فهرست مطالب

قرآن و طب - سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، زمستان 1396)

نشریه قرآن و طب
سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بررسی جایگاه گوش و چشم در قرآن و نهج البلاغه و فلسفه تقدم گوش بر چشم در قرآن و نهج البلاغه
    محمدرضا رجب نژاد* صفحه 10
    مقدمه
    گوش و قوه شنوایی به عنوان یکی از مخلوقات خداوند و از اجزای مهم حیات بشر، مورد توجه قرآن کریم قرار گرفته است. گوش عبارت از یک عضو غضروفی، نرم و چین و شکن دار و تابدار است که از سه قسمت اصلی گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی تشکیل شده است. مهمترین قسمت گوش داخلی قسمت حلزونی شکل آن است که داخل آن اعصاب شنوایی، مایع و تارهای مویی شکل وجود دارد. این تارهای مویی و اعصاب شنوایی صدا یا پیام های رسیده را به مغز می رسانند. تعداد سلول های عصبی دریافت کننده امواج صوتی در گوش، به سه هزار سلول عصبی می رسد. علاوه بر موارد فوق، عوامل و اندام های دیگری نیز در گوش وجود دارند که نقش بسیار موثری در شنوایی ایفا می کنند.
    هدف
    حس شنوایی و بینایی، دو رکن اساسی معرفت و تفکر است. سخن گفتن بر مبنای شنیدن و تصور اشیاء بر اساس مشاهده است. از این روگوش و چشم از اهمیت زیادی برخودار هستند. در این پژوهش به این سوال اساسی پاسخ داده شده است که فلسفه و علل تقدم گوش بر چشم چیست؟
    مواد و روش ها
    از آن جهت که سوال اساسی پژوهش، بررسی علل و فلسفه تقدم گوش بر چشم در نهج البلاغه و قرآن است، این پژوهش یک مطالعه توصیفی، تحلیلی به صورت کتابخانه ای و بررسی اسناد از منابع در زمینه گوش و چشم می باشد..
    نتیجه گیری
    واژه «سمع» و «بصر» در کنار هم، 19 بار در قرآن وارد شده است و در 17 مورد از این تعداد، کلمه «سمع» قبل از «بصر» آمده است. گوش و شنوایی از جهات گوناگون نقش بسیار موثر در معلومات آدمی ایفا می کند. از آن جمله قرآن یکی از علل جهنم رفتن جهنمیان را گوش نسپردن به پند و اندرزها معرفی می کند. تقدم گوش بر چشم در قرآن و نهج البلاغه، تقریبا یک اصل است و این حکایت از جایگاه استثنایی گوش و شنوایی دارد.
    کلیدواژگان: گوش، چشم، قرآن، طب اسلامی، نهج البلاغه
  • فریبا مظهری، علی راوری *، علی انصاری، شهین حیدری، مریم شهابی نژاد صفحه 8848
    مقدمه
    یکی از مشکلات مهم بیماران افسرده، افزایش مدت خواب REM و زیاد خواب دیدن است. براین اساس، محروم ساختن افراد افسرد هاز خواب REM می تواند در کاهش میزان افسردگی مفید باشد.
    اهداف
    این مطالعه به منظور مقایسه میزان افسردگی دانشجویان سحرخیز و غیر سحرخیز انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی-تحلیلی است که روی نمونه ای به حجم 310 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام گرفت. روش نمونه گیری بصورت سهمیه ای بود. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش خصوصیات فردی و سوالات مربوط به سحرخیزی بود. در بخش دوم، برای بررسی افسردگی، از تست 21 پرسشی بک استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و آنوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین میزان افسردگی در دانشجویان سحرخیز 92/ 5 ± 66/ 5 و در دانشجویان غیر سحر خیز 17/ 9 ± 5/ 10 بود. آزمون آماری تی مستقل، اختلاف معناداری میان دو گروه نشان داد (P = 0.0001). همچنین، یافته ها نشان داد که 24 نفر (7/7%) از دانشجویان سحر خیز و 91 نفر (4/ 29%) از دانشجویان غیر سحر خیز به درجاتی دچار افسردگی بودند. میزان افسردگی دانشجویان غیرسحرخیز در تمام سطوح بیش تر از دانشجویان سحر خیز بود.
