فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:13 Issue: 3, Mar 2015

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:13 Issue: 3, Mar 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آرش خاکی* صفحات 125-134
    مقدمه

    آنتی بیوتیک تراپی در درمان برخی از بیماری ها می تواند باروری مردان را تحت تاثیر قرار دهد. در این مطالعه مروری، به ارزیابی مطالعات انجام شده بر روی اثر دو دسته از آنتی بیوتیک ها بر پارامترهای باروری جنس مذکر پرداختیم.

    هدف

    بررسی تاثیر آمینوگلیکوزیدها و فلوروکینولون ها بر پارامترهای اسپرم بافت تولیدمثل بوده است.

    مواد و روش ها

    به منظور انجام این بررسی، مقالات گزارش شده دربانک های اطلاعاتی Google Scholar و PubMed به زبان های فارسی و انگلیسی از ژانویه 2000 تا دسامبر 2013 بررسی شدند. جهت جستجواز این واژگان کلیدی استفاده شد: "آمینوگلیکوزیدها"، "فلوروکینولون"، "ناباروری مردان"، "پارامترهای اسپرم"، "دستگاه تناسلی مرد"، "روند اسپرماتوژنز". پس از آن گزارش های انجام شده در مطالعات بالینی مربوط هر دارو و هم چنین گزارش های مقایسه ای بین داروها در جدول نشان داده شدند.

    نتیجه گیری

    قابلیت زیست اسپرم ها در مصرف کنندگان آنتی بیوتیک های نیومایسین، استرپتومایسین و جنتامایسین بصورت معنی داری (001/0˂p) کاهش یافته بود. تحرک اسپرم ها در مصرف کنندگان آنتی بیوتیک های نیومایسین و جنتامایسین بصورت معنی داری (05/0˂p) کاهش یافته بود. تعداد اسپرم ها در مصرف کنندگان آنتی بیوتیک های افلوکساین، نیومایسین، جنتامایسین و استرپتومایسین بصورت معنی داری (022/0˂p) کاهش یافته بود. تحرک اسپرم ها بعد از دفریز شدن در مصرف کنندگان آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین بصورت معنی داری کاهش یافته بود همچنین وزن بیضه ها در مصرف کنندگان آنتی بیوتیک های جنتامایسین و افلوکساین بصورت معنی داری (011/0˂p) کاهش یافته بود. همچنین تغییراتی در سیمینال ویزیکول، وزن اپیدیدیم، حضور سلول های آپوپتوتیک، تغییر قطر توبول های سیمینیفر، در مصرف کنندگان آنتی بیوتیک های نیومایسین، استرپتومایسین، جنتامایسین و افلوکساسین بصورت معنی داری (05/0˂p) مشاهده می شد.

    نتیجه گیری

    مصرف استرپتومایسین دارای اثرات سوء کمتری از القاء آپوپتوزیس و تغییرات پارامترهای اسپرم داشته است، مصرف جنتامایسین بدلیل اثرات حادتر باید در زمان و دوز مصرفی آن دقت بیشتر بعمل آید. خانواده فلوروکینولون ها دارای اثرات سوء بیشتری در وزن بیضه و پرامترهای اسپرم داشته اند. سیپروفلوکساسین نسبت به جنتامایسین در اینسیمینشن تاثیرات منفی کمتری دارد.

    کلیدواژگان: آمینوگلیکوزیدها، فلوروکینولون ها اسپرم، بافت تناسلی مرد
  • صفحات 135-140
    مقدمه

    افزایش خطر ایجاد مشکلات دستگاه تولیدمثلی در زنان با وزن بالا و وزن کم به اثبات رسیده است که همراه با افزایش یا کاهش سریع وزن می باشد اما شواهد محکمی در مورد اثر بین تغییر وزن بدن در دسترس نیست.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، تعیین ارتباط فعالیت قاعدگی، شیوع انواع مختلف اختلالات تولیدمثلی و ارتباط تغییرات هورمونی با BMI در بیماران زن جوانی که از کودکی چاق یا لاغر بوده اند بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه آینده نگر مقطعی 48 زن با وزن پایین و 55 زن با وزن بالا همراه با مشکلات تولیدمثلی مختلف تحت بررسی هورمونی و بالینی قرار گرفتند.

