فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک - سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 106، بهار 1394)

نشریه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک
سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 106، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/18
  • تعداد عناوین: 11
|
  • تکاور محمدیان*، مهرزاد مصباح، سیامک روحانیزاده، مجتبی علیشاهی، پرسام علیزاده، اسماعیل عبدی صفحه 2
    پژوهش حاضر به منظور ارزیابی اثرات پریبیوتیک تجاری ایمونوژن بر روی فلور باکتریایی دستگاه گوارش و ترکیب لاشه ماهی شیربت (Barbus grypus) انجام گرفت. تعداد 360 قطعه بچه ماهی شیربت با وزن متوسط 2±35 به 4 تیمار تقسیم گردیدند، تیمارها به ترتیب با خوراک حاوی ایمونوژن با سطوح، صفر، 5/. درصد، 1 درصد، 1/5 درصد به مدت 90 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که پریبیوتیک ایمونوژن باعث ایجاد تغییر در فلور باکتریایی دستگاه گوارش بچه ماهیان شد به طوری که تعداد باکتری های لاکتوباسیلوس روده نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری یافت (0/05 > p). نتایج مربوط به ترکیب لاشه نشان داد که میزان پروتئین لاشه در تیمار تغذیه شده با 1/5 درصد ایمونوژن اختلاف معنی داری با گروه کنترل و سایر تیمارها داشته است (0/05 > p). چربی، خاکستر و رطوبت اختلاف معنی داری در بین تیمارها نداشت (0/05 < p)، هرچند که در تیمار تغذیه شده با 1/5 درصد ایمونوژن میزان چربی نسبت به سایر تیمارها افزایش نشان داد. بر اساس یافته های تحقیق میتوان نتیجه گرفت که تجویز خوراکی پریبیوتیک ایمونوژن بر فلور باکتریایی روده و جمعیت لاکتوباسیلوسهای دستگاه گوارش و نیز میزان پروتئین لاشه موثر میباشد.
    کلیدواژگان: ایمونوژن، پریبیوتیک، لاکتوباسیل، ترکیب لاشه، شیربت (Barbus grypus)
  • زهرا حسین پور محمد آبادی، منصوره ملکیان* صفحه 10
    جیوه یکی از سمیترین فلزات سنگین است که دارای خاصیت تجمع و بزرگنمایی زیستی در زنجیره غذایی میباشد. اصفهان از استانهای مهم صنعتی کشور است که با وجود تعدد منابع آلاینده جیوه تاکنون پایش زیستی جیوه در محیط زیست آن انجام نگرفته است. پرندگان به طرق مختلف ازجمله تماس مستقیم با آب و غذای آلوده، در معرض جیوه قرار میگیرند و شاخص زیستی مناسبی برای پایش آلاینده های محیط به شمار میآیند. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی به جیوه در شماری از پرندگان شهر اصفهان و رودخانه زاینده رود میباشد. تاثیر سطح تغذیه بر میزان تجمع زیستی جیوه در بدن این پرندگان مورد بررسی قرار گرفته است. 40 نمونه پرنده در مناطق مختلف صید و اندازهگیری جیوه در سه اندام کلیه، کبد و پردم با استفاده از اسپکترومتری جذب اتمی بخار سرد انجام گرفت. در بین سه عضو مورد مطالعه پردم با میانگین pp 2002/30 b بیشترین مقدار جیوه و کلیه با میانگین pp 1284 bکمترین مقدار را نشان داد. پرندگان جانورخوار بیشترین تجمع زیستی جیوه را در اندامهای خود داشته و گیاهخواران کمترین مقدار را نشان دادند. نتایج بدست آمده میتواند نشان دهنده ورود جیوه به محیط زیست اصفهان از منابع مختلف باشد. بنابراین پایش و مدیریت فلزات سنگین در محیط زیست اصفهان و از جمله آب زاینده رود ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: جیوه، تجمع زیستی، کبد، کلیه، پردم، زاینده رود
  • سعید عالمیان* صفحه 18
