فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:9 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/11/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کوثر دانیار، علی حیرانی*، عبدالحسین پرنو صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    فلج مغزی یک بیماری حسی حرکتی است که کنترل پوسچر و حرکت را تحت تاثیر قرار می دهد. کودکان مبتلا به فلج مغزی با اختلالاتی در عملکرد بدن مثل اسپاستی سیته، کاهش قدرت عضلانی و کنترل انتخابی حرکت روبه رو هستند که ممکن است فعالیت های عملکردی و مشارکت در زندگی روزمره را محدود سازند. هدف از این مطالعه تاثیر 8 هفته برنامه تمرینی مقاومتی پیش رونده بر وضعیت جسمانی و حرکتی کودکان فلج مغزی همی پلژی می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با رویکرد مداخله ای بر روی 16 کودک فلج مغزی همی پلژی 12-4 سال در سطح 1و2 طبقه بندی (Gross Motor Function Classification System: GMFCS) مراجعه کننده به مراکز کاردرمانی شهر ایلام انجام شد. پروتکل تمرین شامل عملکرد حرکتی درشت 16 جلسه 1 ساعته تمرینات مقاومتی پیش رونده در گروه های عضلانی هدف گروه آزمایش (8 نفر) بود. قدرت عضلانی اندام فوقانی و عملکرد حرکتی درشت (Gross Motor Function: GMF) در قبل و بعد از مداخله ارزیابی شدند.
    یافته ها
    قدرت گروه های عضلانی دست برتر به صورت معنی داری بعد از مداخله بهبود یافت، همچنین در فعالیت های ایستادن، راه رفتن، دویدن و پریدن نیز افزایش نمره مشاهده شد (p<0.05). در میزان قدرت دست مبتلا نتیجه معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که انجام تمرینات مقاومتی پیش رونده باعث بهبود عملکرد حرکتی درشت و افزایش قدرت ایزومتریک دست برتر می شود.
    کلیدواژگان: فلج مغزی نیمه بدن، وضعیت جسمانی، عملکرد حرکتی، تمرین مقاومتی پیش رونده
  • مهدی علیزاده زارعی، سمانه کرمعلی اسماعیلی* صفحات 8-16
    زمینه و هدف
    کودکان با اختلالات طیف اتیسم برخی مشکلات در زمینه ی مهارت های ارتباطی- اجتماعی و بازی داشته، الگوهای رفتاری کلیشه ای و علائق محدود دارند که در زندگی روزمره ی آنها معضلاتی را ایجاد می کنند. تکنیک فلورتایم (Floor time) مداخله ای بر مبنای بازی است که باعث تقویت مهارت های هیجانی، ارتباطی، تجسمی و بازی می شود. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر روش فلورتایم بر کودکان با اختلالات طیف اتیسم در زمینه های نامبرده بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی شبه تجربی، 20 کودک با اختلالات طیف اتیسم، در محدوده ی سنی 4- 2/5 سال به صورت غیر احتمالی و در دسترس انتخاب شدند. 10 نمونه به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شده و 10 نمونه در گروه آزمون مداخله ی فلورتایم دریافت کردند. دو گروه به فاصله ی شش ماه از طریق مقیاس ارزیابی هیجانی کارکردی (Functional Emotional Assessment Scale: FEAS) از نظر کارکردهای هیجانی پیش آزمون و پس آزمون شدند و نتایج با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و t زوج تحلیل شد.
    یافته ها
    بررسی نمرات FEAS در گروه آزمون، حاکی از اختلاف معنادار دو گروه در کارکردهای هیجانی، بین قبل و بعد از مداخله می باشد (0/017 = P) در حالیکه اختلاف پیش آزمون و پس آزمون کارکردهای هیجانی در گروه کنترل معنادار نبود. همچنین اختلاف نمرات پیش آزمون و پس آزمون بین گروه ها در این زمینه تفاوت معنادار با 0/041 = P را نشان داد.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از این است که روش فلورتایم بر بهبود کارکردهای هیجانی نظیر مهارت های ارتباطی، عاطفی و بازی در کودکان با اختلالات طیف اتیسم موثر بوده است.
    کلیدواژگان: اختلالات طیف اتیسم، بازی، فلورتایم
  • مریم چرمزاده، امیر احمدی*، نادر معروفی، رضا رجبی صفحات 17-22
    زمینه و هدف
    حس عمقی یک نوع فیدبک از اندامها به سیستم عصبی مرکزی است که به عنوان یک ابزار حسی که شامل حس وضعیت و حس حرکت است، تعریف می شود. حرکات دقیق و کنترل شده یک بخش مهم از فعالیت های ورزشی و عملکردهای روزمره هستند که نیازمند اطلاعات دقیق حس عمقی می باشند. تمرکز گیرنده های حس عمقی در ناحیه ی گردن، ساکروایلیاک و مچ پا بیشتر است. هدف از این مطالعه بررسی خطای بازسازی وضعیت در ناحیه ی گردن، در ورزشکاران نخبه ی بدمینتون و بسکتبال و مقایسه ی آن با افراد غیر ورزشکار بود.
