فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 114 (دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد محمدشاهی، فاطمه شیرانی، سارا الهی، شکوفه قاسمی، مژده علایی شهنی، فاطمه حیدری صفحه 1
    سابقه و هدف
    الگوی غذایی مناسب، به عنوان یکی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی، نقش مهمی در کنترل و درمان بیماری دیابت دارد. براین اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی غذایی غالب و کیفیت زندگی بیماران دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 110 بیمار دیابتی نوع 2 تحت پوشش کلینیک دیابت اهواز در سال 1391 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و انتروپومتریک، پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی، پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی SF-36 و پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی اختصاصی بیماران دیابتی نوع دو ADDQOL بود. اطلاعات پس از جمع آوری، توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و رگرسیون خطی چند متغیره آنالیز شد.
    یافته ها
    در این مطالعه سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم، سنتی و پرپروتئین. الگوی غذایی سالم با مقادیر کمتر وزن، BMI، درصد چربی و قند خون بیماران در ارتباط بود (05/0P<). الگوی غذایی سالم همچنین ارتباط مثبت معنی داری با شاخص های کیفیت زندگی (عملکرد جسمی، سلامت عمومی، انرژی و نشاط بیماران، اعتماد به نفس، امید به آینده و آزادی عمل در خوردن) داشت. در مقابل، الگوی غذایی سنتی با کیفیت زندگی پایین تر بیماران همراه بود. (05/0> P).
    نتیجه گیری
    اصلاح الگوی غذایی و پیروی از الگوی غذایی سالم با تاثیر مثبت بر شاخص های آنتروپومتریک، کنترل قند خون و افزایش اعتماد به نفس و امید به آینده باعث افزایش کیفیت زندگی بیماران دیابتی خواهد شد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، الگوی غذایی، کیفیت زندگی، تحلیل عاملی
  • معصومه حبیبیان، پروین فرزانگی، غلامرضا عظیمی صفحه 13
    مقدمه و هدف
    استرس اکسیداتیو بافتی موضعی مهم ترین عامل توسعه بیماری کلیوی دیابتی است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر درمانی شنا و مکمل آربوتین بر استرس اکسیداتیو کلیوی ناشی از دیابت بود.
    مواد و روش ها
    42 سر موش صحرایی نر ویستار به صورت تصادفی به 6 گروه(7 تایی) کنترل، دیابت، آربوتین، دیابت- آربوتین، دیابت- تمرین و دیابت- ترکیبی تقسیم شدند. دیابت با تزریق درون صفاقی آلوکسان(یک دوز،90 میلی گرم/کیلوگرم) القا شد و مکمل آربوتین (50 میلی گرم/کیلوگرم) 5 روز در هفته تزریق شد. حیوانات با تمرین شنا به مدت 6 تا 30 دقیقه در روز و به مدت 6 هفته ورزش داده شدند و 48 ساعت پس از آخرین مداخله ها کشته شده و سطوح مالون دی آلدئید، کاتالاز و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز کلیوی تعیین شد. از آزمون تحلیل واریانس یک راهه برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد(05/0>p).
    یافته ها
    دیابت موجب افزایش معنی دار سطوح مالون دی آلدئید، کاهش سطوح کاتالاز و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز کلیوی در مقایسه با گروه کنترل شد(000/0=P). شش هفته مکمل سازی با آربوتین، تمرین شنا و ترکیب این دو مداخله منجر به کاهش معنی دار سطوح مالون دی آلدئید و افزایش سطوح کاتالاز شد(000/0=P). اما فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز کلیوی تنها در گروه ترکیبی افزایش معنی داری یافت(001/0=p).
    نتیجه گیری
    این نتایج تایید نمود که تمرین منظم شنا و مکمل آربوتین می توانند از آسیب کلیوی ناشی از استرس اکسیداتیو از طریق تنظیم مثبت آنتی اکسیدانت ها و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در رت های دیابتی حمایت نمایند.
