فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:19 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/11/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ناهید ناصح، مرضیه بیگم خضری* صفحات 4-10
    زمینه
    میدازولام یکی از شایع ترین بنزودیازپین های مورد استفاده در بی هوشی است که اخیرا استفاده از آن در بلوک داخل نخاعی، به عنوان یک ضد درد، مورد توجه قرار گرفته است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر افزودن میدازولام به بوپیواکائین داخل نخاعی بر درد پس از سزارین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی در سال 1388 بر روی60 بیمار کاندید سزارین به روش بی حسی نخاعی انجام شدکه به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه 10 میلی گرم بوپیواکائین همراه با 0/02 میلی گرم بر کیلوگرم میدازولام و به گروه دیگر (شاهد) 10 میلی گرم بوپیواکائین همراه با 0/5 میلی لیتر آب مقطر، داخل نخاعی داده شد. مدت زمان بی حسی، زمان اولین درخواست مسکن، مقدار مسکن مصرف شده در 24 ساعت اول بعد از سزارین ثبت شد. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، کای دو، من ویتنی یو و ویلکاکسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    مدت زمان بی حسی در بیمارانی که میدازولام دریافت کرده بودند نسبت به گروه شاهد، به طور معنی داری طولانی تر بو د (209 نسبت به 192دقیقه). متوسط زمان اولین درخواست مسکن در گروه میدازولام، به طور معنی داری بیش تر از گروه شاهد بود (283 نسبت به 235 دقیقه). مصرف کلی مسکن در 24 ساعت اول نیز در گروه میدازولام کم تر بود (2 در مقابل 2/5 بار).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، افزودن 0/02 میلی گرم بر کیلوگرم میدازلام داخل نخاعی به بوپیواکائین، طول مدت بی دردی و زمان بی حسی نخاعی را نسبت به بوپیواکائین به تنهایی، در جراحی سزارین، افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: میدازولام، درد، تزریقات نخاعی، جراحی سزارین، بوپیواکائین
  • علی اکبر حاجی آقا محمدی*، آرش میر اولیایی، رسول صمیمی، علی زرگر، رضا غلامی خوجین صفحات 11-16
    زمینه
    امروزه مقاومت به آنتی بیوتیک ها در درمان هلیکوباکترپیلوری رو به افزایش است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر افزودن سیر به رژیم استاندارد در درمان هلیکوباکترپیلوری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی بر روی 71 بیمار مبتلا به زخم های پیتیک مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی قزوین در سال 1391 انجام شد. بیماران به طور تصادفی به گروه مداخله (33 نفر) و شاهد (38 نفر) تقسیم شدند. برای گروه شاهد، کلاریترومایسین 500 میلی گرم، آموکسی سیلین 1 گرم و پنتوپرازول 40 میلی گرم همگی دو بار در روز به مدت دو هفته تجویز شد. برای گروه مداخله، رژیم فوق به اضافه روزانه یک عدد سافت ژل سیرحاوی 500 میلی گرم عصاره سیر تجویز شد. ریشه کنی عفونت 4 هفته پس از خاتمه درمان با آزمون آوره آز تنفسی با کربن نشان دار 14 بررسی شد.
