فهرست مطالب

پژوهش ها و سیاست های اقتصادی - پیاپی 72 (زمستان1393)

فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی
پیاپی 72 (زمستان1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رضا محسنی*، مصطفی شکری صفحات 5-22
    مالیات سالم ترین منبع مالی برای سرمایه گذاری های زیربنایی و محرکی مهم برای رشد و توسعه اقتصادی می باشد. میزان درآمدهای داخلی دولت ها تا حد زیادی به توان و کارایی نظام مالیاتی آنها ارتباط دارد. از آنجا که ارزش و اهمیت مالیات ها در سیستم های مالیاتی در طول زمان خود به خود تغییر می کند همیشه اصلاح و تغییر نظام های مالیاتی ضروری است. کاربرد تئوری مجموعه های فازی در مسائل تصمیم گیری یکی از مهم ترین و کارامدترین کاربردهای این تئوری در مقایسه با تئوری مجموعه های کلاسیک می باشد، چراکه مسائل تصمیم گیری بیش از هر مسئله دیگر وابسته به ذهن و دانش بشر می باشند، به این دلیل در این مقاله از منطق فازی جهت رتبه بندی نظام های مالیاتی استفاده شده است. یافته های مقاله بر این امر دلالت دارند که مطلوبیت نظام مالیات بر ارزش افزوده با اختلاف بسیار زیادی از مطلوبیت نظام های مالیات بر واردات، مالیات بر دارایی، مالیات بر درآمد و مالیات بر مصرف و فروش بالاتر است. پس از مطلوبیت نظام مالیات بر ارزش افزوده به ترتیب مطلوبیت نظام های مالیات بر واردات، مالیات بر درآمد، مالیات بر مصرف و فروش و مالیات بر دارایی قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: مالیات، نظام های مالیاتی، تصمیم گیری فازی، کارایی نظام های مالیاتی، منطق فازی
  • حسین اصغرپور، خلیل جهانگیری، حسن عبدی* صفحات 23-48
    امروزه با توجه به کمیابی عوامل تولید و نیازهای نامحدود بشر می بایست بر استفاده بهینه از منابع موجود و دسترسی به نرخ رشدهای بالاتر بهره وری و کارایی تاکید بیشتری شود تا از این طریق اهداف توسعه ملی عملی گردد. در این ارتباط یکی از عواملی که سبب افزایش کارایی می شود ورود به بازارهای خارجی و رونق صادرات است. در این راستا، هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر صادرات بر کارایی 15 زیربخش صنعتی محصولات شیمیایی و فلزات اساسی در سطح کدهای 4 رقمی طی دوره (1388- 1379) است. در این راستا، ابتدا کارایی فنی زیربخش های صنعتی محصولات شیمیایی و فلزات اساسی به روش تابع تولید مرز تصادفی (SFPF) تخمین زده شد، به طوری که متوسط کارایی فنی در سطح زیربخش های صنعتی محصولات شیمیایی و فلزات اساسی طی این دوره 0/77 می باشد، سپس با استفاده از رویکرد داده های تابلویی پویا (DPD) به تخمین مدل پرداخته شد و نتایج برآورد نشان می دهد که صادرات، واردات فناوری خارجی، سرمایه انسانی و اندازه بنگاه تاثیر مثبت و معناداری بر کارایی زیربخش های صنعتی محصولات شیمیایی و فلزات اساسی اقتصاد ایران دارند.
    کلیدواژگان: صادرات، کارایی فنی، صنایع شیمیایی و فلزات اساسی، تابع تولید مرز تصادفی، داده های تابلویی پویا
  • اسدالله فرزین وش، محمد علی احسانی، هادی کشاورز* صفحات 49-76
    بحران مالی سال 2007 نشان داد که تاثیر بازارهای مالی در تحولات اقتصاد کلان تا چه اندازه عمیق است. یکی از بازارهای مهمی که از متغیرهای مالی تاثیر می پذیرد بازار کار است. این مقاله تاثیر تکانه های مالی را بر نوسان های بازار کار با وجود اصطکاک مالی در اقتصاد ایران بررسی می نماید. بازار کار بر اساس یک فرایند جستجو و تطبیق به تعادل می رسد. برای این منظور، الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی (DSGE) برای اقتصاد ایران طراحی و پارامترهای آن با استفاده از روش بیزین برآورد شده است. نتایج نشان می دهد تکانه مالی منفی باعث افزایش بیکاری می شود. به علاوه، اصطکاک مالی باعث تقویت تکانه های مالی و ایجاد نوسان های بزرگتر در بیکاری می گردد.
