فهرست مطالب

مجله مطالعات ناتوانی
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کمال پرهون*، مظاهر بداغی، گیتا موللی، سعید حسن زاده، کوروش امرایی صفحات 1-11
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف نیاز سنجی آموزشی معلمان عادی و رابط کودکان با آسیب شنوایی در مدارس فراگیر شهر تهران انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- پیمایشی، از بین تمامی معلمان عادی و رابط مدارس فراگیر شهر تهران به ترتیب با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای و روش تمام شماری 100 معلم انتخاب شدند (50 معلم عادی و 50 معلم رابط). اطلاعات با استفاده از پرسشنامهٔ نیازسنجی حاوی 84 سوال در سه حیطهٔ نیاز های دانشی، نگرشی و عملکردی و 4 سوال بازپاسخ برای کسب اطلاعات تکمیلی، توسط محقق جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از آزمون های آماری t تک نمونه ای، t مستقل و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از آن بود که معلمان عادی و رابط دانش آموزان با آسیب شنوایی در مدارس فراگیر شهر تهران دارای نگرش مثبت و دانش ناکافی و عملکرد ضعیف هستند (0٫05>p).
    نتیجه گیری
    معلمان عادی و رابط دانش آموزان با آسیب شنوایی در مدارس فراگیر شهر تهران نیاز به کسب آگاهی و ارتقاء سطح عملکرد دارند.
    کلیدواژگان: آسیب شنوایی، نیازسنجی آموزشی، معلمان رابط، مدارس فراگیر
  • لیلا کرمی*، محسن ثالثی، قربان همتی علمدارلو صفحات 12-19
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر فعالیت ورزشی بر پرخاشگری دانش آموزان با ناتوانی هوشی انجام شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش، آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعهٔ آماری این پژوهش همهٔ دانش آموزان با ناتوانی هوشی شهر سدهٔ استان فارس در سال تحصیلی 92-91 بودند که از بین آن ها نمونه ای به حجم 26 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند؛ به طوری که هر گروه 13 نفر بود. از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد و گروه آزمایش فعالیت ورزشی در 24 جلسه دریافت کردند. در حالی که به گروه کنترل این مداخله ارائه نشد و در پایان برای هر دو گروه پس آزمون اجرا شد. برای سنجش پرخاشگری از پرسشنامهٔ پرخاشگری قزل سفلو (1388) استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس نشان داد که میانگین نمرات پرخاشگری و خرده مقیاس های آن (پرخاشگری کلامی به خود، پرخاشگری غیرکلامی به خود و پرخاشگری کلامی به غیر خود) در گروه آزمایش به طور معنا داری کاهش یافته است (0٫001>p).
    نتیجه گیری
    یافته ها بیانگر تاثیر فعالیت ورزشی بر پرخاشگری دانش آموزان با ناتوانی هوشی بود. بنابراین پیشنهاد می شود با طراحی و اجرای فعالیت ورزشی جهت بهبود پرخاشگری دانش آموزان با ناتوانی هوشی اقدام شود.
    کلیدواژگان: ورزش، پرخاشگری، دانش آموزان با ناتوانی هوشی
  • ملیحه ذوالفقاری*، بیژن شفیعی، ندا طهماسبی گرمتانی، وحید عشوریون صفحات 20-25
    هدف
    به منظور ارزیابی شدت لکنت کودکان و بررسی نتایج درمان نیاز به ابزار استاندارد و پایا برای سنجش دقیق رخدادهای لکنت است. یکی از ابزارهای سنجش معتبر سنجش شدت لکنت، ابزار SSI-4 است. هدف این مطالعه بررسی پایایی درون و میان آزمونگر نسخهٔ فارسی این ابزار، در کودکان پیش از دبستان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی است که به صورت مقطعی انجام شد. در جهت تعیین پایایی بین آزمونگر، مطالعه روی 21 کودک پیش از دبستان مبتلا به لکنت، با استفاده از سه ارزیاب انجام شد. سپس این آزمون مجددا هفت تا ده روز بعد روی 50 درصد از نمونه ها، برای تعیین پایایی درون آزمونگر اجرا شد.
