فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 65، بهمن و اسفند 1393)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 65، بهمن و اسفند 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه بهدانی، حمید طوفانی اصل، علی نیکجو* صفحات 62-66
    مقدمه
    مانیای حاد، بخش خطرآفرینی از اختلال دوقطبی است و نیاز به درمان مناسب روانی-اجتماعی و دارویی دارد تا از خطرات جدی برای بیماران جلوگیری گردد. در درمان مانیای حاد دوقطبی از داروهای تثبیت کننده ی خلق مانند والپروات و آنتی سایکوتیک های آتیپیک نظیر کوئیتیاپین به صورت ترکیبی یا به تنهایی استفاده می شود. اثر کوئیتیاپین در ترکیب با والپروات سدیم در مطالعات مختلف مشخص گردیده اما با توجه به احتمال تداخلات دارویی در مصرف همزمان، لازم است اثر درمان تکی این دارو نیز مورد بررسی و مقایسه قرار گیرد. هدف این مطالعه بررسی مروری مقایسه ی اثر کوئتیاپین و سدیم والپروات در درمان مانیای حاد است.
    مرور مطالعات: با جستجو در پایگاه های علمی مختلف انگلیسی و فارسی تا تاریخ فوریه ی 2015 چهار مقاله در این خصوص یافت شد. بنا بر نتایج این مطالعات، تفاوت معنی داری در اثربخشی کوئیتیاپین به صورت تک دارویی و والپروات سدیم در درمان مانیای حاد دیده نشده و هر دو این داروها موثر واقع شدند، هر چند در برخی مطالعات، اثربخشی کوئیتیاپین از والپروات سدیم سریع تر ظاهر گردید.
    نتیجه گیری
    درمان تک دارویی با کوئیتیاپین می تواند به میزان والپروات سدیم در بهبود علایم مانیای حاد موثر باشد و بنا بر برخی مطالعات اثر آن بر بهبودی بیمار، سریع تر است.
    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، کوئیتیاپین، مانیای حاد، والپروات سدیم
  • خالد اصلانی*، ناهید دریکوندی، یوسف دهقانی صفحات 74-80
    مقدمه
    هدف این پژوهش بررسی رابطه ی بین شیوه های فرزندپروری سهل گیر، مستبد و قاطع، هوش هیجانی و دینداری با آمادگی به اعتیاد در دانش آموزان دبیرستان های شهر اهواز بود.
    روش کار
    نمونه ی این پژوهش همبستگی شامل 262 نفر از دانش آموزان دبیرستان های شهر اهواز می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار این پژوهش شامل پرسش نامه ی شیوه های فرزندپروری بامریند، مقیاس دینداری آرین، هوش هیجانی شاته و مقیاس آمادگی به اعتیاد زرگر می باشد. داده ها با آمار توصیفی و تحلیل رگرسیون، تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین شیوه های فرزندپروری سهل گیر، مستبد و قاطع، هوش هیجانی و دینداری با آمادگی فعال به اعتیاد و بین روش مستبد، دینداری و هوش هیجانی با آمادگی منفعل برای اعتیاد،، رابطه ی معنی دار وجود دارد (001/0=P). هم چنین بین روش سهل گیر و قاطع با آمادگی منفعل برای اعتیاد، ارتباطی مشاهده نشد. تجزیه و تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که از بین متغیرهای پژوهش به ترتیب دینداری، روش سهل گیر، هوش هیجانی، روش مستبد و روش قاطع، پیش بینی کننده های معنی داری برای آمادگی فعال برای اعتیاد می باشند و حدود 39 درصد از واریانس آن را تبیین می کند. به علاوه، روش مستبد و دینداری، پیش بینی کننده های معنی داری برای آمادگی منفعل برای اعتیاد می باشند و حدود 11 درصد از واریانس آن را تبیین می کند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کهشیوه ی فرزندپروری قاطع، دینداری و هوش هیجانی در کاهش آمادگی به اعتیاد در دانش آموزان، موثر است.
