فهرست مطالب

اندازه گیری تربیتی - پیاپی 17 (پاییز 1393)

فصلنامه اندازه گیری تربیتی
پیاپی 17 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهناز افضلی، علی دلاور، افشین افضلی صفحات 9-27
    پژوهش حاضر، به منظور بررسی پایان نامه های انجام شده در حوزه افت تحصیلی بین سال های 69-91 در دانشگاه های تهران انجام شد. هدف ترکیب کمی پایان نامه های انجام شده در حوزه عوامل موثر بر افت تحصیلی است. بدین منظور از فراتحلیل جهت تعیین، جمع آوری، ترکیب و خلاصه نمودن یافته های پژوهشی استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش شامل پژوهش-های انجام شده در ایران در حوزه افت تحصیلی می باشد و نمونه آماری شامل کلیه پایان نامه های انجام شده در این حوزه در دانشگاه های تهران (55 پایان نامه) می باشد. برای محاسبه ضرایب و شاخصها از نرم افزار CMA-2 استفاده شد.. نتایج آزمون Q نشان داد که مطالعات اولیه همگن نیستند در بین مطالعات سوگیری انتشار وجود ندارد. آزمون اصلاح برازش دووال و توئیدی برای هر دو مدل ثابت و تصادفی انجام شد. اندازه اثر کلی برای همه مطالعات تحت دو مدل ثابت و تصادفی، از نظر آماری معنادار بدست آمد. میانگین اندازه های اثر0.312 بدست آمد وعامل آموزشی بیشترین اثر را بر روی افت تحصیلی نشان داد. به ترتیب متغیرهای عامل آموزشی، عامل اجتماعی- اقتصادی، عامل فردی، عامل خانوادگی و عامل جنسیت بیشترین اثر را دارند. همچنین بین سال انجام تحقیق، روش های نمونه گیری، جنسیت، مقطع تحصیلی، سطح معناداری، عوامل موثر و روش تحقیق تفاوت معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: افت تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، فراتحلیل
  • منصوره بختیاری فایندری، مجتبی بذرافشان مقدم، محمدرضا بذرافشان، حسین کارشکی صفحات 29-48
    یکی از ابعاد رهبری تحولی، نفوذ آرمانی می باشد که رهبر، مورد اعتماد و احترام پیروان قرار می گیرد و موجب القای غرور و افتخار در آنان می گردد. هدف این پژوهش، ساخت و اعتباریابی مقیاس نفوذ آرمانی مدیران مجتمع های آموزشی صالح آباد در سال تحصیلی 91-1390 می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی _ پیمایشی بود. جامعه آماری شامل 541 نفر از معلمان دو مقطع ابتدایی و راهنمایی بود. از این تعداد 226 نفر به عنوان نمونه، با استفاده از شیوه نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند و پس از توزیع پرسشنامه ها، 206 پرسشنامه جمع آوری و مورد تحلیل قرار گرفت. جهت سنجش روایی مقیاس نفوذ آرمانی، از روایی محتوایی، روایی همگرا و تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده گردید. نتایج نشان داد که همبستگی مقیاس محقق ساخته نفوذ آرمانی و مقیاس نفوذ آرمانی اطهری 88/0 (05/0 ›P) و رابطه آنها در سطح 001/0 معنادار می باشد. تحلیل عاملی اکتشافی، نفوذ آرمانی را در چهار مولفه الگودهی نقش، بصیرت و چشم انداز، احترام و ارزش های اخلاقی دسته بندی نمود. همچنین در نتایج تحلیل عاملی تاییدی، میزان شاخص های برازش از جمله:: GFI68/0، NNFI: 98/0،: CFI98/0، AGFI: 64/0،: NFI 97/0 و RMSEA: 09/0 به دست آمد. برای محاسبه پایایی مقیاس نفوذ آرمانی از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید که 97/0 به دست آمد. بر این اساس، مقیاس محقق ساخته نفوذ آرمانی از پایایی بالایی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: نفوذ آرمانی، ارزش های اخلاقی، بصیرت و چشم انداز، احترام و الگوی نقش
  • فرهاد خرمایی، اعظم فرمانی، اسماعیل سلطانی صفحات 50-67
    زمینه
    ساخت ابزاری پایا و روا در زمینه سنجش صبر ضروری است.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر ساخت مقیاس صبر و بررسی ویژگی های روانسنجی آن در دانشجویان بود.
