فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:26 Issue: 4, 2015

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:26 Issue: 4, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/11/16
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حجت الاسلام محمد سروش محلاتی* صفحات 236-239
  • غلامرضا اسلامی امیرآبادی، مریم شیرازی*، زهرا شیرازی صفحات 240-245
    زمینه و هدف
    Assure Universal Bonding Resin، قادر به آزادسازی فلوراید است. همچنین بنا به اظهار شرکت سازنده این ماده استحکام باند کافی بین براکت و سطوح ترمیمهای آمالگام و پرسلن ایجاد می کند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه استحکام باند Transbond XT و Assure Universal Bonding Resin به براکت های استینلس استیل، پرسلن و آمالگام انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی تعداد بیست عدد براکت استاندارد استینلس استیل سانترال فک بالا، بیست نمونه پرسلن فلدسپاتیک و بیست حفره آکریل سلف کیور پر شده توسط آمالگام به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم و در هر گروه بعد از آماده سازی، سطح به یکی از باندینگ های Transbond XT و Assure آغشته و باSilicon Tube کامپوزیت Transbond XT روی سطح قرار داده شد. استحکام باند ریز برشی توسط دستگاه Zwick تعیین گردید. داده ها با آزمون Tow-way ANOVA و آزمون مقایسه های متعدد Tukey مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج در قالب جداول ارائه گردید.
    یافته ها
    مقادیر متفاوتی از استحکام باند ریز برشی در گروه ها با کاربرد عوامل Transbond XT و Assure به دست آمد (0/0001>p). باند نمونه های آمالگام (1/46±7/2 در برابر 4/97±10/12) و براکت (3/2±16/14 در برابر 5/12±20/16، 0/05>p) با استفاده از عامل Assure در مقایسه با Transbond XT موجب کاهش استحکام باند شده و کاربرد Assure در پرسلن (6/42±28/84در برابر 3/6±22/48) باعث افزایش معنی دار استحکام گردید (0/01>p). آزمون ناپارامتری Kruskal-Wallis نشان داد تفاوت معنی دار از نظر مقادیر رتبه های ایندکس ARI تنها درگروه آمالگام، بین دو باندینگ وجود داشته است. (0/029 =p)
    نتیجه گیری
    با اینکه باند Assure کمتر از Transbond بود ولی توانست باند کافی برای براکت، آمالگام و به خصوص پرسلن ایجاد کند.
    کلیدواژگان: استحکام باند، ادهزیو ارتودنسی، آمالگام دندانی، پرسلن دندانی، استینلس استیل
  • اسدالله احمدزاده، فرنوش گل محمدی*، نجمه موسوی، سعید ایپک چی صفحات 246-255
    زمینه و هدف
    به علت مشکلات دنچرها، امروزه اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت رواج یافته اند. به رغم موفقیت بالای ایمپلنت، از دست رفتن ایمپلنت هنوز معضل اساسی است. افزایش نیرو وارد بر ایمپلنت عامل مهم تحلیل استخوان و از دست رفتن ایمپلنت می باشد. هدف از این مطالعه تعیین توزیع تنش در طرحهای مختلف اوردنچر فک پایین متکی بر سه ایمپلنت به روش اجزای محدود می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه به روش اجزای محدود مدل هندسی مندیبل به کمک داده های سی تی اسکن تولید گردید و سه ایمپلنت ITI در میدلاین و محل دندان پرمولار اول قرار گرفت. کلیه شرایط با استفاده از نرم افزار اجزای محدود شبیه سازی شد. سه طرح درمان Bar-Ball، Barو Ball جهت حمایت اوردنچر در نظر گرفته شد. حداکثر تنش فون مایزز در سطح کلیه اتچمنت ها و استخوان حمایت کننده با یکدیگر مقایسه شد و خمش مندیبل نیز در طرحهای مختلف اتچمنت با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها بیشترین میزان فشار در استخوان، اطراف گردن ایمپلنت و Thread های فوقانی بود. اتچمنت های Ball و Bar - Ball به ترتیب بیشترین و کمترین میزان فشار را نشان دادند. بیشترین میزان فشار در اتچمنت Ball در سیستم Bar-Ballدیده شد و بیشترین میزان حرکت اوردنچر در اتچمنت Bar - Ball مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    طرح درمان Bar - Ball به بهای کاهش ثبات اوردنچر، باعث کاهش انتقال فشار به استخوان اطراف ایمپلنت می شود و طرح درمان Ball به بهای افزایش فشار به استخوان اطراف ایمپلنت باعث افزایش فشار اوردنچر می شود.
