فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 34 (زمستان 1393)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 34 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید مهدی الوانی، غلامرضا جندقی، حسن زارعی متین، حمیدرضا ایرانی* صفحات 589-612
    سخاوت از ارزش های اخلاقی پسندیده در همه ادیان و فرهنگ ها است. ارزش ها در زندگی فردی و سازمانی افراد منعکس می شود و فرصت ها و تهدیدهایی ایجاد می کند. هدف این مقاله معرفی و بررسی مفهوم سخاوت در سازمان است و به سوال های مهم چیستی، چرایی و چگونگی و نتایج آن پرداخته است. علاوه بر این، گونه شناسی سخاوت در سازمان برای اولین بار توسط مولفان مطرح شده است. روش این پژوهش مرور نظام مند مبانی نظریه تحقیق است. مباحث با توجه به پاسخ 6 پرسش اساسی (what، why، who،where، when & how) بررسی شد. همچنین، مفاهیم مدیریتی و اسلامی جهت همپوشانی و غنی سازی بحث مطرح شد.
    کلیدواژگان: رفتارهای دیگرخواهانه، سخاوت، فعالیت های داوطلبانه، مسئولیت اجتماعی سازمان
  • محمد حسنی، مرضیه رحیمی*، مریم سامری صفحات 613-633
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اخلاق کار اسلامی بر عدالت سازمانی، رضایت شغلی و غیبت از کار کارکنان اداره برق شهرستان ارومیه انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل همه کارکنان اداره برق شهرستان ارومیه است که از میان آن ها 205 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی است و برای گردآوری اطلاعات پرسشنامه به کار گرفته شده است که روایی و پایایی آن بررسی و تایید شد. برای تحلیل داده ها تحلیل آماری استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی تاییدی و مدل معادلات ساختاری به کار گرفته شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که میان متغیر[j1] های اخلاق کار اسلامی کارکنان و عدالت سازمانی، اخلاق کار اسلامی و رضایت شغلی و همچنین بین عدالت سازمانی و رضایت شغلی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد و بین عدالت سازمانی و غیبت ازکار رابطه معکوس و معنی دار وجود دارد. اما نتایج نشان می دهد بین اخلاق کار اسلامی و غیبت از کار رابطه معکوس و معنی داری وجود ندارد. همچنین، در این تحقیق نقش میانجی عدالت سازمانی در رابطه اخلاق کار اسلامی و رضایت شغلی و نقش میانجی عدالت سازمانی در رابطه اخلاق کار اسلامی و غیبت از کار تایید شد.
    کلیدواژگان: اخلاق کار اسلامی، رضایت شغلی، عدالت سازمانی، غیبت از کار
  • محمود زمانی، محمد حقیقی، شراره رزمجو* صفحات 635-653
    هدف از این تحقیق، بررسی رابطه رضایت شغلی کارکنان، کارآفرینی سازمانی و رشد سازمانی است. روش تحقیق، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق شامل مجموعه کارشناسان شرکت های بیمه در شهر تهران است. برای انتخاب نمونه ها روش نمونه گیری تصادفی ساده به کار گرفته شد. جهت گردآوری داده ها ابزار پرسشنامه به کار گرفته شد. روایی پرسشنامه با کسب نظر متخصصان و استادان بیمه بررسی شد و اصلاحات لازم در آن انجام گرفت. پایایی پرشسنامه با محاسبه آلفای کرونباخ بررسی شد. یافته های حاصل از تحقیق نشان می دهد رابطه مستقیم و معناداری میان مولفه های رضایت شغلی و کارآفرینی سازمانی و رشد سازمانی در شرکت های بیمه وجود دارد. همچنین، نتایج نشان داد یکی از عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی سازمانی، کارکنانی با رضایت شغلی بالا است.
