فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال چهارم شماره 1 (بهار 1394)

فصلنامه طب توانبخشی
سال چهارم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/25
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقالات پژوهشی
  • سید مهدی طباطبایی، زهرا فلاح تفتی*، هاله کنگری، محمدرضا فلاح تفتی صفحه 1
    مقدمه و اهداف

    مشاهدات بالینی و تحقیقات قبلی نشان داده اند که ارتباط معکوسی بین میزان نزدیک بینی و عمق اتاق قدامی وجود دارد. هدف اصلی مطالعه حاضر تعیین رابطه بین نزدیک بینی و حجم، زاویه و عمق اتاق قدامی و تفاوت آنان بین مردان و زنان است.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی توصیفی– تحلیلی، 83 بیمار با عیب انکساری نزدیک بینی(5/0- تا 9-) دیوپتر با رنج سنی بین 40-20 سال که جهت انجام عمل لیزیک مورد عکس برداری با دستگاه اکولایزر قرار گرفته اند، بررسی شدند. اطلاعات مورد نیاز از پرونده بیماران که به شیوه غیر احتمالی و به روش آسان انتخاب شده اند، استخراج گردید. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS18 و ارتباط بین متغیرها توسط ضریب همبستگی پیرسون و یا اسپیرمن مورد بررسی قرار گرفت. برای مقایسه میانگین متغیرها نیز از آزمون t و یا معادل ناپارامتری آن (من ویتنی) استفاده شده است.

    یافته ها

    در این گروه همبستگی حجم(611/0=P و 057/0=r)، زاویه(780/0= Pو 031/0- =r) و عمق (944/0=P و 008/0=r) اتاق قدامی با عیب انکساری معنی دار نبود. درمقایسه بین زنان و مردان تفاوت میانگین حجم و عمق اتاق قدامی معنی دار بود. (0005/0>P) اما تفاوت میانگین زاویه اتاق قدامی معنی دار نبود.(064/0=P)

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان می دهد در گروه سنی 40-20 سال حجم، زاویه و عمق اتاق قدامی با میزان نزدیک بینی بیمار ارتباط معنی داری ندارد.

    کلیدواژگان: زاویه اتاق قدامی، عمق اتاق قدامی، حجم اتاق قدامی، نزدیک بینی
  • نرگس قمری، شهلا رفیعی*، رمضان سلطانی، زهرا قمری، فرزانه یزدانی صفحه 7
    مقدمه و اهداف

    فرایند دست نویسی به هماهنگی پیچیده مهارت های شناختی، ادراکی و حرکتی نیازمند است. با توجه به اینکه کاردرمانگران مدارس با ارجاع روزافزون کودکان کم توان ذهنی برای درمان مشکلات دست نویسی مواجه هستند و نوشتن یکی از امور مهم روزمره این کودکان می باشد، لذا در این پژوهش، تاثیر مداخلات کاردرمانی بر عملکرد درکی حرکتی و مهارت های ترسیمی کودکان کم توان ذهنی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    با استفاده از روش نمونه گیری غیر احتمالی ساده، بر اساس نمونه پایش و استفاده از فرمول حجم نمونه، تعداد 10 کودک برای گروه درمان و 10 کودک برای گروه کنترل در نظر گرفته شد. گروه درمان به مدت 10 هفته، هر هفته 3 جلسه 60 دقیقه ای، تحت آموزش مداخلات کاردرمانی قرار گرفتند. هر دو گروه تحت آموزش معمول کاردرمانی قرار گرفتند. پس از 10 هفته، تمامی آزمودنی ها مجددا مورد ارزیابی قرار گرفتند. تست استاندارد Long-Form Bruininks – Oseretsky Test Of Motor Proficinecy و تست اسلوسن به ترتیب برای ارزیابی عملکرد درکی حرکتی و مهارت های ترسیمی مورد استفاده قرار گرفت. سپس آنالیز های آماری بر روی داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج آزمون آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد که نمرات تست اسلوسن و زیر تست هماهنگی، بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت(05/0≤ P). اما نمرات کل تست برونینکز اوزتسکی و زیر تست های حرکات درشت و حرکات ظریف، بین دو گروه معنادار بود (05/0≥ P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مداخلات کاردرمانی باعث بهبود عملکرد درکی حرکتی گردیده است اما تاثیری بر مهارت های ترسیمی کودکان کم توان ذهنی نداشته است.

