فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال یکم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رستم گلمحمدی، حمیرا علی زاده*، مجید معتمدزاده، علیرضا سلطانیان صفحات 1-8
    زمینه وهدف

    تامین روشنایی مطلوب در محیط کار علاوه بر حفظ سلامت بینایی شاغلین در تامین ایمنی و ارگونومی بصری نقش داشته و افزایش کارایی و کیفیت محصول را به دنبال دارد. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی شدت روشنایی عمومی و موضعی کارگاه های قالیبافی شهرستان بیجار صورت گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 101کارگاه قالی بافی در شهرستان بیجار مورد بررسی قرار گرفت. شدت روشنایی عمومی در کارگاه ها بر اساس الگوها و محاسبات توصیه شده انجمن مهندسین روشنایی IES با استفاده از نورسنج Hagner EC1 در ارتفاع 76 سانتی متر از سطح زمین اندازه گیری شد. شدت روشنایی موضعی در سطح افق و در سطح قائم بافت اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد شدت روشنایی کل کارگاه های مورد بررسی (9/458) ± 5/484 لوکس و شدت روشنایی مصنوعی (9/49) ± 0/80 لوکس است. متوسط شدت روشنایی کل، طبیعی، مصنوعی به ترتیب در 6/39 درصد، 4/57 درصد و 100 درصد از کارگاه ها کمتر از حد معیار 300 لوکس بود. متوسط کمینه شدت روشنایی موضعی در سطح بافت در تمام کارگاه ها نیز کمتر از 500 لوکس بوده است.

    نتیجه گیری

    حدود 60 ٪ از کارگاه ها در ساعات میانی روز دارای متوسط شدت روشنایی عمومی کل مطابق با حد توصیه می باشند. لیکن شدت روشنایی مصنوعی عمومی و موضعی کارگاه ها به دلیل ناکافی بودن منابع روشنایی نامناسب است. بنابراین ضروری است با اصلاح نواقص سامانه روشنایی مصنوعی در این کارگاه ها شدت روشنایی مصنوعی عمومی و موضعی بهبود یابد.

    کلیدواژگان: روشنایی طبیعی، روشنایی مصنوعی، کارگاه های قالی بافی
  • مهدی جمشیدی راستانی، عبدالرحمن بهرامی، شیوا محمودی آلاشتی، ناهید راست بالا، شهره رسالتی، سمیه حسینی صفحات 9-18
    زمینه وهدف
    سیستم تهویه مکنده موضعی از رایج ترین روش های کنترل مهندسی جهت کنترل عوامل شیمیایی در محیط های شغلی محسوب می شود. این مطالعه با هدف تعیین راندمان هودهای تهویه در کنترل گرد و غبار Fe2O3 در فرآیند سرند اکساید واحد آهن سازی یکی از صنایع فولاد انجام شد.
    روش بررسی
    سیستم تهویه مکنده موضعی مورد بررسی در این مطالعه توصیفی، دارای شبکه کانال کشی گسترده با 17 هود بود. ابتدا تغییرات و تناقضات سیستم و فرایند با اسناد (نقشه های سیستم) مقایسه و سپس به منظور ارزیابی راندمان هر هود، با استفاده از روش NIOSH 500، غلظت گرد و غبار در کنار هر هود (منبع)، در دو وضعیت تهویه خاموش و روشن (با سه بار تکرار)، اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون آماری تفاوت معنی داری بین غلظت های آلاینده در دو حالت خاموش و روشن سیستم تهویه، در 7 هود از مجموع 17 هود، نشان داد(Pvalue<0.05). هود محصور در محل ریزش مواد از تانک داخل فیدر، با راندمان 85% و غلظت mg/m3 5/1 ± 3/3 دارای بیشترین راندمان و دو هود، یکی محصور در محل ریزش مواد از فیدر داخل سرند و دیگری هود محصور نشده در موضع ریزش مواد از نوار نقاله به نوار نقاله (سایز ریز زیرین سرند)، هر دو با راندمانی حدود 2%- و غلظت های mg/m3 5/73 ± 2/243 و 1339 ± 4/3462 در وضعیت روشن دارای کمترین راندمان بودند. همچنین بیشترین غلظت آلاینده مربوط به هود محصور نشده در محل ریزش گندله از روی نوار نقاله داخل تانک در وضعیت روشن با غلظت g/m3 03/5 و راندمان 7% بود..
