فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل - سال ششم شماره 4 (زمستان 1393)

فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل
سال ششم شماره 4 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/15
  • تعداد عناوین: 13
|
  • فرشته جوادیان، علی اکبر نصیری، غلامرضا باقری، زهرا سپهری*، زهره کیانی، کامبیز کشاورز، محمود عنبری صفحات 9-15
    مقدمه
    به دلیل مقاومت روزافزون باکتری های بیماری زا به آنتی بیوتیک های رایج و نسل جدید محققان در پی یافتن عوامل ضدمیکروبی با منشاء گیاهی به عنوان داروهای جایگزین هستند. آویشن شیرازی جزء خانواده نعناییان است و خواص ضد میکروبی دارد. پژوهش حاضر نیز برای بررسی اثر ضد باکتریال عصاره هیدروالکلی آویشن شیرازی علیه سویه های بالینی استافیلوکوکوس آورئوس و پسودوموناس آئروژینوزا مقاوم به آنتی بیوتیک انجام شده است.
    روش پژوهش: با استفاده از دستگاه روتاری عصاره گیاه آویشن استخراج شد. یازده نمونه پسودوموناس آئروژینوزا و 9 نمونه استافیلوکوکوس آورئوس از عفونت ادراری بیماران یکی از بیمارستان شهرستان زاهدان جدا و سپس مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها تعیین و در نهایت MIC (حداقل غلظت بازدارندگی) و MBC (حداقل غلظت کشندگی) عصاره هیدروالکلی آویشن با روش رقت سازی در چاهک بر روی استافیلوکوکوس آورئوس و پسودوموناس آئروژینوزا بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دهنده تاثیر اندک عصاره ها با کم شدن غلظت آن ها بود. عصاره آویشن در غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر بیشترین اثر مهاری روی رشد استافیلوکوکوس آورئوس و سودوموناس آئروژینوزا را دارد، در این میان غلظت 20 میلی گرم بر میلی لیتر نیز بیشترین اثر کشندگی را داشت.
    نتیجه گیری
    عصاره گیاه آویشن شیرازی در غلظت های بالا اثر ضد باکتریایی دارد؛ بنابراین از این ترکیبات می توان در درمان های دارویی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس آورئوس، پسودوموناس آئروژینوزا، عصاره هیدروالکلی، آنتی باکتریال، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • مهتا مظاهری*، لیلا حسن زاده، غلامرضا مطلب، کامران مجید زاده صفحات 16-25
    مقدمه
    پروتوانکوژن HER2 پروتئینی را رمزگذاری می کند که مسیرهای انتقال پیام درون سلولی مهمی را هدف قرار داده و نقش مشخصی در رشد، تمایز و بقاء ایفا می کند. این ژن به وسیله مکانیسم های مختلف ژنتیک و اپی ژنتیک مانند هایپر متیلاسیون غیرفعال می شود. هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات در متیلاسیون ژن HER2 و ارتباط آن با برخی فاکتورهای پروگنوستیک در سرطان پستان است.
    روش پژوهش: برای بررسی فراوانی متیلاسیون پروموتر ژن HER2 از واکنش زنجیره ای پلی مراز مخصوص متیلاسیون (MSP) در بافت و خون 20 بیمار مبتلا به سرطان پستان از نوع کارسینوم داکتال مهاجم استفاده شد. برای آنالیز نتایج از آزمون کای مربع و تست دقیق فیشر برای متغیرهای دو حالته و کوروسکال والیس برای متغیرهای چند حالته استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی 40 نمونه خون و بافت 20 بیمار مبتلا به سرطان پستان نشان داد، 30 درصد نمونه های بافتی و 30 درصد نمونه های خون وضعیت هایپر متیلاسیون داشتند. بین هایپر متیلاسیون HER2 با فاکتورهای پروگنوستیک نظیر سن، اندازه تومر، گرید، درگیری غدد لنفاوی، مرحله بیماری و وضعیت گیرنده های استروژن و پروژسترون ارتباط معنی داری مشاهده نشد (0/05
    نتیجه گیری
    هایپر متیلاسیون HER2 نقش مهمی در غیر فعال سازی بیان این ژن در بیماران مورد مطالعه داشت. شناسایی متیلاسیون HER2 در سرم بیماران مبتلا به سرطان پستان به عنوان نشانگر پاسخ بالینی مطرح شد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، اپی ژنتیک، متیلاسیون، ژن HER
  • میثم رفیعی، محمد شریف طالبیان پور، شهناز شکرفروش، حسین صادقی، حمدالله دلاویز*، پرستو راد صفحات 26-33
    مقدمه
    در این مطالعه تاثیرات رزوراترول بر استرس اکسیداتیو و ناهنجاری اندام های جنین در مدل های آزمایشی پره اکلامپسی موش صحرایی مطالعه شده است.
    روش پژوهش: برای این مطالعه تجربی، از 32 سر موش صحرایی ماده باردار نژاد اسپراگ-دالی استفاده شد. به گروه نرمال از روز 9 تا 20 بارداری mg/kg 70 آب مقطر تا داده شد. به گروه (L) برای ایجاد پره اکلامپسی از روز 9 تا 20 بارداری، L-name با دوز mg/kg 70 به شکل تزریق درون صفاقی داده شد. به گروه های L-R10 و L-R20 همزمان با L-name، به ترتیب رزوراترول با دوز mg/kg 10 و 20 داده شد. در روز بیستم بارداری پس از کشتن موش های باردار میزان مالون دی آلدئید پلاسمای مادر و جفت، ناهنجاری های اندام ها، وزن و تعداد جنین ها در گروه ها بررسی شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی شفه بررسی و P < 0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    کاهش آماری معنی داری در میانگین مالون دی آلدئید پلاسما در گروه های L-R10 و L-R20 به ترتیب 1/90±3/6 و 0/85±3/3 در قیاس با گروه L، 0/7± 5/39 دیده شد (0/05>p). میزان درصد بروز فقدان اندام در گروه های L-R10 و L-R20 به ترتیب 7/7 و 6/93 درصد در مقایسه با 27 درصد گروه L، به طور قابل توجهی کاهش یافته بود. میانگین تعداد نوزادان در گروه L، 1±10/1 در قیاس با گروه نرمال 2/2±9/72 افزایش پیدا کرد ولی معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    رزوراترول می تواند در بهبود استرس اکسیداتیو و کاهش ناهنجاری ها در پره اکلامپسی تجربی موثر باشد.
