فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:7 Issue: 26, 2015

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:7 Issue: 26, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/11/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا علمدار، طوبی غضنفری*، حسن سلیمی صفحات 1-6
    اهداف
    گاز خردل ماده ای آلکیله کننده و محرک التهاب است که به عنوان سلاح شیمیایی به کار گرفته شد. مشکلات ریوی در افراد مواجه با گاز خردل، اصلی ترین عامل ناتوانی و مرگ و میر در درازمدت است. آسیب DNA یکی از مهم ترین ضایعات بالینی به حساب می آید. آپوپتوز به طور معمول هنگام تکامل و پیری و به عنوان مکانیسمی هموستاتیک برای حفظ جمعیت سلولی در بافت ها و همچنین به عنوان مکانیسم دفاعی در واکنش های سیستم دفاعی بدن یا هنگامی که سلول ها توسط عوامل سمی یا بیماری آسیب می بینند، رخ می دهد. هدف این مطالعه مقایسه میزان آپوپتوز در سلول های تک هسته ای خونی مصدومان شیمیایی 25 سال پس از مواجهه و افراد غیرمواجه با گاز خردل بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1393 انجام شد و از میان جانبازان شیمیایی 10 نفر به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان گروه مورد و از میان افراد غیرمواجه، 11 نفر به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. از افراد هر دو گروه 3سی سی خون محیطی جمع آوری و جداسازی سلول های تک هسته ای خون محیطی به روش گرادیان فایکل انجام شد. پس از آماده سازی سلول ها، از کیت تشخیص مرگ سلولی به روش الایزا برای سنجش میزان آپوپتوز استفاده شد. از آزمون آماری T استودنت برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین میزان بروز آپوپتوز در گروه کنترل 0/168±0/533 و در گروه مورد 0/116±0/345 بود که از لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشت (0/39=p).
    نتیجه گیری
    گاز خردل در فاز مزمن (25 سال بعد از مواجهه)، تاثیری بر میزان آپوپتوز سلول های تک هسته ای خون محیطی ندارد.
    کلیدواژگان: گاز خردل، آپوپتوز، جانبازان
  • سید احمد محمودیان *، غلامرضا خیرابادی، محمدرضا مراثی صفحات 7-14
    اهداف
    بسیاری از روان پزشکان در درمان مبتلایان به افسردگی مزمن، علاوه بر درمان های مرسوم دارویی و روان شناختی به استفاده از درمان های مکمل از جمله هومیوپاتی روی آورده اند. هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی افزودن درمان هومیوپاتی به درمان های رایج افسردگی بر شدت افسردگی و کیفیت زندگی جانبازان مبتلا به افسردگی بود.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در سال های 92-1391 روی 65 نفر از جانبازان مبتلا به افسردگی با علایم مشابه دینامیسم داروی ناتروم موریاتیکوم (نات.ام) بستری در بیمارستان شهید رجایی اصفهان انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه هومیوپاتی (35 نفر) و کنترل (30 نفر) قرار گرفتند. برای گروه هومیوپاتی علاوه بر درمان رایج، داروی هومیوپاتی و برای گروه کنترل، پلاسبو تجویز شد. افراد قبل و بعد از مداخله، پرسش نامه افسردگی بک و فرم کوتاه پرسش نامه کیفیت زندگی را تکمیل کردند. اطلاعات در نرم افزار SPSS 20 و با آزمون های من- ویتنی و کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات شدت افسردگی (0/577=p) و کیفیت زندگی (0/524=p) بعد از مداخله درمانی (با کنترل نمره شدت افسردگی و کیفیت زندگی قبل از مداخله) بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت، اما در حیطه های جسمانی و روانی از کیفیت زندگی بین دو گروه تفاوت معنی دار وجود داشت (0.05>p).
    نتیجه گیری
    درمان هومیوپاتی به مدت 6 ماه بر شدت افسردگی جانبازان مبتلا به افسردگی مزمن موثر نیست، ولی بر محورهای روانی و جسمی کیفیت زندگی آنان موثر است.