    کلیدواژگان: مداخلات کاردرمانی، عملکرد درکی حرکتی، مهارت های ترسیمی، کودکان کم توان ذهنی
  • افسانه سیف الهی، صدیقه سادات نعیمی، اصغررضا سلطانی، سید مجید حسینی، علیرضا اکبرزاده باغبان، گلناز صدریا صفحه 17
    مقدمه و اهداف
    عضله ذوزنقه ای فوقانی به علت قرار گرفتن در معرض فشارهای دائمی و میکروتروماها مستعدترین عضله در بدن و ناحیه گردن برای ایجاد و توسعه نقاط ماشه ای می باشد. بنابراین بررسی ضخامت این عضله نیازمند ابزاری دقیق با تکرارپذیری بالاست. هدف از انجام این مطالعه، تعیین تکرارپذیری سونوگرافی در ارزیابی ضخامت عضله ذوزنقه ای فوقانی در زنان دچار نقطه ماشه ای نهفته این عضله میباشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر روی پانزده زن مبتلا به نقطه ماشه ای نهفته عضله ذوزنقه ای فوقانی انجام گرفت.ضخامت عضله ذوزنقه ای فوقانی با استفاده از دستگاه سونوگرافی هوندا 2100 ساخت کشور ژاپن (7.5 مگاهرتز خطی)در وضعیت خوابیده به روی شکم در انتهای بازدم توسط دو آزمونگر به طور مجزا اندازه گیری شد. اندازه گیری ها دو بار در همان روز به فاصله زمانی دو ساعت تکرار شدند. از آزمون های ICC، SEM و SDD جهت اندازه گیری میزان تکرار پذیری درون روز و تخمین خطاهای اندازه گیری استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل برای مقادیر SDDو ICC،SEM در اندازه گیری ضخامت عضله ذوزنقه ای فوقانی برای تکرارپذیری درون آزمونگر اول 38/1= SDD، 49/0=SEM، 95/0=ICC و برای درون آزمونگر دوم 55/1= SDD، 55/0=SEM، 95/0=ICC و بین آزمونگر ها 47/2= SDD، 89/0=SEM، 87/0=ICC بوده است.
    نتیجه گیری
    سونوگرافی به روشی که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفته است، به عنوان یک روش تکرارپذیر با مقادیر SEMوSDD کوچک در اندازه گیری های ضخامت این عضله به ویژه در مطالعات دنباله دار و مداخله ای توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تکرارپذیری، سونوگرافی، ضخامت، ذوزنقه ای فوقانی، نقطه ماشه ای
  • سعید رضا امیریان، مهدی رضایی، زهرا پاشازاده، سید مهدی طباطبایی صفحه 26
    مقدمه و اهداف
    مشارکت کودکان در فعالیت های تفریحی و اوقات فراغت با سلامت آنها ارتباط دارد. هدف از مطالعه حاضر تهیه نسخه فارسی پرسش نامه مشارکت کودک در اوقات فراغت و سرگرمی (CAPE) و بررسی روایی و پایایی آن بود.
    مواد و روش ها
    روش بررسی در این مطالعه مقطعی 164 کودک ناتوان در محدوده سنی 7 تا 17 از مدارس ویژه جسمی-حرکتی –ذهنی به روش غیر احتمالی در دسترس انتخاب شد. مشارکت این کودکان از طریق مصاحبه بوسیله آزمون CAPE انجام شد داده ها از طریق نرم افزار SPSS17 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    85 درصد موارد همبستگی نمرات هر یک از سوالات با نمره خرده مقیاس مربوطه معنی دار و مثبت بود. این نتایج نمایانگر روایی افتراقی مناست آیتم ها برای این پرسش نامه است. آلفای کرونباخ 86/0 و ضریب همبستگی درون رده ای 75/0 به دست آمد. نمایانگر روایی و پایایی بالایی برای نسخه فارسی این پرسش نامه می باشد.
    نتیجه گیری
    مشکلات فیزیکی می تواند روی مشارکت در فعالیت های روزمره و اجتماعی شدن کودکان اثر بگذارد. لذا آگاهی از مشارکت به درمانگران در جهت طراحی درمان های متناسب با نیازهای کودکان و ارتقا مشارکت و سلامت آنها کمک کند. نسخه فارسی پرسشنامه CAPE از پایایی و روایی قابل قبولی در انواع مورد بررسی برخوردار است و بنابراین می تواند به عنوان ابزار بالینی و تحقیقاتی مورد استفاده واقع شود.
    کلیدواژگان: مشارکت، اوقات فراغت، ناتوانی، روایی و پایایی
  • مصطفی پاینده، ناهید خوشرفتار یزدی، احمد ابراهیمی عطری، محسن دماوندی صفحه 33
    مقدمه و اهداف
    قوس کف پا همیشه به عنوان جذب کننده نیروی وارده از زمین به پا شناخته می شود، هدف از تحقیق حاضر، بررسی مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین در حین راه رفتن کودکان دارای کف پای صاف بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، از میان دانش آموزان مقطع ابتدایی با میانگین سنی 10 سال، 15 نفر دارای کف پای صاف و 15 نفر دارای کف پای نرمال به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین هر دو گروه در سه زمان انتقال وزن بر روی پاشنه، تماس کف پا با زمین، و انتقال وزن بر روی پنجه در مرحله Stance مورد ارزیابی قرار گرفت و تجزیه و تحلیل داده ها با روش آماری t مستقل و با استفاده از نرم افزار SPSS 21 انجام شد(05/0> p).
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که افراد دارای کف پای صاف در مرحله انتقال وزن بر روی پاشنه نسبت به افراد دارای کف پای نرمال به طور معنی داری، دارای نیروی عکس العمل زمین بیشتری بودند(04/0p=). ولی در مرحله تماس کف پا با زمین، نیروی عکس العمل زمین افراد دارای کف پای نرمال نسبت به افراد دارای کف پای صاف به طور معنی داری بیشتر بود (03/0p=). همچنین در بررسی نیروی عکس العمل زمین در مرحله انتقال وزن بر روی پنجه مشاهده شد، که افراد دارای کف پای صاف نسبت به افراد دارای پای نرمال، نیروی بیشتری به زمین وارد می کنند ولی اختلاف این نیرو بین دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که، به پای افراد دارای کف پای صاف در دو مرحله انتقال وزن بر روی پاشنه و انتقال وزن بر روی پنجه نسبت به افراد دارای کف پای نرمال نیروی بیشتری وارد می شود که این خود می تواند عامل مهمی جهت بروز آسیب در پا و اندام های بالاتر در این افراد شود. با توجه به یافته های این تحقیق سازندگان کفش، می توانند از اطلاعات بدست آمده استفاده و تدابیری در قسمت پنجه و پاشنه کفش افراد دارای کف پای صاف لحاظ کرده، تا بتواند مقداری از نیروی عکس العمل زمین را جذب و از آسیب دیدگی این افراد جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: کف پای صاف، مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین، Force plate، کودکان
  • نوید میرزاخانی، اسماعیل صادقی*، راما یاسایی، مهدی طباطبایی صفحه 42
    مقدمه و اهداف

    هوش هیجانی شامل توانایی هایی مانند حفظ انگیزه و استقامت در برابر ناملایمات می باشد و بیش از 50 درصد عامل موفقیت بستگی به هوش هیجانی دارد. با توجه به اهمیت آن در موفقیت تحصیلی دانشجویان ما بر آن شدیم تا عوامل موثر بر هوش هیجانی را در دانشجویان کارشناسی جدیدالورود دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 90-1389بررسی کنیم.

    مواد و روش ها

    در این بررسی از پرسش نامه هوش هیجانی بار–اون (bar-on emotional Quotient)و پرسش نامه دموگرافیک استفاده شد. نمونه گیری به روش نمونه گیری در دسترس بوده و تمامی دانشجویان دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جدیدالورود سال 90-1389 به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت تحلیل داده ها برای متغیرهای کمی از آزمون تی (T-test) و برای متغیرهای کیفی از آزمون کای اسکویر و از روش های ناپارامتری برای بررسی ارتباطات بین متغیرها انجام شد. و از نرم افزار spss16 برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.

    یافته ها

    دراین تحقیق که 99 دانشجوی جدید الورود دانشکده توانبخشی سال1390-1389 حضور داشتند که 34 نفر از شرکت کنندگان مذکر و 65 نفر مونث بودند. از بین شرکت کنندگان 27 نفر(3/27%) آنها رشته کاردرمانی، 25 نفر (3/25%) رشته فیزیوتراپی، 22نفر (2/22%) رشته بینایی سنجی و 25 نفر(3/25%) رشته شنوایی سنجی بودند.

