فهرست مطالب

دنیای میکروب ها - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 20، پاییز 1393)

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 20، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین فتح پور، عباس دوستی*، مریم قاسمی، حمیدرضا کبیری صفحات 190-196
    سابقه و هدف

    رشد مناسب شترمرغ به هورمون رشد آن و تغذیه بستگی دارد. هورمون رشد شترمرغ یک پلی پپتید است که موجب تحریک رشد و تکثیر سلول ها می شود. هدف از این مطالعه همسانه سازی و تولید دو سازواره ژنی به منظور بیان هورمون رشد شترمرغ در سیستم های پروکاریوتی و یوکاریوتی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، RNA از غده هیپوفیز شترمرغ تخلیص شد و cDNA آن به روش رونوشت برداری معکوس تهیه گردید. cDNA حاصل، به روش همسانه سازی T/A در پلاسمید TOPO کلون شد. سپس ساب کلونینگ cDNA هورمون رشد شترمرغ در وکتورهای pcDNA3.1  و pET32 انجام شد.

    یافته ها

    همسانه سازی cDNA هورمون رشد شترمرغ در پلاسمید TOPO با موفقیت انجام شد و روش های PCR و هضم اندونوکلیازی، صحت کلون سازی را تایید نمود. پس از ساب کلونینگ این cDNA، پلاسمید های نوترکیب، pcDNA3.1-gh و pET32-gh حاصل گردید و سازواره های حاصل توسط هضم آنزیمی تایید گردیدند.

