فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری سالمندان
سال یکم شماره 2 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی محمد رضایی*، معصومه عبداللهی، افضل اکبری بلوطبنگان، نازنین خیرخواهان صفحات 9-21
    مقدمه و هدف
    پیر شدن جمعیت و سالمندی موجب مطرح شدن مسائل مربوط به این دوره از زندگی می گردد. سبک دلبستگی ناایمن یکی از عوامل موثر در بسیاری از آسیب های روانی از جمله اختلال شایع افسردگی است که در دوران سالمندی رواج دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر این بوده که آیا سبک های مختلف دلبستگی در سالمندان ساکن منزل و آسایشگاه تفاوت معناداری دارد.
    مواد و
    روش
    مطالعه حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود. از بین کلیه سالمندان شهر سمنان تعداد 40 سالمند (20 نفر ساکن منزل و 20 نفر ساکن آسایشگاه) به روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند. نمونه آماری از لحاظ سن و جنس همتاسازی شدند و به مقیاس دلبستگی بزرگسالان(AAI) پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 16 ± 68 سال بود. یافته ها نشان داد که بین دلبسته های ایمن با دلبسته های ناایمن اجتنابی و اضطرابی در سالمندان ساکن منزل و آسایشگاه تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    سالمندان دلبسته ناایمن اجتنابی و اضطرابی نگرش منفی و آشفته شدیدتری نسبت به سالمندان دلبسته ایمن تجربه می کنند. با این وجود، تفاوتی میان دلبسته های ناایمن اجتنابی و اضطرابی به لحاظ شدت ویژگی های منفی و آشفته وجود ندارد. در مجموع افراد دلبسته ناایمن جهت تجربه افسردگی و آسیب های روانی آسیب پذیرتر هستند.
    کلیدواژگان: سالمند، سبک های دلبستگی، آسایشگاه سالمندان
  • علی جدیدی، مرحمت فراهانی نیا*، سارا جان محمدی، حمید حقانی صفحات 22-30
    مقدمه و هدف
    سلامت معنوی یکی از ابعاد مهم سلامت می باشد که باعث انسجام و هماهنگی سایر ابعاد می شود. از طرفی با توجه به افزایش شمار سالمندان و به تبع آن سالمندان آسایشگاهی، توجه به سلامت آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.این مطالعه با هدف تعیین سلامت معنوی سالمندان مقیم آسایشگاه کهریزک انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت مقطعی بود که 141 سالمند مقیم آسایشگاه کهریزک که بصورت سرشماری انتخاب شده بودند، در این مطالعه شرکت کردند. پرسشنامه ها به صورت مصاحبه تکمیل شدند. سلامت معنوی با استفاده از پرسشنامه سلامت معنوی پالوتزیان و الیسون مورد سنجش قرار گرفت و ارتباط آن با متغیرهای مختلف مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد سلامت معنوی اکثر شرکت کنندگان در سطح متوسط و بالا بوده و میانگین نمره سلامت معنوی سالمندان 17/93±96/26 بود. همینطور نتایج حاصل از آزمون های آماری آنالیز واریانس و تی مستقل نشان داد نمره سلامت معنوی شرکت کنندگان با هیچ یک از متغیرهای جمعیت شناختی مرتبط نمی باشد.