    کلیدواژگان: اعتیاد، دینداری، شیوه های فرزندپروری، هوش هیجانی
  • فرناز ابهر زنجانی*، وحیده خواجه میرزا، محبوبه سیدی، فاطمه شهابی زاده، رضا دستجردی، عبدالمجید بحرینیان صفحات 81-86
    مقدمه
    ناباروری با مشکلات متعدد جسمی، اقتصادی و روان شناختی همراه است و بر روابط زوجین، رضایت مندی یا دلزدگی زناشویی آنان اثر می گذارد. نقش باورهای ارتباطی نیز در مدیریت این عامل تنش زا و روابط زناشویی اهمیت دارد. این مطالعه به بررسی باورهای ارتباطی و دلزدگی زناشویی در زوجین بارور و نابارور می پردازد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی شامل زوجین بارور و ناباروری بود که به کلینیک زنان و مرکز درمان ناباروری نوین مشهد در سال 1391 مراجعه نمودند. با روش نمونه گیری در دسترس، 130 زوج بارور و 130 زوج نابارور بر اساس معیارهای طبی، وارد مطالعه شدند. نمونه ها پرسش نامه های جمعیت شناختی محقق ساخته، دلزدگی زناشویی پاینز و باورهای ارتباطی اپستین و آیدلسون را تکمیل نمودند. داده ها با SPSS نسخه ی 18 و روش های آمار توصیفی، رگرسیون گام به گام، تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون های تعقیبی شفه، تحلیل واریانس چندمتغیره و تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمرات تمام ابعاد باورهای ارتباطی در گروه بارور نسبت به نابارور بالاتر است و به غیر از موارد باور به تخریب کنندگی و عدم تغییرپذیری همسر (به ترتیب P=0.21، P=0.28) سایر ابعاد در گروه های بارور و نابارور، تفاوت معنی داری داشته اند. در بین ابعاد دلزدگی زناشویی، نمرات ازپاافتادگی روانی در افراد نابارور به طور معنی داری بالاتر است (0/001=P). هر چند که نمرات ازپاافتادگی جسمی در گروه نابارور بالاتر است اما اختلاف معنی داری ندارد و ازپاافتادگی عاطفی در گروه بارور، بیشتر گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    زوجین نابارور نسبت به زوجین بارور از نظر باورهای ارتباطی قوی تر بوده ولی در ابعاد ازپاافتادگی روانی و جسمی، دلزدگی زناشویی بیشتری نسبت به گروه بارور تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: باروری، باورهای ارتباطی، دلزدگی زناشویی
  • شهربانو عالی، سید امیر امین یزدی*، محمدسعید عبدخدایی، علی غنایی چمن آباد، فاطمه محرری صفحات 87-97
    مقدمه
    اختلال طیف اوتیسم از ناتوانی های عمده ی دوران کودکی است که زمینه ساز فشارهای روانی بسیاری برای کودک و خانواده می باشد. با توجه به تاثیر نامطلوب بسیاری که این اختلال بر سیستم خانواده دارد، دراین پژوهش سعی شده است تا بر مبنای مدل تحول یکپارچه ی انسان که رویکرد نوینی در درمان این اختلال است، درمانی خانواده-محور طراحی شود، در این درمان به منظور تقویت توانمندی های کودک، کارکرد خانواده به عنوان یک واحد کلی، هدف قرار می گیرد و اثربخشی آن در ترکیب با بازی درمانی فلورتایم، بررسی می شود.
    روش کار
    این مطالعه در چهارچوب یک طرح تک آزمودنی در طول 5 ماه روی 12 کودک 8-3 ساله ی مبتلا به اختلال طیف اوتیسم و خانواده های آن ها اجرا و اطلاعات در سه مرحله ی پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری جمع آوری شد. برای بررسی اثربخشی درمان از ابزار محقق ساخته ی کارکرد تحولی خانواده، پرسش نامه ی سنجش هیجانی–کارکردی و پرسش نامه ی تحول هیجانی– کارکردی استفاده شد.
