فهرست مطالب

سلول و بافت - سال پنجم شماره 3 (پاییز 1393)

مجله سلول و بافت
سال پنجم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • احمد مجد، علیرضا رنگین*، گلناز تجدد، صدیقه مهرابیان، معصومه میرزایی صفحات 233-243
    هدف
    بررسی تکوین گل برای درک تمایز سلولی و ساز و کارهای ژنتیکی لازم برای اندامزایی مناسب است. در پژوهش حاضر تکوین اندام های زایشی S. striata بررسی شد.
    مواد و روش ها
    غنچه های گل درمراحل نمو برداشت شدند،پس از تثبیت در FAA و گذراندن مراحل آبگیری، قالب گیری در پارافین با میکروتوم برش گیری و با هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شدند. مراحل تکوین اندام زایشی با استفاده ازمیکروسکوپ نوری بررسی و عکس برداری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که پس از تحول مریستم رویشی به زایشی، برگه و کاسبرگ ها به سرعت تشکیل می شوند. ایجاد پریموردیوم های گلبرگی و پرچمی تقریبا هم زمان است، تحول توده مریستمی هاگزای به مادگی در مرحله پایانی انجام می شود. تخمدان، تخمک ها، خامه و کلاله مراحل تکوینی سریعی دارند. بساک پرچم هااز نوع چهار حجره ای (تتراسپورانژی) است. تترادهای میکروسپوری چهار وجهی و دانه های گرده بالغ بیضی شکل و سه شیاری هستند. سلول های لایه پرستار پایداری طولانی دارند و اغلب یک هسته ای می باشند. تترادهای مگاسپوری آرایش خطی دارند. تخمک ها واژگون و تمکن محوری است.
    نتیجه گیری
    بررسی نشان داد که هرگلدارای5 کاسبرگ، 5 گلبرگ پیوسته، 4 پرچم و مادگی دوبرچه ای است. دانه های گرده سهشیاری، بیضی شکل و از نظر اندازه از نوع متوسط هستند. نمو کیسه رویانی از تیپ پلی گونوم است.
    کلیدواژگان: تکوین، تخمک، دانه گرده، Scrophularia striata
  • علیرضا عبدانی پور*، تقی طریحی، سیده مهسا خاتمی صفحات 245-252
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اسید والپروئیک به عنوان مهار کننده دی استیلاسیون هیستونی در کاهش فعالیت میکروگلیا/ماکروفاژها و تخریب بافت عصبی بعد از ایجاد ضایعه نخاعی در موش صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    برای ایجاد ضایعه نخاعی مدل کانتیوژن مورد استفاده قرار گرفت. تعداد ده عدد موش صحرایی دارای ضایعه نخاعی به طور مساوی به دوگروه تقسیم شدند: در گروه کنترل هیچ تزریقی انجام نشد و در گروه درمان شده موش ها به میزان 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن برای مدت دو هفته تزریق داخل صفاقی اسید والپروئیک انجام شد. 28 روز بعد از ضایعه موش ها کشته شدند و نخاع ضایعه دیده خارج شد و درصد سلول های H3،ED-1 و OX-42 مثبت با روش ایمونوهیستوشیمی مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین درصد حجمی حفره ایجاد شده در 4200 میکرومتر طول ضایعه (در نواحی مرکزی، بالا و پایین تر از ضایعه) در هر نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج به دست آمده، افزایش استیلاسیون پروتئین هیستونی (H4) و کاهش فعالیت میکروگلیاها/ ماکروفاژها را در محل ضایعه نشان می دهد. همچنین درصد حفره تشکیل شده در گروه درمان شده با اسید والپروئیک نسبت به گروه کنترل (درمان نشده) کاهش معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    تجویز اسید والپروئیک در مراحل اولیه مدل ضایعه نخاعی نقش موثری را در کاهش فعالیت میکروگلیا/ماکروفاژها و کاهش آسیب بافت عصبی ایفا می کند.
    کلیدواژگان: آسیب نخاعی، اسید والپروئیک، اپی ژنتیک، التهاب
  • احمد همتا*، سید محمد علی شریعت زاده، ملکسلیمانی، مریم تجلی اردکانی صفحات 253-261
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر عصاره آبی و الکلی موسیر بر سلول های سرطان پستان و مقایسه آن با داروهای کربوپلاتین و تاکسول انجام شده است.
