فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 6, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه گل زرند، زهرا بهادران، پروین میرمیران*، فریدون عزیزی صفحات 287-293
    سابقه و هدف
    با توجه به عوارض شناخته شده ی پرفشاری خون و اهمیت اطلاع رسانی از همراهی عوامل موثر بر آنها و همچنین وجود برخی گزارش ها مبنی بر ارتباط بین مصرف فرآورده های لبنی و فشار خون و اینکه بیشتر مطالعات با تعداد کم نمونه و یا مراجعه به مراکز خاص گزارش شده و در سطح جامعه این مطالعه انجام نگرفته است، لذا مطالعه ی حاضر با هدف بررسی ارتباط بین مصرف فرآورده های لبنی و خطر پرفشاری خون در بزرگسالان تهرانی طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش مقطعی در قالب مطالعه ی قند و لیپید تهران (TLGS) روی 5616 بزرگسال بالاتر از 20 سال انجام گرفت. دریافت غذایی فرآورده های لبنی شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، بستنی و کشک با استفاده از یک پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک جمع آوری شد. فشارخون، دو بار از روی بازوی راست گرفته شد. ارتباط بین مصرف لبنیات و خطر پرفشاری خون، با استفاده از آزمون لجستیک رگرسیون بررسی شد.
    یافته ها
    تحقیق روی 5616 بزرگسال بالاتر از 20 سال انجام گرفت. افزایش دریافت شیر، ارتباط معکوس معنی داری با پرفشاری -خون داشت (98/0-68/0:CI 95% و 81/0:OR). در مقابل، مصرف بیشتر ماست، ارتباط مثبت معنی داری با پرفشاری خون نشان داد (56/1-10/1:CI 95% و 31/1:OR). ارتباط معنی داری بین دریافت لبنیات کل و پنیر با شیوع پرفشاری خون مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    احتمالا دریافت بالاتر شیر با شیوع کمتر فشار خون و ماست با شیوع بیشتر پرفشاری خون، ارتباط دارد. با این حال، انجام بررسی های بیشتر به خصوص کارآزمایی های بالینی به منظور نتیجه گیری قطعی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پرفشاری خون، لبنیات، ماست، شیر، پنیر، فشارخون، مطالعه قند و لیپید تهران
  • محمد مهدی قلیان*، رضا رضایی مکرم، محمد امین حجازی، محمود صوتی خیابانی، حامد همیشه کار، فاطمه زنده بودی، فیروزه صفاییان صفحات 294-303
    سابقه و هدف
    ساکارومایسس سرویزیه، تخمیرکنندهی قوی است که کارایی بسیار بالایی در صنعت تخمیر و تولید محصولات تخمیری دارد. روش های متعددی برای افزایش میزان رشد و توده سلولی این مخمر وجود دارد، یکی از این روش ها استفاده از فراصوت می باشد. تحریک فراصوت با شدت پایین، باعث تحریک افزایش خروج آنزیم از دیواره ی سلولی شده و می تواند نفوذپذیری غشا و سرعت انتقال مواد را بهبود بخشد و رشد و تولید مثل سلول ها را بهینه کند. در نتیجه، کاربردی مناسب در افزایش رشد مخمر و تولید پروتئین تک سلولی خواهد داشت. هدف پژوهش حاضر، بهینه سازی اثر اعمال فراصوت با شدت پایین، بر رشد سلولی مخمر بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق از مخمر ساکارومایسس سرویزیه (5269 PTCC) استفاده شد. بهینه سازی توان (2، 6 و 10 وات) و زمان (10، 20 و 30 ثانیه) اعمال امواج فراصوت با شدت پایین و میزان غلظت گلوکز (5، 10 و 15% حجمی- حجمی) در محیط کشت مخمر، بر راندمان رشد سلول، با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شرایط عملکرد بهینه حاصل از روش RSM، توان فراصوت 6 وات، زمان اعمال فراصوت 20 ثانیه و افزودن 10 درصد گلوکز بود. کمترین و بیشترین میزان وزن خشک مخمر، به ترتیب 1/9 و 3/43 میلی گرم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که میزان وزن خشک با اعمال فراصوت افزایش می یابد. بیشترین توده ی سلولی مخمر پس از اعمال توان و زمان متوسط امواج فراصوت بهدست آمد. نمونه ی تیمار شده با فراصوت، در مقایسه با نمونه های تیمار نشده با فراصوت، افزایش معنی داری را در وزن خشک مخمر، از خود نشان داد. با افزایش رشد سلولی، شرایط برای استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویزیه به عنوان پروتئین تک سلولی با توجه به خواص پروبیوتیکی این مخمر، بهینه شد.
