فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:15 Issue: 3, Summer 2014

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:15 Issue: 3, Summer 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/10/07
  • تعداد عناوین: 20
|
  • پاتریکژا چیلینسکا، ورزوس، مارتا لیز، سوچوکا، اولینا واوریک، گاودا، ماریان جدریچ، میروسلاو لنکوت، کامیلا بولاک، باربارا جودلوسکا، جدریچ صفحات 198-205
    کلادریبین به عنوان داروی ضد نئوپلاسم و سرکوب کننده ایمنی و ضد التهاب عمل می کند. هدف این پژوهش مطالعه اثرات احتمالی این دارو بر اپیدرم می باشد. آزمایش بر روی موش صحرایی نژاد ویستار انجام گردید. گروه شاهد غذای استاندارد و آب دریافت کردند. گروه آزمایشی I تحت درمان کلادریبین مطابق با الگوی درمانی مولتیپل اسکلروز انسانی قرار گرفت. 24 ساعت پس از افزودن دوز دارو نمونه گیری جهت ارزیابی میکروسکوپی و هیستوشیمیایی انجام شد. دارو در گروه آزمایشی II نیز مطابق با روش مورد استفاده در گروه آزمایشی I تجویز گردید با این تفاوت که نمونه گیری 4 هفته بعد از آخرین تجویز دارو انجام شد. پس از اتمام دوره آزمایشی نمونه های پوست تمام موش ها تحت مطالعه هیستومورفولوژیک و ایمونوهیستوشیمیایی قرار گرفت. آنالیز نمونه های بافتی رنگ شده با هماتوکسیلین و ائوزین، تغییرات قابل مشاهده ای را در الگوی اپیدرم نشان داد. لایه های بافتی در مقایسه با گروه شاهد بسیار نازک تر شده بود. تفاوت حضور پروتئین p53 در گروه شاهد با دو گروه آزمایشی از نظر آماری معنی دار بود (P<0.0001). افزودن کلادریبین در گروه های آزمایشی سبب تغییر چهره بافتی اپیدرم می شود. بر اساس یافته های مورفولوژیکی و بیان پروتئین p53 می توان نتیجه گرفت که وقفه 4 هفته ای در تجویز دارو موجب کمک به بازسازی بافت اپیتلیوم پوست موش صحرایی می شود.
    کلیدواژگان: کلادریبین، اپیدرم، آپوپتز، پروتئین p53، کاسپاز 3
  • اسما کاظمی، سید محمد مظلومی، زهرا حسن زاده رستمی، معصومه اخلاقی صفحات 206-210
    هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تاثیر افزودن شیر سویا بر خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی، و حسی شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بود. ابتدا لوبیای سویا با نسبت 1 به 5 وزنی/حجمی با آب مقطر مخلوط گردید. شیر سویای تهیه شده با نسبت های 20٪، 40٪ و 60٪ به شیر افزوده شد. شیر ساده به عنوان کنترل مورد استفاده قرار گرفت. نمونه ها استریل و سپس با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LA-5 تخمیر شده و در دمای 5 درجه سانتیگراد به مدت 14 روز نگهداری شدند. شمارش میکروبی، اسیدیته، pH، سینرسیس، و ارزیابی حسی طی مدت نگهداری انجام گرفت. نتایج نشان داد که تمام نمونه ها حداقل دوز موثر LA-5 را در روز 14 دارا بودند، اگرچه کاهش معنی داری در نمونه های حاوی 60٪ شیر سویا مشاهده شد. در هر روز آزمایش کاهش قابل توجهی در pH نمونه ها وجود داشت. افزودن شیر سویا به شیر سینرسیس را به خصوص در نمونه های حاوی 60٪ شیر سویا افزایش داد. امتیاز بافت، احساس دهانی، بو و طعم نمونه های حاوی 40٪ و 60٪ شیر سویا به طور معنی داری کمتر از سایر نمونه ها بود. پارامتر L* رنگ در نمونه های حاوی 60٪ شیر سویا به طور معنی داری کاهش داشت و این کاهش با افزایش مدت نگهداری مشهودتر بود. در مجموع، افزودن 20٪ شیر سویا تغییر زیادی در خواص فیزیکوشیمیایی و حسی شیر ایجاد نکرد در عین اینکه محیط مناسبی برای رشد LA-5 فراهم نمود. بنابراین مخلوط شیر و20٪ شیر سویا می تواند به عنوان محصول پروبیوتیکی خوب با محتوای لاکتوز کمتر و فواید تغذیه ای بیشتر معرفی شود.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، شیر، شیر سویا، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
  • کی. اس. ابوالنصر، آ. ای. زاقلول، جمال ابراهیم کاروف صفحات 211-217
    هدف از این پژوهش، ارزیابی استفاده از مش پلی پروپیلن و پریکارد گاوی نگهداری شده در گلیسرول (GBP) جهت ترمیم نقیصه های دیواره شکمی در 24 سگ دو رگه و از لحاظ بالینی سالم با استفاده از تکنیک های اینله و اندرله می باشد. بنابراین 24 سگ دو رگه سالم در این مطالعه استفاده شدند. حیوانات طبق نوع ماده پروتزی مورد استفاده به دو گروه اصلی تقسیم شدند. هر یک مطابق تکنیک پیوند به دو تحت گروه تقسیم بندی شدند. مواد مصنوعی مورد استفاده مش پلی پروپیلن (پرولین، اتیکون، جانسون و جانسون، بلگیوم) و پریکارد گاوی نگهداری شده در گلیسرول هستند. دو تکنیک پوند تکنیک اینله و اندرله می باشند. بر اساس یافته های پس از مرگ، آنالیز بیوشیمیایی و بررسی هیستوپاتولوژیک، مشاهده گردید که از وصله های گلیسرول می توان به عنوان جایگزینی موفق برای تقویت و ترمیم نقیصه های وسیع دیواره شکمی نسبت به مش پرولین استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پریکارد گاوی، نقیصه دیواره شکمی، مش پلی پروپیلن، سگ
  • ابوالفضل غنی ئی، سید مصطفی پیغمبری، جمشید رزم یار صفحات 218-222
    بیماری بورس عفونی (IBD) در زمره بیماری های بسیار واگیردار ماکیان ها می باشد که توسط ویروس IBD (IBDV) ایجاد می شود. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات سه جدایه ایرانی ویروس فوق حاد IBD بود. با استفاده از RT-PCR، یک قطعه 715 جفت بازی در ژن VP1 سه سویه ایرانی IBDV تکثیر، تعیین توالی، و با سویه های IBDV موجود در بانک ژن مورد مقایسه، و ارتباطات فیلوژنتیک آن ها مورد بررسی قرار گرفت. در برازش توالی نوکلئوتیدی سویه های IBDV، تعداد 23 اختلاف نوکلئوتیدی بین سویه های فوق حاد (به جز IL و PT) و بقیه سویه های غیر فوق حاد مشاهده شد. تعداد 2 جایگاه نوکلئوتیدی، 863G و 1023A، اختصاصی سویه های JRMP07IR و JRMP14IR بودند. همه سویه های فوق حاد (به جز IL و PT) در جایگاه های اسید آمینه 242E و 287A با سویه های غیر فوق حاد متفاوت بودند. در سه سویه ایرانی این مطالعه، جایگاه های اسید آمینه 251R در هر دو سویه JRMP07IR و JRMP14IR و 360L در JRMP14IR از بقیه سویه های فوق حاد متفاوت بودند. در آنالیز فیلوژنتیک، سه سویه ایرانی در کنار سویه های فوق حاد قرار گرفتند. سویه ایرانی، JRMP30IR، به دو سویه اروپایی HOL) و (UK661 و دو سویه جنوب شرق آسیا OKYM) و (ZJ2000، بیشتر نزدیک بود. اما دو سویه دیگر ایرانی، JRMP07IR و JRMP14IR، به دو سویه ترکیه ای OA/G1) و (OE/G2 و یک سویه مالزیایی (UPM94) نزدیک تر بودند. مطالعات گسترده تر در این زمینه دانش بیشتری در خصوص توزیع، تنوع، و ارتباطات فیلوژنتیک سویه های IBDV جدا شده در ایران و دیگر نقاط جهان برای پژوهشگران فراهم خواهد نمود.
    کلیدواژگان: بیماری بورس عفونی طیور، سویه های فوق حاد، VP1، ماکیان، ایران
  • دژان پروولوویچ*، میلان پوپوویچ، دانیجلا کوژیچ، گوردانا گروبور، لاژسیچ صفحات 223-226

    هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر مکمل های غذایی استات سرب و آلومینوسیلیکات ها بر روی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپیدی در بافت های عضله اسکلتی و قلب بود. ماکیان های گوشتی به چهار جیره شامل گروه کنترل، گروه Pb، گروه آلومینوسیلیکات-ATN (ماده آنتی توکسیک) و Pb+ATN، در یک آزمایش به مدت سه هفته اختصاص داده شدند. مصرف غذایی استات سرب استرس اکسیداتیو را القا نموده و پراکسیداسیون لیپیدی را در بافت عضله قلب پیش می برد. داده های ترکیبی نشان دادند که ماکیان های تغذیه شده با آلومینوسیلیکات ها برای اکثر پارامترهای اندازه گیری شده حفاظت معنی داری در مقابل اثرات استات سرب دریافت نمودند.