    روش
    مقیاس صبر دارای 25 گویه است که این گویه ها با استناد به مولفه های قرآنی صبر طراحی شده اند. به منظور بررسی خصوصیات روانسنجی این مقیاس، تعداد 516 نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز به وسیله نمونه گیری تصادفی خوشه ایبه روش تناسب احتمالی با اندازه، انتخاب و با تکمیل مقیاس صبر در این پژوهش شرکت کردند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی به روش مولفه های اصلی همراه با چرخش واریماکس نشان دهنده وجود 5 مولفه صبر بود که به ترتیب متعالی شدن، شکیبایی، رضایت، استقامت و درنگ نامگذاری شدند. این 5 مولفه 52 درصد از واریانس کل نمونه را توضیح دادند. به منظور سنجش پایایی مقیاس صبر از روش محاسبه ضرایب آلفای کرونباخ و همسانی درونی استفاده شد. ضرایب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس ها از 60/. تا 84/. محاسبه شد و ضریب آلفای کرونباخ کل مقیاس نیز 86/. محاسبه شد.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی، یافته های پژوهش حاضر نشان داد که مقیاس صبر از روایی و پایایی مناسبی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: استقامت، درنگ، رضایت، شکیبایی، متعالی شدن
  • الهام فرخی، مسعود حسین چاری صفحات 69-88
    کنترل عمل یکی از فرایندهای خودتنظیمی است که به افرد اجازه می دهد مقاصدشان را شکل دهند، نگهداری کنند و آنها را اجرا کنند، و اهدافشان را به اعمال عینی تبدیل کنند. یک مکانیزم های روان شناختی ویژه است که موجب می شود افراد به مجموعه ای از اعمال در برابر اعمال دیگر متعهد شوند. کنترل عمل، یکی از فرایندهای خودتنظیمی است که در حوزه های تحصیلی، خانوادگی، مهارت های زندگی، و سلامت روان نقش بسزایی دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی شاخص های روان سنجی مقیاس تجدیدنظر شده کنترل عمل در جامعه ایرانی بود.ترجمه فارسی مقیاس کنترل عمل بر روی 422 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه شیراز اجرا شد. پایایی مقیاس به روش همسانی درونی، و روایی آن به شیوه تحلیل عاملی و روایی همگرا (از طریق همبستگی مقیاس با پرسشنامه خودتنظیمی) محاسبه شد. محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، حاکی از پایایی مطلوب ابزار بود. بررسی ساختار عاملی مقیاس نیز حاکی از وجود 3 عامل کناره گیری/ اشتغال ذهنی، آغازگری/ دودلی، و پافشاری/ بی ثباتی بود که مجموعا 93/35 درصد از واریانس کل را تبیین می کرد. مقیاس کنترل عمل از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است و ابزار سودمندی برای سنجش کنترل عمل در فرهنگ ایرانی می باشد.
    کلیدواژگان: کنترل عمل، مقیاس تجدیدنظر شده کنترل عمل، روایی، پایایی
  • بررسی شاخص های روانسنجی مقیاس نظریه ضمنی هوش (ITIS) در جامعه دانشجویی
    محمدحسین محبی نور الدین، منیجه شهنی ییلاق، حسن پاشا شریفی صفحات 89-110
    زمینه
    یکی از جدیدترین رویکردهای شناختی-اجتماعی مطرح شده در حوزه انگیزش تحصیلی، نظریه ضمنی هوش (باورهای هوشی)است.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی روایی و پایایی مقیاس 14 ماده ای نظریه ضمنی هوش (ITIS-14) (عبدالفتاح و ییتس، 2006) در جامعه دانشجویی ایرانی است. این ابزار جهت سنجش نظریه های افزایشی و ذاتی هوش به کار می رود.
    روش
    نمونه مورد مطالعه در این پژوهش 350 دانشجوی کارشناسی دو دانشگاه آزاد اسلامی مسجدسلیمان و اهواز بودند. تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری مناسب انجام گرفت.