    نتیجه گیری
    هودهای تهویه موضعی مورد ارزیابی کارایی لازم را نداشته و دارای راندمان متفاوتی بودند. حتی برخی به علت برگشت آلاینده از هود به محیط کار دارای راندمان منفی بودند.
    کلیدواژگان: تهویه مکنده موضعی، صنعت فولاد، کارایی
  • فاطمه خسروی راد، اسماعیل زارعی، ایرج محمد فام، اسماعیل شجاع صفحات 19-28
    زمینه وهدف
    جهت کنترل و پیشگیری از حوادث توجه به علل ریشه ای وقوع حوادث بسیار حائز اهمیت است. ریسک ایمنی واحدی فرآیندی واقع شده در کلان شهر ها بایستی همواره تحت کنترل و مطابق با معیارهای پذیرش ریسک جامعه باشد. در همین راستا، مطالعه حاضر با هدف شناسایی نقص های عملکردی و تحلیل علل ریشه ای و پیامدهای نهایی ناشی از انتشار گاز در ایستگاه های تقلیل فشار شهری انجام گرفت.
    روش بررسی
    نخست با بکارگیری همزمان دو روش آنالیز خطرات عملکردی (FuHA) و حالات شکست و تجزیه و تحلیل اثرات آن (FMEA) شناسایی محل های وقوع شکست به همراه آنالیز کیفی ریسک آن ها انجام گرفت. جهت شناسایی و تجزیه و تحلیل علل وقوع حادثه از روش آنالیز پاپیونی) Tie (Bow استفاده گردید.
    یافته ها
    احتمال وقوع رویداد اصلی مورد نظر (نشت گاز سنسینگ)، برابر71/0و نرخ وقوع آن 24/1 در سال است. رفتارهای ناایمن (36/0= FP و 446/0=) بیش ترین و علل مکانیکی (133/0= FP و 142/0=) کمترین سهم در وقوع رویداد اصلی داشتند. در بین پیامدهای نهایی شناسایی شده، انفجار ابر بخار (VCE) دارای بیش ترین احتمال وقوع (216/0= FP) و نرخ وقوع(243/0=) بود.
    نتیجه گیری
    پیشگیری از وقوع علل ریشه ای و توجه به علل انسانی سهم قابل توجهی در کنترل حوادث واحدهای فرآیندی دارد. در روش ترکیبی مورد استفاده در این مطالعه، در صورتی که نقش موانع در برابر وقوع علل ریشه ای و پیامدهای نهایی در نظر گرفته شود، می تواند یک روش مناسب برای شناسایی علل ریشه ای و کنترل مخاطرات فرآیندی باشد.
    کلیدواژگان: حادثه، ایستگاه های تقلیل فشار گاز شهری، مدیریت ریسک، تحلیل پاپیونی
  • رضا کلانتری، عادل مظلومی، احسان گروسی، مجتبی احمدی زیرابی صفحات 29-36
    زمینه وهدف
    تقریبا یک سوم از عوارض ناشی از کار گزارش شده با حمل دستی ارتباط دارند. میزان شیوع عوارض مرتبط با حمل دستی در نظام سلامت و مراقبت های اجتماعی به 38% می رسد. بلند کردن و جابجا کردن بیماران، وظیفه ای است که اغلب به عنوان یک دلیل ایجاد عوارض مربوط به حمل دستی و آسیب پشت و کمردرد در کارکنان نظام سلامت ذکرشده است. هدف این مطالعه تعیین ارزیابی ریسک حمل دستی بیمار در بخش های درمانی بیمارستان های شهر قزوین و بررسی رابطه آن با شیوع و شدت اختلالات اسکلتی- عضلانی بین کارکنان خدمه آن ها که وظیفه عمده آن ها حمل و جابجایی بیماران است، می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 54 نفر از کارکنان خدمات در 23 بخش از 4 بیمارستان بررسی شدند. داده های لازم با پرسشنامه خصوصیات دموگرافیک، مقیاس شفاهی شدت درد، پرسشنامه نوردیک و فهرست بازبینی شاخص MAPO جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل آماری داده ها به وسیله نرم افزار SPSS22 انجام شد.