    کلیدواژگان: آلومینوسیلیکات ها، قلب، بافت عضله، استرس اکسیداتیو، استات سرب
  • مصطفی پورعلی، حسن کرمانشاهی، ابوالقاسم گلیان، غلامرضا رزمی، محمد سختانلو صفحات 227-232
    برای مطالعه اثرات ضد اکسیدانی و ضد کوکسیدیوزی پودر سیر و اسیدهای آمینه گوگرددار بر عملکرد رشد، دفع اووسیت مدفوعی، شاخص های استرس اکسیداتیو و حالت ضد اکسیدانی جوجه گوشتی یک طرح اسپلیت پلات 2 × 2 × 2 در نظر گرفته شد. 480 قطعه جوجه گوشتی در روز اول پرورش به طور مساوی به دو پلات مساوی تقسیم شدند. در روز 34 پرورش، 240 قطعه از جوجه ها با مخلوطی از گونه های آیمریا (102 × 5/7 اووسیت) به روش تلقیح دهانی آلوده شدند. در هر پلات 4 تیمار (جیره پایه، جیره پایه با 0/5% پودر سیر، جیره پایه با 50% بیشتر از نیازهای 2009 اسید آمینه گوگرددار بر طبق راس 308 و جیره پایه با 0/5% پودر سیر به علاوه 50% بیشتر از نیازهای اسید آمینه گوگرددار) با 5 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر قفس در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که آیمریا، عملکرد جوجه های گوشتی را کاهش و مقدار نیتریک اکساید (NO) و مالون دی آلدئید (MDA) سرم را افزایش و فعالیت آنزیم سوپراکسیداز دسماتاز و گلوتاتیون پراکسیداز کبدی را بدون تغییر باقی گذاشت. کاهش رشد و افزایش NO و MDA در جوجه های آلوده نسبت به جوجه های سالم بیشتر بود. دفع اووسیت مدفوعی با مکمل نمودن پودر سیر و اسیدهای آمینه گوگرددار به طور معنی داری (P<0.05) کاهش یافت. مکمل نمودن 0/5% پودر سیر و اسیدهای آمینه گوگرددار 50% بیشتر از نیازها، اضافه وزن روزانه را به طور معنی داری افزایش و OPG، MDA و NO را کاهش داد، البته در فعالیت آنزیم های ضد اکسیدان در جوجه های آلوده به آیمریا تغییری نداشت.
    کلیدواژگان: کوکسیدیوز، جوجه گوشتی، استرس اکسیداتیو، پودر سیر، اسید آمینه گوگرددار
  • آخیلش کومار، صاحادب دی، کارونانیتی ماهندران، آنانیا دان، سومیت ماهاجان، آبهیشک ساکسنا صفحات 233-237
    هدف از این تحقیق ارزیابی اهمیت بالینی ناتریوریک پپتید (NT-Pro BNP)، نیتریک اکساید (NO) و اکوکاردیوگرافی (تست تشخیصی طلایی) در تشخیص کاردیومیوپتی سگ ها می باشد. از 374 مورد ارجاعی، 82 بیمار مبتلا به اختلال قلبی عروقی تشخیص داده شد که 16 بیمار مبتلا به کاردیومیوپتی جهت ارزیابی و استاندارد کردن بیومارکرها انتخاب شدند. افزایش معنی داری (P<0.01) در NT-Pro BNP سگ های مبتلا به کاردیومیوپتی مشاهده گردید. غلظت پلاسمایی NO نسبت به سگ های سالم افزایش معنی دار نشان نداد. حساسیت NT-Pro BNP و NO به ترتیب 72/20% و 62/50% و ویژگی آن ها به ترتیب 93/90% و 89/40% در مقایسه با اکوکاردیوگرافی تشخیص داده شد. همبستگی بین اکوکاردیورافی و NT-Pro BNP، 30/89% با میزان کاپای 0/675 بود که نشان از هماهنگی زیاد بین این دو روش دارد. ارزش پیش گویانه مثبت و منفی به ترتیب 0/765 و 0/925 تخمین زده شد. نتیجه گرفته می شود که احتمالا می توان از NT-Pro BNP و NO در نبود امکانات اکوکاردیوگرافی، به عنوان ابزار تشخیصی جایگزین برای تشخیص کاردیومیوپتی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کاردیومیوپتی، اکوکاردیوگرافی، ناتریوریک پپتید N، terminal pro، B، type، نیتریک اکساید
  • سید مصطفی مدرس موسوی بهبهانی، مصطفی اخلاقی*، حسن شریفی یزدی صفحات 238-243

    از بافت کلیه 100 ماهی بیمار با علائم سپتی سمی هموراژیک و همچنین 50 نمونه آب از مزارع پرورش ماهی به صورت استریل تهیه و کشت باکتریایی صورت گرفت. هفتاد و پنج پرگنه باکتریایی گرم منفی به روش بیوشیمیایی با استفاده از کیت API 20E به عنوان آئروموناس های متحرک مورد شناسایی قرار گرفتند. شناسایی ژنوتیپی این باکتری ها با استفاده از پرایمرهای اختصاصی rDNA S16 در واکنش زنجیره ای پلیمراز و تعیین توالی نوکلئوتیدی، 28 آئروموناس متحرک مشخص شدند. در ماهی های بیمار، آئروموناس هیدروفیلا (3 جدایه، 15%)، آئروموناس ورونئی بیووار سوبریا (8 جدایه، 4%)، آئروموناس بیستاریوم/پسیکولا (5 جدایه، 25%)، آئروموناس مدیا (3 جدایه، 15%)، آئروموناس جاندائی (1 جدایه، 5%)، آئروموناس آکواریوروم (0 جدایه، 0%) و در آب، آئروموناس هیدروفیلا (0 جدایه،0%)، آئروموناس ورونئی بیووار سوبریا (6 جدایه، 75%)، آئروموناس بیستاریوم/پسیکولا (0 جدایه، 0%)، آئروموناس مدیا (1 جدایه، 12/5%)، آئروموناس جاندائی (0 جدایه، 0%)، آئروموناس آکواریوروم (1 جدایه، 12/5%) مشخص شدند. نتایج به دست آمده نشان داد وقوع سپتی سمی ناشی از آئروموناس های متحرک توسط آئروموناس ورونئی بیوار سوبریا بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است. نتایج حاصل از تعیین ترادف ناحیه rDNA S16 در آئروموناس های مورد آزمایش حاکی از وجود پلی مورفیسم نوکلئوتیدی داخل و بین گونه ای قابل توجهی (10 تا 20 جایگاه نوکلئوتیدی دارای پلی مورفیسم) در جمعیت آئروموناس ها بود.

