فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences - Volume:6 Issue: 1, 2015

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:6 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/01/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی محمودی، عیسی ابراهیم زاده، مهدی موسی کاظمی، مهران فرج اللهی، امیرحسین محمودی صفحات 1-14
    مقدمه
    در این پژوهش، رابطه یادگیری مشارکتی و ماندگاری دانشجویان در رشته های الکترونیکی بررسی شد. به طور مشخص هدف پژوهش بررسی رابطه میان روش های هم زمان ارتباط آموزشی (گفتگوی برخط) و روش های ناهم زمان ارتباط آموزشی (تالار مباحثه و ارسال پیام الکترونیکی) با ماندگاری دانشجویان در آموزش الکترونیکی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی، به روش پیمایشی و جامعه آماری آن 5287 دانشجوی کارشناسی آموزش الکترونیکی در سه دانشگاه کشور بود که 744 نفر آنها با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش دو پرسشنامه دانشجویان ماندگار و ناماندگار و محقق ساخته با پایایی به ترتیب 79/0 و 82/0 بود.
    نتایج
    یافته ها نشان داد در 40 درصد از رشته های برخط روش اصلی ارتباط استاد و روش اصلی ارتباط دانشجو یکسان و به طور مشخص ترکیبی از گفتگوی برخط و ارسال پیام الکترونیکی است. طبق یافته دیگر تحقیق میان نگرش دانشجویان نسبت به رشته برخط (05/0p<، 744/0=r) و نسبت به مشارکت درون رشته برخط (01/0p<، 863/0=r) با ماندگاری آنان در آموزش الکترونیکی رابطه معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    انتخاب یک روش یا ترکیبی خاص از روش های ارتباط برخط توسط استاد می تواند منجر به استفاده بیشتر دانشجویان از آن روش یا ترکیب خاص روش ها برای مشارکت در یادگیری گردد. این یافته از آن جهت مهم است که اگرچه تاکید می شود در محیط آموزشی برخط نقش اول به یادگیرنده داده شده اما شواهد نشان می دهد نقش فعال استاد، عاملی بر فعالیت بیشتر و افزایش ارتباطات دانشجویان با یکدیگر و در نهایت شکل گیری یک محیط یادگیری مشارکتی است.
    کلیدواژگان: مشارکت، آموزش از دور، ابزارهای ارتباطی، ماندگاری
  • محسن نظرزاده زارع، خدایار ابیلی، محمدعلی آرئین، شیرکوه محمدی صفحات 15-24
    مقدمه
    وزارت بهداشت به عنوان یکی از سازمان های بزرگ و حیاتی کشور برای حرکت از یک سازمان سنتی به یک سازمان نوین مبتنی بر دانایی، باید خود را با تغییرات موجود در جهان انطباق دهد. بر این اساس، هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی میزان به کارگیری مولفه های سازمان دانایی محور در معاونت آموزشی وزارت بهداشت از دیدگاه کارکنان بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر، توصیفی- پیمایشی بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان معاونت آموزشی وزارت بهداشت بود (به تعداد 136 نفر). با توجه به تعداد اندک جامعه، همگی آنها مورد پژوهش قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. برای بررسی روایی ابزار پژوهش، چند نسخه از پرسش نامه توسط یک استاد و دو نفر متخصص مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ضریب آلفای کرونباخ برای بررسی پایایی ابزار پژوهش، 90/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آزمون های کلموگروف- اسمیرنف، تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و فریدمن استفاده شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد میانگین مولفه های هدف ها و راهبردها، فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، و فناوری در معاونت آموزشی وزارت بهداشت، به ترتیب 28/2، 23/2، 19/2، و 25/2 بود، بنابراین تمامی مولفه های سازمان دانایی محور در معاونت آموزشی وزارت بهداشت در سطحی ضعیف قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    برای تبدیل شدن به سازمانی دانایی محور، لازم است که مدیران و متولیان این معاونت به مواردی از قبیل ایجاد فضای ارتباطی باز تر برای مشارکت بیشتر کارکنان سازمان در تصمیمات کلی سازمان، محترم شمردن تخصص کارکنان به عنوان دانش گران سازمان توسط مدیران سازمان، بیش از پیش توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: دانایی، بهداشت، ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، فناوری سازمانی
