فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 3 (بهار و تابستان 1393)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 3 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • هومن مینونژاد*، فاطمه خیرالدین، محمدحسین علیزاده، مریم پناهی بخش، مصطفی زارعی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    هدف از انجام تحقیق حاضر مقایسه اثر برنامه گرم کردن 11+ تعدیل شده فیفا (برنامه گرم کردن 11+ به همراه تمرینات تخته تعادل) با برنامه 11+ فیفا در پیشگیری از آسیب های اندام تحتانی فوتبالیست های مرد جوان بود.
    روش بررسی
    104 فوتبالیست مرد جوان لیگ تهران به دو گروه 11+ تعدیل شده و 11+ فیفا تقسیم شدند. تیم ها به مدت 24 هفته برنامه های گرم کردن را انجام دادند. تعداد ساعات تمرین، مسابقه و آسیب های بازیکنان در طول مدت مطالعه ثبت شدند. برای مقایسه میزان بروز آسیب در دو گروه از آزمون Z (توزیع پواسون) استفاده شد.
    یافته ها
    میزان کل آسیب های بازیکنان گروه 11+ تعدیل شده به میزان 43/51 درصد کمتر از گروه 11+ فیفا بود اما این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود. میزان بروز آسیب های مچ پا در بازیکنان گروه 11+ تعدیل شده نیز به میزان 07/ 43 درصد نسبت به بازیکنان گروه 11+ کمتر بود؛ اما این اختلاف هم از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند اگر چه گروه تمرینی 11+ تعدیل شده حدود 43 درصد آسیب کمتری را نسبت به گروه 11+ فیفا نشان داد، اما این میزان از لحاظ آماری معنی دار نبود. بنابراین به نظر می رسد برای تایید اثر بخشی تمرینات 11+ تعدیل شده نیاز به تحقیقات جامع تری می باشد.
    کلیدواژگان: فوتبال، برنامه گرم کردن 11+ فیفا، تعدیل شده با تخته تعادل، پیشگیری از آسیب
  • حسین نجفی*، فواد صیدی، محمدحسین علیزاده صفحات 11-19
    مقدمه
    اگرچه امروزه استفاده از تمرینات و پروتکل های ورزشی یکی از روش های رایج اصلاح ناهنجاری اسکولیوز است؛ لیکن تحقیقات در زمینه اثربخشی تمرینات بر کاهش اسکولیوز غیرساختاری بسیار اندک می باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر یک برنامه هشت هفته ای تمرینات اصلاحی بر ناهنجاری اسکولیوز غیرساختاری می باشد.
    روش بررسی
    تعداد 30 دانشجوی مرد دارای ناهنجاری اسکولیوز غیرساختاری کوچک تر از 20 درجه با میانگین سنی 1/07 ± 21/66 سال، وزن 6/41 ± 67/59 کیلوگرم و قد 5/76 ± 176/03 سانتیمتر به صورت هدفمند از جامعه آماری انتخاب و سپس به طور تصادفی به دو گروه 15 نفره تجربی و کنترل تقسیم شدند. آن گاه، آزمودنی های گروه تجربی به مدت هشت هفته در برنامه تمرینات اصلاحی شرکت کردند درحالی که گروه کنترل به فعالیت های روزانه و عادی خود ادامه دادند. از روش فتوگرامتری از نمای خلفی برای اندازه گیری زاویه انحنای جانبی ستون فقرات آزمودنی ها استفاده شد.
    یافته ها
    اطلاعات تحقیق با استفاده از روش های آماری تی مستقل و زوجی بین پیش آزمون و پس آزمون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت و نتایج نشان داد که میانگین زاویه انحنای جانبی ستون فقرات آزمودنی های گروه تجربی به طور معناداری پس از شرکت در برنامه تمرینات اصلاحی کاهش یافت (0/001=p) و میزان اندازه اثر تمرینات نیز براساس شاخص استاندارد دی-کوهن مطلوب بود (0/81=ES).
