فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال دوازدهم شماره 11 (پیاپی 64، بهمن 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عباس عباس زاده، محمد اکبری کاجی، اسمعیل محمدنژاد، امیر طباطبایی، سیده رقیه احسانی صفحات 973-981
    پیش زمینه و هدف
    بیماری های عفونی نوپدید، بسیاری از باورهای بهداشتی را تحت الشعاع قرار داده و توجه جوامع علمی را به خود معطوف داشته است. کنترل بیماری های عفونی بخشی اساسی از مراقبت بوده و نقش مهمی در مرگ ومیر بیماران دارد. پرستاران نقش کلیدی در سیستم مراقبت های سلامتی دارند و در خط مقدم درمان این بیماران قرار دارند. به دلیل کمبود مطالعات این پژوهش باهدف” تبیین پدیدارشناسی تجربیات پرستاران از مراقبت از بیماران آنفلوانزا”بوده است.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر کیفی و روش آن پدیدارشناسی است در این روش تجربیات 16 پرستار بالینی شاغل در بیمارستان آموزشی شهر تهران در سال 92- 1391 با استفاده از مصاحبه جمع آوری گردید. نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف انجام شد و با استفاده از روش کلایزی داده ها مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تجارب پرستاران از مراقبت از بیماران مبتلا به آنفلوانزا با 8 زیر مفهوم و 3 درون مایه اصلی درک حضور و پایش مداوم بیمار؛ قرار گرفتن در محیط با احتیاطات استاندارد و تهدید حیات پرستاران استخراج گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به پدیده جهانی شدن و روندهای تغییر در شیوع بیماری ها در مناطق مختلف، پرستاران باید در عملکرد خود با دید اپیدمیولوژیکی عمل کنند و لازم است در برنامه های درسی پرستاری با در نظر گرفتن بیماری های نوپدید و بازپدید، بازنگری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: پرستار، بیماری نوپدید، بیماری آنفلوانزای پرندگان
  • محمد جبراییلی، مجتبی ملکی، سمیرا اکبری، مهسا دهقانی، لادن سلیم امینی صفحات 982-987
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به چندگانگی ابعاد موفقیت سیستم های اطلاعاتی و وجود ذی نفعان متفاوت، دلون و مکلین یک مدل جامع برای ارزیابی سیستم های اطلاعاتی ارائه دادند که به طور گسترده مورد پذیرش محققان دیگر قرار گرفته است. هدف از انجام این تحقیق، تعیین میزان موفقیت سیستم اطلاعات بیمارستانی در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بر اساس مدل تعدیل یافته دلون و مکلین است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی می باشد که در سال 1392 انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل کاربران HIS در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 180 نفر از آن ها انتخاب شد. داده ها از طریق یک پرسشنامه که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت، جمع آوری گردید. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار آماری SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان موفقیت HIS بر اساس معیارهای سه گانه مربوط به «کیفیت سیستم» (3.11) و کمترین میزان مربوط به «کیفیت اطلاعات» (2.78) می باشد. نتایج آزمون آماری نشان داد که در هیچ کدام از معیارهای سه گانه (کیفیت سیستم،کیفیت اطلاعات و کیفیت خدمات) میزان موفقیت HIS در حد مطلوبی نبودند(P <0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق، ضروری به نظر می رسد در بعد کیفیت سیستم HIS به کاربرپسندی و سرعت بالای ورود داده، سهولت استفاده و همچنین انعطاف پذیری آن تمرکز بیشتری داشت. همچنین جهت افزایش کیفیت اطلاعات، باید جامعیت، دقت و صحت داده، به روز بودن و مطلوبیت گزارشات ارائه شده را ارتقا داد. استفاده از سخت افزارها و تجهیزات پیشرفته و خدمات پشتیبانی بهینه باعث خواهد شد که کاربران از کیفیت خدمات HIS رضایت کامل داشته باشند.
    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعات بیمارستانی، موفقیت، مدل دلون و مکلین، کیفیت سیستم، کیفیت اطلاعات، کیفیت خدمات
  • محمد حسنی صفحات 988-996
    پیش زمینه و هدف
    ایجاد سازمان های اثربخش و پاسخگو طی سال های اخیر در اغلب کشورهای جهان موردتوجه کارگزاران بخش عمومی قرار گرفته است. در این میان درک اهمیت و کاربرد نقش یادگیری سازمانی می تواند بر این روند تاثیر بسزایی گذاشته و دولت ها را در دسترسی به اهداف نظام یاری رساند. هدف از اجرای پژوهش حاضر بررسی رابطه بین یادگیری سازمانی و تاثیر آن بر پاسخگویی و عملکرد کارکنان بیمارستان اشنویه هست.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر ازنظر روش شناسی، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان بیمارستان شهرستان اشنویه شامل 315 نفر در سال 1393 بود. حجم نمونه با توجه به جامعه آماری و بر اساس جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان، 180 نفر در نظر گرفته شد که کفایت حجم نمونه بر اساس توان آماری بالاتر از 8/0 و سطح معنی داری نزدیک به صفر در تجزیه وتحلیل فرضیه ها مورد تایید قرار گرفت. روش نمونه گیری، نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی است که بر اساس بخش ها و نسبت ها محاسبه شده از هر یک از طبقات متناسب با حجم جامعه آماری، تعداد نمونه هر یک از بخش ها معین شد. برای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از پرسشنامه های یادگیری سازمانی نیف و همکاران عملکرد شغلی پاترسون و پاسخگویی هاچوارتر و همکاران استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تحلیل همبستگی و رگرسیون چندگانه حاکی از وجود روابط معنی دار در میان متغیر یادگیری سازمانی و پاسخگویی و یادگیری سازمانی و عملکرد شغلی کارکنان بود.
    بحث و نتیجه گیری
    یادگیری سازمانی بر ارتقای عملکرد شغلی و پاسخگویی کارکنان درمانی موثر است و می تواند نقش پیش بینی کننده را برای این دو متغیر ایفا کند.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، پاسخگویی، عملکرد شغلی
  • سیامک شیخی، محمد حافظ نیا *، بهروز کارگری، ساره مسعودی صفحات 997-1004
    پیش زمینه و هدف