    کلیدواژگان: آربوتین، استرس اکسیداتیو، تمرین شنا، دیابت
  • تقی رهنمای نهزمی، روبن پوقوسیان صفحه 21
    مقدمه و هدف
    کمال گرایی سازه ای چندبعدی در دانشجویان بوده که متاثر از رگه های شخصیتی و سبک های دلبستگی آنها است. از این رو پژوهش حاضر با بهره گیری از مدل پنج عاملی شخصیت و سبک های دلبستگی به ارائه یک الگوی پیش بینی برای کمال گرایی مثبت و منفی می پردازد.
    مواد و روش ها
    دریک پژوهش توصیفی مقطعی از400 دانشجوی استان گیلان در سال90-89 به شیوه پیاپی نمونه گیری بعمل آمد و هریک از آنها به مقیاس کمال گرایی مثبت و منفی، پرسشنامه شخصیتی نئو و مقیاس بازنگری شده دلبستگی بزرگسال پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه گام به گام تحلیل گردیدند.
    نتایج
    نتایج نشانگر آن بود که این عوامل مفروض جمعا به ترتیب 20 و 25 درصد از واریانس مشترک کمال گرایی مثبت و منفی را تبیین می نمایند. به طورکلی در مدل نهایی، کمال گرایی مثبت توسط متغیرهای وظیفه شناسی، برونگرایی، دلبستگی اضطرابی و گشودگی و کمال گرایی منفی به وسیله دلبستگی اضطرابی، روان رنجورخویی، برونگرایی و وظیفه شناسی مورد پیش بینی قرار گرفت (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن بود که برخی از ویژگی های شخصیتی مهم و سبک های دلبستگی می توانند در تظاهر کمال گرایی مثبت و منفی تاثیرگذار باشند. از این رو لازم است مداخلاتی به منظور مدیریت منظم مولفه های سوق دهنده به کمال گرایی مثبت و منفی طرح ریزی گردد.
    کلیدواژگان: کمال گرایی مثبت و منفی، پنج عامل بزرگ شخصیت، سبک های دلبستگی
  • سمیه دژم، نسرین روزبهانی، محبوبه خورسندی صفحه 33
    مقدمه و هدف
    با توجه به شیوع بالای سرطان پستان در زنان ایرانی و عدم استقبال آنان از ماموگرافی غربالگری، تعیین مهم ترین سازه های پیش بینی کننده رفتار ماموگرافی، امکان طراحی مداخلات ارتقاء دهنده این رفتار را مهیا می سازد. هدف این مطالعه تعیین سازه های موثر از تئوری رفتار برنامه ریزی شده بر ماموگرافی غربالگری در زنان خانه دار بالای 40 سال بود.
    مواد و روش ها
    شرکت کنندگان در این مطالعه مقطعی تحلیلی، 294 زن بالای 40 سال شهر اراک بودند که پرسشنامه تئوری رفتار برنامه ریزی شده در رابطه با رفتار ماموگرافی را تکمیل نمودند. سپس با استفاده از رگرسیون خطی و لوجستیک، متغیرهای پیشگویی کننده قصد و رفتار ماموگرافی مشخص شدند.
    نتایج
    میانگین سن شرکت کنندگان 33/47 سال (با میانگین 95/4 و محدوده 58-40 سال) بود. در مدل ارائه شده برای پیش بینی رفتار ماموگرافی، سازه قصد رفتار (001/0>P، 17/5 OR =) مهمترین سازه پیشگویی کننده بود. در رابطه با پیش بینی کنندگی قصد انجام ماموگرافی، سه سازه هنجارهای ذهنی (001/0>P، 21/0=R2)، کنترل رفتاری درک شده (001/0>P، 16/0=R2)، و آگاهی(001/0>P، 13/0=R2)، پیش بینی کننده قصد بودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، سازه های قصد، کنترل رفتاری درک شده و هنجارهای ذهنی از تئوری رفتار برنامه ریزی شده، پیشگویی کننده های رفتار ماموگرافی می باشند. بنابراین مداخلات تئوری محور و ارتقا دهنده رفتار ماموگرافی در زنان خانه دار را میتوان بر حسب این مدل طراحی کرد.