  • سید نصرالله حسینی، ماری عطایی، تورج احمدی جویباری، مهدی میرزایی علویجه، فرزاد جلیلیان، بهزاد کرمی متین*، عباس آقایی صفحات 25-31
    مقدمه

    آموزش الکترونیکی موجب افزایش کارایی فرآیند آموزش می شود اما گسترش موثر آن بدون توجه به نگرش کاربران موفقیت آمیز نخواهد بود. طرز نگرش کاربر در نحوه به کارگیری آموزش الکترونیکی از عوامل بسیار موثر در به کارگیری و استفاده از آن ها محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی نگرش اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه در خصوص استفاده از آموزش الکترونیکی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی مقطعی با روش نمونه گیری طبقه بندی با انتساب متناسب در دانشکده ها و تصادفی ساده میان اعضای هیئت علمی انجام شد. ابزار جمع آوری داده پرسشنامه محقق ساز مبتنی بر مطالعات مشابه در دو قسمت شامل یازده سوال زمینه ای و دوازده گویه نگرش بود که روایی آن با بهره گیری از نظرات متخصصین و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ برابر 73/0 برآورد شد. پرسشنامه به صورت خود ایفا توسط اعضای هیئت علمی تکمیل شد. داده ها به وسیله نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 و آزمون های تی تست مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معناداری 05/0 تحلیل شد.

    نتایج

    حداکثر نمره کسب شده توسط اعضای هیئت علمی 23/47 درصد از نمره کل بود. به ترتیب سه گویه صرفه جویی در زمان دانشجو، حل بسیاری از مشکلات تدریس و صرفه جویی در زمان استاد، میانگین نمره بالاتری را کسب کردند. تنها اعضای هیئت علمی دارای سابقه آموزش در خصوص یادگیری الکترونیکی از نگرش مناسب تری برخوردار بودند (003/0=P).

    نتیجه گیری

    سطح نگرش اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه مناسب نبود و برای بهبود آن کارگاه هایی در قالب توانمندسازی اعضای هیئت علمی در زمینه آموزش الکترونیکی توسط مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی با تمرکز بر نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: نگرش، هیئت علمی، آموزش از دور، روش آموزش
  • محمد زارع، راحله ساریخانی، احسان ساریخانی، مجید بابازاده صفحات 32-38
    مقدمه
    گسترش فناوری های جدید فرآیند یاددهی- یادگیری را متحول ساخته است. از جمله این فناوری ها، به کارگیری چندرسانه ای های آموزشی در فرآیند تعلیم و تربیت است. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی تاثیر استفاده از چندرسانه ای آموزشی بر میزان یادگیری و یادداری در درس فیزیولوژی رشته هوشبری دانشگاه علوم پزشکی همدان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان رشته هوشبری دانشگاه علوم پزشکی همدان بودندکه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس در دو کلاس 29 و 28 نفره حضور داشتند. ابزار مورد استفاده شامل آزمون های یادگیری (پیش آزمون با پایایی 90/0 و پس آزمون یادگیری 88/0 و با تایید روایی صوری توسط اساتید به عنوان متخصص موضوع)، یادداری محقق ساخته (پایایی 88/0) و همچنین چندرسانه ای محقق ساخته (پایایی 83/0) و تایید متخصصان به عنوان روایی صوری)بود.برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون تی گروه های مستقل به همراه آزمون لوین استفاده شد.
    نتایج
    یافته های این پژوهش نشان داد میزان یادگیری (آزمون لوین برابر با 968/0، با اطمینان 95/0 فرض برابری واریانس ها پذیرفته و در سطح 001/0 معنادار بود) و میزان یادداری (آزمون لوین برابر با 429/0، با اطمینان 95/0 فرض برابری واریانس ها پذیرفته شد و در سطح 001/0 معنادار بود) دانشجویانی که به شیوه چندرسانه ای، آموزش دیده اند، نسبت به دانشجویانی که به صورت سنتی آموزش دیده اند، بیشتر است.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر چندرسانه ای آموزشی بر یادگیری و یادداری دانشجویان، به نظر می رسد استفاده از این شیوه آموزشی در دانشگاه های علوم پزشکی مفید است.