    کلیدواژگان: تکانه مالی، اصطکاک مالی، فرایند جستجو و تطبیق، الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی (DSGE)
  • محمدحسین قوام*، جعفر عبادی صفحات 77-104
    اقتصاد ایران طی سال های گذشته همواره با تلاطم های اقتصادی و مالی مواجه بوده است. این تلاطم ها در برهه های زمانی مشخص همانند سال 1391 به بحران های مالی در کشورتبدیل شده اند، اما پرسشی که مطرح است اینکه که آیا بحران مالی واقع شده در سال1391 مشابه بحران های پیشین اقتصاد ایران بوده و بحران مذکور صرفا بر مبنای بحران های گذشته قابل پیش بینی بوده است. در تحقیق حاضر ابتدا از طریق بررسی مطالعات انجام شده در کشور پیرامون بحران های مالیسال های وقوع بحران مالی در اقتصاد ایران طی بازه زمانی (1391-1358) تعیین گردید. نتایج حاصل از بررسی تحلیل و جمع بندی مطالعات گذشته بیانگر وقوع 3 نوع بحران مالی شامل بحران پولی، ارزی و دوگانه طی سال های(1387-1359) در اقتصاد ایران می باشد، سپس به معرفی دوره های بحران مالی، ذکر تحولات اقتصادی دوره های مذکور و تبیین دلایل وقوع بحران پرداخته می شود، سپس داده های 10 متغیر کلان اقتصاد ایران برای دوره (1391-1358) استخراج می گردد.در ادامه با استفاده از داده های مقادیر متغیرهای کلان اقتصاد ایران در دوره (1387-1358) به عنوان داده های ورودی و داده های مربوط به وقوع یا عدم وقوع بحران و نوع آن در سال های دوره مذکور به عنوان داده های هدف مدل شبکه عصبی محاسبه بردارهای یادگیرنده(LVQ)جهت یادگیری الگوهای بحرانی و غیربحرانی(الگوهای رفتاری متغیرهای کلان اقتصادی در سال های بحرانی و غیربحرانی) در کنار فهم انواع الگوهای بحرانی(تشخیص نوع خاص بحران مالی واقع شده در یک سال بحرانی) آموزشداده شد. مدل آموزش دیده (مدل آموزش دیده بر اساس داده های دوره زمانی (1387-1358) را با استفاده از داده های متغیرهایکلان اقتصاد ایران در دوره (1391-1388) شبیه سازی نموده و بر مبنای نتایج حاصل از شبیه سازی مذکور به بررسیظرفیت بحران های مالی واقع شده در دوره زمانی (1387-1358)در تبیین و پیش بینی بروز بحران مالی در سال 1391 پرداخته می شود. نتایج حاصل از برآورد و شبیه سازی مدل تحقیق بیانگر این است که بحران مالی واقع شده در سال 1391 در اقتصاد ایران از الگویی متفاوت با الگوهای مربوط به انواع بحران های مالی که تاکنون در اقتصاد ایران رخ داده برخوردار بوده است.
