فهرست مطالب

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال دهم شماره 5 (1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مینا میراحمدی، محمد کریمی، وحید شایگان نژاد، جاوید مستمند صفحه 599
    مقدمه
    بیماری پارکینسون اختلالی مزمن در هسته های قاعده ای مغز است و بصورت پیشرونده عملکرد حرکتی و غیرحرکتی مبتلایان را تحت تاثیر قرار می دهد. ترمور حین استراحت، برادی کینزیا، ریجیدیتی و بی ثباتی وضعی علائم اصلی بیماری پارکینسون محسوب می شوند. مطالعات مختلفی به بررسی ثبات وضعی بیماران مبتلا به پارکینسون خفیف در حالت ایستاده بر دو پا با استفاده از سکوی اندازه گیری نیرو پرداخته اند اما تا آنجا که نویسندگان مقاله مطلع اند اجماع نظری بر کیفیت ثبات وضعی ایستایی این بیماران در وجود ندارد لذا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی ثبات وضعی ایستایی بیماران مبتلا به پارکینسون خفیف با دو رویکرد خطی و غیر خطی آنالیز پارامترهای مرکز فشار می باشد. همچنین بررسی تاثیر کنترل حس بینایی بر تعادل ایستایی این بیماران از اهداف دیگر مطالعه است.
    مواد و روش ها
    هفده نفر با شدت خفیف (Hoehn/Yahr scale: 1) بیماری پارکینسون و 17 فرد سالم همسان مورد مطالعه قرار گرفتند. تست ها بصورت 60 ثانیه ایستادن بر سکوی اندازه گیری نیرو و در حالات چشم باز و بسته انجام شد. دامنه، طول مسیر، سرعت و ریشه میانگین مربعات مرکز فشار در دو راستای قدامی/خلفی و داخلی/خارجی، پارامترهای خطی و آنتروپی تقریبی متغیر غیر خطی مورد محاسبه مرکز فشار بود. جهت آنالیز نهایی اطلاعات از آزمون Mixed ANOVA (2×2) استفاده گردید.
    یافته ها
    مقدار میانگین پارامترهای طول مسیر و سرعت مرکز فشار در راستای قدامی/خلفی، داخلی/خارجی و کلی به طور معناداری در گروه بیمار بیشتر از گروه سالم بود و با بستن چشمان در هر دو گروه افزایش قابل ملاحظه یافت. مقدار میانگین آنتروپی تقریبی قدامی/خلفی و داخلی/خارجی مرکز فشار در گروه بیمار بیشتر از گروه سالم بود اما تفاوت معناداری نداشت. البته با حذف اطلاعات حس بینایی در هر دو گروه بیمار و کنترل افزایش قابل ملاحظه یافت.
    نتیجه گیری
    بیماران در مراحل ابتدایی پارکینسون دارای یک بی ثباتی وضعی ایستایی ساب کلینیکال می باشند. البته جهت کنترل تعادل ایستایی خود به حس بینایی وابسته نیستند.
    کلیدواژگان: ثبات، آنالیز خطی، غیر خطی، پارکینسون، کنترل بینایی
  • مرتضی صادقی، غلامعلی قاسمی، وحید ذوالاکتاف، سمیه طهماسبی صفحه 610
    مقدمه
    بیماری MS یکی از شایع ترین بیماری های مزمن سیستم اعصاب مرکزی است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر 8 هفته ماساژ درمانی بر کیفیت زندگی زنان مبتلا به MS انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، 20 نفر از زنان مبتلا به MS مراجعه کننده به انجمن MS اصفهان به روش در دسترس هدفمند انتخاب شدند. شرط ورود به مطالعه ابتلا به MS عود فروکش کننده با EDSS کمتر از 5/3 بود. بدون آنکه تغییری در برنامه درمانی بیماران داده شود، آنها به صورت تصادفی جفت شده در 2 گروه شاهد (10نفر) و تجربی (10نفر) قرار گرفتند. پس از یک جلسه توجیهی از کلیه آزمودنی ها رضایت نامه کتبی اخذ گردید. پروتکل ماساژ درمانی منطبق بر متد روسی بود و به مدت 2ماه (2 جلسه 30 دقیقه ای در هفته) در گروه تجربی انجام گرفت. کیفیت زندگی بیماران قبل و بعد از دوره تمرینی توسط پرسشنامه QOL_54 اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس برای داده های تکراری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنادارای برای کلیه تحلیل ها 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تمامی عوامل اندازه گیری شده در تحقیق شامل کیفیت زندگی کلی، سلامت جسمانی، و سلامت روانی در بیماران دارای تعامل معنادار بود(004/0p≤ و 98/12≤(18و1)F).