    کلیدواژگان: چندرسانه ای، یادگیری، یادداری، درس فیزیولوژی
  • نسیم سعید، مهرانگیز علی نژاد، ماندانا گودرزی صفحات 39-47
    مقدمه
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر آموزش راهبردهای شناختی، فراشناختی بر یادگیری خودراهبر و مولفه های آن است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق از روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. برای نمونه گیری از روش تصادفی خوشه ایچندمرحله ای استفاده شد. به این ترتیب که از بین دانشگاه های پیام نور استان کرمان، دانشگاه پیام نور رفسنجان و از رشته های مختلف، رشته علوم انسانی و علوم پایه انتخاب شدند و از دانشجویان این دانشگاه 54 مشارکت کننده به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. ابتدا پیش آزمون بر روی هر دو گروه اجرا شد و بعد از آن طی 8 جلسه راهبرد های شناختی و فرا شناختی به گروه آزمایش آموزش داده شد. بر روی گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. اثربخشی آموزش راهبردها برآمادگی یادگیری خودراهبر آزمودنی ها با پرسشنامه گاگلیلمینو سنجیده شد. پس از اتمام جلسات، پس آزمون با استفاده از همان ابزار سنجش به کار رفته در پیش آزمون روی هر دو گروه اجرا شد. برای تجزیه تحلیل داده ها از روش آماری کوواریانس و از نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد. بررسی پایایی این مقیاس به روش بازآزمایی به فاصله دو هفته با 25 نفر از دانشجویان دختر و پسر، ضریب همبستگی 7/82/0، پایایی مقیاس آمادگی خودراهبر توسط ضریب آلفای کرونباخ، 90/0 محاسبه شد. روایی از طریق سیگمای شمارشی معادل 91/0 گزارش شد.
    نتایج
    بر اساس نتایج تحقیق مشخص شد که آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی در ارتقای آمادگی یادگیری خودراهبر دانشجویان تاثیرگذار است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که راهبردهای یادگیری می تواند آمادگی یادگیری خود راهبر را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، معلمان باید این استراتژی را به دانش آموزان خود برای بهبود مهارت های خود آموزش دهند.
    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی و فراشناختی، راهبردهای یادگیری، یادگیری خودراهبر، دانشجویان، اثربخشی آموزش
  • بی بی عشرت زمانی، یاسمین عابدینی، زهرا کیانی صفحات 48-57
    مقدمه
    کمک طلبی یکی از راهبردهای فراشناختی مورد استفاده در یادگیری خودنظم بخش توسط یادگیرندگان است که فراگیران با استفاده از آن می توانند موقعیت ها را به نحوی ترتیب دهند که به یادگیری و عملکرد تحصیلی بهتری نائل شوند. هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه ابعاد مختلف کمک طلبی تحصیلی دانشجویان مجازی و حضوری دانشگاه اصفهان بر حسب عوامل جمعیت شناختی است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری، شامل کلیه دانشجویان مجازی و حضوری کارشناسی ارشد دانشگاه اصفهان در سال های تحصیلی 1390-1389 بود. حجم نمونه شامل 160 نفر از دانشجویان رشته های مدیریت، کتابداری و اطلاع رسانی و بازاریابی بود. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه کمک طلبی Verhasselt بود. روایی محتوایی پرسشنامه توسط متخصصان رشته علوم تربیتی تایید و ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 94/0 به دست آمد. داده های حاصل از این پژوهش به کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    بین ابعاد مختلف کمک طلبی دانشجویان حضوری و مجازی تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0≤P)، در مقایسه ابعاد مختلف کمک طلبی بر حسب عوامل دموگرافیک، بین کمک طلبی ابزاری بر حسب رشته و رضایت تحصیلی، در بعد فرهنگی کمک طلبی بر حسب وضعیت حضور، در بعد کمک طلبی اجرایی بر حسب جنسیت، در بعد کمک طلبی رسمی بر حسب میزان تسلط به زبان و در بعد کمک طلبی غیررسمی بر حسب میزان تسلط به زبان و رضایت تحصیلی تفاوت معنی دار وجود داشت (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    با بررسی نگرش دانشجویان نسبت به کمک طلبی، دلایل اجتناب آنان از کمک گرفتن در امور تحصیلی را شناخت و با ترویج فرهنگ کمک رسانی و کمک طلبی معضلات تعداد روزافزون یادگیرندگان مادام العمر را حل کرد.
