فهرست مطالب

روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران - سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، بهار 1383)

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، بهار 1383)

  • 108 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1383/02/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • میر فرهاد قلعه بندی، عزیزه افخم ابراهیمی صفحه 4
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی الگوهای شخصیتی افراد داوطلب جراحی زیبایی بینی انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر یک بررسی توصیفی – مقطعی است. آزمودنی های پژوهش 30 نفر (24 زن، 6 مرد) درخواست کننده ی جراحی بینی بودند که به درمانگاه گوش و حلق و بینی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مراجعه و برای ارزیابی روان شناختی پیش از عمل به بخش روانپزشکی این بیمارستان ارجاع شده بودند. این افراد به کمک مصاحبه ی بالینی مبتنی بر DSM و آزمون MCMI-II ارزیابی شدند. تحلیل داده ها به کمک روش های آمار توصیفی و آزمون خی دو انجام شد.
    یافته ها
    فراوانی الگوهای شخصیتی وسواسی- خودشیفته در درخواست کنندگان جراحی بینی به طور معنی داری بیشتر از سایر الگوهای شخصیتی است.
    نتیجه
    درخواست جراحی زیبایی باید به عنوان تعامل عامل های روان شناختی فردی و تاثیرهای فرهنگی در نظر گرفته شود. بهره گیری از مقیاس های هنجاریابی شده در زمینه ی تصویر بدنی و شخصیتی برای ارزیابی میزان نارضایتی از تصویر بدنی، از جراحی های غیرضروری پیش گیری می کند.
    کلیدواژگان: الگوهای شخصیتی، جراحی زیبایی بینی، ارزیابی شخصیتی، تصویر بدنی
  • مریم علمدار ساروی، میر فرهاد قلعه بندی صفحه 11
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های شخصیتی داوطلبان انجام جراحی زیبایی، انجام شده است.
    روش
    در یک بررسی مقطعی- توصیفی طی چهار ماه صد داوطلب انجام جراحی زیبایی (82 زن و 18 مرد) که به یک کلینیک جراحی مراجعه نموده بودند، در مرحله ی پیش از عمل جراحی (گرفتن عکس و انجام آزمایشات لازم) به کمک پرسش نامه ی شخصیتی MMPI-PD، ارزیابی شدند. این افراد در دامنه ی سنی 16 تا 45 سال (میانگین سنی 8/23 سال) بودند. داده ها به کمک آمار توصیفی تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که شیوع الگوی شخصیتی خودشیفته 19%، نمایشی 11%، وسواسی 10%، اجتنابی 9%، اسکیزویید 6%، مرزی 4%، منفی گرا 3%، و وابسته، ضداجتماعی و بدگمان نیز هر یک 1% است. 35% هیچ یک از ویژگی های مورد بررسی را نداشتند.
    نتیجه
    بیشتر مراجعه کنندگان برای انجام جراحی زیبایی دارای الگوی شخصیتی خودشیفته می باشند. این یافته نشان دهنده ی تاثیر عوامل روان شناختی در تقاضای جراحی زیبایی می باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، جراحی زیبایی، ام، ام، پس، آی
  • مریم رسولیان، فاطمه الهی، عزیزه افخم ابراهیمی صفحه 18
    هدف
    این پژوهش به منظور تعیین میزان فرسودگی شغلی در سه بعد خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و کاهش کفایت شخصی و بررسی ارتباط آن با ویژگی های شخصیتی پرستاران انجام شده است.
    روش
    210 پرستار شاغل در بیمارستان رسول اکرم (ص) برپایه ی پرسش نامه ی فرسودگی شغلی مازلاک و پرسش نامه ی شخصیتی چند محوری مینه سوتا، مقیاس اختلال شخصیت ارزیابی شدند. از این تعداد، 184 پرسش نامه تکمیل گردید و بقیه ی پرسش نامه ها بدون پاسخ بود یا به طور ناقص پاسخ داده شده بود (میزان پاسخ: 6/87%). 4 گروه از افراد مورد بررسی که بالاترین فراوانی ویژگی های شخصیتی را داشتند انتخاب گردیدند. برای تحلیل تفاوت میانگین نمره ی فرسودگی در این گروه ها، روش تحلیل پراش یکطرفه (ANOVA)، روش آماری تحلیل پراش چند طرفه (MANOVA) و روش تعقیبی Post- hoc با روش Least به کار برده شد.
