فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 18 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اکبر جابری مقدم، احمد فرخی، مصطفی خانی صفحات 415-431
    بوکس یکی از ورزش های سازمان یافته پربرخورد است که پیروزی در آن در دو سطح آماتور و حرفه ای با ضربات هدفمند و مکرر به بدن و سر حریف به دست می آید، ازاین رو آسیب سر ناشی از ضربه در بوکسورها دور از انتظار نیست. ممکن است به هنگام وقوع این آسیب، با وجود سالم بودن همه قابلیت های شناختی، بهره وری شناختی کلی از بی توجهی، تمرکز ناقص و خستگی متعاقب متضرر شود. بنابراین هدف تحقیق بررسی اختلالات توجه در بوکسورهای آماتور بود. جامعه آماری این مطالعه، بوکسورهای فعال شهر تهران و آزمودنی های تحقیق حاضر 30 بوکسور آماتور مرد باسابقه (1/3±24 ساله) با تجربه ای بیش از چهار سال به عنوان گروه آزمایش؛ و 30 بوکسور آماتور مرد مبتدی (2/4±25 ساله) با سابقه کمتر از یک سال و 30 دونده مرد 400 و 800 متر (7/2±24 ساله) به عنوان گروه کنترل بودند. برای ارزیابی توجه از فرم S3 آزمون توجه مداوم داف تحت سیستم آزمون وینا استفاده شد. در این آزمون ردیفی از هفت مثلث در فاصله های زمانی نامنظم بر روی صفحه ی نمایشگر ظاهر می شود و زمانی که تعداد سه مثلث رو به پایین باشد، آزمودنی باید کلید واکنش را با حداکثر سرعت فشار دهد. در این آزمون که در مدت 35 دقیقه اجرا می شود، در هر ثانیه یک محرک ظاهر می شود. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری و در سطح معناداری 05/0 بررسی شد. یافته ها نشان داد که در هیچ یک از متغیرهای مورد بررسی تفاوت معناداری بین گروه ها وجود ندارد (05/0 >P)؛ بدین معنا که حتی دوره های طولانی تر از چهار سال بوکس آماتور موجب ایجاد اختلال در مولفه های توجه نمی شود. نتیجه گیری می شود که شدت ضربات واردشده در بوکس آماتور به حدی نمی رسد که حداقل در قسمت هایی که توجه را کنترل می کنند سبب ایجاد آسیب مغزی شود.
    کلیدواژگان: اختلالات توجه، آسیب مغزی، بوکس آماتور، تمرکز، مزمن
  • ابوالفضل شایان، فضل الله باقرزاده، مهدی شهبازی، سیروس چوبینه صفحات 433-452
    تقریبا همه ما به نقش پررنگ فعالیت ورزشی در بسیاری از جنبه های زندگی روزمره و تا حدودی عملکردهای شناختی آگاهیم، ولی مسئله ای که اخیرا ذهن محققان را درگیر کرده، بررسی تاثیر انواع مختلف فعالیت های ورزشی بر عملکردهای شناختی و از طرف دیگر سازوکارهای واسطه ای این اثر است. ازاین رو هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر دو نوع فعالیت ورزشی استقامتی و مقاومتی بر میزان توجه و عامل رشد عصبی مشتق شده از مغز (BDNF) دانشجویان کم تحرک بود. به این منظور از میان دانشجویان دانشگاه تهران، 46 دانشجوی کم تحرک (میانگین سنی 8/1 ± 3/24)، براساس پیش آزمون استروپ در سه گروه استقامتی، مقاومتی و کنترل توزیع شدند و بعد از نمونه گیری خونی، تمرینات خود را براساس