فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1393)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • آمنه یزدانفر، محسن رجبی، رضا حدودی، کیوان رزاقی، رمضان کلوندی، مهسا سالکی صفحات 103-109
    زمینه و هدف
    زگیل از بیماری های ویروسی شایع پوست است که توسط ویروس پاپیلوم انسانی ایجاد شده و هزینه های بهداشتی، درمانی و زیبایی بالایی را در جامعه به خود اختصاص می دهد. فرفیون گیاهی است یک ساله، متعلق به تیره ی افوربیا که دارای هفتاد گونه ی علفی و درختچه ای است. همه ی این گیاهان دارای شیرابه بوده و دارای ارزش دارویی هستند. این گیاهان حاوی مواد ضد ویروسی و ضد توموری بوده و 10 گونه ی آن توسط طبیبان سنتی برای درمان زخم ها، تومورها، زگیل ها و برخی بیماری های دیگر استفاده می شود. در این مطالعه، اثر شیرابه ی گیاه فرفیون برروی زگیل معمولی پوست و مقایسه ی آن با درمان شیمیایی موردنظر بود.
    روش اجرا: شیرابه ی فرفیون از منطقه ی دهگلان از توابع استان کردستان تهیه و به صورت موضعی استفاده گردید. محلول شیمیایی که حاوی 7/16 گرم سالیسیلیک اسید، 7/16 گرم لاکتیک اسید و 6/66 گرم کلودیون بود، از داروخانه ی بهزیستی همدان تهیه و توسط داروخانه تحویل داده شد. آزمایش در قالب یک کارآزمایی بالینی دوسویه کور در بیمارستان فرشچیان همدان برروی 88 نفر انجام گرفت که 44 نفر با درمان گیاهی و 44 نفر با درمان کراتولیتیک معمول روزی 2 بار به مدت حداکثر 8 هفته مورد درمان قرار گرفتند.
    یافته ها
    بعد از 8 هفته هر دو گروه 100% کاهش ضایعات را نشان دادند. میانگینانحراف معیار زمان بهبودی در گروه تحت درمان با شیرابه ی فرفیون 4/15/4 هفته و در گروه درمان استاندارد 6/11/5 هفته بود. در هیچ کدام از این موارد اختلاف آماری معنی داری بین 2 گروه درمان وجود نداشت (05/0P>). هیچ گونه عارضه ی جانبی نیز توسط افراد تحت مطالعه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که شیرابه ی گیاه فرفیون در درمان زگیل موثر است. البته تفاوت تاثیر درمان معمول نسبت به داروی گیاهی ازنظر آماری معنی دار نبود. براساس نتایج این مطالعه، شیرابه ی این گیاه می تواند به عنوان درمان مکمل یا جایگزین درمان استاندارد در مبتلایان به زگیل معمولی استفاده شود.
    کلیدواژگان: فرفیون، زگیل، سالیسیلیک اسید، لاکتیک اسید
  • سامان احمدنصراللهی، حورناز حسن زاده، ترانه یزدان پرست، سمیه یدنگی، شادی مرامی زنوز، مهدی محیطی اصلی، علیرضا فیروز صفحات 110-116
    زمینه و هدف
    استفاده از فرآورده های مرطوب کننده یکی از مهم ترین روش های محافظت در برابر خشکی پوست است. ارزیابی بی خطری این محصولات با بررسی میزان حساسیت پوستی برروی داوطلبین انسانی انجام می پذیرد. شاخص های بیوفیزیکی به عنوان یک روش سریع و غیرتهاجمی جهت بررسی بی خطری استعمال محصولات آرایشی کاربرد دارد.
    روش اجرا: دو نوع مرطوب کننده ی موجود در بازار ایران انتخاب شد و به کمک آزمون های بیومتری پوست با استفاده از دستگاه Cutometer® MPA 580، میزان تغییرات رخ داده بر شاخص های میزان تبخیر آب از اپی درم، رطوبت لایه ی شاخی، pH، محتوای ملانین و محتوای هموگلوبین مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در شاخص های میزان تبخیر آب از اپی درم، pH، محتوای ملانین و محتوای هموگلوبین پوست قبل و بعد از مصرف کرم های مرطوب کننده مشاهده نشد. در مقایسه با ناحیه ی شاهد، افزایش رطوبت لایه ی شاخی در کرم Neu Derm Renutrive Honey Shea از 09/0 به 39/0 و در کرم Neu Derm Optimal Hydrosenseاز 23/0 به 48/0 مشاهده شد (001/0P).
    نتیجه گیری
    استعمال مرطوب کننده های موردبررسی واکنش های حساسیتی در داوطلبین ایجاد نکرده، بنابراین می توان مصرف این محصولات را بی خطر دانست. تفاوت در شاخص رطوبت لایه ی شاخی در مرطوب کننده های موردمطالعه به دلیل وجود جذب کننده ی رطوبت در فرمولاسیون کرم بود.
    کلیدواژگان: مرطوب کننده، بی خطری، اثرات نامطلوب
  • نسرین حمیدی زاده*، لادن دستغیب، سارا رنجبر، فرهاد هنجنی، پیمان جعفری صفحات 117-123
    زمینه و هدف

