فهرست مطالب

مجله تعالی بالینی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 5، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبا جمشیدی فر، امید صادقی، مرتضی نصیری، غلامرضا عسکری، زهرا مقصودی، فریبرز خوروش صفحات 1-11
    میگرن یک اختلال مزمن و پیشرونده بوده که با سردردهای شدید، ضربان دار و یک طرفه همراه است. مطالعات نشان نشان داده که میگرن می تواند به عنوان یک عامل خطر در بروز بیماری های قلبی عروقی دخیل باشد. لذا، هدف مطالعه ی حاضر مروری بر شواهد در ارتباط بین میگرن و بیماری های قلبی عروقی می باشد. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Science Direct و Web of Science و با استفاده از کلید واژه های: «Cardiovascular Diseases»، «Migraine»، Headache «» و «Metabolic Risk Factor» صورت گرفت. در این مقاله، مطالعات کارآزمایی بالینی، مقطعی، آینده نگر و گذشته نگر منتشر شده بین سال های 2014- 2005 مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعاتی که میگرن را با معیارهای IHS تشخیص داده و بر روی انسان انجام شده بودند وارد مطالعه شده و مقالاتی که به زبان غیرانگلیسی بودند و مطالعاتی که هدف اصلی آن ها سردرد بود، از مطالعه خارج شدند. براساس نتایج، در بیشتر مطالعات بررسی شده، میگرن با اورا (میگرن همراه با اختلالات بینایی) ارتباط مثبت و معنی داری با بروز بیماری های قلبی عروقی نظیر انفارکتوس میوکارد و آنژین صدری داشت. اما یافته ها در مورد ارتباط میگرن بدون اورا و بیماری های قلبی عروقی در اکثر مطالعات متناقض بوده و ارتباط معنی داری در این زمینه یافت نشد.
    کلیدواژگان: میگرن، سردرد، بیماری های قلبی عروقی، ریسک فاکتور
  • قاسم جان بابایی، علی حسام زاده، روانبخش اسمعیلی صفحات 12-28
    افزایش شیوع سرطان و تسهیل ارتباطات سبب روبرو شدن بیماران و خانواده های آنان با ماهیت بیماری خودشان در مراحل مختلف آن شده است لذا امروزه افشاء سرطان یکی از چالش های مطرح برای بیماران، خانواده ها و کارکنان درمانی می باشد که از دهه های گذشته تاکنون شاهد تغییراتی در این زمینه و طرح دیدگاه های مختلف بوده ایم. در این مطالعه مسئله افشاء سرطان و رویکردهای مرتبط با مروری جامع از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی معتبر در دسترس انگلیسی و فارسی و با استفاده از کلمات کلیدی افشاء تشخیص سرطان، اعلام خبر ناگوار،Cancer Diagnosis Disclosing OR Disclosure، Breaking OR revealing cancer news Communication Cancer Diagnosis انجام شده است. مقالات تا تاریخ آگوست 2014 مورد جستجو قرار گرفت. 221 مقاله و متون علمی بازیافت شدند که از میان آنها 90 مورد انتخاب شدند که به مسئله افشاء سرطان از دیدگاه های مختلفی پرداخته شده و در این زمینه رویکردهای مختلفی وجود دارد که در متن مقاله به صورت مبسوط به آن پرداخته شده است. بطور کلی امروزه، نحوه افشاء سرطان دغدغه بیماران، خانواده ها و کادر درمانی است در حالیکه در گذشته اصل افشاء کردن یا نکردن مطرح بود و اینکه لازم است تلاش ها بر نحوه صحیح افشاء سرطان متمرکز گردد و راهکارهای علمی مبتنی بر شواهد و تجربیات بیماران، خانواده ها و کارکنان درمانی برای تسهیل این امر مهم تدوین گردند.
