فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال نوزدهم شماره 10 (پیاپی 93، دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • طیبه ظهرابی، مرضیه ظهرابی*، زمزم پاک نهاد، کرامت الله زندی قشقایی، عبدالکریم نگین تاجی صفحه 817
    زمینه و هدف
    فقر آهن یکی از بزرگترین مشکلات سلامت همگانی است که با تاثیرات عمیق بر جسم و ذهن، موجب اختلال در برخی از توانایی های انسان می شود. افزایش نیاز، دریافت ناکافی و کاهش قابلیت جذب از عوامل اصلی ایجاد کم خونی در بین دختران نوجوان است. هدف این مطالعه بررسی اثر مکمل فرفولیک و وضعیت دریافت آهن در برنامه غذایی دختران دبیرستانی بود.
    روش یررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 60 دختر پایه اول و سوم دبیرستان های شهر یاسوج انجام شد. فاکتورهای بیوشیمیایی وضعیت آهن قبل و بعد از دریافت مکمل فرفولیک به مدت 16 هفته، اندازه گیری شد. الگوی مصرف غذا و دریافت آهن از طریق پرسشنامه بسامد غذایی تعیین گردید و داده ها با آزمون آماری مجذورکای، تی تست و نرم افزار N4 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    شیوع کم خونی، فقر آهن و کم خونی فقر آهن در پایه اول به ترتیب 9/7 درصد، 32/3 درصد و9/9 درصد و در پایه سوم به ترتیب 19/4درصد، 41/9 درصد و 3/2 درصد بدست آمد. این شاخص ها بعد از دریافت مکمل فرفولیک در پایه اول به ترتیب 9/7 درصد، 16/1 درصد و3/3 درصد و در پایه سوم 9/7 درصد، 22/6 درصد و صفردرصد کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف هفتگی قرص فرفولیک به مدت 16 هفته در سال و اصلاح عادات غذایی می تواند باعث بهبود شاخص های خونی وضعیت آهن در دختران دبیرستانیشود.
    کلیدواژگان: کم خونی، فقر آهن، کم خونی فقر آهن، قرص فرفولیک
  • سیده فائزه میرصفای مقدم، مرتضی عبدالهی*، آناهیتا هوشیار راد صفحه 828
    زمینه و هدف
    سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراری تناسلی در جهان و سومین سرطان شایع در مردان ایرانی می باشد. با وجود گستردگی سرطان مثانه در ایران، تاکنون مطالعه ای به بررسی رابطه عوامل تغذیه ای با این سرطان نپرداخته است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط عوامل تغذیه ای با سرطان مثانه بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد شاهدی بر روی 55 بیمار مبتلا به سرطان مثانه و 110 بیمار فاقد سرطان به عنوان گروه شاهد انجام شد. دریافت های غذایی معمول افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک ارزیابی شد. جهت بررسی ارتباط اقلام غذایی مصرفی و سرطان مثانه، افراد مورد مطالعه بر مبنای سهک های اقلام غذایی مصرفی طبقه بندی شدند. نسبت شانس برای هر سهک محاسبه و سهک اول گروه های غذایی دریافتی به عنوان گروه مرجع در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بین گروه های غذایی کره حیوانی (نسبت شانس 19/76)، چربی ها (نسبت شانس 12/92)، چیپس و پفک (نسبت شانس 8/1)، گوشت احشاء (نسبت شانس 5/47)، گوشت های فرآوری شده (نسبت شانس 5/34) و شیرینی ها (نسبت شانس 3/62) با خطر ابتلا به سرطان مثانه ارتباط یافت شد. ارتباط معکوس بین مصرف لبنیات کم چرب (نسبت شانس 0/31)، ماست (نسبت شانس 0/14)، ماهی(نسبت شانس 0/13) و سایر میوه ها (نسبت شانس 0/13) با خطر ابتلا به سرطان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    دریافت منابع حیوانی و منابع حاوی چربی اشباع با افزایش خطر سرطان مثانه ارتباط دارد. اثر محافظتی روغن زیتون، برخی سبزی ها، میوه ها، لبنیات کم چرب و تخمیر شده بر کاهش خطر سرطان مثانه مشاهده شد.