    مواد و روش ها
    ابتدا عصاره آبی و الکلی موسیر و غلظت های متفاوت داروهای تاکسول و کربوپلاتین تهیه شد. سپس با استفاده از روش های تریپان بلو و MTT، سیتوتوکسیسیتی آن ها در غلظت و زمان های مختلف بر روی سلول های سرطان پستان بررسی گردید و توسط رنگ آمیزی فلورسانت هوخست و پروپیدیوم یدید تغییرات مورفولوژیک و آپوپتوزیس در سلول ها بررسی شد. داده ها با روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل و تفاوت میانگین ها درسطح P <0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    عصاره موسیر در دامنه غلظتی (0/01 تا 0/05 گرم بر لیتر) اثر مهارکنندگی بر روی سلول های سرطانی داشت و تاثیر عصاره الکلی بیشتر از عصاره آبی بود. همچنین تاثیر همزمان عصاره با کربوپلاتین، باعث افزایش سیتوتوکسیسیتی کربوپلاتین شده در حالی که ترکیب عصاره آبی و تاکسول، باعث کاهش سایتوتوکسیسیتی تاکسول شده است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که عصاره آبی و الکلی موسیر دارای اثر سیتوتوکسیسیتی بر روی سلول های سرطان پستان موش صحرایی می باشد و ترکیب عصاره آبی و الکلی با کربوپلاتین و همچنین ترکیب عصاره الکلی با تاکسول باعث افزایش سیتوتوکسیسیتی این داروها می شود. بدین ترتیب این گیاه می تواند به عنوان یک گیاه دارویی بر علیه سرطان پستان موضوع تحقیقات بیشتر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سیتوتوکسیسیتی، عصاره موسیر، سرطان پستان، DMBA، تاکسول، کربوپلاتین
  • پرستو رزم آرا، فاطمه پیکان حیرتی، سالار درافشان* صفحات 263-272
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر نانوذرات نقره بر برخی شاخص های خون شناسی گربه ماهی رنگین کمان به عنوان یک گونه ارزشمند آکواریمی و پرورشی است.
    مواد و روش ها
    40 قطعه گربه ماهی رنگین کمان (میانگین وزنی 12 گرم) به مدت 10 روز تحت شرایط ساکن-تجدید در معرض مقادیر 54 نانومتر) و نیترات نقره قرار گرفتند. یک گروه آزمایشی حاوی 10 قطعه نیز به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. پس از پایان آزمایش، خونگ یری از ماهیان(5 قطعه از هر تیمار) صورت گرفت و شاخص های مرسوم خون شناسی مورد ارزیابی گرفت.
    نتایج
    میزان هموگلوبین، هماتوکریت و تعداد گلبول قرمز (RBC) در دوز 20 میکروگرم بر لیتر نانوذرات نقره در روز اول افزایش یافت (P<0.05).در حالیکه در روز دهم تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (P>0.05). در هر دو زمان بررسی شاخص های ثانویه خون شناسی تغییرات معنی داری نشان نداد (P>0.05). دوز 20 میکروگرم بر لیتر نانوذرات نقره در روز دهم منجر به افزایش تعداد گلبول سفید (WBC) نسبت به گروه شاهد و روز اول شد (P<0.05). همچنین غلظت بالای نانوذرات نقره و نیترات نقره در هر دو زمان منجر به تغییر معنی دار فراوانی انواع گلبول های سفید شد(P<0.05). در هر دو تیمار نانوذرات نقره، گلوکز سرم افزایش یافت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    تغییر معنی دار RBC، هماتوکریت، هموگلوبین، WBC، فراوانی آنها و میزان گلوکز در دوز بالای نانوذرات نقره می تواند نشاندهنده سمیت ترکیب مورد استفاده و بروز تنش در گونه مورد بررسی باشد.
    کلیدواژگان: آزمون های خون شناسی، گربه ماهیان، Pangasius hypophthalmus، نانوذرات
  • جواد بهارآرا*، الهه امینی، فریده نامور، مژگان سلطانی صفحات 273-280
    هدف
    خیار دریایی به دلیل دارا بودن ترکیبات بیواکتیو مانند کندروئیتین سولفات در درمان بیماری های استخوانی مورد توجه است. در زمینه به کارگیری سلول های بنیادی مزانشیمی در ترمیم آسیب های استخوانی در سال های اخیر پیشرفت های خوبی انجام شده است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تمایز استئوژنیک و آدیپوژنیک عصاره الکلی خیار دریایی گونه خلیج فارس روی سلول های بنیادی مغز استخوان موش صحرایی نر نژاد ویستار صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی آزمایشگاهی، سلول های بنیادی مغزاستخوان موش صحرایی نر توسط فلاشینگ جداسازی و توسط ایمنوسیتوشیمی تایید گردیدند. سلول ها در 9 گروه تجربی با دوزهای مختلف عصاره الکلی خیار دریایی 3/5، 6/25، 12/5، 25، 50، 100، 200، 400 و 800 میکروگرم بر میلی لیتر تیمار شده و با روش MTT سیتوتوکسیسیته عصاره مشخص گردید. 21 روز بعد، تمایز اوستئوژنیک و آدیپوژنیک توسط رنگ آمیزی آلیزارین رد، اویل رد و کیت آلکالین فسفاتاز بررسی شد. داده های کمی توسط نرم افزار SPSS، آزمون ANOVA در سطح P<0/05تحلیل شدند.