    کنترل و ریشه کنی بیماری بروسلوز در ایران مبتنی بر واکسیناسیون دام های حساس با واکسن 1 Rev است. این واکسن با استفاده از محیط های کشت بروسلا آگار تجاری تولید می شود که به دلیل تحریم های اقتصادی، واردات این محیط کشت به سختی و با قیمت های بسیار گزاف امکان پذیر می باشد، لذا با توجه به سابقه تولید محیط گلیسرول دکستروزآگار در کشور و ثبت بین المللی آن، این مطالعه جهت بررسی امکان جاگزینی آن با محیط وارداتی انجام شد. بنابراین با هر کدام از محیط های فوق، 10 سری واکسن آزمایشی 1 Rev با بذر مادر (Master seed) یکسان تهیه شد. تعداد جرم باکتری در یک میلی لیتر از بالک هر سری ساخت به وسیله تهیه رقتهای سریالی و با شمارش تعداد پرگنه در واحد حجم (CFU)، محاسبه شد. همچنین سایر آزمایش های کیفی از جمله مروفولوژی پرگنه و تعیین درصد اجرام Rough، آزمایش بی ضرری (Safety) و آزمایش ایمنی زایی (Efficacy) در هر سری انجام گردید. نتایج نشان می دهد که میانگین جرم باکتری در 10 سری ساخت 9 10×134/37 و 109×118/55 (CFU) و در صد پرگنه های Rough، 0/75 درصد و 1/128 درصد به ترتیب با بروسلا آگار دیفکو و محیط کشت گلیسرول دکستروز آگار سرم دار بود. از نظر آزمایش های بی ضرری و ایمنی زایی هیچ تفاوتی بین واکسن های تولیدی توسط دو نوع محیط کشت مشاهده نشد. بنابراین با توجه به همخوانی نتایج آزمایشات با استانداردهای تعریف شده، می توان از محیط کشت گلیسرول دکستروز آگار جهت تولید واکسن 1 Rev استفاده نمود.
    کلیدواژگان: بروسلا آگار، گلیسرول دکستروز آگار، واکسن، 1 Rev، بروسلوز
  • محمد زندی*، محمدرضا سنجابی صفحه 24
    سلول های بنیادی رویانی که از لایه زاینده داخلی رویان در مرحله بلاستوسیست تولید می شوند، توانایی تمایز به انواع سلول های لایه زاینده رویان شامل برون پوست، میان پوست و درون پوست را دارند. اطلاعات کمی در ارتباط با فاکتورهایی که بر تمایز یا حفظ سلول در حالت تمایز نیافته اثر می گذارند وجود دارد. در این مطالعه الگوی بیان چرخه های فاکتور مهارکننده لوکمیا (LIF) و فاکتور رشد فیبروبلاستی (2-FGF)، به منظور درک بهتر ارتباط چرخه های سیگنالی در خودنوسازی سلول های بنیادی رویانی گاومیش مورد بررسی قرار گرفت. سلول های بنیادی رویانی از رویان های حاصل از لقاح آزمایشگاهی (IVF)، همتاسازی (IVC) و خودگشنی (Parthenogenesis) بدست آمدند و از آلکالین فسفاتاز و رنگ آمیزی ایمیونو فلورسانس به منظور شناسایی سلول های بنیادی استفاده شد. به منظور کشت سلول های بنیادی از لایه تغدیه کننده استفاده شد و محیط کشت حاوی Ko-DMEM،KSR، LIF، 2-FGF، ال- گلوتامین، اسیدهای آمینه غیر ضروری و جنتامایسین بود. بیان ژن های حد واسط چرخه های LIF و 2-FGF با استفاده از RT-PCR بدست آمد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد، بیان2-FGF در سلول های بنیادی رویانی گاومیش بیشتر از LIF بود. 2-LIF، FGF، گیرنده های آن ها و ترکیبات حد واسط این چرخه ها در سلول های بنیادی رویانی حاصل از هر سه منشاء تقریبا در حد یکسانی بیان شدند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی رویانی، FGF، LIF، گاومیش
  • رضا پیلهچیان لنگرودی*، احمدرضا جباری، محسن موسوی شوشتری، علیرضا پردیس صفحه 34
    کلستریدیوم ها باکتری های بی هوازی گرم مثبت هاگ دار بوده و نقش مهمی در ایجاد بیماری های انسان و دام دارند. در این پژوهش سه گروه واکسن شامل، واکسن پنج ظرفیتی باکترین (کشت فرمله) تولید شده در شیشه های بیست لیتری و جذب شده روی یاور هیدروکسید آلمینیوم، واکسن پنج ظرفیتی باکترین تولید شده در فرمانتور تحقیقاتی و جذب شده روی هیدروکسید آلمینیوم و گروه سوم واکسن پنج ظرفیتی کشت توکسوئید-باکترین (واکسن اولترافیلتری) تولید شده در فرمانتور تحقیقاتی و جذب شده روی یاور هیدروکسید آلمینیوم در سطح آزمایشگاهی تولید و بررسی شد. کلیه آزمون های بیضرری، عدم وجود سمیت غیر عادی و توان ایمنی زائی، برای هر یک از سه نوع واکسن انجام شد. نتایج نشان داد که هر سه نوع واکسن کارآئی داشته و قابل استفاده اند ولی واکسن توکسوئید-باکترین تولید شده به وسیله فرمانتور و اولترافیلتر، بهترین انتخاب برای تولید انبوه است.
