فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و هفتم شماره 7 (پیاپی 131، دی 1393)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و هفتم شماره 7 (پیاپی 131، دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • فرهاد فرخ پی، نیلوفر نیابتی، محمد امری مله*، ملودی عمرانی نوا، محمد منصور ساروی، پرویز امری مله صفحات 814-821
    مقدمه
    سینوزیت مزمن یکی از شایعترین علل مراجعه بیماران به پزشک می باشدو ناراحتی طولانی مدت را برای افراد به دنبال دارد. ارگانیسم های باکتریال شایع شامل: استرپتوکوک پنومونیه، هموفیلوس آنفلوآنزا، موراکسلا کاتارالیس و استافیلوکوکوس طلایی است و ایجاد بیوفیلم و سوپرآنتی ژن توسط بعضی از باکتری های فوق نیز مد نظر است. این مطالعه با هدف مقایسه اثر درمانی داکسی سیکلین و آزیترومایسین و کلاریترومایسین در درمان رینوسینوزیت مزمن باکتریال انجام شده است.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی که در سال 1391-1392 در بیمارستان های شهید رجایی تنکابن و امام سجاد رامسر انجام شد، 55 بیمار با میانگین سنی 36 سال که مبتلا به رینوسینوزیت مزمن باکتریال ثابت شده از نظر بالینی و سی تی اسکن بودند، در سه گروه تحت درمان با کپسول داکسی سیکلین (mg100 دو بار در روز)، قرص آزیترومایسین(mg/kg8 دو بار در روز) و قرص کلاریترومایسینmg) 500 دو بار در روز) قرار گرفتند. بیماران توسط علائم و نشانه های بالینی و تصویربرداری پیگیری شدند. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمونهای کای اسکویر، آنوا و تی تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    در پایان درمان، درصد موفقیت درمانی داکسی سیکلین نسبت به آزیترومایسین و کلاریترومایسین بالاتر بود (میزان بهبودی کامل علائم بالینی به ترتیب 73 % در برابر 57 و 40 % و میزان بهبودی کامل سی تی اسکن به ترتیب 70% در برابر 33 و 25 %).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر حاکی از آن است که داکسی سیکلین در درمان رینوسینوزیت مزمن از نظر پاسخ بالینی و بهبودی یافته های سی تی اسکن موثرتر از آزیترومایسین و کلاریترومایسین می باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، بیوفیلم، رینوسینوزیت مزمن، سوپر آنتی ژن
  • محبوبه صادقی ایوری، امیر آل داوود، رهام سالک* صفحات 822-828
    مقدمه
    سر طان کولورکتال یکی از شایع ترین سرطانهای منطقه ما است ولی بیشتر دانش پزشکان ما بر مبنای مطالعات غیر بومی است. این گزارش ممکن است هر چند کوچک اما نمایی از وضعیت درمان این بیماران باشد. هدف از طراحی این مطالعه به دست دادن دورنمایی از نحوه درمان و عوارض شیمی درمانی در آدنوکارسینومای کولورکتال می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی همگروهی در بیمارستان امام رضا (ع) و امید مشهد از سال 1390-1391 انجام شده است. با گزینش 109 بیمار سرطان کولون و رکتوم که کاندید شیمی درمانی با رژیمهای مختلف با پایه 5-FU یا capacitabine بوده و طی مدت مطالعه به صورت پی در پی مراجعه و تحت درمان قرار می گرفتند، گروهی از عوارض درمان به صورت آینده نگر پیگیری و ثبت شدند. اطلاعات با نرم افزار SPSS و اکسل بررسی و تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    پس از انجام 468 دوره شیمی درمانی و ثبت عوارض درمان در طی 6 دوره اول و ثبت 55 مورد عوارض درجه 3 و 4 درمجموع 6/11% از بیماران دچار عارضه مهم شدند. رایجترین رژیمهای به کار رفته (FOLFOX4 (37/6% و بعد از آن (CapeOX (26/9% بود. در مجموع بیشترین عارضه مشاهده شده در بین همه رژیم ها نوتروپنی (5/3%) و بعد از آن عوارض GI شامل تهوع و اسهال (1/5%و 1/3 % به ترتیب) می باشد.
    نتیجه گیری
    در بررسی عوامل احتمالی موثر در میزان بروز و شدت عوارض هیچ کدام از عوامل جنسیت، سن، قومیت، وضعیت پرفورمانس، مرحله بیماری، محل تومور و رژیم شیمی درمانی تاثیر مهم آماری نداشتند.