    نتایج
    دوز مناسب برای تیمار سلول های بنیادی غلظت های کمتر از 50 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. رنگ آمیزی اویل رد نشان داد خیار دریایی قابلیت تمایز سلول های بنیادی به دودمان آدیپوژنیک ندارد. رنگ آمیزی آلیزارین رد و فعالیت آلکالین فسفاتاز نشان دادند دوز 25 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره الکلی خیار دریایی موثرترین دوز تمایز سلول های بنیادی به دودمان استئوژنیک است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش بیان گر پتانسیل تمایزی اوستئوژنیک عصاره خیار دریایی خلیج فارس بر سلول های مزانشیمی مغز استخوان موش صحرایی می باشد.
    کلیدواژگان: خیار دریایی، اوستئوژنیک، موش صحرایی، آدیپوژنیک، تمایز
  • سعید قاسمی اسماعیل آباد، محمد علی خلیلی*، علی نبی، ایمان حلوایی، پرویز اشتری، سهیلا پور معصومی صفحات 281-287
    هدف
    پنتوکسی فیلین یک داروی مشتق از گزانتین و گشاد کننده عروق است، که سبب افزایش تحرک اسپرم انسانی در محیط In vitro می شود. از این دارو برای درمان ناباروری مردانی که مشکل کاهش تحرک اسپرم (آستنو اسپرمی) دارند استفاده می گردد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر داروی پنتوکسی فیلین بر پارامتر ها و ساختار DNA اسپرم انسانی با مشکل آستنواسپرمی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 38 مرد نابارور با مشکل آستنواسپرمی وارد مطالعه گردیدند. هر نمونه انزالی به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شد. نمونه های تجربی، تحت تاثیر داروی پنتوکسی فیلین با غلظت 3/6 میلی مول بر لیتر قرار گرفتند. سپس نمونه کنترل و تجربی در شرایط یکسان و به مدت 45 دقیقه در انکوباتور 37 درجه سانتی گراد قرار داده شدند. سپس نمونه ها از نظر پارامترهای اسپرمی (تعداد، تحرک، مورفولوژی، قابلیت حیات) و ساختار DNA اسپرمی با تست (Sperm Chromatin Dispersion (SCD مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    پنتوکسی فیلین سبب افزایش تحرک اسپرمی 5/96±85/76 درصد در مقایسه با نمونه ی کنترل 9/37±79/44 درصد (P<0/01) شد. میانگین میزان زنده بودن اسپرم ها در نمونه ی کنترل 8/3±87/7درصد بود، در حالی که در نمونه های تجربی به 9±83/5 درصد (P<0/01) کاهش یافته بود. همچنین این دارو سبب افزایش میانگین قطعه قطعه شدن DNA اسپرم 10/25±23/36 درصد نسبت به نمونه های کنترل 8/74±18/5 درصد (P<.0001) شده بود.