    کلیدواژگان: رشد سازمانی، رضایت شغلی، شرکت های بیمه، کارآفرینی سازمانی
  • حسین دامغانیان، سکینه جعفری*، حسین ضابط پور صفحات 655-679
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی با میانجی گری کیفیت زندگی کاری بوده است. این تحقیق از نوع کاربردی بوده و به روش توصیفی – همبستگی انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق همه کارمندان زن و مرد (419 نفر) دانشگاه مازندران بودند که با به کارگیری روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 156 نفر از آنان به عنوان شرکت کننده در پژوهش انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه های عدالت سازمانی، کیفیت زندگی کاری و رفتار شهروندی سازمانی است. پایایی پرسشنامه ها به روش آلفای کرونباخ و روایی آن ها با به کارگیری روش همسانی درونی محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها مدل سازی معادلات ساختاری اجرا شد. یافته ها نشان داد عدالت توزیعی و رویه ای تاثیر معناداری بر رفتار شهروندی سازمانی دارد. عدالت توزیعی و رویه ای تاثیر معناداری بر کیفیت زندگی کاری دارد. عدالت توزیعی و رویه ای به واسطه کیفیت زندگی کاری تاثیر معناداری بر رفتار شهروندی سازمانی دارد.
    کلیدواژگان: رفتار سازمانی، عدالت سازمانی، کارکنان، کیفیت زندگی کاری
  • معصومه شامی*، حسین خنیفر، حمیدرضا حسن زاده صفحات 681-696
    صنعت انرژی به ویژه نفت، بزرگ ترین بخش اقتصادی کشور است. لکن عملکرد صنعت بیمه در حوزه بیمه انرژی در کشور، حاکی از نامتناسب بودن سهم صنایع نفت و انرژی از صنعت بیمه است. سهم اندک حق بیمه این رشته نسبت به کل حق بیمه تولیدی صنعت بیمه کشور حاکی از نامتعادل بودن این دو صنعت در زمینه اخذ پوشش های کامل بیمه ای است. بنابراین، هدف اصلی این تحقیق بررسی موانع رشد پرتفوی بیمه های انرژی (نفت، گاز و پتروشیمی) در صنعت بیمه کشور و پیشنهاد راهکارهای مناسب است. بدین منظور تاثیر موانع اقتصادی، شناختی و تخصصی (فنی)، و ناتوانی شرکت های بیمه و تحقیقات و آموزش بررشد بیمه های انرژی بررسی شد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی است و از نظر روش توصیفی و مبنی بر داده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است که درمیان 120 نفر از مدیران و کارشناسان صنعت بیمه توزیع شد. نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد موانع پنج گانه یادشده در ردش بیمه به عنوان مانع عمل می کنند.
    کلیدواژگان: بیمه انرژی، پرتفو، حق بیمه، حق بیمه تولیدی
  • مرتضی غضنفری *، میرعلی سیدنقوی صفحات 697-718
    یکی از زمینه های اصلی پژوهش در راهبرد منابع انسانی، تطبیق نگرش راهبردی به مدیریت منابع انسانی و تدوین راهبرد منابع انسانی است. مقصود از اقدامات راهبردی آن دسته از برنامه ها و فعالیت های مبتکرانه منابع انسانی است که برای ایجاد رابطه تنگاتنگ بین منابع انسانی با اهداف راهبردی سازمان طراحی شده اند. مقصود از نگرش راهبردی در مدیریت منابع انسانی، منطقی مدیریتی است که مستلزم به کارگیری منابع انسانی و فعالیت هایی است که با امور راهبردی یا اهداف سازمانی رابطه تنگاتنگ دارد. باید راهبردهای منابع انسانی با راهبرد سطح شرکت و سطح کسب وکار به ویژه راهبرد و رویکرد ساختاری سازمان هماهنگ باشد. در این پژوهش پس از مرور مفاهیم اولیه منابع انسانی و راهبرد، درباره راهبرد منابع انسانی و الگوهای تدوین راهبردهای منابع انسانی، بحث شده و کامل ترین الگوی راهبردهای منابع انسانی برای سازمان ها شناسایی شده است. در نهایت، بررسی شده است که آیا این الگو پاسخگوی نیاز سازمان های با رویکرد برون سپاری است.