    نتیجه گیری

    هوش هیجانی با جنسیت(مونث بودن)، سطح سواد مادران و میزان درآمد خانواده رابطه مستقیم دارد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، پرسش نامه هوش هیجانی بار- اون، دانشجو، مشخصات دموگرافیک
  • سید محمدعلی بندگان ابطحی، نیما جمشیدی*، پیمان معلم، آرام قاضی، عسگر، مرتضی آبدار اصفهانی صفحه 49
    مقدمه و اهداف

    در بسیاری از زمینه های مربوط به روباتیک در زمینه توانبخشی، تولید گشتاور مطلوب و دقیق با در نظر گرفتن دینامیک موتورها تحقق پیدا می کند. در عمل دینامیک موتورها ممکن است ناشناخته باشد و به همین دلیل بسیاری محققان از دینامیک موتورها صرف نظر می کنند که می تواند اثر قابل توجهی در نتایج کلی داشته باشد. هدف از این تحقیق، بهینه سازی عملکرد ربات های توانبخش راه رفتن می باشد.

    مواد و روش ها

    اطلاعات سینماتیکی بدست آمده از 10 نفر شامل زوایای مفصل، سرعت زاویه ای و شتاب زاویه ای، می باشد که هشتاد داده در یک سیکل راه رفتن ثبت شده و به عنوان ورودی به شبکه عصبی اعمال می شود. سپس عملکرد یک کنترلر NARMA-L2 شبکه عصبی با آموزش توسط سه الگوریتم تکاملی ازدحام ذرات، الگوریتم ژنتیک و رقابت استعماری را برای موتورهای ربات توانبخش راه رونده دوپا نشان می دهد. موتور به دو صورت آنلاین و آفلاین با دنبال کردن گشتاورهای راه رفتن انسان به عنوان مدل مرجع توسط شبکه عصبی باعث بهبود در کنترل ربات دوپا می شود.

    یافته ها

    در این تحقیق، به معرفی دستگاهی برای بهبود راه رفتن پرداخته شده که برخلاف دستگاه های قبلی دینامیک موتورها لحاظ گردیده و کاهش ابعاد قسمت سخت افزاری شبکه عصبی و استفاده از الگوریتم های آموزشی تکاملی به ترتیب باعث کاهش قیمت و افزایش دقت بر اساس کاهش حداقل مربعات خطا بعد از میانگین از 20 بار آموزش شبکه عصبی، در ربات توانبخش دوپا شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    این سامانه باعث بهبود عملکرد و رفع ناتوانی فرد دچار سکته می شود و توانایی شخص را در راه رفتن بهبود می بخشد. کاهش فشار به تاندون ها و کمک به بهبود بیماری با استفاده از سامانه روباتیک از جمله اهدافی پیش بینی شده برای ساخت دستگاه بوده است. ساختار ساده شبکه عصبی، خطای بسیار پایین در دنبال کردن مسیر و سرعت بالای شناسایی سیستم، همه عواملی هستند که باعث شده شبکه عصبی بهترین ساختار برای شناسایی سیستم باشد.