    یافته ها
    ریشه کنی عفونت هلیکوباکترپیلوری در 20 نفر از گروه شاهد (%53) و در 25 نفر از گروه مداخله (%76) به دست آمد که از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها و به علت افزایش پاسخ دهی، افزودن سیر به رژیم درمانی هلیکوباکترپیلوری قابل توصیه است.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، سیر، زخم پپتیک، سوء هاضمه
  • فاطمه میرارشادی*، حسن اجاق زاده، مهدیه فقیهی، لیلا علیزاده صفحات 17-23
    زمینه
    گزارش هایی از عوارض قلبی و عروقی در افراد دیابتی وجود دارد که در اثر مصرف داروی گلی بن کلامید ایجاد می شود. از طرفی مطالعه های اخیر از اکسید نیتریک (NO) به عنوان عاملی مهم در فیزیولوژی قلب و دخیل در اختلال های آن نام برده اند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین نقش احتمالی اکسید نیتریک بر روی اثرات قلبی گلی بن کلامید انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1390 در دانشگاه علوم پزشکی تهران بر روی 42 راس موش صحرایی نر انجام شد. دهلیز قلبی موش ها بعد از بی هوشی جدا و به حمام بافتی حاوی محلول کربس اکسیژنه منتقل شد. دامنه انقباض های دهلیزی توسط دستگاه فیزیوگراف ثبت شد. نمونه ها به 7 گروه 6 تایی تقسیم شدند: گروه شاهد که در آن انقباض های دهلیز بدون مصرف دارو ثبت شد، گروه تویین 80، گروه ال- آرژینین، گروه ال- نیم، گروه گلی بن کلامید، گروه گلی بن کلامید + ال- آرژینین که انقباض های دهلیزی تحت تاثیر گلی بن کلامید و در مجاورت ال- آرژینین ثبت شد و گروه گلی بن کلامید + ال- نیم که انقباض های دهلیزی تحت تاثیر گلی بن کلامید و در مجاورت ال- نیم بررسی شد. داده ها با آزمون آماری واریانس دو طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    گلی بن کلامید دامنه انقباض های دهلیزی را افزایش داد. ال- نیم و ال- آرژینین به ترتیب موجب افزایش و کاهش دامنه انقباض های دهلیز شدند. اثر گلی بن کلامید تحت تاثیر ال- آرژینین و ال- نیم قرار نگرفت.
    نتیجه گیری
    گلی بن کلامید مستقل از اکسید نیتریک عمل می نماید.
    کلیدواژگان: گلی بن کلامید، اکسید نیتریک، دهلیز قلبی، موش های صحرایی
  • رباب بهاروند* صفحات 24-31
    زمینه
    لیستریا باکتری گرم مثبت و درون سلولی اختیاریست که از طریق غذا انتقال می یابد. ژن prf A تنظیم کننده بیان سایر ژن های بیماری زاست و در بیماری زایی باکتری نقش دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین حضور ژن prf A در لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده از مواد غذایی مختلف انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1391 بر روی 212 نمونه غذایی مختلف جمع آوری شده از شهرهای مختلف انجام شد. لیستریا مونوسیتوژنز با روش غنی سازی در سرما جداسازی و حضور ژن prf A توسط روش PCR بررسی شد. داده ها با آزمون آماری کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 212 نمونه غذایی مورد بررسی، 41 مورد (%19/33) گونه لیستریا مثبت گزارش شد که 22 نمونه (%53/6) لیستریا مونوسیتوژنز، 15 مورد (%36/5) لیستریا اینوکوآ، 3 مورد (%7/3) لیستریا ولشیمری و 1 مورد (%2/4) لیستریا سیلیگری بود. حضور ژن prf A در لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده از تمام نمونه ها %100 بود به جز نمونه سبزی ها که 28/5% گزارش شد.
    نتیجه گیری
    با تایید حضور باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی و حضور ژن prf A شاید بتوان به راه هایی جهت پیشگیری از بیماری های ناشی از این باکتری دست یافت.
    کلیدواژگان: لیستریا مونوسیتوژنز، پروتئین Prf A، واکنش زنجیره ای پلیمراز، غذا
  • سمیه قارلقی*، وهاب دهلقی صفحات 32-37
    زمینه
    امواج پرشدت متمرکز فراصوت (هایفو) یک روش غیرتهاجمی و موثر برای درمان تومورهاست. بسامد و توان صوت از شاخص های تاثیرگذار در نحوه توزیع دما و میزان آسیب بافتی هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور بهینه سازی بسامد و توان صوت و دست یابی به میدان های دمایی و گرمای مناسب انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1392 در کرمانشاه انجام شد. شبیه سازی ها در نرم افزار MATLAB (شبیه ساز هایفو) و شبیه سازی انتشار امواج صوتی در محیط، با استفاده از معادله موج غیرخطی کی زدکی انجام شد. به منظور محاسبه دمای گذرا در بافت کبد از معادله بیوهیت پنس استفاده شد. تراگردان در بازه بسامدی 2، 3 و 4 مگاهرتز و توان های 50، 100 و 150 وات ارزیابی شد.
