فهرست مطالب

شناخت اجتماعی - پیاپی 6 (زمستان 1393)

نشریه شناخت اجتماعی
پیاپی 6 (زمستان 1393)

  • ویژه نامه زمستان 1393
  • تاریخ انتشار: 1394/01/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • طیبه شاهمرادی فر*، محمدحسین عبداللهی، جعفر حسنی صفحات 7-30
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر آموزش نظم جویی هیجان در قضاوت اخلاقی با توجه به ظرفیت حافظه کاری بود.
    روش
    بدین منظور، 158 نفر (45 مرد و 113 زن) از دانشجویان دانشگاه خوارزمی در این مطالعه شرکت کردند. تمام شرکت کنندگان با استفاده از شاخص حافظه کاری مورد ارزیابی قرار گرفتند و بر اساس نمرات انتهایی توزیع دو گروه با ظرفیت حافظه کاری بالا و پایین برای شرکت در جلسات آموزشی انتخاب شدند. هر گروه، 14 نفر (9 زن و 5 مرد)، به مدت ده جلسه تحت آموزش راهبردهای نظم جویی هیجان قرار گرفتند. قضاوت اخلاقی در پنج دسته مختلف (معماهای شخصی، شخصی آسان، شخصی دشوار، غیرشخصی و کنترل) که در سه مرحله (قبل از آموزش، در حین آموزش و بعد از آموزش) ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس مختلط استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در پاسخ های سودگرایانه و زمان واکنش به معماهای قضاوت اخلاقی بین دو گروه با نمرات حافظه کاری پایین و بالا تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین یافته ها بیانگر این است که آموزش نظم جویی هیجان منجر به افزایش پاسخ های سودگرایانه در همه معماهای اخلاقی به جزء معمای کنترل شده است. افزون بر این موارد، آموزش نظم جویی هیجان در زمان واکنش به معماهای اخلاقی شخصی و نیز شخصی دشوار تاثیر داشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد آموزش نظم جویی هیجان در پاسخ دهی سودگرایانه و زمان واکنش به معماهای اخلاقی به ویژه معمای اخلاقی شخصی تاثیر داشته است. این می تواند به عنوان یک شاخص بیانگر این باشد که چطور آموزش نظم جویی هیجان می تواند پاسخ هیجانی را در طول قضاوت اخلاقی تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: قضاوت اخلاقی، نظم جویی فرایندی هیجان، حافظه کاری، سودگرایی
  • حسین زارع، احمد علیپور، هومن ملاح زاده* صفحات 31-43
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثرهیجان برنشانگان زیستی حرکتی کاربران رایانه صورت گرفته است؛ تا از طریق آن رایانه بتواندبه وسیله این نشانگان زیستی-حرکتی، هیجان کاربر خود را تقریب زده و با او بهتر تعامل کند. هر چند روش این تحقیق محاسبات احساسی خالص نیست، اما یک الگوی تقریبی مناسب برای دسته بندی هیجان، بر اساس نشانگان زیستی حرکتی ارائه می دهد.
    روش
    در این پژوهش 9 نفر که آشنایی لازم با رایانه داشتند، هر کدام به مدت تقریبی 45 دقیقه، تحت 6 هیجان (2خلق، و 3 انگیختگی در هر خلق) قرار گرفتند. نیز در ابتدا یک پیش آزمون، انجام می شد (کلا 7 حالت). برای القای هیجان در این پژوهش، از روش 2 مرحله ای تغییر خلق از طریق روش رابینسون و تغییر انگیختگی از طریق نمایش فیلم استفاده شد. پس از هر القای هیجان یک بازی انجام می شد، تا داده های حرکتی آن از طریق حرکات نشانگر ماوس (12 مورد) بدست آید، نیز داده های زیستی دما، رطوبت کف دست، و نیز فشار کلیک ماوس، از طریق یک ماوس زیست سنج، جمع آوری می شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در سطح معنی داری 0.05، گروه های در سرعت و شتاب نشانگر ماوس، و نیز رطوبت و نیروی کلیک، دارای تفاوت معنا داری هستند.
    نتیجه گیری
    هیجان شخص و مخصوصا میزان انگیختگی او، روی 4 سیگنال سرعت، شتاب، رطوبت و نیروی کلیک تاثیر دارد، پس می توان آن را از این طریق ارزیابی کرد.