    کلیدواژگان: بحران مالی، پیش بینی، مدل LVQ، اقتصاد ایران
  • حمیدرضا حری*، الهام رحیمی صفحات 105-126
    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر نوسان های قیمت نفت بر سرمایه گذاری شرکت ها از داده های 100 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی (1389-1380) استفاده نموده است. ابتدا نوسان های قیمت نفت از طریق مدل خودرگرسیونی تعمیم یافته (GARCH) برآورد شده، سپس روابط متقابل متغیرهای مدل با استفاده از دو روش GMM ساده و GMM سیستمی بررسی شده است. مدل نظری با استفاده از تئوری Q توبین و رابطه نااطمینانی- سرمایه گذاری بر اساس تئوری اختیار واقعی تجزیه و تحلیل شده است. نتایج حاصل نشان دهنده رابطه U شکل معکوس بین نوسان های قیمت نفت و سرمایه گذاری شرکت ها می باشد. نقطه آستانه در روش GMM ساده برای متغیر نوسان های قیمت نفت 54/4 درصد و برای وقفه نوسان های قیمت نفت 4/92 درصد و در روش GMM سیستمی به ترتیب 3/75 و 6/11 درصد محاسبه شده است، همچنین متغیرهای Q توبین، وقفه سرمایه گذاری و جریان نقدی اثر مثبت و معناداری بر سرمایه گذاری دارند.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، نوسان های قیمت نفت، Q توبین، اختیار واقعی
  • منوچهر دهقانی*، ناصر خیابانی صفحات 127-154
    هدف این مطالعه ارزیابی و مقایسه تلاطم و اثر سرریز بازار نفت، طلا و ارزش دلار آمریکا در دهه گذشته و سال های پیش از 2003 می باشد. در این مقاله با داده های هفتگی و با استفاده از روش های اقتصادسنجی M.GARCH-Asy-M و مدل BEKK میزان تلاطم و اثر سرریز بازارهای مذکور در سال های (2003- 1987) و (2012- 2003) تخمین زده شده است. نتیجه این بررسی نشان می دهد که رابطه بین بازارها و قدرت انتقال ریسک بین آنها به شدت تحت تاثیر اخبار و پایداری تلاطم در یک بازار قرار می گیرد. پایداری افزایش قیمت نفت پس از سال 2003 باعث ارتباط معنا دار بین بازدهی ها و تقویت انتقال تلاطم بین 3 بازار نفت، طلا و ارز شده است. نامتقارنی خبر بد و خوب در الگو مورد تایید قرار گرفته و نشان می دهد که چگونه خبر و اطلاعات بین بازارها می تواند در تقویت رابطه بین بازدهی ها و میزان سرریز ریسک موثر باشد. در نهایت، نتایج دلالت بر این دارد که اثر انتقال ریسک به بازدهی از لحاظ آماری معنا دار بوده و بخشی از جریان ارتباطی بین این بازارها را توضیح می دهد.
    کلیدواژگان: نفت خام، طلا، دلار آمریکا، مدل BEKK، مدل قارچ چند متغیره نامتقارن، سرریز تلاطم
  • سعید فلاح پور، مهدی باغبان* صفحات 155-172
    بهینه سازی سبد سرمایه گذاری یکی از چالش های پیش روی بنگاه های اقتصادی است. صاحبنظران مختلف با فرضیات گوناگون در پی یافتن وزن بهینه هر دارایی در سبد سرمایه گذاری می باشند. باتوجه به اینکه یکی از فعالیت های عمده صندوق های سرمایه گذاری وشرکت های سرمایه گذاری پرتفوی گردانی می باشد انتخاب روش مناسب بهینه سازی برای این شرکت ها امری ضروری است. با توجه به محدودیت اساسی روش میانگین-واریانس مبنی بر نرمال بودن توزیع بازده دارایی ها روش های فاقد این محدودیت برای استفاده شرکت های مذکور و سرمایه گذاران مناسب تر می باشند. از سوی معیار ارزش در معرض خطر شرطی (CVaR) علاوه بر دارا بودن تمام خصوصیات معیار ارزش در معرض خطر (VaR) دارای مزایای بیشتری نسبت به آن از قبیل سادگی محاسبات، معیار دقیق تر ریسک و در نظر گرفتن احتمالات مختلف برای حالات مختلف می باشد، به این دلیل در تحقیق خود از معیار ارزش در معرض خطر شرطی استفاده می نماییم. بر این اساس، در این تحقیق برای دو فلز طلا و مس با استفاده از داده های هفتگی ابتدای سال 2002 تا انتهای 2013 با استفاده از روش کاپیولای نرمال اقدام به ایجاد پرتفوی بهینه می نماییم و در انتها معیار شارپ به دست آمده از این روش را با معیار شارپ Mean-CVaR مقایسه می کنیم و مشاهده می شود روش کاپیولا عملکرد بهتری دارد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی سبد سرمایه گذاری، تابع کاپیولا، ارزش در معرض خطر، ارزش در معرض خطر شرطی
  • منصور مولایی پور* صفحات 173-196
    برای پوشش هزینه های حاکمیتی و برقراری انضباط مالی الزامیست ابزار تمکین مالیاتی در قوانین و برنامه های مرجع برای توسعه اقتصادی به صورت عملیاتی لحاظ گردد. هدف از این مقاله استخراج شاخص های تمکین مالیاتی در قوانین برنامه توسعه اقتصادی ایران است. برای تبیین این امر از روش های توصیف آماری استفاده شده است. تحلیل فراوانی موضوعات برنامه های توسعه اقتصادی ایران نشان دهنده سهم حدود 70 درصدی موضوعات غیرمرتبط با تمکین مالیاتی در قوانین برنامه های توسعه است. به عبارت دیگر، تنها حدود 30 درصد از موضوعات در قوانین برنامه های توسعه به تمکین مالیاتی اختصاص یافته است، در حالی که مطابق مبانی نظریه ارائه شده در این مقاله انتظار می رود که موضوعات مرتبط به تمکین مالیاتی در قوانین مرجع از جمله قوانین برنامه های توسعه درج شود و موضوعات غیرمرتبط با تمکین مالیاتی در سایر قوانین خاص به ویژه در بخشنامه ها و دستورالعمل های مالیاتی تبیین گردد.