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که برنامه تمرینات اصلاحی مورد استفاده در تحقیق حاضر از اثربخشی مطلوبی در کاهش زاویه انحنای جانبی ستون فقرات افراد مبتلا به ناهنجاری اسکولیوز غیرساختاری برخوردار بوده است.
    کلیدواژگان: اسکولیوز، تمرینات اصلاحی، ناهنجاری غیرساختاری
  • پرستو شمسه کهن*، حیدر صادقی، فاطمه نواب مطلق، حسین ابراهیم صفحات 21-29
    زمینه و هدف
    تکنیک های والیبال هنگام پرش ها و فرودها در میزان نیروی انتقالی به اندام تحتانی تاثیرگذار است و به تبع آن آسیب پ ذیری زانو بیش تر می شود. هدف از انجام این تحقیق ارتباط دامنه ی حرکتی، سرعت زاویه ای، نیروی برشی قدامی و نیروی عکس العمل اندام تحتانی در ضربه سرویس پرشی در والیبالیست های مرد می باشد.
    روش بررسی
    نمونه ی آماری این تحقیق 15 والیبالیست مرد سالم، بودند. کلیه ی داده های کینتیکی و کینماتیکی به دست آمده از صفحه نیرو و دوربین ها توسط نرم افزار متلب محاسبه شد. برای ارتباط دامنه حرکتی، سرعت زاویه ای، نیروی برشی قدامی و نیروی عکس العمل اندام تحتانی از شاخص های آماری توصیفی و از ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط بین داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    حداکثر نیروی برشی قدامی وارد بر زانو با زاویه فلکشن زانو به مقدار (r = 0.111)، با زاویه فلکشن ران به مقدار (r = 0.109)، و با سرعت زاویه ای فلکشن زانو به مقدار (r = 0.118)، و حداکثر نیروی عکس العمل عمودی زمین با زاویه فلکشن زانو به مقدار (r = 0.570)، با زاویه فلکشن ران به مقدار (r = 529)، و با سرعت زاویه ای فلکشن زانو به مقدار (r = 0.414)؛ همبستگی منفی دارند.
    نتیجه گیری
    ارتباط دامنه ی حرکتی، سرعت زاویه ای، نیروی برشی قدامی و نیروی عکس العمل اندام تحتانی در شناسایی عوامل خطرزای وارد بر زانو بسیار مهم است. توصیه می شود که با آموزش و استفاده از ویژگی های کینتیکی و کینماتیکی، شیوع آسیب ها را در این ورزش کاهش داد.
    کلیدواژگان: زانو، کینماتیک، بیومکانیک، سرویس پرشی
  • حامد اسماعیلی*، مهرداد عنبریان، بهروز حاجیلو صفحات 31-39
    زمینه و هدف
    هدف از مطالعه حاضر مقایسه تاثیر فوری و طولانی مدت کفی طبی بر هم انقباضی عضلات ساق پای افراد دچار صافی کف پا در فاز استانس راه رفتن بود.
    روش بررسی
    45 نفر از دانشجویان مرد در سه گروه مساوی شامل گروه تجربی دچار صافی کف پا، گروه کنترل دچار صافی کف پا و گروه شاهد با ساختار نرمال پا جای گرفتند. در پیش آزمون، فعالیت الکترومایوگرافی عضلات درشت نئی قدامی و نازک نئی طویل هر سه گروه حین راه رفتن با پای برهنه ثبت شد. گروه تجربی، آزمایش را با کفش و کفش همراه کفی طبی نیز انجام داد. گروه تجربی مدت شش ماه از کفی طبی استفاده کرد. پس از 6 ماه هر سه گروه مجدد تست های پیش آزمون را تکرار کردند (پس آزمون). مقادیر میزان هم انقباضی در فازاستانس راه رفتن در گروه ها محاسبه و با روش آنالیز واریانس در سطح معناداری 0/05 مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج تفاوت معناداری در مقادیر هم انقباضی در زیرفازهای مختلف استانس راه رفتن بین گروه های دچار صافی کف پا و نرمال نشان داد. میزان هم انقباضی عضلات ساق در کوتاه مدت و 6 ماه استفاده از کفی طبی تغییر کرد.
