فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 61، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد دهقانی فیروزآبادی، غلامرضا منشئی*، زهرا دانای سیج، غلامرضا شریف زاده صفحات 407-415
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به بیماری های مزمن، به طور چشمگیری در معرض خطر ابتلا به اختلالات روان پزشکی به ویژه افسردگی و اضطراب قرار دارند. نتایج پژوهش ها، بیانگر اثربخشی مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری بر افسردگی و اضطراب است. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری بر افسردگی و اضطراب بیماران مبتلا به صرع و میگرن انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه کارآزمایی بالینی نیمه تجربی، از بین مراجعین به کلینیک مغز و اعصاب، 21 بیمار مبتلا به صرع و 19 بیمار مبتلا به میگرن که براساس مصاحبه بالینی و پرسشنامه افسردگی و اضطراب بک، تشخیص افسردگی خفیف تا متوسط و اضطراب منتشر برای آنها داده شد، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه درمانی قرار گرفتند. هر گروه، به طور جداگانه روش مدیریت استرس را دریافت کردند و به منظور مقایسه میزان بهبودی افسردگی و اضطراب، برای افراد هر گروه، قبل و پس از انجام مداخلات درمانی، پرسشنامه افسردگی و اضطراب بک تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 15) و با کمک آزمون های آماری تی زوجی و مستقل، در سطح معنی داری P<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری، بر علائم افسردگی و اضطراب بیماران مبتلا به صرع و میگرن به طور معنی داری موثر واقع شد و بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون، تفاوت معنی داری وجود داشت (0/001>P)؛ ولی بین دو گروه از نظر اثربخشی درمان، اختلاف معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق، روش مدیریت استرس، بر افسردگی و اضطراب بیماران مبتلا به صرع و میگرن موثر است و نوع بیماری عصب شناختی، بر اثربخشی درمان، تاثیری ندارد. این روش می تواند در کنار دارودرمانی، به صورت ترکیبی به کار رود.
    کلیدواژگان: صرع، میگرن، افسردگی، اضطراب، مدیریت استرس به شیوه شناختی، رفتاری
  • حمیدرضا خضرایی*، نسیم خدامی، سروش امانی، مینا شاه طوسی، علیرضا خدامی صفحات 416-424
    زمینه و هدف
    وزوز گوش، یکی از مشکلات مقاوم و مزمن حیطه گوش، حلق و بینی است. پزشکان و محققان، همواره در سرتاسر دنیا به دنبال روش ها و درمان های جامع و کم عارضه برای این مشکل می باشند. این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی داروی گیاهی جینکوبیلوبا در مقایسه با داروی سیناریزین در بیماران مبتلا به وزوز گوش ذهنی و همچنین تعیین دوز موثر این دارو بر بهبود این بیماران انجام گردید.
    روش تحقیق: این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده، بر روی 61 بیمار مبتلا به وزوز گوش ذهنی که به درمانگاه آموزشی گوش، حلق و بینی شهرکرد مراجعه کرده بودند، انجام گردید. بیماران مبتلا به وزوز گوش که معاینات آسیب شناسی مشخصی نداشتند، پس از همسان سازی، به روش تصادفی در دو گروه دریافت کننده داروی سیناریزین و گروه دریافت کننده روزانه 120-140میلی گرم گیاه جینکوبیلوبا، قرار گرفتند. بیماران، قبل و بعد از دوره درمان مورد ارزیابی قرار گرفته و پرسشنامه شامل: متغیرهای فردی، بالینی و شدت وزوز گوش استاندارد (Tinnitus severity index (TSI برای آنان تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک نرم افزار SPSS (ویرایش 17) و با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر، تی مستقل و تی زوج انجام گرفت.
    یافته ها
    بر اساس یافته های این مطالعه، در گروه دریافت کننده گیاه جینکوبیلوبا، دو شاخص شدت وزوز گوش و تغییر نامطلوب در کیفیت زندگی بیمار، بعد از درمان به طور معنی داری کاهش یافت (0/001=P و 0/006=P)؛ در گروه دریافت کننده داروی سیناریزین نیز هر دو شاخص، بعد از درمان کاهش داشت، ولی تنها در شاخص کیفیت زندگی، این کاهش معنی دار بود (0/006=P). به طور کلی پاسخ به درمان، در گروه دریافت کننده گیاه جینکوبیلوبا بیشتر از گروه دریافت کننده گیاه سیناریزین گزارش شد که این تفاوت معنی دار نبود (P>0.05).