    کلیدواژگان: سرطان مثانه، عوامل تغذیه ای، اقلام غذایی، گروه های غذایی
  • محمود نارکی، مهدی اکبرتبار طوری، لیلی سپهرآرا، محمدجعفر خجسته زاده* صفحه 841
    زمینه و هدف
    اختلالات اضطرابی از مشکلات عمده بشری است، تحقیق و جستجو بر ای یافتن داروهای موثر با عوارض جانبی کمتر ادامه دارد. آویشن شیرازی از گیاهان دارویی با اثرات درمانی گوناگون است که احتمال اثرات ضد اضطرابی برای آن وجود دارد. هدف از این مطالعه تاثیر رژیم غذایی حاوی برگ آویشن شیرازی بر رفتار اضطراب در موش صحرایی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی تعداد 40 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با محدوده وزنی 220180 گرم یود، که به پنج گروه شامل؛ یک گروه کنترول، یک گروه دیازپام و سه گروه تیمار که به مدت دو هفته، سه هفته و چهار هفته رژیم غذایی حاوی آویشن شیرازی را دریافت کردند، تقسیم شدند. برای سنجش اضطراب از مدل استاندارد اضطراب(EZM) استفاده شد. پس از اتمام تست رفتاری غلظت کورتیزول سرم با استفاده از کیت با روش ایمونواسی آنزیمی ارزیابی گردید. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    رژیم غذایی حاوی 10 درصد آویشن شیرازی، مدت زمان و تعداد حضور حیوان را در بازوهای باز ماز نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری افزایش داد(P <0.01)و هم چنین سنجش هورمون کورتیزول نسبت به گروه کنترل کاهش نشان داد(p <0.05).
    نتیجه گیری
    رژیم غذایی حاوی آویشن شیرازی در کاهش واکنش های اضطرابی در موش صحرایی موثر بود.
    کلیدواژگان: آویشن شیرازی، اضطراب، مدل elevated zero maze، کورتیزول
  • کاظم حاتمی، نامدار یوسف وند *، سپیده بابایی گرمخانی صفحه 852
    زمینه و هدف
    خاصیت ضد دردی گیاه میخک به علت وجود ماده اوژنول در عصاره آن است. ازآنجا که تاکنون مطالعه ای در زمینه ارزیابی اثرات ضد دردی این گیاه در دوران شیر دهی انجام نشده است، لذا هدف این مطالعه ارزیابی اثرات ضد دردی عصاره گیاه میخک به صورت خوراکی بر روی زاده های حاصل از موش های ماده نژاد سوری در دوران شیردهی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از موش های ماده نژاد سوری در دو گروه دریافت کننده روغن میخک و گروه کنترل استفاده شد. حیوانات پس از انجام زایمان از روز اول زایمان، تحت تیمار خوراکی عصاره میخک با دوز 4 درصد قرار گرفتند. به منظور انجام تست درد در زاده های نر حاصل، پس از سپری شدن 30 روز از زمان تولد از آزمون فرمالین استفاده شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری گراف پد پریزم نسخه 5 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تیمار موش های ماده شیرده در دوران شیردهی با عصاره میخک باعث ایجاد خاصیت ضد دردی در زاده های نر شد و این بی دردی در فاز مزمن درد خود را به صورت معنی دار نشان داد(0/01> p).