پروتکل تمرین استقامتی و مقاومتی مخصوص به خود، به مدت 5 هفته ادامه دادند. در پایان، آزمون استروپ و نمونه گیری خونی، به منظور حذف آثار موقت تمرین، حداقل 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین به عمل آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های کلوموگروف – اسمیرنوف برای تعیین طبیعی بودن توزیع داده ها، از تی زوجی، تحلیل واریانس یکراهه، تحلیل واریانس چندمتغیره، آزمون تعقیبی دانت و ضریب همبستگی پیرسون، در سطح معناداری 05/0 P≤ استفاده شد. نتایج نشان داد پیشرفت معناداری در زمان پاسخ به آزمون استروپ در هر دو گروه استقامتی و مقاومتی رخ داده است، ولی بیان BDNF فقط در گروه استقامتی به صورت معناداری افزایش یافت (05/0 P<). در مورد هیچ یک از متغیرها، گروه کنترل پیشرفتی از خود نشان نداد (05/0 P>). همچنین نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین اثرگذاری دو فعالیت ورزشی استقامتی و مقاومتی، بر زمان پاسخ به آزمون استروپ و همچنین بیان BDNF وجود نداشت (05/0 P<). همبستگی بین تغییرات زمان پاسخ به آزمون استروپ و بیان BDNF نیز از نظر آماری معنادار نبود (05/0 P>). به طور کلی یافته های این تحقیق نشان داد که فعالیت ورزشی می تواند به بهبود عملکردهای شناختی منجر شود، ولی در پاسخ به اینکه چه فعالیتی مثمرثمرتر است، تفاوت معناداری بین فعالیت استقامتی و مقاومتی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: توجه، رشد عصبی، فعالیت استقامتی، فعالیت مقاومتی، کم تحرک
  • حسن محمدزاده، محمد علی نظری، ماندانا حیدری صفحات 453-462
    تعادل فیزیکی یکی از عوامل مهم در فعالیت های روزانه و ورزشی است. تعادل پویا به توانایی حفظ توازن در نیروهای وارد بر بدن در ورزش بسیار حائز اهمیت است و افزایش آن عملکرد حرکتی و ورزشی را بهبود می بخشد. هدف این تحقیق تعیین آثار تمرینات نوروفیدبک بر تعادل پویای مردان جوان است. بیست وچهار دانشجوی کارشناسی تربیت بدنی پسر داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و در یک طرح دوسوکور شامل گروه کنترل و تجربی سازماندهی شدند. شرکت کننده ها در گروه تجربی در تمرینات نوروفیدبک شامل بازداری امواج مغزی4 -7 هرتز و تقویت امواج 15-18 هرتز در نقاط (01،02) در ناحیه خلفی مغز به مدت 10 جلسه و هر جلسه سی دقیقه شرکت کردند. گروه کنترل در همان شرایط قرار گرفتند، اما فقط امواج ضبط شده تمرینات گروه تجربی را به عنوان تمرین مشاهده کردند. آزمون ثبت امواج مغزی و تعادل پویا در مرحله پیش از تمرین، جلسات پنجم و دهم از هر دو گروه به عمل آمد. نتایج آزمون ها نشان داد د میزان تعادل گروه تجربی در جلسه پنجم و پس آزمون به صورت معناداری افزایش یافته بود. یافته های تحقیق نشان می دهد تمرینات نوروفیدبک می تواند تعادل پویای مردان جوان را بهبود بخشد. پیشنهاد می شود از این تمرینات برای افزایش تعادل پویای ورزشکاران استفاده شود.
