فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال هفدهم شماره 5 (پیاپی 92، اردیبهشت 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال هفدهم شماره 5 (پیاپی 92، اردیبهشت 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا اکبریان راد، محسن حق شناس مجاوری*، یدالله زاهدپاشا، موسی احمدپور کچو، کریم الله حاجیان تیلکی، یلدا تقی پور صفحات 7-11
    سابقه و هدف
    قلنج شکمی شیرخوارگی یکی از شکایت های شایع والدین در 3 ماهه اول تولد فرزندشان می باشد. از آنجائیکه میکروفلورای روده این شیرخواران با شیرخواران غیرکولیکی متفاوت است لذا این مطالعه به منظور تاثیر پروبیوتیک ها بر بالانس میکروفلورای روده ای انجام و کاهش زمان بی قراری شیرخواران مبتلا به کولیک انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 44 شیرخوار 60-20 روزه، شیر مادر خوار با وزن تولد بالاتر از 2500 گرم بر اساس تعریف Wessel انجام شد. این شیر خواران دارونما را با بر چسب 1 به مدت 5 روز 5 قطره روزانه و سپس لاکتوباسیل روتری (17938 DSM) با برچسب 2 به مدت 14 روز 5 قطره روزانه دریافت نمودند. روزانه 2 بار با والدین تماس تلفنی گرفته شد و مدت زمان دل پیچه و بی قراری شیرخوار ثبت و ارزیابی شد (IRCT=2014012713489).
    یافته ها
    از میان 44 شیرخوار 36 مورد مطالعه را به پایان رساندند. متوسط زمان بی قراری پس از 5 روز دریافت دارو نما و 5 روز دریافت لاکتوباسیل روتری به ترتیب 8 /142±275 دقیقه و 3/ 88±172 بوده p<0.001) و پس از 14 روز مصرف دارو نیز 67/ 53±106 دقیقه شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که پروبیوتیک لاکتوباسیل روتری می تواند بر زمان گریه و بی قراری در کولیک شیرخواری موثر باشد.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیل، لاکتوباسیل روتری، کولیک، کولیک شیرخوارگی، پروبیوتیک
  • عصمت راهی، شهلا محبان، محمد شعبانی*، محمدرضا بانشی، اعظم رستگاری، محمدرضا بهرامپور، مسعود ناظری صفحات 12-18
    سابقه و هدف
    پزشکان زن بویژه متخصصان زنان و اطفال، از عوارض ناشی از سزارین آگاهی بیشتری دارند. با توجه به نقش متخصصان زنان و اطفال در افزایش آگاهی مادران، مراقبتهای دوران بارداری، انجام آزمایشات غربالگری، تولد نوزاد سالم و ارتباط نوع زایمان بر ضریب رشد هوشی نوزادان، این مطالعه به منظور بررسی شیوع سزارین در پزشکان زن خصوصا متخصصین زنان و اطفال در مقایسه با سایر متخصصان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1391 بر روی 179 نفر پزشک متخصص زن که حداقل دارای یک فرزند زنده و سالم بودند، انجام شد. اطلاعا با استفاده از پرسشنامه ای شامل: نوع مدرک و تخصص، نوع زایمان و علت (پزشکی، غیرپزشکی)، سن مادر در هنگام تولد هر نوزاد، نوع استخدام (هیئت علمی و غیر هیئت علمی) جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بیش از 60 درصد افراد به دلایل غیر پزشکی از روش سزارین جهت زایمان استفاده کردند. سزارین در متخصصین اطفال و زنان 2/ 36 برابر سایر متخصصین بود و با افزایش تعداد فرزندان شانس انجام سزارین 42 درصد کاهش و با افزایش سن شانس سزارین از 25 تا 30 درصد افزایش پیدا کرد. متخصصین زنان و اطفال 2/ 4 برابر بیش از سایرین به زایمان به صورت سزارین تمایل داشتند. تفاوت آماری معنی داری از لحاظ وضعیت استخدام بین اعضاء هیئت علمی و سایرین برای انتخاب روش زایمان وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که میل به سزارین به دلایل غیر پزشکی در دو گروه متخصصین زنان و اطفال بیشتر از سایرین می باشد. بنابراین به نظر می رسد این دو گروه هدف نمی توانند به عنوان الگویی جهت کاستن از انتخاب سزارین جهت زایمان مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سزارین، سن مادر، متخصص زنان، متخصص اطفال
  • حمیدرضا بهنام وشانی، حسین زراعتی*، اکرم رضاییان، مجید ابریشمی، طیبه زیحانی، ناصر شعیبی صفحات 19-24
    سابقه و هدف
    معاینه چشم برای غربالگری رتینوپاتی نارسی به عنوان یکی از شیوه های دردناک، سبب تغییرات در رفتار و چهره نوزادان نارس می گردد. تحریک چندحسی یک روش ضددرد غیردارویی می باشد؛ که بر معیارهای رفتاری نوزادان در طی رویه دردناک تاثیر دارد. هدف از این مطالعه،، تعیین تاثیر تحریک چندحسی بر حالت چهره ناشی از معاینه چشم جهت غربالگری رتینوپاتی نارسی در نوزادان نارس می باشد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده یک سوکور، 80 نوزاد نارس به صورت تصادفی در دو گروه تخصیص یافتند. در گروه مداخله، برنامه تحریک چندحسی شامل تحریک چشایی، لامسه، بینایی و بویایی اجرا شد و گروه کنترل، مراقبت های معمول بخش را دریافت کردند. حالت چهره هر نوزاد بر اساس نمره دهی ابزار Premature Infant Pain Profile) PIPP)، قبل، حین و بعد از معاینه چشم ثبت شد.
