فهرست مطالب

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 3 (بهار و تابستان1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شادمهر میردار هریجانی *، حسین علی اصغرزاده اولیایی، غلامرضا حمیدیان، نرگس موسوی صفحه 9
    زمینه و هدف
    در طی رشد جنین، هم تکثیر سلولی و هم آپوپتوز برای رشد صحیح بافت کبد جنین ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرین استقامتی شنا و مکمل سیلیمارین در طی بارداری بر شاخص آپوپتوزی سلول های کبد نوزادان موش های صحرایی در معرض مسمومیت با کادمیوم انجام گرفت.
    روش تحقیق: 72 سر موش صحرایی باردار نژاد ویستار (وزن 20 ± 200 گرم) به 9 گروه تقسیم شدند. کادمیوم کلراید به میزان 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت محلول در آب آشامیدنی به موش ها خورانده شد. برنامه تمرینی در دوران بارداری 60 دقیقه شنا در روز و به مدت 5 روز در هفته بود. سیلیمارین (100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به صورت زیرجلدی 3 بار در هفته تزریق شد. نمونه برداری از بافت کبد دو روز پس از تولد انجام شد و برای تعیین شاخص آپوپتوزی کبد از تکنیک ایمونوهیستوشیمی تانل به روش غیر رادیواکتیو نشاندار کردن انتهایی در جای خود، استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD در سطح خطای 0/05≥ αبهره برداری گردید.
    یافته ها
    شاخص آپوپتوزی کبد در گروه های کادمیوم- سیلیمارین و کادمیوم - تمرین - سیلیمارین در مقایسه با گروه کادمیوم، کاهش معنی داری (0/001=p) نشان داد؛ اما تمرین شنا به تنهایی تاثیری بر شاخص آپوپتوزی کبد نداشت (0/83=p).
    نتیجه گیری
    تمرین استقامتی شنا در طی بارداری تاثیری بر کاهش شاخص آپوپتوزی سلول های کبد نوزادان ناشی از مسمومیت مادری با کادمیوم ندارد، اما تزریق سیلیمارین به طور احتمالی آن را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: کادمیوم، تمرین شنا، سیلیمارین، شاخص آپوپتوزی، کبد نوزاد
  • سیده علویه اشرفی، ضیاء فلاح محمدی* صفحه 19
    زمینه و هدف
    پروتئین های نوروتروفیک نقش های گوناگونی را در مغز ایفا می کنند. عامل نوروتروفیک دوپامین مغزی (CDNF) نوروتروفین حفاظت کننده سلول های دوپامینی در مغز می باشد. تاکنون در رابطه با تاثیر ورزش و فعالیت های بدنی روی تغییرات سطوح این پروتئین در مغز مطالعه ای صورت نگرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر حاد دویدن روی نوارگردان با سه شدت متفاوت بر CDNF مخچه موش های صحرایی نر بود.
    روش تحقیق: 32 سر موش صحرائی نر نژاد ویستار هشت هفته ای پس از 7 جلسه آشنایی با نحوه ی فعالیت روی دستگاه نوارگردان ویژه جوندگان به طور تصادفی به 2 گروه اصلی کنترل و تمرینی تقسیم شدند. گروه های تمرینی (هر گروه 8 سر) به انجام یک جلسه تمرین حاد با شدت های مختلف (کم، متوسط و بالا) پرداختند. از روش الایزا برای اندازه گیری CDNF مغز استفاده گردید. برای بررسی تفاوت میانگین گروه ها از تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی، و برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده نرم افزار SPSS نسخه 19 به کار گرفته شد.
    یافته ها
    انجام تمرین حاد روی نوارگردان با سه شدت پایین (p=0.04)، متوسط (p =0.001) و بالا (p = 0.001) موجب افزایش سطوح CDNF مخچه می گردد و شدت های گوناگون از این نظر تفاوت معنی داری با هم ندارند (p>0.05).
    نتیجه-گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، یک جلسه فعالیت استقامتی دویدن روی نوارگردان بدون در نظر گرفتن شدت آن، بهبود سطوح CDNF مخچه را به همراه دارد؛ و احتمالا این راهبرد می تواند برای تنظیم شدت تمرین به منظور تاثیرگذاری مطلوب بر دستگاه عصبی، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پروتئین های نروتروفیک، فعالیت بدنی، سلامت مغز، پارکینسون
  • معصومه کاظمی، سید محمد مرندی، احمد موحدیان عطار*، مونا حقیقتیان، زینب رضایی صفحه 29
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و پراکسید هیدروژن و در نتیجه استرس اکسیداتیو احتمالی ناشی از فعالیت ورزشی حاد، در موش های نر نژاد ویستار می باشد.