    کلیدواژگان: توده ی زیستی، فراصوت، ساکارومایسس سرویزیه
  • آزاده زمزمی*، مژگان آگاه هریس، مسعود جان بزرگی صفحات 304-311
    سابقه و هدف
    استانداردهای اجتماعی و فرهنگی کنونی، بر جذابیت و لاغری زنان تاکید دارند، به طوری که مساله ی جهانی و عمده ی زنان، نارضایتمندی بدنی است که باعث فراخوانی روان بنه های ناکارآمد خود می شود و همین امر می تواند روابط میان فردی، وضعیت اجتماعی- هیجانی و خود-ارزشمندی ادراک شده را در بین جوانان، تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی مداخله ی رفتاری- ذهن آگاهی- پذیرش بر تصویر بدنی منفی و روان بنه ی خود، در گروهی از دانشجویان دختر، در سال 1390 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی انجام شد. تعداد 26 آزمودنی دختر که پس از اجرای پرسشنامه ی چند بعدی روابط بدن-خود، مشخص گردید که دارای تصویر بدنی منفی هستند، انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه 13 نفره (آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت و گروه آزمایش تحت آموزش کاربست رفتاری-ذهن آگاهی به مدت 12 جلسه (هر جلسه 70 دقیقه) قرار گرفتند. آزمودنی های هر دو گروه به تمامی گویه های پرسش نامه ی چند بعدی روابط بدن- خود و روان بنه ی ظاهر، قبل و پس از مداخله، پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از آزمون مان ویتنی یو استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها نشان داد که تفاوت رتبه ی میانگین در تصویر بدنی در گروه آزمایش برابر با 1/9 و در گروه کنترل 8/17 و در مولفه ی روان بنه ی خود در گروه آزمایش برابر با 5/19 و در گروه کنترل 5/7 بود که بیانگر تفاوت معنادار بین گروه های آزمایش و کنترل در زمینهی تصویر بدنی و روان بنه ی خود بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مداخله ی رفتاری- ذهن آگاهی- پذیرش با اصلاح مولفه های رفتاری و شناختی باعث افزایش رضایتمندی بدنی و اصلاح روان بنه ی خود در افراد می شود. لذا با توجه به پژوهش های انجام گرفته در این زمینه، نگارش مقاله ی مروری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مداخله ی رفتاری، ذهن آگاهی، پذیرش، تصویر بدنی منفی، روان بنه خود
  • هاله عاملی، ترانه معینی زنجانی، فاطمه مسعودنیا، معصومه ثابت کسایی* صفحات 312-319
    سابقه و هدف
    استفاده از گیاهان دارویی به منظور کاهش قند خون در بیماران دیابتی، مطرح می باشد. کورکومین دارای اثرات کاهندگی قند خون و ضد التهابی نیز می باشد. با توجه به کاهش تاثیر متفورمین در مصرف طولانی مدت، اثرات پیشگیرانه و درمانی مصرف خوراکی کورکومین به تنهایی و همراه با متفورمین بعد از القای دیابت، بر تغییرات غلظت قند خون در موش های صحرایی، بررسی شد.
