فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و هشتم شماره 3 (پیاپی 151، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصلی
  • آرش محمدی توفیق، غلامحسین حیات اله*، خسرو ایازی، محمد علی حسینیان، بهزاد نعمتی هنر، کارشناس فرشاد صفدری صفحات 131-138
    سابقه و هدف
    در سال های اخیر خواص عسل در درمان زخم های مختلف توجه بسیاری از محققان را به خود جلب نموده است. زخم های فشاری یکی از مشکلات مهم بهداشتی هستند و درمان آنها همواره چالش برانگیز بوده است. ما در این مطالعه به بررسی تاثیر استفاده از یک پماد حاوی عسل، روغن کنجد و کافور در درمان زخمهای فشاری در بیماران دیابتی پرداختیم.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 60 بیمار دیابتی دچار زخم فشاری به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. شستشوی روزانه زخم با نرمال سالین و پانسمان با گاز استریل انجام شد. در گروه شاهد از پلاسبو و در گروه مورد پماد حاوی عسل، روغن کنجد و کافور (پماد کیمیا) دو بار در روز به مدت 8 هفته استفاده گردید. قبل و پس از درمان نمره معیار PUSH 3.0 تعیین شد. همچنین میزان بروز عفونت نیازمند دبریدمان در دو گروه مقایسه شد. برای مقایسه داده ها از آزمون های Mann-Withney U، ویلکاکسون و کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن و جنس مشابه بودند. یک بیمار در گروه مورد و 5 بیمار در گروه شاهد به دبریدمان جراحی نیاز پیدا کردند (0/195=p). نمره PUSH پس از درمان در هر دو گروه به طور معنی داری کاهش یافت (0/001>p). قبل از درمان نمره PUSH در دو گروه یکسان بود. پس از درمان نمره PUSH در گروه پلاسبو برابر 1/2±86/8 و در گروه پماد برابر 1±4/9 بود (0/001>p).
    نتیجه گیری
    استفاده از پماد حاوی عسل، روغن کنجد و کافور می تواند در تسریع بهبودی زخم های فشاری در بیماران دیابتی کمک کننده باشد. در هر حال به انجام مطالعات بیشتر و گسترده تر نیاز است.
    کلیدواژگان: زخم فشاری، دیابت، عسل، کافور، روغن کنجد
  • آقای هوشنگ مرادبیگی، آقای اسماعیل ایدنی، خانم خدیجه مرادبیگی*، آقای سیدمحمود لطیفی صفحات 139-144
    سابقه و هدف
    آسم شایع ترین بیماری مزمن دوره ی کودکی، اولین علت غیبت از مدرسه و سومین علت بستری کودکان زیر 15 سال در بیمارستان می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر WAP (برنامه عملی نوشتاری) بر اساس علائم بر دفعات مراجعه به اورژانس و غیبت از مدرسه کودکان 7 تا 18 سال مبتلا به آسم است.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی است که به مدت 12 هفته بر روی 60 نفر از کودکان مبتلا به آسم مراجعه کننده به کلینیک تخصصی ریه شهر اهواز در سال 1390 انجام شد. بعد از همسان سازی (سن، جنس و مدت زمان ابتلا) به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. به گروه مورد WAP بر اساس علایم داده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تحلیلی (تی مستقل و زوجی) و توصیفی (میانگین، واریانس و. .) مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بعد از انجام مداخله، معیار غیبت از مدرسه (0/18±0/03) و مراجعه به اورژانس (0/25±0/06) در گروه WAP کاهش پیدا کرد. در مقایسه دو گروه بعد از مداخله، بین دفعات مراجعه به اورژانس (0/0001=P) و غیبت از مدرسه تفاوت معنی دار آماری مشاهده گردید (0/007=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از WAP بر اساس علائم، در کاهش دفعات مراجعه به اورژانس و غیبت از مدرسه در کودکان مبتلا به آسم موثر باشد.