    یافته ها
    میزان کلی فرسودگی شغلی در پرستاران در بعد خستگی هیجانی، متوسط، در بعد مسخ شخصیت، پایین و در بعد کفایت شخصی، متوسط بود. افراد مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری بالاترین میزان خستگی هیجانی و پایین ترین میزان کفایت شخصی را نشان دادند. افراد نمایشی و خودشیفته به ترتیب دارای بالاترین میزان مسخ شخصیت و کفایت شخصی بودند.
    نتیجه
    میزان فرسودگی شغلی، افزون بر ارتباط با متغیرهای شغلی و جمعیت شناختی، در گروه های شخصیتی مختلف نیز متفاوت است.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، ویژگیهای شخصیتی، خستگی هیجانی، مسخ شخصیت، کفایت شخصی، پرستاران
  • صادق نصری صفحه 25
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی همه گیرشناسی نشانگان خستگی مزمن وارتباط آن با مشکلات روانپزشکی در پرستاران زن شاغل در بیمارستان های آموزشی زیرمجموعه ی دانشگاه های علوم پزشکی شهرهای تهران و اهواز بود.
    روش
    آزمودنی های پژوهش 1263پرستار بودند که 175 نفر از شهر اهواز به روش سرشماری نمونه گیری و 1088 نفر از شهرتهران که به روش طبقه ای تصادفی گزینش شدند. برای گردآوری داده ها پرسش نامه ی سلامت عمومی، مقیاس خستگی چالدر، مقیاس شدت خستگی کروپ، شاخص وایت لی و مصاحبه ی بالینی به کار برده شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که میزان شیوع نشانگان خستگی مزمن در نمونه ی مورد بررسی 3/7%، در پرستاران شهر اهواز 4/3 % ودر پرستاران شهر تهران 9/7% بود. هم چنین میزان شیوع این نشانگان درپرستاران متاهل 9/7% ودر پرستاران مجرد 5/6% بود. همبستگی خستگی با خودبیمارانگاری، شکایت های بدنی، اضطراب ومشکلات خواب، اختلال درکارکرد اجتماعی وافسردگی معنی دار بود.
    نتیجه
    پرستاران مشغول به کار در بیمارستان های تهران و اهواز وضعیت روانی مطلوبی ندارند.
    کلیدواژگان: خستگی، نشانگان خستگی مزمن، همه گیر شناسی، پرستاران
  • علی اکبر نجاتی صفا، ونداد شریفی، جواد علاقبند راد صفحه 34
    هدف
    این پژوهش با هدف مقایسه الگوی نقص نظریه ی ذهن در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا، مانیای پسیکوتیک و گروه بهنجار انجام شده است.
    روش
    آزمودنی های پژوهش را 19 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا، 15 بیمار مانیای پسیکوتیک، و 16 فرد بهنجار تشکیل داده اند. گردآوری داده ها به کمک دو آزمایه ی «باور نادرست» رده ی اول، دو آزمایه ی «باور نادرست» رده ی دوم، و دوآزمایه ی داستان مصور برای سنجش نظریه ی ذهن انجام شد. کلیه ی آزمودنی ها از نظر بهره ی هوشی و تمام بیماران ازنظر شدت علامت شناسی و میزان داروی مصرفی بررسی شدند.
    یافته ها
    بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا و مانیای پسیکوتیک در نمره ی مجموع آزمایه های باور نادرست ضعیف تر از گروه بهنجار عمل کردند و از این نظر تفاوت معنی داری میان دو گروه بیمار دیده نشد. هم چنین گروه مانیای پسیکوتیک، در یک آزمایه ی باور نادرست رده ی دوم ضعیف تر از افراد بهنجار عمل کرد. سایر تفاوت ها معنی دار نبود. بهره ی هوشی سه گروه تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشت.
