فهرست مطالب

Medical - Surgical Nursing - Volume:3 Issue: 3, 2014

Iranian Journal Of Medical - Surgical Nursing
Volume:3 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بتول پورابولی، حیدر علی عابدی *، عباس عباس زاده، مجید کاظمی صفحات 121-128
    زمینه و هدف
    ابراز بیماری یکی از پیچیده ترین چالش های بیماران مبتلا به تالاسمی است که ارتباط تنگاتنگی با مورد انگ واقع شدن دارد و با ترس، اضطراب و واکنش های منفی دیگران همراه است. شناسایی تجربه کتمان ناشی از انگ مرتبط با بیماری و طراحی مداخلات موثر، رمز موفقیت در مراقبت و درمان موثر بیماران مبتلا می باشد. این مطالعه با هدف تبیین تجارب بیماران مبتلا به تالاسمی و مراقبین آن ها از کتمان بیماری به دلیل انگ مرتبط با آن انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در مطالعه کیفی حاضر که با رویکرد تحلیل محتوای مرسوم انجام شد، 21 نفر از بیماران تالاسمی ماژور و مراقبین آن ها به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. تحقیق در مرکز تخصصی پزشکی ثامن الحجج شهر کرمان در سال های 93-1391 صورت گرفت. جمع آوری داده ها به وسیله مصاحبه های بدون ساختار و همچنین یادداشت های در عرصه انجام گردید و داده ها با استفاده از تحلیل محتوای کیفی و با رویکرد مرسوم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مفهوم کتمان تجربه شده توسط بیماران و مراقبین آن ها شامل دلایل کتمان (بیماری مانعی برای رسیدن به اهداف، خصوصیات شخصیتی بیمار مانعی برای ابراز بیماری، تمایل والدین به کتمان بیماری، رفتارها و پندارهای غلط اجتماع به دلیل انگ بیماری)، استراتژی های به کار گرفته شده برای کتمان (مراقبت مخفیانه و دروغ) و پیامدهای کتمان (فرسودگی جسمی، تنش های روحی و محروم بودن از حمایت دیگران) بود.
    نتیجه گیری
    تجارب بیماران نسبت به انگ تالاسمی بیانگر این واقعیت است که بیماران نه تنها با پیامدهای ناگوار جسمی و روانی بیماری دست و پنجه نرم می کنند، بلکه با مساله کتمان بیماری که پیامد انگ اجتماعی حاصل از بیماری است نیز روبه رو می باشند. نتایج این مطالعه می تواند مقدمه ای برای حرکت به سوی مداخلاتی جهت حل مشکلات اجتماعی بیماران مبتلا به تالاسمی بوده و به ارتقای کیفیت زندگی آنان کمک نماید.
    کلیدواژگان: کتمان، انگ اجتماعی، تجارب، تالاسمی، تحقیق کیفی
  • علی بزی*، حمید چمن زاری، مریم باقری، سید رضامظلوم، فاطمه ناظمیان صفحات 129-135
    زمینه و هدف
    افزایش کیفیت همودیالیز به کاهش عوارض محل دستیابی عروقی این بیماران بستگی دارد. کاهش التهاب محل دستیابی عروقی از وظایف مهم پرستار است. هدف از این مطالعه، بررسی مقایسه ای بروز التهاب در دو گروه استفاده کننده از روش ضد عفونی ترکیب الکل- بتادین و روش الکل بعد از بتادین در محل دستیابی عروقی بیماران تحت همودیالیز بود.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی سه گروه بر روی بیماران بستری در بخش همودیالیز بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1393 انجام گرفت. تعداد 100 بیمار به صورت در دسترس انتخاب و به روش تخصیص تصادفی از نوع طبقه ای در سه گروه کنترل (31 نفر)، ضد عفونی با ترکیب الکل- بتادین (37 نفر) و ضد عفونی با الکل بعد از بتادین (32 نفر) قرار گرفتند. در گروه مداخله یک، محل دستیابی عروقی با محلول ترکیبی الکل- بتادین و در گروه مداخله دو، محل دستیابی عروقی با محلول جداگانه الکل و بتادین ضد عفونی گردید. در گروه کنترل، از روش رایج بخش برای شستشوی محل دستیابی عروقی (بتادین) استفاده شد. طی یک دوره یک ماهه شامل 12 جلسه همودیالیز محل دستیابی عروقی بیماران با استفاده از معیار فلبیت (Phlebitis) انجمن پرستاری ایران مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری کای دو، آنالیز واریانس یک طرفه و تست دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان بروز التهاب به ترتیب درگروه ترکیب الکل- بتادین 46 درصد، درگروه الکل بعد از بتادین 87/9 درصد و در گروه کنترل 100 درصد بود. بروز التهاب در گروه ترکیبی الکل- بتادین بطور معنی داری کمتر از گروه الکل بعد از بتادین بود (0/001 > P). اما تفاوت معنی داری بین گروه الکل بعد از بتادین با گروه کنترل وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    ترکیب الکل و بتادین به عنوان یک روش ساده و ارزان در کاهش بروز التهاب محل دستیابی عروقی بیماران تحت همودیالیز موثر می باشد. و می توان از آن به عنوان روش شستشوی محل دستیابی به عروق در بخش همودیالیز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: التهاب، محل دستیابی عروقی، ضدعفونی، همودیالیز
  • مهناز جبراییلی، آلهه سیدرسولی، مرتضی قوجازاده، شمسی سلیمی* صفحات 136-141
    زمینه و هدف
    درد در نوزادان اثرات زیان آوری به دنبال دارد. کنترل و کاهش درد به منظور پیشگیری از عواقب زیان آور آن از طریق روش های بی خطر، ساده و قابل اجرا دارای اهمیت زیادی است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ساکاروز خوراکی بر درد ناشی از جای گذاری لوله بینی- معدی در نوزادان نارس انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی متقاطع بر روی نوزادان نارس بستری در بیمارستان 29 بهمن تبریز در سال 1392 انجام شد. 38 نوزاد با سن حاملگی 34-28 هفته به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و به طور تصادفی با استفاده از بلوک بندی دوتایی در دو گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. در نوزادان گروه اول جای گذاری لوله بینی- معدی بار اول به روش معمول و بار دوم با دادن ساکاروز خوراکی صورت گرفت و در نوزادان گروه دوم ترتیب جای گذاری لوله بینی- معدی بر عکس گروه اول بود. در هر دو گروه درد نوزاد با فواصل زمانی دو دقیقه قبل، حین و پنج دقیقه بعد از جای گذاری به کمک ابزار نمایه سنجش درد نوزادان نارس (Premature infant pain profile یا PIPP) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های کای دو، تی مستقل، تی زوجی و تحلیل واریانس اندازه های تکراری در نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل گردید. مقدار 0/05 > P از لحاظ آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    ساکاروز خوراکی باعث کاهش پاسخ به درد نوزاد شد؛ به طوری که میانگین و انحراف معیار نمره درد در حین جای گذاری لوله بینی- معدی در اقدام ساکاروز خوراکی برابر با 2/35 ± 5/95 و در اقدام معمول 2/89 ± 9/93 بود (0/001 > P). همچنین میانگین و انحراف معیار نمره درد پنج دقیقه بعد از جای گذاری در اقدام ساکاروز خوراکی، 0/57 ± 3/66 و در اقدام معمول 0/83 ± 6/38 به دست آمد (0/017 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر ساکاروز خوراکی بر درد ناشی از جای گذاری لوله بینی- معدی، می توان از این روش ساده و بی خطر برای کاهش درد نوزادان نارس استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ساکاروز خوراکی، درد، جای گذاری لوله بینی، معدی، نوزاد نارس
  • میترا زندیه*، قدرت الله روشنایی صفحات 142-148
    زمینه و هدف