    کلیدواژگان: برون سپاری، راهبرد منابع انسانی، مدیریت راهبردی منابع انسانی، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت منابع انسانی
  • سید حسین اخوان علوی، محمدحسین رحمتی، علی اکبر قنبری صفحات 719-739
    تحقیق حاضر تاثیر عوامل انگیزشی بر بهبود نظارت مالی ذی حسابان و مدیران مالی دستگاه های اجرایی استان قم را بررسی کرده است. جامعه آماری شامل ذی حسابان و مدیران مالی به تعداد 95 نفر است. 65 نفر به عنوان نمونه آماری به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و بر اساس شیوه گردآوری داده ها، تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. برای سنجش متغیرهای تحقیق دو پرسشنامه به کار گرفته شده است، پرسشنامه انگیزش، توسط ذی حسابان و مدیران مالی تکمیل شد و پرسشنامه کیفیت نظارت مالی، توسط حسابرسان دیوان محاسبات که نظارت مالی بعد از خرج را به عهده دارد، پاسخ داده شد. برای بررسی پایایی پرسشنامه ها ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد ضریب آلفای 0/944 برای پرسشنامه انگیزش و ضریب آلفای 0/984 برای پرسشنامه کیفیت نظارت مالی نشان از پایایی مناسب ابزارهای تحقیق است. برای تعیین روایی پرسشنامه ها روش صوری به کار گرفته شد. نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیره نشان دهنده ارتباط عوامل انگیزشی با کیفیت نظارت مالی با ضریب همبستگی 0/76 است و مولفه های عوامل شغلی (ضریب همبستگی 0/7640)، عوامل سازمانی (ضریب همبستگی 0/828) و عوامل فردی (ضریب همبستگی 0/844) نیز با کیفیت نظارت مالی ارتباط دارند.
    کلیدواژگان: ذی حساب، عوامل انگیزشی، مدیر مالی، نظارت مالی
  • سعید پاکدل*، محسن ابراهیمی، ایمان ارسطو صفحات 741-761
    تحقیق حاضر با هدف شاخت فرهنگ سازمانی بر اساس مدل دنیسون انجام گرفت. این تحقیق، با توجه به مبانی نظری و عملی، از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش، از انواع تحقیقات توصیفی- علی مقایسه ای است. ابزار اصلی گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد فرهنگ سازمانی دنیسون است که متغیرهای چهارگانه درگیرشدن در کار، انطباق پذیری، ماموریت و سازگاری را می سنجد. جامعه آماری تحقیق، شامل 60 نفر از کارکنان شاغل در «مجتمع کارخانجات آرد شیراز و دادلی (تینا)» و نمونه آماری تحقیق، برابر با تعداد کل افراد جامعه آماری (60 نفر) بود. تجزیه وتحلیل داده ها، با آزمون آماری شاخص ضریب تغییرات انجام گرفت. بر اساس، همه ابعاد و مولفه های فرهنگ سازمانی در مجتمع کارخانجات آرد شیراز و دادلی (تینا)، کمتر از حد متوسط (عدد 3) ارزیابی شد و این سازمان از نظر فرهنگ سازمانی، وضعیت مناسبی ندارد. همچنین، فرهنگ انطباق پذیری، وضعیت مناسب تر (بهترین وضعیت) و فرهنگ ماموریتی وضعیت نامناسب تری (بدترین وضعیت) نسبت به مولفه های دیگر را دارند. همچنین، در بین شاخص های مطرح شده در مدل، شاخص ایجاد تغییر در بهترین وضعیت و شاخص اهداف و مقاصد در بدترین وضعیت قرار دارند.