    یافته ها
    درصد بهبودی کارکرد تحولی خانواده در گروه درمان ترکیبی خانواده محور به ویژه در حوزه های صمیمیت، جذب شدن، انضباط و تحول هیجانی-کارکردی کودکان نیز در سطوح خودتنظیمی، دلبستگی و مبادله ی دوسویه از 50 درصد بیشتر و میزان بهبودی از نظر بالینی معنی دار بود. اندازه اثر درمان ترکیبی نیز بالاتراز 0/80 برآورد شد.
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج درمان ترکیبی خانواده محور می تواند اثربخشی بازی درمانی فلورتایم را افزایش دهد و به عنوان یک رویکرد درمانی اثربخش در درمان این اختلال استفاده شود.
    کلیدواژگان: اوتیسم، بازی درمانی، خانواده، کارکرد، هیجان
  • اکرم طهرانی *، حسن حیدری صفحات 98-102
    مقدمه
    داشتن هیجانات برای ایجاد و ادامه ی روابط بین فردی چه در تعاملات با دیگران و چه در روابط خانوادگی لازم است. داشتن مهارت های لازم در مدیریت هیجانات و آگاهی از توانایی ها و شناخت خود می تواند به مطلوب سازی هیجانات و طرحواره های شناختی افراد کمک کند.مطالعه ی حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی با رویکرد چندوجهی لازاروس در شادمانی زنان انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این کارآزمایی بالینی شامل تمام زنان مراجعه کننده به کلینیک مددکاری آفتاب شرق در سال 1392 در اسلامشهر بود. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 24 زن که سطح شادمانی آنان بنا بر پرسش نامه ی شادمانی آکسفورد پایین بود به عنوان نمونه، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. مداخلات مبتنی بر رویکرد چندوجهی لازاروس در 10 جلسه ی یک ساعته به گروه آزمون به صورت گروهی آموزش داده و مجددا پرسش نامه روی تمام افراد اجرا شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 19 و روش آماری تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات شادکامی در مرحله ی پیش آزمون بین گروه آزمون و شاهد تفاوت معنی داری ندارد (0/05
    نتیجه گیری
    بنا برنتایج پژوهش آموزش گروهی مبتنی بر رویکرد چندوجهی لازاروس روش مناسبی برای بهبود شادمانی زنان است لذا به منظور افزایش شادمانی زنان لازم است که زمینه ی تقویت ابعاد شناختی، عاطفی و رفتاری آنان فراهم شود.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، زنان، شادمانی
  • الهه جوکار*، عباس رحمتی صفحات 103-109
    مقدمه
    هدف مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر آموزش ایمن سازی در مقابل تنش بر اضطراب و کیفیت خواب زنان باردار در سه ماهه ی سوم بارداری بوده است.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، از میان کل زنان باردار مراجعه کننده به دو مرکز بهداشتی نبی اکرم (ص) و معراج شهرستان بوشهر در زمستان 1391، از بین افرادی که در هفته ی 31 و 32 بارداری قرار داشته و دارای معیارهای ورود به پژوهش بودند، 40 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. پس از اجرای پیش آزمون گروه آزمون به مدت 7 جلسه تحت آموزش ایمن سازی در مقابل تنش قرار گرفت. ابزار سنجش شامل پرسش نامه های اضطراب بک و کیفیت خواب پیترزبورگ بود. داده ها با آزمون تی مستقل و تحلیل کوواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمون در اضطراب و اختلال خواب نسبت به پیش آزمون و گروه شاهد، کاهش معنی داری داشت (0/01=P) که نشان می دهد آموزش ایمن سازی در مقابل تنش، توانسته اضطراب و اختلال خواب دوره ی بارداری را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از مداخله های روان شناختی از نوع آموزش ایمن سازی می تواند در کاهش آسیب و ارتقای سلامت زنان در دوره ی بارداری مفید و موثر باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، بارداری، تنش، کیفیت خواب
  • زهرا منصوری، سیدمحمدحسین موسوی نسب *، لطیفه شمس الدینی لری صفحه 110
    مقدمه
    دوره ی نوجوانی یکی از حساس ترین و بحرانی ترین دوره های رشد هر انسان بوده که به علت بی ثباتی در وضعیت روانی ممکن است تصمیم گیری های فرد به رفتارهای خطرناک منتهی شود. هدف پژوهش حاضر تبیین نقش واسطه گری تاب آوری برای ویژگی های شخصیت و نگرش به بزهکاری بود.