    کلیدواژگان: محاسبات احساسی، القای هیجان، ماوس زیست سنج
  • پریسا آقاگدی*، احمد اعتمادی صفحات 44-58
    مقدمه
    این مطالعه به منظور اثربخشی آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی رفتاری بر تغییر نگرش خرده مقیاس های اختلالات خوردن دانش آموزان دختر طراحی و انجام شد.
    روش
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با دو گروه آزمایش و کنترل و اجرای پیش آزمون پس آزمون بود. نمونه آماری متشکل از 20 نفر بودند (10 نفر گروه آزمایش و 10 نفر گروه کنترل) که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایاز ناحیه 5 آموزش و پرورش شهر اصفهان انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه نگرش های اختلال خوردن ((The Eating Attitudes Test (EAT- 26) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار 18-SPSS و آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از اجرای مداخله، میانگین نمره نگرش گروه آزمون در بی اشتهایی عصبی از 80/ 22 قبل از آموزش به 14 بعد از آموزش، و پرخوری عصبی از 16 به 60/ 9 و در کنترل دهانی از 10/ 15 به 70/ 9 کاهش یافت همچنین نتایج تحلیل کوواریانس اندازه اثر 88/ 0، 89/ 0 و 82/ 0 را به ترتیب در هر یک از خرده مقیاس های بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و کنترل دهانی نشان داد (P<0.001).
    در حالیکه تفاوت آماری معناداری در اختلالات خوردن گروه کنترل بعد از مداخله به وجود نیامد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش درمان شناختی رفتاری مدیریت استرس میتواند به عنوان شیوه درمانی انتخابی در جهت کاهش استرس اضطراب و افسردگی که نقش موثری در ابتلا به اختلالات خوردن دارند به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: مدیریت استرس، تغییر نگرش، بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی، کنترل دهانی
  • محمد اورکی، شیما حیدری* صفحات 59-70
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بازی های ویدیویی کنشی (اکشن)بر توجه انتخابی بینایی کودکان نارساخوان انجام گرفت.
    روش
    در این پژوهش که از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود،از میان دانش آموزان پسر نارساخوان 9 تا 11ساله مراجعه کننده به مرکز ویژه ناتوانی های یادگیری شهرستان تهران در سال تحصیلی 92-93، 30 کودک به عنوان نمونه آماری به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و سپس از نمونه انتخابی،15نفر در گروه آزمایش و 15نفر در گروه کنترل بکار گمارده شدند. گروه آزمایش به مدت 9 جلسه و در هر جلسه، 80 دقیقه به انجام یک بازی ویدیویی کنشی(اکشن) پرداخت.بعد از مداخله،از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. برای جمع آوری داده ها از نرم افزار آزمون استروپ،آزمون ماتریس های پیش رونده رنگی ریون و آزمون بیش فعالی/کمبود توجه(ADHD) اقتباس شده از پرسشنامه علائم مرضی کودکان (CSI-4)استفاده شد. داده های پژوهش توسط نرم افزار (SPSS)و با استفاده از آزمون تحلیل کواریانسمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، در آزمون استروپ در سطح معناداری (p<0/05)،بین گروه آزمایش و گواه به لحاظ زمان آزمایش همخوان و ناهمخوان، پاسخ صحیح همخوان و ناهمخوان،و زمان واکنش همخوان و ناهمخوان تفاوت معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که بازی ویدیویی کنشی(اکشن) باعث افزایش توجه انتخابی بینایی کودکان نارساخوان گروه آزمایش شده است.ثانیا،نتایج حاکی از پایداری اثرات بعد از گذشت 2 ماه در گروه آزمایش بود.
    کلیدواژگان: بازی ویدیویی کنشی(اکشن)، توجه انتخابی بینایی، نارساخوان
  • مهدی عرب زاده*، پروین کدیور، علی دلاور صفحات 71-82
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای یادگیری خودگردان بر مهارت حل مساله اجتماعی دانش آموزان بود.
