فهرست مطالب

Medical Laboratory Journal - Volume:8 Issue: 4, 2014

Medical Laboratory Journal
Volume:8 Issue: 4, 2014

  • ویژه نامه مقاومت آنتی بیوتیکی
  • تاریخ انتشار: 1393/10/08
  • تعداد عناوین: 15
|
  • ساره سعادت، کاوس صلح جو*، محمد جواد نوروزنژاد، اکبر کاظمی، سعیده عرفانیان، فاطمه اشرفیان صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    برای درمان عفونت های استافیلوکوکوس های مقاوم به متی سیلین (MRSA) از ونکومایسین استفاده می شود و از این رو مقاومت نسبت به این آنتی بیوتیک در حال افزایش است. این مطالعه با هدف تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به ونکومایسین جدا شده از بیماران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 100 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس طی مدت 6 ماه در سال 1391 از بیمارستان های شیراز جمع آوری و با استفاده از روش های بیوشیمیایی و ملکولی تعیین هویت شد. پس از تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک و انجام آزمون غربالگری آگار ونکومایسین، حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC)، نسبت به آنتی بیوتیک های ونکومایسین، تیکوپلانین، لینزولید و کوینوپریستین-دالفوپریستین با روش E-test تعیین شد.
    یافته ها
    بیشترین مقاومت دارویی نسبت به آنتی بیوتیک آمپی سیلین (95%) و بیشترین حساسیت دارویی نسبت به آنتی بیوتیک کوینوپریستین-دالفوپریستین (99%) مشاهده شد و 44 درصد از جدایه ها به متی سیلین مقاوم (MRSA) بودند. در آزمون غربالگری پلیت آگار 48 درصد از سویه ها دارای حساسیت کاهش یافته و در روش انتشار دیسک 3 درصد مقاوم به ونکومایسین تشخیص داده شدند و با روش E-test فقط یک سویه مقاومت کامل به ونکومایسین را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود سویه های مقاوم به ونکومایسین (VRSA) در این مطالعه و همچنین پیدایش سویه مقاوم به آنتی بیوتیک های جدید، پیشنهاد می شود اقدامات لازم جهت جلوگیری از انتشار این سویه ها در محیط بیمارستان ها انجام گیرد.
    کلیدواژگان: نمونه های بالینی، استافیلوکوکوس اورئوس، ونکومایسین، مقاومت دارویی
  • زینب زارع، کاوس صلح جو*، محمد جواد نوروز نژاد، اکبر کاظمی صفحات 7-13
    زمینه و هدف
    شیوع روز افزون سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) به همراه توانایی این باکتری در ایجاد مقاومت چند دارویی، درمان عفونت های ناشی از این باکتری را با مشکل همراه ساخته است. بنابراین شناسایی و تعیین فراوانی سویه های MRSA به روش های فنوتیپی و ملکولی در مناطق ضروری به نظر می رسد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 150 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های مختلف بالینی از بیمارستان های شیراز و جهرم جمع آوری و برای شناسایی سویه های مقاوم به متی سیلین از روش های فنوتیپی انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی به روش E-test و روش ملکولی PCR برای ژن mecA استفاده شد.
    یافته ها
    فراوانی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در روش های انتشار دیسک و E-test مشابه و 63 مورد (42%) مشاهده شد. در حالی که در روش PCR، علاوه بر 63 مورد، 9 جدایه حساس به اگزاسیلین با روش های انتشار دیسک و E-test، نیز دارای ژن mecA بودند و در کل 72 جدایه (48%) دارای ژن مقاومت به متی سیلین بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج روش های فنوتیپی و ملکولی نشان داد که فراوانی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در این منطقه نسبتا بالاست و با استفاده از روش های دقیق و حساسی همانند PCR می توان سویه های MRSA را به سرعت شناسایی و در جهت تعیین آنتی بیوتیک های موثر اقدام نمود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، MRSA، ژن mecA، PCR
  • صفورا درخشان، شهین نجار پیرایه*، فاطمه فلاح، بی تا بخشی صفحات 14-19
    زمینه و هدف
    مقاومت چند دارویی در سال های اخیر در جدایه های کلبسیلا پنومونیه افزایش یافته است. اینتگرون ها عناصر متحرک ژنتیکی می باشند که ژن مقاومت به آنتی بیوتیک ها را حمل می نمایند. هدف این مطالعه، تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی و میزان شیوع اینتگرون های کلاس1، 2 و 3 در کلبسیلا پنومونیه بالینی جدا شده از نمونه های بالینی بود.
    روش بررسی
    مجموع 108 جدایه کلبسیلا پنومونیه از نمونه های بالینی مختلف بین فروردین و آذر 1390 از بیمارستان لقمان در تهران جمع آوری و توسط آزمون های بیوشیمیایی شناسایی شدند. حساسیت جدایه ها به 14 دیسک آنتی بیوتیکی توسط روش انتشار در دیسک تعیین شد. DNA الگو به روش ذوب و انجماد استخراج شده و حضور اینتگرون های کلاس 1،2 و 3 توسط روش PCR بررسی شد. میزان مقاومت به آنتی بیوتیک ها در جدایه های دارای اینتگرون و فاقد آن تعیین شد.
    یافته ها
    بالاترین سطح مقاومت برای سفوتاکسیم، سفتریاکسون و آموکسی سیلین/کلاولونیک اسید دیده شد (55/5%) در 79 جدایه (72/14 %) اینتگرون کلاس 1 و 57 جدایه از 79 جدایه (72/15%) مقاومت به حداقل دو کلاس دارویی مشاهده شد. اینتگرون های کلاس 2 و 3 شناسایی نشدند. در میان جدایه های فاقد اینتگرون، 8 جدایه (27/58%) دارای مقاومت به حداقل یک آنتی بیوتیک بودند.
    نتیجه گیری
    فراوانی اینتگرون کلاس 1 در کلبسیلا پنومونیه مقاوم بالا می باشد. بررسی مقاومت دارویی و محدود کردن استفاده از آنتی بیوتیک ها ضروری است.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، اینتگرون، مقاومت چنددارویی
  • سمیه جهانی*، شهرام شهرکی زاهدانی، وجیهه کرباسی زاده صفحات 20-26
    زمینه و هدف
    در گذشته بیشتر جدایه های اشریشیا کلی نسبت به طیف وسیعی از عوامل ضد میکروبی حساس بودند. با مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها این وضعیت تغییر کرده است. سفتریاکسون و سفتازیدیم بیشترین آنتی بیوتیک های مورد استفاده در درمان عفونت های ناشی از انتروباکتریاسه در بیمارستان ها هستند. هدف از این مطالعه تعیین مقاومت ضد میکروبی سویه های اشریشیا کلی جدا شده از بیماران بود.