    کلیدواژگان: انطباق پذیری، درگیرشدن در کار، سازگاری، ماموریت، مدل فرهنگ سازمانی دنیسون
  • حسن عابدی جعفری، الهه شیعه زاده *، سیده سمیرا سیدحسینی صفحات 763-786
    روان شناسان معتقدند حسادت هیجانی منفی است، زیرا می تواند به پیامدهای منفی برای سازمان منجر شود. در این راستا، هدف پژوهش حاضر بررسی پیش بینی پذیری تمایل به ترک خدمت پرستاران از طریق حسادت در محیط کار، با میانجی گری خوداحترامی و رفتارهای غیرشهروندی است. بدین منظور، 110 نفر از پرستاران بیمارستان قائم (عج) در شهر مشهد به عنوان جامعه آماری در نظرگرفته شدند. برای جمع آوری داده ها پرسشنامه به کار گرفته شد. روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تاییدی بررسی شد و ضریب آلفای کرونباخ بزرگ تر از 0/70، پایایی پرسشنامه را تایید کرد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها با به کارگیری مدل یابی معادلات ساختاری یافته ها نشان داد متغیرهای خوداحترامی و رفتارهای غیرشهروندی نمی توانند قدرت پیش بینی کنندگی مناسبی برای تمایل به ترک خدمت پرستاران داشته باشد و حسادت بر تمایل به ترک خدمت تاثیر ندارد. با وجود این حسادت بر رفتارهای غیرشهروندی و خوداحترامی پرستاران تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: تمایل به ترک خدمت، خوداحترامی، حسادت، رفتارهای غیرشهروندی
  • علی حمیدی زاده *، رحمت الله قلی پور صفحات 787-808
    هدف اصلی این مقاله، طراحی مدل عوامل موثر بر به کارگیری سیاست پژوهی با فن نگاشت مفهومی و اعتبارسنجی آن است. بدین منظور یک تحقیق در سه مرحله با روش ترکیبی از نوع متوالی- اکتشافی اجرا شده است. در مرحله اول، عوامل از طریق مرور متون تحقیق، مصاحبه و برگزاری گروه کانونی شناسایی شد. در این مرحله برای تجزیه و تحلیل داده ها تحلیل تم به کار گرفته شد. در مرحله دوم برای طراحی مدل فن نگاشت مفهومی به کار گرفته شد. در نهایت، در مرحله سوم برای اعتبارسنجی مدل طراحی شده روش تحلیل عاملی تاییدی اجرا شد. جامعه آماری در این تحقیق استادان و محقاق [j1] حوزه خط مشی گذاری عمومی و کارشناسان شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی است. روش نمونه گیری چندسطحی و در سطوح مختلف روش هدفمند- متوالی در دستور کار قرار گرفته است. تعداد اعضای نمونه در مصاحبه 10 نفر، گروه کانونی 7 نفر، طراحی مدل 19 نفر و اعتبارستجی مدل 83 نفر است. نتایج طراحی مدل نشان داد عوامل در قالب 18 مولفه و 4 بعد شامل تحقیق، خط مشی گذار، ویژگی های هویتی محقق و زمینه است. در مرحله اعتبارسنجی نیز مدل طراحی شده تایید شد.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی تاییدی، خط مشی گذاری، سیاست پژوهی، نگاشت مفهومی
  • میلاد آقایی*، رضا آقایی، اصغر آقایی صفحات 809-830
    کارایی و اثربخشی دو مفهوم بسیار تاثیرگذار در ارزیابی عملکرد هر سازمان جهت دستیابی به اهداف با صرف کمترین منابع است. از جمله عوامل موثر بر کارایی و اثربخشی نیروی انسانی، ابعاد رفتاری شغل است، از این رو، هدف از این مطالعه بررسی ارتباط ابعاد رفتاری شغل، از جمله استرس شغلی، رضایت شغلی، دلبستگی (وابستگی) شغلی و جابه جایی شغلی، با کارایی و اثربخشی نیروی انسانی است. در این تحقیق با به کارگیری روش ریاضی، روابط متغیرها با در نظر گرفتن تعاملات نظام مند میان آن ها مدل سازی شده است. به این منظور با به کارگیری نظرهای ده نفر از خبرگان علم مدیریت و رفتار در صنعت سلولزی ایران، رابطه متغیرهای استرس شغلی، رضایت شغلی، دلبستگی شغلی و جابه جایی شغلی، با کارایی و اثربخشی نیروی انسانی بررسی شد. نتایج تحقیق نشان داد استرس شغلی، رضایت شغلی، دلبستگی شغلی و جابه جایی شغلیبر کارایی و اثربخشی نیروی انسانی تاثیرگذارند.