    نتیجه گیری
    با استناد به این نتایج می توان از مقادیر هم انقباضی عضلات ساق پا به عنوان شاخص مناسبی برای توصیف ویژگی های کنترلی حرکات اضافی پا استفاده کرد. همچنین استفاده از کفی با تغییر در فعالیت عضلات، قادر به تغییر مقادیر هم انقباضی عضلات ساق پا می باشد.
    کلیدواژگان: هم انقباضی، صافی کف پا، راه رفتن، الکترومیوگرافی
  • سعید ایل بیگی *، مرضیه حیدری، مرضیه ثاقب جو صفحات 41-49
    زمینه و هدف
    تقویت عضلات اندام تحتانی باعث بهبود تعادل و کاهش درد در افراد مبتلا به اسپرین مچ پا شده و بنابراین خطر بروز اسپرین مجدد و ناپایداری مزمن مچ پا را کاهش می دهد. هدف از این پژوهش بررسی اثر 6 هفته تمرین پیلاتس بر روی تعادل و میزان درد زنان مبتلا به اسپرین مچ پا بود.
    روش بررسی
    20 زن مبتلا به اسپرین مچ پا (میانگین سن 2/30 ± 21/87 سال و میانگین نمایه توده بدنی 2/67 ± 21/81 کیلوگرم بر مترمربع) به طور تصادفی به دو گروه تجربی (11 نفر) و کنترل (9 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 6 هفته به انجام تمرینات پیلاتس (3 جلسه در هفته، هر جلسه 60 دقیقه) پرداختند. وضعیت تعادل و میزان درد در ابتدا و 48 ساعت بعد از دوره تمرین به وسیله تست تعدیل شده ستاره و پرسش نامه سنجش درد FOAS اندازه گیری شد. برای تجزیه وتحلیل آماری، بعد از استفاده از ازمون نرمال سازی کولموگروف-اسمیرنوف، از آزمون t مستقل و زوجی استفاده شد (0/05>P).
    یافته ها
    براساس نتایج، افزایش معناداری در تعادل پویای آزمودنی ها (0/05>P) مشاهده شد. اما، در میزان درد، تغییرات معناداری مشاهده نشد (0/05>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، تمرینات پیلاتس از طریق تقویت عضلات اندام تحتانی برای بهبود تعادل در افراد مبتلا به اسپرین مچ پا موثر است.
    کلیدواژگان: تمرینات پیلاتس، تعادل، میزان درد، اسپرین مچ پا
  • هومن مینونژاد، رضا رجبی، هادی صمدی*، زهرا محمودی، سهیل شیخ حسنی صفحات 49-55
    زمینه و هدف
    شناسایی ناهنجاری های ستون فقرات و ارزیابی اولیه وضعیت بدنی در کودکان و نوجوانان از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف اصلی از انجام مطالعه حاضر بررسی ارتباط میان اندازه قوس های سینه ای (کایفوز) و کمری (لوردوز) و امتیاز کمی اجزای تست ماتیاس (میزان جابه جایی دست ها، پشت و شکم) و نیز امتیاز کلی تست ماتیاس در دانش آموزان ابتدایی بود.