    پتیریازیس ورسیکالر یک عفونت قارچی سطحی پوست است که توسط گونه های مختلف مالاسزیا ایجاد می شود و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رایج است. درمان های مختلفی ازجمله شامپو کتوکونازول 2% در درمان این بیماری موثر می باشد. در این مطالعه تاثیر شامپوی اکتوپیروکس 1% در مقایسه با شامپوی کتوکونازول 2% در بهبود این بیماری بررسی شده است.
    روش اجرا: تعداد 42 بیمار در این مطالعه شرکت کردند که 25 نفر از این بیماران از شامپوی اکتوپیروکس 1% و17 نفر از شامپوی کتوکونازول 2%، به مدت 5 دقیقه در حمام پس از شست وشو روزانه به مدت سه هفته استفاده کردند. مقایسه ی دو درمان براساس تست KOH و بررسی علائم بالینی انجام گردید.

    یافته ها

    بهبودی 7/64% پس از استفاده از شامپوی بدن کتوکونازول 2% و 44% پس از استفاده از شامپوی بدن اکتوپیروکس 1% مشاهده گردید که براساس آزمون مربع کای این اختلاف معنی دار نیست (187/0=P). ضمنا پس از بهبودی نیز هر دو شامپو در برطرف کردن علائم موثر بوده اند با این تفاوت که شامپوی کتوکونازول 2% در ازبین بردن هیپرپیگمانتاسیون و قرمزی موثرتر از شامپوی اکتوپیروکس 2% بوده است. هم چنین عارضه ی جانبی نیز پس از استفاده از هیچ یک از دو شامپو مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    شامپوهای کتوکونازول 2% و اکتوپیروکس 1% بدون عوارض جانبی در درمان پتیریازیس ورسیکالر موثر هستند.

