفاداری آن می شود. از این رو، این مقاله به بررسی میزان تاثیر مدیریت دانش مشتری و بانکداری همراه بر بهبود مدیریت خدمات بانکی و در نهایت افزایش وفاداری مشتری می پردازد. برای تحقق این هدف ابتدا موثرترین شاخص های مدیریت دانش مشتری و بانکداری همراه بر بهبود مدیریت خدمات و افزایش وفاداری مشتری به وسیله مصاحبه با خبرگان و مرور ادبیات مربوطه شناسایی گردید. سپس، بانک ملت با 180 کارشناس به عنوان جامعه آماری انتخاب شد. با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده (فرمول کوکران) تعداد نمونه برابر با 122 کارشناس برآورد گردید. به منظور جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه بهره گرفته شد، میزان پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ سنجش و برابر با 814/0 حاصل گردید. به منظور بررسی روایی پرسشنامه، از روایی عاملی بهره گرفته شد. میزان ضریب بارتلت برابر با 886/0 حاصل شد که با توجه به بزرگتر بودن مقدار آن از 7/0، روایی عاملی پرسشنامه تایید گردید. در نهایت برای تجزیه و تحلیل داده ها روش تحلیل رگرسیون چند متغیره مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاکی از تاثیر مثبت مدیریت دانش مشتری و بانکداری همراه به میزان 50% و 50% بر بهبود مدیریت خدمات بانکی و همچنین تاثیر 64% بهبود مدیریت خدمات بانکی بر افزایش وفاداری مشتری حکایت دارد. مدیریت دانش مشتری و بانکداری همراه نیز به میزان 60% و 55% بر میزان وفاداری مشتریان در جهت مثبت تاثیرگذار گزارش گردیدند. با توجه به نتایج آزمون فرصیات و ارتباط معنی دار وفاداری با مدیریت دانش مشتری و بانکداری همراه، پیشنهاد می گردد، برای افزایش وفاداری مشتری و ارائه خدمات مورد انتظار مشتریان، به مواردی همچون شناسایی نیازهای اساسی مشتری و ارزش گذاری آن ها، شناسایی مشتریان کلیدی و جلب اعتماد آن ها برای سرمایه گذاری های بلند مدت اهمیت ویژه ای قائل گردند. همچنین بانک ها در انتخاب سیستم های خدماتی (بانکداری همراه) دقت لازم را به کار گیرند تا قادر به بهبود مدیریت خدمات بانکی و در نهایت افزایش وفاداری مشتریان باشند.
    کلیدواژگان: مدیریت خدمات بانکی، مدیریت دانش مشتری، بانکداری همراه، وفاداری مشتری
  • سمیه یوسفی دارستانی، امیرعباس نجفی، مصطفی ستاک صفحات 115-132
    اندازه گیری ارزش ویژه نام تجاری هم برای ذینفعان داخل سازمان و هم برای تعدادی از ذینفعان خارج سازمان حائز اهمیت است. اگر چه که روش ها و مدل های زیادی برای ارزش گذاری نام تجاری وجود دارد اما هنوز مشخص نشده که بهترین روش کدام است. با این حال، هنوز هیچ تحقیقی وجود ندارد که به طور پیمایشی به رتبه بندی روش های ارزش گذاری موجود از دید ذینفعان مختلف بپردازد. در این مقاله، مدلی برای رتبه بندی روش های ارزش گذاری نام تجاری از دید مشتریان، به عنوان یکی از ذینفعان ارزش گذاری نام تجاری، ارائه شده است. معیارهای این رتبه بندی انتظارات مشتریان از نام تجاری می باشد که طبق مدل ذینفعان جونز عبارتند از کیفیت، شهرت، و منافع. اولویت این معیارها از طریق توزیع پرسشنامه در بین مشتریان مشخص می شود. سپس از فرآیند سلسله مراتب تحلیلی (AHP) برای رتبه بندی روش های ارزش گذاری نام تجاری با توجه به این معیارها استفاده می شود. یافته های پیمایشی این تحقیق بیانگر این موضوع است که در انتخاب مناسب ترین روش ارزش گذاری نام تجاری از دید مشتریان صنعت مالی، هر چه یک روش بیشتر به ارزیابی «منافع» بپردازد، روش مناسب تری برای ارزش گذاری نام تجاری می باشد. از بین روش های مورد مطالعه در این تحقیق، «روش ارزش گذاری کلر» بیشترین توجه به معیار منافع را داشته و به عنوان بهترین روش برای این منظور تعیین شد. این مقاله تلاش می کند برای جنگل روش های ارزش گذاری نام تجاری نقش های فراهم کند تا به کاربران و دانشگاهیان در ارزیابی روش های بدیل ارزش گذاری نام تجاری و انتخاب مناسب ترین آن ها از دید مشتریان کمک کند.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه نام تجاری، روش های ارزش گذاری نام تجاری، ذینفعان ارزش ویژه نام تجاری، فرایند سلسله مراتب تحلیل (AHP)
|
  • H. Vazifehdoost, Z. Akbarpour, K. Hamdi, J. Mohammadzadeh Rostami Pages 1-24
    The objective of the current research is investigating the effects of service quality dimensions and self-service technologies on customer satisfaction of the private banking industry of Iran (Ghavamin Bank). Applied method has been used for this research in which the questionnaire method has been utilized in order to gather the required data for describing the research variables and interpreting the relations between them. The Analysis unit in this research is the banking services customers for which 510 people have answered the questionnaires. In order to describe the data، the frequency distribution tables have been used and the structural equations model has been used to describe the data. In so doing، SPSS 18. 0 and LISREL 8. 54 softwares have been utilized the explanatory factor analysis، confirmatory factor analysis، path analysis، fitting testing، and model power analysis methods. The results gained due to this research indicate that three factors assurance and responsiveness and tangible physical factors have got direct relations with the customers’ satisfaction. Statistically، two factors i. e. reliability and empathy have no meaningful impact on the customers’ satisfaction and cannot function as appropriate indexes for predicting the customers satisfaction from the services provided by the bank. Ultimately، the more satisfactory the self-service technologies factors in the bank branches، the more the extensiveness of physical and tangible factors on the customers’ satisfaction shall be. Accordingly، the self-service technologies shall positively adjust the physical & tangible effects of the customers’ satisfaction.