    روش بررسی
    برای انجام این پژوهش، 20 خانم بسکتبالیست (با میانگین سنی 40/ 23سال)، 20 خانم بدمینتون باز (بامیانگین سنی 24/81سال) و 20 خانم غیر ورزشکار (با میانگین سنی 24/95 سال) به صورت هدفمند انتخاب شدند. در ابتدا دامنه کامل حرکات گردن 3 گروه ارزیابی شد و سپس خطای بازسازی وضعیت گردن در زاویه هدف (30% از کل دامنه حرکتی در هر حرکت) برای حرکات خم شدن گردن به جلو و عقب، خم شدن گردن به چپ و راست، چرخش گردن به چپ و راست با استفاده از دستگاه Cervical Range of Motion: CROM در نمونه های تحقیق اندازه گیری شد.
    یافته ها
    خطای مطلق بازسازی زاویه ی هدف در چهار حرکت خم شدن گردن به جلو، عقب، چپ و چرخش گردن به چپ در دو گروه بدمینتون باز و بسکتبالیست کمتر از گروه کنترل بود و همچنین خطای بازسازی زاویه ی هدف در خم شدن گردن به راست و چرخش گردن به راست، در گروه بدمینتون باز کمتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    حس عمقی گردن در اثر تمرینات ورزشی خاص می تواند بهبود یابد. بدمینتون و بسکتبال دو ورزش غیربرخوردی هستند که نیازمند هماهنگی چشم و دست می باشند و از آنجاییکه در تحقیق حاضر خطای بازسازی وضعیت گردن در این ورزشکاران بهتر از افراد سالم غیرورزشکار بود احتمالا ورزش های مورد مطالعه باعث بهبود حس عمقی این افراد شده است.
    کلیدواژگان: حس عمقی، گردن، بازسازی وضعیت، بدمینتون، بسکتبال
  • نرگس مفتاحی، جواد صراف زاده*، نادر معروفی، حسن جعفری صفحات 23-30
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع بالای کمردرد در ورزشکاران و آثار آن بر عملکرد ورزشی آنان، وجود یک ارزیابی دقیق قبل از طراحی برنامه توانبخشی در ورزشکاران مبتلا به کمردرد ضروری به نظر میرسد. در ارزیابی باید توجه داشت که حرکات بدن به صورت یک زنجیره کینتیکی میباشند. این بدین معناست که هر گونه مشکل در یکی از ساختمان های این زنجیره، میتواند باعث عملکرد غیرطبیعی در سایر قسمت های زنجیره شود. بنابراین در نظر نگرفتن ارتباطات بین قسمت های مختلف این زنجیره میتواند منجر به توانبخشی کمتر از حد مطلوب شود. لذا علاوه بر تمرکز درمان بر روی ناحیه آسیب دیده، بررسی کل زنجیره حرکتی میتواند در جلوگیری از باقی ماندن و تکرار چنین مشکلاتی کمک کننده باشد. از آنجایی که در زنجیره کینتیک، عضلات مفصل ران به عنوان یک حلقه ارتباط دهنده مهم بین اندام تحتانی و تنه عمل کرده و نیروها را از اندام تحتانی به ستون فقرات و برعکس منتقل میکنند، هدف مطالعه حاضر، مقایسه قدرت عضلات ران در زنان ورزشکار مبتلا به کمردرد غیر اختصاصی مزمن و سالم بود.
    روش بررسی
    15 زن ورزشکار سالم و 15 زن ورزشکار مبتلا به کمردرد غیر اختصاصی مزمن در محدوده سنی 18 تا 30 سال در مطالعه حاضر شرکت کردند. قدرت عضلات اکستانسور، ابداکتور و روتاتور خارجی ران در هر دو گروه اندازه گیری شد. برای اندازهگیری قدرت عضلات از دینامومتر دستی استفاده شد. از آنجایی که ثابت نگه داشتن دینامومتر دستی با دست آزمونگر پر از خطاست، در این مطالعه دینامومتر دستی به وسیله یک چهارچوب فلزی ثابت شد.