    یافته ها
    دمای نقطه کانون در شرایط استفاده از بسامد 2 مگاهرتز و توان های 50، 100 و 150 وات به ترتیب به 44/5، 55 و 75 درجه سانتی گراد رسید. در بسامد 3 مگاهرتز با توان های مذکور نیز دما به ترتیب به 47/5، 67 و 94 درجه سانتی گراد رسید. نتیجه دمای بسامد 4 مگاهرتز نیز به ترتیب عبارت بود از: 45/6، 55 و 67 درجه سانتی گراد. بسامدهای 2، 3 و 4 مگاهرتز با توان 150 وات و بسامد 3 مگاهرتز با توان 100 وات مقدار گرمای قابل ملاحظه ای را ایجاد کردند.
    نتیجه گیری
    با به کارگیری بسامد 2 مگاهرتز و توان 150 وات، می توان به مقدار گرمای بیش تری در مدت زمان تابش یکسانی رسید. در تخریب تومور های بزرگ تر، این شاخص ها مدت زمان درمان و عوارض جانبی درمان را کاهش می دهند.
    کلیدواژگان: امواج پرشدت متمرکز فراصوت، دما، سرطان ها
  • یونس عظیمی، بنیامین علی محمدی، الهام باقری کمررودی، فاطمه محمدی* صفحات 38-44
    زمینه
    از دست دادن هوشیار ی (غش) در حمام به طور شایعی در سالمندان، بیماران، زنان حامله و گاه افراد سالم اتفاق می افتد. از عوارض نگران کننده غش، آسیب به هنگام سقوط، شکستگی های جمجمه، صدمه های مغزی و گاهی مرگ است که اغلب به دلیل عدم اطلاع اطرافیان اتفاق می افتد.
    هدف
    مطالعه به منظور طراحی و ساخت دستگاه تشخیص سریع غش در حمام انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مقاله گزارش طراحی و ساخت دستگاه الکترونیکی تشخیص غش در حمام است که در سال 1392 در مرکز رشد فناوری های زیست پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    یافته ها
    این دستگاه به دو صورت بیمارستانی و خانگی طراحی شده است و تعامل قسمت های مختلف این دستگاه با هم باعث تشخیص و هشدار به موقع غش در حمام می شود. این دستگاه پس از غش کردن فرد در حمام، ابتدا به خود فرد هشدار می دهد و در صورت عدم دریافت پاسخ افراد بیرون از حمام را مطلع می کند.
    نتیجه گیری
    این دستگاه هیچ گونه نمونه داخلی و خارجی ندارد و می تواند دستگاه کارآمدی برای نصب در بیمارستان ها، خانه های سالمندان، خوابگاه ها و منازل مسکونی باشد.
    کلیدواژگان: حمام ها، غش، نجات
  • نوید محمدی، معصومه ضیاییها*، شهرام یزدانی، شهرام رستاک صفحات 45-55
    زمینه
    امروزه حرکت کیفی به سمت آموزش های بهینه و کارآمد در نظام های تعلیم و تربیت امری ضروری است و لازمه این امر انطباق برنامه های آموزشی، پژوهشی و مدیریتی با رشد حرفه ای، دانش تولید شده و استانداردهاست.