    نتیجه
    با توجه به وجود نقص نظریه ی ذهن در بیماران مانیک پسیکوتیک، ممکن است این ناتوانی برای اسکیزوفرنی اختصاصی نباشد، و در سایر انواع پسیکوز نیز دیده شود.
    کلیدواژگان: نظریه ی ذهن، اسکیزوفرنیا، مانیا، پسیکوز، داستان های باور نادرست، داستان مصور
  • عبدالرسول نیکخوی، عبدالکریم اخلاصی، رضا دواساز ایرانی صفحه 43
    هدف
    این پژوهش به بررسی تاثیر مشاوره ی روانی در کاهش افسردگی مردان و زنان پس از عمل جراحی بستن لوله پرداخته است.
    روش
    در این بررسی مداخله ای 99 نفر از مراجعان به مرکز تحقیقات و تنظیم خانواده ی اهواز در سال 1378 که به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه جای داده شده بودند، شرکت داشتند. برای ارزیابی میزان افسردگی مراجعین، فرم کوتاه مقیاس افسردگی بک، به کار برده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک روش های آماری توصیفی و آزمون t انجام شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که بین گروهی که از مشاوره ی روانی برخوردار بودند (گروه آزمایشی) و گروهی که مشاوره ی روانی نداشتند (گروه گواه) در میزان افسردگی پس از عمل جراحی تفاوت معنی داری وجود دارد. هم چنین افسردگی در مردان و زنان تفاوت معنی داری داشت.
    نتیجه
    به طورکلی بررسی حاضر نشان داد که میزان افسردگی پس از عمل جراحی بستن لوله، در گروهی که پیش از عمل جراحی از مشاوره ی روانی برخوردار شده اند، کمتر از گروهی است که از مشاوره ی روانی بی بهره بوده اند.
    کلیدواژگان: کشاوره ی روانی، افسردگی، بستن لوله، وازکتومی، توبکتومی، اهواز
  • مجید صادقی، حمیدرضا کاظمی صفحه 49
    هدف
    این پژوهش به منظور بررسی میزان شیوع دمانس و افسردگی در سالمندان ساکن در خانه های سالمندان استان تهران انجام شده است.
    روش
    در این بررسی 279 نفر (135 مرد، 144 زن) از سالمندان بالای 65 سال خانه های سالمندان استان تهران در پاییز و زمستان 1381 که دارای سواد خواندن و نوشتن بودند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به کمک آزمون های مقیاس افسردگی سالمندان، ارزیابی مختصر وضعیت روانی و مصاحبه ی بالینی برپایه ی DSM-IV ارزیابی شدند. داده های پژوهش به کمک روش های آمار توصیفی و آزمون آماری خی دو تحلیل گردید.
    یافته ها
    4/43% افراد مورد بررسی مبتلا به دمانس بودند. 8/16% افراد، افسردگی خفیف و 7/14% افسردگی اساسی داشتند. 4/10% از افراد نیز تحت درمان با داروهای ضد افسردگی بودند. دمانس با ناتوانی حرکتی و بی اختیاری ادرار رابطه ی معنی دار داشت، ولی افسردگی با هیچ یک از آنها رابطه ی معنی داری نداشت. هم چنین افسردگی با مدت اقامت در خانه های سالمندان نیز رابطه ی معنی داری نداشت.
    نتیجه
    با درنظر گرفتن شیوع بالای دمانس و افسردگی در خانه ی سالمندان، توجه به تشخیص و درمان آنها باعث بهبود وضعیت بهداشت روان و کیفیت زندگی در این مراکز می گردد.
    کلیدواژگان: خانه ی سالمندان، افسردگی، دمانس
  • نسرین عاقلی، محمود حجاران صفحه 56
    هدف
    این پژوهش به منظور بررسی ارتباط میان شدت اضطراب با ازدیاد فشارخون، میزان چربی های خون و علایم بیماری های قلبی انجام شده است.