    روش
    جامعه پژوهش حاضر شامل 1573 دانش آموز پسر سال اول دبیرستان بود که در سال تحصیلی 90-89 در مدارس دولتی شهر کرج مشغول به تحصیل بودند. بدین منظور از جامعه یاد شده با توجه به هدف تحقیق، نمونه ای به حجم50 نفر(25 نفر گروه کنترل و 25 نفر گروه آزمایش)با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند.روشپژوهش نیمه آزمایشی بود وشرکت کنندگان در یک مداخله سه ماهه به مدت 15 جلسه و هر جلسه به مدت زمان 90 دقیقه آموزش دیدند؛ آنگاه با استفاده از طرح پیش آزمون،پس آزمون با گروه کنترل و اجرای پرسشنامه توانایی حل مساله اجتماعی و دوره پیگیری اطلاعات لازم جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کواریانس و آزمون تی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که آموزش راهبردهای یادگیری خودگردان در افزایش مهارت حل مساله اجتماعی دانش آموزان گروه آزمایش موثر بوده است. همچنین میزان مهارت حل مساله اجتماعی دانش آموزان گروه آزمایش در طول زمان از پایداری مناسبی برخوردار بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش راهبردهای یادگیری خودگردان به دانش آموزان کمک می کند تاآن ها بتوانند در مورد مسائل اجتماعی و تحصیلی خود بهتر تصمیم گرفته و راه حل ارائه نمایند، درباره تفکر و فرآیند یادگیری خود، عمیق تر و دقیق تر شوند و به این باور برسند که توانایی حل مسائل را دارند.
    کلیدواژگان: یاگیری خودگردان، راهبردهای یادگیری خودگردان، مهارت حل مسئله اجتماعی
  • فاطمه دهقان*، کامران یزدانبخش، خدامراد مومنی صفحات 83-96
    مقدمه
    نظریه ذهن یکی از مهمترین مباحث شناخت اجتماعی می باشد و از آنجا که پیش نیازی برای درک محیط اجتماعی و درگیری در رفتارهای اجتماعی رقابت آمیز است، در عرصه روان شناسی مورد توجه قرار گرفته است. در این راستاهدف اساسی پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی بر ارتقاء سطوح نظریه ذهن کودکان بود.
    روش
    پژوهش از نوع پژوهش های آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری است که جامعه آماری شامل همه دانش آموزان دخترعادی 9-8 سال شهر کرمانشاه بوده است. برای این منظور30 دانش آموز با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل به صورت تصادفی گمارش شدند. آزمون 38 سوالی نظریه ذهن به عنوان ابزار جهت به دست آوردن داده ها استفاده گردید. گروه آزمایش تحت آموزش مهارت های ارتباطی طی هفت جلسه قرار گرفتند.داده ها با استفاده از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی(تحلیلکوواریانس چند متغیره) تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بین گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون از لحاظ میزان نظریه ذهن تفاوت معناداری در سطح (001/ 0>p) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های ارتباطی موجب ارتقاء سطوح نظریه ذهن کودکان شدو از آنجا که فعالیت های آموزش داده شده براساس روش درمانی عقلانی هیجانی عاطفی آلبرت آلیس بود و بین شناخت اجتماعی و هیجان ارتباط نزدیک وجود دارد تاثیرات قابل مشاهده بر ارتقاء سطوح نظریه ذهن کودکان گروه آزمایش قابل تبیین است.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، نظریه ذهن، کودکان
  • مرتضی ترخان*، قاسم احمدی لاشکی صفحات 97-108
    مقدمه
    این پژوهش به منظور بررسی رابطه بین سوگیری شناختی متمرکز بر خود و مسوولیت پذیری با سازگاری اجتماعی زنان مبتلا به تعارضات زناشویی انجام پذیرفت.
    روش
    روش تحقیق از نوع همبستگی، نمونه این پژوهش 95 نفر از زنان مبتلا به تعارضات زناشویی بودند که از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار تحقیق عبارت بودند از پرسشنامه های سوگیری شناختی متمرکز بر خود وودی، چامبلس و گلدس، مسوولیت پذیری کردلو و سازگاری اجتماعی بل.
    یافته ها
    تحلیل رگرسیون چند متغیری به روش گام به گام و ضریب همبستگی پیرسون نشان داد، سوگیری شناختی متمرکز بر خود 60/ 24 درصد و مسوولیت پذیری 80/ 10 درصد و در مجموع 40/ 35 درصد از واریانس مشترک (R2) سازگاری اجتماعی زنان مبتلا به تعارضات زناشویی را تبیین نمودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش در همسویی با یافته های کاوشهای دیگر نشان داد، سوگیری شناختی متمرکز بر خود و مسوولیت پذیری در میزان سازگاری اجتماعی زنان مبتلا به تعارضات زناشویی نقش تعیین کننده ای دارند.
