فهرست مطالب

تحقیقات حشره شناسی - سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، پاییز 1393)

فصلنامه تحقیقات حشره شناسی
سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امید پناهی*، مجتبی قانع جهرمی، آزاده لونی صفحات 203-213
    قارچ های بیمارگر یکی از عوامل موثر در کنترل حشرات آفت می باشند. زنده مانی کنیدی های قارچ ها، در اثر عوامل محیطی و حشره کش های شیمیایی که برای حفاظت گیاهان استفاده می شوند، تغییر می یابند. در این پژوهش، اثر حشره کش های ایمیداکلوپراید، استامی پراید و اسانس های گیاهی نعناع (.Mentha spicata L) از تیره Lamiaceae، زیره سبز (.Cuminum cyminum L) از تیره Apiaceae و لیموترش (.Citrus aurantifolia L) از تیره Rutaceae روی رشد میسلیوم و میزان جوانه زنی کنیدیوم قارچ Lecanicillium longisporum (Petch) Zare & Gams بررسی شد. غلظت های مورد استفاده برای این حشره کش ها و اسانس های گیاهی شامل (l/lμ250 (0.5 MC)، l/lμ500 (MC) و l/lμ1000 (2 MC) بودند. آزمایشات در قالب طرح کاملا تصادفی انجام و اثر حشره کش ها و اسانس ها در سه غلظت با چهار تکرار در دمای 1±27 درجه سلسیوس روی محیط کشت SDA بررسی شد. نتایج نشان داد که اثر سه اسانس گیاهی و دو حشره کش مورد استفاده روی پارامترهای میزان رشد میسلیوم و درصد جوانه زنی قارچ بیمارگر حشرات L. longisporum در مقایسه با تیمار شاهد در سطح آماری یک درصد معنی دار بودند. اسانس زیره سبز و حشره کش استامی پراید به ترتیب با 19/20، 18/21، 37/23 و 43/23 درصد بیشترین و اسانس های لیموترش و نعناع نیز به ترتیب با 69/7، 56/9، 01/15 و 21/14 درصد کمترین درصد بازدارندگی در رشد میسلیوم و جوانه زنی کنیدیوم قارچ را داشتند. نتایج نشان داد که قارچ مورد مطالعه در برابر اسانس لیموترش عکس العملی از خود نشان نداده و اسانس زیره سبز و حشره کش استامی پراید دارای اثر قارچ کشی می باشند. همچنین مشخص شد که با افزایش درصد مهار رشد میسلیومی قارچ، میزان تولید کنیدیوم در هر تشتک پتری به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. اسانس های لیموترش و نعناع با توجه به اثر قابل توجه و کم خطر بودن شان برای انسان و محیط زیست نسبت به حشره کش های شیمیایی، می توانند در برنامه کنترل تلفیقی آفات به همراه این قارچ بیمارگر و یا به عنوان مدلی برای ساخت آفت کش های جدید با قابلیت سازگاری بالا مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: اسانس گیاهی، حشره کش، بیمارگر حشرات، قابلیت سازگاری
  • محدثه پیرمحمدی، کامران مهدیان*، محمد امین سمیع، شهناز شهیدی نوقابی صفحات 215-232