    کلیدواژگان: افشاء سازی سرطان، رویکردهای مرتبط با افشاء سازی سرطان، مطالعه مروری
  • محمد جعفر صفار صفحات 29-45
    عفونت های حاد مجاری تنفسی تحتانی منجمله پنومونی شایع ترین دلیل مرگ کودکان در جهان می باشد. سالیانه حدود 2 میلیون کودک کمتر از 5 سال از پنومونی می میرند. براساس تخمین سازمان بهداشت جهانی در سال 2008 حدود 155 میلیون مورد پنومونی در کودکان عارض شده که بیش از 95 درصد آنان در کشورهای درحال توسعه بوده است. برای پیشگیری و یا کاستن از مرگ و میر و بار بیماری، تشخیص صحیح و بهنگام بیماری و برقراری رژیم درمانی تجربی مناسب اهمیت زیادی دارد. همچنین، عفونت های حاد تنفسی به عنوان شایع ترین عفونت های دوران کودکی، عمده ترین دلیل تجویز آنتی بیوتیک به بیماران بوده که در اکثر موارد نامناسب و نابجا بوده و نقش مهمی در ایجاد مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها دارند. برخورد بالینی هدایت شده توام با بکارگیری مناسب و درست امکانات جنبی پزشکی در بیمارستان و یا در مطب کمک شایانی در تشخیص صحیح بیماران مبتلا به پنومونی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها و کاستن از عوارض بیماری خواهد داشت. هدف از مقاله حاضر مروری کوتاه بر برنامه ها و روش های تشخیصی- درمانی موجود برای کشورهای فقیر و کشورهای توسعه یافته و انتخاب مناسب ترین روش برای تشخیص و درمان پنومونی در کودکان در منطقه و احتمالا کشور می باشد.
    کلیدواژگان: پنومونی، عفونت تنفسی تحتانی، کشورهای فقیر، کشورهای در حال توسعه، کشورهای صنعتی
  • سید افشین شروفی، یدالله جنتی، حسین روحی مقدم صفحات 46-57
    توجه به خانواده یکی از ارکان مهم مراقبت از بیمار است، زیرا خانواده در اکثر مواقع مسئولیت حمایت از بیمار را برعهده دارد. خانواده هایی که قادر به سازگاری با مساله بستری شدن یکی از عزیزانشان در بخش مراقبت های ویژه(ICU) نیستند ممکن است دچار بحران عاطفی شده و واکنش های شوک، خشم، ناامیدی، اضطراب و افسردگی را به ویژه در 72 ساعت اول بستری از خود نشان دهند. حتی در بعضی از مواقع آنها استرس های بیشتری نسبت به بیماران تجربه می کنند.
    مروری بر مطالعات مرتبط نشان می دهد مهمترین نیاز خانواده ها، اطمینان از انجام مراقبت کافی از بیمار و کسب اطلاعات در مورد بیمار، پیش آگهی و روند درمان می باشد. همچنین نیاز به راحتی از سوی خانواده ها به عنوان کم اهمیت ترین نیاز عنوان شده است. مراقبت های خانواده محور موجب افزایش رضایتمندی از مراقبت ارائه شده توسط تیم درمان و کاهش بروز علایم روانی در خانواده ها می گردد. در بخش مراقبت های ویژه(ICU)، هر یک از افراد تیم مراقبت بهداشتی بایستی اعضاء خانواده بیمار را در مواجهه و تطابق با وضعیت استرس زا حمایت نماید. ارزیابی نیازهای خانواده و انجام مداخلات ضروری جهت تامین این نیازها در زمان بروز بحران در کاهش اضطراب اعضاء خانواده بیمار موثر می باشد.