    کلیدواژگان: کمک طلبی، مجازی، عوامل دموگرافیک، خود تنظیمی، رضایت
  • ندا مودب، الهه محمدی، لیلا بذر افکن صفحات 58-63
    مقدمه
    ارائه بازخورد موثر به فراگیر در حین آموزش بالینی، یکی از شاخص های تدریس اثربخش می باشد. این مطالعه در نظر دارد نظرات دستیاران ارشد و دانشجویان دوره پزشکی عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد نحوه ارائه بازخورد در آموزش بالینی مقایسه نماید.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود. در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شد و از مجموع دستیاران ارشد و دانشجویان دوره پزشکی عمومی، اطلاعات 50 دستیار و 50 دانشجو، جمع آوری شد. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه بازخورد صورت گرفته است. برای تعیین روایی پرسشنامه از 3 نفر از متخصصین نظرخواهی شد. بعد از اعمال نظرات اصلاحی، مجددا روایی صوری ابزار به تایید آنان رسانده شد. برای تعیین پایایی ابزار، ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه بازخورد 84/0 محاسبه شد که بیانگر همسانی درونی مناسب سوالات پرسشنامه می باشد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون های آماری توصیفی (شاخص های فراوانی و درصد) و تحلیلی (chi-square) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    نتایج
    46% از دانشجویان معتقد بودند که همیشه «به طور کلی این نظر موافق بودند. میان پاسخ های دستیاران ارشد و دانشجویان دوره پزشکی عمومی به متغیرهای 5، 6، 9، 10، 13، 16 و 18 رابطه معناداری مشاهده شد. در این میان به غیر از متغیر 9، اکثر افراد (دانشجو و دستیار) گزینه»گاهی اوقات«را برای پاسخ به متغیرها انتخاب کرده بودند.
    نتیجه گیری
    بیشتر دستیاران ارشد و دانشجویان دوره پزشکی عمومی، در آموزش بالینی به طور مناسب، بازخورد دریافت نمی کنند. همچنین دستیاران ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به دانشجویان دوره پزشکی عمومی، از بازخورد دریافتی در طول آموزش بالینی خود، رضایت کمتری داشتند.
    کلیدواژگان: بازخورد، آموزش بالینی، دستیاران، دانشجویان، دانشگاه
  • زهرا کریمیان، جواد کجوری، محمد مهدی ثاقب صفحات 64-75
    پزشکی مبتنی بر شواهد از رویکردهای نوین برای پزشکان به منظور تلفیق تجربیات بالینی و بهترین شواهد موجود است تا زمینه کاربرد متعهدانه آنها را برای اتخاذ تصمیمات تشخیصی و درمانی دقیق، آگاهانه و منصفانه فراهم نمایند. در سال های اخیر مطالعات بسیاری در مورد شیوه های آموزش یا اثربخشی دوره های پزشکی مبتنی بر شواهد انجام شده است. بر این اساس، مقاله حاضر با نگاهی تحلیلی به مقالات مرتبط، به بررسی شیوه های متنوع آموزش و سطوح اثربخشی دوره ها می پردازد. این تحقیق با رویکرد تحلیلی نظری، مبتنی بر روش کتابخانه ای و جستجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی علمی انجام شده است. 42 مقاله مورد بررسی اولیه قرار گرفت و 21 مقاله که اطلاعات کامل تری داشتند بر اساس دو بعد شیوه آموزش و سطح اثربخشی در مطالعه اصلی وارد شدند. نتایج نشان داد در اغلب مطالعات، آموزش دوره های پزشکی مبتنی بر شواهد از سال های ابتدایی پزشکی آغاز می شوند و اگرچه از شیوه سخنرانی در اغلب آموزش ها برای ارائه مفاهیم استفاده شده است، اما رویکرد تلفیقی و بهره گیری از روش های فعال عملی و بحث گروهی بخش مهمی از آموزش دانشجویان بود. همچنین مطالعاتی که در مورد اثربخشی دوره ها انجام شده غالبا به سنجش رضایت و دانش پرداخته اند و در مور کاربست دوره ها شواهد کمتری موجود است بنابراین لازم است نسبت به بهره گیری از شیوه های تعاملی و تلفیقی با رویکرد بین رشته ای در آموزش دانشجویان پزشکی توجه بیشتری شود. بهتر است آموزش دوره های پزشکی مبتنی بر شواهد به صورت پلکانی و متناسب با نیاز آموزشی که دانشجو در دوره علوم پایه. یا بالینی احساس می کند، ارائه شود و ضروری است در مورد اثربخشی دوره های آموزشی در حیطه عمل و تغییر در رفتار بررسی های بیشتری انجام شود.
