فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیست و یکم شماره 6 (پیاپی 77، بهمن 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/13
  • تعداد عناوین: 26
|
  • مقاله پژوهشی
  • نازنین یوسفیان میاندواب، انعام الحق چرخت گرگیج *، حبیب الله پیرنژاد، مهدی رضوانی امین، مهناز شهرکی پور، علیرضا براهویی صفحه 960
    زمینه و هدف
    استرس شغلی، به عنوان یک عامل مهم در کاهش بهره وری سازمان ها مطرح بوده و به علت پیامدهای سوء آن بر سلامت افراد امروزه مورد توجه قرارگرفته است. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی اجزای استرس شغلی کارکنان اتاق عمل بیمارستان های آموزشی شهر زاهدان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی بوده که در سال 1393 بر روی 105 نفر از کارکنان اناق عمل بیمارستان های شهر زاهدان انجام-گرفت. انتخاب واحدها از طریق سرشماری انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه ی استرس شغلی اسیپو (Osipow) که شامل دو قسمت می شد، بهره گرفته شد: قسمت اول شامل اطلاعات فردی و قسمت دوم آن حاوی 60 سوال در رابطه با استرس شغلی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) کمک گرفته شد. نرم افزار مورد استفاده SPSS v. 15 بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات استرس شغلی در میان کارکنان اتاق عمل 21.24±204.40بود که در محدوده ی استرس خفیف قرارداشت. به علاوه بیشترین میزان استرس شغلی مربوط به سطح خفیف استرس با 58.1% بود.
    نتیجه گیری
    باتوجه به این که از میان عوامل تنش زای شغلی، تاثیرگذارترین عامل مربوط به دوگانگی نقش می شد، لازم است عوامل موثر بر آن شناسایی و تا حد امکان تعدیل شوند. برای این منظور، تعریف و معین نمودن نقش ها و مسوولیت های کارکنان و افزایش استقلال شغلی آنان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرسنل اتاق عمل، بیمارستان
  • حامد میرزایی *، حسین میرزایی، همایون میرزاییان، ایرج شریفی، علی محمدی، حمید صالحی نیا، ولی بایگی صفحه 968
    زمینه و هدف
    آگاهی از شیوع چاقی می تواند در اجرای اقداماتی به منظور پیشگیری و کنترل آن موثر باشد. هدف ازاین مطالعه، تعیین شیوع چاقی و عوامل دموگرافیک مرتبط آن در افراد بالاتر از 30 سال ساکن شهرستان فریدن است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، یک مطالعه ی مقطعی تحلیلی است که بر روی 1000 نفر از افراد بالای 30 سال شهرستان فریدن انجام گردید. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. اطلاعات به وسیله ی پرسش نامه ی محقق ساخته با پایایی 81 % جمع آوری گردید. برای ارزیابی وضعیت چاقی شاخص نمایه ی توده ی بدنی محاسبه شد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 و آزمون های آماری مجذور کای و t مستقل در سطح معناداری 5% صورت گرفت.
    یافته ها
    دراین مطالعه، شیوع اضافه وزن 37/5 درصد(در مردان 36/6 درصد و در زنان 38 درصد) و چاقی 12/9 درصد(در مردان 7/5 و در زنان 16/3) و شیوع کلی اضافه وزن و چاقی در این مطالعه 4/50 درصد(در مردان 2/44 درصد و در زنان 3/54 درصد) برآورد گردید و بین جنس(P = 0.03) و سطح تحصیلات (p = 0.01) با چاقی رابطه ی معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر نشان داد که بیش از 50 درصد افراد بالاتر از 30 سال شهرستان فریدن، مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند. لذا برنامه-ریزی برای کاهش بروز و شیوع این بیماری در این منطقه پیشنهادمی گردد.
    کلیدواژگان: چاقی، اضافه وزن، نمایه ی توده ی بدنی، شیوع
  • جعفر وطن دوست *، ملیکا فصیح فر صفحه 977
    زمینه و هدف
    مطالعه ی حاضر با هدف آشکارسازی پروتئین(های) کاندید به عنوان سوبسترای آنزیم گاماکربوکسیلاز در دروزوفیلا جهت به کارگیری پروپپتید مربوط برای گاماکربوکسیله کردن بهتر پروتئین هایی مثل فاکتور 9 انسانی که برای فعالیت خود نیاز به گاما کربوکسیله شدن دارند، انجام شد.
    مواد و روش ها
    توالی نوکلئوتیدی تمام پروتئین های واجد ناحیه ی گاما کربوکسی گلوتامیک اسید (گلا) در انسان، دروزوفیلا و حلزون حلقوی موجود در بانک ژن(NCBI) مورد استفاده قرارگرفتند. جستجوی ژنوم ها با استفاده از برنامه های Blastn و Blastp انجام شد. موقعیت پروپپتید و ناحیه گلا درتمام این پروتئین ها با استفاده از برنامه بلاست بررسی گردید. همچنین از برنامه ی tblastn برای پیش بینی حضور پروتئین مشابه، از نرم-افزارProDom برای یافتن پروتئین های کاندید واجد ناحیه های گلا، از نرم افزار PROSITE برای یافتن پروتئین های دروزوفیلایی با الگوهای مشابه و از برنامه ی Pfam و SMARTبرای ارزیابی موقعیت ناحیه ی گلای احتمالی در پروتئین های کاندید استفاده گردید.
    یافته ها
    جستجوی بانک اطلاعاتی ژنوم دروزوفیلا براساس توالی اجمالی ناحیه ی گلا، توالی اجمالی پروپپتید، الگوی حاصل از پروپپتید پستانداران و توالی اجمالی پروپپتید پروتئین های گلای حلزون حلقوی، هیچ پروتئین واجد گلایی را آشکارنساخت. اما جستجوی ژنوم دروزوفیلا با استفاده از توالی پروپپتیدی تک تک پروتئین های گلای حلزون حلقوی منجر به آشکارسازی حداقل 9 پروتئین واجد ناحیه گلا در دروزوفیلا شد.
    نتیجه گیری
    تعداد و موقعیت جایگاه کربوکسیلاسیون بروی اسید امینه های گلوتامیک اسید در این 9 پروتئین مشابه پروتئین های گلای شناخته-شده ی مهره داران است. نتایج به دست آمده در این پژوهش اطلاعات اولیه را جهت انتخاب سوبسترای مناسب گاماکربوکسیلاز دروزوفیلا فراهم می-نماید.
    کلیدواژگان: فاکتورهای انعقادی، سلول دروزوفیلا، گاما کربوکسیلاز، پروپپتید، ناحیه گلا
  • فرانک نجد، سیدهمایون صدرایی *، مهناز آذرنیا، غلامرضا کاکا، محمد کمالی نژاد صفحه 985
    زمینه و هدف
    هدف از این تحقیق بررسی اثرات تراتوژنیک عصاره سنجد بر رشد و نمو و تکامل کبد جنین موش سوری می باشد.
    روش ها
    تعداد 30 سر موش سوری باردار بطور تصادفی به 2 گروه تقسیم بندی شدند. گروه شاهد که آب آشامیدنی مصرف نمود و گروه تجربی که در طی دوره بارداری عصاره آبی سنجد را با دوز 500 میلی گرم بر کیلوگرم دریافت نمود. در روز 18 بارداری موش های مادر را کشته و جنین ها از شاخ رحمی خارج گردید. جنین ها از نظر ظاهر، وزن و طول سری- دمی و وزن جفت ها بررسی شدند. کبد جنینها را خارج نموده، پس از فیکساسیون و پردازش بافتی، مقاطع بافتی تهیه و پس ازرنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین، مورد بررسی هیستومورفومتری و نتایج بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    هیچگونه ناهنجاری ظاهری در جنینها دیده نشد. میانگین طول سری- دمی و وزن جنین ها در گروه تجربی نسبت به گروه شاهد افزایش معناداری نشان نداد. میانگین وزن جفت در گروه تجربی نسبت به گروه شاهد کاهش معنادار داشت. در بررسی هیستومورفومتری کبد جنینهای گروه تجربی افزایش معنادار در میانگین درصد وسعت سینوزوئیدها و میانگین شمارش تعداد سلولهای خونی نسبت به گروه کنترل دیده شد. میانگین در صد وسعت اشغال شده توسط هپاتوسیت ها و میانگین شمارش تعداد هسته های هپاتوسیتها در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنادار داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که تجویز عصاره ی آبی سنجد با دوز mg/kg500 به موش باردار می تواند سبب اختلال در روند رشد و نمو جنین و بروز تغییرات هیستومورفومتری در بافت کبد جنینها گردد.
    کلیدواژگان: سنجد، کبد، جنین، موش سوری
  • مهدی جعفرزاده، اکرم ملک خواهی *، مریم جدید میلانی، محمدحسن رخشانی صفحه 993
    مقدمه
    بیماران تحت درمان با همودیالیز دچار عوارض جسمانی فراوان و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی می باشند. گروه های حمایتی همتایان ازجمله حمایت های اجتماعی است تا افرادی که تجربه های مشابهی دارند راهبردهایی را به یکدیگر ارایه دهند که منجر به بهبود کیفیت زندگی آنان گردد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده با دو گروه مداخله و کنترل بر روی 55 بیمار تحت همودیالیز در بیمارستان واسعی سبزوار سال 1392 انجام گرفت. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود. به مدت 8 هفته جلسات 2 ساعته جهت گروه مداخله برگزار شد. موضوع جلسات بر اساس مشکلات جسمی به دست آمده از نیاز و علاقه بیماران بود. ابزار پژوهش پرسشنامه، اطلاعات دموگرافیک و بخش عملکرد جسمی پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران دیالیزی (KDQOL-SFTM) بود. جهت آنالیز داده ها از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 18 استفاده شد. سطح معنی داری با ضریب اطمینان 95درصد (0/05>p) بود.
    یافته ها
    شرکت در گروه همتایان باعث ارتقای سطح عملکرد جسمی بین دو گروه مداخله و کنترل در بیماران تحت همودیالیز شده است (0/0001>p) و اختلاف معناداری در گروه مداخله بین امتیازهای وضعیت سلامت جسمی قبل و بعد از شرکت در گروه همتایان وجود داشت (0/0001>p).
    بحث و نتیجه گیری
    براساس نتایج پژوهش می توان با تشکیل گروه همتایان در بیماران تحت همودیالیز، وضعیت سلامت جسمی آنها را نیز ارتقا دهیم که در نهایت ارتقا کیفیت زندگی بیماران را به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، سلامت جسمی، گروه حمایتی همتایان
  • فاطمه جهان جو امین آباد، جمیله ابوالقاسمی، مسعود ناصری پور، محمودرضا گوهری * صفحه 1001
    زمینه و هدف
    رتینوبلاستوما، یکی از شایع ترین تومورهای داخل چشمی است. درصورتی که در مطالعات بقا که برخی از افراد پیشامد مورد نظر هرگز تجربه نکنند، بهتراست از مدل های شفایافته استفاده گردد. ازآن جایی که در بیماری رتینوبلاستوما تعداد زیادی از چشم ها تخلیه نمی شوند و بیمار، شفایافته محسوب می شود، برای شناسایی عوامل موثر بر بقای چشم از مدل های شفایافته آمیخته استفاده شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعات بقا و آینده نگر می باشد که در آن بقای چشم 170 کودک که طی سال های 1381 تا 1385 به بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مراجعه کرده بودند، بررسی شد و عوامل موثر بر بقای چشم با استفاده از مدل شفایافته با تابع بقا لگ نرمال و تابع ربط لجیت شناسایی گردید.