    هدف
    مطالعه به منظور طراحی استانداردهای آموزش بالینی دوره کاردانی فوریت های پزشکی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی در سال های 1392-1393 طی چهار مرحله انجام شد. در مرحله اول، استانداردهای داخلی و خارجی در رابطه با آموزش بالینی و آموزش کاردان فوریت پزشکی (EMT Intermediate) از طریق اینترنت استخراج شد. در مرحله دوم، با بهره گیری از این استانداردها و اظهارنظر اساتید راهنما و مشاور و 6 نفر از مسئولین مراکز فوریت پزشکی و اعضای هیات علمی گروه فوریت های پزشکی، 108 استاندارد در 6 حیطه تنظیم شد. در مرحله سوم، برگه نظرسنجی پیش نویس استانداردها همراه با سوال باز جهت ارزیابی کیفیت و امکان پذیری استان داردها با استفاده از روش دلفی و براساس نمونه گیری مبتنی بر هدف برای 14 نفر از اعضای هیات علمی گروه فوریت های پزشکی و 10 نفر از مسئولین مراکز فوریت های پزشکی ارسال شد. در مرحله چهارم، داده های کمی با شاخص های گرایش مرکزی و پراکندگی و همچنین داده های کیفی با تحلیل محتوا تحلیل شدند. با توجه به نظرها و بازخوردهای ارایه شده، تغییرات ضروری در استانداردها اعمال و حاصل کار برای اظهارنظر مجدد به کارشناسان ارایه و بعد از اجماع نظر، متن نهایی استانداردها آماده شد.
    یافته ها
    105 استاندارد در 6 حیطه زیر پیشنهاد شد: هیات علمی و مدرسین بالینی (14 استاندارد)، دانشجویان (3 استاندارد)، برنام ه آموزشی (25 استاندارد)، منابع و تسهیلات (16 استاندارد)، فعالیت های یادده ی- یادگیری (24 استاندارد) و پیامدهای خروجی (23 استاندارد).
    نتیجه گیری
    از نظر خبرگان، اکثر استانداردها مهم، شفاف، قابل اندازه گیری و در دانشگاه های مختلف، امکان پذیر بودند. انتظار می رود عملیاتی شدن مجموعه استانداردهای تدوین شده، آموزش بالینی مقطع کاردانی رشته فوریت های پزشکی را در ایران علمی تر و موثرتر سازد.
    کلیدواژگان: آموزش، استاندارد های مرجع، خدمات فوریت های پزشکی
  • امید صادقی، مرتضی نصیری*، غلامرضا عسکری، زهرا مقصودی صفحات 56-63
    زمینه
    میگرن یکی از علل اصلی سردردهای اولیه و ثانویه در جهان است که اثرات مهمی بر زندگی مبتلایان دارد. براساس مطالعه های اخیر، چاقی می تواند شدت، تعداد و طول مدت حمله های میگرن را تحت تاثیر قرار دهد.
    هدف
    مطالعه به منظور مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه ارتباط بین میگرن و چاقی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Science Direct و Web of Science و با استفاده از کلیدواژه های «migraine»، «headache»، «obesity» و «overweight» انجام شد. مطالعه های انتشار یافته بین سال های 2005 تا 2014 بررسی شدند. مطالعه هایی که میگرن را با معیارهای انجمن بین المللی سردرد تشخیص داده و بر روی انسان انجام شده بودند، وارد مطالعه شده و مقاله هایی که به زبان غیرانگلیسی بودند یا مطالعه هایی که هدف اصلی آن ها سردرد بود از مطالعه خارج شدند. در نتیجه 10مقاله شرایط ورود به مطالعه را داشتند.