    کلیدواژگان: پروتکل های شیمی درمانی، سرطان کولورکتال، عوارض درمان
  • محمدحسن مرادی نژاد، وحید ضیایی، سید مهدی مرعشی، زینب نصری نصرآبادی* صفحات 829-834
    مقدمه
    بیماری هنوخ شوئن لاین که نوعی التهاب منجر به انسداد عروق کوچک است، غالبا در کودکان مشاهده شده، به طوری که 90% موارد را سنین زیر 20 سال تشکیل می دهند. هدف از این مطالعه بررسی علایم کلینیکی در سیر کودکان مبتلا به پورپورای هنوخ شوئن لاین در جامعه ایرانی می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی که از نوع بررسی بیماران می باشد، 155 بیمار مبتلا به هنوخ شوئن لاین که از مهر ماه 1387- مهر ماه 1390 با تشخیص پورپورای هنوخ شون لاین در بیمارستان مرکز طبی کودکان تهران درمان شده بودند وارد مطالعه شدند. کلیه بیماران از نظر بروز علایم جدید یا عوارض بیماری مجددا تحت بررسی قرار گرفتند. اطلاعات در پرسشنامه ثبت شد و با نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکوئر تجزیه و تحلیل و بررسی شد.
    نتایج
    این بیماری بیش از همه در سنین 3 - 6 سال و در پسرها مختصری بیش از بیماران دختر دیده می شد. شایعترین علایم بیماری در شروع علایم جلدی (85/5%)، علایم گوارشی(61/9%) و علایم مفصلی (61/3%) و در سیر بیماری علایم جلدی (96/1%)، علایم عمومی (84/5%) و علایم مفصلی (74/2%) بود. بر اساس پیگیری انجام شده در سال 1391، تنها موارد عوارض کلیوی با افزایش سن بیماران بیشتر دیده می شد (0/007=p).
    نتیجه گیری
    از آنجا که نارسایی کلیه مهمترین عارضه این بیماری است، لازم است در کلیه بیمارانی که در فاز حاد بیماری دچار دفع پروتین در ادرار می شوند،سالانه با اندازه گیری فشار خون و آزمایش ادرار مورد پیگیری قرار گیرند.
    کلیدواژگان: التهاب عروقی، پورپورای هنوخ شوئن لاین، علایم بالینی، عود
  • عباسعلی زراعتی، ژاله شریعتی، امیر داوودآبادی فراهانی*، زهرا میرفیضی صفحات 835-840
    مقدمه
    لوپوس اریتماتوی سیستمیک یکی از بیماری های شایع روماتولوژی محسوب می شود.نشانگر فعالیت بیماری لوپوس اریتماتوسیستمیک(SLEDAI)، یک روش ارزشمند و قابل اعتماد بررسی فعالیت لوپوس می باشد. از آنجا که همیشه علایم بالینی و پاراکلینیکی درSLEDAI با سیر بیماری همخوانی ندارد و معیار های سرعت رسوب گلوبولی((ESR،CRP و Anti-dsDNA و کمپلمان ها در موارد غیر فعال بیماری نیز ممکن است افزایش داشته باشد، بنابراین با این بررسی سعی شده است تا سطح اسیداوریک سرم به عنوان یک شاخص فعالیت بیماری مورد مطالعه قرار گیرد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی توصیفی در سال 1391-1392 در بیمارستان امام رضا مشهد انجام شده است. در بیماران لوپوس اریتماتوی سیستمیک مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، اسیداوریک سرم و Anti-ds DNA وESR اندازه گیری شد و معیار SLEDAI بررسی شد. ازهمبستگی پیرسون جهت بررسی ارتباط بین سطوح سرمی اسیداوریک با SLEDAI و Anti-dsDNA استفاده و با نرم افزار SPSS اطلاعات تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    دراین مطالعه، 82 بیمار(6مرد و 76 زن) بررسی شدند. میانگین سنی بیماران 9/29 ± 32/02 سال و میانگین مدت ابتلای بیماری 4/68 ±4/49 سال بود. بین سطوح سرمی اسیداوریک با (SLEDAI (P=0.001، r=0.35)، Anti-dsDNA(P=0.0001، r=0.54، ارتباط مستقیم و معنی دار و با سطوح C3 (P=0.04، r=-0.22)، and C4 levels (P=0.02، r=-0.25) ارتباط معکوس و معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشخص شدکه سطوح بالاتر اسیداوریک با فعالیت بیشتر بیماری لوپوس مرتبط است. با این حال کاربرد سطوح اسیداوریک به عنوان معیاری از فعالیت بیماری لوپوس نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: اسید اوریک، شاخص SLEDAI، لوپوس
  • سید حمید نبوی، فردین علیپور، علی حجازی، زهرا ربانی، وحید راشدی* صفحات 841-846
    مقدمه
    با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندان، لزوم توجه به انواع حمایت اجتماعی در افزایش سلامت روانی سالمندان از اهمیت خاصی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی و سلامت روان در سالمندان انجام پذیرفته است.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی در بین کلیه سالمندان شهر بجنورد در سال 1393 انجام پذیرفت، که 200 نفر از آنان با روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه پرسشنامه متغیرهای جمعیت شناختی، پرسشنامه حمایت اجتماعی نوربک و پرسشنامه سلامت روان بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزارSPSS استفاده شد.