    روش بررسی
    طی یک دوره 12 ماهه 200 نمونه بالینی گرفته شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های زاهدان جهت جداسازی اشریشیا کلی مورد بررسی قرار گرفتند. حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها با روش انتشاردیسک و میکرو براث دایلوشن بررسی شد. ژن مقاومت blaTEM به روش PCR ردیابی شد.
    یافته ها
    از 200 جدایه بالینی در آزمایش فنوتایپی تاییدی 112 جدایه (56%) مولد،(Extended Spectrum Beta Lactamass (ESBLs بودند. 130 جدایه که به طور بالقوه تولید کننده بتالاکتاماز های وسیع الطیف بودند. جهت حضور ژن TEM با روش PCR مورد بررسی قرار گرفتند. 72 جدایه (55/38%) واجد ژن TEM بودند.
    نتیجه گیری
    میزان بالای مقاومت آنتی بیوتیکی در بین جدایه های اشریشیا کلی منطقه به آنتی بیوتیک های سفتریاکسون و سفتازیدیم مشاهده شد. توصیه می شود انجام آنتی بیوگرام قبل از درمان مد نظر باشد.
    کلیدواژگان: بتالاکتاماز وسیع الطیف، اشرشیا کلی، انتشاردیسک، میکرو براث دایلوشن
  • محمد کارگر*، انسیه ابراهیمی، جاوید امینی، اکرم نجفی، بابک خیرخواه صفحات 27-33
    زمینه و هدف
    لیستریامونوسیتوژنز از باکتری های منتقل شونده از راه مواد غذایی و عامل بسیاری از موارد بیماری اسپورادیک و اپیدمیک در انسان است. این پژوهش با هدف ارزیابی شیوع لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از سطح گوشت قرمز و بررسی مقاوت آنتی بیوتیکی جدایه ها انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی - توصیفی، 400 نمونه گوشت قرمز از کشتارگاه صنعتی دام شهر کرمان جمع آوری شد. ابتدا نمونه ها در محیط (SEB(Simultaneous Enrichment Broth غنی سازی و سپس در محیط های اختصاصی پالکام آگار و (TSBYE(Tryptic Soy Broth Yeast Extract Broth کشت داده شدند. از آزمون های بیوشیمیایی و روش PCR برای تعیین هویت و از روش انتشار دیسک به منظور ارزیابی حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها استفاده شد.
    یافته ها
    از مجموع نمونه های گوشت مورد بررسی، از 12 نمونه گوشت (3%) گونه های مختلف لیستریا جداسازی گردید. ژن حدت hly در 8 (2%) نمونه لیستریا مونوسیتوژنز شناسایی شد. همچنین اختلاف معنی داری بین جداسازی لیستریا مونوسیتوژنز از گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گاو وجود داشت. تمامی جدایه ها نسبت به آنتی بیوتیک های کلیندامایسین، آمیکاسین و کلرامفنیکل مقاوم و نسبت به پنی سیلین حساسیت داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که میزان آلودگی نمونه های گوشت قرمز در شهر کرمان بسیار پایین است. با توجه به پتانسیل آلودگی گوشت قرمز به لیستریا ضرورت پایش مستمر و تدوین یک برنامه دقیق برای شناسایی این باکتری در کشور وجود دارد.
    کلیدواژگان: لیستریا مونوسیتوژنز، ژن hly، گوشت قرمز، آنتی بیوتیک، کرمان
  • لیلی شکوهی زاده، اشرف محبتی مبارز*، مسعود آل بویه، رضا رنجبر، محمدرضا زالی صفحات 34-41
    زمینه و هدف
    از عوامل مساعد کننده کلونیزه شدن انتروکوک های مقاوم، بستری شدن در مراقبت های ویژه، مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک ها، بستری شدن طولانی در بیمارستان می باشد. دراین مطالعه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی انتروکوکی در بیماران بستری در چهار بیمارستان تهران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    نمونه های بالینی از شهریور1390 تا اردیبهشت 1391 از بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه جمع آوری گردیدند. انتروکوک های جدا شده، باتست های بیوشیمیایی تایید شدند. انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فاسیوم بر اساس ژن های ddl اختصاصی گونه تایید شدند. تست های حساسیت به آنتی بیوتیک ها با دیسک دیفیوژن و میکروآگار دایلوشن بر اساس معیارهای CLSI انجام گرفت.
    یافته ها
    از 41 جدایه انتروکوک در بخش مراقبت های ویژه، 22 جدایه (5/52 درصد) و 19 جدایه (5/47 درصد) به ترتیب به عنوان انتروکوکوس فسیوم و انتروکوکوس فکالیس شناخته شدند. بیشترین جدایه های انتروکوکوس فسیوم از ادرار و انتروکوکوس فکالیس از نمونه های تراشه جداشدند. میزان مقاومت به ونکومایسین، آمپی سیلین، جنتامیسین، نیتروفورانتوئین و کلرامفنیکل در انتروکوکوس فسیوم بیش از انتروکوکوس فکالیس و میزان مقاومت به تتراسیکلین، سیپروفلوکساسین و اریترومایسین در هر دو گونه تقریبا برابر بود.MIC50 در سویه های مقاوم به ونکومایسین و آمپی سیلین انتروکوکوس فسیوم بیش از 256 میکروگرم در میلی لیتر و در جنتامیسین بیش از 1024 میکروگرم در میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    حضور سویه های چند مقاومتی انتروکوکوس فسیوم در بخش مراقبت های ویژه برای پزشکان و بیماران بستری هشداری جدی می باشد.