    یافته ها
    در اکثر مطالعه ها بین چاقی (BMI ≥ 30) و چاقی مرضی (BMI ≥ 35) با بروز تعداد بالای حمله ها و سردردهای مکرر میگرنی ارتباط مثبت و معنی داری وجود داشت و این ارتباط در افراد جوان و سنین زیر 55 سال قوی تر بود. در یک مطالعه ارتباطی بین چاقی با میگرن و علایم آن (شدت، تعداد و طول مدت سردرد) مشاهده نشد. یک مطالعه نشان داد BMI ≤ 5/18 نیز می تواند با میگرن ارتباط معنی داری داشته باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، چاقی عمومی و شکمی می تواند در افزایش تعداد حمله های میگرن نقش داشته باشد، اما انجام مطالعه های بیش تر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات میگرنی، سردرد، چاقی، اضافه وزن
  • مرجان رحمانی*، احمد قائم مقامی صفحات 64-67
    این مطالعه مقطعی با هدف مقایسه فراوانی میکروارگانیسم های مولد بوی بد دهان (هالیتوزیس) قبل و بعد از مصرف دهان شویه های کلرهگزیدین و ایرشا انجام شد. نمونه ها از سطح پشتی زبان 50 نفر از بیماران مبتلا به وسیله یک سواپ چوبی استریل برداشته و خیلی سریع به محیط تایوگلیکولات مایع منتقل شدند. سپس در محیط بلاد آگار و EMB (Eosin Methylene Blue) کشت داده و به مدت 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد انکوبه شدند. سوسپانسیونی معادل 5/0 مک فارلند از باکتری های بی هوازی مورد مطالعه تهیه و در محیط مغذی کشت داده شد و دوباره 48 ساعت در انکوباتور قرار گرفت. سپس تعداد کلونی های میکروبی تعیین شد. بیماران به طور تصادفی به 2 گروه مصرف کننده دهان شویه های کلرهگزیدین و ایرشا تقسیم شدند. بعد از 2 هفته استفاده از دهان شویه ها، نمونه گیری تکرار و تعداد کلونی های میکروبی با هم مقایسه شدند. داده ها با آزمون های آماری من ویتنی و ویلکاکسون تحلیل شدند. تعداد کلونی های باکتری های بی هوازی بعد از دو هفته استفاده از دهان شویه کلرهگزیدین از دامنه 1015×9-103×4 به 1011 - 103 کاهش پیدا کرد و در گروه ایرشا از 1011×7-103 به 1011-103 کاهش یافت که نشان داد اثر کلرهگزیدین در کاهش باکتری های مولد بوی بد دهان به طور معنی داری از ایرشا بیش تر بود.
    کلیدواژگان: بوی بد دهان، دهان شویه ها، کلرهگزیدین
  • منوچهر کرمی*، اعظم بیدرفش صفحات 68-71
    این مطالعه مقطعی روش شناختی با هدف برآورد تعداد دفعه های لازم اندازه گیری فشارخون برای دست یابی به پایایی مطلوب انجام شد. مطالعه با استفاده از داده های نظام مراقبت عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در استان همدان در سال 1388 با حجم نمونه 984 نفر انجام شد. برای محاسبه پایایی فشارخون سیستولیک و دیاستولیک از ضریب همبستگی درون رده ای (ICC) استفاده شد که برای دو بار اندازه گیری فشارخون سیستولیک و دیاستولیک افراد مورد مطالعه به ترتیب 0/93 و0/90 بود. به نظر می رسد با به کارگیری این روش می توان محدودیت های تکرار دفعه های اندازه گیری یعنی ملاحظه های اخلاقی و مشکلات مالی را رفع کرد.
    کلیدواژگان: فشارخون، مطالعات اعتبارسنجی، تکرارپذیری نتایج، همه گیرشناسی
|
  • N. Nasseh, Mb. Khezri * Pages 4-10
    Background
    Midazolam is one of the most commonly used benzodiazepines in anesthesia that has recently been considered as an analgesic in intrathecal block.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of adding midazolam to intrathecal bupivacaine on the pain after cesarean section.
    Methods
    This clinical trial was conducted in 60 patients undergoing cesarean section with spinal anesthesia in 2009. The patients were randomly allocated to two groups. One group received 10 mg bupivacaine plus 0. 02 mg/kg m idazolam intrathecally while other group recieved 10 mg bupivacaine plus 0. 5 ml distilled water intrathecally. The duration of anesthesia، time of the first analgesic request، and total consumption of analgesic in the first 24 hours after cesarean section were recorded. Data were analyzed using T-test، Mann Whitney U test and Wilcoxon test and chi-square test.
    Findings
    Duration of anesthesia in the patients receiving midazolam was significantly longer than the control patients (209 min vs. 192 min). The mean time of the first analgesic request was also significantly longer in the patients receiving midazolam compared to the control patients (283 min vs. 235 min). Total analgesic consumption in 24 hours after surgery was significantly lower in the midazolam group compared to the control group (2 times vs. 2. 5 times).
