فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، بهار 1394)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا انتظاری میبدی*، ایمانه افخمی اردکانی، منصوره نصیریان صفحات 1-6
    مقدمه
    سبک زندگی ترکیبی از الگوهای رفتاری و عادات فردی در زندگی است و عوامل مختلفی بر سبک زندگی افراد چاق موثر است. این مطالعه باهدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر «نظریه انتخاب» بر اصلاح سبک زندگی زنان مبتلابه چاقی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بوده و از بین کلینیک های تغذیه شهرستان اردکان در سال 1393، 30 نفر به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری مداخله وکنترل بطور کاملا تصادفی انتخاب شدند. پیش آزمون «پرسشنامه سبک زندگی» “Lifestyle Questionnaire” با توجه به روایی و پایایی به روش آلفای کرونباخ تایید شده، از تمام افراد گرفته شد. جلسات واقعیت درمانی در 7 جلسه برای آزمودنی های گروه مداخله برگزار گردید. در این مدت گروه کنترل درمانی را دریافت نکردند. بعد از اتمام جلسات، بین دو گروه «پرسشنامه سبک زندگی» به عنوان پس آزمون توزیع شد. داده ها به وسیله نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در گروه مداخله، میانگین کل پیش آزمون 105/07 بود که در پس از آزمون به 135/73 افزایش یافت. همچنین نتایج نشان داد: درمان مبتنی بر «نظریه انتخاب» بر اصلاح ابعاد سلامت جسمانی (P>0.05)، تغذیه و کنترل وزن (P>0.01)، ورزش و تندرستی (P>0.01) و سلامت روان شناختی (P>0.01) سبک زندگی زنان مبتلا به چاقی موثر بوده است.
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر «نظریه انتخاب» بر سبک زندگی زنان مبتلا به چاقی موثر بود. لذا پیشنهاد می گردد «نظریه انتخاب» برای اصلاح سبک زندگی افراد چاق در دستور کار سازمان ها قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، نظریه انتخاب، چاقی
  • فاطمه کلروزی، امیر حسین پیشگویی، اسما طاهریان صفحات 7-15
    مقدمه
    سبک زندگی و رفتارهای ارتقا سلامت با کمیت و کیفیت مراقبت رابطه دارد. پرستاران نقش اساسی در ارتقاء سلامت عمومی مردم دارند. این پژوهش باهدف تعیین وضعیت رفتارهای ارتقادهنده سلامت پرستاران شاغل در بیمارستان های منتخب نظامی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی بوده و بر روی 400 پرستار شاغل در بخش های CCU، ICU، اتاق عمل، اورژانس، داخلی و جراحی بیمارستان های منتخب نظامی با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایای انجام گردید. در این مطالعه از پرسشنامه بین المللی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت»(HPLP-II) (International Questionnaire of Health- Promoting Behaviors (HPLP-II)) استفاده گردید. پایایی به روش الفای کرونباخ با شرکت 30 نفر اندازه گیری شد. داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از بین بیماری های گزارش شده توسط پرستاران، بالاترین درصد (19/5 درصد) بیماری های مزمن متعلق به گروه اختلالات اسکلتی-عضلانی به شکل کمردرد و پادرد بود. میانگین نمره کل رفتارهای ارتقادهنده سلامت 18/55± 133/79 بود. بالاترین نمره میانگین کسب شده در رشد معنوی (6/29±32/36) و کمترین نمره میانگین در فعالیت فیزیکی (4/53±13/84) کسب شده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به میانگین نمره کل رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت کسب شده توسط پرستاران موردپژوهش، رفتارهای سلامتی ایشان در سطح قابل قبول قرارمی گیرد. پایین بودن سطح فعالیت فیزیکی در پرستاران، لزوم اجرای برنامه های آموزش سلامت با تاکید بر فعالیت فیزیکی در بین ایشان را تاکید می نماید.