    نتیجه گیری

    با استناد به نتایج به دست آمده در این مطالعه به نظر می رسد که سازه های ژنی تازه ساخته شده در این پژوهش می تواند به عنوان یک راهکار مناسب برای تولید صنعتی هورمون رشد شترمرغ مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: شترمرغ، هورمون رشد، همسانه سازی
  • اشرف کریمی نیک*، کبری سعیدی صفحات 197-205
    سابقه و هدف
    آلفا آمیلاز یک اندونوکلیاز می باشد که با شکستن پیوند داخلی آلفا 1 و 4 آمیلوز، آمیلوپکتین و گلیکوژن را هیدرولیز می نماید. امروزه گونه های مختلف جنس باسیلوس منبع مهمی در تولید این آنزیم به شمار می روند. این مطالعه با هدف همسانه سازی و بیان ژن کد کننده آلفا آمیلاز (amyS) از باکتری باسیلوس لیکنیفورمیس و تعیین خصوصیات بیوشیمیایی آنزیم نوترکیب انجام شد.
    مواد و روش ها
    توالی ژن مربوط به آنزیم آلفا آمیلاز با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلی مراز در باسیلوس ردیابی و جداسازی گردید. قطعات مورد نظر در ناقل بیانیpET-26b(+)  وارد شدند. پس از توالی یابی قطعات، ناقلین نوترکیب به باکتری بیانی اشرشیا کلی BL21(DE3) منتقل و بیان شدند. به منظور خالص سازی آنزیم نوترکیب از فیلتر آمیکون و کیسه دیالیز استفاده شد. برای اندازه گیری فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز از روش دی نیترو سالیسیلیک اسید استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان دهنده بیان فراوان آنزیم آلفا آمیلاز در سیستم های بیانی غیر از خود باکتری باسیلوس بود. بر اساس الکتروفورز بر روی ژل SDS-PAGE، وزن مولکولی آنزیم نوترکیب معادل 54 کیلو دالتون گزارش گردید. همچنین آنزیم دارای فعالیت نسبی 4.77 واحد در میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق بیانگر بیان فراوان این آنزیم در سیستم های بیانی دیگر می باشد. اهمیت این سیستم به دلیل وجود پروموتر قوی T7 است. به دلیل بیان ترشحی آنزیم مورد نظر و در نتیجه تاخوردن صحیح و حفظ فعالیت آنزیم، استفاده از این سیستم در مقیاس صنعتی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آلفا آمیلاز، (pET-26b(+)، BL21(DE3، پروتئین نوترکیب
  • مریم رئیسی*، الهه تاج بخش، حسن ممتاز صفحات 206-213
    سابقه و هدف
    عفونت دستگاه تنفسی یکی از شایع ترین بیماری های عفونی در جهان است که در اثر التهاب حاد دستگاه تنفس فوقانی توسط حمله باکتری هایی مانند استافیلوکوکوس اوریوس به این قسمت ایجاد می گردد. هدف از این مطالعه بررسی پلی مورفیسم ژن کواگولاز استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده از عفونت های دستگاه تنفسی در شهرکرد می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی- توصیفی بر روی 200 نفر از افراد مشکوک به عفونت های دستگاه تنفس فوقانی مراجعه کننده به کلینیک امام علی شهرستان شهرکرد صورت گرفت. از محیط های بلاد آگار و مانیتول سالت آگار برای کشت نمونه ها استفاده شد. کلنی های مشکوک توسط آزمون های میکروب شناسی شناسایی شدند. در نهایت پس از استخراج DNA، محصول PCR در حضور آنزیم AluI مورد هضم آنزیمی واقع گردید و ژنوتیپ ژن کواگولاز به روش RFLP تعیین شد.
    یافته ها
    در مجموع 60 نفر (30 %) از افراد مورد بررسی به استافیلوکوکوس اوریوس آلوده بودند. 42 جدایه دارای باند 970 جفت بازی و 18 جدایه دارای باند 730 جفت بازی بودند. پس از هضم محصول PCR با آنزیم AluI ، در 42 جدایه سه باند 160، 320 و 490 جفت باز (ژنوتیپ I)، در 16 جدایه دو باند 240 و 490 جفت باز (ژنوتیپ VIII) و در 2 جدایه دو باند 320 و 410 جفت باز (ژنوتیپ IX) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس کواگولاز مثبت جدا شده از عفونت دستگاه تنفسی در شهرکرد بیشتر متعلق به ژنوتیپ نوع I می باشند که می تواند منبع بالقوه ای برای انتشار این ژنوتیپ در جامعه محسوب گردد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ژن کواگولاز، عفونت دستگاه تنفسی، RFLP
  • محمد سبحانی لاری*، نادر شاهرخی، محمد کارگر صفحات 214-224
    سابقه و هدف
    لیستریا منوسیتوژنز یکی از عوامل ایجاد کننده عفونت بدون علامت دستگاه ادراری-تناسلی است  که می تواند موجب عفونت نوزادان و مرگ جنین شود. با توجه به چالش های ناشی از کشت این باکتری، این پژوهش با هدف تشخیص لیستریا در ادرار به کمک واکنش زنجیره ای پلی مراز با استفاده از پروب فلویورسنتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 100 نمونه ادرار بیماران مراجعه کننده به مرکز تخصصی زنان و زایمان در شهرهای لارستان و جهرم انجام شد. ابتدا با استفاده از سویه استاندارد حساسیت تکنیک مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس پروب ژن hlyA طراحی و با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مراز، میزان فلویورسنت با دستگاه ردیاب فلویورسنت تعیین گردید.
    یافته ها
    با استفاده از سنجش FLASH-PCR محدوده ردیابی 5 تا 10 ژن باکتری در هر واکنش تعیین شد. از مجموع 100 نمونه بالینی، در 30 مورد (30%) با استفاده از پروب فلیورسنتی ژن hlyA لیستریا شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که برای شناسایی مولکولی  لیستریا، پروب فلورسنتی سرعت، حساسیت و ویژگی بالایی دارد و می تواند جایگزین مناسبی برای الکتروفورز باشد. از این رو با توجه به دقت و غیر تهاجمی بودن این روش، انجام مطالعات گسترده تر به منظور پایش لیستریا در نمونه های بالینی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: لیستریا، ادرار، پروب فلوئورسنتی
  • آذر سبکبار*، امیر بختیاری، مژگان سقازاده صفحات 225-232
    سابقه و هدف