    کلیدواژگان: ایمپلنت های دندانی، اوردنچر، اتچمنت، روش اجزای محدود
  • منصوره عباسی، آناهیتا نوروزی فرد*، مسعود شریفی صفحات 256-259
    زمینه و هدف
    استفاده از شست و شو دهنده های داخل کانال برای یک درمان ریشه موفق ضروری است. هدف از این مطالعه مقایسه اثر ضد قارچ محلولهای هیپوکلریت سدیم 5/25%، کلرهگزیدین گلوکونات 2% و کارواکرول 94% بر روی کاندیدا آلبیکانس در کانال ریشه دندان در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی به روش آزمایشگاهی پس از قطع تاج و آماده سازی کانال 48 دندان خارج شده سانترال بالا، دندانها به طور تصادفی به سه گروه آزمایشی 14تایی و دو گروه کنترل سه تایی تقسیم شدند. گروه های آزمایشی و کنترل مثبت با سوسپانسیون قارچ کاندیدا آلبیکانس آلوده و به مدت 72 ساعت انکوبه شدند. سپس کانال دندانهای هر گروه با یکی از محلولهای هیپوکلریت سدیم 5/25%، کلرهگزیدین گلوکونات 2% و کارواکرول 94% شست و شو داده شدند و پس از نمونه گیری از کانال ها، کشت انجام گردید. تعداد کلنی های رشد کرده مشخصه فعالیت قارچی در نظر گرفته شد. داده ها به کمک آزمون آماری Kruskal-wallis تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در نمونه های گروه کارواکرول 94%، هیپوکلریت سدیم5/25% و کلرهگزیدین گلوکونات 2% به ترتیب در شش، ده و یک نمونه رشد قارچی مشاهده نشد. متوسط تعداد کلنی در گروه ها به ترتیب 86/3، 53/3 و 271/2 کلنی بود.
    نتیجه گیری
    کارواکرول 94% و هیپوکلریت سدیم 5/25 % اثر ضدقارچی مشابهی بر کاندیدا آلبیکانس داشتند و این اثر به طور معنی داری بیشتر از کلرهگزیدین گلوکونات 2% بود.
    کلیدواژگان: کارواکرول، کانال ریشه، کاندیدا آلبیکانس، کلرهگزیدین گلوکونات، هیپوکلریت سدیم
  • شیرین سخدری*، ساندرا مهرعلی زاده، مریم ذوالفقاری، مجید مددی صفحات 260-265
    زمینه و هدف
    جهت تعیین سن در پزشکی قانونی در شرایطی که هیچ کدام از روش های تعیین هویت رضایت بخش نباشد، از دندان استفاده می شود. این مطالعه در مراجعان به یک مرکز تصویربرداری به منظور تعیین سن از روی نسبت پالپ به دندان توسط رادیوگرافی دیجیتال پانورامیک انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه به روش تشخیصی و بر روی صد و بیست رادیوگرافی دیجیتال پانورامیک انجام گردید. سن بیماران در هنگام انجام رادیوگرافی محاسبه و سپس توسط نرم افزار اتوکد نسبت فضای پالپ به دندان کانین راست فک بالا(AR:pulp/tooth area ratio) تعیین و به کمک معادله رگرسیون سن بیمار برآورد شد. پس از آن بین سن تخمین زده شده با این روش و سن حقیقی مقایسه انجام گردید. نقش جنس با این نسبت مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در جنس مذکر میانگین اختلاف بین سن واقعی و سن تخمینی 0/11 سال بود. ضریب همبستگی معادل 0/180- و از لحاظ آماری همبستگی میان سن و AR در جنس مذکر معنی دار نبود (0/169 =p). میانگین اختلاف بین سن واقعی و سن تخمینی در جنس مونث 0/36 سال بود. ضریب همبستگی معادل 0/336- و همبستگی میان سن و AR در جنس مونث معنی دار بود (0/004=p). ضریب همبستگی منفی نشان داد که با افزایش سن نسبت پالپ به دندان، کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    نسبت پالپ به دندان (AR) به عنوان یک شاخص خالص نمی تواند به تنهایی در تعیین سن یک فرد به کار رود، بلکه از آن همراه با شاخصهای دیگر به عنوان شاخص ترکیبی در برآورد سن می توان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی، دیجیتال پانورامیک، تخمین سن، اتوکد
  • فرامرز مجتهدزاده، اسماعیل یاسینی، نفیسه رحمانی* صفحات 266-272
    زمینه و هدف
    توجه به بهبود سطح آموزش جهت تربیت نیروهای توانمند در رشته دندانپزشکی باعث افزایش کیفیت خدمات شده و سطح سلامت عمومی جامعه را ارتقا می دهد. هدف از این مطالعه بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه ارزیابی محیط آموزشی در دندانپزشکی (DSLES) و پرسشنامه محقق ساخته علایق تحصیلی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه پیمایشی، پرسشنامه ای شامل دو بخش در نظر گرفته شد. بخش اول برای ارزیابی علاقمندی دانشجویان دندانپزشکی نسبت به رشته تحصیلی شان که به صورت پژوهشگر ساخته طراحی شد و بخش دوم برای ارزیابی محیط آموزشی که با بهره گیری از پرسشنامه (DSLES (Dental Student Learning Education Survey طراحی شد. از روش دلفی جهت تدوین و روایی محتوا استفاده گردید. برای محاسبه پایایی، ضرایب Chronbakh Alpha و KAPA به کمک نرم افزار SPSS محاسبه شد.