    کلیدواژگان: تئوری رفتار برنامه ریزی شده، سرطان پستان، ماموگرافی، زنان خانه دار
  • ثاره سادات حسینی، محمد نیاکان*، حوریه صادری، محمد ایمان عینی صفحه 41
    مقدمه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، یکی از عوامل بیماری زای مهم در عفونت های حاصل از استافیلوکوکوس اورئوس است. در سال های اخیر، CLSI ((Clinical and Laboratory Standards Institute در مواردی که از دیسک دیفیوژن برای شناسایی ایزوله های مقاوم به متی سیلین استفاده می شود، دیسک سفوکسیتین را توصیه کرده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی روش دیسک دیفیوژن با استفاده از دیسک سفوکسیتین و مقایسه آن با روش PCR برای شناسایی ژن mecA بوده است.
    مواد و روش ها
    برای تایید هویت ایزوله های جداشده از پنج بیمارستان منتخب در شهر تهران، تست های متداول بیوشیمیایی به همراه PCR ژن nuc (که برای این باکتری اختصاصی است) انجام شدند. برای شناسایی ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، در روش دیسک دیفیوژن از دیسک سفوکسیتین 30 میکروگرم طبق دستورالعمل CLSI استفاده شد؛ سپس روش PCR برای شناسایی ژن mecA به کاررفت.
    نتایج
    با آزمایش های فنوتیپی و PCR ژن nuc، هویت 101 ایزوله با عنوان استافیلوکوکوس اورئوس تاییدشد. روش دیسک دیفیوژن نشان داد که تمامی ایزوله ها نسبت به آنتی بیوتیک های ونکومایسین و لینزولید، حساس بودند و 58 مورد از ایزوله ها نسبت به سفوکسیتین، مقاوم بودند که تمامی این ایزوله ها در روش PCR، ژن mecA را داشتند.
    نتیجه گیری
    بنابراین در آزمایشگاه هایی که روش های مولکولی، به عنوان روش های معمول (روتین) در تشخیص MRSA استفاده نمی شوند، به کارگیری روش سفوکسیتین دیسک دیفیوژن به عنوان روشی ساده و از لحاظ اقتصادی کم هزینه، می تواند جانشینی مطلوب برای شناسایی ایزوله های مقاوم به متی سیلین باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، سفوکسیتین، mecA، PCR
  • رکسانا صاحب نسق، حوریه صادری، شهرام برومندی صفحه 47
    مقدمه و هدف
    عفونت دستگاه ادراری یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی است و اشرشیاکلی شایع ترین عامل آن می باشد. هدف از این مطالعه بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های اشرشیاکلی از ادرار بیماران بزرگسال (15 سال و بالاتر) دارای علائم عفونت ادراری در بیمارستان پارس تهران به منظور تعیین موثرترین دارو در موارد درمان تجربی این عفونتها بود.
    مواد و روش ها
    نتیجه آزمایش تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی به دست آمده با روش دیسک دیفیوژن برای جدایه های اشرشیاکلی از ادرار بیماران در طی یک دوره 3 ماهه از اول فروردین لغایت آخر خرداد 1392 مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    فراوانی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های اشریشیاکلی (562 جدایه) به آمپی سیلین 3/80%، کوتریموکسازول 4/61%، سیپروفلوکساسین 7/48%، سفازولین 1/46%، سفپیم 8/45%، سفتریاکسون 5/42%، توبرامایسین 7/28%، سفتازیدیم 3/27%، جنتامایسین 1/24%، نیتروفورانتوئین 2/2%، پیپراسیلین- تازوباکتام 4/1%، آمیکاسین 5/0% و کلیستین 4/0% بود. مقاومت به مروپنم دیده نشد و 1/42% از جدایه های اشرشیاکلی دارای بتالاکتامازهای وسیع الطیف بودند. مقاومت بیشتر به اغلب آنتی بیوتیکها در اشرشیاکلی جدا شده از مردان نسبت به زنان، بیماران بستری نسبت به سرپائی و افراد دارای سن بیشتر نسبت به افراد جوانتر دیده شد که اختلاف برای برخی از آنتی بیوتیک ها از نظر آماری معنی دار بود (P value <0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای مقاومت به آمپی سیلین و کوتریموکسازول در اشرشیاکلی جداشده از ادرار به نظر می رسد این داروها برای درمان تجربی بالغین مبتلا به عفونت دستگاه ادراری مناسب نمی باشند.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، اشرشیاکلی، عفونت دستگاه ادراری، جنس، سن، پذیرش