    کلیدواژگان: تمکین مالیاتی، قوانین مالیاتی، توسعه اقتصادی، برنامه های توسعه
  • مجید مداح، فوزیه جیحون تبار*، زهره رضاپور صفحات 197-216
    در این مقاله با استفاده از مدل استاندارد رای دهنده میانه تغییرات مخارج بخش عمومی در اقتصاد ایران طی سال های (1390-1360) مورد بررسی و تحلیل تجربی قرار گرفته است. فرض می شود که رای دهنده میانه توهم مالی دارد.، در این راستا برای تخمین مدل تحقیق و آزمون قضیه رای دهنده میانه از روش های هم انباشتگی چند متغیره و مدل خودرگرسیون برداری با وقفه های گسترده (ARDL) برای آزمون قضیه رای دهنده میانه استفاده شده است. نتایج حاصل از تخمین مدل های تصریح شده نشان می دهند مخارج عمومی، درآمد بدون نفت، درآمد نفتی و سهم مالیات هم انباشته هستند و رابطه تعادلی بلندمدت بین آنها وجود دارد، همچنین افزایش سهم مالیات در درآمدهای دولت بر رشد مخارج عمومی در اقتصاد ایران اثر مثبت ندارد، زیرا بخش اعظمی از رشد مخارج عمومی از طریق درآمدهای نفتی توضیح داده می شود که این امر نشان دهنده توهم مالی مودیان مالیاتی رای دهنده است. با توجه به یافته های تحقیق به منظور افزایش کارایی بخش عمومی لازم است وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی کاهش و سهم مالیات ها در درآمدهای دولت افزایش یابند.
    کلیدواژگان: قضیه رای دهنده میانه، مخارج دولت، توهم مالی، مدل خود رگرسیون برداری با وقفه های گسترده
|
  • Reza Mohseni *, Mostafa Shokri Pages 5-22
    Taxes، are healthiest source of funds for infrastructure investments and an important stimulus for economic growth and development. Revenues of local government’s substantially relate to the power and efficiency of the tax system Since the tax value of tax system over time، spontaneously changes in the passage of time، tax reforms and regime changes are always necessary. Using of fuzzy sets in decision problems is one of the most important applications of this theory in comparison to classical set theory. The reason is that decision making problems considerably relate to human mind and knowledge. Therefore، in this paper، the fuzzy logic is used for ranking the tax systems. The findings indicate that VAT systemic substantially more favorable than import tax، Property taxes، Income Taxes sale and consumption taxes further، the import tax، Income tax، Taxes on consumption and sale And property taxes are respectively in the next levels.
    Keywords: Taxes, Tax System, Fuzzy Decision, Efficiency of the Tax System, Fuzzy Logic
  • Hossein Asgharpur, Khalil Jahangiri, Hassan Abdi* Pages 23-48
    Nowadays regarding the scarcity of production factors and human countless needs, there should be more emphasis placed on optimal use of available resources and higher growth rates of productivity and efficiency in order to meet the national development goals. One of the preconditions to enhance productivity and efficiency is to have access to foreign markets and promote exports. For this purpose, the main objective of this study is to investigate the impact of exports on technical efficiency in chemical and fundamental metal subdivisions in Iran, over the period (2000-2009). Therefore, at first, the technical efficiency in chemical and fundamental metal subdivisions has been estimated by using stochastic frontier production function, which indicates that average technical efficiency is 0.77. Then, the link between technical efficiency and chemical and fundamental metal exports has been estimated by using dynamic panel data approach. The empirical results show that export, foreign technology import, human capital and firm size have positive and significant effects on technical efficiency of chemical and fundamental metal subdivisions in Iran.