    کلیدواژگان: انتروکوکوس فسیوم، انتروکوکوس فکالیس، بخش مراقبت های ویژه، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • ایرج صدیقی، محمد یوسف علیخانی*، سارا نخعی، پژمان کرمی صفحات 42-48
    زمینه و هدف
    اشریشیا کلی شایع ترین عامل عفونت ادراری کودکان و از علل مهم عفونت های داخل شکمی(پریتونیت وابسه) به دنبال آسیب های روده ای می باشد. عفونت مجاری ادراری که شامل سیستیت و پیلونفریت است، یکی از شایع ترین عفونت های دوران کودکی به شمار می رود و از آنجایی که اشریشیاکلی عامل بیش از 90 درصد عفونت های مجاری ادراری اکتسابی از جامعه و 50 درصد عفونت های مجاری ادراری بیمارستانی است، شناسایی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها، از نظر بالینی و اپیدمیولوژیکی از اهمیت خاصی برخوردار است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 50 سویه اشریشیا کلی جدا شده از نمونه های ادراری کودکان زیر 7 سال مبتلا به عفونت مجاری ادراری و 50 سویه اشریشیا کلی جدا شده از نمونه مدفوع کودکان سالم با الگوی سن وجنس مشابه، جهت بررسی حساسیت دارویی، مورد مقایسه قرار گرفتند. حساسیت دارویی با روش انتشار دیسک سنجیده شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان حساسیت دارویی سویه های بیماری زای واقعی و سویه های روده ای اشریشیاکلی به ترتیب نسبت به آمیکاسین 94 و 100 درصد، نیتروفورانتوئین 90 و 88 درصد، جنتامایسین 66 و 94 درصد، سفیکسیم 56 و 60 درصد، نالیدیکسیک اسید 38 درصد و 44 درصد و کوتریموکسازول 28 درصد و 32 درصد بود.
    نتیجه گیری
    میزان مقاومت نسبت به جنتامایسین، سفیکسیم و نالیدیکسیک اسید در سویه های ادراری نسبت به سویه های روده ای بیشتر می باشد. بیشترین میزان مقاومت دارویی در سویه های ادراری اشریشیا کلی مربوط به کوتریموکسازول و کمترین میزان مقاومت نسبت به آمیکاسین می باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، عفونت داخل شکمی، مقاومت دارویی، عفونت مجاری ادراری، کودکان
  • مهرداد اصغری استیار، عبدالناصر رفیع*، سیامک حیدرزاده، سولماز اوحدیان مقدم، رامینا محبوبی، علیرضا منادی سفیدان، ژیلا علاف زاده، حسین نیکخواه صفحات 49-54
    زمینه و هدف
    یکی از عوامل مهم مرگ و میر در بیماران سرطانی، باکتریمی است. از طرفی مقاومت به آنتی بیوتیک ها علت عمده شکست درمانی در بیماری های بدخیم به ویژه بیماری های بدخیم خونی می باشد. هدف این مطالعه تعیین فراوانی باکتری های جدا شده از کشت خون بیماران سرطانی و بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی در بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از 613 بیمار مبتلا به سرطان به ویژه سرطان خون 0/5 میلی لیتر خون دریافت شد. سپس نمونه ها از نظر کشت خون و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی با روش های استاندارد بررسی گردید و روی باکتری های جدا شده با استفاده از طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی با روش انتشار دیسک انجام گرفت.
    یافته ها
    از 613 نمونه کشت داده شده، 153(25%) مورد کشت مثبت بودند که 76/47 درصد باکتری های گرم منفی و 23/53 درصد باکتری های گرم مثبت تشخیص داده شدند. شایع ترین باکتری های جدا شده به ترتیب اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس کوآگولاز منفی، کلبسیلا، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروجینوزا و کوکس های گرم مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که سفتریاکسون برای باکتریمی ناشی از باکتری های گرم منفی و جنتامایسین برای باکتریمی ناشی از باکتری های گرم مثبت می تواند بهترین داروی انتخابی باشد. با توجه به بالا بودن مقاومت به آنتی بیوتیک های رایج در مطالعه حاضر، به نظر می رسد برای جلوگیری از افزایش مقاومت دارویی باکتری از تجویز زود هنگام آنتی بیوتیک ها و همچنین به کار بردن دوزهای غیر موثر آنتی بیوتیک ها خودداری شود.
    کلیدواژگان: سرطان، کشت خون، باکتریمی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • غلامحسین ابراهیمی پور، اعظم مرادی، مریم کارخانه، عبدالرزاق مرزبان* صفحات 55-60
    زمینه و هدف
    اغلب میکروارگانیسم های محیطی حامل ژن های مقاومت به آنتی بیوتیک ها و فلزات هستند. هدف از این تحقیق بررسی الگوی مقاومت به برخی آنتی بیوتیک ها و فلزات سمی در سه سویه سودوموناس آئروژینوزا جداشده از مناطق اکولوژیک مختلف بود.
    روش بررسی
    باکتری های جداسازی شده در ابتدا توسط روش های بیوشیمیایی و بررسی های فیلوژنی شناسایی شدند. ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک و مقاومت به ترکیبات فلزی (μg/ml500-50) از طریق رقت سازی درون آگار انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر سه سویه مقاومت به اکثر آنتی بیوتیک های بتالاکتام را دارا هستند. مقاومت به فلزات سنگین در آنها بالا می باشد، اگرچه ارتباطی بین منشا جداسازی با مقاومت در ICT1 و Abt2 مشاهده نشد. با این وجود سویه Q که از گوارش لیسه جنگلی جدا شده بود مقاومت آنتی بیوتیکی بالاتر و مقاومت به فلزات سنگین پایین تری داشت.
    نتیجه گیری
    باکتری های محیطی پتانسیل بالایی در حمل ژن های مقاومت دارا می باشند. این صفات از دیدگاه محیط زیستی می تواند یک مزیت محسوب شده و از این باکتری ها می توان برای حذف فلزات سنگین از محیط استفاده نمود. از طرف دیگر از دیدگاه پزشکی مخزن بزرگی از این ژن های مقاومت می تواند یک تهدید باشد به این دلیل که احتمال انتقال ژن های مقاومت به سویه های بیماری زا وجود دارد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، مقاومت به فلزات سنگین، سودوموناس آئروژینوزا
  • ابراهیم نقی پور، علی رائفی *، آیت الله نصرالهی عمران صفحات 61-65
    زمینه و هدف
    انتروکوک ها فلور طبیعی قسمت های مختلف بدن انسان هستند و به عنوان سومین عامل عفونت های بیمارستانی محسوب می شوند. هدف این تحقیق تعیین مقاومت های دارویی گونه های مختلف انتروکوک، از طریق روش های بیوشیمیایی بود.
    روش بررسی
    تعداد 128 نمونه مشکوک به انتروکوک، از فروردین 91 تا تیر92 در بیمارستان های گنبد وگرگان جداسازی گردید. نمونه ها در بلاد آگار، کروم آگار و EMB آگار و سایر محیط های مخصوص جداسازی خانواده انتروکوک کشت داده شد. سوسپانسیون باکتری ها در محیط مولر هینتون آگار کشت داده و قطر هاله عدم رشد دیسک های آنتی بیوگرام بررسی گردید.