    نتیجه گیری
    مشاهده اثرات ضد دردی ناشی از تیمار موش های شیرده با عصاره میخک در زاده های نر می تواند جهت استفاده بالینی از آن در آینده کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: اوژنول، گیاه میخک، آزمون فرمالین، موش سوری
  • لیلا شیرازی، ایرج صالحی، شیرین مرادخانی* صفحه 861
    زمینه و هدف
    کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار است. هدف این مطالعه، تعیین اثر مقل ازرق بر میزان قند خون و نیم رخ های لیپیدی در موش های دیابتی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با عصاره، دیابتی و دیابتی تحت تیمار با عصاره تقسیم بندی شدند. القای دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین ایجاد گردید. در مدت 8 هفته به گروه های کنترل و دیابتی، نرمال سالین؛ و به گروه های کنترل دریافت کننده عصاره و دیابتی دریافت کننده عصاره، عصاره اولئوگام رزین مقل ازرق از طریق گاواژ داده شد. در انتهای دوره، نمونه خون جمع آوری گردید و تست های بیوشیمیایی برای بررسی میزان گلوکز و نیم رخ های لیپیدی انجام شد. داده ها به وسیله آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه بین آزمودنی و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دیابت سبب افزایش سطح سرمی گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید و LDL و کاهش HDL گردید. مصرف عصاره صمغ مقل ازرق در گروه دیابتی تحت تیمار با عصاره سبب کاهش معنی دار سطح سرمی گلوکز، کلسترول (p<0.01) و تری گلیسرید و (LDL(p<0.001 و افزایش (HDL(p<0.01 گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره صمغ مقل ازرق می تواند اثرات نامطلوب دیابت بر روی سطح سرمی گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید و LDL و HDL را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: دیابت، مقل ازرق، گلوکز، نیم رخ های لیپیدی
  • کامبیز دیبا، علیرضا چاوشین، نیما حسینی جزنی، پریسا بدیعی، فرزانه بنیادی*، حمید علیزاده، الهام شهنازی صفحه 870
    زمینه و هدف
    امروزه استفاده از داروهای ضد قارچی گروه آزول و تعداد مخمرهای مقاوم به این داروها رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، تفکیک و شناسایی مخمر های جداسازی شده از نمونه بالینی افراد مبتلا به کاندیدیازیس و بررسی مقاومت دارویی آن ها بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی از 256 بیمار مشکوک به عفونت های کاندیدیدیازیس بیمارستانی نمونه های جمع آوری و بررسی آنها آزمایش مستقیم و کشت انجام گرفت. کلنی های مخمری با استفاده از روش های فنوتیپی و روش مولکولی واکنش زنجیره پلی مراز و هضم آنزیمی تعیین هویت گردیدند. برای بررسی مقاومت دارویی از روش های دیسک انتشاری و میکرودایلوشن استفاده گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 60 جدایه مخمری، کاندیدا آلبیکنس 37 مورد (61/6 درصد)، کاندیدا کروزه ای و کاندیدا گلبراتا هر کدام 7 مورد (11/6 درصد)، کاندیدا دوبلینیسیس 5 مورد (8/3 درصد) و کاندیدا تروپیکالیس 4 مورد (6/6 درصد)، شناسایی گردید. بررسی میزان حساسیت نشان داد که گونه های کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا کروزه ای مقاومت ناچیزی به داروی آمفوتریسین ب در روش دیسک انتشاری داشتند. در روش میکرودایلوشن تمامی سویه های کاندیدایی مورد بررسی حساس بودند.
    نتیجه گیری
    هرچند نتایج آزمایش های حساسیت ضد قارچی، مقاومت بالایی از سویه های مورد مطالعه را نشان ندادند، ولی غربالگری ایزوله های کاندیدایی مقاوم به دارو در عفونت های کاندیدایی با روش های دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن برای مشاهده موارد جدید و مهم مقاومت های دارویی در عفونت های کاندیدایی، منطقی است.
    کلیدواژگان: کاندیدا، مقاومت دارویی، دیسک دیفیوژن، میکرودایلوشن
  • اکرم عیدی*، مهشید نصرت، علی حائری روحانی صفحه 883
    زمینه و هدف
    اسید سیناپیک ترکیبی فنیل پروپانوئیدی است که به صورت گسترده ای در گیاهان وجود دارد و از منابع مختلف مانند چاودار، میوه ها و سبزیجات به دست می آید. هدف از این مطالعه برسی اثرات اسید سیناپیک بر فرآیند به یادآوری حافظه در موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 64 سر رت نر به طور تصادفی به 8 گروه مساوی تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل دست نخورده بودند. رت های گروه شاهد، حلال اسید سیناپیک(توئین 80 با غلظت 10 درصد) را دریافت کردند. رت های گروه تجربی، اسید سیناپیک را در دوزهای 0/01، 0/03، 0/05، 0/1، 1 و 10 میکروگرم به صورت تزریقی دریافت نمودند. 24 ساعت بعد از آموزش، میزان به یادآوری حافظه با استفاده از آزمون یادگیری احترازی غیرفعال ارزیابی گردید. مدت زمان تاخیر ورود به اطاقک تاریک و مدت زمان قرارگیری در اطاقک تاریک اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تیمار پس از آموزش اسید سیناپیک در دوزهای 0/05، 0/1، 1 و 10 میکروگرم باعث افزایش معنی داری در مدت زمان تاخیر ورود به اطاقک تاریک و کاهش معنی داری در مدت زمان قرارگیری در محفظه تاریک در مقایسه با گروه شاهد شد (0/05>p).