    نتیجه گیری
    داروی پنتوکسی فیلین در عین حال که تحرک اسپرم را بهبود می بخشد ولی باعث کاهش حیات اسپرم ها و نیز باعث افزایش قطعه قطعه شدن DNA اسپرم ها می شود. بنابراین استفاده از این دارو در درمان ناباروری مردان نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: پنتوکسی فیلین، اسپرم انسان، قابلیت حیات، قابلیت تحرک، قطعه قطعه شدن DNA
  • محمد محمدزاده، محمدرضا فتاحی مقدم*، ذبیحاله زمانی، عبدالله خدیوی خوب صفحات 289-299
    هدف
    هدف از این تحقیق شناسایی نشانگرهای مولکولی RAPD و ISSR مرتبط با صفات ریخت شناسی مهم میوه در فندق (Corylus avellana) بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، رابطه بین نشانگرهای ISSR و RAPD با صفات مهم میوه (ابعاد و وزن نات و مغز) در 35 ژنوتیپ فندق از طریق آنالیز رگرسیونی چندمتغیره (MRA) مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    برخی از قطعات چندشکل ISSR و RAPD با صفات مورد مطالعه میوه فندق ارتباط و همبستگی نشان دادند. برخی از این نشانگرهای آگاهی بخش با بیش از یک صفت ارتباط نشان دادند که می تواند ناشی از اثرات پلیوتروپیک QTL های مرتبط با هم در صفات مختلف باشد. به عنوان مثال، برخی از نشانگرهای آگاهی بخش با دو صفت طول نات و طول مغز همبستگی معنی دار نشان دادند که بیان کننده همبستگی مثبت این دو صفت با همدیگر می باشد. همچنین برخی از این نشانگرها با طول و وزن نات و وزن مغز و برخی دیگر با هر دو صفت وزن و طول مغز رابطه نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نشانگرهای آگاهی بخش شناسایی شده در این مطالعه می توانند در انتخاب والدین مناسب برای تولید جمعیت جهت نقشه یابی به کار روند. همچنین برای انتخاب ژنوتیپ های برتر به خصوص وقتی که اطلاعاتی از پایه ژنتیکی آن ها مانند نقشه لینکاژی در دسترس نیست مفید باشد.
    کلیدواژگان: خصوصیات میوه، فندق، نشانگرهای مولکولی، آنالیز رگرسیونی
  • رضا فرتوت زاده، علی خراسانی*، همایون خزعلی، فریبا محمودی صفحات 301-307
    هدف
    اثرات تزریق ارکسین A به درون بطن سوم مغز بر بیان ژن TSPO در تخمدان موشهای آندروژنه (AND) بالغ و تاثیر آن بر روی سنتز استروییدهای ضروری در تولید مثل بررسی شد.
    مواد و روش ها
    بیست و چهار سر موش صحرایی ماده سه روزه در گروه های ششتایی با تزریق زیر پوستی تستوسترون پروپیونات آندروژنه شدند و شش سر موش ماده دیگر به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. بعد از بلوغ حیوانات در 5 گروه شش تایی به ترتیب تزریق مرکزی سالین یا مقادیر مختلف ارکسین A، (2، 4 یا 8 میکروگرم) را دریافت کردند. تخمدانها به صورت دو طرفه خارج و فریز شدند. میزان بیان ژن TSPO با استفاده از روش نیمه کمی RT-PCR تعیین شد.
    نتایج
    سطح بیان TSPO mRNA در تخمدان موش های صحرایی آندروژنه در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت. مقادیر مختلف ارکسین A میزان بیان ژن TSPO را در مقایسه با گروه کنترل آندروژنه بهطور معنی داری کاهش دادند.(P <0.05)
    نتیجه گیری
    آندروژنها اثر تحریکی بر میزان بیان TSPO در تخمدان موش های صحرایی ماده اعمال میکنند و ارکسینA با کاهش بیان ژنهای دخیل در استروئیدوژنز موجب کاهش فعالیت محور تولید مثلی در موشهای صحرایی آندروژنه می شود.
    کلیدواژگان: ارکسین A، موشهای صحرایی آندروژنه، TSPO
  • هما محسنی کوچصفهانی*، محمد نبیونی، سیده سمیرا مرتضوی اصل، زهرا نظری، فاطمه امیری صفحات 309-316
    هدف
    آکواپورین 4 اصلیترین کانال آبی موجود در مغز است که در انتقال آب توسط سد خونی- مغزی نقش عمده ای را بر عهده دارد. اثبات شده که میزان فشار داخل جمجمه ای و همچنین بیان آکواپورین 4 در برخی بیماری ها نظیر هیدروسفالی هیپوناترمی، ادم سیتوتوکسیک و تومورهای مغزی افزایش می یابد و داروهایی که بتوانند بیان این پروتئینها را کاهش دهند، می توانند به درمان این بیماری ها کمک کنند. در این تحقیق فرض بر این بود که عصاره چای سبز بتواند سطح آکواپورین 4 را در کورتکس مغز کاهش دهد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مطالعه تجربی آزمایشگاهی میباشد. تعداد 40 سر رت نژاد ویستار (4 تا 6 هفتهای) به طور تصادفی انتخاب شده و به 4 گروه تقسیم شدند. گروه شاهد بدون تیمار، گروه شاهد آزمایشگاهی 200 میکرولیتر سالین (حلال GTE) و گروه تجربی 1و 2 بهترتیب میزان 200 میکرولیتر سالین محتوی عصاره چای سبز را با غلظت 100 میلیگرم بر کیلوگرم و 200 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت درون صفاقی دریافت کردند. پس از گذشت 6 ساعت بیان آکواپورین 4 در هر چهار گروه به روش های وسترن بلات و ایمیونوهیستوشیمی بررسی شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از ایمیونوهیستوشیمی و وسترن بلات نشان داد که عصاره چای سبز می تواند به شیوه ی وابسته به دوز بیان آکواپورین 4 را در کورتکس مغز کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود که عصاره چای سبز با کاهش سطح پروتئین آکواپورین 4 در کورتکس مغز بتواند به عنوان یک داروی گیاهی برای کاهش دادن میزان فشار داخل جمجمه ای در بیماری هایی نظیر هایپوناترمی، ادم سیتوتوکسیک، تومورهای مغزی و غیره مفید باشد.