    بحث و نتیجه گیری
    ر این مطالعه، رابطه معناداری میان سحرخیزی و افسردگی مشاهده شد. گرچه آموزه های دینی، فرهنگی و علمی بر اثرات مثبت سحرخیزی تاکید دارد، با این وجود اکثر دانشجویان سحرخیز نیستند. لذا، این مطالعه پیشنهاد می دهد بهتر است شرایطی فراهم شود تا دانشجویان به سحرخیزی، مخصوصا در محیط های خوابگاهی، ترغیب شوند.
    کلیدواژگان: خواب، افسردگی، دانشجویان علوم پزشکی
  • محمد باقر مینایی*، اسماعیل ناظم، حسین مرادی، علی اکبر میرصالحیان، علیرضا نیکبخت نصر آبادی صفحه 9895
    زمینه
    تغذیه، فرایندی است که طی آن غذا تامین و تهیه می شود. هدف از این مطالعه بررسی دیدگاه های دانشمندان طب سنتی ایران اسلامی در مورد تغذیه در فصول مختلف سال است. تابه کمک آن ها، روش های تغذیه بومی و سالم شناخته شده و قابل دسترسی باشند. طب سنتی ایران، با اتکا به تجربیات علمی و عملی چندین هزار ساله، از دیدگاه های تغذیه ای ویژه ای برخوردار است که شناخت آن ها برای ایجاد جامعه سالم خالی از فایده نیست.
    شواهد: مطالعه حاضر از نوع کتابخانه ای است که با بررسی کتب مرجع طب سنتی، مانند قانون در طب، الحاوی، اکسیر اعظم، خلاصه الحکمه، الواح الصحه ذخیره خوارزمشاهی، جامع الشرحین، تحفه سعدیه، و مفرح القلوب، انجام گرفت.
    یافته ها
    نوع تغذیه با توجه به دما، رطوبت، خشکی هوای هر فصل، و مزاج غذا؛ و هچنین قوت هاضمه و مزاج افراد تعیین می شود؛ به این وسیله سلامت افراد تامین شده و نقش سبد غذایی در سلامت انسان مشخص می گردد.
    نتیجه گیری
    با بررسی، تحلیل و مقایسه دیدگاه های دانشمندان طب سنتی ایران می توان به قواعد و اصول مدونی دست یافت و در تبیین تغذیه امروزی از آن ها بهره برد. همچنین می توان دانش تغذیه در طب سنتی ایران را هر چه بیش تر فراگیر و کاربردی نمود.
    کلیدواژگان: طب سنتی، تغذیه، فصل ها
  • عظیم برزگر جلالی، محمد برزگر جلالی *، یوسف جواد زاده، خسرو ادیب کیا صفحه 10095
    زمینه
    قرآن کریم، آخرین و کامل ترین کتاب آسمانی است که خداوند متعال برای هدایت بشر نازل فرموده است. پیروی از دستورات قرآن، رضایت حضرت احدیت، سعادت دنیوی و رستگاری اخروی را در پی دارد. کشف راز های خلقت و اعجاز های قرآن، به کمک علوم و فن آوری های نوین یکی از راه های تعمیق دانش پژو هان و خرد ورزان در معرفت الهی، است. در مطالعه حاضر، اهمیت آسمان در حیات و سلامت انسان، از دیدگاه قرآن کریم، مورد بررسی قرارگرفته است.
    شواهد: آیات شریفه ی مربوط به ویژگی ها و خواص آسمانی موثر در سلامت و حیات انسان، از قرآن کریم گردآوری شده و سپس با استفاده از منابع تفسیری و نیز کشفیات فیزیکی، زیستی و پزشکی، مورد بحث قرار گرفت.