    کلیدواژگان: فنوتیپ، ژنوتیپ، آئروموناس های متحرک، ماهی های بیمار، مزارع پرورش ماهی
  • سواچنگ وی، ژوآندی گنگ*، جیانگ لینگ دونگ، زیاهو اویانگ، کن زی، مین وی صفحات 244-249

    این مطالعه اثرات ایمنی آگونیست GnRH بر روی بیان mRNA مربوط به FSHR در هیپوفیز و پروتئین FSRH در رحم را مورد بررسی قرار داد، و همچنین اثر بخشی آن بر روی تکامل رحم را تایید نمود. 42 میش غیر سیکلیک و نابالغ به شش گروه تجربی (EG) در خلال فصل استروس تخصیص داده شدند. حیوانات در EG-I، EG-II و EG-III به طور زیر جلدی با 200، 300 و 400 میکروگرم آنتی ژن آلارلین (روز 0 و 14) مورد تزریق قرار گرفتند. به حیوانات در EG-IV و EG-V به طور زیر جلدی 200 و 300 میکروگرم آنتی ژن آلارلین (روز 0، 7، 14 و 21) تزریق شد. بیان پروتئین FSHR رحمی با استفاده از وسترن بلاتینگ مشخص شد. RT-PCR برای اندازه گیری بیان mRNA مربوط به FSHR در روز 70 بعد از ایمنی انجام شد. در مقایسه با CG، سطوح mRNA مربوط به FSHR هیپوفیز در EG-I، EG-II و EG-III تا 58%، 88% و 91% کاهش یافتند (P<0.01). در مقایسه با EG-I و EG-II mRNA مربوط به FSHR در EG-IV و EG-V تا 64/29% و 10/11% کاهش یافت (P<0.05). سطوح بیان پروتئین FSHR رحمی در EG-III و EG-V بیشتر از آن در CG بود. غدد رحمی، میتوکندری ها و کریستاهای میتوکندریایی کم شدند، و حفره غده ای کاهش یافت، همچنین میکروویلی ها کوتاه شدند. وزن شاخ های رحمی در EG-I، EG-II و EG-III به ترتیب تا 4/66%، 10/20% و 16/63% کاهش یافت. ضخامت دیواره رحمی (UWT) در EG-I، EG-II و EG-III تا 1/41%، 5/84% و 8/75% (P<0.05) کاهش یافت. ضخامت اپی تلیوم اندومتر (EET) در EG-I، EG-II و EG-III به 2/70%، 8/87% و 19/15% کاهش یافت. روابط مثبت میان وزن شاخ های رحمی و UWT، EET و FSHR محاسبه شدند.

    کلیدواژگان: آگونیست GnRH، رسپتور FSH، فراساختار، رحم، میش
  • امیر توکمه چی، فرانک کریمی راد، فرح فرخی، ناصر آق، رضا جلیلی صفحات 250-255
    بره موم یک مخلوط رزینی پیچیده است که توسط زنبور عسل از جوانه و ترشحات گیاهی جمع آوری و تحت تاثیر آنزیم ها تغییر شکل پیدا می کند. اثرات کوتاه و بلند مدت عصاره الکلی بره موم ایرانی (EEIP) بر رشد و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان بررسی شد. ماهیان (با میانگین وزنی 3/2 ± 30 گرم) با غذای تجاری غنی تکمیل شده با غلظت های 0، 1، 2 و 5 گرم در کیلوگرم عصاره الکلی بره موم ایرانی به مدت 96 ساعت و غلظت های 0، 0/5، 1 و 2 گرم در کیلوگرم آن به مدت 45 روز تغذیه شدند. کارآیی رشد ماهیان قزل آلای رنگین کمان (وزن نهایی، طول کل، درصد وزن به دست آمده، نرخ رشد ویژه و شاخص وضعیت) به طور معنی داری (P<0.05) تحت تاثیر جیره تکمیل شده با عصاره الکلی بره موم ایرانی قرار گرفت. نتایج نشان داد که قبل از شروع مطالعه هیچگونه اختلاف معنی داری در شاخص های ایمنی گروه های مختلف ماهیان وجود نداشت. به طور معنی داری فعالیت لیزوزیم سرم، کمپلمان و ایمنوگلبولین تام در همه تیمارهای تحت مطالعه در کوتاه مدت و بلند مدت نسبت به گروه شاهد افزایش نشان داد. بر اساس نتایج کسب شده بره موم قادر است کارایی رشد و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، بره موم ایرانی، کارایی رشد، ایمنی
  • صادق کریمی، حبیب الله دادرس، علی محمدی صفحات 256-261
    مطالعات پیشین نشانگر اثر ضد ویروسی فراورده های گیاهی سرخارگل و آقطی سیاه بر ویروس های آنفلوانزای انسانی در شرایط in vitro می باشد. برای بررسی اثر ضد ویروسی عصاره این گیاهان دارویی در شرایط طبیعی، از دو عصاره استاندارد شده سرخارگل (EF) و آقطی سیاه (SAM) و داروی آمانتادین در جوجه های گوشتی آلوده شده به ویروس آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2 استفاده شد. 8 ساعت پس از تلقیح ویروس EF و SAM و داروی آمانتادین، و به مدت 7 روز به آب آشامیدنی جوجه ها اضافه شد.گروه پروفیلاکسی از 5 روز پیش از چالش و به مدت ده روز، EF در آب آشامیدنی دریافت نمود. در طی روزهای پس از چالش میزان تیتر ویروس در نمونه های مخاط نای و مدفوع جوجه ها با استفاده از آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز زمان حقیقی اندازه گیری شد. نتایج نشانگر بالاترین مقادیر دفع ویروس از مدفوع و نای در گروه کنترل چالش (بدون درمان) در روز 3 پس از چالش می باشد. در مقایسه با گروه چالش بدون درمان، تیتر ویروس نمونه های مدفوع گروه پروفیلاکسی EF در تمام روزهای پس از چالش به میزان قابل توجهی کمتر بود. همچنین، همگی نمونه های مدفوع پرندگان هر دو گروه درمان و پروفیلاکسی EF در روز 3 پس از چالش بر خلاف سایر گروه های چالش از نظر دفع ویروس منفی بودند. اگر چه به طور کلی تیتر ویروس در نمونه های نای کم بود، درمان با SAM و آمانتادین سبب کاهش موارد نمونه های مثبت در مقایسه با گروه کنترل مثبت و درمان یا پروفیلاکسی با EF گردید. این مطالعه بر کاهش دفع ویروس آنفلوانزا در نمونه های مدفوع و نای پس از استفاده عصاره الکلی سرخارگل و عصاره آبی آقطی سیاه در جوجه های گوشتی دلالت می نماید.
    کلیدواژگان: سرخارگل، آقطی سیاه، آنفلوانزای H9N2، جوجه، واکنش زنجیره ای پلیمراز زمان حقیقی
  • مریم یعقوبی، سالار در افشان، فاطمه پیکان حیرتی، نعمت محمودی صفحات 262-265
    اثر جیره محتوی نوکلئوتید تجاری بر رشد و برخی پارامترهای هماتولوژی در گربه ماهی رنگین کمان (Pangasianodon hypophthalmus) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور سطوح مختلف نوکلئوتید (0، 0/25، 0/5، 0/75 و 1%) در جیره پایه افزوده و بچه گربه ماهیان با میانگین وزنی 0/11 ± 1/52 گرم برای مدت 10 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تغذیه ماهیان با جیره حاوی نوکلئوتید منجر به بهبود وزن نهایی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه نشد (P>0.05). افزودن نوکلئوتید به جیره در محدوده 0/75-1% تنها منجر به افزایش فاکتور وضعیت در مقایسه با گروه شاهد شد (P<0.05). تغذیه با جیره های محتوی نوکلئوتید باعث ایجاد اختلاف معنی داری در میزان هموگلوبین، هماتوکریت، میانگین هموگلوبین گلبولی، میانگین حجم گلبولی، تعداد گلبول سفید و قرمز و نسبت آن ها در مقایسه با گروه شاهد نشد (P>0.05). با این وجود برخی تغییرات معنی دار در پارامترهای هماتولوژیک شامل میزان هموگلوبین و هماتوکریت درون گروه های ماهیان تغذیه شده با نوکلوتید مشاهده شد (P<0.05). بر اساس نتایج می توان بیان داشت که افزودن نوکلئوتید به جیره گربه ماهی رنگین کمانی، فاقد تاثیر شگرف بر پارامترهای رشد و فاکتورهای خونی است.
    کلیدواژگان: افزایش وزن، اجزای جیره، فاکتورهای خونی، گربه ماهی آب شیرین
  • ایوب یوسفی جوردهی، محمد سوداگر، محمود بهمنی، سید عباس حسینی، امیر احمد دهقانی، محمدعلی یزدانی صفحات 266-271
    در این تحقیق، 54 قطعه فیل ماهی پرورشی 5 ساله در مرحله II رسیدگی جنسی با غلظت های صفر (شاهد)، 0/2، 0/4، 0/8و 1/6 گرم از فیتواستروژن های جنیستین و اکوال در هر کیلوگرم جیره به مدت یک سال تغذیه شدند. خونگیری و نمونه برداری از گناد به صورت فصلی انجام شد. نتایج نشان داد که 64% از فیل ماهیان ماده در تیمار اکوال با غلظت 0/4 گرم در کیلوگرم به مرحله IV رسیدگی جنسی رسیدند و قطر اووسیت ها به طور معنی داری در همه غلظت های اکوال و در غلظت های 0/2، 0/4 و 0/8 گرم جنیستین در انتهای دوره افزایش یافت و در تیمار اکوال با غلظت 0/4 گرم در کیلوگرم به حداکثر (0/2 ± 3 میلی متر) رسید (P<0.05). سطوح هورمون تستوسترون از 0/6 ± 0/3 نانوگرم در میلی لیتر در ابتدای دوره به حداکثر میزان 1/91 ± 21/04 نانوگرم در میلی لیتر در تیمار اکوال با غلظت 0/4 گرم در کیلوگرم در انتهای دوره رسید (P<0.05). سطوح هورمون 17 بتا-استرادیول (E2) در برخی از غلظت های جنیستین و اکوال در انتهای دوره نسبت به ابتدای دوره به طور معنی داری افزایش یافت و به حداکثر میزان 1/04 ± 12/6 نانوگرم در میلی لیتر در تیمار اکوال با غلظت 0/4 گرم در کیلوگرم در انتهای دوره رسید (P<0.05). سطوح هورمون 17 آلفا-هیدروکسی پروژسترون اختلاف معنی داری در غلظت های مختلف جنیستین و اکوال نشان نداد (P>0.05). در مقایسه، اکوال اثرات استرونیک قوی تری بر رشد تخمدان در مقایسه با جنیستین القاء نمود. بنابراین، استفاده از اکوال در جیره غذایی به منظور القای رشد تخمدان در گونه فیل ماهی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: فیتواستروژن، اکوال، جنیستین، تولیدمثل، فیل ماهی
  • زهرا نوری*، سعید خانزادی، عبدالله جمشیدی، حسام الدین سیفی صفحات 272-278