    کلیدواژگان: پیتیریازیس ورسیکالر، شامپو کتوکونازول، شامپو اکتوپیروکس
  • محمد ابراهیم زاده اردکانی، محمد اخوان تفتی، نجمه دهقانی زاده صفحات 124-130
    توانایی انتشار به ارگان های داخلی را دارد و می تواند منجر به مرگ شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان بقای بیماران مبتلا به ملانوم بدخیم برحسب سن، جنس، تعداد میتوز، ضخامت تومور، میزان ارتشاح لنفوسیت، محل تومور و مرحله می باشد.
    روش اجرا: مطالعه ی حاضر یک مطالعه ای توصیفی تحلیلی است که روی داده های 61 بیمار مبتلا به ملانوم بدخیم ثبت شده در آزمایشگاه آسیب شناسی بیمارستان شهید صدوقی یزد انجام شد. ابزار مطالعه پرسش نامه بود و اطلاعات پرسش نامه با تماس تلفنی، بررسی اسلاید آسیب شناسی و پرونده ی بیماران تکمیل شد.
    یافته ها
    میانگین مدت بقای بیماران موردمطالعه 12/6±09/61 ماه به دست آمد. میانگین سنی افراد موردمطالعه 6±9/67 سال با محدوده ی سنی 18 تا 89 سال بود. بیشترین میزان بقا مربوط به مرحله ی I و کمترین میزان بقا مربوط به مراحل IV و III بود. بیشترین میزان بقا مربوط به ملانوم تنه، سر و گردن و کمترین میزان بقا مربوط به ملانوم اندام ها بود. در این مطالعه مدت بقا ارتباط معناداری با مرحله (033/0=P) و محل تومور (0421/0=P) داشت.
    نتیجه گیری
    بقای بیماران مبتلا به ملانوم بدخیم در یزد ارتباط معناداری با مرحله و محل تومور داشت ولی با تعداد میتوز، جنس، سن، عمق تومور و ارتشاح لنفوسیت ها این ارتباط معنادار نشد.
    کلیدواژگان: ملانوم بدخیم، سرطان پوست، تحلیل بقا
  • لیدا بهرامی، حمزه احمدیان، غلام رضا عشقی صفحات 131-139
    زمینه و هدف
    ویتیلیگو یک بیماری شایع پوست است و به نظر می رسد شناخت و مبارزه با پیامدهای اجتماعی و روانی آن حائز اهمیت باشد. بنابراین مطالعه ای با هدف بررسی رابطه ی بین ادراک بیماری با افسردگی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به ویتیلیگو مراجعه کننده به درمانگاه پوست بیمارستان فرشچیان شهر همدان انجام شد.
    روش اجرا: این پژوهش مقطعی روی مبتلا به ویتیلیگو مراجعه کننده به درمانگاه پوست بیمارستان فرشچیان شهر همدان در سال 1393 بود. نمونه ی پژوهش شامل 100 بیمار (32 بیمار مرد و 68 بیمار زن) مبتلا به ویتیلیگو بود که به روش نمونه گیری آسان، داخل مطالعه شدند. ابزارهای سنجش شامل پرسش نامه ی تجدیدنظرشده ی ادراک بیماری (IPQ-R)، پرسش نامه ی کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت فرم کوتاه (WHOQOL-BREF) و ویرایش دوم پرسش نامه ی افسردگی Beck (BDI-II) بود. داده ها ازطریق تحلیل همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که ادراک بیماری، ارتباط معنی داری با افسردگی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به ویتیلیگو دارد. براساس این یافته ها، بیماران مرد و زن مبتلا به ویتیلیگو در ادراک مثبت و منفی از بیماری تفاوت معنی داری با یکدیگر دارند (به ترتیب 031/0P= و 002/0P=). هم چنین بیماران مرد و زن مبتلا به ویتیلیگو در یکی از ابعاد کیفیت زندگی(سلامت محیط) تفاوت معنی داری با یکدیگر دارند (031/0P=).
    نتیجه گیری
    توصیه می شود ارزیابی کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران مبتلا به ویتیلیگو جهت بررسی مشکلات ناشی از بیماری بر زندگی آن ها انجام گیرد.
    کلیدواژگان: ادراک بیماری، افسردگی، کیفیت زندگی، ویتیلیگو
  • مسعود گلپور، مهرداد تقی پور، فریبرز عزیزی، لطف الله داوودی صفحات 140-150
    پسوریازیس یک بیماری مزمن التهابی است که در دوران کودکی شایع می باشد و درصد قابل توجهی از افراد، در سنین کمتر از 18 سال به این بیماری مبتلا می شوند. پسوریازیس در اطفال با تظاهرات گوناگونی نمایان می گردد. تشخیص این بیماری در سنین پایین تر به دلیل آتیپیک بودن ضایعات دشوار است. شایع ترین فرم بیماری در اطفال نوع پلاک مانند آن می باشد. درمان های متفاوتی ازقبیل فتوتراپی و درمان سیستمیک پیشنهاد شده اند ولی استفاده از هر یک از آن ها عوارض جدی را در اطفال به دنبال دارد. تشخیص به موقع و برخورد صحیح با آن، می تواند بخش اعظم درمان بیماری را شامل شود. در این مقاله سعی شده تا مروری در رابطه با کلیات بیماری، اپیدمیولوژی، پاتوژنز، تظاهرات بالینی و درمان پسوریازیس در اطفال ارائه گردد و آخرین اطلاعات و مطالب در این زمینه بررسی شوند.
    کلیدواژگان: پسوریازیس، اطفال، درمان سیستمیک، تظاهرات بالینی
  • روح الله دهقانی، رضوان طلایی*، فهمیه چهارباغی، ناهید چهارباغی، مرضیه فیروزی صفحات 151-159