    یافته ها
    شیوع 12 ماهه اختلالات اسکلتی عضلانی 75.9% بوده و این میزان در هنگام انجام مطالعه 53.7% گزارش شد. با توجه به نمرات سطوح مختلف شاخص MAPO، تنها 5.5% از افراد موردمطالعه در محدوده ایمن قرار داشتند. 18.5% از افراد با ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی متوسط و 76% از افراد با ریسک بالا مواجه بودند. شیوع علائم اختلالات اسکلتی- عضلانی و شدت درد با امتیاز شاخص MAPO رابطه معنی دار دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط شاخص MAPO با شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی، برای کاهش ریسک ابتلای افراد به این عوارض، بهبود و کاهش مقادیر متغیرهای این شاخص موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: بیمارستان، اختلالات اسکلتی، عضلانی، حمل دستی بیمار
  • مریم فرهادیان، محسن علی آبادی، رضا شهیدی صفحات 37-44
    زمینه وهدف
    شرایط مواجهه شغلی کارگران از جمله تراز صدا، مدت زمان مواجهه، استفاده از وسایل حفاظت شنوایی در ابتلا کارگران به افت شنوایی ناشی از مواجهه با صدا تاثیر گذار است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی ریسک عوامل موثر بر ابتلا به افت شنوایی شغلی در کارگران مواجهه یافته با صدا در یک فرایند صنعتی پرصدا بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 70 نفر از کارگران شاغل در کارگاه های پرس یک کارخانه لوازم خانگی انتخاب گردیدند. اطلاعات مواجهه شغلی کارگران با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید و آزمون های شنوایی سنجی با استفاده از دستگاه ادیومتر شرکت Mevox صورت گرفت. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS16 و مدل رگرسیونی کاکس مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس نتایج مدل متغیرهای نوع شغل و نحوه استفاده از وسایل حفاظت شنوایی به عنوان متغیرهای تاثیرگذار بر ابتلا به عارضه افت شنوایی تعیین گردیدند. ریسک ابتلا در کارگرانی که از وسایل حفاظت شنوایی به صورت نامنظم استفاده می کردند 1/3 برابر کارگرانی که از وسایل به صورت مداوم استفاده می کردند، تعیین گردید. همچنین ریسک ابتلا به افت شنوایی در کارگران سیگاری 1/1 برابر کارگران غیرسیگاری تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    مدل توسعه داده شده به خوبی توانست تاثیر کمی شرایط مواجهه شغلی در محیط کار را بر ریسک ابتلا کارگران به افت شنوایی تبیین نماید. این روش نظام یافته می تواند به عنوان یک ابزار مفید جهت تعیین اثر بخشی برنامه حفاظت شنوایی محسوب گردد و برای مدیران و کارشناسان اطلاعات مفیدی را در راستای اصلاح وبهبود برنامه ها ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: مدل کاکس، افت شنوایی ناشی از صدا، برنامه حفاظت شنوایی
  • سمیه بلقن آبادی، مهدی پور، حبیب الله دهقان صفحات 45-52
    زمینه وهدف
    نوبت کاری در کشورهای در حال توسعه به عنوان ابزار مهم برای سازمان دهی کار شناخته شده است. از اثرات مهم نوبت کاری می توان به اختلالات خواب، خستگی و حوادث اشاره کرد. هدف از این مطالعه بررسی شدت خستگی و خواب آلودگی در کارگران نوبت کار و غیر نوبت کار و ارتباط آن با حوادث بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی، بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده بر روی 120 نفر از کارگران با میانگین سنی 32 سال در افراد شب کار و 33 سال در کارگران روز کار شاغل در کارخانه قند اصفهان در سال 93 انجام شد. پرسشنامه شدت بی خوابی و خواب آلودگی اپورث و شدت خستگی برای سنجش شدت و میزان خواب آلودگی و خستگی استفاده شدند. سپس داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS 20 با کاربرد آماره های توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و آزمون مقایسه میانگین تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بالاترین نمره خستگی در کارگران شب کار با سطح خستگی 41/4 است. میانگین تمام نشانه های مرتبط با خستگی و امتیاز کل شاخص شدت بی خوابی در کارگران نوبت شب بیشتر از نوبت روز بوده و از نظر آماری این تفاوت معنی دار بود. ارتباط معنی داری بین شاخص شدت بی خوابی و علائم خستگی و حوادث به دست آمد.