    نتیجه گیری
    تجویز روزانه گیاه جینکوبیلوبا به مقدار 120-140 میلی گرم، می تواند تاحدودی باعث بهبودی شدت وزوز گوش بیماران شود، ولی نسبت به داروی سیناریزین قابل ملاحظه نمی باشد.
    کلیدواژگان: وزوز گوش، سیناریزین، جینکوبیلوبا
  • سید ابراهیم حسینی* صفحات 425-431
    زمینه و هدف
    رازک با نام علمی Humulus lupulus، دارای خواص استروژنی، آرام بخشی، خواب آور و ضدعفونی کنندگی است که در درمان برخی بیماری ها، از آن استفاده می نمایند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر گل گیاه هومولوس (رازک) بر سطح هورمون های محور هیپوفیز- تیروئید در رت های نر بالغ انجام گرفت.
    روش تحقیق: این مطالعه تجربی، بر روی 45 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار که به گروه های کنترل، کنترل منفی (دریافت کننده روزانه یک میلی لیتر آب مقطر) و 3 گروه تجربی که عصاره الکلی گل رازک را به میزان 50، 100 و mg/kg150، به مدت 10 روز و به صورت گاواژ دریافت داشتند، انجام گرفت. در پایان روز دهم، از قلب موش ها خونگیری به عمل آمد و سطح سرمی هورمون های تیروتروپین (TSH)، تری یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4)، به وسیله دستگاه گاماکانتر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 18) و آزمون های آماری ANOVA و توکی، در سطح معنی داری 0/05>P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در گروه های تجربی دریافت کننده دوزهای 100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره الکلی گل رازک، میزان سرمی هورمون های TSH، T3 و T4، کاهش معنی داری یافت (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه، عصاره الکلی گل رازک احتمالا با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی و فیتواستروژنی، باعث کاهش هورمون های TSH، T3 و T4 می شود.
    کلیدواژگان: هومولوس (رازک)، تیروتروپین، تری یدوتیرونین، تیروکسین، موش صحرایی
  • سید محمدعلی شریعت زاده*، مریم محمدی صفحات 432-443
    زمینه و هدف
    سدیم آرسنیت، یک آلاینده زیست محیطی با توان تولید رادیکال آزاد و تخریب بافتی است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره چای سبز (GTE) به عنوان یک آنتی اکسیدان، بر پارامتر های اسپرم و بافت بیضه موش های تیمارشده با سدیم آرسنیت بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، موش های نر بالغ نژاد NMRI، به طور تصادفی، در 4 گروه (6=n) شامل گروه های: کنترل، دریافت کننده سدیم آرسنیت (mg/kg/day 5)، دریافت کننده (GTE (mg/kg/day100 و گروه دریافت کننده سدیم آرسنیت+ GTE قرار گرفتند و به مدت 34 روز به صورت دهانی تیمار شدند. در پایان دوره تیمار، وزن بدن و بیضه چپ، ثبت و ناحیه دمی اپیدیدیم چپ، در محیط کشتHam''s F10 قطعه قطعه شد. اسپرم های خارج شده، برای بررسی برخی از پارامتر های اسپر م، مورد استفاده قرار گرفت. کیفیت کروماتین اسپرم، توسط رنگ آمیزی های هسته ای آکریدین اورانژ و آنیلین بلو ارزیابی شد. بیضه چپ برای مشاهدات بافت آسیب شناختی مورد استفاده قرار گرفت. سطح مالون دی آلدئید (MDA) سرم، به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی اندازه گیری شد. داده ها با روش آماری One-Way ANOVA آنالیز شدند.
    یافته ها
    کاهش معنی داری در تعداد، تحرک، قابلیت حیات (P<0.01) و مورفولوژی طبیعی اسپرم (P<0.01) و همچنین کاهش معنی داری در قطر لوله های منی ساز و ضخامت اپیتلیوم زایشی (P<0.001) در موش های تیمارشده با سدیم آرسنیت در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید. موش های تیمارشده با سدیم آرسنیت، افزایش معنی داری در قطر لومن لوله های منی ساز و سطح (MDA (P<0.01 نشان دادند. پارامترهای فوق در گروه دریافت کننده سدیم آرسنیت+GTE به طور معنی داری جبران شد. سدیم آرسنیت، تاثیری بر وزن بدن و بیضه، قطر هسته اسپرماتوگونی،کیفیت DNA اسپرم و جایگزینی پروتامین به جای هیستون نداشت.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی چای سبز (GTE)، احتمالا می تواند تاحدودی در کاهش سمیت ناشی از سدیم آرسنیت مفید باشد.