    نتیجه گیری
    نمره سلامت معنوی اکثر شرکت کنندگان، در سطح بالا و متوسط بود. با توجه به نتایج این مطالعه، پیشنهاد می شود در امر مراقبت از سالمندان، به بعد معنوی زندگی آنها توجه بیشتری مبذول شود.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، سالمندان، آسایشگاه کهریزک
  • محمد ابراهیم بهرام، محمد جواد پوروقار*، گودرز عکاشه صفحات 31-42
    مقدمه و هدف
    امروزه بحث سلامتی و تندرستی در حوزه های جسمانی و روانشناختی پیر شدن از موضوعات مهم جهانی هستند. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین منتخب پیلاتس، بر درمان اختلال افسردگی در مردان سالمند کارگر بازنشسته غیر ورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش نیمه تجربی بود. 30 مرد سالمند بازنشسته کارگر، با میانگین سن (2/88 ± 62/96) به روش تصادفی، از جامعه در دسترس مردان سالمند کارگر بازنشسته، که در سال 1392 به مرکز روانپزشکی امیرکبیر شهرستان کاشان مراجعه کرده و دارای پرونده پزشکی بودند؛ به عنوان نمونه انتخاب، و به طور تصادفی، به دو گروه مساوی تجربی و کنترل تقسیم شدند. افسردگی آزمودنی ها، از طریق پرسشنامه کوتاه شده افسردگی بک- 13 (BDI-S-13) اندازه گیری شد. سپس گروه تجربی به مدت 8 هفته برنامه ورزشی پیلاتس را اجرا کردند. طی دوره تمرین، آزمودنی های گروه کنترل هیچگونه فعالیت ورزشی نداشتند. برای طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کلموگروف - اسمیرنوف و برای ارزیابی اثر بخشی تمرینات از آزمون تحلیل واریانس، در سطح معناداری 0/05 =α استفاده شد.
    یافته ها
    اختلاف معناداری در نمرات افسردگی گروه تجربی در پس آزمون بدست آمد (p≤ 0/001). اما در گروه شاهد تفاوت معناداری مشاهده نشد (p≥0/05).
    نتیجه گیری
    در مجموع 8 هفته تمرین پیلاتس، موجب بهبود افسردگی در مردان سالمند بازنشسته کارگر غیر ورزشکار شد. این شیوه به عنوان یک راهکار غیر تهاجمی و غیر دارویی برای سالمندان مبتلا به افسردگی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پیلاتس، افسردگی، سالمندان، کارگر، بازنشسته
  • زهرا رضایی شهسوارلو، محمدسجاد لطفی *، محسن تقدسی، معصومه سادات موسوی، زهرا یوسفی، ندا امیرخسروی صفحات 43-54
    مقدمه و هدف
    اطلاع از ابتلا به سرطان می تواند برای افراد ناخوشایند باشد و جنبه های مختلفی از زندگی آن ها را مورد تاثیر و کاهش دهد از این جمله می توان به حیطه های مثل امید و رضایت از زندگی اشاره کرد. به نظر می رسد عاملی همچون سلامت معنوی بتواند بر امید و رضایت از زندگی این بیماران تاثیر مثبت گذاشته و باعث افزایش آن شود. این پژوهش باهدف بررسی ارتباط بین مولفه های سلامت معنوی با امید و رضایت از زندگی در سالمندان مبتلابه سرطان در شهر کاشان 1392 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی، بر روی 100 بیمار مبتلابه سرطان به روش مستمر در فاصله زمانی بین مهرماه تا دی ماه سال 1392 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های مشخصات فردی (سن، جنس، وضعیت تاهل)، سلامت معنوی الیسون-پالوتزین، پرسشنامه امید هرث و رضایت از زندگی (LSI-Z) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16/0 در سطح معنی داری 0/05 تجزیه تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 10/77±62/59 سال بوده و 56٪ آنان مرد بودند. میانگین نمره امید و رضایت از زندگی به ترتیب 5/32±/40/21 و 5/58±16/03 بود. بین میانگین نمره امید و رضایت از زندگی در مردان و زنان ازلحاظ آماری اختلاف معناداری دیده شد به طوری که این میانگین در مردان بیش از زنان بود. میانگین نمره کل سلامت معنوی 12/11±87/48 و میانگین مولفه های سلامت معنوی مذهبی و وجودی به ترتیب 6/20±44/70 و 7/57±42/78 بود. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین متغیر سلامت معنوی با امید و رضایت از زندگی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه سلامت معنوی تاثیر بسزایی در تامین امید و رضایت از زندگی در سالمندان مبتلابه سرطان دارد، لازم است تا اقداماتی در راستای استفاده از این توانایی در دوره درمان، بستری و بهبود بیماران استفاده شود، لذا توصیه می شود تا کارکنان تیم درمان با مراقبت های معنوی آشنا شوند و از این توانمندی در راستای حل مشکلات این بیماران استفاده کنند.