    مواد و روش ها
    از موش های صحرایی نژاد ویستار (وزن 200 تا 250 گرم، تعداد 6 سر در هر گروه) استفاده شد. جهت ایجاد دیابت، از آلوکسان mg/kg 110 و جهت کاهش قند خون از متفورمین mg/kg 60 و کورکومین mg/kg 300 استفاده شد. حیوانات به 5 گروه تقسیم شدند: 1) گروه کنترل منفی، شامل حیوانات دیابتی شده که نرمال سالین دریافت کردند؛ 2) گروه دیابتی که با کورکومین درمان شدند؛ 3) گروه دیابتی که با متفورمین درمان شدند؛ 4) گروه پیشگیری با کورکومین، دیابت-کورکومین و 5) گروه پیشگیری با کورکومین، دیابت-کورکومین + متفورمین. حیوانات، کورکومین و متفورمین را روزانه در آب آشامیدنی دریافت نمودند. در روزهای 3، 7، 14 و 21 پس از القای دیابت، قند خون به روش خون گیری از گوشه ی چشم حیوان توسط لوله های مویینه، اندازه گیری شد. از روش ANOVA دو طرفه، جهت مقایسهی آماری گروه های درمان و کنترل استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه کنترل، قند خون از روز 3 افزایش یافت (001/0P<). گروه متفورمین و گروه کورکومین از روز 7 تا 21، کاهشی در قند خون ایجاد نمودند (001/0P<)، کورکومین در روز 21، در مقایسه با متفورمین، قند خون را به میزان معنی داری کاهش داد (001/0P<). در گروه 5، از روز 7، کاهش معنی داری در غلظت قند خون نسبت به سایر گروه ها ایجاد شد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    کورکومین با اثرات کاهندگی قند خون، قبل و بعد از ایجاد دیابت، می تواند مکمل مناسبی به همراه متفورمین باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، کورکومین، متفورمین، موش صحرایی
  • فاطمه خبازکار، ماهرخ دولتیان*، فرین سلیمانی، دکترحمید علوی مجد صفحات 320-327
    سابقه و هدف
    از تولد تا پنج سالگی، زمان بحرانی در تکامل زبان، شناختی، عاطفی، مهارت های اجتماعی، رفتاری و جسمانی بوده و پایهی مهارت ها و تجارب جدید در بزرگسالی می باشد. ممکن است خشونت خانگی در دوران بارداری و پس از زایمان، سبب پیامدهای نامطلوب بر سلامت مادر و کودک شود. این تحقیق، با هدف تعیین همبستگی خشونت خانگی با وضعیت تکاملی شیرخواران 8 تا 12 ماهه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی منتخب شهر رشت در سال 1392، انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، با طراحی مقطعی، روی 400 مادر و کودک 12-8 ماهه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی منتخب شهر رشت، به روش چند مرحله ای انجام شد. خشونت خانگی در سه حیطهی آزار جسمی، عاطفی (کنترل، غفلت) و جنسی و پرسشنامه ی تکاملی سنین و مراحل در حیطه های پنجگانه ی برقراری ارتباط، حرکات درشت، حرکات ظریف، توان حل مساله و مهارت های شخصی- اجتماعی، سنجیده شد. روایی پرسشنامه ی خشونت خانگی، از طریق روایی محتوی و پایایی از روش آزمون مجدد، سنجیده شد. اعتبار پرسشنامه ی تکاملی سنین و مراحل نیز در پژوهش های گوناگون از طریق اعتبار همزمان و پایایی آن از طریق آزمون مجدد و نیز آلفای کرونباخ، سنجیده شده است. در تجزیه و تحلیل داده ی شیوع خشونت خانگی و نیز اختلال تکاملی و ارتباط این دو متغیر، از آزمون های آماری کای دو و رگرسیون لجستیک، استفاده شد.