    اثرات حشره کش ایمیداکلوپراید در مقایسه با سه عصاره گیاهی استبرق، حنا و کرچک روی پارامترهای جدول زندگی بالتوری سبز معمولی Chrysoperla carnea در شرایط کنترل شده ارزیابی شد. جدول زندگی 25 عدد لارو سن اول که در معرض غلظت زیر کشنده 25 درصد قرار گرفته بودند در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار مطالعه شد. بدین منظور 100 لارو سن اول بالتوری به روش پاشش تحت تاثیر غلظت زیر کشنده 25 درصد از عصاره ها و حشره کش ایمیداکلوپراید قرار گرفتند. پارامترهای جدول زندگی در تیمار لاروهای سن اول طبق جدول زندگی دوجنسی ویژه سنی آنالیز شد. تیمار عصاره کرچک باعث کمترین میزان بقاء (57 روز) و دوره تخم گذاری (52 روز) شد. پارامترهای جمعیت در تیمار لاروهای سن اول نشان داد که بین متغیر نرخ ناخالص تولید مثل (GRR)، نرخ خالص تولید مثل (NRR یا R0)، نرخ ذاتی افزایش جمعیت (rm)، نرخ متناهی افزایش جمعیت (λ) و متوسط مدت زمان یک نسل (T) به روز در سطح یک درصد اختلاف معنی دار وجود داشت. در پارامتر نرخ ذاتی افزایش جمعیت کلیه تیمار ها در مقایسه با شاهد تفاوت معنی داری را نشان دادند و تیمار های عصاره حنا، ایمیداکلوپراید و کرچک به طور معنی داری باعث کاهش مقدار این پارامتر شدند. نرخ ذاتی افزایش جمعیت برای تیمارهای عصاره حنا (002/0±076/0)، ایمیداکلوپراید (002/0±077/0)، کرچک (003/0±082/0) و استبرق (004/0±095/0) به طور معنی داری پایین تر از تیمار شاهد (002/0±110/0) بود.
    کلیدواژگان: حشره کش، بالتوری سبز، جدول زندگی، عصاره گیاهی
  • سیمین چنگیزی*، شیلا گلدسته، رضا وفایی شوشتری، مهدی چنگیزی، سید سعید مدرس نجف آبادی صفحات 233-241
    گیاه نخود یکی از مهم ترین میزبان های مگس مینوز. Dip.، Agromyzidae) Agromyza sp) در ایران است. این مطالعه به منظور مقایسه کارایی کارت های چسبنده زرد و آبی بر جلب مگس مینوز از دهه اول خرداد تا پایان تیر ماه سال 89 در مزرعه نخود مرکز ملی تحقیقات لوبیای خمین انجام شد. در اجرای این تحقیق از طرح آماری بلوک های کامل تصادفی (RCBD) با 3 تکرار و هر تکرار شامل 4 تیمار استفاده شد. تیمار ها با نصب «یک کارت زرد-یک کارت آبی» (B) «دو کارت زرد-دو کارت آبی» (C)، «چهار کارت زرد-چهار کارت آبی» (D) و «هشت کارت زرد-هشت کارت آبی» (E) در نظر گرفته شدند. از نظر افزایش تعداد کارت های آبی تیمار ها به دو گروه تقسیم شدند. تیمار B وC در گروه b و تیمار D و E در گروه a قرار داشتند. نتایج نشان داد بین گروه a و b در سطح 1% اختلاف معنی دار وجود دارد و افزایش تعداد کارت آبی در تیمار های D و E تاثیری در میزان جلب مگس مینوز نداشته است. در نتیجه افزایش تعداد کارت های آبی در مقایسه با کارت های زرد تاثیری در جلب مگس مینوز در مزارع نخود ندارد. گروه بندی تیمار ها با آزمون دانکن نشان داد بین تمام تیمارها از نظر افزایش کارت های زرد در سطح 1% اختلاف معنی دار وجود دارد.