    یافته ها
    در آیات کریمه قرآن مجید، آسمان با دو مفهوم کلی فیزیکی (محسوس) و معنوی به کار رفته است. «آسمان محسوس» شامل جو، فضا های بالای جو زمین، کرات آسمانی و جایگاه آن ها است. آیات کریمه بیانگر این نکته اند که آسمان محسوس با ویژگی «سقف محفوط» و خاصیت «رجع» (برگشت دهنده) آفریده شده است. صعود بخار آب از اقیانوس ها و دریاها به آسمان، و برگشت آن به زمین به صورت باران و برف، برگشت پرتو های زیان آور فرابنفش و تشعشعات مهلک رادیو اکتیو ناشی از طوفان های خورشیدی به فضا های فرا جو، از مصادیق بسیار مهم خاصیت رجع هستند. همچنین، زمین به واسطه ی آسمان از گزند شهاب سنگ ها محافظت می شود. نزول عنصر حیاتی آهن از سایر کرات به زمین، مصداق بارز اهمیت آسمان به مفهوم کرات آسمانی است.
    نتیجه گیری
    چهارده قرن پیش، قرآن مجید اهمیت «آسمان محسوس» برای حیات و سلامت انسان را متذکر شده است. در حالی که دانشمندان قرن اخیر تنها توانسته اند به کمک فن آوری های پیشرفته به برخی از ویژگی ها و کارکرد های آسمان مادی پی برند. «آسمان معنوی»، عالم غیب خداوند قادر متعال و جایگاه حکومت او بر همه کائنات است. این آسمان هرگز به وسیله ی علوم تجربی کشف نشده و تنها راه شناخت آن، ایمان قوی به پروردگار است.
    کلیدواژگان: حیات، سلامت، اسلام
  • سعید سبحانیان، مرتضی پوراحمد*، عطیه جعفرزاده، سید محمد کاظم تدین، حسن ضابطیان صفحه 10111
    مقدمه
    سرماخوردگی عفونت ویروسی مهمی است که بخش فوقانی مجاری تنفسی را درگیر می سازد. همچنین، این بیماری دلیل اصلی غیبت دانش آموزان از کلاس های درس است. بنابراین، همگان از ابتلا به این بیماری گریزان بوده، و در حال حاضر هیچگونه عامل شیمیایی و ایمونولوژیکی خاصی برای پیش گیری از ابتلا به آن در دسترس نیست. عسل، دارویی است که در قرآن کریم، بر اثر شفا بخشی آن تاکید شده است. در مطالعه ای که در کشور ایران به انجام رسید، تاثیر عسل بر نشانه ها و علایم سرماخوردگی مورد بررسی قرارگرفت.
    اهداف
    در مطالعه حاضر، تاثیر پیش گیرانه عسل بر سرماخوردگی مورد بررسی قرار گرفت..
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، مطالعه ای به روش گروهی آینده نگر است که در آن 122 دانش آموز دبیرستانی (63 پسر و 59 دختر) مورد بررسی قرارگرفتند. دانش آموزان به دو گروه (عسل و شاهد) تقسیم شدند. به دانش آموزان گروه عسل، روزانه 10 گرم عسل به مدت هشت هفته خورانده شد؛ و در مقابل برای دانش آموزان گروه شاهد هیچ گونه برنامه ای درنظر گرفته نشد. فروانی سرماخوردگی در نمونه ها، بواسطه معاینه پزشکی که هیچگونه اطلاعی از گروه ها نداشت گزارش شد. در پایان مطالعه، فراوانی سرماخوردگی هر دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین سنی دانش آموزان تحت مطالعه 5/ 0 ± 6/ 16 سال بود. فراوانی سرماخوردگی، به ویژه از هفته ششم به بعد، در دانش آموزان تحت درمان با عسل کمتر از دانش آموزان گروه شاهد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    مصرف عسل می تواند در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی مفید باشد.