    ضدعفونی کردن دست ها قبل از جراحی اقدامی ضروری جهت پیشگیری از عفونت زخم جراحی می باشد. امروزه اثربخشی بیشتر الکل ها موجب استفاده گسترده از محلول های با پایه الکل شده است. بنابراین پ‍‍‍ژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر ضد عفونی کردن دست با محلول آماده الکلی دکوسپت و ترکیب بتادین - اتانول بر فلور باکتریایی دست صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی یک گروهی از نوع قبل و بعد بود که بر روی 20 داوطلب سالم از بین دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی همدان به صورت در دسترس در سال 1391 انجام شد. تمام واحدها تحت هر دو مداخله قرار گرفتند. در هر روش پس از شستشوی دست ها با آب و صابون، نمونه اول (پایه) از نوک انگشتان هر دو دست تهیه و سپس دست ها با محلول دکوسپت اسکراب گردید. بلافاصله بعد از ضد عفونی کردن، نمونه دوم (فوری) از یکی از دست ها تهیه شد. سپس به دست دیگر دستکش استریل پوشانده و سه ساعت بعد نمونه سوم از نوک انگشتان همان دست تهیه گردید. روش آزمایشی بتادین- اتانول حداقل یک هفته پس از مداخله قبلی به اجرا درآمد. نتایج به صورت شمارش کولونی بر میلی لیتر گزارش و شاخص کاهش میکروبی (RF یا Reduction Factor) جهت بررسی اثر محلول ها محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی زوجی در نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین لگاریتم 10 شمارش باکتریایی پوست دست اول قبل و بلافاصله پس از ضد عفونی با دکوسپت به ترتیب 4/07 و 0/81 و در دست دوم قبل و سه ساعت بعد 3/87 و 1/94 بود. آزمون تی تفاون معنی داری را در مقایسه تراکم باکتریایی دست در فواصل زمانی بلافاصله و سه ساعت پس از ضد عفونی با قبل از ضد عفونی در هر دو روش نشان داد. اما اثر آنتی باکتریال ضد عفونی با دکوسپت نسیت به روش ترکیبی بتادین- اتانول، بلافاصله و سه ساعت پس از ضد عفونی بیشتر بود (0/000 = P).
    نتیجه گیری
    اثربخشی روش ضد عفونی با ترکیب بتادین– اتانول بر فلور باکتریایی دست کمتر از روش ضد عفونی با دکوسپت بود. بنابراین توصیه می شود پرستاران و جراحان از ضد عفونی با دکوسپت برای اسکراب دست ها قبل از جراحی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: دکوسپت، ضد عفونی دست، بتادین، اتانول، فلور باکتریایی پوست
  • زینب طاهری، مسعود ریانی*، ژیلا سلطان احمدی، بتول پورابولی، زینب موحدی صفحات 149-156
    زمینه و هدف
    تشنج ناشی از تب شایع ترین اختلال نورولوژیک در کودکان شش ماه تا شش سال است. با توجه به امکان عود این بیماری و نقش مهم مادر در کنترل آن، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه آموزشی کنترل تشنج ناشی از تب بر دانش، نگرش، نگرانی و عملکرد مادران کودکان مبتلا به تشنج ناشی از تب انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 130 مادر دارای کودک مبتلا به تشنج ناشی از تب با روش نمونه گیری دردسترس در بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1392 انجام گرفت. واحدهای پژوهش به روش تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل چهار پرسش نامه دانش، نگرش، نگرانی و عملکرد بود. قبل و بعد از اجرای برنامه آموزشی، اطلاعات با استفاده از پرسش نامه های مذکور جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی زوجی، تی مستقل و رگرسیون چندگانه در نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی مستقل نشان دهنده وجود اختلاف معنی دار میانگین نمرات دانش، نگرش، نگرانی و عملکرد مادران پس از مداخله آموزشی در گروه مداخله بود (0/001 > P). نتایج رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که بین نگرش مادران با سن مادر (0/009 = P) و رتبه تولد کودک (0/010 = P)، بین نگرانی مادر با سن کودک (0/040 = P) و عملکرد مادر با شغل مادر (0/040 = P) ارتباط معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    مداخله آموزشی می تواند منجر به افزایش دانش، بهبود نگرش و عملکرد و کاهش نگرانی مادران در زمینه پیشگیری از تشنج ناشی از تب گردد. بنابراین پیشنهاد می شود، برنامه های آموزشی مناسب برای مادران در دستور کار پرستاران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تشنج ناشی از تب، برنامه آموزشی، دانش، نگرش، عملکرد، نگرانی