    کلیدواژگان: اثربخشی، استرس شغلی، جابه جایی شغلی، دلبستگی شغلی، رضایت شغلی، کارایی
  • عادل آذر*، مصطفی گوهری فر، اصغر مشبکی صفحات 831-848
    هدف این پژوهش طراحی مدلی ترکیبی (کیفی- کمی) برای ایجاد چارچوب سناریوهای آینده مرکز آمار ایران است. در این پژوهش با به کارگیری ترکیب روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و روش دلفی و بر مبنای مدل شوارتز که از پرکاربردترین روش های برنامه ریزی سناریو در حوزه آینده پژوهی است. مهم ترین پیشران های اثرگذار بر آینده شناسایی و اولویت بندی شد. در نهایت، چارچوب سناریوهای آینده مرکز آمار ایران در سال 1400 طراحی شد. با به کارگیری پرسشنامه باز و مصاحبه نظرهای 13 نفر خبره پژوهش جمع آوری شد. و با روش های آمار توصیفی اجماع خبرگان محاسبه شد. 14 پیشران اصلی مورد اجماع خبرگان بوده است که اجرای فن AHP اولوی بندی شدو دو پیشران که بیشترین اهمیت و عدم قطعیت را داشتند، شناسایی شد و با قراردادن آن ها بر روی طیف چارچوب سناریوها مشخص شد.
    کلیدواژگان: آینده، برنامه ریزی سناریو، سناریو
|
  • Seyed Mahdi Alvani, Gholammreza Jandaghi, Hassan Zarei Matin, Hamidreza Irani* Pages 589-612
    Generosity is one of the most admirable values in the world. Values have significant effects on the individual and organizational life. The aim of this paper is to introduce the concept of generosity in organization and give answer to 6 important questions (what، why، who، where، when & how) plus consequences of generosity in organization. The most important contribution of this paper is the typology of generosity based on different kind of giver/taker of generosity. To enrich the discussion both Islamic and scientific perspective is described. Because this is a pioneer work in Iran we hope those other scholars develop this new area of research in the future.
    Keywords: Corporate social responsibility, Generosity, Pro, social behavior, Typology of generosity in organization, Voluntary programs
  • Mohammad Hassani, Marzieh Rahimi*, Maryam Sameri Pages 613-633
    This study was conducted with the aim of examining the impact of Islamic work ethics on organizational justice, job satisfaction and absence from work in the staffs of department of Electrical of Urmia. The population consisted of all staffs of department of Electrical of Urmia that among them, 205 people were selected as samples. Research methods is descriptive correlational and three standardized questionnaire to collect data was used. For data analysis, descriptive statistics (includes mean, standard deviation etc) and inferential statistics includes Pearson correlation coefficient, confirmatory factor analysis and structural equation modeling methods were used. Findings from the study show that between employee's Islamic morality and organizational justice variables, Islamic ethics and job satisfaction, and also between organizational justice and job satisfaction there is a significant positive relationship, and between organizational justice and absence from work there is a negative and significant relationship. However, the results suggest that between Islamic ethics and absence from work there was no significant and negative relationship. In this study, the role of mediator of organizational justice in relationship between Islamic ethics and job satisfaction and the role of mediator of organizational in the relationship between Islamic ethics and absence from work is confirmed.
    Keywords: Aabsence from work, Islamic work ethics, Job satisfaction, Organizational justice
  • Mahmuod Zamani, Mohammad Haghighi, Sharareh Razmjou Pages 635-653
    The purpose of this study is to examine the relationship among job satisfaction, organizational entrepreneurship and organizational growth. The study was a descriptive-co relational, survey research. Insurance Experts of Tehran province was included in this study. A questionnaire was designed and employed to gather the required data. Instrument was given to the faculty of the department of insurance to test for face validity. The findings revel that there is positive relationship among job satisfaction, organizational entrepreneurship and organizational growth. Likewise, as results display implementing staff with high job satisfaction is an effective factor on developing organizational entrepreneurship.
    Keywords: Insurance Co., Job satisfaction, Organizational entrepreneurship, Organizational growth
  • Hossein Damghanian, Sakineh Jafari*, Hossein Zabetpoor Pages 655-679
    The purpose of this study was to investigating the effect of organizational justice and organizational citizenship behavior mediated by the quality of work life. Population of the study was all male and female staff's Mazandaran University (N=419). Research sample was included 156 persons who were selected with random sampling method across staff's Mazandaran University. For data gathering, the organizational justice, organizational citizenship behavior and quality of work life scale were used and their validity and reliability were calculated and verified. Data analyzed by spss16 and lisrel8.54 software. Results showed that: there is positive and significant relationship between distributive justice and procedural justice and organizational citizenship behavior. There is positive and significant relationship between distributive justice and procedural justice and quality of work Life. There is positive and significant relationship between distributive justice and procedural justice due to the quality of working life and organizational citizenship behavior.
