فهرست مطالب

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:6 Issue: 25, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/09/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا سروش، رضا فدای وطن*، رباب صحاف، علی طراوتی، طوبی غضنفری، سقراط فقیه زاده، سوسن کبودانیان اردستانی صفحات 183-187
    اهداف
    پدیده پیری حاصل تجمع تغییرات مضر گوناگون در سلول ها و بافت هاست که با بالارفتن سن، خطر ابتلا به بیماری و مرگ را افزایش می دهد. تخریب های اکسایشی برگشت ناپذیر و پیشرونده که توسط «گونه های واکنش دهنده اکسیژن» ایجاد می شوند در فرآیند پیری اثرگذار هستند. این مطالعه با اندازه گیری میزان شاخص های استرس اکسایشی در مصدومان ریوی شدید به بررسی ارتباط سن با این شاخص ها، 15 تا 20سال بعد از مواجهه پرداخت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در 289 جانباز شیمیایی دارای ضایعه شدید ریوی و 66 فرد عادی همسان در سال 1387 انجام شد. نمونه گیری خون در حالت ناشتا به عمل آمد. محتوای کربونیل و آنتی اکسیدان تام سرم به روش الایزا، پراکسیداسیون لیپیدی با روش واکنش تیوباربیتوریک اسید و غلظت پراکسید تام نمونه های پلاسمایی با روش FOX2 تعیین شد. تفاوت بین گروه ها با استفاده از آزمون های آماری Tاستودنت به کمک نرم افزار SPSS 18 سنجش شد.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری در میزان پروتئین کربونیل و شاخص استرس اکسایشی (نسبت آنتی اکسیدان تام به پراکسید تام) بین دو گروه بیمار و کنترل مشاهده نشد، درحالی که میزان پراکسید تام گروه بیمار، به طور معنی داری (001/0>p) کمتر از گروه کنترل بود. هیچ همبستگی معنی داری بین سن و شاخص های استرس اکسایشی در هر دو گروه مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    به منظور حذف و کنترل پاسخ ایجادشده به گاز خردل در بدن مصدومان شیمیایی، آنتی اکسیدان تام افزایش و پراکسید تام کاهش می یابد و شاخص استرس اکسایشی بدون تغییر باقی می ماند.
    کلیدواژگان: طب ریوی، گاز خردل، آنتی اکسیدان ها، پراکسیدها، استرس اکسایشی
  • حمیدرضا قزلسفلو، علی مصطفی لو* صفحات 189-194
    اهداف
    آمادگی هیجانی و روانی می تواند از طریق تاثیر بر کیفیت ارتباط بین هم تیمی ها و درک احساسات متقابل در زمان مسابقه، نقش بسزایی در تصمیم گیری درست و به موقع، اجرای صحیح عملکرد، افزایش روحیه و انگیزش ورزشکاران داشته باشد. این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه سطح هوش هیجانی والیبالیست های جانباز و معلول با والیبالیست های غیرمعلول و بررسی رابطه آن با بازی های ملی انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش میدانی حاضر روی 46 والیبالیست جانباز و 58 والیبالیست غیرجانباز لیگ برتر که در مسابقات لیگ برتر والیبال ایران در سال 91-1390 شرکت داشتند با استفاده از نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. به منظور ارزیابی هوش هیجانی ورزشکاران، از پرسش نامه هوش هیجانی سیبریاشرینگ که 5 خرده مقیاس خودآگاهی خودکنترلی، خودانگیزی، همدلی و مهارت های اجتماعی را مورد ارزیابی قرار می دهد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی و آزمون Tمستقل به منظور مقایسه خرده مقیاس های هوش هیجانی بین 2 گروه والیبالیست های جانباز و معلول و والیبالیست های غیرمعلول و ضریب همبستگی پیرسون به منظور بررسی میزان همبستگی بین هوش هیجانی با تجربه بازی ملی استفاده شد.