    کلیدواژگان: کارت چسبنده، مگس مینوز، Agromyza sp، نخود
  • مرضیه خلیلی پور رکن آبادی، محمد امین سمیع*، علی جعفری ندوشن صفحات 243-257
    اناریکی از محصولات مهم باغی بوده و ایران سهم عمده ای از تولید جهانی را در برمی گیرد. کرم گلوگاه انار، (Ectomyelois ceratoniae Zell. (Lep.: Pyralidae مهم ترین عامل کاهش کمی و کیفی درختان انار می باشد. جهت بررسی اثر عصاره صمغ آنغوزه و فرومون جنسی طبیعی در قالب راهبرد رانش-ربایش (push-pull) بر خسارت این آفت، این پژوهش در سال های 1389-1390 در باغ انار مرکز تحقیقات کشاورزی یزد روی رقم ملس یزدی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. چهار تیمار شامل پاشش عصاره صمغ آنغوزه، استفاده از فرومون جنسی کرم گلوگاه انار، آنغوزه + فرومون جنسی و شاهد بوده و پنج نمونه (درخت) برای هر تیمار در نظر گرفته شد. جهت پیدا کردن فاصله بهینه تله ها، پنج تیمار شامل یک و دو تله با دوره آنغوزه گذاری 10 و 15 روز و شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که در تمام فراسنجه های برآورد خسارت، تیمار شاهد بیشترین و تیمار رانش-ربایش کمترین مقدار هستند. نتایج نشان داد که هر سه روش کنترلی توانسته اند نسبت به شاهد خسارت آفت را از دیدگاه تمام فراسنجه های اندازه گیری شده کاهش دهند. نتایج نشان داد که کاربرد یک تله در قطعه مورد آزمایش (600 متر حاوی 25 درخت) و آنغوزه گذاری به فاصله 15 روز، بهترین نتیجه را داشته است.
    کلیدواژگان: آنغوزه، فرومون جنسی، رانش، ربایش، کرم گلوگاه انار، Ectomyelois ceratoniae
  • کریم سعیدی* صفحات 259-267
    پروانه ساقه خوار کنگر (Euxoa agricola (Lep.:Noctuidae مهم ترین آفت کنگر Gundelia tournefortii در استان کهگیلویه و بویراحمد می باشد. لاروهای این حشره از برگ و سرشاخه های جوان و همچنین از درون ساقه های کنگر تغذیه نموده و ضمن ایجاد خسارت باعث ضعف عمومی و کاهش رشد گیاه می شوند. این تحقیق طی سال های 1388 تا 1390 با هدف مطالعه مدت زمان مراحل مختلف زندگی آفت در منطقه آبخوان استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شد. نمونه برداری در طبیعت به طور هفتگی و به صورت تصادفی در طول سال انجام شد. جهت بررسی چرخه زندگی، مراحل نابالغ این حشره از طبیعت جمع آوری و در آزمایشگاه و در شرایط (دمای 1±27 و 1±24 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 10 ± 65 درصد و 16 ساعت نور در شبانه روز) در انکوباتور پرورش داده شدند. نتایج نشان داد که حشرات کامل در اواخر اردیبهشت ماه سال 1388 به تدریج در طبیعت ظاهر شده و تخم گذاری نمودند. این پروانه در استان کهگیلویه و بویر احمد دارای یک نسل در سال می باشد. در آزمایشگاه، در دماهای 27 و 24 درجه سلسیوس، دوره جنینی تخم 1/0 ± 9/2 و 1/0 ± 8/3، دوران لاروی 4/0 ± 1/17 و 5/0 ± 1/20 و دوران شفیرگی 5/0 ± 7/14 و2/0 ± 8/9 روز به ترتیب تعیین شد. کل مراحل زندگی این پروانه از تخم تا ظهور حشره کامل 7/0 ± 6/28 و 5/0 ± 7/32 روز به ترتیب در دماهای 27 و 24 درجه سلسیوس تعیین شد.