    یافته ها
    در مدل شفایافته ی آمیخته ی مرحله ی تومور (0/001 > p) و شیمی درمانی (0/001 > p) اثر معناداری بر بقای چشم داشتند. نسبت شفایافتگی در کودکانی که در مرحله ی غیر پیشرفته ی بیماری قرار داشتند، بدون شیمی درمانی و با شیمی درمانی به ترتیب 50% و 90% بود. در کودکانی که در مرحله ی پیشرفته ی بیماری قرار داشتند، بدون شیمی درمانی و با شیمی درمانی به ترتیب 3% و 24% بود. نسبت شفایافتگی در گروه های فوق با استفاده از برآوردگر کاپلان مایر به ترتیب 67%، 90%، صفر% و 25% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    درصورت وجود بیماران با بقای طولانی مدت، استفاده از مدل های شفایافته مناسب است. با توجه به عدم برقراری فرض درمعرض خطربودن تمام افراد جامعه دراین مطالعه مدل شفایافته ی آمیخته ی لگ نرمال، می تواند به عنوان جایگزین مدل کاکس در تحلیل بقای چشم بیماران به کاررود.
    کلیدواژگان: رتینوبلاستوما، آنالیز بقاء، مدل های شفایافته آمیخته، مدل لگ نرمال
  • محسن خسروآبادی، ابراهیم گلمکانی، مهدی بخش آبادی *، رضا گنجی، محمد امین یونس هروی، حمید کاردانی، هما رضایی مقدم، محمد مهرپویان صفحه 1008
    زمینه و هدف
    یکی از تکنیک های پرتودرمانی، درمان به روش فعال سازی فوتونی است. در این روش، میزان انرژی آزادشده در داخل یک تومور را می توان با ترکیب DNA و با یک ماده با عدد اتمی بالا و سپس تشدید گسیل الکترونهای اوژه درطی برخورد فوتوالکتریک توسط آن ماده افزایش داد. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی اثر افزایش دوز تومور ناشی از فعال سازی فوتونی در حضور مواد فعال ساز مختلف در تومور، برای چشمه های تالیوم-170 و ید-125 به صورت کمی و با استفاده از روش مونت کارلو می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه چشمه ی براکی تراپی ید-125 مدل IA1-125A و چشمه ی فرضی تالیوم-170 با استفاده از کدMCNPX مونت کارلو، شبیه سازی شد. پس از محاسبه و تایید پارامترهای گروه کاری 43 انجمن فیزیک پزشکی آمریکا (TG-43) برای آن، فاکتور افزایش دوز تومور در مقطع مرکزی تومور در اثر حضور مواد فعال ساز پلاتین، نقره، طلا و ید با سه غلظت 7، 18و 30 میلی گرم بر میلی لیتر در تومور در درمان به روش فعال سازی فوتونی به طور جداگانه بررسی شدند.
    یافته ها
    مقادیر ثابت آهنگ دوز برای چشمه ی ید-125 برابر 1/03 cGy/Uh و برای تالیوم-170 برابر 1/10 cGy/Uh به دست آمد. بیشینه ی فاکتور افزایش دوز تومور برابر 4/87 و مربوط به چشمه ی تالیوم-170 و حضور ماده فعال ساز فوتونی طلا با غلظت 30 میلی گرم بر میلی لیتر می باشد. فاکتور افزایش دوز تومور برای تالیوم-170 برای تمام 4 ماده ی فعال ساز فوتونی از ید-125 بیشتر است.
    نتیجه گیری
    مقادیر ثابت آهنگ دوز و تابع دوز شعاعی برای چشمه ها در توافق با اطلاعات سایر مقالات مرتبط بود. از نقطه نظر میزان افزایش دوز، حضور طلا در تومور در درمان براکی تراپی به روش فعال سازی فوتونی می تواند مفیدباشد. همچنین چشمه ی براکی تراپی تالیوم-170 به عنوان یک انتخاب در درمان به روش فعال سازی فوتونی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: فاکتور افزایش دوز، درمان به روش فعال سازی فوتونی، ید، 125 - تالیوم، 170 - مونت کارلو
  • زهرا سپهری، علی اکبر نصیری، مهران حصارکی، فرشته جوادیان *، زهره کیانی، زیبا فولادوند صفحه 1019
    زمینه و هدف
    جمعیت های متشکل از یک گونه یا گونه های متنوع باکتری به صورت چسبیده به یکدیگر و یا به سطوح زنده و غیر زنده در زمینه ای از پلی ساکاریدهای خارج سلولی بیوفیلم نامیده می شود. توسعه بیوفیلم یک فرآیند پیچیده است که نیازمند رفتارهای جمعی باکتری می باشد و در مقایسه با زندگی منفرد فوایسد زیادی را برای باکتری در بر دارد. بیوفیلم پراکنش باکتری و بیماری زایی باکتری را افزایش می دهد. از آن جایی که این باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف مقاوم می باشد؛ امروزه از عصاره های گیاهی برای از بین بردن آنها استفاده می کنند. هدف این تحقیق بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های چند نمونه گیاهی بر روی میزان تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم به آنتی بیوتیک است.
    مواد و روش ها
    17 سویه استافیلوکوکوس اورئوس از حلق و بینی افراد بیمارستانی و غیر بیمارستانی جدا شده است و بررسی اثر عصاره های گیاهی بر روی تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از میکروپلیت های 96 خانه تعیین شده است.
    یافته ها
    اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه هان سیر، آویشن و مورد در غلظت های مختلف نشان داد که علی رغم مقاومت نسبی اکثر سویه ها در غلظت های مورد استفاده، بیشترین حساسیت در غلظت های 1.25، 2.5 و 5 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره ها می باشد و غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر از همه عصاره ها به عنوان(حداقل غلظت کشندگی) MBC در نظر گرفته شده است. در غلظت های MIC هر عصاره گیاه تشکیل بیوفیلم به طور کامل متوقف شده و در زمان 24 ساعت تنها رشد باکتری مشاهده شده و هیچ گونه بیوفیلمی در معرض هیچ کدام از عصاره ها دیده نشد؛ در صورتی که در کنترل بدون عصاره از زمان 24 ساعت تشکیل بیوفیلم شروع شده و در 6 ساعت بیشترین تشکیل بیوفیلم اما، در 24 ساعت میزان بیوفیلم کم تر شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره های گیاهی کاهش دهنده تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس می باشند؛ این امر نقش مهمی در کاهش بیماری دارد.
    کلیدواژگان: عصاره گیاهی، بیوفیلم، استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • ژیلا آگاه *، رویا باغانی، سید حسین صفی آبادی تالی، یاسر تبرایی صفحه 1028
    زمینه و هدف
    انتونوکس عموما به روش منقطع مورد استفاده قرار می گیرد؛در حالی که به نظر می رسد کاربرد روش مداوم آسان تر و با بی دردی بیشتری همراه است. از آن جا که در مورد عوارض احتمالی این روش نتایج ضد و نقیضی وجود دارد، برآن شدیم بااین پژوهش اثر دو روش را بر پیامدهای نوزادی مقایسه کنیم.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که بر روی 100 زن باردار بستری در بیمارستان شهیدان مبینی سبزوار در سال 1392 انجام شد. 50 نفر انتونکس منقطع و50 نفر مداوم گرفتند. ابزار پژوهش شامل فرم مصاحبه، معاینه و فرم ثبت اطلاعات از پرونده زائوو نوزاد بود. تجزیه وتحلیل آماری توسط نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 17 و با آزمون های آماری تی و مجذور کای و سطح معنی داری p<0.05 انجام گرفت.
    یافته ها
    در هر دو گروه صدای قلب جنین مطلوب بود. اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه در نمره آپگار دقیقه اول وجود نداشت (0/3=p) و در دقیقه پنجم نمره آپگار تمام نوزادان 10بود. نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان و نیاز به احیا در هیچ کدام از گروه ها مشاهده نشد. میزان مکونیال شدن نوزاد در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. (0/8=p) رضایتمندی مادران در گروه مداوم به طور معنی داری بالاتر از گروه منقطع بود. (0/001>p).
    نتیجه گیری
    از آن جایی که روش مداوم اثر سوئی برنوزاد نداشت ونسبت به روش منقطع با رضایتمندی بیشتری برای مادران همراه بود، با انجام مطالعات بیشتر مادران را در انتخاب شیوه استفاده از انتونوکس می توان آزاد گذاشت.
    کلیدواژگان: انتونوکس، مداوم، منقطع، پیامدهای نوزادی
  • خالد رحمانی، کوروش هلاکویی نایینی، قباد مرادی * صفحه 1035
    زمینه وهدف
    شناسایی مشکلات واولویت بندی آنها درزمینه مسائل بهداشتی جامعه از مهمترین گام هایارائه خدمات می باشد. این مطالعه باهدف شناسایی مشکلات،اولویت بندی و عوامل مرتبط بااولویت دارترین مشکل درشهرستان دیواندرهاستان کردستان طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر بر اساس مدل ارزیابی جامعه کارولینای شمالی آمریکا که شامل 8 گام است انجام شد. بر اساس این مدل مطالعه در دو فاز صورت گرفت. ابتدا در گام 1 تا 7 با روش های کمی و کیفی ارزیابی جامعه انجام و مشکلات موجود مشخص گردید. در فاز دوم یعنی در گام 8 یک مطالعه مقطعی برای سنجش اندازه مشکل اصلی و عوامل موثر برآن طراحی شد.
    یافته ها
    در فاز اول بطور کلی 10 مشکل اصلی استخراج گردید. پس از اولویت بندی،بارداری ناخواسته اولویت دارترین مشکل شناخته شد. براساس نتایج فاز بعدی این ارزیابی، شیوع حاملگی ناخواسته 33درصد بود. رابطه معنادار آماری متغیرهایی همچون سطح سوادزن وهمسر،محل سکونت،سن زن،تعدادفرزندان قبلی،تعدادسقط های زن وشغل همسر با حاملگی نا خواسته در این مطالعه یافت گردید.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج این مطالعه، انجام برنامه های مداخله ای مانندآموزش زنان و مشاوره صحیح در پیشگیری از بارداری های ناخواسته ضروری به نظر می رسد. ارزیابی جامعه به عنوان بخشی از وظایف تیم سلامت با ید با یک متدولوژی مناسب در سیستم بهداشتی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی جامعه، حاملگی ناخواسته، سلامت، ایران
  • مهدی نصرت آبادی، مریم شریفیان ثانی *، مروئه وامقی صفحه 1045
    زمینه و هدف
    تحلیل مشارکت مالی خانوار به عنوان شاخصی از عدالت مالی در هزینه های سلامت خانوارها قلمدادمی شود و مواجهه ی خانوارها با هزینه های کمرشکن، فقر در این حوزه را به بارمی آورد. هدف نگارش مقاله ی حاضر، محاسبه و تحلیل روند فقر سلامت خانوارهای تهرانی طی دوره ی زمانی 1363 تا 1391 می باشد.
    مواد و روش ها
    با استفاده از داده های پیمایش هزینه – درآمد خانوارهای کشور طی دوره ی مورد مطالعه، جریان فقر سلامت سرپرستان خانوار تهرانی با رویکرد داده های شبه ترکیبی(و استفاده از شاخص فقر فوستر، گریر و توربک) مورد بررسی قرارگرفت. لازم به ذکراست که در انجام محاسبات از نرم افزارهای Stata11 و Excel استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه با تقسیم بندی سرپرستان خانوارهای تهرانی به 8 گروه سنی، فقر سلامت در این گروه ها موردبررسی قرارگرفت. در بین سال های مطالعه، سال 1378 بالاترین میزان فقر سلامت را در اکثر گروه های سنی به خود اختصاص داده بود و این میزان در انتهای برنامه ی چهارم توسعه و منتهی به سال 1391 برای همه ی گروه های سنی صعودی بوده است. در مقایسه ی گروه های سنی، این مطالعه نشان داد که از سال 1373(انتهای برنامه ی اول توسعه) تا سال 1391 بیشترین میزان فقر سلامت مربوط به گروه های سنی جوان تر(26-21 ساله و 31-27 ساله) بوده است.
    نتیجه گیری
    به طورکلی در گروه های سنی سرپرستان خانوارهای تهرانی نرخ و شدت فقر سلامت در طول سال های مطالعه، نوسانات زیادی داشته و در سال های اخیر صعودی بوده است. نوسانات بالای فقر سلامت در طول برنامه های توسعه نشان می دهد که سیاست های پایدار و منسجمی برای کاهش مواجهه ی خانوارها با هزینه های کمرشکن سلامت تدوین نگردیده است.