    Keywords: Export, Technical Efficiency, Chemical, fundamental Metal Industries, Stochastic Frontier Production Function, Dynamic Panel Data
  • Asadollah Farzin Vash, Mohammad Ali Ehsani, Hadi Keshavarz * Pages 49-76
    The financial crisis of 2007 showed that the impact of financial markets on macroeconomic developments is so considerable. One of the important markets affected by financial variables, is the labor market. This paper investigates the impact of financial shocks on labor market fluctuations with financial frictions in the Iranian economy. Labor market reaches equilibrium via a search and matching process. For this purpose, a model of dynamic stochastic general equilibrium (DSGE) is designated for the Iranian economy and its parameters are estimated using Bayesian methods. Results show that a negative financial shock increases unemployment. In addition, financial frictions play an important role in amplifying the effects of financial shocks on unemployment.
    Keywords: Financial Shock, Financial Friction, Search, Match Process, Dynamic Stochastic General Equilibrium (DSGE)
  • Mohammadhossein Ghavam *, Jafar Ebadi Pages 77-104
    During previous years, Iran’s economy has been faced with numerous fluctuations, while in some cases it turned to a financial crisis as that of 2011-2012. However, the main question is that whether the financial crisis during 2011-2012 has been similar and predictable based on previous financial crises of Iran’s economy. In the present research, firstly, based on previous studies in the subject of Iran’s financial crises, the years of financial crises in Iran’s economy during years of 1978-2012 were determined. The corresponding results have indicated that three kinds of financial crises including Currency Crises, Money Crises and Twin Crisis (simultaneous Money and Currency Crisis), were occurred in Iran’s economy during 1979-2008. Then the financial crisis periods (in which two or more financial crisis years are included) were determined, the political and economic events during each of them were expressed and the reasons of occurrence of financial crises in each of them were described. Then the data of 10 macroeconomic variables of Iran’s economy belonging to 1978-2012 were deployed. Based on data of 1979-2008 as input data and information about crisis and non-crisis year and special kind of financial crisis in each crisis year as target data, the LVQ model was trained, in order to learn crisis and non-crisis patterns (behavioral patterns of macroeconomic variables in crisis and non-crisis years), and to learn to recognize the various kinds of crisis patterns (to understand which kinds of financial crises has been occurred in each crisis year). Then the trained model (trained model based on data of 1979-2008) was simulated using the data of 10 macroeconomic variables of Iran’s economy during 2008-2012, in order to access the capacity of occurred financial crises of years of 1979-2008 to explain and predict the financial crisis of Iran’s economy during 2011-2012. The results of simulation process indicated that the financial crisis of Iran’s economy during 2011-2012 has had a completely different kind of crisis pattern, compared with those patterns which have occurred in Iran’s economy during 1978-2012.
    Keywords: Financial Crisis, LVQ Model, Prediction, Iran's Economy
  • Hamid Reza Horry *, Elham Rahimi Pages 105-126
    during previous years, Iran’s economy has been faced with numerous fluctuations, while in some cases it turned to a financial crisis as that of 2011-2012. However, the main question is that whether the financial crisis during 2011-2012 has been similar and predictable based on previous financial crises of Iran’s economy. In the present research, firstly, based on previous studies in the subject of Iran’s financial crises, the years of financial crises in Iran’s economy during years of 1978-2012 were determined. The corresponding results have indicated that three kinds of financial crises including Currency Crises, Money Crises and Twin Crisis (simultaneous Money and Currency Crisis), were occurred in Iran’s economy during 1979-2008. Then the financial crisis periods (in which two or more financial crisis years are included) were determined, the political and economic events during each of them were expressed and the reasons of occurrence of financial crises in each of them were described. Then the data of 10 macroeconomic variables of Iran’s economy belonging to 1978-2012 were deployed. Based on data of 1979-2008 as input data and information about crisis and non-crisis year and special kind of financial crisis in each crisis year as target data, the LVQ model was trained, in order to learn crisis and non-crisis patterns (behavioral patterns of macroeconomic variables in crisis and non-crisis years), and to learn to recognize the various kinds of crisis patterns (to understand which kinds of financial crises has been occurred in each crisis year). Then the trained model (trained model based on data of 1979-2008) was simulated using the data of 10 macroeconomic variables of Iran’s economy during 2008-2012, in order to access the capacity of occurred financial crises of years of 1979-2008 to explain and predict the financial crisis of Iran’s economy during 2011-2012. The results of simulation process indicated that the financial crisis of Iran’s economy during 2011-2012 has had a completely different kind of crisis pattern, compared with those patterns which have occurred in Iran’s economy during 1978-2012.