    یافته ها
    از 128 نمونه، 109 مورد (85/15 %) انتروکوکس فکالیس و 19مورد (14/85 %) انتروکوکوس فیسیوم جدا شد. که از 128 نمونه حاوی انتروکوک فیسیوم و فکالیس، 8 نمونه به آموکسی سیلین، 10 به نمونه آمپی سیلین، 5 نمونه به جنتامایسین، 5 نمونه به سیپروفلوکسازین، 6 نمونه به کلرامفنیکل، 4 نمونه به سفالکسین، 1 نمونه به ونکومایسین مقاومت نشان دادند.
    نتیجه گیری
    انجام تست های حساسیت دارویی برای درمان مناسب و جلوگیری از سویه های مقاوم ضروری به نظر می آید.
    کلیدواژگان: انتروکوک، مقاومت آنتی بیوتیکی، آنتی بیوگرام
  • آزاده ابراهیم زاده، مجید زارع بیدکی *، سیده نعیمه صابرحسینی، غلامرضا شریف زاده، زهره درایتی صفحات 66-74
    زمینه و هدف
    استرپتوکوکوس پنومونیه شایعترین علت عفونت اکتسابی باکتریایی سیستم تنفسی میباشد. در سال های اخیر مقاومت بالای پنوموکوک به آنتی بیوتیک های مختلف دیده شده است. این مطالعه به منظور بررسی مقاومت پنومونی پنوموکوک نسبت به سفتریاکسون، آزیترومایسین و کوآموکسیکلاو در بالین و آزمایشگاه انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی یکسو کور، بیماران بالغ مراجعه کننده به کلینیک عفونی بیمارستان ولیعصر بیرجند از مهر 91 الی اسفند 92 با تشخیص پنومونی وارد مطالعه شدند. بیماران به صورت تصادفی در یکی از سه رژیم دارویی آزیترومایسین، سفتریاکسون و کوآموکسیکلاو قرار گرفتند و بعد از 48-72 ساعت، بیمارانی که عامل عفونت آنان استرپتوکوکوس پنومونیه بود، در مطالعه باقی ماندند و مقاومت آزمایشگاهی و بالینی آنها در سه رژیم درمانی فوق مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در آزمایشگاه بیشترین مقاومت دارویی نسبت به کوآموکسیکلاو (41/5%) و کمترین مقاومت نسبت به سفتریاکسون (20/8%) بود (0/05>p) و در بالین بیشترین مقاومت نسبت به آزیترومایسین (47/4%) و کمترین مقاومت نسبت به سفتریاکسون (6/7%) مشاهده شد (0/05>p). ضریب توافق بین پاسخ بالینی و آزمایشگاهی در رژیمهای درمانی آزیترومایسین 0/25 (0/26=p)، کوآموکسیکلاو 0/46 (0/02=p) و سفتریاکسون 0/44 (0/04=p) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن مشخصات دموگرافیک بیماران در این تحقیق، مقاومت استرپتوکوکوس پنومونیه نسبت به سفتریاکسون هم در بالین و هم در آزمایشگاه از آموکسی کلاو و آزیترومایسین کمتر است.
    کلیدواژگان: مقاومت دارویی، استرپتوکوکوس پنومونیه، آزیترومایسین، سفتریاکسون، کوآموکسیکلاو
  • طیبه خوشخوتبار، سلیمان زند، حمید ابطحی*، محمد رفیعی صفحات 75-80
    زمینه و هدف
    استرپتوکوکوس گروه B یکی از عوامل ایجاد عفونت خون و مننژیت در نوزادان و همچنین عفونت های مهاجم در زنان باردار است. استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها به منظور پیشگیری از بیماری هایی که توسط این باکتری ایجاد می شوند، نگرانی هایی را در رابطه با ظهور مقاومت میکروبی استرپتوکوکوس های گروه B برانگیخته است. این تحقیق به بررسی الگوی مقاومت دارویی استرپتوکوک گروه B جهت تجویز آنتی بیوتیک مناسب انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی 268 زن باردار انجام شد. نمونه ها پس از انتقال به محیط Todd Hewith بر روی بلاد آگار کشت داده شده و هویت استرپتوکوک گروه B با آزمون بیوشیمی، رنگ آمیزی گرم، کاتالاز،CAMPهیدرولیز هیپورات سدیم)مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    از 268 نمونه، 14مورد (5/2%) دارای کشت مثبت استرپتوکوک گروه B بودند. همه موارد(100%) مقاوم به پنی سیلین، 8 مورد(57/15%)مقاوم به اریترومایسین، 13مورد(92/2%) مقاوم به کلیندامایسین، 3مورد(7/1%)مقاوم به سفازولین و 3 مورد(21/4%) نیمه حساس به سفازولین، 7مورد(50%) مقاوم به سفتی زوکسیم و 4مورد (28/57%) مقاوم به سفوتاکسیم بودند. هیچگونه مقاومتی به آمپی سیلین و ونکومایسین دیده نشد.
    نتیجه گیری
    میزان مقاومت دارویی استرپتوکوک گروه B در ایران به آنتی بیوتیک های مختلف افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: استرپتوکوک گروهB، مقاومت دارویی، زنان باردار، استان مرکزی
  • سید مصطفی حسینی*، الهام فرهنگ آرا، رسول یوسفی مشعوف، سیامک پارساوش صفحات 81-87
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه شیوع گونه های مختلف باکتریایی و میزان مقاومت آنتی بیوتیکی آنها نسبت به شرایط جغرافیایی می تواند متفاوت باشد، این مطالعه با هدف شناسایی میزان فراوانی عوامل باکتریایی جدا شده از کشت ادرار و بررسی حساسیت دارویی آنها انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 7200 نمونه ادرار جهت تشخیص باکتری های عامل عفونت های ادراری با آزمون های افتراقی و حساسیت آنتی بیوتیکی آنها به روش دیسک دیفیوژن طبق دستور العمل (CLSI The Clinical and Laboratory Standards Institute) انجام گرفت.
    یافته ها
    شایع ترین باکتری های بدست آمده از ادرار به ترتیب اشرشیاکلی736 (61/1%)، کلبسیلا پنومونیه 128 (10/6%)، انتروکوک فکالیس 88 (7/3 %) بود. بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی در ارگانیسم ها، سیپروفلوکساسین 174 (14/45%) و کمترین حساسیت را آموکسی سیلین 795 (66/02 %) دارا بود.