    یافته ها
    شیوع خشونت خانگی در مادران کودکان 12-8 ماهه شهر رشت با اطمینان 95%، 54/45 درصد و شیوع تاخیر تکاملی نوزادان، 14 درصد می باشد. خشونت خانگی، همبستگی معناداری با وضعیت تکاملی کودکان در حیطه های حرکات ظریف، حل مساله و شخصی- اجتماعی نشان داد (0001/0P<). در مدل لجستیک، متغیرهای سطح تحصیلات مادر و سن مادر، همبستگی معناداری با وضعیت تکاملی کودکان نشان داد و بیشترین آسیب شیرخواران در حیطه های شناختی و رفتاری بود (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که باید جهت کاهش خشونت خانگی و عوامل موثر بر تکامل کودکان، راه کارهایی اندیشیده شود تا از اختلالات تکاملی و پیامدهای مضر آن، کاسته شود.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، وضعیت تکاملی کودکان، پرسشنامه سنین و مراحل
  • محسن گل پرور*، هاله رفیع زاده، مژگان عارفی صفحات 328-334
    سابقه و هدف
    قلدری در محیط های بیمارستانی، از جمله عوامل تهدید کننده ی سلامتی پرستاران است. این پژوهش، با هدف تعیین همبستگی قلدری با شکایات جسمانی و بهزیستی عاطفی در پرستاران اجرا شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر، توصیفی- همبستگی و جامعه ی آماری پژوهش را پرستاران زن بیمارستان های شهر یزد تشکیل میدادند که از میان آنها به روش در دسترس، 250 نفر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، از بین پرسشنامه های ساخته شده ی قبلی، شامل پرسشنامه ی قلدری، پرسشنامه ی شکایات جسمانی و عواطف وابسته به شغل بودند که روایی و پایایی آنها تایید شده بود. داده ها، با استفاده از آزمون آماری رگرسیون چندگانه، تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین قلدری در محیط بیمارستان (اهانت و تحقیر، خشم و کینه توزی، غفلت، آزار کلامی، تهدید و فشار کاری غیرمتعارف) با شکایات جسمانی و عاطفه ی منفی وابسته به شغل و بین اهانت و تحقیر، خشم و کینه توزی، آزار کلامی و فشار کاری غیرمتعارف با عاطفه ی مثبت وابسته به شغل، همبستگی معناداری وجود داشت. همچنین، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که فشار کاری غیر متعارف، قادر به پیش بینی (معنادار) شکایات جسمانی و اهانت و تحقیر، تهدید و فشار کاری غیر متعارف قادر به پیش بینی (معنادار) عاطفه ی منفی وابسته به شغل هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که قلدری در محیط بیمارستان توسط همکاران و سرپرستان، می تواند منجر به شکایات جسمانی و تجربه ی حالات عاطفی منفی پرستاران زن شود. این مهم لازم است توسط مدیران بیمارستان ها مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: قلدری در محیط بیمارستان، شکایات جسمانی، بهزیستی عاطفی، پرستاران زن
  • بابک شریف کاشانی، مجید ملک محمد*، فاطمه منجذبی، کتایون خسروی صفحات 334-339
    سابقه و هدف
    سطح پپتید ناتریورتیک مغزی (NT-ProBNP) در بیماران مبتلا به هایپرتانسیون ایدیوپاتیک شریان ریوی، متناسب با میزان کاهش عملکرد بطن راست، افزایش می یابد. این مطالعه، با هدف بررسی تعیین روند درمان در بیماران مبتلا به هایپرتانسیون ایدیوپاتیک شریان ریوی (IPAH) بر سطح سرمی NT-ProBNP انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع پیگیری طولی روندی، در فاصله ی سال های 1392-1390 روی 20 بیمار مبتلا به هیپرتانسیون شریان ریوی که به مدت 12 هفته تحت درمان با داروی ایلوپرست (Iloprost) به صورت وریدی قرار داشتند، انجام شد. در زمان شروع، حین و پس از اتمام دوره ی درمان، کلاس عملکردی، تست پیاده روی 6 دقیقه، فشار شریان ریوی، فشار بطن راست و سطح سرمی NT-ProBNP اندازه گیری شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد درمان با ایلوپروست وریدی به همراه درمان های رایج در این بیماران، باعث کاهش کلاس عملکردی، فشار شریان ریوی، فشار بطن راست و سطح NT-ProBNP و همچنین، افزایش مسافت پیموده شده در تست پیاده روی 6 دقیقه ای، می شود. سطح سرمی NT-ProBNP نسبت به ابتدای مطالعه، در 75% بیماران به صورت معنی داری کاهش پیدا کرد (009/0P=).