    کلیدواژگان: الکتروانسفالوگرافی، تعادل پویا، لب خلفی، موج بتا، موج تتا
  • خدیجه ایران دوست، مرتضی طاهری *، علی ثقه الاسلامی صفحات 463-473

    تحقیق حاضر تاثیر فعالیت بدنی بر حافظه و تعادل مردان سالمند را بررسی می کند. تعداد اعضای نمونه تحقیق حاضر پانزده نفر برای هر گروه است که داوطلبانه از بین جامعه آماری انتخاب شدند. برنامه تمرین در آب در این تحقیق شامل 18 جلسه تمرینی، هر جلسه به مدت 45 دقیقه بود. از تمرینات یوگا نیز به منظور آرام سازی ذهنی مردان سالمند استفاده شد. به منظور بررسی وضع حافظه آزمودنی ها پس از اعمال مداخله تمرینی از آزمون حافظه وکسلر استفاده شد. از آزمون بالا و پایین رفتن از صندلی برای اندازه گیری تعادل پویا استفاده شد. نتایج نشان داد که تمرینات هوازی و یوگا تاثیر مثبت بر حافظه کلی (003/0P=) و تعادل پویای (01/0P=) مردان سالمند داشته است. در حالت کلی استنتاج شد که اتخاد برنامه های منتخب تمرینی برای گروه سنی سالمندان به ویژه ورزش در آب که از حیث آسیب دیدگی کمترین پتانسیل را به همراه دارد، بسیار حائز اهمیت است.

    کلیدواژگان: تعادل، تمرینات آبی حافظه، سالمند، یوگا
  • محمدرضا قاسمیان مقدم، حمیدرضا طاهری صفحات 475-491
    تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر موقعیت تحت فشار و دستورالعمل توجه بر عملکرد بازیکنان تنیس روی میز انجام گرفت. بدین منظور شانزده نفر از بازیکنان تنیس روی میز در چهار حالت با انواع متفاوت دستورالعمل توجه و موقعیت تحت فشار بررسی شدند. آزمون شامل یک تکلیف تنیس روی میز بود که در آن محل فرود ضربه براساس رنگ توپ از قبل مشخص بود و افراد می بایست ضربه تاپ اسپین را روی توپ هایی که با پیچ زیر و به وسیله دستگاه ارسال می شد اجرا می کردند. دستورالعمل توجه افراد برحسب استفاده از نشانه های مرتبط و نامرتبط با تکلیف متفاوت بود و شرایط تحت فشار از طریق رتبه بندی و جایزه نقدی تغییر می کرد. عملکرد افراد از طریق سنجش دقت ضربات در اصابت به اهداف معین و زمان واکنش کلامی در پاسخ به دستورالعمل توجه مورد نظر، ارزیابی شد. به منظور تحلیل داده ها از تحلیل واریانس دوعاملی با اندازه های تکراری برای هر کدام از متغیر ها استفاده شد. نتایج حاکی از نبود تفاوت معنادار در عملکرد افراد در مراحل مختلف آزمون بود (5/0< P). تنها تفاوت معنادار مشاهده شده در مراحل آزمون مربوط به اثر اصلی موقعیت تحت فشار بر زمان واکنش کلامی بود که با افزایش موقعیت تحت فشار، زمان واکنش کلامی افزایش می یافت (5/0> P). به طور کلی یافته های تحقیق نشان داد که در موقعیت تحت فشار صرف نظر از نوع دستورالعمل توجه، کارایی عملکرد کاهش یافت.
    کلیدواژگان: انسداد، دستورالعمل توجه، عملکرد حرکتی، موقعیت پرفشار، نشانه های مرتبط
  • احمد قطبی ورزنه، مهدی ضرغامی، علیرضا بهرامی صفحات 493-510
    هدف از مطالعه حاضر بررسی پایایی و روایی آزمون های بالینی عملکرد تعادلی در کم شنوایان با سطح شنوایی متوسط است. در این تحقیق توصیفی - پیماشی با اندازه گیری تکراری، 220 فرد کم شنوا با هوش طبیعی و با سطح شنوایی متوسط به عنوان نمونه آماری از کلیه کم شنوایان و ناشنوایانی که در مسابقات کشوری در شهر اراک شرکت کرده بودند، انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه هوش ناوابسته به فرهنگ کتل فرم 3 و آزمون های بالینی عملکرد حرکتی بود. بعد از بررسی نرمال بودن داده ها، از آزمون های ضریب همبستگی درون طبقه ای و بین طبقه ای و تحلیل عاملی برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها پایایی آزمون های رساندن انگشت اشاره دست برتر (79/0=ICC) و غیربرتر (81/0=ICC) به بینی، بلند شدن از صندلی و راه رفتن (76/0=ICC) و آزمون راه رفتن پاشنه- پنجه (87/0=ICC) را نشان داد. ولی آزمون های ایستادن روی پای برتر و غیربرتر با چشم باز و بسته (75/0>ICC) پایا نبودند. روایی آزمون های بالینی عملکرد تعادلی با استفاده از تحلیل عاملی تایید شد. به طور کلی آزمون رساندن انگشت اشاره دست برتر و غیربرتر به بینی، آزمون بلند شدن از روی صندلی و راه رفتن و آزمون راه رفتن پاشنه- پنجه به عنوان باثبات ترین آزمون موجود در ارزیابی تعادل و هماهنگی در کم شنوایان در نظر گرفته می شود.
