فهرست مطالب

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 46، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه تیموری، فاطمه الحانی، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 5-14
    مقدمه وا
    هدف
    مراقبت از کودک مبتلا به آسم تنش زیادی برای والدین ایجاد می کند و به علت مزمن بودن، اثرات قابل توجه ای در کارکرد خانواده و کیفیت زندگی والدین دارد. لذا این پژوهش به منظور، بررسی تاثیر الگوی توانمندسازی خانواده محور برکیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به آسم انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که با حضور60 نفر از والدین کودکان مبتلا به آسم در قالب دو گروه آزمون و شاهد به صورت تصادفی انجام شد. 7 جلسه برنامه منطبق با مراحل الگوی توانمندسازی بر اساس نیازسنجی در طول چهار ماه در گروه آزمون به کار گرفته شد پس از چهار ماه اجرای برنامه، ابزار کیفیت زندگی مجددا در اختیار گروه آزمون و شاهد قرار گرفت و تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل و تست دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    قبل از مداخله بین میانگین نمرات دانش، خودکارآمدی، عزت نفس و کیفیت زندگی گروه آزمون و شاهد اختلاف معناداری وجود نداشت. اما بعد از مداخله این اختلاف معنادار بود (001/0 P<). همچنین تفاوت معناداری بین میانگین دانش، خودکارآمدی، عزت نفس و کیفیت زندگی والدین گروه آزمون بعد از مداخله و چهار ماه بعد از آن وجود داشت (001/0 P<).
    نتیجه نهائی: با توجه به موثر بودن الگو برکیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به آسم اجرای این الگو در سطح وسیع تر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: الگوی توانمندسازی خانواده محور، کیفیت زندگی، والدین، آسم
  • جمال عاشوری صفحات 15-23
    مقدمه
    پیشرفت تحصیلی متاثر از متغیرهای زیادی است. از مهمترین آنها می توان به خودکارآمدی، تفکر انتقادی، سبک های تفکر و هوش هیجانی اشاره کرد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط خودکارآمدی، تفکر انتقادی، سبک های تفکر و هوش هیجانی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان رشته پرستاری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا بود. در کل 140 دانشجو (96 دختر و 44 پسر) رشته پرستاری به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. همه آنها پرسشنامه های خودکارآمدی عمومی شرر، تفکر انتقادی ریکتس، سبک های تفکر استرنبرگ و هوش هیجانی بار-آن و همکاران را تکمیل کردند. داده ها با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام و با استفاده از نرم افزار SPSS/19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    خودکارآمدی (46/0 r=)، تفکر انتقادی (17/0 r=)، تفکر اجرایی (37/0 r=) و هوش هیجانی (21/0 r=) با پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معنادار داشتند (05/0 p<). در یک مدل پیش بین صرفا خودکارآمدی، تفکر اجرایی و هوش هیجانی توانستند حدود 39 درصد از پیشرفت تحصیلی را پیش بینی کنند. خودکارآمدی پیش بین بهتری از سایر متغیرها برای پیشرفت تحصیلی بود.
    نتیجه نهایی: بنابراین خودکارآمدی، تفکر اجرایی، هوش هیجانی و تفکر انتقادی به ترتیب با پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت داشتند.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، تفکر انتقادی، خودکارآمدی، سبک های تفکر، هوش هیجانی
  • افسر امیدی، فرزانه میری، مسعود خداویسی، منوچهر کرمی، ناهید محمدی صفحات 24-32
    مقدمه