    کلیدواژگان: WAP بر اساس علائم، غیبت از مدرسه، مراجعه به اورژانس
  • آرش عزیزی*، آرزو علایی، ناصر ولایی، معصومه باقری صفحات 145-147
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت یادگیری و رضایتمندی دانشجویان از تدریس و نبود پیشینه کافی، این مطالعه با هدف مقایسه روش تدریس عملی-تئوری با تئوری-عملی بر یادگیری درس بیماری های دهان ورضایتمندی دانشجویان درسال 1392 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش کار آزمایی بالینی متقاطع در دو مرحله روی 37 نفر از دانشجویان سال چهارم دندانپزشکی انجام شد. دانشجویان به صورت تصادفی به دو گروه الف و ب تقسیم شدند. در مرحله اول تحقیق، تدریس 5 ضایعه شامل لیکن پلان، لکوپلاکیا، پایوژنیک گرانولوما، اسکواموس سل کارسینوما و ANUG به گروه الف (شاهد) به صورت تئوری-عملی وبه گروه ب (مورد) به صورت عملی-تئوری تدریس شد. در مرحله دوم، 5 ضایعه دیگر با سختی در یادگیری مشابه شامل آفت، اریتم مولتی فورم، هرپانژین، بیماری دست-پا-دهان و فارنژیت لنفوندولر حاد با عوض شدن جای دو گروه تدریس شد. درپایان آزمونی شامل تست و عکس و اسلاید هر کدام با 50 درصد نمره هر روش تدریس به صورت سراسری گرفته شد. میزان یادگیری با آزمون من ویتنی- U و نیز میزان رضایت از روش تدریس در یک طیف 5 گزینه ای مشخص و مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی تعداد 37 انجام گرفت و افراد دو گروه مشابه بودند. میزان یادگیری گروه شاهد 2/12± 15/5 ودر گروه مورد 3/5±13/8 بود (0/1>p). میزان رضایت دانشجویان در دو روش مشابه بود (0/8>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که حداقل در آموزش ضایعات دهانی دو روش تدریس مشابه باشند. با توجه به اهمیت مطالعه، تحقیقات بیشتر را توصیه می کنیم.
    کلیدواژگان: بیماری های دهان، روش تدریس تئوری، عملی، روش تدریس عملی، تئوری، رضایتمندی
  • سیداسماعیل حسن پور*، مسعود یاوری، فرخ سواددار صفحات 148-151
    سابقه و هدف
    فاشیالاتا به عنوان گرافت کاربرد متنوعی دارد. جهت برداشت آن روش های مختلفی بیان شده است که نیازمند ابزاری خاص و یا با عوارضی همراه است. در این مقاله روشی ساده، کم هزینه و با حداقل موربیدیتی ارائه می شود.
    مواد و روش ها
    در این روش، در سطح خارجی ران دو برش کوچک و موازی با فاصله طولی معادل فاشیای مورد نیاز بر روی پوست داده می شود، با استفاده از نخ نایلون صفر فاشیا آزاد می گردد و سپس به طول مورد نیاز قطع می گردد.
    یافته ها
    32 بیمار با میانگین سنی 30 سال، جهت اصلاح ناحیه نازولبیال به علت فلج عصب هفتم مغزی، بازسازی تاندون فلکسور و نیز بازسازی دورا تحت عمل برداشتن فاشیالاتا قرار گرفتند. این بیماران به مدت یک سال پی گیری شدندکه نتایج به دست آمده از نظر فانکشنال و زیبایی با رضایت بالایی همراه بود.
    نتیجه گیری
    روش پیشنهادی در این مقاله نیاز به ابزار خاصی ندارد، زمان عمل را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد و با حداقل عوارض فانکشنال و زیبایی برای بیماران همراه است.
    کلیدواژگان: برداشت فاشیالاتا، فلج عصب فاشیال، فاشیال sling، گرفت اتولوگوس
  • مهسا بهنمون، معصومه صادقی، محمد گرک یراقی*، مهدی کوشک زری، مینا نغنایان، محدثه بهجتی، مهتاب کشوری، نضال صراف زادگان صفحات 152-156
    سابقه و هدف
    این مطالعه به منظور تعیین ارتباط میزان آلودگی هوا و بروز یا تشدید علائم نارسایی قلبی(HF) که منجر به بستری شدن بیماران مراجعه کننده به بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1390 شد انجام گرفت.