    نتیجه گیری
    اسید سیناپیک به صورت معنی داری موجب تقویت فرآیند به یادآوری حافظه می گردد.
    کلیدواژگان: اسید سیناپیک، حافظه، یادگیری، رت
  • مهدیه شجاع، مهرداد آقایی*، پاتریشیا خشایار، مهسا آملی، مصطفی قربانی، زهرا محمدی صفحه 893
    زمینه و هدف
    آنتی ژن 4 وابسته به لنفوسیت T سیتوتوکسیک نقش مهمی در بازدارندگی فعالیت سلول های T و در نتیجه جلوگیری از اختلالات خود ایمنی نظیر بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک بر عهده دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی رابطه پلی مورفیسم AG 49 در اگزون شماره 1 با بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد شاهد 180 بیمار و 304 فرد سالم که از لحاظ سن و قومیت با افراد بیمار همسان بودند، وارد مطالعه شدند. DNA از خون محیطی استخراج گردید. جهت تعیین فراوانی الل ها و ژنوتیپ های پلی مورفیسم AG49 ژن CTLA-4، از تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز و هضم آنزیمی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و فیشر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    ژنوتیپ AA در 67/2 درصد از بیماران مشاهده شد که به لحاظ آماری تفاوت معنی داری با گروه کنترل(41/1 درصد) داشت(0/0001=p). در حالی که ژنوتیپAG با فراوانی 49/7درصد در افراد سالم، در مقایسه با فراوانی 8/27 درصد در بیماران و الل G با فراوانی 2/9 درصد در افراد سالم و 5 درصد در بیماران، به طور معنی داری در گروه کنترل شایع تر بودند(0/0001=p). اگرچه الل A در 81/1 درصد بیماران و 66 درصد افراد سالم وجود داشت، اما این ارتباط به لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    پلی مورفیسم AG49 احتمالا در بیماری زایی بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک نقش دارد.
    کلیدواژگان: CTLA، 4، لوپوس اریتماتوی سیستمیک، پلی مورفیسم، AG49
  • عبدمحمد موسوی، محسن شمس، مهدی اکبرتبار طوری، حسین فلاح زاده، رشید غفاری، علی موسوی زاده، محمد علی مروتی شریف آباد* صفحه 902
    زمینه و هدف
    اثر بخشی سازه های مدل فرانظریه ای برای تغییر رفتارهایی غذایی به وسیله برخی مطالعه ها سئوال برانگیز شده است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط میان سازه های خودکارآمدی و موازنه تصمیم گیری بود که این دو به عنوان متغیرهای واسطه انتقال در بین مراحل تغییر رفتار پیروی از رژیم غذایی دریافت کالری متعادل در میان زنان چاق و یا دارای اضافه وزن شهر یاسوج بود.
    روش بررسی
    داده های پایه این مطالعه توصیفی تحلیلی، مربوط به 447 زن چاق ویا دارای اضافه وزن بوده و با استفاده از روش خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. بر اساس مدل فرا نظریه ای، افراد در تلاش برای تغییر رفتار، از خلال مجموعه ای از مراحل شامل؛ پیش تاملی، تاملی، آمادگی، عمل و نگهداری عبور می کنند و دو سازه موثر بر مراحل تغییر رفتار، خودکارآمدی و موازنه تصمیم گیری می باشد. متغیرهای دموگرافیک و تن سنجی و همچنین سازه های مراحل رفتار با استفاده از پرسشنامه های روا و پایا مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    از متغیرهای دموگرافیک و تن سنجی، فقط توزیع تغییرات سطح سواد قبل از دبیرستان در بین مراحل رفتار(P=.047،OR=.502، %95 CI=.255 ~. 990) معنی دار بوده، تغییرات خود کارآمدی(F(4.425)= 27.09، P=. 0001)، موازنه تصمیم گیری(F(4.394)، P=. 004) و فواید تغییر رفتار(F(4.430)=5.35، P=0001) معنی داری بودند. تغییرات هزینه های تغییر رفتار معنی داری نبود(F 4.400)=1.83، P=.123).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه، الگویی اختصاصی از سازه هایی مانند خودکارآمدی، موازنه تصمیم گیری و فواید تغییر را مورد تایید قرار داد که حرکت زنان در بین مراحل پنج گانه تغییر رفتار پیروی از رژیم غذایی دریافت کالری متعادل را پیش بینی می کردند.