    کلیدواژگان: واکسن پنج ظرفیتی، کلستریدیوم، توکسوئید، فرمانتور، اولترافیلتراسیون
  • امید زهتاب ور، زهرا طوطیان*، جواد صادقی نژاد، عبدالصمد کرامت امیرکلایی، شهرزاد محمد شاه علی، محسن شادی مزدقانی صفحه 43
    از نظر اقتصادی پرورش کپورماهیان دارای ارزش شیلاتی قابل توجهی می باشد. در بین این ماهیان، کپور معمولی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه به اینکه تاکنون مطالعه جامعی در رابطه با کالبدشناسی لوله گوارش و غدد ضمیمه کپور معمولی صورت نگرفته است، مطالعه مرفولوژیک و مرفومتریک این ساختار ضروری به نظر می رسد. جهت انجام این مطالعه تعداد 30 عدد ماهی کپور معمولی ماده با وزن متوسط سه و نیم کیلوگرم از یک مرکز پرورش خصوصی تهیه و پس از مطالعه توپوگرافیک لوله گوارش، کبد و پانکراس و مطالعه مرفومتریک لوله گوارش، نمونه های مورد نظر جداسازی شده و جهت فیکساسیون در فرمالین 10 درصد قرار گرفتند. در ابتدا به صورت ماکروسکوپیک توسط لوپ به مطالعه دقیق لوله گوارش و بررسی مجاورات آن پرداخته شد. جهت بررسی تغییرات قطر دهانه و ضخامت دیواره بخش های مختلف لوله گوارش از کولیس دیجیتال استفاده گردید. اعداد به دست آمده به کمک برنامه SPSS16 با آزمون Pair sample T مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در مطالعه توپوگرافیک تفاوت های مهمی در این گونه با سایر گونه ها دیده شد. یک تنگ شدگی اسفنگترمانند بین انتهای مری و ابتدای روده مشاهده شد. ساختار سطح داخلی در روده شبکه ای شکل بود که در کلوآک به صورت نامنظم در می آمد. نتایج آماری کاهش معنی دار قطر لوله گوارش از مری تا انتها را نشان داد (0/05 > p). با نتایج به دست آمده روده را همانند سایر کپورماهیان، میتوان به دو بخش تقسیم کرد. در این مطالعه مشخص شد که کبد دارای دو لوب اصلی چپ و راست است که با پانکراس همراه هستند. با توجه به این که تغییر نوع خوراک مصرفی می تواند موجب تغییراتی در ساختار دستگاه گوارش ماهیان و در مواردی نیز موجب تغییر در اندازه آن شود، لذا نتایج حاصل از این بررسی به عنوان مطالعات پایه ای قابل ارائه می باشد..