    کلیدواژگان: Euxoa agricola، پروانه ساقه خوار، کنگر، استان کهگیلویه و بویراحمد
  • رضا صادقی* صفحات 269-279
    برای کاهش جمعیت حشرات آفت محصولات انباری معمولا از آفت کش ها استفاده می گردد اما این ترکیبات به دلیل داشتن اثرات سمی بر روی موجودات غیر هدف و همچنین به دلیل بروز مقاومت در حشرات و داشتن باقی مانده روی محصولات توصیه نمی گردند، لذا در چنین شرایطی انجام تحقیقات برای یافتن روش مناسب، ایمن و مقرون به صرفه ضروری به نظر می رسد. از این رو استفاده از ترکیبات دورکننده حشرات را می توان به عنوان یک روش کنترل جدید در انبارها در نظر گرفت. در این تحقیق برای بررسی اثرات دورکنندگی عصاره تجاری اکالیپتوس (پالیزین) روی Tribolium castaneum و Lasioderma serricorne، لارو و حشرات کامل فوق در معرض غلظت های 5/0، 1، 5 و 10 درصد پالیزین قرار گرفتند. آزمایشات با سه روش پتری دیش، لوله Y شکل باسوین و لیوان های متخلخل انجام شد. در هر سه روش بیشترین میزان دورکنندگی مربوط به غلظت 10 درصد پالیزین بود که برای T. castaneum به ترتیب برابر با 87/78، 27/74 و 93/56 درصد و بیشترین میزان دورکنندگی برای L. serricorne به ترتیب برابر با 70/72، 86/85 و 60/ 45 درصد برای روش پتری دیش، لوله باسویه و لیوان های متخلخل بود.
    کلیدواژگان: پالیزین، دورکنندگی، لوله باسوین، Lasioderma serricorne، Tribolium castaneum
  • محمود علی خانی*، تورج ارکانی، حسین هاشم زاده، رضا وفایی شوشتری صفحات 281-286
    طی سال های 1387- 1388 در مطالعه کنه های اریباتید در جنوب ایران، 6 جنس متعلق به6 خانواده جمع آوری شدند که تعداد 5 نمونه در سطح گونه شناسایی شدند. در بین آنها، 3 جنس و 2 گونه که با علامت ستاره مشخص شده اند برای اولین بار از ایران گزارش می شود.
    گونه Hypozetes translamellatus دارای بیشترین تعداد نمونه در محل های نمونه برداری بوده است. خانواده Scheloribatidae دارای بیشترین گونه شناسایی شده است. طبق داده های نمونه برداری، خانواده های Scheloribatidae، Tegoribatidae و Oribatulidae به ترتیب دارای بیشترین پراکنش در محل های نمونه برداری بودند. اسامی علمی جنس ها و گونه ها به شرح ذیل است:Heptacarus sp.، (Lohmanniidae); Damaeolus asperatus (Berlese، 1904)، (Damaeolidae); Oribatula (Zygoribatula) undulata Berlese، 1916، (Oribatulidae); Scheloribates fimbriatus Thor، 1930. S. praeincisus (Berlese، 1910)، (Scheloribatidae);Hypozetes translamellatus Wallwork، 1965، (Tegoribatidae); Lamellobates sp.، (Mycobatidae).
    کلیدواژگان: کنه های اریباتید، گزارش جدید، بنادر عسلویه و لنگه، ایران
  • مقاله کوتاه
  • مجید توکلی، امیر انصاری پور*، احمد پیرهادی، فاطمه پیروزی صفحات 287-297
    فون کفشدوزک های مراتع گون گزی استان لرستان طی سال های 1384 تا 1387 در مناطقی که عملیات جمع آوری و رهاسازی پسیل مولد گز انگبین انجام می شد از روی بوته های گون گزی صورت گرفت، در این بررسی ها در مجموع 11 گونه متعلق به 10 جنس به شرح زیر جمع آوری و شناسایی گردید:Henosepilachna argus (Geoffroy، 1762)*، Chilocorus bipustulatus (Linnaeus، 1758)، Exochomus flavipes (Thunberg، 1781)، Exochomus quadripustulatus (Linnaeus، 1758)، Scymnus apetzi (Mulsant، 1846)، Hyperaspis reppensis (Herbst، 1783)**، Coccinnula sinuatomarginata (Faldermann، 1837)*، Hippodamia variegata (Goeze، 1777)، Oenopia conglobata (Linnaeus، 1758)، Oenopia oncina (Olivier، 1808)، Coccinella septempunctata (Linnaeus، 1758).