    کلیدواژگان: مراحل رفتار، خودکارآمدی، موازنه تصمیم گیری، فواید تغییر رفتار، هزینه های تغییر رفتار، دریافت کالری متعادل، زنان
|
  • Zohrabi T., Zohrabi M. *, Paknahad Z., Zandi Ghashghaie Ka, Negintaji A Page 817
    Background and Aim
    Iron deficiency is one of the major public health problems imposing significant effect on the body and mind which has negative impacts on humans’ capability of. Increasing demand of the body, inadequate intake and decrease of absorbency are the major causes of anemia among teenage girls. The aim of this study was to evaluate the effect of dietary iron folic acid supplementation and dietary iron intake in high school girls.
    Methods
    The present cross-sectional study was conducted on sixty female high school students at grade one and three in Yasuj, Iran. Biochemical markers of iron status were measured beforehand and afterwards of folic acid supplementation for 16 weeks. Food consumption patterns and iron intake were determined by frequency questionnaires. Data were analyzed using chisquare test, t-test by means of N4 analysis software.
    Results
    Anemia, iron deficiency and iron deficiency anemia in grade one were 9.7%, 32.3% and 9.9% respectively, in addition to in grade three were 19.4%, 41.9% and 3.2% respectively. After iron folic acid supplementation, these indicators were 9.7%, 16.1% and 3.3% in grade one and in grade three were 9.7%, 22.6%, 0.0% respectively.
    Conclusion
    Overall, it appeared that weekly iron folic acid supplementation in duration of 16 weeks per year, with dietary modification, could improve the indices of blood in high school girls.
    Keywords: Anemia, iron deficiency, iron deficiency anemia, iron folic acid supplementation
  • Mirsafa F., Abdolahi M.*, Houshiar Rad A Page 828
    Background and Aim
    Bladder cancer is the second most common cancer of the urinary tract worldwide and the third most common cancer among Iranian males. Despite the relative high incidence of bladder cancer in Iran, no study has examined the relationship between dietary factors and bladder cancer. The aim of the present study was to investigate this relationship.
    Methods
    The present case-control study was carried out on fifty-five patients with bladder cancer and including 110 cancer-free patients as controls. Dietary intake was evaluated using a food frequency questionnaire. To investigate the relationship between food items and bladder cancer, the subjects were classified according to the tertile of food items. The odds ratio was calculated for each tertile and the first tertile was considered as the reference group.
    Results
    Our findings revealed that among food groups, animal fat (OR=19.76), fat (OR 12.92), junk foods (OR=8.1), organ meat (OR=5.47), processed meat (OR=5.34) and sweets (OR=3.62) were involved in the development of bladder cancer. In bladder carcinogenesis, an inverse association was recorded between consumption of low fat dairy products (OR=0.31), yoghurt (OR =0.14), fish (OR = 0.13), specific fruits (OR=0.13) and the development of bladder cancer.
    Conclusion
    Animal products and sources of saturated fat are associated with an increased in risk of bladder cancer. The protective effect of olive oil, specific fruits, vegetables, low-fat dairy fermented was observed to reduce the risk of bladder cancer.
    Keywords: Bladder cancer, Dietary factors, Food items, Food groups
  • Naraki M., Akbartabar Toori M., Sepehr Ara L., Khojasteh Zadeh Mj* Page 841
    Background and Aim
    Anxiety disorders are a major problem for humanity. Research continues to find effective drugs with lower side effects. Thyme is one of the medicinal plants that may have many therapeutic effects including anti-anxiety effect. The aim of this study was to evaluate the effect of dietary thyme (Zataria multiflora Boiss) on anxiety.
    Methods
    In the present experimental study, forty male adult Wistar rats with an average weight of 180-220 gr were randomly divided into five groups, including a control group, group treated with diazepam and three treated groups which received diet containing thyme for periods of two, three and four weeks respectively. To measure the Anxiety Standard Model of Anxiety (EZM) was used. After completion of behavioral testing, the serum cortisol concentration was measured by enzyme immunoassay. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey’s test.
    Results
    The results indicated that the diet containing 10% thyme had significantly increased the presence of the animal in the open arms of maze compared to the control group (P <0.01) and also a decrease was observed in the assessment of cortisol hormone compared to the control group(p <0.05).
    Conclusions
    The findings of this study showed that diet containing thyme was effective in reducing anxiety reactions in rats.