    نتایج
    در این مطالعه 200 سالمند شرکت کردند که 90 نفر (44/6 %) از آنان زن بودند. میانگین سن سالمندان 68/91 سال (انحراف معیار: 7/89) بود. براساس یافته ها میانگین سلامت روان 24/09 (انحراف معیار: 13/08) بود، که نشان دهنده وضعیت مناسب سلامت روان در آنان می باشد و خرده مقیاس عملکرد اجتماعی سلامت روان نیز، رابطه مثبت و معناداری با حمایت اجتماعی کل و سه خرده مقیاس دیگر آن یعنی حمایت کارکردی، عاطفی و مادی دارد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه افزایش حمایت اجتماعی سالمندان می تواند تاثیر مهمی بر سلامت روان و عملکرد اجتماعی آنان داشته باشد، لذا ضروری است که در برنامه ریزی های کلان کشور نیازها و شبکه اجتماعی سالمندی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، سالمند، سلامت روان
  • محمد اعتضاد رضوی، محمد شریفی*، طاهره حاج محمدیان صفحات 847-851
    مقدمه
    خونریزی زیر ملتحمه ای خودبه خودی، بیماری خود محدود شونده ای است که معمولا عوارض بینایی ندارد. ترمای خفیف یا عوامل سیستمیک از علل زمینه ای آن است. اهدف از این مطالعه بررسی میزان فشار خون بالا و سایر عوامل مستعد کننده سیستمیک در بیماران مبتلا به خونریزی زیر ملتحمه ای خود به خودی است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1383-1384بر بیماران مبتلا به خونریزی خود به خودی زیر ملتحمه ای مراجعه کننده به بیمارستان خاتم النبیاء انجام شد. در بیماران انداره گیری فشار خون سیستمیک و معاینات کامل چشم پزشکی انجام شد. سابقه فشار خون، دیابت، اختلال انعقادی یا مصرف داروی ضد انعقاد، انجام مانور والسالوا از بیمار گرفته شد و در فرم پرسشنامه تکمیل گردید. بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون های کای اسکوئر و تی انجام شد.
    نتایج
    در مجموع 61 بیمار مورد بررسی قرار گرفت. 45 نفر مرد (74%) و16 نفر زن (26%) بودند و میانگین سنی انها 43.5 سال با طیف سنی 5- 71 سال بود. 41 بیمار(67%) دست کم یکی از فاکتور های سیستمیک مورد بررسی را داشتند. 10 % سابقه ی فشار خون بالا و 15% فشار خون سیستولیک یا دیاستولیک انداره گیری شده ی بالایی بدون سابقه قبلی در اورژانس داشتند (سیستولیک بیشتر از 135 یا دیاستولیک بیشتر از 85 میلیمتر جیوه). سابقه ی دیابت شیرین در 17%، انجام مانور والسالوا در 15% و مصرف دارو های ضد انعقاد خون در 10% از بیماران وجود داشت.
    نتیجه گیری
    این بیماری ممکن است در زمینه یک بیماری سیستمیک ایجاد شود. افزایش فشار خون، دیابت و مانور والسالوا شایعترین عوامل سیستمیک مرتبط با این بیماری است.