    کلیدواژگان: بارداری، پره اکلامپسی، رزوراترول، L، name، موش صحرایی
  • عصمت نوحی، آزرمیدخت فیروزجهانتیغی*، ملوک ترابی پاییزی، عباسعلی رمضانی، وجیهه رمضانی درح صفحات 34-41
    مقدمه
    تغییرات سریع در پزشکی و دندانپزشکی و تولید فزاینده دانش و پیشرفت تکنولوژی سبب گردیده عمر دانش و اطلاعات پزشکی کوتاه باشد. لذا جهت چیره شدن بر این شرایط به جای انتقال مجموعه ای اطلاعات به دانشجویان، باید آن ها را تبدیل به فراگیرانی مادام العمر نمود. لذا این مطالعه باهدف تعیین تاثیر تدریس به شیوه حل مسئله بر آمادگی خود راهبری دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان طراحی و اجرا گردید.
    روش پژوهش: این مطالعه نیمه تجربی بر روی 44 دانشجوی رشته دندانپزشکی انجام گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه امادگی برای خود راهبری در یادگیری (Gugliemino) در دوگروه مداخله (تدریس به شیوه حل مسئله) و مقایسه (تدریس به شیوه متداول)، قبل و بعد از تدریس گرداوری شد. این پرسشنامه شامل 58 گویه است و دارای ضریب آلفای کرونباخ 0/94 است (16). داده ها پس از جمع آوری به وسیله نرم افزار SPSS و به وسیله جداول توزیع فراوانی، درصد و شاخص های مرکزی نمایش داده شد. برای دستیابی به اهداف این مطالعه و فرضیات آن، علاوه بر نمایش توزیع فراوانی و... داده ها با استفاده از آزمون های آماری ناپارامتری من ویتنی وویلکاکسون مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت و 0/05>p به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، بین آمادگی خودراهبری، قبل و بعد از تدریس به شیوه حل مسئله و بین تغییرات نمره آمادگی خودراهبری در دو گروه مداخله و مقایسه اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (0/05>p). بین تغییرات نمره آمادگی خودراهبری و عوامل دموگرافیک در گروه های مداخله و مقایسه اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد (0/05نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه روش یادگیری به شیوه حل مسئله می تواند بر آمادگی خودراهبری فراگیران تاثیر مثبت داشته باشد. آمادگی برای خودراهبری در یادگیری خصیصه یادگیری مهمی برای دانشجویان به ویژه دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی است که باید برای برنامه ریزی و آموزش کارآمد، با توجه به حساسیت های رشته و حرفه مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شیوه حل مسئله، یادگیری خودراهبر، دانشجویان دندانپزشکی
  • محمدرضا مصطفایی، مصطفی شوکتی احمدآباد* صفحات 42-49
    مقدمه
    حملات ریسه ای قطع تنفس یکی از مهم ترین و شایع ترین تشخیص های پزشکی کودکان به شمار می رود که با از دست رفتن هوشیاری همراه است و به علت شباهت آن به حملات تشنجی باعث بروز ترس و نگرانی در والدین می شود. لذا این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین آنمی فقر آهن و بروز حملات ریسه ای در کودکان شهر همدان اجرا شد.
    روش پژوهش: این پژوهش مطالعه ای مقطعی توصیفی تحلیلی است و جامعه آن همه کودکان مبتلا به حملات ریسه ای سنین شش ماهه تا شش ساله مراجعه کننده به کلینیک اعصاب بیمارستان بود. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده و بر اساس مراجعه بیماران به درمانگاه اعصاب کودکان انجام پذیرفت، تعداد نمونه ها 60 نفر برآورد شد. ابزار گردآوری داده ها شامل چک لیست اولیه، معاینات فیزیکی و همچنین تست های تشخیصی اندکس های خونی شامل آهن، فریتین، میزان آهن باند شده و شمارش کامل گلبولی بود. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون کای دو و ضریب همبستگی اسپیرمن سطح معنی دار (P<0.05) با استفاده از SPSS/16 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    در این پژوهش با استفاده از آزمون آماری کای اسکوئر بین نوع حملات و آنمی فقر آهن ارتباط معنی داری به دست نیامد (سطح اطمینان 95 درصد) (0/3=p). انجام مطالعه با نمونه های بیشتری در این مورد توصیه می شود. همچنین در این تحقیق با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن بین نوع حملات ریسه ای و آنمی فقر آهن رابطه آماری معنی داری حاصل نشد (P=0.6).
    نتیجه گیری
    در پژوهش حاضر بین دو متغیر سن و تعداد حملات با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون رابطه منفی ضعیفی مشاهده شد (r=-0.12، P=0.3). نتایج این تحقیق نشان دهنده کاهش حملات با افزایش سن بود، لیکن از لحاظ آماری معنی دار نبود؛ لذا بر این اساس می توان به والدین اطمینان داد، بیماری خودبه خود محدود شونده و خوش خیم بوده و نباید نگرانی زیادی درباره آینده کودک خود داشته باشند.
    کلیدواژگان: حملات ریسه ای قطع تنفس، آنمی فقر آهن، کودکان
  • تکتم کیانیان، مسعود زارع، اسحاق ایلدرآبادی، حسین کریمی مونقی، سامان صابر صفحات 50-59
    مقدمه
    ارزشیابی توانمندی آموزشی به شیوه صحیح، از موثرترین روش ها برای تضمین سلامت و ارتقاء آن است. از این روی این مطالعه به بررسی مقایسه ای نتایج ((خودارزیابی توانمندی آموزشی)) کارکنان مراکز بهداشتی شهر مشهد با چک لیست مشاهده عملکرد و ارزیابی میزان رضایت مراجعه کنندگان از آنان می پردازد.
    روش پژوهش: مطالعه از نوع مقایسه ای بوده است. 250 نفر از کارکنان مراکز بهداشتی شهر مشهد به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری اطلاعات مشتمل بر سه پرسشنامه: سنجش توانمندی آموزشی، سنجش رضایت مراجعین از توانمندی آموزشی کارکنان و چک لیست مشاهده عملکرد آموزشی کارکنان بوده که پایایی و روایی آن به تایید رسید. در نهایت معنی دار بودن اختلاف این سه روش در نرم افزار SPSS v.16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد نمرات خودارزیابی کارکنان بهداشتی نسبت به نمرات مشاهده عملکرد و رضایت مددجویان در سطح بالاتری قرار داشته است و مقایسه میانگین نمرات حاصل از خودارزیابی کارکنان بهداشتی و نمرات حاصل از چک لیست مشاهده تفاوت معنی داری را بین این دو گروه نشان داد(t= 16.43، p< 0.001). همچنین میان میانگین نمره خودارزیابی و میزان رضایت مراجعین هم اختلاف معنی دار بود(t= 7.30، p <0.001).