    یافته ها
    میانگین سن جنینی در گروه مداخله 1/ 7±30/ 4 و گروه کنترل 1/ 8±30/ 6 هفته بود. نمره حالت چهره در حین معاینه چشم ها در گروه مداخله 2/ 6±2/ 8 و در گروه کنترل 2/ 5±6/ 4 بود (p<0/001). بلافاصله بعد از پایان معاینه چشم، نمره حالت چهره نوزادان به 2/ 1±2/2 در گروه مداخله و در گروه کنترل به 2/ 9±5/ 2 رسید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که برنامه تحریک چندحسی سبب کاهش تظاهرات حالات چهره در نوزادان می شود. بنابراین به منظور کاهش تظاهرات حالت چهره نوزادان در حین معاینه چشم می تواند، استفاده شود.
    کلیدواژگان: تحریک چندحسی، رتینوپاتی نارسی، حالت چهره
  • کیوان کیاکجوری، معصومه نظری، رمضان رجب نیا، ثریا خفری، سعید مهدوی عمران* صفحات 25-30
    سابقه و هدف
    عفونت گوش خارجی اطفال یک روند التهابی کانال خارجی گوش بوده و به عنوان یک مشکل شایع بالینی در پزشکی عمومی مطرح است، لذا این مطالعه با هدف تعیین علل عفونت گوش خارجی در کودکان شهر بابل انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 56 کودک مبتلا به عفونت گوش خارجی مراجعه کننده به درمانگاه گوش، حلق و بینی بیمارستان ایت الله روحانی بابل صورت گرفت. اطلاعات هر فرد مثل سن، جنس، دوره و علایم بیماری ثبت شده و سپس چرک گوش این افراد با استفاده از اسپکولوم خارج شد. نمونه های حاصله مورد بررسی مستقیم میکروسکوپی قرار گرفته و بخشی از آن در محیط های شکلات آگار، بلاد آگار و سابورو دکستروز آگار به همراه کلرامفنیکل تلقیح شد. ارگانیسم ها با استفاده از روش های آزمایشگاهی تشخیص داده شدند.
    یافته ها
    شایع ترین علامت عفونت گوش خارجی در اطفال مراجعه کننده، تورم (8.76%) و ترشح (75%) و شایع ترین یافته های بالینی مشاهده شده نیز تورم کانال (1.82%) و ترشح (6.69%) بوده است. در مشاهده مستقیم، باکتری ها با 42.9% موارد بیش از همه ارگانیسم ها دیده شدند. شایع ترین باکتری های جدا شده به ترتیب باسیلوس، استافیلوکوکوس کوآگولاز منفی و استرپتوکوکوس بوده و شایع ترین قارچ ها نیز به ترتیب آسپرژیلوس نیجر، آسپرژیلوس فلاووس و کاندیدا آلبیکنس بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشان داد که عفونت های گوش خارجی در اطفال می تواند ناشی از عوامل قارچی، باکتریایی و یا به صورت توام باشد.