    یافته ها
    بین خرده مقیاس های خودکنترلی (003/0=p؛ 54/3=t)، همدلی (016/0=p؛ 76/2=t) و مهارت های اجتماعی (024/0=p؛ 41/3=t) تفاوت معنی داری بین 2 گروه وجود داشت. سابقه بازی ملی همبستگی مستقیم و معنی داری با مهارت های اجتماعی (016/0=p؛ 26/0=r) و خودکنترلی (004/0=p؛ 21/0=r) داشت.
    نتیجه گیری
    برخورداری از هوش هیجانی بالا در اجرای بهینه مهارت های ورزشی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، والیبال، افراد معلول، همدلی
  • پونه انگورانی*، مسعود حیدری، زینب کریمی، سمیرا ابراهیم اف صفحات 195-200
    اهداف
    جانبازان به دلیل نوع زندگی و مشکلات مختلف از جمله قطع عضو، کم تحرکی و مصرف داروهای مختلف، بیشتر در معرض چاقی و بیماری های مربوط به آن از جمله دیابت هستند. این مطالعه با هدف بررسی رابطه چاقی عمومی (شاخص توده بدنی) و چاقی مرکزی (اندازه دور کمر) با دیابت نوع 2 در جانبازان مرد ایرانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه مورد- شاهدی حاضر در جانبازان مراجعه کننده به کلینیک اختلال وزن بیمارستان ساسان در سال های 92-1390 انجام شد. 135 جانباز مرد مبتلا به دیابت نوع 2 (گروه دیابتی) و 203 جانباز مرد غیردیابتی (گروه غیردیابتی) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سن، میزان تحصیلات، فعالیت ورزشی در یک ماه منتهی به زمان مطالعه و وضعیت معلولیت از لحاظ قطع عضو برای همه نمونه ها در چک لیستی ثبت شد. در تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های Tاستودنت، مجذور کای و آنالیز رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین میانگین وزن، اندازه دور کمر و شاخص توده بدنی بین گروه دیابتی و گروه غیردیابتی مشاهده شد (0001/0=p). اثر اندازه دور کمر بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 معنی دار بود و شاخص توده بدنی اثر معنی داری بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بین اندازه دور کمر با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 رابطه وجود دارد ولی شاخص توده بدنی تاثیری بر ابتلا به دیابت نوع 2 ندارد.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، دور کمر، دیابت، چاقی
  • صلاح الدین صالح*، محمد زاهدی اصل صفحات 201-206
    اهداف
    نه تنها افرادی که مستقیما درگیر جنگ بوده اند، بلکه خانواده آنها نیز به دلیل همان آثار روانی و اجتماعی ناشی از حضور در جبهه های جنگ، در معرض خطر قرار دارند. پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه حمایت اجتماعی با سلامت اجتماعی همسران جانبازان انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی- همبستگی حاضر در همسران جانبازان اعصاب و روان ساکن شهر تهران و در سال 1388 انجام شد. حجم نمونه 340نفر محاسبه شد و نمونه گیری به روش طبقه بندی متناسب انجام گرفت. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه 2بخشی که بخش اول آن مربوط به سنجش حمایت اجتماعی و بخش دوم پرسش نامه سلامت اجتماعی بود، استفاده شد. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کندال، گاما و رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره حمایت اجتماعی همسران جانبازان 11/27±2/21 بود. میانگین نمره سلامت اجتماعی همسران جانبازان 24/16±59/12 بود. رابطه معنی داری بین سطح تحصیلات و میزان سلامت اجتماعی مشاهده شد (05/0=p). همچنین رابطه معنی داری بین میزان حمایت اجتماعی و میزان سلامت اجتماعی همسران جانبازان مشاهده شد (001/0=p). بین هرکدام از ابعاد حمایت اجتماعی (عاطفی، اطلاعاتی و ابزاری) و میزان سلامت اجتماعی همسران جانبازان نیز رابطه معناداری وجود داشت (001/0=p). رابطه معنی داری بین سن همسران جانبازان و میزان سلامت اجتماعی ایشان مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    هرچه همسران جانبازان از میزان حمایت اجتماعی بالاتری برخوردار باشند، از سلامت اجتماعی بالاتری برخوردار هستند. خانواده مهم ترین منبع کسب حمایت اجتماعی از نظر همسران جانبازان محسوب می شود.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، سلامت اجتماعی، اعصاب و روان، خانواده