    کلیدواژگان: چای سبز، آکواپورین 4، کورتکس مغز
  • هاتف قاسمی حمیدآبادی، نورالله رضایی، رها سترگ، سعید عابدیان کناری، مصطفی لطیف پور، مجید ملک زاده شفارودی* صفحات 317-324
    هدف
    در مطالعه حاضر توانایی تمایز سلولهای کارسینومای جنینی P19 در حضور همزمان 5-Azacytidin و DMSO به کاردیومیوسیت ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    جهت تمایز سلولهای P19 اجسام شبه جنینی (Embryoid Bodies،EBs) بهروش قطرات آویزان طی 2 روز تشکیل شدند. سپس EBs به مدت 10 روز تحت القای 2 میکرومولار DMSO (DMSO group)، (5-Aza group) 5-Azacytidin پنج درصد و ترکیب DMSO، Aza+DM group) 5-Azacytidin) قرار گرفتند. طی تمایز تعداد ضربان در دقیقه هر دو روز یکبار در گروه های مختلف به وسیله میکروسکوپ معکوس شمارش شدن د. بیان ژن های نظیر (Myosin Light، (α-Myosin Heavy Chain، α-MHC) (Connexin- و (43 Chain، MLC) به وسیله RT-PCR در روز دهم پس از القا بررسی شدند. جهت بیان پروتئین F-actin از ایمونوسیتوشیمی استفاده شد.
    نتایج
    تغییرات مورفولوژیکی زیادی در کاردیومیوسیتهای مشتق شده از P19 به ویژه در گروه Aza+DM group ایجاد شد به طوریکه افزایش مشخصی در اندازه سیتوپلاسم و زواید سیتوپلاسمی آنها دیده شد و به تدریج شاخه شاخه شدن زوائدشان افزایش یافت و با سلولهای مجاور ارتباط برقرار کردند. نتایج شمارش روزانه تعداد ضربان در دقیقه در تمامی گروه ها از روز 2+2 مشاهده شده و تا روز 8+2 بتدریج افزایش یافته است. در سلولهای P19 که تحت القای همزمان DMSO و 5- Aza بودند ژن های MLC و α-MHC بیان شدند. کاردیومیوسیتهای Aza+DM group پروتئین F-actin را بیان کردند در حالیکه این پروتئین در سایر گروه ها مشاهد نشد.
    نتیجه گیری
    کاربرد همزمان ترکیبات DMSO و 5- Azacytidin موجب بهینه سازی محیط کشت تمایزی کاردیومیوسیت ها از سلولهای P19 میگردد.
    کلیدواژگان: Embryoid Bodies، کاردیومیوسیتها، DMSO، 5، Azacitidin
|
  • Majd A., Rangin A.*, Tajadod G., Mehrabian S., Mirzai M Pages 233-243
    Aim
    Flower development is a mystery which provides a useful means for understanding cell differentiation and genetic mechanisms needed for organogenesis. In this study، the development of reproductive organs of Scrophularia striata was investigated.
    Material And Methods
    The flowers were collected at different developmental stages، fixed in FAA، embedding in the paraffin wax and sliced using microtome after dehydration and then stained. Developmental stages of generative organs were studied and photographed using a light monitoring microscope.
    Results
    The results indicated that after evolution of vegetative meristem to reproductive meristem، bract and sepals primordium quickly formed. Primordium formation and evolution of petals and staminal were simultaneous. Evolution of sporogensis meristematic mass is done at the final stage. Ovaries، eggs، style and stigma had a rapid developmental stage. The anthers wall development was of tetrasporangiate type. The microspore''s tetrads had tetrahedral ornamentations and mature pollen grains were of ellipse shape and tricolpate. Nurse’s cells have a long stability layer and are often mononuclear. The megaspore''s tetrads had liner ornamentations. The ovules were of anatropous and placentation axis.