    روش تحقیق: 14 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و فعالیت ورزشی حاد تقسیم شدند. گروه فعالیت ورزشی حاد با شدت تمرینی 26-16 متر در دقیقه برای یک ساعت، یا تا رسیدن به واماندگی بر روی نوارگردان دویدند. خونگیری یک ساعت پس از فعالیت ورزشی حاد صورت گرفت. برای اندازه گیری سطح سرمی ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و پراکسید هیدروژن به ترتیب از روش FRAP و FOX-1 استفاده شد. جهت تعیین طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنف استفاده شد و سپس نتایج با استفاده از آزمون t مستقل در سطح 05/0P≤ استخراج گردید
    یافته ها
    طبق یافته های به دست آمده، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (p= 0.002) و پراکسید هیدروژن (p= 0.003) درگروه فعالیت ورزشی حاد در مقایسه با گروه کنترل، به طور معنی دار افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    هر چند در پاسخ به فعالیت ورزشی حاد، میزان پراکسید هیدروژن افزایش یافت، اما بالا رفتن ظرفیت آنتی اکسیدانی موش ها می تواند دال بر واکنش و پاسخ سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی بدن به ورزش حاد اجرا شده باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی حاد، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، پراکسید هیدروژن
  • سیده عصمت موسوی، مریم کوشکی جهرمی*، محبوبه البرزی صفحه 38
    زمینه و هدف
    هدف از این تحقیق بررسی رابطه انجام فعالیت ورزشی در دوران قبل از بارداری با انجام فعالیت ورزشی در دوران بارداری و تعیین مهم ترین دوره قبل از بارداری در پیش بینی انجام فعالیت ورزشی در دوران بارداری زنان باردار بود.
    روش تحقیق: شرکت کنندگان در این تحقیق شامل 137 زن باردار بودند که به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. از طریق مصاحبه اطلاعات مربوط به انجام فعالیت ورزشی در هشت و یک سال قبل از بارداری و سه ماهه اول، دوم و سوم بارداری ثبت گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شدند و سطح معنی داری 0/05> p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین انجام فعالیت ورزشی در کلیه دوران های قبل از بارداری با انجام فعالیت ورزشی در دوران بارداری رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (0/001= P). همچنین دوره یک سال قبل از بارداری نسبت به دوره ماقبل از یک سال قبل از بارداری، پیش بینی کننده بهتری برای انجام فعالیت ورزشی در دوره بارداری بود.
    نتیجه گیری
    به منظور ترغیب زنان به انجام فعالیت در دوران بارداری، توصیه می شود مادران در فعالیت ورزشی قبل از بارداری و به ویژه یک سال قبل از بارداری، شرکت نمایند.
    کلیدواژگان: بارداری، فعالیت ورزشی قبل از بارداری، فعالیت ورزشی دوران بارداری
  • محمد علی خانی*، علی اصغر نورسته، امیر حسین قربانی، حسن علی خانی، آسیه میرزا آقاجانی صفحه 47
    زمینه و هدف
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات ثبات مرکزی با توپ سوئیسی بر تعادل فوتبالیست های نوجوان بود.
    روش تحقیق: از بین کلیه ورزشکاران فوتبالیست 12 تا 15 سال حاضر در مدارس فوتبال شهر لاهیجان، 30 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. گروه تجربی برنامه تمرینی شامل تمرین های مرتبط با ثبات مرکزی را به مدت 8 هفته با تکرار 3 بار در هفته، به اجرا درآوردند. در چهار هفته اول، تمرینات مذکور، 2 بلوک 5 کوششی و در چهار هفته دوم، 2 بلوک 10 کوششی بود؛ در این مدت گروه کنترل تنها در کلاس های فوتبال شرکت داشتند. تعادل ایستا و پویا به ترتیب با آزمون ایستادن لک لک و آزمون تعدیل شده ستاره (Y) ارزیابی گردیدند. پس از بررسی طبیعی بودن توزیع میانگین داده ها با آزمون کولموگروف - اسمیرنوف، از آزمون t مستقل و وابسته برای مقایسه تغییرات بین گروهی و درون گروهی استفاده گردید و سطح معنی داری 05/0p <درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری در تعادل ایستا بین دو گروه در پس آزمون وجود ندارد (0/91=P). در تعادل پویا اختلاف معنی داری در دو جهت خلفی خارجی (0/04=P) و خلفی داخلی (0/002=P) در گروه تجربی پس از تمرینات مشاهده شد، اما در جهت قدامی پیشرفت معناداری بدست نیامد (0/33=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق مربیان و معلمان می توانند از تمرینات ثبات مرکزی برای بهبود تعادل پویا در افراد نوجوان استفاده نمایند، وضعیتی که با بهبود اجرا، یادگیری بهتر، و کاهش آسیب های ورزشی همراه خواهد بود.