    بحث: بیماران هر دو گروه تحقیق تحت تاثیر مراقبت های پزشکی بودند، اما فقط گروه ماساژ در ابعاد مختلف کیفیت زندگی پیشرفت بیشتری را نشان داد. این یافته ها موید استفاده از ماساژ درمانی به عنوان یک مداخله غیر تهاجمی، کم هزینه و مکمل برای بیماران زن مبتلا به MS می باشد.
    کلیدواژگان: ماساژ درمانی، کیفیت زندگی، MS
  • اکرم جمالی، سعید فرقانی، خدیجه باپیرزاده صفحه 619
    مقدمه
    اختلالات تعادل یکی از مشکلات مهم در افراد با بی ثباتی عملکردی مچ می باشد که ارتباط آن با آسیب گیرنده های مکانیکی مفصل گزارش شده است. کفی بافت دار با تاثیر بر روی پوست پلانتار پا ها ممکن است تعادل را بهبود بخشد و ریسک آسیب در افراد با بی ثباتی عملکردی را کاهش دهد. بنابراین هدف این مطالعه بررسی تاثیر کفی بافت دار بر تعادل ایستادن در افراد با بی ثباتی عملکردی بود.
    مواد و روش ها
    تعادل ایستادن بر روی دو پا در 20 ورزشکار با علائم بی ثباتی عملکردی با استفاده از صفحه نیرو طی دو مداخله: 1) کفی ساده 2) کفی بافت دار از جنس اتیل ونیل استات تست شد. متغیرهای تعادل ایستادن شامل: متوسط مسافت طی شده مرکز فشار، متوسط سرعت مرکز فشار در صفحات قدامی- خلفی و داخلی خارجی، مساحت ناحیه دایره ای محاط بر محدوده ی حرکت مرکز فشار(با اطمینان 95درصد) و مساحت ناحیه چرخش مرکز فشار در واحد زمان بود. تحلیل آماری داده ها با استفاده از تست آماری nonparametric Wilcoxon Signed Rank انجام گرفت.
    یافته ها
    همه متغیرهای تعادل ایستادن حین پوشیدن کفی بافت دار در مقایسه با کفی ساده کاهش یافتند، اما فقط از نظر آماری کاهش معناداری در مساحت ناحیه دایره ای محاط بر محدوده ی حرکت مرکز فشار(با اطمینان 95درصد) بدست آمد (<0.05).
    نتیجه گیری
    استفاده از بافت روی کفی ساده در افراد با بی ثباتی عملکردی ممکن است تا حدودی روی تعادل ایستادن تاثیر گذار باشد.
  • ابراهیم صادقی، اکرم جمالی، مسعود اعتمادی فر صفحه 627
    مقدمه
    اختلالات حسی از عوارض مهم ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس محسوب می گردد. براساس شواهد موجود در افراد سالمند و نیز افراد مبتلا به دیابت و یا بیماری های نورولوژیک سیستم اعصاب مرکزی (مثل سکته مغزی)، کاهش حس ناحیه پا می تواند اثرات منفی بر تعادل، تحرک و کیفیت زندگی افراد به جای گذارد؛ با این وجود مطالعات روی افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس کمتر بر کیفیت حس ناحیه پا متمرکز شده است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع اختلالات حسی در پای افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و تاثیر آن بر تعادل و کیفیت زندگی این افراد می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی 60 فرد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و یک گروه 30 نفره از افراد سالم شرکت کردند. ارزیابی حسی این افراد شامل بررسی حس ظریف پای افراد و حس تشخیص موقعیت مفاصل مچ پا و اولین متاتارسوفالنژیال صورت گرفت. و از تست های حداکثر دسترسی قدامی(FRT) و سنجش زمان بلند شدن از روی صندلی و راه رفتن (TUG) برای ارزیابی تعادل افراد استفاده شد. نهایتا برای بررسی کیفیت زندگی افراد پرسشنامه SF-36 تکمیل گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که ٪3/68 از افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس از نظر حس ظریف و ٪3/63 از آنها از نظر حس عمقی دچار درجاتی از اختلالات حسی می باشند. در مقایسه متغیرهای تعادلی نیز تفاوت های بارزی میان افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و گروه کنترل مشاهده شد. بررسی همبستگی ها میان فاکتورهای حسی و تعادلی و کیفیت زندگی حاکی از وجود روابط معنادار بود (01/0P<).
    بحث: مقایسه داده های حاصل از آزمون های حسی، تعادلی و کیفیت زندگی بیانگر وجود تفاوت های بارز میان افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و افراد سالم بود(01/0P<). مهمترین یافته حاصل از این کار حاکی از شیوع نسبتا بالای اختلالات حسی در پای افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و وجود ارتباطات میان اختلالات حسی با تعادل و کیفیت زندگی در این افراد می باشد. بر اساس این نتایج توصیه می گردد که در طرح برنامه های توانبخشی جهت بهبود شرایط تعادل و ارتقای کیفیت زندگی مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس، به ارزیابی حس پا و درمان مشکلات آن توجه ویژه شود.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، تعادل، کیفیت زندگی، اختلالات حسی
  • زهره شفیع زادگان، محمد تقی کریمی، فاطمه شفیع زادگان، زهراسادات رضاییان* صفحه 637
    مقدمه

    استئوآرتریت زانو یکی از شایع ترین بیماری های مفصلی وابسته به سن است. شدتهای مختلف این بیماری از طریق مکانیزم های جبرانی مختلف منجر به تغییر در الگوی راه رفتن می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی چگونگی تاثیر شدتهای مختلف استئوآرتریت زانو بر پارامترهای زمانی مکانی راه رفتن است.