    کلیدواژگان: سوگیری شناختی متمرکز بر خود، مسوولیت پذیری، سازگاری اجتماعی
  • سید مجتبی عقیلی*، الهه سادات نصیری صفحات 109-125
    مقدمه
    پژوهش حاضربا هدف تعیین رابطه راهبردهای یادگیری و سبک های اسناد با مسوولیت پذیری صورت گرفته است.
    روش
    بدین منظور، از میان 7690 دانش آموز دختر مقطع متوسطه تعداد 364 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایتصادفی به عنوان گروه نمونه انتخاب گردید. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های راهبردهای یادگیری، سبک های اسنادو پرسشنامه سنجش میزان مسوولیت پذیری دانش آموزان استفاده شد.داده ها با استفاده از مدل بندی رگرسیون،مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین راهبردهای یادگیری و سبک اسناد رابطه وجود دارد از سویی راهبردهای یادگیری با مسولیت پذیری ارتباط دارد. همچنین،بین سبک های اسناد با مسوولیت پذیریدانش آموزان رابطه وجود ندارد. بر اساس نتایج این پژوهش راهبرد های یادگیری در رشته های مختلف متفاوت است. افزون براین، میزان مسوولیت پذیری در رشته های مختلف تفاوت معنی داری وجود دارد. از طرفیتفاوت معنی داری بین سبک های اسناد در رشته های مختلف تحصیلی مشاهده نشد.بر اساس نتیجه دیگر از این پژوهش بین راهبردهای یادگیری و سبک اسناد با مسوولیت پذیری تحصیلی ارتباط معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    تسلط دانش آموزان به راهبردهای یادگیری باعث می شود تا کنترل و مسوولیت پذیری بیشتری داشته باشند. همچنین توجه به اهداف و انتظارات، در عملکرد تحصیلی می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری، سبک های اسناد، مسوولیت پذیری
  • زیبا برقی ایرانی*، احمد علی پور صفحات 126-140
    مقدمه
    امروزه برای بررسی تفاوت های فردی افراد به سبک های شناختی آنان توجه بسیاری می شود. سبک شناختی، روش های انفرادی یادگیرنده است که برای پردازش اطلاعات به هنگام یادگیری مفاهیم جدید مورد توجه قرار می گیرند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک های شناختی گریگوریک با دست برتری در دانشجویان کارشناسی دانشگاه پیام نور و ارائه راهکارهایی کاربردی در بهبود نظام آموزش از راه دور است، این تحقیق از نوع توصیفی و همبستگی بوده و برای جمع آوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای و میدانی (پرسشنامه سبک های شناختی گریگوریک و پرسشنامه دست برتری ادینبورگ) استفاده شد، جامعه آماری این تحقیق دانشجویان کارشناسی دانشگاه پیام نور استان تهران با تعداد 17803نفر و حجم نمونه به روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی 200 نفر در نظر گرفته شد. به منظور تحلیل داده های به دست آمده علاوه بر روش های توصیفی میانگین و انحراف معیار متغیرها و نیز رسم نمودارهای لازم از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری، تحلیل واریانس یکراهه و آزمون های معنی داری مدل های چند متغیری ویکلز، پیلائی، هوتلینگ و رویز برای آزمون فرضیه ها استفاده شد. با توجه به نتایج به دست آمده رابطه معنی داری بین دست برتری با سبک شناختی عینی –متوالی،انتزاعی-متوالی و انتزاعی-تصادفی مشاهده شد. بدین صورت که در سبک شناختی عینی-متوالی زنان راست دست به طور معنی داری نمره بیشتری دریافت کردند، در سبک انتزاعی-متوالی زنان و مردان راست دست بطور معنی داری بالاتراز افراد چپ دست بودند، و در سبک انتزاعی-تصادفی مردان چپ دست به طور معنی داری نمرات بیشتری اخذ کردند که با پژوهش های پیشین همسو می باشد.
    کلیدواژگان: سبک های شناختی(عینی، متوالی، انتزاعی، تصادفی، عینی، تصادفی، انتزاعی، متوالی)، دست برتری
  • علیرضا آقایوسفی، حسین زارع، سمیه پوربافرانی* صفحات 141-152
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه خود میان بینی با سازگاری اجتماعی دانشجویان انجام شده است.