    روش کار
    نمونه ی این پژوهش توصیفی شامل 400 دانش آموز دختر مقطع دبیرستانی شاغل به تحصیل در نیمه ی دوم سال تحصیلی 92-1391 در شهر کرمان بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و پرسش نامه های نگرش به بزهکاری، تاب آوری و فرم کوتاه شده ی ویژگی های شخصیت نئو را تکمیل نمودند. تحلیل از روش تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار Mplus 5 انجام شد.
    یافته ها
    این تحلیل نشان داد که ویژگی های شخصیتی مسئولیت پذیری (0/001>P) و روان رنجوری (0/001>P) به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق تاب آوری و هم چنین برون گرایی به طور غیر مستقیم (0/01>P) نگرش منفی به بزهکاری را پیش بینی نمودند. هم چنین مسئولیت پذیری (0/001>P) به صورت مستقیم دارای تاثیر منفی و معنی داری بر نگرش مثبت به بزهکاری بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، نوجوانان بیشتر در معرض خطرات اجتماعی و روان شناختی هستند و به نظر می رسد با افزایش مسئولیت پذیری و تاب آوری در ایشان می توان از بزهکاری پیش گیری نمود.
    کلیدواژگان: بزهکاری، تاب آوری، شخصیت، نوجوانان
|
  • Fatemeh Behdani*, Hamid Toofani Asl, Ali Nikjoo* Pages 62-66
    Introduction
    The acute mania is a dangerous part of bipolar disorder so it needs to an appropriate psycho-social and medical treatment that prevents of serious dangers for patients. The mood stabilizers such as sodium valproate and atypic antipsychotics such as quetiapine are used in combination or lonely for treatment of acute mania related to bipolar disorder. The treatment effects of quetiapine in combination with sodium valproate indicated in different researches but according to adverse interactions in taking of this combination, it is necessary that researchers compare the effects of quetiapine and valproate. This review aimed to compare the effects of quetiapine versus valproate in acute mania. Review: Through search in scientific indexes (until February 2015) 4 studies found. The results of them indicated that there is no significant difference between two medicals and both of them are effective in treatment although some studies indicated that the treatment effects of quetiapine appear more rapidly than sodium valproate.
    Conclusion
    It seems that quetiapine has equal effects to valproate in treatment of acute mania although some studies indicated that its treatment effects appear more rapidly than sodium valproate.
    Keywords: Acute mania, Bipolar disorder, Quetiapine, Sodium valproate
  • Azadeh Ghadimi, Jahangir Karami*, Kamran Yazdanbakhsh Page 67
  • Khaled Aslani*, Nahid Derikvandi, Yousef Dehghani Pages 74-80
    Introduction
    The aim of this research was to investigate the relationship between permissive, authoritative and authoritarian parenting styles, emotional intelligence and religiosity with addiction potential among students in highschools of Ahvaz.
    Materials And Methods
    The population of this correlational study consists of 26 high school students (Ahvaz) selected through multistage cluster sampling method. The tools used for collecting data included Buri’s Parental Authority Questionnaire, Aryan’s Religiosity styles, Shatte's Emotional Intelligence Scale (EIS) and Zargar's Addiction Potential Scale. Data analyzed by descriptive statistics and regression analysis.