    یافته ها
    ضرایب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس نظریه افزایشی هوش 82/0 و برای خرده مقیاس نظریه ذاتی هوش 74/0 محاسبه شد. برای برآورد روایی ملاکی از مقیاس نظریه های ضمنی هوش دوپیرات و مارین استفاده شد که ضرایب همبستگی بین خرده مقیاس های نظریه افزایشی و نظریه ذاتی هوش در دو مقیاس محاسبه شد که در سطح 001/0 معنی دار بود. برای محاسبه روایی سازه مقیاس، از تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی استفاده شد. نتایج موید آن است که ساختار مقیاس نظریه ضمنی هوش برازش قابل قبولی با داده ها دارد و کلیه شاخص های برازندگی نیز برازش مدل را تایید می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شاخص های روانسنجی محاسبه شده، مقیاس مورد نظر می تواند برای ارزیابی نظریه های ضمنی هوش (باورهای هوشی) در جامعه دانشجویی مورد استفاده پژوهشگران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نظریه ضمنی هوش (باور هوشی)، تحلیل عاملی، روایی، پایایی
  • بهرام ملکی، احمد علی پور، حسین زارع، فرهاد شقاقی صفحات 141-162
    زمینه
    مطالعه عزت نفس یکی از فراوان ترین روش های مطالعه تفاوت های فردی در روانشناسی است. در سال های اخیر در نتیجه گسترش «مدل فرایند دوگانه[1]» که هم بر اهمیت فرایندهای خودکار وهم بر فرایندهای تاملی تاکید می کند، مطالعات روانشناسی شناختی توجه خود را معطوف معرفی دو نوع عزت نفس آشکار[2] و عزت نفس نا آشکار[3] نموده است.
    هدف
    هدف از اجرای تحقیق حاضر بررسی ویژگی های روان سنجی (پایایی و روایی) مقیاس ترجیح حروف الفبای نام برای سنجش عزت نفس ناآشکار و انطباق آن با حروف الفبای زبان فارسی بود.
    روش
    تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود که بر روی نمونه ای 420 نفری (239 مرد و 181 زن) از دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای انجام شد. در مرحله اول پایایی مقیاس آی پی تی به روش دو نیمه کردن و آلفای کرونباخ و باز آزمایی به فاصله 14 روز بر روی 280 آزمودنی به دست آمد و در مرحله دوم به منظور بررسی روایی مقیاس آی پی تی، همزمان با اجرای آن، مقیاس های عزت نفس روزنبرگ، مقیاس عاطفه مثبت عاطفه منفی و مقیاس سلامت عمومی بر روی 140 آزمودنی اجرا شد.
    یافته ها
    میزان همبستگی بین نمرات مقیاس آی پی تی به روش باز آزمایی 84/0 و ضرایب همسانی درونی آلفای کرونباخ و دو نیمه کردن به ترتیب، 87/0 و 89/0 به دست آمد. همچنین همبستگی معنادار آی پی تی با مقیاس های سلامت عمومی (56/0)، عواطف مثبت (44/0)، عزت نفس روزنبرگ (30/0) و عواطف منفی (36/0-) نشان دهنده روایی همگرا و واگرای بالای مقیاس بود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج پژوهش نشان داد که روایی و پایایی مقیاس آی پی تی از شایستگی و کفایت لازم برای سنجش عزت نفس نا آشکار در جامعه ایرانی کردستان برخوردار است. با توجه به مناسب بودن شاخص های روان سنجی این مقیاس می توان گفت که این ابزار یک مقیاس مفید و مناسب برای ارزیابی عزت نفس نا آشکار در جوامع غیر بالینی است. همچنین تشابه نتایج گزارش شده در پژوهش حاضر با پژوهش های حاصل از زبان های خارجی حاکی از مناسب بودن برگردان زبان این مقیاس به فارسی است.