    گونه ای که با علامت (**) مشخص شده است برای فون کفشدوزک های ایران جدید است و گونه هایی که با علامت (*) مشخص شده اند برای فون کفشدوزک های استان لرستان جدید هستند و برای اولین بار از این استان گزارش شده اند، در این تحقیق در مجموع 11 گونه کفشدوزک از 9 جنس مستقیما از روی گیاه گون گزی (Astragalus adscendens) جمع آوری گردید که از این بین 7 جنس در حال تغذیه از پسیل مولد گز انگبین (Cyamophila astragalicola) و دو جنس Scymnus و Henosepilachna در حالت خواب زمستانه از روی گیاه فوق جمع آوری گردیدند، گونه Henosepilachna argus تنها گونه گیاه خوار در بین این 11 گونه است. گونه هایی که برای فون ایران و استان جدید هستند توسط دکتر Fursch از کشور آلمان تایید شده است.
    کلیدواژگان: Coccinellidae، Astragalus adscendes، مراتع، لرستان
|
  • O. Panahi*, M. Ghane Jahromi, A. Loni Pages 203-213
    Pathogenic fungi are one of the factors for the insect pest control. Conidia viability of fungi، changes because of the effect of environmental factors and chemical insecticides that are used to protect plants. In this study، the effect of insecticides; imidacloprid and acetamiprid، andessential oils of the mint، Mentha spicata L. (Lamiaceae)، cumin، Cuminum cyminum L. (Apiaceae) and lemon sole، Citrus aurantifolia L. (Rutaceae) on mycelial growth and conidial germination rate of Lecanicillium longisporum was studied. Concentrations of insecticides and essential oils used in the study were as 250 μl/l (0. 5 MC)، 500 μl/l (MC) and 1000 μl/l (2 MC)، respectively. This experiment was conducted in a completely randomized design and the effect of insecticides and essential oils with four replicates at three concentrations of 27 ± 1°C on SDA medium was examined. Results showed that the effects of three essential oils and two insecticides on growth parameters of entomopathogenic fungus compared to controls was significant at p<0. 01. Cumin essential oil and acetamiprid had the highest، lemon and mint essential oils had the lowest percentage inhibition of mycelial growth and fungus conidial germination. The results showed that this fungus resistant to lemon essential oil and to cumin essential oil and acetamiprid are sensitive. It was found that by increasing the percent inhibition of mycelial growth of fungus، conidial production rate in each petri dish was significantly reduced. Lemon and mint essential oils have been investigated with regard to their significant effect and low risk to humans and the environment than chemical insecticides، could be used in integrated pest control program with the fungus or as a model for the construction of new pesticides with high compatibility.
    Keywords: Essential oils, insecticide, entomopathogenic, compatibility
  • M. Pirmohammadi, K. Mahdian*, M. A. Samih, Sh. Shahidi, Noghabi Pages 215-232
    Present study was conducted to evaluate the side effects of the extract of Calotropis procera (Wit.) (Asclepiadaceae), Lawsonia inermis L. (Lythraceae) and Ricinus communis L. (Euphorbiaceae) in comparision with imidachloprid on life table parameters of Chrysoperla carnea (Stephens) under controlled condition. Life table of 25 first instar larvae of C. carnea that exposed to sublethal concentration of chemicals (i.e., LC25) were studied using a completely randomized design with four replicates. The 1st instar larvae of C. carnea (n=100) were treated to sublethal concentration of the extracts and imidachloprid by Potter Spray Tower. The life table data were analyzed by Age-stage, two-sex life table. R. Communis extraction caused the lowest survival rate (57 days) and oviposition period (52 days). The results of population parameters in first instar larvae of C. carnea revealed that there were significant differences between net reproductive rate (R0 or NRR), gross reproductive rate (GRR), intrinsic rates of increase (rm), finite rate of increase () and mean generation times (T). Significant differences were found among all treatments and control in intrinsic rates of increase parameter. This parameter significantly decreased in treatments of L. inermis, imidacloprid and R. Communis. Intrinsic rates of increase of L. inermis (0.076±0.002), imidachloprid (0.077±0.002), R. communis (0.082±0.003) and C. procera (0.095±0.004) were significantly lower than control (0.110±0.002).
