فهرست مطالب

فصلنامه نسیم تندرستی
سال دوم شماره 1 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید حمید شریفی نیا، عباس عبادی، میترا حکمت افشار صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    معلم یکی از عوامل کلیدی برای ایجاد موفقیت مطلوب در تحقق اهداف آموزشی می باشد و خصوصیات وی موجب تسهیل فرآیند آموزش می گردد. این مطالعه با هدف تبیین مشخصات استاد خوب از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشکده پرستاری مامایی آمل انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع کیفی است که در آن بیست و دو نفر از اساتید و دانشجویان دانشکده پرستاری مامایی آمل با مصاحبه نیمه ساختار یافته مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده ها با روش تحلیل محتوی کیفی قراردادی به طور همزمان تحلیل شد.
    یافته ها
    درون مایه های پدیدار شده در این مطالعه شامل «دانش پژوهی» و «شخصیت فردی» بود. زیر طبقات «دانش پژوهی» شامل «تسلط علمی، قدرت انتقال، علاقمندی به تدریس، سنجش و ارزیابی و روش تدریس»و زیر طبقات «شخصیت فردی» شامل «خصوصیات فردی، اعتماد به نفس و وضعیت ظاهری» بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مشخص شد که توان علمی و تسلط استاد در درس مورد نظر و هم چنین خصوصیات شخصیتی اساتید از مهترین ملاک های استاد خوب، توسط اعضای هیات علمی و دانشجویان بود.
    کلیدواژگان: پرستاری، دانشجو، استاد
  • خدابخش کرمی، افسانه مردانی صفحات 12-17
    زمینه و هدف
    دوران بارداری به عنوان یک دوره آسیب پذیر در زنان تصور شده است که مادران را با مشکلات و دشواری های جدیدی رو به رو می نماید و این مشکلات ممکن است باعث اختلال در سلامت روانی و روند کیفیت زندگی آنان گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سلامت روانی با کیفیت زندگی زنان باردار انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، نمونه ها 315 نفر از زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی- درمانی شهرستان شاهین شهر اصفهان بوده اند. روش نمونه گیری در دسترس برای انتخاب زنان مراجعه کننده به مراکز مذکور استفاده شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی و کیفیت زندگی فرم 36 سوالی گرد آوری شد و با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معناداری برای آزمون های آماری نیز کمتر از 05/0 لحاظ گردید.
    یافته ها
    حیطه عملکرد فیزیکی از کیفیت زندگی با 3 حیطه اضطراب (004/0=p)، اختلال در عملکرد اجتماعی (001/0=p) و افسردگی (012/0=p) از سلامت عمومی همبستگی معنی دار نشان داد. حیطه سلامت روانی از کیفیت زندگی تنها با حیطه علایم شبه جسمی از سلامت عمومی ارتباط معنی دار نشان داد (02/0 =p) و در نهایت در حیطه عملکرد اجتماعی از کیفیت زندگی با حیطه اختلال در عملکرد اجتماعی از سلامت عمومی همبستگی معنی دار مشاهده شد(01/0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش تاثیر مثبت سطح تحصیلات والدین و آگاهی خانواده ها را بر تغذیه و شاخص توده بدن را نشان می دهد؛ لذا توجه به افزایش آگاهی خانواده بر تغذیه دانش آموزان ضروری است.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، کیفیت زندگی، بارداری
  • فاطمه بزرگ سهرابی، آریا سلیمانی، محمدرضا حبیبی، امیر امامی زیدی، هاجر سادات نژاد گرجی، فرشاد حسن زاده کیاب صفحات 20-26
    زمینه و هدف
    از جمله مشاغلی که درگیر نوبت کاری و اختلال خواب ناشی از آن است، گروه پزشکان و پرستاران می باشد که در این میان، شغل پرستاری در آمیخته با وضعیت نوبت کاری و اختلال خواب برخاسته از آن بوده است و این مساله موجب از هم گسیختگی بنیاد جسمی و روانی فرد و بروز مشکلاتی می شود. اختلال خواب می تواند در محیط کار بر پیکیره ارائه وظایف محوله شغلی صدمه زده و باعث تخریب کیفیت و کمیت آن و همچنین افت شدید عملکرد حرفه ای _ که اساسا پاسخی بر نیاز های بیماران است _ شود. این پژوهش با هدف بررسی کیفیت خواب پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه جراحی قلب باز بیمارستان های استان مازندران و عوامل مرتبط با آن در سال 1391 انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی و بر روی کلیه پرستاران شاغل در بخش های مراقبتهای ویژه جراحی قلب باز بیمارستان های استان مازندران (63 نفر) انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها در این مظالعه شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و همچنین پرسشنامه کیفیت خواب پیتسزبرگ (PSQI) بود. اطلاعات به دست آمده با استفاده ازنرم افزار آماری SPSS16 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (t- مستقل، Chi-Square) و مورد تجربه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از مجموع پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه جراحی قلب باز بیمارستان های استان مازندران، 84% دارای کیفیت خواب پایین بودند، بعلاوه، یافته ها نشان داد بین کیفیت خواب و متوسط تعداد شیفت شب در ماه، ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (004/0 p=).