    کلیدواژگان: سنجش نیازهای خانواده بیمار، حمایت خانواده، مراقبت کلی نگر، بخش مراقبت های ویژه، نیازهای روانی، اجتماعی
  • صادق خداویسی، فائزه محمدی، شیرین سادات هاشمی فشارکی، شهلا سمعیی فرد، پیمان سلیمانی، حمید بدلی * صفحات 58-71

    بیماری های تهاجمی و سیستمیک ایجاد شده بوسیله گونه های کاندیدا در میزبان های مستعد علی رغم درمان دارویی و جراحی از میزان مرگ و میر بالایی برخوردار می باشند. کاندیدیازیس یکی از بیماری های تهدید کننده حیات می باشد که تشخیص سریع و بموقع و شناسایی عوامل ایجاد کننده به همراه درمان دقیق می تواند از بروز موارد مرگ و میر بکاهد. بیوفیلم در واقع به معنای اتصال، تجمع و تراکم پیچیده ارگانیسم ها بر روی سطوح مختلف خصوصا سطوح پلیمریک است. با توجه به این که گونه های کاندیدایی ایجاد کننده بیوفیلم از حساسیت کمتری نسبت به داروهای ضد قارچی بجز اکینوکاندین ها و فرم لیپیدی آمفوتریسین B نشان می دهند، بنابراین درمان این نوع عفونت های ایجاد شده در حال حاضر بایستی بوسیله داروهای ضد قارچی دیگری با اثرات ضد قارچی بالا و سایتوتوکسیسیتی کمی صورت گیرد. مکانیسم های مقاومت نظیر موتاسیون در هدف، کاهش نفوذپذیری سلول، پمپ های انتشاری و تغییر آنزیم ها بنظر می رسد که دلیل اصلی کاهش حساسیت ضدمیکروبی در بیوفیلم باشد. لذا مروری بر مقاومت های دارویی و مکانیسم های مقاومت در بیوفیلم های کاندیدیایی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: بیوفیلم، کاندیدا، درمان ضد قارچی، مقاومت دارویی، عفونت های بیمارستانی
  • فرشته دادفر، سید ابراهیم حسینی، امین الله بهاءالدینی صفحات 72-86
    گیاهان دارویی از دیرباز به عنوان یک روش درمانی مورد استفاده قرار می گرفت. زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale از خانواده Zingibracea از جمله گیاهان دارویی است که در طب سنتی کاربرد وسیع دارد و از دیرباز زنجبیل علاوه بر به یک مکمل غذایی، در علم پزشکی نیز کاربرد فراوانی داشته است. از دهه های قبل به دلیل تنوع ترکیبات فعال آن در درمان بیماری های مختلف کاربرد داشته است. طیف درمانی این گیاه در درمان روماتیسم، آسم، تهوع، استفراغ، پرفشاری خون، دمانس، تب و عفونت می باشد. اعمال فارماکولوژیک این گیاه شامل اثرات آنتی اکسیدان، ضد تومور، ضد آپپتوز، ضد التهاب، ضد هیپرگلیسمیا، ضد سرفه و سرماخوردگی است. مطالعه حاضر مروری بر پژوهش های اخیر و بررسی خصوصیات فیتوشیمی، فارماکولوژی، فیزیولوژیک زنجبیل و ترکیبات فعال بیولوژیک آن می باشد.
    کلیدواژگان: زنجبیل، فیتوشیمی، فارماکولوژی، فیزیولوژی
  • اکرم عبداللهی، طاهره شکوهی، مجتبی نبیلی صفحات 87-107
    در سال های اخیر به دنبال افزایش بیماری های ضعف ایمنی و درمان های تهاجمی و سیتوتوکسیک در بدخیمی های خونی و پیوند اعضا، بیماری های قارچی مهاجم و عفونت های خون ن اشی از قارچ - ها به عنوان یکی از مهمترین علل مرگ و میر بیماری های عفونی مطرح شده اند. کشت خون، استاندارد طلایی جهت شناسایی عوامل مسبب عفونت خون می باشد. شناسایی باکتری ها و قارچ ها توسط کشت خون در بیماران مبتلا به عفونت خون بسیار حائز اهمیت بوده و در ارائه درمان صحیح و انتخاب آنتی بیوتیک مناسب نقش حیاتی دارد. در طی سال ها کوشش های زیادی جهت ابداع تکنیک های صحیح کشت خون صورت گرفته است. در مسیر پیشرفت روش های آزمایشگاهی برای تشخیص عفونت های قارچی، به مرور زمان تغییراتی نیز در سیستم های کشت خون برای جداسازی بهتر قارچ ها در موارد مشکوک به فونجمی ایجاد گردیده است. از اولین تحولات کشت خون استفاده از محیط های کشت بی فازیک(حاوی فاز مایع و فاز جامد) عصاره قلب و مغز بود که امکان رشد کلنی های باکتریایی و مخمری در سطح آگار را فراهم می نمود. هوادهی و آژیتاسیون شیشه های کشت خون نیز موجب افزایش جداسازی مخمرها از کشت خون گردید. قدم مهم دیگر ابداع روش لیز سانتریفیوژ در افزایش جداسازی قارچ های رشته ای عامل عفونت های خون و به دنبال آن طراحی سیستم های اتوماتیک