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد درمان با ایلوپروست وریدی، یک درمان موثر برای بیماران مبتلا به IPAH باشد و سطح سرمی NT-ProBNP به نسبت افزایش کلاس عملکردی، افزایش تست پیاده روی 6 دقیقه ای، کاهش فشار شریان ریوی و فشار بطن راست، کاهش می یابد. بنابراین استفاده از NT-ProBNP به عنوان شاخصی برای پیگیری وضعیت بیماران و نیز موفقیت درمان در کنار اکوکاردیوگرافی و تست پیاده روی 6 دقیقه ای، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: هیپرتانسیون شریان ریوی، ظرفیت عملکردی، سطح NT، Pro BNP
  • محمد مهدی سلطان دلال*، سمانه مطلبی، حسین معصومی اصل، عباس رحیمی فروشانی، محمدکاظم شریفی یزدی، نوشین عقیلی صفحات 341-347
    سابقه و هدف
    سالمونلا یکی از عوامل اصلی در ایجاد عفونت های روده ای و اسهال های ناشی از طغیان های منتقله از غذا بوده که به دلیل ایجاد مقاومت های آنتی بیوتیکی، به یک چالش مهم در درمان این قبیل بیماری ها تبدیل شده است. هدف از این مطالعه، جداسازی شایعترین سروگروه های سالمونلاهای عامل طغیان های منتقله از غذا در ایران و دستیابی به الگوی مقاومت دارویی آنها بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی و در مدت یک سال، روی 305 نمونه ی مدفوع افرادی که به دنبال مصرف غذای آلوده، مبتلا به اسهال شده بودند، انجام شد. تمامی نمونه ها از نظر کشت میکروبی، سروگروپینگ و آنتی بیوگرام، مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    از میان 305 نمونه ی کشت داده شده از استان های مختلف، 18 ایزوله (6/1%) مربوط به سالمونلا بود که سروگروه تیفی و پاراتیفی C، هر کدام با فراوانی 50%، شناسایی شدند. از بین استان ها، استان همدان بیشترین موارد (2/61%) را به خود اختصاص داد و جداسازی سالمونلا در فصل بهار (5/55%)، شیوع بیشتری نسبت به سایر فصول داشت. همه ی جدایه های سالمونلا، حساسیت میکروبی کامل (100%) نسبت به سیپروفلوکساسین داشتند.
    نتیجه گیری
    سالمونلوزیس از عوامل مهم در طغیان بیماری های منتقله از غذا می باشند. آگاهی از سروگروهای شایع سالمونلا و الگوی مقاومت دارویی آن، می تواند کمکی در جهت کاهش شیوع طغیان ها و هزینه های مصرفی درمان و بهکارگیری اقدامات لازم جهت کنترل و پیشگیری آنها باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های منتقله ازغذا، طغیان، سالمونلا، حساسیت آنتی بیوتیکی
|
  • Mahdieh Golzarand, Zahra Bahadoran, Parvin Mirmiran *, Fereidoun Azizi Pages 287-293
    Background And Aim
    Concerning the well-known complications of hypertension (HTN) and importance of notification of influencing factor and current limited and inconsistence data regarding the association of dairy products and HTN, this study was conducted to identify the association of dairy consumption and the risk of HTN in Tehranian adults.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in the framework of Tehran Lipid and Glucose Study, on 5616 adults, aged>20 y. The intakes of dairy products including milk, yogurt, dough, cheese, ice cream and Kashk were measured using a validated semi-quantitative food frequency questionnaire. Blood pressure was measured on right arm twice. Multiple logistic regression models were used to estimate the association of dairy intake and HTN.
    Results
    This study was conducted on 5616 adults, aged>20 y. Increased consumption of milk had an inverse association with HTN (OR=0.81, 95%CI=0.68-0.98). In contrast, higher consumption of yogurt had positive association with HTN (OR=1.31, 95%CI= 1.10-1.56). No significant association was observed between total dairy and cheese with the risk of HTN.