    مواد و روش ها

    40 زن در سه گروه استئوآرتریت خفیف٬ متوسط و شدید و یک گروه افراد بدون استئوآرتریت بر اساس معیار K-L Scale برای این مطالعه انتخاب شدند. افراد با سرعت مورد دلخواه خود در مسیر تعیین شده آزمایشگاه راه رفتند تا 5 آزمون موفق ثبت گردید. سپس پارامترهای زمانی مکانی راه رفتن شامل طول گام، سرعت، آهنگ راه رفتن، درصد فاز استانس، زمان گام و زمان استانس مورد آنالیز قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تستهای ANOVA و آنالیز Post hoc نشان داد که طول گام و طول گام اصلاح شده تنها پارامترهایی بودند که در گروه سالم تفاوت معنی داری با گروه استئوآرتریت متوسط و شدید داشتند (004/0=P و 001/0=P برای طول گام و 014/0=P و 001/0=P برای طول گام اصلاح شده). گروه استئوآرتریت شدید در تمام متغیرها با گروه های کنترل و استئوآرتریت خفیف دارای تفاوت معنی دار بود (05/0>P). به علاوه زمان گام در افراد دارای استئوآرتریت متوسط به طور معنی داری کمتر از افراد استئوآرتریت شدید بود (038/0=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد متغیرهای زمانی مکانی راه رفتن پارامترهای ارزشمندی برای تفکیک شدت های مختلف استئوآرتریت زانو باشند و می توانند این بیماران را از افراد سالم تفکیک کنند. از بین این پارامترها احتمالا طول گام یک پارامتر مناسب برای تشخیص افراد بدون استئوآرتریت زانو از افرادی است که از این بیماری رنج می برند.

    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، شدت، راه رفتن، زمانی، مکانی
  • محمدتقی امیری خراسانی، منصوره مقربی منظری صفحه 652
    مقدمه
    هدف از این تحقیق، بررسی اثرات روش های کششی ایستا، پویا و بدون کشش در طول گرم کردن بر تعادل ایستا و پویای دانشجویان تربیت بدنی دختر بود.
    مواد و روش ها
    18 دانشجوی تربیت بدنی دختر (قد: 5.94 ± 159.68 سانتیمتر؛ جرم: 5.93 ± 60.21 کیلوگرم؛ سن: 0.63 ± 22.00 سال) برای عملکرد تعادل ایستا با آزمون لک لک و همچنین برای تعادل پویا بوسیله آزمون ستاره بعد از روش های مختلف کششی که شامل کشش ایستا، کشش پویا و بدون کشش بود، سنجیده شدند.
    یافته ها
    افزایش معناداری در تعادل ایستا پس از کشش پویا (3.14 ± 6.34 ثانیه) نسبت به کشش ایستا (2.47 ± 4.40 ثانیه، 0.03=P) وجود داشت. بعلاوه، افزایش معناداری در نمرات دستیابی تعادل پویا پس از کشش پویا (3.76 ± 72.03 درصد طول پایین تنه) نسبت به کشش ایستا (5.35 ± 69.58 درصد طول پایین تنه، 0.01=P) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    محققان نتیجه گرفتند که برای حفظ تعادل، ورزشکاران بهتر است از روش کششی پویا استفاده کنند و بدن خود را هر چه بیشتر به این نوع روش کششی سازگارتر کنند چون این نوع روش کششی موجب افزایش عملکرد تعادل می شود.
  • امیر گلپریان، محمدرضا امیر سیف الدینی، فریبرز محمدی پور صفحه 664
    مقدمه
    هدف از این تحقیق تاثیر پروتکل تمرینی، بر تعادل پویا در هنگام راه رفتن بر روی چوب موازنه در دانش آموزان 11 تا 13 سال بود.