    نتایج

    سندروم تخمدان پلی کیستیک و سندروم متابولیک شایعترین اختلال در بیماران چاق با وزن بالا بود در حالیکه هیپرپلازی غیرکلاسیک نادرزادی آدرنال و اختلال تخمدان در زنان با وزن کم شایعترین اختلال بود (000/0=p). هیچ تفاوتی بین سن شروع قاعدگی (885/0=p) و انواع اختلالات قاعدگی (34/0=p) بین دو گروه وجود نداشت. هیپوگنادوتروپیک هیپوگنادیسم در زنانی که از دوران کودکی لاغر بودند وجود داشت. میزان FSH (013/0=p) و SHBG (000/0=p) در بیماران با BMI پایین بیشتر بود، در حالیکه میزان FT (019/0=p) و TT (003/0=p) در بیماران با BMI بالا بیشتر بود. BMI به صورت معکوس با FSH (009/0=p) و SHBG (001/0=p) و بصورت مستقیم با FT (001/0=p) و TT (002/0=p) در ارتیاط بود.

    نتیجه گیری

    ارتباط فعالیت قاعدگی و تغییرات هورمونی در زنان جوان که از زمان کودکی چاق و یا لاغر بوده اند با انواه اختلالات تولیدمثلی و BMI دوران کودکی آنها در ارتباط است.

    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، تغییرات وزن، چاقی کودکی، لاغری، سلامت تولیدمثلی
  • منا یادگار، سید حسین حکمتی مقدم، سعیده نظامی سریدار، علی جبالی* صفحات 141-148
    مقدمه

    در اسپرماتوژنز سلول ها اسپرماتوگونی به گامت های هاپلویید تبدیل می شوند. نشان داده شده است که پروسه اسپرماتوژنز می تواند در شرایط آزمایشگاهی نیز انجام شود. اسپرماتوژنز در شرایط آزمایشگاهی دریچه جدیدی در درمان ناباروری مردان باز می کند.

    هدف

    هدف این مطالعه سنتز داربست نانویی بر پایه آلبومین سرم انسانی و نانوذرات فسفات کلسیم و بررسی تاثیر آن بر رده سلولی اسپرماتوگونیا بود.

    مواد و روش ها

    نانوذرات کلسیم فسفات از طریق واکنش نیترات کلسیم و دی آمونیوم فسفات بدست آمد. جهت ساخت ماتریکس نانویی، نخست سریال غلظت نانوذرات تری کلسیم فسفات در آب مقطر تهیه و با آلبومین سرم انسانی مخلوط و بعد از ایجاد حباب فورا این مخلوط در بن ماری 100 درجه قرار داده شد. بعد از سنتز ماتریکس نانویی سوسپانسیون سلولی رده اسپرماتوگونی موشی تهیه گردید و به مدت 6 و 12 و 24 ساعت در مجاورت آن قرار گرفت. در نهایت میزان حیات سلولی و میزان آزاد شدن آنزیم لاکتات دهیدروژناز در مورد همه نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    سایز نانوذرات تری کلسیم فسفات سنتز شده و حفرات ماتریکس نانویی به ترتیب تقریبا بین 50 تا 100 نانومتر و 200 تا 500 میکرومتر بود. نتایج تست حیات سلولی و آزادسازی آنزیم نشان داد که غلظت های مختلف نانوذرات تری کلسیم فسفات و زمان های انکوباسیون آنچنان تاثیری بر این سلول ها نداشت.

    نتیجه گیری

    از این مطالعه قابل نتیجه گیری است که افزایش غلظت نانوذرات تری کلسیم فسفات در داربست سنتز شده نتوانست منجر به سمیت سلولی شود. از طرف دیگر افزایش زمان انکوباسیون منجر به افزایش مرگ سلولی گشت. در این مطالعه فهمیده شد که نه تری کلسیم فسفات و نه آلبومین هیچکدام نمی توانند از سطح دارست جدا شوند. در آینده بایستی رشد و تمایز این سلول ها بایستی در دوره های زمانی بیشتر چک گردد.

