فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 88، دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسینعلی نیک بخت، نیره امینی ثانی*، محمد اصغری جعفرآبادی، سید رضا حسینی صفحات 7-14
    سابقه و هدف

    سرطان کولورکتال چهارمین سرطان شایع در ایران با توزیع جغرافیایی متفاوت است. هدف از این مطالعه بررسی روند بروز و جنبه های اپیدمیولوژیکی و بالینی در بازماندگان این سرطان در شهرستان بابل می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی تمام موارد جدید سرطان کولورکتال موجود در نظام ثبت سرطان مرکز بهداشت شهرستان بابل، بین سالهای 1391-1386 جهت بررسی روند بروز در نظر گرفته شدند. اطلاعات مربوط به خصوصیات اپیدمیولوژیک و بالینی در سال 1392 از طریق مصاحبه با بازماندگان این سرطان در دوره مذکور بررسی گردید.

    یافته ها

    در مجموع 237 بیمار در بازه زمانی مورد نظر به ثبت رسیده بود که فقط 120 نفر آنان در سال 1392 زنده و در دسترس بودند. میزان بروز استاندارد شده سنی در سال 1386، 7/7 به إزای صد هزار نفر بود که با یک روند افزایشی به 14/6 در سال 1391 رسیده است. میانگین سنی بازماندگان 14/14±56/74 سال بود. 54% شهرنشین، 46% بی سواد،30% سیگاری، 16% مصرف کننده قلیان و 10% تریاک بودند. (5/22%)27 نفر نیز دارای سرطان کولورکتال در یکی از بستگان بودند. حدود یک سوم بیماران در زمان تشخیص کمتر از 50 سال سن داشتند. میانگین فاصله زمانی بین ظهور علایم بیماری تا تشخیص 13/3±10 ماه، شایعترین علایم بیماری تغییر اجابت مزاج، رکتوراژی، درد شکمی، یبوست و کاهش وزن بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از افزایش بروز سرطان کولورکتال در بابل است. با توجه به درصد قابل توجه افراد جوان و فاصله زمانی طولانی بین شروع علائم تا تشخیص قطعی، برنامه ریزی جهت آموزش علائم هشدار دهنده و غربالگری آن توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، بروز، سرطان، کولورکتال، خصوصیات بالینی
  • سجاد برزویی سیله، علی شبستانی منفرد* صفحات 15-21
    پرتوزایی طبیعی سالهاست که مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. معمولا سطح پرتوگیری انسان از منابع مختلف طبیعی حدود 5/2 میلی سیورت در سال است. این میزان در برخی از مناطق دنیا، بسیار بیشتر است. یکی از مهم ترین این نقاط، رامسر است که دارای بیشترین سطح پرتوزایی طبیعی در مناطق مسکونی تمام زمین است. پرتوزایی زمینه یک تابش یونیزاسیون (Ionizing Radiation) است که در محیط طبیعت وجود دارد و می تواند منابع طبیعی یا مصنوعی داشته باشد. منابع طبیعی آن شامل پرتوهای کی هانی، زمینی، پرتوهای داخلی و گاز رادون است و منابع مصنوعی آن می تواند نیروگاه های هسته ای و پرتوهای پراکنده از آزمایشات هسته ای باشد. گزارشات بسیار زیادی درباره اثرات پرتوگیری زمینه طبیعی بر سیستم های بیولوژیک و حتی انسان منتشر شده است که اکثرا بر بی ضرر بودن و حتی به مفید بودن دوزهای خاصی از پرتو اشاره شده است. همچنین در مواردی نیز، افزایش و کاهش و تساوی تغییر آهنگ ریسک برخی از سرطان ها در دوزهای کم نسبت به دوزهای بالا گزارش شده است. با این وجود به نظر میرسد که تحقیقات اپیدمیولوژیکی گسترده ای جهت اثبات اثر پرتوگیری کم و بسیار کم بر بیماری ها و سرطان ها مورد نیاز می باشد و چه بسا هرکدام از موارد بالا جهت بیماری یا سرطان و در مجموع، اثرهای خاصی درست باشد.
    کلیدواژگان: رامسر، تابش های زمینه، تطبیق پرتویی، هورمسیس پرتویی
  • زینت سادات بوذری، طاهره اشرف گنجویی، شهلا یزدانی*، علی بیژنی، سمیرا عظیمی صفحات 22-27
    سابقه و هدف
    در بیماران با خونریزی غیر طبیعی رحم هنگامی که درمان دارویی با شکست همراه باشد و بیماران کاندیدای خوبی برای هیسترکتومی نباشند تخریب آندومتر با کاواترم پیشنهاد می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی عوارض، میزان خونریزی مطلوب و رضایت بیماران از این روش درمانی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 56 خانم مراجعه کننده به بیمارستان های آیت الله روحانی بابل و امام حسین تهران که با خونریزی غیر طبیعی رحم تحت درمان تخریب آندومتر با روش بالون حرارتی قرار گرفتند، انجام گردید. پرسشنامه ای شامل خصوصیات دموگرافیک، وضعیت عادت ماهیانه، عوارض بعد از عمل، موفقیت درمان و رضایت مندی بیماران 12 ماه پس از جراحی تکمیل گردید. برای ارزیابی رضایت بیمار 4 سوال پرسیده شد (عالی، خوب، متوسط، بد). موفقیت درمان شامل آمنوره طی 6 ماه پس از درمان با کاواترم و کاهش دفع خون در قاعدگی به صورت لکه بینی یا کاهش حجم بوده است.
