فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال دوم شماره 2 (پاییز 1392)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال دوم شماره 2 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا جمشیدی، اصغر سیف صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه، تعیین شیوع و مقایسه عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی مرتبط با سندرم متابولیک و مقایسه آن ها در زنان و مردان مراجعه کننده به بیمارستان مرکز قلب شهر همدان بوده است.
    روش بررسی
    در مجموع 550 نفر، 40 تا 80 ساله در این مطالعه مقطعی شرکت کردند.پرسشنامه استاندارد از نظر سن، جنس، سابقه مصرف داروها، سابقه بیماری های گذشته، فشار خون، قند خون ناشتا، HDL کلسترول، تری گلیسرید تکمیل وتشخیص سندرم متابولیک بر اساس معیارهای IDF انجام شد.
    یافته ها
    نتایج، به طور کلی شیوع سندرم متابولیک را 5/44% نشان داد. شیوع سندرم متابولیک در مردان 6/25% و در زنان 2/19% بود. میزان تری گلیسرید حداقل 150 میلی گرم در دسی لیتر در مردان 5/39%، HDL-C کمتر از 40 میلی گرم در دسی لیتر 4/57%، فشار خون سیستولیک بالای 130 میلی متر جیوه 34% و فشار خون دیاستولیک بیش از 85 میلی متر جیوه 1/19% بود. در زنان نیز میزان تری گلیسرید حداقل 150 میلی گرم در دسی لیتر 3/38%، HDL-C کمتر از 50 میلی گرم در دسی لیتر 2/31%، فشار خون سیستولیک بالای 130 میلی متر جیوه 10% و فشار خون دیاستولیک بیش از 85 میلی متر جیوه 8/2% بود. در مردان شیوع چاقی شکمی (5/87%) و بالاتر از زنان (6/49%) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    اگرچه بسیاری از بیماری های قلبی - عروقی قابل پیشگیری و درمان است لیکن تعداد زیادی از مردم به دلیل بیماری های قلبی - عروقی جان خود را از دست می دهند. شیوع بالا و قابل توجه سندرم متابولیک در سنین میان سالی به بعد، اجرای سیاست های ملی را برای پیشگیری از آن بخصوص از طریق مقابله با چاقی را می طلبد.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، عوامل خطرزا، بیماری های قلبی، عروقی، چاقی، دیس لیپیدمی
  • ماندانا زعفری، آذر آقا محمدی، شهربانو جعفری، نگار یعقوبی، ایلی علی اصغریان صفحات 7-11
    زمینه و هدف
    استفاده از روش های کمک باروری به طور گسترده در حال استفاده میباشد؛اما برخی روش ها با عوارض مادری و جنینی همراه میباشد. این مطالعه باهدف بررسی عوارض بارداری، جنینی و نوزادی در حاملگی های حاصل از روش های کمک باروری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 100 خانم بارداری که با روش های کمک باروری درمان شدند وبرای زایمان به زایشگاه بیمارستان امام خمینی ساری مراجعه میکرد به طور تصادفی ساده وارد مطالعه شد. نمونه گیری این مطالعه، طی فروردین تاآذر 1392 انجام شد. اطلاعات توسط پرسشگر از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه جمع اوری شد. اطلاعات وارد نرم افزار SPSS ویرایش 19 شد. تجزیه و تحلیل داده ها باآمار توصیفی و تحلیلی انجام شد، همچنین سطح معنی دار اماری در این مطالعه 05/0>p بود.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 5/8± 28/08 بود. 2/40% قبل از ترم زایمان کردند. (7/36%)36 نوزاد وزن، زمان تولد کمتر از 2500 گرم داشتند. در این مطالعه، شایعترین عوارض بارداری به ترتیب: دیابت بارداری، پارگی زودرس کیسه آب، چندقلویی، مرگ داخل رحمی، مرگ و میر نوزادی، وزن کم زمان تولد، بروز هیپرتنشن در بارداری و پره اکلامپسی بود.