    Keywords: insecticide, Chrysoperla carnea, Life table, Plant extract
  • S. Changizi*, Sh. Goldasteh, R. Vafaei Shoushtari, M. Changizi, S. S. Modares Najafabadi Pages 233-241
    The chickpea plant is one of the important hosts of leaf miner Agromyza sp. (Dip; Agromyzidae) in Iran. An experiment was carried out to compare yellow and blue sticky cards in chickpea field from last decade of May until the end of July 2010 in Khomeyn, Iran. Experimental design was based on randomized complete block design (RCBD) with four treatments of sticky traps and a non sticky trap in 3 replications. Treatments were with installing “1 yellow -1 blue” (B), “2 yellow -2 blue” (C), “4 yellow -4 blue” (D) and “8 yellow -8 blue” cards (E). There was a significantly different among treatments at 1% level. The treatments were named into 2 groups (a) and (b). Treatment (B) and (C) were in group (a) and treatments (D) and (E) in group (a). Also increasing the number of blue cards had no effectiveness on trapping leaf miners compare to yellow cards in chickpea field.
    Keywords: Sticky card, Leaf miner, Agromyza sp., Chickpea
  • M. Khalilipour Roknabady, M. A. Samih*, A. Jafari Nodoshen Pages 243-257
    Pomegranate Punica granatum L (Punicacae) is one of the major orchard crops in Iran, wich leads pomegranate production in the world. The carob moth, Ectomyelois ceratoniae Zell. (Lep.: Pyralidae) is the most important pest reducing the quality and quantity of pomegranate trees products. We investigated the effects of the application of plant gum extracted from Ferula assafoetida L, (Apiaceae) and sex pheromone following push pull strategy for pest control.Field experiment was conducted during 2010-2011 on 18-yr old trees (Malas Yazdi variety) planted in the orchards of the Agricultural Research Center of Yazd using randomized complete block design. Four treatments: gum extract spray, natural sex pheromone traps, gum extract + pheromone traps (push-pull) and control were tested in this field experiment. In order to optimize the effect of distance and duration, five treatments were applied including one and two pheromone trap with 10 and 15 days period of gum extract application in comparing with control. Results of damage estimation on plants showed that all three treatments reduced the pest damage except control; however, ‘push-pull’ method of application had the lowest damage. In addition, one pheromone trap in each block with gum extract sprayed every 15 days is proven to be the best method.
    Keywords: Ectomyelois ceratoniae, Ferula assa, foetida, push, pull, sex pheromone
  • K. Saeidi* Pages 259-267
    E. agricola Boisduval (Lep. Noctuidae) is the most important pest on of tumbleweed Gundelia tournefortii L. in Kohgiloyeh Va Boyerahmad, Iran. The larvae feed on the leaves and make damages on host plant. This study was carried out on E. agricola life cycle from 2010 to 2011. The sampling was carried out weekly in nature.,The eggs were collected from the nature and reared under laboratory conditions (27 ± 1º C and 24 ± 1º C, % 65 ± 10 RH and 16:8 L:D).Results indicated that the adults emerged gradually from hibernated larvae in April. This moth has one generation a year. Incubation periods of eggs were 2.9 ± 0.1 and 3.8 ± 0.1 days; developmental periods of larvae were 17.1 ± 0.4 and 20.1 ± 0.5 and for pupae 14.7 ± 0.5 and 9.8 ± 0. days under temperatures of 27 and 24 º C at the laboratory conditions respectively. The total period from egg to adult was 28.6 ± 0.7 and 32.7 ± 0.5 days in 27 and 24 º C respectively at laboratory conditions.