    لیستریوزیس از بیماری های مهم با منشاء غذایی در جهان است که توسط لیستریا مونوسایتوژنز ایجاد می شود. عوامل مختلفی می توانند بر روی رشد پاتوژن های میکروبی با منشاء غذایی تاثیر بگذارند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات ترکیبی غلظت های مختلف اسانس زیره سیاه (0%، 0/08%، 0/16%، 0/24%)، سه دمای نگهداری (35، 25 و 4 درجه سانتیگراد)، سه سطح از pH (7، 6، 5) و دو دوز تلقیح (cfu m-1 103 و 105) بر روی رشد لیستریا مونوسایتوژنز در محیط براث قلب و مغز بود. برای هر حالت سه تکرار در نظر گرفته شد. رشد باکتری با بررسی کدورت قابل مشاهده طی 30 روز مورد پایش قرار گرفت. جهت بررسی متغیرهای در نظر گرفته شده بر فاصله زمانی تلقیح تا ایجاد کدورت، مدل بقای پارامتریک با توزیع لوگ نرمال مورد استفاده قرار گرفت. کلیه متغیرهای مورد بررسی تاثیر معنی داری بر روی فاصله زمانی تلقیح تا ایجاد کدورت داشتند (P<0.05). مدل نهایی به خوبی قادر به پیشگویی رشد و ممانعت از رشد لیستریا مونوسایتوژنز می باشد.

    کلیدواژگان: لیستریا مونوسایتوژنز، اسانس زیره سیاه، فاصله زمانی تلقیح تا ایجاد کدورت، مدل سازی
  • ثریا غریبی، امیر نیاسری نسلجی *، نجمه پورساسان، علی اکبر موسوی موحدی صفحات 279-284

    در این مطالعه امکان جایگزینی محلول سالامون با محلول اصلاح شده شتر (MSD) و نیز زرده تخم مرغ با لیپوپروتئین ها با دانسیته کم (LDL) برای نگهداری منی قوچ در شرایط یخچالی بررسی شد. منی 3 راس قوچ با کیفیت مطلوب توسط مهبل مصنوعی جمع آوری و مخلوط شدند. در آزمایش اول، منی مخلوط به دو بخش تقسیم و در محلول های سالامون و MSD رقیق شد. در آزمایش دوم، منی مخلوط به پنج قسمت تقسیم و در محلول MSD دارای 12% و 15% زرده تخم مرغ و یا 3%، 5% و 8% LDL رقیق گردید. در آزمایش سوم، منی مخلوط به دو بخش تقسیم و در محلول MSD دارای 12% زرده تخم مرغ و یا 5% LDL رقیق شد. زنده مانی اسپرم تا 72 ساعت پس از رقیق سازی مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمایش اول، زنده مانی اسپرم در محلول MSD و سالامون در طول 72 ساعت نگهداری در یخچال مشابه بود. در آزمایش دوم، حرکت پیش رونده اسپرم در زمان صفر در بین گروه ها یکسان بود، ولی این شاخص در محلول MSD دارای 5% و 8% LDL نسبت به سایر محلول ها بالاتر باقی ماند. در آزمایش سوم، حرکت پیش رونده اسپرم در زمان های 48 و 72 ساعت پس از رقیق سازی در محلول MSD با 5% LDL بهتر از این محلول با 12% زرده تخم مرغ بود. به طور خلاصه، از محلول MSD به همراه 5% LDL می توان برای نگهداری اسپرم قوچ به مدت 72 ساعت در یخچال استفاده نمود.