    کلیدواژگان: سرطان، سلامت معنوی، رضایت از زندگی، امید، سالمند
  • مریم روانی پور، آذر دادایین*، فائزه جهانپور، سمیه حسینی صفحات 55-67
    مقدمه و هدف
    پیری جمعیت یکی از مسائل اصلی پیش روی سیستم های مراقبت بهداشتی بین الملی است. از آنجا که نقش پرستاران به عنوان افراد حرفه ای در مراقبت از سالمندان به عنوان عمده ترین مصرف کنند گان خدمات بهداشتی درمانی در آینده بسیار مهم است، این مطالعه با هدف سنجش دانش پرستاران پیرامون حقایق سالمندی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است، که در آن 144 پرستار شاغل در دو بیمارستان آموزشی شهر بوشهر شرکت داشتند. اطلاعات مربوط به دانش پرستاران با استفاده از پرسشنامه پایا و روای FAQI پالمور با روش خود پاسخ دهی، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (تست آنالیز واریانس و تی مستقل) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 25 سوال پرسشنامه، مشارکت کنندگان دارای حداقل پاسخگوی صحیح 6 و حداکثر 17 سوال (امتیاز) با میانگین امتیاز (2/29 ± 10/68) بودند. اکثریت پرستاران (82%) دارای سطح دانش متوسط (17- 9 امتیاز) بودند، و هیچ یک از آن ها دارای سطح دانش بالا (بالاتر از 17 امتیاز) نبودند.
    نتیجه گیری
    نداشتن دانش کافی می تواند بر روی عملکرد صحیح پرستاران اثر بگذارد. نتایج این پژوهش به ما کمک می کند که محدوه ای که نیاز به آموزش برای ارائه مراقبت های موثر و با کیفیت بالا به این گروه آسیب پذیر وجود دارد، جهت برنامه ریزی مشخص گردد. در جهت امکان تعمیم هر چه بیشتر نتایج توصیه می شود، مطالعاتی در این زمینه با حجم نمونه بیشتر و بررسی همزمان دانش و نگرش در زمینه سالمندی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سالمندی، سنجش دانش پیرامون حقایق سالمندی، پرستار
  • محمد حیدری، منصوره قدوسی* صفحات 68-78
    مقدمه و هدف
    خودکارآمدی با ابعاد روانشناختی زندگی سالمندان از جمله سلامتی و کیفیت زندگی مرتبط می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه خودکارآمدی در سالمندان ساکن سرای سالمندان و غیر ساکن در شهرکرد انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی مقایسه ای بوده است. نمونه مورد مطالعه 100 نفر از زنان و مردان بالای 60 سال بودند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه خودکارآمدی شرر استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 مورد تجزیه، تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، میانگین و انحراف معیار خودکارآمدی در سالمندان ساکن در خانواده 11/48±51/76 و در سالمندان ساکن در آسایشگاه سالمندی 5/26 ±48/44 بود. همچنین در سالمندان ساکن در آسایشگاه سالمندی بین نمره خودکارآمدی با جنس (p=0/035)، محل سکونت (p=0/041)، گروه سنی (p=0/025) و رضایت از سرای سالمندان (p=0/048)، همبستگی معنی داری دیده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین تر بودن میانگین نمره خودکارآمدی سالمندان در آسایشگاه سالمندی ضرورت توجه بیشتر مسئولین خانه های سالمندی به نیاز های سالمندان و آموزش های همگانی ترویج فرهنگ نگهداری از سالمندان در کانون خانواده از موارد بسیار مهم و اساسی است.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، سالمندان، سرای سالمندی
  • سیده مریم موسوی، مریم روانی پور*، فائزه جهانپور، مرجان فقیه صفحات 79-93
    مقدمه و هدف