    یافته ها
    تمام شاخص های درجه توافق کلی و روایی محتوا (به استثنای شش سوال در بخش دوم) بالاتر از 75% به دست آمد. ضریب آلفای کرونباخ در تمام حیطه ها بالاتر از 75% و ضریب کاپای تمام سوالات بالاتر از 73% به دست آمد. بر اساس نتایج حاصل از آنالیز 375 پرسشنامه، ضریب آلفای کرونباخ برای سوالات بخش اول 79%، برای سوالات بخش دوم 85% و برای مجموع سوالات پرسشنامه 86% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه حاضر می تواند به عنوان یک پرسشنامه روا و پایا متناسب با فرهنگ جامعه ایران و محیط آموزشی دانشکده های دندانپزشکی کشور مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: علاقمندی به رشته تحصیلی، دانشجویان دندانپزشکی، محیط آموزشی، روایی و پایایی
  • گیتا رضوانی، فرزاد یزدانی بیوکی، رویا خاتمی*، حامد کرامت، علی مودبی صفحات 273-279
    زمینه و هدف
    تست بررسی سلولی با آسپیراسیون همراه با سرسوزن نازک FNA) Final Needle Aspiration) به عنوان یک روش مطمئن، قابل اعتماد، دارای حداقل آسیب و مقرون به صرفه برای تشخیص ضایعات غدد بزاقی شناخته می شود. هدف از این مطالعه تعیین میزان دقت، پایایی و ارزش تشخیصی تست سلول شناسی FNA می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی پرونده دویست بیمار بیمارستان امیراعلم تهران حاصل از بیوپسی که نتایج هیستوپاتولوژی و سیتولوژی آنها موجود بود، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج سیتولوژی با داده های هیستوپاتولوژی مقایسه گردید، سپس میزان صحت، حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی تست FNA به وسیله نرم افزار SPSS ویرایش 16 محاسبه شد.
    یافته ها
    از نمونه های تایید شده 173 مورد مربوط به غدد پاروتید، 22 مورد مربوط به غدد تحت فکی و پنج مورد مربوط به غدد مینور بودند. تشخیص سیتولوژی FNA در 161 مورد خوش خیم، در چهار مورد مشکوک به بدخیمی و در 35 مورد بدخیمی ضایعات را نشان داد. 25 مورد از 161 مورد که در سیتولوژی FNA خوش خیم تشخیص داده شده بودند، بد خیم بودند و موارد مثبت کاذب 15/5% بود. دقت، حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی تست FNA به ترتیب 82%، 53%، 93%، 72% و 84% بود.
    نتیجه گیری
    انطباق مناسبی بین میزان نتایج FNA و تشخیص نهایی هیستوپاتولوژیک در توده های غدد بزاقی وجود دارد، همچنین این مطالعه نشان داد که سیتولوژی FNA برای تشخیص ضایعات غدد بزاقی یک روش با دقت متوسط و ارزش تشخیصی نسبی است.
    کلیدواژگان: غدد بزاقی، آسپیراسیون، تشخیص، تومور
  • حسین افشار، شهرام مشرفیان، سمانه عباسی سلیم کندی* صفحات 280-284
    زمینه و هدف
    از عوامل پیش نیاز در حصول نتایج رضایت بخش ترمیمهای کامپوزیت جلوگیری از آلودگی در طی مراحل کار می باشد. هدف این مطالعه آزمایشگاهی تعیین و مقایسه استحکام باند برشی کامپوزیت به مینا در دو روش مختلف رفع آلودگی بزاق از باندینگ کیور نشده با شرایط بدون آلودگی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی 36 دندان انسیزور و پره مولر خارج شده سالم انسانی تهیه و به سه گروه 12 تایی تقسیم شد.گروه اول بدون آلودگی و به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. در گروه دوم و سوم، پیش از نوردهی باندینگ، آلودگی با بزاق اعمال شد و به دو روش مختلف این آلودگی برطرف گردید. در گروه دوم شستشوی باندینگ آلوده با پوآر آب و هوا، خشک کردن با پوآر هوا، اچ مجدد سطح به مدت پنج ثانیه، شستشو، خشک کردن با پوآر هوا و کاربرد مجدد باندینگ و در گروه سوم نوردهی باندینگ آلوده، خشک کردن سطح با پوآر هوا، اچ مجدد سطح (پنج ثانیه)، شستشو، خشک کردن با پوآر هوا و کاربرد مجدد باندینگ انجام شد. استحکام برشی باند اندازه گیری شد و نتایج گروه های مختلف توسط آزمون یک سویه One way ANOVA با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین استحکام باند در گروه کنترل 16/5317 مگاپاسکال، در گروه شستشوی باندینگ آلوده 16/2380 مگاپاسکال و در گروه کیور باندینگ آلوده 15/8025 مگاپاسکال به دست آمد. اختلاف آماری معنی داری بین نتایج گروه های مختلف مطالعه وجود ندارد. (0/954= P)
    نتیجه گیری
    هر دو روش جدید رفع آلودگی بزاق از نظر ایجاد استحکام باند قابل قبول و مشابه با شرایط آلوده نشده می باشد.