    Conclusion
    Investigation showed that each flower has five sepals، five gamopetalus، four stamens، and dilocular gamocarpous pistil. The embryo sac development is of polygonum type.
    Keywords: Development, Ovule, Pollen Grain, Scrophularia striata
  • Abdanipour Ar*, Taki Tiraihi T., Khatami Sm Pages 245-252
    Aim
    The aim of this study was to evaluate the effect of Valproic acid (VPA) as a histone deacetylase inhibitor on decrease of microglia /macrophage activaty and nervous tissue destruction after spinal cord injury of rat (SIC).
    Material And Methods
    To SCI, contusion model was used. Ten contused rats were equally divided into two groups. Control group did not receive any injection and treatment group received valproic acid (400 mg/kg) intraperitoneally daily for two weeks. Rats were killed at 28 days post injury then damaged spinal cord was removed and examined for H4 acetylation, ED-1 and OX-42 positive cells using immunohistochemistry procedure. Also the cavity volume percentage in 4200 μm length of the spinal cord (central, rostral and caudal regions from the injury epicenter) was assessed for each sample.
    Results
    Results showed increases of histone H4 acetylation and decreases of ED-1 (lysosomal marker) and OX-42 (microglia marker) positive cells. Also the percentage of cavity volume in valproic acid-treated group compared to control (untreated) showed significant decreases.
    Conclusion
    Prescription of valproic acid in the early stages of SIC decreases microglia/macrophages activity, and neural tissue damage in a spinal cord injury model.
    Keywords: Inflammation, Epigenetic, Spinal cord injury, Valproic acid
  • Hamta A.*, Shariatzadeh Sma, Soleimani M., Tajali Ardakani M Pages 253-261
    Aim
    The present study aimed to investigate the effects of aqueous and alcoholic extracts of shallot on breast cancer cells compared to carboplatin and taxol treatments.
    Material And Methods
    Different concentrations of drugs taxol and carboplatin and aqueous and alcoholic extracts of shallots were prepared. Using Trypan blue and MTT, cytotoxicity on breast cancer cells, in different times and concentrations were evaluated. Utilized Hoechst and propidum iodide staining morphological changes and possible apoptosis of cells were determined. The data statistically analyzed using one-way analysis of variance and the mean level of P <0.05 was considered significant.
    Results
    The results indicate that shallot alcoholic extract has more inhibitory effects on cancer cells than aqueous extract at concentration range (0.01 to 0.05 g/L). Also, the simultaneous effect of shallot’s extract, accompaniment with carboplatin, caused enhancement in cytotoxicity of carboplatin. On the other hand, accompaniment of aqueous extract with taxol led to reduction of taxol cytotoxicity.
    Conclusions
    This study showed aqueous and alcoholic extracts of shallots has cytotoxicity effects on breast cancer cells on rats affected by breast cancer. This plant is a herb which can be used against breast cancer can be subjects for further research.
    Keywords: Cytotoxicity, Extract of shallot, Breast cancer, DMBA, Taxol, Carboplatin
  • Razmara P. Studen, Peykan Heyrati F., Dorafshan S.* Pages 263-272
    Aim
    This study examined the effect of silver nanoparticles (AgNPs) on some hematological tests of Rainbow catfish as a valuable ornamental and food fish species.
    Material And Methods
    40 fish (average size 12 g) were exposed to different concentrations (1 and 20 μg/L) of AgNPs (average hydrodynamic diameter 54.8 nm) and silver nitrate under constantrenewal condition for 10 days plus a control group (10 fish). At the end of the first and tenth days of exposure, blood samples were taken and conventional hematological tests measured.
    Results
    The mean red blood cell counts (RBC), hematocrit and hemoglobin were increased in 20 μg/L of AgNPs on first day (P<0.05). There was, however, no differences between treatments at the last day of exposure (P>0.05). In both first and last, there was no changes in the secondary hematological indices (P>0.05). High dose of AgNPs in last day led to increase of white blood cell count (WBC) relative to the control group and first day (P<0.05). Significant changes in differential white blood cell count (DWBC) were also observed of AgNPs and silver nitrate in both times (P<0.05). On the tenth day, glucose in both AgNPs treatments was increased (P<0.05).
    Conclusion
    Significant changes in RBC, hematocrit, hemoglobin, WBC, DWBC and glucose in high dose of AgNPs may indicate toxic effect of AgNPs.