    کلیدواژگان: قوچ، نگهداری منی، لیپوپروتئین با دانسیته کم، رقیق کننده
  • سوجیت کومار بهرا، تی. صابرینات، آشوک کومار، سورش چندرا داس، تاپان کومار پالای، دباناندا پاترا، پالاب چاودوری صفحات 285-289
    لپتوسپیروز در گاو مشکل جهانی مرتبط با سقط، عدم تولید شیر، مرده زایی و ناباروری است که منجر به خسارات اقتصادی عمده ای به صنعت شیر می شود. اطلاعات اندکی درباره شیوع سرمی لپتوسپیروز گاوی در شرق هند وجود دارد. از اینرو، با هدف بررسی شیوع بیماری در ادیشا و ایالت بنگال غربی در شرق هند، 350 نمونه سرم گاو با تاریخچه ناباروری، سقط و وجود خون در شیر همراه با خصوصیات جغرافیایی مشخص جمع آوری شدند. جهت شناسایی سرووارهای موجود در منطقه مورد مطالعه، نمونه های سرمی توسط MAT با استفاده از یک باتری حاوی 12 سرووار لپتوسپیرا به عنوان آنتی ژن زنده مورد آزمایش قرار گرفتند. به علاوه یک پروتئین نوترکیب (Lip32) بر اساس ELISA برای مطالعه مقایسه ای انجام شد. مثبت سرمی کل با استفاده از MAT و rLip32ELISA به ترتیب 85/50% و 56% تشخیص داده شدند. حساسیت و ویژگی rLip32ELISA نسبت به MAT محاسبه و به ترتیب 100% و 89/53% مشخص شدند. در مطالعه حاضر در میان سرووارها ایکتروهموراژیه فراوان ترین سرووار گزارش شده در این مطالعه بود. پس برای نتیجه گیری، این مطالعه بررسی های بیشتری را در این منطقه جهت شناسایی عوامل خطر دخیل در چرخه انتقال بیماری متضمن می شود.
    کلیدواژگان: گاو، لپتوسپیروز، MAT، rELISA، هند
  • علیرضا رعایت جهرمی، سیف الله دهقانی ناژوانی، مهرزاد فرود صفحات 290-292
    هدف از این مطالعه، القای جابجایی شیردان به سمت چپ به منظور آشنایی و آموزش دانشجویان عمومی و تخصصی با سایر مسایل بالینی و شیوه برخورد و جراحی آن بوده است. جراحی روی 8 گاو نر جوان صورت گرفت. پس از آرامبخشی، لوله انعطاف پذیردو متری از طریق بینی وارد شکمبه شد. سپس با لاپارو-رومینوتومی، 20 سانتیمتر از لوله وارد شیردان شد. دیواره شکمبه و شکم به شکل معمول بسته شد. حیوان در حالت خوابیده به راست قرار داده شد. شیردان از طریق لوله باد شد و به حیوان اجازه ایستادن داده شد. شیردان باد شده با هوا به سمت چپ، بین شکمبه و پوست جابجا گردید و جابجایی با سونوگرافی تایید شد. القای تجربی جابجایی شیردان به سمت چپ و به روش ذکر شده، روشی مناسب و بی خطر به منظور آموزش و انجام تحقیقات است.
    کلیدواژگان: القای تجربی، جابجایی شیردان به سمت چپ، گاو نر
  • شاردا چودری، نیلام گوپتا، جیتیکا جترا صفحات 293-296
    پریون ها پاتوژن های عفونی بی نظیری هستند که از طریق مکانیسمی کاملا جدید سبب گروهی از بیماری های نورودژنراتیو کشنده می گردند. عمدتا تغییر ساختار فضایی در پروتئین پریون منجر به تغییر پروتئین مارپیچ آلفا به فرم صفحه بتا می گردد که سبب اسکرپی در گوسفند و بز می شود. مطالعه برای تشخیص پلی مورفیسم های ژن پروتئین پریون (PrP) در کدون های (136، 154 و 171) مسوول حساسیت و مقاومت به بیماری اسکرپی در گوسفند انجام گرفت. ARQ فراوان ترین الل است که کمتر حساس بوده، اما ممکن است اسکرپی را دریافت کند. الل های بسیار حساس VRQ و مقاوم ARR در گوسفندان ماندیا وجود نداشتند. ژنوتیپ های ARQ/ARQ، ARQ/AHQ و AHQ/AHQ در جمعیت مورد بررسی به ترتیب 40%، 40% و 20% یافت شدند که نشان دهنده مقاومت کم به اسکرپی و نیاز به انتخاب دقیق به هنگام استفاده جهت جفت گیری می باشد. شش گروه (واریانت) در SSCP یعنی چندشکلی ساختار فضایی تک رشته ای یافت شد؛ از هر گروه یک نمونه تعیین توالی شد. تعیین توالی (شماره مسلسل KF2078-79) نمونه ها امکان شناسایی پنج چند شکلی جدید بر روی ژن PrP در موقعیت های کدون 98(S/R)، 147(D/E)، 175(Q/R)، 184(N/H) و 189(Q/L) را فراهم نمود. فقدان الل ARR در گوسفندان ماندیا بایستی برای پیاده سازی برنامه انتخاب پیشگیرانه به منظور جلوگیری از فرسایش ذخایر ژنتیکی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسکرپی، الل، ژن PrP، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، گوسفند
  • فواد گوردوغان، انجین بالیکچی، آتیلا ییلدیز صفحات 297-299
    هدف این مطالعه ارزیابی آنزیم های آنتی اکسیدانی، بیومارکرهای استرس اکسیداتیو و سطوح پروتئین های فاز حاد برای مسمومیت آبستنی بالینی و تحت بالینی و تعیین تاثیر تشخیص زود هنگام بر موفقیت درمان است. بر اساس نتایج پارامترهای بالینی و بیوشیمیایی، برای 39 راس میش تعیین شد که 10 راس میش سالم بودند (گروه کنترل)، 13 راس میش مسمومیت آبستنی تحت بالینی داشتند (گروه تحت بالینی) و 16 راس میش مسمومیت آبستنی بالینی داشتند (گروه بالینی). سطح گلوکز و فعالیت GSH-Px، SOD و CAT در گروه بالینی به لحاظ آماری کمتر از سایر گروه ها یافت شدند (P<0.05)، همچنان که برای BHBA، کورتیزول، MDA، SAA و Hp بیشتر از سایر گروه ها یافت شدند (P<0.05). در گروه تحت بالینی BHBA، SAA و Hp از لحاظ آماری بیشتر از گروه کنترل بودند (P<0.05). به طور قطعی، پارامترهای استرس اکسیداتیو، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و پروتئین های فاز حاد (AAPs) می توانند برای تشخیص مسمومیت آبستی در میش های آبستن مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مسمومیت آبستنی، پروتئین فاز حاد، استرس اکسیداتیو، آنتی اکسیدانت، میش
  • السید الشافعی، تاکاهیرو اوکی، میتسو ایشی، کازوتاکا یامادا صفحات 300-303
    یک راس گاو سه ساله نژاد هلشتاین-فریژین به علت شروع ناگهانی درد و لنگش اندام خلفی راست به همراه تورم مفصل فتلاک (قلمی-بند انگشتی) برای مدت دو روز مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس تاریخچه، نمره شاخص بالینی و بررسی های رادیوگرافیک کامپیوتری، حیوان به طور دقیق شکستگی خرد شده شدید بند انگشت فوقانی تشخیص داده شد. گاو جهت درمان نگهدارنده با تکنیک جا اندازی خارجی ارجاع داده شد. با پایان دوره پیگیری ترمیم، گاو درمان شده نمره شاخص بالینی به طور قابل توجهی بهبود یافته را نشان داد، و گاو به سطح تولید قبلی خود بازگشت. در نتیجه، مدیریت محافظه کارانه شکستگی خرد شده بند انگشت فوقانی می تواند تثبیت مناسبی از شکستگی را فراهم نموده و گاو مبتلا را قادر می سازد با حداقل هزینه به تولید مورد نظر خود بازگردد.
    کلیدواژگان: شکستگی خرد شده، بند انگشت فوقانی، گاو، محافظه کارانه، رادیوگرافی کامپیوتری
|
  • P. ChyliŃska, Wrzos, M. Lis, Sochocka, E. Wawryk, Gawda, M. JĘdrych, M. ŁaŃcut, K. Bulak, B. JodŁowska, JĘdrych Pages 198-205
    Cladribine acts as an antineoplastic, immunosuppressive and anti-inflammatory agent. The aim of this study was to examine the possible impact of this drug on the epidermis of Wistar rats. The control group received standard feed and water. The experimental group I was treated with cladribine in a schema corresponding to the treatment of multiple sclerosis in humans. The material for microscopic and immunohistochemical evaluation was obtained 24 h after administration of the last dose of the drug. The drug in experimental group II was administered in the same way as experimental group I, but test material was downloaded following a 4 week break after the administration of the last dose of the drug. After the completion of the experiment, skin samples were taken from all rats for histomorphological and immunohistochemical studies. An analysis of experimental group I H&E samples showed visible changes in epidermis patterns, and the.tissue layer was found to be much thinner compared to the analogous structures in the control group. The difference in p53 expressions between the control and both experimental groups was found to be statistically significant (P<0.0001). Cladribine administration induces changes in the images of the epidermis of experimental animals. Based on morphological analysis and p53 protein expression, it can be concluded that the 4-week break in drug administration contributed to the regeneration of the rats’ skin epithelial tissue.
    Keywords: Cladribine, Epidermis, Apoptosis, p53 protein, Caspase 3
  • A. Kazemi, S. M. Mazloomi, Z. Hassanzadeh, Rostami, M. Akhlaghi Pages 206-210
    The aim of the present study was to investigate the effect of addition of soymilk on physicochemical, microbial, and sensory characteristics of milk fermented with Lactobacillus acidophilus. Soybeans were blended 1:5 w/v with distilled water. The prepared soymilk was added to milk in combinations of 20%, 40%, and 60%. Milk was used as the control. All the samples were sterilized and fermented with Lactobacillus acidophilus LA-5 as probiotics. Then, they were kept at 5ºC for 14 days. Microbial count, titratable acidity, pH, syneresis, color parameters and sensory evaluation were performed during the storage time. Results showed that all the samples possessed minimum effective dose of LA-5 on day 14, although a significant decrease in LA-5 was observed in the sample with 60% soymilk. In each experimental day, there was a noticeable decrease in the pH of the samples. Addition of soymilk to milk also significantly increased syneresis, particularly in samples with 60% soymilk. Sensory evaluations showed that scores of texture, mouth sense, aroma, and flavor of the samples with 40% and 60% soymilk were significantly lower than other samples. With respect to color, “L” value decreased significantly in the fermented product with 60% soymilk and the decrease was more pronounced with longer storage times. In conclusion, addition of 20% soymilk did not substantially alter physicochemical and sensory characteristics of milk while providing an appropriate growth culture for LA-5. The mixture of milk-20% soymilk can be introduced as a good probiotic product with lower lactose content and additional nutritional benefits.
    Keywords: Probiotics, Milk, Soymilk, Lactobacillus acidophilus
  • K. S. Abouelnasr, A. E. Zaghloul, G. I. Karrouf Pages 211-217
    The aim of this investigation was to evaluate the use of polypropylene mesh and glycerol preserved bovine pericardium (GBP) to repaire abdominal wall defects in 24 clinically healthy mongrel dogs using inlay and underlay techniques. Twenty four healthy mongrel dogs were used in this study. The animals were divided into two main groups according to the type of the prosthetic material used. Each group was further divided into two subgroups according to the implantation technique. The prosthetic materials used werepolypropylene mesh (Prolene, Ethicon, Johnson and Johnson, Belgium) and GBP. The two implantation techniques were the inlay and underlay techniques. Based on postmortem findings, biomechanical analyses and histopathological examinations, GBP patches were found to be successful alternatives for the reinforcement and repair of large abdominal wall defects as compared to prolene mesh.
    Keywords: Bovine pericardium, Abdominal wall defect, Polypropylene mesh, Dog
  • A. Ghaniei, S. M. Peighambari, J. Razmyar Pages 218-222
    Infectious bursal disease (IBD) is a highly contagious disease of chickens caused by the infectious bursal disease virus (IBDV). This study was conducted to characterize three IBDV strains from Iran. A reverse transcriptase-polymerase chain reaction (RT-PCR) procedure was used to amplify a 715-bp fragment of the VP1 gene from IBDV strains. Amplified VP1 fragments of the three Iranian IBDV strains were sequenced and compared with published sequences of IBDV strains from around the world, and their phylogenetic relationships were analyzed. Alignment of IBDV strains revealed 23 nucleotide differences between vvIBDV (except for IL and PT) and other non-vvIBDV strains. Two nucleotide positions, 863G and 1023A, were specific as JRMP07IR and JRMP14IR strains. All vvIBDVs differed (except for IL and PT strains) from non-vvIBDVs at aa (amino acids) positions 242E and 287A. In the three Iranian IBDV strains, aa positions 251R in both JRMP07IR and JRMP14IR, and 360L in JRMP14IR differed from those of other vvIBDVs. In phylogenetic analyses, all three Iranian strains clustered together with vvIBDVs. One Iranian strain, JRMP30IR, was more closely related to two European strains (HOL and UK661) and two south-east Asian strains (OKYM and ZJ2000). However, the other two Iranian strains, JRMP07IR and JRMP14IR, were closer to two Turkish strains (OA/G1 and OE/G2) and a Malaysian strain (UPM94). Further comprehensive investigations will provide researchers a better knowledge on the distribution, variability, and phylogenetic relationships of different IBDVs isolated in Iran and other parts of the world.
    Keywords: Infectious bursal disease virus, Very virulent strains, VP1, Chicken, Iran
  • D. Prvulovic, M. Popovic, D. Kojic, G. Grubor, Lajsic Pages 223-226