    اختلال بدشکلی بدن با اشتغال ذهنی به وجود نقص جسمانی در بدن مشخص می شود، پژوهش حاضر به مقایسه ابعاد آسیب شناسی روانی و کیفیت زندگی دانش آموزان دختر مبتلا به اختلال بدشکلی بدن و سالم پرداخته است.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر علی – مقایسه ای بود. نمونه به روش تصادفی چندمرحله ای از بین 600 نفر دانش آموز حدود 85 نفر از بین دانش آموزانی که دچار اختلال بدشکلی بدن بودند انتخاب و با 85 نفر دانش آموز سالم مورد مقایسه گرفتند. اطلاعات از طریق سه پرسش نامه چک لیست ویرایش شده 90 سوالی SCL -90- R کیفیت زندگی فرم کوتاه سازمان بهداشت جهانی (WHO) جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) استفاده شد.

    یافته ها

    بررسی نتایج به دست آمده نشان می دهد که دانش آموزان مبتلا به اختلال بدشکلی بدن ازنظر ابعاد آسیب شناسی روانی و کیفیت زندگی با دانش آموزان سالم تفاوت معنی داری 001/0> P دارند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر حاکی از پایین بودن کیفیت زندگی و بالا بودن دیگر آسیب شناسی روانی در بین دانش آموزان مبتلا به اختلال بدشکلی بدن است. لذا توجه به این دو مولفه در موفقیت درمان افراد مبتلا ضروری می نماید.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی روانی، کیفیت زندگی، دانش آموزان دختر، اختلال بدشکلی بدن
  • فرزانه نقیب، الهه حجازی صفحات 1005-1011
    پیش زمینه و هدف
    باروری رویداد عمده ای در زندگی بسیاری از زنان است و آن ها غالبا تولد فرزند را تثبیت کننده هویت خود می دانند، لذا تعریف زن نابارور از هویت خویش مسئله ایست که در هاله ای از ابهام قرار دارد. این مطالعه باهدف شناسایی تجربه زنان نابارور از هویت زنانگی و بررسی فرایند شکل گیری هویتشان از بعد فردی صورت گرفته است.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش اطلاعات با استفاده از روش کیفی و با دو شیوه پدیدارشناسی و نظریه مبنایی، طی مصاحبه نیمه ساختاریافته با 27 زن نابارور مراجعه کننده به پژوهشکده تولیدمثل شهر یزد جمع آوری و تحلیل شد.
    یافته ها
    از تدوین مصاحبه ها و تحلیل توصیف زنان، پنج مضمون استخراج شد که شامل فقدان فرزند، گسلی در هویت زنانگی؛ تاوان باوری در ناباروری؛ ناباروری، خاموشی مادری؛ زن، جنسیت و ناباروری؛ و مذهب، راهی برای التیام ناباروری بود.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از آن بود که ناباروری در زنان مانع از درک کامل هویت زنانگی آنان می شود و زنان نابارور هویت خود را از بعد فردی کامل نمی دانند و فرزند آخرین حلقه ای است که زن وابستگی خود را از مادر و همسر به آن انتقال می دهد. لذا ارائه خدمات مشاوره جهت توانمندسازی زنان در بازتعریف هویت زنانگی شان باید موردتوجه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: هویت زنانگی، ناباروری، مطالعه کیفی
  • حمیرا طهماسبی، علیه عباسی، هادی درویشی خضری، ماندانا زعفری صفحات 1017-1012
    پیش زمینه و هدف