    Keywords: Financial Crisis, LVQ Model, Prediction, Iran's Economy
  • Manoucher Dehghani *, Naser Khiabani Pages 127-154
    The purpose of this study is to evaluate and compare volatility and spillover effect among oil, Gold and exchange rate (US Dollars-Euro) markets in last decade and the decade before 2003. Using weekly data from 1993 to 2012, this paper employs econometric methods like M.GARCH-ASY-M (Multivariate GARCH Asymmetry Mean) and BEEK model to estimate the volatility magnitude and spillover effects in markets mentioned, Results show the relationship between markets and their power for risk transferring is significantly affected by the news and volatility persistency in a market. The persistent increase in oil prices after 2003 causes a significant relationship between returns and augmentation of spillover transferring among oil, gold an exchange rate markets. So, this finding show how the news and information among markets can augment the relationship between returns and risk spillover magnitude. Finally, the strength of effects depends on the persistency of news flows from one market to another.
    Keywords: Crude Oil, Gold, USA Dollar, Asymmetry, BEEK, Multivariate GARCH Asymmetry Mean, Spillovers, Volatility Spillovers
  • Seid Fallahpour, Mehdi Baghban* Pages 155-172
    Portfolio optimization is one of the challenges facing businesses. Different experts with different assumptions for each asset in the portfolio invested in finding the optimal weights are different ways to do this is to design and implement, since one of the major activities of investment funds, the investment company and etc Is portfolio optimization, select the appropriate method of optimization is essential for the company. Due to the limitations of the mean-variance method based on the normal distribution of asset returns. Technique without these limitations, the use of companies and investors are better. On the other hand, if the measure of conditional value at risk (CVaR), in addition to having all the standard features of the Value at Risk (VaR), has more advantages than the criterion value at risk, such as simply computing a more accurate measure of risk, consider taking various possibilities for different scenarios, we also investigate why their currency risk criteria used to conditional value at risk. Based on this research for both gold and copper using weekly data beginning 2002 to end 2013 using Gussian copula Finally, we would like to create an optimal portfolio and establish evaluation it’s. Sharp ratio with sharp ratio of mean-CVaRoptimazation
    Keywords: Portfolio Optimization, Copula Function, Value at Risk, Conditional Value at Risk
  • Mansour Molaeipoor * Pages 173-196
    To cover the cost of governance and to establish fiscal discipline, it is required to consider operationally a utility, in the reference laws and programs for economic development named “tax compliance”. The objective of this study is to derive "tax compliance "proxies from economic development laws in Iran. For this purpose, the statistical description methods aroused. The Frequency analysis of Iran's economic development issues shows that almost 70 percent of issues are irrelative to tax compliance in laws of development programs. In other words, only about 30% of the subjects are related to tax compliance. However, according to theoretical basis presented in this paper, it is recommended to include the related issues, in reference rules such as development codes and nonrelated issues in other specific laws, especially in tax guidance and directives.
    Keywords: Tax Compliance, Tax Rules, Economic Development, Development Programs
  • Majid Maddah, Fozieh Jeyhoontabar *, Zohreh Rezapour Pages 197-216
    This paper analyzes public spending changes in the Iranian economy during the period 1360-1390 using the standard median voter model in which the median voter has fiscal illusion. In this regard, Autoregressive Distributed Lags (ARDL) model and multivariate cointegration methods have been used in order to test the median voter theorem. The results from estimated models indicate that public expenditure, oil revenues and share of taxes in government revenues cointegrated together and there is a long run equilibrium relationship among them. Also increasing share of taxes in government revenues doesnt have any effect on public expenditures; because public expenditures considerably depend on oil revenues. Thus, tax payers have illusion fiscal. These findings show that in order to increase the efficiency of public sector in Iran, the dependence of budget to oil revenues should decrease and the share of tax revenues in government revenues should increase.
    Keywords: The Median Voter Theorem, Government Expenditures, Fiscal Illusion, Autoregressive Distributed Lags