    کلیدواژگان: ثبات مرکزی، تعادل پویا، آزمون تعدیل شده ستاره
  • داریوش شیخ الاسلامی وطنی *، ناصح جهانی صفحه 60
    زمینه و هدف
    رشد چاقی مرتبط با کاهش فعالیت بدنی باعث شده تا روش های گوناگونی برای افزایش فعالیت بدنی روزانه ی کودکان در نظر گرفته شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات طناب زنی بر آمادگی جسمانی دانش آموزان 12 – 9 ساله پسر دارای اضافه وزن بود.
    روش تحقیق: از بین دانش آموزان مدارس ابتدایی شهرستان سنندج در سال تحصیلی 92 – 91، تعداد 240 دانش آموز 12 – 9 ساله پسر به صورت خوشه ایانتخاب شده و از میان آن ها، تعداد 30 نفر به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. افراد حاضر در تحقیق دارای اضافه وزن یا چاق بودند. تمرینات 3 روز در هفته و به مدت 8 هفته برای گروه تجربی برگزار شد؛ اما گروه کنترل غیر از کلاس های عمومی تربیت بدنی، فعالیت بدنی منظم دیگری نداشتند. شاخص های ترکیب بدنی، استقامت قلبی- تنفسی، استقامت عضلانی و انعطاف پذیری شرکت کنندگان قبل و پس از 8 هفته مداخله با آزمون های استاندارد ارزیابی شدند. اطلاعات جمع آوری شده با روش های آماری t وابسته و t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و سطح معنی داری p ≤ 0.05 منظور گردید.
    یافته ها
    در گروه تجربی بهبود معناداری در وزن، درصد چربی، شاخص توده بدن، آمادگی قلبی– تنفسی (0/0001>p)، نسبت دور کمر به لگن (0/03>p)، استقامت عضلانی (0/001>p) و انعطاف پذیری (0/002>p) به دست آمد. همچنین، بین دو گروه نیز در تمامی متغیرها، اختلاف معناداری به نفع گروه تجربی وجود داشت (0/05>p).
    نتیجه گیری
    تمرینات اینتروال طناب زنی بر آمادگی جسمانی مرتبط با سلامتی دانش آموزان 12-9 ساله دارای اضافه وزن یا چاق، تاثیر مطلوبی دارد.
    کلیدواژگان: طناب زنی، چاقی، اضافه وزن، ترکیب بدنی، آمادگی جسمانی
  • سعید ایل بیگی*، محمدقاسم کاکی، جواد فولادیان، حسین فرزانه صفحه 72
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی رابطه بین برخی از شاخص های آنتروپومتریک با توانایی های حرکتی پایه در دانش آموزان 9 تا 11 سال بیرجند بود.
    روش تحقیق: جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر غیر ورزشکار پایه چهارم و پنجم مدارس ابتدایی شهر بیرجند به تعداد 650 نفر بودند که از بین آن ها، تعداد 129 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایبه عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. شاخص های آنتروپومتریک شامل: قد، وزن، زاویه Q، ارتفاع قد نشسته، طول اندام فوقانی، طول کف دست، پهنای شانه، طول ران، ارتفاع زانو، طول کف پا، پهنای شانه، پهنای جلو کف پا، و دور ران اندازه گیری شدند. برخی از قابلیت های جسمانی - حرکتی شامل پریدن، تعادل، انعطاف پذیری و چابکی با توجه به آزمون توانایی حرکتی پایه (BMAT) نیز مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل دادها از روش همبستگی پیرسون در سطح p≤0.05 استفاده شد.