    بررسی های تهاجمی ازجمله آنژیوگرافی استرس و اضطراب را برای بیماران به همراه دارد. اضطراب بر روی واکنش های فیزیولوژیک مددجو تاثیر گذاشته و مددجو را در اتاق آنژیوگرافی در معرض خطر قرار می دهد. هدف از این تحقیق تعیین تاثیر اسانس استنشاقی لاوندولا بر فشارخون، ضربان نبض و تعداد تنفس بیماران قبل از آنژیوگرافی عروق کرونر بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که بر روی 91 مددجوی بستری، جهت آنژیوگرافی عروق کرونر در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) ساری انجام شد. افراد به دو گروه کنترل (46) و مداخله (45 نفره) تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل دو فرم؛ اطلاعات دموگرافیک، برگه ثبت متغیرهای همودینامیک بود که توسط هر دو گروه قبل و بعد از رایحه درمانی تکمیل شد. سپس داده ها با نرم افزار 16 spss و آزمون های آماری کای اسکوئر و تی تحلیل شد.
    یافته ها
    دو گروه ازنظر جنس، تاهل، سطح تحصیلات، سابقه بیماری، سن و داشتن بیمه درمانی با هم جور بودند. پس از رایحه درمانی، فشارخون سیستولیک و تعداد تنفس و ضربان قلب در دو گروه شاهد و مورد اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    استشمام لاوندولا باعث کاهش فشارخون سیستولیک و تعداد تنفس و ضربان قلب قبل از آنژیوگرافی می گردد و می توان توصیه نمود که قبل از مداخلات تهاجمی مانند آنژیوگرافی، رایحه درمانی به عنوان یک مداخله مراقبتی و حمایت روانی و بدون عارضه سوء برای بیماران استفاده گردد.
    کلیدواژگان: اسانس استنشاقی لاوندولا، فشارخون، ضربان نبض، تعداد تنفس، آنژیوگرافی عروق کرونر
  • صدیقه صلواتی، مریم دارایی*، حامد تابش، زینب ارادویی، پوریا صلواتی صفحات 1018-1027
    پیش زمینه و هدف
    خشونت شغلی یک مسئله مرتبط با سلامت شغلی و ایمنی است که ممکن است پرستاران در فعالیت های روزانه خود با آن رودررو باشند. هدف این مطالعه بررسی میزان مواجهه با خشونت در پرستاران و ارتباط آن با برخی متغیرهای فردی و سازمانی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تحلیلی بود که به روش مقطعی در بیمارستان های آموزشی شهر اهواز انجام شد. نمونه برابر با 192 نفر از پرستاران بود که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید که شامل چهار قسمت مشخصات دموگرافیک و سازمانی پرستاران، سوالات مربوط به تجربه خشونت لفظی و فیزیکی و اقدامات مدیریت جهت کاهش خشونت علیه پرستاران بود. جهت بررسی و تحلیل داده ها از آزمون رگرسیون لجستیک و جداول آماری توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده به عمل آمد.
    یافته ها
    به ترتیب 8/43 درصد و 74 درصد از پرستاران با خشونت فیزیکی و کلامی مواجه شده اند. 2/31 درصد از پرستاران از وقوع انواع خشونت در شغل نگرانی بالا داشته و 6/39 درصد از پرستاران به ندرت نگران خشونت در محل کار خود بودند. 9/46 درصد از پرستاران اظهار داشتند که جهت گزارش خشونت رویه مشخصی در سازمان وجود ندارد. 2/49 درصد و 2/45 درصد از پرستارانی که قربانی خشونت فیزیکی و کلامی شده بودند از رسیدگی به مسئله خشونت ابراز نارضایتی نمودند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مواجهه با خشونت با متغیرهای سن، وضعیت تاهل، بخش محل خدمت، نوبت کاری، نوع استخدام و جنسیت بیماران دارای ارتباط معنادار آماری است.
    بحث و نتیجه گیری
    میزان خشونت شغلی در این مطالعه بالا بود لذا توجه ویژه به این مسئله ضروری است. جهت کاهش خطرات و تهدیدات ناشی از خشونت شغلی اتخاذ یک رویکرد پیشگیرانه، مشارکتی و رویه های مناسب گزارش و پیگیری خشونت مفید به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: خشونت فیزیکی، خشونت کلامی، بیمارستان، پرستاران
  • خدیجه شریفی، منیره انوشه*، مهشید فروغان، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 1028-1037
    پیش زمینه و هدف