    روش بررسی
    60 نفر از دانش آموزان پسر 8 تا 13 ساله مقطع ابتدایی شهر ورامین که به صورت هدفمند و سپس تصادفی ساده انتخاب شده بودند در این مطالعه شرکت نمودند. ابتدا میزان جابجایی دست، کتف و شکم در هنگام انجام تست ماتیاس با استفاده از روش تصویر برداری و آنالیز رایانه ای اندازه گیری شد. سپس میزان انحناهای سینه ای و کمری با استفاده از خط کش منعطف اندازه گیری شد. برای بررسی ارتباط میان متغیرهای تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که در آزمودنی های مورد مطالعه میان امتیاز کلی تست ماتیاس (مجموع جابجایی دست، کتف و شکم) با درجه قوس های سینه ای (r= 0.73، p< 0.05) و کمری (r= 0.56، p< 0.05) ارتباط معنی داری وجود دارد. اما میان میزان کمی جابجایی مولفه های دست، کتف و شکم تست ماتیاس با درجه قوس های کمری و سینه ای ارتباطی مشاهده نشد (0/05
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، به نظر می رسد در ارزیابی وضعیت بدنی و به ویژه ستون فقرات دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی با استفاده از تست ماتیاس باید به امتیاز کلی این تست توجه شود.
    کلیدواژگان: تست ماتیاس، وضعیت بدنی، قوس سینه ای، قوس کمری
  • حسین صادقی ده چشمه*، بهنام قاسمی، محمدرضا مرادی، نادر رهنما صفحات 57-65
    مقدمه
    تعادل به عنوان شاخصی برای تعیین میزان استقلال سالمندان در انجام فعالیت های روزمره محسوب می شود. هدف از این تحقیق مقایسه اثر تمرینات زنجیره حرکتی بسته و تسهیل عصبی عضلانی گیرنده عمقی بر تعادل ایستا و پویای سالمندان مرد 60 تا 80 سال می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بود که از بین 380 نفر افراد سالمند واقع در شهرستان فارسان، 45 نفر به طور تصادفی به 3 گروه 15 نفره تقسیم شدند. میانگین سن در گروه زنجیره بسته (6/70±69/93سال)، در گروه تسهیل عصبی عضلانی (6/90±67/20سال) و در گروه کنترل (6/95±72/53سال) بود که به طور داوطلبانه دراین تحقیق شرکت نمودند. تعادل ایستا و پویای آزمودنی های هر سه گروه در پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. دو گروه مداخله، تمرینات زنجیره حرکتی بسته و تسهیل عصبی عضلانی گیرنده عمقی را در مدت 45دقیقه و طی هشت هفته و هر هفته 3 جلسه انجام دادند. جهت تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس برای داده های تکراری در سطح معناداری p≤0.05 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تغییرات درون گروهی و تعامل گروه ها در هر سه متغیر معنادار بود (p≤0.05). از دیگر نتایج حاصله عدم معناداری تفاوت های بین گروهی طی دو نوبت آزمون گیری در تعادل ایستا با چشمان باز و بسته (p>0.05) و معناداری در تعادل پویا بود (p≤0.05).
    نتیجه گیری
    مطابق با نتایج پژوهش، دو روش تمرینی زنجیره حرکتی بسته و PNF می تواند در بهبود تعادل ایستا و پویای سالمندان مرد مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: زنجیره حرکتی بسته، تسهیل عصبی عضلانی گیرنده عمقی، تعادل ایستا، تعادل پویا، سالمند
  • شهناز شهرجردی، مسعود گلپایگانی، یوسف قدیری صفحات 67-73
    زمینه و هدف
    زانو پرانتزی سبب کاهش حس عمقی مفصل زانو شده و امکان آسیب را افزایش می دهد. هدف از انجام مطالعه ی حاضر تاثیر تمرینات حس عمقی بر حس تشخیص وضعیت مفصل زانوی ورزشکاران با زانو پرانتزی بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، از بین مراجعه کنندگان به مراکز درمانی شهر کرمانشاه، 20 مرد ورزشکار با دامنه ی سنی بین 30-20 سال مبتلا به زانو پرانتزی به صورت داوطلبانه شرکت و به صورت تصادفی به گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. تمرینات تقویت حس عمقی در هر دو اندام تحتانی برای افراد گروه تجربی به مدت 8 هفته (3 جلسه در هفته، 3 بار در روز، هر جلسه 20 دقیقه) در مرکز درمانی انجام شد. در مرحله پیش آزمون و پس آزمون تست تشخیص وضعیت مفصل، حس عمقی زانو را در زوایای 40 و 60 درجه فلکشن زانو به کمک تصاویر دیجیتال توسط نرم افزار اتوکد اندازه گیری و مقایسه گردید. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 با استفاده از آزمون های t همبسته و تحلیل واریانس یک طرفه و در سطح اطمینان 95 درصد (p≤0.05) انجام شد.