    روش بررسی
    این تحقیق با طراحی مورد-شاهدی (cass-control) برروی120بیمار مراجعه کننده به بیمارستان که مبتلا به HF تشخیص داده شدند و براساس دو شاخص 24 ساعت پس از بروز علائم و زمان بستری در بیمارستان، و همچنین 120نفر گروه شاهد انجام شد. پس از تکمیل اطلاعات بیماران، غلظت آلاینده های هوا شامل میزان ذرات معلق (PM10) و گازها (CO، NO2، SO2) در طی 2 روز قبل از بستری از سایت های هواشناسی موجود اخذ گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های T test و آزمون همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    شاخص PM10، CO، NO2 و SO2 در بیماران مبتلا و غیر مبتلا به HF اختلاف معنی داری داشت (p<0.001). بین سطح سرمی ESR و غلظت PM10 و NO2 ارتباط معنی دار، ولی بین غلظت SO2، CO و ESR ارتباط معنی دار مشاهده نشد. به علاوه غلظت آلاینده PM10 وCO نیز بر حسب سطح سرمی CRP اختلاف معنی داری داشت. غلظت NO2 و SO2 بر حسب سطح سرمی CRP و ICAM اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    ممکن است ارتباط قوی بین غلظت آلاینده های هوا و تشدید علائم نارسایی قلبی باشد.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، آلودگی هوا، تنگی نفس، بستری شدن در بیمارستان
  • خانم سمیه زالی پور*، خدامراد مومنی صفحات 157-161
    سابقه و هدف
    سندرم پیش از قاعدگی یکی از شایع ترین مشکلات زنان است که می تواند منجر به کاهش کارایی تحصیلی، شغلی و اختلال در روابط بین فردی شود. بنابر این استفاده از برخی مداخلات جهت رفع این مشکل ضروری به نظر می رسد. در پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی آرمیدگی عضلانی بر کاهش علایم سندرم پیش از قاعدگی پرداخته شد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی با داشتن گروه شاهد و بررسی پیش-آزمون و پس آزمون صورت گرفت. بدین منظور در سال 91-92 یکی از دبیرستان های دخترانه شبانه روزی استان کرمانشاه به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شد و پرسشنامه سنجش علایم سندرم پیش از قاعدگی در میان دانش آموزان پخش گردید. پس از دو سیکل متوالی پرسشنامه ها جمع آوری شد و از میان مبتلایان 30 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب گردید و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه جایگزین شدند. گروه آزمایش طی 8 جلسه آرمیدگی عضلانی را در طول 1 ماه آموزش دید و هر روز به طور مداوم همراه با دی وی دی آموزش آرمیدگی عضلانی به تمرین پرداخت و سپس از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد.
    یافته ها
    میانگین علایم سندرم پیش از قاعدگی پیش از مداخله در گروه شاهد و آزمایش به ترتیب (5/34±69/66 و 5/84±69/21)، و پس از مداخله در گروه شاهد و آزمایش به ترتیب (5/36±69/07 و 6/03±62/29) بود (0/001>p). گروه آرمیدگی عضلانی در پس آزمون، به طور معنی داری در میانگین علایم سندرم پیش از قاعدگی کاهش نشان داد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که آرمیدگی عضلانی موجب کاهش سندرم پیش از قاعدگی می شود. تحقیقات بیشتر را در این زمینه توصیه می کنیم.
    کلیدواژگان: آرمیدگی عضلانی، سندرم پیش از قاعدگی، درمان مکمل
  • سارا احمدی بادی*، جمیله نوروزی، عباس اخوان سپهی صفحات 162-166
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت فرآیند کروم سنسینگ و نقش بارز آن در بیماری زایی باکتری ها و با توجه به شایع بودن عفونت های ادراری و عوارض شناخته شده این بیماری ها و نقش سیگنال های خارجی در تنظیم بیان ژن های بیماری زایی باکتری ها، در این مطالعه باند ژن های luxS و rsbA در باکتری های پروتئوس میرابیلیس جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت های ادراری و هم چنین تاثیر اسید میریستیک به عنوان نوعی سیگنال خارجی در این باکتری ها بررسی شد.
    روش بررسی
    تحقیق در مرحله اول با طراحی توصیفی و در مرحله دوم با طراحی تجربی انجام گرفت. تعداد 100 نمونه ادراری در این مطالعه جمع-آوری شدند. با استفاده از روش های باکتریولوژی، باکتری پروتئوس میرابیلیس از این نمونه ها جدا سازی شد و سپس با استخراج ژنوم، حضور باند ژن های rsbA و luxS در باکتری پروتئوس میرابیلیس مورد بررسی قرار گرفت. سپس تاثیر اسید میریستیک به عنوان نوعی سیگنال خارجی بر روی خزیدن و توانایی تشکیل بیوفیلم پروتئوس میرابیلیس مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 100 نمونه ادراری مورد بررسی، 10 درصد دارای باکتری پروتئوس میرابیلیس بودند. در 70 درصد ازاین باکتری ها باند ژنهای luxSو rsbAدیده شد. اسید میریستیک خزیدن پروتئوس میرابیلیس را در غلظت های 40 تا80 میکرو لیتر در 100 میلی لیتر محیط کشت LB، کاهش داد و توانایی این باکتری در تشکیل بیوفیلم در تمام غلظت های اضافه شده به محیط کشت LBافزایش یافت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد وجود باند ژن های مذکور در این باکتری عامل عفونت های ادراری شایع است. همچنین تاثیر اسید میریستیک بر روی خزیدن و توانایی تشکیل بیوفیلم پروتئوس میرابیلیس دارای ژن rsbA، نشان دهنده وجود سیستم های تنظیمی پاسخ دهنده به سیگنال های خارجی است. بنابراین با درک بیشتر از این سیستم های ارتباطی و تنظیمی، می-توان به کنترل عفونت ها و پیدایش داروهای جدید امیدوار بود.