    Keywords: Euxoa agricola, Stem borer, Gundelia tournefortii, Kohgiloyeh Va Boyerahmad province
  • R. Sadeghi* Pages 269-279
    To alleviate insect pest problems in storage, synthetic pesticides are recommended, but their use may create toxicity to non-target organisms, development of resistance and residues in treated products. Under such circumstances the need for research to find a safe, convenient, durable and economically logical method is necessary. The application of repellents could be considered as a new control method in storage. In this study the repellency effect of Coconut soap (Palizin®) was assayed on Tribolium castaneum (Herbst) and Lasioderma serricorne (F.). Adults and larvae of T. castaneum and L. serricorne exposed to 0, 0.5, 1, 5 and 10% concentration of Coconut soap (Palizin®) (botanical compound) using three techniques such as: filter papers, Y- shape Busvine tube and leaky glass bioassays. In each of three methods, the maximum repellency effect of Coconut soap (Palizin®) was in concentration of 10%, and, the quantities were equal to 78.87, 74.27 and 56.93% for adults of T. castaneum and 72.70%, 85.86% and 45.60% for L. serricorne in Petri-dish, Y- shape Busvine tube and leaky glass techniques respectively.
    Keywords: Palizin ®, Repellent, Y, shape Busvine, Tribolium castaneum, Lasioderma serricorne
  • M. Alikhani*, T. Arkani, H. Hashemzadeh, R. Vafaei Shooshtari Pages 281-286
    During 2008-2009, in oribatid mites study of south of Iran, six genera belonging to six families were collected that five specimens were identified at level of species. Among which, three genera and two species that marked by an asterisk are recorded for the first time from Iran. The species of Hypozetes translamellatus has the most numerically specimens in sampling sites. The family of Scheloribatidae (Scheloribates sp.) has the highest total identified species. Acording to sampling data the families of Scheloribatidae, Tegoribatidae and Oribatulidae have the highest distribution in sampling sites respectively. Scientific name of each genus and species is presented: Heptacarus sp., (Lohmanniidae); Damaeolus asperatus (Berlese, 1904), (Damaeolidae); Oribatula (Zygoribatula) undulata Berlese, 1916, (Oribatulidae); Scheloribates fimbriatus Thor, 1930. S. praeincisus (Berlese, 1910), (Scheloribatidae); Hypozetes translamellatus Wallwork, 1965, (Tegoribatidae); Lamellobates sp., (Mycobatidae).
    Keywords: Acari, New records, Oribatida, Assaluyeh, Lengeh ports, Iran
  • M. Tavakoli, A. Ansari Pour*, A. Pirhadi, F. Pirozi Pages 287-297
    The were studied fauna of ladybirds (Col:Coccinellidae) on pastures Astragalus adscendes (Boiss. & Hausskn 1903), (Fabaceae) meantime with practical collection and releasing psyllid Gazangabin Cyamophila astragalicola (Gegechkori 1977), (Hom.: Psyllidae) insects on Astragalus adscendens during 2007 to 2010 in Lorestan province. ladybirds collected are as follows: Henosepilachna argus (Geoffroy, 1762)*, Chilocorus bipustulatus (Linnaeus, 1758), Exochomus flavipes (Thunberg, 1781), E. quadripustulatus (Linnaeus, 1758), Scymnus apetzi (Mulsant, 1846), Hyperaspis reppensis (Herbst, 1783)**, Coccinnula sinuatomarginata (Faldermann, 1837*, Coccinella septempunctata (Linnaeus, 1758), Hippodamia variegata (Goeze, 1777), Oenopia conglobata (Linnaeus, 1758), O. oncina (Olivier, 1808), Species marked with symbol (*) are new for Lorestan province and specie that marked with (**) is new for Iranian fauna. In this survey from total of 11 species ladybird were collected, 9 genus directly were busy feeding from nymphs and adults Cyamophila astragalicola and were collected 2 genus Scymnus and Henosepilachnas in position hibernation on shrubs Astragalus adscendens. Only one species Henosepilachna argus was phytophagous. Species that is new for the fauna of Iran and Lorestan province have been confirmed by Dr. Fursch from Germany.
    Keywords: Coccinellidae, Astragalus adscendes, Rangeland, Lorestan