    یافته ها
    از 56 بیمار تحت درمان تخریب آندومتر با روش بالون حرارتی، 4 نفر بدلیل عدم مراجعه جهت پیگیری از مطالعه خارج گردیدند. میانگین سنی بیماران 5/91±43/38سال بود. درهیچ یک از بیماران عارضه دیده نشد و میزان آمنوره پس از درمان 23 درصد بود. موفقیت درمان پس از عمل در 46 نفر (88/5%) و همچنین میزان رضایت بیماران 12 ماه بعد ازعمل در 45 نفر (86/5%) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که روش درمان با بالون حرارتی عارضه ای نداشته و نتایج موفقیت آمیز و رضایتمندی بیماران بالا می باشد، بنابراین می توان این روش را قبل از هیسترکتومی مد نظر قرار داد.
    کلیدواژگان: هیسترکتومی، تخریب آندومتر، خونریزی رحم
  • پریسا موسوی، مسعود دارابی، ایوب مالک، شاهرخ امیری، یلدا جباری مقدم، نسیبه شهبازی، بهرام پورقاسم گرگری* صفحات 28-36
    سابقه و هدف
    اختلال نقص توجه-بیش فعالی (Attention Deficit Hyperactivity Disorder=ADHD) یکی از شایع ترین بیماری های روانی در کودکان می باشد. کمبودهای تغذیه ای احتمالا در اتیولوژی این اختلال نقش داشته باشند. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت تغذیه ای (دریافت رژیمی و شاخص های تن سنجی) کودکان پسر مبتلا به ADHDو مقایسه آن با کودکان پسر غیرمبتلا می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد-شاهدی است بر روی 36 کودک پسر مبتلا به ADHD و 37 کودک غیرمبتلا در محدوده سنی 12-6 سال انجام شد. کودکان مبتلا با استفاده از تشخیص بالینی و استفاده از پرسشنامه های روانپزشکی توسط روانپزشک متخصص شناسایی شدند. وزن و قد اندازه گیری و شاخص توده بدنی (BMI) محاسبه شد. دریافت رژیمی با استفاده از فرم ثبت غذایی 3 روزه خوراک برای 3 روز غیر متوالی (1روز تعطیل و 2 روز عادی) ارزیابی و با برنامه Nutritionist IV آنالیز گردید.
    یافته ها
    میانگین وزن، قد و BMI در گروه کودکان مبتلا به ADHD در مقایسه با کودکان غیرمبتلا بالاتر بود (p<0.05). به طوریکه میانگین و انحراف معیار BMI در گروه مبتلا بهADHD، 44/2±28/17 و در گروه غیرمبتلا 34/2±14/15 بود (p<0.001). بین دو گروه مبتلا و غیرمبتلا از لحاظ دریافت انرژی، درشت مغذی ها و ریز مغذی ها اختلاف معنی داری وجود نداشت، ولی دریافت غذایی فولات و سلنیم در هر دو گروه پایین تر از مقادیر توصیه شده (Recommended Dietary Allowances=RDA) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که اختلافی بین دریافت رژیمی کودکان مبتلا به ADHD و کودکان غیرمبتلا وجود ندارد. کودکان ADHD سنگین تر و بلندقدتر از کودکان غیرمبتلا بوده و BMI بالاتری دارند.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، وضعیت تغذیه ای، شاخص های تن سنجی
  • محمدرضا میرزایی*، غلامحسین حسن شاهی، محمدرضا حاجی زاده، مهدی محمودی، محمود نظری، مهدی چهاردولی صفحات 37-44
    سابقه و هدف
    OCT4B1 یکی از واریانت های ژن OCT4 است که به میزان بالایی در رده های سلول سرطانی و نیز بافت های سرطانی بیان می شود. مطالعات اخیر نشان داده اند که این واریانت قدرت آنتی آپوپتوتیکی دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مهار این واریانت بر الگوی بیانی ژنهای خانواده آنتی آپوپتوزیس در سه رده سلول سرطانی انسان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی سه رده سلول سرطانی، AGS، 5637 و U87MG از بانک سلولی انستیتو پاستور ایران خریداری و پس از کشت در دو گروه تست و کنترل با استفاده از تکنولوژی siRNA و روش لیپوفکشن به منظور مهار واریانت OCT4B1، مورد ترانسفکشن قرار گرفتند. پس از تایید مهار ژنی، تخلیص RNA و سنتز cDNA انجام شد و نهایتا بیان ژنهای مورد نظر با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و روش Real-Time PCR، تعیین و میزان بیان هر ژن (با مقایسه گروه های تست و کنترل) تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد الگوی تغییرات بیان ژنی در سه رده سلول سرطانی مورد مطالعه تقریبا مشابه است و ژنهای BCL2، BRAF وBFAR به ترتیب با 20/87، 18/33و 15/11 برابر بیشترین کاهش بیان را داشته اند. در کل بیان 20 ژن از 26 ژن مورد بررسی کاهش و چهار ژن CASP2، IGF1R، TNF و MCL1 افزایش بیان جزیی یا بیان بدون تغییر داشته اند. بیان ژن CFLAR در رده سلول سرطانی U87MG، افزایش بیان اما در دو رده سلول سرطانی دیگر کاهش بیان جزیی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج بدست آمده احتمالا مهار OCT4B1 با ممانعت از بیان ژنهای خانواده آنتی آپوپتوزیس موجب کمک به القاء مرگ برنامه ریزی شده در رده های سلول سرطانی می شود.