    کلیدواژگان: بیضه، پارامترهای اسپرم، سدیم آرسنیت، عصاره چای سبز، موش
  • محمد صالحی*، سید مسعود هاشمی کرویی، آیت الله نصرالهی عمران، مسعود مبینی، مریم اصغر حیدری صفحات 444-450
    زمینه و هدف
    گیاه باریجه (Ferula gummosa)، یکی از گیاهان بومی ایران است که دارای خواص دارویی از جمله خواص ضد قارچی می باشد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره های آبی و الکلی ریشه باریجه بر رشد قارچ ها انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، عصاره های آبی، اتانولی و متانولی پودر ریشه گیاه باریجه، به روش سوکسله تهیه شد؛ سپس اثر ضد قارچی آن در رقت 0/1 با مقادیر مختلف، به سه روش دیسک گذاری، چاهک و تعیین (MIC (Minimum inhibitory concentration و (MFC (Minimum fungicidal concentration بر ضد سه سویه پاتوژن قارچی کاندیدا آلبیکنس (PTCC 5027)، آسپرژیلوس فومیگاتوس (PTTC 5009) و تریکوفیتون روبروم (PTTC 5143) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در روش دیسک و چاهک، هیچ گونه اثر مهاری نشان داده نشد. MIC و MFC تمامی عصاره ها برای آسپرژیلوس فومیگاتوس و ترایکوفیتون روبروم، بیشتر از 104×5 میکروگرم بر میلی لیتر بود. MIC عصاره اتانولی و متانولی برای کاندیداآلبیکنس به ترتیب برابر با: 103×3/12 و 104×1/25 میکروگرم بر میلی لیتر و MFC نیز به ترتیب برابر با: 104×1/25 و 104×2/5 بود.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی و اتانولی باریجه می تواند فعالیت ضد قارچی بر ضد مخمر کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه داشته باشد؛ درحالی که قارچ های آسپرژیلوس فومیگاتوس و ترایکوفایتون روبروم، احتمالا هیچ حساسیتی نسبت به این نوع از عصاره ها ندارند.
    کلیدواژگان: عصاره باریجه (Ferula gummosa)، قارچ، MIC، MFC
  • محمد ملکانه، سیدجواد حسینی واشان*، علی الله رسانی، غلامرضا عنانی سراب صفحات 451-461
    زمینه و هدف
    لیپیدهای حیوانی، از نوع جامد و با درصد قابل توجهی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند که از عوامل خطر مهم در افزایش چربی خون و در نتیجه بیماری های قلبی- عروقی در جوامع بشری می باشند. هدف از این مطالعه، تعیین نوع و میزان اسیدهای چرب سیس، ترانس، اشباع و غیراشباع گوشت و پیه گاو و گوساله در استان خراسان جنوبی و پیش بینی میزان آثار مضر آنها بود. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، از هر یک از 5 منطقه استان خراسان جنوبی شامل شهرستان های بشرویه، بیرجند، فردوس، قائن و نهبندان، تعداد 5نمونه گوشت ران و راسته و 5نمونه پیه از 5 راس گاو، از محل کشتارگاه های دام (25 راس گاو و 50 نمونه کل)، تهیه گردید. نمونه ها تا زمان استخراج چربی آنها، در فریزر °C80- نگهداری شد؛ سپس چربی از نمونه ها استخراج، هیدرولیز و متیله گردید؛ در مرحله بعد، نوع و درصد اسیدچرب در مقایسه با زمان پیک و مقدار پیک استاندارد تعیین گردید. شاخص های آتروژنسیتی و ترومبوژنسیتی نیز بر مبنای ترکیب اسیدهای چرب نمونه ها محاسبه شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها، به کمک نرم افزار SAS (ویرایش 9/1) انجام شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده های چربی و گوشت گاو استان نشان داد که درصد اسیدهای چرب اشباع بجز استئارات، در گوشت و چربی، تفاوت معنی داری نداشت (P>0/05).
