فهرست مطالب

نشریه مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی
پیاپی 26 (رمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی اکبر فرهنگی، محمود لطفی، بهاره کرباسیان* صفحه 1
    در دنیای امروز سازمان های موفق خواهند بود که بتوانند رضایت مشتریان خود را بیشتر تامین کنند چرا که مشتری مهمترین دارایی سازمان می باشد. با توجه به اهمیت موضوع، این مقاله بر ان است که با استفاده از تکنیکهای تصمیم گیری گروهی و تکنیکهای تصمیم گیری چند معیاره فازی اقدام به رتبه بندی عوامل موثر بررضایتمندی مشتری نماید. در این راستا ابتدا با استفاده از تکنیک دلفی به همراه مقیاس لیکرت فازی به عنوان روشی مناسب برای تهیه پرسشنامه جهت شناسایی معیارها و شاخصهای آن استفاده شده است. در ادامه با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی جهت رتبه بندی معیارهای موثر بررضایتمندی به مشتریان اقدام شده است. و با توجه به وجود ابهام و عدم قطعیت در اظهارات تصمیم گیرندگان بیان داده ها به صورت قطعی نامناسب تشخیص داده شده است و از آنجا که قضاوتهای انسانی نمیتوانند به وسیله مقادیر عددی دقیق برآوردشوند و معمولا مبهم هستند از روش های تصمیم گیری چند شاخصه فازی استفاده شده است. در ادامه با استفاده از یک مدل برنامه ریزی خطی اقدام به تعیین اوزان کاردینال سئوالات مطرح شده در پرسشنامه گردیده است.در انتها یک فرمول برای اندازه گیری رضایتمندی مشتریان ارائه شده است.
    کلیدواژگان: رضایتمندی مشتری، تصمیم گیری گروهی، تصمیم گیری چند شاخصه، تکنیک تاپسیس فازی، اوزان کاردینال
  • سالمه قاسم پور فارسانی*، علیرضا رشیدی کمیجان صفحه 11
    مدیریت زنجیره تامین از مباحث جدید در حوزه مدیریت صنعتی می باشند. در محیط کسب وکار در حال تغییر امروز، ارتباط بین بخش های مختلف زنجیره تامین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از مهمترین این بخش ها، بخش خرید و تامین مواد می باشد، زیرا قسمت عمده ای از هزینه نهایی تولید یک محصول را هزینه خرید مواد اولیه تشکیل خواهد داد. انتخاب صحیح تامین کنندگان، ضمن کاهش هزینه های خرید رقابت پذیری شرکت را افزایش می دهد. علاوه بر این یکی از مهم ترین تصمیماتی که می بایست در کنار انتخاب تامین کننده در نظر گرفته شود، تعیین میزان خرید از هر تامین کننده است. با توجه به اینکه خودرو از هزاران قطعه تشکیل می شود، این امر در صنعت خودرو از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این مقاله ابتدا با بکارگیری تکنیک هایی از تصمیم گیری گروهی چند شاخصه، به شناسایی معیارهای موثر در انتخاب تامین کنندگان شرکت ایساکو پرداخته و سپس تامین کنندگان اقلام مصرفی این شرکت را اولویت بندی می نماییم. در نهایت نیز با استفاه از یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح مختلط، برنامه بهینه خرید را مشخص خواهیم نمود. نتایج این تحقیق که بیانگر برترین تامین کنندگان اقلام مصرفی و مقدار بهینه خرید است به مدیریت بهتر تامین کنندگان این اقلام توسط ایساکو کمک خواهد کرد. برای مثال ما نشان می دهیم که یک تامین کننده در خرید اکثر اقلام مصرفی اولویت دارد و یا تامین کننده ای دیگر برای هیچ خریدی مناسب نیست.
