فهرست مطالب

مهندسی بهداشت حرفه ای - سال یکم شماره 2 (تابستان 1393)

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال یکم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهسا ناصر پور، محمد جواد جعفری، محمدرضا منظم، حمیدرضا پور آقا شاه نشین، سارا جام بر سنگ صفحات 1-9
    زمینه وهدف
    مطالعات زیادی جهت بررسی اثر تنش گرمایی بر عملکردهای شناختی افراد صورت گرفته است اما این مطالعات نتوانسته اند به نتیجه ای روشن و قطعی در این زمینه دست یابند. دلیل این امر تنوع آزمون ها و شرایط آزمایشگاهی به کار رفته است. پژوهش حاضر به بررسی عملکردهای شناختی دانشجویان در مواجهه با سطوح مختلف تنش گرمایی در شرایط آزمایشگاهی پرداخته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 33 آزمودنی در محدوده سنی 35-23 سال به انجام آزمون شناختی پرداختند. شرکت کنندگان در حین انجام آزمون نرم افزاری عملکرد پیوسته که درصد توجه و زمان واکنش افراد را می سنجد، در معرض مواجهه با چهار سطح تنش گرمایی معادل شاخص دمای تر گوی سان 18،22،29و33 سلسیوس قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیشترین درصد توجه افراد (67/99%) مربوط به شاخص دمای تر گوی سان 22 درجه سلسیوس بود و در حدود بالا و پایین مجاز مواجهه شغلی درصد توجه کاهش یافته است. تحلیل های آماری نشان می دهد اختلاف درصد توجه در سطوح مختلف تنش گرمایی معنی دار نیست (Pvalue > 0.05). همچنین با افزایش شاخص دمای تر گوی سان از 22 درجه سلسیوس تا 33 درجه سلسیوس، زمان واکنش افزایش یافته است و زمان واکنش در شاخص دمای تر گوی سان 33 درجه سلسیوس با سایر سطوح تنش گرمایی اختلاف معنی دار دارد (Pvalue < 0.05).
    نتیجه گیری
    عملکردهای شناختی افراد در مواجهه با سطوح مختلف تنش گرمایی در محدوده های مجاز مواجهه شغلی برای افراد سازش نیافته با گرما، بهبود می یابد اما مواجهه با تنش گرمایی بالاتر از حد مجاز مواجهه شغلی عملکردهای شناختی افراد را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: تنش گرمایی، درصد توجه، زمان واکنش، عملکرد پیوسته
  • فریده عتابی، علی نوری صفحات 10-19
    زمینه وهدف
    برشکاری دارای عوامل زیان آور مختلف مانند دمه ها، ذرات، گاز و بخار است. برش ورق های آلیاژی با دستگاه پلاسما با توجه به دارا بودن عناصر آلیاژی مختلف آلودگی زیادی تولید می نماید. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی آلودگی هوای ناشی از فرآیند برش پلاسما و طراحی سامانه تهویه صنعتی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه که بر روی دستگاه برش پلاسمای مجتمع فولاد مبارکه انجام شد، ابتدا عناصر مختلف تشکیل دهنده ورق های آلیاژی، به روش طیف سنجی نوری تعیین گردید. آلودگی ناشی از برش ورق ها طبق روش استاندارد NIOSH 7300 نمونه برداری و تعیین مقدار گردید و تهویه دمشی- مکشی و پالایش گر طراحی گردید.
    یافته ها
    غلظت دمه های آهن، سرب و کادمیوم آلودگی حاصل از برش ورق های آلیاژی در همه نمونه ها بیشتر از حدود استاندارد بود. پس از انجام محاسبات و طراحی سامانه تهویه، حجم هوا گذر برای سامانه دمش برابر cfm 163/195، حجم هوا گذر برای سامانه مکش برابر cfm 12498 تعیین گردید. توان هواکش مورد نیاز برابر Bhp 65/20 است. پالایش گر این سامانه بگ فیلتر با نسبت هوا به پارچه 7 و ابعاد ft 84/9 × ft 56/6 × ft 88/6 با سامانه تمیزکننده ی پالس جت انتخاب شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که سامانه تهویه دمشی- مکشی در مقایسه با سایر سامانه های تهویه برش پلاسما دارای راندمان بالاتر بوده و سبب کنترل مناسب آلودگی می گردد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، برش پلاسما، پالایش گر، تهویه صنعتی
  • مصطفی میرزایی علی آبادی، قاسم نادری، سید جمال الدین شاه طاهری، عباس رحیمی فروشانی، مهدی جهانگیری صفحات 20-26
    زمینه وهدف
    مواجهه پوستی کارگران با مواد شیمیایی می تواند منجر به اختلالات و بیماری های شغلی ازجمله بیماری های پوستی و مسمومیت گردد. این مطالعه باهدف بررسی ویژگی های نفوذپذیری نانو کامپوزیت XNBR - نانو خاک رس به عنوان یک ماده جدید جهت ساخت دستکش های حفاظتی برای کارگران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ابتدا دستکش های نانو کامپوزیتی در غلظت های 0، 3، 6 و9 قسمت از نانو خاک رس به ازای هر 100 قسمت از لاستیک تهیه شد و سپس با استفاده از آزمون تورم ویژگی های نفوذپذیری دو حلال اتیل استات و تتراکلریدکربن در دستکش ها تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مکانیسم جذب این دو حلال در نمونه های این نانو کامپوزیت فیکین بوده و ضریب نفوذپذیری اتیل استات در نمونه های نانو کامپوزیت بیشتر از تتراکلریدکربن است. همچنین اضافه کردن نانو خاک رس به پلیمر XNBR ضریب نفوذ را نسبت به ضریب حلالیت بیشتر کاهش می دهد و متفاوت ترین میزان کاهش ضریب نفوذپذیری در نمونه نانو کامپوزیتی XNBR3 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه، استفاده از این فن آوری را در ساخت دستکش های حفاظتی جهت حفاظت موثر در مواجهه پوستی را تایید نمود.
    کلیدواژگان: نانو کامپوزیت، نانو خاک رس، دستکش، نفوذ
  • زینب بارونی زاده، مجید معتمد زاده، رستم گلمحمدی*، شاهین کسرایی، جواد فردمال صفحات 27-36
    زمینه وهدف