    مواد و روش ها
    30 دانش آموز غیر ورزشکار پسر به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته در یک پروتکل تمرینی شرکت کردند. قبل و بعد از پروتکل تمرینی عملکرد تعادلی آن ها با استفاده از راه رفتن روی چوب موازنه اندازه گیری و مقایسه شد. تغییر موقعیت شانه، لگن و مچ پا توسط دستگاه تجزیه و تحلیل حرکتی اندازه گیری شد. برای تجزیه تحلیل آماری از روش آماری تی وابسته و مستقل در سطح معناداری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج کاهش معناداری در تغییر موقعیت شانه در گروه تجربی قبل و بعد از پروتکل تمرینی و کاهش معناداری در تغییر موقعیت مچ پا در گروه تجربی و کنترل نشان داد ولی تفاوت معناداری در تغییر موقعیت شانه در گروه کنترل و تجربی، تغییر موقعیت لگن در گروه کنترل و تجربی بعد از پروتکل تمرین و تغییر موقعیت لگن در گروه تجربی بعد از پروتکل تمرین و تغییر موقعیت مچ پا در گروه تجربی قبل و بعد از پروتکل تمرین مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج نشان می دهند که تمرینات تعادلی تخصصی بالانس روی دست بیشتر سبب پیشرفت تعادل پویا در اندام فوقانی می شوند.
    کلیدواژگان: تعادل پویا، تمرینات بالانس روی دست، راه رفتن
  • کیوان شریف مرادی، نادر فرهپور، عباس بهرام، محمد تقی کریمی، مهر دخت مزده صفحه 676
    مقدمه
    بیماری پارکینسون با ناهنجاری های حرکتی از جمله تغییر الگوی راه رفتن همراه است. هنوز اطلاعات موجود در زمینه ویژگی های کینتیکی راه رفتن در این بیماران ناکافی است. هدف این تحقیق ارزیابی ویژگی های فضایی-زمانی و نیروی عکس العمل زمین هنگام راه رفتن در بیماران پارکینسون و مقایسه آن با افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 14 مرد مبتلا به بیماری پارکینسون با دامنه سنی 50 تا 75 ساله و 16 مرد سالم با دامنه سنی مشابه مورد مطالعه قرار گرفتند. با استفاده از یک سیستم تحلیل حرکتیVicon (100 Hz) با چهار دوربین سری T و دو دستگاه صفحه نیروی Kistler (1000 Hz) متغیر های فضایی زمانی و نیروی عکس العمل زمین در مرحله استقرار راه رفتن اندازه گیری شدند. بعد از حذف نویز و پردازش داده ها برای تحلیل آماری از آزمون Independent t-test در محیط نرم افزار SPSS-19 و 05/0 <α استفاده شد.
    نتایج
    سرعت راه رفتن، طول گام، اوج دومین نیروی عمودی، و نیروی عکس العمل عقبی-جلویی (جلو برنده) در بیماران به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود(05/0p<). مدت زمان حمایت دوگانه در بیماران بیشتر بود(05/0p<). نیروهای عکس العمل زمین در پای چپ و راست در هر دو گروه قرینه بود(05/0p>).
    بحث: کاهش سرعت راه رفتن و افزایش فاز حمایت دوگانه در افراد پارکینسون ناشی از نوعی انطباق سیستم عصبی-عضلانی برای جبران ضعف تعادل باشد. قله دوم نیروی عکس العمل عمودی (Fz3) با نیروهای عکس العمل عقبی-جلویی (پیش برنده) ارتباط مستقیم دارد و کاهش این نیروها در بیماران پارکینسون ممکن است به دلیل کاهش سرعت راه رفتن باشد. البته راه رفتن آهسته در دراز مدت ممکن است خود موجب ضعف عضلانی گردد.
    کلیدواژگان: پارکینسون، راه رفتن، نیروی عکس العمل زمین، متغیرهای فضایی، زمانی
  • طهمورث طهماسبی، راضیه طهماسبی صفحه 687
    مقدمه
    اندازه گیری مصرف انرژی، یکی از روش های موثر جهت ارزیابی کارآیی پروتز در افراد قطع عضو اندام تحتانی می باشد. هر قطعه پروتزی که بتواند مصرف انرژی فرد را کاهش داده و در عین حال، سبب افزایش راحتی بیمار شود، بهترین انتخاب برای این گروه می باشد. بنابراین، هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان مصرف انرژی در افراد قطع عضو زیر زانو و عوامل موثر بر آن می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش مروری و با استفاده از واژه های کلیدی below knee amputees، transtibial amputee، Energy expenditure، Oxygen consumption، walkingانجام شد. جست و جوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی pubmed، Cochrane library، Google scholar و ISI web of science از سال های 1970 تا 2014 میلادی صورت گرفته است.