    کلیدواژگان: فقر سلامت، شاخص مشارکت مالی خانوار، رویکرد نسلی
  • بهناز عابدی، سحر خانجانی وشکی، شهناز صفربیگی، منصوره زارعان، مرضیه شاه سیاه * صفحه 1055
    زمینه و هدف
    رضایت و سازگاری زناشویی یکی از گسترده ترین مفاهیم برای تعیین و نشان دادن میزان شادی و میزان پایداری رابطه زن و شوهر است. سازگاری زناشویی بر بسیاری از ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان ها تاثیر می گذارد. درمان های شناختی – رفتاری در کار با زوج ها، با هدف افزایش تقویت کننده ها و تبادل مثبت، آموزش مهارت های ارتباط، حل مشکل و تعارض و تغییر الگوهای فکری مخرب را می باشد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر آموزش گروهی زوجین با شیوه شناختی – رفتاری بر سازگاری زوجین شهر قم بود.
    روش پژوهش: این پژوهش نیمه تجربی است و از روش پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه زوجین خود مراجعه کننده به مرکز مشاوره خانواده شهر قم در سال 90-91 بودند. روش نمونه گیری در این تحقیق از نوع نمونه گیری داوطلبانه است و60 زوج به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. در این پژوهش به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه ویژگی های دموگرافیک و مقیاس سازگاری زناشویی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 17-SPSS و از روش-های آمار توصیفی و تحلیلی (کوواریانس) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش در تحلیل کوواریانس نشان داد رویکرد شناختی رفتاری بر ابعاد سازگاری زناشویی (P<0/05، F= 6/48)،رضایت زناشویی(P<0/05، F=2/98)، همبستگی دونفره (P<0/05، F=3/13)، توافق دو نفری (P<0/05، F=2/96) و ابراز محبت (P<0/05، F=3/96)تاثیر معنا دار داشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به مولفه های ساختار رویکرد شناختی – رفتاری می توان گفت این رویکرد با افزایش مهارت های ارتباطی و حل تعارض در بین زوجین باعث کاهش نارضایتی و افزایش سازگاری خواهد شد.
    کلیدواژگان: رویکرد شناختی، رفتاری، سازگاری زناشویی، زوجین
  • جواد گنجلو، نیلوفر میربستگان *، سیدسعید نجفی، محمدحسن رخشانی صفحه 1064
    مقدمه
    بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی هنگام بستری در بخش مراقبت های ویژه دچار اضطراب می شوند. اضطراب خطر ایسکمی به دنبال انفارکتوس قلبی را افزایش می دهد وپیش آگهی را بدتر می کند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر استنشاق اسطوخودوس بر میزان اضطراب بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی است که به روش تصادفی تخصیص بلوک های جایگشتی بر روی 60 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان قلب الزهرای شیراز با تشخیص قطعی انفارکتوس قلبی در سال 1393 انجام گردید. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله، استنشاق اسانس اسطوخودوس با دستمال غیرقابل جذب آغشته به سه قطره اسانس به مدت 20 تا 30 دقیقه، سه بار درروز به مدت سه روز انجام شد و در گروه کنترل آب مقطر با همین روش به کار برده شد. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای، تی زوجی و تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار spss نسخه 11/5 و با سطح معنی داری 0/05 >pمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب آشکار و پنهان قبل از مداخله در گروه استنشاق اسطوخودوس به ترتیب (29/9)±60/26 و (10/22)±55/73 بود که بعد از مداخله به (7/57)± 41/56 و(7/28)±44/53 کاهش یافت. میانگین نمره اضطراب آشکار و پنهان قبل از مداخله در گروه کنترل به ترتیب (10/14)± 56/60 و(9/17)± 54/13 بود که بعد از مداخله به (5/19)± 63/30و (7/07)±59/96 افزایش یافت. آزمون آماری تی زوجی بین میزان اضطراب آشکار و پنهان قبل و بعد از مداخله در هر گروه تفاوت آماری معناداری را نشان داده است (p<0/001).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که استنشاق اسانس اسطوخودوس می تواند اضطراب آشکار و پنهان را در بیماران انفارکتوس قلبی کاهش دهد.
    کلیدواژگان: ستنشاق اسطوخودوس، اضطراب، انفارکتوس میوکارد
  • رقیه حاتمی، فاطمه بهنیا، ابراهیم پیشیاره، مهدی رصافیانی *، مریم محمودی راد، مرجان فرضی صفحه 1073
    زمینه هدف
    هدف از این مطالعه تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی چک لیست بیش پاسخ دهی حسی جهت ارزیابی کودکان با اختلال بیش فعالی- کمبود توجه (ADHD) بود.
    مواد و روش ها
    چک لیست بیش پاسخ دهی حسی با اقتباس از پروتکل پروژه بین المللی ابزار کیفیت زندگی (IQOLA)ترجمه شد. روایی ظاهری این چک لیست بر اساس نظر پنج نفر از صاحب نظران و ده نفر از والدین کودکان مبتلا به ADHD مشخص شد. پایایی آزمون-بازآزمون نیز با به کار بردن آزمون همبستگی پیرسون و همسانی درونی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد.
    یافته ها
    ضریب آلفای کرونباخ برای کل چک لیست بیش پاسخ دهی حسی در کودکان(0/861=ADHD (α بود. همچنین نسخه فارسی چک لیست بیش پاسخ دهی حسی پایایی آزمون–بازآزمون بالایی را به دست آورد (P<0/000 r=0/95).
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر نشان داد نسخه فارسی چک لیست بیش پاسخ دهی حسی دارای سطوح قابل قبول اعتبار ظاهری، پایایی آزمون-بازآزمون و همسانی درونی جهت ارزیابی کودکان مبتلا به ADHD می باشد.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، اختلال بیش فعالی کمبود توجه، چک لیست بیش پاسخ دهی حسی
  • مریم صالحی، مهوش جعفری *، علیرضا عسگری صفحه 1081
    زمینه و هدف
    دیازینون یکی از مهم ترین ارگانوفسفره هایی است که به طور وسیع در کشاورزی استفاده می شود. ویتامین های Eو C به عنوان آنتی اکسیدان های بالقوه، سلول ها را از استرس اکسیداتیو محافظت می کنند. هدف از این مطالعه بررسی نقش ویتامین های EوC درکاهش استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون در کبد موش صحرایی است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، موش های صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل (روغن ذرت به عنوان حلال دیازینون)، گروه دیازینون (mg/kg 100)، گروه ویتامین (E (mg/kg 150، گروه ویتامین (C (mg/kg 200 و گروه دیازینون- ویتامین E و گروه دیازینون- ویتامین C را به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. 24 ساعت بعد از تزریق، موش ها توسط اتر بیهوش و بافت کبد به سرعت جدا شد. پس از هموژنه کردن بافت ها، فعالیت آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون S- ترانسفراز (GST) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) و غلظت های گلوتاتیون (GSH) و مالون دی آلدئید (MDA) از طریق روش های بیوشیمیایی تعیین شدند. معنی دار بودن نتایج توسط آنالیز واریانس (ANOVA) به همراه تست توکی تعیین شد.
    یافته ها
    دیازینون باعث افزایش فعالیت آنزیم های SOD،CAT، LDHوGST، افزایش غلظت MDA و کاهش غلظت GSH در کبد می شود. تجویز ویتامین هایE وC مانع تغییرات این پارامترها می شود.
    نتیجه گیری
    ویتامین هایE وC به عنوان آنتی اکسیدان از طریق پاکسازی رادیکال های آزاد در کبد باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون به طور ناقص می شود.
    کلیدواژگان: دیازینون، ویتامین هایE و C، استرس اکسیداتیو، کبد، موش صحرایی
  • ابوالفضل رحمانی ثانی، احمد الله آبادی، زهرا رضایی گزل آبد، ایوب رستگار *، رمضانعلی خمیرچی صفحه 1090
    زمینه و هدف
    آنیلین، یکی از مهمترین ترکیبات شیمیائی است که کاربرد وسیعی در صنایع نساجی، لاستیک سازی، حشره کش و پلاستیک دارد. فوق العاده سمی است و تاثیر مضری بر روی سلامت انسان و آبزیان دارد. از این رو هدف از این مطالعه، تاثیر کربن فعال تولیدی و کربن فعال استاندارد در حذف آنیلین از محلولهای آبی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ازنوع آزمایشگاهی- مداخله ای است. برای تعیین غلظت انیلین باقی مانده، از اسپکتروفتومتری اشعه ی ماوراء بنفش مدل(CECIL CE7400) استفاده شد. برای بهینه سازی شرایط، تاثیر پارامترهایی مانند دوز جاذب، pH، دوز جاذب ها و غلظت آنیلین مطالعه شد.
    یافته ها
    نتایج بیانگر این است که کربن تولیدی نسبت به کربن مرک دارای ظرفیت جذب بالاتری است که ماکزیمم ظریفت جذب به ترتیب 1666 و 1000 میلی گرم بر گرم بود. میزان حذف آنیلین بستگی به فاکتورهای pH، زمان تماس، غلظت آنیلین و نوع جاذب داشت. نتایج آزمایش های تعادل نشان داد که جذب آنیلین روی کربن فعال استاندارد و کربن فعال اصلاح شده با کلراید آمونیوم توسط مدل لانگمویر با ضریب همبستگی 0.99،776 و 0/99.47 و سینتیک درجه ی دوم کاذبR2> 0.99.97 و 0.99،30 به ترتیب پیروی می کند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که کربن تولیدی نسبت به کربن مرک برای حذف آنیلین از آب جاذب مناسب تری می باشد.
    کلیدواژگان: جذب سطحی، کربن فعال، آنیلین، سینتیک، ایزوترم
  • حسین هنری *، مهدی باران وند، محمد ابراهیم مینایی صفحه 1103
    زمینه و هدف
    شیگلوز عفونت حاد روده ای حاصل از شیگاتوکسین و توکسین های شبه شیگاست که توسط باکتری شیگلا و باکتری اشرشیا کلی انتروهموراژیک (EHEC) و اشرشیا انتروتوکسینوژنیک (ETEC) ایجادمی شود. این بیماری، میزان شیوع بالایی در جهان دارد و به عنوان یک عامل بیوتروریستی شناخته می شود. هدف از این مطالعه بررسی ایمنی زایی پروتئین نوترکیب STxB و نانوالیاف حاوی پروتئین STxB به صورت تجویز نازالی و تزریقی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، وکتور pET28a(+) دارای ژن stxB در اختیار قرارگرفت، این وکتور به درون باکتری DE3 E. Coli BL21 ترانسفورم شد. این باکتری روی محیط آنتی بیوتیک رشد داده شد و با روش PCR مستقیم، بیان پروتئین و ژل SDS-PAGE مورد تایید قرارگرفت. پروتئین نوترکیب توسط ستون نیکل تخلیص و توسط ژل SDS-PAGE و ایمنوبلاتینگ نیز تاییدشد. نانوالیاف کایتوسان حاوی پروتئین STxB توسط دستگاه الکتروریسی سنتز شد. تجویز نازالی و تزریقی پروتئین STxB و نانوالیاف حاوی پروتئین STxB در چهار نوبت متوالی به موش های سوری انجام و تیترآنتی بادی آنها بررسی شد.
    یافته ها
    با انجام آزمایش الایزا، افزایش تیتر آنتی بادی IgG علیه پروتئین STxB، درحالت تزریقی و نازالی مشاهده و درحالت نازالی برای نانوالیاف حاوی پروتئین STxB مشاهده نشد که ممکن است به علت عدم جذب آنتی ژن توسط سلول های اپیتلیالی بینی موش باشد. موش های ایمن شده توانستند تا پنج برابر LD50 شیگا توکسین E. coli O157:H7 را تحمل نمایند.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده از این تحقیق بیانگر آن است که با تجویز نازالی و تزریقی پروتئین STxB موش های ایمن شده می توانند شیگا توکسین E. coli O157:H7 را تحمل نمایند.