    روش
    آزمودنی های پژوهش را 606 زن و مرد 65-35 ساله ی ساکن شهر تهران تشکیل داده اند که در یک پژوهش توصیفی- مقطعی با روش نمونه گیری خوشه ای- تصادفی انتخاب شده بودند. این افراد با اندازه گیری فشار خون، سنجش چربی های خون به کمک روش های آنزیمی و تشخیص علایم بیماری های قلبی توسط پزشک بررسی شدند و شدت اضطراب آنها به کمک پرسش نامه های پیشنهادی زیگموند و اسنیت اندازه گیری شد. داده های گردآوری شده با بهره گیری از آزمون های آماری t، تحلیل واریانس و خی دو تحلیل گردید.
    یافته ها
    زنان به طور معنی داری بیشتر از مردان دچار اضطراب بودند. میان شدت اضطراب و افزایش فشار خون های سیستولیک و دیاستولیک و کمبود کلسترول HDL ارتباط معنی دار دیده شد ولی شدت اضطراب با ازدیاد کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسرید رابطه ی معنی داری نداشت. هم چنین میان شدت اضطراب و احساس درد در قفسه ی سینه، طپش قلب و نارسایی میوکارد رابطه ی معنی داری دیده شد.
    نتیجه
    وجود اضطراب با برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی در ارتباط است.
    کلیدواژگان: اضطراب، بیماریهای قلبی، عروقی، کلسترول، تری گلیسیرید، اردیاد فشار خون
  • عباس بخشی پور رودسری، محمود دژکام، امیر هوشنگ مهریار، بهروز بیرشک صفحه 63
    هدف
    هدف بررسی حاضر، ارزیابی روایی الگوی سلسله مراتبی تلفیقی براون، کورپیتا و بارلو است. در این الگو، روابط ساختاری ویژگی های اساسی اختلال های اضطرابی و افسردگی و ابعاد الگوی سه بخشی اضطراب و افسردگی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش
    در پژوهش حاضر با داده های فراهم آمده از 255 بیمار سرپایی مبتلا به اختلال های اضطرابی و افسردگی، نخست از طریق تحلیل عاملی تاییدی (CFA)، روایی الگوی پنج عاملی اختلال های اضطرابی و افسردگی DSM-IV و روایی الگوی سه بخشی افسردگی و اضطراب سنجیده شد. سپس با بهره گیری از مدل یابی معادله ی ساختاری (SEM)، الگوی ساختاری سه سطحی براون و همکاران با الگوهای رقیب مقایسه شد تا برازنده ترین الگو برای داده ها آشکار شود.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده از روایی افتراقی الگوی پنج عاملی اختلال های اضطرابی و افسردگیDSM-IV و مدل سه بخشی اضطراب و افسردگی حمایت می کند. از میان چند الگوی ساختاری، بهترین برازش برای ساختاری به دست آمد که در آن عوامل مرتبه ی بالای ابعاد عاطفی یعنی عاطفه ی منفی و عاطفه ی مثبت به شیوه ی قابل انتظار روی عوامل اختلال اضطرابی و افسردگی، اثر معنی دار می گذارند.
    نتیجه
    الگوی سلسله مراتبی تلفیقی فوق، با درنظر گرفتن محدودیت های پژوهش حاضر، مورد تایید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: الگوی سه بخشی اضطراب و افسردگی، الگوی ساختاری سه سطحی اضطراب و افسردگی، تحلیل عاملی تاییدی، مدل یابی معادله ی ساختاری
  • سید بهنام الدین جامعی، مرضیه کیانی، محمد تقی جغتایی، شاهرخ سیروس، مژگان حدادیان صفحه 77
    هدف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه ی برخی عوامل کارکردی نشان دهنده ی برتری جانبی مغز در دو گروه کودکان سالم و عقب مانده ی ذهنی با سن عقلی یکسان بوده است.