    یکی از چالش های بیماران دیابتی، یادگیری کنترل قند خون می باشد. آموزش به بیمار در منزل موجب افزایش توانایی بیماران برای انجام مراقبت از خود می شود. لذا مطالعه ای با هدف تعیین تاثیر آموزش مراقبت در منزل بر کنترل قند خون بیماران دیابتی نوع دو انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده، در60 بیمار دیابتی نوع دو انجام شد. نمونه ها به روش بلوک جایگشتی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. مداخله آموزشی به روش بازدید از منزل در 3 جلسه 40 دقیقه ای به صورت چهره به چهره انجام شد. قبل و سه ماه پس از مداخله، داده ها با استفاده از پرسشنامه و چک لیست جمع آوری شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار20/ SPSS و آمار توصیفی و آزمون های کای دو و تی زوجی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از آموزش، قند پلاسمای خون وریدی ناشتای بیماران گروه آزمون نسبت به گروه کنترل کاهش یافت که این اختلاف معنی دار بود(001/0 p<). همچنین کاهش نمایه ی توده بدنی گروه آزمون نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی داری نشان داد(015/0 P=). اندازه نسبت دور کمر به دور باسن و فشارخون در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل پس از آموزش کاهش یافت اما اختلاف معنادار نبود.
    نتیجه نهایی: آموزش مراقبت در منزل در بیماران دیابت موجب تداوم مراقبت از خود و کنترل قند خون آنها می شود. اعضای خانواده می توانند یاور بیماران در اجرای برنامه های مراقبت از خود در منزل و عاملی جهت تقویت توانایی های آنان باشند.
    کلیدواژگان: آموزش مراقبت در منزل، دیابت نوع دو، کنترل قند خون
  • فرشید شمسایی، هما اوژن، لیلا جهانگرد، مریم دهقانی، علیرضا سلطانی صفحات 33-44
    مقدمه
    ابتلا والدین به بیماری اختلال دوقطبی، عملکرد فردی، خانوادگی و اجتماعی آنان را مختل و بر سلامت جسمی و روانی کودکان آنان اثر گذاشته وکودکان را در معرض خطر آسیب های روانی قرار می دهد. هدف از این مطالعه مقایسه اختلال کاستی توجه – بیش فعالی، اختلال نافرمانی و اختلال سلوک کودکان سن دبستانی والدین مبتلا به اختلال دوقطبی با والدین سالم می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی از نوع تحلیلی، 62 کودک دبستانی با والد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و 62 کودک دبستانی با والدین سالم با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. محیط پژوهش مرکز آموزشی- درمانی فرشچیان شهر همدان در سال 1392 بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد علائم مرضی کودک نسخه مربوط به والدین و پرسشنامه اختلالات خلقی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار 18 / SPSS با استفاده از آزمون های کلموگروف-اسمیرنوف، تی دو نمونه مستقل وکای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات گروه مطالعه در اختلالات کاستی توجه- بیش فعالی، نافرمانی مقابله ای و سلوک بطور معناداری متفاوت از میانگین نمرات گروه شاهد بود(001/0 p<).
    نتیجه نهایی: یافته ها نشان داد که کودکان والدین مبتلا به اختلال دوقطبی در معرض آسیب های روانی متعددی از جمله اختلالات کاستی توجه- بیش فعالی، سلوک و نافرمانی مقابله ای قرار دارند. لذا نیاز به مراقبت، درمان و پیگیری بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، کودکان، اختلال کاستی توجه، بیش فعالی، اختلال سلوک، اختلال نافرمانی مقابله ای
  • شهیده جهانیان سادات محله، سعیده ضیایی، انوشیروان کاظم نژاد، عیسی محمدی صفحات 45-54
    مقدمه