    بحث و نتیجه گیری
    احتمال بروز برخی عوارض مادری و جنینی در بارداری های حاصل از روش های کمک باروری افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: بارداری، عوارض مادری، عوارض جنینی، روش های کمک باروری
  • کیوان کاکابرایی صفحات 12-19
    زمینه و هدف
    ویژگی های زیستی مادران (قد، سن، تغذیه، سابقه بیماری، سوء مصرف دارو و مواد، گروه خونی و مدت زمان بارداری) نقش تعیین کننده ای در تولد کودکان معلول ایفا می کند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه ویژگی های زیستی مادران دارای فرزند عقب مانده ذهنی با مادران دارای فرزند عادی در شهر کرمانشاه انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در پژوهش علی مقایسه ای حاضر، 400 نفر از مادران (200 نفر مادر، دارای کودکان عقب مانده ذهنی به روش نمونه گیری تصادفی ساده و 200 نفر مادر، دارای کودکان عادی به روش نمونه گیری چند مرحله ای) انتخاب و چک لیست را تکمیل نمودند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون t و مجذور کای، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در بین دو گروه مورد مطالعه از منظر ویژگی های زیستی سن مادر، سن مادر هنگام ازدواج، طول مدت بارداری، تغذیه مناسب، سابقه بیماری، مصرف دارو و مواد، نسبت فامیلی و گروه خونی در سطح 01/0p< تفاوت معناداری وجود داشت. در دیگر متغیر های زیستی سن مادر هنگام تولد کودک و قد مادر تفاوت معناداری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که برخی از ویژگی های زیست شناختی مادران کودکان عادی با مادران کودکان عقب مانده ذهنی متفاوت است. بنابراین، با بررسی متغیرهای زیست شناختی، محققان می توانند به تحقیق در زمینه پیشگیری از معلولیت ها بپردازند و سلامت روان شناختی و جسمی جامعه را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: ویژگی های زیستی، مادران کودکان عقب مانده ذهنی، مادران کودکان عادی
  • حسین قمری، مسلم عباسی، حمیدرضا دهقان صفحات 20-27
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی سازگاری و تفرد همسران در خانواده های ناسازگار و بهنجار در شهرستان اردبیل است.
    روش بررسی
    جامعه آماری این پژوهش را کلیه زوج های شهر اردبیل در سال 1390 تشکیل می دهد. نمونه این پژوهش 120 خانواده می باشد که از این تعداد، 60 خانواده (زوج هایی که دارای اختلاف بوده و در دادگستری جهت طلاق، پرونده تشکیل داده-اند) به عنوان زوجین ناسازگار به شیوه داوطلبانه انتخاب گردید و 60 خانواده نیز از بین خانواده هایی که تاکنون به دادگستری مراجعه نکرده و در حال حاضر، اختلاف شدید نیز ندارند به منظور مقایسه با این گروه انتخاب و همتا شدند. ابزار این پژوهش، شامل پرسشنامه تمایز خود، پرسشنامه رضایت زناشویی(ENRICH) و ابزار سنجش خانوادهFAD)) بود. برای تحلیل داده ها از آزمون تجزیه و تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان می دهد، با توجه به مقادیر لامبدای ویلکز (0/36) و معنی داری آن در سطح (05/0>p)، می توان چنین استنباط نمود که بین دو گروه از نظر سازگاری زناشویی، تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین می توان نتیجه گرفت که بین خانواده های ناسازگار و بهنجار از نظر تفرد همسران، تفاوت معناداری از لحاظ زیر مقیاس های موقعیت من و جدایی عاطفی در سطح (0/05>P) وجود دارد. هرچقدر مقدار لامبدای ویلکز کوچکتر باشد، بین دو گروه تفاوت معناداری از نظر تفرد خود وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج، حاکی از وجود تفاوت معنادار بین سازگاری، تفرد و رضایت زناشویی همسران در خانواده های ناسازگار و بهنجار بود.