    Results
    There are significant relationships between permissive, authoritative and authoritarian parenting styles, emotional intelligence, and religiosity with active addiction potential, and between authoritarian parenting style, religiosity, and emotional intelligence with passive addiction potential (P=0.001). There was no significant relationship between permissive and authoritative styles with passive addiction potential. Step-by step regression analysis indicated that among the research variables religiosity, permissive parenting style, emotional intelligence, authoritarian and authoritative parenting styles are significant predictors for active addiction potential respectively and explain about 39% of its variance. Additionally authoritarian parenting style and religiosity are significant predictors for passive addiction potential and account for 11% of its variance.
    Conclusion
    It seems that authoritative parenting style, religiosity and emotional intelligence are effective in reducing addiction potential among the high schools students.
    Keywords: Addiction, Emotional intelligence, Parenting styles, Religiosity
  • Farnazabharzanjani*, Vahidehkhajeh, Mirza, Mahboobehseyyedi, Fatemehshahabizadeh, Reza Dastjerdi, Abdolmajid Bahreinian Pages 81-86
    Introduction
    Infertility is accompanied by numerous physical, psychological and economic issues, leading to significant impacts on spousal relations, marital satisfaction or burnout of a couple. Relationship beliefs have a significant role in the management of this stressful factor as well as in marital relations. This research sets out to study relationship beliefs and marital burnout among fertile and infertile couples.
    Materials And Methods
    The population of this descriptive-correlational study comprises of fertile and infertile couples seeking treatment from Mashhad Infertility Treatment Clinic (2012). Via convenience sampling, 130 fertile and 130 infertile couples were selected according to medical criteria. The participants filled out the demographic data, Pine's Burnout Measure, and Epstein and Eidelson's Relationship Belief Inventory questionnaires. The data were analyzed through descriptive statistical methods, step by stem regression, one way variance analysis, Scheffe's tests, multi variable variance analysis, and independent T-test by SPSS version 18.
    Results
    All the scores concerning relationship beliefs were higher in the fertile group in comparison to the scores within the infertile group, except for the destructiveness belief and inflexibility of the spouse (respectively P=0.28, P=0.21) other factors in the fertile and infertile groups were significantly different. Regarding the marital burnout factor, the scores pertaining to psychological burnout were significantly higher in the infertile group (P=0.001). Although the scores pertaining to physical burnout were higher in the infertile group, and emotional burnout was higher in the fertile group, these differences were not significant.
    Conclusion
    Compared to the fertile group, the infertile couples are characterized by stronger relationship beliefs, but they experience higher marital burnout in physical and psychological dimensions.
    Keywords: Fertility, Marital burnout, Relationship beliefs
  • Shahrbanoo Aali, Seyed Amir Amin Yazdi*, Mohammad Saeed Abdekhodaei, Ali Ghanaei Chamanabad, Fatemeh Moharreri Pages 87-97
    Introduction
    Autism spectrum disorder (ASD) is a major disability of childhood which is the basis of many mental pressures on children and their families. Regarding the unfavorable effects of this disorder on the family system, the present research aims to design a family- focused therapy based on the integrated human development approach which is a new approach in the treatment of ASD. In this model, to enhance the abilities of the child, family functioning is set the objective as a general unit, and its effectiveness in combination with Floortime therapy which is the center of therapy of this model is investigated.
    Materials And Methods
    This study uses single-subject design framework where 12 children with autism aged between 3 to 8 years old and their families are examined during 5 months; the research data were collected from three phases. In order to examine the effectiveness of therapy, the researcher-built instruments of (DFFAQ), (FEDQ) and (FEAS) were used.
    Results
    According to the results, the percentage of improvement in developmental family functioning in the mixed family- focused therapy group were above 50 percent, especially in the areas of intimacy, engagement, discipline and also the functional-emotional development of children in the self-regulation, attachment, and mutual interaction levels; thus, the improvement were clinically significant. The effectiveness of treatment in mixed therapy was estimated higher than 0.80.
    Conclusion
    The mixed family-focused therapy which was designed in this study can increase the effectiveness of Floortime therapy and be used as an effective therapy for the treatment of ASD.