    بحث و نتیجه گیری
    درصد بالایی از پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه جراحی قلب باز، دارای کیفیت خواب پایین می باشند و افزایش تعداد شیفت شب در ماه، نقش عمده ای در کاهش کیفیت خواب آنان داشته است. لذا با توجه به اثرات نامطلوب کیفیت پایین خواب پرستاران بر کیفیت مراقبت آنها، انجام برنامه ریزی های مناسب جهت بهبود کیفیت خواب پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه جراحی قلب باز ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پرستاران، کیفیت خواب، بخش مراقبت های ویژه جراحی قلب باز
  • ام الکثوم شرفی، مسعود حسینچاری صفحات 27-38
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه جهت گیری دینی پدر با ادراک فرزندان از الگوهای ارتباطی خانواده در دانش آموزان دختر و پسر دوره متوسطه انجام شد.
    روش بررسی
    نمونه ای مشتمل بر 360 دانش آموز و پدران آنها، که به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده بودند، در پژوهش مشارکت داشتند. پرسشنامه الگوهای ارتباطات خانواده توسط دانش آموزان و پرسشنامه جهت گیری مذهبی با تکیه بر اسلام، توسط پدران دانش آموزان تکمیل شدند.
    یافته ها
    نتایج کلی حاکی از آن بود که جهت گیری دینی پدر به صورت مثبت، ادراک فرزندان از الگوهای ارتباطی خانواده را پیش بینی می کند. ابعاد عقاید- مناسک و اخلاق از جهت گیری دینی پدر به صورت مثبت ادراک فرزندان از بعد گفت و شنود الگوهای ارتباطی خانواده را پیش بینی می کنند. همچنین ابعاد عقاید- مناسک و اخلاق از جهت گیری دینی پدر به صورت مثبت ادراک فرزندان از بعد همنوایی الگوهای ارتباطی خانواده را پیش بینی می کنند. بین دانش آموزان دختر و پسر از نظر الگوهای ارتباطی خانواده تفاوتی مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    اینکه پدر دارای کدام جهت گیری دینی باشد در اداراک فرزندان وی از الگوهای ارتباطی خانواده موثر است. این نوشتار با بحث از یافته های پژوهش، اشاره به مضامین عملی و علمی نتایج و ارائه پیشنهادهایی برای پژوهش بیشتر بر خود مهر ختام می زند.
    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، الگوهای ارتباطی خانواده، همنوایی
  • محمد سجاد صیدی، ابوالفضل فلاح تفتی، منصوره سادات صادقی، خدیجه رضایی صفحات 39-47
    زمینه و هدف
    با گسترش نگرانی ها از گسستگی پیوندهای خانواد گی، فهم فرآیندهایی که بتوانند سرسختی خانواده ها را در برابر این چالش ها تقویت کند ضرورت بیشتری یافته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سبک دلبستگی و سازگاری زناشویی در سرسختی خانواده است.
    روش بررسی
    به همین منظور تعداد 168 نفر از همسران خانواده های ساکن در شهرستان یزد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند از: تجربه در روابط نزدیک (ECRS)، آزمون سازگاری زناشویی لاک والاس (LW-MAT) و شاخص سرسختی خانواده (FHI). تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس دو راهه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان دادند که بین اجتناب و اضطراب (مولفه های دلبستگی) با سرسختی خانواده و بین اجتناب و سازگاری زناشویی رابطه ای منفی و بین سازگاری و سرسختی خانواده رابطه ی مثبتی وجود دارد. همچنین خانواده های همسران دارای سبک دلبستگی ایمن و زوج های سازگار در مقایسه با سبک های نا ایمن و زوجهای ناسازگار از سرسختی بالاتری برخوردارند.