    کلیدواژگان: عفونت های دستگاه ادراری، کروم سنسینگ، ژن rsbA، ژن luxS، پروتئوس میرابیلیس، اسید میریستیک
  • مریم طاهرخانی*، مرتضی صافی صفحات 167-172
    سابقه و هدف
    عوارض میکرو و ماکرو واسکولار دیابت به موازات پیشرفت دیابت گسترش می یابند. بسیار با اهمیت است که بتوانیم راه حلی برای تشخیص زودرس بیماری عروق کرونر که علت اصلی مرگ و میر این بیماران می باشد بیابیم. هدف این مطالعه این است که رابطه بین رتینوپاتی و نفروپاتی دیابتی را بررسی کنیم تا شاید بتوانیم رد پای درگیری کرونر را زودتر و آسان تر بیابیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، کلیه بیماران مبتلا به دیابت از نظر عوارض میکروواسکولار و بیماری عروق کرونر بررسی شدند. برای تشخیص بیماری عروق کرونر از آنژیوگرافی عروق کرونر استفاده شد. تشخیص رتینوپاتی دیابتی با افتالموسکوپی مستقیم توسط چشم پزشک صورت گرفت و برای تشخیص نفروپاتی دیابتی از تعیین GFR به روش Cockcroft-Gault و یا وجود آلبومینیوری در ادرار 24 ساعته استفاده شد. شیوع بیماری عروق کرونر رتینوپاتی و نفروپاتی در نمونه تعیین شد و میزان واقعی آن (confidence interval) براورد گردید.
    یافته ها
    از 104 بیمار مبتلا به دیابت تیپ II، 68 نفر (65/4 %) مبتلا به بیماری عروق کرونر، 54 نفر(51/9%) مبتلا به رتینوپاتی دیابتی و 40 نفر (38/5%) مبتلا به نفروپاتی دیابتی بودند. 1/47% از بیمارانی که دچار رتینوپاتی و نفروپاتی همزمان بودند، بیماری عروق کرونر داشتند. از بیمارانی که فقط دچار رتینوپاتی بودند 23/5% و از بیمارانی که فقط نفروپاتی دیابتی داشتند 5/9 % دچار بیماری عروق کرونر بودند. بیماری کرونر تنها در 23/5% بیماران که هیچ گونه عارضه میکروواسکولار نداشتند، دیده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که عوارض میکروواسکولار شامل رتینوپاتی و نفروپاتی با درگیری عروق کرونر همراهی دارند. بنابراین با بررسی معیارهای ساده ای نظیر ازمایش ادرار و خون و یا معاینه سالیانه چشم توسط افتالمولوژیست که روش های ساده و بی خطری برای پیگیری بیماران دیابتی هستند و تشخیص به موقع عوارض شاید بتوان برای شناسایی زودرس بیماری عروق کرونر اقدام کرد.
    کلیدواژگان: نفروپاتی دیابتی، رتینوپاتی دیابتی
  • محمدرضا دیوبند، خانم فاطمه روستا*، خانم زهرا صداقت، آقای اکبر پاک نیت، فرح فرزانه صفحات 173-175
    سابقه و هدف
    یکی از شایع ترین انواع سرطان ها در بین زنان، سرطان پستان است و موثرترین راه کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری، تشخیص آن در مراحل نخست پیدایش می باشد. ماموگرافی ایمن ترین و دقیق ترین آزمایش رادیولوژیکی برای تشخیص سرطان پستان می باشد، که لازمه آن بدست آوردن تصاویر با کیفیت بالا همزمان با تحمیل کمترین دز ممکن به بافت حساس پستان است. هدف این تحقیق بهینه کردن میزان پرتوگیری بیماران در آزمون های ماموگرافی و ارتقاء حفاظت بیماران در اثر بهبود کیفیت تصاویر ماموگرافی در مراکز شرکت کننده در آزمایش می باشد.
    روش بررسی
    در فاز اول این تحقیق، تجهیزات ماموگرافی 20 مرکز ماموگرافی آنالوگ در سطح شهر تهران مورد کنترل کیفیت قرار گرفته و در صورت لزوم اقدامات اصلاحی نیز بر روی آن ها انجام شده است. در فاز دوم با انجام مجدد آزمون های کنترل کیفیت، نتایج حاصله با مرحله اول مقایسه شدند، تا نحوه تاثیر اقدامات اصلاحی ناشی از کنترل کیفیت بر روی عملکرد دستگاه ها مشخص گردد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که حدود 70% از ماموگرام ها در شرایط تشخیصی خوب و 23/6% در شرایط نسبتا خوب و تنها 6/4% از دستگاه ها دارای تصاویری بودند که نیاز به تکرار داشتند. از طرف دیگر نتایج اندازه گیری دز ورودی به سطح پوست در گستره (ESAK=3.8-10.5(mGy و دز غده ای متوسط در گستره (AGD=0.34-1.8(mGy قرار دارد.