    یافته ها
    پایایی آزمون با استفاده از روش های آماری ICC و آلفای کرونباخ سنجیده شد. پایایی آزمون در حالت میان آزمونگر برای هر بخش از آزمون، 0٫98 تا 0٫94 بود. پایایی درون آزمونگر (اجرای مجدد آزمون) برای هر بخش، 0٫98 تا 0٫92 نشان داده شد. ضریب آلفای کرونباخ برای کل آزمون (0٫001>P و 87٪=α) بود.
    نتیجه گیری
    پایایی بسیار بالای مطالعهٔ حاضر نشان می دهد، نسخهٔ فارسی ابزار SSI-4 قابلیت استفاده در مطالعات لکنت کودکان پیش از دبستان در زبان فارسی را دارد.
    کلیدواژگان: لکنت دوران کودکی، پایایی، درمان مبتنی بر شواهد
  • سمیه بهرامی*، سید محمدکاظم واعظ موسوی، فرزانه داوری صفحات 26-32
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور توصیف میزان و نوع باورهای غیرمنطقی اعضای تیم ملی دو و میدانی معلولین ایران انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی است. شرکت کنندگان 71 ورزشکار زن و مرد با میانگین سنی 30٫2 سال بودند. از آزمون باورهای غیرمنطقی جونز که شامل 100 عبارت و 10 خرده مقیاس: ضرورت تایید و حمایت دیگران، انتظار بالا از خود، تمایل به سرزنش، واکنش به ناکامی، بی مسئولیتی عاطفی، نگرانی زیاد توام با اضطراب، اجتناب از مشکل، وابستگی، درماندگی در مقابل تغییر و کمال گرایی است برای گردآوری اطلاعات استفاده شد. شاخص های آمار توصیفی نیز برای توصیف داده هابه کار برده شد.
    یافته ها
    بیشترین میانگین از 10 خرده مقیاس باورهای غیرمنطقی به خرده مقیاس «انتظار بیش از حد از خود» با میانگین 31٫38 و انحراف معیار 5٫3 تعلق داشت. کمترین میانگین نیز به خرده مقیاس «اجتناب از مشکلات» با میانگین 24٫37 و انحراف معیار 4٫5 تعلق گرفت. میانگین نمرهٔ کل باورهای غیرمنطقی تمام شرکت کنندگان 280٫11 و انحراف معیار آن 19٫5 شد. کمترین نمرهٔ کل 231 و بیشترین نمرهٔ کل 322 گردید.
    نتیجه گیری
    وجود باورهای غیرمنطقی در بین ورزشکاران معلول بر لزوم شناسایی و اصلاح این باورها و جایگزینی آن ها با باورهای منطقی تاکید دارد.
    کلیدواژگان: باورهای غیرمنطقی، تیم ملی دو و میدانی معلولین، آزمون باورهای غیرمنطقی جونز، ورزشکار _
  • فاطمه ابناوی*، لیلا قسیسین، بتول علی نژاد، بهزاد مهکی صفحات 33-42
    هدف
    آفازی بروکا یکی از انواع آفازی های ناروان بوده و تولید غیر دقیق صداهای گفتاری از ویژگی های اصلی آن است. الگوهای آکوستیک گفتار در بیماران مبتلا به آفازی بروکا نقایصی را در زمینهٔ کنترل حرکتی در این بیماران نشان می دهد. این نقایص شامل مشکلات در زمان بندی و هماهنگی حرکات تولیدی و کنترل حنجره ای است. در این مطالعه پارامتر زمان بندی گفتار در افراد مبتلا به آفازی بروکای خفیف تا متوسط، به کمک متغیر آکوستیک دیرش صدای /m/، با هدف تعیین ماهیت کنترل حرکتی و ماهیت خطاها در این بیماران بررسی شد.