    شیوع بالای دردهای اسکلتی عضلانی در دندان پزشکان، اهمیت بررسی شرایط کار در این حرفه را، به منظور کاهش اختلالات اسکلتی عضلانی نشان می دهد. هدف از این مطالعه تعیین فشار وضعیتی وارده به اندام های فوقانی با استفاده از روش ماکرو پوسچرال LUBA و بررسی شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی است.

    روش بررسی

    این مطالعه بر روی 30 نفر دستیار تخصصی دانشکده دندان پزشکی همدان انجام گرفت. به منظور تعیین شاخص فشار وضعیتی از روش LUBA و برای بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی از پرسشنامه نوردیک استفاده گردید. نتایج حاصل از ارزیابی توسط SPSS نسخه 16 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در گردن (3/63%)، کمر (3/43%)، پشت (30%)، زانو (20%)، شانه (3/13%)، مچ (10%)، پاها (10%)، آرنج (7/6%) و ران (0%) بود. حداکثر شاخص فشار وضعیتی زنان 23 بود که نسبت به مردان با شاخص فشار وضعیتی 21، مقدار بیشتری است. 50% دندان پزشکان در گروه 3، 33% دندان پزشکان در گروه 4 و 7/16% در گروه 2 از سطح اقدامات اصلاحی بودند. بین متغیرهای دموگرافیک و وجود اختلالات اسکلتی عضلانی، ارتباط معنی داری وجود نداشت، همچنین بین شاخص فشار وضعیتی و وجود درد در اندام فوقانی نیز ارتباط معنی داری وجود نداشت (05/0 Pvalue >).

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه، مقادیر بالای شاخص فشار وضعیتی و شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در دندان پزشکان دانشگاه علوم پزشکی همدان را نشان داد. شاخص فشار وضعیتی زیاد، بیانگر سطح بالای ریسک خطر است که نیاز به اجرای مداخله و اقدامات اصلاحی فوری است.