    Keywords: Organizational Justice, Organizational Citizenship Behavior, Quality of Work Life, Staff, University
  • Masoomeh Shami*, Hossein Khanifar, Hamidreza Hasanzadeh Pages 681-696
    Oil industry is the largest economic sector in the country. But despite the insurance role in the Energy Insurance Sector, the insurance industry’s share in the Oil and energy presents an inappropriate combination. Latest analysis and surveys show that during the last three years the premium experience a negative growth in each year with respect to its previous year and it also shows the premium of this field of insurance regarding the aggregate premium of the insurance industry is very low. Therefore the main objective of this research is to observe the reasons for low growth of insurance portfolio in the energy insurance market (oil, gas and petrochemical). To fulfill this goal the effects of some variables such as economic, knowledge, technical, Insurer’s capabilities, research and education as independent variables and low growth of energy insurance as the dependent variable have been taken into account. The research methodology is based on the “data based research” and is descriptive and ex-post facto research and data have been collected by questionnaire with 40 relative questions and population consists of experts and directors in insurance and oil sector.Results regarding the five research questions show the effects of the above factors on energy insurance.
    Keywords: Energy insurance, Earned premium, Portfolio, Premium
  • Morteza Ghazanfari*, Mir Ali Seyed Naghavi Pages 697-718
    One of the main areas of human resource strategy, implementing strategic approach to human resource management and human resource strategy. The purpose of the strategic actions of those activities for innovative human resources programs is to create a close relationship between human resources with strategic objectives designed. The purpose of the strategic view of human resource management is management logic requires the use of human resources and strategic matters or activities that are closely related to organizational goals. Should HR strategies with business strategy level to corporate level strategy and organizational structure are coordinated approach. In this paper, after an overview of the basic concepts of human resources and strategy, human resource strategy and patterns of human resource strategies, human resource strategies for organizations to discuss and complete the model presented and finally deals with the issue of whether the model meets the needs of organizations outsourcing approach.
    Keywords: Human Resource Management, Human Resource Strategy, Strategic Human Resource Management, Supply Chain, Outsourcing
  • Seyed Hossein Akhavan Alavi, Mohammad Hossein Rahmati, Ali Akbar Ghanbari* Pages 719-739
    This study is sought to investigate the effects of motivational factors on improving financial monitoring of auditors and financial managers of executive devices in Qom. a statistical population includes 95 auditors and financial managers of Qom executive, and Simple random sampling and statistical sample of research is 65 persons. The aim of the present study is applied research and data gathering practices is descriptive and correlational research. The significant point of this study is to measure the research variables, two questionnaires have been used Motivation Questionnaire (Cronbach's Alpha 0.944) was completed by auditors, financial management from managers of executive devices and quality at financial Regulatory questionnaire (Cronbach's alpha 0.984) answered by the court of auditors calculations that After spending are responsible for the financial monitoring. To determine the validity Nominal methods have been used. The results of multiple regression analysis indicated the motivational factors associated with the quality of financial supervision with a correlation coefficient of 0.76. Components of occupational factors (correlation coefficient 0.764) and organizational factors (correlation coefficient 0.828) and personal factors (correlation coefficient 0.844) are related to the quality of financial supervision.
    Keywords: Auditors, Financial managers, Financial monitoring, Motivational factors
  • Saeed Pakdel*, Mohsen Ebrahimi, Iman Arastoo Pages 741-761
    The research was done to “recognize organizational culture based on Denison Model”. This is a practical research in theoretical view and has descriptive-comparative method. The main instrument for data collection is the standard questionnaire of organizational culture by Denison (2000) that measure four variables such as involvement in work, adaptability, mission and consistency. The statistical society includes 60 people from TINA factory employees and the samples were them, totally. Data analyzed by SPSS software and coefficient of variation method. Results showed that all dimensions and components for TINA factory were below average and inappropriate. Although the best state belongs to adaptability culture whereas the mission culture has the worst state.