    کلیدواژگان: عفونت گوش خارجی، کودکان، باکتری، قارچ
  • سیده مرجان مجابی، رضا رنجبر * صفحات 31-36
    سابقه و هدف
    اشرشیاکلی یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده عفونت مجاری ادراری است. این سویه ها انواع مختلفی از فاکتورهای ویرولانس از جمله سیستم های اکتساب آهن را دارا می باشند که انرژی لازم برای انتقال آهن در غشای باکتری را فراهم می نمایند. هدف از این مطالعه بررسی میزان فراوانی ژن بیماریزای آئروباکتین در میان سویه های اشرشیاکلی مولد عفونت ادراری جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان بقیه الله (عج) تهران می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 50 ایزوله اشرشیاکلی مولد عفونت ادراری جدا شده از بیماران در محدوده سنی 9 ماه تا 87 سال از اردیبهشت تا آبان ماه 1393 انجام شد. باکتری اشرشیاکلی با استفاده از تکنیک های میکروب شناسی و بیوشیمیایی استاندارد شناسایی شد و میزان فراوانی ژن آئروباکتین در ایزوله های جدا شده با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    PCR بطور موفقیت آمیزی توانست باند مورد نظر به اندازه 602 جفت باز را ایجاد نماید. وجود این ژن در میان 44 ایزوله (88 درصد)به اثبات رسید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که فراوانی ژن بیماریزای آئروباکتین در میان سویه های اشرشیاکلی مولد عفونت ادراری بسیار بالا می باشد و لذا یک زنگ خطری برای انتشار بالای این سویه های بیماریزا در بین بیماران جامعه می باشد.
    کلیدواژگان: اشرشیاکلی مولد عفونت ادراری، عفونت مجاری ادراری، رسپتور آئروباکتین
  • علی قربانی رنجبری*، شیدا اسماریان، محمدحسین مرحمتی زاده صفحات 34-43
    سابقه و هدف
    عفونت هلیکو باکتر پیلوری شایع ترین عفونت در جهان شناخته شده و به طور تقریبی نصف جهان به آن دچار می شوند. یکی از مهمترین دلایل شکست درمان هلیکو باکتر پیلوری مقاومت آن به آنتی بیوتیک ها است. هدف از این مطالعه بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی هلیکو باکتر پیلوری جدا سازی شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی شیراز می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی از 80 بیمار مراجعه کننده به بخش آندسکوپی بیمارستان شهید بهشتی شیراز نمونه بیوپسی اخذ گردید. بیوپسی در محیط ترانسپورت تیوگلیکولات براث به آزمایشگاه انتقال داده شدند. ابتدا در محیط کلمبیا آگار غنی شده کشت داده شد. پس از انجام تست های بیوشیمیایی جهت تائید نهایی مورد آزمایش PCR قرار گرفت و در ادامه جهت انجام تست مقاومت آنتی بیوتیکی از روش استاندارد CLSIاستفاده شد.
    یافته ها
    از میان 80 نمونه مورد بررسی 59 مورد (75/ 73 درصد) آلوده به هلیکوباکترپیلوری بودند. از این میان 36 مورد (61 درصد) مقاوم به به مترونیدازول، 19مورد (2/ 32 درصد) مقاوم به آموکسی سیلین، 14 مورد (72/ 23 درصد) مقاوم به تتراسایکلین و کمترین مقاومت به کلاریترویمایسین به میزان 2 مورد (35/ 3 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    به دلیل مقاومت بالا به مترونیدازول، ضرورت جایگزینی آن با کلاریترومایسین و یا سایر آنتی بیوتیک ها در رژیم درمانی وجود دارد.
    کلیدواژگان: هلیکو باکتر پیلوری، مقاومت، آنتی بیوتیک
  • جواد غفاری، جمشید یزدانی چراتی، محمدرضا حق شناس * صفحات 44-51
    سابقه و هدف

    ویروس انسانی T لنفوتروپیک تیپ (I (HTLV1 از خانواده رتروویریده و از جنس انکوویروس است که غالبا سبب آلودگی بدون علامت افراد می گردد. این ویروس از راه های تزریق فرآورده های خونی آلوده و سوزنهای آلوده، تماس جنسی و شیردهی مادر با عث ایجاد آلودگی می گردد. هدف از این مطالعه، مروری بررسی شیوع HTLV1 در بیماران با خطر بالا بخصوص بیماران تالاسمی ماژور و همودیالیزی و هموفیلی در ایران و دنیا می باشد.

    مواد و روش ها

    جهت پیدا نمودن مقالات مربوطه از سایت های مختلف Google، Yahoo، Pub med، Irandoc، Iranmedex، Magiran، SID، با واژه های HTLV1، High risk، Transfusion، Thalassemia، Hemodialysis، Iran، World صورت گرفت.