    نتیجه گیری
    خود گزارشی به تنهایی نمی تواند روش مفیدی جهت ارزیابی کارکنان باشد و با توجه به این امر پیشنهاد می شود مدیران جهت سنجش نقاط قوت و ضعف کارکنان از ترکیبی از روش ها استفاده کنند.
    کلیدواژگان: خودارزیابی، مشاهده عملکرد، نظرات مراجعین، کارکنان بهداشتی
  • علی الماسی، محمد سلطانیان، آوات (آرمان) طاهرپور، منصور رضایی، فاطمه اسدی*، عبدالله درگاهی، احمد محمدی، کیومرث شرفی صفحات 60-69
    مقدمه
    تتراکلرواتیلن از دسته ترکیبات آلیفاتیک کلردار است که در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. تصفیه موثر و کارآمد فاضلاب های صنعتی حاوی تتراکلرواتیلن جزو الزامات زیست محیطی است. هدف از این پژوهش، تعیین کارایی پامیس حمایت شده با فلز مس در حذف تتراکلرواتیلن از محلول های آبی است.
    روش پژوهش: این پژوهش یک مطالعه تجربی است. از گرانول سنگ پامیس با مش 4 (8/4 میلی متر) استفاده شد. حمایت نمونه ها با فلز مس و با استفاده از سولفات مس انجام شد. پامیس حمایت شده با فلز مس به عنوان جاذب در دوزهای (1، 2 و 3 گرم در لیتر) تهیه و مطالعه بر روی نمونه های حاوی تتراکلرواتیلن در 3 غلظت (25، 75 و 125 میلی گرم بر لیتر) با در نظر گرفتن 4 زمان تماس (20، 40، 60 و 80 دقیقه) و 3 محدوده (pH (3، 7، 11 صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مطالعه ساختاری تصاویر SEM با دقت های 100 میکرومتر از پامیس حمایت شده با فلز مس وجود حفره هایی با ابعاد کما بیش همگنی را نشان می دهد. راندمان حذف تتراکلرواتیلن، تابعی از دوز جاذب و غلظت تتراکلرواتیلن است. حداکثر ظرفیت حذف تتراکلرواتیلن توسط پامیس حمایت شده با فلز مس برابر 120/86 میلی گرم برگرم به دست آمد. حداقل و حداکثر میزان حذف تتراکلرواتیلن توسط پامیس حمایت شده با فلز مس 80 و 99/7 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، نمونه های پامیس حمایت شده با فلز مس قابلیت خوبی در حذف تتراکلرواتیلن دارد. به دلیل دسترسی آسان و قیمت پایین سنگ پامیس، راندمان بالا در فرایند جذب و امکان احیا و استفاده مجدد از آن، به کارگیری این سنگ در تصفیه پساب های حاوی تتراکلرواتیلن موثر است.
    کلیدواژگان: پامیس، مس، حذف تتراکلرواتیلن، محلول آبی
  • مسعود یاسمی، هادی پیمان، جواهر خواجوی خان، علی اکبر نصیری، فاطمه نجفی، کریم همتی، لیدا بی مانند صفحات 70-77
    مقدمه
    افسردگی یکی از اختلالات شایع روانپزشکی است که شیوع آن در پرسنل بخش مراقبت های ویژه بیش از سایر بخش هاست. هدف از مطالعه حاضر تعیین شیوع افسردگی در پرستاران اتاق عمل و بخش های ویژه بیمارستان های آموزشی شهر ایلام است.
    روش پژوهش: در این پژوهش مقطعی 60 نفر از پرستاران شاغل در بخش های ویژه و اتاق عمل بیمارستان های آموزشی شهر ایلام در سال 1391، با روش سرشماری، مورد مطالعه قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد افسردگی بک صورت گرفت. این پرسشنامه 21 سوال دارد و هر فرد می تواند نمره ای بین 0 تا 63 را کسب کند. داده های گردآوری شده با نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های پارامتری و ناپارامتری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی پرستاران مورد مطالعه 8/35 ± 31/86 سال بود. نیمی از آنان (50 درصد) متاهل و 52/1 درصد مرد بودند. 10/4 درصد سیگار استعمال و 29/2 درصد به طور منظم ورزش می کردند. میانگین نمره افسردگی 33.6±8.0 بود. بر اساس پرسشنامه بک 20/3 درصد افسردگی شدید داشتند. افسردگی در جنس مونث، افراد مجرد، سیگاری، افرادی که ورزش نمی کردند و پرسنل بیهوشی بیشتر بود اما این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود (P>0.05). با افزایش سن نمره افسردگی کاهش می یافت اما این همبستگی معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    شیوع افسردگی در پرستاران مورد مطالعه بیشتر از سایر مطالعات انجام شده بود. کاهش ساعت کاری پرستاران، برگزاری دوره های آموزشی برای ارتقاء سبک زندگی و همچنین برگزاری دوره های مشاوره گروه درمانی در بیمارستان ها پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پرستاران، ICU، اتاق عمل، افسردگی، ایلام
  • حسن رامشینی* صفحات 78-89
    مقدمه
    بیماری آلزایمر مهم ترین بیماری تحلیل برنده سیستم عصبی است و باعث دمانس در افراد پیر می شود. در مغز این بیماران رسوبات نوروفیبریلی و پلاک های آمیلوئیدی مشاهده می شود. امروزه دانشمندان علاقه مند به یافتن مهارکننده هایی هستند که مانع تشکیل این پلاک های آمیلوئیدی شود. در طب سنتی گیاهان مختلفی هستند که برای درمان بیماران اختلال هوش و حافظه استفاده می شود. بر اساس مطالعات گوناگون عصاره گیاه چای سبز غنی از عوامل پلی فنلیک از جمله کاتچین ها، فلاونوئیدها، دیادزئین و کافئین است. احتمالا این پلی فنل ها قادرند در محیط in vitro تشکیل فیبرهای آمیلوئیدی را صرف نظر از نقش آنتی اکسیدانی شان مهار کنند. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش مهارکنندگی چای سبز روی مهار تشکیل فیبرهای آمیلوئیدی در لیزوزیم سفیده تخم مرغ (به عنوان یک پروتئین مدل) انجام شده است.