    کلیدواژگان: مقیاس حروف الفبای نام (آی پی تی)، عزت نفس آشکار، عزت نفس ناآشکار، پایایی، روایی
  • مجید یوسفی افراشته، لیلا صیامی، احمد رضایی صفحات 163-186
    در نظریه های یادگیری جدید سنجش کلاسی به عنوان عنصر مهم نه تنها در فرایند آموزش که در فرایندهای مطالعه و یادگیری نیز شناخته می شود. هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه روش های سنجش کلاسی(تکوینی و تراکمی) و ترجیحات سنجشی(چند گزینه ای و تشریحی) دانشجویان با رویکردهای یادگیری آنان است. روش این پژوهش همبستگی و خاصه مدل معادلات ساختاری است. جامعه پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه تهران در سال تحصیلی 89-1388 بود. جامعه این پژوهش شامل دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه تهران است که در نیمسال دوم سال تحصیلی 92-91 در این دانشگاه مشغول تحصیل بوده اند(N=22000). دو ابزار، فرم دو عاملی پرسشنامه رویکردهای یادگیری بیگز و همکاران(2001) و پرسشنامه محقق ساخته برای اندازه گیری ترجیحات سنجش دانشجویان و رویکرد سنجش کلاسی مدرس طراحی شد. ضریب آلفای کرونباخ برای رویکرد عمقی (شامل10 سوال) 88/0 و برای رویکرد سطحی(شامل10 سوال) 75/0، ترجیحات سنجش(4 سوال) 68/0 و برای رویکرد سنجش کلاسی(8 سوال) 72/0 حاصل شد. جهت تحلیل و بررسی روابط مورد نظر در مدل مفهومی از روش مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد سنجش تکوینی و سوالهای چند گزینه ای رابطه مثبت و معنی دار با رویکرد یادگیری عمقی و رابطه منفی معنی دار با رویکرد سطحی یادگیری دارند.
    کلیدواژگان: سبک های یادگیری، یادگیری دانشجویان، آموزش عالی، روش های سنجش
  • عاطفه حیرت، مریم سادات فاتحی زاده، سید احمد احمدی، فاطمه بهرامی، عذرا اعتمادی صفحات 188-211
    از آنجا که یکی از نیازهای جامعه اسلامی تشریح سبک زندگی بر اساس اعتقادات اسلامی وترسیم چگونگی عملکرد افراد در حیطه های مختلف زندگی می باشد؛لذا پژوهش حاضر با هدف ساخت واعتباریابی پرسشنامه سبک زندگی زوجین با رویکرد اسلامی(ILSQ) انجام شده است.روش تحقیق حاضر ترکیبی از نوع طرح اکتشافی بوده و از دو مرحله تشکیل شده است. مرحله اول روش کیفی بوده واز پژوهش داده بنیاد برای ساخت ابزار استفاده شده است بدین منظور ضمن مصاحبه با متخصصین حوزه خانواده وکارشناسان علوم اسلامی مطالعات وسیع کتابخانه ای انجام و مدل نظری سبک زندگی زوجین با رویکرد اسلامی تدوین و فرم اولیه پرسشنامه تنظیم شد.در مرحله دوم پژوهش با روش کمی روایی و پایایی ابزار موردنظر بررسی شد.بدین منظور 150 نفر ازوالدین دانشجویان دانشگاه اصفهان با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند و پرسشنامه محقق ساخته سبک زندگی زوجین با رویکرد اسلامی و فرم کوتاه پرسشنامه سازگاری زناشویی اسپانیر را تکمیل کردند.داده ها به کمک روش های آمار توصیفی واستنباطی و با استفاده از نرم افزار های AmosوSPSS تحلیل شد.یافته ها نشان داد پرسشنامه سبک زندگی زوجین با رویکرد اسلامی حاوی 84 سوال و هشت بعد تایید شده ساختاری، معنوی، رفتاری، عاطفی، شناختی، جنسی، ارتباط با خانواده ها و سلامت میباشد. محاسبه اعتبار و روایی پرسشنامه، نشان داده شد که پرسشنامه سبک زندگی زوجین با رویکرد اسلامی اعتبار و روایی بالایی دارد. از این رو، می توان از آن در حیطه های تحقیق و ارزیابی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، زوجین، پرسشنامه، روایی، پایایی
  • زهرا طباطبایی جبلی، علی دلاور، احمد برجعلی صفحات 212-231
    زمینه
    در چند دهه گذشته تحقیقات بسیاری رابطه متغیر های سازمانی و استرس شغلی را بررسی کرده اند. اما گاهی نتایج آن ها نا هماهنگ ومتناقض هستند. پژوهش فراتحلیی، مجموعه ای از فنون نظام دار برای حل تناقض در مورد یافته های حاصل از تحقیقات مختلف درباره یک موضوع است.