    کلیدواژگان: ژن OCT4B1، خانواده ژنی آنتی آپوپتوزیس، رده های سلول سرطانی
  • مصطفی راد، فاطمه برزویی*، سودابه شهیدثالث، یاسر تبرایی، فاطمه ورشویی تبریزی صفحات 45-52
    سابقه و هدف
    خستگی مرتبط با سرطان، یکی از شایعترین علامت های گزارش شده در بین زنان مبتلا به سرطان پستان و به خصوص بیماران تحت درمان است. این عارضه، منجر به بروز مشکلات فراوانی در بیمار می شود. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر خنده درمانی بر میزان خستگی مبتلایان به سرطان پستان تحت اشعه درمانی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی با طرح موازی و قبل و بعد، از ابتدای تیرماه سال 1392 تا ابتدای مهر ماه به مدت 3 ماه بر روی 58 بیمار زن مبتلا به سرطان پستان تحت 5 هفته اشعه درمانی در دو گروه خنده درمانی و کنترل انجام شد. هر گروه متشکل از 29 بیمار که با انتخاب تصادفی در یکی از دو گروه قرار گرفتند، می باشد. بیماران گروه مداخله در جلسات خنده درمانی دو بار در هفته به مدت یک ماه (در مجموع هشت جلسه) شرکت کردند. جلسات با سه روش پخش کلیپ های کمدی، بازی های طنز و لطیفه گویی برگزار شدند. سیاهه علامت خستگی در پایان هفته اول به عنوان پیش آزمون و در پایان هفته های دوم تا پنجم به عنوان پس آزمون تکمیل شد. بیماران گروه کنترل مراقبت های معمول را دریافت کردند. سپس دو گروه مقایسه شدند. 1N2013052313441:IRCT
    یافته ها
    میزان خستگی بین در گروه خنده درمانی 0/74±0/93 در هفته اول به 1/35±3/36 در هفته پنجم رسید و در گروه کنترل نیز از 0/96±1/01 در هفته اول به 2/67±7/29 در هفته پنجم رسید (p=0.001). همچنین میزان خستگی در هفته اول و به ترتیب هفته های دوم، سوم، چهارم و پنجم دارای اختلاف آماری معنی داری بود (p=0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد خنده درمانی در کاهش خستگی مرتبط با سرطان موثر است. بنابراین فراهم نمودن محیطی شاد برای بیماران از سوی سیستم درمان می تواند منجر به ارتقای سلامت گردد.
    کلیدواژگان: خنده درمانی، خستگی مرتبط با سرطان، اشعه درمانی خارجی، سرطان پستان
  • سحر صراف بانک، لیلا آزادبخت* صفحات 53-62
    سابقه و هدف
    بیماری های قلبی عروقی علت اصلی برای مرگ و میر در سرتاسر جهان هستند. CVD، یک بیماری مرتبط با سبک زندگی است. حبوبات از جمله عوامل غذایی است که به دلیل دارا بودن فاکتورهای تغذیه ای و عملکردی، نقش مهمی در کاهش ریسک فاکتورهای CVD دارد. مصرف حداقل 4 بار در هفته از حبوبات باعث کاهش %22 ریسک CHD و %11 ریسک CVDخواهد شد. لذا هدف از این مقاله، مرور مطالعات موجود در زمینه ی حبوبات و ریسک فاکتورهای قلبی عروقی می باشد.
    مواد و روش ها
    با جستجو در موتور PubMed و در قسمت All Field و استفاده از کلید واژه هایی همچون legume consumption/intake، bean/peaconsumption و ترکیب آنها با کلماتی مانند CVD/cardiovascular risk، inflammation تعداد 346 مقاله بدست آمد که با حذف مقالات تکراری و مقالاتی در مورد سویا، ایزوفلاونهای سویا، سرطان، بیماری کلیوی، آلرژی، بادام زمینی، مغزها، مطالعات حیوانی و مطالعات کودکان نهایتا تعداد 30 مقاله بررسی شد.