    کلیدواژگان: سرماخوردگی، عسل، پیشگیری و کنترل
  • جواد نیک معین*، اعظم علی اکبریان، محمدرضا نورمحمدی صفحه 11147
    زمینه
    از آنجا که میوه ها غالبا سرشار از ویتامین، مواد معدنی و املاح اند، تاثیر به سزایی در سلامتی انسان ها دارند؛ برهمین اساس، مصرف مداوم آن ها، به دلیل داشتن آب، قند، چربی، پروتئین، ویتامین و غیره، نقش مهمی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها ایفا می کند. در این میان، خداونددر قرآن کریم، کتاب شفاء و رحمت، انسان را به میوه های خاصی (انگور، زیتون، انار، خرما و انجیر) توجه داده است. قطعا در این تذکر خداوند علیم آثار و فواید جسمی و روحی وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی خواص درمانی میوه های قرآنی و تاثیر آن ها بر ارتقاء سلامتی است..
    شواهد: مطالعه حاضر، مطالعه مروری است که با استفاده از منابع اسلامی، همچون قرآن کریم و تفاسیر اسلامی، احادیث پزشکی، کتب طب سنتی و طب جدید، مقالات منتشرهو جستجوی پیشرفته اینترنتی انجام پذیرفته است.
    یافته ها
    خداوند در قرآن کریم از انگور 11 مرتبه، زیتون 6 مرتبه، انار 3 مرتبه، خرما یک مرتبه (از درخت خرما 20 مرتبه)، و از انجیر یک مرتبه یاد کرده است. البته، در یک مورد نیز بطور غیر مستقیم از زیتون در سوره مومنون نام برده شده است. نکته آنکه، در برخی از آیات قرآنی این میوه ها در کنار یکدیگر آورده شده اند، مانند آیه 1 سوره تین: «والتین و الزیتون». از طرف دیگر، مطالعه کتب طب سنتی و نیز یافته های بالینی طب جدید نشان می دهد که این میوه ها در درمان و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی-عروقی، آلزایمر، فشارخون بالا، کلسترول بد، عفونت ها و التهاب ها، و همچین کمک به سیستم دفاعی و سلامتی اعضا مختلف بدن موثرند..
    نتیجه گیری
    پس از بررسی کتب طب سنتی و دست یافته های طب جدید درباره خواص میوه های قرآنی و تاثیرات آن ها، مشخص شد که مصرف هر یک از این میوه ها (انگور، زیتون، انار، خرما و انجیر) و گنجاندن آن ها در رژیم غذایی، نقش مهم و موثری در ارتقاء سلامتی انسان دارد.
    کلیدواژگان: میوه های قرآنی، خواص درمانی، سلامتی
  • علی اکبر اسدی پویا*، نسرین شکرپور صفحه 11767
    مقدمه
    همچنان که دانش آدمی در گذر زمان پیوسته در حال افزایش است، درک صحیح نیازهای انسانی با تغییر یا اصلاحات چشمگیری روبروست. یکی از این موارد، ارائه تعریفی مناسب از وضعیت سلامتی یا به طور کلی، «سلامتی» است. با در نظر گرفتن مقیاس های موجود، به طور یقین در آینده ای نزدیک دستکم بخشی از مفهوم و تعریف فعلی واژه «سلامتی»، دستخوش اصلاح خواهد شد. امام سجاد (علیه السلام)، امام چهارم شیعیان، نتیجه پیامبر اکرم (صلوات الله علیه و آله و سلم)، جنبه های مختلف سلامت و وضعیت مناسب سلامتی را به طور جامع، در قالب ادعیه گوناگون، بیان کرده است.
    اهداف
    به منظور درک جنبه های گوناگون سلامتی، و به جهت ارائه تعریفی دقیق تر از این واژه، بیانات امام سجاد (علیه السلام) درباره «سلامتی» مورد مطالعه و تحلیل قرارگرفته، و تعریفی جدید از واژه «سلامتی» ارائه شد.