    کلیدواژگان: انتخاب تامین کنندگان، تصمیم گیری گروهی چندشاخصه، مدل برنامه ریزی عدد صحیح مختلط
  • آزاد عنایتی*، هیرش سلطان پناه، علیرضا قاری قرآن صفحه 25
    تاخیر در واقع اختلاف بین زمان پیش بینی شده برای تکمیل پروژه و زمان واقعی تکمیل آن است. هدف از این تحقیق شناسایی عوامل موثر بر تاخیر در پروژه های خطوط انتقال آب و ارائه راهکار جهت مدیریت آن می باشد. برای این منظور در یک مطالعه موردی عوامل تاخیر پروژه های خطوط انتقال آب استان کردستان شناسایی و اولویت بندی شده و مهمترین آنها استخراج گردید. در این راستا با بررسی دیدگاه افرادی دخیل در پروژه علاوه بر دسته بندی و اولویت بندی عوامل، تحلیل روابط بین عوامل اصلی بوجود آورنده تاخیر و ارئه راهکارهایی جهت مدیریت و کاهش تاخیر انجام گردید. عوامل تاخیرات بر اساس متدولوژی شش مرحله ای شامل برنامه ریزی مدیریت ریسک، شناسایی ریسک، ارزیابی کیفی ریسک، تحلیل کمی ریسک، کنترل و نظارت ریسک، برنامه ریزی واکنش به ریسک و فرآیند تحلیلی سلسله مراتبی در پنج نهاده کارفرما، مشاور، پیمانکار، عوامل مستقل لوله گذاری و سایر عوامل خارجی اولویت بندی گردید. با توجه به نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها، میزان تاثیر هر یک از ریسک های شناسایی شده بر اهداف پروژه (زمان، هزینه، کیفیت) محاسبه گردید. نتایج تحقیق نشان داد مهمترین ریسک های کلیدی تاثیر گذار بر اهداف اصلی پروژه شامل: ریسک های زمانی از جمله برنامه ریزی ضعیف پیمانکار جهت اجرای پروژه و ریسک های مالی از جمله افزایش تورم و ریسک های کیفیت ازجمله ریزش کانال حفاری شده و ریزش برداری مجدد آن می باشد. سپس با برگزاری جلساتی با حضور صاحب نظران و بررسی مطالعات انجام شده راهکارهای مدیریتی جهت پیشبرد اهداف و کاهش ریسک های منفی که بر تاخیر در پروژه های خطوط انتقال آب تاثیر دارند ارائه گردید.
    کلیدواژگان: تاخیر، مسیر های بحرانی، مدیریت ریسک، پروژه های لوله گذاری، راهکارهای مدیریتی
  • علیرضا رشیدی کمیجانی، مصطفی بیاتلو* صفحه 37
    هدف از این تحقیق، اولویت بندی و تعیین اوزان شاخص های موثر در انتخاب پیمانکار و همچنین رتبه بندی و انتخاب پیمانکار مناسب بوسیله روش PROMETHEE می باشد. از آنجائیکه در حوزه شهرداری ها پروژه های زیادی جهت اجرا تصویب می شود و اجرای این پروژه ها به عهده پیمانکار می باشد، انتخاب پیمانکار مناسب برای هر پروژه نیاز به بررسی های دقیق و کارشناسانه ای دارد تا مدیریت را نسبت به هزینه ای که تحمل می کند از نظر اخذ تصمیم بهینه پشتیبانی نماید لذا در این تحقیق به منظور ارزیابی و رتبه بندی پیمانکاران ابتدا با مطالعه پیشینه تحقیق و با بکارگیری نظرات خبرگان، بیست و هشت شاخص در ارتباط با انتخاب پیمانکاران شناسایی گردید. با توجه به شاخص های بدست آمده پرسشنامه ای جهت شناسایی شاخص های موثر با نمونه ای متشکل از 35 نفر از کارشناسان و مدیران لیسانس و بالاتر در شهرداری منطقه دو شهرداری شهر تهران توزیع و جمع آوری گردید. در ادامه برای بدست آوردن شاخص های موثر از غربال سازی و برای محاسبه وزن شاخص ها از روش توان افزایشی بردار ویژه استفاده گردید و در آخر پیمانکاران بوسیله روش PROMETHEE رتبه بندی گردیدند.