    کلیدواژگان: روش LUBA، شاخص فشار وضعیتی، دندان پزشکان
  • رستم گلمحمدی، مهتاب عزیزی*، محسن علی آبادی، نجمه خلیلی صفحات 37-46
    زمینه وهدف

    شدت روشنایی کافی، دمای رنگ و شاخص تجلی رنگ مناسب و محدود کردن تابش های خیره کننده منابع روشنایی، به منظور تامین روشنایی مطلوب ازجمله نیازهای شاغلین است که در طراحی سامانه روشنایی می بایست مورد توجه قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر بررسی مولفه های اپتیکی لامپ های فلورسنت فشرده متداول است.

    روش بررسی

    در این مطالعه 48 شعله لامپ فلورسنت فشرده موجود در بازار مصرف انتخاب و شدت روشنایی؛ درخشندگی، دمای رنگ و شاخص تجلی رنگ آن ها با استفاده از دستگاه های کالیبره شده اندازه گیری گردید. شدت روشنایی عملیاتی هر لامپ با استفاده از لوکس متر مدلINS-DX-200 و میزان درخشندگی آن ها با استفاده از دستگاه فتومتر Hagner- S2 اندازه گیری گردید. سنجش کیفیت رنگ لامپ ها با استفاده از دستگاه اسپکترورادیومتر مدل Light Spex-3 - Gretag Macbet h صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد مقدار شاخص تجلی رنگ لامپ های مورد مطالعه 06/6 ± 67/83٪ و دمای رنگ همبسته K ° 1668 ± 4212 است. نتایج آزمون آماری نشان داد که شدت روشنایی و درخشندگی همسان سازی شده در لامپ هایی با رنگ نور مهتابی و آفتابی اختلاف معناداری نداشته اند (05/0 Pvalue >). میزان شدت روشنایی لامپ های تولید سازنده های داخل و خارج اختلاف معنی داری داشته اند (01/0 Pvalue <). شدت روشنایی در لامپ های تولید داخل بیشتر از نوع تولید خارج بوده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق با توجه به محدوده وسیع تغییرات کیفیت لامپ های موجود در بازار، پیشنهاد می گردد از لامپ های دارای سازنده معتبر استفاده شود. ازآنجایی که میانگین شدت روشنایی لامپ های مورد بررسی حدود Lx/10W 54 در فاصله یک متری و Lx/10W 22 در فاصله 2 متری بوده است، باید ملاحظات لازم در استفاده از آن ها برای تامین روشنایی عمومی و موضعی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: شدت روشنایی، شاخص تجلی رنگ، دمای رنگ، درخشندگی، لامپ فلورسنت فشرده
  • علی کریمی، حمیدرضا جمشیدی سلوکلویی، سمیرا اسلامی زاد صفحات 47-56
    زمینه و هدف
    هدف از ارزیابی ریسک مواد شیمیایی، تشخیص و تعیین مقدار ریسک ناشی از کاربرد یک ماده شیمیایی زیان آور می باشد.این مطالعه با هدف طراحی یک ابزار کاربردی در جهت سهولت انجام ارزیابی ریسک مواد شیمیایی انجام شده است.
    روش بررسی
    نرم افزار پیشنهادی در این مطالعه، برگرفته از روشی می باشد که دپارتمان بهداشت شغلی در وزارت نیروی انسانی مالزی، به منظور ارزیابی میزان مواجهه شغلی کارگران با مواد شیمیایی ارائه نموده است. در این مطالعه با انجام برخی اصلاحات به صورت مجموعه عملیاتی در محیط ویژوال بیسیک برنامه رایانه ای آن نگارش و نرم افزار تحت عنوان SQCRA طراحی گردید. نرم افزار طراحی شده به منظور ارزیابی ریسک مواجهه بهداشتی در شرکت روغن نباتی نرگس شیراز مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از نرم افزار نشان داد سطح ریسک بدست آمده از مواد اسید سولفوریک، اسید فسفریک، سولفات آلومینیوم، کاتالیت نیکل و اسید استیک مورد استفاده به عنوان مواد اولیه در شرکت روغن نباتی نرگس شیرازبه ترتیب 4/2، 84/2، 3/2، 5/3 و 66/2 تعیین گردید. علاوه براین رتبه ریسک و اقدامات پیشنهادی برای هر کدام از مواد مورد بررسی تعیین شد.
    نتیجه گیری
    نرم افزار طراحی شده سطح ریسک مواجهه بهداشتی را با استفاده از درجه خطر و درجه مواجهه در کوتاه ترین زمان و بدون نیاز به فرمول و ماتریس ریسک محاسبه می کند. پس از تعیین رتبه ریسک، اقدامات پیشنهادی برای کاهش مواجهه شغلی را نیز ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، مواد شیمیایی، مواجهه شغلی، نرم افزارSQCRA
  • احمد سلطان زاده، ایرج محمدفام، عباس مقیم بیگی، مهدی اکبر زاده صفحات 57-66
    زمینه وهدف