    کلیدواژگان: آزمون های بالینی، پایایی، تعادل، روایی، کم شنوایان
  • جان بابا آقایی نژاد*، سالار فرامرزی، محمد کریمی صفحات 511-529

    براساس یافته های روان شناسان برای اینکه بتوان فردی را کم توان ذهنی قلمداد کرد، تنها داشتن بهره هوشی پایین تر از متوسط کافی نیست، بلکه این افراد در رفتارهای سازشی، مشکلات ملموس و مشخصی دارند. تحقیق در زمینه رفتارهای سازشی برای افراد با نیازهای ویژه سودمند است و برای اینکه کودکان کم توان ذهنی بتوانند خود را با زندگی اجتماعی سازگار کنند می بایست مهارت های آنها در زمینه رفتار سازشی بهبود یابد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر یک دوره فعالیت منظم ورزشی بر بهبود رفتار سازشی دانش آموزان کم توان ذهنی آموزش پذیر نه تا پانزده ساله شهرستان لردگان انجام گرفت. بدین منظور از بین 156 دانش آموز کم توان ذهنی آموزش پذیر، به صورت تصادفی ساده 28 نفر انتخاب و در دو گروه آزمایش (7 پسر، 7 دختر) و کنترل (7 پسر، 7 دختر) گمارده شدند. پرسشنامه رفتار سازشی واینلند (1965)، به عنوان پیش آزمون روی دو گروه اجرا شد. سپس فعالیت ورزشی به عنوان برنامه مداخله ای به مدت دو ماه و هر هفته 3 جلسه (45 دقیقه ای) روی گروه آزمایش اجرا شد. داده هابا استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس با بهره گیری از نرم افزار spss تجزیه وتحلیل شد (05/0>P). یافته ها نشان داد که بین عملکرد دو گروه آزمایش و کنترل در رفتار سازشی و خرده مهارت های اجتماعی شدن، ارتباط، جابه جایی و حرکتی، خودیاری در پوشیدن، خودیاری عمومی و خودیاری در خوردن تفاوت معنادار آماری (05/0>P) وجود داشت. اما در خرده مهارت های مسائل شغلی و خودرهبری تفاوت معنادار مشاهده نشد که نشان می دهد اجرای یک دوره فعالیت منظم ورزشی بر بهبود رفتار سازشی در بعضی خرده مهارت های آن در دانش آموزان گروه آزمایش موثر بوده است که از این شیوه می توان در توانبخشی و آموزش کودکان کم توان ذهنی بهره برد.