    بحث و نتیجه گیری
    بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که خانواده هایی که در آن همسران از سبک دلبستگی ایمن برخوردار بوده و بر سر مسائل مهم و موضوعات حیاتی زندگی توافق و تطابق لازم را دارند، از توان بالاتری برای مدیریت و تحمل تنش ها برخوردارهستند.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، سازگاری زناشویی، سرسختی، سرسختی خانواده
  • مژگان فیروزبخت، مریم نیکپور، شایسته اسدی صفحات 48-52
    زمینه و هدف
    افزایش آگاهی و مهارت در دوران بارداری باعث آمادگی مادر باردار برای زایمان و ارتقای سلامت وی می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزشهای دوران بارداری بر روند زایمان در زنان آموزش دیده در بیمارستان امام علی (ع) آمل، ایران انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 195 (132 نفر گروه کنترل، 63 نفر گروه آزمون) خانم باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر آمل، از هفته 20 بارداری به بعد انجام شد. گروه آزمون به مدت 6-8 جلسه 1.5 ساعته با تناوب تقریبا هر سه هفته یکبار در کلاسهای آموزشی آمادگی برای زایمان ایمن شرکت کردند. گروه کنترل فقط مراقبتهای روتین را دریافت نمودند.گرد آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه، خصوصیات دموگرافیک و زایمانی و پرسشنامه استاندارد اضطراب و افسردگی بیمارستانی، سنجش شدت درد با مقیاس دیداری درد (VAS) و مقیاس مگگیل (McGill) صورت گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSSو آزمونهای T و کای دو مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شدت اضطراب بیمارستانی در مادران آموزش دیده به طور معنی داری کاهش یافته بود.) 002/0p=). میزان شدت درد با مقیاس دیداری در فاز انتقالی (دیلاتاسیون سرویکس cm8-10(در گروه آزمون(68/85) به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل(99/90) بود(003/0p=). در بررسی شدت درد با مقیاس مگ گیل، نتایج مطالعه تفاوت معنی داری را در گروه آزمون (34/8) نسبت به گروه کنترل (16/9) نشان می دهد(0018/0p=). طول مرحله اول و دوم و سوم زایمان، نیاز به مسکن، وضعیت نوزاد (وزن، آپگار، شروع شیردهی) در دو گروه تفاوتی مشاهده نشد. میزان انجام اپی زیاتومی (000/0p=) و سزارین اورژانس (01/0p=) در گروه آموزش دیده کاهش یافته بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه، بیانگر آنست که آموزش دوران بارداری و حمایت روحی روانی مادران در طی زایمان سبب کاهش اضطراب مادر و شدت درد و مداخلاتی از قبیل اپی زیاتومی و سزارین اورژانس شده است. برگزاری کلاسهای آموزش دوران بارداری به عنوان بخشی از مراقبتهای دوران بارداری برای کلیه زنان باردار توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مراقبت دوران بارداری، کلاسهای آموزش بارداری، زایمان
  • علی شاکر دولق، محمد نریمانی، غلامعلی افروز، فریبا حسنی، آنیتا باغدارساریانس صفحات 56-63
    روش بررسی
    در این مطالعه، 40 زوج از متقاضیان طلاق انتخاب شده و با استفاده از انتساب تصادفی در دو گروه کنترل (20 زوج) و گروه آزمایش (20 زوج) قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس ابزار سنجش خانواده استفاده گردید. گروه آزمایش به مدت 9 جلسه تحت آموزش زوج درمانی شناختی- رفتاری قرار گرفت، اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکرد. برای تحلیل داده های پژوهش از روش تحلیل کوواریانس استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دهنده اثربخشی آموزش زوج درمانی شناختی- رفتاری بر عملکرد خانواده و زیر مقیاس های حل مشکل، ارتباط، نقش ها، همراهی عاطفی، آمیزش عاطفی و کنترل رفتار در متقاضیان طلاق در سطح 05/0p< بود.