    یافته ها
    در گروه آزمون، خطای مطلق حس عمقی از مقدار 1/14±4/4 در ابتدای پژوهش به 0/80±1/9 در پایان تمرینات کاهش پیدا کرد. درحالی که در گروه کنترل، میزان خطای مطلق حس عمقی تغییر معنا داری پیدا نکرد (0/05
    نتیجه گیری
    تمرینات تقویت حس عمقی سبب کاهش خطای بازسازی مفصل زانو می گردد. این تمرینات در ورزشکاران مبتلا به زانوی پرانتزی سبب بهبود حس عمقی مفصل گردید.
    کلیدواژگان: زانوی پرانتزی، حس عمقی، مفصل زانو
|
  • Pages 1-9
    Background And Aim
    the present study intends to compare the effects of the modified FIFA 11+ warm up program (11+ warm up program applying the wobble board) with FIFA 11+ warm up program in lower extremity injury prevention among the young male football players.
    Materials And Methods
    104 young male footballers were selected from Tehran league and were divided in two groups of the modified FIFA 11+ warm up program and 11+. Each group completed its warm up program for 24 weeks. The hours of training sessions and matches along with the players'' injuries were recorded. For comparison of numbers of injuries between two groups، Poisson distribution z-score was applied.
    Results
    The players in modified FIFA 11+ warm up program had %43. 51 fewer overall injuries in compare with players in 11+ program; but this difference was not statistically significant. The ankle injuries in modified FIFA 11+ warm up program were also %43. 07 fewer than the players in 11+ program; but this difference was not significant either.
    Conclusion
    the results indicate that although the group modified FIFA 11+ warm up program had almost %43 less injuries in compare with players in Group 11+، But considering that fact that this difference is not statistically significant، some more studies are needed to approve this efficiency.
    Keywords: Soccer, FIFA 11+ warm up program, modified FIFA 11, with wobble board, sport injury prevention
  • Pages 11-19
    Introduction
    exercise programs is one of the common methods for correction of scoliosis deformity, there is little research on correction of the non-structural type and several defects have been reported in previous studies. Thus, scientific evidence is little for supporting the optimal effectiveness of the exercise programs. The aim of this study was to investigate the effects of an eight-week corrective exercises program on non-structural scoliosis deformity.
    Material And Method
    Thirty male students with scoliosis angle less than 20 degrees, the average of age 21.66±1.07 years, weight67.59±6.41 kg and height176.03±5.76 cm, purposefully selected from the population and then randomly divided into 15 people per experimental and control groups. Then, the individuals in experimental group participated in an 8-week exercise program, while the subjects in control group only performed their ADL routinely. Photogrammetric method was used to measure the angle of lateral curvature of the spine in subjects from posterior view.
    Result
    Data were analyzed with using statistical methods (paired and independent samples t-test) between pre-test and post-test. The results showed that the mean angle of scoliosis experimental group was significantly decreased in the post-test (P=0.001). Furthermore, based on Cohen's d-value, the efficiency of the corrective exercises program was large (ES=0.81).
    Conclusion
    we can conclude that the efficiency of the corrective exercise program used in this study in reduction of scoliosis angle is desirable.