و پایش مداوم شیشه های کشت خون BACTEC و تشخیص رشد ارگانیسم با کمک سنسورهای حساس به کاهش اکسیژن و یا اندازه گیری میزان فلورسانس که از تابش نور UV به سنسور حساس کف شیشه کشت خون حاصل می شود، از مهمترین پیشرفت های سیستم های کشت خون به شمار می آیند. در این مقاله ضمن بیان دستورالعمل های استاندارد انجام کشت خون به مرور نکاتی که منجر به افزایش شانس جدا سازی عوامل قارچی در موارد مشکوک به فونجمی می گردد، پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: قارچ، فونجمی، کشت خون، سیستم های کشت خون اتوماتیک، سیستم های کشت خون غیراتوماتیک
  • علیرضا میلاجردی، مریم محمودی صفحات 108-127
    تاکنون اثرات پیشگیرانه و درمانی زیادی از زعفران دیده شده است. اما مطالعات اندکی این اثرات را به صورت منظم بررسی کرده اند. مطالعه حاضر اثر عصاره زعفران و اجزای آن را بر فاکتورهای مرتبط با بیماری های سیستم عصبی، قلبی عروقی و گوارشی مرور کرده است. جستجوی مقالات انگلیسی از پایگاه های Pub Med و Science Direct با کمک Mesh و مقالات فارسی از پایگاه SID صورت گرفت. نتایج نشان می دهد زعفران و اجزای آن می توانند در پیشگیری و درمان بیماری های مربوط به حافظه و بیماری های چشمی اثرات مفیدی داشته باشند. هرچند در مورد اثرات ضد درد، ضد التهاب و ضد تشنج زعفران مطالعات محدودی صورت گرفته، اما نتایج آنها امیدبخش بوده است. اثر زعفران و اجزای آن بر اضطراب و بی خوابی تنها در مطالعات حیوانی بررسی شده و نتایج مفیدی دیده شده است. اثرات ضد افسردگی آنها نیز در مطالعات بسیار مشهود است. از سوی دیگر اثرات زعفران و اجزای فعال آن در پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی در مطالعات دیده شده است. در مورد اثرات زعفران بر بیماری های گوارشی مطالعاتی محدود و تنها حیوانی صورت گرفته و فواید بالقوه ای در پیشگیری و درمان دیده شده است. زعفران همچنین در مقادیر مصرف روزانه غیرسمی است. در مجموع به نظر می رسد زعفران و اجزای فعال آن در بیماری های مرتبط با سیستم عصبی، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های گوارشی نقش پیشگیرانه و درمانی داشته باشند. این عملکردها را به خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد آپوپتوزی آنها نسبت می دهند.
    کلیدواژگان: بیماری قلبی عروقی، بیماری های سیستم عصبی، بیماری های گوارشی، زعفران
|
  • Fariba Jamshidifar, Omid Sadeghi, Morteza Nasiri, Gholamreza Askari, Zahra Maghsoudi, Fariborze Khorvash Pages 1-11
    Migraine is a chronic and progressive disorder that is associated with severe، pulsating and one-sided headache. Several studies showed that migraine is a risk factor for incidence of vascular disorders and cardiovascular diseases (CVDs). So، present study aimed to review the evidences in relationship between migraine and CVDs. This review study was done by searching on PubMed، Scopus، Science Direct and Web of Science by entering “Cardiovascular diseases”، “Migraine”، “Headache” and “Metabolic Risk Factor” as keywords. In this study، clinical trial، cross-sectional، retrospective and prospective studies which were published during 2005 to 2014 were reviewed. We included studies that were diagnosed migraine based on IHS criteria and were done on human، and excluded non-English language articles and studies that investigated headaches as the main aim. In most evaluated studies، there was a positive and significant association between migraine with aura (MA) (migraine with visual disorders) and incidence of CVDs like myocardial infarction and angina. However، findings about migraine without aura (MOA) and CVDs were inconsistent and in most studies، there was not significant association between MOA and CVDs.