    کلیدواژگان: پزشکی مبتنی بر شواهد، آموزش، روش تدریس، دانشجو
|
  • Mahdi Mahmodi, Eissa Ebrahimzade, Mahdi Mosakazemi, Mehran Farajollahi, Amir Hossein Mahmoudi Pages 1-14
    Introduction
    In this study, we analyzed the relationship between collaborative learning and student persistence in online education. In fact, the purpose of the study was to examine the relationship between synchronous interactive methods of instruction (e.g. Chat) and asynchronous interactive methods (e.g. Discussion Forum and Email) with the student persistence in online courses.
    Materials And Methods
    The study was descriptive-analytic with survey research methodology. The participants consisted of 744 undergraduate students of electronic education from three Iranian universities. They were selected using a random stratified sampling. The instruments of the study were two researcher-made questionnaires for persistent and non-persistent students with the reliability of 0.79 and 0.82, respectively.
    Results
    The findings of research indicated that in 40% of online courses the main method of interaction between the students and instructors was the same (a combination of chat and email). We also found that there was a positive relationship between the persistence and the students’ attitudes to (p<0.05 and r= 0.744) and cooperation in (p<0.01 and r= 0.863) online courses.
    Conclusion
    As the research literature has confirmed, our findings showed that the instructor’s choice of a specific method of interaction can increase the use of that method by the students. This emphasizes the important role of the instructor –as a facilitator– in the online learning process and the longer student persistence in online courses, in spite of focus on the learners in such courses.
    Keywords: Cooperation, Distance Learning, Communication Tools, Persistence
  • Mohsen Nazarzadeh Zare, Khodayar Abili, Mohammad Ali Arein, Sherkoh Mohammadi Pages 15-24
    Introduction
    The Ministry of Health, as one of the vital and large organizations of Iran, needs to adapt itself to the changes of the world to move from a traditional to a modern knowledge-based organization. The main aim of the present survey was to study the level of use of knowledge-based organizations components in the Department of Health Education from the staff’s viewpoint.
    Material And Methods
    The present study was a descriptive one whose statistical population consisted of all Department of Health Education staff (about 136). Almost all of them were surveyed because of the small size of the population. A research-made questionnaire was used to collect the data. One professor and two experts of the field evaluated the questionnaire and based on their views its validity was confirmed. The reliability of the research instrument was found to be 0.90, using Cronbach’s alpha. Kolmogorov-Smirnov test, T test, Pearson correlation coefficient and Friedman test were used to analyze the collected data.
    Results
    According to the results, the means for the objectives, culture, structure and technology application components were 2.28, 2.23, 2.19, and 2.25, respectively. Therefore, all knowledge-based organizations components in the Department of Health Education were at a poor level.
    Conclusion
    To become a knowledge-based organization, the managers and organizers of this department should pay more attention to providing more opportunities for open communication with the staff and their greater involvement in decision-making and overall strategies, and respecting the expertise of employees.