    یافته ها
    تعداد 76 مقاله بدست آمد که پس از بررسی عناوین و چکیده مقالات، تعدادی از آنها به دلیل عدم ارتباط با اهداف مطالعه حذف گردید. سپس 20 مقاله واجد شرایط انتخاب شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در پایان، نتیجه گیری کلی به عمل آمد. امتیاز گزارش دهی، روایی خارجی، روایی داخلی (بایاس) و روایی داخلی مخدوش کننده به ترتیب بین 9-4، 3-2، 5-4 و 5-3 متغیر بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه مروری نشان می دهد که مصرف انرژی آمپوته های زیر زانو در طی حرکت از افراد سالم بیشتر است. این موضوع تحت تاثیر عوامل مختلفی شامل سرعت راه رفتن، سطح قطع عضو و الایمنت پروتز قرار دارد. بر خلاف تصور رایج، شواهد موجود نشان می دهد که وزن پروتز، نوع پنجه و طول استمپ، تاثیر معنی داری بر مصرف انرژی ندارد. در مطالعات انجام شده به تاثیر نوع تعلیق پروتز و مناسب بودن فیتینگ آن، بر مصرف انرژی پرداخته نشده است. در مورد مصرف انرژی آمپوته ها، انجام تحقیقاتی با جامعه آماری بزرگتر که دربردارنده انواع مختلف قطع عضو زیر زانو باشد، لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: قطع عضو زیر زانو، مصرف انرژی، راه رفتن، آمپوته
  • محبوبه نخشب، مریم عرب پور، یلدا کاظمی صفحه 704
    مقدمه
    توانایی های داستان گویی در کودکان را می توان پیشگوی خوبی از مهارتهای خواندن و عملکرد تحصیلی دانست. ارزیابی مهارت داستان گویی در دو بخش ارزیابی ساختارهای بزرگ (macro) و کوچک (micro) انجام می شود. در ارزیابی ساختارهای بزرگ، مهارت های توصیف عمل، نتیجه و تحلیل و در ارزیابی ساختارهای کوچک، پیچیدگی نحوی و دستوری در داستان کودک بررسی می شود. این مطالعه با مروری هدفمند بر آخرین مقالات و کتاب های منتشر شده در زمینه ی داستان گویی به مقایسه ی محتوایی روش های مختلف ارزیابی داستان گویی در کودکان پرداخته و مناسبت استفاده از هر نوع ارزیابی را در بافتهای مختلف مورد بررسی قرار داده است.
    مواد و روش ها
    جهت انجام مرور حاضر از کلید واژه های «مهارت های داستان گویی»، «داستان گویی در کودکان»،«ارزیابی مهارت های زبانی»،«ارزیابی داستان گویی» برای جستجو در پایگاه های اطلاعاتی، ASHA،Pubmed، Science direct، Cochrane، Google scholar، Wiley، Iran Medex، Iran Doc، SID بین سالهای 1946- 2014 استفاده شد. 105 مقاله حاصل جستجوی فوق بود، که بعد از مطالعه عنوان و خلاصه مقاله ها از 61 مورد از مرتبط ترین آن ها برای نگارش این مقاله استفاده شده است.
    نتایج
    روش های متنوعی برای تهیه ی نمونه ی گفتاری از داستان گویی کودک وجود دارد از جمله، ساختن داستان، بازگویی داستان و بازگویی تجربیات شخصی. در مقالاتی که مورد بررسی قرارگرفتند ابزارهای متفاوتی برای ارزیابی رسمی داستان گویی ذکرشده بودند که هرکدام از آنها جنبه های مختلفی از درک و بیان داستان گویی را بررسی می کنند همچنین این ابزارها از نظر بررسی ساختارهای بزرگ و کوچک و نحوه ی نمره دهی نیز باهم متفاوتند شیوه ی نمره دهی همه ی این ابزارها به جز پروتکل ارزیابی داستان گویی (NAP) به روش نسخه نویسی انجام می شود.
    بحث: در برخی مطالعه ها نشان داده شده است که در دسترس بودن تصاویر و ارائه ی داستان، روایت پیچیده تر و بلندتری را ایجاد می کند. همچنین تکلیف ساختن داستان نسبت به تکلیف بازگویی سخت تر است و تفاوت ها را بیشتر آشکار می کند. درحال حاضر در ایران NAP، SRT و ENNI دردسترس ترین روش هایی هستند که برای ارزیابی داستان گویی وجود دارد، مورداستفاده قرارگرفته است و می توان به آن ها استناد کرد. همچنین به نظر می رسد به دلیل اینکه ابزار NAP به نسخه نویسی نیاز ندارد، شیوه ی نمره دهی اش نسبت به دیگر ابزارها آسان تر باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی داستان گویی، مهارت داستان گویی، ارزیابی زبانی، ابزار های داستان گویی
|
  • Javid Mostamand, Mina Mirahmadi, Mohaamad Karimi, Vahid Shaygan Nejad, Javid Mostamand Page 599
    Introduction
    Parkinson`s disease (PD) is a chronic disorder of basal ganglia with cardinal signs of resting tremor، bradykinesia، rigidity and postural instability. Various studies have evaluated quiet stance postural stability in mild PD but as the authors know there is no consensus on this issue. Therefore، the aim of this study was to evaluate stance stability of the subjects at early stage of PD with both linear and non-linear approaches. Moreover، it was aimed to find the effect of visual control on quiet stance postural control in the patients affected by this disorder.