    بستن لوله های رحمی (توبکتومی) یک روش توصیه شده جهت زنانی که که قصد بارداری مجدد ندارند، می باشد. هدف این مطالعه، بررسی اضطراب و افسردگی و عوامل خطر مرتبط با آن در زنان بعد از توبکتومی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه یک کوهورت تاریخی است که بر روی 200 نفر از افراد توبکتومی شده و 200 نفر از افرادیکه از کاندوم به عنوان روش پیشگیری استفاده می کردند. نمونه گیری به روش تصادفی ساده در مراکز بهداشت درمانی شهرستان رودسر بین سال های 1392-1391 انجام شد. اضطراب و افسردگی با استفاده از پرسشنامه اضطراب و افسردگی بیمارستانی HADS (Hospital Anxiety and Depression Scale) مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون های کای دو، تی تست و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات کل اضطراب و افسردگی در گروه توبکتومی (49/6 ± 50/16) در مقایسه با گروه بدون توبکتومی (97/5 ± 23/11) اختلاف آماری معنی دار وجود دارد (000 1 / 0 > P). %5/ 81 در گروه توبکتومی و %5/48 در گروه بدون توبکتومی اضطراب و افسردگی داشتند (0001/0> P). رگرسیون خطی چندگانه نشان می دهد که بین تحصیلات پایین (0001/0> P)، پشیمانی از بستن لوله (03/0= P) و عدم مشاوره قبل از بستن لوله (03/0= P) با خطر اضطراب و افسردگی در زنان توبکتومی شده ارتباط آماری معنی دار وجود داشت.
    نتیجه نهایی: با توجه به اینکه استفاده از روش های پیشگیری از بارداری یک امر غیرقابل اجتناب است، بنابراین زنان باید در مورد مزایا و معایب انجام توبکتومی و سایر روش های پیشگیری از بارداری آگاهی کسب نمایند. ما در این مطالعه، تفاوت معنی داری پیرامون خطر ابتلا به اضطراب و افسردگی در زنان با و بدون توبکتومی مشاهده نمودیم.
    کلیدواژگان: مطالعه اضطراب، افسردگی، بستن لوله های رحم، کوهورت تاریخی
  • شمسی سلیمی، مهناز جبراییلی، آلهه سید رسولی، مرتضی قوجازاده صفحات 55-63
    مقدمه
    نوزادان نارس در حین مراقبت و درمان تحت رویه های دردناک زیادی قرار می گیرند و پرستاران می توانند با استفاده از روش های غیر دارویی، جهت کاهش عوارض درد کمک نمایند. لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان تاثیر قنداق کردن بر پاسخ های فیزیولوژیک درد ناشی از جایگذاری لوله بینی معدی در نوزادان نارس در بیمارستان 29 بهمن تبریز وابسته به سازمان تامین اجتماعی در سال 1392 انجام یافته است.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی طرح متقاطع است. 38 نوزاد نارس با سن حاملگی 34-28 هفته بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در هر دو گروه پاسخ های فیزیولوژیک درد نوزاد شامل ضربان قلب و اشباع اکسژن خون شریانی در فواصل زمانی قبل، حین و بعد از جایگذاری لوله بینی معدی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری 18 /SPSS آنالیز شدند. جهت مقایسه متغیرهای کیفی (جنس و نوع زایمان) از آزمون کای دو، جهت مقایسه متغیرهای کمی(وزن، سن ورود به مطالعه، سن حاملگی،طول مدت بستری و آپگار) تی مستقل، جهت تعیین اختلاف میانگین پاسخ های فیزیولوژیک درد در زمان های مختلف از آزمون آماری تی زوجی و برای بررسی این تفاوت بین گروه ها از آزمون تی مستقل استفاده شد. در این مطالعه مقدار p کمتر از 05/0 از لحاظ آماری معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین متغیرهای کمی و کیفی در دو گروه مورد مطالعه تفاوت معنی دار آماری مشاهده نشد، همچنین مقایسه میانگین پاسخ های فیزیولوژیک درد در زمانهای مختلف ارزیابی نشان داد قنداق کردن باعث بهبود میزان ضربان قلب و اشباع اکسیژن خون شریانی نوزاد حین و بعد از جایگذاری لوله بینی معدی می شود (05/0>p).
    نتیجه نهایی: با توجه به تاثیر قنداق کردن بر پاسخ های فیزیولوژیک درد ناشی از جایگذاری لوله بینی - معدی توصیه می شود پرستاران آن را به عنوان مداخله ای موثر در کاهش درد نوزادان بکار ببرند.
    کلیدواژگان: پاسخ های فیزیولوژیک درد، جایگذاری لوله بینی معدی، قنداق کردن، نوزاد نارس
  • زهرا خلیلی، مهناز خطیبان *، جواد فردمال، محمد عباسی، فاطمه زراعتی، افشین خزایی صفحات 64-73
    مقدمه