    نتیجه گیری
    باکتری ها کمترین میزان مقاومت نسبت به سیپروفلوکساسین را دارند که به عنوان خط اول درمان آنتی بیوتیکی توصیه می گردد. همچنین بهتر است در درمان اولیه عفونت های ادراری از آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین و آمپی سیلین کمتر استفاده شود.
    کلیدواژگان: آنتی بیوگرام، مقاومت باکتریایی، کشت ادرار
  • شهرام شهرکی*، محمد بکاییان، شهناز ریگی صفحات 88-94
    زمینه وهدف
    کلبسیلا پنومونیه عامل بیماری زای فرصت طلب بیمارستانی، عامل طیف متنوعی از عفونت ها شامل عفونت های مجاری ادراری، پنومونی، سپتی سمی، عفونت های زخم و عفونت در بخش مراقبت های ویژه است. جدایه های کلبسیلا پنومونیه تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع الطیف درعفونت های ادراری درحال افزایش هستند. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و میزان شیوع ESBL درکلبسیلا پنومونیه جداشده ازعفونت های ادراری بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی -مقطعی، 122جدایه کلبسیلا پنومونیه از بیمارستان های شهر زاهدان جمع آوری شد. پس از تشخیص نهایی جدایه ها، آزمون های حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش انتشار ازدیسک، برای 16 آنتی بیوتیک انجام و تولیدESBL با روش دیسک ترکیبی تعیین شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان حساسیت به ترتیب به ایمی پنم وآمیکاسین (94/3%)، کلرامفنیکل (88/5%)، جنتامایسین (81/1%)، سیپروفلوکساسین(80/3%)، سفپیم(73%)، استرپتومایسین (72/1%)، نالیدیکسیک اسید(68%)، تتراسیکلین (65/6%) وسفوتاکسیم، سفتازیدیم، سفتریاکسون وسفپودوکسیم(62/3%) و بیشترین میزان مقاومت به ترتیب به نیتروفورانتوئین(53/3%)،کوتریموکسازول(39/3%)،سفپودوکسیم(37/7%)،سفوتاکسیم(36/9%)، سفتریاکسون (36/1%)، آزترونام(34/4%)، سفتازیدیم (32/8%) مشاهده شد. (38)31/1 درصد از جدایه های مورد بررسی تولید کننده ESBL بودند.
    نتیجه گیری
    میزان بالایی از مقاومت در جدایه های مولد ESBL نسبت به اکثر آنتی بیوتیک ها دیده شد. بنابراین کنترل و نظارت دقیق در مصرف آنتی بیوتیک ها وشناسایی ESBL ها با استفاده از روش های فنوتیپی، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتاماز گسترده طیف، کلبسیلا پنومونیه، عفونت ادراری، جدایه
  • هانیه باقری*، فرشته نجفی، ناصر بهنام پور، عزت لله قائمی صفحات 95-102
    زمینه و هدف
    ارزیابی دوره ای فعالیت ضد میکروبی آنتی بیوتیک های مختلف ضروری است زیرا الگوی این حساسیت آنتی بیوتیکی ممکن است طی دوره های کوتاهی تغییر بکند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی مقاومت چندگانه دارویی در باکتری های گرم منفی جدا شده از عفونت ادراری بود.
    روش بررسی
    این مطالعه در سال 90-91، در شهر گرگان بر روی 111 باکتری گرم منفی که با روش های استاندارد میکروبیولوژیکی تشخیص داده شده بودند، انجام شد. حساسیت آنتی بیوتیکی نمونه ها با روش انتشار دیسک کربی بائر مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    کلبسیلا با فراوانی 40/5 درصد فراوانترین بیماری زای جدا شده بود و بعد از آن انتروباکتر با فراوانی 26/1 درصد، پسودوموناس 13/5 درصد، پروتئوس 6/3 درصد، اسینتوباکتر 1/8 درصد و سایر گرم منفی ها 18/3 درصد بودند. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به کلیندامایسین دیده شد(99/1%) و بیشترین حساسیت هم نسبت به کاربا پنم ها (94/6%). 68/5 درصد یافته ها مقاومت به چند آنتی بیوتیک بطور همزمان داشتند، تمامی سیتروباکتر ها در بیماران بستری به چند آنتی بیوتیک بطور همزمان مقاومت داشتند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، شیوع بالایی از مقاومت چندگانه دارویی در باکتری های جدا شده از عفونت ادراری هم در بیماران بستری و هم در مراجعین سرپایی مشاهده شد.
    کلیدواژگان: مقاومت چندگانه دارویی، باکتری گرم منفی، عفونت ادراری
|
  • Saadats., Solhjook. *, Norouz-Nejad, Mj, Kazemia., Erfanians., Ashrafian, F Pages 1-6
    Background And Objective
    Vancomycin is used for treatment of methicillin-resistant S. Aureus (MRSA) infections; therefore، resistance to this antibiotic is increasing. We aimed to determine the antibiotic resistance pattern and frequency of vancomycin resistant S. Areas (VRSA) strains isolated from clinical samples.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study، 100 S. Aureus isolates collected from hospitals in Shiraz during six months، 2012، were identified by biochemical، microbiological and molecular methods. After determination of antibiotic susceptibility pattern by disc diffusion method and vancomycin agar screening test، Minimum Inhibitory Concentration (MIC) was determined by E-test for vancomycin، thicoplanin، linezolid and quinupristin-dalfopristin.
    Results
    The most resistant and the most sensitive antibiotic were ampicillin (%95) and quinupristin-dalfopristin (99%)، respectively، and 44% of isolates were resistant to methicillin. In agar screening test، 48% of strains had reduced sensitivity and in disc diffusion 3% strains were resistant to vancomycin. In E-test method، only one isolate was resistant to vancomycin.
    Conclusion
    given the presence of VRSA and new antibiotic resistant strains، we recommend doing some intervention to prevent from spreading these strains in hospitals..
    Keywords: Clinical Specimens, Staphylococcus Aureus, Vancomycin, Antibiotic Resistance
  • Zarez., Solhjook. *, Norooznejad, Mj, Kazemi, A Pages 7-13
    Background And Objective
    Increasing prevalence of methicillin resistant Staphylococcus aureus strains (MRSA) with their multidrug resistance potential causes difficulties in the treatment of infections due to these bacteria. Hence, the detection and determination of the frequency of MRSA strains via phenotypical and molecular methods is necessary in different parts of the county.
    Material And Methods
    In this cross- sectional study, 150 Staphylococcus aureus strains were collected from different clinical samples in the hospitals located in Shiraz and Jahrom, Iran. To detect methicillin resistant Staphylococcus aureus strains, we used phenotypical methods such as disc diffusion and minimum inhibitory concentration by E-Test, and PCR molecular method for mass gene.