    افزایش محدودیت های دوران سالمندی به همراه بیماری های مزمن، نیاز به استفاده از خدمات بیمارستانی و بستری شدن را افزایش می دهد. نوع نگرش پرستاران بر کیفیت ارائه ی مراقبت ها و ارزیابی همه جانبه نیازهای بیماران حائز اهمیت می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نگرش پرستاران در رابطه با نیازهای حمایتی سالمندان در بخش های بستری بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی- تحلیلی – مقطعی که بر روی 100 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به روش سرشماری انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه ی محقق ساخته، مشتمل بر دو بخش کلی اطلاعات دموگرافیک و نیاز های حمایتی سالمندان بستری در حیطه های (جسمانی، روحی روانی و معنوی) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس، تی تست، و ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار SPSS 19 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی پرستاران شرکت کننده در پژوهش5/317 ±29/80 سال و 86% آن ها مونث بودند. اکثریت پرستاران در رابطه با نیازهای حمایتی سالمندان در دو حیطه ی جسمانی و معنوی نگرش مثبت داشتند. در حیطه ی روحی و روانی اکثریت پرستاران نگرش خنثی داشتند. سن و سابقه ی کاری پرستاران دارای ارتباط معنادار و مثبت با نگرش آن ها در هر سه حیطه ی جسمانی، معنوی و روحی و روانی بودند. (p<0/05)
    نتیجه گیری
    به طور کلی اکثریت پرستاران در رابطه با نیازهای حمایتی سالمندان درحیطه های جسمانی و معنوی دارای نگرش مثبت بودند، در حالی که در حیطه روحی روانی اکثریت آن ها نگرش خنثی داشتند. بنابراین با توجه به نیاز سالمندان بستری به حمایت روحی روانی و حفظ شان و کرامت آن ها، ارتقاء وتقویت نگرش مثبت پرستاران در این مقوله ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: نگرش پرستاران، سالمند بستری، نیاز جسمانی، نیاز روحی روانی، نیاز معنوی
  • علی صدرالهی، زهرا خلیلی* صفحات 94-104
    مقدمه و هدف
    سلامت معنوی یکی از عناصر اصلی سلامتی انسان است که عوامل زیادی در وضعیت آن نقش دارد. اعتقاد به معنویت در تبیین هدف زندگی نقش مهمی دارد و باعث افزایش امید به زندگی و بهتر شدن کیفیت زندگی می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان سلامت معنوی سالمندان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کاشان و عوامل مرتبط انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی که در سال 1393 انجام شد، سلامت معنوی 500 نفر ازسالمندان بالای 60 سال تحت پوشش پایگاه های بهداشتی شهر کاشان مورد بررسی قرار گرفت. نمونه گیری به صورت خوشه ایچند مرحله ای انجام شد. اطلاعات پژوهش با پرسشنامه ی استاندارد سلامت معنوی (Spiritual Well Being) جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ی 13، آمار توصیفی، ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون های کروسکال والیس، من ویتنی یو، فریدمن و آنالیز رگرسیون چندگانه در سطح معناداری 0/05>p انجام شد
    یافته ها
    تعداد 290 نفر از مجموع شرکت کنندگان این مطالعه مرد بودند (58 درصد). میانگین سن جامعه پژوهش 9/03 ±72/07 سال بود. تعداد 426 نفر (85/2%) از شرکت کنندگان دارای سلامت معنوی متوسط و 74 نفر (14/8%) دارای سلامت معنوی بالا بودند. بیشترین حیطه موثر بر سلامت معنوی سالمندان شهر کاشان مربوط به حیطه ی سلامت وجودی (p=0/0001، Beta=0/567) بود. متغیرهای جنس (0/0001=p)، تاهل (0/012=p)، تعداد فرزندان (0000/1=P)، میزان درآمد ماهیانه (0/012=p)، و دارا بودن شغل در زمان مطالعه (0/005=p) با میانگین نمره سلامت معنوی ارتباط معنادار داشتند.