  • Pages 21-29
    Background And Aim
    Volleyball is one of the most popular sports in the world and knee injury is a common occurrence in volleyball. The purpose of this study was the relationship between range of motion, angular velocity, shearing force and reaction force of lower extremity of jump serve in male volleyball players.
    Materials And Methods
    The study samples consisted of 15 healthy male volleyball players which performed jump serve skill. All kinetics and kinematics data from ForcePlate and Motion Analysis System were used in Matlab for inverse dynamic analysis. Pearson's correlation coefficient was used to examine the relationship between the data.
    Results
    During volleyball jump serve, kinetic and kinematic variables correlation coefficient values​​ of lower extremity show negative correlation in peak knee proximal tibia anterior shear force with knee flexion angle (r = 0.111), hip flexion angle (r = 0.109), and knee flexion angular velocity (r = 0.118); and peak vertical ground reaction force with knee flexion angle (r = 0.570), and hip flexion angle (r = 529).
    Conclusion
    The results of this study indicate that lower extremity biomechanics of jump serve is particular important. This means ACL injuries can be prevented after recognizing of kinetics and kinematics factors. Collectively, it is suggested that athletes and coaches use the knowledge of biomechanics in sport skills for decreasing and preventing the sport injuries.
    Keywords: knee, kinetics, kinematics, biomechanics, jump serve
  • Pages 31-39
    Background And Aim
    The purpose of this study was to compare immediate and long-term effects of foot orthoses on co-contraction ratio of leg muscles among individuals with pes planus during stance phase of walking.
    Materials And Methods
    Forty- five male students were categorized based on foot structure into neutral, experimental pes planus, or control pes planus groups (15 subjects per group). Electromyographic activity was recorded from the tibialis anterior and the peroneus longus of all subjects while walking barefoot as pretest measures. Experimental pes planus group also walked under two conditions including wearing the shoe only and wearing the shoe with foot orthosis. Subjects in experimental pes planus group were required to wear foot orthoses for 6 months. All groups were assessed in a 6 months follow-up period. Co-contraction ratio of leg muscles among groups during stance phase of walking were compared using analysis of variance (α=0.05).
    Results
    Co-contraction ratio were significantly different in stance subphases between both supinated foot groups and neutral group.The leg muscles co-contraction ratio changed immediatly and 6 months after foot orthoses use.
    Conclusion
    According to these results, we concluded that leg muscles co-contraction ratio could provide useful index to explain motion controlling characteristics of the foot. Use of foot orthoses, also by changing in muscular activity alter co-contraction ratios.
    Keywords: Co, contraction, pes planus, walking, electromyography
  • Pages 41-49
    Background And Aim
    Lower extremity muscles strengthen can improve balance and decrease pain in people with ankle sprain and therefore reduce the risk factors for chronic ankle sprain. The purpose of this research was to analyze the effect of six weeks of Pilatese training on balance and pain level in athletes with ankle sprain.
    Material And Methods
    20 women with ankle sprain (mean±SD: age 21.87±2.30 yrs, body mass index 21.81± 2.67 kg/m2) were randomly divided into experimental (n=11) and control (n=9) groups. Experimental groups performed six week of Pilates training (60 min/day, 3 day/week). Balance and pain level were measured at pretest and after intervention with adjusted star test and FOAS questionnaire respectively. All statistics were preceded by Kolmogorov-Smirnov normality test. As all subpopulations used proved to be normal, classical student T-tests were used.
    Results
    Results showed a significant increase in dynamic balance (P<0/05), but it was not found for pain level (P<0/05).
    Conclusion
    It seems, Pilates training is effective for balance through increasing lower extremity muscle strength.