    یافته ها
    حداکثر قدرت عضلات اکستانسور و ابداکتور ران در زنان ورزشکار مبتلا به کمردرد، به صورت معنی داری کمتر از قدرت این گروه های عضلانی در ورزشکاران سالم بود (P < 0.05). مقایسه حداکثر قدرت عضلات روتاتور خارجی ران در دو گروه، تفاوت معنی داری را نشان نداد(P > 0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان میدهد که قدرت اکستنشن و ابداکشن مفصل ران در زنان ورزشکار مبتلا به کمردرد کمتر از گروه کنترل بود. بنابراین در ارزیابی و توانبخشی مبتلایان به کمردرد، علاوه بر ارزیابی های مربوط به ستون فقرات، توجه به قدرت عضلات مفصل ران نیز ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: کمردرد غیر اختصاصی مزمن، قدرت عضلات ران، ورزشکار
  • پیام نبوتی، علی میرزاجانی*، ابراهیم جعفرزاده پور صفحات 31-39
    زمینه و هدف
    عیب انکساری باقی مانده از جمله شایع ترین عوارض متعاقب روش های کراتورفراکتیو جراحی انکساری اعم از لیزیک و کراتکتومی فتورفراکتیو می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین میزان وقوع و عوامل خطر نیاز به عمل مجدد ناشی از عیب انکساری باقی مانده متعاقب کراتکتومی فتورفراکتیو در بیماران با عیوب انکساری نزدیک بینی و نزدیک بینی – آستیگماتیسم می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد – شاهدی، پرونده های جراحی تمامی بیمارانی که جهت اصلاح عیوب انکساری نزدیک بینی و نزدیک بی نی – آستیگماتیسم و در فاصله زمانی خرداد ماه 1388 تا خرداد ماه 1391 تحت عمل کراتکتومی فتورفر ا کتیو توسط یک جراح در بیمارستان فارابی تهران قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفت. در این فاصله زمانی، 70 چشم دارای اندیکاسیون نیاز به عمل مجدد و 158 چشم فاقد اندیکاسیون نیاز به عمل مجدد شناسایی شدند که به ترتیب گروه مورد و شاهد این مطالعه را تشکیل دادند. تمامی چشم های شرکت کننده در مطالعه دارای اطلاعات انکساری حداقل نه ماه پس از عمل بودند. از آزمون های تحلیلی تی مستقل، من ویتنی و مربع کای برای بررسی ارتباط بین هریک از متغیرهای مورد نظر با نیاز به عمل مجدد استفاده گردید و سپس تمامی متغیرها با P value< 0.2 در تجزیه و تحلیل تک متغیره، به منظور تعیین نسبت های شانس و فاصله اطمینان 95%، وارد یک مدل رگرسیون چند متغیره لجستیک شدند.
    یافته ها
    مقدار معادل کروی ≤ 5- دیوپتر، مقدار قطر ناحیه اپتیکی مورد نظر کم تر از 6 میلی متر و عدم ثبات فیکساسیون چشم حین عمل، با افزایش خطر قابل توجه نیاز به عمل مجدد همراه بودند (P<0.001) و ارتباط معنی دارشان را در رگرسیون لجستیک به ترتیب با نسبت های شانس 6/12، 6/71 و 7/89 حفظ کردند. هیچ ارتباط آماری معنی داری بین مورد و شاهدها از نظر متغیرهای سن، زمان آخرین معاینه پی گیری، مقدار آستیگماتیسم قبل عمل، مقدار انحنای قرنیه قبل عمل، مقدار ضخامت قرنیه قبل عمل، قطر مردمک و زاویه کاپا مشاهده نگردید (0/05< P).
    نتیجه گیری
    ناحیه اپتیکی کوچک، ابلیشن عمیق و بی ثباتی فیکساسیون چشم حین عمل، عوامل خطر نیاز به عمل مجدد پس از کراتکتومی فتورفراکتیو می باشند.
    کلیدواژگان: عمل مجدد، کراتکتومی فتورفراکتیو، نزدیک بینی، نزدیک بینی - آستیگماتیسم
  • ملیحه دربانی، گیتی ترکمان*، شفیعه موثقی، نوشین بیات صفحات 40-52
    زمینه و هدف
    با توجه به تمایل بیشتر افراد مبتلا به پوکی استخوان در کاربرد استراتژی هیپ برای حفظ پایداری، در مطالعه ی حاضر رابطه ی بین قدرت عضلات مفاصل هیپ، مچ پا و اکستانسور های پشت و تعادل عملکردی در زنان یائسه ی سالم و مبتلا به پوکی استخوان، بررسی شد.
    روش بررسی
    45 زن یائسه ی داوطلب بر اساس تراکم معدنی استخوان(Bone Mineral Density) به دو گروه پوکی استخوان و سالم تقسیم شدند. قدرت ایزومتریک عضلات هیپ، مچ پا و اکستانسور پشت با استفاده از دینامومتر دیجیتال اندازه گیری شد. به منظور ارزیابی تعادل عملکردی، آزمون های ایستادن با پاهای پشت سر هم، گردش ستاره و راه رفتن به شکل 8 استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه پوکی استخوان، قدرت عضلات به طور معنی داری کمتر (0/05> P) و زمان انجام آزمون راه رفتن به شکل 8 بیشتر از گروه سالم بود (0/031= P). همچنین در گروه پوکی استخوان قدرت عضلات اداکتور و اکستانسور هیپ رابطه ای معنی دار با هر سه شاخص تعادل عملکردی نشان داد (0/05> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش قدرت عضلات در زنان مبتلا به پوکی استخوان و ارتباطش با کاهش تعادل در فعالیت های روزانه، تقویت گروه های عضلانی هیپ و مچ باید در برنامه های توان بخشی آنها گنجانده شود.