    نتیجه گیری
    سلامت معنوی سالمندان کاشان تحت تاثیر بهزیستی وجودی، جنسیت مرد، داشتن تاهل و درآمد ماهیانه و فعال بودن در سنین پیری بود؛ لذا در ارائه ی برنامه های مذهبی توجه به بهزیستی وجودی سالمندان نتایج بهتری را به دنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: سالمندان، سلامت معنوی، بهزیستی مذهبی، بهزیستی وجودی
|
  • Am Rezaei *, M. Abdolahi, A. Akbari Balootbangan, N. Kheirkhahan Pages 9-21
    Introduction and
    Purpose
    Aging of the population and elderly is accompanied with several related problems. One of the prevalent problems among elderly is the insecure lifestyle which is also a key factor in mental disorders such as depression (a common mental disorder). Therefore، the aim of this study was to identify the difference in attachment styles of elderly who are living at home in comparison with nursing home residents.
    Material And Methods
    This Causal-Comparative study was conducted among seniors in the province of Semnan. We included 40 elderly (with two equal groups from nursing resident and elderly who were living at home) using the convenience sampling method. Samples were matched in terms of their age and sex. Data were collected using the Adult Attachment Inventory (AAI) and were analyzed by multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Findings
    The mean age of participants in this study was 68±16 years old. Our findings revealed that there are significant differences between secure attachment with avoidant and anxiety attachment in nursing home residents in comparison with the elderly who are living at home.
    Conclusion
    Elderly people with anxiety and avoidant attachment experience the negative attitudes more than elderly with secure attachment. Nevertheless، there is no significant difference between anxiety and avoidant attachment in terms of their negative attitudes. In general، people with insecure attachment are more vulnerable to experience depression and mental disorders.
    Keywords: Adult, Attachment Styles, Nursing Home
  • A. Jadidi, M. Farahaninia *, S. Janmohammadi, H. Haghani Pages 22-30
    Introduction and
    Purpose
    Spiritual well-being is one of the most important aspects of health that makes the integration and coordination of all aspects. However، the increasing number of elderly and consequently the institutionalized elderly it is important to paid more attention to their health. This study was conducted to determine spiritual well being of the elderly living in Kahrizak charity.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done upon 141 elderly people resident in Kahrizak nursing home that were selected by census to participate in this study. Questionnaires were completed by interview. Spiritual well-being questionnaires of Paloutzian and Ellison used for measuring spiritual well-being and evaluated its relationship with variables of age، sex، marriage، education and duration of resident in nursing home.
    Findings
    The results showed that the spiritual well being of the participants at the intermediate level and above، and the average score of spiritual well being was 96/26 ± 17/93. As the results of ANOVA and independent t-test showed that the spiritual health of the participants is not associated with any of the demographic variables.
    Conclusion
    Most of our participants in this study had an intermediate or high level of the spiritual well-being score. Based on the findings from the current study it is suggest to develop an concise elderly care model considering socio – cultural، scientific elements as well as characteristics of Iranian elderly.
    Keywords: spiritual well being, elderly people, Kahrizak nursing home
  • Me Bahram, Mj Pourvaghar *, G. Akkasheh Pages 31-42
    Introduction and
    Purpose
    Nowadays، the issue of good health status in the fields of physical and psychological aging is getting global attention. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks Pilates training on depression treatment among sedentary retired workmen.
    Materials And Methods
    This study was a semi-experimental design in which، thirty non-athletic elderly men were included. In a randomized sampling، the subjects were selected among elderly who referred to the Amir Kabir psychiatry center in Kashan and only those elderly with a registered medical record were eligible to be included in this study. Subjects were randomly divided into two equal groups of experimental and control. Level of Depression was measured using the Beck Depression Questionnaire (BDI-S-13). The experimental group received 8 weeks of Pilates training while، the controls received no exercise training. The Kolmogorov-Smirnov test was used to check the normal distribution of our data and effectiveness of Pilates training was evaluated using ANOVA with significance level of α=0. 05.
    Findings
    the mean age of sample was age 62. 96 ± 2. 88. Significant differences were observed in depression score of the experimental group in post-tests (P≤0. 001). However، no significant difference was observed in the control group (P≥0. 05).
    Conclusion
    In general، eight weeks Pilates training program improved depression among retired workmen. The Pilates training is suggested as a noninvasive، non-medication and preventive method for the elderly who are suffering from depression.