    بحث و نتیجه گیری
    زوج درمانی شناختی – رفتاریتلفیق عوامل رفتاری و شناختی در درمان زوج ها با مشکلات زناشویی است که براساس یافته های حاضر استفاده از این روش زوج درمانی در بهبود عملکرد خانواده متقاضیان طلاق سودمند به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: زوج درمانی شناختی - رفتاری، عملکرد خانواده، متقاضیان طلاق
  • قهرمان محمودی، رمضان حسن زاده، رویا فصیحی، محمدرضا اقبال صفحات 64-69
    زمینه و هدف
    تاب آوری، نوعی ترمیم خود با پیامدهای مثبت هیجانی، عاطفی و شناختی می باشد؛ لذا این پژوهش با هدف تعیین رابطه سبک دلبستگی و نارسایی هیجانی بر تاب آوری دانشجویان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    نوع مطالعه، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سال 1391-1392 به تعداد 400نفر بودند. نمونه پژوهشبااستفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده،انتخاب شدند که با توجه به جدول کرجسی و مورگان (1970) 196 نفر تعیین شدند. به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه مقیاس دلبستگی بزرگسالی، مقیاس نارسایی هیجانی تورنتو20 و مقیاس تاب آوری کونرو و دیویدسون و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین مولفه های سبک دلبستگی نظیر: دلبستگیایمن و تاب آوری)597/0 r=) دلبستگی ناایمن و تاب آوری)141/0 r=) دلبستگی دوسوگرا و تاب آوری)470/0 r=) دانشجویان رابطه معنی دار وجود دارد و هم چنین بین مولفه های نارسایی هیجانی، نظیر: دشواری در شناسایی احساسات و تاب آوری)744/0- r=)، دشواری در توصیف احساسات و تاب آوری)770/0- r=) و تفکر عینی و تاب آوری)766/0- r=) افراد رابطه معناداری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد، که سبک دلبستگی ایمن و شناخت هیجانات با تاب آوری دانشجویان رابطه دارد؛ لذا با توجه به جایگاه ویژه دانشجویان به عنوان رکن اساسی نظام آموزشی کشور، به کارگیری روش های نوین و کارآمد در زمینه مشاوره و خدمات روانشناسی، مثمر ثمر خواهد بود.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، نارسایی هیجانی، تاب آوری
|
  • Hamid Sharifinia, Abbas Ebadi, Mitra Hekmat Afshar Pages 1-10
    Background And Objective
    Faculty members are the most important factors in achieving desired goals of education and their characteristics will facilidate the learning process. This study explored the characteristics of a good teacher، perspective of faculty and students of Amol University of Medical Science، Nursing and Midwifery School.
    Methods
    This qualitative study was conducted using semi-structured interviews with twenty participants including faculty and nursing student of Amol Nursing and Midwifery School.
    Result
    The emerged themes in this study were «Research» and «Individual characters». The Subthemes of «Research» includes «scientific mastery، transmission power، interest in teaching، assessment and evaluation and teaching methods» and subthemes of «individual personality» includes «individual character، self-reliance and apparent cover».
    Conclusion
    According to the results revealed power of knowledge and being knowledgeable in the subject matter and also characters of personality were as the most important criteria of good teacher based on faculty members'' and students'' viewpoints.
    Keywords: Nursing, Student, Professor
  • Khodabakhsh Karami, Afsane Mardani Pages 12-17
    Background And Objective
    Pregnancy considered as a vulnerable period that confront women to many new problems. Facing with new condition and problems can affect the mental health and quality of life of pregnant women. This study was conducted to identify the relationship between mental health and quality of life in pregnant women.
    Methods
    The present study is a correlation al، exploratory quantitative study. The sample includes 315 pregnant women managed by health centers at ShahinShahr Isfahan. Sampling was convenience. Participants completed General Health Questionnaire (GHQ) and SF-36 obtained. Data was analyzed with spearman correlation coefficient and chi square test. Significant level of statistical test was less than 0. 05.
    Results
    Domains Physical function related to quality of life were correlated significantly with 3 domains of mental health: anxiety (p=0. 004)، social function (p=0. 001) and depression (p=0. 012). Somatoform symptoms were correlated significantly with mental health domain of quality of life (p=0. 02). Finally، social function was correlated significantly with social dysfunction domain of life quality (p=0. 01).
    Conclusion
    With regard to the significant correlation between mental health and quality of life in pregnant women، it is suggested that designing and executing appropriate interventions to promote mental health and quality of life of these women is necessary.