    روش
    در این مطالعه از نوع همبستگی 308 دانشجوی دانشگاه پیام نور(به تفکیک 158 زن و 150 مرد) از بین دانشجویان دانشگاه پیام نور، به روش نمونه گیری طبقه ای در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه های افسانه پردازی شخصی و خیال پردازی (1967) برای سنجش خود میان بینی و پرسشنامه ی سازگاری اجتماعی (1939) را تکمیل کردند. داده های بدست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که میان افسانه پردازی شخصی و سازگاری اجتماعی در سطح p<0.01 رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. اما بین خیال پردازی و سازگاری اجتماعی رابطه معنا داری وجود ندارد، علاوه بر این پژوهش نشان داد که افسانه پردازی شخصی به میزان 9/ 8 درصد از واریانس سازگاری اجتماعی را تبیین می کند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش دانشجویان از راه افسانه پردازی های خود میان بینانه، سازگاری اجتماعی خود را حفظ می کنند.
    کلیدواژگان: خود میان بینی، سازگاری اجتماعی، دانشجویان
|
  • Taibah Shahmoradifar*, Mohammad Hossein Abdollahi, Jafar Hasani Pages 7-30
    Aim
    The purpose of the present study was to examine the effect of emotion regulation strategies training on moral judgments with regard to the capacity of working memory.
    Methods
    To this end، 158 university students (45 males and 113 females) from Kharazmi University participated in this study. All participants were tested using working memory index. Based on the scores distributions، two groups with high and low working memory abilities were selected for the training sessions. Each group، 14 participants (9 females and 5 males)، was trained emotion regulation strategies for ten sessions. Moral judgments in five different categories (personal، easy personal، difficult personal، impersonal and control dilemmas) were examined in three different stages (before training، at the time of the training and after training). Data were analyzed using mixed analysis of variance.
    Results
    The results showed that there was no significant difference in utilitarian responses and reaction times to moral judgment dilemmas between the two groups with low and high working memory scores. Also، the findings indicated that emotion regulation strategy training resulted in an increase of utilitarian moral choices for all of the moral dilemmas related to control dilemmas. However، emotion regulation strategy training had an effect on the reaction time in response to personal as well as difficult personal moral dilemmas.
    Conclusion
    According to these findings، it seems that emotion regulation strategy training had an effect on utilitarian responses and the reaction time، especially for personal moral dilemmas. This could be considered as an indicator of how emotion regulatory strategy training can influence the emotional response during moral judgments.
    Keywords: Moral Judgment, Process Emotion Regulation Strategies, Working Memory, Utilitarianism
  • Hossein Zare, Ahmad Alipoor, Hooman Mallahzadeh* Pages 31-43
    Aim
    The present study examined the effect of emotion inducing on motor and Physiological signs of computer users so that by using these signs computers can estimate the users’ emotions and have a better interaction with them. Although the method of this study was not pure emotional calculations, it presents an approximating algorithm for classifying human emotion based on motor and Physiological signs.
    Method
    A total number of 9 participants with adequate computer skills underwent 6 emotions (2 moods, and 3 arousals in each mood). Besides, there was a pretest at the beginning (a total of 7 emotional states). To induce emotion, Robinson’s two steps method was used. Then the participants were aroused by films. After each emotion Inducing, a computer game was played the motor (12 items) and physiological signs (Skin temperature and humidity and clicking force) were measured.
    Results
    The results showed that at 0.05 significance level, the groups had significant differences in mouse speed, mouse acceleration, palm humidity, and click force.
    Conclusion
    Computer users’ emotion can be assessed by 4 signs of speed, acceleration, humidity, and click force.
    Keywords: Affective Computing, Emotion Inducing, Biometric Mouse
  • Ahmad Etemadi, Parisa Aghagedi* Pages 44-58
    Aim
    This study was conducted to examine the efficacy of instructing cognitive-behavioral stress management on attitude changes towards sub-scales of eating disorders among female students.
    Methodology
    The research method was semi-experimental, with the control and experimental group as well as implementation of pre-test and post-test phases. The sample included 20 students (10 students in experiment group and 10 in control group) who were selected from district 5 in Isfahan using Cluster random sampling method. The research measurement tool adopted was The Eating Attitudes Test (EAT-26). Data obtained were analyzed utilizing SPSS18 software and Covariance Analysis Test.