    روش
    با بهره گیری از جدول ارزیابی رشد عصبی – مغزی دلاکاتو، عوامل کارکردی نشان دهنده ی برتری جانبی، شامل برتری جانبی بینایی، شنوایی، حرکات دست و حرکات پا در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. آزمودنی های پژوهش را 30 نفر کودک عقب مانده ی ذهنی مشغول به آموزش در 3 مرکز آموزش و پرورش کودکان استثنایی شهرستان سبزوار با سن عقلی 72-60 ماه و 60 کودک عادی دوره ی آمادگی هشت مهدکودک وابسته به بهزیستی این شهرستان با سن عقلی یکسان، تشکیل دادند. تحلیل داده ها به کمک روش های آمار توصیفی، آزمون آماری خی دو و آزمون دقیق فیشر انجام شد.
    یافته ها
    این بررسی تفاوت معنی داری در عوامل نشان دهنده ی برتری جانبی کارکردی مغز میان دو گروه کودکان یادشده نشان داد.
    نتیجه
    برتری جانبی کارکردی مغز در کودکان عقب مانده ذهنی و کودکان عادی دارای روند متفاوتی می باشد.
    کلیدواژگان: رشد روانی، حرکتی، عقب ماندگی ذهنی، برتری جانبی مغز، دلاکاتو
|
  • M.F. Ghalehbandi , A. Afkham Ebrahimi, M.A Page 4
    Objectives
    This project appraised the personality patterns of cosmetic rhinoplastic patients.
    Methods
    This was a descriptive-cross sectional evaluation. The subjects of the project were 30 clients (24 female, 6 male) requesting cosmetic rhinoplastic surgery from ENT clinic of Hazrat-e-Rasoul Hospital. They were referred to the psychiatric ward of the hospital for preoperational psycholo-gical assessment. The subjects were evaluated by DSM based clinical interview and MCMI-II test. The data were analyzed by descriptive statistical methods and chi-square.
    Findings
    The frequencies of obsessive-compulsive and narcissistic personality patterns were sig- nificantly more prevalent than other personality patterns.
    Results
    The requests for cosmetic surgeries should be considered with regard to interaction of in- dividual psychological factors and cultural influences. Taking advantage of standardized assess-ments in the areas of body image and personality for evaluation of the degree of dissatisfaction with body image would prevent unnecessary surgeries.
  • M. Alamdar Saravy , M. F. Ghalebandi Page 11
    Objectives
    The aim of this project was to assess the personality traits of candidates for esthetic surgery.
    Method
    This was a cross-sectional descriptive study of 100 candidates for esthetic surgery (82 females, 18 males) at a clinic. The subjects ranging from 16 to 45 years old with the mean age of 23.8 were evaluated by MMPI-PD before the surgery stage (taking photographs and executing the necessary laboratory work). Data were analyzed via descriptive statistics.
    Findings
    The prevalence of various personality patterns included narcissistic 19%, histrionic 11%, obsessive- compulsive 10%, avoidance 9%, schizoid 6%, borderline 4%, negativistic 3%, depen-dent 1%, antisocial 1%, and paranoid 1%. Thirty five percent did not indicate any detectible perso- nality traits.
    Results
    Most of the esthetic surgery patients show narcissistic personality traits. This result points out the impact of psychological factors on seeking esthetic surgeries.
  • M. Rasoulian , F.Elahi , A. Afkham Ebrahimi, M.A Page 18
    Objectives
    This project aimed to evaluate both the level of job burnout in three dimensions of emo- tional exhaustion,depersonalization,and decrement of personal accomplishment as well as assess- ing its relationship to personality traits.
    Method
    210 nurses working in Rasoul Akram Hospital were evaluated by Maslach Burnout Inven- tory (MBI) and Minnesota Multiphasic Personality Inventory-Personality Disorders (MMPI-PD). 184 questionnaires were completed; the rest were either unanswered or partially answered (response rate: 87.6%). The four groups of subjects with the most frequent personality traits were selected. Analysis of Variance (ANOVA), the Multivariate Analysis of Variance (MANOVA), and Post hoc Least method were used for the analysis of the differences between burnout mean scores.