  • مصطفی محسنی، مجیدرضا فرنیا *، ارسیا تقوا، زبیده دهقان منشادی، اکبر رضایی فرد صفحات 207-214
    اهداف
    اختلال استرس پس از سانحه، اختلالی اضطرابی است که بعد از قرارگرفتن فرد در معرض حوادثی که آسیب یا تهدیدی به دنبال دارند، ایجاد می شود. هدف پژوهش حاضر تاثیر ابتلای مرد خانواده به PTSD بر کیفیت زندگی، افسردگی، اضطراب، استرس و ساختار خانواده بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی- مقایسه ای در میان خانواده های مراجعه کننده به بیمارستان جنت شیراز در سال های 91-1390 انجام شد و 100 خانواده که مرد در آن مبتلا به PTSD بود و 100 خانواده عادی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده پرسش نامه کیفیت زندگی، پرسش نامه افسردگی، اضطراب و استرس و مقیاس ارزشیابی سازش پذیری و پیوستگی خانواده بودند که توسط مرد، همسر و فرزندان بالای 18 سال آنان تکمیل شدند. داده های حاصل، با استفاده از نرم افزار آماری18 SPSS و آزمون آماری Tمستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    حیطه های سلامت جسمانی، سلامت روانی و سلامت محیطی در مردان گروه PTSD به طور معنی داری کمتر از مردان گروه کنترل بود اما تنها تفاوت معنی دار در نمرات خانواده دو گروه در حیطه سلامت روانی مشاهده شد. میزان افسردگی و استرس در مردان و خانواده گروه PTSD، به طور معنی داری بیشتر از مردان و خانواده گروه کنترل بود. مردان و خانواده گروه PTSD، نسبت به مردان و خانواده گروه کنترل در دو بعد پیوستگی و انطباق پذیری، عملکرد ضعیف تری داشتند.
    نتیجه گیری
    ابتلای شوهر به PTSD، خانواده را در حوزه های ساختاری و عاطفی و به طور کلی در کیفیت زندگی نسبت به خانواده هایی که شوهران در آن مبتلا به PTSD نیستند در شرایط ضعیف تری قرار می دهد.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، کیفیت زندگی، افسردگی، اضطراب
  • نیره عسکری، طوبی غضنفری*، شهره جلایی، سید مسعود داوودی، محمدرضا سروش صفحات 215-220
    اهداف
    یکی از مهم ترین مشکلات پوستی ناشی از مواجهه با گاز خردل در جانبازان شیمیایی اختلالات پیگمنتاسیون است. هدف این مطالعه به عنوان بخشی از مطالعه هم گروهی سردشت بررسی ارتباط بین اینترلوکین 6 و اینترلوکین 4 و بروز اختلال های رنگدانه ای در جانبازان شیمیایی مواجه با گاز خردل بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 500 نفر شامل 372 نفر افراد مواجه با گاز خردل و 128 نفر به عنوان گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت تصادفی سیستماتیک انجام شد. از هر فرد، 2سی سی از خون محیطی گرفته و اجازه داده شد که خون در دمای محیط (°C37) لخته شود. لوله های حاوی خون لخته شده به مدت 5دقیقه، سانتریفوژ و سرم از خون جدا شد. سطوح سرمی اینترلوکین 4 و اینترلوکین 6 با استفاده از روش ساندویچ الایزا و با استفاده از کیت اندازه گیری شد و با دستگاه خوانش الایزا مورد سنجش قرار گرفت. مقایسه تفاوت سطوح سرمی سایتوکاین ها در گروه های مورد مطالعه با آزمون من ویتنی صورت گرفت.
    یافته ها
    سطوح سرمی اینترلوکین 6 در جانبازان با و بدون اختلالات کاهش و افزایش رنگدانه ها تفاوت معنی داری نداشت. اما در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنی داری در جانبازان بدون اختلال هایپوپیگمنتاسیون وجود داشت در حالی که جانبازان با اختلال هایپوپیگمنتاسیون با گروه کنترل تفاوت معنی داری نشان ندادند. سطوح سرمی اینترلوکین 4 در جانبازان با اختلال هایپوپیگمنتاسیون افزایش معنی داری نسبت به جانبازان بدون این اختلال داشت.