    کلیدواژگان: رفتارهای ارتقادهنده سلامتی، پرستاران
  • مهدی غرسی منشادی، نیوشا شهیدی صادقی*، مریم سادات دهقان صفحات 16-26
    مقدمه
    نیروی انسانی به عنوان مهم ترین درون داد در هر سازمانی هست. باوجود اهمیت این موضوع در ارگان هایی مانند بیمارستان، مطالعات اندکی به بررسی آن پرداخته اند. مطالعه حاضر با تعیین همبستگی تعلق و اعتماد سازمانی با ویژگی های حیطه عملکرد پرستاران در بیمارستان های شهر تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-همبستگی 200 نفر از رده های مدیریتی پرستاران بر اساس جدول مورگان انتخاب و به صورت تصادفی ساده شرکت داده شدند. جهت جمع آوری داده ها از 2 پرسشنامه ها شامل «پرسشنامه ممیزی اعتماد و محصورشده طراحی شده توسط مرکز آموزش»“Trust and Closure Audit Questionnaire created by Learning Center” و «سنجش ویژگی های سازمانی بیمارستان ها: شاخص کار پرستاری بازنگری شده”Measuring Organizational Traits of Hospitals: The revised Nursing Work Index” استفاده شد. روایی محتوا و صوری پرسشنامه ها به روش کیفی توسط 10 نفر از مدرسین و خبرگان تایید و پایایی با آلفای کرونباخ بالای 90 /0 برآورد گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که تعلق و اعتماد سازمانی در سطح به نسبت بالا در حدود 2/51 و ویژگی های حیطه عملکرد پرستاری و ابعاد آن در سطح به نسبت پایین تری در حدود 30/2 قرار دارد. بین تعلق و اعتماد سازمانی و ویژگی های حیطه پرستاری و همه ابعاد آن (P<0.05، r=0.474) به جز بعد رابطه کاری (P>0.05، r=-0.020) رابطه خطی مستقیم وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بین تعلق و اعتماد سازمانی و ویژگی های حیطه عملکرد پرستاری و نیز بین ویژگی های حیطه عملکرد پرستاری و همه ی ابعاد مربوط به تعلق و اعتماد سازمانی همبستگی مستقیم وجود دارد. لذا مدیران بیمارستانی می توانند با ارتقای تعلق و اعتماد سازمانی و ویژگی های حیطه عملکرد پرستاری، موجبات ارتقای عملکرد پرستاران و درنهایت گامی مثبت در ارتقای کیفیت و مراقبت ایمن را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: تعلق سازمانی، اعتماد سازمانی، محیط عملکرد، پرستار
  • فریبا بلورچی، محبوبه عبدالرحیمی*، فریده یغمایی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 27-33
    مقدمه
    زخم فشاری به عنوان یک مشکل اساسی در مراقبت بهداشتی مطرح است. دانش پرستاران از عوامل مرتبط با ایجاد زخم فشاری می تواند سبب کاهش زخم فشاری شود. پژوهش حاضر باهدف تعیین عوامل مرتبط با ایجاد آن در بیماران بستری در بخش ارتوپدی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 330 بیمار بالغ فاقد زخم فشاری در بخش های ارتوپدی 4 بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به طور در دسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق ابزار پژوهشگر ساخته «فرم مشاهده مراقبت پرستاری» (Nursing Care Observation Form) جمع آوری گردید. روایی فرم به روش شاخص روایی محتوی و پایایی به روش مشاهده هم زمان (ضریب همبستگی 0/85) انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 15 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    عوامل بسیاری مانند همراه بیمار، آموزش درباره پیشگیری از زخم فشاری، ماساژ، تغییر وضعیت بیمار، کشش استخوانی، وسایل کمک حرکتی، اجسام خارجی در بستر بیمار، دستگیره تخت و تشک مواج، با زخم فشاری همبستگی معنی دار آماری داشتند (0/05>P). در مدل رگرسیون لجستیک، نداشتن همراه همبستگی معنی داری با تشکیل زخم فشاری داشت (0/01>P).
    نتیجه گیری
    عوامل بسیاری سبب زخم فشاری بیماران بستری می شود. لذا آموزش دانشجویان و افراد ارائه دهنده مراقبت بهداشتی و درمانی در مورد عوامل مرتبط با زخم فشاری و لزوم به کارگیری اقدامات پیشگیری کننده در بیماران در معرض خطر قبل از تشکیل زخم فشاری از اهمیت زیادی برخوردار است.