  • مریم رستمی، فرخ اباذری*، بتول پورابولی، یونس جهانی، فاطمه شیرزادی صفحات 157-162
    زمینه و هدف
    کاتتر وریدی یکی از رایج ترین روش های دردناک و پرتکرار برای کودکان در بخش تالاسمی می باشد. کودکان مبتلا به تالاسمی درد متوسط تا شدیدی را در هنگام رگ گیری تجربه می کنند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر ماساژ نقطه هوگو با یخ بر شدت درد ناشی از رگ گیری کودکان مبتلا به تالاسمی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور بر روی 86 کودک 12-6 ساله بخش تالاسمی مرکز تخصصی پزشکی ثامن الحجج کرمان در سال 1393 و به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. واحدهای پژوهش با استفاده از بلوک های تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. در گروه مداخله 5 دقیقه قبل از رگ گیری نقطه هوگو با یخ ماساژ داده شد و در گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نگرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل فرم اطلاعاتی و مقیاس بررسی رفتاری درد (Faces legs activity cry consolability scale یا FLACC Scale) بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی اسپیرمن و من ویتنی در نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره درد در گروه مداخله 0/75 ± 0/65 و در گروه کنترل 1/84 ± 3/81 بود که از جهت شدت درد بین دو گروه اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (0/001 = P).
    نتیجه گیری
    ماساژ نقطه هوگو با یخ می تواند شدت درد کودکان مبتلا به تالاسمی را در هنگام رگ گیری کاهش دهد. بنابراین استفاده از ماساژ یخ در نقطه هوگو به عنوان یکی از روش های غیر دارویی برای تسکین شدت درد هنگام رگ گیری در کودکان مبتلا به تالاسمی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: نقطه هوگو، شدت درد، رگ گیری، تالاسمی
  • زهرا شاهبداغی*، فریبا برهانی، مسعود ریانی صفحات 163-169
    زمینه و هدف
    فشار خون بالا عامل خطر قابل تعدیلی است که توجه به آن در جهت کاهش عوارض میکروواسکولار و ماکروواسکولار بیماران مبتلا به دیابت ضروری است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر برنامه خودمراقبتی بر میزان فشار خون بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی حاضر در مرکز دیابت شهرستان سیرجان در سال 1390 بر روی 134 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و با استفاده از جدول اعداد تصادفی به دو گروه 67 نفری مداخله و کنترل تقسیم شدند، صورت گرفت. ابزار پژوهش فرم اطلاعاتی و دستگاه سنجش فشارخون بود که فشار خون بیماران قبل از مداخله و در فواصل یک ماهه تا سه بار در طول برنامه مورد سنجش قرار گرفت. برنامه خودمراقبتی در مورد بیماری دیابت و عوارض آن بر اساس پروتکل تنظیمی طی شش جلسه 90 دقیقه ای به مدت شش هفته در گروه مداخله اجرا گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های کای دو و تحلیل واریانس اندازه های تکراری در نرم افزار SPSS نسخه 15 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین فشار خون سیستولیک دو گروه بعد از انجام مداخله تفاوت معنی داری در زمان های مختلف نشان نداد، اما این تفاوت در مورد فشار خون دیاستولیک در ماه های اول، دوم و سوم مداخله معنی دار بود (0/001 = P).
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه خودمراقبتی توانسته است در کنترل فشار خون دیاستولیک گروه مداخله به طور معنی داری موثر باشد. بنابراین پیشنهاد می شود از این برنامه برای سایر بیماران مبتلا به دیابت به منظور کنترل فشار خون دیاستولیک استفاده شود.