    کلیدواژگان: آموزش پذیر، دانش آموزان، رفتار سازشی، فعالیت ورزشی، کم توان ذهنی
  • محمدحسین قهرمانی، محمد علی بشارت، سید رضاعطارزاده حسینی، علی اکبرنژاد صفحات 531-547
    یکی از عوامل مهم اثرگذار بر اجرای موفق در رقابت های ورزشی، چگونگی کنار آمدن با استرس است. به همین منظور هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر شیوه های مختلف کنار آمدن با استرس ورزشی بر منابع استرس حاد و کورتیزول بزاقی کشتی گیران بود. با توجه به معیارها و متغیرهای این تحقیق از بین 270 کشتی گیر فعال در سطح کشوری، 30 نفر با توجه به نقطه برش پرسشنامه سبک های مقابله با استرس در دو گروه رویارویی و اجتنابی در این تحقیق شرکت کردند. از شرکت کننده ها خواسته شد پرسشنامه منابع استرس حاد کشتی را تکمیل کرده و در مرحله جمع آوری بزاق برای اندازه گیری سطح کورتیزول بزاقی شرکت کنند. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که مقادیر منابع استرس حاد در بین کشتی گیران رویارویی نسبت به گروه اجتنابی به صورت معنا داری بیشتر است (001/0=P). همچنین سطح کورتیزول بزاقی گروه اجتنابی نسبت به گروه مقابل به شکل معنا داری پایین تر بود (012/0=P). با استناد به نتایج این تحقیق می توان گفت که شیوه های مختلف کنار آمدن با استرس بر میزان ادراک استرس از منابع استرس حاد و سطح کورتیزول بزاقی کشتی گیران تاثیر می گذارد. از نتایج این تحقیق می توان در آموزش شیوه های مختلف کنار آمدن با استرس ورزشی به کشتی گیران برای کاهش فشار روانی رقابت ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: استرس حاد، کشتی گیران، کنار آمدن، کورتیزول بزاقی، منبع استرس
|
  • Ali Akbar Jaberi Moghaddam, Ahmad Farokhi, Mostafa Khani Pages 415-431
    Boxing is one of the organized high-contact sports that requires purposeful punches to the head and body of the opponent in both amateur and professional levels، so traumatic head injury in boxers isn’t impossible. In this type of injury، though intact cognitive functions، it is possible that total cognitive beneficiary become impaired as a result of distractibility، imperfect concentration، and aftermath fatigue. Thus، purpose of this study was to investigate attentional disorders in amateur boxing. Subjects of the study were 30 male experienced amateur boxers (more than 4 years background، age= 24±3. 1) as experimental group، and 30 male novice amateur boxers (less than 1 year background، age=25±4. 2) and 30 male 400 and 800 meter runners (age= 24±2. 7) as control groups. We used DAUF continuous attention test to assess attentional component. In order to data analyzing was used MANOVA in the significance level of 0. 05. Findings showed that in none of variables there were significant difference between groups (P>0. 05)، meaning that amateur boxing periods even longer than 4 years doesn''t lead to attentional disorders. Based on our findings، it is concluded that intensity of punches in amateur boxing doesn''t reach to threshold that lead to brain damage at least in regions which control visual attention.
    Keywords: Amateur boxing, attentional disorders, brain injury, chronic, Concentration
  • Abolfazl Shayan, Fazlolah Bagherzadeh, Mehdi Shahbazi, Siroos Choobineh Pages 433-452
    The vital role of exercise in many aspects of daily life and somewhat cognitive functions are acknowledged but a point that has recently gained researchers'' attention is to investigate the effect of different types of exercises on cognitive functions and the mediating mechanisms of this effect. The aim of this study was to determine the effect of two types of endurance and resistance exercises on the levels of attention and BDNF of sedentary students. Therefore، 46 sedentary students from University of Tehran (mean age 24. 3+1. 8 yr) were assigned to three groups: endurance، resistance and control after the Stroop pretest. After blood samples had been collected، the subjects continued their exercise protocol for five weeks. Finally، at least 48 hours after the last session، the Stroop test was performed and blood samples were collected in order to eliminate the temporary effects of exercises. For data analysis، Kolmogorov–Smirnov test، paired sample t test، one–way ANOVA، MANOVA test، Dunnett''s T3 post hoc test and Pearson correlation coefficient test were used (P≤0. 05). Results showed a significant improvement in the response time of Stroop test in both endurance and resistance groups while expression of BDNF significantly increased only in endurance group (P<0. 05). The control group showed no improvement in any variables. In addition، there was no significant difference between the effect of two types of exercise on the response time of the Stroop test and expression of BDNF (P>0. 05). There was no significant correlation between the variations of response time of the Stroop test and expression of BDNF (P>0. 05). Finally، this research indicated that exercise can improve cognitive functions، but there was no significant difference between endurance and resistance exercises in response to this question that which activity was more useful.