    Keywords: Zataria multiflora, anxiety, elevated zero maze, cortisol
  • Hatami K., Yousofvand N.*, Babaei Garmkhany S Page 852
    Background and Aim
    The analgesic effects of Clove plant is due to the presence of phenolic substances. Since no study has yet evaluated the analgesic effect of this plant extract during lactation, hencethe present study aimed to evaluate the analgesic effect of clove oil orally on offspringmalemiceduringlactation.
    Methods
    Inthe present experimental study, two groupsoffemalemice, receiving cloveoil and control groupwere used. After delivery, animalsweretreatedorallywith cloveextract at the dose of 4% on the first day of delivery. In order toassess pain,formalin was used inmaleoffspringafterthirty daysofbirth. Data were analyzed using GraphPad prismstatistical software.
    Results
    The results of this study showed that treating lactating female mice during lactation by clove oil induced analgesic effects of male offspring and this analgesia in the chronic phase of itself was shown significantly (P<0.01).
    Conclusions
    Analgesic effectinduced byfeedingratswithcloveextractinmalemice possibly will be favorable inclinical usein the near future.
    Keywords: Eugenol, Clove plant, formalin test, NMRI mice
  • Shirazi L., Salehi I., Moradkhani Sh* Page 861
    Background and Aim
    The decrease of serum glucose level and lipids in diabetic patients is clinically significant. The purpose of this study was to determine the effect of Commiphora mukul extract on blood sugar and lipid profile in diabetic rats.
    Methods
    In the present experimental study, thirty-two male Wistar rats were randomly divided into four groups: control, control treated with the extract, diabetic and diabetic treated with the extract. Diabetes was induced by intraperitoneal injection of Streptozotocin. In an eight week period, the control group of normal saline and the control group and diabetic recipient extract of CM oleo gum blue resin was given by gavage. Treatment resumed eight weeks with onset of hyperglycemia. The control and diabetic control groups received normal saline orally. Extract treated control and extract treated diabetic groups received extract of Commiphora mukul gum (300 mg/kg P.O.) daily by gavage. At the end of this period, blood samples were collected from each rat and biochemical tests for investigation of glucose level and lipid profile was performed. One- way analysis of variance (ANOVA) statistical test and Post-hoc test Tukey’s were used for data analysis
    Results
    The study indicated that diabetes increases the serum levels of glucose, cholesterol, triglycerides, LDL and HDL. Administration of Commiphora mukul gum extract in diabetic groups significantly decreased the serum level of glucose, cholesterol(p<0.01) and triglyceride and LDL(p<0.001) and increased HDL(p<0.01).
    Conclusion
    Commiphora mukul gum extract may well improve undesirable effects of diabetes on serum level of glucose, cholesterol, triglyceride, LDL and HDL.
    Keywords: Diabetes, Commiphora mukul, glucose, lipid profile
  • Diba K., Chavoshin Ar, Hoseyni Jazani N., Badie P., Bonyadi F.*, Alizadeh Hr, Shahnazi E Page 870
    Background and Aim
    Currently, the use of antifungal azole group and yeasts resistant to these drugs is increasing. The aim of this study was to isolate and identify the yeasts obtained from candidiasis patients and furthermore determining thier antifungal resistance.
    Methods
    In the present descriptive study, infections samples were collected from 256 patients with suspected nosocomial candidiasis, then direct exam and culture were performed. Yeast colonies were identified using phenotypic methods, polymerase chain reaction method and enzyme digestion. Data were analyzed using Descriptive statistical tests.
    Results
    Of sixty isolated yeast, thirty-seven cases of Candida albicans (61.6%), seven cases of C. krusei and C. glabrata (11.6%) each, five cases of C. dubliniensis (8.3%) and four cases of C. tropicalis (6.6%) were indicated. The study showed that the sensitivity of C. albicans and C. cruise species to amphotericin B was negligible in disk diffusion and very sensitve in microdilution.
    Conclusion
    Inspite of the results of antifungal susceptibility test of strains studied did not show high resistance, but screening for drug-resistant Candida isolates in Candida infection by disk diffusion and microdilution methods for new cases of drug resistance is reasonable.
    Keywords: Candida, Drug resistance, Disk diffusion, Microdilution
  • Nosrat M., Eidi A.*, Haeri Rohani A Page 883
    Background and Aim
    Sinapic acid is a phenylpropanoid compound and is widely distributed in the plant kingdom and is obtained from various sources such as rye, fruits and vegetables. This study concerned effects of sinapic acid on memory retention of passive avoidance learning in adult male Wistar rats.