    یافته ها

    در ابتدا 45 مقاله پیدا شد که در نهایت با توجه به معیارهای مورد نظر در ایران تعداد 17 مقاله مربوط به آلودگی HTLV1 در بیماران دارای تالاسمی ماژور–همودیالیزی و هموفیلی پیدا شده است که 14 مورد در بیماران تالاسمی به تنهایی یا توام با هموفیلی یا همودیالیز بوده اند و در مطالعات خارج از ایران تعداد 12 مقاله پیدا شده است که 7 مورد در بیماران تالاسمی بوده است. که در نهایت مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    شیوع HTLV1 در بیماران دارای خطر بالا مثل تالاسمی–هموفیلی و همودیالیز در مناطق اندمیک بیشتر از مناطق غیر اندمیک است.

    کلیدواژگان: تالاسمی، همودیالیز، هموفیلی، رتروویروس انسانی نوع یک
  • حامد حسین کاظمی، سید علی اصغر سفید گر، سید هادی مرتضوی امیری *، علی بیژنی صفحات 52-58
    سابقه و هدف
    ترشح بزاق تقریبا به طور کامل تحت تاثیر سیستم عصبی است و ترشح آن به میزان زیادی در پاسخ به چشایی و حرکات فک حین جویدن افزایش می یابد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سمت غالب جویدن بر فعالیت آنزیم آمیلاز پاروتید انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 48 نفر از افراد سالم در سنین 6 تا 12 سال و 41 تا 61 سال که سابقه استفاده از تفن همراه نداشتند، شرکت کردند. نمونه بزاق دو طرف هر فرد به صورت جداگانه از مجرای استنسن توسط لوله مویینه بدست آمده و میزان فعالیت آمیلاز بر حسب واحد بر لیتر بر اساس سمت غالب جویدن مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این تحقیق 28 نفر غالبا از سمت راست می جویدند (راست جوش) و 20 نفر غالبا از سمت چپ برای جویدن استفاده می کردند (چپ جوش). میانگین فعالیت آمیلاز افراد راست جوش در سمت راست 38141±27901 واحد بر لیتر و در سمت چپ 51325±60954 واحد بر لیتر بود (p=0.000). افراد چپ جوش در سمت راست میانگین فعالیت آمیلاز 39857±52995 واحد بر لیتر و در سمت چپ میانگین فعالیت 22344±25464 واحد بر لیتر داشتند (p=0.000) (نمودار 1). جدول 1 نشان می دهد بین فعالیت آمیلاز و سمت غالب جویدن رابطه معنی داری وجود داشت (p<0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که سمت غالب جویدن موجب کاهش فعالیت آنزیم آمیلازپاروتید می شود.
    کلیدواژگان: آمیلاز، جویدن، غدد پاروتید
  • سعید محمدی*، مهتاب عسگری نعمتیان صفحات 59-65
    سابقه و هدف
    رازیانه رومی (Pimpinella anisum.)، گیاهی دارویی است که به طور گسترده ای در طب سنتی ایران در درمان بیماری های گوارشی، التهابی و تشنجی مورد مصرف قرار می گیرد. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد دردی عصاره متانولی گیاه رازیانه رومی در موش صحرایی نر بالغ انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 48 سر موش صحرایی نر در 8 گروه شامل گروه های: کنترل، گروه های تیمار شده با عصاره (50، 100 و200 mg/kg)، مورفین، آسپرین، نالوکسان به همراه عصاره و آسپرین به همراه عصاره استفاده شد. عصاره گیری گیاه به روش ماسراسیون انجام گرفته و به منظور ارزیابی اثرات ضد دردی عصاره از آزمون های ریتینگ، تیل فلیک و فرمالین استفاده شد. همچنین کلیه تزریقات به صورت درون صفاقی انجام پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مطالعه حاضر مشخص نمود که تزریق توام دوز 200 mg/kgعصاره رازیانه رومی به همراه آسپرین توانست اثر ضد دردی معنی داری را با p<0.05 نسبت به آسپرین با کاهش زمان تاخیر به میزان 1 ثانیه در تست تیل فلیک نشان دهد. در تست ریتینگ دوز 200 mg/kgعصاره توانست با کاهش تعداد انقباضات شکمی به عدد 10، اثر ضد دردی بیشتری را نسبت به به گروه آسپرین باp<0.01 نشان دهد. همچنین سمیت حاد عصاره گیاه 2125 mg/kgبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که احتمالا عصاره متانولی برگ گیاه رازیانه رومی دارای اثر ضددردی (در هر دو فاز حاد و مزمن) می باشد.