    مواد و روش ها
    بیانات امام سجاد (علیه السلام) درباره «سلامتی» مورد مطالعه و تحلیل قرارگرفته، و تعریفی جدید از واژه «سلامتی» ارائه شد.
    نتایج
    «سلامتی»، حالتی پایدار و پویا از تندرستی است که به واسطه آرامش کامل فیزیکی، روانی و اجتماعی هر فرد مشخص می شود؛ و از آنجا که نهاد هر انسان به صورت کل در نظر گرفته می شود، این حالت به آسایش ذهنی، روحی و جسمی می انجامد.
    بحث و نتیجه گیری
    در مقاله حاضر، تعریفی جدید، مبتنی بر ادعیه امام سجاد علیه السلام، از واژه «سلامتی» ارائه شده است. در این راستا، تلاش نویسندگان مقاله بر آن بوده تا بر جنبه های نادیده گرفته شده ای، چون جنبه های روحانی و نیاز به آن جهت زندگی فردی، پویا و موفق تاکید ورزیده و آنها را در تعریف «سلامتی» وارد سازند.
    کلیدواژگان: سلامتی، انسان ها، اسلام
  • مهدی قوامی زاده، علی میرزایی* صفحه 13806
    مقدمه
    میوه ها از قدیمی ترین غذاهای انسانند که با فعالیت های بیولوژیکی همراهند. قرآن مجید در سوره های مختلف به توصیف اهمیت گیاهان جهت درمان بیماری های مختلف می پردازد..
    اهداف
    این تحقیق برای تلفیق استفاده علمی و دینی گیاهان بومی و بوجود آوردن آگاهی در خصوص انواع میوه های ذکر شده در قرآن و احادیث طراحی شده است..
    مواد و روش ها
    میوه ها بر اساس نام های علمی، انگلیسی، محلی و نام خانواده دسته بندی شدند. برای تعیین خواص آنتی اکسیدانی از آزمون های دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیاء استفاده شد. فنل تام با روش فولین-سیوکالتو اندازه گیری شد..
    یافته ها
    محتوای فنلی نمونه ها با روش فولین-سیوکالتو در محدوده بین 36 تا 149 میلی گرم اسید گالیک در 100 گرم عصاره بود. بیش ترین و کم ترین مقدار فعالیت آنتی اکسیدانی با آزمون دی فنیل پیکریل هیدرازیل بین3/ 0 تا 83/ 3 میلی گرم در میلی لیتر عصاره بود. محدوده مقدار فعالیت آنتی اکسیدانی به روش آهن احیاء بین73/ 0 تا 58/ 10 میلی مول آهن (II) در 100 میلی گرم عصاره بود. بیش ترین فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس 4/ 12 میکرومول و کم ترین میزان91/ 0 میکرومول ترولکس درهر گرم عصاره بود. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها به ترتیب در انار، زیتون، انگور، خرما و انجیر گزارش شد..
    بحث و نتیجه گیری
    گیاهان دارویی بخاطر پذیرش عامه، کم ترین میزان آسیب و حداقل عوارض جانبی بر روی مصرف کننده، به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند..
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان ها، فنل، 2، 2، دی فنیل، 1، پیکریل هیدرازیل
|
  • Fatty Liver Disease From the Perspective of Traditional Iranian Medicine
    Mohsen Nasiri Toosi, Mohammad Reza Shams Ardekani, Mohammad Bagher Minaie, Ismail Nazim, Mohammad Mehdi Esfahani, Abraham Khadem * Page 1
  • Human Creation and the Fetus Development Process in the Womb
    Bagher Minaii Zangii * Page 9
  • Evaluating the position of ear and eye in Quran and Nahjolbalaghe, and the philosophy of ear precedence over eye in Quran and Nahjolbalagha
    Mohammad, Reza Rajabnejad * Page 10
    Background
    The ear, sense of hearing, as one of the blessings of God and an important organ in human life, has been considered by the Holy Quran. Ear is a cartilaginous, soft, plicate and twisty member of body which is composed of three parts: external ear, middle ear and internal ear. The most important part of the internal ear is the cochlea which includes auditory nerves, liquid and hair fibers. Auditory nerves and hair fibers transfer the received sounds or messages to the brain. The number of neurons receiving audio waves is around three thousand. Besides, other limbs also exist in the ear which play important roles in hearing..