    کلیدواژگان: قدرت عضلانی، تعادل عملکردی، زنان یائسه، پوکی استخوان
  • غزال هاشمی زنوز، بهروز عطارباشی مقدم*، علی امیری، علی اشرف جمشیدی، نسترن قطبی صفحات 53-61
    زمینه و هدف
    لیگامان صلیبی قدامی دارای عملکرد فیزیکی و حسی می باشد. از آن جا که انواع حس های سوماتوسنسوری ارسال شده از (Anterior Cruciate Ligament: ACL) مانند لمس، فشار و حس عمقی از مسیرهای مشابهی به سمت سیستم عصبی مرکزی طی مسیر می کنند؛ انتظار می رود اطلاعات حسی افزوده، منجر به افزایش تعادل افراد پس از جراحی بازسازی این لیگامان گردد. در این مطالعه تاثیر ورودی حسی افزوده و افزایش ورودی های ارسال شده توسط ACL با استفاده از گیرنده های مربوط به حس لمس اعمال شده توسط بستن کاف در قسمت تحتانی ران افراد شرکت کننده، بر روی تعادل داینامیک افراد پس از جراحی بازسازی ACL مورد سنجش قرار گرفت. هدف این مطالعه بررسی تاثیر اطلاعات حسی لمس، در تعادل داینامیک افراد پس از جراحی بازسازی ACL در مقایسه با افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    32 مرد 35-18 سال (16 مرد با جراحی بازسازی ACL و 16 مرد سالم)، به طور تصادفی انتخاب شدند. تمامی شرکت کنندگان حین انجام آزمون های عملکردی: Star Excursion Balance Test: SEBT و Cross Over Hop for Distance: COH اطلاعات حسی لمس را دریافت کردند.نمره های آزمون های عملکردی قبل و پس از اعمال اطلاعات حسی در افراد پس از جراحی بازسازی ACL و گروه شاهد اندازه گیری شد.
    یافته ها
    اطلاعات حسی افزوده عملکرد کاربردی بیماران را پس از جراحی بازسازی ACL ارتقاء بخشید. اختلاف آماری معناداری پس از اعمال لمس در نتایج آزمون COH در افراد دیده شد. p=0/000. به علاوه پس از اعمال لمس، پیشرفت معناداری در جهات: داخلی P=0/005 و خلفی داخلی P=0/034 در آزمون SEBT در پای درگیر گروه ACLR ایجاد شد.
    نتیجه گیری
    اطلاعات حسی افزوده، موجب پیشرفت تعادل داینامیک در افراد پس از جراحی بازسازی ACL می گردد. یافته های مطالعه حاضر استفاده از اطلاعات حسی افزوده را به عنوان روشی جدید جهت افزایش تعادل داینامیک تایید می کند.
    کلیدواژگان: لیگامان صلیبی قدامی، تعادل داینامیک، اطلاعات حسی
  • فائزه قربانی، مجتبی کامیاب*، فاطمه آزادی نیا، بهنام حاجی آقایی صفحات 62-72
    زمینه و هدف
    گردن درد، یک اختلال شایع در جوامع صنعتی می باشد. کولارهای گردنی با محدود نمودن حرکات گردن و فراهم نمودن ستون فقرات گردنی با ثبات، روشی متداول و موثر در کاهش علائم، تسکین و یا جلوگیری از گردن درد ناشی از شرایط دژنراتیو و یا پس از جراحی می باشند. با این وجود بیشتر بیماران، استفاده از کولار را به دلیل عدم رضایت از ظاهر و یا تهویه نامناسب کولار و گرمای حاصل از آن نمی پذیرند. به منظور کنترل این عوامل عدم پذیرش تلاشی صورت گرفته است که به ابداع کولاری با طرح باز، ظاهر متفاوت و حداکثر تهویه منتهی گردیده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر کولار گردنی دارای طرح باز بر دامنه ی حرکتی گردن و پذیرش افراد می باشد.
    روش بررسی
    دامنه ی حرکتی فلکسیون، اکستانسیون، لترال فلکسیون به راست و چپ و چرخش محوری به راست و چپ گردن 72 فرد سالم با و بدون پوشیدن کولار گردنی دارای طرح باز بوسیله ی دستگاه اینکلینومتر دیجیتال 3 بار اندازه گیری شد. به منظور سنجش میزان پذیرش این طراحی جدید از سوی شرکت کنندگان در این مطالعه، میزان پذیرش آن ها در مورد 5 شاخص مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    کولار گردنی دارای طرح باز به صورت معناداری(0/05> P) در محدودکردن حرکات گردن در سه صفحه حرکتی اثربخش بود. اثربخشی کولار دارای طرح باز در محدود کردن فلکسیون و اکستانسیون گردن به ترتیب 78/24 درصد و 79/91 درصد، در محدود کردن لترال فلکسیون به راست و چپ گردن 56/70 درصد و 54/36 درصد و در محدود کردن حرکات چرخش محوری به راست و چپ 82/22 درصد و 82/60 درصد بدست آمد.
    نتیجه گیری
    می توان کولار گردنی دارای طرح باز را به عنوان یکی از کولارهای نیمه سخت که محدودیت حرکتی قابل قبولی برای گردن فراهم می کند، در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: گردن، ارتوز، کولار، دامنه حرکتی، پذیرش
  • مراد امیراحمد، ابراهیم جعفرزاده پور*، ادریس محمد طاهر هرکی صفحات 73-78
    زمینه و هدف
    تعیین فشار چشم از مهمترین چالش های بالینی در علوم بینایی محسوب می شود. در این مطالعه میزان فشار چشم بیماران نزدیک بین قبل و پس از photorefractive keratectomy: PRK مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفته است.