    درصد استئارات، در چربی (18/21) بالاتر از گوشت گاو(16/12) بود. درصد مجموع اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) و مجموع اسیدهای چرب امگا- 6 و امگا- 3، در چربی و گوشت گاو، اختلاف معنی داری نشان نداد (P>0/05). درصد مجموع اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه (MUFA) در گوشت بالاتر از چربی، بود. درصد اسیدهای چرب ترانس در گوشت گاو بهطور معنی داری پایینتر از چربی گاو بود(p<0.05). در مجموع، شاخص هیپوکلسترولمی در گوشت بالاتر از چربی بود.
    نتیجه گیری
    میزان اسیدهای چرب ترانس و استئارات، در چربی گاو نسبت به گوشت گاو استان بیشتر است. گوشت گاو در مقایسه با چربی، از شاخص های آترئوژنزی و ترومبوژنزی پایین تری برخوردار است. به نظر می رسد، کیفیت گوشت و چربی گاو مصرفی استان، در وضعیت مناسبی قرار دارد.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب سیس، ترانس، پیه و گوشت گاو، بیماری قلبی، عروقی، استان خراسان جنوبی
  • سید جواد کیا، بردیا ودیعتی صابری*، احمد کوچکی پسیخانی، سمیه نعمتی صفحات 462-468
    زمینه و هدف
    داروی سیکلوسپورین (CsA)، به طور رایج برای سرکوب سیستم ایمنی در بیماران با پیوند کلیه تجویز می شود که می تواند منجر به افزایش حجم لثه (GE) شود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین شیوع افزایش حجم لثه ناشی از CsA و عوامل مرتبط با آن در بیماران با پیوند کلیه شهر رشت در سال 1391 بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، اطلاعات مربوط به بیماران با پیوند کلیه، در چک لیست مربوطه ثبت گردید. افزایش حجم لثهKing و جینجیوال ایندکس (GI) Loe در 4 نقطه و در 4 درجه تقسیم بندی شد و پلاک ایندکس (PI)، توسط ایندکس O،leary ثبت شد. داده های به دست آمده، توسط نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و آزمون های Chi-square و T-Test، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 75نفر (31 زن و 44 مرد) از بیماران پیوند کلیه شهر رشت با میانگین سنی 18/43سال (محدوده سنی 18-73)، در این مطالعه شرکت نمودند. 50% از بیماران مصرف کننده سیکلوسپورین، افزایش حجم لثه را نشان دادند. میانگین دوز مصرفی داروی سیکلوسپورین mg6/179 بود. شیوع افزایش حجم لثه در فک پایین، بیشتر از فک بالا و در قدام بیشتر از خلف مشاهده شد. اختلاف آماری معنی داری بین افزایش حجم لثه با GI و PI مشاهده گردید (به ترتیب: P=0.01 and P=0.03).
    نتیجه گیری
    بیماران با افزایش حجم لثه، PI و GI بالاتری نسبت به بیماران بدون افزایش حجم لثه دارند. پیشنهاد می شود که رعایت بهداشت دهانی برای پیشگیری از افزایش حجم لثه، مورد توجه این بیماران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سیکلوسپورین، افزایش حجم لثه، پیوند کلیه
  • محمدرضا مفتح، ملیحه زنگویی، مریم تولیت* صفحات 469-474
    زمینه
    وجود جسم خارجی در بافت نرم گاهی می تواند منجر به مشکلات تشخیصی و درمانی شود. از این رو یک مورد جسم خارجی 6 سانتیمتری فراموش شده در گونه بیمار که از موارد نادر در تشخیص می باشد، گزارش می گردد. معرفی بیمار: بیمار دختری 9 ساله است که سابقه سقوط از ارتفاع یک متری در حالیکه یک مداد در دستش بوده و حین سقوط مداد در گونه بیمار شکسته را ذکر می کند. پس از مراجعه به اورژانس بعد از گرفتن رادیوگرافی محل پارگی، بخیه می گردد. با دستور دارویی آنتی بیوتیک مرخص می گردد. بعد از ترخیص بیمار مرتبا به پزشک مراجعه نموده و از درد و ترشح محل زخم شکایت می کند در نهایت جهت بیمار CT SCAN اسپرال صورت و سینوس های پارانازال درخواست شده که نتیجه CT SCAN تصویر یک دانسیته جسم خارجی توبولار به طول 60 میلی متر مشاهده شده که بعد از تشخیص تحت عمل قرار می گیرد.