    کلیدواژگان: برنامه خود مراقبتی، فشار خون، دیابت نوع دو، آموزش بیمار
  • سید احسان اسدی*، ریحانه شمس نجف آبادی صفحات 170-176
    زمینه و هدف
    مراقبت هسته اصلی پرستاری است، اما درک متفاوتی از آن وجود دارد. بررسی و اندازه گیری مداوم رفتارهای مراقبتی سبب یافتن اشکالات آن می شود. طرح ریزی مداخلات متفکرانه و رفع اشکالات باعث بهبود مراقبت خواهد شد. این مطالعه با هدف تعیین درک پرستاران بخش های ویژه از رفتارهای مراقبتی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر که در سال 1391 انجام شد، 140 پرستار از بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی لرستان به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه دو قسمتی CBI (Caring inventory behaviour) شامل اطلاعات دموگرافیک و 28 گویه مربوط به مراقبت بود. اعتبار ترجمه به صورت صوری و اعتبار محتوایی پرسش نامه با نظر متخصصین فن تامین و پس از حذف 4 گویه، فرم نهایی پرسش نامه با 24 گویه تهیه شد. به منظور بررسی پایایی، ضریب Cronbachs alpha برابر با 0/71 به دست آمد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون های آمار توصیفی و تحلیلی (کروسکال والیس و من ویتنی) تحلیل شد.
    یافته ها
    پرستاران بیشتر به جنبه جسمانی- تکنیکی (12/76 ± 95/71) در مقایسه با بعد روانی- اجتماعی (27/91 ± 75/41) مراقبت توجه داشتند و حداکثر نمره آنان به رفتار مراقبتی «به موقع انجام دادن اقدامات درمانی و دارو دادن» اختصاص داشت.
    نتیجه گیری
    از آن جا که پرستاران شرکت کننده به جنبه های معمول تکنیکی مراقبت بیشتر از جنبه های عاطفی- اجتماعی اهمیت دادند، با فراهم نمودن درک پرستاران از مراقبت می توان مراقبتی متناسب با نیازهای بیماران ارایه نمود. از این طریق نه تنها موجبات رضایت هرچه بیشتر بیماران از مراقبت های پرستاری فراهم می شود، بلکه به طور غیر مستقیم منجر به ایجاد نگرش مثبت بیماران و جامعه نسبت به حرفه پرستاری و خدمات آن می گردد. همچنین مسوولان آموزش حرفه پرستاری با استفاده از این نتایج می توانند دانشجویان را در کار بالینی جهت برآورده نمودن نیازها و انتظارات بیماران سوق دهند.
    کلیدواژگان: رفتار مراقبتی، درک پرستاران، بخش های مراقبت ویژه
|
  • Batool Pouraboli, Heidarali Abedi *, Abbaszadeh, Majid Kazemi Pages 121-128
    Background And Objective
    Disclosure of disease is one of the most complex challenges for individuals who live with thalassemia. This issue is associated with being stigmatized. It is usually associated with anxiety، fear، and negative reactions of other people. Exploring the experience of concealment resulting from thalassemia-related stigma and designing effective interventions is the key to effective treatment and caring of these patients. The present study was conducted to explain the experiences of thalassemia patients and their caregivers concerning disease concealment due to stigmatization.
    Materials And Method
    This qualitative study performed through conventional content analysis approach. The 21 participants with major thalassemia and their caregivers were selected through purposive sampling. The research was performed in the medical facility of Samen Alhojaj، Kerman، Iran، during 2012-2013. Data were gathered through unstructured interviews and field notes. Data analysis was done using conventional content analysis approach.
    Results
    The concept of concealment experienced by patients and their caregivers included the reasons for concealment (disease as a barrier for goal achievement، patient’s personal traits as a barrier for disease disclosure، parents tendency for disease concealment، wrong behaviors and beliefs of the society due to stigmatization of the disease)، strategies for concealment (secret caring and lying)، and concealment outcomes (physical exhaustion، mental stress، deprivation of support).
    Conclusion
    Patients’ experiences related to thalassemia stigmatization indicated that these patients not only experience adverse physical and mental outcomes of the disease، but also deal with the disease concealment resulting from social stigmatization. The results of the current study can be an introduction to planning interventions to resolve social problems of these patients and help promote their quality of life.