    کلیدواژگان: ایمنی زایی، پروتئین نوترکیب، شیگلا دیسانتری تیپ 1، همسانه سازی
  • مریم نورشاهی، سمانه کنشلو، مهدی هدایتی، مصطفی بارانچی *، نفیسه امین الاسلام، جواد نعمتی صفحه 1113
    زمینه و هدف
    کشش مکانیکی حاصل از فعالیت مقاومتی، می تواند موجب تحریک پروتئین های اسکلت سلولی حساس به کشش شود. همچنین فعالیت مقاومتی سبب تحریک فاکتورهای التهابی می شود. ازاین رو، هدف از پژوهش حاضر بررسی تغییرات و ارتباط بین شاخص های التهابی و هایپرتروفیک به یک جلسه فعالیت مقاومتی در موش های صحرایی نر بود.
    مواد و روش ها
    دوازده سر موش نر نژاد ویستار سه ماهه به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی پروتکل فعالیت مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان 1 متری، سه ست و در هر ست سه تکرار (با وزنه هایی معادل 50%، 75% و 100% وزن بدن خود موش) را اجرا کردند. گروه کنترل در آزمایشگاه بدون انجام ورزش نگهداری شدند. دوازده ساعت پس از پایان جلسه فعالیت، موش ها با ترکیبی از کتامین/زایلوزین بی هوش شدند. خون گیری به طور مستقیم از قلب انجام شد و همچنین عضله نعلی تشریح و خارج گردید. میزان وینکولین در نمونه بافت عضله پس از هوموژناسیون و میزان اینترلوکین-17 در نمونه های سرم با روش الایزا سنجش شدند. کراتین کیناز سرمی با روش رنگ سنجی آنزیمی اندازه گیری شد. از آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. سطح معنی داری 0/05=α درنظرگرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین گروه کنترل و تجربی در میزان وینکولین، IL-17 و کراتین کیناز دیده نشد (p>0.05). با این حال، همبستگی منفی معنی داری بین وینکولین و IL-17 مشاهده شد (r=-0.93، p=0.01).
    نتیجه گیری
    یک جلسه فعالیت مقاومتی می تواند سبب تغییر در سطوح وینکولین، IL-17 و آنزیم کراتین کیناز شود. تعاملی بین فاکتورهای التهابی و هایژرتروفیک (به طور ویژه وینکولین و IL-17) احتمالا در سازگاری های حاصل از فعالیت مقاومتی نقش دارد.
    کلیدواژگان: فعالیت مقاومتی، وینکولین، اینترلوکین 17، کراتین کیناز، موش صحرایی
  • محمدرضا رجبی، مهرداد روغنی *، زینب ادب صفحه 1123
    زمینه و هدف
    بیماری دیابت قندی با گذشت زمان با افزایش وقوع بیماری های قلبی- عروقی همراه است. باتوجه به خاصیت آنتی اکسیدانی فلاونوئید میریستین، هدف تحقیق حاضر بررسی اثر تجویز این ماده بر پاسخ انقباضی و رفع انقباضی آئورت سینه ای ایزوله در مدل تجربی دیابت قندی و تعیین نقش استرس اکسیداتیو در موش صحرائی بود.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه ی تجربی، موش های صحرایی نر به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با میریستین (1 میلی گرم بر کیلوگرم)، دیابتی و دیابتی تحت تیمار با میریستین (1 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. میریستین 10 روز پس از تزریق استرپتوزوتوسین به مدت 3 هفته (داخل صفاقی) و روزانه تجویزشد. درانتها، پاسخ انقباضی حلقه های آئورت سینه ای به کلرور پتاسیم و فنیل افرین و شل شدگی به استیل کولین با استفاده از بساط بافت ایزوله مورد سنجش قرارگرفت و میزان مالون دی آلدئید (MDA) و نیتریت در بافت آئورت تعیین شد.
    یافته ها
    حداکثر پاسخ انقباضی آئورت سینه ای در گروه دیابتی تحت تیمار با میریستین به کلرور پتاسیم به طور غیر معنادار و به فنیل افرین به طور معنادار (p<0.05) کمتر از گروه دیابتی بود. به علاوه، حداکثر پاسخ شل شدگی حلقه های آئورتی به استیل کولین در گروه دیابتی تحت تیمار با میریستین در مقایسه با گروه دیابتی بیشتر و معنادار بود (p<0.05). در ضمن، حداکثر پاسخ انقباضی به فنیل افرین در گروه کنترل تحت تیمار با میریستین به طور معنادار کمتر از گروه کنترل بود (p<0.05) و حداکثر پاسخ شل شدگی در گروه کنترل تحت تیمار با میریستین به طور معنادار بیشتر از گروه کنترل بود (p<0.05). همچنین، کاهش معنادار مالون دی آلدئید و نیتریت (p<0.05) در گروه دیابتی تحت تیمار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تجویز میریستین موجب کاهش پاسخ انقباضی به فنیل افرین و افزایش پاسخ شل شدگی در بافت آئورت موش صحرائی دیابتی می گردد که این امر در جلوگیری از برخی عوارض عروقی دیابت در دراز مدت می تواند سودمند باشد و بخشی از اثرات سودمند آن از طریق کاهش استرس اکسیداتیو انجام می شود.
    کلیدواژگان: میریستین، دیابت قندی، آئورت، انقباض، پاسخ رفع انقباض، استرس اکسیداتیو
  • راضیه سادات حسینی، معصومه علیجانپور اقا ملکی، فریده باستانی *، سمیه صالح ابادی، سیما قزلباش صفحه 1134
    زمینه و هدف
    ارایه مراقبت طولانی مدتبه بیماران مبتلا به آلزایمر، با افزایش خطرات ابتلا به بیماری جسمی و روانی برای مراقبین همراه است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سلامت عمومی وفشار بار مراقبتی در زنان مراقبت کننده از سالمند مبتلا به آلزایمر انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی از نوع همبستگی، 150 زن 18 تا 60 سال که از وابستگان درجه یک سالمند مبتلا به آلزایمر بوده و مراقبت مستقیم از سالمند مبتلا به آلزایمر را به مدت حداقل 6 ماه به عهده داشتند، باروش نمونه گیری مستمر انتخاب شدند. جمع آوری داده ها در سال 89 انجام گرفت. محیط پژوهش انجمن آلزایمر ایران بود. داده ها به وسیله پرسشنامه سلامت عمومی و فشار بار مراقبتی جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از درصد فراوانی، و با در نظر گرفتن سطح معنا داری 0/05، آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس و آنالیز رگرسیون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که38% مراقبت کنندگان در مرحله میانسالی (60- 51 سال) بودند. 75/3% مراقبت کنندگان متاهل، 72/7% دارای وضعیت اقتصادی متوسط، 82% خانه دار%، 65/3% سطح تحصیلاتی دیپلم و بالاتر و 66% از نظر نسبت خویشاوندی، دختر سالمند مبتلا به آلزایمر بودند که24% مسوولیت مراقبت از سالمند خود را برای مدت12-6 ماه به عهده داشتند. همچنین یافته ها نشان داد که 24% مراقبین سلامت عمومی مطلوب داشته و 62% از مراقبین فشار بار مراقبتی بالایی را داشتند. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین سلامت عمومی و فشار بار مراقبتی همبستگی معکوس معناداری وجود دارد (P≤0/000،r= 0/661). یعنی با کاهش سلامت عمومی فشار بار مراقبتی افزایش می یابد و بر عکس.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود ارتباط معنادار بین سلامت عمومی و فشار بار مراقبتی در این مطالعه، سلامت مراقبین از سالمندان مبتلا به آلزایمر یک مساله بهداشتی مهم است که نیازمند توجه از سوی حرفه های بهداشتی و ارایه کنندگان خدمات بهداشتی دارد.
    کلیدواژگان: سالمند، بیماری آلزایمر، مراقب، سلامت عمومی، فشار بار مراقبتی
  • راضیه چغاخوری، مجید محمدشاهی، کریم مولا، مهدی زارعی، فاطمه حیدری * صفحه 1144
    زمینه و هدف
    آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی است که با افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروقی همراه است. آدیپوسیتوکین ها و hs-CRP نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی آرتریت روماتوئید و بیماری قلبی عروقی ناشی از آن دارد. از آن جایی که سویا و فیتواستروژن ها خواص ضدالتهابی دارند؛ لذا، این مطالعه با هدف تعیین اثر مصرف شیر سویا در مقایسه با شیر گاو بر شاخص های تن سنجی، فشار خون و سطوح سرمی hs-CRP، آدیپونکتین و لپتین در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید طراحی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع و تصادفی بر روی 30 بیمار انجام شد. این مطالعه دارای دو دوره مداخله 4 هفته ای بود. افراد به دو گروه مصرف شیرسویا (یک لیوان در روز) و شیرگاو (یک لیوان در روز) تقسیم شدند. مدت زمان شست و شو (wash-out) دو هفته بود. متغیرها قبل و بعد از هر نوع مداخله اندازه گیری شد. به منظور مقایسه میانگین های هر متغیر از آزمون آماری Paired sample t test و ANCOVA استفاده شد.
    یافته ها
    مصرف شیر سویا باعث کاهش قابل توجهی در غلظت سرمی hs-CRP شد (درصدتغییرات: 5/39±13/81- در گروه شیرسویا و 6/33±9/21 در گروه شیرگاو؛ 0/008=p). همچنین سطوح سرمی آدیپونکتین در گروه شیر سویا کاهش یافت (ابتدا: 2±38/39، انتها: 1/9±30/71؛ 0/001>p). هرچند این کاهش در مقایسه با شیر گاو معنی دار نبود (0/96=p). هیچ تفاوت معنی داری بر سطوح لپتین، وزن و فشار خون بین دو دوره مداخله دیده نشد (p˃0.05).
    نتیجه گیری
    مصرف 4 هفته شیر سویا در مقایسه با شیر گاو سطوح سرمی hs-CRP را کاهش داد،اما، اثرات قابل توجهی بر سایر متغیرها در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید نداشت.
    کلیدواژگان: سویا، hs، CRP، آدیپونکتین، وزن، بیماری قلبی عروقی، آرتریت روماتوئید
  • راضیه خسروراد، سکینه سلطانی کوهبانی * صفحه 1154
    مقدمه
    پژوهش حاضر مقایسه کارکردهای اجرایی شامل سازماندهی، برنامه ریزی و بازداری و نظریه ذهن در دانش آموزان با اختلال ریاضی و عادی می پردازد و رابطه کارکرد اجرایی و نظریه ذهن را بررسی می کند.
    مواد و روش ها
    طرح تحقیق از نوع مقطعی – تحلیلی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه دانش آموزان پسر و دختر مقطع ابتدایی شهر تهران که در سال 1391 تشکیل دادند. در این پژوهش20 دانش آموز عادی مقطع ابتدایی و 20 دانش آموز با اختلال ریاضی بر اساس ملاک های انجمن روانپزشکی آمریکا، با میانگین سنی (7/2 سال) انتخاب شدند. کارکردهای اجرایی و نظریه ذهنی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. آنها با هم سپس مقایسه شدند. برای به دست آوردن داده ها، از آزمون های عصبی، روان شناختی و شخصیتی کولیج و از آزمون ماتریس های رنگی ریون هوش و نظریه ذهن استفاده شد. داده ها با استفاده از تی مستقل مقایسه و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون رابطه آنها بررسی شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS نسخه 11 تجزیه و تحلیل و بررسی شد.