    روش های غیر دارویی با ضد تهوع ها می توانند تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی را کاهش دهند. هدف، تعیین تاثیر رایحه هل بر تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان می باشد.

    روش کار

    مطالعه بر روی 66 بیمار سرطانی که تهوع ناشی از شیمی درمانی را در بیمارستان و کلینیک در93-1392 گزارش می کردند انجام گردید. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه هل و پلاسبو تخصیص یافتند. پس از اخذ رضایت، از بیماران خواسته شد تا سه تنفس عمیق از پد آب مقطر یا هل را دو بار به فاصله پنج دقیقه انجام دهند. شدت تهوع بیماران قبل از مداخله، بعد از 3 تنفس اول و 3 تنفس دوم اندازه گیری شد. تعداد دفعات تهوع، اغ زدن و استفراغ در مرحله حاد شیمی درمانی بعد از مداخله ها بررسی شد. اثرات استنشاق هل و پلاسبو بر اساس جنس بیمار و شدت تهوع زایی داروهای شیمی درمانی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    هر دو گروه، در اطلاعات دموگرافیک و شدت تهوع در شروع مطالعه برابر بودند. شدت تهوع در بیماران گروه هل نسبت به پلاسبو در پایان مداخله ها به طور قابل توجهی پایین تر بود (p<0/01). تعداد تهوع، اغ زدن و استفراغ بیماران در مرحله حاد در هر دو گروه مشابه بود. تفاوتی در تهوع، اغ زدن و استفراغ گروه ها براساس جنس بیماران و شدت تهوع زایی داروهای شیمی درمانی وجود نداشت.
    نتیجه نهایی: رایحه درمانی استنشاقی اسانس هل برای کاهش شدت تهوع ناشی از شیمی درمانی در بیماران سرطانی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: آروماتراپی، هل، شیمی درمانی، تهوع، استفراغ
  • نرگس خیرالهی، مهناز خطیبان*، خدایار عشوندی، فاطمه الحانی، جواد فردمال صفحات 73-82
    مقدمه

    اعضای خانواده بیماران مبتلا به سکته مغزی به علت مواجهه ناگهانی با سکته مغزی و اتخاذ نقش جدید به عنوان مراقب بیمار، علاوه برتحمل فشار و استرس جسمی و روحی دچار اختلال در فعالیتهای اجتماعی می شوند. پژوهش حاضر با هدف تاثیر مداخله مبتنی برتوانمندسازی خانواده محور بر شدت تهدید درک شده مراقبین بیماران مبتلا به سکته مغزی انجام شد.

    روش کار

    ا نیمه تجربی دو گروهی قبل و بعد 88 ا از ن ی ام شرکت کنندگان ی در دس اب و ر د در وهی کنترل (44 ) و مداخله (44 ) ار .

    روش کار

    مشخصات فردی، مقیاس بارتل و پرسشنامه شدت تهدید درک شده بود. که قبل و یک ماه بعد از مداخله توسط کلیه مراقبین تکمیل شد. ا آز در وهی 11 ی در دو ام . داده آزنی مجذورکای، تی مستقل و زوجی در سطح اطمینان 95% تحلیل شد.
    یا: ات شدت تهدید درک شده وه ی کنترل و مداخله در بدو ورود به مطالعه اف داری ود ا(941/0P=). اما یک ماه پس از مداخله، افزایش معناداری در میزان شدت تهدید درک شده در سه بعد جسمی، روحی و اجتماعی در گروه کنترل نسبت به مداخله مشاهده شد(05/0> P).