    Results
    The frequency of methicillin resistant Staphylococcus aureus was 63 strains (42%) using disc diffusion and E-Test. while in PCR method, in addition to 63 strains, nine other isolates, which were sensitive to oxacillin by disc diffusion and E-Test, possessed also mecA gene. By and large, 72 isolates (48%) had methicillin resistance gene.
    Conclusion
    Given the results of phenotypical and molecular methods, the frequency of methicillin resistant Staphylococcus aureus was relatively high in this area. Thus, the MRSA strains can be detectable as soon as possible by accurate and sensitive methods such as PCR to determinate the effective antibiotics.
    Keywords: Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus, MRSA, MecA Gene, PCR
  • Derakhshans., Najar Peerayeh, Sh *, Fallahf., Bakhshi, B Pages 14-19
    Background And Objective
    Multiple drug resistance has increased in recent years in Klebsiella pneumoniae isolates. The Integrons are mobile genetic elements that carry antibiotics resistance genes. The aim of this study was to determine antibiotic susceptibility and the prevalence of class 1, 2, and 3 integrons in clinical Klebsiella pneumoniae isolated from clinical specimens.
    Material And Methods
    A total of 108 K. pneumoniae isolates were collected between April and December 2011 from different clinical specimens of Loghman hospital in Tehran and identified by biochemical tests. Susceptibility of isolates to 14 antibiotic disks was determined by disk diffusion method. The template DNA was extracted by freeze-thaw method and the presence of class 1, 2, and 3 integrons was investigated by PCR method. Level of resistance to antibiotics in integron-positive and integron-negative isolates was determined.
    Results
    The highest level of resistance was seen for cefotaxime, ceftriaxone, and amoxicillin-clavulanic acid (55.5%). In 79 isolates (73.14%) class 1 integron and in 57 of 79 isolates (72.15%) resistance to at least two classes of drugs were seen. The class 2 and 3 integrons were not detected. Among integron-negative isolates, 8 isolates (27.58%) had resistance to at least one antibiotic.
    Conclusion
    The prevalence of class 1 integron in resistant K. pneumoniae is high; therefore, the monitoring of drug resistance and limiting the use of antibiotics are necessary.
    Keywords: Klebsiella Pneumoniae, Integron, Multi, Drug Resistance
  • Jahanis. *, Shahreki Zahedani, Sh, Karbasizade, V Pages 20-26
    Background And Objective
    In the past, most strains of E. coli were susceptible to a wide range of antimicrobial agents, but this situation is now changed by indiscriminate use of antibiotics. Ceftriaxone and Ceftazidime are the most current antibiotics used for Enterobacteriaceae infections in hospitals. The aim of this study was to determine antimicrobial resistance of Escherichia coli strains isolated from patients.
    Material And Methods
    During a 12-month period, 200 clinical samples taken from patients referred to Zahedan hospitals were assessed to isolate Escherichia coli. Antibiotic susceptibility was determined by disk diffusion method and micro-broth dilution; and Bla TEM resistance genes were detected by PCR.
    Results
    Following phenotype verification testing, 112 isolates (56%) were produced Extended Spectrum Beta Lactamase (ESBLs) and 130 isolates were potential producers of beta-lactamase (ESBL). Using PCR, 72 isolates (38.55%) have TEM gene.
    Conclusion
    The rate of antibiotic resistance of Escherichia coli isolates to ceftriaxone and ceftazidime is high; therefore, it seems reasonable to do antibiogram before treatment.
    Keywords: Extended, Spectrum, Beta, Lactamase, Esherchia coli, Disc Diffusin, Micro, Broth Dilution
  • Kargarm. *, Ebrahimie., Aminij., Najafia., Kheirkhah, B Pages 27-33
    Background And Objective
    Listeria monocytogenes is a bacterium transferred by foods and is the agent of many sporadic and epidemic diseases in humans. This study aimed to investigate the prevalence of L. monocytogenes and to determinine their antibiotic resistance profile in red meats.
    Material And Methods
    this cross-sectional study was performed on 400 red meat samples obtained from industrial slaughterhouses placed in Kerman, Iran. First, the samples were enriched with Simultaneous Enrichment Broth (SEB), and then plated onto Palcam agar and Tryptic Soy Broth Yeast Extract Broth (TSAYE). After identification of the isolates based on biochemical tests and PCR, the isolates were checked for their antibiotic resistance profile using disk Diffusion.
    Results
    of 400 samples, 12 samples (3%) were contaminated with different species of Listeria. Using PCR, hly gene was recognized in eight samples (2%) of L. monocytogenes. Furthermore, there was a significant difference in isolation rate of lamb samples compared to cow ones. While all of the isolates were resistant to clindamycin, amikacin and chloramphenicol, they were sensitive to penicillin.
    Conclusion
    in spite of low rate of infection in red meat samples in Kerman city, due to high risk of Listeria contamination in red meats, we recommend applying a routine screening to identify this bacterium in our county.
    Keywords: Listeria Monocytogenes, Hly Gene, Red Meat, Antibiotic, Kerman
  • Shokoohi Zadel., Mohabbati Mobareza. *, Alebooyem., Ranjbarr., Zali, Mr Pages 34-41
    Background And Objective
    some of predisposing factors for enterococci colonization are hospitalization in ICU, prolonged use of antibiotics and continued bed rest in hospital. In this study antibiotic resistance of enterococcus in hospitalized patients of four hospitals in Tehran were studied.
    Material And Methods
    the Clinical samples were taken from patients admitted to the ICU, from September 2011 to April 2012. Enterococci isolates were confirmed by biochemical tests, and Enterococcus faecalis and Enterococcus species by species-specific ddl genes. The disk diffusion and micro agar dilution susceptibility tests were performed according to Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI).
    Results
    of 41 isolates in ICUs, 22 (5.52%) were E. faecium and 19 (5.47%) were E. faecalis. Most of E. faecium was isolated from urine and E. faecalis from trachea specimens. The rate of resistance to vancomycin, ampicillin, gentamicin, chloramphenicol and nitrofurantoin in E. faecium isolates was more than that of E. faecalis and the rate of resistance to tetracycline, ciprofloxacin and erythromycin was the same in both of them. MIC50 in vancomycin and ampicillin resistant E. faecium isolates was greater than 256 microgram and the MIC50 in gentamicin resistant isolates was more than 1024 microgram.
    Conclusion
    The presence of multi-resistant E. faecium strains in ICUs can be a serious warning for physicians and patients.