    یافته ها
    دانش آموزان با اختلال ریاضی در کارکردهای اجرایی سازماندهی (2/42=t) و تصمیم گیری- برنامه ریزی (2/61=t) و بازداری (2/10=t) با گروه عادی تفاوت داشتند. همچنین دانش آموزان با اختلال ریاضی در بازشناسی عواطف (2/61=t)، درک باور غلط (2/21=t) و درک شوخی (2/09=t) از گروه عادی ضعیف تر عمل کردند. آزمون کارکرد اجرایی و نظریه ذهن همبستگی بالایی (0/61+=r) دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که دانش آموزان با اختلال ریاضی در کارکردهای اجرایی و هم در نظریه ذهن مشکلاتی را تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: کارکرد اجرایی، نظریه ذهن، اختلال ریاضی
  • ناهید بیژه *، علیرضا دلپسند، کیوان حجازی صفحه 1163
    زمینه و هدف
    تمرین هوازی می تواند در درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک که یکی ازاختلالات شایع آندوکرینی درزنان است، اثرگذار باشد. گفتنی است شدت های متفاوت تمرین هوازی دردرمان این بیماری در هاله ای از ابهام قراردارد. هدف ازاین تحقیق، بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی با شدت های متفاوت بر سطوح انسولین گلوکز ناشتا و مقاومت انسولینی موش های ماده ی مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی، تعدادچهل موش بالغ هشت هفته ای نژاد ویستار (گرم 22±185)پس ازالقای سندرم پلی کیستیک به چهار گروه کنترل سالم، کنترل پلی کیستیک، شدت کم و شدت متوسط تقسیم شدندو هشت هفته برنامه ی تمرین هوازی را با شدت 45% حداکثر اکسیژن مصرفی (معادل سرعت15 متر/دقیقه) و 65% حداکثراکسیژن مصرفی (معادل سرعت25 متر/دقیقه)، درمدت سه روز در هفته ودر دو وهله 35 دقیقه ای با 10 دقیقه استراحت مابین وهله ها انجام دادند. با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش16نتایج از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) برای مقایسه ی بین گروه ها انجام وبرای آزمون فرضیه ها سطح معناداری 0/05>p درنظرگرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه در هیچ گروهی تفاوت معناداری در مقادیر انسولین و گلوکز وجود ندارد. مقاومت انسولینی گروه شدت متوسط در مقایسه با گروه کنترل پلی کیستیک کاهش معنادار داشت(p=0.035).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده، به نظرمی رسد که تمرین هوازی با شدت متوسط همراه با کاهش مقاومت به انسولین می تواند به-عنوان یک شیوه ی درمانی غیردارویی جهت بهبودی بیماران سندرم پلی کیستیک باشد.
    کلیدواژگان: سندرم پلی کیستیک تخمدان، تمرین هوازی، مقاومت به انسولین
  • محمدرضا مفتح، سید حسن گلبویی، محمد مهدی حسن زاده طاهری *، سیده مهسا حسینی، یلدا جان نثار بروجردی صفحه 1173
    زمینه و هدف
    درد، مهم ترین عارضه ی متعاقب جراحی لوزه ی کامی و توام لوزه های کامی و حلقی می باشد. به دلیل عدم وجود مطالعات کافی در مورد آنتی بیوتیک تراپی برروی این عارضه و از طرفی نبود توافق مشترک درخصوص تاثیر مصرف این داروها برعارضه ی درد ناشی از جراحی لوزه ها، بر آن شدیم مطالعه ی حاضر را با هدف بررسی اثر آنتی بیوتیک تراپی برروی دردهای ناشی از اعمال جراحی لوزه کامی و توام کامی و حلقی و شدت آنها مورد بررسی قراردهیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی برروی 138 بیمار که کاندید جراحی لوزه ی کامی یا توام لوزه های کامی وحلقی شدند، انجام گرفت و شرکت کنندگان به طور تصادفی سیستماتیک به دوگروه مساوی مداخله (دریافت کننده ی آنتی بیوتیک) و مقایسه (انصراف دهنده از آنتی بیوتیک)تقسیم شدند. دو گروه، ازنظر دردهای ناحیه ی گلو و گوش میانی، شدت درد و همچنین نیاز به داروهای آنالژزیک موردمقایسه قرارگرفتند. داده ها، به کمک نرم افزار SPSS ویرایش13 و با استفاده از تست های آماری Chi-square، Fisher و Man-Withny درسطح معنا داری 0/05> α مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    براساس نتایج حاصل از این پژوهش، میانگین شدت درد درگروه مداخله 0/95±2/72 و درگروه مقایسه 0/83±2/54 بود و اختلاف آنها معنادارنبود (0/29=P). درمقایسه ی میانگین های سایر متغیرها نیز هیچ اختلاف معنا داری بین دوگروه مداخله و مقایسه مشاهده-نگردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که استفاده یا عدم استفاده از آنتی بیوتیک، تاثیری در بروز دردهای ناشی ازعمل جراحی لوزه های کامی و توام کامی و حلقی و شدت آن ها ندارد.
    کلیدواژگان: لوزه ی کامی، آنتی بیوتیک تراپی، شدت درد، لوزه حلقی
  • سمیه ذراتی، سبحان فایضی، حمید صدیقیان، عباسعلی ایمانی فولادی، مهدی مهدوی، رضا فلک، نرگس تهرانی، فاطمه طباطبایی * صفحه 1182
    زمینه و هدف
    لیشمانیا نیوزیک بیماری عفونی مهم است؛ که توسط انگل تک یاخته ای از جنس لیشمانیا ایجاد می شود.علی رغم تلاش های زیاد تاکنون واکسن موثری علیه لیشمانیا مورد تایید قرار نگرفته است. یکی از مزایای اصلی استفاده از DNA واکسن ها القای بیان آنتی ژن ها بدون تغییر در ساختار پروتئین و خاصیت آنتی ژنسیته آنهاست. دراین مطالعه برای افزایش ایمنی زایی DNA واکسن کاندید از یک نانو ادجوانت استفاده شد و ایمنی زایی آن در مدل موشی B ALB/c ماده متفاوت مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش با در نظر گرفتن مطالعات قبلی مبنی بر آنتی ژنتیک بودن پروتئین TSA لیشمانیا در مدل موشی و انسانی، نانو واکسنی جدید متشکل از پلاسمید نوترکیب TSA به همراه نانوذره (PMMA) poly (methylmethacrylate) به عنوان ادجوانت طراحی گردید و ایمنی زایی آن در مدل موشی BALB/c مورد ارزیابی قرار گرفت. بعد از 3 بار تزریق عضلانی نانوواکسن به مقدار 100 میکروگرم، بوستر پپتیدی به صورت زیر پوستی تزریق و پس از 3 هفته موش ها مورد چالش با انگل قرار گرفتند. در نهایت پاسخ های تکثیری به روش Brduو پاسخ های ایمنی سلولی (تولید IL-4،IFN-γ) با روش ELISA مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که نانوواکسن جدید قادر به القای ترشح هردو سایتوکین بوده ولی برتری با پاسخ سلول های Th1 و تولید γ IFN- می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بررسی ها مشخص کرد که نانوواکسن کاندید می تواند جهت مطالعات و بررسی های بعدی در تهیه واکسن علیه لیشمانیا مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: TSA، لیشمانیا ماژور، (PMMA) poly(methylmethacrylate)، پاسخ ایمنی
  • حسن ایزانلو، سیدمصطفی خضری، غریب مجیدی، علی اصغر آل شیخ، حمیدرضا تشیعی، محمد خزایی، بهنام وکیلی، وحید وزیری راد، حسین آقابابایی *، شهرام ارسنگ جنگ صفحه 1194
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی روند تغییرات غلظت نیترات منابع آب شرب روستاهای استان قم و پهنه بندی آن با استفاده از نرم افزار GIS می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی می باشد. اطلاعات مربوط به مقادیر نیترات در سال های 1385 تا 1390 از شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قم اخذ شد. در سال 91، از 73 حلقه چاه در دو دوره ی کم آبی و پرآبی نمونه برداری انجام شد. غلظت نیترات به-روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کای دو و مدل رگرسیون قطعه ای استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزارهای آماری 16 SPSS، 2007 Excel و 4/1 Joinpoint و پهنه بندی داده ها در نرم افزار ARCGIS انجام شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت نیترات در چاه های مورد بررسی در طی سال های 85 تا 91 برابر 23/12 میلی گرم در لیتر با انحراف معیار 18/68 بود. 5/7 % و 9/4 % از آب چاه ها به ترتیب در مرز خطر و آلوده بودند. نتایج رگرسیونی بیانگر عدم وجود شواهد آماری کافی برای پذیرش وجود تغییرات نیترات در طی سال های مورد بررسی بود (0/85=P-value). نسبت آلودگی در دو نیمه ی سال اختلاف معنا داری نداشت (0/3=P-value). طی سال های 85 تا ابتدای سال 92 روند صعودی در نسبت چاه های آلوده به نیترات مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در اکثر چاه ها غلظت نیترات درحد مطلوب قرار داشت. در برخی چاه ها در مرز خطر و در برخی دیگر فراتر از مقدار استاندارد بود. به منظور کاهش غلظت نیترات و همچنین جلوگیری از افزایش نیترات در آبهای زیرزمینی، بایستی راهکارهای مدیریتی اتخاذ گردد.
    کلیدواژگان: نیترات، آب شرب، استان قم، GIS
|
  • Nazanin Yosefian Miandoab, Enamolhagh Charkhatgorgich *, Habibollah Pirnejad, Mehdi Rezavani Amin, Mahnaz Shahrakipour, Alireza Barahoee Page 960
    Background
    Nowadays، Job stress has been known as an important factor in reducing the level of organizational efficiency and employee’s health. The goal of this study was evaluating occupational stress components among the operating room staff of Zahedan educational hospitals.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 105operating room staff working in Zahedan educational hospitals in 2014. The census method was used for sampling. Needed information was collected via Osipow’s questionnaire that includes two sections. The first part is regarding personal information and the second one includes 60 questions about job stress in 6 subgroups of stress factors. Data was analyzed using SPSS (v. 15) and descriptive statistics.
    Results
    in this study، the mean score of job stresses among employees of operation room was 204. 40 ±21. 24 rating in the low stress range. In addition، the most participants، 58. 1%، suffered from low level stress.
    Conclusion
    because that role ambiguity was the most effective job stressors، this is essential to consider and modify this factor. For this purpose، defining and determining of staff’s responsibilities is suggested to increase their job autonomy.
    Keywords: Occupational stress, Operating room personal, Hospital
  • Hamed Mirzaee *, Hossein Mirzaee, Homayoon Mirzaeian, Iraj Sharifi, Ali Mohammadi, Hamid Salehinia, Vali Baigi Page 968
    Background
    To implement some measures for preventing obesity and its control, awareness from the its prevalence can be effective. The aim of this study was to determine the prevalence of obesity and its associated demographic factors in individuals older than 30 years living in the city Friede. Methods and Materials: This is a cross-sectional study which was conducted on 1000 subjects older than 30 years in Frieden city. Simple random sampling method was used and data were collected via a questionnaire with a reliability of 81%. To evaluate the obesity index, body mass index was calculated. Data analysis was performed using spss version 16 software, chi-square test and t-test at a significance level of 5%.
    Results
    In this study, the prevalence of overweight was 37.5% (36.6% in males and 38% in females) and of obesity was 12.9% (7.5 in males and 16.3 in females). The overall prevalence of overweight and obesity in this study was 50.4 percent (44.2% in males and 54.3% in females). Also, Sex (P = 0.03) and education level (p = 0.01) were significantly associated with obesity.
    Conclusion
    This study showed that more than 50 percent of the population over 30 years which lives in the Frieden city is suffering from overweight and obesity. Therefore, it is suggested that several plans should be implement to reduce the incidence and prevalence of the disease in this area.
    Keywords: Obesity, Overweight, Body mass index, Prevalence
  • Jafar Vatandoost*, Melika Fasihfar Page 977
    Background and
    Purpose
    This study was aimed at detecting candidate protein (s) as a substrate for the drosophila gamma-carboxylase enzyme. Pro-peptide form of the candidates can be used for better gama carboxylation of proteins such as human FIX, that require gamma carboxylation for their activity.
    Material And Methods
    In this study nucleotide sequences of all proteins containing Gla region in human, drosophila and cone snail in the gene bank (NCBI) were used. Genomes screening was performed using the Blastn and Blastp programs. Pro-peptide and Gla region positions of all these proteins were determined using the BLAST program. In addition, other programs such as tblastn program (for predicting the presence of the same proteins), ProDom software (for finding candidate proteins containing Gla domain), PROSITE software (for detecting Drosophila proteins with similar pattern), Pfam and SMART programs (to assess the possible Gla region situation in the candidate proteins), were used.