    Objectives
    Audio and visual senses are two main bases of knowledge and thought. Speaking is based on hearing, and imagination is based on observation. Hence, ear and eye are very important. The current study, answered the basic question:“what is the philosophy and reason of precedence ear over the eye?”.
    Materials And Method
    since the main question of research was “evaluating the philosophy and reasons of ear precedence over the eye in the Quran and Nahjolbalaghe”, it was an analytical-descriptive library research, and the required documents were gathered from ear and eye related references..Results &
    Conclusion
    The words “hearing” and “seeing” have been repeated together in Quran 19 times among which 17 times “hearing” has preceded “seeing”. For instance, the Quran mentions “not listening to advices” as one of the reasons to throw people into the hell. Precedence of ear over the eye in the Quran and Nahjolbalagha is almost a rule and it shows the special position of ear and hearing..
    Keywords: Ear, Eye, Islam, Medicine
  • Fariba Mazhari, Ali Ravari *, Ali Ansari, Shahin Heidari, Maryam Shahabi Page 8848
    Background
    One of the most important problems of depressed patients is increasing the duration of rapid eye movement sleep (REM) and dreaming too much. Accordingly, depriving the depressed patients of REM can effect on decreasing the level of depression.
    Objectives
    This study was done to compare the level of depression between the early rising and non-early rising students.Patients and
    Methods
    This descriptive-analytical study was performed on a sample including 310 students studying in Rafsanjan University of Medical Sciences. Quota sampling was the method used in this study. Data collection material included a questionnaire containing two parts such as personal features and the questions about the early rising. In the second part, to investigate the depression level, Beck 21-question test was used. The data were analyzed using SPSS and the Qui-square, t-test and ANOVA.
    Results
    The mean ± SD of depression level in the early rising and non-early rising students was 5.66 ± 5.92 and 10.5 ± 9.17, respectively. The independent t-test showed the significant difference between these two groups (P = 0.0001). Also, the results showed that 24 (7.7%) of early rising and 91 (29.4%) of non-early rising students were depressed to some degrees. At all levels, the level of depression in non-early rising students was higher than that in early rising ones.
    Conclusions
    In this study, the significant relationship was observed between the early rising and depression. Although the religious, cultural and scientific teachings accentuated the positive affect of early rising, most of the students were not early risers. So, this study suggests that, the situations in which the students are persuaded to get up early especially in dormitory, be provided.
    Keywords: Sleep, Depression, Students, Medical
  • Mohammad Bagher Minaei *, Esmaeel Nazem, Hossein Moradi, Ali Akbar Mirsalehian, Alireza Nikbakht Nasrabadi Page 9895
    Context: Nutritionis the process of food procurement and supply. The current study aimed to evaluate the viewpoints of Iranian Islamic traditional physicians about nutrition in different seasons, to obtain healthy and native nutritional methods. Iranian traditional medicine, relying on thousands of years of scientific and practical experiences, has specific nutritional viewpoints which are not uselessto create a healthy society..Evidence Acquisitions: The current study was a library research which was conducted by evaluation of thetraditional medicine books, such as Canon in medicine, Al-havy, Exir Al-azam, Kholasat Al-hikmat, Alwah Al-seha by kharazmshahi, Jame Al-sharhain, Tohfat Al-sadiah, and Mofarrah Al-ghloub..
    Results
    Style of nutrition is determined according to seasonal temperature, humidity, and dryness, temper of foods, and also digestive power and temperament of individuals; through these factors health is provided and the role of food basket in providing health is determined..