    کلیدواژگان: کپور معمولی، مرفولوژیک، مرفومتریک، لوله گوارش، غدد ضمیمه
  • حسن ملوندی*، عباس اسماعیلی ساری، منصور علی آبادیان صفحه 50
    در این مطالعه غلظت جیوه گونه سیاه ماهی (Capoeta capoeta) در رودخانه زرین گل واقع در استان گلستان از سه ایستگاه ارائه شده است. میانگین غلظت جیوه در بافت عضله از ایستگاه های شماره 1، 2 و 3 به ترتیب برابر با 19/32± 173/79، 7/61 ±153/11 و 12/69± 172/25 نانو گرم بر گرم وزن خشک بود. هیچ اختلافی معنی داری بین ایستگاه ها مشاهده نشد و همچنین هیچ همبستگی معنی داری بین وزن بدن، طول کل و طول استاندارد با مقادیر جیوه بدست نیامد (0/05
    کلیدواژگان: آلودگی، جیوه، سیاه ماهی، زرین گل، گلستان، فلزات سنگین
  • نصرالله واحدی نوری*، محمد عبدی گودرزی، شیرزاد محمد نژاد کیاسری صفحه 58
    هدف این مطالعه، بررسی میزان تنوع گونه ای و فراوانی کنه های سخت در دام های(گاو– گوسفند)استان مازندران می باشد. برای این منظور چهار منطقه(شهرستان)استان (نور- آمل – بابل و ساری) انتخاب و نمونه گیری بصورت ماهیانه و در طول یک سال انجام گردید. در مجموع 2712 عدد کنه از سطح بدن دام ها جمع آوری شده است که شامل 13 گونه کنه سخت می باشد. این گونه ها عبارتند از: Rhipicephalus annulatus 35/77%، Rhipicephalus bursa 27/58%، Rhipicephalus turanicus 4/94%، Rhipicephalus sanguineus 0/55%، Ixodes ricinus 18/95%، Haemaphysalis punctata 6/27%، Haemaphysalis sulcata 1/47%، Haemaphysalis inermis 1% و Haemaphysalis concinna 0/55%، H yalomma marginatum 0/37%، Hyalomma deteritum 1/99%، Hyalomma anatolicom 0/26% و گونه Dermacentor marginatus با 0/3% جداسازی و مورد شناسائی قرار گرفته اند. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که تنوع گونه ای کنه سخت در استان مازندران زیاد می باشد.
    کلیدواژگان: کنه های سخت، تنوع گونه، فراوانی، گاو، گوسفند، استان مازندران
  • روزبه فلاحی* صفحه 65
    دستورالعمل های زیادی جهت تولید همولیزین وجود دارد ولی برای تولید آزمایشگاهی همولیزین با تیتر های بالاتر، استاندارد کردن روش ها، ضروری می باشد. در این تحقیق، برای اولین بار در کشور، همولیزین بوسیله تزریق خون کامل گوسفند به طریق داخل پوستی در خرگوش آزمایشگاهی تولید و با روش متداول که تزریق داخل وریدی گلبول های قرمز شسته شده گوسفند به میزان 2% می باشد مقایسه گردید. همولیزین های تهیه شده بوسیله روش کلمر مورد تیتراسیون قرار گرفتند. تیتر بدست آمده در روش تزریق داخل پوستی، حداقل 9600: 1 بود، در حالیکه در روش تزریق داخل وریدی میزان 1200: 1 تعیین گردید. نتایج حاصل در3 تکرار بعمل آمده در مورد دو روش ذکر شده عینا مانند قبل بود. جهت بررسی زمان پایداری، فرآورده های تولید شده را بصورت لیوفیلیزه در آورده و در درجه حرارت 20- قرار داده شدند و به فواصل هر شش ماه یک بار و بمدت 2 سال مجددا مورد تیتراسیون قرار گرفتند. جهت بررسی فعالیت آزمایشگاهی نیز، از آنها در تست های سرولوژیک استفاده گردید. در این بررسی، همولیزین تهیه شده در روش تزریق داخل پوستی خون کامل گوسفند در تمام موارد و حتی بعد از 2 سال از تاریخ تولید، هیچگونه کاهش تیتر نداشته و در تست های سرولوژیک نتایج بسیار مطلوب داشت ولی محصول تهیه شده در روش تزریق داخل وریدی کاهش شدید تیتر نشان داده و در تست های سرولوژیک نتایج قابل قبولی از آن بدست نیامد. با توجه به نتایج بدست آمده، تزریق خون کامل، به روش داخل پوستی و بر طبق دستورالعمل ارائه شده در این تحقیق می تواند جایگزینی مناسب برای روش متداول تزریق داخل وریدی به منظور تولید همولیزین ضد گوسفندی خرگوشی با تیتر و زمان پایداری و نحوه اثر بسیار بالاتر باشد.