    کلیدواژگان: خونریزی، دیابت شیرین، زیر ملتحمه، فشار خون سیستمیک، مانور والسالوا
  • میترا برات زاده شکری، رزیتا فتحی *، الهه طالبی گرکانی، علیرضا صفرزاده صفحات 852-858
    مقدمه
    آپولیپوپروتئینM پروتئین جدیدی است که اساسا در HDL واقع شده و توانایی اتصال به کلسترول را دارد. تاکنون مطالعه ای در مورد تاثیر تمرین ورزشی بر غلظت پلاسمایی آپولیپوپروتئینM صورت نگرفته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر فعالیت هوازی بر سطح آپولیپوپروتئینM در زنان با وزن طبیعی و دارای اضافه وزن بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی است که در سال 1391 در دانشگاه مازندران انجام شد. 29 زن سالم (7/04±31/86 سال) براساس شاخص توده بدنی به دو گروه زنان با وزن طبیعی (BMI ≤24.9، n =15) و دارای اضافه وزن (BMI ≥25، n =14) تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی 8 هفته و هر هفته 3 جلسه باشدت 40 - 80 % حداکثر ضربان قلب ذخیره بود که به مدت 25 دقیقه در هفته اول اجرا شد و در هفته هشتم به 45 دقیقه رسید. در ابتدا و انتهای دوره تمرینی سطوح پلاسمایی آپولیپوپروتئین M، HDL، LDL، TGو TC اندازه گیری شد. برای مقایسه میانگین تغییرات قبل و بعد از 8 هفته تمرین در متغیرهای پژوهش از آزمون تی همبسته و برای بررسی تغییرات بین گروه های پژوهش از آزمون تی مستقل استفاده شد.
    نتایج
    در گروه زنان دارای وزن طبیعی و دارای اضافه وزن 8 هفته تمرین هوازی به طور معنی داری سطوح آپولیپوپروتئینM، LDL و کلسترول تام پلاسمایی را افزایش داد. در حالی که HDL و TG در هر دو گروه ها اندکی تغییر داشت. همچنین پس از 8 هفته تمرین ارتباط معکوس و معنی داری بین آپولیپوپروتئین M با شاخص توده بدنی و نسبت دورکمر به باسن و ارتباط مثبت و معنی داری آپولیپوپروتئین M با لیپوپروتئین پرچگال در کلیه آزمودنی ها مشاهده شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از تاثیر فعالیت ورزشی هوازی بر سطوح آپولیپوپروتئین M است، اما برای تعیین دقیق اثر فعالیت ورزشی باید برنامه غذایی را هم کنترل کرد.
    کلیدواژگان: آپولیپوپروتئینM، تمرین هوازی، زنان دارای وزن طبیعی، زنان دارای اضافه وزن
  • محمد اسماعیلی*، مرجان اسماعیلی، فاطمه قانع شعرباف، آنوش آذرفر صفحات 859-865
    مقدمه
    هایپرلیپیدمی باافزایش بروز آترواسکلروزیس و حوادث قلبی عروقی در سنین بزرگسالی مرتبط است. هیپرلیپیدمی در کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک طول کشیده و مقاوم به درمانهای رایج زمینه ساز آترواسکلروز زودرس می شود. داروهای کاهنده چربی به دلیل عوارض احتمالی، از جمله میوپاتی واختلال رشد درکودکان توصیه نشده است. کارنیتین ترکیبی آمینی می باشد که درکاتابولیسم چربی ها نقش اساسی دارد. در این مطالعه هدف بررسی اثر کارنیتین خوراکی بر سطح چربی های سرم کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک می باشد.
    روش کار
    این مطالعه مورد شاهدی در بخش نفرولوژی کودکان بیمارستان دکترشیخ درطی سالهای 1388 لغایت 1389 انجام شده است. در این مطالعه 33 کودک دچار سندرم نفروتیک مقاوم به استروئید در گروه سنی 2-12سال در طی یک دوره سه ماهه تحت مطالعه قرار گرفتند. گروه مورد شامل 16 کودک که تحت درمان باپردنیزولون و سیکلوسپورین وکارنیتین خوراکی (25 میلی گرم به ازای کیلوگرم در روز) قرار گرفتند و گروه شاهد شامل 17 کودک که از نظر سنی و جنسی باگروه شاهد همسان بودند تحت درمان استاندارد (پردنیزولون و سیکلوسپورین) قرار داده شدند. در کودکان قبل و بعداز درمان سطح تری گلیسیرید، کلسترول توتال، LDL، HDL، BUN،کراتینین و آلبومین سرم اندازه گیری شد.