    نتیجه گیری
    احتمالا تغییرات سرمی اینترلوکین های 4 و 6 در بروز هایپوپیگمنتاسیون نقش دارند.
    کلیدواژگان: گاز خردل، هایپرپیگمنتاسیون، هایپوپیگمنتاسیون، اینترلوکین 4، اینترلوکین 6
  • منیژه محمدی، طوبی غضنفری*، داور امانی، محمد مهدی نقی زاده صفحات 221-226
    اهداف
    گاز خردل ماده ای تاول زاست که برای اولین بار به عنوان سلاح شیمیایی در جنگ جهانی اول و نیز در طول جنگ عراق علیه ایران مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پلی مورفیسم C→T در جایگاه 509- پروموتر ژن TGF-β1 با عوارض دیررس ریوی در مصدومان شیمیایی با گاز خردل بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در میان 252 نفر جانباز شیمیایی که به دو گروه 107 نفر افراد مواجه با گاز خردل با مشکل ریوی و 145 نفر بدون مشکل ریوی تقسیم شده بودند، انجام شد. خون محیطی از افراد مورد مطالعه در لوله حاوی EDTA جمع آوری و سپس، DNA ژنومی از لوکوسیت ها استخراج شد. برای تعیین ژنوتیپ افراد از روشPCR-RFLP استفاده شد. آنالیزهای آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و آزمون مجذور کای انجام گرفت.
    یافته ها
    در گروه مصدومان شیمیایی دارای مشکل ریوی 33 نفر و در گروه بدون مشکل ریوی 43 نفر دارای ژنوتیپ هموزیگوت CC بودند. 59 نفر از مصدومان شیمیایی دارای مشکل ریوی و 76 نفر از گروه بدون مشکل ریوی ژنوتیپ هتروزیگوت CT داشتند (967/0=p). همچنین، در گروه دارای مشکل ریوی 15 نفر و در گروه بدون مشکل ریوی 26 نفر دارای ژنوتیپ هموزیگوت TT بودند (473/0=p). تفاوت معنی داری بین توزیع ژنوتیپی مختلف پلی مورفیسم C→T در جایگاه 509- پروموتر ژن 1β-TGF در گروه مواجهه بدون مشکل و دارای مشکل ریوی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ارتباطی بین عوارض درازمدت ریوی ناشی از گاز خردل و پلی مورفیسم C→T در جایگاه 509- پروموتر ژن 1βTGF- وجود ندارد.
    کلیدواژگان: گاز خردل، TGF، β1، پلی مورفیسم، مشکلات ریوی
  • بهنام حاجی آقایی*، سیده زهرا انوشه، حسن سعیدی، حسین قلیزاده صفحات 227-231
    اهداف
    قطع عضو زیر زانو شایع ترین محل قطع عضو اندام تحتانی است. سیستم تعلیق پروتز زیر زانو، از اجزای مهم آن به شمار می رود. هدف از این مطالعه، مقایسه میزان حرکت پیستونی در 2 نوع پروتز «پی تی بی سوپراکندیلار مرسوم» و «پی تی بی سوپراکندیلار با تعلیق پنوماتیک» در یک فرد قطع عضو زیر زانو یک طرفه بود.
    بیمار و
    روش ها
    این مطالعه به روش شبه تجربی ساده، در کلینیک توانبخشی گروه ارتوز و پروتز دانشکده علوم توانبخشی ایران، با دعوت به همکاری از یک فرد قطع عضو زیر زانوی یک طرفه در سال 1393 انجام شد. بعد از مراحل طراحی و ساخت بالشتک هوا، میزان حرکت پیستونی یک بار در پروتز پی تی بی سوپراکندیلار مرسوم و سپس در پروتز پی تی بی سوپراکندیلار با تعلیق پنوماتیک با روش عکس برداری و استفاده از نشانگر طی 4 مرحله آزمون بارگذاری ثابت شامل تحمل وزن کامل، تحمل وزن نیمه، بدون تحمل وزن و اعمال بار 30 نیوتنی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین جابه جایی عمودی نشانگرها در پروتز مرسوم در حالت بدون تحمل وزن، ±15میلی متر بود، در حالی که این مقدار در پروتز پنوماتیک کاهش پیدا کرد (5±میلی متر). میانگین جابه جایی عمودی نشانگرها بعد از اعمال وزنه 3کیلوگرم در پروتز مرسوم 20±میلی متر بود که در پروتز پنوماتیک کاهش پیدا کرد (10±میلی متر).