    Results
    Having implemented the intervention phase, the mean score of attitudes decreased from 22.80 before instruction to 14 after instruction for Anorexia Nervosa and from 16 to 9.60 for Bulimia Nervosa and from 15.10 to 9.70 for Mouth Control. Moreover, results of Covariance Analysis revealed effect amounts of 0.88, 0.89 and 0.82 for sub-scales of Anorexia Nervosa, Bulimia Nervosa, and Mouth Control respectively (P<0.001), while no statistically meaningful difference was observed after intervention regarding eating disorders in the control group.
    Conclusions
    Taking the research results into account, Cognitive-behavioral Treatment in stress management can be used as a selective treatment style in order to reduce stress, anxiety and depression, which have an effective role in affection with eating disorders.
    Keywords: Stress Management, Attitude Change, Eating Disorders, Anorexia Nervosa, Bulimia Nervosa, Mouth Control
  • Mohammad Oraki, Shima Heidari* Pages 59-70
    Aim
    The present study was designed to evaluate the effect of action video games on the visual selective attention of children with dyslexia.
    Method
    The research was a semi-experimental design with pretestposttest and control group. A total number of 30 male students aged 9 to 11 years with dyslexia in the city of khorramdareh were selected by simple random sampling method and were randomly assigned to control and experimental groups. The experimental group took part in 9 sessions (each session for 80 minutes) in an action video game. Data collection was done by using Stroop test, Raven test of intelligence, and CSI-4’s sub-scale including ADHD Test. Data were analyzed using Ancova.
    Results
    The Results showed that there was a significant difference between the two groups in the rate of correct responses, congruent and incongruent Stroop test, the amount of reaction time, and the amount of test time.
    Conclusion
    Results showed that playing action video game increased subjects’ visual selective attention in the experimental group. Furthermore, the results of delayed post-test indicated the stability of the results in the experimental group after 2 months.
    Keywords: Action Video Game, Visual Selective Attention, Dyslexia
  • Mehdi Arabzadeh*, Parvin Kadivar, Ali Delavar Pages 71-82
    Introduction
    The purpose of this study was to examine the effects of teaching self-regulated learning strategies on students’ social problem solving.
    Method
    The sample size consisted of 50 high school students, divided into 25 students in the experimental and 25 in the control group using a random cluster multiple-stage sampling type. The measurement tool consisted of Social problem solving inventory D’Zurilla, Nezu, and Maydeu-Olivares (2002) that was executed as a pre-test in both groups. Then, only the experimental group underwent a training program of self-regulated learning strategies for 15 sessions. After the training, a post-test using the aforementioned scale was taken from both groups. Data was analyzed by calculating the analysis of covariance (ANCOVA) and T-test.
    Results
    The results indicated that teaching self-regulation learning strategies had a significant and stable effect on students’ social problem solving ability.
    Conclusions
    Teaching self-regulated learning strategy enables students decide better on social and academic issues. It also helps them to be more accurate in learning process and thinking, and to believe that they have the ability to solve problems.
    Keywords: Self, regulated Learning, Self, regulated Learning Strategy, Social Problem Solving
  • Fateme Dehghan*, Kamran Yazdanbash, Khodamorad Momany Pages 83-96
    Introduction
    Theory of mind is one of the most important topics in social cognition, and since it is a prerequisite to understand the social environment and involvement in competitive social behavior in recent decades has been considered in the field of psychology. Therefore, the main purpose of the present study was to evaluate the effectiveness of communication skills training on enhancing children's theory of mind.
    Method
    The study was an experimental design with pretest-posttest and control group. The population consisted of all normal 8-9 years female students in Kermanshah. In this regard, 30 students were selected by cluster and random sampling and were randomly assignment to experimental and control groups. Theory of mind scale as a test of 38 questions was used to obtain the data. The experimental group was trained in communication skills during seven sessions of treatment. Data were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (covariance).
    Results
    The results showed that there was a significant difference in terms of theory of mind (p<0/001) between the experimental and control groups. The results of follow-up tests done 30 days after the post-test showed stable results.
    Conclusions
    Training children for communication skills enhanced their theory of mind and since the activities taught were according to Albert Ellis’s rational - emotional therapy and due to the close relationship between social cognition and emotion, visible impact on the promotion of children`s theory of mind in the experimental group can be explained.
    Keywords: Communicational Skills, Theory of Mind, Children
  • Morteza Tarkhan*, Ghasem Ahmadi Lashki Pages 97-108
    Introduction
    This study aimed to investigate the relationship between self-focused cognitive bias and responsibility with social adjustment in women with marital conflicts.