    Conclusion
    Probably higher intake of milk is related to lower prevalence of HTN and higher intake of yogurt is related to higher prevalence of HTN. However, more investigations especially clinical trials to make a definite conclusion are required.
    Keywords: Hypertension, Dairy, Milk, Yogurt, Cheese, Blood pressure, Tehran Lipid, Glucose Study
  • Mohammad Mahdi Gholian *, Reza Rezaei Mokarram, Mohammad Amin Hejazi, Mahmoud Sowti Khiabani, Hamed Hamishehkar, Fatemeh Zendeboodi, Firoze Safaeian Pages 294-303
    Background And Aim
    The yeast Saccharomyces cerevisiae has a strong fermentation ability and very high efficiency in the fermented industry and fermented products. There are several ways to increase the growth of the yeast biomass. One of these methods is the use of ultrasound. Stimulating by low intensity ultrasound increased output of enzymes from the cell wall and membrane permeability, it can improve the speed and efficiency of handling the growth and reproduction of cells, and have appropriate applications for yeast growth and single cell protein production.
    Materials And Methods
    In this study using the yeast Saccharomyces cerevisiae PTCC5269. Optimization of ultrasound power was (2, 6, and 10 watts) and time (10, 20, 30 sec) applied ultrasonic low intensity and low glucose concentrations (5, 10, and 15% v/v) and studied on growth performance, using response surface methodology (RSM).
    Results
    Optimum operating conditions obtained from RSM was the power of ultrasound 6 W, sonication time of 20 seconds and add 10% glucose. Minimum and maximum of produced biomass was 9.1 milligram and 43.3 milligram.
    Conclusion
    Results showed that the dry weight increased with sonication. Maximum amount of yeast biomass obtained after applying average ultrasound power and time. The samples treated with ultrasound shows significant increase in biomass compared with the untreated samples. With increasing cell growth, the conditions being optimal for the use of the yeast Saccharomyces cerevisiae as a single-cell protein due to the probiotic properties of yeast.
    Keywords: Biomass, Ultrasound, Saccharomyces cerevisiae
  • Azadeh Zamzami *, Mojgan Agahheris, Masoud Janbozorgi Pages 304-311
    Background And Aim
    Current cultural and social standards emphasize at attractiveness and thinness among female. Therefore, a main and world wildly problem among women is body dissatisfaction, which result in eliciting malproductive self-schemas. This can affect the interpersonal relationships, socioemotional state, and perceived self-evaluation in young individuals. Therefore, this research was aimed to investigate the efficacy of behavioral-mindfulness-acceptance therapy on modifying negative body image, and self-schemas among female students in year 1390.
    Materials And Methods
    This is a clinical trial research. After completing Multidimensional Body-Self Relations Questionnaire (MBSRQ), 26 participants with negative body image were selected and assigned randomly in two groups of thirteen (experimental and control). Control group was placed on the waiting list and experimental group was experienced behavioral- mindfulness-acceptance training for 12 sessions (each session 70 minutes). All participants filled out all the items of MBSRQ, and appearance schema inventory (ASI) prior to and after the intervention. Mann-Whitney U test was used for data analysis.
    Results
    Data analysis revealed that mean rank differences in body image in the experimental group were equal to 9.1 and in the control group was 17.8 and in self-schemas in the experimental group was equal 19.5 and in the control group was 7.5 that represents significant differences between experimental and control groups in body image and self-schemas (P<0.05).
    Conclusion
    Seems, behavioral-mindfulness-acceptance intervention by modifying behavioral and cognitive components can result to modifying self-schemas and increasing body satisfaction about themselves, too. Thus, according to research done in this field, writing a review is proposed.
    Keywords: Behavioral intervention, Mindfulness, Acceptance, Negative body image, self, schema
  • Hale Ameli, Taraneh Moini, Zangani, Fatemeh Masoudnia, Masoumeh Sabetkasaei * Pages 312-319
    Background And Aim
    Reduction of blood glucose level in diabetic patients by herbal agents is an interesting topic. Curcumin, the main agent of turmeric is a potent antioxidant with anti-inflammatory properties, has blood glucose reducing effect. The aim of present study was to investigate the effect of curcumin in diabetic rats, its preventive effect, and when co-administered with metformin on blood glucose levels.