    نتیجه گیری
    با استفاده از پروتز پی تی بی سوپراکندیلار با تعلیق پنوماتیک حرکت پیستونی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: پروتز زیر زانو، تعلیق پروتزی، حرکت پیستونی
|
  • Soroush M.R., Faday Vatan R. *, Sahaf R., Taravati A., Ghazanfari T., Faghihzadeh S., Kaboudiyan Ardestani S. Pages 183-187
    Aims
    Aging is the result of accumulation of different detrimental changes in cells and tissues that increase the risk of disease and death with aging. Irreversible and progressive oxidative hindrance caused by “reactive oxygen species” is effective in aging. This study examined the association of age with oxidative stress indices in patients with severe pulmonary lesions by measuring the levels of these indices، 15-20 years after exposure.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was done on 289 veterans with severe pulmonary lesions and 66 identical normal subjects in 2008. Blood samples were taken in the fasting state. ELISA method was used for measuring carbonyl protein and serum total antioxidant، Thiobarbituric Acid reaction for lipid peroxidation and FOX2 for total peroxide concentration of plasma samples. Differences between groups were measured by Student-T and test using SPSS 18 software.
    Findings
    No significant differences were observed in levels of Carbonyl protein and oxidative stress index (the ratio of total antioxidant to total peroxide) between two patient and control groups، while total peroxide level of patient group was significantly (p<0. 001) less than control group. No significant correlation was seen between age and oxidative stress indices in both groups (p>0. 05).
    Conclusion
    In order to eliminate and control the response to mustard gas in bodies of chemical injured people، total antioxidant increases and total peroxide decreases and oxidative stress index remains unchanged.
    Keywords: Pulmonary Medicine, Mustard Gas, Antioxidants, Peroxides, Oxidative Stress
  • Ghezelsofloo H.R., Mostafaloo A. * Pages 189-194
    Aims
    Emotional and mental preparedness can play an important role in making correct and timely decisions، proper performance implementation، increase morale and motivation of the athletes through effect on the quality of the relationship between the teammates and understanding the mutual emotions during competition. This study aimed to investigate and compare the level of emotional intelligence of the veteran and disabled volleyball players with non-disabled volleyball players and its correlation with national games.
    Materials and Methods
    The present field study was done on 46 veteran and disabled volleyball players and 58 non-disabled volleyball players participated in the Iran Volleyball Super League Competition in 2011-12 who were selected by simple random sampling. In order to evaluate the athletes'' emotional intelligence، Cibria Shearing emotional intelligence questionnaire was used. The questionnaire evaluated five subscales including self-awareness، self-control، self-motivation، empathy and social skills. For data analysis، descriptive statistics and independent T-test were used to compare the subscales of emotional intelligence of the two groups. Pearson''s correlation coefficient was used to assess the correlation between emotional intelligence and the national game experience.
    Findings
    There was a significant difference between self-control (p=0. 003; t=3. 54)، empathy (p=0. 016; t=2. 76) and social skills (p=0. 024; t=3. 41) subscales between two groups. The national games number had a significant correlation with social skills (p=0. 016)، and self-control (p=0. 004).
    Conclusion
    High emotional intelligence has effect on optimal performance of sports skills.
    Keywords: Emotional intelligence, Volleyball, Disabled Persons, Empathy
  • Pooneh Angourani P. *, Heydari M., Karimi Z., Ebrahimof S. Pages 195-200
    Aims
    Veterans due to inactive life styles and different problems like amputation، inactivity and different drugs consumption are more susceptible to obesity and its related diseases such as diabetes. This study aimed to investigate the relationship between general obesity (Body Mass Index) and abdominal obesity (waist circumference size) with type 2 diabetes in male Iranian veterans.