    یافته ها
    بین توان انفجاری پاها با دور بازو (0/03=p) و دور ران (0/04=p) رابطه مثبت و معنی داری به دست آمد، ولی با سایر شاخص های آنتروپومتریک رابطه معنی داری به دست نیامد. بین میزان تعادل با ویژگی های پهنای پاشنه (0/04=p)، دور ساق پا (0/04=p)، و وزن بدن (0/04=p) رابطه معنی دار و مثبتی بدست آمد. بین چابکی با قد، وزن، ارتفاع زانو، طول ران، طول پا، و پهنای پاشنه نیز رابطه منفی معنی داری (p≤0.05) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد می شود در فرآیند استعدادیابی این عوامل مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، توانایی حرکتی پایه، پرش، تعادل، انعطاف پذیری، چابکی
  • علی اصغر مازنی، علی اصغر محمدی، محمد شبانی*، علی حسنی صفحه 82
    زمینه وهدف
    هدف از این پژوهش، مقایسه توان هوازی، توان بی هوازی، شاخص توده بدن (BMI) و درصد چربی دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر بود.
    روش تحقیق: 30 دانشجوی مرد ورزشکار عضو تیم های ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر و 30 دانشجوی غیر ورزشکار در رده سنی 25-20 سال به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردیدند. اندازه گیری توان هوازی به وسیله آزمون آستراند، توان بی هوازی از طریق آزمون پرش عمودی، درصد چربی زیر پوستی به وسیله کالیپر از سه ناحیه سینه، شکم و ران انجام گرفت. شاخص توده بدن آزمودنی ها نیز از تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر مجذور قد (متر) محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS و به کمک آزمون تی مستقل (t-test) در سطح معنی داری p≤ 0.05 انجام گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی دار آماری بین توان هوازی و شاخص توده بدن دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار وجود نداشت، در حالی که مقادیر توان بی هوازی ورزشکاران به طور معناداری (p=0.03) بالاتر از آزمودنی های غیر ورزشکار بود. در مقابل، درصد چربی زیر پوستی غیر ورزشکاران به طور معناداری (p=0.001) بالاتر از ورزشکاران بود.
    نتیجه گیری
    تمرینات ورزشی در دوره دانشجویی و محیط دانشگاه، موجب بهبود توان بی هوازی و کاهش درصد چربی زیر پوستی در دانشجویان ورزشکار در مقایسه با دانشجویان غیرورزشکار می گردد.
    کلیدواژگان: توان هوازی، توان بی هوازی، شاخص توده بدن، چربی زیر پوستی
|
  • Shadmehr Mirdar Harijani*, Hossein Aliasgharzade Oliaei, Gholamreza Hamidian, Narges Musavi Page 9
    Background And Aim
    Both cell proliferation and apoptosis are required forproper development of the neonatal parenchyma of the liver. This study was conducted to evaluate the effects of swimming endurance training and silymarin supplementation during pregnancy on maternal cadmium – induced apoptosis in hepatocytes of neonates.
    Materials And Methods
    72 pregnant Wistar rats (200 ± 20 g) were divided into 9 groups. Cadmium chloride was given orally (400mg/kg in drinking water) from the first day of pregnancy. Training protocol was included 60 minutes swimming for 5 days per week during pregnancy. Silymarin (100 mg/kg) was injected subcutaneously three times a week. Liver tissue was removed two days after born and apoptotic index also determined by nonradioactive in situ end labeling method using TUNEL immunocytochemical technique. The ANOVA and post hoc LSD tests were used to analyze the collected data at p≤ 0. 05.
    Results
    Apoptotic index of hepatocytes were decreased significantly in cadmium- silymarin and cadmium- silymarin-training groups (p < 0. 001). Swimming training caused no significant changes in apoptotic index of hepatocytes (p = 0. 83).
    Conclusion
    Swimming endurance training during pregnancy probably have no effect on maternal cadmium – induced of apoptosis in hepatocytes of neonates، however، silymarin could reduce it.
    Keywords: Cadmium, Swimming training, Silymarin, Apoptosis, Neonate liver
  • Seyedeh Alaviyeh Ashrafi, Ziya Fallah Mohammadi* Page 19
    Background and Aim
    Neurotrophic proteins play various roles in the brain. Cerebral dopamine neurotrophic factor (CDNF) is a neurotrophins protector of dopamine cells in the brain. The present study investigated the acute effects of running on a treadmill at three different intensities on CDNF of male rats.