    شناسایی عوامل موثر در ایجاد حوادث شغلی یک موضوع مهم در پیشگیری از بروز آن است. مطالعه حاضر با هدف شناسایی و تحلیل حوادث ناتوان کننده در صنعت ساخت وساز طی دوره دو ساله در سال های90-89 انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی داده های مطالعه شامل اطلاعات مربوط به حوادث ناتوان کننده ای بود که طی دو سال رخ داده بود. جمع آوری داده ها طبق گزارش حوادث شغلی موجود در سطح کشور انجام گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 انجام گرفت. سطح معنی داری آماری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی و سابقه کار افراد حادثه دیده به ترتیب 95/6±95/27 و 00/2±34/2 سال بود. بیشترین آسیب های واردشده به افراد مربوط به دست (4/35%)، پا (3/28%) و ستون فقرات (4/20%) بود. بیشترین نوع حوادث منجر به ناتوانی مربوط به لیز خوردن و افتادن (1/26%)، پرتاب اشیاء (7/21%)، سقوط (6/18%)، سایش (8/16%) و تصادف (4/16%) بود. علاوه بر این، بیشترین علل بروز حوادث به ترتیب مربوط به عدم رعایت نظم (3/97%)، عدم آموزش مناسب (8/85%)، عدم به کارگیری وسایل حفاظت فردی (0/73%)، اعمال ناایمن (3/63%)، شرایط ناایمن (3/32%) و تجهیزات کار (6/22%) است.
    نتیجه گیری
    تجزیه و تحلیل علل بروز حوادث ناتوان کننده در صنعت ساخت وساز نشان می دهد که عوامل مهم در بروز این حوادث عدم رعایت نظم، عدم آموزش مناسب، عدم به کارگیری وسایل حفاظت فردی، اعمال و شرایط ناایمن و تجهیزات کار است.
    کلیدواژگان: حوادث ناتوان کننده، تجزیه و تحلیل، صنعت ساخت وساز
  • مجید معتمدزاده، معصومه توکلی، رستم گلمحمدی، عباس مقیم بیگی صفحات 67-73
    زمینه وهدف
    ارزیابی ریسک فاکتورهای فیزیکی مرتبط با اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از روش های مختلفی از جمله روش های مشاهده ای انجام می گیرد. اعتبارسنجی این روش ها در محیط های کاری حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه نیز بررسی پایایی چک لیست واشنگتن به عنوان یک ابزار مشاهده ای است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 50 کارگر شاغل در سه وظیفه شغلی در یک صنعت تولید تشک مورد بررسی قرار گرفت. چک لیست ارگونومی ایالت واشنگتن توسط گروه اول (افراد غیرمتخصص) و گروه دوم (متخصصین ارگونومی) برای وظایف شغلی تکمیل گردید. پس از ارزیابی، میزان توافق مشاهده کنندگان با ضریب کاپا در نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    گروه اول مشاهده کنندگان در مورد ریسک فاکتور اعمال نیرو به دست مربوط به چک لیست مشاغل منطقه احتیاط و پوسچر نامناسب مربوط به چک لیست مشاغل منطقه خطر توافق نظر نداشتند که ضریب کاپا به ترتیب 349/0، 360/0 و 847/0 بدست آمد. در گروه دوم مشاهده کنندگان نیز درباره ریسک فاکتور پوسچر نامناسب و اعمال نیرو به دست، ضریب کاپا به ترتیب 847/0 و 719/0 محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد پایایی این روش از طریق ضریب کاپای محاسبه شده بین ارزیاب ها در گروه اول ضعیف تا خوب، و در گروه دوم خوب تا عالی بوده است و با توجه به مقایسه دو گروه احتمال خطا وجود دارد که از علل آن می توان غیراختصاصی بودن این ابزار و عدم مهارت لازم مشاهده کنندگان را دانست.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، چک لیست ارگونومیکی ایالت واشنگتن، پایایی
|
  • Mahsa Naserpour, Mohammad Javad Jafari, Mohammad Reza Monazzam, Hamid Reza Pouragha Shahneshin, Sara Jam Bar Sang Pages 1-9
    Background and Objectives
    Many studies were conducted to determine the effects of heat stress on human performance. However, they could not reach a decisive conclusion, mainly due to a large variation in experimental conditions and tests. This study investigated cognitive performance of university students exposed to different levels of heat stress under laboratory condition.
    Methods
    In this cross sectional study,33 students aged 23-35 years performed cognitive tests. Participants were exposed to four Wet Bulb Globe Temperature (WBGT) of 18, 22, 29 and 33 ºC under laboratory conditions while performing CPT tests to investigate attention and reaction time.
    Results
    The maximum percentage of continues attention (99.67%) belonged to WBGT of 22 º C, and at the upper and lower levels of exposure (WBGT of 18 and 33 º C) percentage of attention was reduced. Although the percentage of attention was changed in different levels of heat stress, statistical analysis did not show any significant differences in attention between levels of heat stress (Pvalue>0.05). In addition, increase in WBGT index from 22-33 º C increased the reaction time. At the WBGT of 33 º C, statistical analysis showed significant difference in reaction time compared to other heat stress levels(Pvalue<0.05).