    روش پژوهش: در این مطالعه تجربی در شرایط اسیدی و دمای بالا در لیزوزیم سفیده تخم مرغ فیبر ایجاد شد. لیزوزیم با غلظت 2 میلی گرم بر میلی لیتر در بافر گلایسین 50 میلی مولار با 5/2pH=تهیه و سپس در دمای 57 درجه همان طور که مدام هم زده می شد، در زمان های مورد نیاز انکوبه شد. برای اثبات تشکیل فیبرها از تکنیک های مختلفی از جمله سنجش تیوفلاوین T، کنگو رد و عکس میکروسکوپ نیروی اتمی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری تی مستقل و آزمون آنالیز واریانس (anova) با نرم افزار SPSS.16 انجام گرفت.
    یافته ها
    در غیاب عصاره برگ چای سبز بعد از 24 ساعت انکوباسیون ابتدا الیگومرهای محلول و سپس ادامه انکوباسون به مدت 48 ساعت باعث ایجاد فیبرهای بالغ آمیلوئیدی می شود. در اثر انکوباسیون در حضور عصاره در دامنه غلظت 1-0/1 میلی گرم بر میلی لیتر تشکیل فیبرهای آمیلوئیدی و الیگومرها مهار شد. این مهار وابسته به غلظت بوده و بهترین غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر است. همچنین مطالعه سمیت سلولی الیگومرها به روش سنجش MTT در حضور عصاره در مقایسه با عدم آن نشان داد، سمیت آن ها برای سلول ها کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    این مشاهدات در مجموع نشان می دهد، احتمالا پلی فنل های چای سبز مستقیما با نفوذ در بخش مرکزی تجمعات اولیه مانع رشد و بلوغ آن ها می شود.
    کلیدواژگان: لیزوزیم سفیده تخم مرغ، عصاره چای سبز، تجمع آمیلوئیدی، پلی فنل ها
  • مهندس آسیه خسروانیان*، سید سعید آیت صفحات 90-101
    مقدمه
    تحقیقات نشان می دهد، معمولا برای تشخیص بیماری عروق کرنری، آنژیوگرافی مورد اقبال بیشتری قرار گرفته است. در این مقاله با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی نتایج حاصل از آنژیوگرافی برای بررسی بسته بودن یا نبودن عروق کرنری قلب طبقه بندی شده است.
    روش پژوهش: این تحقیق، در سال 1392 در بیمارستان کوثر شیراز انجام شد. جامعه آماری این پژوهش افرادی بودند که در شهریور ماه سال 1392 تحت آنژیوگرافی عروق کرنری قلب قرار گرفتند که تعداد 152 نفر از این افراد به طور تصادفی انتخاب شدند. در این پژوهش از شبکه عصبی پرسپترون چند لایه (MLP) و شبکه عصبی احتمالی (PNN) برای طبقه بندی افراد به دو دسته سالم و بیمار استفاده شد. برای طراحی شبکه، از 85 درصد داده ها برای مرحله آموزش شبکه و 15 درصد باقی مانده برای مرحله آزمون شبکه استفاده شد. بزای پیاده سازی شبکه از امکانات و توابع موجود در نرم افزار متلب نسخه 7.12.0 بهره گرفته شده و در سیستم corei5 با پردازنده 2.4 GHz و حافظه 4GB تحت ویندوز 7 شبیه سازی انجام شده است.
    یافته ها
    پس از شبیه سازی های انجام شده بر دو شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون و احتمالی، شاخص های اختصاصیت (specificity) و حساسیت (sensitivity) در مرحله آزمون شبکه پرسپترون به ترتیب معادل اعداد 0/88 و 1 ودر شبکه احتمالی به ترتیب معادل اعداد 0/94 و 1 به دست آمد.در مرحله آموزش شبکه عصبی احتمالی تنها از یک دور جهت آموزش شبکه استفاده شدکه این از مزایای شبکه عصبی احتمالی است درحالی که در شبکه عصبی پرسپترون با ساختار به کاررفته در این مقاله از 1000 دور جهت آموزش شبکه استفاده شد.
    نتیجه گیری
    اختصاصیت و حساسیت به دست آمده در این تحقیق نشان داد، استفاده از شبکه عصبی احتمالی می تواند در طبقه بندی افراد به دو دسته سالم و بیمار و تشخیص سریع تر بیماری، با دقت بهتری نسبت به موارد مشابه عمل کند.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرنری، شبکه عصبی احتمالی، شبکه عصبی پرسپترون، طبقه بندی
  • تکتم محمودزاده*، علی ثقه الاسلامی، مرضیه ثاقب جو صفحات 102-115
    مقدمه
    شیوع علائم اضطراب در بیماران دیابتی، نسبت به جمعیت عمومی بالاتر است. اثربخشی تمرینات ورزشی و ترکیبات آنتی اکسیدانی گیاهی بر بهبود اضطراب شناخته شده است. هدف از اجرای این پژوهش بررسی اثر شش هفته تمرین ورزشی اجباری و مصرف عصاره بنه بر میزان اضطراب در موش های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود.