    کلیدواژگان: ضد درد، عصاره متانولی، گیاه رازیانه رومی، فرمالین
  • نجیب الله شجاع، مهین دیانت*، سید مرتضی حسینی نیک، قاسم رمضانی صفحات 66-72
    سابقه و هدف
    آریتمی، مهمترین علت مرگ ناگهانی در بیماران فلبی می باشد. از آنجا که عوامل آنتی اکسیدانی نقش حفاظتی مهمی در بیماری های قلبی ایفا می کنند لذا تعداد زیادی از آنها به عنوان گیاهان دارویی در طب سنتی بکار می روند. گیاه رزماری دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی قوی می باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثر محافظتی عصاره آبی-الکلی گیاه رزماری (Rosmarinus Officinalis L.) بر آریتمی های بطنی در موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی تعداد 32 سر موش صحرایی نژاد Sprague Dawley (250-200 گرم) به گروه های کنترل دریافت کننده (نرمال سالین 1 میلی لیتر بر کیلوگرم در روز، گاواژ) و دریافت کننده عصاره آبی-الکلی گیاه رزماری (دوزهای50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم در روز، گاواژ) به مدت چهارده روز تقسیم شدند. در همه گروه ها چهارده روز پس از مصرف عصاره و یا نرمال سالین، لید II قلبی ثبت گردید. به منظور القای آریتمی از محلول (CaCl2 (140 میلی گرم بر کیلوگرم داخل وریدی استفاده شد. درصد وقوع ضربانات زودرس بطنی (PVB)، تاکیکاردی بطنی(VT) و فیبریلاسیون بطنی (VF) محاسبه گردید.
    یافته ها
    اثر آنتی آریتمی عصاره آبی-الکلی گیاه رزماری (دوزهای 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم) با کاهش معنی دار درصد وقوع PVB (به ترتیب 75%و 50%)، VT (به ترتیب 71/ 4%و 42/ 9%) و VF (به ترتیب 50% و 25%)VF در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. بیشترین درصد آن با مصرف دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه عصاره آبی-الکلی گیاه رزماری، به عنوان ماده پره کاندیشنینگ با دارا بودن اثر محافطتی در آریتمی های بطنی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: Rosmarinus Officinalis L، _ عصاره آبی، الکلی، آریتمی، موش صحرایی
|
  • Zahra Akbarian, Rad, Mohsen Haghshenas Mojaveri*, Yadolla Zahedpasha, Mousa Ahmadpour, Kacho, Karimolla Hajian Tileki, Yalda Taghipour Pages 7-11
    Background And Objective
    Abdominal colic during infancy is a common complaint of parents within the first three months after the child’s birth. As the intestinal microflora in these infants is different from non-colic newborns, we aimed to determine the effects of probiotics on the balance of intestinal microflora and reducing restlessness in infants with colic.
    Methods
    This randomized clinical trial was performed on 44 breastfed infants (20-60 days old), with a birth weight of > 2500 g, suffering from colic, based on Wessel’s definition. These infants received 1-5 drops of placebo (label 1) per day for five consecutive days. Afterwards, they were administered 2-5 drops of Lactobacillus reuteri (label2) (17938 DSM) per day for 14 consecutive days. The parents were contacted twice on a daily basis and the duration of cramps and restlessness in infants was recorded and evaluated (IRCT=2014012713489).
    Findings
    Among 44 infants, 36 cases completed the study. The mean period of restlessness after 5 days of receiving placebo and L. reuteri was 275±142.8 and 172±88.3 min, respectively (p<0.001). Also, after 14 days of L. reuteri administration, the mean period of restlessness was 106±53.67 min.
    Conclusion
    The results showed that probiotic L. reuteri reduced crying and restlessness duration in infants with colic.
    Keywords: Lactobacillus, Lactobacillus Reuteri, Colic, Infant Colic, Probiotic
  • Esmat Rahi, Shahla Moheban, Mohammad Shabani *, Mohammadreza Baneshi, Aazam Rastegari, Mohammadreza Bahrampour, Masoud Nazeri Pages 12-18
    Background And Objective
    Female physicians, especially gynecologists and pediatricians, have a comprehensive knowledge of the complications caused by Cesarean section. These specialists play a pivotal role in raising maternal awareness, providing prenatal care, performing screening tests and delivery of healthy infants. Given the significant correlation between the type of delivery and the mental development of neonates, this study aimed to compare the rate of Cesarean section among female gynecologists and pediatricians with other specialists.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 179 female physicians with at least one living, healthy child in 2012. Data were collected using questionnaires including the degree of specialty, mode of delivery and the reason (medical or non-medical), maternal age at birth time and the employment status of the subjects.