    سلامت روان از مهم ترین ابعاد سلامت است و بدون آن دستیابی به دیگر بخش های سلامت امکان ناپذیر است. با توجه به این مسئله پژوهش حاضر باهدف تبیین تجارب زنان از عوامل ارتقاء دهنده سلامت روان در دوره میان سالی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع تحلیل محتوای قراردادی هست که در آن از نمونه گیری مبتنی بر هدف با حداکثر تنوع استفاده شده است. 23 مشارکت کننده تدریجا تا رسیدن به اشباع اطلاعات از بین زنان میان سال ساکن شهر کاشان انتخاب شدند. تجزیه وتحلیل اطلاعات هم زمان با نمونه گیری انجام شد.

    یافته ها

    درون مایه پدیدار شده از داده ها «سیری به سوی کمال» بود. این درون مایه مشتمل بر 5 طبقه اصلی «احساس کفایت»، «احساس پختگی»،«تعمیق ارتباط ها»، «معناگرایی» و «دستیابی به رفاه مالی و معنوی» و طبقات فرعی متعدد بود.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه عوامل موثر بر گسترش و ارتقاء سلامت روان زنان در دوره میان سالی را نشان داد. پرداختن به این عوامل در برنامه ریزی های بهداشتی توسط حافظان عرصه سلامت می تواند سلامت روان زنان میان سال کشورمان را تا حد زیادی تضمین نماید.