    Conclusions
    By evaluation, analysis and comparison the viewpoints of Iranian traditional medicine physicians, principles and regulations can be codified, and contemporary nutritional methodswill be achievable. It is also possible to make nutritional knowledge of Iranian traditional medicine more comprehensive and applicable..
    Keywords: Medicine, Traditional, Nutrition, Seasons
  • Azim Barzegar Jalali, Mohammad Barzegar, Jalali *, Yousef Javadzadeh, Khosro Adibkia Page 10095
    Context: Holy Quran is the last and the most complete scripture which God has revealed to guide human beings. Observing Quranic commands results in satisfaction of the Lord, worldly prosperity and salvation in hereafter. Discovering secrets of creation and miracles of Quran, through modern sciences and technologies, is a way for researchers and intellectuals to ponder on wisdom of God. The current study has evaluated the importance of sky in human health and life from the viewpoint of Holy Quran..Evidence Acquisitions: Verses, regarding the properties of sky affecting human life and health, were gathered from Holy Quran, and then they were discussed by the use of interpretive references and also physical, biological, and medical findings..
    Results
    According to Holy Quran, sky has been mentioned in two general concepts as physical (tangible), and spiritual. “Tangible sky” includes atmosphere, and spaces over atmosphere, heavenly planets and their position. Holy verses indicate the point that “tangible sky” has been created with the property of “reserved roof” and “returning” characteristics. Water vapor from oceans and seas rise to sky, and return to earth as rain and snow, and also reflection of hazardous ultraviolet radiation and other fatal radioactive rays resulted from solar storms to the extra-atmospheric spaces, are examples of the important evidence of “returning”. Also, earth is protected against meteorites. Descending the vital element of iron from other planets to earth is a clear example for the importance of sky in the concept of heavenly planets..
    Conclusions
    Fourteen centuries ago, Holy Quran has indicated the importance of “tangible sky” in man`s life and health. Scientists of the current century have just realized some properties and applications of corporeal sky, by the help of modern technologies. “Spiritual sky” is the hidden realm of Almighty and the place of His government over all creatures. This sky will be never discovered through experimental sciences and the only way to identify it is to believe in God..
    Keywords: Life, Health, Islam
  • Saeed Sobhanian, Morteza Pourahmad *, Atieh Jafarzadeh, Seyed Mohammad Kazem Tadayon, Hassan Zabetian Page 10111
    Background
    Common cold is an important common upper respiratory tract viral infection which is a main cause for lost school days. Therefore everybody wants to prevent this disease, and there is not any chemoprophylaxis or immunoprophylaxis available at this time. Honey is a remedy which its healing effect on diseases is emphasized in holy Quran. The effect of honey on common cold signs and symptoms was considered in a study in Iran..
    Objectives
    In this study, honey preventive effect on common cold is evaluated..
    Materials And Methods
    In this prospective cohort study 122 high school students were studied (63 boys and 59 girls). The students were divided into two groups (honey and control). In honey group 10 g of honey was given to the students daily for eight weeks, and in control group nothing was given to the students. Frequency of the common cold was reported by a physician who was blinded to the groups (double blindness). At the end the frequencies of common cold in both groups were compared..
    Results
    The mean age of the studied students was 16.6 ± 0.5 years. The frequency of common cold in students treated with honey was lower than the frequency in control group, especially after six weeks..
    Conclusions
    Consumption of honey may help in prevention of common cold..
    Keywords: Common Cold, Honey, Prevention, Control
  • Javad Nikmoeen *, Azam Ali Akbarian, Mohammad Reza Noor Mohammadi Page 11147
    Context: Since most of the fruits are rich in vitamins, minerals, and salts they often have significant effects on human health; hence, continuous consumption of fruits, because of water, sugar, fat, protein, vitamins, and etc. plays a significant role in prevention and treatment of many diseases. In this regard, Holy Quran, the book of healing and mercy, has dragged human attention toward certain fruits such as grape, olive, pomegranate, date, and fig. Certainly, there are physical and mental benefits to humans, in this notice of Knowing God. The current study aimed to evaluate therapeutic properties of Quranic fruits and their effects on health promotion..Evidence Acquisitions: The current study was a review research which was conducted according to Islamic references such as Holy Quran and Islamic interpretations, medical narratives, traditional and modern medicine books, published articles, and advanced internet search..