    درماتیت پدروسی در شمال ایران شایع و متداول ترین تظاهر آن بروز ناگهانی پلاک های قرمزرنگ به همراه تاول است. ضایعات معمولا در نواحی باز بدن مثل صورت، گردن و دست ها ایجاد می شوند. بروز درماتیت پدروسی در میان ساکنین استان های شمالی ایران و مسافرانی که به این مناطق سفر می کنند در فصول بهار و تابستان شایع است. اقدامات پیش گیری کننده جهت ممانعت از تماس با سوسک پدروس شامل استفاده از پشه بند، لباس آستین بلند و استفاده نکردن از لامپ های فلورسنت است. اگر سوسک روی پوست قرار گیرد جهت جلوگیری از درماتیت، باید به آرامی از روی پوست رانده شود. درمان شامل شست وشوی سریع ناحیه، استفاده از کمپرس مرطوب و خنک و درصورت لزوم درمان با استروییدها، آنتی بیوتیک ها و آنتی هیستامین ها می باشد. در این مقاله یک مورد درماتیت پدروسی در یک پسر 9 ساله ی اهل کاشان که برای گردشگری به شمال ایران سفر کرده بود، گزارش می شود. هم چنین مروری روی متون مرتبط انجام می گیرد.

    کلیدواژگان: سوسک های پدروسی، درماتیت تماسی تحریکی، پدرین
|
  • Ameneh Yazdanfar, Mohsen Rajabi, Reza Hodudi, Keyvan Razaghi, Ramezan Kalvandi, Mahsa Saleki Pages 103-109
    Background And Aim
    Wart is one of the most common viral diseases of skin caused by human papilloma virus (HPV) and results in high costs for therapeutic, cosmetic and hygienic interventions. Euphorbia is an annual plant belonging to Euphorbiaceae family that has seventy species. All of them have latexes with high medicinal values. These plants have anti-viral and anti-tumor substances and 10 species of them are used in traditional medicine for treatment of ulcers, tumors, warts, and other diseases. In this study, the therapeutic effect of Euphorbia macrolada latex on common warts is compared with the standard keratolytic treatment.
    Methods
    The latex of E. macrolada was prepared from Dehgolan region in Kurdistan Province and used directly. The standard keratolytic solution, which contained 16.7 g salicylic acid, 16.7 g lactic acid and up to 100 g collodion was prepared and delivered by the Hamedan Behzisti Pharmacy. A double-blind trial was conducted in Farshchian Hospital, Hamedan, Iran on 88 patients (44 in each group). They were instructed to apply the solutions on their warts twice daily for maximum of 8 weeks.
    Results
    All lesions in both groups were cured after 8 weeks. The meanstandard deviation (SD) of time to cure was 4.51.4 weeks in E. macrolada group and 5.11.6 weeks in the control group. None of these differences were statistically significant (P>0.05). No adverse effects was observed in any of patients.
    Conclusion
    The findings indicated that E. macrolada had a therapeutic effect on common warts. Based on the results of this study, latex of this plant can be used as a complementary or alternative medicine in the treatment of patients with common warts.
    Keywords: Euphorbia macrolada, wart, salicylic acid, lactic acid