    Methods
    In this experimental study, 64 male Wistar rats were randomly allocated into 8 groups. Control animals were intact. Sham group received vehicle of sinapic acid (Tween 80, 10%). The experimental rats administrated with sinapic acid at doses 0.01, 0.03, 0.05, 0.1, 1 and 10 μg/rat; respectively. Sinapic acid and Tween 80 were injected intracerebroventricular and post training. Twenty-four hours after training, memory retention was evaluated with passive avoidance learning. The step through latency and time in dark compartment was measured. The data were expressed as mean values ± SEM and tested, using analysis of one-way ANOVA test.
    Results
    Our results showed that post-training administration of sinapic acid at doses 0.05, 0.1, 1, 10 and 10 μg/rat increased significantly the time of step-through latency and decreased significantly the time of dark compartment as compared to sham group (p<0.05).
    Conclusion
    Sinapic acid potentiated significantly memory retention process.
    Keywords: Sinapic acid, Memory, Learning, Rat
  • Shojaa M., Aghaie M.*, Khashayar P., Amoli M., Qorbani M., Mohammadi Z Page 893
    Background and Aim
    Cytotoxic lymphocyte antigen-4 (CTLA-4) plays an important role in inhibition of T cell activation and resulting in prevention of autoimmune disorder such as systemic lupus erythematosus (SLE). The purpose of the present study was to investigate the relationship between AG 49's polymorphisms in exon 1with systemic lupus erythematosus.
    Methods
    The present case-control study was conducted on 180 patients and 304 healthy controls who were matched in age and ethnicity to the similar individual patient. After DNA extraction from blood samples, polymerase chain reaction (PCR) was used to analyze the genotype and allele frequencies of 49AG polymorphism of CTLA-4 gene. The collected Data was analyzed by SPSS software and Chi-square and Fisher’s exact test.
    Results
    The results indicated that AA genotype was found in 67.2% of patients. A significant difference was seen compared to the control group (p = 0.0001). While the AG genotype with a frequency of 49.7% in healthy subjects compared with patients frequency of 27.8% and G allele with a frequency of 9.2% in healthy subjects and 5% in patients were significantly more common (p = 0.0001). Although the A allele in 81.1 % of patients and in 66% of control group were seen but no significant difference observed.
    Conclusion
    The results showed that the AG 49 polymorphism played an important role in the pathogenesis of systemic lupus erythematosus.
    Keywords: CTLA, 4, systemic lupus erythematosus, polymorphism, 49 AG
  • Mousavi Am, Shams M., Akbartabar Toori M., Fallah Zadeh H., Ghafari Sr, Mousavizadeh A., Morowatisharifabad Ma* Page 902
    Background and Aim
    The effectiveness of the Transtheoretical model for changing nutritional behavior has been questioned by some studies. The purpose of this study was to investigate the relationship between self-efficacy and decisional equilibrium and transfer among the stages of behavior change of a calorie balance intake among obese women inYasuj, Iran.
    Methods
    The data of the present descriptive analytical study were baseline data of 447 obese or overweight who were selected using the random cluster method. Based on the Transtheoretical model, individuals pass stages of change, which are precontemplation, contemplation, preparedness, action and maintenance. Two other main constructs which affect the stages of behavior change are self-efficacy and decisional balance. Demographic and anthropometric variables and stages of change, self-efficacy, decisional equilibrium pros and cons related to calorie balance intake were measured using valid and reliable questionnaires.
    Results
    The participants average age was 33.49 years. Neither demographic nor anthropometric variables changes were significant among the stages of behavior change except literacy level before high school (P=.047,OR=.502, %95 CI=.255 ~. 990). A significant change was observed in self-efficacy (F(4.425)= 27.09, P=. 000),decisional equilibrium (F(4.394), P=. 004), and pros (F(4.430)=5.33, P=000), while no significant change was observed among cons (F 4.400)=1.83, P=.123).
    Conclusion
    The findings confirmed the specific model of self-efficacy, decisional equilibrium and pros which predict that the obese women transfer between the five stages of calorie balance intake.
    Keywords: Transtheoretical model, stages of change, Self, efficacy, Decisional balance, pros, cons, calorie balance intake, women