    Results
    Screening of Drosophila genome data-base was not able to identify any Gla protein in Drosophila in any of fallowing consensus sequences: mammalian Gla domain, mammalian propeptide consensus sequence, mammalian propeptide pattern sequence and cone snail propeptide consensus sequence. However, screening of Drosophila database, using the propeptide sequences of individual Gla proteins in cone snail, has resulted the detection of at least 9 Gla proteins.
    Conclusion
    The Number and positions of carboxylation in these candidate proteins are similar to vertebrate Gla proteins. These results provide primary data toward selection of appropriate substrate from Drosophila Gamma–carboxylase.
    Keywords: coagulation factors, Drosophila, gamma, carboxylase, propeptide, Gla domain
  • Franak Najd, Seyyed Homayoon Sadraee *, Mahnaz Azarnia, Gholamreza Kaka, Mohammad Kamalinejad Page 985
    Background
    The aim of this study was to evaluate the effects of Elaeagnus Angustifolia extract on mouse embryonic development of Balb/c.
    Materials And Methods
    Thirty pregnant mice were randomly divided into two groups. Control group consumed drinking water, and the experimental group during pregnancy received the aqueous extract at a dose of 500 mg/ kg. Pregnant mice were killed at 18th gestation day and fetal and placental weight and length of the crown-rump of fetuses were measured and recorded. After fixation and tissue processing, liver embryos were taken out and tissue sections were prepared. After staining with hematoxylin-eosin, histomorphometry was investigated. Then obtained results were statistically analyzed.
    Results
    No apparent abnormality was observed in embryos. The mean of crown-rump length of fetuses in the experimental group was not shown a significantly increased than control group. The mean of fetal weight in the experimental group was significantly decreased than control group. The mean weight of the placenta in the experimental group was significantly reduced compared to control group. In a histomorphomety analysis in the embryo liver of experimental group, with regard to the mean of size percentage of sinusoids and mean number of blood cells significantly increased in experimental group compared to control group. The mean total surface that occupied by hepatocyte and Mean number of hepatocyte nuclei significantly decreased in experimental group compared to control group.
    Conclusion
    It seems prescribing aqueous extract of Elaeagnus Angustifolia at dose of 500 mg/kg to pregnant mice can cause developmental abnormalities in the fetus and placenta.
    Keywords: Elaeagnus angustifolia, Liver, Fetus, mouse
  • Mehdi Jafarzadeh, Akram Malek Khahi *, Maryam Jadid Milani, Mohammadhasan Rakhshani Page 993
    Backgrounds
    patients who are under hemodialysis also experience a lot of physical problems which can lead to a reduction in their quality of life. Peer support groups are a kind of social supports that in which peers who have similar experience present some advice to others to enhance their quality of life.
    Material And Method
    This clinical trial study with two case and control groups was conducted on 55 patients treated with hemodialysis hospitalized in vasee hospital sabzevar in 1392. Participants in the case group, attended in 2 hours sessions during 8 weeks. Issue of sessions was planned based on patients’needs and interests. Research tools were demographic and the Section of Physical health status "Kidney Disease Quality of Life Short Form (KDQOL-SFTM)". For data analysis, descriptive statistics, independent t-test and paired t test was used.
    Results
    Attending in peer support group was resulted in a significant difference in physical health status between the case and control group (p< 0.0001).also, there was observed a significant difference in physical health after and before intervention(p< 0.0001).
    Conclusions
    Results showed that using a peer support group can have some positive effects on promoting physical health status in patients treated with hemodialysis that finally can enhance their quality of life.
    Keywords: Hemodialysis patients, physical health status, peer support group
  • Fatemeh Jahan Jo Aminabad, Jamileh Abloghasemi, Masoud Naseri Pour, Mamoudreza Govhari* Page 1001
    Background and
    Purpose
    Retinoblastoma is one of the most common intraocular tumors. In survival analysis where some patients have not experienced the event of interest, we prefer to use cure models. Since many of patients among those diagnosed with retinoblastoma will not require enucleation surgery, these cases assumed to be cured. In order to investigate the factors affecting eye survival, mixture cure models were utilized in present study. Methods & Materials: In this prospective study, we investigated and analyzed the eye survival of 170 pediatric patients suffering from retinoblastoma in Rasool-e-Akram Hospital during 2002 to 2007. Factors affecting eye survival were analyzed using a cure model with lognormal survival function and logit link function.
    Results
    There were statistically significant effects on eye survival for both tumor stage and chemotherapy in mixture cure model (P<0.001, (P<0.001), respectively. Cure rates among children diagnosed with non-advanced tumor stage, for patients who had been treated with chemotherapeutic regimens and patients who had never received chemotherapy obtained 50% and 90%, respectively. Among children diagnosed with advanced tumor stage, cure rates obtained 3% and 24% (chemotherapy vs. no treatment). Cure rates for mentioned groups were 67%, 90%, 0%, and 25% respectively using Kaplan-Meier estimator.
    Conclusion
    In case of patients with long-term of survival applying a cure model is appropriate. Since in eye survival analysis among patients suffering from retinoblastoma. the assumption that all members of society maybe at risk was not considered here, Cox model can be replaced with Lognormal Mixture cure model
    Keywords: Retinoblastoma, Survival analysis, Mixture Cure Models, Lognormal Model
  • Mohsen Khosroabadi, Ebrahim Golmakani, Mehdi Bakhshabadi *, Reza Ganji, Mohammadamin Yones Heravi, Hamid Kardani, Homa Rezaee Moghaddam, Mohammad Mehrpoyan Page 1008
    Background and
    Purpose
    Photon activation therapy is a radiation technique in which the energy deposition within a tumor can be increased by provoking the emission of Auger electrons emitted through photoelectric effect, through the addition of high Z elements. In this process the DNA molecules are as targets for the Auger electrons which are emitted from high Z atoms. The aim of this study is to assess dose enhancement factor for 170Tm and 125I brachytherapy sources, in photon activation therapy in presence of various activation elements in tumor, using Monte Carlo method.
    Materials And Method
    In present study 125I source Iso Aid Advantage (model IA1-125A) and a hypothetical 170Tm source were simulated usingMonte Carlo code MCNPX. Calculating and verifying TG-43 parameters, dose enhancement factor on the transverse axis in presence of activation elements like Pt, Ag, gold and iodine inside tumor obtained with the concentration of 7, 18 and 30 mg/ml in photon activation therapy, individually.
    Results
    Dose rate constant and radial dose functions for the sources were in agreement with the previous studies. Maximum dose enhancement factor obtained 4.87 which belongs to 170Tm with the concentration of 30 mg/ml. DEF for 170Tm source was more than 125I in the presence of all activation elements.
    Conclusion
    In DEF point of view, using gold inside tumor can be more beneficial in photon activation therapy. Also 170Tm brachytherapy source is recommended in photon activation therapy.
    Keywords: dose enhancement factor, photon activation therapy, 125I, 170Tm, Monte Carlo
  • Zahra Sepehri, Aliakbar Nasiri, Mehran Hesaraki, Fereshteh Javadian *, Zohreh Kiani, Ziba Foladvand Page 1019
    Background and
    Purpose
    Development of antibiotic resistance among pathogenic bacteria motivates attempts to search for newer antimicrobial agents. In this research study, antibacterial effect of plant extract of M. communis, z.multiflora and Allium sativum on biofilm formation by strains of Staphylococcus aureus resistant to the antibiotic were investigated. Methods and Materials: 17 samples were separated from nose and throat of hospital and non-hospital personnels. The effect of extracts on biofilm formation by S.aureus and its resistant respect to the antibiotic were determined using a microplate96.
    Results
    Effect of antibacterial extracts used at different concentrations showed that, despite the relative resistance of most strains at concentrations used, the maximum sensitivity was at concentrations of 1.25, 2.5 and 5 mg/ml of extracts and concentration of 10 mg/ml of the extract was considered as MBC. Bacterial growth was observed only at 24 hours and no biofilm was observed at any of the extracts.
    Conclusion
    Results showed that plant extracts can reduce biofilm formation by Staphylococcus aureus and, therefore, they can play an important role in reducing disease.
    Keywords: Plant extract, Biofilm, S.aureus, Antibiotic resistance
  • Jila Agah *, Roya Baghani, Seyyed Hossein Safiabadi Tali, Yaser Tabaraee Page 1028
    Objective
    Entonox which is a common agent for relieving labor pain, is often used intermittently. While, this seems that continuous method has more painless effects and is easier to use. As some challenging debates exist about fetal complications of continuous method, we decided to compare the neonatal effects of Entonoxin in two methods.
    Methods
    This quasi experimental study was carried out on 100 women admitted for vaginal delivery in Mobini Hospital, Sabzevar, Iran,2013. Participants were divited into two equal groups. Then, labor progression and fetal conditions were registered and compared in these two groups. Statistical Analysis was performed by spss17 software, t-test and chi square test.p<0.05 was considered meaningful.
    Results
    FHR during labor was acceptable in both groups. Apgar score of newborns at first minute had no significant difference between two groups (p=0.3) and all neonates had an Apgar score of 10 at fifth minute in both groups. None of newborns need to hospitalization in NICU. The number of Meconium staining had no significant difference between two groups (p=0.8). Infant breastfeeding was desired in both groups. Maternal satisfaction was significantly higher in continuous method (p<0.001).
    Conclusions
    This study showed that continuous method had no adverse effects on neonatal outcomes. As some mothers are interested in using Entonox continuously, it may be reasonable to set mothers free to choose the favorable method of Entonox by doing more investigations.
    Keywords: Entonox, continuous, intermittent, labor, neonate
  • Khaled Rahmani, Korosh Halakoee Naeini, Ghobad Moradi* Page 1035
    Background And Objective
    One of the most important steps in providing services is to identify and prioritize community health problems. This study was designed and implemented to identify and prioritize problems and, also, to determine the factors related to the problem with the highest level of priority in Divandarh district, Kurdistan province.
    Materials And Methods
    This study was performed based on the North Carolina’s Community Health Assessment model which includes 8 steps. According to this model, the study was conducted in two phases. First, in steps 1 to 7, qualitative and quantitative methods were used to assess the community and to indentify the existing problems. In the second phase, i.e. in Step 8, a cross-sectional study was designed to determine the size of the major problem and its effective factors.
    Results
    Overall, 10 main problems were found in the first phase. After prioritization, unintended pregnancy was determined as the problem with the highest priority. Based on the results of the next phase, the prevalence of unintended pregnancy was 33%. This study found statistically significant relationships between unintended pregnancy and variables such as education level of spouses, residence, age, number of children, number of previous abortions and spouse's job.
    Conclusion
    Based on the obtained results, intervention programs such as training women and proper counseling are necessary to prevent unintended pregnancies. Also, as part of the health team’ tasks, community assessment should be carried out in the health system with an appropriate methodology.
    Keywords: Community assessment, Unwanted pregnancy, Health, Iran
  • Mehdi Nosratabadi, Maryam Sharifian Sani *, Maroeh Vamaghi Page 1045
    Background
    The analysis of household financial contribution is considered as an indicator of financial equity in health. Households facing catastrophic payments lead to household poverty. This paper tends to measure and analyse trends of health poverty of Tehran housholds during1984-2012.
    Materials and Methods
    In this Trend study we used the statistical data on Household budgets (based on cohort data) for measuring health poverty in households with heads residing in Tehran city(Using FGt index). For analyzing data, we used STATA and Excel Software.
    Results
    Households with heads divided into 8 groups. The results showed that, in most age groups, both the rate and the severity of health poverty in 1999 had the highest values. Health poverty indices in the last of Forth Development Plan and ending in 2012 has been rised for all age groups. Comparing age groups, since 1994 (the end of the First Development Plan) until 2012, the result showed the highest health poverty rate being related the younger age groups (26-21 years and 31-27 years), respectively.
    Conclusion
    Overall, health poverty rate was high in all age groups and is associated with large fluctuations. The high fluctuation of the health poverty index during the Development Plans show stable and consistent policy has not been developed to reduce households facing catastrophic health expenditure.