    کلیدواژگان: داربست سلولی، آلبومین سرم انسانی، نانوذرات فسفات کلسیم، سلول های بنیادین اسپرماتوگونیا
  • صدیقه عمویی، محبوبه غریب، پارسا روانفر* صفحات 149-154
    مقدمه

    کیست های خوش خیم تخمدان عوامل شایعی برای مراجعات بیماران به مراکز درمانی می باشند. عمل جراحی لاپاروسکوپی یا لاپاراتومی برای درمان انواع مقاوم به درمان این کیست ها و انواعی از آن ها که علایم بالینی غیرقابل تحملی برای بیمار ایجاد می کنند ضرورت می یابد. عمل جراحی برداشتن کیست تخمدان بر اساس اکثر مطالعات گذشته موجب کاهش سطح سرمی AMH که نمایانگر ذخایر تخمدان می باشد، شده است.

    هدف

    در این مطالعه به بررسی این مساله در سایر انواع کیست های خوش خیم تخمدان و تاثیر عواملی چون سن بیمار، سایز کیست اولیه، سطح اولیه سرمی AMH و نوع کیست بر تغییرات سطح سرمی AMH می پردازیم.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه آینده نگر تعداد 60 بیمار مبتلا به serous cystadenoma،mucinous cystadenoma و کیست درمویید مورد مطالعه قرار گرفتند. سطح سرمی AMH قبل از عمل و بعد از عمل در فواصل یک ماه و 9 ماه اندازه گیری و مقایسه شد.

    نتایج

    سطح سرمی AMH در اولین ویزیت (یک ماه بعد از عمل) کاهش قابل توجهی داشت که در ویزیت 9 ماه بعد از عمل تا حدودی افزایش یافت و در نهایت به 60% از سطح اولیه خود رسید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج سایر مطالعات، تکنیک عمل جراحی و استفاده از الکتروکوتری جهت کنترل خونریزی ممکن است موجب آسیب به بافت تخمدان شود. برداشتن کیست های بزرگتر و در بیماران جوان تر و در کیست های درمویید با کاهش بیشتری در سطح سرمی AMH همراه هستند.

    کلیدواژگان: کیست درموئید، کیست تخمدان، سیست آدنوم، هورمون آنتی مولرین
  • صدیقه اسماعیل زاده، پروانه میرابی*، زهرا بصیرت، مهتاب زینال زاده، ثریا خفری صفحات 155-160
    مقدمه

    ارتباط بین هیپرپرولاکتینمی و اندومتریوز بحث برانگیز است.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی اندومتریوز و ارتباط آن با پرولاکتین در زنان نابارور بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مقطعی 256 خانم نابارور که به علت نازایی به مرکز باروری و ناباروری فاطمه زهرا (س) مراجعه کرده و تحت لاپاروسکوپی تشخیصی قرار گرفته بودند بررسی شدند. ابتدا ابتلا به اندومتریوز بررسی و سپس به منظور بررسی ارتباط بین اندومتریوز و هیپرپرولاکتینمی، افرادی که علت نازایی آنان اندومتریوز نبود به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. میزان پرولاکتین سرم در هردو گروه تعیین و مقایسه شد. آزمون ، مستقل جهت مقایسه میزان پرولاکتین در دو گروه اندومتریوز و کنترل استفاده شد. همچنین آزمون ANOVA به منظور بررسی ارتباط پرولاکتین با stage های مختلف اندومتریوز به کار رفت.

    نتایج

    فراوانی اندومتریوز 29% برآورد شد. میزان پرولاکتین در گروه اندومتریوز نسبت به کنترل به طور معنی داری بالاتر بود (0/004=p,17/22±1/22 .vs 23/02±1/25) همچنین ارتباط بین پرولاکتین با stage های مختلف اندومتریوز به لحاظ آماری معنی دار گزارش شد (0/01=p).

    نتیجه گیری

    هیپرپرولاکتینمی احتمالا با اندومتریوز و مراحل پیشرفته آن مرتبط است.