    روش بررسی
    این یک نوع مطالعهٔ مقطعی مورد- شاهدی بود. افراد مطالعه شده شامل 13 بیمار مبتلا به آفازی بروکای خفیف تا متوسط و 13 فرد طبیعی بودند. پس از قرارگیری آزمودنی در محیط مناسب سیگنال های آکوستیک مربوط به کلمات هدف جمع آوری و ضبط شد. پس از ضبط داده ها با استفاده از نرم افزار PRAAT، اسپکتروگرام هر کلمه به منظور تعیین دیرش زمزمهٔ خیشومی به دقت بررسی شده و آزمون تی زوجی برای مقایسهٔ دیرش زمزمه خیشومی بین دو گروه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل ازاین مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به آفازی بروکای خفیف تا متوسط در مقایسه با افراد طبیعی، دیرش زمزمهٔ خیشومی طولانی تری دارند و تفاوت بین دو گروه معنادار بود (0٫001>p).
    نتیجه گیری
    افزایش دیرش زمزمهٔ خیشومی در افراد مبتلا به آفازی بروکای خفیف تا متوسط نشان داد خطاهای گفتاری در این بیماران می تواند در نتیجهٔ نقص در یکپارچه سازی، زمان بندی حرکات و اجرای تولیدی برای تولید سگمنت هدف باشد. بنابراین شناخت ماهیت خطاها و مکانیسم های موثر در ایجاد خطاها در این گروه از بیماران، این امکان را فراهم می سازد تا با توجه به نتایج ارزیابی های دقیق تر، استراتژی های درمانی مناسب تری طرح ریزی شود.
    کلیدواژگان: آفازی بروکا، دیرش زمزمهٔ خیشومی، پارامتر های آکوستیک، کنترل حرکتی
  • کبری موسوی*، مجتبی امیری مجد، سعیده بزازیان صفحات 43-51
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه سطوح نظریه ذهن در کودکان دچار اتیسم، کم توانی ذهنی، اختلال نقص توجه بیش فعالی و عادی صورت گرفت.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی و از نوع علی مقایسه ای بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و خوشه ای، از بین دانش آموزان مبتلا به اتیسم (8 دختر و 12 پسر)، کم توانی ذهنی (10 دختر و 10 پسر)، اختلال نقص توجه بیش فعالی (9 دختر و 13 پسر) و عادی (10 دختر و10 پسر) دانش آموز 7تا11 سال انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از آزمون نظریه ذهن موریس و همکاران (1999) استفاده شد و داده های به دست آمده با استفاده از روش آماری تحلیل پراکنش چندمتغیره تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    کودکان مبتلا به اتیسم در کل آزمون و همچنین سطوح خرده آزمون های نظریه ذهن، پایین ترین نمره و کودکان کم توان ذهنی نمرات کمتر از گروه بیش فعال و کودکان عادی نمرات بالاتری کسب کردند و تفاوت معناداری بین چهار گروه (0٫001>p) وجود داشت؛ ولی سطوح نظریه ذهن بین دو جنس معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    کودکان مبتلا به اتیسم و کم توانی ذهنی و اختلال نقص توجه بیش فعالی، در توانایی نظریه ذهن گرفتار مشکلات بسیاری هستند که احتمالا بر عملکرد اجتماعی آن ها تاثیر منفی می گذارد.
    کلیدواژگان: اتیسم، اختلال نقص توجه، بیش فعالی، کم توانی ذهنی، نظریه ذهن _
  • یوسف یاوری*، مهران سلیمانی، رقیه فخرپور، مریم اسدی فارسانی صفحات 52-59
    هدف
    تحقیق حاضر بر آن است که تاثیر یک سری تمرینات آمادگی جسمانی و هماهنگی را بر کاهش اختلالات رفتاری کودکان کم توان ذهنی بررسی نماید.