    Keywords: Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, ICU, Antibiotic Resistance
  • Sedighii., Alikhani, My *, Nakhaees., Karami, P Pages 42-48
    Background And Objective
    Escherichia coli is the most common cause of urinary tract infections in children and the leading cause of intra-abdominal infections (peritonitis and abscess) followed intestinal injuries. Urinary tract infection, including cystitis and pyelonephritis, is a common childhood infection. E. coli causes more than 90 percent of the community acquired and 50% of hospital acquired urinary tract infections; therefore, the determination of E. coli antibiotic susceptibility is a paramount importance to clinical and epidemiological purposes.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, 50 E. coli strains isolated from urine samples of children less than 7 years of age with urinary tract infections. They were compared for drug susceptibility testing by disc diffusion method with 50 strains of Escherichia coli isolated from stool samples of healthy children with the same age and sex pattern.
    Results
    The actual amount of drug sensitivity of uropathogenic and intestinal Escherichia coli strains to amikacin was 94 and 100%, nitrofurantoin 90 and 88%, gentamicin 66 and 94%, cefixime 56 and 60%, nalidixic acid 38 and 44% and to cotrimoxazole 28 and 32%, respectively.
    Conclusion
    the rate of resistance to gentamicin, Cefixime and nalidixic acid in urinary tract infection isolates were more than intestinal strains. The highest rate of drug resistance in urinary Escherichia coli isolates was associated with cotrimoxazole and the lowest one with amikacin.
    Keywords: Escherichia Coli, Intra, Abdominal Infection, Drug Resistance, Urinary Tract Infection, Children
  • Asghari Estiarm., Rafia. *, Heidarzadehs., Ohadian Moghadams., Mahboubir., Monadi Sefidana., Allafzadehj., Nik Khah, H Pages 49-54
    Background And Objective
    One of the main causes of increased mortality in cancer patients is bacteremia. On the other hand, antibiotic resistance is the major cause of treatment failure in malignant diseases especially in hematological malignancies. The aim of this study was to diagnose the bacterial strains isolated from blood specimens of cancer patients and to determine their antibiotic susceptibility.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, 0.5 ml of venous blood was taken from 613 cancer patients especially leukemia, and blood cultures and antibiotic susceptibility tests were performed using standard methods. Using disc diffusion method, antibiotic susceptibility was performed with a wide range of antibiotics.
    Results
    Out of 613 cultured specimens, 153 (25%) were found to be positive including 76.47% of gram negative and 23.53% of gram positive bacteria. The most common isolated bacteria were E. coli, coagulase-negative Staphylococci, Klebsiella, Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeroginosa, respectively.
    Conclusion
    It seems that Ceftriaxone is the best choice for the treatment of gram negative caused bacteremia and Gentamicin for bacteremia caused by gram positive agents. Given the high level of resistance to the commonly used antibiotics, it seems reasonable to avoid of early and inappropriate use of antibiotics to prevent the development of drug resistant bacteria.
    Keywords: Cancer, Blood Cultures, Bacteremia, Antibiotic Resistance
  • Ebrahimipour, Gh., Moradia., Karkhanem., Marzban, Ar * Pages 55-60
    Bachground and
    Objective
    most of environmental microorganisms have the genes resistance to antibiotics and metals. The aim of the current study was to survey resistance pattern to some antibiotics and heavy metals in three pseudomonas aeruginosa isolated from different ecological areas.
    Material And Methods
    first, the isolates were identified by biochemical methods and phylogenetic analysis. Then, the evaluation of antibiotic resistance was conducted by disc diffusion and that of Heavy metal resistant by agar dilution, in a range of 50-500 µg/ml.
    Results
    The results showed that all three isolates were resistant to beta lactam antibiotics. Although these isolates were highly resistant to heavy metals, no relationship was observed between ecological sources and the resistance pattern in ICT1 and Abt2 strains. However, strain Q isolated from digestive system of ParmacellaIberica showed high resistance to antibiotics and low resistance to heavy metals.
    Conclusion
    given that environmental bacteria have a high potentiality for carrying resistance genes and this can be an advantage environmentally, they could be used to remove heavy metals from polluted areas. On the other hand, resistance genes medically are a concern due to probability of transferring to pathogen strains.
    Keywords: Antibiotic Resistance, Heavy Metal Resistance, Pseudomonas Aeruginosa
  • Naghipoore., Raefia. *, Nasrollahiomran, A Pages 61-65
    Background And Objective
    Enterococci are normal flora of human body and considered as the third leading cause of nosocomial infections. The aim of this study was to determine drug resistance of Enterococcus species through biochemical methods.
    Material And Methods
    One hundred twenty-eight of enterococcus suspected samples were isolated from gorgan and gonbad’s hospitals from April to June, 2013. The samples were cultured on blood agar, chrome-agar, EMB agar and some special cultures of isolation of Enterococcus species. Suspension of bacteria was grown in Mueller Hinton agar and the inhibition zone diameter was determined by disk antibiogram.
    Results
    Of 128 samples, 109(85.15%) were enterococci faecalis and 19 (14.85%) Enterococcus Faecium. In all of 128 cases, eight showed resistance to amoxicillin, ten to ampicillin, five to gentamicin, five to ciprofloxacin, six to chloramphenicol, four to cephalexin and one to vancomycin.
    Conclusion
    It seems to be necessary to use drug sensitivity test for having appropriate treatment and preventing from resistance strains.
    Keywords: Enterococci, Antibiotic Resistance, Antibiogram
  • Ebrahim Zadea., Zare Bidakim. *, Saber Hosseini, Sn, Gh Shariatzadeh, Derayati, Z Pages 66-74
    Background And Objective
    Streptococcus pneumoniae is the most common cause of acquired bacterial infections in the respiratory system. In recent years, a high incidence of pneumococcal resistance to different antibiotics has also been appeared. This study was conducted to evaluate the in vivo and in vitro resistance of pneumococcal pneumonia to ceftriaxone, azithromycin and co-amoxiclave in clinical setting and laboratory.
    Material And Methods
    In this single-blind clinical trial study, the participants were the patients with the diagnosis of pneumonia referred to infectious diseases clinic in Vali-e-Asr hospital of Birjand university of Medical Sciences, October 2012 - April 2014. The patients were randomly allocated to one of the three therapeutic regimes including azithromycin, ceftriaxone, and co-amoxiclave. After 48-72 hours that the infection was confirmed by paraclinical findings, the patients with pneumococcal pneumonia remained in the study and their in vivo and in vitro resistance to the above mentioned antibiotics were compared.