    کلیدواژگان: افسردگی، هومیوپاتی، کیفیت زندگی، طب مکمل
  • مصطفی رضایی، علی گلکاری، فاطمه لوایی*، محمد طباطبایی نایینی صفحات 15-19
    اهداف
    جانبازان مبتلا به اختلالات استرسی بعد از سانحه برای کاهش علایم بیماری خود، مجبور به استفاده از داروهای ضدافسردگی، ضدتشنج و داروهای متعادل کننده خلق هستند که از عوارض مصرف این دسته داروها عوارض دهانی و دندانی متعدد و بیماری های لثه ای است. این مطالعه با هدف بررسی و تعیین وضعیت سلامت دهان جانبازان اعصاب و روان شهر شیراز صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی که در سال های 93-1392 انجام شد، 80 نفر از جانبازان اعصاب و روان مراجعه کننده به مرکز درمانی باغ جنت شهر شیراز به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها چک لیست محقق ساخته بود. پس از تکمیل چک لیست، داده ها به نرم افزار SPSS 17 وارد و برای آنالیز از آزمون غیرپارامتری همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    میزان DMFT در افراد تحت بررسی 6/2±23/7 به دست آمد. سن رابطه معنی داری با شاخص های DMFT، سلامت دهان و خونریزی نداشت. مصرف داروهای ضدسایکوز رابطه مثبت و معنی داری با شاخص DMFT و شاخص سلامت دهان داشت، ولی این ارتباط درباره داروهای آرام بخش، ضدافسردگی از لحاظ آماری معنی دار نبود. ارتباط آماری معنی داری بین شاخص خونریزی و نوع داروی مصرفی مشاهده نشد. مدت زمان مصرف دارو ارتباط معنی داری با شاخص های سلامت دهان، DMFT و خونریزی نشان نداد. رابطه معنی دار مثبتی بین شاخص خونریزی و شاخص DMFT مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    وضعیت بهداشت دهانی جانبازان روانی بستری شده در بیمارستان ضعیف و قابل تامل است.
    کلیدواژگان: جنگ، سلامت دهانی، جانبازان
  • خدیجه ابوالمعالی*، اکرم سادات کمال صفحات 21-28
    اهداف
    ترومای ثانویه، به عنوان نشانگان تقریبا مشابه با اختلال استرس پس از سانحه در نظر گرفته می شود که به صورت غیرمستقیم و از طریق تماس نزدیک با قربانیان اصلی ایجاد می شود. این پژوهش با هدف بررسی اثرات آموزش مبتنی بر مدل طرحواره در کاهش علایم استرس ترومای ثانویه و ابعاد آن (تجربه مجدد رویداد، اجتناب و برانگیختگی) در همسران جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 24 نفر از همسران جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه که از سال های 1385 تا 1392 به بیمارستان روان پزشکی صدر تهران مراجعه کرده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. این افراد به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. ابزارهای پژوهش، پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی، «مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس» و «مقیاس نشانگان استرس ترومای ثانویه» بودند. آموزش مبتنی بر رویکرد طرحواره، در 12 جلسه 2ساعته صورت گرفت. داده ها با آزمون های تحلیل کوواریانس تک متغیری و تحلیل کوواریانس چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، میانگین نمره نشانه های ترومای ثانویه در گروه آزمایش به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود. همچنین بین میانگین نمره های دو گروه، در علایم مزاحمت، اجتناب و برانگیختگی تفاوت معنی داری وجود داشت(0.01>p).
    نتیجه گیری
    آموزش طرحواره محور، راهبردی کارآمد و سودمند برای کاهش علایم ترومای ثانویه و مولفه های آن (مزاحمت، اجتناب و برانگیختگی) در همسران جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه است.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از ضربه، جانبازان، استرس، مدل ها
  • محمد حیدریان مقدم، سید حسین سیدحسینی داورانی، حمید شکوهی، سید عباس میرصادقی، رمضان عمویی خورشیدی، احسان مدیریان، غلامحسین عرب شیبانی، مهدی معصومی*، بتول موسوی، محمدرضا سروش، مریم حسینی صفحات 29-34
    اهداف
    صدای مهیب و ناگهانی مانند صدای ناشی از انفجار مین، می تواند موجب پارگی پرده گوش، اختلال در سیستم استخوانچه ای، اختلال در سیستم عصبی گوش و در برخی موارد ناشنوایی کامل شود. بر همین اساس، این مطالعه با هدف جمع آوری اطلاعات و بررسی وضعیت شنوایی قربانیان مین زیر 18 سال ایران انجام شده است.