    Conclusion
    The results revealed that in the CPT test, exposure to heat stress at levels of occupational exposure limit,wouldimprove performances, but exposure to higher levels of heat stress woulddecrease it.
    Keywords: Heat Stress, Attention, Reaction Time, Continues Performance Test
  • Pages 10-19
    Background and Objectives
    Cutting leads to production of different hazardous agents such as fumes, particles, gases and vapors. In various studies, the effects of fumes, gases, and vapors on workers and environment have been proved. Meanwhile, cutting alloying plates with plasma cutting machine due to containing various alloy materials produces a lot of air pollution. Therefore, using the ventilation system to remove the mentioned pollution has always been noteworthy.
    Method
    This study was performed on plasma cutting machine at Mobarakeh Steel Company. At first, according to ASTM the elements from alloy plates with optical emission spectrometry crm-35000-quantometery were detected, the air pollution from cutting the mentioned plates was sampled and measured using NIOSH 7300 method and according to the ACGIH:VS-72-20, VS-70-12, VS-70-11 VS-916 push-pull ventilation with bag filter collector was designed.
    Results
    Results of sampling from pollution of cutting the alloy material, concentration of iron, lead and cadmium fumes were more than the standard limits. After calculation for push system, air flow volume of 195.163 cfm, outgoing air velocity of 5937.4 fpm and for pull system air flow volume of 12498 cfm, minimum duct velocity of 3000 fpm and velocity pressure of duct of 0.717 inwg, for fan, total pressure of 6.301 inwg, static pressure of 0.587 inwg and power of 20.65 Bhp and for collector with pulse jet cleaning system air to cloth ratio of 7 and dimensions of 6.88ft × 6.56ft × 9.84ft were obtained.
    Conclusion
    The result of study indicated that push pull ventilation compared to other ventilation system s for plasma cutting has more efficiency and makes suitable control for pollution.
    Keywords: Air Pollution, Collector, Local Ventilation, Plasma Cutting
  • Mostafa Mirzaei Aliabadi, Ghasem Naderi, Seyed Jamaleddin Shahtaheri, Abbas Rahimi Forushani, Mehdi Jahangiri Pages 20-26
    Background and Objectives
    Dermal exposure to chemical agents can result in a variety of occupational diseases and disorders, including occupational skin diseases and systemic toxicity. T he present paper focused on transport properties of nanocomposite based on carboxylated nitrile butadiene rubber (XNBR)-nanoclay.
    Methods
    In this study, XNBR gloves nanocomposite were prepared at different amounts of nanoclay; i.e. 3, 6, 9 phr (parts per hundred of rubber). Swelling procedure was conducted for different nanocomposites using two neat organic solvents (i.e. Carbon tetrachloride (CCl4) and Ethyl acetate).
    Results
    Near Fickian diffusion was observed for XNBR based nanocomposites containing different amounts of nanoclay. The permeability coefficients were higher for ethyl acetate compared to CCl4 in all XNBR nanocomposites. In addition, a significant decrease was observed in the permeability coefficients of the selected solvent XNBR3.
    Conclusion
    Analysis of transport properties of synthesized nanocomposites illustrated that application of these materials seems promising for manufacturing protective gloves.
    Keywords: Nanocomposites, Nanoclay, Gloves
  • Zeinab Baroonyzade, Majid Motamedzade, Rostam Golmohammdi, Shahin Kasraei, Javad Faradmal Pages 27-36
    Background and Objectives