    کلیدواژگان: آلودگی بزاق، مینا، استحکام باند برشی، باندینگ
  • فرزانه شیرانی، هاله خلیلی، مرجان مهرآوران* صفحات 285-293
    زمینه و هدف
    راهکار کنونی جهت حل مشکل زیبایی لکه قهوه ای دندان، ترمیم آن با مواد همرنگ دندان می باشد. با توجه به اهمیت دندانپزشکی کحافظه کارانه هدف از این مطالعه تعیین تاثیر رزین اینفیلتره و (CPP-ACP (Casein phosphopeptide amorphous calcium phosphate پس از کاربرد کربامید پراکساید 20% بر شاخص های رنگ لکه قهوه ای دندان در نواحی در معرض دید می باشد.
    روش بررسی
    در این بررسی تجربی هفتاد دندان سالم انسانی خارج شده دارای لکه قهوه ای جمع آوری شدند. نمونه ها در مرحله اول تحت کاربرد کربامید پراکساید 20% و سپس در دو گروه مجزا در معرض CPP-ACP و رزین اینفیلتره قرار گرفتند. نمونه ها در سه نوبت، قبل از مداخله، پس از سفید کردن، پس از کاربرد رزین اینفیلتره و CPP-ACP مقایسه و توسط دستگاه اسپکتروفتومتر، رنگ سنجی شدند و نتایج پس از ثبت در نرم افزار SPSS ویرایش 20، با آزمونهای آماری t زوج، t مستقل و آنالیز واریانس با مشاهدات تکراری، با سطح معناداری 0/05< p مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    کربامید پراکساید 20% به طور معنی داری *L و *b نمونه ها را افزایش و *a را کاهش داد (0/001< p) در حالی که با استفاده از CPP-ACP، تغییرات *a و *b در لکه قهوه ای معنادار نبود (0/05> p)، اما *L به طور معنادار افزایش یافت. (0/001< p) استفاده از رزین اینفیلتره باعث کاهش *a به طور معناداری شد (0/001< p) ولی کاهش *L و افزایش *b در این گروه معنادار نبود. (0/05> p) در مقایسه دو گروه، تنها تغییرات لکه قهوه ای طی مرحله سفید کردن معنادار شد. (0/001< ΔE، (p لکه قهوه ای و مینای مجاور در هیچ یک از مراحل در دو زیر گروه تغییر معناداری نداشت. (0/05> p)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان این گونه نتیجه گیری کرد که در صورت وجود لکه قهوه ای مخل زیبایی روی دندان، می توان با کاربرد ماده سفید کننده به همراه رزین اینفیلتره یا CPP-ACP کرد و نمود آن را در زمینه کاهش داد. به همین جهت در مجموع استفاده از رزین اینفیلتره به نظر کارایی بهتری را در افزایش ترانسلوسنسی نسبت به CPP-ACP دارد.
    کلیدواژگان: اسپکتروفتومتری، درمان تغییر رنگ دندان، زیبایی شناسی دندان، کربامید پراکساید، نانو کمپلکس کازئین فسفوپپتید آمورفوس کلسیم فسفات
  • پریچهر غلیانی، مجید کرمی، سید اصغر هوایی، علی اصغر نادری، میلاد علیخانی* صفحات 294-298
    زمینه و هدف
    پرسنل دندانپزشکی با آب و آیروسل های تولید شده توسط یونیت مواجهند. آبی که وارد یونیت های دندانپزشکی می شود معمولا تعداد اندکی میکروب دارد اما آب خروجی بیش از یکصد هزار میکرو ارگانیسم در هر میلی لیتر دارد. میکروارگانیسم های مختلفی در بیوفیلم سیستم آب یونیت هایافت می شوند و از این میان انواع لژیونلا، سودوموناس و کوکسی ها از اهمیت ویژه ای برخوردارند. یکی از فعالیتهایی که خطر آلودگی باکتریایی زیادی دارد جرم گیری و تسطیح سطح ریشه است. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی لژیونلا پنوموفیلا، سودوموناس آئروژنزا و کوکوس های گرم مثبت در سیستم آبی دستگاه های جرم گیری مطبهای خصوصی اصفهان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی از پنجاه مطب نمونه گیری به عمل آمد. از هر یونیت ده میلی لیتر نمونه از دستگاه جرم گیر گرفته شد. در ادامه نمونه ای نیز از آب شهری هم جهت کنترل گرفته شد. جهت بررسی وجود لژیونلا از روشPCR 3step استفاده گردید. DNA استخراج شده با روش اسپکتروفتومتری بر اساس وجود توالی ژن mip بررسی شد. برای بررسی وجود سودوموناس نیز نمونه ها در محیط برگینت گرین لاکتوز بایل براث کشت داده شدند و نمونه های رشد کرده جهت تایید وجود سودوموناس در محیط سیتریمیت آگار کشت داده شدند که با تست اکسیداز نیز تایید گردیدند. جهت بررسی وجود کوکوس های گرم مثبت نیز ابتدا چندین اسمیر تهیه و پس از رنگ آمیزی گرم، نمونه های گرم مثبت را روی محیط کشتBlood agar کشت داده شد. سپس داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 20 مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج در قالب جداول، نمودار و بر حسب تعداد و درصد با استفاده از آمار توصیفی ارائه گردید.