    Keywords: Knowledge, based Organization, Department of Health Education, Organizational Structure, Organizational Objectives, Organizational Culture, Organizational Technology
  • Seyyed Nasrollah Hosseini, Mari Ataee, Touraj Ahmadi Jouybari, Mehdi Mirzaei Alavijeh, Farzad Jalilian, Behzad Karami Matin, Abbas Aghaei Pages 25-31
    Introduction

    E-learning can result in the promotion of efficiency in the educational processes. However, the development of E-Learning may fail to succeed if the users’ attitudes are not considered. The users’ attitudes are very effective in the adoption and use of E-learning. The purpose of this study was to determine the attitudes of faculty members of Kermanshah University of Medical Sciences on E-Learning.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was conducted, using a stratified proportional random sampling. The participants consisted of the faculties members of Kermanshah University of Medical Sciences. The instrument for data collection was a researcher made questionnaire based on similar studies in two parts: part one with eleven background items, and part two with twelve attitude items. The validity of the questionnaire was approved, using experts’ comments and the reliability was found to be 0.73, using Cronbach's Alpha test. The collected data were analyzed by SPSS-21, using independent T-tests and ANOVA with α=0.05.

    Results

    Maximum scores were 47.23 percent of the total score. Three items, “saving the students’ time”, “solving many problems of teaching” and “saving the teachers’ time” achieved the highest mean score, respectively. Only the faculty members with experience in E-learning education had better attitudes (p=0.003).

    Conclusion

    The attitude of faculty members of Kermanshah University of Medical Sciences toward e-learning was not appropriate. Holding workshops in the field of E-learning by EDC can help to improve the condition.

    Keywords: Attitude, Faculty Member, Distance Education, Teaching Method
  • Mohammad Zare, Rahele Sarikhani, Ehsan Sarikhani, Majid Babazade Pages 32-38
    Introduction
    Development of new technologies including multimedia in teaching has revolutionized the educational process. The purpose of this study was to evaluate the effects of multimedia education on learning and retention in the physiology course for the students of anesthesiology at Hamadan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this study, the pretest-posttest design with a control group was used. The population of this study consisted of all students of Anesthesiology at Hamadan University of Medical Sciences, who were selected using convenience sampling method. The total sample size included 57 students in two classes of 29 and 28 students. The instruments used in this study were a pre-test with the reliability of 0.90, a post-test with the reliability of 0.88, a self-made retention test with the reliability of 0.88, and a self-made multi-media course with the reliability of 0.83. The face and content validity of all these instruments were approved by the experts. The independent T-test and the Levine test were used to analyze the collected data.
    Results
    The findings showed that: 1) the students undergoing multimedia teaching were superior to those with traditional methods (Levin test = 0.968 and p<0.001) 2) the retention rate of students who have been trained through multimedia techniques was higher than that of the students who underwent traditional methods (Levin test = 0.429 and p<0.001).
    Conclusion
    Due to the impact of multimedia on learning and retention of the students, it seems that this method is useful in medical universities.
    Keywords: Multimedia, Learning, Retention, Physiology Course
  • Nasim Saeid, Mehrangiz Alinejad, Mandana Godarzi Pages 39-47
    Introduction
    The aim of this research was to determine the effects of cognitive and meta-cognitive strategies training on self-directed learning readiness and its subscales.
    Materials And Methods
    This study used a quasi-experimental design with a pretest-posttest and a control group. The sampling was based on the multistage cluster random method. The participants were 54 students from Kerman and Rafsanjan Payamnoor universities in the fields of basic and human sciences. They were randomly assigned into two groups. After taking the pre-test, the experimental group was trained on cognitive and meta-cognitive strategies for 8 sessions, while the control group did not receive any intervention. Then the participants were evaluated by the guglielminoself-directed learning questioner. The SPSS software was used for analyzing the data, using ANCOVA.
    Results
    The results of this research showed that education on cognitive and meta-cognitive strategies improved self –directed learning. The most influence was on study skills, problem solving and independence learning.
    Conclusion
    The findings indicated that learning strategies could affected self-directed learning readiness. Therefore, teachers should educate these strategies to their students to improve their skills.