    روش بررسی
    38 دانش آموز کم توان ذهنی (29 دختر و 9 پسر) با میانگین سنی 1٫7±14 به صورت نمونه های در دسترس انتخاب و با استفاده از پیش آزمون، پس آزمون تاثیر تمرینات آمادگی جسمانی و هماهنگی بر کاهش اختلالات رفتاری این کودکان سنجیده شد. در پیش آزمون از پرسشنامهٔ اختلالات رفتاری راتر (2000) استفاده شد. در ادامه تمرینات جسمانی و هماهنگی به مدت 6 هفته و 5 روز در هفته ارائه شد. در پس آزمون که یک روز بعد از آخرین روز تمرین بود، مجددا پرسشنامه برای همهٔ آزمودنی ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین پیش آزمون برابر 16٫37±37٫68 و میانگین پس آزمون برابر 11٫86±21٫13 بود که این کاهش از لحاظ آماری در سطح 0٫001>p معنادار بود. تجزیه و تحلیل یافته ها نشان داد که اختلالات رفتاری کودکان کم توان ذهنی تحت تاثیر تمرینات جسمانی و هماهنگی کاهش یافته است.
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان گفت این تمرینات به افزایش سلامت روان منجر می شود و در کاهش اختلالات رفتاری کودکان کم توان ذهنی نقش موثری دارد. این نتایج نشان می دهد که دست اندر کاران امور بهداشت و سلامت کودکان کم توان ذهنی و سازمان بهزیستی بایستی در خصوص تمرینات ورزشی خصوصا تمرینات جسمانی و هماهنگی اهتمام داشته و از این تمرینات به عنوان عامل تاثیرگذار در بهبود رفتاری افراد کم توان ذهنی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: تمرینات جسمانی، تمرینات هماهنگی، اختلال رفتاری، عقب ماندهٔ ذهنی
  • محمد ر ضا سمیعی میبدی*_شاهین گوهرپی_رویا قاسم زاده صفحات 60-65
    هدف
    هدف از این پژوهش مقایسهٔ کیفیت زندگی همسران جانبازان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران با همسران معلولین تحت پوشش بهزیستی در شهرستان بروجرد است.
    روش بررسی
    در این پژوهش که از نوع مطالعات توصیفی تحلیلی است؛ با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده، 80 نفر از جامعهٔ همسران جانبازان و 80 نفر از جامعهٔ همسران معلولین به عنوان نمونه بررسی شدند. در این پژوهش اطلاعات از طریق پرسشنامهٔ کیفیت زندگی 36-SF جمع آوری شد و با استفاده از آزمون آماری t داده های مربوط به هر گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده حاکی از آن است که کیفیت زندگی کلی همسران جانبازان به طور معناداری بالاتر از کیفیت زندگی همسران معلولین است (0٫004=p) و بین رفاه مادی و محیطی، روابط زناشویی، روابط فامیلی، رفتارهای نوع دوستانه، رفتارهای سیاسی، رضایت شغلی، فعالیت ورزشی دو گروه نیز به لحاظ آماری تفاوت معناداری وجود دارد (0٫002=p).
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی مجسم کنندهٔ احساس رفاه است. کیفیت بالای زندگی زمانی احساس می شود که نیازهای پایهٔ فرد برآورده شود و او فرصت هایی را جهت تعقیب و نائل شدن به اهداف وچالش ها داشته باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، همسران جانبازان، همسران معلولین
  • حسین تقی زاده*، راضیه اسدی صفحات 66-74
    هدف
    هدف این پژوهش، بررسی مقایسه ای کیفیت زندگی مادران کودکان کم توان ذهنی و مادران کودکان عادی بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود. نمونهٔ این پژوهش متشکل از 50 نفر از مادران دارای کودک کم توان ذهنی و 50 نفر از مادران دارای کودک عادی در شهرستان بابل بودند که به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار به کار رفته، نسخهٔ ایرانی مقیاس کیفیت زندگی و آزمون هوش ریون (فرم بزرگسال) بود. جهت تجزیه تحلیل داده ها، از آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان می دهند که بین میانگین کیفیت زندگی مادران دارای کودکان عادی و میانگین کیفیت زندگی مادران دارای کودکان عادی تفاوت معناداری وجود دارد (0٫005=p)، به این صورت که از نظر ابعاد کیفیت زندگی یعنی سلامت جسمانی (0٫016=p)، سلامت روانشناختی (0٫001=p)، روابط اجتماعی (0٫04=p)، محیط زندگی (0٫031=p) تفاوت معناداری به دست آمد.