    کلیدواژگان: زخم فشاری، بروز، عوامل
  • سید عبدالصمد عطار زاده بهبهانی، فریده یغمایی *، نیما اختردانش، حمید علوی مجد صفحات 34-39
    مقدمه
    ثبت گزارش های پرستاری ابزاری مهم جهت تعیین صحت و ارزشیابی اقدامات درمانی و مراقبتی است. لذا طراحی فهرستی روا و پایا جهت اندازه گیری کیفیت ثبت گزارش های پرستاری موردنیاز می باشد. هدف از انجام این پژوهش، طراحی و روان سنجی «فهرست وارسی بررسی کیفیت ثبت گزارش پرستاری» هست.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، یک مطالعه روش شناسی است که در ابتدا، با مروری بر مطالعات «فهرست وارسی بررسی کیفیت ثبت گزارش پرستاری» با 57 عبارت در 4 بعد طراحی گردید. روایی محتوا با استفاده از شاخص روایی محتوای Bausell & Waltz و روایی صوری با نظرات 20 پرستار بررسی گردید. برای اندازه گیری پایایی، توافق میان مشاهده گران استفاده گردید. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 19 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در بررسی روایی محتوای «فهرست وارسی بررسی کیفیت ثبت گزارش پرستاری»، عباراتی که شاخص روایی محتوای آن ها بیشتر از 79 در صد بود، در فهرست وارسی حفظ گردید. لذا تعداد عبارات فهرست به 42 عبارت کاهش یافت. بعلاوه، روایی محتوا و صوری تایید شد. پایایی به روش توافق میان مشاهده گران 0/96 را نشان داد.
    نتیجه گیری
    «فهرست وارسی بررسی کیفیت ثبت گزارش پرستاری» با 42 عبارت در 4 بعد، به صورت روا و پایا طراحی شد. با توجه به کمبود فهرست روا و پایا برای اندازه گیری کیفیت گزارش های پرستاری در ایران، به کارگیری فهرست طراحی شده مفید هست. اندازه گیری سایر انواع روایی مانند روایی سازه، همزمان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: طراحی، روان سنجی، کیفیت ثبت گزارش پرستاری
  • محمد محسن دهقانی فیروز ابادی، اصغر مکارم*، محمد علی حسینی، سید حبیب الله کواری صفحات 40-47
    مقدمه
    سازمان ها در دنیای پویا و پرمخاطره ی امروزی برای اینکه بتوانند بقای خودش را تحکیم بخشند، باید مدیران و کارکنان خود را ملزم به رعایت اصول اخلاقی و فراگیری هوش اخلاقی نمایند. هدف از این پژوهش تعیین همبستگی هوش اخلاقی و تعهد سازمانی کارکنان مراکز توان بخشی سازمان بهزیستی شهر یزد در سال 1393 می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان توان بخشی سازمان بهزیستی شهر یزد بوده که به روش تمام شماری، 150 نفر از کارکنان حاضر به همکاری وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از «پرسشنامه هوش اخلاقی»“Moral Intelligence Questionnaire” که توسط Lennick & Kiel طراحی شده و «پرسشنامه تعهد سازمانی» “Organizational Commitment Questionnaire” که توسط Allen & Meyer طراحی شده استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها به روش آلفای کرونباخ به ترتیب 0/82=α و 0/78=α به دست آمد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد میانگین و انحراف معیار خرده مقیاس های تعهد سازمانی شامل: عاطفی (26/74 - 5/25)، مستمر (28/52_3/30) و هنجاری (27/87 _ 2/50). نتایج نشان داد که بین هوش اخلاقی و تعهد سازمانی در کارکنان مراکز توان بخشی بهزیستی شهر یزد همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد (r=0.428، P=0.010).