    Keywords: Attention, Endurance Exercise, Neurotropic, Resistance Exercise, Sedentary
  • Hasan Mohammadzadeh, Mohammad Ali Nazari, Mandana Heidari Pages 453-462
    Physical balance is one of the important factors in daily sport activities. Dynamic balance helps maintain the balance of those forces imposed on body insports and an increase in this balance improves motor and sport performance. Theaim of this study was to determine the effects of neurofeedback training on dynamicbalance of young men. 24 male undergraduate students voluntarily participated inthis study and were involved in a double-blind design including control andexperimental groups. The experimental group participated in neurofeedbacktraining including the inhibition of brainwaves of 4-7 Hz and the reinforcement ofbrainwaves of 15-18 Hz at O1-O2 regions of the hindbrain for 10 sessions and 30minutes per session. Participants in the control group were exposed to the samecondition، but instead they were provided with sham feedback. EEG and dynamicbalance tests were administered before، at the end of the fifth and tenth sessions oftraining for both groups. The results indicated that dynamic balance significantlyimproved in the fifth session and posttest. The findings demonstrate thatneurofeedback training can enhance dynamic balance of young men. It issuggested that this training should be used to increase dynamic balance of athletes.
    Keywords: Beta Rhythm, Dynamic balance, Electroencephalography, Occipital Lobe, Theta Rhythm
  • Khadijeh Irandoust, Morteza Taheri, Ali Seghatoleslami Pages 463-473

    The purpose of this study is to investigate the effect of physical activity on memory and dynamic balance of elder people. Subjects (n=15) were selected as volunteers. The intervention was performed in an eighteen session period، three times a week (each session، 45 minutes). Yoga training was performed for mental relaxation. Wexler test was performed for memory evaluation. Seat up test was used to test the dynamic balance. The results suggested that water-based exercises and Yoga protocol have had a positive significant effect on memory (p=0. 03) and dynamic balance. It was concluded that a selected physical activity program، especially water-based exercises has less potential for making people injured.

    Keywords: Dynamic balance, memory, water, based exercises, Yoga
  • Mohammad Reza Ghasemian Moghadam, Hamidreza Taheri Pages 475-491
    The aim of the present study was to evaluate the effect of pressure andattentional instruction on table tennis players'' performance. For this purpose، 16table tennis players were tested in 4 conditions with different attentionalinstructions and pressure conditions. The test included a table tennis task: the ballcolor signified the target where the ball had to be hit and the player had to performtopspin drive against backspin balls that were thrown by the machine. Attentionalinstructions were different in task-irrelevant and task-relevant cues. Pressureconditions were manipulated through a competitive ranking and money prize. Participants'' performances were assessed through accuracy in hitting definitetargets and verbal reaction time to attentional instructions. Data were analyzed bytwo-factorial ANOVA with repeated measures for each variable. The resultsshowed no significant difference in performance in different phases of the test (P>0. 5). The only significant difference was related to the main effect of pressureon verbal reaction time، that is to say verbal reaction time increased under higherpressure (P<0. 5). In total، the results indicated that under pressure، regardless ofthe type of attentional instruction، performance efficiency decreased.