    کلیدواژگان: اندومتریوز، ناباروری، هیپرپرولاکتینمی، لاپاروسکوپی
  • زهرا عسگری، لیلی حفیظی*، ریحانه حسینی، عطیه جواهری، هتیس رستاد صفحات 161-168
    مقدمه

    میوم شایع ترین نیوپلاسم در زنان است و یکی از عوارض مهم میومکتومی، چسبندگی داخل رحمی (synechiae) می باشد.

    هدف

    ارزیابی و مقایسه میزان بروز و شدت چسبندگی داخل رحمی (synechiae) پس از جراحی میومکتومی توسط روش های جراحی لاپاراتومی و لاپاراسکوپی.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مداخله ای راندوم نشده، تمام زنان متاهل سن باروری که طی سال های 2010 تا 2013 میلادی در بیمارستان آرش (دانشگاه علوم پزشکی تهران) از طریق لاپاراتومی یا لاپاراسکوپی تحت جراحی میومکتومی قرار گرفته بودند (میوم تیپ 3 تا 6 اینترامورال و ساب سروزال)، وارد مطالعه شدند. 3 ماه پس از جراحی، میزان و شدت چسبندگی داخل رحمی توسط هیستروسکوپی تعیین شد و ارتباط آن با نوع، تعداد و محل میوم ها مشخص شد و در دو گروه با هم مقایسه شد.

    نتایج

    40 بیمار (19 مورد لاپاراسکوپی و 21 مورد لاپاراتومی) بررسی شدند. هر دو گروه از نظر اندازه، نوع (ساب سروز یا اینترامورال)، تعداد و محل میوم ها مشابه بودند. میزان سی نشی در گروه لاپاراسکوپی و لاپاراتومی به ترتیب 21 و 19 درصد بود، که تفاوت معنی داری نداشت (0/99=p). در بین تمام بیماران، بین میزان بروز سی نشی با باز شدن اندومتر (0/92=p)، محل میوم (0/14=p)، و نوع میوم (0/08=p) ارتباط معنی داری وجود نداشت. بین سایز متوسط میوم (0/01=p)، تعداد متوسط میوم (0/03=p)، و محل بزرگترین میوم (0/02=p) با احتمال ایجاد سی نشی ارتباط معنی دار وجود داشت.

    نتیجه گیری

    با سوچورینگ مناسب رحم، احتمال سی نشی داخل رحمی پس از میومکتومی؛ خواه از طریق لاپاراتومی یا لاپاراسکوپی انجام شود؛ مشابه است. توصیه می شود در تمام موارد میومکتومی در زنان سن باروری، 3 ماه پس از جراحی هیستروسکوپی از نظر بررسی چسبندگی داخل رحمی انجام شود.

    کلیدواژگان: سی نشی داخل رحمی، میومکتومی رحم، لاپاراتومی، لاپاراسکوپی، هیستروسکوپی
  • صفحات 169-180
    مقدمه

    تعداد رو به افزایش از بیماران نابارور از تکنیک های کمک باروری ART استفاده می کنند. توجه به افزایش ریسک عوارض حاملگی در جمعیت ART در مقایسه با حاملگی طبیعی جلب شده است.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، بررسی شیوع عوارض حاملگی در ART و حاملگی طبیعی جهت مطالعه عوارض ART بر عوارض حاملگی بود.

    مواد و روش ها

    یک مطالعه کوهورت گذشته نگر بر اساس جمعیت انجام شد. در این مطالعه 3216 زن حامله که به کلینیک زنان پس از زایمان مراجعه کردند شزکت داده شدند. ما شیوع عوارض حاملگی را در گروه ها و زیرگروه های مختلف بررسی کردیم.

    نتایج

    یک تفاوت معنی داری در سن متوسط (037/0=p) BMI متوسط قبل حاملگی (014/0=p)، سن حاملگی (017/0=p)، میزان تولد زنده (0/000=p)، شیوع دیابت حاملگی (GDM) (p=0/002)، پره اکلامپسی PE) (p=0/000 ، کلستاز داخل کبدی حاملگی (ICP) (p=0/000)، پارگی زودرس کیسه آب (PROM) (p=0/000) و پلاسنتا پرویا (0/008=p) بین گروه ART با گروه حاملگی طبیعی بود. در حالیکه تفاوت معناداری در شیوع ناهنجاری های مادرزادی بین دو گروه نبود (0/065=p). حاملگی چندقلویی یک ریسک فاکتور در GDM، PE و ICP بود. Gn یک ریسک فاکتور در GDM، PE و ICP بود. درمان با پروژسترون اثری روی GDM، PE و ICP نداشت.