    نتیجه گیری
    همبستگی مثبت و معنادار هوش اخلاقی و تعهد سازمانی بدین معناست که با افزایش هوش اخلاقی، تعهد سازمانی افزایش پیدا می کند. بررسی راهکارهای توسعه ی مولفه های هوش اخلاقی یا تعهد سازمانی در کارکنان مراکز توان بخشی سازمان بهزیستی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، تعهد سازمانی، کارکنان بهزیستی
  • رویا سلطانین، کریم صالح زاده صفحات 48-56
    مقدمه
    استخرهای سرپوشیده از مهم ترین مراکز تفریحی و ورزشی برای عموم مردم است. ولی اگر به صورت بهداشتی نگهداری نشوند، محل مناسبی برای رشد میکروب ها هست که سلامتی شناگران را به مخاطره می اندازد. پژوهش حاضر باهدف تعیین میزان رضایت از وضعیت بهداشتی و ایمنیاستخرهای شنای شهر تبریز از دیدگاه مراجعه کنندگان در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، از 1700 مراجعه کننده، در یک نوبت قبل از ظهر نوبت زنان (ساعت 11) و بعداز ظهر نوبت مردان (ساعت 17) روز جمعه در 25استخر شنای تبریز، 313 نفر طبق جدول مورگان و به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با به کارگیری پرسشنامه بهداشتی و ایمنیاستخر Health and Safety Pools Questionnaire” انجام شد. برای اندازه گیری روایی، پرسشنامه در اختیار 7 متخصص قرار گرفت و بعد از اصلاحات لازم، روایی آن تایید شد. پایایی پرسشنامه نیز با روش الفای کرونباخ محاسبه گردید (0/85=α). از پرسشنامه پخش شده، 288 مورد به طور کامل تکمیل و بعد از نمره گذاری، داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات نشان داد که رضایت شناگران ازاستخرهای شنای تبریز، از نمره 1 تا 5 در بهداشت آب (3/41)، بهداشت محیط (3/27)، ایمنیاستخر (3/45) و کارکناناستخر (3/64) هست و تفاوت معناداری بین نظر مراجعه کنندگان زن و مرد درباره بهداشت و ایمنیاستخرهای شنای تبریز وجود دارد. بعلاوه، تفاوت معناداری در بیناستخرهای شنای تبریز ازنظر بهداشتی و ایمنی مشاهده شد (0/01=P).
    نتیجه گیری
    مراجعه کنندگان از وضعیت بهداشت آب، محیط، ایمنی و کارکناناستخرها، رضایت داشتن که دراین ارتباط رضایت زنان نسبت به مردان بیشتر بود. پیشنهاد می شود مسئولین بهداشت برای برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی و تخصصی، در مورد بهداشت و ایمنیاستخرها اقدام نمایند
    کلیدواژگان: استخرهای شنا، ایمنی، بهداشت، بهداشت کارکنان
  • فاطمه منجذبی، اصغر دالوندی*، عباس عبادی، حمیدرضا خانکه، مهدی رهگذر صفحات 57-76
    مقدمه
    اندازه گیری فعالیت های روزانه زندگی یکی از بهترین روش ها جهت ارزشیابی شرایط بیمار، پیامد درمان و توان بخشی، کیفیت زندگی و پیشرفت بیماری در بیماران مبتلابه بیماری های مزمن انسدادی ریه است. هدف از این مطالعه تعیین ویژگی های روان سنجی ابزارهای ارزیابی فعالیت های روزانه زندگی در بیماران مبتلابه بیماری های مزمن انسدادی ریه می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری نظام مند، کلیه مقالات چاپ شده در بین سال های 1980 تا 2014 به دو زبان فارسی و انگلیسی درزمینه فعالیت های روزانه زندگی در بیماران مبتلابه COPD، موردبررسی قرار گرفتند. این مطالعات از طریق پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران (Iran Medex)، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران (Irandoc) و بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)،Web of Science، Google Scholar، CINAHL، PubMed، با ترکیبات مختلفی از کلمات کلیدی فعالیت های روزانه زندگی، ابزارسازی، اعتبار یابی، ابزار و بیماران مبتلابه بیماری های مزمن انسدادی ریه، ADL،COPD، Instrument و Questioner انجام شد. از فرم استانداردهای مبتنی بر اجماع برای انتخاب ابزارهای اندازه گیری سلامت» جهت ارزیابی و انتخاب مطالعات استفاده شد. به منظور استخراج داده ها از مقالات واردشده در مطالعه، فرم استخراج داده ها توسط گروه مطالعه حاضر و با 17 سوال بر اساس هدف پژوهش طراحی شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر 13 ابزار خود گزارشی جهت بررسی فعالیت های روزانه زندگی در بیماران مبتلابه COPD یافت شد. از 13 ابزار یافت شده 4 ابزار به بررسی فعالیت های روزانه زندگی می پرداخت. درحالی که 9 ابزار دیگر میزان تنگی نفس در انجام فعالیت های روزانه زندگی و میزان ناتوانی در انجام فعالیت های روزانه زندگی را به عنوان شاخص میزان فعالیت های روزانه زندگی ارزیابی می نمودند.