    Keywords: Pilates training, depression, elderly, retired workmen
  • Z. Rezaie Shahsavarloo Lotfi *, M. Taghadosi Mousavi, Z. Yousefi, N. Amirkhosravi Pages 43-54
    Introduction and
    Purpose
    Having cancer is an unpleasant experience which can upset several aspects of patients’ life، such as decreasing level of hope and life satisfaction. It seems that spiritual well-being can positively affect patients’ life by increasing their level of hope and life satisfaction. Thereby، this study aimed to determine the relationship between spiritual well-being components and religious attitude with life satisfaction in patients with cancer.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، 100 patients with cancer were selected using the sequential convenience sampling method. Data was collected using a four-part questionnaire (demographic، Ellison and pollution Spiritual well-being، Herth hope index and life satisfaction Inventory-Z). Data were analyzed with SPSS version 16. 0.
    Findings
    Mean age of patients in this study was 62. 59±10. 77 years. Mean scores of life satisfaction and hope were 16. 03±5. 58 and 40. 21±5. 32، respectively that showed significant relationships with gender. The mean of total Spiritual well-being was 87. 48±12. 11 while، the mean of its component was 44. 70±6. 20 for religious well-being and 42. 78±7. 57 for existential well-being. There were significant and positive correlations between the Spiritual well-being with hope and life satisfaction.
    Conclusion
    The results of this study emphasized on the importance of the both religious and existential well-being in increasing level of hope and life satisfaction among cancer patients. It is suggested to empower patients with such abilities during hospitalization، treatment and rehabilitation. In addition، nurses and clinical specialist are recommended to get familiar with cares that enhance spiritual well-being of patients with cancer.
    Keywords: Cancer, Spiritual Well, Being, Hope, Life Satisfaction, Elderly
  • M. Ravanipour, A. Dadaeen *, F. Gahanpour, S. Husseini Pages 55-67
    Introduction and
    Purpose
    One of the important issues emerged in the international health care system is aging of the population. The role of nurses as professional care-providers for aged people، who are considered as major consumers of health care services، is very important. Thereby، this study aimed to assess nurses'' knowledge on aging- related facts.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic study conducted among 144 nurses working at two educational hospitals in Bushehr. Nurses'' knowledge was measured using the FAQI Palmor self-administrated questionnaires which is a valid and reliable tool. Data were analyzed by descriptive and analytical (ANOVA and Independent T) statistics.
    Findings
    Our findings showed that out of 25 questions in the FAQI questionnaire، the minimum and maximum correct response was 6 and 17 respectively، with a reported mean score of 10. 68 ± 2. 29. The majority of nurses (82%) had a moderate level of knowledge (9-17 points) and none of them had a high level of knowledge (above 17 points).
    Conclusion
    Nurses’ performance might be adversely affected by lack of knowledge. The results of this study would help us to clearly identify those areas of weaknesses that required to be improved for providing high quality care to the vulnerable group of elderly. In order to generalize the results of this study، it would be beneficial to conduct further studies with larger sample size as well as simultaneous evaluation of nurses’ knowledge and attitudes toward aging.
    Keywords: Aging, Evaluating Knowledge on Aging, related Facts, Nursing
  • M. Heidari, M. Ghodusi * Pages 68-78
    Introduction and
    Purpose
    Self efficacy is associated with psychological aspects of elderly’s life، such as health and quality of life. The aim of this study was to compare the seniors’ self-efficacy between institutionalized and non-institutionalized elderly in Shahrekord.
    Materials And Methods
    This comparative cross-sectional study was conducted among 100 women and men aged more than 60 years old. Sherer’s New General Self-efficacy scale (NGSES) was used to measure the self-efficacy and data were analyzed using SPSS 16.
    Findings
    According to the results of this study، mean of self-efficacy was 51. 76 ± 11 for non-institutionalized elderly. However، mean of self-efficacy for institutionalized elderly was 48 48. 44±5. 26. There was a significant correlation between score of self-efficacy among institutionalized elderly and female gender (p=0. 035)، history of live in rural areas (p=0. 041)، and more level of satisfaction with the nursing home (P=0. 048).