    Keywords: Health poverty, Household financial contribution, cohort approach
  • Behnaz Abedi, Sahar Khanjani Voshki, Shahnaz Safarbeigi, Mansoreh Zarean, Marziyeh Shahsiah* Page 1055
    Introduction
    Marital Adjustment and satisfaction are one of the broadest concepts for determining and indicating the degree of happiness and stability in couple's relationship. Marital Adjustment affects on many aspects of individual and social life of people. Cognitive-behavioral treatments with couples in order to increase and enhance positive communications, training communication skills, problem solving, and conflict and changing the patterns of the thought are causing destructive. The aim of this research was to survey and compare the effect of couples group training based on cognitive-behavioral approach on marital Adjustment of Qom couples. Methods and Materials: This study is semi-empirical and used pretest-posttest with control group. The statistical sample was consisted of all self-introduced couples to Family Counseling Center of Qom in 2012-2013. Sampling method is voluntary and 60 couples randomly placed into control and experimental groups. For gathering data, demographic questionnaire and marital Adjustment measurement were used. For analyzing data, SPSS-17 software and descriptive and inferential statistical methods (ANCOVA) were used.
    Results
    The study results in ANCOVA analysis indicated that cognitive-behavioral approach meaningfully affected marital Adjustment dimensions (P<0/05, F= 6/48), marital satisfaction (P<0/05, F=2/98), pair correlation (P<0/05, F=3/13), pair agreement (P<0/05, F=2/96) and expressing affection (P<0/05, F=3/96).
    Conclusion
    According to structural components of cognitive-behavioral approach, it can be said that this approach with enhancing communication skills and solving conflict among couples, cause to decrease dissatisfaction and increase adaptability.
    Keywords: Cognitive, Behavioral Approach, Marital Adjustment, Couples
  • Javad Ganjloo, Noloofar Mirbastegan *, Seyyed Saeed Najefi, Mohammadhasn Rakhshani Page 1064
    Introduction
    when Patients with myocardial infarction are admitted to intensive care unite, they almost always would be anxious. Anxiety increases the risk of ischemia after myocardial infarction and worsens the prognosis of disease. The aim of this study was to determine the effects of inhaling lavender oil on anxiety levels in myocardial infarction patients admitted to Alzahra Heart Hospital, shiraz.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was conducted on 60 patients with a definite diagnosis of myocardial infarction who were admitted to Alzahra Heart Hospital of Shiraz in 2014. The permuted block randomization method was used. In order to this, Patients were allocated into two intervention (n=30) and control (n=30) groups randomly. In intervention group, participated inhaled the essential oil of Lavender via a non absorbent paper stained with three drops of lavender oil for three times a day and 20-30 minutes every once during three days. In another group, distilled water was used instead of lavender oil in the same way. The data were analyzed using SPSS software version 11/5 with Chi-square, paired t test, and Analysis of Covariance in a significance level of. 95%.
    Results
    in the case group, the average of state and trait anxiety level before of intervention was 60/56±9/29 and 55/73±10/22, respectively decreasing to 41/56±7/57 and 44/53±7/28 after intervention. The average of state and trait anxiety level in control group were 56/60±10/14 and 54/13±9/17 respectively that increased to 63/30±5/19 and 59/96±7/07 in the end of the study. Statistically, the paired t test showed a significant difference in the level of anxiety before and after intervention between both groups (p<0/001).
    Conclusion
    This study cleared that Inhalation of lavender oil can reduce state and trait anxiety level in patients with myocardial infarction.
    Keywords: Inhaling Lavender, Anxiety, Myocardial Infarction
  • Roghayyeh Hatami, Fatemeh Behnia, Ebrahim Pishyareh, Mehdi Rasafiani *, Maryam Mahmoudirad, Marjan Farzi Page 1073
    Background
    The aim of this study was to evaluate the validity and reliability of Persian version of Sensory Over-Responsivity (SensOR) inventory to use for children with Attention Deficit Hyperactive Disorder (ADHD).
    Materials And Methods
    The SensOR Inventory was translated into Persian based on the International Quality of Life Assessment (IQOLA) approach. Its face validity was determined by comments of expert occupational therapists and parents of children with ADHD. Test-retest reliability was calculated using Pearson rank correlation and internal consistency, using Cronbach's coefficient α.
    Results
    This results demonstrated that Cronbach's coefficient α for the overall scale was 0.861 and correlation coefficients calculated between the two times completion of the inventory (test-retest reliability) was high, (P<0/000 r=0/95).
    Conclusion
    The Persian version of the SensOR Inventory has acceptable levels of face validity, test-retest reliability and internal consistency to use for children with ADHD in Iran.
    Keywords: Validity, Reliability, ADHD, SensOR inventory
  • Mryam Salehi, Mehvash Jafari *, Alireza Asgari Page 1081
    Background
    Diazinon (DZN) is one of the most widely used organophosphates in agriculture. Vitamins C and E are antioxidants protecting cells from oxidative stress. The aim of this study was to evaluate the protective role of vitamins E and C as antioxidant in reduction of DZN-induced oxidative stress in rat liver.
    Materials And Methods
    In present experimental study, male Wistar rats were randomly divided into six groups including control group (corn oil as DZN solvent), DZN group (100 mg/kg), vitamin E group (150 mg/kg), vitamin C group (200 mg/kg), vitamin E+DZN group and vitamin C+DZN group which were given intraperitoneally. Animals were anesthetized by ether 24 hours after injectionand liver tissues were quickly removed. After tissues homogenization, superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione S-transferase (GST) and lactate dehydrogenase (LDH) activities, as well as glutathione (GSH) and malondialdehyde (MDA) levels were determined by biochemical methods. The data were statistically analysed using analysis of variance (ANOVA) followed by post hoc analysis using Tukey test.
    Results
    DZN increased SOD, CAT, LDH and GST activities and MDA level and decreased GSH content in liver. Administration of vitamins E and C inhibited the changed in these parameters.
    Conclusion
    Vitamins E and C as antioxidant decrease DZN-induced oxidative stress in rat liver by scavenging free radicals but they does not protect completely.
    Keywords: Diazinon_Oxidative stress_Vitamins E C_Rat_Liver
  • Abolfazl Rahmani Sani, Ahmad Allahabadi, Zahra Rezaee Gazal Abed, Ayyob Rastegar*, Ramezanali Khamirchi Page 1090
    Background
    Aniline is an important chemical compound which has wide applications in several industries such as dyestuffs, rubbers, pesticides and plastics. It is highly toxic and has injurious influences on human physical conditions and aquatic life. Therefore the purpose of this study is to investigate the effects of NH4Cl-induced activated carbon (NAC) and standard activated carbon (SAC) in aniline removal from aqueous solutions were investigated.
    Material and Method
    This study is of experimental–intervention type. An UV-Visible spectrophotometer (CECIL CE7400) used For determination of remaining aniline concentrations. The effect of various parameters like adsorbent dose, pH, contact time and initial aniline concentration were studied for optimization.
    Results
    The results showed that the prepared NAC had a higher absorption capacity than standard activated one. The maximum adsorption capacity of aniline onto SAC and NAC was 1666 and 1000 mg/g, respectively, and the rate removal was dependended to pH, contact time, aniline concentration and absorption type. Results of equilibrium experiments indicated that the adsorption process of aniline onto SAC and NAC follows Langmuir model (R 2> 0.99.47 and 0.99,776). Also, kinetics of adsorption process follows pseudo second-order model with correlation R2> 0.99.97 and 0.99,30 respectively for SAC and NAC.
    Conclusion
    These consequences show that the developed NAC was a more competent adsorbent than SAS for removal aniline in water.
    Keywords: Adsorption, Activated carbon, Aniline kinetics, Equilibrium
  • Hossein Honari *, Mehdi Baranvand, Mohammad Ebrahim Minaee Page 1103
    Background
    Shigellosis is an acute intestinal infection from Shiga toxin and Shiga-like toxin, which is caused by Shigella and enterohemorrhagic Escherichia coli (EHEC) and entrotoxinogenic Escherichia coli (ETEC). The disease has a high prevalence rates in the world and is known as a bioterrorist agent. STxB is a part of Shiga toxin and have the property of immunogenicity.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the vector pET28a (+) containing the stxB gene was used and was transformed into E. coli BL21 DE3. The bacteria were grown on antibiotic medium and were confirmed with direct PCR, protein expression and SDS-PAGE gel. The recombinant protein purified by nickel column and was confirmed with SDS-PAGE gel and immunoblotting. The chitosan nanofibers containing STxB protein were synthesized by the electrospinning device. The Intranasal and injectable prescription of STxB protein and nanofibers containing STxB protein were performed in mice for four consecutive times and their Antibody titer were assessed. By ELISA, increased IgG antibody titers were observed in injectable and nasal view mode, which may not capture antigen by nasal epithelial cells in mice.
    Results
    By ELISA, The increase in IgG antibody titers was observed in injectable and intranasal states but not in naonnasal one, which may be due to the lack of antigen captured by nasal epithelial cells in mice. Immunized mice were able to tolerate five times of the Shiga toxin LD50 of E. coli O157: H7.
    Conclusion
    The results of this study indicate that with nasal and injection prescribed of STxB protein, the immunized mice can tolerate E. coli O157: H7 Shiga toxin.
    Keywords: Cloning, Immunization, Protein expression, Recombinant proteins, Shigella dysenteriae Type1
  • Maryam Noorshahi, Samaneh Koneshloo, Mehdi Hedayati, Mostafa Baranchi *, Nafiseh Aminoleslam, Javad Nemati Page 1113
    Background and
    Purpose
    Mechanical tension induced by resistance exercise can stimulate tension-sensitive cytoskeletal proteins. Also, resistance exercise can induce inflammatory factors. Therefore, the aim of this study was to investigate the changes of inflammatory and hypertrophic markers and their association with a single bout of resistance exercise in male rats.
    Materials And Methods
    Twelve male Wistar rats, three months of age, were randomly assigned into control and experimental groups. Resistance exercise protocol (to climb up a one-meter ladder, 3 sets, 10 repetitions in each set, at 50%, 75% and 100% of their own body weight) was performed. The control group did not perform any exercise activity. Twelve hours after the last session of exercise, rats (both control and experimental) were anesthetized with a mixture of ketamine/xylazine. Blood samples were taken directly from the heart; their Soleus muscles were extracted. Vinculin levels in muscle tissue after homogenation and IL-17 levels in sera were measured using ELISA method. Creatine kinase levels were measured by enzymatic colorimetric methods. Independent t-test and Pearson correlation coefficient were used. A significance level of α= 0.05 was considered.
    Results
    There was no significant diferences between control and experimental groups in vinculin, IL-17 and creatine kinase levels (p>0.05). Nevertheless, there was a significant negative corrolation between vinculin and IL-17 (r=-0.93, p=0.01).
    Conclusion
    A single bout of resistance training can lead to a change in vinculin, IL-17 and creatine kinase levels. Interaction between inflammatory and hypertrophic markers (especially vinculin and IL-17) probably has a role in adaptations induced by resistance training.
    Keywords: Resistance Exercise, Vinculin, IL, 17, Creatine kinase, Rat
  • Mohammadreza Rajabi, Mehrdad Roghani *, Zeynab Adab Page 1123
    Background And Aim
    Diabetes mellitus is accompanied with higher incidence of cardiovascular disorders. Due to antioxidant activity of the flavonoid myricetin, this study was conducted to evaluate its effect on contractile and relaxation response of thoracic aorta in diabetic rats and to determine the role of oxidative stress.
    Materials And Methods
    In this experimental study, male Wistar rats were divided into 4 groups, i.e. control, myricetin-treated control (1 mg/kg), diabetic, and myricetin-treated diabetic groups (1 mg/kg). Myricetin was daily administered (i.p.) ten days after streptozotocin injection for 3 weeks. At the end of study, contractile reactivity of thoracic aortic rings to KCl and phenylephrine and relaxation response to acetylcholine was determined using isolated tissue setup. In addition, malondialdehyde (MDA) and nitrite were assessed in aortic tissue.