    Keywords: Autism, Emotion, Family, Function, Play therapy
  • Akram Tehrani*, Hassan Heidari Pages 98-102
    Introduction
    The emotions are necessary for shaping and keeping interpersonal relations and interaction to others and family relationships. Having management skills of emotions and such awareness of abilities and self can help to optimize emotions and cognitive schema. Present study aimed to determine the effectiveness of the group training with multiple Lazarus approach on happiness among women.
    Materials And Methods
    The statistical community of this clinical trial was all women referred to social working clinic of Aftab Shargh in Islamshahr (2013). 24 subjects who received low scores based on Oxford Happiness Questionnaire were selected through available sampling and randomly assigned in groups of experiment and control. Interventions based on Lazarus approach was done on the experimental group in 10 one hour sessions. All participants fulfilled the questionnaire. Data were collected by Oxford Happiness Questionnaire and analyzed by SPSS-19 software through analysis of covariance.
    Results
    There is no significant difference between the mean scores of happiness among experimental and control groups in pre-test phase (P>0.05) but this difference is significant in post-interventional phase (P=0.001).
    Conclusion
    Research results provide some evidence that the group training with multiple Lazarus approach is an appropriate skill for enhancing happiness in women. Therefore, in order to increase women’s happiness, it may be useful that the cognitive, effective and behavioral dimensions.
    Keywords: Group training, Happiness, Women
  • Elahe Jokar*, Abbas Rahmati Pages 103-109
    Introduction
    The aim of the present study was to examine the effects of Stress Inoculation Training (SIT) on anxiety and quality of sleep of pregnant women in third trimester.
    Materials And Methods
    This clinical trial conducted in a pre-test and post-test design with a control group. In this study 40 pregnant women were selected by cluster sampling from those referred to Nabi e-Akram and Me’raj health centers of Bushehr city in the winter of 2013, who were at 31 or 32 weeks of pregnancy, and fulfilled the required research criteria. Then they were randomly allocated to one of the experimental or control groups. After the pre-test, the experimental group was subjected to 7 sessions of SIT training. Data were collected using Beck Anxiety Inventory (BAI) and Pittsburgh Quality of Sleep Questionnaire (PSQI). Data were analyzed by t-test, covariance analysis and SPSS 16 software.
    Results
    The results showed a significant decrease in the post-test mean scores of anxiety and sleep disorder in the experimental group compared to the pre-test and control group (P=0.01). The findings support the effectiveness of SIT in relieving anxiety and sleep disorder in pregnancy.
    Conclusion
    It seems that the use of psychological interventions such as stress inoculation training can reduce distress and improve women's health during pregnancy.
    Keywords: Anxiety, Pregnancy, Quality of sleep, Stress
  • Zahra Mansouri, Hossein Mousavi, Nasab*, Latifeh Shamsodini Lori Page 110
    Introduction
    Adolescence is one of the most sensitive, critical and important periods of development in human lifespan. Adolescents may make decisions that lead to risky and inefficient behaviors such as delinquency because of the instability in their mental status. The aim of the present study is to study the mediating role of resilience in personality characteristics and attitudes toward delinquency.
    Materials And Methods
    The sample of this descriptive study included 400 female high school students in secondary schools in Kerman in the second semester of the 2012-2013 academic year, selected by random sampling method. Attitude toward Delinquency scale, Resilience Scale, and NEO five-factor inventory were used as instruments. The data were analyzed with path analysis method by Mplus-5 software.
    Results
    The analysis showed that conscientiousness (P<0.001) and neuroticism (P 0.001) could predict negative attitude toward delinquency via resilience both directly and indirectly, while extraversion (P<0.01) could only predict negative attitude toward delinquency indirectly. Also, conscientiousness (P<0.001) had a negative and significant effect on positive attitude toward delinquency.
    Conclusion
    According to the results, since adolescents are more exposed to social and psychological risks, it seems that we can prevent them from delinquency by enhancing their conscientiousness and resilience.
    Keywords: Adolescents, Delinquency, Personality, Resilience