    یافته ها
    از پنجاه مطب دندانپزشکی مورد بررسی هیچ یک از نمونه های کنترل از آب شهری رشد نکردند. 32 مورد از نمونه های تست نیز از نظر سه کونه باکتری لژیونلا پنوموفیه، کوکسی های گرم مثبت و سودوموناس آئروژنز منفی بودند، اما در 18 مطب نتایج تست این سه باکتری مثبت شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس این یافته ها خطر حضور باکتری های خطرناکی در بیوفیلم یونیت ها هست و باید روی سلامت آب مورد استفاده در اعمال دندانپزشکی دقت ویژه ای شود.
    کلیدواژگان: لژیونلا، سودوموناس آئروژنزا، کوکسی گرم مثبت، سیستم آبی یونیت های دندانپزشکی
  • محمد عاطفت، مصطفی صادقی* صفحات 299-304
    زمینه و هدف
    با توجه به بعضی ویژگی های خاص عاج نظیر ساختمان توبولار و رطوبت داخلی آن، پیوند به عاج نسبت به مینا دشوارتر است. هدف از این مطالعه مقایسه استحکام پیوند برشی کامپوزیت رزین به عاج توسط سه نوع مختلف باندینگ رزینی و یک باندینگ گلاس آینومری(GC Fuji Bond LC) می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی، 72 دندان پره مولر بدون پوسیدگی و ترمیم انتخاب و به صورت تصادفی به شش گروه 12تایی تقسیم شدند. گروه اول به عنوان گروه شاهد و بدون هیچ گونه آماده سازی روی سطح عاج و گروه های بعدی به ترتیب از باندینگ رزینی Single Bond، OptiBond XT، All in One و باندینگ GC Fuji Bond LC به دو صورتCo-cure و Pre-cure روی سطح عاج استفاده شد. پس از نگهداری نمونه ها به مدت دو هفته در آب مقطر در دمای اتاق، استحکام پیوند برشی آنها با دستگاه تست مکانیکی (Zwick Universal Testing) و با سرعت یک میلی متر بر دقیقه ثبت شد. داده ها با آزمونهای آماری ANOVAو Tamhane’s T2 آنالیز شدند. نتایج در قالب جداول ارائه گردید.
    یافته ها
    بیشترین پیوند برشی کامپوزیت رزین به عاج با باندینگ (OptiBond XTR (9/43±24/05 مگاپاسکال و کمترین در گروه شاهد (0/32±0/68) مگاپاسکال به دست آمد، همچنین استحکام پیوند برشی کامپوزیت رزین به عاج در گروه پنجم و ششم که از چسبGC Fuji Bond LC استفاده شد به طور معنی داری از استحکام پیوند گروه هایی با باندینگ های رزینی کمتر بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه، هنوز کاربرد ادهزیو گلاس آینومری GC Fuji Bond LC جهت اتصال کامپوزیت رزین به عاج دندان توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: عوامل باندینگ عاجی، فوجی باند ال سی، گلاس آینومر، کامپوزیت رزین
|
  • Dr. Eslami Amirabadi Gh., Dr. Shirazi M.*, Dr. Shirazi Z Pages 240-245
    Background And Aim
    Background And Objectives
    Assure universal bonding resin is marketed with fluoride releasing potential. The manufacturer claims that it provides adequate bond strength between the bracket and amalgam and porcelain. This study compared the shear bond strength of Transbond XT and Assure universal bonding resin to stainless steel brackets, amalgam and porcelain in vitro.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, 20 standard brackets of the maxillary central incisors, 20 feldspathic porcelain specimens and 20 self-cure acrylic cavities filled with amalgam were divided into 2 groups bonded with Transbond XT, and Assure. After surface preparation in each group, Transbond XT composite was applied to the surfaces using silicon tubes and light-cured for 20 seconds. Then, the microshear bond strength was determined using Zwick Roell machine. The data were subjected to two-way ANOVA, Tukey’s post hoc test, Student’s t-test and the Kruskal Wallis test.