    یافته ها
    مصرف حبوبات سبب بهبود پروفایل لیپیدی میشود. همچنین مصرف حبوبات دارای اثرات احتمالی مثبت بر کاهش سطح قند خون، فشار خون، وضعیت التهابی و شاخصهای آنتروپومتریک است. به نظر میرسد که اثر حبوبات بر پروفایل لیپیدی بیشتر از سایر ریسک فاکتورها باشد، هر چند که اثر حبوبات بر سایر ریسک فاکتورها نیز حائز اهمیت است و نیازمند مطالعات بیشتری می باشد.
    نتیجه گیری
    افزایش دریافت حبوبات غیر سویا میتواند یک راهکار مناسب برای بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و در نتیجه کاهش بروز CVD در جوامع باشد.
    کلیدواژگان: حبوبات، پروفایل لیپیدی، شاخصهای گلایسمی، وضعیت التهابی
  • نعمت الله غیبی، امیر فرزام، حسن اژدری زرمهری *، فرزانه فرساد صفحات 63-69
    سابقه و هدف
    التیام زخم یک پاسخ دینامیک به آسیب بوده که پیچیده و منظم است و مستلزم تعامل بین انواع مختلف سلولها، پروتئین های ساختمانی، فاکتورهای رشد و پروتئیناز می باشد از سالهای دورکافئیک اسید و اواخر دهه 60 لیزر در درمان بسیاری از مشکلات پوستی استفاده می گردید. این مطالعه به منظور بررسی اثرات هم زمان کافئیک اسید و لیزر بر بهبود زخم پوستی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 36 سر موش سفید صحرایی نر در محدوده وزنی 200 تا 250 گرم به 4 گروه 9 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل، گروه دوم با لیزر، گروه سوم با کافئیک اسید و گروه چهارم با کافئیک اسید و لیزر تیمار شدند. گروه های تحت تیمار لیزر پس از ایجاد زخم تحت تاثیر ترمیمی لیزر و کافئیک اسید بصورت موضعی تیمار شدند. در روزهای 4، 7 و 10 پس از جراحی میزان سطح زخم اندازه گیری شد. جهت بررسی بافت شناسی از نمونه های بافتی تهیه گردید و تعیین مقدار هیدروکسی پرولین در ادرار در روز دهم به روش بیوشیمیایی صورت گرفت و سپس گروه ها با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که درصد بهبودی زخم در روز هفتم و دهم در هر سه گروه تحت تیمار یعنی گروه های دوم، سوم و چهارم در مقایسه با گروه کنترل معنی دار بود. سنجش هیدروکسی پرولین نیز افزایش غلظت آن را در سه گروه تحت تیمار یعنی گروه های دوم(0/4±8/9)، سوم (0/29 ±8/3) و چهارم (0/27±9/3) را نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل(0/36±7/6) معنی دار بود (p<0.05).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه اثرات ترمیم زخم کافئیک اسید و لیزر و بخصوص هم افزایی آنها هم در مطالعات بافت شناسی و هم در بررسی بیوشیمیایی با افزایش غلظت هیدروکسی پرولین در گروه های تحت تیمار تایید گردید.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم، کافئیک اسید، لیزر کم توان، هیدروکسی پرولین، موش صحرایی نر
  • ایرج جوادی، محمدرضا رشیدی نوش آبادی، مهدی گودرزی، رحیمه رودباری صفحات 70-76
    سابقه و هدف
    فیبروز ریوی یکی از رایجترین اثرات جانبی بلئومایسین که به عنوان یک عامل شیمی درمانی بکارمی رود، است. گونه های فعال اکسیژن می تواند نقش مهمی در توسعه فیبروز ریوی بازی نمایند. دانه کرفس حاوی فلاونوئید های متنوعی است که به عنوان آنتی اکسیدان مطرح می شوند. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره هیدروالکلی دانه کرفس روی فیبروز ریوی القاء شده توسط بلئومایسین در موش صحرایی می پردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 20 موش صحرایی نژاد اسپراگ دالی در محدوده وزنی 180- 150 گرم انجام گرفت. حیوانات به صورت تصادفی به 5 گروه4 تایی تقسیم بندی شدند. گروه 1و2 به ترتیب تک دوز نرمال سالین و بلئومایسین (7/5 واحد بر کیلوگرم) به صورت داخل تراشه ای دریافت نمودند. گروه 5-3 دوزهای مختلف عصاره دانه کرفس (100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی روزانه یک هفته قبل و دو هفته بعد از تجویز بلئومایسین دریافت نمودند. حیوانات پس از 21روز کشته، خون و ریه های آنها برای اندازه گیری مالون دی آلدئید پلاسمایی، هیدروکسی پرولین ریه و آزمایش هیستوپاتولوژی جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان اندکس ریه، هیدروکسی پرولین و مالون دی آلدئید در گروه نرمال سالین به ترتیب 2/02±7/27 میلی گرم ریه بر گرم وزن بدن، 0/24±1/78 میلی گرم بر گرم بافت ریه و 0/17±1/48 میکرومول بر لیتر پلاسما بود در حالیکه در گروه دریافت کننده بلئومایسین به ترتیب 0/99±10/1، 1/5±5/75 و 0/23±3/27 بود. تیمار با عصاره به خصوص در گروه 4 و 5 بطور معنی داری این فاکتورها را نسبت به گروه بلئومایسین کاهش داد (p<0.05). نتایج بافت شناسی نشان داد که بلئومایسین توانسته منجر به بروز آسیب ریه و افزایش ضخامت آلوئولی شود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی دانه کرفس اثر حفاظتی روی فیبروز ریوی القاء شده توسط بلئومایسین دارد.