    کلیدواژگان: ارتقاء سلامت روان، زنان، میان سالی، تحلیل محتوا
  • مهدی جعفری، محمود شمشیری صفحات 1045-1053
    پیش زمینه و هدف
    بی تعادلی مهم ترین و عمده ترین علل سقوط است و سقوط یکی از مشکلات شایع دوران سالمندی هست که موجب عوارض جسمی، روحی و مالی می شود. پژوهش حاضر باهدف بررسی تعادل ایستا و پویا جهت پیش بینی احتمال خطر سقوط سالمندان دارای سابقه سقوط انجام گردید.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی و مقطعی هست. بدین منظور تعداد 160 فرد سالمند (130 زن، 30 مرد) 60 سال به بالا که ساکن سرای سالمندی کامرانی تهران بودند، به صورت سرشماری انتخاب شدند. پس از اخذ رضایت، اطلاعات دموگرافیک، آزمون برخاستن و حرکت کردن زمان دار (TUG) و آزمون ارزیابی قابلیت حرکتی (POAM) جهت اخذ داده ها استفاده شد. از آمار توصیفی برای طبقه بندی داده ها و از آمار استنباطی من ویتنی، کروسکال والیس و همبستگی پیرسون پس از بررسی نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    از بین 160 نمونه اکثریت سالمندان زن (2/81 درصد) بودند. میانگین و انحراف معیار سنی 07/9±63/67 سال بودند. میانگین و انحراف معیار آزمون برخاستن و حرکت کردن زمان دار 1/7±58/20 ثانیه بود. میانگین و انحراف معیار امتیاز آزمون ارزیابی قابلیت حرکتی 78/3±41/18 بود. مطابق با آزمون ارزیابی قابلیت حرکتی بیشتر سالمندان (8/58 درصد) در گروه خطر سقوط بالا قرار داشتند. همچنین بیشتر آزمودنی ها (9/55 درصد) با ثبت رکورد بیش از 20 ثانیه در آزمون برخاستن و حرکت کردن زمان دار، مستعد به خطر سقوط بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    مطابق با یافته های به دست آمده، بیشتر سالمندان موردپژوهش در هر دو آزمون تعادلی مستعد به خطر سقوط بودند.
    کلیدواژگان: سالمندان، تعادل، سقوط، سرای سالمندان کامرانی تهران
  • بهاره عزیزی نژاد، رحیمه پورحیدر، زعفر قلی نژاد، ژیلا محمدرضایی صفحات 1054-1061
    پیش زمینه و هدف
    بهبود عملکرد ازجمله مباحثی است که قادر است بقای سازمان ها را در عصر رقابتی کنونی مهیا سازد و این امر به ویژه با توجه به نقش دانشگاه ها که به منزله کانون های تولید و کاربست علم در جوامع محسوب می شوند حساسیت افزونی را می طلبد و کیفیت زندگی کاری ازجمله عواملی است که نقش مهمی را در محیط کار ایفا می کند. ازاین رو بررسی رابطه بین کیفیت زندگی کاری و ارتباط آن با بهبود عملکرد کارکنان هدف پژوهش حاضر می باشد.
    مواد و روش کار
    جامعه آماری شامل کلیه کارکنان اداری و اعضای هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه ارومیه در سال 1391 است که با جدول مورگان 50 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از دو نوع پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون و بهبود عملکرد استفاده شد و پایایی آن ها با آلفای کرونباخ به ترتیب 84/0 و 81/0 برآورد شده است. روش تحقیق از نوع توصیفی و همبستگی می باشد. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS و با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی و آزمون ضریب همبستگی پیرسون انجام گردیده است.
    یافته ها
    تجزیه وتحلیل فرضیه پژوهش حاکی از آن بوده است که بین مولفه های کیفیت زندگی کاری با بهبود عملکرد کارکنان رابطه معنی داری وجود دارد، بطوریکه پرداخت منصفانه با 117/0r=، محیط کار ایمن با 119/0r=، تامین فرصت رشد با 279/0r= و وابستگی اجتماعی با 223/0r= در ارتباط با بهبود عملکرد هستند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که بین کیفیت زندگی کاری و بهینه سازی عملکرد رابطه مستقیم و مثبت وجود دارد بطوریکه هر چه به کیفیت شرایط کاری توجه می شود بهبود عملکرد نیز سیر صعودی می یابد. ازاین رو به مدیران دانشگاه ها توصیه می شود از توجه به کیفیت زندگی کاری کارکنان خود در جهت نیل به عملکرد مطلوب غافل نشوند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، بهبود عملکرد، مولفه های کیفیت زندگی کاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
|
  • Abbaszadeha, Akbari Kaji M., Mohammadnejad, Tabatabaei A., Ehsani Pages 973-981
    Background and Aim
    The problem of emerging infectious disease has recently captured the public imagination and the attention of the scientific community. Nurses have basic role in health care system. “The present study was conducted aiming to examine the phenomenology of Emerging and Re-emerging disease”
    Material and Method
    A phenomenological qualitative approach was used in the year 2012-13 in a teaching hospital in Tehran. A sample of nurses was chosen based on the purposeful sampling method. Sample size was dependent on the data saturation with a total of 16 participants at the end. Data gathering was done using deep interviews, and the data was later analyzed through Celasi method.
    Results