    نتایج
    میانگین پارامترهای بیوشیمیایی در گروه شاهد و مورد قبل ازدرمان تفاوت معنی داری نداشتند. بعداز درمان نیز بین دوگروه تفاوتی معنی دار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    ال کارنیتین خوراکی با دوز 25 میلیگرم به ازا کیلوگرم وزن بدن به مدت سه ماه در کودکان دچار سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک مقاوم به درمان، اثری برپروفایل چربی ها ندارد.
    کلیدواژگان: سندرم نفروتیک کودکان، کارنیتین، هیپرلیپیدمی
  • مقاله مروری
  • سید سیف الله بلادی موسوی، پروین لایق، عباس علی زراعتی، محمدرضا تمدن* صفحات 866-873
    نفروپاتی دیابتی در 20-40% افراد دیابتی رخ می دهد و دیابت شایعترین علت بیماری مرحله پایانی کلیه (ESRD) است. هدف از این مطالعه، مروری بر متابولیسم گلوکز و دیابت و درمان آن در این بیماران می باشد.نارسائی مزمن کلیه با مقاومت بافتی و کاهش ترشح انسولین همراه بوده ودر مراحل پیشرفته نارسائی کلیه، تجزیه انسولین نیز کاهش می یابد. کاهش تجزیه انسولین باعث کاهش قابل توجه نیاز به انسولین و یا حتی گاهی لزوم قطع آن در بیماران دیابتی نوع 2 میشود. گرچه در چندین مطالعه بزرگ ارتباط قابل توجهی بین کنترل شدن دقیق قند خون و بهتر شدن بقای بیماران مبتلا بهESRD دیده نشده است با این وجود جهت پیشگیری از آسیب به سایر ارگانها، کنترل مناسب قند خون باید به عنوان یک هدف مهم در درمان این بیماران مد نظر باشد. گلیپیزاید داروی خوراکی انتخابی برای کنترل قند خون در بسیاری از بیماران مبتلا به CKD می باشد. دوز آن در این بیماران 2/5 - 10 میلی گرم در روز است. ریپاگلینید نیز عمدتا به وسیله کبد متابولیزه می شود اما هیپوگلیسمی با آن در بیماران مبتلا به نارسایی شدید کلیه شایع بوده و بنابراین شروع درمان با این دارو باید با دوز پائین 0/5 میلی گرم در روز بوده و مراقبت دقیق قند خون ضروری است. باید از مصرف متفورمین در نارسایی شدید کلیه به دلیل افزایش ریسک اسیدوز لاکتیک که عارضه ای نادر ولی با خطر مرگ و میر بالا می باشد، اجتناب نمود.
    کلیدواژگان: درمان، نارسایی کلیه، هیپرگلیسمی
  • گزارش مورد
  • رحیم وکیلی، محمد قره داغی، سمانه کوزه گران* صفحات 874-878
    مقدمه
    دیسپلازی فیبروز یک ضایعه اسکلتال خوش خیم است که یک یا چند استخوان را درگیر می کند. این اختلال یک بیماری خوش خیم مادرزادی است که هر دو جنس را یکسان درگیر می کند. این ضایعات ممکن است باعث دفورمیتی استخوان، شکستگی یا دردهای مزمن اسکلتی شود و یک عامل مساعد کننده برای شکستگی های پاتولوژیک است.
    معرفی بیمار: در این مقاله دختری 12 ساله معرفی می شود، که از 2 سال قبل دچار درد دراستخوان فمور و لگنش شده وعلی رغم دریافت درمانهای معمول پاسخ مطلوبی نداشته است، با انجام بررسی های تشخیصی بیشتر برای بیمار تشخیص دیسپلازی فیبروز داده شد و پس از درمان با بیس فسفونات ها بهبود قابل توجهی در علایم پیداکرد. در طی پیگیری شش ماهه علایم بیمار بهبود یافت و عارضه جانبی مهمی رخ نداد.
    نتیجه گیری
    استفاده از بی فسفونات ها می تواند در کاهش درد و شکستگی و نیز دفورمیتی استخوان در بیماری دیسپلازی فیبروز مفید باشد. در این بیمار نیز استفاده از انفوزیون دوره ای پامیدرونات برای درمان، منجر به بهبود چشمگیر درد، لنگش وعلایم رادیولوژیک گردید.