    کلیدواژگان: همولیزین، خرگوش، روش های تولید
  • رضا نارنجی ثانی*، خسرو قزوینیان، ملیکا معزی فر صفحه 72
    همزمانی فحلی یک روش مدیریتی ارزشمند است که برای افزایش کارایی تولید مثل به خصوص در گاو، گوسفند و بز به صورت موفقی استفاده می شود. همزمانی فحلی در نشخوارکنندگان کوچک، هم با کاهش طول فاز لوتئال فحلی با استفاده از PGF2α و هم با افزایش طول آن با استفاده از پروژسترون اگزوژن انجام می گیرد. در این مطالعه اثر دوزهای مختلف گنادوتروپین کوریونی اسب (eCG) با استفاده از پروژسترون داخل واژنی (CIDR) بر روی همزمانی فحلی و کارایی تولید مثل گوسفند نژاد زل در زمان خارج از فصل تولید مثلی مورد بررسی قرار گرفته است. CIDR 13 روز تجویز شده و در روز خارج کردن آن از واژن گوسفندان، 350، 400، 450 و 500 واحد eCG داخل عضلانی تزریق شده است. قوچ های تیزر(به نسبت 1 به 8) 1 روز بعد از اتمام درمان برای فحل یابی وارد گله شدند. میش ها 40 ساعت پس از خروج سیدر در معرض قوچ بارور قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که eCG با استفاده از CIDR بر کارایی تولید مثل این نژاد موثر خواهد بود. دوزهای مختلف eCG تاثیر معنی داری بر پاسخ فحلی نداشته است(تمام میش ها در تمام گروه ها فحلی را نشان داده اند). افزایش سطح تزریق eCG منجر به افزایش میزان باروری(fecundity rate) و بره زایی(lambing rate) در این مطالعه شده است. در مجموع، CIDR با 450 و 500 واحد eCG می تواند کارایی تولید مثل میش های نژاد زل را در خارج فصل از تولید مثلی در مقایسه با 350 و 400 واحد eCG بهبود دهد.
    کلیدواژگان: همزمانی فحلی، میش نژاد زل، CIDR، eCG
  • جلیل پورحاجی موتاب، پیام عباس زاده، سیدرشید تونی* صفحه 76
    مرغان مروارید متعلق به رده پرندگان قرقاول می باشند. کبد به عنوان بزرگترین غده بدن، لوزالمعده بخاطر ترشحات گوارشی و همچنین طحال به این دلیل که بزرگترین عضو لنفاوی بدن بالغین است در بدن پستانداران و پرندگان دارای اهمیت می باشند. از آنجا که در بعضی پرندگان تفاوت هایی بین گونه ها و بین دو جنس در این اعضا مشاهده می شود ونیز تحقیقات برروی بعضی از پرندگان خانواده قرقاول مانند مرغ مروارید تاکنون انجام نشده است، ریخت شناسی و بافتشناسی این اعضا در مرغ مروارید مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور 20 عدد مرغ مروارید بالغ نر و ماده انتخاب شد وکبد، کیسه صفرا، لوزالمعده و طحال آنها مورد مطالعه ریخت شناسی قرار گرفت، سپس نمونه بافتی اخذ گردید. نمونه ها به روش هماتوکسیلین و ائوزین (H & E) رنگ آمیزی شدند. نتایج ریخت شناسی و بافت شناسی در اساس مشابه سایر پرندگان بود، با این تفاوت که در لوزالمعده قطعه تحتانی بلندتر و باریکتر از قطعه پشتی است. در مطالعه بافتی نیز سلولهای کوپفر دردیواره سینوزوئیدهای کبدی بندرت وجود دارد، همچنین در دیواره کیسه صفرا علاوه بر بافت پوششی استوانه ای ساده بافت پوششی استوانه ای شبه مطبق نیز مشاهده شد. نتایج آزمونT Student در کبد، طحال و لوزالمعده نشان داد تفاوت معنی داری بین اندازه این اعضا در دو جنس وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ریخت شناسی، بافت شناسی، کبد، طحال، لوزالمعده، مرغ مروارید
|
  • Mohammadiant.*, Mesbahm., Rohanizades., Alishahim., Alizadep., Abdi, E Page 2
    Immunogen is a commercial prebiotic. It is a natural compound such as beta golcan and mannan oligosaccharide that use as a feed complement. Usage of prebiotic as indigestible nutrient in digestion system that potentially affect health condition of host is a new idea for improving production in aquaculture. The aim of this study is survey bacteria flora and body composition of Barbus grypus in 360 pcs fingerling with 35±2 gr weight in 4 treatment group randomly. (3 replicates) treatments were feed by Immunogen with zero، 0/5، 1 and 1/5% respectively in 90 days. Result shows that Immunogen has positive effect on bacterial flora in fingerling. Lactobacillus population in intestine of treatment groups in contrast with control group (p<0/05). Results showed that the amount of carcass protein in 1. 5% treated Immunogen was significantly higher than control (p <0/05) where as lipid content، ash and moisture showed no significant differences between treatments (p> 0/05)، although this factor was slightly higher in group fed with 1. 5% Immunogen. Therefore it can be concluded that oral administration of prebiotic Immunogen can induces positive effects on microflore of gut and Lactobacillus population plus carcass protein level.