    در پژوهش های مختلف نشان داده شده است که قارچ ها می توانند در افراد مستعد منجر به شکل گیری آسم آلرژیک شوند. از مهمترین قارچ های آلرژی زای شایع، می توان به آلترناریا، آسپرژیلوس ها و پنیسیلینیوم ها اشاره نمود. این مطالعه با هدف شناسایی و بررسی الگوی فراوانی باندهای آلرژی زا در قارچ های آلترناریا آلترناتا، آسپرژیلوس فومیگاتوس و پنیسیلیوم سیترینوم و همچنین مقایسه بین آنها انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 48 بیمار مبتلا به آسم و 22 فرد سالم به عنوان کنترل انجام شد. در ابتدا قارچ ها کشت داده شده و عصاره سلولی آنها به روش انجماد و ذوب به دست آمد. اجزای پروتیینی با روش SDS-PAGE جداسازی شده و پس از انتقال به کاغذ نیتروسلولز، ایمونوبلاتینگ بر علیه سرم بیماران آسمی و گروه کنترل انجام شد.
    یافته ها
    پس از انجام ایمونوبلاتینگ برای آلترناریا آلترناتا 6 باند آلرژی زای 49 تا 115 کیلودالتونی، برای آسپرژیلوس فومیگاتوس 4 باند آلرژی زای 57 تا 112 کیلودالتونی و برای پنیسیلیوم سیترینوم نیز 5 باند 37 تا 127 کیلودالتونی شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    در بین قارچ های مورد بررسی، آلترناریا آلترناتا بیشترین باندهای آلرژی زا را داشت. به نظر می رسد باندهای دارای وزن مولکولی بالاتر، توانایی بیشتری را در تحریک اختصاصی IgE داشته باشند.
    کلیدواژگان: آسم، آلترناریا آلترناتا، آسپرژیلوس فومیگاتوس، پنیسیلیوم سیترینوم، ایمونوبلاتینگ-IgE
  • سمانه جمالیزاده بهاآبادی، بابک خیرخواه*، علیرضا فارسی نژاد، ویکتوریا حبیب زاده صفحات 233-240
    سابقه و هدف
    مایکوپلاسماها یکی از عوامل میکروبی ناباروری در انسان می باشند. مایکوپلاسماهای تناسلی اثرات مخربی بر اندام های تناسلی داشته و موجب اختلالات باروری و مرگ نوزادان می گردند. این مطالعه با هدف تعیین هویت مولکولی مایکوپلاسما هومینیس جدا شده از دستگاه تناسلی زنان و مردان نابارور در کرمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی بر روی 100 زن و 100 مرد نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری کرمان به مدت 6 ماه به صورت هدف دار انجام شد. نمونه های مایع منی و سواپ واژینال برای بررسی وجود مایکوپلاسما هومینیس با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز مورد آزمایش قرار گرفتند. محصول PCR نمونه های مثبت برای تعیین هویت مولکولی انتخاب گردیدند. همردیف کردن توالی نمونه ها با استفاده از نرم افزار MEGA 5 و با روش Neighbor-joining انجام گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 45 درصد از نمونه های مردان آلوده به جنس مایکوپلاسما بودند. از این میان فراوانی گونه مایکوپلاسما هومینیس 33 درصد بود. همچنین 43 درصد از نمونه های زنان آلوده به جنس مایکوپلاسما بودند. از این میان فراوانی گونه مایکوپلاسما هومینیس 41.8 درصد بود. آنالیز توالی های مایکوپلاسما هومینیس های جدا شده نشان داد که جدایه ها در 5 دودمان کاملا مجزا قرار می گیرند.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش مایکوپلاسما هومینیس به عنوان مهم ترین عامل میکروبی مایکوپلاسمایی ناباروری در جامعه آماری مورد مطالعه مطرح بود. تجزیه و تحلیل توالی نوکلیوتیدی جدایه ها، تشابه ژنوتیپی بسیار ناچیزی را بین برخی از جدایه ها نشان داد. در نتیجه می توان این جدایه ها را در گروه های متفاوت به عنوان سویه بومی ایران طبقه بندی نمود.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما هومینیس، ناباروری، هویت مولکولی، 16S rRNA
  • رحیم محمدزاده کرکرق، مصطفی چرم، حسین معتمدی، علی محبت* صفحات 241-251
    سابقه و هدف
    توده زیستی میکروبی توانایی زیادی برای پالایش فلزات سنگین در محلول های آلوده دارند. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی باکتری های مقاوم به کادمیوم و نیکل از خاک آلوده به فلزات سنگین و ارزیابی میزان تجمع زیستی و جذب زیستی کادمیوم و نیکل توسط این باکتری ها در محلول های رقابتی حاوی غلظت های مختلف کادمیوم و نیکل انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، از خاک آلوده به لجن فاضلاب مزارع مجاور تصفیه خانه غرب اهواز نمونه برداری گردید. باکتری های مقاوم به کادمیم و نیکل جداسازی و با آزمون های بیوشیمیایی شناسایی گردیدند. حداقل غلظت بازدارنده کادمیم و نیکل برای این باکتری ها تعیین شد. به منظور بررسی میزان تجمع زیستی و جذب زیستی کادمیم و نیکل، پس از آماده سازی باکتری های زنده یا غیرفعال و نیز محلول های حاوی غلظت مساوی از کادمیم و نیکل، مقادیر این فلزات سنگین به وسیله دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در این مطالعه باکتری های جداسازی شده به جنس های باسیلوس، استافیلوکوکوس و اکتینومیست تعلق داشتند. از این میان اکتینومیست بیشترین مقدار تجمع زیستی را برای هر دو فلز نشان داد. در غلظت های کمتر مقدار تجمع زیستی کادمیم و نیکل بیشتر از جذب زیستی بود. اما در سطوح آلودگی بالا مقدار جذب زیستی بیشتر بود. در هر دو روش زیست پالایی، باکتری ها توانایی بیشتری برای پالایش کادمیم نسبت به نیکل داشتند.
    نتیجه گیری: باکتری های موجود در خاک های آلوده به فلزات سنگین مقاومت زیادی در برابر غلظت زیاد این عناصر پیدا می کنند. هر دو روش تجمع زیستی و جذب زیستی پتانسیل بالایی برای پالایش محیط های آبی دارند. با این تفاوت که تجمع زیستی در غلظت های کم و جذب زیستی در غلظت های بالای فلزات کارایی بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: جذب زیستی، تجمع زیستی، کادمیم، نیکل، باکتری های خاک
  • جعفر درج در، سجاد یزدان ستاد*، محمدحسین ارزانش، هاتف آجودانی فر صفحات 252-264
    سابقه و هدف