    کلیدواژگان: بیس فسفونات ها، دیسپلازی فیبروز، دردهای استخوانی
|
  • Pages 814-821
    Introduction
    Chronic sinusitis is one of the most common causes of referring to physician and creates longterm discomfort for people. The common bacterial organisms include: Streptococcus pneumonia, Hemophillous influenza, Moraxella catarrhalis, Staphylococcus aurous, biofilm and superantigen produced by some of these bacteria should be considered. This study aimed to compare the efficacy of Doxycycline, Azithromycin and Clarithromycin in the treatment of chronic bacterial rhinosinusitis.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 55 patients with a mean age of 36 years with chronic bacterial rhinosinusitis who were documented clinically and by imaging (CT Scan), were treated in three groups with Doxycycline (100mg BD), Azithromycin (8mg/kg BD), and Clarithromycin (500mg BD). The patients were followed by clinical signs, symptoms and imaging. Data were analyzed by SPSS software and Chi Square, Anova and T test.
    Results
    At the end of treatment, Doxycycline’s treatment success rate was higher than Azithromycin and Clarithromycin (the clinical cure rates respectively were 73 % versus 57% and 40%, and CT Scan cure rate results respectively were 70% versus 33% and 25%).
    Conclusion
    The results of present study indicated that the Doxycycline in the treatment of chronic bacterial rhinosinusitis was more effective than Azithromycin and Clarithromycin in clinical response and improved CT Scan results.
    Keywords: Antibiotic, Biofilm, Chronic rhinosinusitis, Superantigen
  • Pages 822-828
    Introduction
    The aim of this study was to give an overlook to the variety of chemotherapy regimens prescribed for colorectal adenocarcinoma and their side effects. Colorectal carcinoma is one of the mostly common cancers in our region and most experiences of physicians are based on non-native studies. To our knowledge this is the first such a study, although including a limited group of patients for reviewing the treatment.
    Materials And Methods
    We selected a group of 109 patients having colon and rectum cancer undergoing chemotherapy with different regimens during the study period, that were referred and treated consecutively. Some of the side effects of treatments were followed-up and registered prospectively.
    Results
    After 468 courses of chemotherapy and recording the side effects during the first six courses of treatment, 55 cases (11.6%) had grade 3 or 4 of complications. The most prevalent regimen was FOLFOX4 (37.6%) and then CapeOX (26.9%). The most common major complication was neutropenia (5.3%) and then gastrointestinal complications including nausea (1.5%) and diarrhea (1.3%).
    Conclusion
    In this study none of the factors of gender, age, ethnicity, performance status, the stage of disease, the tumor location and the kind of chemotherapy regimens had statistically significant effect on severity of the side effects.
    Keywords: Colorectal Neoplasm, Chemotherapy protocols, Chemotherapy side effects
  • Pages 829-834
    Introduction
    Henoch Schönlein purpura (HSP) is a small vessel leukocytoclastic vasculitis that generally occurs in children, and 90 percent of cases are under 20 years old. The aim of this study was to examine the clinical manifestation in follow-up of Iranian children affected with Henoch Schönlein purpura (HSP).
    Materials And Methods
    In a case study during 2012, 155 children with a diagnosis of HSP treated in children’s medical center hospital from September 2008 to September 2011 were included. All patients were re-examined for new symptoms as well as complications.
    Results
    the most cases of HSP aged among 3 and 6 yaers old and it was slightly more frequent in boys. At onset, the most common presenting symptoms, were purpura (85.5%), gastrointestinal manifetations (61.9%) articular involvement (61.3%), and in the course of disease were purpura (96.1%), constitutional symptoms (84.5%) and articular involvement (74.2%). Based on the follow-up conducted in 2012, a statistically significant correlation was observed only in renal complications and increasing age of patients (P=0.007)
    Conclusion
    Because renal failure is a major complication of HSP, it is recommended that all patients with proteinuria in the acute phase, have a blood pressure examination and urine-analysis once a year.
    Keywords: Clinical manifestations, Recurrence, Schonlein, Henoch purpura, Vasculitis
  • Pages 835-840
    Introduction
    Systemic lupus erythematosus is a common rheumatologic disease. Systemic Lupus Erythematosus disease activity index (SLEDAI) is a valuable and reliable scoring for lupus activity. Always clinical and paraclinical findings in SLEDAI don’t answer with disease progression, and also some factors including ESR, CRP, Anti-dsDNA and complements may be increased in non-active disease. Therefore, we decided to assess serum uric acid level as an index of disease activity.
    Materials And Methods
    This cross- sectional study was carried out on lupus patients that referred to the rheumatology clinic of Imam Reza hospital in Mashhad. Serum uric acid level, Anti-dsDNA, ESR, C3 and C4 were measured with standard methods and SLEDAI determined for all patients. Pearson’s correlation coefficient ranking was used to evaluate the relation of serum uric acid level with SLEDAI and Anti-dsDNA.