    نتیجه گیری

    شیوع GDM، PE، ICP، PROM و پلاسنتا پرویا به طور معناداری در گروه ART بالاتر است. در حالیکه اختلافی در شیوع GDM، PE و ICP بین انتقال امبریو تازه یا یخ زده و آب شده مشاهده نشد. چندقلویی و استفاده از Gn ریسک فاکتور GDM، PE و ICP می باشد.

    کلیدواژگان: ناباروری، روش کمک ناباروری، عوارض بارداری
  • کتایون اعتمادی*، بهناز بصیر، صفیه قهرمانی صفحات 181-184
    مقدمه

    سندرم 49,XXXXY یک اختلال کروموزومی جنسی نادر است، که با وقوع یک در هر 100،000-85،000 تولد نوزاد مذکر اتفاق می افتد. خصوصیات کلاسیک شامل دستگاه تناسلی مبهم، بدریختی صورت، عقب ماندگی ذهنی و ترکیبی از دیگر ناهنجاری های قلبی، اسکلتی و سایر ناهنجاری ها می باشد. مورد: یک پسر دو ماهه با محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) و وزن کم هنگام تولد، بدریختی صورت، انحراف انگشتان پا، آلت تناسلی کوچک، وعدم نزول بیضه راست توسط متخصص نوزادان مشاهده گردید. مطالعات کروموزومی با روش GTG باندینگ نشان از فرمول کروموزومی 49,XXXXY در تمام سلول های بیمار داشت. نوزاد توسط متخصص قلب بیماری های کودکان جهت احتمال بیماری مادرزادی قلبی مورد بررسی قرار گرفت. هیچ ناهنجاری و بیماری قلبی مادرزادی در نوزاد مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    در این مورد، عواملی مانند محدودیت رشد درون رحمی، وزن کم هنگام تولد، انحراف انگشتان پا، بدریختی صورت و ناهنجاری های دستگاه تناسلی منجر به سوء ظن یک آنیوپلوییدی کروموزوم جنسی گردیدکه بعد ها توسط آنالیز کروموزومی تایید شد.

    کلیدواژگان: سندرم 49، XXXXY، سندرم Klinefelter، محدودیت رشد درون رحمی (IUGR)
|
  • Arash Khaki* Pages 125-134
    Background

    Antibiotic therapies used in treatment of many diseases have adverse effects on fertility. This review analyzes previous comparative studies that surveyed the effects of two common groups of antibiotics on male fertility.

    Objective

    To evaluate histo-pathological effects of fluoroquinolones and aminoglycosides on sperm parameters and male reproductive tissue.

    Materials And Methods

    Articles about the effects of aminoglycosides and fluoroquinolones on male infertility, sperm parameters, male reproductive tissue, and spermatogenesis in English and Persian languages published on Google Scholar and PubMed databases from January 2000 to December 2013 were assessed. Randomized controlled trials (RCTs) assessing the effects of aminoglycosides or fluoroquinolones on sperm parameters, artificial insemination, and male reproductive tract or RCTs comparing aminoglycosides vs. fluoroquinolones were eligible for inclusion. For ascertaining the reliability of study, data were extracted independently and in duplicate by two investigators.

    Results

    Sperm viability was decreased significantly with streptomycin, gentamicin, and neomycin (p<0.001). Sperm motility was decreased significantly with gentamicin and neomycin (p<0.05). Total sperm count was significantly decreased with ofloxacin, gentamicin, streptomycin, and neomycin (p<0.022). There was significant decrease in post-thawing motility with low dose and high dose of ciprofloxacin. Testis weight was decreased with gentamicin and ofloxacin significantly (p<0.011). There was significant decrease in seminal vesicle weight with gentamicin, neomycin, and ofloxacin (p<0.022). Furthermore, changes in epididymis weight, percentage of total apoptotic cells, and diameter of seminiferous tubule were significant with all drugs including streptomycin, gentamicin, neomycin, and ofloxacin (p<0.05).