    Findings
    Nurses’ total level of job burnout was assessed as average in emotional exhaustion, low in depersonalization, and average in personal accomplishment. The subjects afflicted with obsessive- compulsive disorder exhibited the highest level of emotional exhaustion and the lowest level of personal accomplishment. Histrionic and narcissistic subjects respectively indicated the highest level of depersonalization and personal accomplishment.
    Results
    The level of job burnout is different in various personality groups in addition to its rela-tion to occupational and demographic variables.
  • S. Nasri, Ph Page 25
    Objectives
    The present project studied epidemiology of Chronic Fatigue Syndrome (CFS) and its relation to psychiatric difficulties in female nurses. These nurses were employed at educational hos- pitals under the auspices of Tehran and Ahvaz Universities of Medical Sciences.
    Method
    The project’s subjects were 1263 nurses;175 of them were selected through census sampling from the city of Ahvaz and 1088 were selected from Tehran via stratified random sampling.To collect data, the followings were used: General Health Questionnaire (GHQ), Chalder of Fatigue Scale (COFS), Krupp Fatigue Severity Scale (KFSS), Whitely Index (WI), and clinical interviews.
    Findings
    This evaluation showed that the prevalence of CFS was 7.3% in all nurses under study. The prevalence was 3.4% and 7.9% in nurses from Universities of Ahvaz and Tehran respectively. Furthermore,the prevalence of the syndrome was 7.9% in married nurses and 6.5% in nurses who were single.There was a significant correlation between fatigue and hypochondriasis, somatic com- plaints, anxiety and sleep disturbances, social dysfunction and depression.
    Results
    The nurses employed at Universities of Tehran and Ahvaz lack suitable mental health con- dition.
  • A.A. Nejatisafa , V. Sharifi , J. Alaghbandrad Page 34
    Objectives
    This project was implemented to compare the deficit patterns of Theory of Mind (TOM) in three groups of schizophrenic patients, psychotic manic patients, and normal subjects.
    Method
    The subjects of the study comprised three groups of 19 patients with schizophrenia, 15 patients with psychotic mania, and 16 normal subjects. To assess TOM ability, collection of data was completed by two first-order false belief tasks,two second-order false belief tasks, and two comic strips. All subjects were appraised on the basis of intelligence quotient (IQ), symptomatology, and the amount of medication taken.
    Findings
    The two groups of schizophrenic patients and psychotic mania performed worse than the normal subjects in cumulative score of false belief tasks, but there was no significant difference between the two clinical groups. Furthermore, the psychotic mania group presented a worse per-formance than the normal subjects in a second-order false belief task. Other differences were not re-markable. No significant difference was found in the IQ scores between the three groups.
    Results
    Considering the presence of TOM deficit in psychotic mania as well, such a deficit might not then be specific to patients with schizophrenia and may be present in the other kinds of psy-chosis.
  • A. Nikkhooi , A. Ekhlasi, B.A., R. Davasaz Irani, M.A Page 43
    Objectives
    The aim of this project was to evaluate the effect of counseling on reduction of depress- ion post tubal ligation surgery.
    Method
    In this interventional study, 99patients referred to the Ahwaz Family Planning Research Center (AFPRC) in1999 were selected randomly and inserted in the case and control groups. The short form, Beck Depression Inventory was used to assess the level of depression. Data were ana-lyzed by descriptive-statistics and t-test.
    Findings
    There was a significant difference between the group that received counseling (case group) and the group with no counseling (control group) in the level of depression post surgery. Furthermore, a significant difference in the level of depression was shown between males and females in the study.
    Results
    The level of depression post vasectomy surgery was less in the group that received counsel- ing prior to the surgery than the group with no counseling.
  • M. Sadeghi , H. R. Kazemi Page 49
    Objectives
    The aim of this project was to evaluate the prevalence of dementia and depression among residents of elderly nursing homes in Tehran province.
    Method
    279 literate elderly over the age of 65 years old (135 males, 144 females) were selected through convenient sampling. At the time of the study,in autumn and winter of 1381, the subjects had residence at elderly nursing homes in Tehran province. They were evaluated by Mini-Mental State Examination, Geriatric Depression Scale, and a DSM-IV based clinical interview. The data were analyzed by descriptive statistical methods and chi-square.