    کلیدواژگان: دینامیک، روبات دوپا، الگوریتم های تکاملی
  • هیمن محمدی، منصور صاحب الزمانی، محمدرضا امیرسیف الدینی صفحه 63
    مقدمه و اهداف
    اگر چه بدیهی است که خستگی جسمانی موجب نقص تعادل در ورزشکاران سالم می شود، اما هنوز این سوال مطرح است که خستگی عملکردی می تواند چه تاثیری بر تعادل ورزشکاران دارد. بر همین اساس هدف از این تحقیق بررسی تاثیر خستگی عملکردی بر روی شاخص های تعادل ایستا و پویای ورزشکاران دارای ناپایداری مچ پا بود.
    مواد و روش ها
    پانزده والیبالیست مرد حرفه ای دارای مچ پای ناپایدار (سن 5/1±4/19 سال، وزن 9/5±7/67 کیلو گرم، قد 05/±82/1 متر، شاخص توده بدنی 6/1±3/20 کیلوگرم/ مترمربع) داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. به منظور اعمال خستگی، از پروتکل خستگی ویژه والیبال و جهت کمی سازی تعادل از سیستم تعادلی بایودکس استفاده گردید. در طی مراحل تحقیق، چهار بار(دو بار بدون اعمال خستگی، دو بار پس از اعمال خستگی) آزمون تعادل توسط دستگاه تعادلی بایودکس (تست تعادل ورزشکاران بر روی یک پا در سطح دشواری4 برای تعادل پویا و 12 برای ایستا) صورت گرفت. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده های تحقیق سطح معنی داری 95 درصد با آلفای کوچکتر یا مساوی 05/0 استفاده گردید.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی نشان داد که بعد از اعمال خستگی عملکردی افزایش معنی داری در شاخص کلی تعادلی پویا (از 600/1به 838/1) و ایستای (از 238/1 به 462/1) ورزشکاران مشاهده می شود. کاهش تعادل پویا هنگام اعمال خستگی می تواند به دلیل افزایش معنی دار شاخص تعادلی قدامی خلفی (از 085/1 به 246/1) باشد ولی کاهش تعادل ایستا به دلیل افزایش معنی دار هر دو شاخص قدامی خلفی (از 869/0 به 046/1) و داخلی خارجی (از 800/0 به 900/0) می باشد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج تحقیق بازیکنان دارای ناپایداری مچ پا در هنگام خستگی دچار کاهش تعادل پویا و ایستا می شوند که این امر ممکن است آنها را در معرض اسپرین مچ پا قرار دهد.
    کلیدواژگان: خستگی عملکردی، تعادل ایستا، تعادل پویا، مچ پای ناپایدار، سیستم تعادلی بایودکس
  • سیده زهره موسوی، سیده مریم خدامی، یحیی مدرسی، محمد کمالی، میشل درینان، نادر فداکار، سجاد نجم الدینی، نسرین عباسقلی زاده صفحه 72
    مقدمه و اهداف
    در صوت درمانی، رویکرد راهنمایی شناختی از طریق تحریک الگوهای تفکر و تصویرسازی های معنایی ذهنی نهفته در تکالیف منجربه استخراج رفتار صوتی موردنظر می شود. در این پژوهش، از راهنماهای شناختی برای تغییر مولفه های اکوستیکی نوای گفتار در کودکان بهنجار استفاده شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به شیوه کارآزمایی بالینی بر روی 120 کودک بهنجار (60 مذکر و 60 مونث) 12- 8 ساله انجام شد. کودکان مورد مطالعه از روی 6 جمله حاوی کلمات کلیدی به ترتیب «بلند»، «آرام»، «هل داد»، «بالا»، «خوشحال» و «ناراحت» دو مرتبه (قبل و بعد از ارایه راهنمایی شناختی) خواندند. مولفه های اکوستیکی نوای گفتار شامل فرکانس پایه، شدت، دیرش و تغییرات آن ها در تکالیف فوق با استفاده از نرم افزار praat مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد میانگین فرکانس پایه در کلیه کلمات کلیدی و جملات مورد بررسی (به استثنای جمله حاوی کلمه کلیدی «هل داد») در کلیه محدوده های سنی و جنسی بعد از ارایه راهنمایی شناختی افزایش معنادار (05/0p˂) یافت. میانگین شدت نیز در جملات حاوی کلمات کلیدی «بلند»، «هل داد»، «بالا» و «خوشحال» به صورت معنادار افزایش؛ اما در جملات حاوی کلمات «آرام» و «ناراحت» کاهش یافت (05/0p˂)؛ تغییرات دیرش نیز در کلیه جملات و کلمات کلیدی به لحاظ آماری معنادار بود (05/0p˂).
    نتیجه گیری
    راهنمایی های شناختی می تواند بدون تحمیل هیچ گونه الگوی بیرونی، جنبه های مختلف نوای گفتار را در کودکان بهنجار فارسی زبان تغییر دهد. مطالعات بعدی می توانند قابلیت استفاده از رویکرد راهنمای شناختی را در درمان مشکلات نوای گفتار کودکان فارسی زبان مورد مطالعه قرار دهند.
    کلیدواژگان: راهنمایی شناختی، نوا، اکوستیکی، کودکان، بهنجار
  • وحید نجاتی، زهرا فخری، نعیمه طلایی نژاد، بهاره اسکندری، مریم جمشیدی سیانکی صفحه 82
    مقدمه و اهداف
    شناسایی سیر تحولی تصمیم گیری پرخطر در کودکان می تواند سنین مناسب را برای پیشگیری و مداخله تعیین نماید. هدف این مطالعه تعیین سیر تحولی تصمیم گیری پرخطر در کودکان ایرانی است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مقطعی حاضر، 240 دانش آموز دبستانی در مقاطع مختلف تحصیلی (اول تا ششم ابتدایی) به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده در 4 منظقه تهران در مطالعه شرکت داده شدند. آزمون عصب شناختی خطرپذیری بادکنکی برای سنجش تصمیم گیری مخاطره آمیز مورد استفاده قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده نشان داد میان مقاطع مختلف تحصیلی (اول تا ششم ابتدایی) تفاوت معناداری از لحاظ تصمیم گیری پرخطر وجود دارد (01/0P<). نتایج حاکی از این بود که با افزایش سن کودکان میزان تصمیم گیری پر خطر نیز به طور مثبت و معناداری افزایش می یابد. به این صورت که در مقایسه گروه های مختلف سنی، کودکان مقطع ششم ابتدایی به طور معناداری میزان بالاتری از تصمیم گیری پرخطر را نسبت به گروه های سنی پایین تر، نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر رشد این نوع از تصمیم گیری را در این گروه سنی نشان می دهد که به تبع آن نقش سازمان آموزش و پرورش و خدمات مشاوره مدرسه ای در پیشگیری از رشد این سبک تصمیم گیری با ارائه برنامه های آموزشی و خدمات روان شناختی به مدارس ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تحول، تصمیم گیری پرخطر، کودکان ایرانی
  • مونا دلاوریان، الهه نایبی، پروین دیباج نیا، غلامعلی افروز، شهریار غریب زاده، فرزاد توحیدخواه صفحه 90
    مقدمه و اهداف
    اختلالات رفتاری در کودکان از جمله اختلالات رایج و مورد توجه می باشد. از زمانی که به اهمیت تشخیص هر چه سریعتر این اختلالات پی برده شد، مسئله دقت در تشخیص به خصوص تشخیص افتراقی اختلالات با توجه به همپوشانی زیاد نشانه ها بیشتر مورد توجه قرار گرفت. به علاوه اینکه، تعداد زیادی از این کودکان توسط والدین و آموزگاران خود طرد می شوند و شانس تحصیل و رشد طبیعی را از دست می دهند و زندگی آینده آنها نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
    از آنجا که افتراق میان اختلال رفتار مقابله ای و ADHD به دلیل همپوشانی زیاد نشانه ها چالش برانگیز است، و از طرفی تشخیص و درمان هر چه سریعتر این کودکان اهمیت زیادی دارد، یکی از اقدامات بسیار مهم تشخیص دقیق و افتراق این اختلالات از یکدیگر می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه شامل 39 کودک مبتلا به اختلال رفتار مقابله ای و 46 کودک با تشخیص ADHD و 50 کودک با رفتار طبیعی ولی با نشانه پرخاشگری موقت بود. جهت طراحی سیستم از یک طبقه بندی کننده شبکه عصبی چندلایه پرسپترون استفاده گردید.با توجه به همپوشی زیاد اختلالات رفتار مقابله ای و ADHD و فتار طبیعی با نشانه های موقتی پرخاشگری در میان کودکان، تلاش جهت طراحی یک شبکه عصبی هوشمند جهت کمک به افتراق دقیق و سریع این اختلالات صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین دقت شبکه طراحی شده در طبقه بندی به 95.55% رسید. این سیستم طراحی شده می تواند در کنار پزشک به عنوان یک دستیار دقیق به کار رفته و اطمینان در تشخیص را به میزان زیادی افزایش دهد.
    نتیجه گیری
    سیستم طراحی شده قادر به تمیز کودکان با اختلالات رفتاری با دقت بالا می باشد. این سیستم می تواند به عنوان یک ابزار غربالگری برای تشخیص زودهنگام کودکان با ریسک بالای اختلالات عاطفی-رفتاری، به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: اختلال رفتار مقابله ای (ODD)، اختلال نقص نقص توجه، بیش فعالی (ADHD)، شبکه عصبی مصنوعی چندلایه پرسپترون
  • ناصر حوایی، علی رحمانی، احمد محمدی، ماندانا رضایی صفحه 99
    مقدمه و اهداف
    والدین نقش حیاتی در فرآیند توانبخشی کودکان فلج مغزی ایفا می کنند. وجود کودک فلج مغزی روی سلامت عمومی والدین و نتایج توانبخشی تاثیر دارد. هدف از این مطالعه مقایسه وضعیت سلامت عمومی در والدین کودکان فلج مغزی و کودکان سالم بود.
    مواد و روش ها
    چهل زوج دارای کودک فلج مغزی (میانگین سنی: پدران 5±34، مادران 4.5±29 سال) و چهل زوج دارای کودک سالم (میانگین سنی: پدران 4±33، مادران 4.6±28 سال) پرسشنامه سلامت عمومی 28 سئوالی (GHQ-28) را پر کردند که شامل 4 زیر مقیاس نشانه های جسمانی، اضطراب - اختلال خواب، اختلال عملکرد اجتماعی و افسردگی بود. والدین از نظر فرهنگی، آموزشی و مالی در شرایط مشابهی قرار داشتند.
    یافته ها
    نمره سلامت عمومی در والدین با کودک فلج مغزی در مقایسه با والدین با کودک سالم از تفاوت معناداری برخوردار بود(05/0>P) ولی بین پدران و مادران با کودک فلج-مغزی تفاوت معناداری وجود نداشت(05/0< P).
    نتیجه گیری
    وجود کودک فلج مغزی روی سلامت عمومی والدین (پدران و مادران) تاثیر دارد. تحقیق حاضر نشان داد پدران نیز به اندازه مادران کودکان فلج مغزی آسیب پذیر هستند.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، والدین، وضعیت سلامت عمومی، پرسشنامه سلامت عمومی
  • سید فرزاد محمدی، محمد آقازاده امیری، الهام رخشی*، هما نادری فر، الهام اشرفی صفحه 107
    مقدمه و اهداف