    Findings
    In total, more than 60% of the studied specialists chose Cesarean delivery for non-medical reasons, and the rate of C-section among gynecologists and pediatricians was 2.36 times higher compared to other specialists. In addition, the possibility of C-section declined to 42% with the increasing number of childbirths, and the risk of C-section increased between 25-30% with the age. Gynecologists and pediatricians preferred C-section 4.2 times than other specialists, and no significant differences were observed between the employment status of the subjects (faculty members vs. Others) and the choice of delivery mode.
    Conclusion
    According to the results of this study, the preference of C-section for non-medical reasons was noticeably higher among gynecologists and pediatricians compared to other specialists. Therefore, these two groups could not be considered as a proper model to reduce the rate of C-section.
    Keywords: Cesarean Delivery, Maternal Age, Gynecologist, Pediatrician
  • Hamidreza Behnam Vashani, Hossein Zeraati*, Akram Rezaeian, Majid Abrishami, Tayebeh Reyhani, Naser Shoeibi Pages 19-24
    Background And Objective
    Eye examination for retinopathy of prematurity (ROP) screening is a painful procedure, which may cause changes in the facial expression and behavior of premature neonates. Multi-sensory stimulation is a non-pharmacological and anti-pain formulation known to affect the behavioral norms of neonates during painful procedures. This study aimed to determine the effects of multi-sensory stimulation on the facial expression of premature neonates undergoing eye examination for ROP screening.
    Methods
    This single-blinded, randomized clinical trial was conducted on 80 premature neonates randomly divided into two groups: The intervention group, who received multi-sensory stimulation including the stimulation of taste, touch, sight and smell, and the control group, who received standard care. The facial expression of each neonate was recorded based on the scoring criteria of Premature Infant Pain Profile (PIPP) before, during and after performing the eye examination (IRCT:1N2014100119359).
    Findings
    The mean gestational age of the neonates in the intervention and control groups was 30.4±1.7 and 30.6±1.8 weeks, respectively. The mean scores of facial expression changes during the eye examinations were 2.8±2.6 and 6.4±2.5 in the intervention group and control group, respectively (p<0.001). Immediately after performing the eye examinations, facial expression scores of the studied neonates in the intervention group and control groups were recorded as 2.2±2.1 and 5.2±2.9, respectively.
    Conclusion
    According to the results of this study, multi-sensory stimulation was able to reduce the manifestations of facial expression in the studied neonates. Therefore, this method could be used to diminish these manifestations in neonates during painful examinations.
    Keywords: Multi, sensory Stimulation, Retinopathy of Prematurity, Facial Expression
  • Keyvan Kiakojori, Masoumeh Nazari, Ramazan Rajabnia, Soraya Khafri, Saeid Mahdavi Omran* Pages 25-30
    Background And Objective
    Otitis externa in children is defined as the inflammation of the external ear canal and it is a common clinical issue in general medicine. This study aimed to determine the main causes of otitis externa in children in Babol, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 56 children diagnosed with otitis externa referring to the Ear, Nose and Throat (ENT) Clinic of Rohani Hospital of Babol, Iran. Demographic data of the subjects including age, gender and duration of symptoms were recorded, and earwax was removed using a speculum. Afterwards, the obtained samples were evaluated microscopically, and were partly inoculated on media such as chocolate agar, blood agar and Sabouraud dextrose agar with Chloramphenicol. Eventually, the effective organisms were detected using different laboratory methods.
    Findings
    In this study, the most frequent symptoms of ear infection among children were inflation (76.8%) and secretion (75%), while the most common clinical manifestations were inflation of channel (82.1%) and secretion (69.6 %), respectively. Moreover, direct observation of the studied patients indicated bacteria as the most frequent organisms (42.9%). The most commonly isolated bacteria included Bacillus, coagulase-negative Staphylococci and Streptococci, while the most frequent fungi were Aspergillus niger, Aspergillus flavus and Candida albicans.