    Findings
    43.4% of subjects were afflicted with dementia. 16.8% were diagnosed with mild and 14.7% with major depressive disorders. 10.4% were under treatment with antidepressant medica-tions. There was a significant correlation between dementia and difficulties in movements as well as incontinence; however there was no significant correlation between depression and those two factors.Moreover there was not any significant correlation detected between depression and dura- tion of residence at the nursing homes.
    Results
    Considering the high prevalence of dementia and depression in nursing homes, attending to diagnosis and treatment of these disorders can exert beneficial effects on the resident’s mental health status and quality of life at such centers.
  • N. Agheli , M. Hajaran, M.A Page 56
    Objectives
    The aim of this project was to evaluate the intensity of anxiety and its relation with hypertension, the level of serum lipids, and symptoms of cardiovascular diseases.
    Method
    606 males and females between the ages of 35-65 residing in Tehran were selected by random-cluster sampling and participated as the subjects of this descriptive-cross sectional study. The subject's blood pressure, serum lipids (via enzymatic methods), and symptoms of cardiovas-cular diseases were evaluated by physicians. The intensity of their anxiety was determined by Zig- mond and Snaith questionnaires. Data were analyzed by t-test, analysis of variance, and 2.
    Findings
    The intensity of anxiety was observed significantly more in women than men. There was a significant correlation between the intensity of anxiety with systolic and diastolic hypertension and low levels of HDL Cholesterol. However, there was not a significant correlation between the intensity of anxiety with total Cholesterol, LDL Cholesterol, and triglycerides. Neither was there a significant correlation between the intensity of anxiety with chest pain, palpitation, and myocar-dial failure.
    Results
    Presence of anxiety is related to some risk factors for cardiovascular diseases.
  • A. Bakhshipour Roodsari , M. Dejkam , A.H. Mehryar , B. Birashk Page 63
    Objectives
    This project assessed the validity of integrative hierarchical model of anxiety and dep-ression by Brown, Chorpita, and Barlow. Through this appraisal, structural relationships were assess- ed between key features of anxiety and depressive disorders and the dimensions of tripartite model of anxiety and depression.
    Method
    In this project, using the findings collected from 255 outpatient subjects with the diagno- sis of anxiety and depressive disorders, first, via Confirmatory Factor Analysis (CFA), Validity of five factor model of DSM-IV anxiety and depressive disorders and validity of tripartite model of anxiety and depression were assessed. Next, to select the best model, the three level structural model of Brown et al., was compared with the rival models via Structural Equation Modeling (SEM).
    Findings
    Findings supported the discriminate validity of five factor model of DSM-IV anxiety and depressive disorders and tripartite model of anxiety and depression. Amongst various struc-tural models evaluated, the best confirming was the one in which higher order factors, the negative and positive affects influenced significantly the features of anxiety and depressive disorders in an expected manner.
    Results
    The discriminating hierarchical model is confirmed considering the limitations of the pre- sent study.
  • S. B. Jaamei , M. Kiani M. T. Jaghataei , Sh. Sirous M. Hadadian, M.A Page 77
    Objectives
    The aim of this project was to appraise some of the factors indicating domination in functional lateralization in two groups of normal and mentally retarded (MR) children in the same mental age bracket.
    Method
    The two groups were evaluated by Neurological Development Questionnaire of Delacato and functional lateralization parameters including eye and ear preference, handedness, and footed- ness. The subjects were 30 MR children from three special education centers in the city of Sabzevar with the mental age of 60-72 months as well as 60 normal children from eight preschools affiliated with Sabzevar Department of Social Services in the same mental age range.Data were analysis by descriptive-statistical method, Chi-square, and exact Fisher Test.
    Findings
    This evaluation showed a significant difference in factors illustrating domination in func- tional lateralization between the two spoken groups.
    Results
    The tendency for domination in functional lateralization of brain is different in MR and normal children.