    Results
    In this study, 82 patients (76 females and 6 males) with an average age of 32.02 ± 9.29years and mean disease duration of 4.49± 4.68 years were studied. Serum uric acid levels correlated directly and significantly with SLEDAI (P=0.001, r=0.35), Anti-dsDNA(P=0.0001, r=0.54), and Serum uric acid levels had indirect and significant correlation with C3 (P=0.04, r=-0.22), and C4 levels (P=0.02, r=-0.25).
    Conclusion
    Our study demonstrated that high serum uric acid levels were correlated with lupus disease activity. Nevertheless, application of serum uric acid level, as an index of lupus disease activity, needed more studies.
    Keywords: Lupus, SLEDAI, Uric Acid
  • Pages 841-846
    Introduction
    Due to the elderly growing population, different types of social support are very important in promoting their mental health. The main aim of this study was to investigate the relationship between social support and mental health in the elderly.
    Material and Methods
    In this descriptive-analytical study, 200 elderly of Bojnourd city were selected through simple random sampling. To gather the data, General Health Questionnaire (GHQ) and Norbeck Social Support Questionnaire (NSSQ) were used as well as a questionnaire containing demographic variables. Data analysis was completed through SPSS-16.
    Results
    A total of 200 elderly participated in the study. The sample consisted of 90 females (44.6 %) and the mean age of the elderly was 68.91 ± 7.89 years. According to the results, mean of GHQ score in the sample was 24.09 ± 13.08, which indicateed a fairly good level of mental health. In addition, social function had a significant correlation with total social support and subscales of functional, emotional and material.
    Conclusion
    Findings disclosed that increasing the social support of the elderly can put a significant impact on their mental health and social functioning. So, it is essential for the countries to consider the olderlys’ social network and necessities in their large scale plannings.
    Keywords: The elderly, Mental health, Social support
  • Pages 847-851
    Introduction
    SPONTANEOUS subconjuctival hemorrhage is a self-limited disorder which was resorbed spontaneously without sequela.Most of them attributed to minor trauma or underlying systemic disease. This study was performed to evaluate the rate of systemic hypertension and other predisposing systemic factors in patients with spontaneous subconjuntival hemorrhages.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was performed on patients with spontaneous subconjunctival hemorrhages which referred to one teaching eye hospital. Complete ophthalmic exams were performed and history of hypertension, diabetes mellitus, valsalva maneuver, coagulation disorders, use of anticoagulant drugs, were taken. Systemic blood pressure measured in emergency ward and recorded.
    Results
    Overall 61 subjects were examined. 45 (74%) were male and 16(26%) were female. Their ages ranged from 5 to 71 years (mean =43.5 years). 41 of them (67%) had at least one of the considered associated factors. The history of hypertension was in 10% of cases, 15% of patients had high systolic or diastolic blood pressure measurement without history of hypertension (systolic greater than 135 or diastolic greater than 85 mmHg). 17% of patients had history of diabetes mellitus. History of valsalva maneuver and use of anticoagulant drugs were positive in 15% and10% of them respectively.
    Conclusion
    spontaneous subconjunctival hemorrhage might be due to underlying systemic disease.Amoung predisposing systemic factors, Systemic hypertension, diabetes mellitus and valsalva maneuver are more common causatives.
    Keywords: Diabetes mellitus, Subconjunctival, hemorrhage, Systemic hypertension, Valsalva maneuver
  • Pages 852-858
    Introduction
    Apolipoprotein M is a new protein located in HDL and has the ability to connect to the cholesterol. There is limited information available regarding the effect of exercise training on circulating levels of apoM. The purpose of this study was to investigate the effect of aerobic exercise on serum apolipoprotein M in normal weight and overweight women.
    Material And Methods
    A totallof twenty nine healthy women (31.86 ± 7.04 years) divided in to the two groups based on body mass index: Normalweight (BMI ≤24.9, n =15) and overweight women (BMI ≥25, n =14).The aerobic training program was carried out for 8 weeks, 3 sessions per week at 40-80% of maximal reserved heart rate. Duration of each session was 25 minutes in the first week and it increased up to 45 minutes in the 8th week of exercise. At the beginning and the end of training period, plasma level of apolipoprotein M, HDL, LDL, TG and TC were measured.