    روش پژوهش: تعداد 30 سر موش نر نژاد ویستار در پنج گروه کنترل سالم، کنترل دیابتی، دیابت+تمرین، دیابت+عصاره، دیابت+تمرین+عصاره قرار گرفتند. دیابت با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (mg/kg40) القاء شد. برنامه تمرینی شامل تمرین ورزشی اجباری روی نوار گردان، با سرعت 20 متر در دقیقه، شیب 5 درصد و مدت زمان 40 دقیقه بود. گروه های عصاره در پایان هر جلسه تمرین، عصاره بنه (25 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) دریافت کردند. 24 ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرینی، از تست open field برای بررسی میزان اضطراب استفاده شد و مسافت طی شده، مدت زمان تحرک، دفعات ورود به مرکز و دفعات بالا آوردن دست ها، به عنوان شاخص های سنجش اضطراب، برای هر موش محاسبه شد. داده ها با روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون ناپارامتری کروسکال والیس، با سطح معنی داری P<0.05 تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین میانگین سه متغیر مسافت طی شده، مدت زمان تحرک و دفعات بالا آوردن دست ها در گروه های پنج گانه تحقیق، اختلاف معنی داری مشاهده شد (مقادیر P به ترتیب 0/0001، 0/0001 و 0/005)، اما بین نتایج گروه کنترل دیابتی با هیچ یک از گروه های مداخله، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/05
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد، شش هفته تمرین ورزشی اجباری روی نوار گردان و مصرف عصاره بنه، علی رغم ایجاد بهبودی های اندک در شاخص های سنجش اضطراب، تاثیر معنی داری بر این شاخص ها نداشته و منجر به کاهش معنی دار اضطراب در موش های دیابتی نشده است.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی اجباری، عصاره بنه، اضطراب، موش های دیابتی
  • حسین جناآبادی* صفحات 116-125
    مقدمه
    یکی از مشکلات دانشجویان جدیدالورود مسئله احساس غربت، تنهایی، دلتنگی برای خانواده و شهر است. کنار آمدن با این احساس به عوامل متعددی از جمله میزان تاب آوری و امیدواری دانشجویان دارد و در این راستا سبک مقابله مذهبی می تواند بر میزان تاب آوری و امیدواری آنان بیفزاید. پژوهش حاضر جهت بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای معنوی بر میزان تاب آوری و امیدواری دانشجویان جدیدالورود دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی 92-91 طراحی شد.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی (طرح پیش آزمون- پس آزمون) با گروه کنترل است. جمعیت مورد مطالعه دانشجویان جدیدالورود مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه سیستان و بلوچستان در مهرماه 1391 بود که احساس غربت، بی تابی و نگرانی داشتند. ابتدا به شیوه نمونه گیری در دسترس تعداد 48 نفر به عنوان نمونه انتخاب و سپس به شیوه تصادفی در دو گروه مساوی قرار گرفتند. گروه مداخله در چهار هفته و طی هشت جلسه به صورت گروهی تحت آموزش های راهبردهای معنوی قرار گرفت و گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکرد. میزان تاب آوری و امیدواری دو گروه در دو مرحله (قبل از شروع مداخله و سه هفته پس از مداخله) از طریق مقیاس های تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) و امیدواری اسنایدر (1991) با استفاده از آزمون آماری تحلیل کواریانس و با کمک نرم افزار SPSS17 مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از مداخله میانگین نمرات تاب آوری (P<0.001) و امیدواری (P<0.001) گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد آموزش راهبردهای معنوی در افزایش میزان تاب آوری و امیدواری افراد موثر است.
    کلیدواژگان: امیدواری، تاب آوری، دانشجویان جدیدالورود، دانشگاه سیستان و بلوچستان، راهبردهای معنوی
  • محمدرضا رضایی کهخا، مسعود کیخوایی، غلامرضا ابراهیم زاده صفحات 126-133
    مقدمه
    تری اتیل فسفات یکی از مهم ترین آلاینده های ارگانوفسفره است که به عنوان کاتالیزوری صنعتی، اصلاحگر رزین های پلیمری، ترکیبی واسطه در سنتز آفت کش ها و دیگر مواد شیمیایی، تثبیت کننده برای پراکسیدها و... استفاده می شود. فرآیند فتوکاتالیستی بر اساس تابش نور ماوراء بنفش به ترکیبی نیمه هادی و به دنبال آن تولید رادیکال های پر انرژی هیدروکسیل بنا شده است. در این تحقیق با استفاده از فرآیند اکسیداسیون فتوکاتالیستی میزان حذف تری اتیل فسفات از محیط های آبی بررسی شده است.
    روش پژوهش: حذف فتوکاتالیستی تری اتیل فسفات به وسیله نانو ذرات ZnO با استفاده از راکتوری ناپیوسته مجهز به یک لامپ UV –C 125 وات در دمای 25 درجه سانتی گراد مورد مطالعه قرار گرفت. غلظت های 700 تا 1200 میلی گرم بر لیتر ذرات نانو اکسید روی، مقادیر pH بین 3 تا 10، غلظت های 30 تا 80 میلی گرم بر لیتر تری اتیل فسفات و زمان های تماس 30 تا 180 دقیقه برای پیدا کردن بهترین شرایط اکسیداسیون کامل TEP مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهند، شرایط بهینه حذف کامل تری اتیل فسفات در pH=7، غلظت اولیه 40 mg/L، غلظت نانو ذرات 1200 mg/L و مدت زمان تماس سه ساعت است.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه، با استفاده از روش اکسیداسیون فتو شیمیایی می توان در زمانی کوتاه سموم ارگانوفسفره را از محیط آبی حذف کرد.
    کلیدواژگان: تری اتیل فسفات، فتو کاتالیست، نانو ذرات اکسید روی، اکسیداسیون، آب
  • |
    • Fereshteh Javadian, Ali Akbar Nasiri, Gholamreza Bagheri, Zahra Sepehri*, Zohre Kiani, Kambiz Keshavarz, Mahmoud Anbari Pages 9-15
      Introduction
      Considering the increasing resistance of pathogenic bacteria to common antimicrobial agents، researchers seek alternative antimicrobial agents of plant origin. Zataria multiflora Boiss of the Lamiaceae family has antimicrobial effects. The present study was carried out to determine the antibacterial effects of the hydroalcolic extracts of Zataria multiflora boiss against Pseudomonas areuginosa and Staphylococcus aureus strains، resistant to different antibiotics.
      Methods
      The extracts of Zataria multiflora Boiss were obtained، using a rotary machine. In total، 11 Pseudomonas aeruginosa strains and 9 Staphylococcus aureus strains were obtained from the urinary tract infection of patients، referring to a hospital in Zabol city، Iran. Afterwards، the antibiotic resistance، Minimum Inhibitory Concentration (MIC)، and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of plant extracts on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa were determined، using dilution plate method.
      Results
      The results indicated that the effects of the extracts were insignificant at lower concentrations. The extracts at a concentration of 10 mg/ml had the most significant inhibitory effect against the growth of Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. On the other hand، the extracts at a concentration of 10 mg/ml showed the most significant cytotoxic effect.
      Conclusion
      As the results indicated، the extracts have antibacterial effects at high concentrations. Therefore، these compounds can be applied for medical treatments.
      Keywords: Antibacterial Activity, Antibiotic Resistance, Zataria Multiflora Boiss, Pseudomonas Areuginosa, Staphylococcus Aureus
    • Mahta Mazaheri Naeeini*, Leyla Hoseinzadeh, Gholamreza Motaleb, Kamran Majidzadeh Pages 16-25
      Introduction
      HER2 proto-oncogene encodes a protein that targets major intracellular signaling pathways and plays a significant role in cell growth, differentiation, and survival. This gene is deactivated by different genetic and epigenetic mechanisms such as hypermethylation. The aim of this study was to investigate HER2 methylation changes and their association with some prognostic factors in breast cancer patients.