    Materials And Methods
    17 patients at early stage of Parkinson disease (H&Y scale: 1) and 17 normal matched subjects were recruited in this study. They were asked to stand on the force plate for 1 minute and postural sway was recorded in two conditions (Opened Eyes and Closed Eyes) with three trials of each condition. The postural stability were evaluated with the linear COP measures of excursion; path length; velocity; Root Mean Square (RMS) and one nonlinear parameter، Approximate Entropy (ApEn) in both directions of anteroposterior (AP) and mediolateral (ML). A 2×2 mixed ANOVA was used for final analysis.
    Results
    The mean values of COP path length and velocity in AP and ML directions were significantly more in PD group in comparison with control group (P˃ 0/028) and increased significantly with eye closure in both groups (P˃ 0/031). The mean values of COP ApEn in AP and ML directions were more in PD patients but the difference was not significant، however they increased significantly after eye closure in both groups (P˃ 0/025).
    Conclusion
    Early stage PD patients have a subclinical postural instability based on both linear and nonlinear COP measures but their dependency to visual sense is not more than healthy subjects to control quiet stance stability.
  • Morteza Sadeghi, Gholamali Ghasemi, Vahid Zolaktaf, Somayeh Tahamasebi Page 610
    Background
    Multiple Sclerosis (MS) is one of the most common chronic diseases. these study aimed to examine the effects of eight weeks of massage therapy on quality of life, in women who sufferers of MS.
    Methods
    This was a true-experimental study. We conveniently selected 20 women volunteers from referrals of the MS Society of Isfahan. The inclusion criteria were to suffer from relapsing–remitting MS with an EDSS less than 3.5. We allocated the subjects into 2 groups of control (10 cases) and experiment (10 cases) by randomized matched sampling. After a session of briefing and collection of informed consent forms, we administered the pre-test. Massage therapy protocol was based on Russian method. It was lasted for 2 months) 2 sessions of 30 minutes per week (. At the end of experimental period, the pos-tests were administered. Our test included QOL-54 quality of life questionnaire. Data were analyzed by repeated measure ANOVA.
    Results
    Changes in all measured variables including mental and physical health dimensions of QOL-54 showed significant interaction (F (1, 18) ≤12.98, P≤0/004).Discussion and
    Conclusion
    Both research groups were under medical care, but it was only the massage group that showed progression in different criteria variables including different dimensions of quality of life. These results suggest that massage therapy could be used as a non-invasive, low cost, and complementary intervention for women MS patients.
    Keywords: Massage therapy, quality of life, fatigue, MS
  • Akram Jamali, Saeed Forghany, Khadijeh Bapirzadeh Page 619
    Introduction
    Balance impairments are one of the important complications in subjects with functional ankle instability (FAI) that has been reported to be associatedwithjoint mechanoreceptorinjuries. Textured insole effecting on plantar cutaneous of the feet, may improve postural control and reduce the risk of injury in subjects with FAI. The aim of this study therefore was to investigate the effect of textured insole on standing balance in subjects with FAI.
    Materials And Methods
    Double limb static balance in21 young athletesdiagnosed withFAIwastested by using force plate during two shod conditions: 1) flat EVA (Ethyl Vinyl Acetate) base insole 2) Textured flat EVA insole. Standing balance variables, includingcenter-of-pressure meandistance and mean velocity in anterior-posterior and medial-lateral directions, area of 95% confidence circle and sway areawere recorded. The results were statistically analyzed using the nonparametric Wilcoxon Signed Rank.
    Results
    All standing balance variables were reduced while wearing textured flat EVA insole compared to flat EVA base insole, but statistically significant reduction only was obtained in the area of 95% confidence circle (433/99±243/87mm2 versus 621/44±440/03mm2، p<0. 05).
    Conclusion
    Use of texture on a flat insole in FAI may have some positive impact on standing balance.
    Keywords: functional ankle instability, static balance, textured insole
  • Ebrahim Sadeghi, Niloofar Fereshtenejad, Ebrahim Sadeghi, Akram Jamali, Masoud Etemadifar Page 627
    Introduction
    sensory impairment is a major complication following Multiple sclerosis (MS). The role of foot sensation in balance and quality of life has been previously documented in elders and people with diabetes and neurological conditions (i.e. Stroke) however less attention has yet been paid to people with MS. This study was to define the prevalence of foot sensory impairments in people who had MS and to investigate its relationship with balance and quality of life (QoL) outcomes.
    Materials And Methods
    Sixty people with Multiple sclerosis (52female/8male, 36/4±8/8years old, 23/3±4/0 Kg/m2) and a group of thirty healthy volunteers (25female/4male, 32/1±9/6 years old, 23/6±4/5 Kg/m2) were recruited in a observational cross-sectional study. Sensory assessments were included light touch test at the foot and proprioception test at the ankle and metatarsophalangial joints. The “Forward Reach Test” (FRT) and “Timed Up And Go” (TUG) tests also were used to assess their balance. At last, SF-36 questionnaire was filled up to quantify the QoL.