    نتیجه گیری
    وجود جسم خارجی در بافت نرم می تواند منجربه تظاهرات بالینی مختلفی شود گاه شکایت و معاینه بالینی دلالت بر وجود جسم خارجی دارد که در این موارد در نظر داشتن تشخیص جسم خارجی می تواند از بعضی اقدامات غیر ضروری جلوگیری کرد و امکان درمان و بهبودی سریع بیمار را فراهم ساخت.
    کلیدواژگان: جسم خارجی، نسج نرم، رادیوگرافی
|
  • Mohammad Dehghanifiroozabadi, Gholamreza Manshaee *, Zahra Danae Sij, Gholamreza Sharifzadeh Pages 407-415
    Background And Aim
    Patients with chronic diseases are markedly at the risk of psychiatric disorders, particularly depression and anxiety. Results of various researches have shown the effectiveness of cognitive behavioral stress management on depression and anxiety. The aim of the current study was a comparative effectiveness of cognitive behavioral stress management on “depression” and “anxiety” of patients with epilepsy and migraine.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental clinical trial study 21patients with epilepsy and 19 patients with migraine were selected based on clinical interview and Beck’s depression and anxiety questionnaires.. Mild to moderate depression and generalized anxiety were diagnosed in these patients..Then, the cases were divided into two treatment groups Patients in both groups received cognitive behavioral stress management. Beck depression and anxiety pre-post test was used to compare the recovery rate of depression and anxiety.Finally, the obtained data was analyzed by means of SPSS (V:15), using paired and independent T- statistical. tests at the significant level of P<0.05.
    Results
    Cognitive behavioral stress management was significantly effective on the depression and anxiety symptoms of epileptic and migraine patients and there was a significant difference between pre- and post-test scores (p<0.001), but there was no significant difference between the two groups in terms of efficacy.
    Conclusion
    According to the results of this study, cognitive behavioral stress management was effective on the depression and anxiety of epileptic and migraine patients, and chronic disease has no effect on this effectiveness. This method can be used in combination with drug therapy.
    Keywords: Epilepsy, Migraine, Depression, Anxiety, Cognitive behavioral stress management
  • Hamidreza Khazraei *, Nasim Khodami, Soroush Amani, Mina Shahtoosi, Alireza Khodami Pages 416-424
    Background And Aim
    Subjective Tinnitus is one of the common problems in the world whose prevalence is estimated to be 7-20 percent in the community. In the present study, effectiveness of Ginkgo biloba with that of cinnarizine on subjective tinnitus were compared and assessed in order to determine the effective dose of Ginko on. patients.
    Materials And Methods
    This clinical trial study conducted on 61 patients with subjective tinnitus who had been referred or had come to Shahrekord ENT clinic. The patients who did not have certain pathologic physical problems. were randomly divided into two groups (Cinnarizine & Ginko biloba).The patients filled out. Tinnitus Severity Index (TSI) form and after 2 months they were assessed. The obtained data was analyzed by means of SPSS software (V: 17) using chi-square, paired t test, and independent T test.
    Results
    According to the findings in Ginkgo Biloba group the two criteria; the severity of tinnitus and the. adverse changes in quality of life significantly reduced after treatment (P=0.001, P=0.006), respectively. In Cinnarizine group, both criterion reduced after treatment, but just the severity of tinnitus decreased significantly (P=0.006). The overall response to treatment in Ginkgo Biloba group was significantly higher than Cinnarizine group, but the difference was not significant (P>0.05).
    Conclusion
    It was found that after two months of treatment with Ginkgo biloba (120-140 mg daily) tinnitus severity and the adverse changes on quality of life significantly decreased in the patients, whereas Cinnarizine did not reduce the latter significantly. However, no significant difference was observed between the two groups (Cinnarizine & Ginko biloba).
    Keywords: Tinnitus, Ginkgo Biloba, Cinnarizine
  • Sayed Ebrahim Hosseini * Pages 425-431
    Background And Aim
    Hop with, scientific name of Humulus Lupulus, has got estrogenic, sedative, hypnotic, and antiseptic properties in the treatment of certain diseases. The present study aimed at assessing the effects of the herb on pituitary–thyroid hormones in adult male rats.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on 45 adult male Wistar rats. The rats were divided into 5 equal groups including control (no treatment), control (saline) and three experimental groups receiving doses of the hop flower extract 50,100, and 150mg/kg gavage for 10 days, respectively. At the end of the tenth day. ,blood samples were derived from the rats’ hearts and their blood hormone concentrations of Thyrotropin (T3), Thyroxine (T4), and Thyrotropin (THS) were measured by means of gamma counter. The obtained data was analysed employing SPSS software (V: 18) using Anova and Tukey. Statistical tests at the significant level P≤0.05.