    Keywords: Concealment, stigma, experiences, thalassemia, qualitative research
  • Ali Bazzi *, Hamidreza Chamanzari, Maryam Bagheri, Seyedreza Mazloum, Fatemeh Nazemiyan Pages 129-135
    Background And Objective
    The quality of hemodialysis can be promoted through reducing vascular access complications in these patients. One of the crucial roles of nurses in hemodialysis wards is reducing inflammation and infection of the vascular access. This study was conducted to compare the incidence of inflammation around the vascular access area in patients undergoing hemodialysis between two antiseptic methods of alcohol after povidone-iodine and the combination of alcohol and povidone-iodine.
    Materials And Method
    This clinical trial was performed under the supervision of Mashhad University of Medical Sciences, Iran, after gaining ethical committee approval in 2014. In the present study, 100 participants were selected by convenience sampling method and randomly divided into three groups of combination of alcohol and povidone-iodine (n = 37), alcohol after using povidone-iodine (n = 32), and control group (n = 31). In the intervention groups 1 and 2, vascular access was disinfected using a combination of alcohol and povidone-iodine and alcohol after povidone-iodine, respectively. In the control group, vascular access was disinfected using the method of the related ward. Patients were fully observed for phlebitis occurrence for 12 hemodialysis sessions (1 month). Vascular access was controlled using the Iranian Nurses Association's phlebitis criteria. Data were analyzed using chi-square, ANOVA test, and Fisher's exact test in SPSS version 16.
    Results
    The incidence rate of inflammation in the combination of alcohol and povidone-iodine, alcohol after povidone-iodine, and control groups, respectively, were 46%, 87.9%, and 100%. The incidence rate of inflammation was significantly lower in the combination of alcohol and povidone-iodine compared to the alcohol after povidone-iodine group (P < 0.001). However, no significant differences existed between the alcohol after povidone-iodine and control group.
    Conclusion
    The combination of alcohol and povidone-iodine is a simple, inexpensive, and most importantly effective method of reducing the incidence of vascular access inflammation in patients undergoing hemodialysis. Thus, it can be used as a vascular access disinfection method in hemodialysis wards.
    Keywords: Inflammation, antiseptic, vascular access, hemodialysis
  • Mahnaz Jebreili, Allehe Sayyedrasooli, Morteza Ghojazadeh, Shamsi Salimi * Pages 136-141
    Background And Objective
    Pain in neonates may have adverse impacts. Therefore, relieving pain through harmless, simple, and applicable methods, in order to prevent its dangerous consequences, is of great importance. The aim of the present study is to determine the impact of oral sucrose on relieving nasogastric tube insertion pain in premature neonates.
    Materials And Method
    The present study is a crossover clinical trial on 38 preterm infants (gestational age between 28-34 weeks) hospitalized in Bistonoh-e-Bahman Hospital, Tabriz, Iran, in 2013. The subjects were selected by convenience sampling and divided into two groups using randomized block design. In the first group, nasogastric tube insertion was carried out in the routine way for the first time, and for the second time, by administration of oral sucrose. In the second group, the procedure was performed in the reverse order of that in the first group. In both groups the emerging pain was measured by the Premature Infant Pain Profile (PIPP) tool 2 minutes before, during, and 5 minutes after the procedure. Data were analyzed using, chi-square t-test, Student's independent test, paired t-test, and repeated measures ANOVA in SPSS version 18 to examine the trend of change in pain in time. P values of less than 0.05 were considered statistically significant.
    Results
    The results showed that oral sucrose reduces the pain response of infants. The mean pain score during the insertion of nasogastric tube and administration of oral sucrose was 5.95 ± 2.35 and during routine procedures was 9.93 ± 2.89 (P < 0.001). The mean pain score 5 minutes after insertion of nasogastric tube with administration of oral sucrose was 3.66 ± 0.57 and routine procedure was 6.38 ± 0.83 (P = 0.017).
    Conclusion
    It was revealed that oral sucrose can relieve pain caused by nasogastric tube insertion. Therefore, its implementation as a harmless and simple method can reduce pain in preterm infants.
    Keywords: Pain, oral sucrose, nasogastric tube insertion, premature infants
  • Mitra Zandiyeh*, Ghodratolah Roshanaei Pages 142-148
    Background And Objective
    Surgical hand antisepsis is a necessary procedure for the prevention of surgical site infection (SSI). Today, higher efficacy of alcohols has resulted in the worldwide use of alcohol-based disinfectants. This study was conducted in order to compare the disinfectant effect of Decosept hand rub (routine method) with that of Betadine-ethanol (experimental method) on hand bacterial flora.