    Findings based on the nurses’ experiences of Caring of Emerging avian influenza disease were extracted in 9 sub concepts and 3 main themes understanding and monitoring patient, exposure to life-threatening environmental precautions and nurses were extracted.
    Conclusion
    According to these findings, Regard to globalization and changing trends in diseases prevalence in local different, nurses should have perspective epidemiologic. It needs revision of nursing curriculum with considering of the emerging re-emerging diseases.
    Keywords: emerging disease, nursing, avian influenza disease, careing
  • Jebraeily M., Maleki M., Akbari S., Dehghani M., Salim Amini L Pages 982-987
    Background and Aim
    Given the multiplicity of successful information systems and the existence of different stakeholders, DeLone and McLean systems have been widely adopted by other researchers as a comprehensive model for assessing information systems. The aim of this study was to determine the success of HIS in the hospitals of Urmia University of Medical Sciences based on the adjusted DeLone - McLean model.
    Materials and Methods
    This is a descriptive - cross sectional study which was conducted in 2014.The study population consisted of 180 HIS users (from different types of jobs including physicians, nurses, paraclinical and HIM staffs) from Teaching Hospitals affiliated to Urmia University of Medical Sciences. Data were collected using a self-structured questionnaire which was estimated as both reliable and valid. The data were analyzed by SPSS using software descriptive statistics and analytical statistics (t-test and chi-square).
    Results
    HIS highest success rate based on three criteria related to the quality of system (3.11), and the lowest rate related to the information quality (2.78). The tests result showed that none of the three criteria (system quality, information quality and service quality) was satisfactory (P < 0.05).
    Conclusion
    According to the survey results, to improve the system quality, it seems necessary to make the system user friendly, to speed up the data entry, to improve usability and flexibility of HIS. Also to increase the quality of information, the comprehensiveness, accuracy, and appropriateness of the reports should be improved. Using advanced hardware, equipment and support services will result in the users complete satisfaction.
    Keywords: Hospital information systems, success, Adjusted DeLone, McLean model, system quality, information quality, service quality
  • Hassani M Pages 988-996
    Background and Aims
    Establishing accountable and effective organizations has recently attracted attention of public agents in many countries. Realizing the importance and utilization of the organizational learning role can make tremendous impact on this process and, it can help the governments to attain the goals of the system. The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational learning and accountability as well as job performance among staff of Oshnaviyeh hospital.
    Materials and Methods
    In terms of research methodology, this study is descriptive and correlational. The statistical population includes all staff of Oshnaviyeh hospital; 315 employee in 2014. According to Krejcie and Morgan table, 180 employees were selected as study sample and appropriateness of sample size was confirmed according to statistical power (greater than. 8) and significance level (near 0) in hypotheses analysis. Sampling method was stratified random sampling meaning respondents were chosen randomly and in proportionate manner regarding number of the employees of each ward.
    Results
    Results of correlation analysis and multiple regressions revealed that the relationship between the variables of organizational learning, accountability, organizational learning and job performance were significant.
    Conclusion
    Organizational Learning is an effective factor to improve the job performance and accountability for medical staff; it could serve as predictor for those variables, too.
    Keywords: Learning, Organizational Learning (OL), Accountability, Job performance
  • Syamak Sheykhi, Nohammad Hafeznia, Behrouz Kargari, Sare Masudi Pages 997-1004
    Background and Aims