    در حدود 98 درصد پتاسیم موجود در خاک به شکل کانی های معدنی است که برای گیاهان قابل استفاده نمی باشد. باکتری های حل کننده پتاسیم قادرند سیلیکات های معدنی حاوی پتاسیم را تجزیه کرده و پتاسیم قابل جذب برای گیاهان آزاد کنند. این مطالعه با هدف جداسازی باکتری های حل کننده پتاسیم از خاک ریزوسفری گیاهان و بررسی توانایی جدایه ها در محلول سازی سیلیکات ها جهت آزادسازی پتاسیم انجام شد.

    مواد و روش ها

    باکتری های حل کننده پتاسیم از نمونه های خاک ریزوسفری گیاهان مختلف جداسازی شدند. جدایه ها در محیط کشت الکساندروف کشت و بر اساس تشکیل هاله ناشی از حلالیت پتاسیم بررسی شدند. جدایه ها، با استفاده از روش های ماکروسکوپی، میکروسکوپی، بیوشیمیایی و مولکولی مورد شناسایی قرار گرفتند. به منظور تخمین کمی پتاسیم آزاد شده توسط جدایه ها در محیط مایع الکساندروف و در خاک از روش فلیم فوتومتری استفاده شد.

    یافته ها

    از مجموع 30 جدایه با قابلیت آزادسازی پتاسیم، تعداد 5 جدایه توانایی بالایی در حلالیت پتاسیم داشتند. مطالعات بیوشیمیایی و مولکولی نشان داد که جدایه ها متعلق به سه جنس باسیلوس، پانی باسیلوس و سودوموناس بودند. بررسی های فلیم فوتومتری نشان داد که مقدار پتاسیم آزاد شده توسط جدایه ها بین 950 تا 1250 میلی گرم بر لیتر در محیط مایع و بین 525 تا 550 میلی گرم بر کیلوگرم در خاک بود.