    Conclusion
    According to the results of this study, otitis externa in children could be caused by fungi, bacteria or the combination of both these organisms
    Keywords: External Ear Infection, Children, Bacteria, Fungi
  • Seyedeh Marjan Mojabi, Reza Ranjbar* Pages 31-36
    Background And Objective
    Escherichia-coli is one of the major causes of urinary tract infection (UTI). The strains of this bacterium have a variety of virulence factors, such as iron acquisition systems, that provide the energy for iron transport in bacterial membranes. This study aimed to determine the frequency of pathogenic Aerobactin genes among the UTI-causing strains of E. coli isolated from patients referring to Baghiatallah Hospital in Tehran, Iran.
    Methods
    This study was conducted on 50 isolates of E. coli provided from UTI patients within the age range of 9 months to 87 years from May 2014 to November 2014. E. coli strains were identified via standardized microbiology and biochemical lab techniques, and the frequency of Aerobactin genes in the isolates of the bacterium were measured via the polymerase chain reaction (PCR) method.
    Findings
    In this study, PCR was successfully able to create the proper band size of 602 bp, and the presence of aerobactin was confirmed in 44 isolates of E. coli (88%).
    Conclusion
    According to the results of this study, the frequency of virulent aerobactin genes among the UTI-causing strains of E. coli was considerably high, which is an alarming signal of the prevalence of virulent strains among different patients.
    Keywords: Escherichia Coli, Urinary Tract Infections, Aerobactin Receptor
  • Ali Ghorbani Ranjbary*, Shida Asmarian, Mohammad Hossin Marhamatizadeh Pages 34-43
    Background And Objective
    Helicobacter pylori infection is the most common worldwide human infection, affecting approximately half of the world’s population. One of the most important causes of failure in the treatment of helicobacter pylori infection is its resistance to antibiotics. The purpose of this study was to evaluate the antibiotic resistance of helicobacter pylori, isolated from patients, referring to Shahid Beheshti Hospital of Shiraz, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, biopsy samples were obtained from 80 patients, referring to the endoscopy department of Shahid Beheshti Hospital of Shiraz. Biopsy samples were transferred to the laboratory in thioglycollate broth. After conducting biochemical tests for final confirmation, PCR tests were performed. In order to perform an antibiotic resistance test, Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) method was applied.
    Findings
    Out of 80 cases, 59 samples (73.75%) were infected with helicobacter pylori. Among these cases, 36 samples (61%) were resistant to metronidazole, 19 samples (32.2%) were resistant to amoxicillin, and 14 samples (23.72%) were resistant to tetracycline. As the results indicated, resistance to clarithromycin was the lowest, reported in two cases (3.35%).
    Conclusion
    Considering the high resistance of samples to metronidazole, it is necessary to replace this antibiotic with clarithromycin or other antibiotics in therapeutic regimens.
    Keywords: Helicobacter Pylori, Antibiotic Resistance, Clarithromycin
  • Javad Ghafari, Jamshid Yazdani Cherati, Mohammadreza Haghshenas Pages 44-51
    Background And Objective

    Human T-lymphotropic virus type I (HTLV-1) is a member of the retrovirus family, which often leads to the asymptomatic infection of individuals. Transmission of this virus is possible through breast-feeding, sexual contact, transfusion of contaminated blood products and use of contaminated needles. This study aimed to review the prevalence of HTLV-1 infection in high-risk patients, particularly those with thalassemia, hemophilia and hemodialysis in Iran and other countries.

    Methods

    In order to find related articles, we searched in different sites including Google, Yahoo, PubMed, Irandoc, IranMedex, Magiran and SID using keywords such as HTLV-1, high-risk, transfusion, thalassemia, hemodialysis, Iran and world.

    Findings

    In total, 45 articles were found in relation to the subject of the study. Based on the specified criteria of the study in the Iranian population, 17 papers conducted in relation to the prevalence of HTLV-1 infection in patients with thalassemia major and hemophilia were collected, 14 cases of which were about patients with thalassemia alone or those with a combination of hemodialysis and hemophilia. As for the studies conducted in other countries, 12 articles were found, 7 cases of which were about thalassemia patients; therefore, they were selected and studied.

    Conclusion

    According to the results of this study, the prevalence of HTLV-1 infection in high-risk patients with thalassemia, hemophilia and hemodialysis in endemic areas was higher than non-endemic areas

    Keywords: Thalassemia, Hemodialysis, Hemophilia, Human retrovirus type I
  • Hamed Hassan Kazemi, S.Ali Sefidgar, S.Hadi Mortazavi Amiri *, Ali Bijani Pages 52-58
    Background And Objective
    Salivary secretion is almost entirely regulated by the nervous system. This secretion is mostly increased in response to gustatory sensations and jaw movements during chewing. This study was conducted to evaluate the effects of dominant chewing side on amylase enzyme activities.