    Materials and Methods
    The present case-control study was done on veterans referred to weight disorders clinic of Sasan Hospital in 2011-13. 135 type 2 diabetic male veterans (diabetic group) and 203 non-diabetic male veterans (non-diabetic group)، were selected using available sampling method. Age، education، physical activity in month before the study، and disability status were recorded in a checklist. Data were analyzed using Student-T، Chi-square and logistic regression analysis.
    Findings
    A significant difference was observed between weight، waist circumference size and body mass index between diabetic and non-diabetic groups (p=0. 0001). The effect of waist circumference size on diabetes was significant. Body mass index showed no significant difference on type 2 diabetes.
    Conclusion
    There is a correlation between waist circumference size and type 2 diabetes but body mass index has no effect on type 2 diabetes.
    Keywords: Body Mass Index, Waist Circumference, Diabetes Mellitus, Obesity
  • Saleh S. *, Zahedi Asl M Pages 201-206
    Aims
    Not only directly involved in the war people، but also their families are exposed to the risk due to the mental and social effects. The present study was done to investigate the correlation between social support and social health of veterans’ wives.
    Materials and Methods
    The present descriptive-correlational study was done on Tehran psychiatric veterans’ wives in 2009. Sample size was calculated 340 and stratified proportional sampling was done. A two-section questionnaire was used. The first section assessed social support and the second section assessed social health. Data analyzed by SPSS software and Kendall''s Tau، gamma and regression tests.
    Findings
    The mean score of social support of veterans’ wives was 21. 2±27. 11. The mean score of social health of veterans’ wives was 12. 59±16. 24. There was a significant correlation between educational level and social health (p=0. 05). There was a significant correlation between social support and social health of veterans’ wives (p=0. 001). There was a significant correlation between each social support dimensions including emotional، informational، and instrumental and social health of veterans’ wives (p=0. 001). No significant correlation was observed between veterans’ wives age and their social health.
    Conclusion
    Higher the level of social support of veterans’ wives higher the social health of them. Family is the most important social support source for veterans’ wives.
    Keywords: Social Support, Public Health, Psychiatry, Family
  • Mohseni M., Farnia M.R. *, Taghva A., Dehghan Manshadi Z., Rezaei Fard A. Pages 207-214
    Aims
    Post-traumatic stress disorder is an anxiolytic disorder which is occurred following exposure to incidents followed by damage or threat. The aim of this study was to assess the effect of having a post-traumatic stress disorder man on the quality of life، depression، stress، anxiety and structure of the family.
    Materials and Methods
    This cross-sectional comparative study was done on the families referred to Shiraz Jannat Hospital in 2011-12. 100 families having PTSD man and 100 normal families were selected using achievable sampling method. Data collected by quality of life questionnaire، depression، anxiety and stress questionnaire، and agreeableness and family cohesion scale completed ​​by man، their spouses and children over the 18 years old. Data analyzed by SPSS 18 and Independent-T test.
    Findings
    Physical health، mental health and environmental health domains of men in PTSD group were significantly less than men in control group، but a significant difference only was observed in mental health scores between two groups. Depression and stress in men and families of PTSD group were significantly higher than men and families of control group. Men and families of PTSD group performed weaker compared to men and families in control group in the cohesion and adaptability domains.
    Conclusion
    Families having husband with PTSD have poor condition in the structural and emotional and generally in quality of life domains compared to the families without husband with PTSD.
    Keywords: Stress Disorders, Post, Traumatic, Quality of life, Depression, Anxiety
  • Askari N., Ghazanfari T. *, Jalaie Sh., Davoudi S.M., Soroush M.R. Pages 215-220
    Aims
    Pigmentation disorders are one of the main skin problems due to mustard gas exposure in chemically-injured veterans. The aim of this study as part of the Sardasht cohort study was to investigate the association between IL-6 and IL-4 and pigment disorders in chemically-injured veterans exposed to mustard gas.