    نتیجه گیری
    میزان خستگی در گروه شب کار بیشتر از روز کار و تعداد حوادث نیز در این گروه بیشتر بود. میزان حوادث در افرادی که شدت خواب آلودگی بیشتری داشتند بیشتر بود.
    کلیدواژگان: نوبت کاری، خستگی، خواب آلودگی، حوادث
  • مجید معتمدزاده، محبوبه اسحاقی، پروین سپهر صفحات 53-59
    زمینه وهدف
    مواجهه با گرما یکی از مسائل عمده در صنایع مطرح می باشد. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی ریسک حرارتی، اندازه گیری شاخص استرس و ارائه طرح کنترل گرما در ایستگاه های جوش القایی و برش شرکت پروفیل صورت گرفته است.
    روش بررسی
    داده های مطالعه از طریق اندازه گیری پارامترهای فیزیکی با استفاده از دستگاه WBGT دیجیتال و دماسنج کاتا نقره اندود انجام شد. احساس راحتی افراد بر اساس میانگین رای پیش بینی شده (PMV) و درصد پیش بینی شده نارضایتی (PPD) با توجه به پارامترهای اندازه گیری شده محاسبه گردید. جهت کنترل تنش حرارتی از دیواره عایق آلومینیومی و افزایش سرعت جریان هوا در ایستگاه های جوش القایی و برش استفاده شد.
    روش بررسی
    داده های مطالعه از طریق اندازه گیری پارامترهای فیزیکی با استفاده از دستگاه WBGT دیجیتال و دماسنج کاتا نقره اندود انجام شد. احساس راحتی افراد بر اساس میانگین رای پیش بینی شده (PMV) و درصد پیش بینی شده نارضایتی (PPD) با توجه به پارامترهای اندازه گیری شده محاسبه گردید. جهت کنترل تنش حرارتی از دیواره عایق آلومینیومی و افزایش سرعت جریان هوا در ایستگاه های جوش القایی و برش استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج اندازه گیری شاخص دمای تر گوی سان WBGT قبل و بعد از مداخله با استفاده از عایق به ترتیب 8/30 و2/23 درجه سانتی گراد، همچنین با استفاده از افزایش سرعت جریان هوا نیز به ترتیب 30، 5/29 درجه سانتی گراد به دست آمد. همچنین نتایج PMV و PPD با استفاده از عایق به ترتیب 38/1 و 44% و تنها با افزایش سرعت جریان هوا نیز 56/2 و90% محاسبه شد. نتایج نشان داد میزان تنش حرارتی بعد از مداخله با استفاده از عایق، پایین تر از حد مجاز توصیه شده کشوری (28 ◦ c) به دست آمده است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد با طراحی صحیح و استفاده از روش های کنترلی می توان به مقادیر مطلوبی از احساس راحتی با توجه به حدود مجاز توصیه شده دست یافت.
    کلیدواژگان: تنش گرمایی، مواجهه با گرما، شاخص دمای تر گوی سان
  • آرزو اسماعیل زاده، فریده گلبابایی، سودابه زارع صفحات 60-66
    زمینه وهدف
    هودهای آزمایشگاهی اولین وسیله ایمنی جهت حفاظت کارکنان آزمایشگاه در برابر این مواد شیمیایی خطرناک هستند. این پژوهش با هدف ارزیابی کیفی عملکرد هودهای آزمایشگاهی صنایع پتروشیمی انجام گردید تا بتوان بر اساس آزمون های انجام شده از وضعیت عملکرد تهویه موضعی آگاه شده و اصلاحات مورد نیاز را انجام داد.
    روش بررسی
    در این مطالعه به منظور سنجش عملکرد هودهای آزمایشگاهی، آزمون کیفی اندازه گیری سرعت دهانه برای 22 عدد هود موجود در آزمایشگاه های محل بررسی انجام گردید. ابتدا اطلاعات مربوط به ویژگی های ساختاری شامل وضعیت بافل، ایر فویل و مساحت فضای باز دهانه هود و ویژگی های موقعیتی نسبت به منابع ایجاد جریان هوا شامل دریچه های سیستم تهویه عمومی، درب ها و پنجره های آزمایشگاه گرد آوری گردید.