    Methods
    Overall, 48 healthy individuals within the age ranges of 6-12 and 41-61 years, with no history of cell phone use, took part in this experimental study. The saliva samples of both chewing sides were obtained separately from the Stensen's foramen, using a capillary tube. The level of amylase activity (U/L) was evaluated, based on the dominant chewing side.
    Findings
    As the results indicated, 28 subjects preferred the right side for chewing and 20 subjects frequently chewed on the left side. The mean amylase activity in the former group was 27901±38141 U/L on the right side and 60954±51325 U/L on the left side (p=0.000). The mean amylase activity in the latter group was 52995±39857 U/L on the right side and 25464±22344 U/L on the left side (p=0.000). There was a significant relationship between amylase activity and the dominant chewing side (p<0.001).
    Conclusion
    The results of this study showed that the activity of amylase enzyme, secreted from the parotid glands, decreases in the dominant chewing side.
    Keywords: Amylase, Chewing, Parotid Glands
  • Mahtab Asgari Nematian, Saeed Mohammadi Pages 59-65
    Background And Objective
    Pimpinella anisum is a medicinal herb widely used in the traditional Iranian medicine to cure digestive, inflammatory, and spastic diseases. This study aimed to evaluate the analgesic effects of methanol extract of Pimpinella anisum.L in mature male Wistar rats.
    Methods
    In this study, 48 male Wistar rats were divided into 8 groups of control, treated with the Pimpinella anisum.L extract (50, 100, 200 mg/kg), treated with morphine, aspirin, extract with naloxone and extract with aspirin. Extraction was performed via maceration, rating and tail flick tests. In addition, formalin tests were conducted to evaluate the analgesic effects of the extract, and all the injections were performed intraperitoneally.
    Findings
    Co-administration of 200 mg/kg of Pimpinella anisum.L extract combined with aspirin was observed to produce significant analgesic effects (p<0.05) compared to aspirin alone, with a one-second reduction of time delay in the tail flick test. In the rating test, 200 mg/kg of the extract resulted in more significant analgesic effects compared to aspirin alone (p<0.01), reducing the number of abdominal contractions to 10. The acute toxicity of the extract was determined as 2125 mg/kg.
    Conclusion
    According to the results of this study, the methanol extract of Pimpinella anisum.L could exert analgesic effects in both the acute and chronic phases of pain.
    Keywords: Analgesic, Methanol Extract, Pimpinella anisum.L, Pain
  • Najibollah Shoja, Mahin Dianat*, Seyed Morteza Hoseyni Nik, Ghasem Ramazani Pages 66-72
    Background And Objective
    Arrhythmia is considered as a leading cause of sudden death among patients with cardiac diseases. Since antioxidant agents play a pivotal role in cardiac protection, many of them are used in the form of medicinal plants in traditional medicine. Rosmarinus Officinalis L., commonly known as Rosemary, is a medicinal herb with potent antioxidant properties. This study aimed to evaluate the protective effects of the hydro-alcoholic extract of Rosemary on ventricular arrhythmias in rats.
    Methods
    In this experimental study, 32 Sprague-Dawley rats weighing between 250-200 g were divided into two main groups of control and receivers of hydro-alcoholic rosemary extract. The rats received the hydro-alcoholic extract of rosemary (50, 100 and 200 milligrams per kilogram per day via gavage) or Saline (1 ml/kg per day via gavage) for 14 days. Cardiac lead II was recorded in both groups after fourteen days of saline or rosemary extract administration. To induce arrhythmias, CaCl2 (140 kg) solution was injected intravenously, and the incidence of premature ventricular beats (PVB), ventricular tachycardia (VT) and ventricular fibrillation (VF) were also calculated.
    Findings
    The anti-arrhythmic effects of the hydro-alcoholic extract of rosemary (doses of 100 and 200 mg/kg) were observed following a significant decrease in the occurrence of PVB (75% and 50%, respectively), VT (71.4% and 42.9% %, respectively), and VF (50% and 25%, respectively) compared to the control group. In addition, the highest rate of this reduction occurred in the dosage of 200 mg/kg.
    Conclusion
    According to the results of this study, the hydro-alcoholic extract of rosemary could be used as a protective substance providing cardiac pre-conditioning against ventricular arrhythmias
    Keywords: Hydro, Alcoholic Extract, Rosemary, Ventricular Arrhythmias, Rats