    Keywords: Pregnancy, Quality of Life, Mental Health
  • Fateme Bozorg Sohrabi, Aria Soleymani, Mohammadreza Habibi, Amir Emami Zeydi, Hajarsadat Nejad Gorji, Farshad Hasanzade Kiab Pages 20-26
    Background and Objective
    One of the jobs that involves shift work and is related to sleep disorders is the groups of doctors and nurses. Moreover، nursing is mixed with shift work and is related to sleep disorder and this issue can cause disruption in physical and psychological buses of the nurses. This can lead to problems for them. In work environment، sleep disorders can interrupt the task performance of nurses and also can impaired the quantity and quality of professional practice which is basically a response to the need of patients. The aim of this study was to evaluate sleep quality and its related factors among nurses، work in open heart intensive care units in Mazandaran providence in 2013.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted from January to February 2013 in four local hospitals in Mazandaran province. A total of 63 nurses who were working in open heart intensive care units were studied. Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) for assessment of sleep quality was used. Also، demographic data and information on job status were collected. Independent t-test and Chi square test were applied for analysis.
    Results
    The results of this study showed that 84% of nurses had poor sleep quality (Global PSQI≥5). A significant relationship between sleep quality and the arerage night shift in month was seen (p=0. 04).
    Conclusion
    The high percentage of nurses working in open heart ICU has poor sleep quality. An increased number of night shifts have a main role in this case. Considering that the poor sleep quality can adversely affect the quality of nursing care، therefore a proper planning to improve the sleep quality of nurses working in open heart intensive care units are necessary.
    Keywords: Nurses, Sleep quality, Open heart intensive care unit
  • Ome., Kolsoum Sharafi, Massoud Hosseinchari Pages 27-38
    Background And Objective
    The present research investigated the relationship between fathers religious orientation and perceived family communicative patterns in their children who were high school students.
    Methods
    The sample comprised of 360 students and their fathers who were selected via multi stage cluster sampling. Family communicative patterns questionnaire administered to the students and the questionnaire of the religious orientation with reliance on Islam was administered to their fathers.
    Results
    Generally، the results revealed that the fathers'' religious orientation positively predicted children''s perceived family communicative patterns. The beliefs and moral aspects of the fathers religious orientation positively predicted the conversation aspect of perceived family communicative patterns. The beliefs and moral aspects of fathers، religious orientation positively predicted the conformity aspect of family communicative patterns.
    Conclusion
    fathers'' religious orientations partially determine children''s perceived family communicative patterns. Findings of present study are discussed in the light of previous literature، implications and applications are suggested.
    Keywords: Religious orientation, Family communicative patterns, Conformity
  • Mohammad Sajad Seyedi, Abolfazl Falah Tafti, Mansoure Sadat Sadeghi, Khadije Rezai Pages 39-47
    Background And Objective
    Concern is growing for breaking family ties. It is necessary to understand the processes that will protect families against these challenges. The purpose of this research was to study the role of attachment style and marital adaptation in family hardiness.
    Methods
    In order to examine this role، 168 spouses in Yazd were selected through an available sampling. The instruments used in this study were، Experiences in Close Relationships Scale (ECRS)، Lock-Wallace Marital Adjustment Test (LW-MAT)، Family Hardiness Index (FHI). Pearson correlation analyses and two way variance analysis used for data analysis.
    Results
    Results of data analysis showed that there are negative correlations among avoidance and anxiety with family hardiness، and avoidance with marital adjustment، also marital adaptation related to the family hardiness. Families with secure attachment and adjusted spouses have a high hardiness، rather than families with no-secures attachments and unadjusted spouses.
    Conclusion
    Therefore; having a secure attachment by spouses and to agree on the major issues، increases their tolerance and difficulties management.
    Keywords: Attachment style, Marital adaptation, Family hardiness
  • Mozhgan Firouzbakht, Maryam Nikpour, Shayeste Asadi Pages 48-52
    Backgrounds and
    Objectives
    Increased knowledge and skills during pregnancy prepares pregnant mothers for labor، and promotes their health. This study was conducted to investigate the effect of prenatal education on process of delivery in trained women in Imam Ali Hospital in Amol، Iran.