    Conclusion

    Streptomycin has less negative effects on cell’s apoptosis and sperm parameters as compared to other drugs. Gentamicin has more detrimental effects so lesser dosage and duration is recommended. Fluoroquinolones showed negative effects on testis tissue and sperm parameters. Ciprofloxacin has less adverse effects than gentamicin in artificial insemination.

    Keywords: Aminoglycosides, Fluoroquinolones, Sperm, Male reproductive tract
  • Nutsa Aladashvili-Chikvaidze*, Jenara Kristesashvili, Manana Gegechkori Pages 135-140
    Background

    Higher risks of reproductive problems have been found in underweight and overweight women with rapid weight gain or loss but evidence is inconsistent especially in relation to the effect of age of body weight changes.

    Objective

    The aim of our study was to detect the peculiarities of menstrual function, prevalence of different types of reproductive disorders and correlations of respective hormonal changes with body mass index (BMI) in young female patients with thinness or obesity since childhood.

    Materials And Methods

    In this prospective cross-sectional study 48 underweight and 55 overweight/obese young women with different reproductive problems underwent complete clinical and hormonal analyses. All 103 patients had weight problems since childhood.

    Results

    Polycystic ovarian syndrome and metabolic syndrome was the most frequent in overweight and obese women, whilst non-classical congenital adrenal hyperplasia and ovarian dysfunction prevailed in underweight women (p˂0.001). No difference was determined according to the age of menarche (p=0.885) and types of menstrual disturbances (p=0.34) between the study groups. Hypogonadotropic hypogonadism was not found in young women who were lean since childhood. Follicle-stimulating hormone (FSH) (p=0.013) and sex hormone binging globulin (SHBG) (p˂0.001) levels were higher in women with low BMI, whilst free testosterone (FT) (p=0.019) and total testosterone (TT) (p=0.003) levels were higher in high BMI participants. BMI negatively correlated with FSH (p=0.009) and SHBG (p=0.001); and positively correlated with FT (p=0.001) and TT (p=0.002).

    Conclusion

    Peculiarities of menstrual function and hormonal changes in young women with thinness or obesity since childhood are related to the types of reproductive disorders and their childhood BMI.

    Keywords: Body mass index, Body weight changes, Childhood obesity, Thinness, Reproductive health
  • Mona Yadegar, Seyed Hossein Hekmatimoghaddam, Saeide Nezami Saridar, Ali Jebali* Pages 141-148
    Background

    In spermatogenesis, spermatogonial cells differentiate to the haploid gametes. It has been shown that spermatogenesis can be done at in vitro condition. In vitro spermatogenesis may provide an open window to treat male infertility.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effects of a novel scaffold containing human serum albumin (HSA)/tri calcium phosphate nanoparticles (TCP NPs) on the mouse spermatogonial cell line (SCL).

    Materials And Methods

    First, TCP NPs were synthesized by reaction of calcium nitrate and diammonium phosphate at pH 13. Then, serial concentrations of TCP NPs were separately added to 500 mg/mL HSA, and incubated in the 100oC water for 30 min. In the next step, each scaffold was cut (2×2mm), placed into sterile well of microplate, and then incubated for 1, 2, and 3 days at 37oC with mouse SCL. After incubation, the cytotoxicity of the scaffolds was evaluated by different tests including 3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2, 5-diphenyl-tetrazolium bromide (MTT) assay, lactate dehydrogenase (LDH) assay, vital staining, and cell counting. On the other hand, the release of TCP NPs and HSA from the scaffolds was measured.

    Results

    Based on microscopic observation, the size of cavities for all scaffolds was near 200-500 µm, and the size of TCP NPs was near 50-100 nm. All toxicity tests showed that the increase of TCP concentration in the scaffold did not affect mouse SCL. It means that the percentage of cell viability, LDH release, vital cells, and cell quantity was 85%, 105%, 90%, and 110%, respectively. But, the increase of incubation time led to increase of LDH release (up to 115%) and cell count (up to 115%). Also, little decrease of cell viability and vital cells was seen when incubation time was increased. Here, no release of TCP NPs and HSA was seen after increase of TCP concentration and incubation time.