    Keywords: Adaptability, Consistency, Involvement, Mission, Organizational Culture of Denison Model (OCDM)
  • Hassan Abedi Jafari, Elahe Shiezade*, Seyedeh Samira Seyed Hosseini Pages 763-786
    Psychologists suggest that envy is a negative emotion since it can result in negative consequences for the organization. The objective of this research was to determine the effect of envy on intention-to-leave the job via self-esteem and uncivil behaviors. To this End, 110 Ghaem hospital nurses in Mashhad were chosen as the statistical population. A questionnaire made of 26questions was used. Construct validity was investigated by Confirmatory-Factor-Analysis method and Korunbakh-Alpha coefficient certified the reliability. AMOS software based on Structural-Equation-Modelling method was applied to analyze data. The results of the research showed the mediating variables_ self-esteem and uncivil behaviors_ cant predict nurse’s intention-to-leave and also envy doesnt have impact on it. However envy can positively affect uncivil behaviors and self-esteem.
    Keywords: Envy, Intention to leave, Self, esteem, Uncivil behaviors
  • Ali Hamidizadeh*, Rahmatollah Gholipour Pages 787-808
    The main purpose of this research is designing model of factors that affect utilization of policy research with concept mapping technique and verifying it. For this in three stage, Sequential-Exploratory Mixed Methods Design is used. In first stage, literature review, interview and focus group is used for identifying factors. The analysis is used for analyzing data. In second stage for designing model, concept mapping is used and finally in third stage for verifying model, Conformity factor analysis is used.Population is teachers and researchers of public policy making area and policy makers of Supreme Council of the Cultural Revolution. In different level of multi-level sampling, sequential-Purposive way is used. Sample size is in interview 10, focus group 7, and designing model 19 and verifying it 83.As result shown in designing, the model consist of 18 components and 4 dimensions (context, identity features of researcher, researchers, research users). Also in verifying stage, the model that is designed confirms.
    Keywords: Concept mapping, Conformity factor analysis, Policy making, Policy research, Utilization
  • Milad Aghaee*, Reza Aghaee, Asghar Aghaee Pages 809-830
    Efficiency and Effectiveness are two effective concepts in performance evaluation of each organization toward reaching to goals with minimum resource consumption. So, this research aims consideration of relationships between behavioral dimensions of job or that is called the topic of organizational behavior or psychology including job stress, job satisfaction, and job interest and job rotation with employee’s efficiency and effectiveness by using a mathematical model. The mentioned criteria relationship evaluation is a kind of multi-criteria decision making problem that systematic transactions between criteria causes internal relationship. So, DEMATEL method is a suitable decision technique for excavation of cause-effect relationships between criteria. In addition to, it can uses in determination of relationships between criteria and managing internal dependencies in a set of criteria. Hence, the current research uses ideas of 10 management specialists and experts in Police University for consideration of relationships between employee and customer, satisfaction and organizational learning, culture and commitment. The results showed that job stress, job satisfaction, job interest and job rotation effects on human efficiency and effectiveness. Job stress is the most effective factor and job rotation is the most impressible factor on the employee efficiency and effectiveness.
    Keywords: Effectiveness, Efficiency, Job Interest, Job Satisfaction, Job Stress, Job Rotation
  • Adel Azar*, Mostafa Goharifar, Asghar Moshabaki Pages 831-848
    This study presents a mixed model (qualitative- quantitative) to create future scenarios of the Statistical Center of Iran. In this study, using the combination of analytic hierarchy process (AHP) and the Delphi method based on Schwartz model, which is one of the most commonly used methods in the field of scenario planning and futures study, identify and prioritize the most important drivers that influencing on future of the Statistical Center of Iran and Finally Future scenarios framework is designed. Using an open questionnaire and interview collected 13 experts of research comments and expert consensus is calculated using descriptive statistics. Consensus has been reached on 14 critical drivers that using AHP prioritized and two drivers that they have the most importance and uncertainty are identified and placing them on the range and framework of scenarios were identified.
    Keywords: Future, Scenario, Scenario planning