    روش بررسی
    افراد کاندید جراحی انکساری در بیمارستان آموزشی «جمهوری» شهر اربیل، مورد بررسی انکساری و چشمی قرار گرفته و افراد نزدیک بین ساده در این مطالعه قرار گرفتند. فشار چشم بیماران نزدیک بین توسط روش غیر تماسی (Non contact tonometer: NCT) و ضخامت قرنیه توسط روش اولتراسونیک قبل و سه ماه پس از جراحی PRK در زمان و مکان یکسان در کلیه بیماران نزدیک بین اندازه گیری شد.
    یافته ها
    فشار چشم اندازه گیری شده در 212 مورد قبل از جراحی انکساری به طور متوسط (با انحراف معیار) (1/8) ± 15/12 میلیمتر جیوه بود که 3 ماه پس از جراحی به میزان متوسط (با انحراف معیار) (1/9) ± 12/16 میلیمتر جیوه به طور معنی داری کاهش یافت (p<0.0001). ارتباط معنی داری بین ضخامت باقی مانده قرنیه و کاهش فشار چشم بدست آمد (p<0.0001).
    نتیجه گیری
    پس از جراحی انکساری فشار چشم اندازه گیری شده ظاهرا کاهش معنی داری را نشان می دهد، که آگاهی از این امر می تواند در تشخیص صحیح و به موقع برخی اختلالات چشمی ناشی از افزایش چشم موثر باشد. بنابراین، به نظر می رسد بایستی ضرایب تصحیح و/یا معیار های مشخصی را برای تعیین دقیق فشار چشم پس از جراحی انکساری در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: : جراحی PRK، عیوب انکساری، فشار داخلی چشم، ضخامت مرکزی قرنیه
  • رحیمه محمودی، سعید طالبیان*، الهه سجادی صفحات 79-86
    زمینه و هدف
    هم اکنون کمردرد، شایع ترین و پرهزینه ترین مشکل عضلانی – اسکلتی در جوامع مدرن می باشد. از هر ده نفر، یک نفر، یکبار در طول زندگی به کمردرد مبتلا می شود. 90% از کمردردها در طی شش هفته بهبود می یابند اما دوره تکرار و عود، بسیار شایع است. از طرفی، مفصل ساکروایلیاک بعنوان منشا بسیاری از دردهای ناحیه کمر و لگن و از جمله عناصر مهم در عملکرد طبیعی سیستم عضلانی- اسکلتی در طی راه رفتن می باشد. در ثبات این مفصل علاوه بر عوامل استخوانی و لیگامانی، عضلات نیز نقش دارند که شروع فعالیت و مدت شروع تا حداکثر فعالیت عضلانی در این عضلات در انتقال نیرو در این مفصل با اهمیت است. لذا هدف از این مطالعه، مقایسه زمان بندی فعالیت عضلانی در این عضلات در طی مرحله ابتدائی و میانی مرحله ایستایی راه رفتن با سرعت راحت (سرعت معمولی راه رفتن) بین دو گروه مبتلا به کمردرد مزمن و افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    16 فرد مبتلا به کمردرد (14 زن و 2 مرد) با میانگین سن 2/61 ± 25/23 و 15 فرد سالم (13 زن و 2 مرد) با میانگین سن 11/29 ± 29/73 در این مطالعه شرکت کردند. شروع فعالیت و مدت شروع تا حداکثر فعالیت عضلات با استفاده از دستگاه Datalink ثبت شد و با نصب Footswitch در زیر پاشته سمت درگیر در گروه مبتلا به کمردرد و پای غالب در گروه کنترل و نصب نشانگرهایی بر روی متاتارس پنجم و قوزک خارجی و دوربین فیلمبرداری، مرحله آغاز و میانی مرحله ایستائی راه رفتن مشخص شد.
    یافته ها
    اگرچه شروع فعالیت عضلانی در گروه مبتلا به کمردرد در طی آغاز مرحله ایستائی یعنی پاسخ به لودگذاری با تاخیر بود اما اختلاف در دو گروه از نظر آماری معنادار نشد (0/4 = P). مدت شروع تا حداکثر فعالیت عضلانی در طی مرحله آغاز در تمام عضلات مورد مطالعه (با 0/01 = P) و در مرحله میانی جز در مورد عضله دو سر رانی در دیگر عضلات (با 0/005 = P)، در دو گروه، معنادار بود.
    نتیجه گیری
    شروع با تاخیر فعالیت عضلانی و مدت شروع تا حداکثر فعالیت عضلانی طولانی در طی رخدادهای ابتدائی و میانی مرحله ایستایی راه رفتن با سرعت راحت می تواند به عنوان یک استراتژی جبرانی در جهت کنترل حرکات تنه بطور موثر، تامین ثبات کافی و انتقال کارآمد لود به ناحیه کمری در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: فعالیت عضلانی، کمردرد مزمن، راه رفتن، عضلات تنه، عضلات اندام تحتانی
|
  • Kosar Daniar, Ali Heirani *, Abdolhossein Parnow Pages 1-7
    Background And Aim
    Cerebral palsy is a sensory and motor disease that affected control of posture and movement. Children with cerebral palsy show dysfunction in body such as spasticity, decreased muscle strength and selective control of movement that may limit functional activity and participation in daily life. The purpose of this study is to investigate effects of 8-Weeks progressive resistance training program on physical and motor status in children with hemiplegic cerebral palsy.