    پدیده غالبیت به معنای برتری و تقدم در ارگان های جفت در بدن مانند دست ها، پاها و نیمکره های مغزی و چشم ها مطرح می شود. چشم غالب چشمی است که اطلاعات دقیق موقعیتی توسط آن چشم تعیین می شود و این مسئله در ورزش هایی که احتیاج به نشانه گیری (aiming) دارند مانند تیراندازی اهمیت پیدا می کند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط همسویی غالبیت چشم و دست (چشم ودست غالب هردو دریک سمت) و نحوه تاثیرگذاری آن در شکل گیری الگوی تیراندازی (تیراندازی به صورت تک چشمی و دو چشمی) و نهایتا عملکرد ورزشی است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک مطالعه مقطعی است که در بیمارستان فارابی در شهر تهران طراحی شده است. با توجه به تعداد محدود اعضای فدراسیون و در نظر گرفتن اینکه همگی در مطالعه شرکت نخواهند کرد، نمونه گیری را سرشماری انتخاب کردیم. برای بررسی متغیرهای همسویی غالبیت بر الگوی تیراندازی و تاثیر الگوی تیراندازی بر عملکرد ورزشی از آزمون آماری کای دو استفاده شد.

    یافته ها

    در نهایت موفق به ارزیابی 57 نفر از تیراندازان شدیم. رابطه بین همسویی غالبیت با الگوی تیراندازی به صورت دوچشمی (01/0>P). و همچنین ارتباط بین الگوی تیراندازی به صورت دو چشمی با عملکرد ورزشی (05/0> P).ارتباط معنی داری را نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    همسویی دست و چشم غالب در این رشته ورزشی مزایایی برای ورزشکار دارد و سبب افزایش احتمال تیراندازی به صورت دو چشمی می شود. بررسی چشم غالب در پروتکل های ورزشی مورد توجه قرار گرفته اما به موضوع همسویی توجه کمتری شده است که می تواند در هدایت یک ورزشکار به سمت عملکرد موفق تر کمک کند.

    کلیدواژگان: غالبیت، همسویی غالبیت، روتین تیراندازی، عملکرد ورزشی
  • مقالات مروری
  • سیده زینب نورالدینی، احمد رضا ناظری صفحه 113
    مقدمه و اهداف
    اختلال پردازش شنوایی مرکزی (CAPD) نقص در مکان یابی، طرفی سازی، افتراق شنیداری، مهارت های شناخت الگو، پردازش زمانی و همچنین کاهش عملکرد در مواجه شدن با سیگنال رقابتی است. شیوع CAPD در کودکان 2 تا 3 درصد و در جمعیت بزرگسال تقریبا 70 درصد است. مداخلات برای اختلال پردازش شنوایی مرکزی (CAPD) بر ساخت پذیری دستگاه عصبی استوار است، تحریک دستگاه شنیداری می تواند موجب بهبود توانایی های پردازش شنوایی شود. اهمیت مطالعه ی ما این است که اگر CAPD بدون درمان باقی بماند ممکن است سبب درک ضعیف گفتار، کاهش در عملکرد رفتاری، ضعف تحصیلی و تاثیر منفی در زمینه روانشناسی و ارتباطات اجتماعی شود پس یافتن بهترین روش درمانی مهم است.
    نتیجه گیری
    همسویی دست و چشم غالب در این رشته ورزشی مزایایی برای ورزشکار دارد و سبب افزایش احتمال تیراندازی به صورت دو چشمی می شود. بررسی چشم غالب در پروتکل های ورزشی مورد توجه قرار گرفته اما به موضوع همسویی توجه کمتری شده است که می تواند در هدایت یک ورزشکار به سمت عملکرد موفق تر کمک کند.
    کلیدواژگان: مداخله، اختلال پردازش شنوایی مرکزی، ساخت پذیری
  • فرشیده علیشاهی، فریده دهقان منشادی صفحه 124
    مقدمه و اهداف
    مثانه ی عصبی، اختلال در دستگاه ادراری تحتانی به علت بیماری های سیستم عصبی و یا تخریب این سیستم می باشدکه با بر هم زدن هدایت جریان عصبی در سیستم عصبی مرکزی، محیطی و یا خودکار، مثانه و پیشابراه را تحت تاثیر قرار می دهد. بررسی های اورودینامیک، اساس تشخیص و درمان است. روش های درمانی متداول مثانه عصبی شامل درمان های دارویی،فیزیوتراپی وجراحی است.در این مقاله ضمن بررسی انواع مثانه عصبی، به روش های درمان فیزیوتراپی آن خواهیم پرداخت.
    نتیجه گیری
    به علت عوارض داروها و نیز تهاجمی بودن درمان های جراحی و هزینه بالای آن ها، فیزیوتراپی می تواند در اولویت درمانی مثانه عصبی قرار گیرد. از جمله درمان های فیزیوتراپی مثانه عصبی تحریک الکتریکی سطحی عصب تیبیال خلفی است که روشی ساده، مفید و موثر بوده، عارضه ای نداشته، کیفیت زندگی را بالا برده و هزینه های اجتماعی – روانی را کاهش داده است.بیوفیدبک بر اساس اصلاح عادت های بیمار ونیز تمرینات آماده سازی عضلات کف لگن به عنوان اولین خط درمان در نظر گرفته می شوند.
    کلیدواژگان: مثانه عصبی، اختلال دفع ادرار، فیزیوتراپی
|
  • Seyed Mehdi Tabatabayee, Zahra Fallah Tafti, Haleh Kangari, Mohammadreza Fallah Tafti Page 1
    Background And Aim

    Clinical observations and previous studies have shown an inverse relationship between refractive error and anterior chamber depth. The aim of this study is to assess the relationship between the amount of myopia with anterior chamber parameters such as volume, angle, depth and the difference in these parameters between genders.

    Materials And Methods

    In this descriptive-analytic study, 83 refractive surgery candidates (-0.5 to -9) aged between 20-40who have undergone Oculyzer photography were investigated. Statistical analysis of data extracted from patient's files performed using spss18 and relation between variables were assessed by Pearson or Spearman correlation coefficient. T-test for comparison of variables or the nonparametric equivalent (Mann-Whitney) was used.