      Methods
      To evaluate the frequency of methylation in HER2 gene promoter, methylation-specific polymerase chain reaction (PCR) was used in the tissues and blood samples of 20 patients with invasive ductal carcinoma of breast. Chi-square and Fisher’s exact test were used for binary variables and Kruskal-Wallis for multi-state variables.
      Results
      As the evaluation of 40 blood samples and 20 tissue samples indicated, 30% of tissue and blood samples showed hypermethylation. Data analysis showed no significant correlation between HER2 methylation and prognostic factors such as age, tumor size and grade, lymph node involvement, stage of disease, or the status of estrogen/progesterone receptors (P>0.05).
      Conclusion
      HER2 hypermethylation played an important role in the deactivation of gene expression in breast cancer patients. HER2 methylation detected in patients’ serum could be considered as an indicator of clinical response.
      Keywords: Breast Cancer, Epigenetic, Methylation, HER2 Gene
    • Meysam Rafei, Mohammad Sharif Talebian Pour, Shahnaz Shekarforoush, Hossein Sadeghi, Hamdollah Delaviz*, Parastou Rad Pages 26-33
      Introduction
      This study was conducted to determine the effect of resveratrol on oxidative stress and fetal malformation in a rat model of preeclampsia.
      Methods
      This experimental study was performed on 32 female Sprague-Dawley rats, weighing 200-250g. The normal group received 70 mg/kg of distilled water from day 9 to day 20 of pregnancy. The L group intraperitoneally received 70 mg/kg of L-name from day 9 to day 20 of pregnancy. The L-R10 and L-R20 groups received 70mg/kg of L-name, along with 10 and 20 mg/kg of resveratrol, respectively. After the animals were killed on day 20 of pregnancy, maternal and fetal malondialdehyde (MDA), limb anomalies, and the number and weight of fetuses were studied in different groups. One-way ANOVA and Scheffé post-hoc tests were used for data analysis. P-value < 0.05 was considered statistically significant.
      Results
      The mean level of plasma MDA decreased more significantly in L-R10 and L-R20 groups (3.6±1.09 and 3.3±0.85, respectively), compared to the L group (5.29±0.7) (P<0.05). The pecentage of limb anomalies considerably decreased in L-R10 and L-R20 groups (7.7% and 6.93%, respectively), unlike the L group (27%). The number of fetuses increased more significantly in the L group (10.1±1), compared to the normal group (9.72±2.2), although the difference was not statistically significant.
      Conclusion
      As the results indicated, resveratrol could improve oxidative stress and limb malformation in a rat model of preeclampsia.
      Keywords: Pregnancy, Preeclampsia, Resveratrol, L, name, Rat
    • Esmat Noohi, Azar Meydokht Firoozi Jahantighi*, Molook Torabi Parezi, Abbas Ali Ramazani, Vajiheh Ramazani Darh Pages 34-41
      Introduction
      Rapid changes in medicine and dentistry, along with increased knowledge and technological developments, have led to the early expiration of medical information and data. Therefore, instead of receiving a set of information or data, students must become life-long learners. The aim of this study was to evaluate the effect of problem-based learning (PBL) on self-directed learning readiness of dentistry students at Kerman University of Medical Sciences.
      Methods
      This quasi-experimental study was performed on 44 students of dentistry. The related data were collected, using Self-Directed Learning Readiness Scale by Guglielmino. This questionnaire consists of 58 questions with a Cronbach’s alpha of α=0.94 (16). The subjects were allocated to intervention (PBL method) and control (common teaching methods) groups and were evaluated before and after the intervention. Data were presented as tables of frequency, percentage, and central tendency, using SPSS software. In order to meet the objectives of the study and evaluate the assumed hypotheses, non-parametric tests of Mann-Whitney and Wilcoxon were performed, as well.
      Results
      The obtained results showed a significant difference in self-directed readiness between the pre- and post-intervention periods in the intervention group; moreover, the two groups were significantly different in terms of self-directed readiness score (P<0.05). However, there was no significant association between the changes in self-directed readiness score and demographic variables in the two groups (P>0.05).
      Conclusion
      Based on the results of this study, PBL can positively affect learners’ self-directed readiness. Preparation for self-directed learning is an important characteristic in students, especially medical and dentistry students. These features should be considered for future planning and application of effective teaching methods with respect to the characteristics of each field and career.
      Keywords: Dentistry Students, PBL, Self, Directed Learning Readiness
    • Mohammad Reza Mostafaei, Mostafa Shokati Ahmad Abad * Pages 42-49
      Introduction
      Breath holding spell (BHS) is one of the most important and common pediatric diagnoses, accompanied by loss of consciousness. Given the similarity of BHS with convulsion, this condition leads to anxiety and fear in parents. The aim of this research was to determine the association between iron deficiency anemia (IDA) and BHS in children living in Hamadan city.
      Methods
      This descriptive, cross-sectional study was conducted on children with BHS, aged 6 months to 6 years, referring to a neurology clinic. Simple random sampling was applied, and the sample size was calculated to be 60, based on the referral of patients to the hospital. Data were collected using a checklist, physical examinations, and diagnostic tests of blood indices including iron, ferritin, and complete blood cell count. Statistical tests including Chi-square and Spearman’s correlation were performed, using SPSS version 16. P-value <0.05 was considered statistically significant.
      Results
      As Chi-square results indicated, no relationship was observed between IDA and type of attacks (P=0.3). Therefore, it is suggested that further research with a larger sample size be performed. Also, as Spearman’s correlation test indicated, IDA and BHS were not significantly correlated (P=0.6).
      Conclusion
      As Pearson test results indicated, an insignificant negative correlation was observed between age and the number of attacks (r=-0.12, P=0.3); in fact, increased age was associated with the decreased incidence of attacks, although it was statistically insignificant (r=-0.12, P=0.3). Therefore, parents should be assured about the limited and benign nature of BHS and they should not be concerned about their children’s future health.