    Results
    The most in vitro drug resistance was to co-amoxiclave (41.5%) and the least to ceftriaxone (20.8%) (P>0.05). For In vivo, the most resistance was to azithromycin (47.4%) and the least one to ceftriaxone (6.7%) (p<0.05). The agreement coefficient between the laboratory antibiogram test and the clinical responses to therapeutic regimes of azithromycin, co-amoxiclave and ceftriaxone was 0.25 (p=0.26), 0.46 (p=0.02) and 0.44 (p=0.04), respectively.
    Conclusion
    With regard to the demographic characteristics of the patients in this study, the resistance of Streptococcus pneumoniae to ceftriaxone is less than that of co-amoxiclave and azithromycin in both clinical setting and laboratory.
    Keywords: Drug Resistance, Streptococcus Pneumonia, Azithromycin, Ceftriaxone, Co, Amoxiclave
  • Khoshkhoutabart., Zands., Abtahih. *, Rafiei, M. Pages 75-80
    Background And Objective
    Group B streptococcus is one of the agents leading to infantile blood infection and meningitis as well as aggressive infections in pregnant women. The vast use of antibiotics in order to prevent from the diseases caused by this bacterium has led to some concerns about the emergence of drug resistance in Group B streptococcus. Thus, we aimed to investigate Group B streptococcus drug resistance patterns to aid appropriate drug prescriptions.
    Material And Methods
    The study was conducted on 268 pregnant women. Having been transferred to Todd Hewitt broth, the samples were cultured on blood agar and the identity of Group B streptococcus was confirmed through biochemical tests (gram stain tests, the catalase test, CAMP, and sodium hippurate hydrolysis).
    Results
    Of 268 samples, 14 (5.2 percent) showed positive Group B streptococcus culture. All cases (100 percent) were resistant to penicillin, eight (57.15 percent) to erythromycin, 13 (92.2 percent) to clindamycin, three (7.1 percent) to Cefazolin, seven (50 percent) Ceftizoxime and four (28.57 percent) were resistant to Cefotaxime. Three (21.4 percent) were semi-sensitive toward Cefazolin. No resistance was observed toward ampicillin or Vancomycin.
    Conclusion
    The rate of B streptococcus drug resistance to various antibiotics has increased in Iran.
    Keywords: Streptococcus Group B, Drug Resistant, Pregnant Women, Markazi Province
  • Hosseini, Sm *, Farhang Arae., Yousefi Mashoufr., Parsavash, S Pages 81-87
    Background And Objective
    The prevalence of different bacterial species and antibiotic resistance varies according to geographical conditions. Hence, we aimed to identify the prevalence of bacterial agents isolated from the urine culture and also investigate the antibiotic susceptibility of bacteria.
    Material And Methods
    This cross-sectional study conducted on 7200 urine samples to identify the bacteria causing infections, using differential tests. The antimicrobial susceptibility was performed via disk diffusion method according to the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI).
    Results
    The most common bacteria were Escherichia coli (736; 61.1%) and Klebsiella pneumonia (128; 10.6%) and Enterococcus faecalis, (88; 7.3%). The highest antibiotic susceptibility was related to Ciprofloxacin (174; 14.45%) and the lowest to Amoxicillin (795; 62.02%).
    Conclusion
    Owing to the lowest resistance, it is recommended that Ciprofloxacin be used as the first line of treatment. In addition, Amoxicillin and Ampicillin should be used the least during primary treatment of urinary tract infections.
    Keywords: Antibiogram, Bacterial Resistance, Urine Culture
  • Shahraki, Sh *, Bokaeianm., Rigi, Sh Pages 88-94
    Background And Objective
    Klebsiella pneumoniae is an opportunistic nosocomial pathogen causing a variety of infections including urinary tract infections, pneumonia, septicemia, wound infections and infections in the intensive care units. Since the ESBL producing Klebsiella pneumoniae strains are increasingly causing urinary tract infections, we aim to assess antibiotic resistance pattern and evaluate the prevalence of ESBL in Klebsiella pneumoniae isolated from urinary tract infections.
    Material And Methods
    this cross-sectional study was conducted on 122 Klebsiella pneumoniae strains collected from Zahedan hospitals. After final identification of isolates, antibiotic susceptibility tests were carried out by using disk diffusion in agar method for 16 antibiotics and ESBL production was determined by the combined disk method.
    Results
    The Klebsiella pneumoniae strains showed susceptibility to imipenem and amikacin (94.3%), chloramphenicol (88.5%), gentamicin (81.1%), ciprofloxacin (80.3%), cefepime (73%), streptomycin (72.1%), nalidixic acid (68%), tetracycline (65.6%), and cefotaxime, ceftazidime, cefpodoxime (62.3%). The resistance of strains was seen to nitrofurantoin (53.3%), cotrimoxazole (39.3%), Cefpodoxime (37.7%), cefotaxime (36.9%), ceftriaxone (36.1%), aztreonam (34.4%), ceftazidime (32.8%). Thirty-eight isolates (31.1%) were shown to produce ESBLs.
    Conclusion
    A high rate of resistance was observed to most of the antibiotics among ESBL producing strains; therefore, it is important to be careful about the use of antibiotics and identification of ESBL using phenotypic methods.
    Keywords: Antibiotic Resistance, Extended Spectrum Beta, Lactamases, KlebsiellaPneumoniae, Urinary Tract Infection, Isolate
  • Bagheri H., Najafi F., Behnampour N., Ghaemi Ea Pages 95-102
    Background And Objective
    The periodic evaluation of antimicrobial activity of different antibiotic is essential because antibiotic sensitivity pattern may also changed during short courses. The aim of this study was to assess the frequency of Multi-drug Resistance (MDR) in Gram negative uropathogens.
    Material And Methods
    This study was conducted on 111 gram negative uropathogens using standard microbiology methods in Gorgan, 2011-2012. Antibiotic susceptibility was investigated by Kirby-Bauer disk diffusion methods (DDM).
    Results
    the most common isolates were klebsiella (40.5%), Enterobacter (26.1%), pseudomonas (13.5%), proteus(6.3%), acinetobacter (1.8%) and other gram negative bacteria (18.3%). The highest antibiotic resistance was seen to clindamycin (99.1%), and the most sensitivity to Carbapenems (94.6%).Multi drug resistant was seen in 68.5% of isolates. In inpatients, all of the citrobacter species had resistant to multi drugs simultaneously.
    Conclusion
    a high frequency of multi drug resistant in uropathogens is observed in both inpatients and outpatients.
    Keywords: Multi Drug Resistant, Gram Negative Bacteria, Urinary Tract Infection