    روش ها
    تمامی بازماندگان انفجار مین زیر 18 سال مبتلا به مشکلات شنوایی، وارد مطالعه شدند و پس از گرفتن اطلاعات دموگرافیک، وضعیت شنوایی، اطلاعات بالینی و درمانی آن ها توسط یک پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مورد ارزیابی قرار گرفت. فراوانی ها به صورت عدد و درصد و همچنین میانگین و انحراف معیار گزارش شد.
    یافته ها
    حدود یک سوم از قربانیان انفجار مین از مشکلات شنوایی رنج می بردند که میانگین سنی آن ها 2.05 ± 16.13 سال و میانگین مدت زمان کم شنوایی 2.5 ± 6.7 سال محاسبه شد. شایع ترین مشکل جانبی سردرد با فراوانی 81.3% بود. بیشتر افراد تحت مطالعه در محیط های با فرکانس بالا و شلوغ دچار مشکل می شدند (65%) و وزوز گوش یک مشکل شایع در میان آن ها گزارش شد (87%). نزدیک به 50 درصد از کم شنوایی ها در هر گوش حسی-عصبی بود. ارتباط معناداری میان مدت زمان مجروحیت و میزان کم شنوایی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    قرار گرفتن در مقابل صدای ناگهانی مانند انفجار مین می تواند باعث بروز انواع مشکلات شنوایی مانند کم شنوایی و همچنین مشکلات دیگری مانند سردرد، سرگیجه و وزوز گوش شود که قادراند کیفیت زندگی افراد را به شدت تحت تاثیر قرار دهند. فراوانی مشکلات شنوایی در بازماندگان انفجار مین زیر 18 سال بسیار بالاست و برخی از آن ها با گذشت مدت زمان طولانی از حادثه، همچنان از این مشکلات رنج می برند. با توجه به حساسیت گروه سنی تحت مطالعه، مطالعات گسترده تر در این زمینه و معاینات منظم این افراد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مشکل شنوایی، وزوز گوش، مین
  • مریم نیکونژاد، طوبی غضنفری*، نیره عسکری، امیرحسن زرنانی، کیوان گوهری مقدم، سید عباس میرافشاریه صفحات 35-42
    اهداف
    گاز خردل ماده ای آلکیله کننده است که توانایی آسیب به DNA و آنزیم های داخل سلولی را دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان ژن CXCL10 در بافت ریه جانبازان شیمیایی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال های 93-1392 روی 16 بلوک پارافینه ریه افراد مواجه با گاز خردل و 7 بلوک پارافینه ریه افراد غیرمواجه به عنوان گروه کنترل و دارای اختلالات ریوی مزمن با شمای پاتولوژیک مشابه انجام گرفت. میزان بیان CXCL10 در بافت ریه با تکنیک ریل تایم PCR اندازه گیری شد. برای سنجش نسبی بیان ژن ها از روش موسوم به دلتا CT استفاده شد. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار 20 SPSS و آزمون من- ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین دلتا CT نمونه های جانبازان 3/58±7/37 و نمونه های کنترل 3/29±5/81 بود که اختلاف معنی داری بین 2 گروه و نیز بین زیرگروه های مواجه و غیرمواجه مشاهده نشد (p>0.05). الگوی بیان ژن CXCL10 در گروه های مواجه و غیرمواجه با اختلالات پاتولوژیک ریوی مشابه، یکسان بود.
    نتیجه گیری
    میزان و الگوی بیان ژن CXCL10 در بافت های ریه در افراد مواجه و غیرمواجه با گاز خردل با شمای پاتولوژیک مشابه تفاوتی ندارد.