    Materials And Methods
    This study was semi-experimental with the interventional approachon16children of 4-12 years old with hemiplegic cerebral palsy in the first and second level of GMFCS classification that referred to rehabilitation center in Ilam city. Protocol of training was consisted of 16 one-hour sessions progressive resistance training in the case muscle group s (8 subjects). Upper extremity muscles strength were measured by digita l dynamometer and gross motor function were evaluated by Gross Motor Function Measure (GMFM-88) at before and after intervention.
    Results
    The strength of dominant hand muscle groups was improved significantly after the intervention, also the scores of stand ing, walking, running and jumping were increased (p<0.05). There was no significant effect in strength of involved hand.
    Conclusion
    The results of this study indicate that progressive resistance training improve gross motor function and increase isometric strength in the dominant hand.
    Keywords: Hemiplegic cerebral palsy, Physical status, Motor function, Progressive resistive excercises (PRE)
  • Mehdi Alizadeh, Samaneh Esmaeili * Pages 8-16
    Background And Aim
    Children with autistic spectrum disorders (ASD) represent some difficulties in their socio-communicative and play skills، and also have restricted interests and stereotyped patterns of behaviors that effect on their daily living. Floor-time technique is a play–based intensive intervention that deals with communication، emotion، play، and imagination. The aim of this study is to determine the effectiveness of Floor-time technique in emotional functions of children with ASD.
    Materials And Methods
    A quasi-experimental study was conducted on children with ASD (2. 5-4 years-old) who were selected by non-randomized sampling. Ten children، as case group، received Floor-time and 10 subjects were matched with them as control group. Pretest and posttest were conducted using Functional Emotional Assessment Scale (FEAS) to measure emotional functions with an interval of six months. The data were analyzed by paired and independent samples T-test.
    Results
    Statistical analysis indicated a significant difference between pre and posttest of FEAS in the case group (P=0. 017). But the difference between pre and post test in the control group was not significant. In addition، the differences of pre and posttest scores between two groups were showed significant difference (p=0. 041).
    Conclusion
    This study provided preliminary evidences for the use of Floor-time technique for increasing communicative، emotional، imaginative، and play skills in the children with ASD.
    Keywords: Autistic spectrum disorders, Floor, time, Play
  • Maryam Choromzadeh, Amir Ahmadi *, Nader Marufi, Reza Rajabi Pages 17-22
    Background And Aim
    Proprioception is a type of feedback from limbs to CNS which defines a sensory tools to contribute position sense and movement sense. Precise and controlled movements are important sections of sports and activity daily living which needs to accurate information of proprioception. High concentration of proprioceptors are reported in cervical spine, sacroiliac and ankle joint. The purpose of this study was to compare repositioning error of cervical spine on high level badminton and basketball players and healthy subjects.
    Materials And Methods
    Twenty female basketball players (23.40 years old), 20 female badminton players (24.81years old) and 20 healthy female (24,95years old) subjects were recruited to participate in this study. Cervical total range of motion (ROM) and repositioning error in target angle (30% of full ROM in each movement) of flexion, extension, right and left lateral flexion and rotation were measured by CROM apparatus.
    Results
    Our results indicate that two groups of athletes has significant differences with non-athletic subjects in flexion, extension, left lateral flexion and ro tation and there were significant differences in right lateral flexion and right rotation between badminton players and non-athletic subjects (P<0.005).
    Conclusion
    Cervical proprioception may improve with specific sport movements. Basketball and badminton are non-contact sports that needs to eye and hand coordination, as our results showed that the cervical repositioning error was decreased in athletics related to non-athletic subjects, the mentioned sports may improve proprioception.
    Keywords: Proprioception, Cervical, Repositioning error, Basketball, Badminton
  • Nages Meftahi, Javad Sarrafzadeh *, Nader Marufi, Hassan Jafari Pages 23-30
    Background And Aim
    Regarding to high prevalence of low back pain (LBP) in athletes and its effect on their athletic function, an accurate evaluation before planning the rehabilitation program seems necessary in athletes with LBP. It should be considered that human movements are like as a kinetic chain. It means that any problems in every parts of this chain can cause dysfunction in the other parts of the chain. Not taking attention to the relationships between different parts of this chain may result in suboptimal rehabilitation. Therefore, focusing treatment on the entire parts of the kinetic chain besides the injured part, may prevent recurrenceof the dysfunction. Since in the kinetic chain hip muscles act as a link between lower extremities and trunk, the purpose of the present study was to evaluate and compare muscles strength of hip joint in female athletes with and without non-specific chronic LBP.
    Materials And Methods
    Fifteen healthy female athletes and 15 female athletes with non-specific chronic LBP participated in this study. Their age was between 18-30 years. Hip extension, abduction and external rotation strength in all participants were measured. A hand-held dynamometer (HHD) was used to measure muscle strength. Since fixing HHD by examiner’s hand is fraught with error, it is fixed by a stable frame.