    Materials And Method
    This before and after clinical trial was performed on 20 healthy volunteers in 2012. The participants were selected from students and staff of Hamadan University of Medical Sciences, Iran, using convenience sampling. All research units performed both interventions. In each method, after washing both hands, first sample (prevalue) was taken from fingertips of hands, then hands were scrubbed with Decosept and immediately the second sample (immediate) was taken from one randomly selected hand. After that, they put on a sterile glove on the other hand and 3 hours later the third sample (3h) was taken from fingertips of the same hand. At least one week later, the experimental method was performed. Results were reported as colony-forming unit per milliliter (cfu/ml). To assess effectiveness of solutions, reduction factor (RF) was calculated. Data were analyzed using paired t-test in SPSS version16.
    Results
    Evidently, both antiseptics resulted in the reduction of cfu/ml immediately and 3 hours after disinfection. Mean log10 hand bacterial count before and immediately after disinfection with Decosept were 4.07, 0.81, respectively, and in the second hand before and 3 hours after were 1.94 and 3.87, respectively. paired t-test showed a significant difference between prevalue cfu, and immediate and 3h cfu in both methods. However, the immediate RF and 3h RF of Decosept were higher than Betadine- ethanol (P = 0.0001).
    Conclusion
    The effectiveness of the experimental method on skin bacterial flora of the hand was lower than the routine method. Hence, it is recommended that operation room nurses and surgeons use Decosept for hand antisepsis before surgery.
    Keywords: Decosept, Betadine, surgical hand disinfection, microbial consortia, ethanol
  • Zeinab Taheri, Masoud Rayyani *, Jila Soltanahmadi, Batool Pouraboli, Zeinab Movahedi Pages 149-156
    Background And Objective
    Febrile convulsion is one of the most common neurologic disorders in children aged 6 months to 6 years. Considering the probability of recurrence and the crucial role of mothers in controlling the disease, we conducted the present study to explore the effectiveness of a febrile convulsion control educational program on the knowledge, attitude, anxiety, and action of mothers.
    Materials And Method
    This quasi-experimental study was performed in Shahrekord, Iran, on 130 mothers of children who had experienced febrile convulsion in 2013. The participants were selected using convenience sampling method and randomly divided into two intervention and control groups. The data were gathered before and after the educational program using demographic, knowledge, attitude, anxiety, and action questionnaires. The data were analyzed using SPSS software version 20, Student's independent t-test, paired t-test, and multiple regression tests.
    Results
    The results of Student's independent t-test showed a significant difference in mean scores of knowledge, attitude, anxiety, and action (P < 0.001) The results of multiple regression tests showed a significant correlation between mother's attitude and their age (P = 0.009) and child's birth order (P = 0.010), between mother's anxiety and child's age (P = 0.040), and the mother's action and their occupation (P = 0.040).
    Conclusion
    This study confirmed the efficiency of educational interventions in increasing knowledge, improving attitude and action, and reducing anxiety of mothers regarding prevention of febrile convulsion in children. Therefore, it is proposed that conducting appropriate educational programs for mothers be added to the job description of nurses.
    Keywords: Febrile convulsion, training program, knowledge, attitude, action, anxiety
  • Maryam Rostami, Farokh Abazari *, Batool Pour Aboli, Younes Jahani, Fateme Shirzadi Pages 157-162
    Background And Objective
    Venous catheter is one of the most painful medical procedures and frequently practiced in the children's thalassemia ward. Children with thalassemia experience moderate to severe pain during phlebotomy. The present study aimed to investigate the effect of huko point massage with ice on intensity of pain due of Phlebotomy In children with thalassemia. The relationship between anxiety and pain in children was also studied.