    کلیدواژگان: رتبه بندی، پیمانکار، اعداد فازی مثلثی، روش PROMETHEE، روش توان افزایش بردار ویژه
  • منصور خاکسار، معصومه خاقانی*، امجد زارعی صفحه 49
    هدف اصلی در این پژوهش بررسی رابطه بین تفکر استراتژیک و نوآوری سازمانی در شرکت های زیرمجموعه گروه صنعتی گلرنگ است. این پژوهش از لحاظ هدف، از نوع پژوهش های کاربردی و از نظر روش، از نوع تحقیق توصیفی پیمایشی به شمار می آید و از شاخه همبستگی است که از این طریق به بررسی توزیع جامعه آماری پرداخته شده است. همچنین بر اساس زمان جمع آوری داده ها، از نوع پژوهش های مقطعی و از نظر ارتباط بین متغیرها از نوع پژوهش های همبستگی می باشد. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه تفکر استراتژیک و نوآوری سازمانی استفاده شده است، که از دو لحاظ صوری و محتوایی با مشورت متخصصان و اساتید محترم راهنما و مشاور تایید شده است و در نهایت پرسشنامه های نهایی تهیه و تدوین گردید. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران شرکت های فعال در مجموعه صنعتی گلرنگ است و در مجموع 450 نفر می باشند که با کمک فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 90 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب گردید. عناصر نوآوری سازمانی مورد استفاده در این تحقیق عبارتند از: توان تکنولوژیکی سازمان، ارتباط استراتژیک، تمرکز بر خواسته های مشتریان، شایستگی های اساسی سازمانی، بازارگرایی شرکت، قابلیت یادگیری سازمان. نتایج پژوهش حاکی از این است که با اطمینان 95% بین تفکر استراتژیک و نوآوری سازمانی رابطه معنادار و مثبت وجود دارد و نیز بین پنج رکن تفکر سیستمی، تمرکز بر هدف، فرصت جویی هوشمندانه، پیشروی با فرضیه و تفکر در طول زمان با نوآوری سازمانی رابطه ای مثبت و معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، نوآوری، مدل جین لیدکا
  • مرتضی دارایی*، اسفندیار محمدی، کیومرث احمدی صفحه 63
    این پژوهش با هدف بررسی عوامل کلیدی موفقیت در اجرای برنامه توسعه خوشه های صنعتی کشور انجام گردید. حجم نمونهٔ آماری پژوهش حاضر 107 نفر بود که این تعداد به روش نمونه گیری تصادفی از بین جامعه آماری و با استفاده از فرمول کوکران محاسبه گردید. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ای بود که روایی صوری آن بر اساس نظر جمعی از صاحب نظران و اساتید مجرب تایید گردید. پایایی چهار دسته گویه پرسشنامه مذکور به ترتیب 78.1%، 88.1%، 72.3% و 80.6% به دست آمد. اطلاعات حاصل از تکمیل پرسشنامه، با استفاده از نرم افزار Win/ SPSS نسخه 21 در دو بخش آمار توصیفی و بخش آمار تحلیلی شامل آزمون سمیرنوف کولموگروف به منظور بررسی وضعیت نرمال بودن داده ها، آزمون فریدمن جهت رتبه بندی گویه ها و از آزمون مقایسه ای t تک نمونه ای به منظور آزمون فرضیات و پاسخ به سوالات استفاده شد. یافته ها نشان داد که متغیرهای مربوط به تیم عامل توسعه خوشه، سازمان کارگزاری و نهادهای پشتیبانی، فضای کسب و کار و توسعه پذیری خوشه ها با اجرای موفقیت آمیز برنامه های توسعه خوشه ها دارای همبستگی مثبت و معنی داری می باشند و این متغیرها می تواند در موفقیت اجرای