    Results
    Different microshear bond strengths were obtained for the bond to stainless steel brackets, amalgam and porcelain by Transbond XT and Assure resin (p<0.000). Using Assure for bonding to amalgam (7.2±1.46 vs. 10.12±4.97) and brackets (16.14±3.2 vs. 20.16±5.12; p<0.05) decreased microshear bond strength. However, Assure significantly increased the bond strength to porcelain compared to Transbond XT (28.84±6.42 vs. 22.48±3.6; p<0.01). Non-parametric Kruskal-Wallis test showed significant differences in adhesive remnant index (ARI) between the two bonding agents only in the amalgam group (p=0.029).
    Conclusion
    Although the bond strength values of Assure were less than those of Transbond XT, Assure was able to create sufficient bond strength especially to porcelain.
    Keywords: Bond strength, Orthodontic adhesive, Dental amalgam, Dental porcelain, Stainless steel
  • Dr. Ahmadzadeh A., Dr. Golmohammadi F.*, Dr. Mousavi N., Dr. Epakchi S. Pages 246-255
    Background And Aim
    Demand for implant supported overdentures has increased due to the problems of conventional dentures. Despite the high success rate of implants, implant failure remains a major challenge. Implant overload can cause cortical bone loss and implant failure. Using finite element analysis, this study aimed to find the best design and type of attachments causing minimum stress in the alveolar bone.
    Materials And Methods
    The geometrical model of the mandible was produced using computed tomography (CT) data and three ITI implants were placed in the midline and the location of the first premolar teeth. All conditions were simulated using finite element software. Three bar-ball, bar and ball attachments were considered to support the overdenture. Maximum von Mises stress was calculated in the supporting bone in different overdenture designs.
    Results
    The results showed that the greatest amount of stress in bone was around the upper thread and the neck of the implant. The ball and the bar-ball attachments applied the most and the least amount of stress to the bone around the implant, respectively. Maximum stress was applied to the ball attachment in the bar-ball design. The maximum amount of movement was in bar-ball attachment.
    Conclusion
    The bar-design decreased the stability of overdenture, as well as the stress in the peri-implant bone. Ball design increased concentration of stress in bone around the implant and increased the stability of overdenture.
    Keywords: Dental implant, Mandibular overdenture, Attachment systems, Finite element method
  • Dr. Abbasi M., Dr. Norouzifard A. *, Dr. Sharifi M Pages 256-259
    Background And Aim
    An intracanal irrigant is essential for a successful root canal therapy. The aim of this study was to compare the antifungal efficacy of 5.25% sodium hypochlorite, 2% chlorhexidine gluconate and 94% carvacrol against Candida albicans in vitro.
    Materials And Methods
    In this experimental study, after crown removal and canal preparation of 48 extracted human maxillary central incisors, they were randomly divided into 3 experimental groups of 14 teeth, plus 3 teeth as positive and 3 as negative controls. A suspension of Candida albicans (ATCC=10261) was injected into the experimental and positive control group root canals. The teeth were then incubated for 72 hours. Then, each group was rinsed with one of the irrigants for 1 minute and samples were taken from the canals and inoculated on plates. After 48 hours of incubation, the colony growth was assessed and colony forming units (CFUs) served as a measure of antifungal activity. Data were analyzed using the Kruskal Wallis test.
    Results
    In carvacrol, sodium hypochlorite and chlorhexidine gluconate groups, 6, 10 and 1 specimen did not show bacterial growth and the mean CFU was 86.3, 53.3 and 271.2 in the mentioned groups, respectively.
    Conclusion
    Carvacrol and 5.25% sodium hypochlorite had similar antifungal efficacy against Candida albicans and this effect was significantly greater than that of 2% chlorhexidine gluconate.
    Keywords: Candida albicans, Carvacrol, Chlorhexidine gluconate, Root canal, Sodium
  • Dr. Sakhdari Sh., Dr. Mehralizadeh A., Dr. Zolfaghari M., Dr. Madadi M Pages 260-265
    Background And Aim
    To estimate the age in forensic identification, when none of the methods is satisfactory, the teeth are used. The aim of the present study was to estimate the age from pulp/tooth area ratio (AR) by digital panoramic radiography in patients referred to a radiology clinic.
    Materials And Methods
    In this diagnostic study, digital panoramic radiographs of 120 cases were assessed. The chronological age was calculated by subtracting the date of birth from the date of radiographs and the pulp/tooth AR was calculated with "AutoCad" software. Using the regression model, the age was estimated. In this study, the role of sex was also assessed.
    Results
    The mean difference between the chronological and estimated age was 0.11 years in male group. The correlation coefficient was -0.180 and the correlation between age and AR was not statistically significant (p= 0.169). The mean difference between the chronological and estimated age was 0.36 years in female group. Correlation coefficient was -0.336 and the correlation between age and AR was significant (p= 0.004). Negative correlation indicates that by advanced age, pulp/tooth AR decreases.
    Conclusion
    According to the results of this study, AR alone cannot be used for age estimation alone, but it can be used as combined index with other indices for this purpose.