    Keywords: Pilates training, balance, pain level, ankle sprain
  • Pages 49-55
    Background And Aim
    Spine deformity detection, initial evaluation (screening) and also identify the factors affecting that, especially in children and adolescents is very important and can play an important role in prevent musculoskeletal disorders. Matthias arm raising test is a method of visual assessment of posture. The main objective of this study was investigating the relationship between quantitative score of Matthias test (hand, scapula and abdomen) and angle of thoracic and lumbar curvatures in 8-13 years old students.
    Materials And Methods
    Sixty 8-13 aged male student from elementary schools of Varamin were selected and predicated in current study. Matthiass test was recorded using digital camera and their compensatory movements of hand, scapula and abdomen were analyzed by computer. Angle of thoracic and lumbar curvatures was measured by using flexible ruler. Pearson correlation coefficient was used for analyzing the measured data.
    Results
    The results of study showed that there were only significant correlation between angle of thoracic and lumbar curvatures and total score of Matthiass Test (r= 0.73, p< 0.05 and r= 0.56, p< 0.05 respectively). There were no relationships between components of Matthiass test and angle of thoracic and lumbar curvatures (p > 0.05).
    Conclusion
    Based on results of current study, it suggests to assessing and screening of spine posture of schoolchildren by using of Matthiass test the total score of it applied.
    Keywords: Matthiass arm, raising test, posture, thoracic, lumbar curvature
  • Pages 57-65
    Introduction
    Balance is an index to determine the level of independency of elderly (60 years and older) in their daily activities. The purpose of this study is Comparison the effect of close kinetic chain and proprioception neuromuscular facilitation training on static and dynamic balance in male elderly.
    Materials And Methods
    A quasi-experimental study was designed that Of the among 380 subjects of male elderly in the Farsan city, 45 subjects randomly divided into 3 groups of 15. Average age in the closed chain (69.93 ± 6.70years), in proprioception neuromuscular facilitation (67.20± 6.90 years) and the control group (72.53± 6.95years) was that voluntarily participated in this study. Static and dynamic balance of all three groups of subjects were measured in pre-and post-tests. Experimental groups were performed close kinetic chain and PNF in 45 minute, 3 sessions per week in eight weeks and control group asked to continue their daily activity. Statistical analysis was performed using Repeated Measure Anova test in significant level (p≤0.05).
    Results
    The results showed that changes within group and interaction groups was significant in all three variables (p≤0.05). The results show no significant differences between groups in two consecutive testing in static balance with eyes open and closed (p>0.05), and differences between groups were significant in balance dynamic (p≤0.05).
    Conclusion
    According to the survey, exercises closed kinematic chain exercises and PNF can be used to improve static and dynamic balance in elderly men.
    Keywords: Close Kinethic Chain, Proprioceptive neuromuscular facilition, proprioception, Ankle joint, Elderly
  • Pages 67-73
    Background
    Genu varum can cause loss of proprioception in the knee joint and increase the possibility of injury. The purpose of this study, the effect of strengthening exercises on proprioception athletes with knee joint position sense in Genuvarum.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study, the patients referred to medical centers in Kermanshah, 20 male athletes with an age range between 20-30 years old with Genuvarum and knee pain and voluntarily participated in randomly divided into groups (experimental and control. Proprioception training in both lower limbs for the experimental group, 8 weeks (3 sessions per week, three times a day, 20 minutes each session) that in the medical center was performed. The pre-test and post-test to detected joint position, knee proprioception was measured at two angles of knee flexion and via digital pictures using Auto-CAD software. Data analysis software SPSS version 16 using paired t-test and one-way analysis of variance and a confidence level of 95% (P <0/05) was performed.
    Results
    In the experimental group, the absolute error of the proprioceptive 4/4 ± 1/14 at the beginning of the 1/9 ± 0/80 was reduced at the end of practice. In the control group, the absolute error of the proprioceptive did not change significantly (Sig = 0/218).
    Conclusions
    Knee joint proprioception exercises can reduce the reconstruction error. These exercises improve proprioception in athletes with Genuvarum.
    Keywords: Genuvarum, proprioception, Knee joint