    Keywords: Migraine, Headache, Cardiovascular diseases, Risk factors
  • Ghasem Janbabaei, Ali Hesamzadeh, Ravanbakhsh Esmaeili Pages 12-28
    The increasing prevalence of cancer and facilitated communication has caused that patients and families encounter with their disease in various stages. Thus، today disclosing cancer is a challenge for patients، families and health care staff. It is evident that this issue has been discussed from different point of views. In this study the issues of disclosing cancer approaches have been reviewed and a comprehensive review was performed on the disclosing cancer and its related approaches by searching in the valid data bases including both English and Persian through using keywords such as «communication cancer»، «breaking OR revealing cancer or bad news» and «cancer disclosing or disclosure». All the articles up to August 2014 were retrieved. Totally، 221 articles were retrieved of which 90 articles were selected. The issue of disclosing cancer was discussed from different viewpoints and there are various approaches in this regard that has been discussed in this article in detail. It is obvious that nowadays the method of disclosing is the main subject while in the past disclosing cancer was the main concern. it is necessary to try to focus on the correct and less harmful method of disclosing cancer and scientific and evidence based as well as patients، families and health care staff experience protocols for facilitating this matter should be codified.
    Keywords: cancer diagnosis disclosing, approaches on cancer diagnosis disclosure, review research
  • Mohammad Jafar Saffar Pages 29-45
    Acute respiratory infections including Lower respiratory tract infections are the commons’ infection in children and the main cause for antibacterial over-prescription in the world. Pneumonia is the leading cause of mortality in young children worldwide. Early diagnosis and empiric antibacterial therapy is an important strategy to improve outcome. World Health Organization has developed care-management guidelines to reduce pneumonia-related mortality in developing countries. This strategy was very efficacious in reducing mortality rate in developing countries. Recently evidence-based guidelines for management of infants and children with pneumonia were prepared by an expert committee. These guidelines are developed for the management of infants and children with pneumonia in both out-patients and in-patients setting. Our aims in this paper was to review guidelines developed for pneumonia care-management for developing and developed countries and to define the most appropriate strategies for our region and possibly country.
    Keywords: Pneumonia, Acute Lower Respiratory Tract Infection (ALRTI), Developing Countries, developed countries, Guidelines, care management
  • Seyed Afshin Shorofi, Yadollah Jannati, Hossein Roohi Moghaddam Pages 46-57
    Since families are responsible for supporting their patients in most cases، paying attention to them is considered as a significant element in the treatment process. Families who are not able to adapt to the hospitalization of their beloved patients in the intensive care units may suffer an emotional crisis. That is، they may show some reactions such as shock، anger، frustration، anxiety، and depression، particularly within 72 hours after the hospitalization. Even in some cases، they may experience more stress than the patients. A review of the related studies shows that the most important needs of the families include being assured that the patient is receiving appropriate treatment and sufficient care، and being informed of the patient’s status، proper prognosis about the treatment process، and the possible consequences. Moreover، the least significant need of the families has been reprted to be their physical comfort. It can be concluded that family-centered care increases the satisfaction of the treatment process and decreases the psychological problems in the families. Therefore، each of the treatment team members in intensive care unit (ICU) should support the family members in dealing with the stressful situations. Evaluating the family needs and performing some essential interventions to fulfill their needs will be effective in declining their anxiety level during the crisis.
    Keywords: CCFNI, family support, holistic care, intensive care units, psychosocial needs
  • Sadegh Khodavaisy, Faezeh Mohammadi, Shirinsadat Hashemi Fesharaki, Shahla Samieeifard, Peyman Solimani, Hamid Badali Pages 58-71

    Candida species as opportunistic pathogens are liable to attack immunocompromised hosts and are the most common fungi isolated from nosocomial infections. Biofilms are structured microbial communities that are attached to a surface. Formation of biofilms by Candida species have been demonstrated on a number of devices، including central venous catheters، cardiovascular devices and urinary catheters. Successful management in the treatment of Candida biofilms depends on early diagnosis and treatment، the adequate choice of therapy and antifungal resistance. Biofilms formed by these organisms are associated with drastically enhanced ability to express resistance against most antifungal agents including amphotericin B and fluconazole. The expression of drug efflux pumps during the early phase of biofilm formation and alterations in membrane sterol composition contribute to resistance of these biofilms against antifungal agents. In this review، we will focus on the antifungal resistance exhibited by Candida biofilms and discuss the mechanisms underlying this resistance.