    نتیجه گیری

    مداخله مبتنی بر توانمندسازی خانواده محور ا کاهش فشار مراقبتی و استرس های جسمی و روحی و انزوای اجتماعی مراقبین بیماران مبتلا به سکته مغزی می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش خانواده محور، شدت تهدید درک شده، مراقبت، سکته مغزی
|
  • Fatemeh Teimouri, Fatemeh Alhani, Anooshiravan Kazemnejad Pages 5-14
    Background and Objective(s)
    Caring for child with asthma brings about a lot of tension for the parents. As well, this chronic illness has main effects on family function and quality of life of the patients. Thus, the purpose of this study is to investigate effect of family-centered empowerment model on quality of life of the parents of children with asthma.
    Materials and Methods
    This is a Quasi-experimental study with 60 parents of children with asthma classified in two case and control groups based on random allocation. The seven sessions of educational program based on educational needs of parents in case group done for four months. After four months of program done measured parent quality of life questionnaire in case and control groups. Data analysis was performed using statistical methods including, t-test, paired t-test and Fisher`s Exact test.
    Results
    There was no significant difference in the mean knowledge, self-efficacy, self-esteem and quality of life scores in case and control groups before intervention. whereas the difference was significant after intervention (P<0.001). thus, there was significant difference in the mean knowledge, self-efficacy, self-esteem and quality of life scores of parents in the case group after intervention and four mounts after that (P<0.001).
    Conclusions
    This study shows the effect of family-centered empowerment model on quality of life of the parents of children with asthma and it is suggested that such a model be implemented in much more study population.
    Keywords: family, centered empowerment model, quality of life, parents, asthma
  • Jamal Ashoori Pages 15-23
    Background
    Academic achievement is effected by several variables. The most importance of them includes self-efficacy, critical thinking, thinking styles and emotional intelligence. This study aimed to examine the relationship of self-efficacy, critical thinking, thinking styles and emotional intelligence with academic achievement among nursing students.
    Methods
    This was a cross-sectional study. The statistical population included all nursing students of Islamic Azad University of Varamin-Pishva Branch. 140 nursing students (96 female and 44 male) were selected through stratified random sampling. All of them completed the questionnaires include Sherer's general self-efficacy, Ricketts critical thinking, stranberg's thinking styles and Bar-On and et al. emotional intelligence. Data was analyzed using Pearson correlation and stepwise regression and with using of SPSS-19.
    Results
    self-efficacy (r=0/46), critical thinking (r=0/17), executive thinking (r=0/37) and emotional intelligence (r=0/21) showed a significantly positive relationship with academic achievement (P<0/05). In a predictor model, only self-efficacy, executive thinking and emotional intelligence predicted about 39 percent of academic achievement. The self-efficacy was higher predictor than other variables to academic achievement.
    Conclusion
    Therefore, self-efficacy, executive thinking, emotional intelligence and critical thinking respectively had a positive relationship with academic achievement.
    Keywords: Self, efficacy, Critical Thinking, Thinking Styles, Emotional Intelligence, Academic Achievement
  • Afsar Omidi, Farzaneh Miri, Masoud Khodaveisi, Manoochehr Karami, Nahid Mohammadi Pages 24-32
    Background
    One of the most challenges in diabetic patients is learning how to glycemic control. Patient education in the home increases the ability of patients to self-care. This study aimed to determine the effect of home care education on glycemic control in type 2 diabetes patients.
    Methods
    This study is clinical randomized controlled trial that done on sixty diabetic type 2 patients. Patients using blocks randomization were divided in two groups of intervention and control. Intervention education were at home visit on three training sessions of forty minutes, face to face with patient presence at least one of the members of the family and control group received usual education. Before and three months after the intervention, data using questionnaire and checklist were collected. Data were analyzed using SPSS/20 analysis descriptive statistics, chi-square, paired t-test was used.
    Result
    The results showed that after home care education, fasting plasma glucose in the intervention group decreased than in control group. This difference was statistically significant (P<0.001). Also BMI reducing the intervention group and the control group showed no significant difference (P= 0.015). Waist-hip ratio and blood pressure in the intervention group decreased than in the control group after training in home care. But this difference was not significant.
    Conclusion
    using the home care education in diabetes patients one way effected and result to is their continuous behaviors self-care and glycemic control. Member family in control chronic diseases could to using this programs self-care at home and improved ability patients.
    Keywords: Education of home care, Glycemic control