    Results
    It was found that the experimental groups receiving doses of 150 and 100 mg/kg, their serum hormone levels of T3, T4 and TSH levels significantly reduced (P≥0.05).
    Conclusion
    The results showed that the ethanol extract of hop flowers with a flavonoid phytoestrogens reduce T4, T3 and TSH hormones.
    Keywords: Humulus, Thyrotropin, Triiodothyronine, Thyroxine, Rats
  • Seyyed Mohammad Ali Shariatzadeh *, Maryam Mohammadi Pages 432-443
    Background And Aim
    Sodium arsenite is an environmental pollutant with the capacity of generating free radicals and tissue damage. The aim of the current study was to investigate the effect of green tea extract (GTE), as an antioxidant, on sperm parameters and testis tissues of the mice treated with sodium arsenite.
    Materials And Methods
    Twenty-four adult male NMRI mice with mean body weight 30±5g were randomly divided into 4 equal groups: control, sodium arsenite (5mg/kg/d.), GTE (100mg/kg/d.) and sodium arsenite+GTE. Oral treatments were performed as long as 34 days. At the end of treatments, body and left testis weight were recorded and the left caudal epididymis of each subject was cut under Ham's F10. Then, the released spermatozoa were used to analyze sperm parameters. Sperm chromatin quality was assessed by nuclear staining using acridine orange and aniline blue. The left testis of each mouse was used for histopathological observation. The serum malondialdehyde (MDA) level was measured as an index of lipid peroxidation. Finally, the obtained data was analyzed by means of one-was ANOVA at the significant level P<0.05.
    Results
    A significant decrease in the number, motility, viability (P<0.001) and normal morphology of sperm (P<0.01) and also in mean diameter of seminiferous tubules, germinal epithelium thickness (P<0.001) were found in the mice treated with sodium arsenite compared to the controls. The mice treated with sodium arsenite revealed a significant increase in the mean diameter of seminiferous tubules lumen and MDA levels (P<0.001). The above parameters were significantly compensated in the sodium arsenite+GTE group. Sodium arsenite had no effect on the body and testis weight, diameter of spermatogonial nucleus, sperm DNA integrity, and histone-protamine replacement.
    Conclusion
    The results indicate that green tea extract can partially be useful in reducing sodium arsenite-induced toxicity.
    Keywords: Sodium arsenite, Sperm parameters, Green tea extract, Testis, Mice
  • Mohammad Salehi *, Masoud Hashemi Karoi, Ayatollah Nasrollahi Omran, Masoud Mobini, Maryam Asghar Hedari Pages 444-450
    Background And Aim
    Ferula gummosa Boiss. (Barije) is an Iranian indigenous plant that has medical and antifungal properties. The current study was done to determine the effect of aqueous an alcoholic extracts of Ferula gummosa Boiss root on in vitro growth of fungi.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the plant was dried in the dark and aqueous, alcoholic extracts of its root powder were prepared using Soxhlet method. Then, the efficacy of 0.1 dilutions of different quantities of the extracts on strains of Candida albicans (PTCC 5027), Trichophyton rubrum (PTCC5143), and Aspergillus fumigatus (PTCC 5009) were evaluated employing Disk diffusion, Agar-well diffusion, Minimum Inhibitory Concentration (MIC), and Minimum Fungicidal Concentration (MFC) methods.
    Results
    No inhibited effect was observed in Disk diffusion and Agar-well diffusion methods. MIC and MFC values of all extracts for Aspergillus fumigatus and Trichophyton rubrum were more than 5×104mg/ml. The MIC values of ethanol and methanol extract for Candida albicans were 3.12×103 and 1.25×104mg/ml, respectively but the MFC values were 1.25×104 and 2.5×104mg/ml, respectively.
    Conclusion
    Methanol and ethanol extracts proved to have antifungal activity against Candida albicans yeast in vitro while the fungi of Aspergillus fumigatus and Trichophyton rubrum had no sensitivity to these types of extracts.