    کلیدواژگان: فیبروز ریوی، عصاره دانه کرفس، بلئومایسین، موش صحرایی
  • مهدی حسن شاهیان *، زینب محسنی پور صفحات 77-84
    سابقه و هدف
    در طب سنتی از میوه انار برای برخی از بیماری ها استفاده می شود. این مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره های پوست انار بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژن بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    اثر بخشی عصاره ها بر فرم منفرد با آزمون انتشار دیسک تعیین گردید. مقادیر حداقل مهارکنندگی با غلظت mg/ml02/0 و مقادیر حداکثر مهار کنندگی با غلظت mg/ml 50 به روش ماکروبراث دایلوشن محاسبه شد. اثرات ضد بیوفیلمی در سه غلظت mg/ml 5، mg/ml 10 و mg/ml20 با روش میکروتیتر پلیت بررسی گردید. سه شاخص میزان تشکیل بیوفیلم، تخریب بیوفیلم و فعالیت آنزیم دهیدروژناز با روش رنگ آمیزی کریستال ویوله تعیین گردید.
    یافته ها
    دیسک های آغشته به عصاره های پوست انار رشد باکتری های مورد بررسی را حداقل 50 درصد مهار کردند اما بر استرپتوکوکوس پنومونیه، پسودوموناس آئروژینوزا و کلبسیلا پنومونیه بی اثر بودند. بر خلاف این در محیط مایع آزمون MIC عصاره های مذکور رشد تمامی باکتری ها را به خوبی مهار کردند (70 %). این عصاره ها ساختار های بیوفیلمی را حداقل به میزان 50 درصد و حداکثر 95 درصد از بین بردند. اثر مهاری عصاره به غلظت و نوع حلال آن وابسته است. بیشترین اثر مهاری در پدیده تشکیل بیوفیلم بر باکتری استافیلوکوکوس ارئوس (95/84%) بوده و پسودوموناس آئروژینوزا (51/48 %) بیشترین تخریب را در تیمار با عصاره های این گیاه نشان داد. بالاترین مهار فعالیت متابولیکی نیز در باسیلوس سرئوس (77/13%) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    در این بررسی قابلیت مهاری عصاره های پوست انار در مهار فرم منفرد و بیوفیلمی که وابسته به غلظت عصاره و حلال انتخابی است، تایید شد.
    کلیدواژگان: بیوفیلم، گیاه انار، باکتری پاتوژن، مقاومت دارویی، اثر ضد میکروبی
|
  • Hosseiali Nikbakht, Nayere Aminisani, Mohammad Asghari Jafarabadi, Seyed Reza Hosseyni Pages 7-14
    Background And Objective

    Colorectal cancer is the fourth most common cancer in Iran with a diverse geographic distribution. The purpose of this study was to determine the incidence of colorectal cancer and assess the clinical and epidemiologic characteristics of survivors in the city of Babol، Iran.

    Methods

    In this cross-sectional study، all new cases of colorectal cancer، recorded by the Cancer Registry Center of Babol، were included for the assessment of the incidence of colorectal cancer during 2007-2012. Clinical and epidemiologic features of patients were investigated via interview in 2013.

    Findings

    A total of 237 patients were registered during the specified period، although only 120 subjects had survived until 2013. Age-standardized rate was 7. 7 per 100،000 people in 2007، which increased to 14. 6 in 2012. Overall، 54% of subjects were urban residents، 46% were illiterate، 30% were smokers، 16% used hookah، and 10% consumed opium. Family history of colorectal cancer was reported in 27 patients (22. 5%). The average age of survivors was 56. 74±14. 14 years; about a third of patients were younger than 50 years at the time of diagnosis. The mean interval between the presentation of symptoms and diagnosis was 10±13. 3 months، and the most common symptoms of the disease included altered bowel habits، rectorhalgia، abdominal pain، constipation، and weight loss، respectively.

    Conclusion

    The obtained results showed the increased incidence of colorectal cancer in Babol city. Considering the significant number of young people and the long interval between the onset of symptoms and definitive diagnosis، it is recommended that training courses on the warning signs and screening of colorectal cancer be planned.