    نتیجه گیری
    هیچ کدام از ابزارهای اندازه گیری فعالیت های روزانه زندگی در بیماران مبتلا به COPD فرایند روان سنجی را به طور کامل انجام نداده اند. بعلاوه، عدم تبیین و تحلیل مفهوم فعالیت های روزانه زندگی در بیماران مبتلابه COPD قبل از اقدام به ابزارسازی و فقدان یک چارچوب نظری از دیگر نواقص این ابزارها می باشد. لذا بکارگیری آن ها در مطالعات باید بااحتیاط صورت گیرد.
    کلیدواژگان: فعالیت های روزانه زندگی، ابزار، بیماری های مزمن انسدادی ریه، مرور نظام مند
|
  • Entezari Meybodi Mr*, Afkhami I., Nasirian M Pages 1-6
    Introduction
    Lifestyle is combination of behavioral patterns and habits which various factors affect lifestyle of obese people. The aim of this study was to determine the effectiveness of treatment based on “Choice Theory” on improving the lifestyle of women suffered from obesity.
    Material and Methods
    This study was a semi-experimental، which was conducted on 30 obese women of Ardakan through random sampling in 2014 and then these 30 women were randomly categorized into experimental and control groups. The “Lifestyle Questionnaire” (content validity and reliability by Cronbach’s alpha was measured) was used for pretest. in total، 7 Reality therapy sessions were held for the experimental group. In this period، the people who were in control group did not receive any treatment. After the completion of the sessions، “Lifestyle Questionnaire” as post-test was distributed between both groups. Then data were collected and analyzed by SPSS/21.
    Finding
    In the experimental group، mean in pretest stage was 105/07 which after post-test increased to 135/73 Furthermore، the therapy based on “Choice Theory”، improved dimensions of physical health (P>0. 05)، nutrition and weight control (P>0. 01)، physical exercises and health (P>0. 01)، psychological health (P>0. 01) of life style of women who suffered from obesity.
    Conclusion
    Treatment based on the “Choice Theory”، improved the lifestyle of women suffered from obesity. Hence it is recommended that organizations apply the “Choice Theory” to improve the lifestyle of the people suffered from obesity.
    Keywords: Life style, Choice Theory, Obesity
  • Kalroozi F., Pishgooie Ah*, Taheriyan A Pages 7-15
    Introduction
    Life styles and health-promotion behaviours has been linked to quantity and quality of care. Nurses have a crucial role in promoting public and general health. This study aimed to determine the health-promoting behaviours in employed nurses in selected military hospitals.
    Materials and Methods
    This study is a descriptive study. We used randomised cluster sampling method in order to select 400 nurses in CCU, ICU, surgery room, and emergency and surgical units in selected military hospitals. The Persian language version of “International Questionnaire of Health- Promoting Behaviours” (HPLP-II) questionnaire was used in this study. Data was analyzed by SPSS/22 software.
    Findings
    The highest percentage of chronic disease (19.5%) was in musculoskeletal disorders, included backache and leg pain. Average score of health-promoting behaviours was 133.79±18.55. The highest mean score was obtained in spiritual growth (32.36±6.29) and the least average score was for physical activity (13.84±4.53).
    Conclusions
    The health- promoting behaviours level of the participants were observed at an acceptable level, however they had low level of physical activities. With regard to findings, applying health education programs with an emphasis on physical activity among the nurses could improve their health condition.
    Keywords: Health, promoting behaviours, Nurses, Military, Iran
  • Gharasi Manshadi M., Shahidi Sadeghi N.*, Dehghan Pages 16-26
    Introduction
    Manpower is the most important input in any organization. Unfortunately, despite the importance of this issue in organizations such as hospitals, few studies have addressed this topic. The aim of this study was to determine the correlation between trust and organizational identification and characteristics of the nursing practice environment and their dimensions in Tehran City hospitals.
    Materials and Methods
    In this descriptive-correlational study, 200 of nurses from nursing management categories according to Morgan table and simple random selection method were participated. Data were collected by "Trust and Closure Audit Questionnaire created by Learning Center" and “Measuring organizational traits of hospitals: The revised Nursing Work Index". The validity of the instruments were measured by content validity and reliability was assessed by Cronbach's alpha of 0.90. Data was analyzed by SPSS/20.