    High prevalence of musculoskeletal pain in dentistry represents the importance of investigation of working conditions in this profession to reduce musculoskeletal disorders.The purpose of this study was to determine the postural load on the upper limb postural using macro LUBA technique and the prevalence of musculoskeletal disorders.

    Methods

    This study was conducted on 30 post graduate dental students of Hamadan University of Medical Sciences. LUBA technique was used to evaluate the postural load. The Nordic questionnaire was used to assess the prevalence of musculoskeletal disorders. The results were analyzed using SPSS version 16.

    Results

    The prevalence of musculoskeletal disorders was as follows; neck(63.3%), back (43.3%), back (30%), knee (20%), shoulder(13%), wrist (10%), legs (10 %), elbows(6.7%) and thigh(0%). The maximum postural load index was 23 for women and 21for men. In total, 50 % of dentists were in group 3, 33 % of dentists in group 4 and 16.7 % in group 2 of the corrective measures. There was no significant association b etween demographic variables and presence of musculoskeletal disorders. Besides, there was no significant association between the presence of pain in upper limbs and the postural load index (Pvalue > 0.05).

    Conclusions

    This study showed high levels of p ostural load index and musculoskeletal disorders among dental students of Hamadan University of Medical Sciences. High levels of p ostural load index indicate a high level of risk, which requires immediate corrective action and intervention.

    Keywords: LUBA method, Postural load index, Dentists
  • Rostam Golmohammadi, Mahtab Azizi, Mohsen Aliabadi, Najmeh Khalili Pages 37-46
    Background And Objectives

    Efficient Illuminance, ColorTemperature (CT), Color Rendering Index (CRI) and luminance regulations are the necessary needs for designing workplaces. The aim of this study was to investigate optical components in commercial Compact Fluorescent Lamps (CFLs).

    Methods

    In this study, 48 coil compact fluorescent lamps available at Hamadan city market with some brands and cover (warm – cool) were selected. Illuminance of lamps was measured using lux meter model INS-DX-200 and luminance was measured usinG HAGNER-S2. Color chracteristics were measured using spectoradiometer model Light Spex-3 - Gretag Macbet h.

    Results

    The mean CRI of studied CFLs was 83.67% ± 6.06 and CCT of them was 4212± 1668 °K. Statistical test of the balanced illuminance and luminance in studied lamps had not significant differences between warm light and cool light color lamps(Pvalue> 0.05).Besides,they had significant differences between balanced Illuminance based on domestic and foreign companies (Pvalue< 0.01).Comparing means showed that balanced illuminance of the domestic lamps was more than foreign products.

    Conclusion

    According to the study, due to variations in quantity and quality factors, consumers should pay attention to brands and valid quality certificate of CFLs. Since the mean illuminance of the lamps in one-meter distance was about 54 Lx/10W and in 2-meter distance was 22 Lx/10W, needed precautions should be madetouse CFLs in designing general and local electric lightings.