    The objective of this study was to evaluate the effect of dietary supplements with lead acetate and aluminosilicates (ATN) on antioxidative enzyme activities and lipid peroxidation of the heart and skeletal muscle tissues of broiler chickens. Broilers were allotted to four diets including the control group, the Pb group, the aluminosilicate-ATN (antitoxic nutrient) group and the Pb+ATN group, in a 3-week feeding experiment. Dietary intake of lead acetate induces oxidative stress and promotes lipid peroxidation in the heart muscle tissue. The combined data showed that chickens fed with ATN received significant protection against the effects of lead acetate for most of the measured parameters.

    Keywords: Aluminosilicates, Heart, Muscle tissue, Oxidative stress, Lead acetate
  • M. Pourali, H. Kermanshahi, A. Golian, G. R. Razmi, M. Soukhtanloo Pages 227-232
    To study the anticoccidial and antioxidant effects of garlic powder (GP) and total sulfur amino acid (TSAA) on growth performance, faecal oocyst output, oxidative stress indicators and antioxidant status markers in broiler chickens, a 2 × 2 × 2 splitplot-factorial arrangement of treatments was used. A total of 480-day-old male broiler chickens were equally assigned to two plots. Two hundred forty chickens were challenged with Eimeria oocysts species mix by oral inoculation at day 34 (infected plot) and the other half was left unchallenged. In each plot, chickens were randomly assigned to four treatments with 5 replicates of 12 birds each, and fed one of the following diets: basal diet, basal diet plus 0.5% GP, basal diet plus 50% more TSAA, basal diet plus 0.5% GP and 50% more TSAA. The results showed that inoculation with 7.5 × 102 oocysts of Eimeria mixed species significantly reduced growth performance (P<0.05) and increased nitric oxide (NO) and malonyldialdehyde (MDA), but did not change the hepatic activity of superoxide dismutase (SOD) and the glutathione peroxidase (GPX) activity. Growth depression and increased NO and MDA were greater in infected than uninfected birds. In the infected birds fed with the basal diet without any supplementation, NO and MDA were significantly greater (P<0.05) in comparison with other groups. Faecal oocyst output significantly decreased with the supplementation of GP and TSAA in infected birds (P<0.05). In conclusion, the supplementation of GP and 50% TSAA individually or in combination with the basal diet significantly improved ADG (P<0.05) and decreased OPG, MDA and NO. Moreover, no changes in the antioxidant enzymes were observed in birds infected with Eimeria.
    Keywords: Coccidiosis, Broiler chickens, Oxidative stress, Garlic powder, Sulfurs amino acid
  • A. Kumar, S. Dey, K. Mahendran, A. Dan, S. Mahajan, A. Saxena Pages 233-237
    The aim of the study was to evaluate the clinical usefulness of N-terminal pro-brain natriuretic peptide (NT-Pro BNP) and nitric oxide (NO) with echocardiography (gold standard test) in diagnosis of canine cardiomyopathy. Out of 374 cases, 82 cases showing cardiovascular abnormalities including 16 cases of cardiomyopathy were further selected for standardization of biomarkers. Significant (P<0.01) increase in plasma NT-Pro BNP was found in dogs with cardiomyopathies. The plasma concentration of NO showed non-significant increase in comparison to healthy dogs. The sensitivity of NT-Pro BNP and NO was 72.20% and 62.50%, with specificity 93.90% and 89.40%, respectively when compared with echocardiography. The correlation between echocardiography and NT-Pro BNP was 89.30% with kappa value of 0.675 suggesting substantial agreement between the two tests. The positive and negative predictive value was estimated at 0.765 and 0.925, respectively. It is concluded that NT-Pro BNP and NO may be an alternate diagnostic tool for diagnosis of cardiomyopathy where the facility of echocardiography is not available.
    Keywords: Cardiomyopathy, Echocardiography, N, terminal pro, brain natriuretic peptide, Nitric oxide
  • S. M. Modarres Mousavi Behbahani, M. Akhlaghi, H. Sharifiyazdi Pages 238-243

    Samples from the kidney of 100 diseased fish with signs of haemorrhagic septicemia and 50 samples from outlet water of fish farms were taken aseptically and cultured. In the laboratory, 75 colonies of gram-negative bacteria were biochemically diagnosed as motile aeromonads in our Bacteriology Laboratory Unit using API 20E rapid identification system. The genotype identification using specific primers for 16S rDNA by PCR and direct sequencing of 28 Iranian motile aeromonads isolates were as follow: in diseased fish, Aeromonas hydrophila (3 isolates, 15%), A. veronii bv. sobria (8 isolates, 40%), A. bestiarum/piscicola (5 isolates, 25%), A. media (3 isolates, 15%), A. jandaei (1 isolate, 5%), A. aquariorum (0 isolate, 0%) and in water, Aeromonas hydrophila (0 isolate, 0%), A. veronii bv. sobria (6 isolates, 75%), A. bestiarum/piscicola (0 isolate, 0%), A. media (1 isolate, 12.5%), A. jandaei (0 isolate, 0%) and A. aquariorum (1 isolate, 12.5%). Results of this study suggest that the incidence of motile aeromonads septicemia due to A. veronii bv. sobria is the most prevalent motile aeromonads. Nucleotide polymorphisms on the sequencing results of the 16S rDNA were detected as noticeable inter and intra-specific variation within the population of different aeromonads isolates. In total, 10-20 variant nucleotide positions in this region were observed among Aeromonas spp.