    نتیجه گیری
    لازم است کارشناسان و مسئولان خدمات بهداشتی و درمانی در زمینهٔ کیفیت زندگی مادران دارای کودکان کم توان ذهنی به ویژه در حیطهٔ سلامت روانشناختی بیشتر توجه کنند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، مادران کودکان کم توان ذهنی، مادران کودکان عادی
  • یونس امیری شوکی*، سیدعبدالله موسوی، مهدی رهگذر صفحات 75-77
|
  • Kamal Parhoon *, Mazaher Bodaqi, Gita Movalleli, Saeed Hasanzadeh, Kourosh Amrai Pages 1-11
    Objective
    This research was performed to assess the educational needs of regular and itinerant teachers of students with hearing impairment in inclusive schools in Tehran.Methods & Materials: A descriptive survey was conducted on all regular and itinerant teachers –of inclusive schools- in Tehran. Through random multistage cluster sampling 100 teachers (50 regular and 50 itinerant) were selected from Tehran City. We used a needs assessment questionnaire that included 84 questions regarding their attitude, knowledge and functional needs and four open-ended questions for complementary data. Independent t-test, one-sample t-test, and multivariate analysis of variance were used to analyze data.
    Results
    Based on our results, the regular and itinerant teachers of children with hearing impairment in Tehran’s inclusive schools had positive attitudes, insufficient knowledge, and performed weakly (P<0.05).
    Conclusion
    Regular and itinerant teachers of children with hearing impairment in inclusive schools need to enhance their knowledge and performance.
    Keywords: Hearing Impairment, Educational Needs Assessment, Itinerant Teachers, Inclusive Schools
  • Leyla Karami *, Mohsen Salesi, Ghorban Hemati Alamdarloo Pages 12-19
    Objectives
    The purpose of the present study was to investigate the effect of exercise on aggression in students with intellectual disability. Methods & Matreials: An experimental study of pretest-posttest design was conducted with a control group. The statistical population included all students with intellectual disability in the ‘Sedeh’ City of Fars province during the academic year 2012-2013. Through convenience sampling 26 students with intellectual disability were selected. They were then randomly assigned to the experimental and control groups, such that each group consisted of 13 students. Both groups were assessed at pre-test. The experimental group received 24 sessions of exercise while the control group did not. Upon completion of the sessions the post-test was administered to both groups. The ‘Ghezelsofloo Aggression Questionnaire’ (2009) was used to assess aggression. The data were analyzed by ANCOVA.
    Results
    The mean scores of aggression and its subscales (verbal aggression to self, nonverbal aggression to self, verbal aggression to another) significantly decreased in the experimental group (p<0.001).
    Conclusions
    Exercise had a significant effect on aggression in intellectually disabled students. Therefore, to improve aggression in these students, we recommend designing and implementing exercise programs for them.
    Keywords: Exercise, Aggression, Students with Intellectual Disability
  • Malihe Zolfaghari *, Bijan Shafiei, Neda Tahmasebi Garmatani, Vahid Ashoorioon Pages 20-25
    Objective
    In order to determine the severity of stuttering and to evaluate the results of treatment, we need a standard and reliable instrument. One of the most reliable tools for measuring stuttering is the Stuttering Severity Instrument – Fourth Edition (SSI-4). The purpose of this study was to evaluate intra and inter-rater reliability of the Persian version of the instrument in preschool children with stuttering.Methods & Materials: A cross-sectional descriptive-analytical study was conducted. To determine inter-rater reliability, 21 preschool children who stuttered were examined by 3 experienced raters. Then, after 7-10 days the test was again performed on 50% of the samples to determine the intra-rater reliability. In order to test reliability, ICC and Cronbach's alpha were used.
    Results
    The inter-rater reliability of the test in each section of the test was 0.94 to 0.98. The intra-rater reliability (retest) for each section was 0.92 to 0.98. Cronbach’s alpha for the overall test was: (p=0.001, α=87%).