    Conclusion
    With regards to the results، adding 0. 02 mg/kg intrathecal midazolam to bupivacaine increased duration of anesthesia and time of the first analgesic request following cesarean section compared to bupivacaine alone.
    Keywords: Midazolam, Pain, Spinal Injections, Cesarean Section, Bupivacaine
  • Aa. Hajiaghamohammadi *, A. Miroliaee, R. Samimi, A. Zargar, R. Gholami Pages 11-16
    Background
    Nowadays, helicobacter pylori (H. pylori) antibiotic resistance is increasing.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of adding garlic extract to the anti-helicobacter pylori treatment.
    Methods
    This clinical trial was conducted in 71 patients with peptic ulcer referred to the Booali Sina hospital in Qazvin during 2012. The patients were randomly allocated to intervention (33) and control (38) groups. In control group, 1 g amoxicillin, 500mg clarithromycin and 40mg pantoprazole were administered twice daily for two weeks. In intervention group, one garlic soft gel including 500 mg garlic extract was added to the above treatment. Eradication of infection was confirmed with carbon 14 urea breath test four weeks after treatment.
    Findings
    Eradication of H. pylori infection was successful in 53% of the patients in the control group, and 75% of the patients in the intervention group and the difference was statistically significant.
    Conclusion
    With regards to the results and due to the increased infection eradication, adding the garlic extract to the treatment regimen against H. pylori infection is recommended.
    Keywords: Helicobacter Pylori, Garlic, Peptic Ulcer, Dyspepsia
  • F. Mirershadi *, H. Ogagzadeh, M. Faghihi, L. Alizadeh Pages 17-23
    Background
    There are reports of cardiovascular complications in patients with diabetes that are caused by glibenclamide. On the other hand, nitric oxide has been mentioned as an important factor in the physiology and disorders of the heart in recent studies.
    Objective
    The aim of this study was to determine the role of nitric-oxide in cardiac effects of glibenclamide.
    Methods
    This experimental study was conducted in 42 male rats at Tehran University of Medical Sciences in 2011. Rat atria were isolated after anesthesia and were transferred to an organ bath containing oxygenated Krebs’ solution. Atrial contractions were measured using a physiograph. The samples were divided into 7 groups (n=6): Control group in which the atrial contractions were recorded without medication, Tween-80 group, L-arginin group, L-NAME group, Glibenclamide (Glb) group, Glb+L-arginin group in which the atrial contraction s were recorded in the presence of glibenclamide and L-Arginin, and Glb+L-NAME group in which the atrial contractions were recorded in the presence of glibenclamide and L-NAME. Data were analyzed using two-way ANOVA.
    Findings
    Glibenclamide increased the amplitude of atrial contractions. L-NAME and L-arginin did not change the effect of glibenclamide. L-arginine decreased the amplitude of atrial contractions and L- NAME increased the amplitude of atrial contractions.
    Conclusion
    The effect of glibenclamide is independent of nitric-oxide.
    Keywords: Glibenclamide, Nitric Oxide, Heart Atria, Rats
  • R. Baharvand * Pages 24-31
    Background
    Listeria is a gram-positive bacterium and a facultative food- borne intracellular pathogen. Prf A gene regulates the expression of other genes and is important in virulence.
    Objective
    The aim of this study was to identify Prf A gene in Listeria monocytogenes isolated from food samples.
    Methods
    This cross - sectional study was conducted in 212 different food samples collected from different cities in 2012. Listeria monocytogenes was isolated using the cold enrichment method. The Prf A gene was identified using polymerase chain reaction (PCR). Data were analyzed using Chi- square test.
    Findings
    Of 212 samples, 41 (%19.33) were positive for Listeria spp. Of 41, 22 (%53.6) were Listeria monocytogenes, 15 (%36.5) were L. innocua, 3 (%7.3) were L. welshimri and 1 (%2.4) was L. seeligeri. The Prf A gene was found in 28.5% of L. monocytogenes isolated from vegetable samples and in 100% L. monocytogenes isolated from other samples.