    Results
    findining indicated that 68/3% of people with MS had degrees of light touch impairment and 63/3% of them had impairments in proprioception. Significant differences have been shown between the balance and QoL parameters of healthy and MS groups (P<0.01). Foot sensation was directly associated with balance performance and QoL scores in people with MS (P<0.01).
    Conclusion
    There was a significant difference between the balance and QoL parameters of people with MS and healthy subjects (P<0.01) which was associated with their foot sensation. This result suggests that people with sensory problems at their feet have a reduced balance and QoL. More attention should be paid therefore to the sensory problems at the foot while planning a rehabilitation program for people with MS.
    Keywords: Multiple sclerosis, balance, quality of life, sensory impairment
  • Zohreh Shafizadegan, Mohamadtaghi Karimi, Fatemeh Shafizadegan, Zahrasadat Rezaeian Page 637
    Objective

    Knee osteoarthritis (KOA) is one of the most common age related joint diseases. Various grades of KOA lead to change in gait pattern by different compensatory mechanisms. The aim of current study was to determine how KOA severities will affect spatiotemporal parameters of gait.

    Methods

    Forty subjects, in three groups of mild, moderate and severe KOA and a group of people without KOA were recruited in this study according to the K–L scale. The subjects walked with a self‐selected speed along the walking path to collect five successful trials. The spatiotemporal parameters of gait i. e. stride length, speed, cadence, stance percentage, stride time and stance time were analyzed

    Results

    The ANOVA results and post hoc analysis shown «stride length» and normalized stride length are the only parameters that are significantly different in healthy groups with moderate and severe OA subjects (P=0. 004, P=0. 001 for stride length and P=0. 014, P=0. 001 for normalized stride length respectively). Severe KOA was significantly different from mild KOA and control group (P<0. 05) for all studied variables. In addition, stride time in moderate OA participants was significantly less than severe KOA patients (P=0. 038).

    Conclusion

    It seems that spatiotemporal parameters of gait are valuable parameters for distinguishing KOA severities and differentiating it from healthy joint. Among them, stride length may be a good parameter for identifying healthy subjects and those suffering from different OA severities.

    Keywords: Knee Osteoarthritis, Severity, Gait, Spatio, temporal
  • Mohammadtaghi Amiri, Khorasani, Mansooreh Mogharabi Manzari Page 652
    Introduction
    One of the main sections of warm up is stretching which the importance of them is static and dynamic stretching. The purpose of this study was to examine the effects of static and dynamic stretching within a pre-exercise warm-up on the static and dynamic in soccer players.
    Materials And Methods
    Eighteen physical education female students (height: 159.68 ± 5.94 cm; mass: 60.21 ± 5.93 kg; age: 22.00 ± 0.63 years (Mean ± SD)) were participated voluntarily. Before and after different warm-up protocols consisting of static stretching (SS), dynamic stretching (DS), and no stretching (NS), to measure static and dynamic balance were used the stork test and the star excursion balance test, respectively. Statistical analysis was conducted ANOVA Repeat Measure and Tukey’s testes.
    Results
    There was a significant increase in static balance after DS (6.34 ± 3.14 s) vs. SS (4.40 ± 2.47 s) (p = 0.03). In addition, there was a significant increase in dynamic balance after DS (72.03 ± 3.76) vs. SS (69.58 ± 5.35) (p = 0.01). One the other hand, there are no significant differences in static and dynamic balance after NS vs. DS and SS.
    Conclusion
    Researchers concluded that dynamic stretching cause to increase the static and dynamic balance performance. Therefore, they should update their body with this type of stretching.
    Keywords: Dynamic Stretching, Static stretching, Warm, up, Dynamic balance, Static balance
  • Amir Golparian, Mohammad Reza Amirseyfadini, Fariborz Mohammadipour Page 664
    Purpose
    This study intended to the effect of exercise protocol on 11 – 13 years old students’ dynamic balance while walking on balance beam.
    Materials And Methods
    30 non-athlete male students were equally and randomly assigned to an experimental (weight: 400.43 ± 8.34; height: 148.20 ± 6.87) and a control group (weight: 425.56 ± 7.25; height: 148.46 ± 7.28). The experimental group participated in an eight week training program (handstand training). Before and after the training protocol, the students were asked to walk on a balance beam and their balance performance were measured and compared. Changes in the position of the shoulders, hip and ankles were measured through motion analysis device. For statistical analysis was used software SPSS 21 and independent and paired samples t-test analysis were run on the data at the 0.05 level of significance.
    Results
    In between group analysis revealed significant differences between control and experimental group only in the case of position of shoulder (P = 0.02). In within group analysis significant differences were observed only in the position of ankle in the experimental group before and after the exercise protocol (P = 0.04).