    Keywords: Digital panoramic radiography, Age estimation, AutoCad
  • Dr. Mojtahedzadeh F., Dr. Yassini E., Dr. Rahmani N.* Pages 266-272
    Background And Aim
    Improving the quality of dental education significantly enhances the quality of services and promotes public health. The purpose of this study was to assess the reliability and validity of the Persian version of dental student learning education questionnaire (DSLES) and a researcher made questionnaire about interest of dental students in their field of study.
    Materials And Methods
    A questionnaire composed of two major components was designed for this study. The first part, was a researcher made questionnaire related to students’ interest in their field of study and the second part was the Persian translation of the DSLES. Delphi approach was used for content validation. Cronbach’s Alpha and the Kappa coefficients were determined by SPSS for assessing reliability.
    Results
    All indicators of content validity (except for 6 items in the second part) and the inter-rater agreement were higher than %75. The Cronbach’s alpha for all subscales was higher than %75 and the Kappa for all items was higher than %73. According to the results of 375 questionnaires, Cronbach’s alpha for the first part was 79%, for the second part was 85% and for the entire questionnaire was 86%.
    Conclusion
    The designed questionnaire can serve as an acceptable instrument in the Iranian educational settings.
    Keywords: Interest, Dental students, Educational environment, Validity, Reliability
  • Dr. Rezvani G., Dr. Yazdayi Bioki F., Dr. Khatami R.*, Dr. Keramat H., Dr. Moadabi A Pages 273-279
    Background And Aim
    Fine needle aspiration (FNA) cytology is a safe, reliable, minimally invasive and cost-effective technique for the diagnosis of salivary gland lesions. This study aimed to assess the accuracy, reliability and diagnostic value of FNA cytology in Iran.
    Materials And Methods
    A total of 200 records of patients with a history of biopsy or surgical excision of salivary gland lesions along with their histological and cytological examination results were retrieved and evaluated in the Pathology Department of Amir Alam Hospital during 2007-2013. The results of cytological diagnosis were divided into 4 groups of unfavorable, benign, suspicious and malignant. The cytological results were compared with the histological data. The accuracy, sensitivity, specificity, positive predictive value and negative predictive value of FNA cytology were calculated using SPSS version 16.00.
    Results
    Of the specimens chosen for the study, 173 were from the parotid, 22 from the submandibular and 5 from the minor salivary glands. FNA cytological diagnosis was benign in 161 cases, suspicious for malignancy in 4 cases, and malignancy in 35 cases. Of 161 cases diagnosed as benign by FNA cytology, 25 were malignant and the frequency of false positive results was 15.5%. The accuracy, sensitivity, specificity, positive and negative predictive values of the FNA test were 82, 53, 93, 72 and 84%, respectively.
    Conclusion
    A good agreement exists between the FNA results and final histopathological diagnosis of salivary gland tumors. Also, this study showed that FNA cytology has moderate accuracy and relative diagnostic value for diagnosis of salivary gland lesions.
    Keywords: Salivary gland, Fine needle aspiration biopsy, Sensitivity, Specificity, Diagnostic accuracy
  • Dr. Afshar H., Dr. Mosharrafiyan Sh., Dr. Abbasi Salimkandi S.* Pages 280-284
    Background And Aim
    Prevention of contamination during the procedural steps is a requisite for achieving a satisfactory composite restoration. The aim of this experimental study was to compare the shear bond strength of composite to enamel in two different decontamination procedures of uncured bonding and uncontaminated conditions.
    Materials And Methods
    Thirty-six extracted sound human premolars and incisors were selected. Enamel of buccal surface was ground flat. The teeth were divided into 3 groups of 12 each. In the control group (1), 3M Single Bond adhesive was used according to the manufacturer’s instructions, without any contamination. In groups 2 and 3 uncured adhesive was saliva contaminated and then: (2) rinsed, dried, etched (5 seconds), rinsed, dried, adhesive was reapplied and (3) cured, dried, etched (5 seconds), rinsed, dried and adhesive was reapplied. Then composite cylinders were bonded to enamel surfaces.Finally, samples were sheared using Instron testing machine and shear bond strength data were subjected to one-way ANOVA.
    Results
    The mean bond strength was 16.5317 MPa in the control group, 16.2308 MPa in rinsed contaminated bonding group and 15.8025 MPa in cured contaminated bonding group. No statistically significant difference was found in the mean shear bond strength of groups 1,2 and 3 (p=0.954).
    Conclusion
    Both decontamination protocols (groups 2 and 3) resulted in acceptable bond strength and both were comparable with uncontaminated condition.