    Conclusion

    It can be concluded that the increase of TCP concentration in HSA/ TCP NPs scaffold does not lead to cytotoxicity. On the other hand, the increase of incubation time leads to increase of mouse SCL cell death. In this study, it was found that TCP NPs and HSA could not release from the scaffolds. In future, both proliferation and differentiation of mouse SCL on HSA/TCP NPs scaffold must be checked over more wide incubation times.

    Keywords: Cytotoxic effect, Scaffold, Human serum albumin, Calcium phosphate nanoparticles, Spermatogonial cell line
  • Sedigheh Amooee, Mahboubeh Gharib, Parsa Ravanfar Pages 149-154
    Background

    Benign ovarian cysts are common among both pre- and postmenstrual women. Surgical intervention for excision of an ovarian cyst is mandated when symptomatic, or chance for malignancy is high. The damaging effect of surgical ovarian cystectomy on ovarian reserve is debated in recent studies.

    Objective

    In the present study we investigated serum level of anti-mullerian hormone (AMH) as an indicator of ovarian reserve before and after surgical cystectomy.

    Materials And Methods

    60 patients with dermoid cyst, serous cystadenoma, and mucinous cystadenoma were recruited. Measurement of serum AMH was performed prior to surgery, and at one and 3 months after laparoscopic cystectomy. Serum AMH levels were compared before and after the surgery and between various types of ovarian cyst.

    Results

    Serum AMH level declined significantly after the surgery which recovered to 65% of its baseline value three months later.

    Conclusion

    Decreased serum AMH can be contributed to decreased ovarian reserve after laparoscopic ovarian cystectomy. This can result from thermo-coagulation used for hemostasis during the operation.

    Keywords: Dermoid cyst, Ovarian cyst, Anti, mullerian hormone, Cystadenoma, Mucinous, Serous
  • Seddigheh Esmaeilzadeh, Parvaneh Mirabi*, Zahra Basirat., Mahtab Zeinalzadeh, Soraya Khafri Pages 155-160
    Background

    The association of endometriosis with hyperprolactinemia is controversial.

    Objective

    The present study aimed to determine the frequency of endometriosis and association of prolactin with endometriosis in infertile women.

    Materials And Methods

    256 infertile women who underwent diagnostic laparoscopy for the evaluation of infertility, referred to Fatemezahra Infertility and Reproductive Health Research Center were included in a cross-sectional study. The presence of endometriosis was evaluated. To investigate the association of endometriosis with hyperprolactinemia, the patients whose infertility was not caused by endometriosis were included as control group. Serum prolactin (PRL) level was measured in both groups. The comparison of basal serum PRL levels between the two groups was performed, using independent t-test. One way ANOVA was used to determine PRL association with endometriosis stages.

    Results

    The frequency of endometriosis was found to be 29%. PRL levels were significantly higher in endometriosis group compared to control group (23.02±1.25 vs. 17.22±1.22 respectively, p=0.004). Statistically significant associations were found between staging of endometriosis and prolactin levels (p=0.01).

    Conclusion

    Hyperprolactinemia may be associated with endometriosis and its progression.

    Keywords: Endometriosis, Infertility, Hyperprolactinemia, Laparoscopy
  • Zahra Asgari, Leili Hafizi*, Rayhaneh Hosseini, Atiyeh Javaheri, Hathis Rastad Pages 161-168
    Background

    Leiomyomata is the most frequent gynecological neoplasm. One of the major complications of myomectomy is intrauterine adhesion (synechiae).

    Objective

    To evaluate and compare the rate and severity of synechiae formation after myomectomy by laparotomy and laparoscopy.

    Materials And Methods

    In this non-randomized interventional trial, hysteroscopy was performed in all married fertile women who had undergone myomectomy (type 3-6 interamural and subserosal fibroids) via laparotomy and laparoscopy in Tehran’s Arash Hospital from 2010 to 2013. Three months after the operation, the occurrence rate and severity of intrauterine synechiae, and its relationship with type, number and location of myomas were investigated and compared in both groups.