  • Saman Ahmad Nasrollahi, Hurnaz Hassanzade, Taraneh Yazdanparast, Somayeh Yadangi, Shadi Marami Zonouz, Mehdi Mohiti Asli, Alireza Firooz Pages 110-116
    Background And Aim
    Moisturizers have important roles in the treatment of dry skin. Their safety has to be evaluated on human volunteers in order to assess their potential skin irritation. Measurements of skin biophysical parameters can be used as fast and noninvasive methods to assess any harmful effect of cosmetic formulations on the skin sites where those products are applied.
    Methods
    Two moisturizers were selected from Iran's market to determine the changes in Trans Epidermal Water Loss (TEWL), stratum corneum hydration, pH, melanin and hemoglobin contents by biometric assessments with MPA 580 Cutometer®.
    Results
    There was no any significant change in TEWL, skin pH, melanin and hemoglobin contents before and after products application. Stratum corneum hydration was increased after application of Neu Derm Renutrive Honey Shea from 0.09 to 0.39 (P0.001). Neu Derm Optimal Hydrosense increased stratum corneum hydration from 0.23 to 0.48 (P0.001).
    Conclusion
    Application of the studied moisturizers on human volunteers did not show any adverse effect. So, those products could be recommended for safe use. Significant changes in the stratum corneum hydration associated with application of each moisturizer were related to humectant ingredients which were used in each product.
    Keywords: moisturizer, safety, adverse effects
  • Nasrin Hamidizadeh, Ladan Dastgheib, Sara Ranjbar, Farhad Handjani, Peyman Jafari Pages 117-123
    Background And Aim

    Pityriasis versicolor (PV) is a fungal infection of the skin that is caused by Malassezia species in tropical and subtropical areas. Various treatments such as ketoconazole 2% shampoo are effective in the treatment of PV. In this study, the therapeutic effects of ketoconazole 2% shampoo and Octopirox 1% shampoo on PV were compared.

    Methods

    Fourty-two patients participated in the study. Twenty-five patients were treated using Octopirox 1% shampoo and 17 patients were treated by ketoconazole 2% shampoo. Each shampoo was administered for 5 minutes after daily showers for three weeks. At the end of the treatment period, patients were evaluated on the basis of the results KOH test and clinical examinations.

    Results

    At the end of the treatment period in ketoconazole 2% shampoo group, 64.7% of patients were cured. In Octopirox 1% shampoo group, 44% of patients were cured. The detected difference was not statistically significant (P=0.187).

    Conclusion

    Both shampoos were effective in eliminating the symptoms, but ketoconazole 2% shampoo was more effective in improving the associated hyperpigmentation and erythema than Octopirox 2% shampoo. No side effects were observed in either group.