    Method
    The research method was correlation and the sample consisted of 95 women with marital conflicts that were selected via simple randomization. The investigation instruments were: Woody, Chambles, and Goldes's selffocus cognitive bias, Kordloo's responsibility and Bell's social adjustment questionnaires.
    Results
    Multiple Regression Analyses with stepwise method and Pearson correlation showed that 24.6 percent of common variance (R2) of the social adjustment of women with marital conflicts was explained by self-focused cognitive bias, and 10.8 percent was explained by responsibility, making a total of 35.40 percent.
    Conclusion
    The results of this study were consistent with those of other investigations. They indicated that self-focused cognitive bias and responsibility have basic role in the amount of social adjustment of women with marital conflicts.
    Keywords: Self, focus Cognitive Bias, Responsibility, Social Adjustment
  • Seyed Mojtaba Aghili*, Elaheh Sadate Nasiri Pages 109-125
    Introduction
    The present study aimed to investigate the relationship between learning strategies and attribution styles with responsibility.
    Method
    Using a random cluster sampling method, 364 out of 7690 students were selected from among high school female students. Data were gathered by learning strategies questionnaires, attribution styles survey, and academic responsibility evaluation questionnaire. The data were analyzed by regression modeling.
    Results
    The results indicated a relationship between learning strategies and attribution styles as well as a relationship between learning strategies and responsibility; however, there was no relationship between attribution styles and responsibility. In addition, there were significant differences in responsibility in various fields of study, but there were no significant differences among attribution styles in various fields. Other results of this study indicated a significant relationship between learning strategies and attribution styles with responsibility.
    Conclusion
    Mastering learning strategies can help students to have more control and responsibility. Also, paying attention to goals and expectations can be effective in academic performance.
    Keywords: Learning Strategies, Attribution Styles, Responsibility
  • Ziba Barghi Irani*, Ahmad Alipoor Pages 126-140
    Introduction
    Today, to study the personal differences of individuals, much more attention is paid to their cognitive styles. Cognitive styles are the individual methods of learner that are being considered for data processing at the time of learning new concepts. The aim of this research is to study the relationship between Gregorc cognitive styles and handedness of undergraduate students in Payame Noor university and to suggest applicable strategies for improving distant education system.
    Method
    This research is descriptive and correlation one and the librarian and field methods (Gregoric cognitive styles questionnaires and Edinburgh handedness questionnaire) have been used for collecting data, statistical society of the research was undergraduate students of Payame Noor university– Tehran Branch, with 17803 persons and sample was considered 200 persons by random classification sampling method. To analyze the obtained data, in addition to descriptive methods of variables Mean (average) and standard deviation also drawing the necessary diagrams for multivariate variance analysis test, the one-way variance analysis and Significance tests of multivariate models of Wilkes, Pilates, Hutling and Roise have been used for testing the hypothesis.
    Results
    According to the obtained results, the significance relationship between handedness and concrete-sequential, abstract-sequential and abstract-random cognitive styles has been observed. In this way that in concrete-sequential cognitive style, right-handed women obtained more scores significantly, in abstract-sequential style righthanded men and women were significantly higher than left-handed ones, and in abstract-random style, left – handed men obtained higher scores significantly, which is in line with previous researches.
    Conclusion
    According to the obtained results, can be telling that interaction of cognitive styles with handedness can have pursuit new implications for the design of teaching method in distance education system.
    Keywords: Cognitive Styles (Concrete, sequential, abstract, random, Concrete, random, Abstract, sequential), Handedness
  • Ali Reza Aghayousefi, Hossein Zare, Somayeh Porbaferani* Pages 141-152
    Introduction
    The purpose of this research was investigating the relationship between egocentrism and social adjustment among students.
    Method
    For this purpose, 308 students (158 women and 150 men) of Payame Noor university were sampled by available categorized sampling. They were asked to complete Social Adjustment Questionnaire (1939) as well as Personal Fable and Imaginary Audience Questionnaire (1967) in order to evaluate their egocentrism. Then, the achieved data was analyzed by Pierson's conjunction coefficient and step by step multivariable regression.
    Findings
    The results indicated that there is a meaningful and positive relationship between personal fable and social adjustment in p<0.01, but there is not a meaningful relationship between imaginary audience and social adjustment. Moreover, this research showed that personal fable can anticipate 8.9 percent of social adjustment variance.
    Conclusion
    According to the results of this research, students will construct their selves by egocentrism personal fable and social adjustment.
    Keywords: Egocentrism, Social Adjustment, Students