    یافته ها
    میانگین سرعت دهانه هر یک از هودها در مقایسه با حداقل مقدار قابل قبول 80 فوت در دقیقه نشان داد که تنها 09/9% از هودها سرعت دهانه قابل قبول را تامین می کردند. بین مقدار عددی سرعت دهانه و ویژگی های ساختاری و موقعیتی هودها نیز رایطه معنی دار بدست آمد (Pvalue<0/05).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بدست آمده، باید نقایص ساختاری هودها را برطرف نموده و محل استقرار آنها در آزمایشگاه نسبت به منایع جریان هوا نیز به نحوی تغییر داده شود که این منابع جریان باعث آشفتگی سرعت دهانه هودها نشوند. به طوری که مقدار سرعت دهانه و در نهایت عملکرد حفاظتی هود ها تامین و حفظ گردد.
    کلیدواژگان: تهویه موضعی، آزمایشگاه، ارزیابی کیفی
|
  • Rostam Golmohamadi, Homeira Alizadeh, Motamedzade Majid, Soltanian Alireza Pages 1-8
    Background and Objectives

    The comfort lighting in the workplace provides employees visual health which can improve safety، visual comfort and enhance performance and product quality. The present study was conducted to evaluate general and local lighting in carpet weaving workshops in Bijar city.

    Methods

    In this descriptive analytical study، 101 carpet weaving workshops were randomly selected. The illuminance were measured based on the models and formulas presented in Illuminating Engineering Society (IES) using luxmeter model Hagner EC1 in height 76 cm from the ground surface. The local illuminances were measured in horizontal and vertical weaving level. Data were analyzed by SPSS software (version 16).

    Results

    Research findings revealed the average of total and artificial illuminance level were 484. 5±458. 9 and 80. 0±49. 9 Lx respectively. Mean total، natural and artificial illuminance 39. 6، 57. 4 and 100 percent were lower the recommended 300 Lx levels. The average of minimum of local illuminance was less than 500 Lx in all workshops.

    Conclusion

    About 60% of workrooms had the acceptable general illuminance levels in middle day. However، due to the insufficient lighting sources in workshops، the artificial illuminance levels are unsuitable. Therefore، it is necessary to improve general illuminance levels by reform and repair artificial lighting systems or redesign them in carpet weaving workrooms.

    Keywords: Natural Lighting, Artificial Lighting, Carpet Weaving Workshops
  • Jamshidi Mahdi Rastani, Bahrami Abdolrahman, Mahmudi Alashti Shiva, Rastbala Nahid, Resalati Shoreh, Hasani Somayeh Pages 9-18
    Background and Objectives
    Local exhaust ventilation system (LEV) is one of the most common engineering controls methods for the chemical agents in workplaces. This study aimed to determine the efficiency assessment of the LEV system for control of Fe2O3 dust in the process of oxide screen unit at iron making in steel industry.
    Methods
    The LEV system with an extensive network of ducting including 17 hoods was investigated in a cross-sectional study. The First، variations and contradictions of the system and process were compared versus documentation (system plans)، then hood Efficiency Assessment accomplished by using of the dust concentration measurement besides of the each hood (source)، at two status ON and OFF of LEV system (Repeat three times)، by NIOSH 500 method.
    Results
    Result of statistical test between the concentration of pollutants at two status ON/OFF of LEV system، in 7 of 17 hoods، didn’t show significantly different (P <0. 05). Enclosed hood at the material falling from the tank to the feeder، with 85% efficiency and 3. 3±1. 5mg/m3 concentration at ON status was the highest efficiency. Two hoods، one enclosed hood at material falling from the Feeder into the screen and other unenclosed at material falling from conveyor to conveyor (small size at below screen)، both with 2% efficiency and the 243. 2±73. 5 and 3462. 4±1339 mg/m3 concentration demonstrated the lowest efficiency at ON status. Also the highest concentration of contaminants was at the unenclosed hood installed in the place of pellets falling from the conveyor into the tank with 5. 03g/m3 and efficiency of 7%.