    Results
    The maximum strength value of hip extension and abduction in female athletes with LBP were significantly lower than these measures in healthy group (P < 0.05). No significant differences were seen in the maximum value of hip external rotation strength between two groups (P > 0.05).
    Conclusion
    The results of the present study show that hip extension and abduction strength in female athletes with LBP were lower than these measures in healthy group. Therefore, hip strength measurements besides the examination of the spinal column seem to be necessary in evaluation and rehabilitation of the patients with LBP.
    Keywords: Non, Specific Chronic Low Back Pain, Hip Muscles Strength, Athlete
  • Payam Nabovati, A. Mirzajani *, Ebrahim Jafarzadehpur Pages 31-39
    Background And Aim
    Residual refractive error is one of the most common complications of keratorefractive surgeries including laser assisted in situ keratomileusis (LASIK) and photorefractive keratectomy (PRK). This study aimed to determine the incidence rate and risk factors for re - treatment following photorefractive keratectomy (PRK) in patients with myopia and myopic astigmatism.
    Materials And Methods
    A case control study was performed on the surgical records of all eyes that underwent PRK from May 2009 to May 2012 at Farabi Eye Hospital by one surgeon. During this period, 70 eyes with indication for retreatment (cases) and 158 control eyes were identified. All of the eyes included in the study had refraction data at least 9 months post-operatively. Student t, Man-Whitney U and chi-square tests were used for univariate analysis of presumed associations. All variables with a P value of < 0.2 on univariate tests were entered in a multiple logistic regression to estimate adjusted odds ratios (ORs) and 95% confidence intervals (CIs) for the risk factors of interest.
    Results
    Pre-op (pre-operative) manifests refraction spherical equivalent ≥-5.00 diopter, intended/nominal optical zone diameter of<6 mm and ocular fixational instability during surgery were associated with an increased risk of retreatment (all P values <0.001) and maintained their significance on multiple logistic regression with strong odd ratios of 6.12, 6.71 and 7.89 respectively. No statistically significant association was found between cases and controls in variables of age, sex, follow-up time, pre-op astigmatism, pre-op keratometry reading, pre-op pachymetry reading, pupil diameter and Kappa angle (all P values>0.05).
    Conclusion
    Small optical zone, deep ablation and unstable fixation during laser ablation are strong predictors for retreatment after photorefractive keratectomy.
    Keywords: Re, treatment, Photorefractive keratectomy, Myopia, Myopic astigmatism
  • Maliheh Darbani, Giti Torkaman *, Shafieh Movassaghe, Nooshin Bayat Pages 40-52
    Background And Aim
    According to the further tendency of osteoporotic people to use the hip strategy to maintain stability, in present study, the relationship between hip, ankle and back extensor muscles strength and functional balance in healthy and osteoporotic postmenopausal women were evaluated.
    Materials And Methods
    Forty-five volunteer postmenopausal women were divided into two normal and osteoporosis groups according to their bone mineral density. Maximal isometric strength of hip, ankle, and back extensor muscles were assessed by a hand-held digital dynamometer. Functional balance was assessed by Near Tandem Stand (NTS), Star excursion (SE) and Figure of 8 walking (F8W) tests.
    Results
    In osteoporosis group, all muscle groups were significantly weaker than the normal group (P<0.05), and the time of F8W test was significantly more than normal group (P=0.031). Also, in osteoporosis group, hip adductors and extensors showed a significant correlation with three functional balance tests (P<0.05).
    Conclusion
    Regarding to decrease of muscle strength in osteoporotic women and its relationship to declining of functional balance in ADL, strengthening of hip and ankle muscle groups should be considered in their rehabilitation programs.
    Keywords: Muscle strength, Functional balance, Postmenopausal women, Osteoporosis
  • Ghazal Hashemi Zonuz, Behrooz Attar Bashi Moghadam *, Ali Amiri, Ali Ashraf Jamshidi, Nastaram Ghotbi Pages 53-61
    Background And Aim
    Anterior Cruciate Ligament (ACL) is responsible for physical and somatosensory function. It is expected that additional sensory information improves dynamic balance of ACL reconstruction patients. This study is aimed to determine the effect of sensory information on knee dynamic balance after ACL reconstruction in comparison with normal people.
    Materials And Methods
    The study was designed as a randomized clinical trial. Thirty two men (16 men with unilateral ACL reconstruction and 16 healthy men), assigned in three groups: ACLR, reconstructed knee ACLR, non-reconstructed knee and normal. All participants received tactile information during functional tests. Dynamic postural stability was assessed by two functional tests including: Star Excursion Balance test and Cross over Hop for distance. The functional tests scores were conducted both pre and post applying sensory information in ACLR and normal people.
    Results
    The data showed that tactile information improves functional performance of ACLR patients. There were significant difference in reconstructed knee’s SEBT scores in medial (p=0.005) and posteromedial (p=0.034) directions by adding touch information. Significant difference in dynamic balance by addition of touch sense, in COH scores of ACLR people and normal population was found.