    Preoccupation with body deformities interrelates with the body's physical defect. This study tries to investigate the quality of life and psychopathology of the female students with body dysmorphic disorder.

    Materials and Methods

    This casual-comparative study was a multi-stage study with a random sample of 85 out of 600 students with body dysmorphic disorder who were selected and compared with 85 healthy students. The data were gathered by using three questionnaires with 90 items (SCL -90 – R), based on quality of life form of World Health Organisation (WHO). Multivariate analysis of variance method (MANOVA) was performed.

    Results

    The results indicated that there was a significant difference between two groups in quality of life and psychopathology dimensions. (p<0/001).

    Conclusion

    The results indicated that student with body dismorphic disorder had low quality of life and high psychopathology dimensions. Therefore, it is vital to care for quality of life and psychopathology of individuals with dismorphic body.

    Keywords: quality of life, psychopathology, body dysmorphic disorder, student
  • Farzane Naqib, Elahe Hejazi Pages 1005-1011
    Background and Aim
    Fertility is a major event in most of women’s lives. They mostly consider the birth of the child as a conforming factor of their identities. So, infertile woman’s definition of her identity is an issue which is vague. This study has been done to identify infertile women’s experience of the feminine identity and to investigate the formation process of their identities from their personal aspect.
    Materials and Methods
    In this study, information was gathered and analyzed by qualitative method and two methods of phenomenology and grounded theory, through a semi-structured interview with twenty-seven infertile women who were referred to the reproduction research center of Yazd.
    Results
    By codifying interviews and analyzing women’s descriptions, five contents were extracted which contained: ‘No child a gap in feminine identity’, ‘the reparation of believing infertility’, ‘infertility, extinct motherhood, women’, ‘gender and infertility’, and religion: a way to redress the infertility.
    Conclusion
    Results are indicative of identity in women interferes with complete understanding of their feminine identity. Infertile women do not consider their identities from their personal aspect. The child is the last link that woman transfer her dependence on mother and husband. So, giving counseling services should be considered to enable women in redefining their feminine identity.
    Keywords: feminine identity, infertility, qualitative study
  • Homera Tahmasebi, Elei Abasi, Mandana Zafari Pages 1017-1012
    Background and Aims
    Anxiety as an intensifier at cardiovascular reactions can endanger patients in angiography clinics. The purpose of this study is to determine the impact of aroma inhalation on the hemodynamic condition of patients experiencing coronary angiography.
    Materials and Methods
    This research is a clinical trial study to determine the effect of aromatherapy on hemodynamic signs of 91 patients hospitalized in Fateme Zahra hospital in 2012.Considering the conditions and methods of sampling, the patients were divided into two subject and control groups randomly. Research variables included hemodynamic variables in addition to demographic data. Intervening measures were done by Lavendula aroma in subject group and distilled water in control group. In both groups, hemodynamic parameters were measured before angiography. Collected data were analyzed by T-Test and chi-square statistical trial.
    Result
    The results showed that the rate of the variables of systolic blood pressure, pulse rate and the number of breathing before angiography and the rate of the variables of systolic blood pressure, pulse rate and the number of breathing after angiography showed meaningful statistical difference.
    Conclusion
    Considering the results it can be recommended to use aromatherapy before invasive studies like angiography as a health care intervention without any harmful side effects for patients.
    Keywords: Aroma inhalation, systolic blood pressure, pulse rate, the number of breathing, coronary angiography
  • Salavati, Daraie, Tabesh, Aradoei Pages 1018-1027
    Background and Aim
    Violence is an occupational health and safety issue that nurses may be faced with in their day-to-day activities. The purpose of this study was to explore the extent violence against nurses and finding out its relation with some individual and organizational factors.
    Materials and Methods
    This was an analytic cross sectional study that carried out in Ahvaz teaching hospitals. Sample was 192 nurses that were selected randomly. Data was gathered using a four section questionnaire included nurse’s demographic and organizational characteristics, questions about physical and verbal violence and manager actions to reduce violence. For analyzing data we used logistic regression model and descriptive statistics in SPSS software (V.16).
    Results
    43.8% of nurses experienced physical violence and 74% of them experienced verbal violence once in their working surroundings. 31.2% of nurses had raised concerns about the outbreak of workplace violence and 39.6% of nurses rarely were concerned about work place violence. 49.2% and 45.2% of nurses that experienced physical and verbal violence were dissatisfied with address the violence problem. The results of logistic regression analysis model showed that there is a significant relationship between violence and variables such as age, marital status, location of work, rotating shifts, recruitment status and patients gender.
    Conclusion
    Since lots of violence happens, more attention must be paid to this issue. A pro-active response, participatory approaching and developing new protocols for reporting of violence incidence may be useful for eliminating the violence threats.
    Keywords: Physical violence, Verbal violence, Workplace, Nurses
  • Khadijeh Sharifi, Monireh Anoosheh, Mahshid Forughan, Anushirvan Kazemnejad Pages 1028-1037
    Background and Aims