    Conclusion
    We observed high reliability in the Persian version of the SSI-4. Hence it may be used for studying stuttering in Persian-speaking preschool children.
    Keywords: Childhood Stuttering, Reliability, Evidence Based Treatment
  • Somayeh Bahrami *, Mohammadkazem Vaez Mousavi, Farzaneh Davari Pages 26-32
    Objective
    The present study was carried out to describe the level and type of irrational beliefs among athletes in the National Disabled Athletics Team. Methods & Materials: This was a Descriptive Survey study in which 71 athletes (male & female) with a mean age of 30.2 years participated. Jones Irrational Beliefs Test (IBT) was used to collect data. The latter consists of 100 items and 10 subscales: Demand for Approval, High Self-Expectations, Blame Proneness, Frustration Reactivity, Emotional Irresponsibility, Anxious Overconcern, Problem Avoidance, Dependency, Helplessness, and Perfectionism.
    Results
    Among different types of irrational beliefs, the highest mean was observed in the ‘High Self-Expectations’ subscale (mean=31.38; SD=5.3). The lowest mean was observed in the ‘Problem Avoidance’ subscale (mean=24.37; SD=4.5). The mean for the overall core of Irrational Beliefs was 280.11 (SD=19.5). The lowest overall score was 231 and the highest overall score was 322.
    Conclusion
    The existence of irrational beliefs among disabled athletes warrants the need for the identification and correction of such beliefs through proper interventions.
    Keywords: Irrational Beliefs, National Disabled Athletics Team, Jones Irrational Beliefs Test, Athlete
  • Fatemeh Abnavi *, Leila Ghasisin, Batoul Alinejad, Behzad Mahaki Pages 33-42
    Objective
    Broca’s aphasia is one type of non-fluent aphasia, of which imprecise speech sound production is a main feature. Acoustic patterns of speech in patients with Broca’s aphasia exhibit certain defects in the field of motor control such as difficulties in timing, articulatory coordination, and laryngeal control. In this study, the speech timing parameter in patients with mild to moderate Broca’s aphasia was investigated by the acoustic variable of murmur duration /m/ to determine the nature of motor control as well as the nature of errors.Methods & Materials: This was a cross-sectional case-control study. The subjects included 13 patients with mild to moderate Broca's aphasia as well as 13 normal individuals. After exposure to the appropriate test environment, acoustic signals related to target words were collected and recorded. After recording data with the PRAAT software, the spectrogram of each word was carefully examined to determine the murmur duration. Moreover, Paired T-test was used to compare the murmur duration between the two groups.
    Results
    People with mild to moderate Broca’s aphasia possess longer murmur duration in comparison to normal individuals. There was a significant difference between the two groups (p<0.001).
    Conclusion
    The increasing duration of the nasal murmur in individuals with mild to moderate Broca’s aphasia indicated that speech errors in these patients are due to defects in coordination, timing of movements and articulatory implementation in producing the target segment. Therefore, understanding the nature of errors and effective mechanisms in creating them in this group of patients allows the planning of more appropriate therapeutic strategies on the basis of more accurate assessments.
    Keywords: Broca\'s Aphasia, Murmur Duration, Acoustic Parameters, Motor Control
  • Kobra Moosavi *, Mojtaba Amirimajd, Saeideh Bazzazian Pages 43-51
    Objective
    This study aimed at comparing different levels of Theory of Mind (ToM) in children with autism, intellectual disability, attention deficit- hyperactivity disorder (ADHD) and normal children.Methods & Materials: A causal-comparative study was conducted. Seventy-nine (36 females, 43 males) 7-11 year-old students were selected through simple and cluster random sampling. The numbers of students suffering from various disorders were as follows: autism (8 females, 12 males), intellectual disability (10 females, 10 males), ADHD (9 females, 13 males), and normal ones (10 females, 10 males). For data collection Morris et al’s (1999) Theory of Mind (ToM) test was used. Data were analyzed with multivariate analysis of variance.