    نتیجه گیری

    باکتری های حل کننده پتاسیم از ریزوسفر خاک هایی با توانایی بالای تثبیت پتاسیم جداسازی و شناسایی گردیدند. این جدایه ها توانایی قابل ملاحظه ای در حلالیت کانی ها و آزادسازی پتاسیم معدنی قابل جذب دارند و می توانند در تولید کودهای بیولوژیک به منظور افزایش میزان پتاسیم در دسترس خاک و بهبودی رشد و بازدهی گیاهان زراعی مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: محیط الکساندروف، پتاسیم، باسیلوس، پانی باسیلوس، سودوموناس
|
  • Hossein Fathpour, Abbas Doosti *, Maryam Ghasemi, Hamidreza Kabiri Pages 190-196
    Background & Objectives

    Growth of ostrich depends to employment of growth hormone and proper nutrition. The ostrich growth hormone is a polypeptide that stimulates growth and cell reproduction. The aim of this study was to clone and generation of two new gene constructs for expression of ostrich growth hormone gene in prokaryotic and eukaryotic systems.
    Materials &

    Methods

    In this study, RNA was extracted from ostrich pituitary gland and cDNAs synthesized using RT-PCR method. These cDNAs were cloned into TOPO vector based on T/A method. Then, cDNA sub-clones of ostrich growth hormone were prepared on pcDNA3.1 and pET32 vectors.

    Results

    Cloning of ostrich growth hormone cDNA in TOPO vector was confirmed by PCR and endonuclease restriction digest. After sub-cloning of this cDNA, pcDNA3.1-gh and pET32-gh recombinant vectors were generated and the presence of genes were confirmed using restriction digestion.

    Conclusion

    According to the results, the new recombinant vectors generated in this study can serve as an effective approach for production of the ostrich growth hormone in commercial levels.