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه عوامل سازمانی و استرس شغلی به شیوه فراتحلیل انجام شد.
    روش
    78 مطالعه از طریق جستجوی اینترنتی در بانک های اطلاعاتی داخلی و جستجوی دستی در دانشگاه های شهر تهران که بین سالهای 1373- 1392 انجام شده بودند، شناسایی و اطلاعات مربوط به آن ها تحلیل شدند.
    یافته ها
    شاخص اندازه اثر ترکیبی r در مدل ثابت16. ودر مدل تصادفی 17. که با توجه به معیار کوهن میزان اندازه اثر، کم بود.اما در بررسی اندازه اثر تفکیکی، متغیر های تعارض با سرپرست، تعارض با همکار، تعارض خانواده کارو اثر بخشی سازمان اندازه اثر زیاد ورابطه مثبت با استرس شغلی داشتند.. با توجه به ناهمگنی در مطالعات، تحلیل تعدیل کننده ها صورت گرفت که بیانگر تاثیر تعدیل کننده های ابزار اندازه گیری، روش نمونه گیری، نوع پژوهش و نوع شغل بود.
    نتیجه گیری
    نتایج کلی، حاکی از ان است که ویژگی های شغلی که منجر به کاهش احساس کنترل، خود کارامدی و حمایت اجتماعی درشغل وزندگی فرد شوند، با استرس شغلی رابطه قوی تری دارند. بنابراین لازم است که مطالعات بیشتری در این زمینه بادر نظر گرفتن متغیر های تعدیل کننده شخصیتی وموقعیتی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، فشار روانی حرفه ای، عوامل سازمانی، فراتحلیل
|
  • Mahnaz Afzali, Ali Delavar, Afshin Afzali Pages 9-27
    Present research studies performed thesis about academic failure between academic years 1990-2012 in Tehran Universities. Within related projects, 55 projects which had information necessary for analysis were selected as final sample. CMA-2 software was used for calculating Coefficients. Results of Q test showed that primary studies are not homogenous and studying Nfs showed that there isn’t protection of distribution within studies. Dual and Toidi correction test was performed for both constant and random models. Measure of total effect for all studies under both constant and random models, was gained statistically meaningful. Also, measures of effect in separation of distribution year, sampling method, sex of sample, education program, research method and factors affected on educational slump were gained statistically meaningful. Average of effect measures was 0.312 and educational factor, with effect measure higher than average, showed the most effect on educational slump. The results showed that variables of education, socioeconomic, individual factor, family factor and sex factor had the most effect on educational slump respectively. Also, studying hypotheses showed that there is meaningful difference between effect measures of educational slump according to year of research, sampling method, sex, education program, meaningful level, factors being effective on educational slump and research method.
    Keywords: meta analysis, academic failure, Educational Progress
  • Mansooreh Bakhtiari, Mojtaba Bazrafshan, Mohammad Reza Bazrafshan, Hossein Karshaki Pages 29-48
    Many studies investigated Transformational Leadership (TL). Idealized Influence (II) is one of TL dimensions with relying it the followers respect leaders and trust him/her. This may cause instilling pride and attribute them. The purpose of this study was assessing II of principals in educational complexes in Saleh-abad city in 2011-12 academic year. Method of the research was survey. Statistic society was 541 teachers of primary and junior secondary schools. The sample was 226 people selected by a proportional sampling. For assessing II a researcher-made scale was developed, and its validity was approved by exploratory and confirmatory factor analysis. The results indicated the correlation II a researcher-made scale and II scale of Athari 0/88 (p < 0/05), and their relationship was significant in 0/001 level. Exploratory factor analysis divided II in four components of role modeling, insight and perspective, respect, and ethical values. In addition, confirmatory factor analysis showed that, measures of indicators, GFI: 0/68, NNFI: 0/98, CFI: 0/98, AGFI: 0/64, NFI: 0/97, RMSEA: 0/09, are achieved. Chronbach Alpha confirmed the reliability of the scale for 0/97. The results indicated that the Mean of principals II was higher than the proposed average and the II of principals was in a desirable level. Measures of t-test showed that the difference between the mean and the proposed average was significant in 0/001 level.