    Methods
    This clinical trial was conducted on 195 pregnant women (control group 132، case group 63) attending health centers in Amol، from 16 weeks of gestation age onwards. Case group members attended 6-8 safe labor training classes، each lasting 1. 5 hours، approximately once every three weeks، and the control group only received routine care. Data were collected by means of questionnaires and a check-list. One questionnaire contained demographic details and another was a standard hospital anxiety questionnaire، and the check-list related to childbirth information (duration of second and third stages)، need for analgesic، type of delivery (natural، episiotomy، cesarean section)، the status of the baby after birth (weight، Apgar score، onset of breastfeeding)، and intensity of pain based on VAS and McGill scales. The data were analyzed by SPSS software using t-test and chi-square test.
    Results
    Intensity of hospital anxiety significantly decreased in educated mothers، (p=0. 002). Pain intensity rate by using VAS in transient stage (cerrical dilatation 8-10 cm) in the case group (85/68) was significantly less than control group (90/99) (p= 0. 003). In assessing pain intensity in McGill scale، study results showed a significant difference between the case (8/34) and the control (9/16) groups (p=0. 018). There was no significant difference between the two groups in terms of duration of the first، second، and third stages of delivery، need for analgesic، or baby’s status (weight، Apgar، onset of breastfeeding). Performing episiotomy (p=0/000) and emergency cesarean (p=0. 01) reduced in the trained group.
    Conclusion
    The results of this study indicate that education and psychological support of mothers during pregnancy leads to reduced anxiety and pain intensity in mothers and the need for emergency interventions such as episiotomy and cesarean section. Holding training classes during pregnancy، as part of prenatal care is recommended for all pregnant women.
    Keywords: Prenatal care, Pregnancy training classes, Delivery
  • Ali Shaker Dolagh, Mohammad Narimani, Gholamali Afrouz, Fariba Hasani, Anita Baghdasarias Pages 56-63
    Bachground and
    Objective
    Family is a Place where different types of physical، emotional، and intellectual needs are satisfied. Having biological and psychological knowledge and understanding of how to satisfy these needs and desires. Getting equipped with biological and psychological knowledge، technique and equipments are undeniable necessity. Aim of this study is to investigate the effectiveness of cognitive behavioral couple therapy on functions of the family in clients of divorce applicants.
    Method
    in this study، 40 couples were randomly assigned in 2 groups: control and experimental groups. We utilized family assessment device scale for data collection. The experimental group participated in 9 couple therapy sessions while the control group received no treatment، besides we utilized covariance for data analysis.
    Result
    the result shows the effectiveness of couple therapy training on family function in subscale of problem solving، communication، roles، emotional intercourse، behavior control، all of them were significant level of 0. 05. (p =0/05)
    Conclusion
    cognitive behavioral couple therapy is a combination of cognitive behavioral factors in treatment of couples which have matrimony problems and upon this results، it seems that couple therapy method is effective on family function of divorce applicant clients.
    Keywords: Cognitive behavioral couple therapy, Family function, Divorce applicant clients
  • Ghahraman Mahmoudi, Ramazan Hasanzade, Roya Fasihi, Mohammadreza Eghbal Pages 64-69
    Background And Objective
    Resiliency is a type of self-healing with a positive، emotional، affective and cognitive outcome. Therefore the Aim of this research was to identify relationship between attachment style and alexithymia as an effective factor on student resiliency.
    Methods
    This descriptive study is correlation type and statistical population included all psychology students of Islamic Azad University of Sari in 2012-2013. According to the table of kerjsi and Morgan (1970)، 196 samples were selected out of the students with using simple random sampling. In order to collect the required data through the Adult Attachment Scale questionnaire، Toronto Alexithymia Scale 20 and Scale Resiliency Kehner - Davidson were used.
    Results
    The results showed that there are significant relationships among the component of attachment style such as between secure attachment and resilience (r=0. 759) insecure attachment and resilience (r= 0. 141) ambivalent attachment and resilience (r= 0. 470). And also between alexithymia components such as difficulty in identifying feelings and resilience (r= -0. 744)، difficulty describing feelings، and resilience (r= -0. 770) and objective thinking and resilience (r= -0. 766). There is a significant relahonship.
    Conclusion
    The results showed that there was a relationship between secure attachment and emotional understanding students'' resiliency. Therefore، with respect to special situation of students as a typical basis of educational system of country، applying and utilizing a modern and efficient consultation and psychological services will be useful.
    Keywords: Attachment styles, Alexithymia, Resiliency