    Keywords: Biofilm, Candida species, Antifungal therapy, Antifungal resistance, Nosocomial infections
  • Fereshteh Dadfar, Seyed Ebrahim Hosseini, Aminollah Bahaoddini Pages 72-86
    Herbal medicines have been used as a therapeutic method for a long time. Ginger with a scientific name of Zingiber officinale from family of Zingibracea، is a one of the medicine herbal. It has a widely use in the traditional medicine and addition to its utilization as a dietary supplement، it is used in medicine frequently since ancient times. It has been used previous the decades، due to the diversity of its active components in the treatment of various diseases. The therapeutic spectrum of Ginger is in the treatment of rheumatism، cramps، asthma، nausea، vomiting، hypertension، dementia، fever and infection. The pharmacological actions of Ginger include antioxidant، anti-tumor، anti-apoptosis، anti-inflammation، anti hyperglycemia، anti cough and anti colds effects. The purpose of this study was to review of recent research، also investigation on the photochemical، pharmacological، and physiological properties of Ginger and its biological active components.
    Keywords: Ginger, Phytochemistry, Pharmacology, Physiology
  • Akram Abdollahi, Tahere Shokohi, Mojtaba Nabili Pages 87-107
    Fungemia is one of the most important causes of mortality and morbidity in immunocompromised patients. Currently، blood culture is the gold standard method which used to detect the fungemia and identify the causative pathogen. Isolation of pathogens from blood is very important for doing antimicrobial susceptibility tests and prescribing the appropriate drugs. From the past until now، several new blood culture systems for detection of fungemia have been introduced. In the past decades، aerobic venting broth based media was the best way to isolate yeast from blood. After that، biphasic medium include enrich media such as brain heart infusion broth and agar used successfully to increase yield of yeast from blood. The next significant step to isolate thermally dimorphic fungi from blood as well as yeast، was using of lysis-centrifugation system. In this system blood placed into a tube with anticoagulant and lytic agent، and after centrifuge، the pellet culture on several appropriate solid media. Recently several continuous monitoring blood culture systems developed. In some of these systems including BACTEC series system، growth of organisms causes decrease in oxygen concentration and detect by a sensor which is at the bottom of each vial. In some blood culture system، growth can detect by fluorescence caused by shining UV light on the sensor at the bottom of the bottle. This review will focus on the several strategies to improve recovery of fungi from blood in blood culture systems.
    Keywords: detection, fungi, fungemia, blood culture, automated blood culture system, non, automated blood culture system
  • Alireza Milajerdi, Maryam Mahmoudi Pages 108-127
    Previous studies have detected preventive and therapeutic effects of saffron. However، no systematic reviews were written on these effects. This study reviews the impact of saffron extract and its'' constituents on the factors associated with the nervous system، cardiovascular، and gastrointestinal tract diseases. Articles in English have searched at Pub Med and Science direct databases using Mesh words and Persian articles have searched in SID database. Results indicated that saffron and its'' constituents have beneficial effects on preventing and treating of memory-associated diseases and eye disorders. Although، limited investigations were performed on analgesic، anti-inflammatory and anti-seizure effects of saffron، their results were promising. The effects of saffron and its’ constituents on anxiety and insomnia were only studied in animal models and the results were promising. Their antidepressant effects became evident in the studies. Moreover، effects of saffron and its active constituents on prevention and treatment of cardiovascular disease have been observed in previous studies. However، few studies were performed on the effects of saffron on gastrointestinal diseases which are limited to animal studies، some potential benefits of saffron in the prevention and treatment of gastrointestinal diseases have been found. Saffron is also non-toxic in doses of daily intake. Collectively، it seems that saffron and its active constituents play preventive and therapeutic roles in the nervous system، cardiovascular and gastrointestinal diseases. These functions emerge from antioxidant، anti-inflammatory and anti-apoptotic properties of saffron.
    Keywords: Cardiovascular Disease, Gastrointestinal Diseases, Nervous System Diseases, Saffron