    Results

    In this group there was no statisticaly significant correlation between anterior chamber volume(P=0.611, r =0.057), angle(P= 0.780, r=- 0.031), depth(P= 0.944, r=0.008) and refractive error. In comparison between genders, correlation between anterior chamber volume and depth mean differences was statistically significant (P<0.0005) but there was no statistical significant correlation between anterior chamber angle mean differences(P= 0.064)

    Conclusion

    This study shows that in myopic patients aged 20-40 years, there is no significant correlation between anterior chamber volume, angle, depth and amount of refractive error.

    Keywords: Anterior chamber angle, Anterior chamber depth, Anterior chamber volume, Myopia
  • Narges Ghamari, Shahla Rafeei, Ramezan Soltani, Zahra Ghamari, Farzane Yazdani Page 7
    Background And Aim

    The process of hand writing need to coordinate a cognitive, perceptual and motor skills complexity. Given that occupational therapists in schools increasingly refers mental retardation children for hand writings problems and hand writing is an important activity of daily living for children. Thus in this study were considered that the effect of occupational therapy intervention on perceptual motor function and drawing skills of children with mental retardation.

    Materials And Methods

    Using non-probability simple for sampling method, based on example of monitoring and sample size, 10 children for treatment group and 10 children for control group were considered. The treatment group during 10 weeks, 3 sessions per week for 60 minutes, occupational therapy intervention was trained. Both groups were trained by usual occupational therapy. After 10 weeks, all subjects were re-evaluated. Long-Form Bruininks - Oseretsky Test and Slowsen’s test used to assess perceptual motor function and drawing skills, respectively. Then the statistical analysis was performed on the data by use of SPSS software.

    Result

    Analyze of variance univariate test show that the test scores Slowsen and coordination between the two groups was not significant(P ≥ 0/05), but the total test scores, gross motor and fine motor development Bruininks – Oseretsky Test sub test between the two groups was significant(P ≤ 0/05).

    Conclusion

    Results of present study show that occupational therapy intervention cause to improve perceptual motor function, but has not effect on drawing skills in mental retarded children.

    Keywords: Occupational therapy intervention, Perceptual motor function, Drawing skills, Mentally retarded children
  • Afsaneh Seifolahi, Sedighe Sadat Naimi, Asghar Reza Soltani, Seyed Majid Hosseini, Alireza Akbarzade Baghban, Golnaz Sadria Page 17
    Background And Aim
    Concerning the liability of Upper trapezius as a postural muscle to permanent stressesµtraumae and therefore its high susceptibility to form trigger points, a highly reliable measurement instrument is needed to make an accurate judgment about its function& its thickness. The aim of this study was to determine the reliability of ultrasonographic measurement of upper trapezius thickness in women suffering from its latent trigger points.
    Materials And Methods
    This methodological research was conducted by two examiners on 15 women with latent trigger points of upper trapezius. Four images of upper trapezius thickness via ultrasonography were taken on the same day with two hours interval by two examiners at separate times to assess the within- day reliability for each examiner and also the reliability between these two examiners using M-mode ultrasound images (7.5 MHz linear transducer). Muscle thickness change was measured in prone, at the end of expiration. Reliability was examined using intra-class correlation coefficients (ICC), standard error of measurement (SEM), and smallest detectable difference(SDD).
    Results
    The results demonstrated that intra-rater within-day reliability was good both for the first examiner (ICC=0.95,SEM=0.49,SDD=1.38) and the second examiner (ICC=0.95,SEM=0.55,SDD=1.55) and inter-rater reliability was also good between examiners (ICC=O.87,SEM=0.89,SDD=2.47).
    Conclusion
    This study demonstrates ultrasonography can be used reliably with low grades of SEM&SDD to measure upper trapezius thickness following the procedure described by this paper especially in interventional & follow-up studies.
    Keywords: Reliability, ultrasonography, thickness, upper trapezius, trigger poin
  • Saeed Reza Amirian, Mehdi Rezaee, Zahra Pashazadeh Azari, Seyyed Mehdi Tabatabaee Page 26
    Background And Aim
    Children’s participation in leisure and recreational activities is associated with their well-being. The purpose of this study was to translate Children’s Assessment of Participation and Enjoyment (CAPE) test into Farsi and to determine its validity and reliability.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, A sample of 164 children with disability between 7-17 years old from special education school sampling were selected. Participants were evaluated with CAPE. The data were analyzed by SPSS 17.
    Results
    Item discriminate validity was shown by 85% scores for each of the questions in the subscale scores were significant and positive. Cronbach's coefficient α 0.86 and interclass correlation Coefficients were >0.75 was calculated for the overall scale. These score showed high validity and reliability of Farsi CAPE questionnaire.
    Conclusion
    Physical disability can affect participation in everyday activities and socialization. Knowledge about participation of disability children can help to therapist for establish interventions that fit with children’s preference and can promote their health and participation. Farsi version of the children’s assessment of participation and enjoyment (CAPE) has acceptable validity and reliability rates. It is now useful enough to be used for clinical as well as research purposes.
    Keywords: participation, leisure activities, Disability, Validity, Reliability
  • Mostafa Payandeh, Nahid Khoshraftar Yazdi, Ahmad Ebrahimi Atri, Mohsen Damavandi Page 33
    Background And Aim
    Foot arch will always be known as absorbing the force from the ground to foot. The purpose of this study was to investigate the vertical ground reaction force subject with flat foot and a normal foot.
    Materials And Methods
    Fifteen subjects were randomly selected from between children with flexible flat foot, and 15 subjects were randomly selected to the control group from the population with normal feet that were homogeneous with group flat foot of the height, age and weight. And KISTLER force plate were used to measure vertical ground reaction force component both groups at three times; weight transfer on heel, midstance and weight transfer on the toe, during the Stance phase. Data analysis using SPSS 21 software and was performed independent t-test (p< 0/05).
    Results
    There was a significant difference in the weight transfer on heel and midstance phase between flat foot and a normal foot. But no significant difference between the two groups at the weight transfer on the toe.
    Conclusion
    The results of this study showed that in the subject flat foot at time, transfer of weight on the heel and transfer of weight on the toe, enters more ground reaction force then individuals normal foot. This could be a major factor for foot injuries in the subjects flat foot. According to research findings, shoes Makers can use the information obtained and measures the toes and shoe heel to include for subjects flat foot, able to absorb amount of the ground reaction force and this will prevent subjects from injury.
    Keywords: Flat foot, Vertical ground reaction force, Force plate, Child
  • Navid Mirzakhani, Esmaeel Sadeghi, Rama Yasaei, Seyyed Mehdi Tabatabaee Page 42
    Background And Aim

    Emotional intelligence includes abilities such as maintaining motivation and perseverance in the face of adversity. More than 50 percent of success is dependent on emotional intelligence. Due to its importance in the academic success of our students, it became the influencing factors of emotional intelligence in undergraduate new entrants Rehabilitation martyr Shahid Beheshti University of Medical Sciences 2010-2011 years to review.