    Keywords: Phenotype, Genotype, Motile aeromonads, Diseased fish, Fish farms
  • S. Wei, Z. Gong, J. Dong, X. Ouyang, K. Xie, M. Wei Pages 244-249

    This study explored the effects of GnRH agonist (GnRHa) immunity on expression of FSHR mRNA in pituitary and FSHR protein in uteri, and also confirmed its efficacy on uterine development. 42 prepuberty and non cyclic ewes were assigned to 6 experimental groups (EG) during anestrus season. Animals in EG-I, EG-II and EG-III were subcutaneously injected with 200, 300 and 400 μg alarelin antigens (day 0 and 14). Animals in EG-IV and EG-V were subcutaneously injected with 200 and 300 μg alarelin antigen (day 0, 7, 14 and 21). Uterine FSHR protein expression was detected using Western-blotting. RT-PCR was implemented to measure expression of pituitary FSHR mRNA on day 70 after the immunity. Compared to the CG, pituitary FSHR mRNA levels reduced by 58%, 88% and 91% (P<0.01) in EG-I, EG-II and EG-III. FSHR mRNA in EG-IV and EG-V reduced by 64.29% (P<0.05) and 10.11% compared to EG-I and EG-II. Expression levels of uterine FSHR protein in EG-III and EG-V were higher than that in CG. The uterine glands, mitochondria and mitochondrial crista decreased, and the glandular cavity reduced, also the microvilli shortened. Uterine horn weights in EG-I, EG-II and EG-III reduced by 4.66%, 10.20% and 16.63%, respectively. Uterine wall thickness (UWT) in EG-I, EG-II and EG-III reduced by 1.41%, 5.84% and 8.75% (P 0.05). The endometrial epithelium thickness (EET) in EG-I, EG-II and EG-III decreased 2.70%, 8.87% and 19.15%. The positive correlations between uterine horn weights and UWT, EET and FSHR were calculated.

    Keywords: Gonadotropin, releasing hormone agonist, FSH receptor, Ultrastructure, Uterus, Ewe
  • A. Tukmechi, F. Karimi Rad, F. Farrokhi, N. Agh, R. Jalili Pages 250-255
    Propolis, a resinous substance collected by Apis mellifera bees from various plant sources is transformed in the presence of bee enzymes. Short- and long-term effects of diet supplementation with ethanol extract of Iranian propolis (EEIP) was investigated on growth and immunity in juvenile rainbow trout. The fish (mean body weight 30 ± 3.2 g) were fed a commercial diet supplemented with 0 (control), 1, 2 and 5 g/kg EEIP for 96 h and 0, 0.5, 1 and 2 g/kg EEIP for a 45-days. Rainbow trout growth performance significantly (P<0.05) increased by the dietary supplementation of Iranian propolis. Our results showed that significant increase in serum lysozyme activity, complement activity and total immunoglobulin were seen in all treatment groups during short- and longterm feeding trial when compared to the control group. On the basis of our findings, propolis improved rainbow trout growth performance and some immune parameters.
    Keywords: Rainbow trout, Iranian propolis, Growth performance, Immunity
  • S. Karimi, H. Dadras, A. Mohammadi Pages 256-261
    Previous studies have shown antiviral effect of Echinacea and elderberry preparations against human influenza viruses in vitro. To investigate the in vivo antiviral effect of these herbs on avian H9N2 influenza virus, amantadine and two standardized commercial extracts of Echinacea purpurea (EF) and Sambucus nigra (SAM) were used in broiler chickens infected with H9N2 strain of the virus. EF, SAM and amantadine were added to drinking water of chickens in different groups for 7 days starting 8 h after intranasal inoculation of the challenged virus and in prophylaxis group of EF for 10 days starting 5 days before the challenge time. During post infection (PI) days, titer of the virus in tracheal mucosa and faeces were quantified using quantitative real-time PCR. The untreated challenged group showed the highest faecal and tracheal titer of the virus on day 3 PI. The virus was not detected in negative control group during the course of the experiment. Prophylaxis administration of EF considerably reduced the faecal titer of the virus in all days PI. Although overall titer of the virus in the tracheal samples was low, treatment with amantadine and SAM apparently reduced quantity of tracheal positive samples in comparison to untreated and EF-treated groups. This study indicates that using Echinacea and elderberry extracts in chicken can reduce H9N2 virus shedding from trachea and faeces.
    Keywords: Echinacea purpurea, Sambucus nigra, H9N2 avian influenza virus, Chicken, quantitative real, time PCR
  • M. Yaghobi, S. Dorafshan, Paykan Heyrati, N. Mahmoudi Pages 262-265
    The effects of dietary nucleotide (NT) on growth performance and some haematological parameters of striped catfish (Pangasianodon hypophthalmus) were investigated. Different levels of the NT (0, 0.25, 0.5, 0.75, 1%) in the diet were used for 10 weeks starting on the fish weighted (1.52 ± 0.11 g). The results showed that NT supplementations did not improve final weight, weight gain, food conservation ratio as well as specific growth rates of striped catfish (P>0.05). Among all growth evaluated parameters, only the condition factor was significantly improved in fish fed on 0.75 and 1% of NT in comparison to control (P<0.05). There were no significant differences in hemoglobin, hematocrit, mean erythrocytic hemoglobin, mean erythrocytic volume, and mean erythrocytic hemoglobin concentration, white blood cell (WBC) counts and WBC/RBC ratio among fish fed on dietary nucleotide and control diet (P>0.05). However, some significant fluctuations were observed in the haematological parameters within groups of fish fed on different levels of NT (P<0.05). The results showed that feeding striped catfish with commercial NT had very limited effect on growth parameters and some haematological characteristics.
    Keywords: Weight gain, Dietary component, Blood indices, Fresh water catfish
  • A. Yousefi Jourdehi, M. Sudagar, M. Bahmani, S. A. Hosseini, A. A. Dehghani, M. A. Yazdani Pages 266-271
    In this study, 54 five-year-old farmed female beluga at stage II of sexual maturation were treated with 0 (control), 0.2, 0.4, 0.8 and 1.6 g of dietary soy equol (EQ) and genistein (GE) per each kilogram (kg) of diet during a year. Blood samples were collected and ovarian biopsy was performed quarterly. Results showed that 64.4% of the Huso huso sexually matured at EQ 0.4 g/kg and reached stage IV of sexual maturation. Oocytes diameters increased significantly at all concentrations of EQ and 0.2, 0.4 and 0.8 concentrations of GE and reached a maximum (3 ± 0.2 mm) at 0.4 g/kg EQ concentration at the end of experiment (P<0.05). Blood plasma testosterone (T) level was 0.3 ± 0.06 ng/ml at the beginning and reached a maximum (21.04 ± 1.91 ng/ml) at EQ 0.4 g/kg at the end of the experiment (P<0.05). 17β-estradiol (E2) levels increased significantly at some concentrations of GE and EQ at the end as compared to the beginning, reaching a maximum (12.6 ± 1.04 ng/ml) at EQ 0.4 g/kg at the end of the experiment (P<0.05). 17α-hydroxy progesterone (17α-OHP) levels showed no significant difference (P>0.05). In conclusion, EQ at a 0.4 g/kg concentration showed more powerful positive reproductive effects than other concentrations of EQ and GE in farmed female H. huso. Comparatively, EQ showed more estrogenic effects on ovary development in comparison to GE concentrations. Its use is therefore suggested as an additive to diets to induce ovary development in Huso huso.
    Keywords: Phytoestrogens, Equol, Genistein, Reproduction, Huso huso
  • Z. Noori, S. Khanzadi, A. Jamshidi, H. A. Seifi Pages 272-278

    Listeriosis is acknowledged as a major foodborne disease throughout the world caused by Listeria monocytogenes. Different factors can affect the growth of food borne microbial pathogens. The aim of this study was to investigate the combined effects of different concentrations of Bunium persicum essential oil (EO) (0%, 0.08%, 0.16%, 0.24%), three incubation temperatures (35ºC, 25ºC, 4ºC), three levels of pH (5, 6, 7) and two inoculum sizes (103 and 105 cfu ml-1) on the growth of Listeria monocytogenes inbrain heart infusion (BHI) broth. To evaluate effects of explanatory variable on time to detection (TTD) of bacterial growth, parametric survival models based on the log normal distribution were used. All explanatory variables had significant association with TTD (P<0.05). The final model accurately predicted the growth initiation and inhibition of L. monocytogenes.