      Keywords: Breath Holding Spell, Children, Iron Deficiency Anemia
    • Toktam Kianian *, Masoud Zare, Eshagh Ildarabadi, Hossein Karimi Moonaghi, Saman Saber Pages 50-59
      Introduction
      The proper evaluation of training competency is one the effective methods for ensuring the health and promote it. Therefore, this study is a comparative examination of the performance results of (self-evaluation of training competency) health care workers in Mashhad using the checklists of performance observation and the amount of clients’ satisfaction of them.
      Methods
      correlational analysis has been adopted in the study and a number of 250 health care workers in Mashhad were selected using Multi-stage)classified cluster probability sampling.(Data collection instruments entails three questionnaires including training competency measurement, measurement of clients satisfaction of the workers’ competency and observation checklist of the workers’ training performance which their reliability and validity were proved. Finally, the score correlation and the significant difference between these three methods were analyzed using SPSS v.16 software.
      Results
      The results of the study showed that the healthworkers’self-assessment score is higher than the scores obtained from observation of performance and the clients’level of satisfaction. The comparison of the mean scores of the two groups showed that there is a significant difference between the mean scores of the healthworkers’ self assessment and observation checklist (t= 16.43, p< 0.001). Moreover, there was a significant difference between the mean scores of the workers’ self assessment and clients’level of satisfaction (t= 7.30, p <0.001).
      Conclusion
      Self report by itself is not a good method for assessing the health workers’ performance. So, it is suggested that the managers use a combination of different methods to assess the health workers’ performance.
      Keywords: Self Assessment, observation of performance, ideas clients, Health workers
    • Ali Almasi, Mohammad Soltanian, Arman Taherpoor, Mansour Rezaei, Fatemeh Asadi*, Abdollah Dargahi, Ahmad Mohamadi, Kiomars Sharafi Pages 60-69
      Introduction
      Tetrachloroethylene is a chlorinated aliphatic hydrocarbon, which is widely used in many industrial processes. Efficient filtration of industrial wastewater containing tetrachloroethylene is an environmental necessity. The aim of this experimental study was to determine the efficiency of copper-supported pumice in removing tetracholoroethylene from aqueous solutions.
      Methods
      This experimental study was performed, using granules of pumice stone (about 4 mesh, 4.8 mm). The pumice was coated by copper sulfate and was prepared as an absorbent at doses of 1, 2, and 3 g/L. The study was performed on samples containing tetracholoroethylene at 3 concentrations (25, 75, and 125 mg/L) by considering four contact times (20, 40, 60, and 80 minutes) and 3 pH ranges (3, 7, and 11).
      Results
      The structural study of SEM images (with an accuracy of 100 micrometers) of copper-supported pumice indicated cavities with a more or less homogenous pattern. Removal of tetrachloroethylene was a function of the absorbent dose and tetrachloroethylene concentration. The maximum capacity to remove tetrachloroethylene by copper-supported pumice was 120.86 mg/g. Also, the minimum and maximum of tetrachloroethylene removal by copper-supported pumice were 80% and 99.7%, respectively.
      Conclusion
      The results showed that copper-supported pumice was efficient in removing tetrachloroethylene. Considering the availability, cost-effectiveness, high absorption, and reuse of pumice, this stone can be used for removing industrial wastewater containing tetrachloroethylene.
      Keywords: Aqueous Solution, Copper, Pumice, Tetracholoroethylene
    • Massoud Yasemi, Hadi Peyman, Javaher Khajavikhan, Ali Akbar Nasiri, Fatemeh Najafi, Karim Hemati*, Lida Bimanand Pages 70-77
      Introduction
      Depression is a common psychiatric disorder with a high prevalence among the staff of Intensive Care Units (ICUs). The aim of this study was to evaluate the prevalence of depression among nurses working in ICUs and operating rooms (ORs) of training hospitals in Ilam city.
      Methods
      In this cross-sectional study, 60 nurses working in the ICUs and ORs of Ilam hospitals were selected via census sampling in 2013. Data were collected using standard Beck Depression Inventory. This scale consists of 21 questions, with the scores ranging between 0 and 63. Parametric and non-parametric tests were performed using SPSS version 16.
      Results
      The mean age of nurses was 31.86±8.35 years. More than half of participants were male (52.1%) and 50% were married. In total, 10.4% of subjects smoked and 29.2% exercised regularly. The mean depression score was 33.6±8.0, and 20.3% of subjects suffered from severe depression. Prevalence of depression was higher among women, singles, smokers, physically inactive individuals, and anesthesia personnel, although the difference was statistically insignificant (P>0.05). Moreover, increased age was insignificantly correlated with decreased depression score.
      Conclusion
      The prevalence of depression among participants in this study was significantly higher than that reported in other studies. Therefore, reducing nurses’ working hours and holding educational and counseling courses for improving their lifestyle are recommended.
      Keywords: Depression, Ilam, Intensive Care Unit, Nurses, Operating Room
    • Hasan Ramshini* Pages 78-89
      Introduction
      Alzheimer’s disease (AD) is the most important neurodegenerative disorder, causing dementia in the elderly. Brain pathology of AD patients is characterized by deposits of amyloid plaques and neurofibrillary tangles. There is a great deal of interest in developing inhibitors of amyloidogenic processes. In traditional herbal medicine, numerous plants are used to treat age-related cognitive disorders. Based on various studies, extracts of Camellia sinensis are rich in polyphenolic agents including caffeine, flavonoids, daidzein, and catechins. It has been suggested that polyphenols are capable of inhibiting amyloid fibril formation in vitro, regardless of oxidative conditions. This study aimed to explore the inhibitory activity of Camellia sinensis extract against the fibril formation of hen egg-white lysozyme (as an amyloidal model).
      Methods
      In this experimental study, fiber was formed in hen egg-white lysozyme under acidic conditions at high temperature. Lysozyme (2 mg/mL) was dissolved in glycine buffer (50 mM) (pH=2.5) and incubated at 57 C for the specified durations, while being gently stirred. Various techniques including thioflavin T, Congo red absorbance assay, and atomic force microscopy were used to confirm fibrillation. Independent t-test and ANOVA were performed, using SPSS version 16.
      Results
      In the absence of Camellia sinensis extracts, soluble oligomers became evident after 24 hours of incubation, followed by the subsequent appearance of mature fibrils after 48 hours. Upon incubation with various extract concentrations (range = 0.1-1 mg/ml), formation of amyloid fibrils and oligomers was inhibited. The inhibition was dose-dependent and the best concentration was 1 mg/ml. Also, cytotoxicity of oligomers in the presence of the extract decreased, as indicated by the MTT assay.