    نتیجه گیری
    مقادیر دز غده ای متوسط محاسبه شده پایین تر از سطح مرجع بین المللی قرار دارند که حفاظت رادیولوژیکی بیمار را تضمین می کنند اما سایر پارامترهای مربوط به کیفیت تصویر دارای مقادیری بسیار پایین تر از مقادیر استاندارد بودند. از این رو استفاده از دستگاه های ماموگرافی با کیفیت مناسب به همراه انجام آزمون های QC منظم ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ماموگرافی، کنترل کیفی، دز غده ای متوسط، سرطان پستان
  • پیوند نوشیروان پور، علی رمضانخوانی، محمود گشانی، سهیلا خداکریم، حسین حاتمی* صفحات 176-180
    سابقه و هدف
    واکسیناسیون علیه آنتی ژن سطحی هپاتیت B به عنوان موثرترین راه پیشگیری، قابلیت القای سطوح محافظت کننده آنتی بادی (بیشتر از 10 واحد بین المللی بر لیتر) در بیشتر افراد واکسینه شده را داراست. اما نشان داده شده که تیتر این آنتی بادی به مرور زمان کاهش می یابد. با توجه به نگرانی در مورد سطح ایمنی علیه ویروس هپاتیت B و عوارض شناخته شده آن برای همه به ویژه دانشجویان گروه پزشکی و خلاء اطلاعاتی در مورد وضعیت آن در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این تحقیق در سال تحصیلی 92-91 انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، 441 دانشجوی ورودی سال 1391 دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از نظر تیتر HBsAb بررسی شدند. چون همه افراد طبق پروتکل کشوری تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفته بودند، کارت واکسیناسیون از آنها درخواست نگردید. تیتر HBsAb برابر mIU/mL 10 و بالاتر به عنوان سطح محافظت کننده (protective) تعیین گردید. یافته ها به تفکیک جنس نیز بررسی شد.
    یافته ها
    از 441 فرد مورد مطالعه، 221 نفر (50%) به عنوان افراد ایمن (Immune) شناسایی شدند. میانگین تیتر HBsAb در افراد ایمن mIU/mL 139 و در افراد غیرایمن mIU/mL 2/9 بود (p<0.01). میانگین تیترHBsAb در زنان (mIU/mL 80/4) به طور معنی داری بالاتر از مردان (mIU/mL50) بود (p<0.05). بررسی سطح HBcAb در 135 نفر از افراد مورد مطالعه نشان داد که 1/1% آنان در اثر تماس با ویروس عامل بیماری و بقیه آنان تحت تاثیر واکسیناسیون هپاتیت B واجد آنتی بادی گردیده اند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سطح ایمنی علیه ویروس هپاتیت B پایین است و به ویژه در گروه پزشکی جای نگرانی دارد. لذا بررسی علل آن و انجام اقدامات لازم جهت افزایش سطح ایمنی این گروه از دانشجویان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: هپاتیت ب، دوز یادآور، پاسخ به واکسن
|
  • Arash Mohammadi Tofigh, Gholamhossein Hayatollah*, Khosro Ayazi, Mohammad Ali Hosseinian, Behzad Nemati Honar, Farshad Safdari Pages 131-138
    Background
    In recent years، many authors considered the effects of honey in treatment of different types of wounds. Pressure ulcers are one of the most important health problems with a challenging treatment. In current study، we evaluated the effects of an ointment containing honey، sesame and camphor in treating pressure ulcers in diabetic patients.
    Materials And Methods
    In current randomized clinical trial، 60 patients assigned to two groups randomly. Daily irrigation using normal saline and dressing with sterile gauze was performed. In control group، placebo and in case group، the ointment containing honey، sesame and camphor (Kimia ointment) was used twice a day for 8 weeks locally. Before and after the treatment، PUSH tool 3. 0 was completed. Also، the rate of infection requiring surgical debridement was compared between groups. Mann-Withney U، Wilcoxon and chi-square tests were used.
    Results
    Two groups were the same in terms of sex and age. There were one and 5 patients required surgical debridement in case and control groups، respectively (p=0. 195). The PUSH score decreased significantly in two groups after the treatment (p<0. 001). Before the treatment، the PUSH scores were the same. At the last visit، the PUSH score in ointment and placebo group was 4. 9±1 and 6. 8±1. 2، respectively (p<0. 001).