    Keywords: Listeria monocytogenes, Black Zira essential oil, Time to detection, Modeling
  • S. Gharibi, A. Niasari, Naslaji, N. Poursasan, A. A. Moosavi, Movahedi Pages 279-284

    The present study investigated the possibility of replacing salamon with modified shotor diluent (MSD) and egg yolk (EY) with low density lipoprotein (LDL) for chilled storage of ram semen. Good quality semen (>80% progressive forward motility (PFM) of sperm) from 3 fertile rams was collected using an artificial vagina and pooled for each experiment. Low density lipoprotein was extracted from fresh EY. In experiment 1, semen was divided into 2 fractions and extended in MSD or salamon. In experiment 2, semen was assigned into 5 fractions and extended in MSD supplemented with 12 and 15% EY or 3, 5 and 8% LDL. In experiment 3, semen was divided into 2 fractions and extended in MSD supplemented with 12% EY or 5% LDL. Viability of sperm was assessed at times 0 (immediately after semen dilution), 2 or 4 (at 4°C) and up to 72 h after semen dilution. Data was analyzed using General Linear Model (GLM) procedure, including repeated measures. In experiment 1, the viability of sperm was similar in two diluents (P>0.05). In experiment 2, PFM of sperm was similar among groups at the time of dilution (P>0.05); but remained elevated in 5 and 8% LDL compared to other groups afterward (P<0.05). In experiment 3, PFM of sperm was superior at 48 and 72 h after dilution in 5% LDL compared to 12% EY (P<0.05). In conclusion, MSD supplemented with 5% LDL is a suitable diluent for ram fresh semen preserved at 4°C for 72 h.

    Keywords: Ram, Semen preservation, Low density lipoprotein, Diluent
  • S. K. Behera, T. Sabarinath, A. Kumar, S. C. Das, T. K. Palai, D. Patra, P. Chaudhuri Pages 285-289
    Leptospirosis in cattle is a worldwide problem associated with abortion, agalactia, still birth and infertility resulting in major economic losses to dairy industry. There is lack of data regarding seroprevalence of bovine leptospirosis in eastern India. So, with the aim to investigate the prevalence of the disease in Odisha and West Bengal state of eastern India, a total of 350 cattle serum samples were collected with distinct geographical attributes having history of infertility, abortion, and haemogalactia. Serum samples weretested by microscopic agglutination test (MAT) using a battery of twelve Leptospira serovars as live antigen to detect the serovars present in the studied area. Further a recombinant protein (LipL32) based ELISA was carried out for comparative study. Overall seropositivity using MAT and rLipL32ELISA were found to be 50.85% and 56%, respectively. The sensitivity and specificity of rLipL32ELISA relative to MAT was calculated and found to be 100% and 89.53%, respectively. In the current study among the serovars, icterohaemorrhagiae was the most predominant serovar reported in this study. So to conclude, this study warrants further investigations in this area to establish the risk factors involved in disease transmission cycle.
    Keywords: Cattle, Leptospirosis, MAT, rELISA, India
  • A. R. Raayat Jahromi, S. Dehghani Nazhvani, M. Foroud Pages 290-292
    The purpose of this study was to induce abomasal displacement to the left, and to let the undergraduate and post graduate students get used to the ping sounds of abomasum and other clinical manifestations. The procedure was carried out on eight young bulls, they were sedated and a 2 m flexible tube was inserted through the nasal canal into the rumen. By laparo-rumenotomy, 20 cm of the tube was inserted into the abomasums through the omaso-abomasal groove. The rumen wall and abdominal wall were apposed routinely. The animal was casted on its right side on the floor. The abomasum was inflated through the external end of the tube which was tied to bull’s horn base. Then the animal was allowed to stand on its feet. The gas filled abomasum was mobilized to the left flank between the body wall and the rumen. The left abomasal displacement was confirmed by ping and ultrasonography. Experimental induction of left abomasal displacement by inflating the abomasum using a nasal abomasal tube following rumenotomy is a safe and suitable technique for educational and research purposes.
    Keywords: Experimental induction, Left displaced abomasum, Bull
  • S. Choudhary, N. Gupta, G. Jethra Pages 293-296
    Prions are unprecedented infectious pathogens that cause a group of invariably fatal neurodegenerative disease by an entirely novel mechanism. The conformational change in prion proteins results in a change from a predominantly α-helical protein to a β-sheet form, which causes scrapie in sheep and goat. The present study was carried out to identify polymorphisms of the prion protein gene (PrP) at the codons (136, 154 and 171) responsible for the susceptibility and resistance of the scrapie disease in the sheep. The ARQ is the most frequent allele which is less susceptible, but may get scrapie. The highly sensitive VRQ and resistant ARR alleles were not present in the Mandya sheep. Genotype ARQ/ARQ, ARQ/AHQ, and AHQ/AHQ were found in the analyzed population with 40.00, 40.00 and 20.00% respectively, showing little resistance to scrapie and require careful selection when used for breeding. Six groups (variants) were found in SSCP (single-strand conformation polymorphism) i.e., out of each group one sample was sequenced. Sequencing (accession No. KF207876-79) of samples allowed the identification of 5 other new polymorphisms on PrP gene at codon positions 98(S/R), 147(D/E), 175(Q/R), 184(N/H) and 189(Q/L). Absence of ARR allele in the Mandya sheep should be taken into considerationfor the implementation of a preventive selection programme to avoid erosion of the genetic stock.
    Keywords: Scrapie, Allele, PrP gene, Single nucleotide polymorphism, Sheep
  • F. Gurdogan, E. BalikÇi A. Yildiz Pages 297-299
    The aim of this study is to investigate antioxidant enzymes, oxidative stress biomarkers and the acute phase proteins levels for subclinical and clinical pregnancy toxemia and to determine the effect of early diagnosis on the success of curing. According to the results of clinical and biochemical parameters, from 39 ewes, 10 were healthy ewes (control group), 13 ewes had subclinical pregnancy toxemia (subclinic group) and 16 had clinical pregnancy toxemia (clinic group). Glucose level and glutathione peroxidase(GSH-Px), superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) activity in clinic group were found statistically lower than in the other groups (P<0.05); as for BHBA, cortisol, MDA, SAA and Hp were found higher than in the other groups (P<0.05). In subclinic group BHBA, SAA and Hp were statistically higher than in control group (P<0.05). Conclusively, the parameters of oxidative stress, antioxidant enzymes activity and acute phase proteins (AAPs) can be used for the diagnosis of pregnancy toxemia in pregnant ewes.
    Keywords: Pregnancy toxemia, Acute phase protein, Oxidative stress, Antioxidant, Ewe
  • E. A. El, Shafaey, T. Aoki, M. Ishii, K. Yamada Pages 300-303
    A 3-year-old Holstein-Friesian cow was evaluated because of sudden onset of right hind limb lameness and pain with fetlock swelling for 2 days. Based on the history, clinical index scores and computed radiographic examinations, the case was accurately diagnosed to be a severely comminuted fracture of the proximal phalanx. This cow was assigned for conservative treatment with external coaptation technique. Over the repair follow-up period, the treated cow showed considerably improved clinical index scores and returned to its previous production level. In conclusion, conservative management of comminuted fractures of the proximal phalanx can provide a proper stabilization of the fracture and enable an affected cow to be returned to its intended production with minimal cost.
    Keywords: Comminuted fracture, Proximal phalanx, Cow, Conservative, Computed radiography