    Keywords: Idealized influence, ethical values, insight, perspective, respect, role model
  • Farhad Khormaee, Azam Farmani, Esmael Soltani Pages 50-67
    Background
    The development of a reliable and valid instrument measuring the construct of patience is necessary.
    Objectives
    The aim of the present study was to develop the Patience Scale and to examine the psychometric properties of it.
    Methods
    The Patience Scale consists of 25 items which were designed on the basis of the Qur’an components of patience. In order to examine the psychometric properties of the Patience Scale, 516 university students from Shiraz University were recruited using random cluster sampling method. These participants filled the Patience Scale.
    Results
    The results of the factor analysis yielded 5- factor structure. The factors were named Transcendence, Patience, Consent, Persistence and Delay. Five factors explained 52% of the variance. In order to yield the reliability of the instrument, Chronbach alpha coefficient and internal consistency were utilized. The total Chronbach alpha coefficient was calculated 0.86 and the Chronbach alpha coefficients of the subscales ranged from 0.60 to 0.84.
    Conclusion
    Taken together, the Patience Scale has good psychometric properties.
  • Elham Farokhi, Masoud Hosein Chari* Pages 69-88
    Action control is one of the self-regulation processes which allow people to form their goals, persevere, execute and convert these goals into objective actions. It is a kind of psychological mechanism that led people commit to a set of actions against other actions. Action control is one of the self-regulation processes which considerably affect family variables, academic, life skills, and psychological health. The present study was aimed to investigate psychometric properties of Action Control Scale in Iranian community. The Persian version of Action Control Scale was performed on 422 undergraduate students of Shiraz University. Internal consistency was calculated so as to examine the reliability of the measure; the validity of the scale was also investigated employing the factor analysis and convergent validity. Cronbach's alpha coefficient indicated the acceptable reliability of Action Control Scale. Factor analysis also indicated the involvement of 3 factors, namely Disengagement/ Preoccupation, Initiative/ Hesitation, and Persistency/ Volatility, in the aforementioned scale which altogether explain 35/93% of total variance. Action Control Scale is of acceptable reliability and validity and hence is an appropriate method for assessment of action control in the Iranian culture.
    Keywords: Action Control, the Revised Form of Action Control, Validity, Reliability
  • Investigating the Psychometric Indexes of Implicit Theories of Intelligence Scale (ITIS) in a Student Society
    Mohammad Hossein Mohebbi Nooredin*, Manigeh Shahni Yeylagh, Hassan Pashasharifi Pages 89-110
    Implicit theory of intelligence is one of the newest sociocognitive strategies proposed in scholastic motivation.
    Objective
    The aim of the present study is to investigate the validity and reliability of the 14-item implicit theory of intelligence scale (IT IS-14) (Abd-El-Fattah & Yates, 2006) in the Iranian student society. This instrument is used to measure the incremental and entity theories.
    Method
    The sample in this study includes 350 B.A. students in Ahvaz Islamic Azad University and Masjed Soleiman Islamic Azad University. The data analysis was carried out through the use of suitable statistic procedures.
    Findings
    The Cronbach Alpha coefficients for the micro scale of incremental theory and micro scale of entity theory were calculated as 0.82 and 0.74 respectively. To estimate the criterion validity, Dupeyrat and Marine’s scale of implicit theories of intelligence were used, and the correlation coefficients for the micro scales of incremental theory and entity theory were calculated at two scales which were significant at the level of 0.001. To calculate the construct validity, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were applied. The results indicated that the structure of implicit theories of intelligence scale was fit with the data and confirmed all fitness indexes.
    Conclusion
    Given the calculated psychometric indexes, researchers can apply this scale applied to investigate implicit theories of intelligence (beliefs about intelligence) in the student society.
    Keywords: Implicit Theories of Intelligence (beliefs about intelligence), Factor Analysis, Validity, Reliability
  • Bahram Maleki, Ahma Alipoor, Hossein Zare, Farhad Shaghaghi Pages 141-162
    One of the most common researches of individual differences in psychology, is self- esteem. In recent years, as a result of "dual process model" that emphasizes the importance of reflective processes and automated processes, cognitive psychology studies focused on the two types of self-esteem: explicit self-esteem (ESE) and Implicit Self-Esteem (ISE).