    Keywords: Epidemiology, Incidence, Cancer, Colorectal, Clinical Features
  • Sajjad Borzoueisileh, Ali Shabestani Monfared* Pages 15-21
    Natural background radiation has been an interesting subject among scientific studies for many years. The effective radiation dose of human from natural sources is about 2.5 mSv/y but it is higher in some regions of the world. Ramsar in Mazandaran, Iran is one of the most important areas and it has the highest natural background radiation among whole residential areas of the world. Background radiation is an ionizing radiation in the environment that its source could be natural or man-made. Its natural sources are cosmic radiations, terrestrial radiation, internal radiation and radon and its man-made sources could be the nuclear power plants and the scatter radiations of atomic bomb tests. There are a lot of studies about the effects of natural background radiation on the biological systems and even humans. Most of these studies confirmed the harmless and even useful effects of the certain doses of natural background radiation. Also there are reports on the decrease, increase or even equality in risk of some cancers between low and high doses of radiation. Nevertheless extensive epidemiological studies are needed to confirm the effect of low dose radiation on carcinogenesis and other factors and even decrease or increase of the risk in different types of cancers is possible too.
    Keywords: Ramsar, Natural background radiations, Radioadaptive response, Radiation hormesis
  • Zinat Sadat Bouzari, Tahereh Ashraf Ganjoei, Shahla Yazdani*, Ali Bijani, Samira Azimi Pages 22-27
    Background And Objective
    In the patients diagnosed with abnormal uterine bleeding, if the patient does not respond to drug treatment or is not a good candidate for hysterectomy, endometrial destruction is recommended. The aim of this study was to evaluate complications, blood loss and patient satisfaction regarding this method of treatment.
    Methods
    This retrospective study was performed on 56 women who admitted to Ayatollah Roohani Hospital of Babol and Imam Hossein Hospital in Tehran, Iran. Upon the diagnosis of abnormal uterine bleeding, they underwent a treatment called "endometrial destruction by thermal balloon". A questionnaire including the following items was completed after the sugery: demographic characteristics, menstrual status, postoperative complications, treatment success and a 12-month post-surgery patient satisfaction. In order to assess the patients’ satisfaction, 4 questions were asked (excellent, good, fair, poor). Successful treatment was defined as 6 months of amenorrhea after treatment with cavaterm and a reduction in the menstrual blood loss in the form of spotting or volume degression.
    Findings
    Of the 56 patients who were treated with balloon thermal endometrial destruction, 4 were excluded due to the lack of follow-up. The mean age of the patients was 91/5±38/43 years. No complications occurred in any of the new patients, and the percentage of amenorrhea was 23 after the treatment. Twelve months after the surgery, the success of treatment was reported in 46 patients (5/88%) and patient satisfaction was also rated in 45 of the patients (5/86%).
    Conclusion
    The results of the study showed that the thermal balloon treatment had no major side effects. Thus, it could be inferred that the study was a success in terms of the outcomes and high patient satisfaction. This method could be taken into consideration before a hysterectomy.
    Keywords: Hysterectomy, Endometrial destruction, Uterine bleeding
  • Parisa Mousavi, Masoud Darabi, Ayyoub Malek, Shahrokh Amiri, Yalda Jabbari Moghaddam, Nasibeh Shahbazi, Bahram Pourghasem Gargari* Pages 28-36
    Background And Objective
    Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is one of the most common mental disorders in children. Nutritional deficiency may play a role in the etiology of this disorder. The purpose of this study was to determine and compare the nutritional status (dietary intake and anthropometric indices) of boys with and without ADHD.
    Methods
    This case-control study was conducted on 36 boys with ADHD (case group) and 37 normal children (control group), aged 6-12 years. The case subjects were assesssed by an expert psychiatrist via clinical evaluations and psychiatric questionnaires. Height, weight, and body mass index (BMI) of the subjects were measured. Dietary intake was recorded, using a three-day food record (three non-consecutive days including one holiday and two weekdays) and analyzed using Nutritionist IV software.
    Findings
    The mean weight, height, and BMI values were higher in children with ADHD, compared to the control group (p<0.05); the mean±SD of BMI was 17.28±2.44 in the case group and 15.14±2.34 in the control group (p<0.001). There was no significant difference in terms of energy, macronutrient, or micronutrient intake between the two groups. However, folate and selenium intake in the two groups was lower than the recommended dietary allowance.
    Conclusion
    The results showed no signifcant difference between the energy intake of children with ADHD and healthy boys. However, boys with ADHD were taller and heavier than healthy subjects, and their BMI was higher.
    Keywords: Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Nutritional Status, Anthropometric Indices
  • Mohammadreza Mirzaie*, Gholamhossein Hassanshahi, Mohammadreza Hajizadeh, Mehdi Mahmoodi, Mahmood Nazari, Mahdi Chahardoli Pages 37-44
    Background And Objective
    OCT4B1, as one of the variants of OCT4 gene, is expressed at higher levels in cancer tissues and cancer cell lines, compared to other OCT4 variants. Recent studies have revealed the anti-apoptotic role of OCT4B1. The aim of this study was to evaluate the effect of OCT4B1 suppression on the expression profile of anti-apoptotic genes in three human tumor cell lines.