    کلیدواژگان: سازگاری، تفرد، رضایت زناشویی، خانواده های ناسازگار
  • معصومه باقری نسامی، مهدی اصغری، سهیل یزدان پناه، یاسمن قاسم خانی، نیلوفر باباییان صفحات 28-33
    زمینه و هدف
    یائسگی یکی از چهار بحران زندگی زنان است. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی میزان فشارخون و رابطه آن با برخی از عوامل مرتبط در زنان یائسه شهر ساری در سال 1392می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 301 زن یائسه به کمک نمونه گیری تصادفی دو مرحله ای وارد مطالعه شدند. هم زمان با طرح غربالگری تعیین فشار خون افراد بالای 30 سال در سطح کشور، این مطالعه در ساری در 10 مرکز بهداشت ثابت و یک واحد سیار در مرکز شهر انجام گرفت. پرسشنامه حاوی تاریخچه اطلاعات پزشکی، اطلاعات اجتماعی- جمعیتی، میزان فشار خون و عوامل مرتبط با فشار خون بود. از SPSS نسخه 16، آمار توصیفی(فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی مانند آزمونهای کای دو و رگرسیون لجستیک برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 9/33 درصد زنان مبتلا به پر فشاری خون سیستولی بودند. در این مطالعه، رابطه معناداری بین افزایش فشار خون با سابقه بیماری پر فشاری خون مشاهده شده است(0001/0p<). همچنین رابطه معنا داری بین افزایش فشارخون سیستولیک با چربی خون، سابقه سکته قلبی، تعداد فرزندان بیشتر از 6نفر، سن بیشتر از 56 سال و عادت به مصرف چای وجود داشته است(05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه، نشان می دهد که شیوع پر فشاری خون سیستولی در بین زنان یائسه شهر ساری نسبتا بالا است. انجام مطالعه دیگر در جامعه زنان یائسه، جهت غربالگری و انجام اقدامات درمانی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: پر فشاری خون، زنان، یائسگی، عوامل مرتبط
  • رمضان حسن زاده، هدی بابایی، رضا سلیاری، باب الله بخشی پور صفحات 34-40
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش همسران مبتنی بر رویکردشناختی- رفتاری- اسلامی بر رضایت زناشویی، انطباق پذیری و همبستگی خانواده در میان کارکنان شهرداری بندرگز بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش تجربی بود، بدین منظور 26 نفر(16 زن و10 مرد) ازکارکنان و همسران آنها به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و به روش جایگزینی تصادفی در دو گروه قرار داده شدند (یک گروه کنترل و یک گروه آزمایش). به گروه آزمایش، بسته آموزشی شناختی- رفتاری- اسلامی توسط محقق ارائه شد. ابزار پژوهش در این تحقیق، پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ و مقیاس انطباق پذیری و همبستگی خانواده بوده است. بعد از اجرای پرسشنامه ها، روش تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی صورت گرفت.
    یافته ها
    مقایسه میانگین نمرات پس آزمون رضایت زناشویی و انطباق پذیری وهمبستگی خانواده در گروه های مورد مطالعه و تحلیل کوواریانس نمرات آزمون نشان داد، بین گروه آزمایش و گروه کنترل درمقیاس انطباق پذیری وهمبستگی خانواده ودرتمامی خرده مقیاس های رضایت زناشویی(05/0>p) به غیر از فرزندپروری(05/0>p) تفاوت معناداری وجود دارد؛ ولی بین اثربخشی آموزش در مردان و زنان تفاوت معنادار نبوده است(441/0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که کیفیت زندگی همسران بر اثر آموزش افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، انطباق پذیری خانواده، همبستگی خانواده
  • الناز حسینی کامکار، علی اکبر سلیمانی، علیرضا مهدویان، نصیرالدین جاویدی، مریم نجفی صفحات 41-49
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش تغییر سبک زندگی در ارتقای سلامت روان و حل تعارضات زوجین دارای ناسازگاری زناشویی بود.