    Results

    Forty patients (19 laparoscopy and 21 laparotomy cases) were studied. Both groups were similar regarding the size, type (subserosal or intramural), number and location of myoma. The occurrence rate of synechiae in the laparoscopy and laparotomy group was 21% and 19%, respectively; showing no significant difference (p=0.99). Among all patients, no significant relationship was found between the endometrial opening (p=0.92), location (p=0.14) and type of myoma (p=0.08) with the occurrence rate of synechiae. However, a significant relationship was observed between myoma’s size (p=0.01) and the location of the largest myoma with the occurrence of synechiae (p=0.02).

    Conclusion

    With favorable suturing methods, the outcome of intrauterine synechiae formation after myomectomy, either performed by laparotomy or laparoscopy, is similar. In all cases of myomectomy in reproductive-aged women, postoperative hysteroscopy is highly recommended to better screen intrauterine synechiae.

    Keywords: Intrauterine synechiae, Uterine myomectomy, Laparotomy, Laparoscopy, Hysteroscopy
  • Zhang Jie, Ding Yiling*, Yu Ling Pages 169-180
    Background

    More and more infertile patients have accepted the assisted reproductive technique (ART) therapy. Concerns have been raised over an increased risk of adverse maternal outcomes in ART populations as compared with natural conception (NC).

    Objective

    The aim was to improve the ART in clinicial work and to reduce the incidence of pregnancy complications in ART group according to analyzing the reasons of high incidence of pregnancy complications in ART group, comparing the incidence of pregnancy complications in different controlled ovarian hyperstimulation (COH) programs and evaluating the effects of ART which attribute to adverse pregnancy outcomes.

    Materials And Methods

    In this prospective population-based cohort study,3216 pregnant women with gestational age ≤12 weeks, regular antenatal examination,and ultrasound identification of intrauterine pregnancy were enrolled from January 2010 to June 2013. According to having ART history, the participantswere divided into two groups: ART group (contains fresh embryo transfer group or frozen-thawed embryo transfer group) and NC group. We compared the incidence of pregnancy complications between different groups and evaluated the factors which could affect the occurrence of these complications.

    Results

    When compared to NC group, significantly increased rates of gestational diabetes mellitus (GDM) (p<0.01), preeclampsia (PE) (p<0.01) and intrahepatic cholestasis of pregnancy (ICP) (p˂0.01) were observed in ART group. There was no significant difference in the incidence of birth defect between the two groups (p=0.07). Multiple pregnancies and Gonadotropin (Gn) were risk factors in GDM, PE, and ICP. The exogenous progesterone treatment had no effect on GDM, PE or ICP.

    Conclusion

    ART increases the risk of adverse maternal complications such as GDM, PE and ICP. The dosages of Gn should be reduced to an extent and the number of embryo implantation should be controlled. Exogenous progesterone treatment is safe.

    Keywords: Infertility, Assisted reproductive technique, Pregnancy complications
  • Katayoon Etemadi*, Behnaz Basir, Safieh Ghahremani Pages 181-184
    Background

    49, XXXXY syndrome is a rare sex chromosomal disorder, occurring in 1 per 85,000-100,000 male births. The classical phenotype is ambiguous genitalia, facial dysmorphism, mental retardation and a combination of cardiac, skeletal and other malformations.Case: A two month-old boy with intrauterine growth restriction (IUGR) and low birth weight, facial dysmorphism, clinodactyly in feet, microphallus, and right undescendent testis were seen by neonatologist. Chromosomal studies via techniques of GTG-banding showed the constitution to be 49,XXXXY in all cells. He was visited by the pediatric cardiologist for congenital heart disease. No obvious malformation and congenital heart disease were seen.

    Conclusion

    In the case, the main presentation of IUGR and low birth weight, clinodactyly with facial dysmorphism and genital abnormalities led to a suspicion of a sex chromosome aneuploidy which was subsequently confirmed by chromosomal analysis.

    Keywords: 49, XXXXY syndrome, Klinefelter syndrome, Intrauterine growth restriction