    Methods
    In this in-vitro study, three human tumor cell lines including AGS (stomach adenocarcinoma), 5637 (bladder cancer), and U87MG (brain tumor) were purchased from the National Cell Bank of Iran (Pasteur Institute) and cultured in test and control groups. In order to suppress OCT4B1 expression, the cultures were transfected, using siRNA technology and lipofection method. After confirming the suppression process, total RNA was extracted and cDNA was synthesized. Finally, the expression rates of anti-apoptotic genes were determined, using specific primers and real-time PCR technique.
    Findings
    Our data revealed an almost similar pattern of alteration in the expression profile of anti-apoptotic genes in all three cell lines. Also, BCL2, BRAF, and BFAR genes exhibited the most significant down-regulation by 20.87, 18.33, and 15.11 folds, respectively. The expression of at least 20 genes (out of 26 genes) decreased, while the expression rates of CASP2, IGF1R, TNF, and MCL1 were up-regulated or remained unchanged. Also, the expression of CFLAR gene was up-regulated in U87MG and down-regulated in other cell lines (5637 and AGS).
    Conclusion
    Based on our findings, OCT4B1 suppression by blocking the expression of anti-apoptotic genes may result in the induction of apoptosis in cancer cell lines.
    Keywords: Anti, apoptotic Gene Family, Cancer Cell Lines, OCT4B1
  • Mosfata Rad, Fatemeh Borzoee*, Soodabeh Shahidsales, Yaser Tabarraie, Fatemeh Varshoee, Tabrizi Pages 45-52
    Background And Objective
    Cancer-Related Fatigue (CRF) is one of the most common symptoms reported among women with breast cancer and is the most prominent side effect of cancer treatments. This complication leads to a number of problems in the patient. The aim of this study was to determine the effects of humor therapy on the fatigue in breast cancer patients undergoing external radiation therapy.
    Methods
    This study was a clinical trial with parralel planning and before and after. The experiment was conducted on 58 cancer patients receiving radiation therapy in 5 weeks -from the beginning of July 2013 until early October 2013 for a period of 3 months. The research was assigned to two groups of humor therapy and control group (each group consisting of 29 subjects who were randomly assigned to their group). The patients in the experimental group attended the humor therapy sessions twice a week for a month (a total of 8 sessions). The sessions were held using approaches like playing comedy clips, telling jokes and taking part in fun games. Fatigue questionnaires were completed at the end of the first, second and the fifth week as the post-test. The control group patients received routine care. Ultimately, the two groups were put to comparison.
    Findings
    Fatigue in the laughter therapy group rose from 0.93±0.74 in the first week to 3.36±1.35 in the fifth. In the control group, on the other hand, it went from 1.01±0.96 in the first week to 7.29±2.67 in the fifth week (p=0.001). Thus, fatigue in the first, second, third, fourth and the fifth week was of significant statistical difference. (p=0.001).
    Conclusion
    The results of this study indicated that humor therapy is largely effective in reducing cancer-related fatigue. The health system could enhance cancer patients’ well-being and improvement by providing them with a delightful, joyous environment.
    Keywords: Humor, Cancer, Related Fatigue, External Radiation Therapy, Breast Cancer
  • Sahar Saraf, Bank, Leyla Azadbakht* Pages 53-62
    Background And Objective
    Cardiovascular disease (CVD) is a main cause of mortality throughout the world. CVD is related to life style. Legumes are one of the dietary factors that have nutritional and functional factors and play an important role in attenuating CVD risk factors. Legume consumption (at least 4 times a week) is associated with 22% lower risk for CHD and 11% lower risk for CVD. In this paper, we reviewed the presented articles about non soy legumes and CVD risk factors.
    Methods
    We used PubMed search engine for this review and searched words including legume intake/consumption, bean/pea consumption, CVD/cardiovascular risk factors and inflammation in All Field. We achieved 346 papers. After limiting repeated articles and studies about soy and soy isoflavonoids, peanut, nuts, animal studies, children studies, cancer, renal disease and allergy, finally we reviewed 30 papers in this issue.
    Findings
    Legume consumption can improve blood lipid profile. In addition, legume ingestion has positive potential effect on blood glucose levels, blood pressure, inflammation status and anthropometric indices. It seems that legumes have more beneficial effects on lipid profile than other CVD risk factors. However, the effects of legumes on other risk factors are important and needs more investigations.
    Conclusion
    Increasing non soy legume consumption is an appropriate approach for improving CVD risk factors and thus can reduce the incidence of CVD events among societies.
    Keywords: Lipid profile, Glycemic indices, Inflammation status
  • Nematollah Gheibi, Amir Farzam, Hassan Azhdari, Zarmehri *, Farzaneh Farsad Pages 63-69
    Background And Objective
    Wound healing is a complex, regular, and dynamic response to damage, involving interactions between different cell types, structural proteins, growth factors, and proteinase. Caffeic acid for years, and laser since the late 60s have been used for the treatment of skin conditions. This study aimed to review the combined effect of caffeic acid and laser on wound healing in male Wistar rats.