  • Farshid Shamsaei, Homa Ozhan, Leyla Jahangard, Maryam Dehghani, Ali Reza Soltanian Pages 33-44
    Background
    Background
    Parental suffer from bipolar disorders can disrupteds individual, family, and social performance and can affected on physical and mental health of their children and puts their children on the risk of psychological trauma. The purpose of this study is the comparision of the Attention Deficit-hyperactivity disorder, oppositional defiant disorder, conduct disorder in school-aged children of parents that suffering from bipolar disorder with school-aged children of healthy parents.
    Methods
    In this Comparative cross sectional study, 62 school-aged children of parents that suffering from bipolar disorder and 62 school – aged children of normal parents were studied using convenience sampling method. The research environment was Farshchian hospital in Hamadan in 1392. The data collection tool was standard questionnaire of CSI-4 version of the parents and Mood disorder questionnaires. The data were analyzed using SPSS version 18, Kolmogorov – Smirnov test, Independent-samples T-test, Chi-square.
    Result
    Average score for the study group, in the Attention Deficit-hyper activity disorder, oppositional defiant disorder, conduct disorder was significantly different from the control group mean (p<0.001).
    Conclusion
    Results showed that children of parents with bipolar disorders are exposed to multiple traumas, including the Attention Deficit-hyper activity disorder disorders, oppositional defiant disorder, conduct disorder, which require higher care, treatment, and follow-up.
    Keywords: Attention Deficit, Hyperactivity Disorder, Bipolar Disorder, Children, Conduct Disorders, Oppositional Defiant Disorder
  • Miss Shahideh Jahanian Sadatmahalleh, Dr Saeideh Ziaei, Dr Anooshirvan Kazemnejad, Dr Easa Mohammadi Pages 45-54
    Background
    Tubal ligation is recommendable for women who are not planning again pregnancy. The aim of this study was to evaluate the anxiety, depression and risk factor associated with them in women who have undergone tubal ligation.
    Methods
    A historical cohort study was carried out on 200 subjects with tubal ligation and on 200 subjects using condom as contraceptive method. Simple random sampling was used to collect data from health care centers in Rudsar, during 2012-2013. Anxiety and depressive symptoms were evaluated by the Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS). Statistical Analysis was carried out using Chi-square, t test and multiple linear regression.
    Result
    The mean total score of anxiety and depression was statistically significant in the women with TL (16.50 ± 6.49) compared to the non-TL group (11.23 ± 5.97) (P<0.0001). The overall prevalence of anxiety and depression in the two groups was 81.5% and 48.5% respectively (P<0.0001). Multiple linear regression analysis revealed a significant association between low education (P<0.0001), poststerilization regret (P=0.03) and no consultation prior tubal ligation (P=0.03) with risk for anxiety and depression in women who have undergone tubal ligation.
    Conclusion
    Obviously using the contraceptive methods is an unavoidable issue, so women need to gain knowledge about the advantages and disadvantages of tubal ligation and other methods of contraception. We found significant differences in anxiety and depression between women with and without tubal ligation.
    Keywords: Anxiety, Depression, Historical Cohort Study, Tubal Ligation
  • Mrs Shamsi Salimi, Mrs Mahnaz Jebreili, Mrs Allahe Sayyedrasooli, Dr Morteza Ghojazadeh Pages 55-63
    Background
    Premature infants undergo painful and stressful procedures during care and treatment. Nurses can help to reduce short- and long-term effects of pain caused by diagnostic and therapeutic procedures using various methods including Swaddling. The aim of this study was to assess the effect of Swaddling on physiological pain responses of premature infants in Nasogastric Tube Insertion.
    Methods
    This study is a cross-over clinical trial. 38 premature infants (28-34 gestational age) were recruited by convenience sampling and randomly divided into two groups. In both groups the physiological pain responses was measured in two-minute intervals before, during and five minutes after nasogastric tube insertion. Data were analyzed by using SPSS statistical 18th edition. Independent T Test for quantitative variables and Paired T Test to examine trend of change in in times of pain before, during and after was used for analysis. In this study, P values less than 0.05 was considered statistically significant.
    Result
    The results showed that between qualitative and quantitative variables in the two groups showed no significant difference, Mean physiological responses at different times of pain assessment showed swaddle newborns improves heart rate and arterial oxygen saturation during and after insertion of a nasogastric tube (P<0.05).
    Conclusion
    Whereas the findings indicated Swaddling reducing pain caused by nasogastric tube insertion, so it is recommended that nurses can be used it as an effective intervention in reducing neonatal pain.
    Keywords: Nasogastric Tube Insertion, Physiological Pain Responses, Premature Infants, Swaddling
  • Zahra Khalili, Mahnaz Khatiban, Javad Faradmal, Mohammad Abbasi, Fatemeh Zeraati, Afshin Khazaei Pages 64-73
    Background