  • راضیه دباغ زاده، عبدالرضا کاظمی، مسعود رحمتی، سعیده رئیسی، سمیه ملایی سربیژن صفحه 55
    مقدمه
    آدیپوکاین ها، سایتوکین هایی هستند که از بافت چربی ترشح شده و در افزایش و کاهش مقاومت به انسولین نقش دارند. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر یک دوره تمرین تناوبی شدید پر حجم بر میزان ویسفاتین پلاسمایی، مقاومت به انسولین و ترکیب بدنی مردان دارای اضافه وزن می باشد.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 20 مرد دارای اضافه وزن از بین داوطلبین به طور تصادفی در دو گروه کنترل (10n=) و تمرین (10n=) قرار گرفتند. گروه تمرین، یک دوره تمرین تناوبی شدید پر حجم را به مدت 8 هفته انجام دادند. قبل از شروع پروتکل تمرین، ترکیب بدنی آزمودنی ها با استفاده از دستگاه تحلیل گر بدن مدل BoCA X1 اندازه گیری شد. همچنین نمونه خونی ناشتایی قبل از شروع پروتکل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین به منظور اندازه گیری ویسفاتین، واسپین، گلوکز و انسولین از آزمودنی ها گرفته شد. با استفاده از روش الایزا تغییرات سرمی متغیرها مطابق با دستورالعمل شرکت سازنده کیت اندازه گیری شد. داده های حاصل از تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS20 و آزمون تحلیل-کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    یافته های تحقیق یک دوره تمرین تناوبی شدید پر حجم منجر به کاهش درصد چربی (042/0 p=)، BMI (05/0 p=)، نسبت دور کمر به دور لگن (007/0 p=)، LDL، تری گلیسرید (02/0 p=)، کلسترول (00/0 p=)، مقاومت به انسولین (013/0 p=)، ویسفاتین سرمی (001/0 p=) و افزایش واسپین سرمی (002/0 p=) و HDL (001/0 p=) در مردان دارای اضافه وزن می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که یک دوره تمرین تناوبی شدید و پر حجم می تواند سبب بهبود ترکیب بدنی در مردان دارای اضافه وزن شود. کاهش درصد چربی بدن با کاهش مقاومت انسولین، کاهش سطوح سرمی ویسفاتین و افزایش سطوح سرمی واسپین همراه بود. بنابراین، استفاده از این نوع تمرینات جهت کاهش مقاومت به انسولین از طریق تعدیل ترکیب بدن و کاهش ویسفاتین سرمی و افزایش واسپین سرمی در مردان دارای اضافه وزن می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید پر حجم، مقاومت به انسولین، ویسفاتین، واسپین و مردان دارای اضافه وزن
  • رضا صداقت، مهرداد روغنی، نجمه اخباری صفحه 61
    مقدمه و هدف
    تحلیل رفتن نورون در بعضی مناطق هیپوکمپ و جوانه زدن فیبرهای خزهای در شکنج دندانه دار از مشخصات پاتولوژیک صرع لب گیجگاهی میباشد. با توجه به اثرات حفاظت عصبی و آنتی اکسیدانی سیاهدانه، هدف این بررسی تعیین اثر پیش تیمار با عصاره الکلی آن در جلوگیری از تغییرات بافتی هیپوکمپ در مدل تجربی صرع القا شده توسط اسید کاینیک در موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این بررسی، 28 موش صحرایی نر به چهار گروه شم، شم پیش تیمار شده با عصاره الکلی سیاهدانه، صرعی (کاینات)، و صرعی پیش تیمار شده با عصاره الکلی سیاهدانه تقسیم شدند. برای صرعی نمودن، اسید کاینیک به میزان 8/0 میکروگرم بداخل هیپوکمپ تزریق شد. عصاره الکلی سیاهدانه به میزان 100 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی و روزانه و به مدت یک هفته تا زمان جراحی تجویز شد. در پایان کار، دو روش رنگ آمیزی نیسل و تیم در مورد برش های بافتی انجام شد.