    Keywords: Ferula gummosa, Fungi, MIC, MFC
  • Mohammad Malekaneh, Seyyed Javad Hosseini, Vashan *, Ali Allahressani, Gholamreza Anani, Sarab Pages 451-461
    Background And Aim
    Animal solid lipids contain considerable saturated and trans acids fats which are the risk factors for lipidemia and as a result, predispose men to cardiovascular diseases. Thus, the present study aimed at.determining the fatty acid profiles of tallow and meat of the cattle in different places of South Khorasan Province and assessing their decisive effects. on the occurrence of cadovascular diseases.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study. 5 samples of meat and tallow from the cattles’ abattoirs in Birjand, Boshroyeh, Ferdows, Ghaen, and Nehbandan cities (i.e. from50 samples of 25 oxen. ) were gatheredd and frozen. The samples were frozen at -80oc. Then, the fats were separated from the samples, hydolized, and methylated. Then, the type and percent of each fatty acid were designated taking their respective retention time and standard peak into account. Atherogenesity and thrombogenisity features of the samples were accounted. based on the fatty acid profile. Finally, statistical analysis of the obtained data was done by SAS software.
    Results
    Analysis of the gathered data. revealed that the levels of saturated fatty acids were not differet between meat and tallow except for stearic acid. The percent of this acid was 18.2% higher in tallow in comparison with meat. The higher amount of monounsaturated fatty acid was observed in the meat than tallow (p<0.05). The amount of polyunsaturated fatty acid, omega-6, and omega-3 fatty acids did not differ between meat and tallow. The percent of trans-fatty acid was lower in meat than in tallow(p<0.05). The hypocholesterolemic fatty acid was higher in the meat.
    Conclusion
    It was found that the sum of trans and stearic fatty acids was more in tallow. The hypocholesterolemic fatty acids levels were higher in the meat in the whole province. The cattle’s meat had lower atherogenetic and thrombogenetic properties compared with the animals’ fat.The consumed cattle’s meat and fat in the province appear to have a proper condition.
    Keywords: CIS, Trans fatty acids, Tallow, Cattle meat, Cardiovascular disease, South Khorasan Province
  • Seyyed Javad Kia, Bardia Vadiati Saberi *, Ahmad Kochaki Pasikhani, Somayyeh Nemati Pages 462-468
    Background And Aim
    Cyclosporine-A (CsA) is commonly prescribed for kidney transplant patients to suppress their immune systems, which can lead to gingival enlargement (GE). The present study aimed at determining the prevalence of associated factors with CsA-induced gingival enlargement in kidney transplant patients in Rasht during 2012.
    Materials And Methods
    In this cross sectional research, information about kidney transplant patients was recorded in respective questionnaires after their examinations. Then, gingival enlargement and gingival index (GI) were divided into 4 degrees at 4 points; and plaque index (PI) was recorded according to Oleary index. Finally, the obtained results were analyzed by means of SPSS Software (V:16), using Chi-square and T-Test.
    Results
    Seventy-five renal transplant patients (31 women and 44 men) with the mean age 43.18 years (age range 18-73years) participated in this study. Gingival enlargement was diagnosed in 50% of the patients that had used cyclosporine. The average dosage of the drug was 179.6 mg. The increased prevalence of gingival enlargement was observed in the maxilla rather than in the mandible and more in the anterior than in the posterior parts of the jaws. Gingival enlargement was significantly correlated with GI and PI (P=0.01 and P=0.03, respectively).
    Conclusion
    PI and GI were higher in patients with gingival enlargement than patients without gingival enlargement. Thus, it is suggested that periodontal proper hygiene be done to prevent gingival enlargement.
    Keywords: Cyclosporine, Gingival enlargement, Kidney transplant
  • Mohammadreza Mofatteh, Malihe Zangoue, Maryam Tolyat * Pages 469-474
    Lack of attention to a patient’s history and his/her accurate physical examination may lead to diagnostic and treatment problems. Thus, a case is reported in which a missed foreign body inside a patient’s cheek caused therapeutic problems The patient was a nine-year old girl who had a broken pencil lead inside one of her cheeks due to falling off a height of one-meter, while she had been holding the pencil in her hand. She was referred to EMS; radiography was taken from the laceration, and it was sutured. She was discharged with antibiotic medication. After discharge, the patient repeatedly referred to physicians and complained of pain and secretion in the sutured area. At the end, spiral CT scan of paranasal sinuses was demanded which depicted a 60 mm tubular foreign body. Thus, the patient had to undergo surgery. In visiting patients their primary histories and physical examinations are the most decisive factors which help physicians to make proper diagnoses. If necessary, CT scans can be of great tool for diagnosis.
    Keywords: Foreign body, Soft tissue, Radiography