    Conclusion
    The few hoods of the investigated LEV did not have appropriate performance and had different efficiency. Even، some hoods (branches) show negative efficiency due to return of contaminant from the hood to workplace area.
  • Khosravirad Fatemeh, Zarei Esmaeil, Mohammadfam Iraj, Shoja Esmaeil Pages 19-28
    Background And Objective
    To control and prevention of accidents، attention to root causes of accident occurrence is very important. Safety risk of process units located in metropolis، must be always under control and in accordance with risk acceptance criteria of the community. In this regard، the purpose of this study is identification of functional failures، root cause analysis and incident outcomes arising from gas release in the Town Border Stations (TBS).
    Materials And Method
    Using at the same time of both methods the Functional Hazard Analysis (FuHA) and Failure Mode & Effect Analysis (FMEA)، identification of the failure locations and qualitative risk analysis were carried out. For identification and analysis of the causes accident، Bow tie analysis method was also used.
    Results
    Occurrence probability of identified top events was 0. 71 and its failure rate was 1. 24 per year. Unsafe behavioral (FP=0. 36، λ=0. 446) and mechanical causes (FP= 0. 133، λ= 0. 142) had highest and lowest the contribution in the top event occurrence. Vapor cloud explosion (VCE) had the highest probability (0. 261) and failure rate (0. 243) among the all identified incidents outcomes.
    Conclusion
    Prevention of the root causes and attention to the human factors have the considerable contribution in accident control in the process units. In the combined approach used in present study، if are considered to be، the barriers role against of the root causes and incident outcomes occurrence، it could be an appropriate approach for identification of root causes and control of the hazards process.
    Keywords: Root cause analysis, Town gas pressure reduction stations (TBS), Risk management, Bow tie analysis
  • Kalantari Reza, Mazloumi Adel, Garussi Ehsan, Ahmadi Zirabi Mojtaba Pages 29-36
    Background and Objectives
    Approximately one third of all reported work-related incidents are triggered by manual handling. The proportion of incidents associated with manual handling in health and social care is 38%. Lifting and transferring patients is the task that is most often cited as a cause of manual handling incidents and of back injury in the healthcare sector. The aim of this study is to determine the MAPO index for remedial hospital wards of Qazvin and considering its relationship with incidence and intensity of musculoskeletal disorders among servers whose main task is manual handling of patients.
    Methods
    In this cross sectional study، 54 cases of servers from 23 wards of 4 Hospitals was considered. The data was collected using the demographic characteristic questionnaire، the Verbal pain intensity scale، the Nordic questionnaire and the MAPO checklist. Statistical Analysis of collected data was performed with SPSS 22.
    Results
    One year prevalence of musculoskeletal disorders was 75. 9% and this amount during performing this study was reported 53. 7%. Regarding to different levels of MAPO score، just 5. 5% of surveyed personnel were in safe zone. 18. 5% of them exposed to moderate risk of musculoskeletal disorders and 76 % were at high risk. Also prevalence of musculoskeletal disorders incidents and pain intensity had significantly associated with the MAPO index score.
    Conclusion
    Regarding to association between MAPO index score and prevalence of musculoskeletal disorders، to reducing incidences risk، improvement of MAPO index parameters to reducing its amount will be effective.
    Keywords: Hospital, Musculoskeletal Disorders, Manual Handling of Patients
  • Farhadian Maryam, Aliabadi Mohsen, Shahidi Reza Pages 37-44
    Background and Objectives
    Worker exposure conditions such as noise level، exposure duration، use of hearing protection devices and health behaviors are commonly related to noise induced hearing loss. The objective of this study was risk assessment of influence factors on occupational hearing loss in noise exposed workers in typical noisy process.
    Methods
    Information about occupational exposure of seventy workers employed in a noisy press workshop was gathered using the standard questionnaire. Audiometery test was performed using the screening audiometer (Model-Mevox). Afterward، the collected data was analyzed by using the Cox model in SPSS software.
    Results
    Based on results of the developed model، the job type and using status of HPD were most important features to induce hearing loss among workers. The risk of hearing loss among workers with the intermittent use of hearing protection was 3. 1 times more than workers used their devices continuously. Relative risk of hearing loss among smoker workers compared with non-smoker was 1. 1.