    Keywords: Ostrich, Growth hormone (GH), Cloning
  • Ashraf Kariminik *, Kobra Saeedi Pages 197-205
    Background &
    Objectives
    α-amylase, is an endoamylase to hydrolyses amylase, amylopectin and glycogen by randomly cleavage of internal alpha 1, 4 linkages. Genus Bacillus is one of the most common microbial sources of α-amylase production. The aim of the present study is identification, overexpression and activity analysis of Bacillus licheniformis α-amylase (amyS). Materials &
    Methods
    A polymerase chain reaction was used to identify and isolate α-amylase gene in Bacillus sp. The fragments were introduced into expression vector pET-26 (+). After sequencing, the recombinant vectors were introduced into E. coli BL21 (DE3) for expression. The recombinant enzyme were purified using amicon filter and dialysis bags. α-amylase activity was measured using di-nitro salicylic acid technique.
    Results
    Based on the results, the α-amylase gene was over-expressed in an expression system beyond the native host (Bacillus sp.). Based on the SDS-PAGE electrophoresis, the molecular weight of this enzyme was predicted 54 KDa. The α-amylase showed an enzyme activity about 4.77 U/ml.
    Conclusion
    These results indicated a high expression of this enzyme in an expression system beyond the host, which was due to existence of a strong promoter used in this study, T7promoter. As a result, employment of this system in an industrial scale is recommended due to the secretion of the target enzyme, a proper folding of the enzyme and maintenance of its activity.
    Keywords: Alpha amylase, pET-26b (+), Bl21 (DE3), Recombinant protein
  • Maryam Raesi *, Elahe Tajbakhsh, Hassan Momtaz Pages 206-213
    Background &
    Objectives
    Respiratory system infections is a common infectious disease and is an acute inflammation of the upper respiratory system caused by several bacterial infections including Staphylococcus aureus. The aim of this study was to investigate the coagulase gene polymorphism of S. aureus isolated from clinical respiratory system infections samples in Shahrekord of Iran.
    Material &
    Methods
    This study was conducted by a sectional-descriptive study on 200 persons suspected to the upper respiratory system infections who referred to Imam Ali clinic in Shahrekord. After growth of microorganisms on blood agar and manitol salt agar, the suspected colonies were identified by microbiological testing. Next, DNA samples were prepared and the products of PCR reactions were enzymatically digested and genes were genotyped using RFLP.
    Results
    Overall, 60 patients (30%) were infected to S. aureus. Among them 42 isolates showed a 970 bp fragments and 18 isolates showed a 730bp fragments. After enzymatic digestion with AluI, 42 specimens contained three bands: 320, 490, and 160 bp (genotype I), while 16 specimens contained two bands: 490 and 240 bp (genotype VIII) and 2 specimens contained two bands: 410 and 320 bp (genotype IX).
    Conclusion
    The results obtained from present study showed that coagulase-positive S. aureus strains isolated from respiratory system infections in Shahrekord belonged mostly to genotype type I, which can be considered as a potential source for the release of the genotypes in the population.
    Keywords: Staphylococcus aureus, coagulase gene, Respiratory system infections, RFLP
  • Mohammad Sbhani Lari *, Nader Shahrokhi, Mohammad Kargar Pages 214-224
    Background &
    Objectives
    Listeria monocytogenes is one of the etiologic causes of asymptomatic infection that can cause urogenital tract infection in infants and fetal death. Given the challenges posed by growing the bacteria, this study aimed to detect Listeria in urine using polymerase chain reaction and fluorescent probes.
    Materials &
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 100 urine samples obtained from the patients who were referred to a specialized center for women in Jahrom and Larestan. The sensitivity of the technique was evaluated using a standard strain. Then hlyA gene probes were designed using the polymerase chain reaction, and fluorescence level was determined by fluorescent probes.
    Results
    Based on FLASH-PCR assay between 5 to 10 genes were detected in each reaction. Using fluorescent probes for L. monocytogenes hlyA gene overall, 30 out of 100 clinical samples (30%) were infected to this bacterium.
    Conclusion
    The results showed that fluorescent probe increase speed, sensitivity and specificity of the molecular identification of Listeria and therefore it can be a suitable alternative to electrophoresis. Thus, with respect to the accuracy of this non-invasive method it is possible to monitor larger amounts of samples suspected to L. monocytogenes infections.
    Keywords: Listeria, Urine, Fluorescent probe
  • Azar Sabokbar *, Amir Bakhtiari, Mojgan Saghazadeh Pages 225-232
    Background &
    Objectives
    Several studies have shown that fungi can cause allergenic asthma in the susceptible persons. Among these fungi, Alternaria, Penicillium and Aspergillus species are more common in this cases. This study was performed to detect and to compare allergenic bands in A.alternata, P.citrinum and A.fumigatus. Materials &
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 48 patients afflicted to asthma and 22 healthy controls. The fungi were grown and their extract crude were obtained using the liquid nitrogen. The protein fractions were isolated by SDS-PAGE and after electrotransfering and transfer of the bands into the nitrocellulose membrane, the proteins were used for immunoblotting against the sera obtained from patients and controls.
    Results
    Based on the immunobloting test, 6 protein allergenic bands for A. alternata (49-115 kDa), 4 protein bands for A. fumigatus (57-112 kDa) and 5 protein bands for P. citrinum (37-127 kDa) are detected in these samples.
    Conclusion
    The highest amount of allergic band belonged to A. alternate. The bands with higher molecular weights were more effective in stimulation of IgE.
    Keywords: Asthma, Alternaria alternata, Aspergillus fumigatus, Penicillium citrinum, IgE-immunoblotting
  • Samaneh Jamalizadeh Bahaabadi, Babak Kheirkhah *, Alireza Farsinezhad, Victoria Habibzadeh Pages 233-240
    Background &
    Objectives
    Mycoplasmas are one of the causative aetiologies of infertility in human beings. Genital Mycoplasmal infections can damage reproductive systems and lead to infertility infant mortalities. The aim of this study was molecular identification of Mycoplasma hominis isolated from genital system of infertile men and women in Kerman.
    Materials &
    Methods
    This descriptive study was performed on 100 infertile men and 100 infertile women with a six month purposive sampling from the patients who referred to Infertility Center of Kerman. Semen and vaginal swab were tested by PCR assay for the presence of M. hominis. PCR product of positive samples were selected for sequencing. Sequence alignment was performed using MEGA 5 software and Neighbor-joining method.
    Results
    In this study 45% of the samples taken from men were infected to Mycoplasma. Among them, 33% of the isolates belonged to M. hominis. Furthermore, 43% samples taken from women were infected to Mycoplasma, among them 41.8% belonged to M. hominis. Based on sequencing analysis, these M. hominis isolated from the patients were categorized into 5 different strains.
    Conclusion
    In this study, M. hominis was indicated as the main microbial reason of infertility in this group. Sequence analysis of different M. hominis showed significant variability among the isolates. Therefore, these isolates can be reported as the local strains of Iran.
    Keywords: Mycoplasma hominis, infertility, Molecular identification, 16S rRNA
  • Rahim Mohammadzadeh Karkaragh, Mostafa Chorom, Hosein Motamedi, Ali Mohabat * Pages 241-251
    Background &
    Objectives
    Microbial biomass show high capacity for the remediation of heavy metals in contaminated solutions. This study aimed to isolate and identify the Cd and Ni resistant bacteria from the soils polluted to heavy metals and to evaluate the biosorption & bioaccumulation of these metals in competitive solution.
    Materials &
    Methods
    In this descriptive study, samples were taken from the soils polluted to waste water of farms nearby the water refinery in west of Ahvaz. The Ca and Ni resistant bacteria were isolated and their identity were clarified using biochemical tests. Next, minimum inhibitory concentration (MIC) of Cd and Ni determined for these bacteria. Following preparation of alive and deactivated bacteria and solutions containing equal amounts of N and Ca, the levels of Ni and Ca were determined using atomic adsorption system to evaluate the levels of biosorption and bioaccumulation.
    Results
    The microorganisms isolated in this study belonged to Bacillus sp., Staphylococcus sp. and Actinomycete sp. Among them, Actinomycete sp. showed the highest absorption activity for these elements. The bioaccumulation was higher than biosorption at low concentrations of the metals but the biosorption was dominant at high pollution levels. In both systems, the bacteria showed higher ability for remediation of Cd in comparison to Ni.
    Conclusion
    The bacteria in the soils polluted to heavy metals showed intensive resistance activity to high concentrations of the elements. Both bioaccumulation and biosorption methods were suitable enough to remediate these metals in aquatic environments. However, the bioaccumulation was more powerful than the second method at low concentrations of the metals whereas biosorption showed more ability at high concentrations of the metals.
    Keywords: Biosorption, Bioaccumulation, Cadmium, Nickel, Soil bacteria
  • Jafar Dorjdor, Sajjad Yazdansetad *, Mohammad Hosein Arzanesh, Hatef Ajoudanifar Pages 252-264