    Conclusion
    Confirmation of the presence of L. monocytogenes in food and the Prf A gene may be helpful to prevent diseases caused by Listeria.
    Keywords: Listeria Monocytogenes_Prf A Protein_Polymerase Chain Reaction_Food
  • S. Gharloghi *, V. Dehlaghi Pages 32-37
    Background
    The High intensity focused ultrasound (HIFU) is a noninvasive and effective technique for tumor ablation. Frequency and acoustic power are effective parameters for temperature distribution and the extent of tissue damage.
    Objective
    The aim of this study was to optimize the frequency and acoustic power and to achieve appropriate temperature and thermal fields.
    Methods
    This analytical study was conducted in Kermanshah, 2014. Computer simulation was performed using MATLAB software (HIFU simulator toolbox). The KZK nonlinear wave equation was used to model sound propagation. The Bio heat equation was used to calculate the transient temperature in the liver tissue. Extracorporeal transducer was assessed over a frequency range of 2, 3 and 4 MHz and a power range of 50, 100 and 150 W.
    Findings
    In 2 MHz frequency, the temperature in the focal point reached to 44.5°C, 55°C and 75°C for 50, 100 and 150-W power, respectively. In 3 MHz frequency and the mentioned powers, the temperature reached to 47.5°C, 67°C and 94°C, respectively. The temperature reached to 45.5°C, 55 °C and 67 °C in 4 MHz frequency, respectively. 2, 3 and 4 MHz frequencies with 150-W power and 3 MHz frequency with 100-W power induced considerable extent of thermal dose.
    Conclusion
    2-MHz frequency and 150W power can lead to more thermal dose in the same exposure time. These parameters can reduce treatment period and complications in larger tumors ablation.
    Keywords: High Intensity Focused Ultrasound, Temperature, Neoplasms
  • Y. Azimi, B. Alimohammadi, E. Bagheri Kamarudi, F. Mohammadi * Pages 38-44
    Background
    Syncope or loss of consciousness in the bathroom occurs commonly amongst patients, elderly, pregnant women and sometimes occurs in healthy people. Injury from fall, fractures of the skull, brain damages, and sometimes death are of disturbing complications of syncope that often happen due to unawareness of people around.
    Objective
    The aim of this study was to design and manufacturing of the syncope detection and warning device in bathroom.
    Methods
    This paper reports the design and manufacturing of the syncope detection and warning electrical device in bathroom that have been conducted in Biomedical Technology Incubator affiliated to Qazvin University of Medical Sciences in 2013
    Findings
    This device is designed for both home and hospital use. Interaction between different parts of the device results in timely detection and warning in bathroom. After syncope, it initially warns the bather. When there is no response from the bather, it warns the people around.
    Conclusion
    This device has no domestic and foreign examples and can be an efficient device for installation in hospitals, nursing homes, dormitories, and homes.
    Keywords: Baths, Syncope, Rescue Work
  • N. Mohammadi, M. Ziaeeha *, Sh. Yazdani, Sh. Rastak Pages 45-55
    Background
    Today, moving towards optimal and efficient education is essential in educational systems. This requires adaptation in educational, research and management programs with professional development, producing knowledge and the standards.
    Objective
    The aim of this study was to develop the standards for clinical training of medical emergency diploma course.
    Methods
    This qualitative study was performed in four steps during 2013-14. Firstly, local and foreign standards related to the clinical education and intermediate emergency medical technician (EMT) training obtained from the web. In the second step, 108 standards within 6 domains were designed in accordance to the comments of the supervisor and advisors, and 6 of officials in medical emergency centers as well as department faculties of medical emergencies. In the third step, a list of open-ended questions was sent to 14 faculty members in emergency medicine and 10 officials in medical emergency centers based on purposive sampling method to assess the quality and feasibility of standards, using the Delphi method. In the fourth step, quantitative data were analyzed by calculating indices of central tendency and dispersion and qualitative data were analyzed using content analysis. According to the comments and feedbacks, all necessary changes in the standards were addressed and then the results were sent back to the experts for final review. The final version of the standards was prepared after consensus.