    Results
    Myricetin -treated diabetic group showed a non-significantly lower maximum contraction to KCl and a significantly lower maximum contraction to phenylephrine (p<0.05) as compared to diabetic group. Meanwhile, maximum relaxation response of rings to acetylcholine was significantly higher in myricetin-treated diabetic group as compared to diabetics (p<0.05). In addition, there was also a lower contractile response to PE in myricetin-treaded control and a higher relaxation response for myricetin-treated control group versus controls (p<0.05). In addition, significant reduction of MDA and nitrite (p<0.05) were observed in treated-diabetic rats.
    Conclusion
    Administration of myricetin could decrease contractile response to PE and enhance relaxation response in aortic tissue of diabetic rat and this may be beneficial in prevention of long-term vascular complications of diabetes and part of its effect is via reducing oxidative stress.
    Keywords: Myricetin, Diabetes mellitus, Aorta, Contraction, Relaxation, Oxidative stress
  • Somayyeh Saadat Hosseini, Masoomeh Alijanpoor Agha Maleki, Farideh Bastani *, Somayyeh Salehabadi, Sima Ghezelbash Page 1134
    Background And Aim
    providing care of patient with Alzheimer disease in long term associates with an increase in physical and mental health problems for caregivers. The study purpose was to assess the relationship between general health and burden in women as caregivers of patient with Alzheimer disease.
    Material And Methods
    In this cross sectional and study, 150 women who had 18-60 years old and were the first-degree relatives of elderly patient with Alzheimer and also being direct caregivers for at least six months were selected through the convenience method. The data were collected using general health and burden questionnaire and then analyzed using by SPSS 16 and some tests like independent T-test, ANOVA and Regression analysis with Pvalu of. 05.
    Results
    The results indicated that 38% of caregivers were in a range age of 51-60 years old. In addition, 75.3% of theme were married and 72.7% had moderate economic status, 82% were house holder, 65.3% of them had diploma education, and 66% were elder’s daughter and took care of their old patients for 6-12 months. Results showed that 24% of participants were in a good level of general health and 62% experienced a high level of burden. Pearson’s correlation coefficient created a significant negative correlation between general health and burden (P≤0/000,r= 0/661).
    Conclusion
    According to the correlation between level of general health and burden in this study, health level of care providers is an important health problem requiring to receiving attention from healthy services and professions as a priority in health caring.
    Keywords: Elderly People, Alzheimer Disease, Caregiver, General health, burden
  • Raziyeh Chaghakhori, Majid Mohammadshahi, Karim Movla, Mehdi Zareie, Fatemeh Heydari* Page 1144
    Background and
    Purpose
    Rheumatoid arthritis (RA) is an inflammatory disorder which leads to an increase in casualties caused by cardiovascular disease (CVD). Adipocytokines and hs-CRP play a main role in pathophysiology of RA and CVD. Soy foods and phytoestrogens have anti-inflammatory properties. So, this study was designed to determine the effects of soy milk consumption comparing with cow’s milk consumption on anthropometric indicators, blood pressure (BP), hs-CRP, adiponectin and leptin among patients suffering from RA.
    Material And Methods
    This randomized, crossover clinical trial was conducted on 30 patients. This study had two intervention periods, each lasted 4-weeks. Subjects were divided in two groups of consuming soy milk (one glass per day) and cow's milk (one glass per day). The wash‐out period was two weeks. Variables were measured before and after of each intervention.
    Results
    Soy milk consumption resulted a significant reduction in hs-CRP levels (percent change: -13.81±5.39 vs. 9.21±6.33%; P˂0.008). Serum levels of adiponectin decreased in soy milk group (baseline: 38.39±2, end: 30.71±1.9; P˂0.01). However, this reduction was not significant comparing with cow’s milk (p=0.096). We have not seen any significant differences in leptin levels, weight and BP between two interventional periods (p˃0.05).
    Conclusion
    Soy milk consumption for 4 weeks could decrease serum levels of hs-CRP, and had no significant effects on other variables in patients suffering fromRA.
    Keywords: Soy, hs, CRP, Adiponectin, Weight, Cardiovascular disease, Rheumatoid arthritis
  • Raziyeh Khosrorad, Sakineh Soltani Kohbani* Page 1154
    Introduction
    The purpose of this study was to compare the executive functions (EF) such as: organizing, planning and inhibition and theory of mind (ToM) in students with math disorder (MD) and ordinary students and surveying the relationship between EF and ToM.
    Method
    The present study was a cross-sectional analysis. The statistical sample composed of the boys and girls students of primary schools in Tehran in 2012. Twenty ordinary elementary students (7/2=m age) with Twenty mathematics disorder elementary students were chosen which are based on the criteria of American Psychiatric Association. Then their executive functions and theory of mind were analyzed, and the results were compared. For gathering data neurological and psychological tests, standard diagnostic test with coolige (2002) and test of intelligence Raven and theory of mind are used. The data were analyzed with independent t test and Pearson correlation with Spss software (version11).
    Result
    Executive function performance in mathematics disorder students had difference with ordinary students in organizing (t=2/42), determination - planning (t=2/61) and inhibition (t=2/10). Students with mathematics disorder were weaker than ordinary students in emotional recognition (t=2/61), understanding wrong belief (t=2/21) and understanding joke (t=2/09). The test of executive function and theory of mind had a high correlation (r=+ 0/61).
    Conclusion
    This study shows that students with mathematics disorder compared with normal students have problems in executive functions and theory of mind.
    Keywords: executive functions, theory of mind, mathematics disorder
  • Nahid Bijeh *, Alireza Delpasand, Keivan Hejazi Page 1163
    Background And Objectives
    Aerobic training can be affected in polycystic ovary syndrome (PCOS) which is one of the most common endocrine disorders in women. However, it's worth saying that different intensities of aerobic exercises for curing the disease is in ambiguous. The purpose of this study was to evaluate the effect of eight weeks aerobic training with different intensities on levels of insulin, fasting glucose and insulin resistance in female rats with polycystic ovary syndrome.
    Materials And Methods
    In this experimental study, forty adult eight-week rats with Wistar race (185±22 gr) after induction of PCOS, divided into four groups: healthy control, polycystic control, low-and moderate-intensity groups. They took part in eight-week program of aerobic exercise with 45% maximal oxygen consumption (equal 15m/min speed) and 65% maximal oxygen consumption (equal 25m/min speed), within three days a week for two period of 35 minutes with 10 min rest between periods. Data were collected and analyzed by Spss software (version16.0). One way analysis of variance test (ANOVA) was used for comparisons between groups. The level of significance was considered 0.05.
    Results
    The results showed that there were no significant differences in the level of insulin and glucose in any groups. Insulin resistance in polycystic moderate intensity group compared to control PCOS group had a significant reduction (p=0.035).
    Conclusion
    According to the results, it seems that aerobic exercise with moderate intensity and with reduction of insulin resistance can be considered as a non-pharmacological treatment method for recovery polycystic ovary syndrome patients.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Aerobic Exercise, Insulin Resistance
  • Mohammadreza Mofatteh, Seyyed Hasan Golboee, Mohammad Mehdi Hasanzadeh Taheri *, Seyyedeh Mahsa Hosseini, Yalda Jan Nesar Brojerdi Page 1173
    Introduction
    Pain is the most important complication following tonsillectomy and pharyngeal palatine tonsil, and coupled palatine tonsils and throat. There isno enough investigation about antibiotic therapy on this complication. Furthermore, as there is no agreement in the use of antibiotic on pain complication, this investigation designed for finding of the efficacy of antibiotic therapy on pain complication consequent of tonsillectomy and adenotonsillectomy and its severity. Method and Materials: This randomized clinical trial (RCT) study was carried out on 138 patients who were candidate for tonsillectomy or adenotonsillectomy. The patients according to systematic randomized divided into two equal groups; the first group as the intervention, received antibiotic and the other as the comparison received no antibiotic. Both the groups were compared in the variables such as: throat and ear pains, their severity, and patient's need to analgesic drugs after tonsillectomy and adenotonsillectomy. Data were analyzed by SPSS software version 13 and using chi-square, Fisher and Man-Withny tests and α<0.05 considered significant statically.
    Results
    Our finding showed that the mean and standard deviation of severity of the pain were 2.72 ± 0.95 and 2.54 ± 0.83 in intervention and comparison groups respectively and in comparing there is no observed significant difference (p= 0.29). In comparing the other of all variables there is no observed significant difference statically.
    Conclusions
    Considering the results originated from our study it may be concluded that the use of antibiotic or not using, has no effect on the pain complication and its severity consequent of the tonsillectomy and adenotonsillectomy.
    Keywords: palatine tonsil, antibiotic therapy, pain severity, pharyngeal tonsil
  • Somayyeh Zarrati, Sobhan Fayezi, Hamid Sadighiyan, Abbasali Imani Foladi, Mehdi Mahdavi, Reza Falak, Narges Tehrani, Fatemeh Tabatabaee* Page 1182
    Background
    Leishmaniasis is a major infectious disease caused by protozoan parasites of the genusLeishmania.Despite of many efforts have been madeno effective vaccineagainst Leishmania infectionhas been approved yet.The major advantage of DNAvaccine isto induce the expression of antigens, which are unaltered in their protein structure and antigenicity. In this study, in order to increase immunity, thecandidate DNA vaccine has been supplemented with nano-adjuvant and its immunogenicity was tested on BALB/c rats.
    Materials And Methods
    Considering other studies that have demonstratedLeishmania TSA protein is antigenic in both murine and human systems, in this study a new nanovaccinecontaining TSA recombinant plasmid and poly(methylmethacrylate) (PMMA) nanoparticles (as an adjuvant) was designed. After three intramuscular injection of nanovaccine (100 µg),the recombinant TSA protein(20 µg) was injected subcutaneously.3 weeks later,animal were infected by Leishmania major.Finally lymphocyte proliferation and cellular immune responses (IFN-γ,IL-4 prodution) were evaluated byusinigBrdu and ELISA methods.
    Results
    Theresultsof this study showed that the new nanovaccine was capable of inducing both cytokines secretion,but predominant Th1 immune response characterized by IFN-γ production compared to control groups.
    Conclusion
    Results revealed that, current candidate nanovaccine has potency for future studies to prepare vaccine against Leishmania.
    Keywords: TSA, Leishmania major, Poly (methylmethacrylate), Immune response
  • Hasan Izanloo, Seyyed Mostafa Khezri, Gharib Majidi, Aliasghar Al Sheykh, Hamidreza Tashauoei, Mohammad Khazaee, Behnam Vakili, Vahid Vaziri Rad, Hossein Aghababaee *, Shahnaz Arsang Jang Page 1194
    Background
    The purpose of this study was surveying the trends of nitrate variations in drinking water of rural areas of Qom province and its mapping using GIS software.
    Materials And Methods
    This study was of descriptive cross-sectional type. The collected data related to nitrate concentrations during years 2006-2011 were acquired from Qom Province Rural Water and Wastewater Company. During the year 2012, 73 wells were tested via two sampling runs; one sampling set performed in wet season and the other one carried out in the dry season. Nitrate concentrations were determined spectrophotometric ally. The Chi-squared test and segmented regression model were used for data analysis. Four software’s, namely, Excel-2007, SPSS-16 and Joinpoint-4.1, were used for data mapping and analysis.
    Results
    The average nitrate concentration during 2006-2012 period was 23.12 mg/L with the standard deviation of 18.68 mg/L. 7.5% and 4.9% of the surveyed wells were “at risk” and “contaminated”, respectively. Regression results indicated a lack of sufficient statistical evidence to accept an increasing trend of nitrate during the study period (P value=0.85). There was no significant difference in the contamination averages between the results of two sample sets which were taken during each year. During the beginning of 2006 to the beginning of 2013, an increasing trend of nitrate concentration was observed in the contaminated wells.
    Conclusion
    In the majority of monitored wells, the nitrate concentration was in the standard range. In the “at risk” wells and also in the others, the concentrations were beyond the standard levels. Therefore, Management approaches should be applied to avoid the nitrate penetration into the aquifers.
    Keywords: Nitrate, Drinking Water, Qom Province, Rural Areas, GIS