    روش بررسی
    طرح پژوهش، از نوع نیمه آزمایشی، با پیش آزمون و پس آزمون بود. به این منظور، کلیه زوجین 25 تا35 ساله شهر تهران که جهت مشاوره ناسازگاری زناشویی در سال 1391-1392 به مراکز مشاوره غرب تهران مراجعه کرده بودند با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف به طور تصادفی 18زوج (36 نفر) در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. از پرسش نامه های رضایت زناشویی انریچ فرم کوتاه (1993) و پرسشنامه سلامت عمومی به منظور جمع آوری داده ها استفاده گردید، سپس افراد گروه آزمایش طی6 جلسه گروهی به همراه 3 جلسه فردی تحت آموزش تغییر سبک زندگی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از تحلیل کوواریانس به منظور تحلیل داده ها استفاده گردید. بر اساس مقایسه پیش آزمون و پس آزمون دو گروه، یافته ها نشان داد که مداخله تغییر سبک زندگی بر بهبود سلامت روان و حل تعارضات زوجین دارای ناسازگاری زناشویی تاثیر معناداری دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مداخله تغییر سبک زندگی در افزایش سلامت روان (اضطراب،کارکرد جسمانی، کارکرد اجتماعی و افسردگی) زوجین ناسازگار تاثیر معناداری دارد. همچنین این رویکرد درمانی در زمینه بهبود حل تعارضات زوجین که مشخصه اصلی رضایت زناشویی می باشد، نیز موثر بود و به کارگیری آن باعث کاهش نارضایتی در زوجین ناسازگار گردید.
    کلیدواژگان: آموزش تغییر سبک زندگی، سلامت روان، حل تعارض
  • ترانه عنایتی، رضا بهنام فر، فرشیده ضامنی، شقایق اسفندیاری صفحات 50-55
    زمینه و هدف
    نقش اخلاق کار و تعهد سازمانی در بهره وری سازمان ها کتمان ناپذیر بوده و از چالش های مهم و اثرگذار مدیران قلمداد می گردند. هدف پژوهش حاضر، بررسی وضعیت اخلاق کار و تعهد سازمانی و رابطه این دو متغیر در بین پرستاران بیمارستان حضرت فاطمه زهرا(س) شهر ساری در شمال ایران بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی بود که در بین نمونه ای 148 نفری از جامعه 250 نفری بیمارستان حضرت فاطمه زهرا(س) شهر ساری در سال 1393 صورت پذیرفت. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه های اخلاق کار پتی و تعهد سازمانی آلن و مایر بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های t تک نمونه ای و همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های حاصل از این پژوهش، تمام ابعاد اخلاق حرفه ای و دو بعد عاطفی و مستمر تعهد سازمانی در نمونه مورد بررسی به طور معنی دار (001/0p<) در سطحی بالاتر از میانگین قرار داشتند. در بررسی رابطه بین دو متغیر اخلاق کار و تعهد سازمانی، تنها رابطه بین بعد مربوط به روابط سالم و انسانی اخلاق کار و بعد مستمر تعهد سازمانی معنی دار بود (p=0/022.)
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های به دست آمده، لازم است تا مدیریت بیمارستان ها بیش از پیش تلاش کنند تا با بهبود بخشیدن به تعهد مستمر پرستاران در بیمارستان ها، روابط سالم وانسانی اخلاق کار را ارتقاء و گسترش دهند.
    کلیدواژگان: بیمارستان حضرت فاطمه زهرا(س)، تعهد سازمانی، پرستار، اخلاق حرفه ای
|
  • Leyla Jamshidi, Asghar Seyf Pages 1-6
    Background And Objective
    The aim of this study was to Estimate the prevalence of and the cardiovascular risk associated with the metabolic syndrome and comparisonin the men and women Referred to the Heart Center of Hamedan.
    Methods
    A total of 550 Iranian subjects aged 40 to 80 participated in this cross- sectional study. Standard questionnaire was completing regarding، age، sex، medications، past medical history، blood pressure، fasting blood suger، total cholestrol HDL، and triglycerides. The diagnosis of metabolic syndrome was based on the IDF criteria.
    Results
    The prevalence of MetS has been reported to be 44. 8% in the adult population. The age-adjusted prevalence was similar for men (25. 6%) and women (19. 2%). In men; 39. 5% triglyceride>150 mg/dl، 57. 4% HDL-c<40 mg/dl، 34. % systolic blood pressure>130 mmHg، 19. 1% diastolic blood pressure >85 mmHg. In women; 38. 3% triglyceride>150 mg/dl، 31. 2% HDL-c<40 mg/dl، 10. % systolic blood pressure >130 mmHg، 2. 8% diastolic blood pressure>85 mmHg. The men had higher WC (87. 5%) than women (49. 6%).