    Results
    In Holy Quran, God has mentioned grape 11 times, olive 6times, pomegranate 3 times, date once (palm tree 20 times), and fig once. Of course, in one case olive has been indirectly mentioned. Note that, these fruits have been mentioned together, in some verses; such as Surah At-tin verse 1: “by the fig and the olive!”. From another side, traditional medicine books and modern clinical findings show that these fruits are effective in the treatment of cancers, cardio-vascular diseases, Alzheimer, hyper tension, bad cholesterol, infection and inflammation, and also improvement of immune system, and health of various body organs..
    Conclusions
    After evaluating traditional medicine books and modern medical findings about the properties of Quranic fruits and their effects, it was concluded that consumption of any one of these fruits (grape, olive, pomegranate, date, and fig) in daily diet, plays significant role in health promotion..
    Keywords: Quranic Fruits, Therapeutic, Health
  • Ali Akbar Asadi Pooya *, Nasrin Shokrpour Page 11767
    Background
    As human knowledge continually increases over time understanding of its needs has witnessed dramatic change or modification. One such concept is the definition of proper health status or health in general. By the same analogy, we are certain that the current understanding and definition of health will be soon modified, at least partially. Imam Sadjad peace be upon him (PBUH), the fourth leader of Shia Muslims, a descendant progeny of the Prophet (PBUH), has stated various aspects of health and proper health status comprehensively in the form of various supplications..
    Objectives
    In order to understand the different aspects of health and to define it perhaps more precisely, the sayings of Imam Sadjad about health has been studied and analyzed and a new definition of health has been presented.‬‬‬.
    Materials And Methods
    The sayings of Imam Sadjad about health had been studied and analyzed by authors, hors and a new definition of health has been presented..
    Results
    Health is a steady and dynamic state of wellbeing characterized by thorough individualized physical, spiritual and social tranquility, while encompassing man’s entity as a whole, and therefore, results in prosperity of mind, soul and body..
    Conclusions
    In the new proposed definition of health provided in this article, based on Imam Sadjad’s supplications, we tried to emphasize and incorporate the neglected aspects (spiritual aspects and the need for it being individualized, dynamic and prosperous) in the definition of health..
    Keywords: Health, Humans, Islam
  • Mehdi Ghavamizadeh, Ali Mirzaie * Page 13806
    Background
    The fruits are the oldest types of food which accompany with the biological activities. In different chapters, Holy Quran accentuates the importance of plants which cure different diseases..
    Objectives
    This study was performed to synthesis the scientific and religious point of view regarding the native plants and informs about the types of fruits mentioned in Quran..
    Materials And Methods
    The fruits are classified based on the scientific, English, local names and species name. To specify the antioxidant properties, the tests such as diphenyl picrylhydrazyl, the trolex antioxidant activities and the antioxidant activity of iron restoration were used. Total Phenol was measured using the Folin-Ciocalteu method..
    Results
    Phenolic compound contents ranges from 36 to 149 mg Gallic acid/100 g extract as measured by Folin-Ciocalteu method. The maximum and minimum amount of antioxidant activity was 0.3-3.83 mg/mL extract. The limited amount of the antioxidant activity using iron restoration method ranged from 0.73 to 10.58 Mmol of Fe (II)/100 mg extract. The maximum and minimum amount of antioxidant activity was 12.4 Mmol and 0.91Mmol trolex/g extract, respectively. The amount of antioxidant activity was observed in pomegranate, olive, date palm and figs..
    Conclusions
    Medicinal herbs are used extensively due to the public acceptance, the least amount of damage and the minimal side effects on consumers..
    Keywords: Antioxidants, Phenol, 2, 2, diphenyl, 1, picrylhydrazyl