    The nonpharmacological methods with antiemetic agents can reduce the chemotherapy-induced nausea and vomiting. The purpose was to determine the effect of cardamom aromas on the chemotherapy-induced nausea and vomiting in cancer patients.

    Methods

    This study was done on 66 cancer patients reported chemotherapy-induced nausea in the hospital and clinic, 2013. The patients were divided randomly into the cardamom or placebo groups. After formally consent, patients were asked to take three deeply breaths of the distilled water or oil-cardamom pads, twice with five-minute intervals. The patients’ nausea intensity measured before intervention, after first 3-breaths and second 3-breaths. Frequencies of nausea, retching and vomiting were evaluated in the acute phase of chemotherapy after interventions. The effects of the placebo or cardamom inhalations according to the patients’ gender and the extent of the emetogenicity of chemotherapy agents were also studied.

    Results

    Both groups were equal in their demographic attributions and the severity of nausea at baseline. The severity of nausea was significantly lower in the cardamom patients than the placebo ones at the end of the interventions (p<0.01). The frequencies of the patients’ nausea, retching and vomiting were the same in both groups in the acute phase. There were no differences between the groups’ nausea, retching and vomiting in terms of the patients’ gender and the extent of the emetogenicity of chemotherapy agents.

    Conclusion

    The essential oil of cardamom inhalation aromatherapy is recommended in decreasing the chemotherapy-induced nausea severity in cancer patients.

    Keywords: Aromatherapy, Cardamom, Chemotherapy, Nausea, Vomiting
  • Mrs Narges Kheirollahi, Dr Mahnaz Khatiban, Dr Khodayar Oshvandi, Dr Fateme Alhani, Dr Javad Feradmal Pages 73-82
    Background

    Family members of patients with cerebral infarction due to sudden exposure to stroke and adopt a new role as a Caregiver In addition to the physical and mental pressure and stress and disruption in social activities in their rehabilitation programs are also frequent problems. The present study aimed to determine the effect of intervention Based on Family-centered empowerment on Perceived severity of threat in Caregivers of patients with stroke in three dimensions: social, physical and spiritual was performed. Materials: This clinical trial study was conducted on 88 caregivers selected by convenience sampling and randomly divided into two equal groups of case and control (n = 44). Data gathering devices were demographic questioner, Bartle scale and Perceived severity of threat questioner which were completed before and one month after the educational intervention. Educating the subjects was performed in 5 sessions. Data were analyzed using chi-square, paired and independent t tests.

    Results

    There was not any significant difference between mean scores of Perceived severity of threat of the groups before the intervention (P = 0.941). One month after the intervention, the mean scores of Perceived severity of threat in three dimensions: social, physical and spiritual were increased considerably in case group compared with controls (P < 0.05).

    Conclusion

    intervention Based on Family-centered empowerment can reduce Perceived severity of threat in three dimensions: social, physical and spiritual in caregivers of patients with stroke and their lead to efficient care of the patients.

    Keywords: Family, centered empowerment, Perceived severity of threat, care, stroke