    Conclusion
    Treating pressure ulcers in diabetic patients applying ointment-containing honey، sesame and camphor can be helpful in accelerating the healing process. However، more extensive studies are needed.
    Keywords: Pressure ulcer, Diabetes mellitus, Honey, Sesame, Camphor
  • Mr Houshang Alijani, Renani, Mr Esmaeil Idani, Mis Khadijeh Moradbeygi *, Mr Seyed Mahmood Latifi Pages 139-144
    Background
    Asthma is one of the most common childhood diseases and the first cause of school absentness and third cause of hospitalization in the children under 15 years. The goal of this study was to assess the effect of symptoms-based “written action plan” on frequency of emergency department visits and school absentness in children with the age of 7-18 years.
    Materials And Methods
    This was a randomized control trial, which was performed on 60 asthmatic children that visited in a pulmonary specific clinic in Ahvaz (2012). After perform matching (age, sex and duration of disease), participants were divided randomly in control and case groups. The case group received the symptoms-based written action plan. The data were analyzed with SPSS and analytic (paired t-test, independent t-test) and descriptive (mean...) statically methods.
    Results
    There was a decrease in the mean and SD score in the frequency of school absentness (0.03±0.18) and emergency department visits (0.06±0.25) in case group. In comparison of two groups after intervention, there was a significant statically difference in frequency of school absentness (p=0.007) and emergency department visit (p= 0.0001).
    Conclusion
    According to our results, use of symptoms-based written action plan can be effective in decrease of emergency department visits and school absentness frequency.
    Keywords: School absentness, Emergency department visits, Symptoms, based written action plan
  • Pages 145-147
    Background
    Considering the importance of learning and student’s satisfaction and lack of sufficient background in effective methods of learning, this study aimed to compare the practical-theoretical teaching method with theoretical-practical method along with student’s satisfaction.
    Materials And Methods
    This study was carried out through crossover clinical trial research method in two stages on 40 fourth-year dental students. The students were randomly divided in two groups (A and B). In the first stage of this research 5 lesions including (pyogenic granuloma, lichenplanus, leukoplakia, squamous cell carcinoma, and necrotizing ulcerative gingivitis) were taught to (A) group through practical-theoretical teaching method and were taught to (B) group through theoretical-practical method. In the second stage 5 other lesions including (recurrent aphthous stomatitis, herpangina, hand-foot-mouth disease, erythema multiforme, acute lympho nodular pharyngitis) with the same difficulty in learning were taught with replacement of two groups. At the end an exam including multiple choice test, pictures and slides consisting of 50% of the overall score was taken from the subjects. Learning and satisfaction were analyzed by using t-test.
    Results
    This study consisted of 33 (82.5%) females and 23 (17.5%) males. The gained mark in group (A) in practical questions was 5.66±1.12 and in group (B) was 4.83±1.33, which was statistically significant (P<0.05). Students satisfaction was not statistically significant between two groups (p>0.05).
    Conclusion
    It seems that regardless of the teaching method, coordinating the method with the subject is a great importance in educating either oral medicine or other subjects in dental education.
    Keywords: Oral medicine, Teaching method, Satisfaction
  • Pages 148-151
    Background
    Fascia lata as a graft can be used in different circumstances. Several techniques have been described to harvest the graft. Those techniques either need special instruments or have been associated with complications. Here we describe a new surgical technique, which is simple, less expensive and with minimal morbidity.
    Materials And Methods
    Two small parallel incisions are made in lateral thigh. The distance between these incisions is equal to the graft length. The dissection of fascia from the underneath tissue is made with nylon zero and then it is cut as such as needed.
    Results
    32 patients with mean age of 30 years were operated to harvest fascial lata. The graft was applied to correct the nasolabial fold due to facial nerve plasty, flexor tendon reconstructions and dura reconstruction. The patients were followed for one year. The functional and aesthetic results were acceptable.
    Conclusion
    The presented technique needs no professional instrument, less surgical time and with least functional and aesthetic complications.
    Keywords: Fascia lata harvesting, Facial nerve palsy, Facial sling, Autogenous graft
  • Mahsa Behnemoon, Masoumeh Sadeghi, Mohammad Garakyaraghi *, Mehdi I. Koushkzar, Mina Naghnaian, Mohaddeseh Behjati, Mahtab Keshvari, Nizal Sarrafzadegan Pages 152-156
    Background
    Due to the relationship between air pollution and occurrence of de-novo heart failure (HF) or decompensation of symptoms of HF, we aimed to evaluate such relationship in HF admissions in Isfahan hospitals.