    Materials And Methods

    In this study, bar-on emotional Quotient and a demographic questionnaire were used. Sampling was available sample of bachelor of science newcomer students in rehabilitation faculty of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 2010-2011were selected as sample. For statistical analysis, t-test for quantitative variables (T-test) and Chi square test for qualitative variables and non-parametric methods were used to examine relationships between variables. And spss16 software was used for statistical analysis.

    Results

    In this study, 99 students attended newcomer Rehabilitation In 1390-1389, 34 were male and 65 were female. Of the participants, 27 (27.3%) of their field of Occupational Therapy, 25 (25.3%) field of physical therapy, 22 patients (22.2%) Optometry degree and 25 (25.3%) were in the field audiology.

    Conclusion

    Emotional intelligence and gender (female), maternal education level and family income has a direct relationship.

    Keywords: Emotional Intelligence, bar, on emotional Quotient, Student, Demographic Profile
  • Seyed Mohammad Ali Bandegan Abtahi, Nima Jamshidi, Peyman Moalem, Aram Ghazi Asgar, Morteza Abdar Esfahani Page 49
    Background And Aim

    In many fields of rehabilitation robotics, desired torque would be obtained by considering dynamics of the actuators. Also, dynamic model of many actuators is hard to approach and it has been neglected in many researches that cause the considerable disadvantages in general results.. The aim of this study is to optimize the performance of gait rehabilitation robot.

    Materials And Methods

    Kinematic data obtained from 10 patients, including joint angles, angular velocity and angular acceleration that eighty data recorded in a walk cycle and applied as inputs to the neural network. Then, performance of a NARMA-L2 controller for actuators of the biped walking robot is shown. It is noticeable that the controller is learned by LM algorithm and three evolutionary algorithms; PSO, GA and ICA. For controlling the robot walking, two kinds of dc motors are used. These actuators improve control of the biped robot by tracking the required torques for a human walk cycle as a reference model by neural network in two ways; offline and online.

    Results

    In this research, gait recovery system is introduced that the dynamics of the actuators are considered. Finally, reducing dimensions of the neural network hardware and using the evolutionary algorithms, respectively, reduces costs and increases accuracy of the rehabilitation biped robot based on reducing the minimum mean square error of 20 times after learning of neural network.

    Conclusion

    This system would be effective in promoting gait recovery. Helping the recovery of patient using robotic system and muscle compensation was the predictive goals of manufacturing of the system. The simple structure of neural network, negligible tracking error and high speed system recognition are the factors that make it the best system recognition in this field.

    Keywords: Controller NARMA, L2, walking, dynamic of biped, optimization
  • Hemn Mohammadi, Mansour Sahebozamani, Mohammad Reza Amir Seyfaddini Page 63
    Background And Aim
    Although it is obvious that physical fatigue leads to impaired balance in healthy athletes, it is still a question that how does functional fatigue can affect balance in athletes with ankle instability. Therefore, the aim of this study is to determine the effects of functional fatigue on dynamic and static balance index in athletes with ankle instability.
    Materials And Methods
    Fifteen volleyball players with ankle instability participated voluntarily in this study (age,19.4 ± 1.9y; height, 1.825 ± 5.2m; weight, 67.7 ± 5.9kg; BMI, 20.3 ± 1.6kg/m2).In order to apply fatigue, functional fatigue protocol special for volleyball was used, and for quantity of balances the Biodex Balance System was applied. During the study, four times (two times without fatigue, and two times after fatigue) the balance test was performed by Balance system (single leg stability testing in difficult level of 4 for dynamic balance and in difficult level of 12 for static balance). For statistical analysis of data a significant level p ≤ 0.05 was used.
    Results
    Data analysis with paired t-test showed that after applying functional fatigue, dynamic (1.600 to 1.838) and static (1.238 to 1.462) balance index had significant increase. Decrease of dynamic balance, when applying fatigue can be due to a significant increase in anterior-posterior balance index (1.085 to 1.246); but in static conditions the decrease in balance can be due to a significant increase of both the anterior-posterior (0.869 to 1.046) and medial-lateral (0.800 to 0.900) balance index.
    Conclusion
    Based on the research results, decrease of dynamic and static balance of players with ankle instability during fatigue may make them susceptible to ankle sprain injury.
    Keywords: functional fatigue, dynamic balance, static balance, ankle instability, Biodex Balance System
  • Seyede Zohre Mousavi, Seyyedeh Maryam Khoddami, Yahya Modaresi, Mohammad Kamali, Michael Drinnan, Nader Fadakar, Sajad Najmedini, Nasrin Abbasgholizade Page 72
    Background And Aim
    In voice therapy, cognitive cueing approach elicits intended vocal behaviors by stimulating mental patterns and semantic imagery that is included in the tasks. In the current study, cognitive cues were used in order to change acoustic parameters of speech prosody in normal children.
    Materials And Methods
    This clinical control trial study was done over 120 normal children (60 male, 60 female) ranging from 8 to 12 years old. The children read 6 sentences twice with keywords including respectively “aloud”; “slowly”; “push”; “up”; “happy”, and “sad” before and after cognitive cueing. Acoustic parameters of speech prosody including fundamental frequency, intensity, duration and their changes were analyzed by Praat software throughout reading tasks.
    Results
    Results showed that fundamental frequency mean in all keywords and sentences (except for the sentence included “push” keyword) have been significantly increased in all age and gender groups (p˂0.05). Also intensity mean increased significantly in the sentences included “aloud”; “push”; “up”, and “happy” keywords but decreased in the sentences included “slowly”, and “sad” keywords. The duration parameter changed significantly in all keywords and sentences (p˂0.05).
    Conclusion
    Cognitive cues may be able to modify various aspects of speech prosody without imposing any external model in normal Persian children. Future studies can investigate the effect of cognitive cueing approach to improve speech prosody problems of children in Persian.
    Keywords: Cognitive cueing, prosody, acoustic, children, normal
  • Vahid Nejati, Zahra Fakhri, Naimeh Talaienejad, Bahare Eskandari, Maryam Jamshidi Sianaki Page 82
    Background And Aim
    Identification of risky decision making trajectory can be used for determination of proper ages for prevention and intervention. The aim of this study is determination of developmental trajectory of risky decision making in Iranian Children.
    Materials And Methods
    In present cross sectional study, Two hundred forty students of elementary school with classified random sampling participated in four region of Tehran. Neurocognitive Test of Balloon Analogue Risk Taking Task was used for evaluation of risky decision making. One way ANOVA and Tukey Post Hoc tests were used for analysis of data.
    Results
    Findings show that risk taking is significantly different in different grade (from first to sixth grade) of elementary school so that students with higher grades were more risk taker (P<0.01). Post Hoc analysis revealed that this difference is related to sixth grade.
    Conclusion
    The results of present study indicate the growth of this type of decision-making in this age group that consequently, the role of education and school counseling services concerned with prevent from the growth of this style of decision-making by providing educational and psychological services in schools seems necessary.
    Keywords: Evolution, Iranian Children, Risky Decision Making
  • Mona Delavarian, Elahe Nayebi, Parvin Dibajnia, Gholam, Ali Afrooz, Shahriar Gharibzadeh, Farzad Towhidkhah Page 90
    Background And Aim
    Behavioral disorders are one of the most considerable disorders in children during these days. Accurate diagnosis and early identification, especially in disorders with similar sysmptoms, are noticeable and very important. Moreover, most of the affected individuals are rejected by their parents and teachers, decreasing their chances of normal development and their future life will be affected. Due to many similarities among oppositional defiant disorder and attention deficit-hyperactivity disorder, differentiation of these disorders is challenging, although diagnosing and distinguishing of these disorders are very important.
    Materials And Methods
    Due to overlapping between oppositional defiant disorder and attention deficit hyperactivity disorder and normal behavior with temporarely aggression, it was tried to design an artificial neural network to assist in accurate distinguishing these classes.Samples were consisted of 85 children with behavioral disorders (including ADHD and oppositional defiant disorder) and 50 children with normal behavior but temporarly sign of aggresion. Multilayer perceptron neural network was used to designe the system.
    Results
    The average of accuracy of correct classification with the desined network reacehed to 95.55%. The designed system can be used as a reliable assistant for the psychiatrists and it can increase the diagnosis realiability.
    Conclusion
    The designed system can differentiate children with behavioral disorders with high accuracy. It can be used as a screening tool for high risk children.
    Keywords: Attention Deficit, Hyperactivity Disorder (ADHD), Oppositional Defiant Disorder (ODD), Multilayer Perceptron Artificial Neural Network (MLP)
  • Naser Havaei, Ali Rahmani, Ahmad Mohammadi, Mandana Rezaei Page 99
    Background And Aim
    The role of parents is critical in rehabilitation process of cerebral palsy children. However, living with a child with cerebral palsy may affect parent's general health status that influences the outcome. The aim of this study was the comparison of general health status in parents of normal children and children with cerebral palsy.
    Materials And Methods
    Forty parents with cerebral palsy children (age range: fathers= 34±5, mothers= 29.4±4.5) and 40 parents with normal children (age range: fathers= 33±4, mothers= 28.8±4.6) filled general health questionnaire (GHQ-28) including 28-items regarding somatic symptoms, anxiety/insomnia, social dysfunction, and severe depression. Two groups of parents were matched from the educational, cultural and financial aspects.
    Results
    General health score of parents with cerebral palsy was significantly higher than parents with normal children (P<0.05). There was no significant difference between mothers and fathers of children with cerebral palsy (P>0.05).
    Conclusion
    According to the results, general health status of parents with cerebral palsy children (both mothers and fathers) is affected compared to parents with normal children. This study showed that fathers are at risk as the same as the mothers of children with cerebral palsy.
    Keywords: Cerebral palsy, parents, general health status, general health questionnaire
  • Seyed Farzad Mohammadi, Mohammad Aghazadeh Amiri, Elham Rakhshi, Homa Naderifar, Elham Ashrafi Page 107
    Background And Aim