    یافته ها
    القای صرع توسط اسید کاینیک با یک رفتار تشنجی بارز همراه بود و تجویز عصاره موجب کاهش معنی دار شدت حملات تشنجی گردید، تراکم نورون های نیسل در سه ناحیه CA1، CA3، و CA4 هیپوکمپ در گروه صرعی شده یک کاهش معنی دار در مقایسه با گروه شم نشان داد (01/0-05/0p<) و پیش تیمار با عصاره موجب افزایش معنی دار آن فقط در ناحیه CA3 گردید (05/0p<)، از نظر شدت جوانه زدن فیبر های خزه ای نیز در گروه صرعی شده یک افزایش معنی دار نسبت به گروه شم مشاهده شد (005/0p<) و پیش تیمار با عصاره الکلی سیاهدانه موجب کاهش معنی دار آن شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    پیش تیمار با عصاره الکلی سیاهدانه موجب کاهش شدت رفتار تشنجی شده و در جهت حفاظت نورون ها در برخی نواحی هیپوکمپ عمل می نماید و شدت جوانه زدن فیبرهای خزه ای را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: سیاهدانه، صرع لب گیجگاهی، تشنج، هیپوکمپ
  • مهدی مقرنسی، کریم دهقانی صفحه 69
    مقدمه و هدف
    آدیپونکتین، آدیپوسایتوکاینی است که از سلول های چربی تولید می شود و نشان داده اند آدیپونکتین ویژگی ضد آترواسکلروزی و ضد التهابی دارد. اما پاسخ آن به تمرینات تناوبی شدید و بی تمرینی به درستی معلوم نیست. هدف پژوهش حاضر، تاثیر 10 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و بی تمرینی متعاقب آن بر مقادیر آدیپونکتین پلاسمایی دانشجویان پسر غیرورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی 26 نفر از دانشجویان پسر غیرورزشکار به طور تصادفی ساده انتخاب و به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی در یک برنامه تمرینی 10 هفته ای و هر هفته سه جلسه طبق برنامه تمرینی با شدت 85 تا 100 درصد HRmax به تمرین پرداختند و پس از آن آزمودنی ها 4 هفته بی تمرینی را تجربه کردند تا آثار بی تمرینی نیز مطالعه شود. خونگیری پس از 14 ساعت ناشتایی در مراحل مختلف با شرایط مشابه انجام و مقادیر آدیپونکتین پلاسمایی با استفاده از کیت آدیپونکتین شرکت BOSTER آمریکا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف-اسمیرنف، آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSD و آزمون t مستقل در سطح معناداری 05/0≥α تحلیل شدند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد 10 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا(HIIT) باعث افزایش معنادار مقادیر آدیپونکتین پلاسمایی و کاهش معنادار BMI و وزن بدن در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل شد(000/0=p). ضمنا مشخص شد پس از 4 هفته بی تمرینی به دلیل توقف تمرین مقادیر آدیپونکتین پلاسمایی کاهش معناداری یافت(000/0=p). در انتهای پژوهش در گروه کنترل در مقادیر وزن بدن، BMI و آدیپونکتین پلاسمایی تغییر معناداری دیده نشد(05/0≤p).
    نتیجه گیری
    تمرین تناوبی با شدت بالا به عنوان شیوه تمرینی جدید و موثر با افزایش معنادار آدیپونکتین-عامل محافظ قلب و عروق- تاثیری پیشگیرانه برای بیماری های قلبی-عروقی داشته، در حالی که با توقف تمرین و بی تمرینی سازگاری های مطلوب تمرین از بین رفته و با کاهش آدیپونکتین، افراد در معرض عوامل خطرزای قلبی-عروقی قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا(HIIT)، بی تمرینی، آدیپونکتین، غیرورزشکار
|
  • Page 1
    Background And Objective
    Appropriate dietary pattern as one of the influencing factors on quality of life plays an important role in the control and treatment of diabetes. Therefore, the present study was conducted to evaluate the relationship between dietary patterns and quality of life in patients with diabetes.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done on 110 patients with diabetes attending the Diabetes Clinic of Ahvaz in 2012. The instrument for data collection included demographic and anthropometric questionnaire, semi-quantitative food frequency questionnaire, quality of life questionnaire SF-36 and audit of diabetes-dependent quality of life (ADDQOL). The collected data was analyzed using SPSS version 19, by independent t test and multivariate linear regression.