    Materials And Methods
    In this study، 32 Male Wistar rats after 7 sessions familiarization to the treadmill running، were randomly divided into two groups as control and training groups. Training group performed a session of acute exercise of different intensities. ELISA was used to measure CDNF of brain. The ANOVA and Tukey tests were applied to examine the differences of means of groups، and SPSS version 19 used to analyze the data.
    Results
    Acute exercise on treadmill at low (p=0. 04)، medium (p =0. 001) and high intensity (p = 0. 001) increased the levels of CDNF، but there were no significant differences between various intensities (p>0. 05).
    Conclusion
    According to our findings، one session of endurance running exercise on treadmill –regardless of its intensity- leads to elevation of CDNF levels; and probably this strategy can be used to modify exercise intensity in order to optimal influence on nervous system.
    Keywords: Neurotrophic proteins, Physical activity, Brain health, Parkinson
  • Masume Kazemi, Sayed Mohammad Marandi, Ahmad Movahedian Attar*, Mona Haghighatian, Zeinab Rezaee Page 29
    Background And Aim
    The aim of this study was to determine the amount of total antioxidant capacity and hydrogen peroxide changes after an acute exercise in Wistar rats.
    Material And Methods
    14 male Wistar rats were randomly divided into two groups as control and acute exercise groups. Acute exercise intensity was set to 16 to 26 m/min for one hour، or until exhaustion on a treadmill running. Blood samples were collected 1 hour after exercise. Total antioxidant capacity and hydrogen peroxide were detected by FRAP and FOX-1 methods respectively. When the normal distribution of the data was revealed by Kolmogorov-Smirnov test، it is applied independent t-test at significance level of p<0. 05.
    Results
    Results showed that TAC (p= 0. 002) and H2O2 (p= 0. 003) significantly increased in the acute exercise group as compared with control group.
    Conclusion
    Although the level of hydrogen peroxide increased in response to the acute exercise، improved antioxidant capacity may be indicator of response of rats antioxidant system to the performed acute exercise.
    Keywords: Acute exercise, Oxidative stress, Hydrogen peroxide, Antioxidant capacity
  • Sayyedeh Esmat Moosavi, Maryam Koushkie Jahromi*, Mahboubeh Alborzi Page 38
    Background And Aim
    The purpose of the present study was to evaluate the relationship between physical activity before and during pregnancy and identifying the most important period predictor of physical activity during pregnancy.
    Materials And Methods
    137 pregnant women participated voluntarily in the study. Information about exercise during eight and one year before pregnancy and during first، second and third trimesters of pregnancy were recorded through interview. Findings were analyzed using Pearson correlation and linear regression methods. Significant level was set at p < 0. 05.
    Results
    Results indicated a significant positive correlation between exercise during all periods before pregnancy and during pregnancy (p=0. 001). Moreover، one year before pregnancy was stronger predictor of exercise during pregnancy.
    Conclusion
    In order to motivating women to participate in exercise during pregnancy، performing of exercise specially one year before pregnancy، is recommended.
    Keywords: Pregnancy, Pre, pregnancy exercise, Post, pregnancy exercise
  • Mohammad Alikhani*, Ali Asghar Norasteh, Amir Hossein Ghorbani, Hasan Alikhani, Asieh Mirza Aghajani Page 47
    Background And Aim
    The purpose of this study was to evaluate the effect of 8 weeks of core stability training with Swiss ball on the balance of teenager soccer players.
    Materials And Methods
    30 teenager soccer players were selected and divided randomly into two control and experimental groups. The training program of experimental group was included core stability exercises for 8 weeks، 3 times per week. In first four weeks experimental group performed exercises in two sets with 5 repeats and second four weeks of 2 sets with 10 repeats. In this period، the control group only participated in the practice of soccer. The evaluation of the static balance was done by Stork test and the dynamic balance was done by Y test. After normality test of data mean distribution by Kolmogorov-Smirnov test، paired- samples t-test was used for extraction of results and significance level considered if p≤0. 05.
    Results
    Results showed significant differences in poster medial (p=0. 002) and poster lateral (p=0. 04) direction in the experimental group in post-test. There were no significant differences in static balance (p=0. 91) and anterior direction between pre-test and post-test (p=0. 33).
    Conclusion
    According to the results of this research، the core stability exercises can be performed on teenager soccer players and children by coaches and teachers to improve balance and prevent sport injuries.