    Conclusion
    The findings of this study showed that additional sensory information improves dynamic balance in ACLR patients. The positive effect of tactile information supports to apply additional sensory information as a new method for increasing dynamic balance.
    Keywords: Anterior cruciate ligament, Sensory information, Dynamic balance
  • Faezeh Ghorbani, Mojtaba Kamyab *, Fatemeh Azadinia, Behnam Hajiaghaei Pages 62-72
    Background And Aim
    Neck pain is one of the most prevalent disorders in the world and became a major public health problem. It is a common condition affecting as much as two-thirds or more of the general population at one point of time during their life. Cervical collars have been approved to be effective on neck pain and disability as a conservative treatment. Actually most of patients refused to use them because of their appearance and raise temperature by wearing them. So we introduced a new design of cervical collar called Open-design collar, it seems that could be accepted better by patients because of its different appearance. The purpose of the current study was to investigate the effect of Open-design collar on user’s acceptance and cervical range of motion in asymptomatic adults.
    Materials And Methods
    Seventy-two healthy subjects (36 women and 36 men) aged 18 to 29 years oldwere recruited for this study. Neck movements were measured using JTECH Medical Dual Digital Inclinometer. Active flexion, extension, right and left lateral flexion, and right and left rotation were assessed in each subject 3 times with and without Open-design collar. To assessthe acceptance of wearing Open-design collar, each subject was asked to fill an acceptance questionnaire of five criteria about the Open-design collar.
    Results
    Open-design collar significantly reduced cervical motions. It reduced flexion and extension on average by 78.24 ± 8.03%, 79.91 ± 8.02%, and right lateral flexion and left lateral flexion by 56.70 ± 13.91%, 54.34 ± 13.39% and right axial rotation and left axial rotation on average by 82.22 ± 5.48 and 82.60 ± 6.77.
    Conclusion
    Based on the data of the 72 subjects presented in this study, the Open-design collar adequately immobilized the cervical spine as a semi-rigid collar while the subjects accepted it by a good score.
    Keywords: Neck orthoses, Collar, Range of motion, Acceptance
  • Morad Amir Ahmad, Ebrahim Jafarzadepur *, Edris Mohammad Tahirharki Pages 73-78
    Background And Aim
    Determination of intra ocular pressure is one of the most important ophthalmic dilemmas. This study compares pre and post photorefractive keratectomy (PRK) measures of intraocular pressure (IOP).
    Materials And Methods
    Simple myopic subjects were selected for this study from "Jomhuri" educational hospital in Erbil. All myopic PRK candidates were referred for IOP measurement. IOP was measured by noncontact tonometer (NCT) in all myopic cases pre and 3 months after PRK at the same diurnal time. Pachymetry was done for all participants.
    Results
    Two hundred and twelve participants were evaluated. The IOP was 15.12 ± 1.8 (mean ± SD) before surgery and 12.16 ± 1.9 after surgery (p<0.0001). The residual corneal depth was significantly determining the IOP result (p<0.0001).
    Conclusion
    Apparently, IOP significantly decreases after PRK; however, some ocular diseases that are diagnosed according to the IOP may be missed. Therefore, specific concern should be considered for IOP measurement after refractive surgery.
    Keywords: PRK, IOP. Refractive error, CCT
  • Rahimeh Mahmoodi Saeed Talebian *, Elaheh Sajadi Pages 79-86
    Background And Aim
    Low back pain (LBP) is the most common and expensive musculoskeletal problem in industrialized societies. One in ten people suffers from LBP once in his life. It is self-limited up to 90%, but it is common to repeat. By the way, sacroiliac joint (SIJ) is the origin of low back and pelvic pain in many cases and one of the most important elements in normal musculoskeletal function during gait cycle. Muscles are important to stabilize this joint plus to bones and ligaments. Some of the muscles (Gluteus Maximus, Biceps Femoris, Multi Fidus, Erector Spinae) contributing in gait cycle are important to transfer load through SIJ. The aim of this present study is to compare muscle activity timing during initial and mid stance phase of gait cycle. Methods and Materials: Sixteen low back pain cases and fifteen healthy subjects participated in this study. A footswitch is placed beneath foot at the suffered side in LBP cases and dominant foot in control group. Two markers were on the 5th metatarsal bone and lateral maleolus. Electrodes are placed on selected muscles according to SENIAM. Digital camera and EMG Datalink were turned on simultaneously and subject started to walk with his own favorite speed in a specific direction and path. Onset and time to peak of selected muscles were recorded during gait by Datalink and processed by its software.
    Results
    Low back pain cases showed delayed muscle onset, although it was not significant (P=0.4). Time to peak of all selected muscles in loading response event in LBP group was longer and significant (P=0.01). There was also significant difference in time to peak of all selected muscles during mid-stance event (P= 0.005) except biceps femoris muscle.
    Conclusion
    Delayed onset and longer time to peak during initial and mid stance phase of gait can be interpreted as a compensatory strategy to control trunk movements effectively, provide sufficient stability and transfer load to lumbar area efficiently.
    Keywords: Muscle activity, Low back pain, Gait, Trunk muscles, Lower Limb Muscles