برنامه های توسعه خوشه های صنعتی موثر باشد. همچنین گویه های مرتبط با این عوامل نیز اولویت بندی گردیده و مشخص گردید که هر چقدر سطح مقیاس های ذکر شده افزایش یابد و از دیدگاه افراد بالاتر ارزیابی شود میزان موفقیت برنامه های توسعه خوشه ها نیز افزایش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: خوشه های صنعتی، تیم عامل توسعه خوشه، سازمان کارگزاری و نهادهای پشتیبانی، فضای کسب و کار و توسعه پذیری خوشه های صنعتی
  • صادق فیض الهی*، علیرضا شیرمحمدی، عادل فاطمی صفحه 71
    بسیاری از محققان بیان داشته اند که هم مدیریت کیفیت جامع(TQM) و هم یادگیری سازمانی می توانند بطور موثر و منحصر به فرد نوآوری را ارتقاء دهند. با این وجود، این سوال باقی می ماند که آیا رابطه ای بین TQM و یادگیری سازمانی وجود دارد. این تحقیق دارای دو هدف عمده است: 1) تعیین روابط بین TQM، یادگیری سازمانی و نوآوری 2) آزمون یک مدل پیشنهادی که رابطه میان TQM، یادگیری سازمانی و نوآوری را از طریق بررسی تجربی تشریح کند. این تحقیق با در نظر گرفتن نمونه ای از شرکت های صنعتی وبا استفاده از پرسشنامه به گردآوری داده ها، سپس به بررسی سه فرضیه و آزمونهای مدل پیشنهادی پرداخته است. یافته های اصلی این تحقیق بصورت زیر می باشند: 1)آنالیز های مدل معادلات ساختاری(SEM) نشان می دهد که مدل TQM یادگیری سازمانی نوآوری، دارای میزان برازندگی قابل قبولی است 2) TQM دارای تاثیرات چشمگیر و مثبتی بر یادگیری سازمانی است و 3) TQM و یادگیری سازمانی دارای تاثیر چشمگیر و مثبت بر نوآوری هستند.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت جامع، یادگیری سازمانی، نوآوری، مدل معادلات ساختاری
  • عطاالله محمدی ملقرنی*، رضا اسدی کسنزان صفحه 79
    قانون مالیات بر ارزش افزوده در فرآیندی چند ساله با تلاش های کارشناسی گسترده، تهیه و تصویب شده است و ظرفیت ها، انعطاف ها و قابلیت های بسیار بالایی دارد و گامی مهم در جهت اصلاح ساختار مالیاتی در کشور محسوب می شود؛ بر این اساس هدف از این پژوهش تعیین میزان توفیق اجرای نظام مالیات برارزش افزوده در اداره کل امور مالیاتی غرب تهران می باشد. روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی بوده است. جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل کلیه معاونین اداره کل امور مالیاتی غرب تهران می باشند که با توجه به حجم محدود، از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد بدین ترتیب که پرسشنامه ها توسط 14 ممیز کل و 32 سرممیز پر شد. در این پژوهش جهت بررسی فرضیه ها، از پرسشنامه تدوین شده توسط محقق با استناد به پرسشنامه شهسوار خجسته و جعفری(1389) استفاده شد. روایی این پرسشنامه 51 سئوالی توسط خبرگان تایید و پایایی آن نیز 94/0 شد. در نهایت پس از بررسی نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، از روش t تک نمونه ای استفاده شد. داده ها از طریق نرم افزار spss 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در کل درجه توفیق اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده در اداره کل امور مالیاتی غرب تهران در سطح متوسطی می باشد.