    کلیدواژگان: گاز خردل، کموکاین CXCL10، ژن ها، ریه
  • علیرضا آقایوسفی، آقای برزو امیرپور*، احمد علیپور، حسین زارع صفحات 43-48
    اهداف
    اختلال استرس پس از سانحه، از نظر همه گیرشناسی، چهارمین اختلال رایج در روان پزشکی قلمداد می شود. این مطالعه با هدف مطالعه نتایج به کارگیری درمان پردازش شناختی بر زیست نشانگرهای قلبی- عروقی (فشارخون سیستولی و فشارخون دیاستولی، ضربان قلب و دمای بدن) جانبازان جنگ مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی با پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل در کلیه مردان جانباز جنگ ایران و عراق مقیم استان کرمانشاه در سال 1393 مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه انجام شد. 24 نفر با نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و لیست انتظار قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده نسخه نظامی چک لیست اختلال استرس پس از سانحه بود. برای گروه آزمایش به صورت هفتگی 12جلسه و هر جلسه 60دقیقه درمان پردازش شناختی اعمال شد. داده ها با کمک نرم افزار آماری 22 SPSS و تحلیل کوواریانس تک متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    56% از کاهش فشارخون سیستولی، 62% از کاهش فشار خون دیاستولی، 80% کاهش تعداد ضربان قلب و 97% از کاهش دمای بدن گروه آزمایش در پس آزمون توسط اعمال درمان پردازش شناختی تبیین شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به پیامدهای منفی اختلال استرس پس از سانحه بر سلامت قلبی- عروقی مبتلایان به این اختلال، درمان پردازش شناختی می تواند در بهبود نشانگان شاخص های بیش انگیختگی قلبی- عروقی اثربخش باشد.
    کلیدواژگان: زیست نشانگرها، سیستم قلبی، عروقی، رفتاردرمانی، اختلال استرس پس از سانحه
  • مهدی ناصری، فاطمه خیری، هدی نبوی، محمدر ضا صفری* صفحات 49-54
    اهداف
    قطع عضو در اندام تحتانی منجر به تغییرات فیزیکی، روانی و فیزیولوژیک در فرد مبتلا به قطع عضو می شود. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین وضعیت تناسب کاسه پروتزی و ویژگی های راه رفتن، سطح عملکرد و میزان رضایت افراد قطع عضو زیر زانو انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از ابتدای مهر تا نیمه دی 1392 در جمعیت هلال احمر و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انجام شد. نمونه گیری به صورت در دسترس (غیراحتمالی ساده) انجام شد. برای ارزیابی نتایج مربوط به راحتی کاسه از پرسش نامه مقیاس سه بعدی قطع عضو و تجربه پروتز و مقیاس راحتی سوکت استفاده شد. بررسی نرمال بودن داده ها با آزمون شاپیرو- ویلک انجام شد. تجزیه و تحلیل نهایی داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 19 و آزمون غیرپارامتری ویلکاکسون به منظور مقایسه دو نمونه وابسته در آزمون های مکرر انجام شد.
    یافته ها
    رضایتمندی افراد با استفاده از کاسه پروتزی متناسب 1/97±28/5 و نامتناسب 3/55±22/66 بود (0/026=p). محدودیت عملکردی با استفاده از کاسه پروتزی متناسب 2/07±2/50 و نامتناسب 1/86±8/33 بود (0/024=p). تطابق روانی- اجتماعی فرد با استفاده از کاسه پروتزی متناسب 5/16±15/5 و نامتناسب 4/08±14/33 بود که تفاوت معنی داری نداشت (0/5=p). تفاوت بین راحتی فرد قطع عضو هنگام استفاده از پروتز با کاسه متناسب (0/75±8/16) و نامتناسب (0/82±5/33) معنی دار بود (0/026=p).
    نتیجه گیری
    بین احساس راحتی بیمار در هنگام گام برداشتن و راحتی و تناسب کاسه پروتزی ارتباط مستقیم وجود دارد ولی بین شاخص های فضایی- زمانی و سرعت راه رفتن، به غیر از شاخص تقارن حداکثر تاشدن زانو در فاز ایستایی، تفاوتی بین کاسه متناسب و نامتناسب وجود ندارد.