    Dominance has been defined as any sort of priority, or preference by one member of any bilateral pair of structure in the body, such as hands, legs, and cerebral hemispheres. Dominant eye is the one that is primarily relied on for precise positional information. This may be particularly important in sports which require aim, such as Archery.This study aimed to determine the relationship between dominance congruence and archery routine (binocular or monocular aiming) and the effect of routine in sports performance.

    Materials And Methods

    This cross sectional study was performed in Farabi Eye Hospital in Tehran City (Iran). Due to the limited number of the federation members all of the archery federation were invited to take part in the research in case some were unwilling to participate. The chi-square test was used to determine relationship between dominance congruence and archery routine and the effect of routine in sports performance.

    Results

    Finally, we were able to evaluate 57 archers. There was significant relationship between dominance congruence and binocular aiming (p < 0.01) and also binocular aiming and sports performance (P < 0.05)

    Conclusion

    dominance congruence has benefits for athletes in this sport and increases the chance of aiming in binocular way. Dominant eye examination is taken into consideration in many studies but less attention has been to dominance congruence that can help guide an athlete towards better performance.

    Keywords: dominance, dominance congruence, archery routine, sports performance
  • Seyyedeh Zeynab Nureddini, Ahmadreza Nazeri Page 113
    Background And Aim
    Central auditory processing disorder (CAPD) was defined as involving deficits in localization, lateralization, auditory discrimination, pattern recognition skills, temporal processing, and performance decrements with competing or degraded auditory signals. CAPD prevalence in children 2 to 3 percent and the adult population is approximately 70 percent. Interventions for central auditory processing disorder (CAPD) is based on the neuroplasticity, Stimulate the audio system can be improved auditory processing ability. The importance of our study is that if CAPD left untreated may result in poor understanding speech, loss of function of behavior, poor school performance and impact in the field of psychology, and social communications therefore obtain the best method of treatment is important.
    Conclusion
    In the intervention should use of top-down and bottom-up methods of treatment. Treatment should be based on age, language features and Specific defects person with CAPD. It is better a multi-disciplinary intervention In addition to the remedies hearing, speech and language therapy, and psychological well done.
    Keywords: intervention, Central auditory processing disorder, plasticity
  • Farshideh Alishahi, Farideh Dehghan Manshadi Page 124
    Background And Aim
    Neurogenic bladder is lower urinary tract dysfunction due to the neurological disease or damage to the nervous system. This condition is associated with impaired nerve conduction in the central, peripheral and autonomic nervous systems, which can affect the bladder and urethral function. Urodynamic studies are essential for diagnosis and choosing suitable treatment approach. Common treatment methods are included medication, physiotherapy and surgery. The present article aimed to review different types of neurogenic bladders and physiotherapy approaches to manage them.
    Conclusion
    Due to the drug’ side effects and being invasive and high costs of the surgery, physiotherapy can be a first option in the treatment of neurogenic bladder. Percutaneous posterior tibial nerve stimulation is a simple, useful and effective method without any complications. In addition, biofeedback and pelvic floor muscle training considering as the first- line treatment.
    Keywords: Neurogenic bladder, voiding dysfunction, physiotherapy