    Conclusion
    Overall, findings of the study indicate handstand balance exercise improve dynamic balance in upper extremity.
    Keywords: Dynamic balance, Handstand, Walking
  • Keyvan Sharifmoradi, Nader Farahpour, Abbas Bahram, Mohammad Taghi Karimi, Mehrdokht, Mazdeh Page 676
    Introduction
    Parkinson disease (PD) is associated with abnormalities in movements, including in gait. Yet, there is lack of information about kinetic aspects of gait in PD. The objectives of this study were to evaluate the temporal variables and ground reaction forces during gait in PD patients and control group.
    Materials And Methods
    twelve patients with PD and 15 normal elderly subjects of between 50-75 years of age participated in this study. A Vicon motion analysis system with four cameras and as well as two Kistler force plates were used to measure the temporal variables and ground reaction forces (GRF) during the gait. For statistical analysis independent student-t test was used. The type one error was set at α<0.05.
    Results
    Walking speed, stride length, second pick of vertical ground reaction force, and posterior-anterior (propulsive) forces in patients were significantly smaller than that of in normal subjects (p <0.05). The double support time in PD patients was increased compared to normal subjects (p>0.05). GRF in both groups were symmetrical.
    Conclusion
    Reduced walking speed, increased double support time in PD patients could be due to a neuromuscular adaptation to compensate balance deficit. The second peak of the vertical GRF and the propulsive force (posterior-anterior) GRF are related and the decreased GRF in PD might be due to the reduction of the walking speed. However, this pattern may result in a muscle weakness in long term.
    Keywords: Parkinson's Disease, gait, kinetics
  • Tahmoureth Tahmasebi, Razieh Tahmasebi Page 687
    Introduction
    Measuring the energy consumption is one of the effective methods for evaluating the effectiveness of the prostheses in lower limb amputees. Every prosthetic components that could reduce the energy consumption while increasing patient comfort, it is the best choice for this group. Therefore, the aim of this study was to evaluate the energy consumption of below-knee amputees and the factors affecting it.
    Materials And Methods
    This review was done with use of these keywords: below knee amputee, trans-tibial amputee, Energy expenditure, Oxygen consumption and walking. An electronic search was done via the PubMed, Cochrane library, Google scholar and ISI web of science databases from 1970 to 2012.
    Results
    76 articles were obtained after review the titles and abstracts of papers, some of them were excluded due to non-communication purposes. Then 20 articles were eligible and were analyzed and at the end, the conclusion was taken. The scores of reporting, external validity, internal validity (bias), and internal validity (confounding) varied between 4-9, 2-3, 4-5, and 3-5, respectively.
    Conclusion
    This review shows that the energy consumption of below-knee amputees during walking was more than non-amputees persons. It is influenced by many factors including walking speed, level of amputation and alignment. Contrary to popular perception, the evidence shows that the weight of the prosthesis, type of prosthetic feet and length of stamp was no significant effect on energy consumption. The effect of prostheses suspension and proper fitting on energy consumption, the power consumption is not studied. Research conducted by the larger community that includes a variety of below-knee amputation, be required to appear.
    Keywords: Below knee amputees, Energy consumption, Walking
  • Mahbubeh Nakhshab, Maryam Arabpour, Yalda, Kazemi Page 704
    Introduction
    Narrative abilities have been shown as good predictors of reading skills and academic achievements. Assessment of narrative skills includes two parts of macro- and micro-structures. The current review systematically investigates narrative studies in terms of describing and comparing different narrative assessment methods to report adequacy of the methods in various contexts.
    Materials And Method
    The search strategy included key words like “narrative skills”, “narrative in children”, “language skills assessment” and “narrative assessment tool”. Data bases included ASHA publication, PubMed, Science direct, Google Scholar, Cochrane, Wiley, IranMedex, IranDoc, and SID between 1946 and 2014. The abstract and title of papers were evaluated based on inclusion/exclusion criteria.
    Results
    Sixty one out of 105 published documents were eligible to be reviewed. The reviews showed that children’s oral narratives are assessed through language samples. Various methods have been developed to measure children’s narrative skills including story generation, story retelling, and personal narratives. Moreover, different narrative assessment tools are developed to assess either narrative production or narrative comprehension in both levels of micro- and macro- structures. Except for Narrative Assessment Protocol (NAP), scoring procedures in other tools is transcription.
    Discussion
    Familiar pictures and story retelling provide more complex and longer narratives. Narrative generation task is more difficult than narrative retelling task and is more capable to differentiate language disabilities. Narrative assessments recently available in Iran include NAP, SRT, and ENNI. Among them, it has been claimed that NAP is more user-friendly due to the convenient of online scoring procedure which needs further research.
    Keywords: narrative, narrative assessment, language skills, children, systematic review