    Conclusion
    The lower score of self-efficacy in institutionalized elderly indicates that authorities should pay more attention toward the needs and demands of elderly residing in nursing homes. On the other hand، it is beneficial to educate publics on adherence to the type of living arrangement in which aged members stay with the family till their last day.
    Keywords: Self Efficacy, Elderly, Nursing Homes
  • Sm Musavi, M. Ravanipour *, F. Jahanpour, M. Faghih Pages 79-93
    Introduction and
    Purpose
    Limitations of old age and chronic illnesses lead to frequent use of both inpatient and outpatient health services. Nurses’ attitude toward providing comprehensive and quality care as well as assessment of patients'' needs is of great importance. The aim of this study was to assess the nurses'' attitudes towards supportive needs of elderly patients admitted to hospitals at the Bushehr University of Medical Sciences in 1392.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted among 100 nurses working in hospitals of the Bushehr University of Medical Sciences. The participants in the present study were selected by census method. Data were collected using a questionnaire that designed by researchers and consisted of two parts including demographic characteristics and supportive needs of elderly. The supportive needs of elderly composed of three domains named physical، psychological and spiritual need. Data were analyzed by descriptive statistics، ANOVA، t-test and Pearson Correlation using SPSS 19.
    Findings
    The mean age of nurses participated in this study was 29. 80±5. 317 years and %86 of them were female. The majority of nurses reported positive attitude toward physical and spiritual needs of elderly. However، nurses’ attitude toward psychological needs of elderly was mainly neutral. Our findings showed that there is a significant and positive association between age and experience of nurses with nurses’ attitudes in all three domains of physical، spiritual and psychological needs (p <0. 0 5).
    Conclusion
    According to the findings of this study، nurses’ attitude toward physical and spiritual needs of elderly was mainly positive، while it was neutral for emotional needs. Therefore، it is recommended to promote nurses’ attitude toward emotional needs of hospitalized elderly in order to meet patients’ psychological demands and maintain their dignity.
    Keywords: Nurses\ Attitude, Inpatient Elderly, Physical Need, Emotional Need, Spiritual Need
  • A. Sadrollahi, Z. Khalili * Pages 94-104
    Introduction and
    Purpose
    Spiritual well-being is one of the main elements in human health which is influenced by a variety of factors. Spirituality plays an important role in identifying purpose of life، increasing life expectancy and improving quality of life. Thereby، this study aimed to investigate spiritual well-being and its associated factors among elderly living in the city of Kashan.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted among 500 elderly (above 60 years old) who were utilizing the community health centers of Kashan، Iran in 2014. The participants were selected by multiple-stage cluster sampling method and the cluster sizes were different according to gender and living area. The demographic characteristics and spiritual well-being (SWB) measured via standardized questionnaire. Data were analyzed using SPSS version 13. Descriptive statistics، Kolmogorov-Smirnov test، spearman correlation coefficient، Kruskal-Wallis test، Mann-Whitney U test، Friedman test and multiple regressions were used to analyze the data. The significance level for all of the statistical tests were set at p<0. 05.
    Findings
    In the present study، 290 (58%) participants were male and mean age of the subjects was 72. 07±9. 03 years. Majority of the participants (85. 2%، N= 426) in this study reported moderate level of spiritual well-being while، only 74 (14. 8%) of them reported high level. The most influence effect dimension in spiritual health relate to existential well-being (p=0. 0001، Beta= 0. 567). Our findings revealed significant relationships between spiritual well-being score and the following variables; gender (p=0. 0001)، marital status (p=0. 02)، number of children (p=0. 0001)، income (p=0. 012) and being employed at the time of study (P=0. 05).
    Conclusion
    The spiritual health of elderly was higher among male، married individual، having high level of existential well-being، being employed as well as having incoming. Therefore، empowering elderly with higher levels of existential well-being within the religious programs may produce better results.
    Keywords: Elderly, Spiritual well, being, Religious well, being, Existential well being