    Keywords: Saliva contamination, Enamel, Shear bond strength, Bonding agent
  • Dr. Shirani F., Dr. Khalili H., Dr. Mehravaran M.* Pages 285-293
    Background And Aim
    Tooth colored restorations are the commonly used current approach for aesthetic problems associated with brown spots. Considering the importance of conservative dentistry, the aim of this in vitro study was to evaluate the efficacy of color correction using casein phosphopeptide amorphous calcium phosphate (CPP-ACP) and resin infiltration after using 20% carbamide peroxide for brown spots in esthetic areas.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 70 human teeth samples with brown spots were collected. In the first step, 20% carbamide peroxide was applied and then samples were divided into two groups to be treated with CPP-ACP or resin infiltration. Color parameters of the samples were evaluated at baseline, after bleaching, after using infiltration resin and CPP-ACP. Any color shift was measured using spectrophotometer. The results were analyzed by SPSS version 20. For statistical analysis, paired t test, independent t-test and repeated measures ANOVA were used. P value<0.05 was considered significant.
    Results
    After using 20% carbamide peroxide, L* and b* increased and a* decreased significantly (p<0.001). By using CPP-ACP, decreases in a* and b* were not significant (p>0.05) but L* increased significantly (p<0.001). Application of infiltration resin caused a significant decrease in a* (p<0.001); however, the decrease in L* and the increase in b* were not statistically significant (p>0.05). Comparison of the two groups showed that the degree of color shift (ΔE) in brown spots was significantly different only after bleaching (p<0.001). Repeated measures ANOVA showed that ΔE between brown spots and adjacent sound enamel did not change significantly in the two subgroups (p>0.05).
    Conclusion
    The results show that for esthetically unfavorable brown spots, using 20% carbamide peroxide with CPP-ACP or resin infiltration can improve the appearance. In general, application of resin infiltration with carbamide peroxide is preferably recommended for improving translucency.
    Keywords: Carbamide peroxide, Casein Phosphopeptide amorphous calcium phosphate
  • Dr. Ghalyani P., Dr. Karami M., Dr. Havaei A., Dr. Naderi Aa., Dr. Alikhani M.* Pages 294-298
    Background And Aim
    Dental staff are exposed to aerosols. Water supply of dental units has insignificant bacterial count but the exiting water in the waterlines has over 100,000 microorganisms per milliliter. Various types of microorganisms exist in the waterline of dental units. Legionella pneumophila, Pseudomonas aeruginosa and Gram-positive cocci are among the most important ones. Scaling and root planning is a dental procedure carrying a high risk of bacterial contamination. This study aimed to assess water contamination in private dental offices in Isfahan.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, sampling was done in 50 private offices; 10 ml samples of dental unit water were collected from each scaler and a sample from the city tap water as control. We used 3-step PCR for Legionella detection. The extracted DNA was evaluated for the presence of mip gene sequence using spectrophotometry. For detection of Pseudomonas aeruginosa, samples were cultured in Brilliant Green Bile broth. To confirm P. aeruginosa, the grown colonies were cultured in Cetrimide agar medium and presence of P. aeruginosa was re-confirmed with oxidase test. For evaluation of Gram-positive cocci, multiple smears were prepared and after Gram staining, Gram-positive specimens were cultured in blood agar medium. Data were analyzed using SPSS version 20 and reported in tables and diagrams as number and percentage.
    Results
    None of the control samples were positive for any bacterium. Thirty-two test samples were also negative for the understudy bacteria; but 18 offices tested positive for these bacteria.
    Conclusion
    Our results shows that hazardous bacteria may be present in dental unit biofilm. Special attention must be paid to the cleanliness of water used in dental procedures.
    Keywords: Legionella pneumophila, Pseudomonas aeruginosa, Gram, positive cocci, Dental unit waterline
  • Dr. Atefat M., Dr. Sadeghi M.* Pages 299-304
    Background And Aim
    Due to specific properties of dentin, such as tubular structure and intrinsic moisture, bond to dentin is more difficult than to enamel. The purpose of this study was to compare the shear bond strength (SBS) of composite resin to dentin using three different types of resin bonding agents and a glass ionomer-based adhesive.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, 72 premolar teeth without caries or restorations were selected and randomly divided into six groups of 12. The first group (I) was chosen as the control group and received no preparation of dentin surface. The remaining groups received application of Single Bond (group II), OptiBond XTR (group III), All-in-One (group IV) and GC Fuji Bond LC adhesive as pre-cure (group V) and co-cure (group VI) on dentin surface, respectively. The samples were stored for two weeks in water at room temperature and then their SBS was measured using Zwick universal testing machine with a crosshead speed of 1mm/s. Statistical data were analyzed using One-way ANOVA and Tamhane's T2.
    Results
    The group bonded with OptiBond XTR had the maximum SBS (24.05±9.43 MPa) and the control group showed minimum SBS (0.68±0.32 MPa). SBS of composite resin to dentin in groups V and VI bonded with GC Fuji Bond LC adhesive was significantly lower than that in groups bonded with resin bonding agents (p<0.05).
    Conclusion
    Based on the results, application of GC Fuji Bond LC glass ionomer adhesive is not recommended to bond composite to dentin.
    Keywords: Dentin bonding agent, Fuji bond LC, Glass ionomer, Composite resin