    Keywords: Attentional Instruction, Choking, Motor Performance, Pressure Condition, Relevant Cues
  • Ahmad Ghotbi-Varzaneh, Mehdi Zarghami, Alireza Bahrami Pages 493-510
    The aim of the present study was to examine the reliability and validity of balance performance clinical tests for hearing impaired persons with moderate hearing level. In this descriptive-survey study with repeated measures، 220 hearing impaired subjects with normal intelligence and moderate hearing level were selected as the statistical sample from all deaf and hearing impaired subjects who had participated in national competitions in Arak city. The scale (3) of Cattell Culture Fair Intelligence Test and motor performance clinical tests were used to collect the data. After checking the date normality، data were analyzed with intraclass and interclass correlation coefficients and factor analysis tests. The results revealed that finger-to-noise test with dominant hand (ICC=0. 79)، and with nondominant hand (ICC=0. 81)، time-up and go test (ICC=0. 76)، and tandem gait test (ICC=0. 87) were reliable. But، the dominant and non-dominant single leg stance tests with open and closed eyes were not reliable (ICC<0. 75). The validity of balance performance clinical tests was confirmed with factor analysis test. Overall، the finger-to-noise with dominant and non-dominant hand، the time-up and go، and the tandem gait tests were the most stable tests to assess balance and coordination of hearing impaired participants.
    Keywords: Balance, Clinical Tests, Hearing Impaired Persons, Reliability, Validity
  • Janbaba Aghayinejad, Salar Faramarzi, Mohammad Karimi Pages 511-529

    Psychological findings show that a lower IQ score than the normal level is not enough to recognize someone as mentally retarded. In addition they have visible and specific difficulties in their adaptive behaviors. Research on adaptive behaviors is useful for those with specific needs and if mentally retarded children want to adapt themselves to social life، they should improve their adaptive behaviors. The current study aimed at determining the effect of a period of regular exercise activity on the improvement of adaptive behavior in 9-15-year-old educable mentally retarded students in Lordegan city. From 156 educable mentally retarded students، 28 students were selected randomly and divided into two groups of experimental (7 boys and 7 girls) and control (7 boys and 7 girls). Vinland adaptive behavior Scale (1965) was used as the pretest. Then، the experimental group took part in a period of exercise activity as an intervention program for 2 months، 3 sessions every week، 45 minutes per session. The data were analyzed by covariance using SPSS software (P˂0. 05). The results showed a significant difference between the performance of the two groups in adaptive behavior and sub-skills of socialization، communication، locomotion، dressing self-help، general self-help and eating self-help (P<0. 05) while there was no significant difference in sub-skills of occupation and self-direction which showed that a period of regular exercise activity had an effect on the improvement of some sub-skills of adaptive behavior in experimental group. This approach can be used in rehabilitation and instruction of mentally retarded children.

    Keywords: Adaptive Behavior, Educable, Exercise Activity, Mentally Retarded, Students
  • Mohammad Hosein Ghahramani, Mohammad Ali Besharat, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini, Ali Akbarnejad Pages 531-547
    Coping style is one of the substantial factors influencing sport achievements in sport competitions. The main aim of the present study was to examine the effect of sport stress coping styles on sources of acute stress and salivary cortisol in wrestlers. With regard to the criteria and variables of this study، 30 out of 270 active national wrestlers participated according to the cut-off point of coping styles questionnaire in two approach and avoidant coping groups. The participants were asked to complete Sources of wrestling acute stress questionnaire and to collect the saliva to measure salivary cortisol levels. Multivariate analysis of variance results indicated that sources of acute stress were significantly higher in approach coping wrestlers than avoidant coping group (P=0. 001). Also، salivary cortisol level was significantly lower in avoidant coping group than the approach coping group (P=0. 012). According to the results، different stress coping styles influenced perceived stress of acute stress and salivary cortisol levels in wrestlers. The findings of this study can be used in instruction of different sport stress coping styles in wrestlers in order to reduce their mental pressure in the competitions.
    Keywords: Acute Stress, Coping, Salivary Cortisol, Source of Stress, Wrestlers