    Conclusion
    Although many cardiovascular diseases (CVDs) can be treated or prevented، many people die from CVDs. The high prevalence of the metabolic syndrome with its considerable burden on the middle-aged population mandates the implementation of national policies for its prevention، notably by tackling obesity.
    Keywords: Metabolic syndrome, Cardio vascular risk factor, Obesity, Dyslipidemia
  • Mandana Zafari, Azar Aghamohamadi, Shahrbanoo Jafari, Negar Yaghoobi, Eliali Asgharian Pages 7-11
  • Keyvan Kakaberaie Pages 12-19
    Background And Objective
    Biological characteristics of the mothers (height، age، nutrition، history of disease، drugs and substances abuse، blood groups and duration of pregnancy) have fundamental role in having handicapped children. This study aimed tomakea comparison of biological characteristics between mothers of mental retardation and mothers of normal childin Rural Kermanshah.
    Methods
    In this causal- comparative research، 400 mothers (200 mothers of mental retardation children and 200 mothers of normal children)، that were selected by random sampling and multi-stage sampling، responded the Checklist that has made by researcher. After collecting data، the researcher analyzed them by T-test and Chi square.
    Results
    The finding indicated that there is significant difference (p< 0/01) between mother’s age، mother’s age at marriage، duration of pregnancy، nutrition، and history of disease، drugs and substances abuse، blood groups in two study groups. But there is no significant difference (p< 0/01) between mother’s age at birth child and mother''s height in the two study groups.
    Conclusion
    Results showed that there are difference between Biological characteristics of the mothers of mental retardation children and Biological characteristics mothers of normalchildren. Therefore، with studying biological variables، researchers would be able to investigate on prevention of handicapping and finally improve physical and psychological health in society.
    Keywords: Biological characteristics, Mothers with mental retardation children, Mothers with normal children
  • Hosein Ghamari, Moslem Abasi, Hamidreza Dehghan Pages 20-27
    Background And Objective
    Aim of this study was toinvestigates the consistency and individualization and normalized incompatible spouses in families in the city of Ardabil.
    Methods
    The study population consisted all pairs of Ardabil in 1390 (2011). The sample of the study was 120 families of which 60 families (couples that have been in dispute for divorce and filed court records) as the discordant couples were recruited and 60 familes practices among families who have been referred to the Justice department and the currently، there are sharp differences between this group and were matched for comparison. The instrument were used as: a questionnaire for self-differentiation، marital satisfaction inventory (ENRICH) and the family assessment device (FAD)، respectively. For Data analysis، multivariate analysis of variance test (MANOVA) was used.
    Results
    The result of this study shows، with considering lambodawilksvalues (0/36) and significance level of.
    Keywords: Compalibility, Individuality, Satisfaction of wives, Discordant families
  • Masoumeh Bagheri Nesami, Mehdi Asghari, Soheyl Yazdan Panah, Yasaman Ghasem Khani, Niloufar Babaiyan Pages 28-33
    Background And Objective
    Menopause is one of the four crises in women''s life. The purpose of this study is determining the proportion of hypertension and it´s relation with some related factors among post menopausal women from Sari in 2013.
    Methods
    In this sectional and Descriptiveanalysisstudy، 301 post menopausal women were recruited using two-steps random sampling method. Simultaneous with screening plan for measuring blood pressure of those people who are above 30 years old across country، this study has been implemented in 10 fixed and mobile health care centers in sari. For recording information، such methods as clinical examination، interview and personal questionnaire have been used. The questionnaire included medical information، social demographic information، blood pressure rate and corresponded factors with blood pressure. For analyzing data،the researcher has used SPSS software version 16، descriptive statistics (frequency، average and standard deviation) and inferential statistics such as chi-square and logistic regression.