    Results
    In this study, three major dietary patterns including healthy, traditional and high-protein dietary patterns were identified. Healthy dietary pattern was associated with smaller amounts of weight, BMI, body fat percent and blood glucose (p<0.05). A significant positive correlation was also found between healthy dietary pattern and quality of life indices (physical functioning, general health, vitality, self-confident, positive feeling about the future and freedom to eat). In contrast, the traditional dietary pattern was associated with lower score of quality of life (p<0.05).
    Conclusion
    Modification of dietary pattern and following a healthy dietary pattern, by a positive impact on the anthropometric indices, blood glucose control and increased self-confidence and hope in the future, will improve quality of life in patients with diabetes.
    Keywords: Type 2 Diabetes_Dietary pattern_Quality of life_Factor analysis
  • Page 13
    Background And Objective
    The tissue oxidative stress is the most important factor in the development of diabetic kidney disease. The purpose of this study was to evaluate the therapeutic effect of swimming training and Arbutin supplement on diabetes-induced renal oxidative stress.
    Materials And Methods
    42 male Wistar rats were randomly divided into 6 groups (7 rats per group) of control, diabetes, Arbutin, diabetes-Arbutin, diabetes-training and diabetes-combinatorial. Diabetes was induced by alloxan (90 mg/kg, intraperitoneally) in rats and Arbutin (50 mg/kg, i.p.) was administered for 5 days/week. The animals were exercised by swimming training at 5 min to 36 min per day, five days a week over six weeks. The rats were killed 48 h after the last treatments and renal malondialdehyde, catalase level and superoxide dismutase (SOD) activity were evaluated. A one-way analysis of variance was used for data analysis.
    Results
    Diabetes significantly increased renal malondialdehyde level and decreased renal SOD activity and catalase level (p = 0.000). Six weeks of supplementation with Arbutin and swimming training was associated with a significant decrease in malondialdehyde and elevated catalase level compared with diabetes group (p=0.000). But superoxide dismutase activity significantly increased in diabetes-combinatorial group (p=0.001).
    Conclusion
    Our results confirm that regular swimming training and Arbutin supplement protect against oxidative stress-induced kidney damage by up-regulation of antioxidants and decreasing malondialdehyde in diabetic rats.
    Keywords: Arbutin, Oxidative stress, Swimming training, diabetes
  • Page 21
    Background And Objective
    Perfectionism is a multidimensional construct in students that are influenced by personality traits and attachment styles. Therefore, this study using the big five personality model and attachment styles to provide a prediction model for the positive and negative perfectionism.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study, 400 students of northern Iran during the years 2010-2011 were selected by consecutive sampling and each of them answered to Positive and Negative Perfectionism Scale, NEO-Five Factor Inventory and Revised Adult Attachment Scale. Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and stepwise multiple regression.
    Results
    Findings showed that these assumed factors totally explain 20% and 25% of shared variance of positive and negative perfectionism respectively. Overall, in final step, positive perfectionism was predicted by variables of conscientiousness, extraversion, anxious attachment and openness and negative perfectionism was predicted by variables of anxious attachment, neuroticism, extraversion and conscientiousness (p<0.0001).
    Conclusion
    Results indicated that some important personality traits and attachment styles can influence the expression of positive and negative perfectionism. Thus, it is necessary to plan interventions for the regular management of driving components of positive and negative perfectionism.
    Keywords: Positive, negative perfectionism, Big five personality, Attachment styles
  • Page 33
    Background And Objective
    Given the high incidence of breast cancer in Iranian women and their lack of interest in performing screening mammography, determining the most important predicting structures of mammography behavior can provide the possibility of promoting interventions for this behavior. The purpose of this study was to determine the effective structures of the theory of planned behavior on screening mammography in housewives over 40 years.
    Materials And Methods
    The participants in this cross-sectional study included 294 women over 40 years in the city of Arak. They completed the theory of planned behavior questionnaire in relation to screening mammography. Then, using linear and logistic regression, the predictor variables of behavior and intention of the mammography were identified.
    Results
    The mean age of participants was 47.33 years (with a mean of 4.95 and range of 40-58 years). In the provided model to predict performing of screening mammography, the behavior intention structure (OR = 5.17, p < 0.001) was the most important predictor. Regarding the productivity of mammography intention, the three structures of subjective norms (R2 = 0.21, p < 0.001), perceived behavioral control (R2 = 0.16, p < 0.001) and knowledge (R2 = 0.13, p < 0.001) was the predictors of this intention.