    Materials And Methods
    This case-crossover study is performed on 120 patients with mean age of 65. 9±10. 4 (45-86 years old) from cases referred to hospitals, which resulted in hospitalization with diagnosis of HF. After filling the patient information sheet, concentration of air pollutants including suspended particles (PM10) and gases (CO, NO2, SO2) within two days before hospitalization were searched from climatologic sites. Data were analyzed via SPSS software through t-test and Pearson's correlation test.
    Results
    HF was diagnosed in 54. 2% of cases. The mean value of PM10، CO, NO2 and SO2 indexes showed significant difference between HF and control cases (p<0. 001). There was a significant difference between ESR and mean value of PM10 and NO2 (p<0. 05). ESR had no significant relationship with other air pollution parameters (p>0. 05). CRP showed a significant relationship with mean values of PM10، and CO, but CRP and ICAM showed no significant relationship with NO2 and SO2.
    Conclusion
    There is a strong link between concentration of air pollutants and decompensation of HF symptoms.
    Keywords: heart failure, air pollution, dyspnea, hospitalization
  • Pages 157-161
    Background
    Premenstrual syndrome is characterized by the cycle occurrence physical, psychological and behavioral symptoms during the luteal phase of the menstruation cycle and will disappear within a few days of the onset of menstruation. The aim of this study was to assess the effect of relaxation therapy on premenstrual syndrome.
    Materials And Methods
    This was a double-blind clinical trial study with control group and pretest-post-test. Study was carried out on 29 volunteer students of Kermanshah schools with PMS diagnosis in year 91-92. After surveying two menstruation cycles and confirming PMS existence, subject were randomly assigned into relaxation and control group. Relaxation protocol was performed for eight weeks in 1 month. Volunteers completed DRSP during 2 cycles before and 1 cycle after intervention. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    The Mean premenstrual syndrome scores, in comparison between before intervention, (69.21±5.84 in relaxation group, 69.66±5.34 in control group) and after intervention (62.29±6.03 in relaxation group, 69.07±5.36 in control group) (p-value<0.001), relaxation group showed significant decrease averagely in mean of symptoms.
    Conclusion
    Based on the results of this study it can be concluded that relaxation therapy is an effective method for relieving symptoms of premenstrual syndrome. Our advice is for more research in this area.
    Keywords: Premenstrual syndrome, Relaxation therapy, Complementary therapy
  • Sara Ahmadi Badi, Jamile Norouzi, Abbas Akavan Sepahi Pages 162-166
    Introduction
    Bacteria communicate with each other by using molecular chemical signal, which are called autoinducer. By the increase of concentration of these signals, which is the result of increase cellular density, they coordinate gene expression in a microbial community. This process is called Quorum sensing. Considering the importance of urine tract infections prominent role of Quorum sensing and external signals in regulation of bacteria gene expression. In the present paper these concepts were studied: luxS, and rsbA genes’ band in Proteus mirabilis isolated from urinary tract infections and the effect of miristic acid as an external signal in regulation of gene expression.
    Materials and Methods
    In this study, 100 urine samples were collected. 10 Proteus mirabilis were isolated from these samples by standard bacteriologic methods. Subsequently, by the extraction of genome, the presence of luxS & rsbA gene bands were studied in 10 P. mirabilis. At the end, the effect of miristic acid on the swarming and the biofilm formation ability of the P. mirabilis is assessed.
    Result
    In 100 urine sample studied, 10 Proteus mirabilis (10%) were isolated. 70% studied P. mirabilis, contained luxS & rsbA gene bands. Miristic acid decreased the swarming of P. mirabilis in the concentration of 40 to 80 µl/100 ml of LB culture and the ability of P. mirabilis in the biofilm formation in all concentrations added to LB culture increased. Discussion &
    Conclusion
    The results obtained from the presence study indicate the presence of luxS and rsbA gene bands in most of P. mirabilis isolated from urinary tract infections, which demonstrate the presence of Quorum sensing regulatory systems in these bacteria. Also, the effect of miristic acid on the swarming and the biofilm formation ability of P. mirabilis containing rsbA gene, shows that respondent regulatory systems to external signals presents in the bacterium. Therefore, by understanding these regulatory & communicatory systems, we can hope to infections control & new drug development.
    Keywords: urinary tract infections, Quorum sensing, rsbA gene, Proteus mirabilis, Miristic Acid
  • Pages 167-172
    Background
    Diabetic Mellitus (DM) is a systemic disease that affects all body organs. Micro and macro vascular complications progress with diabetes progression. It is important to find a solution for early diagnosis of coronary artery disease that is a major cause of death in these patients. The goal of this study is to assess the relation between diabetic nephropathy and retinopathy to find coronary artery disease earlier and easier. Method of study: This study was done by cross-sectional method. All patients with diabetes mellitus studied for micro and macro vascular complications and coronary artery disease. Coronary angiography used for diagnosis of coronary artery disease. Diabetic retinopathy diagnosed with direct ophthalmoscopy by an ophthalmologist. Diagnosis of diabetic nephropathy was done by assessment of GFR with Cockcroft-Gault method or albuminuria in 24-hour urine collection. The prevalence of coronary artery disease and nephropathy and retinopathy determined in sample and the confidence interval was estimated.