    Keywords: Immunogen, Prebiotic, Carcass Analysis, Barbus grypus
  • Hosseinpourz., Malekian, M.* Page 10
    Mercury is one of the most toxic heavy metals with the characteristic of accumulation and bio-magnification in food chains. Isfahan is an important industrial province in Iran with various sources of mercury contamination. However، biological monitoring of mercury in the environment has yet to be conducted. Birds، which are exposed to mercury by different ways، including direct contact with contaminated water and food، are good biological indicators. The aim of this study was to investigate mercury contamination in some of the wild birds in Isfahan city and Zayandehroud River. The effect of trophic levels on the bioaccumulation of mercury in the body of these birds was explored. 40 samples of birds were collected in different areas and the amount of mercury was measured in kidney، liver and hyperpnea، using cold vapor atomic absorption spectrometry. Amongst the three organs، hyperpnea showed the highest amount of mercury with the average amount of 2002. 3 ppb and kidney showed the lowest with the average of 1284 ppb. Animal consuming birds accumulated more mercury in their tissues and vegetarians showed the lowest value. The results indicated the presence of mercury in Isfahan environment، therefore، it is necessary to monitor and manage heavy metals in the environment including Zayandehroud River.
    Keywords: Mercury, Bioaccumulation, Liver, Kidney, Hyperpnea, Zayandehroud
  • Alamian, S.* Page 18
    Control and eradication of the brucellosis is loosed on vaccination of susceptible animals by Rev 1 vaccine. Production of this Vaccine is done by brucella agar culture media that is imported. Recently، the price of the medium has increased because of economic sanctions. Therefore، regarding the production of glycerol dextrose agar in Iran and its record in international sources، this study was done for possible replacement with this medium. So، 10 batches of vaccine were produced using this medium and they were compared with the vaccines produced by brucella agar with the same master seed. The number of live bacteria in 1 ml of bulk product was counted by counting the number of colony forming unit (CFU). In addition، other quality tests like morphology of colony or determination of the percentage of rough organisms، safety and efficacy test were done on each batch. The results indicated the mean numbers of live bacteria in 1 ml of bulk products was134. 37×109 and 118. 55×109 (CFU) and the percentage of rough colonies was %0. 75 and %1/281 for Vaccines produced by brucella agar and glycerol dextrose agar respectively. There was not any difference in other quality tests includes safety and efficacy and all quality parameters remained within the standard ranges. Thus regarding the suitable results، this new culture medium can be used for Rev1 vaccine production.
    Keywords: Brucella Agar, Glycerol dextrose agar, Vaccine, Rev 1, Brucellosis
  • Zandim.*, Sanjabi, M.R. Page 24
    Embryonic stem cells (ESCs) are derived from the inner cell mass (ICM) of blastocyst and differentiate into all three embryonic germ layers: ectoderm، endoderm، and mesoderm. There is less information available about the factors that are affecting buffalo ES cells in culture. In this study، expression profiles of the Leukemia Inhibitory Factor (LIF) and basic Fibroblast Growth Factor (FGF-2) signaling pathways were investigated to better understand the relationships of the signaling pathways for self-renewal in buffalo ES cells. Buffalo ES cells were derived from in vitro fertilized (iESC)، parthenogenetic (pESC) and handmade cloned (cESC) embryos. Alkaline phosphatase and immune-fluorescence staining were used to characterize buffalo ES cells. Feeder layer was used for ESCs culture، and culture medium consisting of Knockout- Dulbecco’s Modified Eagle’s Medium (Ko-DMEM) supplemented with Knockout Serum Replacement (KSR)، leukemia inhibitory factor (LIF)، basic fibroblast growth factor-2 (FGF-2)، L-glutamine، nonessential amino acids and gentamicin. Gene expression was analysed by RT-PCR for signaling pathways. Results showed that، the expression of FGF-2 was higher than LIF in buffalo ESCs. LIF، FGF، their receptors and intermediate signaling pathways was expressed at almost same level in three sources of buffalo ESCs.