    کلیدواژگان: مالیات بر ارزش افزوده، درجه توفیق اجرای مالیات بر ارزش افزوده
  • محمد محمدی، مهدی مرتضوی، حسین اسدی*، الهام واحدی صفحه 89
    امروزه تفکراستراتژیک به عنوان یک عنصر بسیار مهم و ارزشمند در مدیریت های کلان درسازمانها و سیستم های کسب وکار مطرح می باشد. از دیدگاه کلی، تفکر استراتژیک یک بصیرت و فهم از وضعیت موجود و بهره برداری از فرصت ها است. مدیرانی که مجهز به قابلیت تفکر استراتژیک هستند قادرند سایر کارکنان را به یافتن راهکارهای خلاقانه برای موفقیت سازمان ترغیب کنند. از طرفی تعهد سازمانی یک نگرش مهم شغلی و سازمانی است که بر بهره مندی از حداکثر توانایی کارکنان و در نتیجه موفقیت سازمان تاثیرگذار می باشد. مرور ادبیات موضوعی در این زمینه نشان می دهد که در تحقیقات گوناگون، بیشتر بر جنبه های شناختی عملکرد کارکنان تاکید شده و متاسفانه تاثیر ابعاد هیجانی در تحقیقات رفتار سازمانی به طور وسیعی نادیده گرفته شده است؛ به طوری که توجه به متغیرهای هیجانی می تواند اختلاف نتایج اولیه در موضوعات رفتاری را تشریح کند. از این رو، مطالعه حاضر، که یک تحقیق توصیفی- پیمایشی و کاربردی است، کوشیده است از طریق آزمون معادلات ساختاری، میزان تاثیر هوش هیجانی را که شامل خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط است بر تعهد سازمانی که شامل تعهد عاطفی، تعهد هنجاری و تعهد مستمر می باشد، سنجیده و سپس با بررسی نقش تعدیلگری متغیر تفکر استراتژیک بر این رابطه، بر شواهد تجربی موجود بیافزاید. داده های مورد نیاز جهت سنجش مدل پژوهش با بکارگیری پرسشنامه استاندارد و از طریق جامعه آماری که شامل کارکنان سطوح مختلف یک سازمان می باشد، گردآوری شد. جهت تحلیل فرضیات پژوهش از روش مدل یابی معادلات ساختاری و همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی بهره گرفته شد. نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر، نشان دهنده نقش تعدیلگری تفکر استراتژیک بر ارتباط میان متغیرهای هوش هیجانی و تعهد سازمانی می باشد. همچنین شاخص های برازندگی بدست آمده برای مدل مفهومی پژوهش، از اعتبار بالای مدل در تبیین روابط میان متغیرها و مولفه های کلیدی حکایت می کند.
    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، تعهد سازمانی، هوش هیجانی، مدل یابی معادلات ساختاری
|
  • Ali, Akbar Farhangi, Mahmmud Lotfi, Bahare Karbasian* Page 1
    In today’s world, successful organizations will be able to meet its customer satisfaction because customers are the most important assets. This paper tends to use the group decision-making and fuzzy multi-criteria decision making techniques to rank the customer’s satisfaction factors. In this respect, the Delphi technique with a fuzzy Likert scale is used as suitable methods for preparing a questionnaire to identify criteria and indicators. The results indicate that the effective metrics for ranking fuzzy TOPSIS technique leads to acting customer’s satisfaction.
    Keywords: Customer satisfaction, Group decision making, Ftopsis, Cardinal weight
  • Salomeh Ghasempour Farsani*, Alireza Rashidi Komijan Page 11
    Supply chain management is a new issue in the field of industrial management. In the current changing business environment, communication between different parts of the supply chain is important. One of the most important parts of a supply chain is material purchasing from different suppliers as a major part of the marginal cost of a product is raw material cost. Selecting suppliers correctly will reduce procurement costs and increase the competitiveness of companies. Moreover, one of the most important decisions that must be considered is determination of order quantity. As an automobile is comprised of thousands of parts, choosing the right suppliers and determination of orders quantity are very important in the Automotive Industry. In this paper, we firstly identify the criteria for the selection of suppliers of ISACO Company. Then, suppliers of consumable items are ranked using group decision making techniques. Finally, we determine optimum purchase plan using a mixed integer programming model. The results of this paper which shows the best supplier of consumable items and the optimum purchase quantity can help ISACO to manage suppliers properly. For example we demonstrate that one supplier has priority for buying the most consumable items or another supplier isn’t suitable for any purchase.