    Keywords: Hematological tests, Catfishes, Pangasius hypophthalmus, Nanoparticles
  • Baharara J.*, Amini E., Namvar F., Soltani M Pages 273-280
    Aim
    Sea cucumber has been paid attention in treatment of bone defects due to possessing bioactive compound such as chondroitin sulfate. There were done successful researches in the field of application of mesenchymal stem cells for treatment of bone injury recently. Therefore, this study performed to define the osteogenic and adipogenic potency of Persian Gulf sea cucumber alcoholic extract on differentiation rat bone marrow derived stem cells into osteogenic and adipogenic.
    Material And Methods
    In this experimental study, bone marrow stromal cells were isolated by flushing from male Wistar rat and demonstrated stemness by immunocytochemistry. The cells in 9 experimental group were exposed to various concentration (3.5, 6.25, 12.5, 25, 50, 10, 200, 400, 800 μg/ml) of sea cucumber alcoholic extract and cytotoxicity of sea cucumber alcoholic extract determined by MTT assay. Eventually, after 21 day, osteogenic and adipogenic differentiation were evaluated with alizarin red, oil red staining and alkalin phosphatase kit. Data were analyzed by SPSS software, ANOVA and the level of p ≤ 0.05 was considered significant.
    Result
    An appropriate dosage for treatment of mesenchymal stem cells was determined less than 50 μg/ml. Also, oil red staining showed that sea cucumber alcoholic extract does not have capacity of adipogenic induction while alizarin red staining and alkaline phosphatase revealed that concentration of 25 μg/ml sea cucumber alcoholic extract was most efficient concentration into osteogenic differentiation.
    Conclusion
    Sea cucumber extract was able to differentiate rat bone marrow mesenchymal stem cells into osteogenic lineage.
    Keywords: Sea cucumber, Osteogenic, Rat, Adipogenic, Differentiation
  • Ghasemi Esmail, Abad S., Khalili Ma*, Nabi A., Halvaei I., Ashtari P., Pourmasumi S Pages 281-287
    Aim
    Pentoxifylline (PTX) is a methylxanthine derivative medicine used to improve motility of human spermatozoa in-vitro. It is commonly used in treatment of male-factor infertility, including asthenozoospermia. This study aimed to evaluate the effect of PTX on human sperm parameters and DNA integrity from asthenozoospermic problem.
    Material And Methods
    A total of 38 infertile men with asthenozoospermia were allocated in this experimental study. Specimens were randomly divided into experimental group treated with 3.6 mM PTX, and control group. All samples were incubated at 37˚ C for 45 min. Semen parameters and sperm DNA fragmentation were measured using sperm chromatin dispersion (SCD) test.
    Results
    PTX improved sperm motility, significantly, compared to the control (85.76±5.96 Vs 79.44±9.37, respectively, P<.01). There was also a significant decrease in sperm viability in the PTXtreated group in comparison to controls (87.7±8.3 Vs 83.5±9, respectively, P<.01). In addition, sperm DNA fragmentation was higher in PTX-treated group compared to control (23.36±10.25 and 18.5±8.74, respectively, P<.0001).
    Conclusion
    PTX might have some negative impact(s) on sperm DNA quality, although it has improved the sperm motility. Further studies are needed to elucidate the safety of PTX treatments in ART clinics.
    Keywords: Pentoxifylline, Human Sperm, Motility, Viability, DNA Fragmentation
  • Mohammadzedeh M., Fattahi Moghadam R.*, Zamani Z., Khadivi, Khub A Pages 289-299
    Aim
    This study was carried out to evaluate association of ISSR and RAPD markers with fruit traits of hazelnut (Corylus avellana).
    Material And Methods
    In this research, associations between ISSR and RAPD markers with fruit traits were investigated in 35 genotypes of hazelnut by applying multiple regression analysis (MRA).
    Results
    Some ISSR and RAPD fragments were found to be associated with seven of affecting fruit traits. Some of ISSR and RAPD markers were associated with more than one fruit trait in multiple regression analysis. Such an association may arise due to pleiotropic effect of the linked quantitative trait locus (QTL) on different traits. For example, some informative markers were associated with both nut length and kernel weight traits. Also, some informative markers showed association with all nut length and weight and kernel weight. Also, some markers had correlation with both kernel length and weight, indicating a significant correlation among these traits.
    Conclusion
    It is possible to use these markers along with morphological traits in hazelnut breeding programs for identification of suitable parents to produce mapping populations and hybrid cultivars. Also, these results could be useful in marker-assisted breeding programs when no other genetic information is available.