    Keywords: Embryonic Stem Cells, FGF, LIF, Buffalo
  • Pilehchian Langroudir.*, Jabbari, A.R., Moosawi Shoshtarym., Pardis A Page 34
    Genus Clostridium، gram positive spore forming anaerobes are very important bacteria for human and animals pathogenesis. Clostridial diseases frequently occurs in Iranian farms and different Clostridium species are responsible for high mortality in domestic animals like as sheep and goats. In the present study، three groups of experimental vaccines were produced and compared to each others. The 1st group as bacterin pentavalent vaccine was produced in 20 liters glass vessels and adsorbed on aluminium hydroxide adjuvant. The 2nd group as bacterin pentavalent vaccine has been produced within in 12 liters fermenter and adsorbed on aluminium hydroxide adjuvant. Finally، the 3rd group as bacterin-toxoid pentavalent vaccine was produced in 12 liters fermenter and adsorbed on aluminium hydroxide adjuvant. Analysis for freedom from abnormal toxicity، safety and potency tests were performed for all produced vaccine groups. The results showed that the 3rd group of produced vaccine by fermenter and purified by ultrafiltration system is the best choice for scaling up.
    Keywords: Pentavalent vaccine, Clostridium, Toxoid, Fermenter, Ultrafiltartion
  • Zehtabvaro., Tootianz.*, Sadeghinejadj., Keramat Amirkolaiea., Mohammad Shah Alis., Shadi Mazdaghani, M Page 43
    Aquaculture of the carps is important economically and common carps play an important role in this field. Since no thorough studies have been undertaken regarding the digestive tract and accessory glands of common carps، studying the morphologic and morphometric aspects of these structures is of great value. For this purpose، 30 female common carps with the average weight of 3. 5 kilograms were bought from a private fish culture center and after the topographic study of the digestive tract، liver، pancreas and morphometric study of the digestive tract، the needed samples were taken and put in 10% formalin solution. The next step was precise macroscopic evaluation of the digestive tract with loop. For the purpose of measuring the diameters of lumens and thickness of digestive tract’s wall، a digital caliper was used. The results were analyzed with SPSS 16 software using Pair sample T. The topographic studies showed significant differences between carps and other species. A sphincter like narrowing between the esophagus and the intestine was observed. The inner surface of the intestine was network like which was irregular in cloaca. The results showed that the diameter of the digestive tract changes significantly from the esophagus to the end (p<0. 05). As in other species of carps، the intestines can be generally divided into two parts. The study also indicated that the liver consists of two main lobes of right and left that are associated with pancreas. Change in the diet can lead to structural change or sometimes length change in the fish digestive tract. The results of this study therefore، can be used as the basic anatomical knowledge in this species.
    Keywords: Common carp, Morphometry, Morphology, Digestive canal, Accessory glands
  • Malvandih.*, Esmaili Saria., Aliabadian, M Page 50
    In this paper، the concentrations of mercury in the khramulia (Capoeta capoeta) from three stations of the Zarrin Gol River of the province of Golestan are presented. The average of mercury levels in muscle tissue from the stations of 1، 2 and 3 were 173. 79 ± 19. 32، 153. 11± 7. 61 and 172. 25± 12. 69 ng/g dry weight، respectively. No Significant difference was observed in the mean concentrations of Hg among the stations and also no correlations among body weight total length and standard length and Hg were detected in this study (p > 0. 05). All samples had mean mercury concentration less than recommended maximum Hg limit for human consumption set by World Health Organization (WHO)، Environmental Protection Agency (EPA)، Expert Committee on Food Additives (JECFA)، Food and Agriculture Organization (FAO) and the Standardization Administration of China (SAC). It seems this is first study on Capoeta capoeta species with this point of view.
    Keywords: Pollution, Mercury, Capoeta capoeta, Zarrin Gol, Golestan
  • Vahedi Noorin., Abdi Goodarzim., Kiasari, Sh Page 58
    The purpose of this study is evaluating the species diversity and abundance of hard ticks in cattle and sheep in Mazandaran province. For this purpose، four zones (cities) (Noor، Amol، Babol and Sari) were selected in the province and samplings were carried out monthly for a period of one year. Overall 2712 pieces of hard ticks have been collected from animal body surface، which includes 13 species. These species and abundance of each include: Rhipicephalus annulatus (35. 77%)، Rhipicephalus bursa (27. 58%)، Rhipicephalus turanicus (4. 94 %)، Rhipicephalus sanguinus (0. 55%)، Ixodes ricinus (18. 95%)، Haemaphysalis punctata (6. 27%)، Haemaphysalis sulcata (1. 47%)، Haemaphysalis inermis (1%)، Haemaphysalis concinna (0. 55%)، Hyalomma marginatum (0. 37%)، Hyalomma deteritum (1. 99%)، Hyalomma anatolicum (0. 26%) and Dermacentor marginatum with (0. 3%). The results show that hard tick species diversity is high in Mazandaran province.