    Keywords: Core stability, Dynamic balance, Y test
  • Dariush Sheikholeslami-Vatani*, Naseh Jahani Page 60
    Background And Aim
    Being more obese due to reduce in physical activity has made discussing effective ways to increase children’s daily physical activities. The aim of this study was to investigate the effect of rope training on physical fitness parameters in 9-12 years old overweight/obese boys.
    Materials And Methods
    The population of this study wereconsisted of all of the primary schools in sanandaj in 2012-2013. Using cluster sampling، 240 boys students aged 9-12 were selected based on the objectives of the study and among them 30 students were selected and divided into two groups ofexperimental and control (each group، n=15). The participants were overweight or obese. The training program was held 3 days a week for 8 weeks for the experimental group. The control group did not have any regular activity except the general physical education classes during these 8 weeks. Body composition، cardio-respiratory endurance، shoulder girdle muscle endurance and flexibility were measured as variables of this study. Collected data has been analyzed by Paired t-test and independent t-test statistical methods and significant level was set at p ≤ 0. 05.
    Results
    The resultd showed significant improvement in weight، body fat percent، body mass index، cardiorespiratory fitness (p<0. 0001)، waist to hip ratio (p<0. 03)، muscle endurance (p<0. 001)، and flexibility (p<0. 002) of the experimental group (but not control group). Moreover، the results indicated that it was between the two groups in favor of the experimental group، there were significant differences in all variables (p<0. 05).
    Conclusion
    In general، it can be stated that interval training of roping has a significant effect on overweight or obese 9-12 year-old male students’ physical fitness.
    Keywords: Rope Skipping, Obesity, Overweight, Body Composition, Physical Fitness
  • Saeed Ilbeigi*, Mohammad Ghasem Kaki, Javad Fooladian, Hosssein Farzaneh Page 72
    Aim and
    Background
    The purpose of this study was to investigate the relationship between some of anthropometric variables and basic motor abilities in primary school boys aged 9 -11 years of Birjand.
    Materials And Methods
    The population was 650 boys’ students in fourth and fifth grade in birjand city، those 129 students (9-11 years old) randomly were selected as sample group. Anthropometric measurements such as: height، weight، sitting height، shoulder width، knee height، Q angle، hand length، thigh length، foot length، heel width، the width of the front foot، thigh circumference، arms circumference، legs circumference، arms circumference were measured. Moreover، the basic motor abilities tests، including balance test، jumping test، agility test and flexibility was done. The statistical analysis was done، using the Pearson correlation coefficients between anthropometric indices and basic motor skills.
    Results
    The results showed significant relationship between jumping and thigh and shank girths (p≤0. 05). Moreover، the same results were found between balance test and shank girth، weight and heel width. The results also indicated the significant negative correlation between agility and height، weight، knee height، thigh height، and foot height.
    Conclusion
    Generally the results suggested that the some parameters can be considered as important factor for talent selection between children and adolescent.
    Keywords: Anthropometric parameters, Basic motor abilities, Physical, motor fitness characteristics
  • Ali Asghar Mazani, Ali Asghar Mohammadi, Mohammad Shabani*, Ali Hasani Page 82
    Background And Aim
    The aim of the current study was to compare the aerobic and anaerobic power، body mass index and fat distribution percent in athletic and non-athletics students in Islamic Azad University Kashmar branch.
    Materials And Methods
    30 elite athlete students (20-25 years) involving in different sports and 30 non -athlete students as control group were randomly selected. The aerobic power was measured using an ergometer، Sargent jumping test also was used to measure anaerobic power. Caliper was also used to measure percent distribution of body fat from chest، abdomen and hip regions. The body mass index (BMI) calculated by dividing weight (kg) by the square of height (meter). Independent t- test used to analyze data with a significant level at p≤ 0. 05 with SPSS software.
    Results
    The result of current study showed that there is no significant difference between BMI and aerobic power in athlete students and non - athlete students. However، anaerobic power of athlete students was significantly higher (p=0. 03) than non-athlete students. Conversely، percent body fat in non - athlete students was significantly greater (p=0. 001) than the athlete students.
    Conclusion
    sports exercise in student career and university campus increases the anaerobic power and also decreases subcutaneous fat in athlete than non-athlete students.
    Keywords: Aerobic power, Anaerobic power, Body mass index, Body fat