    Conclusion
    The developed model could determine the effects of workers’ exposure conditions on risk of occupational hearing loss. This systematic approach can be considered as a helpful tool for determination the effectiveness of hearing conservation program and provide useful information for the managers and professionals in order to revise the existing health programs.
    Keywords: Cox model, Noise induced hearing loss, Hearing conservation program
  • Bolghanabadi Somayeh, Pour Mehdi, Dehghan Habiballah Pages 45-52
    Background and Objectives
    Shift work has been recognized as an important tool for organizing of work in developing countries. The disturbed sleep، fatigue and accident is the most common health ‐ related effects of shift work. The aim of this study was to evaluate the severity of fatigue and sleepiness between shift and non-shift workers and its relation to occupational accidents.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out in Sugar Factory located in Isfahan city. Using simple randomized sampling technique، 120 workers with an average age of 32 years for night work and 33 years for day work were selected. ISI and Epworhth questionnaires and Fatigue Scale were used to determine the prevalence of symptoms of Sleepiness and fatigue. The data was analyzed using SPSS20 software and applying descriptive statistics، Pearson correlation test and t-test.
    Results
    Results showed that the fatigue score among shift workers was 4. 41. In all symptoms associated with fatigue average scores of night shift were higher than day shift and there was a significant difference between them. There was a significant relation between the symptoms of fatigue with insomnia severity index and accidents.
    Conclusion
    The rate of fatigue and the number of the work accidents was more in the shift workers compared with non shift workers. The rate of accidents was more common in people who had more severe drowsiness.
    Keywords: Shift work, Fatigue, Sleepiness, Accidents
  • Motamedzade Majid, Eshaghi Mahbobeh, Sepehr Parvin Pages 53-59
    Background and Objectives
    Exposure to heat is a significant problem in the Industries. The present study aimed at the evaluation of thermal risk، measurement of heat stress index، and proposing a plan for heat control in cutting and welding units in profile factory.
    Methods
    The data of study was analyzed through the measurement of physical parameters with digital WBGT device and silvered Kata thermometer. Workers’ thermal comfort was calculated based on predicted mean voted (PMV) and predicted percentage of dissatisfied (PPD) with regard to the computed parameters. In order to control heat stress، an aluminum-insulated wall was used and airflow velocity was increased in cutting and welding units.
    Results
    The results of the WBGT index before and after the intervention using the shield were 30. 8° C and 23. 2° C، and by increasing airflow velocity were 30° C and 29. 5° C respectively. In addition، the obtained results for PMV and PPD by using the shield were 1. 38 and %44، and by increasing airflow velocity they were %90 and 2. 56 respectively. The results confirmed by using the shield the measured WBGT index was lower than the occupational exposure limit (28 ◦ c).
    Conclusion
    The results showed that by appropriate designing and using control methods، such as insulation shield and increased airflow velocity، optimal thermal comfort based on national heat exposure limits could be reached.
    Keywords: Heat Stress, Heat Exposure, Wet Bulb Glob Temperature
  • Esmaeilzadeh Arezoo, Golbabaei Farideh, Zare Soodabeh Pages 60-66
    Background and Objectives
    Chemicals are serious harmful agents in the workplace، especially chemistry labs. This material may cause poisoning and different diseases. Laboratory hoods as first safety device protect laboratory workers against hazardous chemicals. This research conducted on chemistry labs in a petrochemical company for awareness of the hoods performance and proposed the needed reforms.
    Methods
    In this study، in the studied laboratories، in order to evaluate performance of lab hoods، a capture velocity for 22 chemical hoods was conducted. Information concerning the structural characteristics of the baffle position، airfoil and opening area of hood s and situational characteristics their position relative to the air stream sources include general ventilation system vents، doors and windows of the laboratory were gathered.
    Results
    The mean velocity of hoods compared to the minimum acceptable value of 80 fpm showed that the only 9. 09 % of their hoods can provide an acceptable velocity. There was a significant relationship between the numerical value of the velocity and position features hoods structure (Pvalue<0/05).
    Conclusion
    The results should that the structure of hood s and their locations in the studied laboratory concerning air flow sources must be corrected so that the velocity and performance of hoods being must provided and maintained.
    Keywords: Local Ventilation, Labrotory, Qualitative Assessment