    کلیدواژگان: زانو، فرد قطع عضو، گام، پروتزگذاری
|
  • Leila Alamdar, Tooba Ghazanfari *, Hasan Salimi Pages 1-6
    Introduction
    Mustard gas(SM) is a Chemical Weapon that used by Iraqi army against Iranian military and civilian forces in Iraq-Iran war. SM absorbed by respiratory system, skin and eyes. The early complications occur at first week and long term complications occur at 10-15 years later. In our country chemical victims are suffering from mustard gas induced long term complications. SM is a highly reactive chemical, which reacts with nearly all cell constituents.DNA damage is believed to be the most critical lesion. SMmade some adduct in the DNA that leads to DNA break.. Broken DNA, PARP-1 enzymatic activity leads to with regard to the extent of the damage could result in damage repair, cell cycle arrest, apoptosis or necrosis.
    Aim
    the aim of this study is the evaluation of apoptosis in peripheral blood mononuclear cells (PBMC) in SM exposed individuals over than 25 years after exposure.
    Methods
    at this study10 exposed and 11 non-exposed participats were recruited. Peripheral blood samples were collected by ficol gradiant and PBMC was isolated, conted and their apoptosis was determined by cell death detection ELISA kit.
    Result
    the result show no significant differences in apoptosis between SM exposed PBMC and normal control group.P-value =0/39. Conclution: According to the results, there were no significant differences between two groups. It seemsapoptosis doesn’t accure long term after SM exposure in PBMC. Since some organs such as loung, eyes,and skin are injured, more studies in affected organs is suggested.
    Keywords: mustard gas, apoptosis, chemical victim
  • Sayed Ahmad Mahmoudian *, Gholamreza Kheirabadi, Mohamdreza Merasy Pages 7-14
    Aims
    Reaserchers consider variety of methods of complementary medicine such as homeopathy in addition to classical treatment of depression to improve response of the patients. This trial designed to evaluate the efficacy of homeopathy for 6 months in the treatment of depression in war survivor diagnosed with PTSD warfare patients.
    Methods
    A randomized double blind clinical trial enrolled patients with depression conform with Natrium muriaticum dynamism in Shahid rajai Hospital of Isfahan. They randomly allocated to two groups of intervention (homeopathy drugs) and control(placebo). The severity of depression and Quality of life were evaluated based on the Beck Depression Scale and WHO Quality of life Scale pre- and post-treatment respectively. Data were analysed by mann-whitney and Covariance in the Spss20 software.
    Results
    65 subjects completed 6 months treatment with homeopathy or placebo. The average age was 48.6±6.9 and the average years Of their depression was 20±10.2 years. Two groups were similar in beginning of the study. By co variance analysis, there wasn’t any significant differences for depression severity after intervention with controlling score of quality of life and depression severity between groups (P>0.05). Total score of quality of life after intervention with controlling score of quality of life and depression severity between groups wasn’t significant but the Physical and psychological domains were statistically significant (P<0.05).
    Conclusion
    6 months Homeopathic treatment wasn’t effective on depresion severity of chronic janbaz patients but it changed psychologic and somatic fraction of their quality of life. We suggest long duration treatment on early disease by some homaeopathic remedies to evaluate homeopathy effectiveness on depressive patient in future trials.
    Keywords: Depression, Homeopathy, Quality of life, Alternative therapies
  • Mostafa Rezaei, Ali Golkari, Fatemeh Lavaee *, Mohammad I. Tabatabaei Naein Pages 15-19
    Aims
    Iran and Iraq war had several psychological damage. Psychic war veterans have more oral problems, because of the side effect of their medicine (xerostomia), maxillofacial damages and variable psychic situation. This manuscript aimed to evaluate teeth and oral health of Shiraz psychic war veterans.
    Material And Method
    This research is a descriptive –cross sectional study. We examined 80 psychic war veterans and DMFT، Bleeding On Probing، OHIS (Simplified Oral Hygiene Index) and mobility were measured. Also the prevalence and types of oral lesions were registered.