    Background &

    Objectives

    Approximately 98% of total potassium in soil is in unavailable mineral forms for plants. Potassium-solubilizing bacteria are able to dissolve potassium bearing silicate minerals and release available form of potassium to the plants. The present study was intended to isolate potassium-solubilizing bacteria from rhizosphere soil of crop plants and to evaluate the ability of isolates in solubilisation of absorbable potassium. Material &

    Methods

    Potassium-solubilizing bacteria were isolated from the rhizosphere of different crop plants. The isolates were grown on optimized Aleksandrov agar and were assayed based on the diameter of zone of potassium solubilization. The selected isolates were identified using macroscopic, microscopic, biochemical, and molecular methods. The Flame photometry was used to quantify potassium released by isolates in Aleksandrov broth and soil.

    Results

    Totally, 5 out of 30 isolates with ability to release potassium showed high activity in potassium solubilisation. The biochemical and molecular studies indicated that these isolates belonged to the genera Bacillus, Paenibacillus, and Pseudomonas. The flame photometry results showed that the amount of potassium released by the isolates ranged from 950 to 1250 mg/l in broth media and 525 to 550 mg/kg in soil.

    Conclusion

    The potassium-solubilizing bacteria were isolated and identified from rhizosphere samples and identified. These isolates showed high ability for solubilisation of silicate minerals and release of absorbable potassium and therefore they can be used in biofertilizers to enhance the availability of potassium in the soils and to improve the growth and yield of crop plants.

    Keywords: Aleksandrov agar, Potassium, Bacillus, Paenibacillus, Pseudomonas