    Conclusion
    Based on our results, the structures of intention, perceived behavioral control and subjective norms of the theory of planned behavior are the predictors of mammography behavior. Thus, the theory-based and promoting mammography behavior interventions in the housewives can be designed based on this model.
    Keywords: Theory of planned behavior, Breast cancer, Mammography, Housewives
  • Page 41
    Background And Objective
    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is one of the most common microorganisms that is recovered from clinical bacterial isolates. Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) recommends usage of cefoxitin when using the disk diffusion method to determine resistance against methicillin for S. aureus. The aim of our study was to evaluate the efficacy of cefoxitin disk diffusion test to detect MRSA and compare it with PCR methods for detection of mecA gene.
    Materials And Methods
    S. aureus was isolated from patients in five selected hospitals of Tehran province and identified by biochemical conventional methods and PCR for nuc gene (specific for this bacterium). Cefoxitin disc diffusion test was performed using 30 µg disc according to recommendations of CLSI. PCR for amplification of the mecA gene was performed.
    Results
    With phenotypic methods and PCR for nuc gene, identification of 101 isolates was confirmed as S. aureus. Disk diffusion method showed that all isolates were susceptible to vancomycin and linezolid antibiotics and 58 isolates were found to be methicillin resistant by cefoxitin disc diffusion. For these 58 isolates, mecA gene was positive.
    Conclusion
    In the absence of availability of molecular biology techniques, the cefoxitin disc can be an alternative to PCR for detection of MRSA as a simple and economically low cost method.
    Keywords: Methicillin, resistant Staphylococcus aureus, Cefoxitin, mec A, PCR
  • Page 47
    Background And Objective
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most prevalent bacterial infections and Escherichia coli is the most common cause of it. The aim of this study was determination of the antibiotic resistance of E. coli isolated from urine of adult patients (≥15 years old) harboring UTI symptoms at Pars General Hospital in Tehran, Iran, for evaluating the most effective drug for the empirical treatment of this infection.
    Materials And Methods
    The results of antimicrobial susceptibility test, obtained by the disk diffusion method, were investigated for E. coli isolated from urine during three months from April to July 2013.
    Results
    The frequency of antibiotic resistance in E. coli isolates (562 isolate) was as follows: ampicillin 80.3%, cotrimoxazole 61.4%, ciprofloxacin 48.7%, cefazolin 46.1%, cefepime 45.8%, ceftriaxone 42.5%, tobramycin 28.7%, ceftazidime 27.3%, gentamicin 24.1%, nitrofurantoin 2.2%, piperacillin/tazobactam 1.4%, amikacin 0.5% and colistin 0.4%. Resistance to meropenem was not seen and 42.1% of E. coli isolates contained extended spectrum β-lactamases (ESBL). A higher resistance to most antibiotics was seen in E. coli isolated from men as compared to women, inpatient as compared to outpatients and elder patients as compared to younger patients, which these differences were statistically significant for some antibiotics (p <0.05).
    Conclusion
    Considering high frequency of resistance to ampicillin and cotrimoxazole in E. coli isolated from urine of patients, it seems that these drugs are not appropriate for empirical treatment of adults with urinary tract infection.
    Keywords: Antibiotic resistance, Escherichia coli, Urinary tract infection, Gender, Age, Admission
  • Page 55
    Background And Objective
    Adipokines are adipocytokines that are released from adipose tissue and play a role in increasing or decreasing insulin resistance. The aim of the present study was to survey the effect of high volume high intensity training on plasma visfatin and vaspin, insulin resistance, lipid profile and body composition of overweight men.
    Materials And Methods
    Twenty overweight men were randomly divided into the control group (n=10) and training group (n=10). The training group performed high volume HIT training for 8 weeks (3 times per week). Before the training period, subject’s body composition evaluated by body composition analyzer, BoCA X1 model. Fasting blood samples was also obtained before training protocol and 48 hours after last training session for evaluating lipid profile and plasma glucose, insulin, visfatin and vaspin. ELISA method was used according to instructions of kit manufacturer. Data were analyzed by covariance analysis using SPSS 20.