    Keywords: Supplier selection, Multi, criteria group decision, making, Mixed integer programming model
  • Azad Enayati*, Hiresh Soltanpanah, Alireza Qari Quran Page 25
    Delay is defined as a difference time between anticipated time and real time to complete the project. The aim of this study was to identify delay risk factors in water lines and offer an outline solution in the projects to reduce the delay time. For this purpose, a delayed case was studied in Kurdistan intubation in order to identifying and prioritizing delayed projects criteria while they are identifies and extracted. Delays factors are determined and prioritized in the six-step methodology and analytic hierarchy process based on five factors including: employee, consultant, contractor, independent of tubing and other external factors. Analysing the data, the results helped to identify and measure the effects of each of the identified risks on project objectives (time, cost, quality). The results showed that the most important key risks affecting the project's main objectives are as follows: poor planning done by contractor of the project, the quality of financial risks, including inflation and risks, the loss of channels drilling and loss of redrilling.
    Keywords: Delay, Critical path, Risk management, Pipeline projects, Risks, management solutions
  • Alireza Rashidi Komeijani, Mostafa Bayatloo* Page 37
    The aim of this study is to determine the priorities and the weights of effective criteria in contractor selection as well as ranking and selection of a qualified contractor through PROMETHEE method. Since the municipalities ratify large projects for implementation, choosing a qualified contractor for each project requires careful and sophisticated analysis in order to support the management for optimum decision making. So, to evaluate and ranking the contractors, first we studied the relevant literature. Then, using expert's points of view through questionnaires, we have identified 28 criteria for contractor selection. According to abovementioned criteria, we have consulted 35 experts and managers (at least with BA degree) in municipality of zone 2 of Tehran through questionnaires. Finally, using screening and obtaining effective criteria through eigenvector, we have calculated the weights of criteria and determined the ranking of contractors through PROMETHEE method.
    Keywords: Ranking, Contractor triangular fuzzy numbers, PROMETHEE method, Eigenvector
  • Mansour Khaksar, Masoume Khaghanie*, Amjad Zarie Page 49
    The aim of this study was to investigate the relationship between strategic thinking and organizational innovation in Industrial group subsidiary companies of Golrang. The type of this study was applied research and the method of descriptive-survey was used to examina the distribution of population. This study according to data collection in time was cross-sectional study and based on the relationship between the variables was correlation research. To collect data, two questionnaires were used, one is in strategic thinking and the other is organizational innovation. Questionnaire was approved in terms of both formal and substantive through consultation with experts and professors and advisors and finally questionnaire was prepared and edited. Statistical population of research was including450 people of managers in active companies of Golrang, which 90 of them were selected by Cochran formula and random sampling. The elements of organizational innovation in this study are included: technological capability of the organization, strategic communication, focusing on customer's demands, the basic organizational competencies, market orientation of the company, organization learning capability. The results with 95% confidence show that there is a significant and positive relationship between strategic thinking and organizational innovation and there is a significant and positive relationship between the five elements of system thinking, Inter Focus, Intelligent Opportunism, Hypothesis Drive and Thinking in Time with organizational innovation.
    Keywords: Strategic thinking, Innovation, Models of Jeanne Liedtka
  • Morteza Daraei*, Esfandiar Mohammadi, Kiumars Ahmadi Page 63
    This study aimed to examine the key success factors in the implementation of the industrial cluster development in the country. Study sample size was 107 individuals randomly chosen from the population of these regions. The sample was calculated by using Cochran formula. Instruments included a questionnaire which its face validity was confirmed by a panel of experts and experienced instructors. The reliability of the four items of the questionnaire was 78.1%, 88.1%, 72.3% and 80.6%, respectively. Data from the completed questionnaires, using Win/SPSS version 21 of the Kolmogorov-Smirnov test statistics, descriptive and analytical statistics to assess the normality of the data, a Friedman test to rank the items in the single-sample t-test comparison was used to test the hypotheses and answer questions. Results showed that the variables associated with the cluster development agent, broker organizations and support institutions, business environment and development of clusters of clusters with the successful implementation of development programs is a positive and significant correlation. These variables can affect the success of the development of industrial clusters. These factors have also been linked to prioritize items. It was found that no matter how the scales will rise above and be evaluated from the perspective of people over the clusters will also increase the success rate of development.