    Keywords: Service quality, Self, service technologies, Customer satisfaction, Banking industry
  • S. A. Mousavi, M. Kenarehfard Pages 25-50
    The combination of both brand community and social media leads to a concept that we call social media based brand community which is a subset of the broader concept of ‘‘virtual communities’’ or online brand communities; but the main differentiator is their platforms. In this article، we explore whether brand communities based on social media (a special type of online brand communities) have positive effects on the main community elements and value creation practices in the communities as well as on brand trust and brand loyalty. For this purpose the users of Apple (Iphone) and Samsung (Galaxy) cell phones in Shiraz are considered as the statistical society which due to the unlimited statistical society and lack of access to all of them، two samples included 196 people has been selected randomly and studied in the third 3 months of year 91 by using the standard questionnaire of the researcher Michael Laroch et al. (2012). On the other hand in order to discuss the relation between the research variables the Pierson correlation and for the hypothesis test of research the path analyze are used to evaluate the structure of the recommended framework. In order to do this SPSS Amos 16. 0 software is used. This research has about twenty hypothesis which are after the hypothesis analyze and statistical analysis at the surety level of 95% for the Apple’s customer eighteen hypothesis were accepted and two of them were rejected، and for the customers of Samsung، sixteen hypothesis were accepted and four of them were rejected.
    Keywords: Brand community, Social media, Brand loyalty, Value creation practices, Community markers, Brand trust
  • A. Zamani Moghadam, Sh. Jafari Far Pages 51-66
    Brands are often seen as one of the most valuable assets of an organization. Brands need to build a strong and powerful presence in the minds and it is a priority in many organizations. People believe strong brands can increase the competitive advantage. The knowledge of brand equity dimensions can help companies to implement marketing programs and allocate cost to do them. So، this study as titled “Connection of customer-based brand equity dimensions and customers tendency to purchase” will investigate the relationship between the four factors on customer’s willingness to buy. In this study، the relationship of four variables (brand equity، brand popularity، willingness to pay a higher price and brand image) and customers’ willingness to buy has been evaluated. The statistical society was selected by cluster sampling among Hyundai customers in Tehran. Sample volume was 384 which sampled by reliable questionnaire. Hypotheses examined by one factor t Test، independent t Test and one factor variance analyses and data were analyzed using LISREL software. After analyzing the questionnaire data، it was found among the three variables (brand equity، brand popularity and willingness to pay higher prices)، the brand popularity is most associated with willingness to pay higher price and there isn’t direct significant relationship between brand image and customer willingness to purchasing and there is indirect relationship between brand popularity and customers willingness to purchasing. This study was encountered temporal and special limitations and it was included Hyundai customers in Tehran exclusively and the automobiles with Asan Motor CO guarantee were investigated.
    Keywords: Brand equity_Willing to pay a price premium_Popularity_Brand image_Purchase intend
  • M. Panahi Vanani, R. Sha′, Abani Pages 67-82
    Purpose
    Nowadays competition for having loyal customers is known as a key strategic issue for organizations operating in service sector. In doing so، banks have tried to improve quality of their services. The main purpose of this research is to investigate the outcomes of the delight services and the customers’ trust in banking industry.
    Methodology
    Looking goal-oriented this research can be categorized as applied and from a method-oriented view it can be categorized as a descriptive and survey research. Since the subject is to study the relationship between variables this research can be categorized as a correlation one. The required information is gathered using questionnaire. Also، in order to analyze data the structural equations technique and LISREL software are used. Therefore، the sample size is about 384 that in order to make sure، 400 questionnaires were distributed among the costumers of private banks in city of Arak that at the end 386 questionnaires were returned and then analyzed، accordingly.