    Mental health is an important aspect of health and it is impossible to reach other parts of the health without it. According to this, present study aimed to explore women's experiences of mental health. Methods &

    Methods

    This study is a contract content analysis with a purposive sampling and maximum variation. 23 participants were selected gradually to saturate the information among middle-aged women living in Kashan. Data analysis was conducted simultaneously.

    Results

    "The journey towards perfection" has emerged from the data as the theme of the study. This theme consisted of 5 main categories; "Feelings of adequacy", "Sense of sophistication"," Deepen relations", "Meaning-oriented", "Meeting the spiritual and financial prosperity" and multiple sub-categories.

    Conclusion

    The study presented the majority of women's health-promoting factors in middle age. Paying attention to these factors can promote the overall health status of the women of the country.

    Keywords: promoting women's mental health, midlife, content analysis
  • Mehdi Jafari, Mahmood Shamshiri Pages 1045-1053
    Background and Aim
    Imbalance is the most important cause of falls, and it is one of the most common problems in aging. Falling can cause physical, emotional and financial effects in the elderly. This study aimed to assess the static and dynamic balance to predict the risk of falls in elderly people with the history of falls.
    Materials and Methods
    This is a descriptive and cross-sectional study. Through a census sampling method, 160 elderly individuals (130 females, 30 males) aged 60 years and over, living in Kamrani Nursing Home of Tehran were participated in the study. After obtaining informed consent, demographic information, timed ‘get up and go’ test (TUG) and Performance Oriented Mobility Assessment (POAM) tests were used to assess the mobility problems in elderly people. Descriptive statistics, Man-Whitney, Kruskal–Wallis, and Pearson correlation, were used for data analysis. Normality of the data were assessed by using Kolmogorov-Smirnoff test.
    Result
    From 160 elderly people participated in the study, the majority were females (81.2%). Mean ± SD of age was 67.63±9.07. Mean ± SD of TUG and POAM tests were 20.58±7.1 and 18.41±3.78, respectively. According to POAM test, 58.8% of the elderly people were at high risk of falls. Also, the majority of subjects (55.9%) attained a record of more than 20 seconds in TUG test that shows a prone to a high risk of falling.
    Conclusions
    According to this study, the majority of elderly subjects were prone to the risk of falling.
    Keywords: Elderly people, balance, Kamrani nursing home
  • Bahareh Azizi Nejad, Rahimeh Porheydar, Zafar Golinezhad, Zhila Mohammadrezaei Pages 1054-1061
    Background and Aim
    In today's competitive era, improvement of performance could provide a better situation for the survival and improvement of the organizations. The role of universities as science sources, is very important, and the quality of work life among other factors can play an important role in the workplace. Therefore, the present study tries to investigate the relationship between quality of life work and improvement in the performance of employees of the organization.
    Materials and Methods
    The statistical population included all employees of Public Health faculty in Urmia Medical Sciences University in which 50 individuals based on Morgan table participated. For data collection, two types of questionnaires have been used for quality of working life and improving performance. Their reliabilities were estimated to be 0.84 and 0.81 respectively by Cronbach's alpha test.The research is a descriptive, and correlational study. Data analysis is performed by SPSS software, using descriptive and inferential statistics.
    Results
    The results show that there is a positive correlation between the quality of work life and optimized performance such as ‘Fair pay with r=0.117’, ‘Safe working environment with r=0.119’, Providing promotion opportunities with r= 0.279’ and ‘Social ties with r= 0.223’ are related to the improvement of performance.
    Conclusion
    Therefore it is highly recommended to administrators of universities that in order to achieve optimal performance, they should pay special attention to the quality of employees working life.
    Keywords: Quality of work life, Improvement of performance, Quality of work life elements, Urmia Medical Sciences University