    Results
    DMFT mean was 23. 67 ±6. 2, Bleeding Index was 58. 32±29. 65, OHIS and plaque index were 2. 63 ±0. 33 and 76. 06 ±20. 18. 85. 9% of examined patients were free of any oral lesions. Oral ulcers were the most common lesions found in psychic war veterans. Correlation test showed significant relation between just antipsychotic medication and DMFT (r= 0. 267, p=0. 018), antipsychotic medication and OHIS (r = 0. 285, p=0. 012). On the other hand the statistical analysis reported positive relation between BI and DMFT (r= 0. 433, p< 0. 001).
    Conclusion
    Higher DMFT, OHIS and plaque index reported in this study show significant dental care needs of psychic war veterans.
    Keywords: warfare victim, dental health, DMFT, OHIS
  • Khadijeh Abolmaali *, Akram Sadat Kamal Pages 21-28
    Purpose
    This study was conducted in order to investigate the effect of schema-based instruction on reducing symptoms of secondary traumatic stress (STS) (re-experiencing the traumatic events or intrusive thoughts, avoidant responses, and arousal symptoms) among PTSD veteran's spouses.
    Methods
    This study was performed by semi-experimental method with pre-test and post-test design. The population consisted of PTSD veteran's spouses who were under treatment in Sadr psychiatric hospital in Tehran. Twenty four (24) of veteran's spouse were randomly assigned in two experimental and control groups, after screening. Participants completed two questionnaires: traumatic stress (STS) and DASS. Data were analyzed by ANCOVA and MANCOVA.
    Results
    The results showed that schema-based instruction could reduce STS symptoms (re-experiencing the traumatic events, avoidant response, and arousal symptoms), with control of pre-test and depression, anxiety and stress in PTSD veteran's spouse.
    Conclusion
    Schema- based instruction is an effective method for reducing of the symptoms of secondary traumatic stress.
    Keywords: Schema, based instruction, Secondary traumatic stress, PTSD veterans\ spouses
  • Mohammad Heidarian Moghadam, Seyed Hosein Seyed Hoseini Davarani, Hamid Shokoohi, Seyed Abbas Mirsadeghi, Ramezan Amoei Khorshidi, Ehsan Modirian, Gholamhossein Arab Sheibani, Mehdi Masoumi *, Batool Mousavi, Mohammadreza Soroosh, Maryam Hosseini Pages 29-34
    Aims
    Sudden terrible sound, like the sound of landmine explosion, can rupture the eardrum, disruption of the ossicular chain, ear nervous system disorders and in some cases causes complete deafness. Accordingly, this study aimed to data collection and assesses the hearing health of Iranian landmine survivors less than 18 years old.
    Methods
    All mine survivors less than 18 with hearing disorder enrolled and after obtaining demographic information, hearing status, clinical and treatment data were evaluated by an ENT specialist. Frequencies were reported as number, percentage and mean ± SD.
    Results
    About one third of landmine survivors suffered from hearing disorders that their average age was 16.13±2.05 years and mean duration of hearing loss was 6.7±2.5 years. The most common negative side issue was headache, 81.3%. More subjects were in trouble in crowded environments with high frequency sound (65%) and tinnitus was a common problem among them (87%). Sensorineural hearing loss had a frequency near to 50% for both right and left ear. No significant association was found between duration of injury and degree of hearing loss. The mean number of speech perception threshold test was less than half of the standard value and the mean score of ability to separate speech was within normal limits.
    Conclusion
    Sudden exposure to sound like landmine explosion may cause hearing disorders such as hearing loss and side problems such as headache, dizziness, and tinnitus that are able to dramatically affect the quality of life. The prevalence of hearing impairments in young survivors of landmine explosion is very high and long after the casualties, some of them continue to suffer from hearing problems. Due to the sensitivity age of study group, further studies in this regard and regular checkups seem to be necessary.