    Methods
    In this experimental study, 36 male Wistar rats, weighing 200-250 g, were divided into four groups of 9 rats. The control group received no interventions, the second group was treated by laser, the third group received caffeic acid, and the fourth group was treated by both caffeic acid and laser. The laser-treated groups were locally treated by laser and caffeic acid after ulcer formation. On days 4, 7, and 10 after the intervention, the wound area was measured. For histological evaluation, tissue samples were obtained and the amount of hydroxyproline in urine samples was measured on day 10 via biochemical methods; afterwards, the groups were compared.
    Findings
    The obtained results showed that the percentage of wound healing on days 7 and 10 in all treatment groups (groups 1, 2, and 3) was more significant than that reported in the control group. Measurment of hydroxyproline showed increased concentration in the second (8.9±0.4), third (8.3±0.29), and fourth (9.3±0.27) groups, unlike the control group (7±0.36) (p<0.05).
    Conclusion
    In this research, the wound healing effect of caffeic acid and laser, specifically their combination, was confirmed by histological studies and biochemical evaluations; moreover, hydroxyproline concentration increased in all treatment groups.
    Keywords: Wound healing, Caffeic acid, Low, Power laser, Hydroxyproline, Male wistar rat
  • Iraj Javadi, Mohammadreza Rashidi Nooshabadi, Mehdi Goudarzi, Rahimeh Roudbari Pages 70-76
    Background And Objective
    Pulmonary fibrosis is one of the most common side effects of bleomycin which is used as a chemotherapeutic agent. Reactive oxygen species play a key role in the development of pulmonary fibrosis. Celery seed contains a variety of flavonoids which are considered as asantioxidants. This study investigated the effects of celery seed hydroalcoholic extract on bleomycin-induced pulmonary fibrosis in rats.
    Methods
    This empirical study was conducted on 20 Sprague-Dawley rats weighing from 180 to 150 g. The animals were divided randomly into 5 groups of 4 rats. Groups 1 and 2, respectively, received a single dose of saline or bleomycin (7.5 units per kg) endotracheally. Group 3-5 received different daily doses of celery seed extract (100, 200 and 400 mg/kg) intraperitoneally for one week before and two weeks after the bleomycin. The animals were killed after 21 days and their blood and lungs were collected and tested so as to measure the plasma malondialdehyde, lung hydroxyproline and histopathology test.
    Findings
    The results showed that the index of lung, hydroxyproline and malondialdehyde in the saline normal group were respectively, 2.02±7.27 milligrams of lung per gram of body weight, 0.24±1.78 mg per gram of lung tissue and 0.17±1.48 micromol per liter of plasma. On the other hand, in the group receiving bleomycin, the figures were 0.99±10.1, 1.5±5.75 and 0.23±3.27, respectively. Treatment with extract, especially in groups 4 and 5, significantly reduced these factors compared to the bleomycin group (p<0.05). Furthermore, the results of histology revealed that bleomycin could lead to lung damage and the thickening of the alveolar.
    Conclusion
    The results showed that celery seed hydroalcoholic extract has a protective effect on bleomycin-induced pulmonary fibrosis.
    Keywords: Pulmonary Fibrosis, Celery Seed Extract, Bleomycin, Rat
  • Mehdi Hassanshahian*, Zinab Mohsenipour Pages 77-84
    Background And Objective
    In traditional medicine, pomegranate is used for the treatment of intestinal worms and diarrhea. This study aimed to examine the antibacterial activities of pomegranate extracts on biofilm structures and planktonic forms of six pathogenic bacteria.
    Methods
    In this study, the inhibitory effect of the extracts on planktonic forms was determined, using disc diffusion method. Minimum inhibitory concentration (MIC) of 0.02 mg/ml and maximum inhibitory concentration of 50 mg/ml were determined, using broth macrodilution. Anti-biofilm effects at 5 mg/ml, 10 mg/ml, and 20 mg/ml concentrations were assessed using microtiter plate method. Also, biofilm formation, biofilm degradation, and dehydrogenase enzyme activity were determined by crystal violet staining.
    Findings
    Discs impregnated with pomegranate extracts inhibited the growth of test bacteria by 50% (P<0.01). However, no inhibitory effect was detected on streptococcus pneumoniae, pseudononas aeruginosa, or klebsiella pneumonia (p>0.05). In the broth medium of MIC test, the extracts could inhibit the growth of all bacteria (70%). These extracts damaged the biofilm structures by 50% (minimum) and 95% (maximum), respectively. The inhibitory effect of the extracts was dependent on the extract concentration and type of solvent. Pomegranate extracts were most efficient in inhibiting the biofilm formation of staphylococcus aureus (95.84%). The greatest eradication of biofilm structures was observed in the biofilm of pseudomonas aeruginosa (51.48%). Also, the highest decrease in metabolic activity was observed in bacillus cereus (77.13%).
    Conclusion
    In this study, the inhibitory effect of pomegranate extracts on planktonic forms and biofilm structures was confirmed. As it was shown, the inhibitory effect was correlated with the solvent type and extract concentration.
    Keywords: Biofilm, Punica Granatum, Pathogenic Bacteria, Drug Resistance, Antimicrobial Effect