    Materials And Methods
    Male wistar rat (200-250 g, n= 6) were divided into 5 different groups: 1- Control (aloxan-treated), 2- Curcumin (aloxan-treated), 3- Metformin (aloxan-treated), 4- Preventive curcumin (aloxan-treated, curcumin), 5- Preventive curcumin (aloxan-treated, curcumin+metformin). Aloxan (110 mg/kg subcutaneous) for induction of diabetes, curcumin (300 mg/kg) and metformin (60 mg/kg) were used orally. After induction of diabetes, on days 3, 7, 14, and 21, blood sampling of the inner corner of eye was obtained using capillary tubes and blood glucose was estimated using glucose meter.
    Results
    In the control group, an increase in blood glucose level was produced at day 3 and continued until day 21. In the metformin group, a decreasing effect was started at day 7 and continued until day 21. The same effect was seen in curcumin group. However, at day 21, a significant decrease in blood glucose level was observed in curcumin compared to metformin group. In group 5, a significant decrease in blood glucose level was observed from day 7 compared to other groups.
    Conclusion
    Despite the anti-diabetic effect of metformin, it seems that curcumin could be probably an appropriate adjunctive drug to control diabetic patients with less adverse effects, long lasting blood glucose lowering effect compared to metformin.
    Keywords: Diabetes, Curcumin, Metformin, Rat
  • Fatemeh Khabbazkar, Mahrokh Dolatian *, Frin Soleimani, Hamid Alavi Majd Pages 320-327
    Background And Aim
    From birth to five years is a critical time in development when language, cognitive, emotional, social, behavioral and physical skills become the basis for new skills throughout further experiences and education into adult life. Evidence suggests that partner violence during and after pregnancy can negatively affect the health of a fetus and the socio-emotional development of infants. The aim was to determine the association between exposures to domestic violence during pregnancy and post-natal with developmental status of 8-12 month's infant referred to health centers in Rasht city of Iran in 2013.
    Materials And Methods
    In this descriptive, cross-sectional study, 400 mothers and infants 8–12 months, visiting health service centers were selected using a multistage method. The exposure (physical, sexual or psychological violence during pregnancy and postpartum) was assessed using "demographic characteristics and domestic violence questionnaires, and developmental status was measured using the “ages and stages questionnaires”. Data were estimated using chi-square, multivariate logistic regression analysis tests, and SPSS-19 was used for statistical analysis.
    Results
    The prevalence of domestic violence on infants 8-12 months (95% confidence interval CI=45-54) and prevalence of developmental delay is 14% in infants in Rasht city. Domestic violence during pregnancy and post-natal is significantly correlated with developmental delay of infants in the area of fine motor, problem solving, personal-social skills (P<0.001). In Logistic model, maternal education and maternal age is significantly correlated with developmental delay of infants (P<0.001) and the most impacts in the area of cognitive and behavior.
    Conclusion
    This study showed that domestic violence during pregnancy and after delivery is correlated with developmental delays in infants, need to reduce domestic violence and factors that influence children’s development strategies must be devised to reduce the harmful consequences of neurodevelopmental disorders.
    Keywords: Domestic violence, Developmental status, ASQ Questionnaire, Infant
  • Mohsen Golparvar *, Hale Rafizadeh, Mojgan Arefi Pages 328-334
    Background And Aim
    Bullying is the threatening factor in hospital environment for nurses’ health. Current research was administered with the aim of studying the correlation between bullying in hospital with psychosomatic complaint and job related affect among nurses.
    Materials And Methods
    Research method was correlation and statistical population was the nurses of Yazd hospitals. Among them 250 persons were selected using accessible sampling method. Data gathering instruments were the future made questionnaires, which reliability and validity of them were verified, including bullying questionnaire, psychosomatic complaint questionnaire and job related affect questionnaire. Data were analyzed using multiple regression analysis.