    Findings
    The proportion of high-level (2.51) trust and organizational identification and characteristics of the nursing practice environment is at the lower level (2.30). Trust and organizational identification and characteristics of the nursing practice environment and all of its dimensions (P<0.05, r=0.474) except the employment relationship (P>0.05, r=-0.020) have a direct linear relationship. Moreover, characteristics of the nursing practice environment and trust and organizational identification and all of its dimensions (P<0/05, r=0.474) have a direct linear relationship.
    Conclusion
    Trust and organizational identification and characteristics of the nursing practice environment, also characteristics of the nursing practice environment and trust and organizational identification and all of its dimensions have a direct correlation. The hospital managers can improve performance and ultimately a positive step in improving the quality of nursing care and safety, by the promotion of trust and organizational identification and characteristics of the nursing practice environment.
    Keywords: Organizational identification, Organizational trust, Practice environment, Nurse
  • Bolourchifard F., Abdolrahimi M.*, Yaghmaei F., Akbarzadeh Baghban A Pages 27-33
    Introduction
    Pressure sore have been considered as a major health care problem. Nurse's knowledge about factors related to pressure ulcer can decrease pressure ulcer. The aim of this study was to determine factors associated with pressure sore in patients admitted to the orthopedic ward.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 330 patients from four orthopedic units of Shahid Beheshti University of Medical Sciences were selected by convenience sampling method. The data was collected by using "Nursing Care Observation Form". The form was validated by content validity method and inter-rater agreement method was used for reliability (Correlation Coefficient=0.85). Data were analyzed by SPSS/15.
    Findings
    Many factors such as; attendant, training in regard to prevention of pressure sore, massage, changing patient position, skeletal traction, moving aid, external objects in bed, trapeze and floating map had significant statistical correlation to pressure sore (P<0.05). In Logistic Regression Model "have no attendant" was the most important factor of pressure sore (P<0.01).
    Conclusions
    Many factors can cause pressure sore in the hospitalized patients. Therefore, teaching of students and healthcare providers about pressure sore care related factors and the necessity of applying pressure sore prevention in at risk patients before the ulceration is very important.
    Keywords: Pressure sore, Incidence, Factors
  • Attarzadeh Behbahani Sas, Yaghmaei F.*, Akhtardansh N., Alavi Majd H Pages 34-39
    Introduction
    Recording patient care is an important monitoring method to determine the correct registration and evaluation of treatment and care. Therefore, developments of a valid and reliable instrument to measure quality of nursing records are required. The aim of this study was development and psychometric measurement of “Assessing Quality of Nursing Records Checklist”.
    Materials and Methods
    This research was a methodological study. First, studies were reviewed, “Assessing Quality of Nursing Records Checklist” with 57 items and 4 dimensions was developed. Content Validity Index (Waltz & Bausell) and face validity was measured using point of view of 20 nurses. Reliability was also determined by intraclass correlation (ICC) method. Data was analyzed by SPSS/19.
    Findings
    For measuring content validity index of “Assessing Quality of Nursing Records Checklist”, items with more than 79% was retained, therefore, items in the final stage were reduced to 42 items. In addition, findings showed that there are 4 dimensions in the “Assessing Quality of Nursing Records Checklist”. Furthermore, it was indicated that value of ICC was 0.96.
    Conclusion
    The “Assessing Quality of Nursing Records Checklist” was developed with 42 in 4 dimensions which was valid and reliable. Due to lack of valid and reliable checklist for measuring the quality of nursing records in Iran, use of the developed checklist can facilitate the evaluation process. Measuring other types of validity such as construct and concurrent validity is also suggested.
    Keywords: Development, Psychometrics, Quality of nursing record
  • Dehghani Firozabadi Mm, Makarem A.*, Hosseini Ma, Kavari Sh, Rashedi V Pages 40-47
    Introduction
    In today’s dynamic and vulnerable world, organizations should assure that managers and employees respect ethical matters and practice moral intelligence. The aim of this study was to determine the correlation between moral intelligence and organizational commitment of social welfare rehabilitation centers’ employees- Yazd city.