    Findings
    One hundred and five standards within 6 domains were developed for clinical training of medical emergency diploma course in Iran including faculties and clinical instructors (14), students (3) educational program (25), resources and facilities (16), activities of teaching - learning (24) outputs and outcomes (23).
    Conclusion
    According to the experts’ views, the majority of the final standards were important, clear, measurable, and feasible in different universities. It’s expected that operationalization of the developed standards makes clinical training of medical emergency diploma course more scientific and effective in Iran.
    Keywords: Education, Reference Standards, Emergency Medical Services
  • O. Sadeghi, M. Nasiri *, Gh. Askari, Z. Maghsoudi Pages 56-63
    Background
    Migraine is one of the main reasons for primary and secondary headaches worldwide and has significant effects on patients’ life. Based on recent studies, obesity may affect the severity, frequency and duration of migraine attacks.
    Objective
    This aim of this study was to review the literature on the association of migraine and obesity.
    Methods
    In t his review, databases of PubMed, Scopus, Science Direct and Web of Science were searched using “migraine”, “headache”, “obesity” and “overweight” as keywords. Studies published between 2005 and 2014 were reviewed. Human studies in which migraine was diagnosed based on the International Headache Society (IHS) criteria were included. Articles with non-English languages and studies on headache as the main purpose were excluded. 10 articles met the inclusion criteria.
    Findings
    In most evaluated studies, the association of obesity (BMI≥30) and morbid obesity (BMI≥35) with high frequency of migraine attacks and frequent migraine headaches was significant. This association was more significant in younger subjects and subjects under 55 years old. There was no association between obesity and migraine symptoms (severity, frequency and duration of headache) in only one study. Another study indicated that BMI≤18.5 was associated with migraine.
    Conclusion
    With regards to the results, general and abdominal obesity can increase the frequency of migraine attacks; however, more studies are recommended.
    Keywords: Migraine Disorders, Headache, Obesity, Overweight
  • M. Rahmani *, A. Ghaem Maghami Pages 64-67
    The aim of this cross-sectional study was to compare the load of microorganisms causing halitosis before and after using chlorhexidine and Irsha mouthwashes. Samples were taken from the dorsal surface of the tongue of 50 patients with halitosis by a wooden tongue blade and immediately transported to liquid thioglycollate medium. The samples were cultured in blood agar and Eosin Methylene Blue (EMB) then were incubated at 37°c for 48 hours. A 0.5 McFarland suspension was prepared from anaerobic bacteria and they were allowed to grow in a nutritious environment. After setting them for 48 hours in incubator again, the microbial colonies were counted. The patients were randomly assigned into two equal groups to receive either Irsha or Chlorhexidine mouthwashes. After 2 weeks, the sampling was processed using the same protocol and the colony counts were compared. Data were analyzed using Mann-Whitney U test and Wilcoxon test. Anaerobic bacteria colony counts were decreased from (4×10³-9×1015) to (10³-10¹¹) in chlorhexidine group and from (10³-7×10¹¹) to (103-1011) in Irsha group. The effect of cholorhexidine mouthwash was significantly more than Irsha mouthwash.
    Keywords: Halitosis, Mouthwashes, Chlorhexidine
  • M. Karami *, A. Biderafsh Pages 68-71
    The aim of this cross-sectional, methodological study was to estimate the blood pressure measurement frequency for optimum reliability. The study was conducted on available d ata from the non-communicable diseases risk factors surveillance system for Hamadan Province in 2009. The sample size was 984. The reliability of systolic and diastolic blood pressure was measured using Intra-Class Correlation (ICC). ICC for twice measurements of systolic and diastolic blood pressure was 0.93 and 0.90, respectively. It seems that application of this method is beneficial to overcome the limitations of repeated measurements including ethical considerations and financial issues.
    Keywords: Blood Pressure, Validation Studies, Reproducibility of Results, Epidemiology