    Keywords: Hard ticks, Species diversity, Abundance, Cattle, Sheep, Mazandaran
  • Fallahi, R.* Page 65
    There are many guidelines for hemolysin production، but for production with higher titers، standardization of procedures is essential. In this study، for the first time in the country، the hemolysin was produced by whole sheep blood intradermal injection to laboratory rabbits and was compared with the intravenous injection of 2% washed sheep red blood cells routine method. The produced hemolysins were titerd by kolmer method. In whole blood intradermal injection method، the rabbit anti-sheep hemolysin titer was at least 1:9600 whereas in 2% washed cells intravenous injection method، obtained 1:1200. The obtained results of the three replicates were taken on two methods listed were exactly the same as before. In order to increasing the products stability، they was lyophilized and were kept in -20oC. For survey in maintained products stability time، once every six months for 2 years، both the products، were tittered. To evaluate the in vitro activity، they were used in serological tests. In this survey، the hemolysin produced by whole sheep blood intradermal injection، in all cases، and even after 2 years of production، there is no reduction in titer and it was very favorable in serologic tests، but the product was prepared by intravenous injection، showed sharp decline in titer and it was not an acceptable result in serologic tests. According to the results، the whole blood intradermal method occording to this protocol can be replaced to routingly 2% washed cells intravenous injection for production of anti-sheep hemolysin with high titer، stability and effect.
    Keywords: Hemolysin, Rabbit, Production methods
  • Narenji Sanir.*, Ghazvinian, Kh, Moezifar, M Page 72
    Estrous synchronization is a valuable management tool that has been employed successfully in enhancing reproductive efficiency، particularly in cows، ewes and does (Kusina et al.، 2000). Oestrous synchronization in small ruminants is achieved either by reducing the length of the luteal phase of the oestrous cycle with prostaglandin F2α or by artificially extending it with exogenous progesterone or potent progestagens A completely randomized design experiment was carried out using eighty Zel ewes during out of season breeding to compare different dosage of equine chorionic gonadotrophin (eCG) with controlled internal drug release (CIDR) dispensers to synchronize estrous. Intravaginal progestagen was administered for a 13-day period. Upon progestagen withdrawal، doses received 350، 400، 450 and 500 IU (eCG) intramuscularly. Teaser rams (1/8 ewes) were introduced 1 d after treatment removal to detect estrus. Ewes were subjected to fertile rams 40 h after CIDR removal. The results of this experiment showed that eCG was effective when used with CIDR. Different dosage of eCG treatments had not significant effect on estrus response (100% in all groups). Enhancing the level of eCG administration led to a increase in fecundity rate and lambing rate in this study. In conclusion the CIDR device with 450 and 500 IU can improve reproductive performance in Zel ewes comparable to 350 and 400 IU eCG.
    Keywords: Estrous synchronization, Zel ewe, CIDR, eCG
  • Pourhaji Motabj., Abbaszadehp., Touni, S.R.* Page 76
    Guinea fowls belong to the pheasant’s category. Liver is the largest gland in the body، pancreas for digestive secretions and also spleen is of a importance as it is the largest lymphatic gland in adult mammals and poultry. As there are some differences in species and the two sex in these organs، and also there are not any research done on pheasant’s category like guinea fowl، these organs were studied morphologically and histologically. For this study 20 adult male and female guinea fowl were selected and their liver، gall bladder، pancreas، spleen were morphologically studied، then tissue samples were taken. Samples were obtained، using Haematoxylin and Eosin Stain Kit. Morphological and Histological results were basically the same as other poultry with this difference that in pancreas ventral lobe is longer and thinner that the dorsal lobe. In histologic study kupffer cells are rarely exist in hepatic sinusoid’s wall، also in the gall bladder’s wall in addition to the simple columnar epithelium، pseudo-stratified columnar epithelium was seen. T student result in liver، spleen and pancreas suggest that there is no significance difference in the size of males and females in this organs.
    Keywords: Morphology, Histology, Liver, Spleen, Pancreas, Guinea fowl