    Findings
    In the research all hypotheses were proved. The research results indicate that the delight services have positive and direct effect on the customer’s trust. When services is delightful for the customer، he or she will trust in; as a result، when a customer is satisfied with the services and trusts in the services provider، then he or she will be committed to the organization. The committed customers will be highly satisfied with the organization and finally they will be loyal to the organization. At the end، it is recommended that banks’ managers should follow some strategies such as establishment of a particular section for customer’s complaints and receiving their viewpoints and suggestions so as to they be able to improve the services on the basis of their customers’ needs and requirements and providing the best services to their customers so that customers will understand the quality in the way of offering services and the delight sense be improved Originality/value: The model used in this research is a combination of a number of different models and is original in its type.
    Keywords: Delight services, Satisfaction, Trust, Commitment, Loyalty
  • A. Bonyadi Naeini, M. H. Kamfiroozi, M. Dehghan Mashtani Pages 83-99
    By the increasing of service organizations، the problem of service quality has gained crucial importance and service organizations are seeking a ways to increase service quality. This paper intends to increase the service quality by using internal marketing and internal branding. Employees in the service organizations play an important role in the service quality then organizations should have a particular and special attention on their employees. Both of internal marketing and internal branding by focus on employees are trying to deliver organizations promise through employees of organizations and attract more customers to organization. Methodology of this paper is Qualitative – Quantitative so that by reading former research and collecting repetitive element we gain the conceptual model of research and then by real data، we test the model. Population of this research is the employees of service organizations and the data was collected by the questionnaire.
    Keywords: Internal marketing, Internal branding, Service organizations, Service quality, Correlation
  • N. Rezaei-Malek, M. Rezaei-Malek, R. Tavakkoli-Moghaddam Pages 101-114
    With the development of the banking industry، many banks in our country are looking to provide differentiated services to clients to increase their market share. For example، the use of mobile technologies، to provide 24 hours banking services and provides a competitive advantage arises. In addition، the use of customer knowledge management by identifying the basic needs of the customer، improve management and banking services are targeted. On the other hand improving the management of banking services to increase customer satisfaction and loyalty as a result. Hence، this paper investigates the effect of customer knowledge management and mobile banking on improved management of banking services and ultimately increases customer loyalty deals. To achieve this goal، the most effective indicators of customer knowledge management and mobile banking services that increase customer loyalty by interviews with experts and review of the literature were identified. Then، as a community bank with 180 experts was selected. Using simple random sampling (Cochran''s formula) was estimated sample size equals 122 experts. The questionnaire was used to collect data، assess the degree of reliability using Cronbach''s alpha equal to 0. 814 was obtained. In order to evaluate the validity، the reliability factor was used. Bartlett coefficient equal to 0. 886 was obtained due to the larger amount of 0. 7; the factorial validity of the questionnaire was confirmed. Finally for data analysis، regression methods were used. The results indicate a positive impact of customer knowledge management and mobile banking 50% and fifty percent impact on improving the management of banking services as well as the effect of 64% improvement in banking management to increase customer loyalty. Customer knowledge management and mobile banking as much as 60% and 55% positive impact on customer loyalty rates were reported. According to test results and significant hypothesizes Knowledge Management and Customer Loyalty، Mobile banking is recommended to increase customer loyalty and presented service expected by customers، such as identifying the critical needs of customers and the value they identify key clients and the trust they have placed particular importance for long-term investments. Also، it is highly suggested that Iranian banks should be careful about selecting the proper system for mobile banking and customer knowledge management because of they have special effect on bank service management، and consequently on customer loyalty.
    Keywords: Bank service management, Customer knowledge management, Mobile banking
  • S. Yousefi Darestani, A. A. Najafi, M. Setak Pages 115-132
    Brand equity assessment serves as an important measurement of strategic value for internal use as well as for a number of external stakeholders. While there are a number of methods and models available for brand equity assessment، it is still uncertain which approach is best. Yet، almost no research exists that has empirically prioritized the existing brand equity methods from the perspective of different stakeholders. In this paper a model is developed for prioritizing brand equity methodologies from the viewpoint of customers as a stakeholder of brand equity. The criteria of this process are the expectations of customers including quality، reputation، and benefit according to Jones brand equity stakeholder model. The priority of these criteria sets via a structured questionnaire filled by customers. Then the Analytical Hierarchy Process (AHP) incorporates to prioritize brand equity methodologies versus these criteria. The empirical findings of this study indicate that the more a method evaluates the benefit، the more it is relevant for measuring brand equity. Among brand equity methods evaluated in this study، Keller’s customer-based brand equity model gained the highest weight regarding taking benefit into consideration and was selected as the best method to evaluate brands from the customers’ perspective in finance industry. This study set out to prioritize the brand valuation pool to help practitioners and academics in assessing the alternative techniques and selecting the most relevant one for customers.
    Keywords: Brand equity, Brand equity assessment methods, Brand equity stakeholders, Analytical Hierarchy Process (AHP)