    Results
    Results showed that children with autism scored the lowest in the overall test and in the subscales of ToM; children with intellectual disability scored lower than children with ADHD, and normal children scored the highest. There were statistically significant differences between the four groups (p<0.001). However, there was no significant difference in the levels of ToM between the two genders.
    Conclusion
    Children with autism, intellectual disability and ADHD have numerous problems in ToM abilities which probably negatively affect their social performance.
    Keywords: Theory of Mind, Autism, Intellectual Disability, Attention Deficit, Hyperactivity Disorder (ADHD)
  • Yousef Yavari *, Mehran Soleymani, Roghayeh Fakhrpour, Maryam Asadi Faarsani Pages 52-59
    2014/09/3 - Published: 2014/09/7 Article abstract: Abstract
    Objective
    The purpose of this study was to examine the effects of physical & coordination exercises on behavior disorders among mentally retarded children. Methods & Materials: Thirty-eight mentally retarded students (29 girls, 9 boys) with a mean age of 14±1.7 years were selected through convenience sampling. Pretest posttest was applied to evaluate the effect of physical & coordination exercises on reducing behavioral disorders in these children. At pretest we used Rutter Children Behavior Questionnaire (RCBQ) (2000). The subjects were then given physical & coordination exercises for six weeks, five days a week. Finally, a day after the last exercise session, the questionnaire was again administered to all the subjects.
    Results
    The mean RCBQ score at pretest was 37.68±16.37 and the mean RCBQ score at posttest was 21.13±11.86 which was statistically significant at p>0.001. Based on the results, the physical & coordination exercises had reduced behavior disorders among the mentally retarded children.
    Conclusion
    Generally speaking, physical & coordination exercises improve mental health and are effective in reducing behavior disorders among mentally retarded children. These results can be applied by the officials in welfare and health organizations to improve behavior disorders among mentally retarded individuals.
    Keywords: Physical Exercises, Coordination Exercises, Behavior Disorders, Mentally Retarded.
  • Mohammadreza Sameie Meybodi *, Shaheen Goharpey, Roya Ghasemzadeh Pages 60-65
    Objective
    The aim of this study was to compare quality of life between spouses of veterans covered by the ‘Foundation of Martyrs and Veterans Affairs’ and spouses of the disabled covered by the Welfare Organization in the city of Borujerd. Methods & Materials: This study was a descriptive-analytic one. Through random sampling, 80 spouses of disabled veterans and 80 spouses of disabled patients were selected as samples. The SF-36 Quality of Life Questionnaire was used to collect data. T-test was used to analyze data and compare the groups with each other.
    Results
    The results suggest that the overall quality of life in spouses of disabled veterans was significantly higher than that observed in the spouses of disabled patients (p=0.004). Statistically significant differences were observed in material and environmental welfare, marital relations, familial relationships, altruistic behavior, political behavior, occupational satisfaction, and physical activity between the two groups (p=0.002).
    Conclusion
    Quality of life demonstrates the feeling of well-being. High quality of life is realized when a person feels that his/her basic needs are met and opportunities for pursuing his/her goals and challenges are available.
    Keywords: Quality Of Life, Spouses of Veterans, Spouses of the Disabled
  • Hossein Taghizadeh *, Razieh Asadi Pages 66-74
    Objective
    The purpose of this study was to compare quality of life in mothers of children with mental disability and mothers of normal children.Methods & Materials: The study was of causal- comparative design. The samples were randomly selected from Babol City and consisted of 50 mothers of children with mental disability and 50 mothers of normal children. Data were collected using the Iranian version of the Quality of Life Scale and Raven Intelligence Test (Adult form). Descriptive statistics and one-way ANOVA were used for data analysis.
    Results
    There are significant differences between the mean quality of life in mothers of children with mental disability and that in mothers of normal children (p=0.005). Significant differences exist in terms of physical health (p=0.016), psychological health (p=0.001), social relationships (p=0.084) and environment (p=0.031).
    Conclusion
    Health experts and officials must focus more on the quality of life of mothers of children with mental disability especially on their psychological health.
    Keywords: Quality of Life, Mothers of Children with Mental Disability, Mothers of Normal Children