    Keywords: hearing impairments, tinnitus, landmine
  • Maryam Nikoonejad, Tobba Ghazanfari *, Nayere Askari, Amir Hassan Zarnani, Keivan Gohadri Moghadam, Abbas Mirafsharieh Pages 35-42
    Aims
    The aim of this study was to determine the gene expression of CXCL10 (IP-10) in lung tissue of sulfur mustard exposed individual with Long-term pulmonary complications.
    Methods
    this study has been done on 22 paraffin embedded blocks of lung tissue of sulfur mustard exposed individual and 8paraffin embedded blocks of lung tissue of sulfur mustard non-exposed patients with similar pathologic diagnosis as control group. the gene expression of CXCL10 was detected by Real-time PCRtechnique.
    Results
    CXCL10 gene expression in chemical victims was not significantly different in compared to the unexposed group and also, there were no significant difference in the CXCL10 gene expression in the lung samples with constrictive and respiratory pathological complication in exposed and unexposed group
    Conclusion
    According the result it is concluded that CXCL10 gene expression in lung of SM exposed injuries has a similar pattern with other lung chronic complications.
    Keywords: Sulfur Mustard victim, CXCL10, IP, 10 chemokine, Constrictive Bronchiolitis, Respiratory Bronchiolitis
  • Aghayousefi A., Amirpour B. *, Alipour A., Zare H Pages 43-48
    Aims
    Although, several studies have investigated the relationship between hyperarousal biological markers of cardiovascular and Combat-related posttraumatic stress disorder in veterans, however, psychological interventions for treating this hyperarousal of cardiovascular have not been performed. Therefore, this study aimed to investigate the outcome of cognitive processing therapy on biological markers of cardiovascular veterans with post-traumatic stress disorder was performed.
    Material And Methods
    The research method was semi experimental research with pre and post test with a control group. 24 war veterans among veterans with posttraumatic stress disorder in Kermanshah in 2014 were selected based on available sampling and randomly assigned into experimental and group control. The data were collected by The Post Traumatic Stress Disorder Checklist-Military (PCL- M) and digital barometer and thermometer. Cognitive processing therapy during 12 weekly sessions was applied for the experimental group. Data were analyzed by univariate analysis of covariance, with 0/95 confidence level and IBM SPSS22 software was used for data process.
    Findings
    The results of covariance analysis showed that Cognitive processing therapy significantly reduced the biological markers of cardiovascular examined in this study in the experimental group as compare with the control group(P<0/05).
    Conclusion
    Due to the negative consequences of posttraumatic stress disorder on cardiovascular health in patients, who suffer from this disorder, cognitive processing therapy can be effective in improving symptoms of cardiovascular hyperarousal indexes.
    Keywords: biological markers of cardiovascular, cognitive processing therapy Posttraumatic stress disorder, veterans
  • Mahdi Nasseri, Fatemeh Kheyri, Hoda Nabavi, Mohammadreza Safari* Pages 49-54
    Introduction
    lower limb amputees may fail to accept and use their prosthesis because of discomfort experienced as a result of poor socket fit. Socket fir could have a great effect on amputee's gait and function. The aim of this study was to investigate the effect of ‘good‘ or ‘bad‘ socket fit on gait parameters, performance and satisfaction in below knee amputees.
    Materials And Methods
    six below knee amputees experiencing a ‘bad’ socket fit due to residual limb volume lost participated in the study. Each amputee was then provided with a new good fitting PTB socket. temporospatial and kinematic parameters of gait were recorded for each socket fit condition using Vicon motion analysis system. Besides, amputee’s performance, comfort and satisfaction were measured TAPES and SCS questionnaires.
    Results
    There was no significant difference the good or bad socket fit conditions in any gait parameters except for the symmetry index of maximum knee joint flexion angle in the stance phase. Where the difference between prosthetic limb and sound limb for the value of this parameter was decreased in the ‘good’ socket fit condition. Furthermore, results of TABES questionnaire indicate that amputee's functional limitation decreased and their satisfaction of artificial limb increased after using the new good fitting socket.
    Conclusion
    It is suggested that a longer acclimation period is adopted to examine the effect of socket fitting on amputees gait and function.
    Keywords: below knee amputees, socket fit, kinematic, socket comfort score, TAPES questionnaire