    Objectives
    The purpose of the present study was evaluation the psychometric properties (reliability and validity) properties of Name Initial Preferences Task (IPT) in Iranian society and its adaptation with the Persian language alphabet.Methodes: A descriptive correlational research was carried out on 420 subjects (239 male, 181 female) university undergraduates with stratified random sampling.
    Results
    In study 1, the reliability of IPT with using Cronbach's alpha and split-half and test-retest within 14 days of the 280 samples obtained. in study 2, to determine the validity of IPT, along with IPT, The scales of RSES, PANAS, and GHQ was conducted on 140 subjects. Correlation between IPT in test-retest 84/0 and alpha coefficient and split-half, respectively, 87/0 and 89/0. Also IPT scores significantly correlated with GHQ (56/0), PA (44/0), RSES (30/0) and NA (36/0-) indicate convergent and divergent validity of the scale. Counclusion: The overall results showed that the reliability and validity of IPT is Competente for Implicit self-esteem in the Iranian society. The suitability of psychometric characteristics of this scale, it can be useful measure for evaluating the Implicit self- esteem of iranian in non-clinical populations. Similarity of this results with researches of foreign languages ​​suggests that the suitability of the Persian language in the scale. Keywords Name Initial Preferences Task (IPT); explicit self-esteem; implicit self-esteem; Reliability; Validity
  • Majid Yosefi Afrashteh, Leila Sayami, Ahmad Rezae Pages 163-186
    The new learning theories to classroom assessment as an important element not only in the teaching process and learning process is also studied. The main objective of this study was to investigate the relationship between classroom assessment techniques (formative and summative) and preference assessment.
    Keywords: Learning styles learning higher learning assessment methods
  • Atefeh Heirat*, Maryam Sadat Fatehizadeh, Seyyed Ahmad Ahmadi, Fatemeh Bahrami, Ozra Etemadi Pages 188-211
    The Description of lifestyle based on Islamic beliefs is one of the most important needs of Islamic society. Therefore this research has been conducted to investigate the validation the Islamic lifestyle questionnaire for couples (ILSQ). The method of this research is based on combination type and consists of two stages. The first stage is qualitative method for making essential tools. For this purpose, in addition to interview with experts in the field of family sciences and Islamic sciences; extensive library studies was performed and theoretical model of Islamic lifestyle for couples was developed and the questionnaire was made. In the second stage of this research, validity and reliability of this tool was examined by a connotative method. So 150 student’s parents of Isfahan university students was selected by cluster sampling, And they complete the researcher build questionnaire (ILSQ) and short form of spanier couple adjustment questionnaire. The data analyzed by descriptive and inferential statistical method in SPSS and Amos software.The findings showed that lifestyle questionnaire contains 84 questions and eight dimensions: structural, spiritual, behavioral, emotional, cognitive, sexual, relationships with families and healthcare. Calculating the reliability and validity of the questionnaire, was shown that the (ILSQ)has high reliability and validity. Thus, it can be used in researches and evaluations. Keywords Lifestyle; Couple; Questionnaire; Reliability; Validity
  • Zahra Tabatabaei, Ali Delavar, Ahmad Borjali Pages 212-231
    The aim of the present research was the meta-analysis of the studies that investigate the link between job stress and organizational variables in Iranian research studies. Data collected from 78 studies conducted from 1993-2013 and was analyzed then the effect sizes of the relationship between stress job and organizational variables were computed. Findings revealed that the combined effect size for fixed model was 0.16 and for random model was 0.17, which both were small effect sizes (J. Cohen, 1997). Further meta-analysis showed that the interpersonal conflict, work-family conflict, organizational effectiveness variables had significant large positive effects size on job stress. We checked for Publication bias and heterogeneity of effects. the results showed no bias but due to heterogeneity of effects, demographic and methodological variables were examined. Findings revealed that sampling, kind of job, kind of studies and Measuring tools could moderate the relationship between job stress and organizational variables as the moderator effects. The overall results suggested that Organizational variables that lead to feelings of loss of control or social support or self-efficacy have a stronger relationship with job stress. This suggests that further investigation is needed.
    Keywords: Job Stress, meta, analysis, Organizational variables