    Keywords: Illuminance, Luminance, Color Rendition Index, Color Temperature, Compact Fluorescent Lamp
  • Ali Karimi, Hamid Reza Jamshidi Slukloei, Samira Eslamizad Pages 47-56
    Background and Objectives
    The aim of chemical risk assessment is to identify and evaluate risks originated from chemicals usages. This study aims to design a practical tool for facilitating chemical risk assessment.
    Methods
    The proposed software was derived from chemical risk assessment method which was recommended by Ministry of Human Resources of Malaysia. All of the processes in question are designed in operating system software. Based on some revisions, this software was developed using Visual Basic (VB) titled as SQCRA. The developed software was used for chemical risk assessment in Narges Vegetale Oil Company in Shiraz (center of Iran).
    Result
    The output of software showed that the level of risk derived from sulfuric acid, phosphoric acid, aluminum sulphate, nickel catalyst, acetic acid used as a raw material were 2.4, 2.84, 2.3, 3.5 and 2.66, respectively. Moreover, risk rank and proposed control methods for each of these materials were determined.
    Conclusions
    The developed software calculates the health risk level based on the degree of hazard and exposure in shorttime and without using risk matrix and chemical formula. After determining the risk rank, the software proposes the control procedures to reduce occupational exposure.
    Keywords: Risk Assessment, Chemicals, Occupational Exposure, Software of SQCRA
  • Ahmad Soltanzadeh, Iraj Mohammadfam, Abbas Moghim Beygi, Mehdi Akbarzadeh Pages 57-66
    Background and Objectives
    Idnetifying causes of occupational accidents is a key issue to prevent these accidents. The present study aimed to identify and analyze debilitating accidents in the construction industry during a two-year period (2010 - 2011 years).
    Methods
    This was an analytical cross-sectional study. The study data included information about all debilitating accidents occurred within two years. Data collection was performed according to the accident report forms in construction sites. Data analysis was performed using SPSS software version 16. The level of significance was considered as P=0.05.
    Results
    The mean age and job experience of injured people were 27.95±6.95 and 2.34±2.00 years, respectively. Most injuries to people were reported in hand (35.4%), legs (28.3%) and back (20.4%). Most of accident types were respectively related to slipping and falling (26.1%), throwing objects (21.7%), falls (18.6%), abrasion (16.8%) and clash (16.4%). Moreover, the main causes of accidents were related to lack of housekeeping (97.3%), lack of proper training (85.8%), lack of PPE (73.0%), unsafe acts (63.3%), unsafe conditions (32.3%) and equipment (22.6%).
    Conclusion
    Analyzing causes of disabling accidents in the construction industry showed that important factors in these accidents included lack of housekeeping, failure to provide proper training, lack of suitable PPE, unsafe acts, unsafe conditions and equipment for the construction jobs.
    Keywords: Debilitating Accident, Analysis, Construction Industry
  • Majid Motamedzade, Masome Tavakoli, Rostam Golmohammadi, Abbas I. Moghimbeyg Pages 67-73
    Background and Objectives
    Assessment of physical risk factors related to musculoskeletal disorders is performed by different methods including observational methods. Validity of these methods are important in workplaces. The purpose of this study was to investigate the reliability of the Washington States ergonomics checklist as an observational method.
    Methods
    This descriptive-analytical study was performed on 50 workers and three tasks in a mattress manufacturing industry. The checklist completed by first group (non-specialists) and second group (ergonomic specialists) in the selected tasks. After assessment, the coefficient of agreement between observers with kappa value was analyzed using SPSS (version 16) software.
    Findings
    The first group of observers disagreed about the risk factors of hand force related to caution zone jobs checklist and awkward posture related to hazard zone jobs checklist and kappa value were 0.349, 0.360 and 0.847, respectively. In the second group of observers, kappa values were 0.847 and 0.719 respectively about awkward posture and hand force risk factors.
    Conclusion
    Findings of this study showed that reliability of this method had been weak to good according to calculated kappa values between observers in the first group and good to excellent in the second group and there is possibility error in comparison between the two groups, which might be due to nonspecific nature of this tool and lack the necessary skills of the observers.
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Washington States Ergonomic Checklist, Reliability