    Results
    Fainally 8 weeks of aerobic exercise in normal-weight and overweight women significantly increased the plasma levels of apolipoprotein M, LDL and total cholesterol. while the HDL and TG in both groups showed little change. In addition, after 8 weeks of exercise, there was negatively significant correlation between plasma apolipoprotein M level with, BMI and waisttine to hip ratio in all Subjects.
    Conclusion
    The results of this study suggested that plasma level of apolipoprotein M increase after aerobic exercise training. However, diet control is necessary to determination the exact effect exercise, training on plasma apolipoprotein M levels alterations.
    Keywords: Apolipoprotein M, Exercise training, Overweight, women
  • Pages 859-865
    Introduction
    Hyperlipidemia is a major risk factor for atherosclerosis and cardiovascular incidents. Abnormalities in lipoproteins and lipids profile are common in patients with pediatric idiopathic nephrotic syndrome and may contribute to atherosclerosis. Prescription of lipid lowering agents such as statins because of myopathy and growth disorders, are not recommended in child-aged groups. However, there isn’t any investigation on carnitine effects on lipids profile of patients with childhood nephrotic syndrome which is the propose of our study.
    Materials And Methods
    In this case-control study, case group included 16 patients in 2-12 years of age with steroid resistant nephrotic syndrome, receiving prednisolon, cyclosporine and carnitine (25mg/kg/day) within a 3 months period and control group included 17 age and sex matched patients, receiving standard treatment (prednisolon, cyclosporine), were compared. In both groups, biochemical parameters like triglyceride, cholesterol, VLDL, LDL, HDL, BUN, creatinine and serum albumin were measured.
    Results
    At the end of the study period, L-carnitine treated group showed no significant difference in the biochemical markers compared with the control group (P-values>0.05).
    Conclusion
    Our study indicates that oral administrations of L-carnitine with the dose of 25 mg/kg/day did not have any effects on lipoprotein profile of persistent childhood nephrotic syndrome.
    Keywords: Carnitine, Childhood Nephrotic Syndrome, Hyperlipidemia
  • Pages 866-873
    Nephropathy occurs in 20-40% of diabetic patients and diabetes mellitus is the most common cause of ESRD. the aim of this study was review the metabolism of glucose and treatment of diabetes in patients with this disease. Chronic renal failure is typically associated with insulin resistance, decrease of insulin secretion and, in advanced renal failure, decreased insulin degradation. Decrease of insulin degradation can lead to a marked decrease in insulin requirement or even the cessation of insulin therapy in type 2 diabetes and the development of spontaneous and severe hypoglycemia. Although, several large studies have found no significant correlation between glycemic control and survival of patients with ESRD, however, for prevention of diabetes-related damage to other organs, good glycemic control should be considered as a significant treatment goal.The goal of glycemic control in diabetic patients on chronic dialysis is the fasting blood glucose below 140 mg/dL, one-hour postprandial value of less than 200 mg/dL and the glycated hemoglobin level between 6 to 7 in type 1 diabetics, and between 7 to 8 in type 2 diabetics. Glipizide is metabolized by the liver and therefore is the oral hypoglycemic drug of choice in many patients with chronic renal failure.Repaglinide is also principally metabolized by the liver but hypoglycemia is common among patients with severe renal impairment and Initiation of treatment should therefore be with 0.5 mg daily and close careful monitoring of blood glucose levels is essential. Metformin should be avoided in patients with ESRD due to increased risk of rare but potentially fatal lactic acidosis.
    Keywords: Diabetes, Renal failure, Treatment
  • Pages 874-878
    Introduction
    Fibrous dysplasia is a benign skeletal lesion. It is related to McCune-Albright syndrome with patchy cutaneous pigmentation. Recent trials in pediatric patients with fibrous dysplasia have shown encouraging results. Bisphosphonate therapy may help to improve function, decrease pain, and lower fracture risk in appropriate selected patients. Index patient, a 12-year-old girl with history of limping and bone pain for 2 years that had no response to common treatment. After more evaluation, she referred to pediatric endocrinology department with the diagnosis of fibrous dysplasia and was treated using periodic intravenous pamidronate every three month. She showed good outcome and symptomatic improvement over 6 month duration of fallow up.
    Conclusion
    Recent trials in pediatric patients with fibrous dysplasia have shown encouraging results. In our patient treatment with periodic intravenous infusion of pamidronate resulted in an improvement of pain and limping without important side effects.
    Keywords: Bisphosphonates, Bone pain, Fibrous dysplasia