    Keywords: Cognitive, Meta, Cognitive Strategies, Learning strategies, Self, Directed Learning, Students, Effectiveness of Training
  • Bibi Eshrat Zamani, Yasamin Abedini, Zahra Kiani Pages 48-57
    Introduction
    Help seeking is one of the meta-cognitive strategies that are used by learners in self-regulated learning. The main purpose of this study was to compare the dimensions of students’ academic help seeking in e-learning courses and on campus courses.
    Materials And Methods
    The research used a descriptive-survey method. The statistical population consisted of all virtual and on campus students of Isfahan University in three majors of librarianship, Management and MBA in 1389-1390. 300 students were selected by stratified random sampling method. For gathering data a self-made questionnaire was used. This questionnaire was made according to Verhaselt (2008) inventory. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was found to be 0.94, using alpha coefficient of Cronbach’s.
    Results
    The results indicated that there was no significant difference between the virtual and on campus students in terms of different dimensions of help seeking behaviors (p≥05). There was a significant relationship between help seeking aspects (types, resources, threats, avoidance and cultural beliefs) and students’ academic achievements and their satisfaction. Regarding this, there was a statistically significant difference between the virtual and on campus students.
    Conclusion
    From the results of this study we conclude that the virtual universities and producers of educational media could identify the students’ attitudes toward help seeking behaviors and investigate the reasons for help seeking avoidance. Having recognizing the related issues, we can develop and expand the culture of help giving and help seeking behaviors and decrease a lot of problems learners might face.
    Keywords: Help seeking, Virtual, Demographic factors, Self, regulation, Satisfaction
  • Neda Moaddab, Elahe Mohammadi, Leila Bazrafkan Pages 58-63
    Introduction
    Providing learners with effective feedback during clinical training is one of the indicators of effective teaching. This study compares the views of residents and medical students on the way they receive feedback at Shiraz University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This is a descriptive–analytical study. In the present study, random sampling method was employed. The sample consisted of 50 medical students and 50 residents, whose views on the feedback were obtained as the required data. The data were collected through a valid and reliable (Cronbach's alpha = 0.84) questionnaire. The collected data were analyzed through SPSS software, version18, using descriptive (frequency and percentage index) and analytical (chi-square) statistics.
    Results
    46% of the students answered “always” to the option that the feedback "has generally been useful" versus 33.3% of residents who had this view. There was a significant relationship between the residents and medical student's responses to items 5, 6, 9, 10, 13, 16 and 18. Except for the item (variable) 9, the majority of participants [students and residents] chose the option "sometimes" for the items.
    Conclusion
    This study showed that the residents and medical students in clinical education did not get feedback properly. The residents were less satisfied than the medical students with the feedback they received during their clinical training at Shiraz University of Medical Sciences.
    Keywords: Feedback, Clinical Training, Medical Residents, Medical Students, University
  • Zahra Karimian, Javad Kojouri, Mohammad Mahdi Sagheb Pages 64-75
    Evidence-based Medicine is a new approach for physicians to integrate their clinical experiences. It can provide the best evidence to apply such experiences to the right and precise diagnostic and treatment decisions. There have been a lot of studies concerning teaching methods in and efficiency of evidence-based medicine in recent years. As such, the present study, with an analytic view, aims to deal with diverse teaching methods and the levels of efficiency in evidence-based medicine. This research, with an analytical-theoretical view, is a library-based study, seeking data from articles in scientific data-bases. Primarily, 42 articles were reviewed. Out of them, 21 articles with more data on teaching methods and level of efficiency were included in the study. The review revealed that evidence-based medical education would usually start in the early years of medical education. Although lecturing was the dominant teaching method, other methods as integrated approaches, interaction, and group discussion were also common. In addition the studies on the level of efficacy were more concerned with assessing the students’ satisfaction and knowledge but not the application of evidence-based medicine. Therefore, in medical education more attention should be paid to interactive and integrated methods with an interdisciplinary approach. Evidence-based medical education should be presented step by step, based on the students’ educational needs in basic sciences and clinical levels. It is necessary to have more studies on the efficiency of evidence-based medicine in practice and students’ behavioral change.
    Keywords: Feedback, Clinical Education, Residents, Students, University