    Keywords: Fruit characters, Hazelnut, Molecular markers, Regression analysis
  • Fartoutzadeh R., Khorasani A.*, Khazali H., Mahmoudi F Pages 301-307
    Aim
    In the present study the effects of central injection of Orexin A on the expression of TSPO gene in the ovaries of pubertal androgenized female rats were investigated.
    Material And Methods
    24 neonatal female rats were androgenized on the third day after birth by subcutaneous injection of 50μg TP. Six neonatal female rats in one group were considered as controls. After puberty, the animals in 5 groups (n=6 in each group) received central injections of saline, different doses of Orexin A (2, 4 or 8μg). The ovaries were removed bilaterally and frozen. TSPO gene expression levels was determined by semi quantitative RT-PCR.
    Results
    The mRNA levels of TSPO increased significantly in the ovaries of the androgenized rats compared to controls. Orexin A injections decreased significantly TSPO gene expression compared to the androgenized rats (P <0.05).
    Conclusion
    Androgens may stimulate TSPO gene expression in the ovaries. Orexin A may exert inhibitory effects on reproductive axis partly via reducing the expression of genes involved in the steroidogenesis.
    Keywords: Orexin A, TSPO, Androgenized rats
  • Mohseni Kouchesfahani H.*, Nabiuni M., Mortazavi Asl Ss, Nazari Z., Amiri F Pages 309-316
    Aim
    Aquaporin4 (AQP4) is the main water channel in the brain that has important role in water transport across blood- brain- barrier. It has been proved that intracranial pressure and also expression of AQP4 increase in some disorders such as Hydrocephalus, Hyponatremia, cytotoxic oedema and brain tumours and drugs that can decrease the expression of this AQP can offer some treatment for these disorders. The aim of this study was to determine whether green tea extract (GTE) can down regulate the Aquaporin4 protein level in brain cortex.
    Material And Methods
    This research is a laboratory experimental study. 40 Wister rats (4-6 weeks) were randomly divided into 4 groups as follows: untreated control group, sham group treated intra peritoneally (IP) with 200 μl saline (solvent GTE), experimental1&2treated IP with 100& 200 mg/kg GTE dissolved in 200 μl saline. After 6 hours, expression of AQP4 in control, sham, and experimental groups were tested by immunohistochemistry and western blotting.
    Result
    Results from immunohistochemistry and western blotting showed that GTE can down regulate the AQP4 expression level on dose-dependent manner in brain cortex.
    Conclusion
    It is suggested that GTE has potential to reduce the level of AQP4 protein in brain cortex and it can be useful as a herbal medicine to reduce intracranial pressure in diseases such as hyponatremia, cytotoxic oedema, brain tumours and etc.
    Keywords: Green tea, Aquaporin4, Cerebral cortex
  • Ghasemi Hamidabadi H., Rezaei N., Setorg R., Abediankenari S., Latifpour M., Malekzadeh Shafarudi M.* Pages 317-324
    Aim
    In current study capability of differentiation of embryonic carcinoma cells 19 to cardiomyocyte through inducing effects of DMSO and 5-Azacytidin individually or in combinative form in laboratory condition were examined.
    Material And Methods
    In order to differentiate induction of P19, Embryoid Bodies (EBs) formed through hanging drops method during two days. Then EBs have induced by 2 μM of 5 Azacytidin (5- Aza group), 0/5% DMSO (DMSO group) or both 5-Azacytidin and DMSO (Aza+DM Group) during ten more days. During differentiation beating number per minute counted every two days in all groups by invert Microscopy. Gene expression such as: α-Myosin Heavy Chain (α-MHC) and Myosin Light Chain (MLC) and Connexin-43 have examined by RT-PCR in last day. To more accuracy, F actin protein expression also illustrated through immunocytochemistry method.
    Results
    Morphological changes in differentiated cardiomyocytes derived from 19 illustrated in all groups. However the most changes such as significant increasing in size and number of process, their branches and attachment between branches happened in Aza+DM group. Daily beating counter per minute revealed increasing in beating number from 2+2 to 2+8 in all groups. RT-PCR analysis also revealed expression of both α-MHC and MLC in Aza+DM Group. However, F-action has expressed only in Aza+DM group.
    Conclusion
    The Results have shown combination of two 5-Azacytidin and DMSO inducer caused effective cell culture differentiate of P19 to cardiomyocyte.
    Keywords: P19 Cells, Cardiomyocytes, 5, Azacytidin, DMSO