    Findings
    104 patients with DM type 2 were studied. 68 (65.4%) patients had coronary artery disease. 54 (51.9%) patients had diabetic retinopathy and 40 (38.5%) had diabetic nephropathy. According to this study 47.1% patients, who had retinopathy and nephropathy at the same time had coronary artery disease as well. 23.5% of patients with retinopathy and 5.9% of patients with nephropathy had coronary artery disease. Coronary artery disease was seen in 23.5% of patient without any microvascular complications.
    Result
    It seems that microvascular complications consist of retinopathy and nephropathy have relation with coronary artery disease. Therefore, it seems simple evaluations such as blood and urine analysis or annual ophthalmic examinations by an ophthalmologist are simple and safe ways to follow diabetic patients and with early diagnosis we could intervene for early recognition of coronary artery disease.
    Keywords: Diabetic retinopathy, Diabetic nephropathy
  • Dr Mohammad Reza Divband, Mrs Fatemeh Rousta * Pages 173-175
    Background
    Breast cancer is one of the most common form of cancer among women. Diagnosis in the early stage of emergence is the most effective way to reduce the mortality caused by this disease. Mammography, the safest and most accurate imaging test for the identification of breast cancer, required high quality images along applying the lowest possible dose to sensitive tissues of the breast. This study aimed to optimize the radiation dose in mammographic tests and improve patient protection by enhancing the quality of mammography equipment in centers participating in this trial.
    Materials And Methods
    At the first phase of this study, mammography equipment of 20 analog mammography center located in Tehran underwent quality control tests and, if necessary, corrective actions have also been done. In the second phase, quality control tests have repeated and the results were compared with the first step, to determine how corrective actions affected on the performance of the devices.
    Results
    The survey showed about 70% of mammograms were in good condition and 23.6% in relatively good condition and only 6.4% of the devices had images that need to be repeated. The entrance skin dose was measured in the range of ESAK = 3.8-10.5 (mGy) and average glandular dose in range of AGD = 0.34-1.8 (mGy).
    Conclusion
    The average glandular dose values calculated are lower than international levels, that ensures the patient radiological protection, but other parameters related to image quality values were much lower than standard values. Therefore, use of mammography devices with good quality and performing routine and regular QC test is necessary.
    Keywords: Mammography, Quality Control, Average Glandular Dose, Breast Cancer
  • Dr. Peyvand Nooshiravanpour, Dr. Ali Ramazenkhani, Dr. Mahmood Gashani, Dr. Soheila Khodakarim, Dr. Hossein Hatami * Pages 176-180
    Background
    Vaccination against hepatitis B surface antigen is the most effective way for prevention and has the capability to induce protective antibody levels (> 10 IU per liter) for most vaccinated people, but antibody titer has been shown to decrease over time. It is highly important to investigate this subject especially in the medical community and related professions as high-risk groups. Hence, this study was conducted on freshman students in academic year 2012-2013 at Shahid Beheshti University of Medical Sciences, due to concerns about their immunity against hepatitis B and its complications, particularly for medical students and lack of information on its status.
    Materials And Methods
    A total of 441 freshman students were examined for HBsAb titers in this descriptive study in 2012 at Shahid Beheshti University of Medical Sciences. As all students had been vaccinated according to the national protocol, vaccination card was not requested from them. Given the kit used, HBsAb titers ≥10 mIU/mL was determined as a protective level. The findings were also analyzed according to gender.
    Results
    From a total of 441 students, 221 students (50%) were identified as immune people. Mean HBsAb titer was 139 mIU/mL in immune individuals and 2.9 mIU/mL in non-immune people. The difference between mean HBsAb titer in the two groups was found significant using t-test (p<0.01). Mean HBsAb titer was 80.4 mIU/mL in women and 50mIU/mL in men. The findings showed that the antibody titer against hepatitis B surface antigen was significantly higher in women than in men (p<0.05). Also, HBcAb levels in 135 students showed that 1.1% of participants had developed the antibody through contact with the causative agents and the rest of them through hepatitis B vaccination.
    Conclusion
    It appears that immunization against hepatitis B virus is low and particularly a concern for the medical team. Therefore, it is recommended the causes be studied and necessary measures be taken for the immunization of this group of students.
    Keywords: Hepatitis B, Booster dose, Respond to vaccine