    Results
    In this study، 33. 9% of women were afflicted by systolic hypertension. In this study، significant relation between increasing blood pressure with the history of hypertension has been observed (p<0. 0001). Also there has beena significant relation between increasing in systolic blood pressure and lipid، history of myocardial infarction، having more than six children، being above 56 years، and drinking tea at the level of
    Conclusion
    The results of this study show that the prevalenceof systolic hypertension among post menopausal women in sari is relatively high. Moreover، conducting further research for screening menopause women and treatment action has been recommended.
    Keywords: Hypertension proportion, Women, Menopause, Related factors
  • Ramazan Hasanzadeh, Hoda Babaei, Reza Salyari, Babolah Bakhshi Pour Pages 34-40
    Background And Objective
    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of training-based partners with cognitive-behavior-Islamic approachon the marital satisfaction، family adaptability and Cohesion among municipal employees in Bandargaz.
    Methods
    Method of this study was experimental. In، this study،26 Person (16 women and 10 men) were recruited employee volunteers and their wives were randomly assigned to two groups (one control group and one experimental group). In two groups، depending oneducation، cognitive -behavioral- Islamic was introduced by their searcher. The instrument used in this study،weremarital satisfaction questionnaire and scale adaptability of family cohesion. The obtained data through questionairswere analyzed based on the descriptive and inferiential statistics.
    Results
    Post-test mean scores of marital satisfaction in families of persons and adaptation ability of cohesion covariance analysis showed that test scores between the experimental group and a control group of familycohesionin all scale adaptability subscales (p< 0/05)، there were significant differences in satisfaction no foster child (p> 0/05).، But the effect of training showed significant differences in men and women (p= 0/441).
    Conclusion
    The results of this study showed that training increases the quality of couple’s life.
    Keywords: Marital satisfaction, Family adaptability, Family cohesion
  • Elnaz Hoseini Kamkar, Aliakbar Soleymani, Alireza Mahdavian, Nasiroldin Javidi, Maryam Najafi Pages 41-49
    Background And Objective
    This is a study into efficacy of training in change of life style for improvement of mental health and resolving conflicts of maladjusted couples.
    Methods
    This is a quasi-experiment and pretest and posttest design، in which 36 couples (72 people) were randomized from the clients of counselling centers of Tehran the West during 2013. They were 25 to 35 years old and after purposive sampling were divided into two groups of sample and control. Questionnaires of marital satisfaction by enrich and general health were employed to gather the information. Next، sample population underwent 6 group sessions plus 3 private sessions of training in change of life style.
    Results
    Analysis of covariance was also used to review the data. According to the comparison between pretest and posttest results of two groups، it came to light that intervention for change of life style had significant effects on mental health and marital satisfaction of the couples involved in marital distress.
    Conclusion
    The findings indicated that intervention for change of life style could significantly improve mental health and physical performance of maladjusted couples. This therapeutic approach positively influenced marital satisfaction، financial management and sexual relationship of the partners and helped them deal with common problems.
    Keywords: Training in change of life style, Mentalhealth, Resolving conflicts, Maladjusted couples
  • Tarane Enayati, Reza Behnamfar, Farshide Zameni, Shaghayegh Esfandyari Pages 50-55
    Background And Objective
    The role of work ethic and organizational commitment is undeniable in organizational efficiency and is a significant and influential challenge for management. The aim of this study was to assess the work ethic and job organizational commitment status of Fatemeh Zahra hospital nurses in the Sari and the relation between these variables.
    Methods
    It was a descriptive، correlational study. A total of 148 nurses of HazratFatemeh Zahra of Sari were selected through stratified random sampling method. The data gathering tools were Petty''s work ethic questionnaire and Allen and Myer''s organizational commitment questionnaire. The data analyses were conducted using Pearson correlation and One Sample t test with SPSS 16 Software.
    Results
    Based on the results of the study، all dimensions of work ethics and two dimensions of organizational commitment were significantly above the theoretical mean (p-value=0. 000). In examining the relation between two variables، work ethic and commitment، the relation between considerate organizational work ethic and continuance organizational commitment was significant (p-value=0. 022).
    Conclusion
    Based on findings it is necessary for managers to try more to improve continuous commitment of nurses in hospital in order to promote and expand healthy human relationships in work ethics.
    Keywords: Fatemeh Zahra Hospital, Organizational commitment, Nurse, Work ethic