    Results
    Results revealed there is significant correlation between bullying (contempt and despising, angry and revengefulness, neglect, verbal persecution, threatening and unconventional work stress) with psychosomatic complaint and negative job related affect, and there is negative significant relationship between contempt and despising, angry and revengefulness, verbal persecution and unconventional work stress with positive job related affect. Moreover, the results of regression analysis revealed, unconventional work stress have significant predictive power for prediction of psychosomatic complaint, contempt and despising, threatening and unconventional work stress have significant predictive power for prediction of negative job related affect.
    Conclusion
    The results of current research showed that bullying could result in psychosomatic complaint and negative job related affect among women nurses. Hospital managers should consider these important factors. Keywords: Bullying in hospital environment, Psychosomatic complaint, Affective well-being, Nurses,
  • Babak Sharif, Kashani, Majid Malek Mohammad *, Fateme Monjazebi, Katayoon Khosravi Pages 334-339
    Background And Aim
    Plasma brain natriuretic peptide (BNP) level increases in proportion to the degree of right ventricular dysfunction in pulmonary hypertension. The aim of this study was to evaluate outcome of treatment and the prognostic value of N-terminal brain natriuretic peptide (N-TproBNP) in patients with pulmonary arterial hypertension (IPAH).
    Materials And Methods
    This study was a longitudinal trend study. It was conducted in 2011 till 2013 on 20 patients with PAH at Massih Daneshvari hospital, who were treated with intravenous iloprost for 12 weeks. Before, during and after treatment WHO functional class, six minute walking test (6MWT), pulmonary artery pressure (PAP) and right ventricular pressure (RVP) in echocardiography and plasma NT-ProBNP level was measured.
    Results
    Findinges showed that iloprost infusion improved exercise tolerance and functional class and decreased PAP and RVP in patients with IPAH. The level of NT-ProBNP had decreased in 75% of patients and its mean had decreased significantly to 1409 pg/ml (P=0.009).
    Conclusion
    Iloprost is an effective therapy for patients with IPAH. Furthermore, Plasma levels of NT- ProBNP were decreased proportionally to elevate in functional class and 6MWT distance and decrease in PAP and RVP. Measurement of NT-ProBNP is actually advised for the routine assessment and for the clinical decision making of PAH patients.
    Keywords: Pulmonary artery hypertension (PAH), Functional class, NT, ProBNP level
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal *, Samaneh Motalebi, Hossein Masoomi Asl, Abbas Rahimi Foroushani, Mohammad Kazem Sharifi Yazdi, Nooshin Aghili Pages 341-347
    Background And Aim
    Salmonella species are the main agent of disease outbreaks in the world. Their antibiotic resistance made a global challenge in their treatment and good knowledge about antimicrobial pattern of microorganisms is very important to treat foodborne diseases. Hence, determination of their frequency and the most frequent salmonella spp serotype in Iran and their antibiotic resistance profile were the main aims of this study.
    Materials And Methods
    In this study, 305 stool samples, which had been collected from patients who had same symptoms (diarrhea, fever, cramp) after consumption of contaminated food, were pondered. All samples carefully were examined according to standard culture media, sero-grouping and antibiotic sensitivity test.
    Results
    Among 305 examined samples collected from different provinces, 1.6% of positive cultures were Salmonella spp. Detected Salmonella isolates consist of just Typhi and Paratyphi C types with 50% of each. 61.2% of total positive Salmonella isolates belong to Hamedan province. 55.5% of total Salmonella isolates detected from samples, which had been collected in the spring. 100% of serotypes were sensitive to ciprofloxacin. All serotypes were resistant to trimethoprim-sulfamethoxazole.
    Conclusion
    Salmonella species are one of the main causes of foodborne related outbreaks. Having good knowledge about type of bacterial agent of foodborne diseases and also its medicine resistance pattern plays a very important role to reduce foodborne outbreaks, treatment, prevention and outbreak control activities.
    Keywords: Disease Outbreaks, Salmonella, Microbial Sensitivity Tests