    Materials and Method
    This is a descriptive-correlational study and the sample consists of all 150 employees of welfare rehabilitation centers of Yazd. In order to collect data “Moral Intelligence Questionnaire” Lenik & Kiel and “Organizational Commitment Questionnaire” Allen & Meyer were used. The reliability of questionnaires are as follow: α = 0.82, α=0.78. Data was analyzed with SPSS/20.
    Findings
    The mean score of organizational commitment's subscales are as follow: affective 26.74 (SD: 5.25), continues 28.52 (SD: 3.30) and normative 27.87 (SD: 2.50). Findings of the study showed that there was a correlation between moral intelligence and organizational commitment (r=0.428, P=0.010).
    Conclusion
    A positive significant correlation between moral intelligence and organizational commitment of social welfare rehabilitation centers’ employee’s welfare and rehabilitation was observed. Hence, it is suggested to improve the component of moral intelligence and staff commitment through educational programs.
    Keywords: Moral intelligence, Organizational commitment, Social welfare employees
  • Soltanin R., Salehzadeh K.* Pages 48-56
    Introduction
    Indoor swimming pools are among the most common forms of leisure activities. However, lack of health considerations provides a suitable environment for the growth of germs ultimately putting the swimmer's health at risk. The aim of this study was to determine satisfaction of health and safety of swimming pools in Tabriz in year 2014 from swimmer's perspective.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 313 swimmers were selected from all 1700 swimmers in one morning session of women (at 11 am) and one session of men in the afternoon (at 5 pm) on a Friday. This procedure was conducted in all 25 swimming pools in Tabriz through Morgan table and via convenience sampling method as the statistical population. The data were collected by “Health and Safety Pools Questionnaire”. Validity of the questionnaire was measured by content validity and its reliability by Alpha Cronbach (a=0.85). Among the distributed questionnaire, 288 of them were completed from which were scored and then analyzed by SPSS/21.
    Findings
    Mean scores revealed that in a 1 to 5 Liker scale of satisfaction in pools of Tabriz, swimmer's satisfaction was 3.41 from water hygiene, 3.27 from clean environment, 3.45 from safety in the pool and 3.64 from the staff working in the pools. Nevertheless, the difference in the satisfaction levels of men and women was significant. Moreover, there was a significant difference in hygiene and safety of various swimming pools in Tabriz (P=0.01).
    Conclusion
    Swimmers were generally satisfied with water hygiene, environment, safety and staff. Besides, women were more satisfied with water hygiene and swimming pool safety compared to men. It is recommended healthcare authorities offer educational and technical seminars and workshops for the staff members on hygiene and safety in swimming pools.
    Keywords: Swimming pools, Safety, Health, Health personnel
  • Monjazebi F., Dalvandi A.*, Ebadi A., Khankeh Hr, Rahgozar M., Richter J Pages 57-76
    Introduction
    Measuring Activity of Daily Living is one of the best ways to evaluate conditions of patient, treatment and rehabilitation outcomes, quality of life, and progress of the disease in patients with chronic obstructive pulmonary disease (COPD). The aim of this systematic review was to evaluate psychometric properties of instruments measuring activities of daily living in patients with COPD.
    Materials and Methods
    In this systematic review study, all papers published during 1980 till 2014 in both Persian and English language related to activities of daily living in patients with COPD were included. SID, Iran Medex, Irandoc, Magiran, CINAHL, Google Scholar, Web of Science, PubMed databases were searched using the keywords: activity of daily living, chronic obstructive pulmonary disease, questionnaire and instrument. “Consensus-based Standards for the selection of health Measurement Instruments" were used to assess and select the studies. Data Extraction Form which was developed by research team consists of 17 questions, was used to collect data.
    Findings
    In this study 13 self-report instruments for assessing activities of daily living in patients with COPD was found. Study results indicated that, 4 of 13 known instruments measured the activities of daily living, while 9 instruments assess other criteria, like dyspnea and disability as ADL indicator.
    Conclusion
    The instruments which measure ADL in patients with COPD have under studied the psychometric properties. Lack of explanation of ADL in COPD patients before instruments development as well as presenting a rigorous theoretical framework are other problems associated with these instruments. Therefore, researchers should use these instruments with cautious.
    Keywords: Activity of daily living, Instrument, Chronic obstructive pulmonary disease, Systematic review