      Conclusion
      The findings indicated that polyphenols of Camellia sinensis extract may directly penetrate into the amyloidogenic core of early aggregates and inhibit amyloid fibril formation.
      Keywords: Amyloid Aggregation, Camellia Sinensis Extract, Hen Egg, White Lysozyme, Polyphenoles
    • Asieh Khosravanian*, Saeed Ayat Pages 90-101
      Introduction
      Researches have shown that angiography is a more acceptable diagnostic tool for coronary artery diseases. In the present study, angiographic results were classified by artificial neural networks to determine whether coronary arteries are closed or not.
      Methods
      The present study was performed at Kowsar Hospital in Shiraz in 2013. The study population consisted of individuals undergoing coronary artery angiography in August 2013; in total, 152 participants were randomly selected. In this study, multilayer perceptron (MLP) and probabilistic neural network (PNN) were utilized to classify subjects into two groups: patients and healthy participants. For network design, 85% of the data was used for network training and 15% for testing the network. For implementing the network, MATLAB software version 7.12.0 was used. The simulations were made using a 2.4 GHz Corei 5 system with 4 GB memory (Windows 7).
      Results
      After performing simulations on MLP and PPN, indicators of specificity and sensitivity were 0.88 and 1 in the MLP test and 0.94 and 1 in PPN, respectively. PPN was trained in one round (the advantage of PPN), whereas MLP was trained in 1000 rounds. The comparison of the two networks showed that PPN has the potential to improve the accuracy and speed of classifying patients with coronary artery diseases.
      Conclusion
      The calculated sensitivity and specificity showed that PPN can classify participants into two groups of healthy individuals and patients. Also, prompt diagnosis was made with higher accuracy, compared to similar cases.
      Keywords: Coronary Artery Disease, Classification, Multilayer Perceptron, Probabilistic Neural Network
    • Toktam Mahmudzadeh*, Ali Seghatol Eslami, Marziyeh Saghebjoo Pages 102-115
      Introduction
      The prevalence of anxiety symptoms in diabetic patients is higher than the general population. Exercise training and herbal antioxidant compounds are known to improve anxiety. The objective of this study was to investigate the effect of six weeks of forced training and Pistacia atlantica extract consumption on anxiety level in streptozotocin-induced diabetic rats.
      Methods
      Thirty male Wistar rats were divided into five groups: healthy control, diabetic control, diabetes + exercise training, diabetes + extract, and diabetes + exercise training + extract. Diabetes was induced by the intraperitoneal injection of streptozotocin (40 mg/kg) and the training program included forced exercise training on a treadmill (speed of 20 m/min, 5% incline, and 40-min duration). The extract groups received Pistacia atlantica extract (25 mg/kg) at the end of each training session. Within 24 hrs after the final training session, open field test was used to assess anxiety in rats. The distance traveled, duration of mobility, entry to the central zone, and frequency of raising hands were considered as the indicators of anxiety in rats. ANOVA and Kruskal-Wallis tests were performed for data analysis and P<0.05 was considered statistically significant.
      Results
      There was a significant difference in the mean of traveled distance, duration of mobility, and the frequency of raising hands between the five groups (P=0.0001, 0.0001, and 0.005, respectively). However, there was no significant difference between the diabetic control group and the intervention groups (P>0.05). Also, there was no significant difference in the mean number of entries to the central zone between the five groups (P=0.81).
      Conclusion
      The results showed that six weeks of forced exercise training and Pistacia atlantica extract consumption had no significant effects on the indices of anxiety, despite the slight improvement in these indicators; in fact, they did not lead to a significant reduction in anxiety in diabetic rats.
      Keywords: Anxiety, Diabetic Rats, Forced Exercise Training, Pistacia Atlantica Extract
    • Hossein Jenaabadi* Pages 116-125
      Introduction
      One of the newly arrived students is homesickness, loneliness, longing for the family and the city. Cope with the feeling of a variety of factors, including the amount of resilience and hope students and therefore religious coping style can increase the resilience and hope to them. The present study was performed to assess the effectiveness of spiritual strategy training on the resilience and optimism of newly-arrived students at Sistan and Baluchestan University in 2012-2013.
      Methods
      This quasi-experimental study (pretest-posttest control-group design) was performed on newly-arrived students with feelings of homesickness, impatience, and concern, referring to the counseling center of Sistan & Baluchestan University in October 2012. In total, 48 students were selected via accessible sampling and were randomly divided to two equal groups. The intervention group was trained on spiritual strategies in eight sessions within four weeks and the control group received no interventions. The study instruments included Connor-Davidson Resilience Scale (2003) and Snyder’s hope scale (1991), which were executed at baseline and after the interventions (after three weeks). The analysis of covariance was performed using SPSS version 17.
      Results
      After the intervention, the mean scores of resilience (P<0.001) and optimism (P<0.001) significantly improved in the intervention group in comparison with the control group.
      Conclusion
      The findings showed that spiritual strategy training is effective in increasing people’s resilience and optimism.
      Keywords: Optimism, New Students, Resilience, Sistan, Baluchestan University, Spiritual Strategies
    • Mohammad Reza Rezaei Kahkha*, Masoud Kaykhai, Gholam Reza Ebrahim Zadeh Pages 126-133
      Introduction
      Triethyl phosphate (TEP) is one of the most important organophosphate pollutants, used as an industrial catalyst, a polymer resin modifier, an intermediate in the synthesis of pesticides (and other chemicals), and a peroxide stabilizer. The photocatalytic process is based on the irradiation of a semi-conductor compound with ultra-violet lights and subsequent production of high-energy hydroxyl radicals. In this study, the removal of TEP from aqueous solutions was investigated, using photocatalytic oxidation process.
      Methods
      Photocatalytic removal of TEP by zinc oxide nanoparticles was studied using a batch reactor, equipped with a UVC lamp at room temperature (25 °C). Parameters affecting the removal of TEP including zinc oxide concentration (700-1200 mg/L), pH (3-10), initial concentration of TEP (30-80 mg/L), and contact time (30-180 min) were investigated.
      Results
      The results showed that the maximum removal rate of TEP is obtained at pH=7, initial concentration of 40 mg/L, nanoparticle dosage of 1200 mg/L, and contact time of three hours.
      Conclusion
      This study showed that organophosphates can be almost completely removed from water in a short time by using photochemical oxidation.
      Keywords: Oxidation, Photocatalyst, Triethyl Phosphate (TEP), Zinc Oxide Nanoparticles, Water