    Materials And Method
    A randomized, clinical trial was conducted on 86 children of 6-12 years of age undergoing transfusion and referred to the thalassemia ward of Kerman Samen Alhojaj Medical Center in 2014. The children were selected using convenience sampling and assigned to the interventional and control groups using randomized block design. In the interventional group, 5 minutes before performing phlebotomy, huko point massage with ice was performed. In the control group, no intervention was performed. Data were collected using a demographic questionnaire and the Face, Legs, Activity, Cry, Consolability Scale (FLACC scale). Data were analyzed using Spearman's correlation and Mann-Whitney test by SPSS software version 22.
    Results
    The mean pain score in the interventional group was 0.65 ± 0.75 and in the control group was 3.81 ± 1.84. A significant difference was observed between the pain severity of the two groups (P = 0.001).
    Conclusion
    Huko point massage with ice can reduce intensity of pain due of phlebotomy in children with thalassemia. Accordingly, the application of huko point massage with ice is recommended as a non-pharmacological method of pain relief during phlebotomy in children with thalassemia.
    Keywords: Huko point acupressure, pain intensity, phlebotomy, thalassemia, anxiety
  • Zahra Shahbodaghi*, Fariba Borhani, Masoud Rayani Pages 163-169
    Background And Objective
    Hypertension is a preventable health risk. Thus, it is necessary to pay attention to hypertention in order to decrease macrovascular and microvascular complications of diabetes mellitus. This study examines the effect of the self-care program on the blood pressure of patients with diabetes.
    Materials And Method
    This study was a randomized clinical trial performed on 134 patients with type 2 diabetes in the Diabetes Center in Sirajn, Iran, in 2011. The participants were assigned randomly into 2 groups of intervention and control (n = 67) using a random number table. The study tools consisted of a demographic information questionnaire and sphygmomanometer. The blood pressure of participants in both groups was measured before the intervention and every month during the intervention (for 3 months). The self-care program was conducted according to regulatory protocols in 6 sessions of 90 minutes for 6 weeks in the intervention group. Data were analyzed using SPSS software version 15, and descriptive statistics (mean, relative frequency) and repeated measure ANOVA, chi-squared test.
    Results
    No difference was observed between mean systolic blood pressure of the two study groups after the intervention at different times of measurement. However, mean diastolic blood pressure of the two groups showed a significant difference (P = 0.001).
    Conclusion
    The results showed that implementation of the self-care program can reduce diastolic blood pressure in type 2 diabetic patients. Therefore, the use of this program is recommended in diabetic patients in order to control diabetes complications.
    Keywords: Self_care program_blood pressure_type 2 diabetes
  • Ehsan Asadi *, Reyhane Shams Najaf Abadi Pages 170-176
    Background And Objective
    Caring is the core of nursing; however, different individules have different perceptions of it. Continuous assessment and measurement of caring behaviors results in the identification of their problems. The careful planning of interventions and problem solving will improve care. The aim of this study was to identify nurse's perception of caring behaviors in the intensive care units.
    Materials And Method
    In this descriptive-analytic study, 140 nurses were selected from intensive care units of hospitals affiliated to Lorestan University of Medical Sciences, Iran, using the census method in 2012. The data collection tool was the Caring Behaviors Inventory for Elders (CBI-E). This questionnaire consisted of two parts including demographic information and 28 items related to care. Face and content validity of the Persian version of the questionnaire were provided by professionals, and after deletion of 4 items a 24-item questionnaire was provided. Cronbach's alpha coefficient was calculated to assess reliability (α = 0.71). Data were analyzed using SPSS software version 18 and descriptive-analytic statistics (Kruskal-Wallis test and Mann-Whitney test).
    Results
    Based on the findings, nurses paid more attention to the physical–technical aspects (95.71 ± 12.76) of care in comparison to its psychosocial aspects (75.41 ± 27.91). Nurses had the highest score in care behavior of "timely performance of medical procedures and medication administration".
    Conclusion
    Since nurses paid more attention to the technical aspects of care than its psychosocial aspects, by providing nurses with a correct perception of care, patients can be provided with needs-based care. This will increase patient satisfaction with nursing care, and indirectly result in the positive attitude of patients and society toward the nursing profession and its services. Moreover, nursing education officials can use these results to assist nurses in meeting patient's needs and expectations in clinical practice.
    Keywords: Caring behaviors, nurses\ perception, intensive care unit