    Materials and Methods
    In this study، 500 subjects including 372 people exposed to mustard gas and 128 people as control group were studied. Systematic random sampling was done. 2cc of peripheral blood of each subject was taken and the blood was allowed to be clotted at the room temperature (37°C). Tubes containing the clotted blood centrifuged for 5min and the serum was separated. Serum levels of IL-4 and IL-6 were measured using the ELISA sandwich and kit was determined using ELISA reading apparatus. Mann-Whitney test was used to compare the serum levels of cytokines in the studied groups.
    Findings
    Serum levels of IL-6 in veterans with and without reduction or increase in pigmentation disorders showed no significant difference. But compared with control group، there was a significant reduction in veterans without hypopigmentation disorder، while there was no significant difference between control group veterans with hypopigmentation disorder. Serum levels of IL-4 significantly increased in veterans with hypopigmentation disorder compared with veterans without the disorder.
    Conclusion
    Changes in serum levels of Il-4 and Il-6 may be involved in hypopigmentation.
    Keywords: Mustard gas, Hyperpigmentation, Hypopigmentation, Interleukin, 4, Interleukin, 6
  • Mohammadi M., Ghazanfari T. *, Amani D., Naghizadeh M.M. Pages 221-226
    Aims
    Sulfur mustard causes blister and was used for the first time as a chemical weapon in World War I and during the Iran-Iraq war as well. The aim of this study was to investigate the correlation of C→T polymorphism in -509 promoter region of TGF-β1 gene with long-term pulmonary complications in sulfur mustard chemical injures.
    Materials and Methods
    This study was done on 252 chemically-injured veterans including 107 exposed subjects with pulmonary problems and 145 subjects without pulmonary problems. Peripheral blood samples were collected in the tubes containing EDTA. Then، genomic DNA was extracted of peripheral blood leukocytes. PCR-RFLP method was used to determine genotype of the subjects. Statistical analysis was done using SPSS 18 by Chi-square test.
    Findings
    33 subjects in chemically-injured patients with pulmonary problems group and 43 subjects in groups without pulmonary problems had CC homozygous genotype. 59 chemically-injured patients with pulmonary problems and 76 subjects of the group without pulmonary problems had CT heterozygous genotype (p=0. 967). Also، 15 subjects of pulmonary problems group and 26 subjects of the group without pulmonary problems had TT homozygous genotype (p=0. 473). No significant difference was observed between different genotype distribution of the polymorphism of C→T in -509 promoter region of TGF-β1 gene of with and without pulmonary problem groups.
    Conclusions
    C→T polymorphism in -509 promoter region of TGF-β1 gene is not correlated with pulmonary problems in chemical injured veterans.
    Keywords: Mustard Gas, Mustard Gas, Mustard Gas, Mustard Gas
  • Haji Aghayi B. *, Anoushe S.Z., Saeidi H., Gholizadeh H. Pages 227-231
    Aims
    Below the knee amputation is the most common of lower limb amputations. The suspension system of the below the knee prostheses، is an important component of it. The aim of this study was to compare the piston movement of two types of prostheses including «conventional supracondylar PTB» and «supracondylar PTB with pneumatic suspension» in the unilateral below the knee amputee. Patient &
    Methods
    This simple quasi-experimental study was done in the Rehabilitation Clinic of Orthotics and Prosthetics Department of Iran Rehabilitation Sciences School، inviting the unilateral below the knee amputee in 2014. After air-cushion designing and manufacturing process، the piston movement of a conventional supracondylar PTB prostheses and supracondylar PTB prosthesis with pneumatic suspension was measured using imaging and markers in 4-step constant loading test including full weight bearing، semi-weight bearing، non-weight bearing and the 30N loading.
    Findings
    The mean vertical movement of the markers in conventional prostheses in non-weight bearing was ±15mm، whereas this value ​​decreased in the pneumatic prostheses (5±mm). The mean vertical movement of the markers following 3kg loading in the conventional prostheses was 20±mm while it decreased in the pneumatic prostheses (10±mm).
    Conclusion
    Piston movement decreased using the supracondylar PTB prostheses with pneumatic suspension.
    Keywords: Prosthesis Implantation, Rehabilitation, Knee, Amputees