    Keywords: Industrial clusters, The cluster development agent, Broker organizations, support institutions, Business environment, development of industrial clusters
  • Sadegh Feizollahi*, Alireza Shirmohammadi, Addel Fatemi Page 71
    Many scholars have suggested that both Total Quality Management (TQM) and organizational learning can individually and effectively promote innovation. However, the question remains as to whether a relationship exists between TQM and organizational learning. This study has two main goals: (1) to determine the relationships between TQM, organizational learning, and innovation performance (2) to test a proposed model explaining the relationships among TQM, organizational learning, and innovation performance through empirical examination.Taking into consideration a sample of industrial companies and using a questionnaire for collecting data, this study examines three hypotheses and tests the proposed model. The principal findings of this study are as follows; (1) SEM analysis shows that the TQM-organizational learning-innovation performance model has goodness-of-fit, (2) TQM has significant and positive effects on organizational learning, and (3) TQM and organizational learning have both significant and positive effects on innovation performance.
    Keywords: Total Quality Management, Organizational learning, Innovation performance, Structural Equation Modeling
  • Ataollah Mohammadi Malgharani*, Reza Asadi Kasnazani Page 79
    Law on VAT is the multi-year process prepared and approved by extensive efforts of experts and professor. This law has a high capacity, flexible and it has a high potential and considered as an important step toward reforming the country's tax structure. Accordingly, the aim of this study is to determine the success of the value-added tax system of the State Tax administration of West Tehran. This study, also, is an applied research which is the descriptive in nature. The population in this study included all deputies of the State Tax Administration of West Tehran due to the limited volume, census was used as sampling method. Thus, the questionnaire developed by the researchers citing Shahsavar Khojaste and Jghfry questionnaire (2007) was used was filled by 46 people to study the hypothesis. The validity of a questionnaire with 51 questions confirmed by experts its reliability / 94 was 0. The normality of the data using the Kolmogorov – Smirnov Single-sample t method was used. Data were analyzed by Spss 18 software. The results showed that total degree of success in implementing the system VAT State Administration of Taxation in West Tehran is the moderate level. Due to the success level of VAT state Tax Administration of the West of Tehran, It requires more attention from the authorities which is the above the surface to reach the desired level.
    Keywords: VAT, The success rate, Tehran Stock, Tax
  • Mahmud Mohammadi, Mehdi Mortezavi, Hossien Assadi*, Elham Vahedi Page 89
    Nowadays, strategic thinking is recognized as a leading and valuable element in management science at organization and business systems. From a general point of view, strategic thinking is an insight and understanding from status quo and to taking advantage from opportunities. That class of managers that equip to strategic thinking capabilities, are able to encourage others personnel to find creative solution for success of their organization. Organizational commitment is an important job and organizational attitude that affect in achieve to maximum capabilities of personnel and therefore organizational success. A review in literature of this subject show that in various researches, more emphasis is on cognitive aspects of personnel performance, and unfortunately the effect of emotional aspects is ignored widely in organizational behaviour researches; so focus on emotional variables can explain initial result differences in behavioural subject. This study is survey- explanatory and applied in nature. It attempts through test, to appraise the level of emotional intelligence effect from Coleman (2001) opinion that include self- awareness, self-management, social awareness and relational environment, on the organizational commitment from Allen and Miller (1991) opinion that include emotional commitment, norms commitment and continues commitment. Then with study of adjustment role of strategic thinking variable on this relationship, accumulate in current empirical evidence. Necessary data for measuring research model is collected with usage of a standard questioners and through statistical population that include staff from various levels of an organization. For analysis of research hypothesis, we used structural equations modeling and Pearson correlation and hierarchical regression. Also fitness indexes obtained for research conceptual model, show that the model has a high credibility for explaining relationship between key variables and components.
    Keywords: Strategic thinking, Organizational commitment, Emotional intelligent, Modeling, Structural equations