    Results
    High volume HIT decreased body fat present (p= 0.042), BMI (0.05), WHR (p= 0.007), LDL (p= 0.02), cholesterol (p= 0.00), insulin resistance (p= 0.013), visfatin (p= 0.001) and increased vaspin (p=0.002) and HDL (p=0.001) in overweigh men.
    Conclusion
    The results of the present study suggested that high volume HIT improves body composition in overweight men. The decreased fat present was consistent with decease of insulin resistant, serum visfatin and increase of serum vaspin. Therefore, using high volume HIT for decreasing insulin resistant by improvement in body composition, decrease of visfatin and increase of vaspin in overweight men is useful.
    Keywords: High volume high intensity training, Insulin resistant, Visfatin, Vaspin, Overweight men
  • Page 61
    Background And Objective
    Pathologically, temporal lobe epilepsy is hallmarked with neuronal degeneration in some areas of hippocampus and mossy fiber sprouting in dentate area. Considering some evidences on neuroprotective and antioxidant activity Nigella sativa (NS), this study was undertaken to evaluate the preventive effect of NS on structural changes in hippocampus of kainate-epileptic rats.
    Materials And Methods
    In this study, 28 male rats were divided into sham, NS-treated sham, epileptic, and NS-treated epileptic group. Rat model of epilepsy was induced intrahippocampal administration of 0.8 μg kainic acid per rat. Rats treated by intraperitoneal administration of alcoholic extract of NS daily for 1 week before surgery. Finally, brain sections were stained with Nissl and Timm methods.
    Results
    Induction of epilepsy by kainic acid was followed by a significant seizure and NS pretreatment significantly attenuated seizure intensity. Density of Nissl-stained neurons in CA1, CA3, and CA4 of hippocampus was significantly lower in epileptic rats versus sham (P<0.05-0.01) and NS extract pretreatment significantly increased it only in CA3 zone (p<0.05). Regarding mossy fiber sprouting, epileptic rats showed a higher degree of sprouting as compared to sham group (p<0.005) and NS pretreatment significantly lowered it (p<0.05).
    Conclusion
    Pretreatment with alcoholic extract of Nigella sativa reduces seizure intensity and could preserve neurons in some area of hippocampus and could lower mossy fiber sprouting.
    Keywords: Nigella sativa, Temporal lobe Epilepsy, Seizure, Hippocampus
  • Page 69
    Background And Objective
    Adiponectin is an adipocytokine that is produced in adipocytes and recent studies have shown that adiponectin has anti-atherosclerotic and anti-inflammatory feature. But its response to successive exercises and detraining is unknown. The purpose of the present research was to measure the effect of a 10-week high intensity interval training (HIIT) and subsequent detraining period on plasma level of adiponectin in non-athlete male students.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental research, 26 non-athlete male students were selected in a simple random manner and were divided into two control and experimental groups. Experimental group exercised in a 10-week training plan, 3 times a week; with a severing gamut of 85 to 100 percent HRmax and sequentially they experienced 4 weeks of detraining. The blood sampling was done after fasting for 14 hours in various phases with same conditions and the plasma level of adiponectin was measured using American Boster Corporation Adiponectin kit. Data were analyzed by Kolmogorov-Smirnov, repeated measure ANOVA and post hoc LSD and t-test at a significance level set at α≤0.05.
    Results
    The results showed that 10-week high intensity interval training (HIIT) results in a significant increase in the level of plasma adiponectin as well as a significant decrease in BMI value and body weight in experimental group than the ones in the control group (p=0.000). It was also found out that plasma level of adiponectin had a significant decrease after 4 weeks of detraining (p=0.000). At the end of research, there was no notable change in body weight, BMI value and plasma level of adiponectin in the control group.
    Conclusion
    High-intensity interval training, as a new and effective method of training, with a noteworthy increase in adiponectin, a protective factor for cardiovascular disease, has a prophylactic effect on cardiovascular disease, while with a cessation of exercise and detraining, optimal training adaptations are lost and with a decrease in adiponectin, people are exposed to risk factors for heart disease.
    Keywords: High Intensity Interval Training (HIIT), Detraining, Adiponectin, Non, athlete