    Keywords: pityriasis versicolor, ketoconazole 2% shampoo, Octopirox 1% shampoo
  • Mohammd Ebrahimzade Ardakani, Mohammad Akhavan Tafti, Najme Dehghanizade Pages 124-130
    Background And Aim
    Malignant melanoma is a rare and most malignant type of skin cancer which is originated from melanocytes. It is capable of infiltrating into interior organs and could cause mortality. The aim of this study is to analyze the survival of patients with malignant melanoma according to their age, gender, mitosis count, tumor thickness, level of lymphocyte infiltration, tumor location and the stage of the tumor.
    Methods
    This is a descriptive-analytical study which has been done on, the data of 61 patients with malignant melanoma registered in pathology laboratory of Shahid Sadoughi hospital, Yazd. A questionnaire was used to collect the data via phone call, examining pathology slides and reviewing patients information.
    Results
    The average survival time was 61.09±6.12 months.The mean age of the patients was 67.9±6.0 with the range of 18 to 89 years. Stage Ι had the best and stage ΙΙΙ and VΙ had the worst prognosis. The best survival rate was seen in malignant melanomas located on trunk, head and neck. Malignant melanoma of extremities had the worst prognosis. There was a statistically significant relationship between survival rate and stage (P=0.033) as well as the location of the tumor (P=0.0421).
    Conclusion
    The survival of patients with malignant melanoma in Yazd had a statistically significant relationship with stage and the location of tumor but there was no significant relationship with mitosis count, gender, age, tumor depth and lymphocyte infiltration.
    Keywords: malignant melanoma, skin cancer, survival
  • Lida Bahrami, Hamze Ahmadian, Gholamreza Eshghi Pages 131-139
    Background And Aim
    Vitiligo is a common skin disease and it is important to recognize and manage its social and psychological consequences. The aim of this study was to investigate the relationship between illness perception, depression and quality of life among vitiligo patients referred to the skin clinic of Farshchian Hospital in Hamedan.
    Methods
    This cross sectional study was conducted on the patients with vitiligo referred to the skin clinic of Farshchian Hospital during the first quarter of 2014. The study sample consisted of 100 patients (32 male and 68 female patients) with vitiligo who were selected using convenience sampling. Measurement tools included the Revised Illness Perception Questionnaire (IPQ-R), World Health Organization Quality of Life-BREF (WHOQOL-BREF), and Beck Depression Inventory-II (BDI-II). The data were analyzed using Pearson's correlation test.
    Results
    Illness perception have significant relationship with depression and quality of life in vitiligo patients. There was a significant difference in positive (P=0.031) and negative (P=0.002) illness perception scores between male and female vitiligo patients. Also, environmental dimension of quality of life in vitiligo patients was significantly different between men and women (P=0.031).
    Conclusion
    Evaluation of quality of life and depression in patients with vitiligo to reduce the adverse consequences of the disesase on patient's lives is recommended.
    Keywords: illness perception, depression, quality of life, vitiligo
  • Masoud Golpour, Mehrdad Taghipour, Fariborz Azizi, Lotfollah Davoudi Pages 140-150
    Psoriasis is a chronic inflammatory disease which may occur in childhood. In many psoriasis cases, the disease develops in individuals younger than 18 years old. Psoriasis in children presents with a variety of clinical manifestations. Becouse of its atypical presentations, early diagnosis of psoriasis is difficult in children. The plaque type psoriasis is the most common form of the disease in children. Different treatments such as phototherapy and systemic therapies have been proposed, but using any of them leads to serious complications in children. Therefore, early diagnosis and proper management of the disease are the main components of the treatment in pediatric psoriasis cases. Herein, we aimed to provide a general overview on the pediatric psoriasis, including its epidemiology, pathogenesis, clinical manifestations as well as the treatment and discussing the latest related information.
    Keywords: clinical manifestations, pediatrics, psoriasis, systemic treatment
  • Rouhullah Dehghani, Rezvan Talaee, Fahimeh Chaharbaghi, Nahid Chaharbaghi, Marzieh Firouzi Pages 151-159

    Paederus dermatitis is a common dermatitis in northern parts of Iran. Clinically, the most common presentation of paederus dermatitis is sudden onset of erythematous plaques with vesicles. The lesions usually affect exposed areas such as face, neck and arms. It is a common dermatitis between residents and tourists in northern provinces of Iran during spring and summer. Preventive measures include typical insect repellents precautions, such as using bed nets, long-sleeve clothing, and avoiding fluorescent lights. If the beetles are found on the skin, brushing them off, rather than crushing them, helps to prevent the dermatitis. Treatment includes washing the affected area immidiatley, applying cold and wet compresses, and in some cases, treatment with antibiotics, steroids, and antihistamines. Herein, we report a paederus dermatitis case in a 9-year old Kashani boy who had traveled to northern Iran as a tourist. We also review the related literature.

    Keywords: paederus beetles, irritant contact dermatitis, paederin